Marigolds: mea tau vailaau faʻasaina ma faʻamaʻiloga mo le maʻisuka

A i ai ni faafitauli i le pancreas, o le faʻaaogaina o se falala mo le maʻisuka e faʻaaoga mo togafitiga. O le laau e faʻaleleia le gaioiga o le tino, ma e faʻaaoga foi e avea o se faʻamaʻi faʻamaʻi manu. Chernobrivtsi puipuia le tino mai siama ma faʻafefeteina ai elemene aoga ma vitamini. E ui lava i le lelei o le aoga, e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina, talu ai o loʻo i ai le faʻasaina.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Mea faʻaleagaina mo le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le gaioiga o le tele o okeni ma faiga e faʻavaivaia. I le faʻaopoopoga i le pancreas, o le paʻu, o le urinary system, eyesight, ate, o meaʻai, o le fatu ma le toto o loʻo mafatia. O Marigold e faʻasaʻo le faʻanoanoa i le maʻisuka, toe faʻafoʻi toto. Mo le maʻisuka, e taua lenei mea ona e mafai ona tupu se vae o le maʻisuka ona o ni mea e le masani ai. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tele taimi e tupu ai le manuʻa. O se uta faaopoopo lenei i luga o sooga. Chernobrivtsi aoga aoga i luga o sooga, faamama le tiga ma faamalosia ai sooga. O a isi maʻi mo le maʻisuka ua faʻaumatia e le marigolds, o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻasologa o vela

E mafai ona ave Marigolds e taofia ai le maʻisuka.

  1. Tuu ni fugalaau i totonu o le fale.
  2. Liligi le vai vevela i le afa o le vaa.
  3. Kuni le kate ma se tapuni ma afifi i totonu o se vevela vevela.
  4. O ni nai minute e tumau ai.
  5. O le mafanafana o le malosi o le faʻamalolo e faʻamalosi ai i totonu o le gutu, faʻamalo atu i le isu.
Toe foʻi i le laulau o mea

Lafo faʻamalolo

E mafai ona faʻatau se meaʻai i le falemaʻi. Ae o loʻo i ai le avanoa e kuka ai i le fale. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Liligi le suauʻu manogi i ulu o fugalaau.
  2. Kuki le potion i totonu o se vai taele mo le 30 minute i le vevela e le sili atu i le 70 tikeri.
  3. Faʻamalie le oloa gaosia ma le faleoloa i le vevela o le 5 tikeri.
  4. Faaaoga e togafitia maʻi o le gaʻo pei o lotions poʻo faʻamau.
Toe foʻi i le laulau o mea

Marigold Seasoning for Diabetes

E faʻaaoga Marigolds i le kuka. O le tele o taimi latou te faia mai mea manogi. Mo lenei mea, o fugalaau o le laau ua mamago ma lelei le eleele. E mafai ona e faʻapipiʻi mea manogi i le kukaina o aano o manufasi, moa, uluaʻi vasega poʻo salakeke. Le faia o se salati e te manaʻomia:

  1. Tipi laau aina fualaʻau: kukama, tamato, aniani, susulu.
  2. O le fugalaau o Marigold "loimata" i totonu o paʻu taʻitasi.
  3. Faʻasolo meaʻai, faʻaopoopo le suauu ma masima.
Toe foʻi i le laulau o mea

Contraindications

O togafitiga faʻamaʻi e tatau ona faia pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi. O le masani lava, o togafitiga faʻamaʻi mo le maʻisuka e lelei le faʻafefe. Ae ui i lea, e le tatau ona faʻaaoga e tina maʻitaga ma tina faʻaipoipo. Ma faʻatasi ai foi ma le faʻalepale tagata taitoatasi e totoina vaega. E mafai ona afaina ai lagona o le maʻi.

E faʻapefea ona faʻaogaina falala mo le maʻisuka?

Marigolds (isi igoa - Chernobrivtsi) e le na o ni fugalaau matagofie. O le mea moni o latou o se mea sili ona lelei i totonu o le tuufaatasiga o teuteuga ma infusions e aoga mo le tino o le tagata.

Ae ui i lea, e leai, e le o maʻisuka uma e iloa le mea na tupu.

O le mafuaʻaga lea ou te manaʻo e tosina atu ai i le uiga tonu o le faʻaogaina o le marigolds ma le auala e saunia ai gaioiga aoga mai ia i latou e sili atu nai lo le manuia ona faʻaaoga mo se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

O aoga o le marigolds

E mafai ona mitamita Marigolds i le mana faamalolo moni ona e aofia ai le tele o suauu taua. Ole taua faapitoa, e aʻafia ai ma le maʻisuka, o le amber poʻo le samasama taua.

I latou taitoatasi, ae i ni eseesega eseese, o se mea taua e taulaʻi, o lona uiga, otitomen. E le gata i lea, o le tuufaatasiga e aofia ai vaega taua e pei o apinene, myrcene, sabinen, citral ma limonocene.

O fugalaau lanumumu-enaena e sili ona aoga mo diabetologists aua o lo oi ai carotene (provitamin A), pigments, ma carotenoids, mo se faataitaiga, lutein.

O Marigolds e faʻatagaina se tagata e feagai ma le tele o tulaga faʻaleagaina, o le mea lea, i le talanoa e uiga io latou aoga, o mea nei e tatau ona matauina:

  • fesoasoani i le faatea ese o maʻi pancreatic, mo se faataitaiga, pancreatitis ma, ioe, o le maʻisuka,
  • tau faasaga i popolega popole, nisi faaletonu o le mafaufau,
  • sili atu vave togafitiga mo malulu, maʻi, siama ma siama siama.

I le faaopoopo atu i ai, o le fesoasoani lea o le faʻatalofaina o le a mafai ona faʻaleleia le tulaga lautele o vaʻa toto ma faʻamalosia le puipuiga.

E le gata i lea, o le gasegase e masani ona faʻamaonia, o tulaga talafeagai e faia mo le faʻaumatia o le kulupu, lea e taatele i le maʻisuka. E le gata i lea, o Chernobrivs o loʻo mitamitavale i se tulaga sili ona lelei.

I le taimi lava e tasi, latou, pei o soʻo se isi lava laau totō, ei ai ni faʻamaʻiloga e le mafai ona tuʻuina e aunoa ma se gauai tatau.

Decoctions ma teas mai sisi o le rose mo le maʻisuka ituaiga 2

Faʻavae ma meatotino

O Marigolds (o le igoa lona lua o le laau - Chernobrivtsi) ei ai se foliga tulaga ese, ona o lo latou malosi i le tele o faamaʻi, o lo o faia atoa. Ae sili ona taua le faʻaaogaina mo le maʻisuka.

O mea o loʻo mulimuli mai vaega:

Chernobrivtsi o loo i ai se faamalologa taga:

  • tauivi ma le atuatuvale ma popolega popole,
  • faʻaauau le tino ma totoga i totonu,
  • maualalo le kulukose o le toto
  • anti-inflammatory and antiviral effects,
  • faamalosia le puipuiga.

I le maʻisuka, o le tele o faʻamaʻi e masani ona tulaʻi mai, lea e tatau ona faʻaumatia vave, talu ai ona faʻateleina le tulaga o le maʻisuka. I ia tulaga, o loʻo i ai i le marigolds mea nei meatotino:

  1. Afai e afaina le pancreas, ma, e pei ona e iloa, o le maʻisuka na mafua mai tonu lava mai lenei togafiti, ona i ai lea i lenei tulaga, e toe faʻafoʻiina ai le gaioiga o le okeni ma faʻavevesi le faiga o metabolic, ona o le aʻafiaga o lenei okeni e gaosia ai le insulin.
  2. Faʻasalaga i totonu o le cardiovascular system, e fesoasoani ai fala e puipui ai puipui o toto toto, faʻamalo ai ia atherosclerotic plate, ma puipuia ai fatu ma taʻavale.
  3. Afai ua aafia le mea vaaia, lea e masani lava o le mataupu, o le Black-shavers e faaitiitia le vaivai o le mata ma toe faʻaleleia le mea faitino vaaia.
  4. I faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, o le marigold e faʻaumatia le faʻamalosi, faʻamautuina galuega o le ate ma meaola fualaʻau.
  5. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e maualalo le faʻamalolo o manuʻa, o le mea lea o fugalaau e saofagā i le vave faʻafouina, aʻo tuʻuina atu se faʻamaʻi faʻamaʻi. Ma o lenei mea o le a aʻafia ai le faʻamaʻi.
  6. Faʻasalaga o le urinary system in the diabetes, ua tupu le fulafula o pito. O le laau o loʻo fesiligia e faʻamalolo ai le mumū ma o se vailaʻau. I le taimi lava lea e tasi, e taofia ai le fausia o le necrotic processes ma gangrene.
  7. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o loʻo i ai faafitauli i le metabolism, ona o lenei mea, ua tupu ai le meaʻai. I le isi itu, o le maualuga o le maʻisuka o faitioga o tiga faʻatasi. O Marigold e faʻasaʻo le tiga i le mea faʻapitoa.
  8. I le gasologa o le maʻisuka i tagata, o le faʻaitiitia o le faʻamaʻi. O le mea lea, o le tino e faigofie ona maua i faʻamaʻi vailaʻau. O le togafitiga e tuai tele. O Marigolds e saofagā i se vave faʻafouina, aʻo faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

Faʻavae o le faʻaogaina o marigolds

O Marigolds e faʻaaoga uma i le fagaina o le kuka ma i vailaʻau. Ma o lenei mea moni e le gata mo le vaega fugalaau, ae faapea foi mo laulaau, faapea foi aʻa.

