Akorta - faatonuga aloaia mo le faʻaaogaina

Le fualaau faasaina mai le vaega statins - o se tagata tauva faʻatauvaʻa o le mole mole, e fesoʻotai ma se vaega o le talini coenzyme A tuusaʻo i le nofoaga o le faapipiiina o lenei enzyme, ma o lona isi vaega e taofi le faagasologa o suiga hydroxymethylglutarate i uila, o se mea e tupu i totonu o le faʻasologa o se molecule cholesterol.

Taofi le gaioiga CoA reductase faʻaititia le initaneti mataupu cholesterol ma le faʻamalosia o le tau o galuega LDL receptor, lea e tau atu i le saoasaoa o le catabolism cholesterol (Xc) LDL. E i ai le faʻaoga o le faʻasolosolo o le faʻamalolo o le toto. Ole fualaau faasaina e le afaina ai le gaioiga o le hepatitis / lipoprotein lipase ma le catabolism o mea aoga gaʻo.

E i ai le aafiaga lelei o Akor i luga o le mimitila o le puipui vascular (o se faailoga o le vave o le tuusaʻo atherosclerosis), faʻamaonia le faʻaleagaina o mea totino o le toto, ei ai lona aʻafiaga e puipuia ai ma faʻamalosia. O le maualuga o le aafiaga e faʻaalia i le 30 aso talu ona amata le fualaau faʻasaina ma tumau pea pe a maeʻa i le tulaga lava e tasi.

Pharmacokinetics

O le fualaau faasaina e afaina lelei mai le vaega o meaʻai. O le taumafa e faʻaitiitia le fua o le absorption, bioavailability - e tusa ma le 20%. TCmax e oʻo i le - 3-5 itula, e manumalo i le pa puipui. Maualuga maualuga i puipuiga o le toto (90%). E faaputuputu i totonu o le ate, pe a feaveaʻi i N-dimethyl,lactone metabolites. E alu ese mai le tino ma feces aemaise lava i le fesuiaiga e le suia.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • I le avea o se fesoasoani faaopoopo mo hypertriglyceridemia ma lipid-lowering therapy,
  • I mataupu o le tuufaatasia hypercholesterolemia poʻo le mea muamua hypercholesterolemia, i tulaga o le le atoatoa, o se tuufaatasiga o se taumafa ma isi togafitiga e le o fualaau faasaina (togafitiga faaletino, gau o le mamafa),
  • Ina ia mafai ai ona faʻagesegese le faagasologa o le atinaʻe atherosclerosis pe a faatonuina le togafitiga o le tino,
  • Mo le puipuia o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular i le i ai o tulaga lamatia mo le atinaʻe Ischemic fatu fatu.

Contraindications

Gaʻo maʻi / galuega fatuga, maualuga le lagona i le tala, myopathylactation o maitagatalia cyclosporine, lactase le atoatoa, ua i lalo o le 18 tausaga.

Faʻaoga ma le faʻaeteete i tagata gasegase hypothyroidismi le lamatiaga o le atinae myopathies, i lona matua, ma faʻailoga faʻapitoae le mafai ona puipuia epilepsy'ava faʻamalosi faʻatasi ma fibratesma le tele o manuʻa.

Akorta faatonuga mo le faʻaaogaina (Metotia ma metotia)

E tatau ona ave le fualaau faasaina e faasaga i le tala o se mea e maua ai le lipid-lowering and the patient must follow it during the period of treatment. O le fua o le Akorta e filifilia e tusa ai ma le faʻamoemoe o le lipids ma faʻalagolago i sini o togafitiga.

E fautuaina ia paluga o le Acorta ina ia ave i se uluai fua o le 10 mg 1 le taimi i le aso ma le ono mafai ona tupu pe a maeʻa le 4 vaiaso pe afai e tatau i le 20 mg. Pe a ave ni polotini Acorta, o faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai le manaʻomia mo le siakiina o le lipid metabolism ma le manaʻomia mo le fetuunaiga o fualaau.

Fegalegaleaiga

Co-puleaina o fualaau faasaina gemfibrozil faʻaauau le faʻatupulaia rosuvastatin i le toto 2 taimi. Faʻaaogaina faʻatasi o le faʻateleina faʻatasi ma faʻamataʻu tautala e faʻalautele ai AUC norgestrel ma ethinyl estradiole tatau ona mafaufauina pe a taitaia le togafitiga o le homone.

Faʻaaoga faʻatasi o le vailaʻau faʻatasi ma erythromycin faʻateleina e 20% AUC rosuvastatin. Aveina o fibrates ma nicotinic acid i vailaau o le tino e faateleina ai le lamatiaga myopathies. Faʻaaliga rosuvastatin ma atacidslea e aofia ai aluminium ma magnesium hydroxidefaʻaitiitia le faʻatulagaga rosuvastatin i le toto e tusa ma le 50%. O le mea lea, e fautuaina e ave faʻataʻitaʻiga ia le itiiti ifo i le 2 itula pe a uma ona ave pepa.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Aorta e gaosia i foliga o laupepa e ufiufi ai se ata vali: mai le piniki i le lanu piniki, lapotopoto, biconvex, i le malologa - mai le kulimi i le papaʻe (10 pi.

Faʻavaeina o le 1 papa maʻa:

  • Mea gaosi gaosi: rosuvastatin - 10 poʻo le 20 mg (caluum rosuvastatin - 10.4 poʻo le 20.8 mg),
  • Vaega o ausilali (10/20 mg, faasologa): lactose monohydrate (susu suka) - 89.5 / 179 mg, cellulose microcrystalline - 29.82 / 59.64 mg, calcium hydrogen phosphate (E341) - 10.9 / 21.8 mg , crospovidone - 7.5 / 15 mg, magnesium stearate - 1.88 / 3.76 mg,
  • Shell (10/20 mg, faasolosolo): Opadry II 30K240001 pink (lactose monohydrate (suauu susu) - 2.4 / 4.8 mg, hydroxypropyl methylcellulose (hypromellose) - 1.68 / 3.36 mg, dioxide - 1.413 / 2.826 mg, triacetin (glyceryl triacetate) - 0.48 / 0.96 mg, vailaau uila uila uila - 0.027 / 0.054 mg) - 6/12 mg.

Tosiga ma le pulega

O paluga faʻamalama e ave faʻaalia, e tusa lava po o le a le taumafataga, faʻamamaina i le vai. O le taimi o le aso o le tagofia o fualaau faasaina e le afaina ai lona aoga. E le tatau ona i ai le kulimi ma le mama.

A o le i tofia Aukuso, e tatau i le tagata gasegase ona faʻaauau le tausisia o meaʻai masani o le lipid, lea e tatau ona tausisia i le taimi o togafitiga atoa.

E filifili e le fomaʻi le fualaau o le rosuvastatin taʻitasi. O loʻo fuafuaina i le faʻamoemoega o togafitiga ma le tali atu, ma e tatau foi ona tausisia fautuaga masani lautele o loʻo talia nei mo ni lipid target concentrates.

Seʻi vagana ua faʻasinomia e se fomaʻi, ua ave Aorta i se fua muamua o le 10 mg 1 le taimi i le aso. Pe a fuafuaina le fuainumera, e tatau ona amanaia ia tulaga faatauaina o le tagata cholesterol, faapea foi ma le ono tulai mai o ni faaletonu o le cardiovascular ma ni uiga le lelei.

Pe a maeʻa le masina, pe a manaʻomia, o le faʻateleina le 2-faʻateleina o le fualaau e mafai.

O se isi faʻaopoopoga i le aso (e oʻo atu i le 40 mg) o loʻo faʻamaonia mo tagata mamaʻi ma le maualuga o le hypercholesterolemia ma le maualuga o le faʻafitauli o le cardiovascular (aemaise lava mo tagata gasegase o le hypercholesterolemia), oe na le maua le togafitiga o le togafitiga pe a faia ni laʻasaga maualalo. O nei tagata gasegase e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faafomai, ma e tatau foi ona latou mataituina faailo o galuega fesoasoani.

O tagata maʻi e leʻi masani ona fesiligia se fomaʻi e le fautuaina e faatonu ia Akor i se fua o le 40 mg.