I le tautala e uiga i le faʻaaogaina o le maʻisuka i le togafitiga o togafitiga, e matua fautuaina lava e gauai atu i le sauniuniga o inhalations, o suauu, mea faʻaleagaina ma isi mea tuufaatasia. O le a latou fesoasoani e le gata ina faʻamautuina le suka o le toto, ae sili atu foi ona vave ona taulimaina le malulu ma isi faʻafitauli o le maʻisuka.

Metotia faʻaaoga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka

Ina ia togafitia le tele o faʻamaʻi na tulaʻi mai i tua o le maʻisuka, e faʻaogaina ituaiga o laʻau i ituaiga eseese:

  • ava malosi,
  • togafitiga togafitiga,
  • teuteuga
  • afifi ma lotions,
  • taumafa taumafa
  • suauu suauu marigold.

Recipesfaʻaaogaina i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi:

  1. Suauu mo le faʻamaloloina o manuʻa ma maʻi paʻu. Vaega: fualaau faisua poo olive olive (10 tbsp. L.), Marigolds (1 tbsp L.). O mea uma e faʻaaogaina e sasaa atu i totonu o le pusa ma tuʻu i luga le vevela. A uma le fufuluina o le suauʻu, aveese mai se afi mumu ma tuʻu i totonu o se vaʻa pamu poʻo totonu o le ogaumu. O le oloa e tatau ona vaivai mo le itiiti ifo i le 30 minute, faʻaosoosoina i nisi taimi. Faʻafiafia le tele. O le faʻafefiloi maeʻa e faʻaaoga i nofoaga mumū 3 taimi i le aso i le ituaiga o lotions.
  2. Faʻafitauli mo togafitiga o faʻamaʻi viral vailaʻau i le maʻisuka. Tuu i luga o le afi se ipu faʻamafaʻi e tumu i le 2 lita o vai. Aumai i se vevela ma faaopoopo 20 fugalaau fugalaau. Aveese mai le vevela ma tuu i lalo ou foliga i luga aʻe o le fagu, ufiufi oe i se palanikeke mafanafana poʻo se solo. O le togafitiga e 20 minute. Aua nei fufulu ou mata.
  3. Puipuia o le maʻisuka. Fugalaau o Marigold (5 pcs.) Ua sasaa i le vai ma tuu i luga o le vai mafanafana. O le isi, e manaʻomia ona e faʻaosooso le susu mo le 1 itula. Ave 50 ml 4 taimi i le aso.
  4. Ava o le ava mo le maʻisuka. O mea laititi (Chernobrivtsi) i le aofaiga o 50 fasi vaega ua sasaa mai i vodka maualuga - 0.5 lita. Ufiufi ma tuu i se mea pogisa mo le 1-1.5 vaiaso. Ave sina sipuni o le 1 sipuni ao leʻi 'aʻai.
  5. O se teuteuga e faʻamalosia ai puipui o toto toto ma puipuia ai faʻamaʻi fatu mo le maʻisuka. O le a 2 tbsp. l Marigold, 1 tbsp. l fualaau aina. O laʻau uma lava e sasaa mai i le 1 ipu vai inu ma faʻaauau pea mo le 25 minute. Faʻaalu 2 taimi i le aso mo le 1/2 ipu ao leʻi 'aʻai.
  6. I le tele o tulaga, o le maʻisuka e afaina i le gasegase, lea eo mai faatasi ma le tiga ma le vaivaiga i vae. Mo le faʻaleleia atili o le soifua maloloina, e tatau ona e faia se teuteuga o le marigolds. Mo le faia o lenei mea, sasaa fugalaau fou (30 fasi vaega) pe faʻagogo le meaʻai (4 sipuni) faʻatasi ma se lita o vai inu. Faʻaosooso 2 itula, afifi le pusa i se solo mafanafana. Ave 3 teasisi i le aso. O le togafitiga o le 60 aso ma se malologa o le 14 aso.
  7. Faʻafeiloaʻi vai taele mo faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka. E faʻatumu le taele i le vai vevela (39 tikeri). Saunia se teuteuga o laau toto. Ina ia faia lenei mea, ave le 3 sipuni tele o fugalaau o le chamomile, o le numera tutusa o fugalaau marigold, 4 sipuni tele o laume, 2 sipuni tele o le upega, 3 punetēpu o le mint ma le 1 sipunipuni o le hypericum. O nei mea uma e sasaa ai le 200 ml o le vai inu ma tuu i totonu o se vai vai taele, e kuka mo le 10 minute. A aunoa ma le faʻamamaina, sasaa le susu i le taele. A uma ona taele, fufulu ile vai. E mafai ona fai le paʻu i aso uma. O nofoaga e fausia ai le oona e tatau ona ufiufi i se vevela mafanafana. E le gata i lea, o sea taele e faʻamalosia ai faʻamaʻi manuʻa.
  8. O le toʻatele o tagata e fiafia e fufulu ipu ma le tele o mea manogi, ma, e pei ona e iloa, o taimi e faʻasaina ai le maʻisuka. O paluga o Marigold e faaopoopo i le taimi o vaitau mo le sauniuniga o vasega muamua ma le lua, salata. Ina ia saunia se salatisi maloloina mo le maʻisuka, e tatau ona e ulaina le blackhawks ma faaopoopo iai i fualaau aina muamua (tomato, aniani, cucumbers, radishes, etc.), faaopoopo le masima ma le suauu e tofo ai.

Faʻasagaga faʻamaʻi ma aʻafiaga itu

E leai se faʻailoga faapitoa mo le laau, ae e le o fautuaina e ave Chernobriv faʻamatalaga i tulaga nei:

  • vaitaimi o faʻasologa ma lactation,
  • tamaiti ei lalo o le 14 tausaga,
  • tasi le le faapalepale i le laau,
  • bronchial asthma,
  • epilepsy.

E le gata i lea, e le tatau ona faʻaogaina i le pito i fafo mea e faʻaaoga i:

O tagata e mafatia i le vavave (toto maualalo maualalo) e tatau ona ave vailaʻau e faʻavae i luga o le papaʻi ma le faʻaeteete. I isi tulaga, e le afaina ai falala.

Afai e faʻaaoga le mutia i le i ai o faʻasolega poʻo le sili atu foi i le metotia, e mafai ona mulimuli i ai tali leaga:

  • susunuina ma le sasaina o le paʻu,
  • paʻu o le paʻu
  • vave
  • taoto ma vili.

E faʻapefea ona teu fatuga?

E faʻaaogaina le laau i ituaiga eseese ma o loʻo teuina e pei ona taua i lalo:

  1. Afai e te manaʻo e vaʻai i se vailaʻau vailaʻau i le foliga o se mea extracti ether, ona e manaʻomia lea e aveeseina mai fugalaau fou. O le oloa ua saunia e teuina i le vevela mai le 10 i le 20 tikeri. E tatau ona malulu le potu, e aunoa ma le susulu o le la. Pusa pupuni po o pusa fesoasoani muamua e lelei mo lenei mea.
  2. E tatau ona teuina i totonu o le vai ni meaʻai mafiafia. E fautuaina e faʻaititia i latou uma i totonu o le tolu itula muamua. O lea o le a faʻafefeteina ma faʻamamaina ia pupuʻu i le va o petals.
  3. Fugalaau o Chernobrivtsi e mafai ona teu malu i le vevela--18 tikeri.

O Marigolds e mafai ma e tatau ona faʻaaogaina i le maʻisuka, ae ae e te leʻi faia lenei mea, ia e mautinoa e faʻatalanoa lau endocrinologist. Aua e le o taimi uma lava e maua mai ai e lenei laau le manuia. Afai e te maua ni faʻailoga, e tatau ona e teena le faʻaaogaina o marigolds.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le marigolds

O faʻamalologa o mea totino o le laau ua faʻamaonia lelei e ana mea gaosi. O le mea lea, o totonu oi latou o loʻo i ai se suauu taua e tatau ai, o le fua faatatau maualuga o loʻo faʻatulagaina i inflorescences (0.45%) ma le vaega faʻavae (0.28%). O le vaega autū o le mea faigaluega o Ocimen (hydrocarbon). E le gata i lea, o le tuufaatasiga o vailaʻau e tumu i vaega e pei o:

E le gata i lea, e le tatau ona galo se tasi e uiga i isi monoterpenes (n-cymol, citral), ona e aoga tele mo tagata.

Tagetes recipes for diabetics

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

I le faaopoopo atu i le maualuga o le malosi o le laau, o lona aoga o le mafai ona faaaoga i se ituaiga o fua o fua. O le mea lea, o se mea faapitoa, o se decoction ma le tincture ua saunia mai le marigold, faapea foi ma le manava.

O le mea na tuʻuina atu e faʻaaogaina muamua o se faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi mo le maʻisuka. Mo lana sauniuniga, tasi le ata. l liligi le 10 tbsp. l olive suauu. A maeʻa lena mea, tuʻu mea uma i totonu o le vai taele. O le faʻafefiloi e tatau ona vaivai mo le 30 minute i le vevela o le faitau e le silia ma le 65 tikeri. A maeʻa ona faʻamafanafanaina le suauʻu, e fautuaina i latou e faʻamaeʻa le faʻafitauli o le faafitauli, e sili atu i le lua i le tolu taimi i le ao.

E le gata i lea, o le meafaigaluega na tuʻuina atu e mafai ona faʻaaogaina mo pathoces o le manava o le tino, gasegase o le tino, tale ma faʻamaonia le faʻasaina o le vavave. Mo le faia o lenei mea, faalua pe faatolu i le aso ma le suauu, e tatau ona faʻapipiʻi le sternum area. Faʻalogo i se isi fua:

  • mo le sauniuniga o se fofo lautele, e tatau ona saunia ni ulu o marigolds ma se igoa o fualaau aina,
  • o se fagu e iai le mana o le 500 ml ua tumu i fugalaau, ma ua uma ona faatumulia i le pito i luga ma le suauu,
  • o le oloa o loʻo faʻaosoosoga i se mea pogisa mo aso e fitu, ona fufuluina lea ma tuu i totonu o le pusaaisa,
  • e fautuaina e faʻaaoga lenei meafaigaluega i na o faafitauli, e fai ma faʻataʻitaʻiga, ma le maʻi suka, faalua i totonu o le 24 itula.

O le faʻamalolo faʻamalolo

O le sauniuniga o fualaau faapitoa e mafai ona avea o se vaega o togafitiga - ona o le faʻamalosia o le vascular system, faapea foʻi ma le faʻafefeina o totoga i totonu ma fafo. O le kuka e faia e tusa ai ma lenei algorithm: lua tbsp. l fugalaau fugafuga ma le tasi sipuni. suamalie e sasaa ai le 200 ml o vai inu. E faʻamalosi le gaʻo mo le 20 minute, a maeʻa ona faʻatolu ona ave lea i totonu o le 24 itula aʻo leʻi 'aina se tasi ipu.

I nisi o tulaga, o le maʻisuka na faʻamalosia ai le gasegase o le maʻisuka, faatasi ai ma le tiga ma le vaivaiga i le sooga. Ina ia faʻaleleia o latou tulaga, o le a aoga tele le faʻaaogaina o se teuteuga. O le saunia o se meafaigaluega e faigofie - mo lenei mea, e 25 ulu o fugalaau fou po o le tele punetini o loʻo faʻaaogaina. l mago. A maeʻa lenei mea, e sasaa i le tasi le lita o le vai (vevela i le 80 tikeri) ma faʻamalosi mo le lua i le tolu itula i totonu o se pesini ua afifiina i se solo solo.

Ona fufulu lea o le vailaʻau ma faʻaaoga i se aofaiga o le lua tsp. nai lo le lauti po o le vai foi. E tatau ona maitauina o le fomaʻi o le rūmati e manaʻomia se togafitiga umi, e tusa ma le tasi ma le afa masina. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e amata le toe faʻaleleia o le vasega i le 180 aso.

O Marigold decoction e mafai foi ona faʻaaogaina e faʻasaʻo ai le toto i le maʻisuka. Ua saunia le meafaigaluega e tusa ai ma le algorithm:

Faaaoga le tasi tsp. fala, 200 ml o le vai, 1 lepp. faʻanoanoa. O isi vaega e tatau ona mafaufau i le tsp. Mei meli ma le sipuni talomoa masani.

O ia tulaga o le phytosborder i le aofaiga o Art. l sasaa vai inu, faʻaauau mo le 15 minute ma mulimuli ane faʻamau.

Ma le isi, ua faaopoopo le meli i le vaiinu.

E fautuaina e faʻaaoga le gaʻo saunia 30 minute aʻo leʻi 'ai meaai.

Mo le puipuia o le maʻisuka, faʻapea foi i le amataga o le atinaʻeina o le maʻi, ua saunia se tino faapitoa. E tasi le ulu fugalaau e tatau ona faatumulia i le 180 ml o le vai kuka ma faia mo le 60 minute. E faʻafa ona faʻaaogaina le fualaau faʻasaina i le aso, 50 ml i le tasi.

E i ai se isi auala e faia ai ni mea laiti. Mo le togafitiga o faʻamaʻi o le endocrine, o le fualaau faasaina ua saunia i lenei auala: marigolds pogisa (50 pi.) Ua sasaa i le 500 ml o vodka ma tuu mo aso e fitu i se nofoaga malulu ma pouliuli. O le vailaʻau vailaʻau e faʻaogaina faatolu i le 24 itula ao le i 'ai meaai, tasi le tsp.

Auala e fai ai le faʻamaʻi

O le faʻaaogaina o faʻamafanafanaga e tatau ona gauai faʻapitoa. E taua lenei mea mo le togafitiga o le manava ma le malulu, ma o le auala e mafai ona faʻavaveina ai le maʻisuka. Saunia e le algorithm nei:

  1. lua pe tolu fugalaau e tuʻuina i totonu o le taʻape; e sili ona lelei le faʻaaogaina tele o laau totō e mafai,
  2. faatumu i vai vevela, e oʻo atu i le afa o le gafatia,
  3. ua tapunia le ulo i se tapuni ma afifi i se ie ma mea e vevela ai le vevela,
  4. o le tuufaatasiga e fausiaina mo ni nai minute, pe a uma lea e inuina le vevela e le gutu, ona sosoo ai lea ma le isu.

O faʻasalaga o le a aoga pe a faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga faʻamaonia. E fautuaina foi le faʻatinoina o le faʻatinoga faʻasolosolo faʻatasi ma nisi taimi - lua i le tolu taimi i le gasologa o le vaiaso. E sili le faia o lenei mea i le taimi lava e tasi o le aso e faʻamautinoa ai ua ausia le lelei sili ona lelei.

O ai o ia togafitiga ua solia

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

O le faʻaaogaina o laumei i soo se ituaiga - pe o se decoction, tincture, suauu - e le taliaina i nisi tulaga. Muamua, o loʻo tatou talanoa e uiga i soo se tolu o le maʻitaga. E le gata i lea, o le solia o se mea e tatau ona mafaufauina o le i ai o se tali atu i soo se vaega o le laau. I le maʻisuka, e tatau ona mataʻituina tapulaa e tatau ona maitauina aemaise lava ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻalavelave ma aʻafiaga ogaoga.

E faʻapefea ona sauniuni ma faʻatinoina?