A maeʻa le 2-4 vaiaso mai le amataga o togafitiga, faʻapea foʻi ma le faʻaopoopoga o tui, e tatau ona mataʻituina le metabolism lipid. E tusa ai ma ona taunuuga, e mafai ona faʻamaonia le filifilia o fualaau.

E le manaʻomia le faʻamaonia o le faʻatulagaina o fuataga mo tagata matutua.

O se faʻaopoopoga o le faʻatonuga masani o le rosuvastatin sa maitauina i le va o Saina ma Iapani, lea e tatau ona iloiloina pe a faatonuina le togafitiga.

O le matua le atoatoa o se faʻalavelave i le tofiaina o Aukoa i soo se mea e fai, ma le faʻamalosi - i aso taitasi o le 40 mg.

Mo tagata gasegase o loʻo tauaveina genotypes c.521CC ma le c.421AA, o le fua o aso taitasi o Akorta e le tatau ona sili atu nai lo le 20 mg.

I tagata gasegase e le maua le ate (sili atu ma le 9 itu i luga o le fua ole Child-Pugh), e leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O togafitiga e togafitiga i togafitiga o maʻi o le ate i le vaega galue.

Ole fua maualuga o le 40 mg ole aso e le fautuaina pe afai ei ai ni mea e mafai ona faʻaalia ai le maʻi o se maʻi ile atinaʻe o myopathy.

O le lamatiaga o le myopathy (e aofia ai le rhabdomyolysis) e faateleina i le faateleina o le plasma concentrations o rosuvastatin, e aofia ai ona o le faʻaaogaina faʻatasi o fualaau faʻasaina e pei ole cyclosporine, o nisi faʻamaʻi puipuiga o le HIV (e aofia ai le faʻaaogaina o ritonavir ma atazanavir, tipranavir ma / poo le lopinavir). Afai e mafai, e tatau ona faatulaga se isi togafitiga. Afai e manaʻomia ona faʻaaoga Acorta i nei vailaʻau i le taimi lava e tasi, e tatau ona e faʻasoa le faʻamanuiaga ua faʻamoemoeina ma le ono lamatia.

Apalato papa 10 ma le 20 mg: faatonuga mo le faʻaoga

Acorta o se fualaau faasaina e maua mai i le vaega o le falemaʻi ua taʻua o fuainumera. O le tele lava o taimi, e taʻu atu e fomaʻi i tagata o loʻo mafatia i le atherosclerosis ma soʻo se tasi o le lipid metabolism disorders i le tino. O lenei vailaau faʻaavanoa o loʻo maua i foliga o ata lanu meamata. O le lanu o laulau e mafai ona i totonu o ata uma o le piniki. O latou faataamilo, foliga mai i itu uma e lua, ma pe a malepe i totonu, ua sinasina pe paʻu.

O le elemene aoga autu o Akorta o le faʻapipiʻi. E le gata i lea, i le faaopoopoina i le gasegase, o le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai meaola malolosi e pei o le lactose, cellulose, calcium, magnesium, crospovidone. O le ufiufiina o ata o laupepa lava ia e aofia ai le lactose, hypromelilose, dioxide, triacetin ma se vali i le tino o se uʻamea uʻamea. O pepa uma o loʻo maua i pusa masani o fasi pepa e 10.

Le faiga o le gaioiga

Akorta, poʻo lona uiga, o lona tino autu gasegase toto, o se tagata e filifilia faapitoa le iniseti o se enzyme faapitoa-hydroxymethylglutaryl-coenzyme A toegata, lea i le faapuupuuina o le foliga o le a pei o le HMG-CoA. HMG-CoA o se enzyme taua tele lea e nafa ma le liua o le hydroxy-3-methylglutaryl-coenzyme A i se vailaʻau e taʻua o le mevalonate, poʻo le mevalonic acid.

O le mevalonate o se vailaau tuusao i le cholesterol, o le tele o lona mafuaʻaga o le mea taua tele lea mo le atherosclerosis. O le faʻasalaga o le cholesterol ma le faʻaitiitia o le lipoproteins maualalo (LDL) e tupu i le ate. Mai iinei e mafai ona fai mai ma le sao o le ate o le autu autu lea o le gaioiga o le vailaʻau.