O le mea moni, o le faʻaaogaina o le marigolds e avea o se tuufaatasiga mo le faʻaaogaina e mafai ai ona vave faʻamalolo le isu poʻo le sinusitis. E pei ona e iloa, i vaitaimi o soloaiga e masani lava ona latou faia, aemaise lava i le maʻisuka. I le matauina o foliga o la latou sauniuniga, e matua fautuaina lava e gauai atu i faʻaaliga nei o le faagasologa:

  • ave le moli i le aofaiga o le lima alavai i le 300 ml o le vai,
  • i le teapot, o lona maualuga e tatau ona 500 ml, tuu le vaega fugalaau,
  • sasaa vai inu ma afifi le ulo i se solo mo le tusa o le lima minute,
  • A maeʻa le taimi na tuʻuina atu, e tatau ona e faʻafefe le ea mai le paluga o le ulo i lou gutu, ma faʻaaoga i lou isu.

E tatau ona maitauina e naʻo le uma lava o le isu e mafai ona manavaina saoloto, o le a tatau ai ona inu i totonu o le isu, ma faʻavave ai le gutu. O ia togafiti mo le maʻisuka e fautuaina ina ia faia i aso uma, seia oʻo mai le toe faʻaleleia mai se malulu poʻo le sinusitis.

E faʻapefea ona fai le pata?

O le faʻapitoa i le faagasologa o le faʻaaogaina o falala e pei o le maʻisuka e tatau ai le sauniuniga o le suauu. Mo le faʻamoemoega ua tuʻuina atu, e faʻaaogaina ai falaoʻo nutimomoia i le aofaiga o le tasi kulimi. l, faapea foi ma le suauu manogi - 10 tbsp. l

Ma le isi, o fugalaau e tatau ona faatumuina i le suauu manogi. Ona tuu lea i totonu o se vai vai ma vaivai mo le 30 minute i le vevela pe tusa o le 65 tikeri.

Lubricating o vaega ua afaina o le paʻu e matua fautuaina lava ona o le suauu ua saunia i nisi taimi i totonu o le 24 itula.

O lenei meafaigaluega e matua aoga lava mo tagata maʻisuka oe ua maua i le maʻisuka vae poʻo ni isi liona o le paʻu. Ae ui i lea, o le a sili ona saʻo le feutagai ma se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina le mea na tuʻuina atu.

E le gata i lea, a maeʻa le tele o aso faʻaaoga masani, o le suauʻu e le lava le aoga, e tatau ona e suia i se isi igoa.

E le gata i lea, aua nei galo i le faagasologa o le togafitia o le maʻisuka ma, aemaise lava, o le pancreas, o vae e mafai ona faʻaaogaina. O lo latou faʻaaogaina o le a sili atu ona talanoaina ma le diabetistist aʻo lumanaʻi.

E faʻapefea ona fai ni meaʻai: lua suʻega

Ina ia saunia muamua mea laiti, o le a talafeagai le faʻaaogaina o falalaʻau paʻu i le aofaiga o le tasi vaega, faʻapea foʻi ma le tasi ipu vai - e le silia 200 ml.

I le tautala tuusaʻo e uiga i le auala e sauniuni ai, ou te fia iloa nisi o vaega o le gaioiga, aemaise lava, o le a manaʻomia le sasaaina o le vai i le vai inu. A maeʻa lena, o le lumanaʻi lumanaʻi o le ai ai se mea e le o iai.

E taua e le gata i le malosi tele. A maeʻa lena mea, e fa fa kuata e fa i totonu o le 24 itula.

Tincture o Chernobrivtsi i le maʻisuka e mafai ona saunia e tusa ai ma se isi algorithm. O le mea lea, mo le sauniuniga o le oloa o le a manaʻomia ona faʻaoga pe tusa ma le 50 paʻu, ma 500 ml vodka.

I le talanoa tuusaʻo e uiga i le auala e sauniuni ai, ia faʻalogo i uiga nei: o fugalaau ua sasaa mai i vodka, tuu saʻo i se nofoaga pogisa ma lelei mo se vaiaso.

Faʻalagolago i le tikeri o sauniuniga, o lenei faagasologa atonu e sili atu pe itiiti foi le umi.

O le mea lea e tatau ona faʻaaogaina faʻasolosolo faatolu i totonu o le 24 itula. O le a tatau ona faia lenei mea mo le maʻisuka o le sili atu ma le tasi le tsp. ao le i ai saʻo.

A maeʻa vaiaso e lua o sea ituaiga, e matua fautuaina lava e fai se malologa i togafitiga e aloese ai mai mea ua fai ma vaisu i le maʻisuka i le maʻisuka.

DIABETES - E LE MAFAUFAUINA! Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻisuka o le a mou ese atu i le 10 aso, pe ae inu i le taeao ... "faitau atili >>>
loading ...
loading ...

Mea tau vailaau faʻasaina ma faʻailogaina o marigolds


I le amataga o le tautotogo ma seia oʻo i le tautoulu o le tautoulu, o nei fugalaau e fiafia i tagata uma, e fuga i totonu o fale ma mea e momoe ai. E le taua, ae e manaia ma susulu, latou te teuteu fugalaau ma faʻamaopoopo paʻu o aso malolo. Ae e toaitiiti tagata e iloa o loʻo lalelei (Ukrainian

chornobrivtsі) e le gata o se punavai o meaai mo iniseti. Faaaogaina o laau i le kuka e avea o se mea manogi mo iʻa ma aano o manufasi. O faʻamalologa o faʻamalosi o moli e faʻamalosi ai le faʻaogaina o le tino ma faʻaleleia le faimamaga.

E faʻaaogaina foʻi Black-ringlears i fomaʻi faʻataʻitaʻi ma i le cosmetology.

O mea aoga ma togafitiga o vailaʻau, o le faʻaaogaina o nei fugalaau i togafitiga faʻaleaganuʻu

Ua aʻoaʻoina e le au faamalolo le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga mai mea e le mafai ona faʻamalosia ma tuʻuina atu ai se puipuiga, ae ia togafitia foi faʻamaʻi tuga.

O le mea moni o le nuanua o le nuanua mai aster aiga toso mai le eleele aoga aoga, e aofia ai le kopa ma le auro. O le faʻafeiloaʻiga o Marigold ua faʻaalia mo togafitiga o:

  • maʻisuka malosi
  • pancreas
  • maʻi ate
  • bronchitis,
  • moe
  • faʻafilemu le faʻaogaina o le tino
  • faamalosia ai toto toto
  • faʻatasi faʻamaʻi, e aofia ai le gaʻo.

Marigold meainu - se faʻasolosolo mo le malulu ma le fulu. O mea aoga e aoga i mea teuteu mo le tausiga o mata, laugutu ma le tino. O fuā ma susu e mafai ona saunia i latou lava. E faʻaaogaina le suauu meli e faʻamalolo ai manua ma mumu. O lea mai fuga lanu moli e mafai ona fofo ai diathesis ma le eczema. At taʻalo ma timu E fautuaina e 'ai le 2-5 ulu o tamaʻi papa laiti mo tagata matutua ma tamaiti.

Faʻaaoga i meaʻai maloloina ma ola maloloina

Totoga masani i Mexico aemaise lava le alofagia e tagata Latina American specialists. O iinei e faaopoopoina i le toetoe o ipu uma. I Georgia, o se meaʻai mai le eleele mago ma le faʻaeteete e taʻua ai le marigolds Imereti saffron.

E taʻua o se tau faʻafeiloaʻi i le gaosiga a le atunuu o Georgian. I le Caucasus, e faʻaaogaina e tagata faʻapitoa o meaʻai mea taumafa o se vaega o mea manogi mo le sauniaina o soupeti. O iʻa, moa, meaʻai fualaʻau, pi ma alalaupapa e sili atu ona suamalie i le faʻafefe o le falala.

E masani ona faʻaaogaina e le gata o se mea manogi, ae faʻapea foʻi ma le teuteuina o laulau. E le gata i lea, o le faʻataunuʻuina o faʻalavelave e leai se afaina ma e mafai ona gaosia. Afai na e faʻaaogaina se faʻafefiloi o salu-suneli i le sauniuniga, ona e lagona ai foi lea o le manogi o le marigolds, e pei o le Imereti saffron ua avea ma ona mea taua.

O faʻaogaina uma o meaʻai e faʻaaogaina i piko, marinades, olive olive poʻo le vineta o loʻo tumau pea ia i latou.

Imereti saffron - o se vali masani i le kukaina. Fugalaau e sasaa mai i le vevela vai, faʻaauau pea, ona faaopoopo atu lea i pusa, sau sau poʻo le suka.

Marigolds i le taumafa lelei faʻaleleia le 'aina o meaʻai, faʻaleleia le metabolism ma faʻamalosia le puipuiga. Afai e te faaopoopo i lalo o le nuanua mea e teu ai, tiʻeli ma isi meainu, ona puipuia oe lava ma ou aiga mai maʻi malulu ma maʻi e pei o le maʻi, ma o le mimiti ma le maaleale o marigods e laveaʻi oe mai siama ma siama.

Auala e filifili ai se oloa lelei

Le auala pito sili ona faigofie e toto ai marigolds tutoatasi. E le gata i lea, e faigofie ona latou tausia. E mafai ona e faʻatau moa moli i le maketi. Latou te le o faʻapalapala, o lea e le taugofie. O le mea taua o le ola maloloina o le laau, e manogi ma se faʻafefeteina ma le susulu.

Iloa e uiga i 60 ituaiga laau toto. O le sili ona lauiloa o le lanu lanu moana Farani, faʻalelei, faʻavae poʻo Aferika. O loʻo faʻaauau ona faʻaogaina o suauu taua i le fale talavai. O le a maua sau taimi faʻatasi ma le falaoʻo i soo se faleoloa poʻo le maketi lea e iai mea manogi.

E tele suʻega masani lauiloa mai falala o loʻo faʻaaoga mo faamoemoega eseese. O nisi nei o latou.

  1. Faʻaleleia o le metabolism. Tasi fugalaau o le eleele ma sasaa i vai inu. Inu se faʻauʻu o le 1/4 ipu fa fa a le aso.
  2. Matou te faaleleia le vaai. aemaise lava le moni mo avetaavale ma i latou e faʻaaluina le tele o le taimi i le komepiuta. Fugalaau fugalaau ua faaopoopo i salati.
  3. Faʻatasi ma ascariasis. Tasi ata. o se sipuni o fugalaau e sasaa mai i vai inu - 300 ml. A maeʻa le afa itula, ona sauni loa lea. Inu i ai faatolu i le aso mo le 2 sipuni tele.
  4. Faʻatasi. Liligi tasi Art. sipuni o le faʻafefe i le vai inu ma tuʻu ai mo le 2-3 itula, ona faʻapipiʻi solo lea o foliga i tonic.
  5. Faʻatasi ma le maʻisuka. E 50 paʻu o loʻo i ai i le pogisa. Liligi 0.5 lita o vodka ma faʻaosooso i le vaiaso. Faʻaaogaina le kulimi aʻo leʻi 'aʻai e tolu taimi i le aso, tasi le sipuniti.
  6. Lulu pulu. E lua punetenete o fugalaau fugalaau e sasaa mai i se sipuni o le almond ma le olive olive. Faataga e faʻaaogaina mo le lua vaiaso.
  7. Vailaau tuai-tuai. E fa teaseti o fugalaau mamago ua sasaa i le vai vevela. A uma se aso, faamama ma faʻaopopo 1 tbsp. teaspoon o le ava po o le vodka ma le 1 teaspoon o le sua o le lemoni.

Mea e teu ai Meaʻai

O Marigolds e masani lava ona faʻaleleia pe afai e manaʻomia le suauʻu mai ia i latou. I le tulaga o mea manogi, o fugalaau ua mamago i lalo o le paolo ona nutimomoia lea. O se aganuu le teuina o le oloa maeʻa, e pei o le tele o taimi, i se nofoaga malulu ma pouliuli i le vevela o le potu.

O le fugala fou o marigolds o loʻo teu i totonu o le vai. E mafai foi ona e faʻafefe ni fugalaau, pe afai e te fuafua e faʻaopopo i latou i le taumalulu poʻo le tii. Pe a oʻo mai i mea e saunia e le tagata lava ia, e sili lava le teuina oi latou i totonu o le pusaaisa.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

O le faʻaaogaina o le mumu e pei o se mea faʻapitoa poʻo mo togafitiga faʻataʻitaʻiga e le afaina ma e itiiti lava le faʻailogaina. O lea la, e le manaʻomia le faʻaaogaina o le laau i soo se ituaiga i le taimi o le maitaga.

E seasea lava, ae o loʻo i ai lava mataupu pe a iai i tagata le le faʻamaoni i aʻafiaga o suauu taua, lea o loʻo i totonu o le faʻalavelave. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i allergies.

Seia oʻo mai i le taimi nei, o tagata faʻamalosi, tagata tomai faapitoa i gaosiga o meaʻai ma cosmetologists e faʻaauau pea ona maua ni mea fou o le marigolds.

E faigata ona mafaufau o le a mafai ona sui se laau taugofie le tele o fualaau faasaina. Ua togafitiga Marigolds, ua i ai se aafiaga puipuia ma toe faaleleia. Faatasi ai ma i latou, e tele meaʻai e sili atu ona taua.

Afai e te nofo i autafa o moega o fala, e manava i la latou manogi, e mafai ona e aveesea le popole, neurosis ma le le mautonu. Saunia le susu po o le lotion mai fugalaau, ma o lou paʻu o le a faʻafetai i se foliga fou ma maloloina.

O a mea e te kuka mai le fala? Faasoa atu ni kuka na fesoasoani ia te oe e foia ai le maʻi pe taulimaina foi se isi faafitauli.

Maea Marigold: mea aoga, faʻamaʻi

O Marigolds, po o chornobrivtsi, e pei ona taʻua ai, e mafai ona vaaia i totonu o moega o laufanua i le taulaga, i fale o le taumafanafana. E talisapaia i latou e le au fai togalaau ona o lo latou le lelei ma le matagofie. O le taimi lava na latou manatu ai o se faailoga o le faaiuga o le taumafanafana.

Ae o le malelelei e le na o ni mea teuteu matagofie, e faʻaaogaina i tala faʻasolopito.

Ina ia faatea ese le tele o maʻi, e mafai ona e faʻaaogaina se teuteu poʻo se lauti o marigolds, e uiga i mea aoga o le a tatou taʻuina nei.

Faamatalaga faʻatau

O Marigolds o se mutia taʻitasi tausaga taʻitasi ma aʻa tetele. O le maualuga e mafai ona oʻo atu i le 120 cm. O le uʻamea e sao, e faʻalauteleina, faʻapipiʻiina se vavao pe vaʻaia.

O laulaʻau e pipisi, liʻo-vevela, lanu-lanu meamata poʻo le lanu meamata i lanu. O Marigolds e fuga i ato, lea e mafai ona pala ma faigofie. O le lanu o fugalaau e mai le lanu-lanumumu i le samasama. O inflorescences e ono oʻo i le 10 centimita le lautele.

O Marigolds ei ai se manogi manogi, e ui i nisi e foliga mai e le manaia.

O le lauʻeleʻele o le pusa paʻu o Amerika Tutotonu. I le vaomatua, o fugalaau e maua i Atenitina.I le seneturi 16 na aumai i latou i Europa.

Sa manatu tagata Initia Mekisiko e fuga i se fugalaau paia ma mea leaga.

Na saunia e tagata Maya mai Initia le inu o le Balche mai fugalaau, na talitonuina o loʻo i ai ni mea totino mafaufau. E masani ona faʻaaogaina e nei tagata Mekisiko lenei vai inu a latou masaniga.

Na taʻua e le au Aztec o le marigolds "o se puao o ao", i Mekisiko na latou faaigoa ia te ia "fugalaau o le ua oti." Sa faaaoga le lauti o Marigold e togafitia ai le manava o le manava ma le manava. O le faʻaogaina o fugalaau na faʻaaogaina e faʻaleleia ai le lactation, faʻamalo ai tiga o le rūmāmati.

Seleseleina laau

Ina ia mafai e le laau ona tufatufaina atu ona aoga aoga, e tatau ona saunia lelei. Fugalaau e filifilia i le amataga o le fuga, i le taimi lava e amata ai ona fuga mai pupu.

Mai le fatu, fugalaau ua vaʻaia ma se fatu laʻititi. Ona faʻagogo lea o le meafaitino. E faʻapipiʻi ile taoto i totonu o se potu e maua ai le toʻasā masani ma le manava lelei.

E tatau ona teuina meafaitino matala i totonu ole pusa ua faʻamaufaʻailogaina. Teu le fale mo le sili atu ma le lua tausaga.

O le vailaʻau o le laau

O le tuufaatasiga o le Chernobrivtsi e aofia ai mea nei:

  • o suauu taua
  • cytamine,
  • sabinen
  • faʻatau
  • amber suauʻu
  • carotenoids
  • Alanine
  • Vaʻai
  • myrcene
  • lutein
  • flavonoids
  • ascorbic acid
  • zinc
  • fumela
  • auro
  • Vitamin A
  • Vitamin E
  • uʻamea.

O lea ituaiga o mea mauoa ua avea ai lenei laau ma vailaau sili ona malosi e tetee atu ai i gasegase sili ona ogaoga. O le mea autu o le faʻamautinoa e leai se faʻailoga.

Le aʻafiaga o le paʻu i luga o le tino

I totonu o tala faʻasolopito a tagata, e tele naua meaʻai e aofia ai mafaʻi. Latou te maua meatotino nei:

  • taufaasese
  • immunomodulatory
  • vailaʻau faʻasaina
  • anti-inflammatory
  • antispasmodic,
  • vaʻalele
  • togafitiga.

O vailaʻau faʻavae e faʻavae i luga o le marigolds e aumaia ai le kinamona e le mafai ona faʻamagaloina i le togafitiga o le pancreas, o le gaosia o enzymes e masani lava, o le edema ma le mumū e faʻamalieina, ma faʻaleleia le setete o le okeni. I le amataga lava o le faamai, e mafai ona ausia le faamaloloina o le tagata lava ia o le pancreas. E le o se tasi falemaʻi e maua ai lenei mea.

Meafaigaluega e fesoasoani ai i faʻamaʻi o le tino. Latou te faʻatagaina oe e faʻasaʻo le atuatuvale popole, faateleina le gaosiga o le hormone o le fiafia.

O Marigolds e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻamaonia le moe, fesoasoani e tausia le soifua maloloina e oʻo lava i le tele o mea mamafa. O fugalaau manaia e mafai ona faʻaleleia le faiʻai.

E faafaigofieina ai ona taulimaina popolega faalemafaufau. O lenei meatotino o falaoloa e mafai ona faʻaaogaina e tamaiti aoga.

I le ogatotonu o faʻamaʻi viral, o le aʻafiaga faʻamalosia-faʻamalosia o le faʻafeiloaʻiga e aoga. O le laau e gaoioi le gaosia o ni siama puipuia. Ole aʻafiaga o le tino e mafai ai e le tino ona faʻateʻa ese faʻamaʻi e aʻafia ai le manava. E oʻo lava i se faʻamaʻi matautia, o le aʻafiaga o le faʻamaoniaina o se siama poʻo le fomaʻi e faʻaititia e le 70% faʻatasi ai ma le faʻaaoga masani o marigolds.

E mafai e Marigolds ona fufulu puipui o toto toto mai paʻu toto ma pusa atherosclerotic. O auala e faʻavae i lenei laau e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto, faʻamalosia le loto. O lea faʻatasi ma nei fugalaau e faʻaaogaina e puipuia ai le pipili ma le fatu o le fatu.

O Marigolds o se faʻamalolo sili ona lelei e faʻamalolo ai manu lea e fufulu ai le manua o necrotic, tuʻufaʻatasiga tele. Latou te fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi pipisi e le mafai ona faʻamalolo i isi auala.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

O tamaoaiga ma faʻamaʻi o marigolds ua leva ona iloa e o tatou tuaa. O fugalaau na togafitia ai fatugaʻo ma le ate, o le paga o le tiga i faʻataunuʻu.

O le faʻaaogaina o fugalaau e faʻaleleia ai le gataifale, ma o se manogi manaia o le ava o le a faʻaleleia ai lagona. Faʻaaoga i le amataga o le maʻisuka, ma faʻamaʻi paʻu. Fugalaau lelei mo le gau o lauulu.

I aso anamua, sa faʻaaogaina falaisa mo malulu.

Malala o le Marigold

Mai le marigold e maua ai se suauu aoga tele. I ona meatotino, e le o lalo ifo o le suauʻu buckthorn. Ina ia maua, e tatau ona e tago i fugalaau fugalaau fou, fufulu lelei, sasaa le suauu olive. E valu itula, o lenei paluga e tatau ona tauanau. Ona tuu lea i totonu o se vai taele, mafanafana mo le afa itula. Faʻaliliu sina siʻosiʻomaga. Faasolo i luga o le fugalaau, tafe le suauʻu i totonu o se ipu malamalama lanu moana.

Suauu e teu i totonu o le pusaaisa. Latou te manaʻomia e fufulu le paʻu ua leaga. Mo le vevela ogaoga, fai le taʻele i le suāuʻu mo le 30 minute. Faatasi ai ma lenei faiga, e te le manaʻomia le kukaina o se suauu fou i taimi uma, e mafai ona faʻaaogaina e le aunoa. Faʻafiafiaga ma mea faʻaaogaina i le suauʻu mo faʻamaʻi paʻu.

Faʻasalaga o fugalaau

Ina ia saunia le fusi, e tatau ona e 1 tbsp. sipuni o fugalaau fugalaau, sasaa atu i le 300 ml o vai inu. Kuni le koneteina ma se tapuni, o lea e tatau ai ona tuu le paluga seia maeʻa maeʻa. Ona faʻaaogaina lea o le mea e faʻaaoga. E tatau ona faia i le 2 tbsp. punetini aʻo leʻi fafagaina faatolu i le aso. Lua vaiaso - o se vasega atoatoa o togafitiga. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi, anufe.

Laʻau o Marigold

Faatasi ai ma le mumū o sooga, e tatau ona saunia se teuteuga. E tatau ona ave le 250 ml vai, lea e sasaa 1 tbsp. se sipuni o fugalaau mamago. Fufulu le afi, aumai i se vevela. Ua maeʻa le tuufaatasiga, e tolu tioata e inu i aso uma i le va o meaʻai. A maeʻa le tolu masina o faʻaaogaina, e tatau ona e faia se malologa mo le 20 aso, pe a maeʻa ona toe faia lea togafitiga.

Mo togafitiga o le oona

O le fala o le Marigold ua saunia e tusa ai ma le fua lenei:

Faʻafeu fugalaau i le vai inu, afifi, faʻamalosi seia maeʻa maeʻa. E mafai ona e faʻaaoga fugalaau matutu, ona ave lea o le 1 tbsp. se sipuni. Ua faʻamamā le susu. E tatau ona e ave se teuteuga o se lita pe lua nai lo le lauti. Togafitiga e masani lava e tusa ma le tolu masina. O togafitiga a Marigold o le a mafai ai ona e savali e aunoa ma se tiga i ni nai masina. E ono masina e te manaʻomia e toe faia ai togafitiga.

Faʻaaogaina fafo o marigolds

  • Faʻasalaga o lapisi ma pi, o le vai fou o fugalaau fugalaau fesoasoani.
  • O le faʻaaogāina o le lauti o le marigolds e aoga mo le pruritus, paʻu o le paʻu, faʻasalaga pustular.
  • E mafai ona e liliuina ou laugutu i le suauu paʻu. O le a avea i latou ma mea vaivai, faʻamamaina.
  • Ua saunia se kulimi mo le tausiga o le paʻu. Mo lenei, 2 tbsp. punetuni o fugalaau e sasaa ai se ipu vai inu. Ia faʻamalosi i le po, ona aʻafia ai lea. Faʻaopopo nisi vodka ma sina sua o le lemoni i le fusi. E tatau ona teu i totonu o le pusaaisa. E faʻaaogāina le fuā e faʻapipiʻi foliga i taimi e 24 i le 24 itula.
  • O le fusi o fugalaau e faʻaaoga i foliga o lotions mo siama, paʻu o le paʻu. O foliga e lelei atoatoa.

Mea aoga

Muamua lava, faʻafeiloaʻi e faʻamaonia le pancreas, lea e mafai ai ona e pulea le maualuga o le glycemia i le maʻisuka. E le gata i lea, o fugalaau e faʻaleleia faiga faʻaleagaina, o lea e masani ona faʻaaogaina mo le paʻu o le mamafa ma se ituaiga insulin-tutoatasi o le maʻi. A maeʻa, o ia ituaiga laau e iai sona aʻafiaga, faʻaleleia ai le meaʻai ma e lelei le tauʻaina o le taʻavale.

E le gata i lea, o le tagata uliuli e mafai ona puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli eseese ole maʻisuka. Fugalaau ei ai sona aafiaga alofa i vaega ma faiga nei:

  1. manava ma fatu
  2. gaʻo
  3. paʻu o le paʻu
  4. vaa
  5. popolega
  6. mata
  7. pancreas
  8. ate.

E faʻapea foi i teuteuga o le marigolds e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma fesoasoani i se vave faʻafouina i malulu ma faʻamaʻi pipisi.

O le isi mea totino ei ai lona malosi faʻaloggesic.

Faaaoga Marigold mo maʻi suka

E le na o se laau matagofie ma se manogi manaia, ae o se aganuu foi e faaaoga i vailaau faafomai. Fugalaau ei ai sona aafiaga faʻapitoa i luga o le pancreas.

O le mea lea e mafua ai ona faʻaaogaina le maʻisuka i le tau faasaga i le faʻamaʻi tuʻuina atu.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e fautuaina e te faamasani i le lisi o vaega ma isi faʻamatalaga.

Marigolds: mea tau vailaau ma faʻamaʻi


16 12 2016 Olya E leai ni tala i le taimi nei

E leai se tagata e le iloa pe vaʻai i nei fugalaau. I Ukraine, ua sili atu ona lauiloa i lalo o le igoa Chernobryvtsi. Sei o tatou malamalama i mea o loʻo i ai, e iloa ai a latou mea tau vailaau ma faʻamaʻi, ma ia mautinoa e totōina i luga o latou nofoaga. E matagofie uma ma aoga.

O le a le mea totino?

O aʻa o tagesi e mafai ona oʻo i luga le mita, maualuga, faʻanoanoa. Lamea vevela. O laupepa e mafai ona atoa pe vavae. O laulaau laiti o le lanumeamata lanumeamata i lanu, o le matutua o laulaau, o le sili atu lea ona pogisa o latou leo.

O inflorescences e matua manogi ma susulu, o lanu lanu samasama, lanumoana-lanumumu, moli. O laumei malulu e vaaia mai mamao. O togavao uma e fausia ai se laau. Afai e totō fatu fatu, ona mafai lea e le vao o le laau ona fausia se puipui.

E le manaʻomia e Marigolds se tausiga faʻapitoa, e faigofie lava ona tupu.

O Marigolds e mafai ona taʻua saogalemu fugalaau o paʻu. Latou te talia le malulu ma le vevela. E le aoga le eleele faʻamalolo mo fugalaau. Latou te ola lelei i luga o oneone. I le taimi lava e tasi, latou te fuga mai toetoe o le vaitau atoa. E matua matagofie le toto ma isi fugalaau.

O o latou tuaoi sili o le chrysanthemums. Ua faamaonia e saienitisi e le lelei le afaina ai o le eleele. E fautuaina ina ia totoina i vaega. O ituaiga uumi o le puluuli e sili ona lauiloa.

Ae i tausaga talu ai nei, o ituaiga o ituaiga ua o mai i foliga.

Aoao atili e uiga i aoga o le kalaka piniki ma le auala e ola ai i le togalaau.

E teuteuina e Marigolds le tele o togalaau i le taumafanafana. E toaitiiti tagata e iloa a latou faamalologa, mea aoga. Sa masani Mekisiko anamua i mea uma e faʻamalolo ai le paʻu. Buds e faʻaaogaina e fai ma mea manogi mo aano po o iʻa.

Latou te fesoasoani e faʻaleleia le tofo. O meaʻai mai le marigolds e le gata e lelei, ae aoga foi. Faatasi ai ma a latou fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga, ma faʻaleleia le fainumeraina. Ae le o le tele lea o le faʻaaogaina o le laau.

Na faaaoga e Mekisiko fugalaau e fai ai ni tu masani. Ina ua taunuu le fugalaau i Europa, na toetoe lava a vave ona gauai atu. Na maua e ia le faʻaaogaina o kuka, vailaʻau, togafiti.

Faʻaaogaina ma fuataga e faʻatatau i le tagata uliuli

I le maʻisuka, e oʻo lava i ni mea laiti e vaʻaia ma faʻamalolo ai mo se taimi umi lava. O le mea lea, e tatau ona latou iloa le faʻaogaina o fugalaau moli mo le vave faʻafouina. Mo le sauniuni o faʻamalolo o faʻamalolo 1 tbsp. l mea sasaa ua sasaa 10 tbsp. l suauu olive ma tuu mea uma i totonu o le vai vai taele.

O le faʻafefiloi e tatau ona vaivai mo le tusa o le afa itula i le vevela e le silia ma le 65 tikeri. A faʻamalūina le suauʻu, latou te lūlūina le paʻu paʻu 2-3 g. i le aso.

E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina lenei meafaigaluega mo faʻamaʻi o le faʻaleleia o le manava, vavao, tale ma faʻaleleia le faʻaogaina o le sputum. Ina ia faia lenei mea, solo le pusa pusa 2-3 taimi i le aso ma le suauu.

Mo le puipuia o le maʻisuka ma i le amataga o le atinaʻeina o le maʻi, ua saunia ai se faʻapitoa faapitoa. Liligi le 180 ml o le vai inu i luga o le ulu tasi o le fuga ma tumau ai ile 1 itula. O le vailaʻau ua ave 4 p. koko kulvinou i le aso.

O le tinomi o le falala mo le maʻisuka ua saunia e pei o nei: darkno Chernobrivtsi (50 pcs.) Liligi 0.5 lita o vodka ma tuu i se nofoaga malulu ma pouliuli mo le 7 aso. O le vailaau faʻataʻitaʻi e faʻatolu ona faʻailoa i le aso ao leʻi 'aʻai mo le 1 tsp.

Mo le faʻamalosiina o le vascular system, faapea foi ma le totoga i totonu ma fafo, faʻaaoga le vaifofo lenei: 2 tbsp. l fugalaau fugalaau ma le 1 sip. O le susu e tumau pea mo le 20 minute, ona ave ai lea o le 3 p. tasi le tioata i le aso ao lei faia taumafataga.

O nisi taimi, o le maʻisuka e atiina ae ai le gasegase o le maʻisuka, lea eo mai faatasi ma tiga tiga ma vaivai sooga. Ina ia faaleleia le tulaga, e tatau ona e inu i taimi uma i se teuteuga o Chernobrivtsi.

Ina ia saunia le oloa, e tatau ona e saunia ni ulu se 25 o marigolds fou poo le 4 tbsp. l fugalaau matutu. Ona liligiina lea o le meafaitino i le tasi le lita o le vai ua vevela i le 80 tikeri, ma ua tauanau mo le tele o itula i totonu o se ipu ua afifi i se solo.

A uma ona fufulu vailaʻau ma ave i se aofaiga o le 2 tsp. nai lo lauti po o vai. E taua le matauina o le fomaʻi o le maʻi e manaʻomia le togafitiga umi-e le itiiti ifo i le 1.5 masina, ma o le ono masina e tatau ona toe faia le vasega.

O le tele o le maʻisuka ei ai faafitauli i le paʻu, ona o faʻalavelave faʻaleagamoni e mafua ai le leiloa o ana galuega masani (puipuiga, antimicrobial ma le susu). E mafua ona o le okesene ma le leai o le toto na mafua ai le hyperglycemia. O le mea lea, mo soʻo se faʻavevesi, gaʻo ulcers ma isi paʻu o le paʻu, e tatau ona faʻaaogaina se mea faapitoa. E mafai ona faʻaaogaina pe afai o le togafitiga o maʻi pipisi i le maʻisuka ua manaʻomia.

Ina ia saunia se fofo lautele e tatau ona e saunia se pea ulu o Chernobrivtsi ma le suauʻu fuālaʻau faamamaina. E mafai ona tumu le taʻele (0.5 L) i fugalaau, ma pe a uma ona tumu i le suauu i le au.

O loʻo faʻaosoosoina le meafaigaluega i se mea pogisa mo aso e 7, ona faʻamamaina lea ma teuina i totonu o le pusaaisa. O le suauu e faʻaogaina i le paʻu ua paʻu faʻalua i le aso.

E masani lava, o le maʻisuka e faateleina le mamafa. E tupu lenei mea pe a amata ona maua le insulin i le pancreas, lea e nafa ma le faʻaaogaina o le suka e taui ai le faʻamalosia o le inisalini. O le tui vavalalata e fesoasoani i le vavalalata o laʻau, o lea e tulai ai le toto maualuga.

Ina ia faʻamaonia le maualuga o le toto, e saunia se sauniuniga i luga o le faavae o na mea:

  • falala (1 tsp),
  • vai (200 ml)
  • falala (1 tsp),
  • Me le meli (1 tsp),
  • mint (1 tsp).

Fitosbor i le aofaiga o le 1 tbsp. l liligi i vai inu, faʻafesoʻotaʻi mo ¼ itula ma faʻamaʻa. Ma le isi, o le meli ua faaopoopo i le fusi. O le suka e ave i le 30 minute. ao lei faia le taumafataga.

Ina ia mafai ona faʻafaigofieina le metabolism ma faʻaleleia le ate, faʻafeiloaʻi ai le maʻisuka o loʻo faʻaaogaina e pei ona taua i lalo. E lima fasi fugalaau e sasaa mai i le lita o vai inu, tuu i luga o le afi mo le 2-3 minute, ona fufulu lea.

Mea inu pusa 2 p. tasi ipu tioata i le aso. O le umi o le togafitiga e 1 le masina, ona faia ai lea o se malologa, ma toe faia le togafitiga. O lenei teuteuga e mafai ona faʻaaogaina tusa lava pe atiaʻe le maualuga o le maualuga o le toto maualuga i le maʻisuka.

Mo le malulu ma le sinusitis, e mafai ona faia faʻatoʻaga ma Chernobrivtsi. I le faia o lenei mea, e lima ni pulupulu e tuu i totonu o se taʻavale ma se voluma o le afa lita, ma le 300 ml o le vai inu e sasaa mai ina ia oʻo ai le vai i le pito i lalo ole pala.

Faʻapipiʻi le ulo i se solo, ona mafanafana lea o le ea e tatau ona 'aloʻese mai le isu ma le gutu, ma uu i le isu. Pe a oʻo mai le manava, o le manava e faia i totonu o le isu, ma faʻamaeʻaina e ala i le gutu.

E mafai foi ona e kukaina se mea teuteu e fesoasoani i le taimi nei mai le tele o faamai. Ina ia faia lenei mea, sasaa le 5 fugalaau o le 1 lita o le vai inu ma faʻafefete i luga o le vevela. Ona faʻamamāina lea o le oloa ma inu i le taeao e faʻaleleia ai le faʻatinoga ma i le afiafi mo se moe lelei. O le suka e 30 aso, ona latou faia lea o se malologa fitu-fitu ma toe fai le kosi.

Faʻasolosolo i le neurosis, popolega ma lagona faʻalagona, e aoga tele mo tagata maʻisuka e fufuluina ai le taele ma le faʻaopoopoga o se teuteuga o le marigolds.

Ma ia faʻaleleia galuega faʻatino, o fugalaau totō fou e faaopoopoina i salamu ma isi ipu.

Vaega o le teuina ma le faʻailoga

O Marigolds e mafai ona faʻaaogaina i ituaiga eseese. Afai e tatau ona aveese mai le vaega taua mai ia i latou, ona fesuiaʻi lea o fugalaau fou.

O le oloa ua maea ona teuina i se mea malulu, mago i le vevela o le 18-20 tikeri.

O le vaeluaina o laʻau e teuina i le vai. Ae e mafai foi ona e galo le laau, ona faaopoopo lea i le lauti pe faʻamalosi foi. E fautuaina le teuina o meaʻai ma teuteu i totonu o le pusaaisa.

I le avea ai o se tulafono, o le faʻaaogaina o Chernobrivtsi i foliga o mea manogi poo fualaau faasaina e le o faʻatasi ma le atinaʻeina o aʻafiaga. Ae ui i lea, ua solia i le maitaga. Mai lea taimi i lea taimi, faʻaalia ai le le faapalepale, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o allergies. O le vitio i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le isi mea e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka.

Faʻavae ma faʻaaoga

O meatotino o le marigolds e matua tulaga ese lava e faigata ona mafaufau i ai.O fuālaʻau taua e faʻaputuina i totonu o le laau, o a latou 'ava e matua faʻalauiloaina e le mafai ona faʻafefiloi ma se mea. O nei suauʻu amber ma mea manogi e maua i le taimi o le tupu aʻe o se fugalaau ma faaputuputu i ona aʻa. O le suauu e masani ona faʻaaogaina i totonu o le fale faʻasalalau.

Marigolds mo le maʻisuka

O se tasi o mea autu o le marigolds o le togafitiga o le maʻisuka. O le laau e matua lelei lona aafiaga i le pancreas, ma, e pei ona lauiloa, o le maʻisuka o le taunuuga lea o se faaletonu o le gland. Marigolds maualalo le maualuga o le suka pe afai e le amataina le maʻi.

E tele suʻega mo togafitiga ma le puipuia o se faʻamaʻi. Fugalaau Brown e sili atu ona aoga mo togafitiga. Aoina pe tusa ma le 50 fasi vaega o mea leaga, ma sasaa le 40% ava malosi, o lenei vailaau e tauanau mo le 7 aso.

Ona faʻaaoga lea o le tincture o le 5 mg 3 taimi i le aso, sili atu aʻo leʻi 'ai.

Marigold mo psoriasis

E pei ona e iloa, psoriasis e le o se faʻamaʻi pipisi, ae e matua le fiafia lava. E faʻaalia e pei o mumu mumu i luga o le paʻu. O la tatou fugalaau ei ai lona aoga aoga i luga o le paʻu, faʻamalolo le mumu, aveese le mumu.

Faatasi ai ma lenei faamai, e fautuaina e ave le taele i totonu o le susu, ma na o le inu i le taeao i luga o se manava gaogao. E mafai foi ona e faia le pata i fugalaau laumei. Uu fugalaau e ala i le faatumuina i le afa lita. Liligi uma fagu faʻamamaluina i le suauu olive mama. Faʻamalosi mo le 7 aso.

Ona togi lea. Teu le suauu i se nofoaga malulu ma pouliuli. E mafai ona latou fufulu le paʻu, o ni mea manua.

Marigolds mo lauulu

Afai o le leiloa o lauulu o le vaifofo aupito sili lea o le a avea ma teuteuga o le uliuli. E fautuaina le talo e fufulu lau ulu i le vaiaso. E mafai ona fufulu faʻateleina. Hair becomes silky, mafiafia i le sili atu i le 25 i le 30 aso. O le suauu ua taʻua i luga e mafai foi ona faʻaaogaina e avea o se masikulu mo lauulu malulu, ae le sili atu ma le tasi i le 30 i le 40 aso.

Vaʻai pe faʻafefea ona filifili se lauulu lauulu.

Marigolds mo le vaai

O loʻo i ai i totonu o le laau le lute. O le leai o lenei elemene i le tino o le tagata e tau atu ai i taunuuga e le mafai ona suia, ma faataumaoia i totonu o le vavae o mata. O le iʻuga - faʻaleagaina o le tino. O le afiafi afiafi ma le faʻaopoopoga o fatu lanu pipi e le gata e faʻamalieina ai lou tino, ae puipuia foi le faʻaleagaina o faaaliga.
Togafitiga

Naʻo le faʻailoaina o le faʻailogaina o se tasi o le le faapalepale i laau. E leʻo fautuaina foi mo tina ma fafine maʻitaga ao faagasolo le lactation.
O lenei ua e iloa mautinoa le mea o loʻo i ai i marigolds ma a latou faʻatauiga mo o latou fale faʻamalolo ma o le a mautinoa lava e te maua lenei laau matagofie ma le le lelei i lau togalaau.

Faasoa faʻamatalaga ma au uo i luga o fesoʻotaiga vavave faʻaneionapo

Faʻaleagaina togafitiga faʻamaʻi mo le maʻisuka - Togafitiga mo le maʻisuka

  • 1 Faʻasoifua maloloina mo le maʻisuka
  • 2 Suesuega a Marigold mo le maʻisuka
    • 2.1 Aʻo o le veveti
    • 2.2 Faʻavaeina
    • 2.3 Suauu faʻamalolo
    • 2.4 Decoction mo pancreas
    • 2.

    5 Malaigold Seasoning for Diabetes

  • 3 Faʻasatauga
  • A i ai ni faafitauli i le pancreas, o le faʻaaogaina o se falala mo le maʻisuka e faʻaaoga mo togafitiga. O le laau e faʻaleleia le gaioiga o le tino, ma e faʻaaoga foi e avea o se faʻamaʻi faʻamaʻi manu.

    Chernobrivtsi puipuia le tino mai siama ma faʻafefeteina ai elemene aoga ma vitamini. E ui lava i le lelei o le aoga, e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina, talu ai o loʻo i ai le faʻasaina.

    1. Tuu ni fugalaau i totonu o le fale.
    2. Liligi le vai vevela i le afa o le vaa.
    3. Kuni le kate ma se tapuni ma afifi i totonu o se vevela vevela.
    4. O ni nai minute e tumau ai.
    5. O le mafanafana o le malosi o le faʻamalolo e faʻamalosi ai i totonu o le gutu, faʻamalo atu i le isu.

    Tuua Lau Faamatalaga