O le fualaau faasaina e fesoasoani i le faateleina o le numera o tali mo le lipoproteins maualalo luga o le ate o le ate, ma o le taunuuga o le faateleina o le leaga oa latou oloa faaleagaina, ma lipoproteins saoloto e le ulufale atu i le toto. E le gata i lea, i totonu o le ate, o se isi vaega o lipoproteins o loʻo faʻapipiʻiina foi - o le maualuga tele (VLDL). O Akorta lea e faʻalavelaveina a latou faʻasinomaga ma taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o lo latou maualuga i le toto o le tagata.

E fesoasoani le Rosuvastatin e faʻaitiitia le maualuga o le lipoprotein cholesterol, ma i le taimi lava lea e faʻaleleia ai le maualuga o le "lelei" cholesterol - mai le HDL. O le aofaʻi o le cholesterol, apolipoproteins B (ae, i le isi itu, e faʻapupulaina ai le maualuga o le apolipoproteins A), e faʻaitiitia foi le faʻaitiitia o le triglycerides, o le maualuga o le "atherogenic" cholesterol ua faʻaititia atoa.

O lenei faiga o gaioiga o loʻo faamatalaina ai le aafiaga autu o le fualaau faasaina - lipid-lowering (faʻapitoa - faʻaitiitia le aofaʻi o gaʻo). O lenei aʻafiaga e faʻalagolago lava i le fualaau o le vailaau faʻasaina ua faatonuina e le fomaʻi. Ina ia ausia se togafitiga, o lona uiga, o se tulaga lagolago, e tatau ona ave le fualaau mo le vaiaso e tasi. Ina ia maua le maualuga, o le "faateia" o le taunuuga, ia le itiiti ifo ma le fa vaiaso o le masani ona faʻaaogaina ma faʻaleleia le tausiga o le fualaau ma mea e manaʻomia.

Faʻaaogaina Akorta i le tofiaina o vailaʻau mai le vaega o vailaʻau faʻataʻitaʻi o lipid-lowering drugs called fibrates, faʻapea foʻi ma le vailaʻau nicotinic, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o le maualuga o le lipoproteins maualuga.

Faiga o foliga:

O laulau taʻitasi e aofia ai:
mea galue malosi: calcium rosuvastatin - 10.4 mg po o le 20.8 mg (i le tulaga o mea e le o le tino, lea e tutusa ma mea e maua i le rosuvastatin - 10.0 mg po o le 20.0 mg).
tagata faʻatau:
Pusa o le Tablet:
mo se vailaʻau e 10 mg - lactose monohydrate (susu suka) 89.50 mg, cellulose microcrystalline 29.82 mg, calcium hydrogen phosphate (E 341) 10.90 mg, crospovidone 7.50 mg, magnesium stearate 1.88 mg,
mo se vailaʻau e 20 mg - lactose monohydrate (susu suka) 179.00 mg, cellulose microcrystalline 59.64 mg, calcium hydrogen phosphate (E 341) 21.80 mg, crospovidone 15.00 mg, magnesium stearate 3.76 mg.

Shell:
mo se fua o le 10 mg - OPADRAY II 30K240001 Pink (OPADRAY II 30K240001 Pink) Lactose monohydrate (susu suka) 2.40 mg, hypromelilose (hydroxypropyl methylcellulose) 1.68 mg, dioxide titanium 1.413 mg, triacetin (glyceryl triacetate) 0.48 mg, uʻu uʻamea mūmū mūmū 0.027 mg 6.00 mg,
mo se vailaʻau e 20 mg - OPADRAY II 30K240001 Pink (OPADRAY II 30K240001 Pink) Lactose monohydrate (susu suka) 4.80 mg, hypromellose (hydroxypropyl methylcellulose) 3.36 mg, dioxide titanium 2.826 mg, triacetin (glyceryl triacetate) 0.96 mg uʻamea mūmū mūmū mūmū 0.054 mg 12.00 mg.

O laumei e ufiufi-ata mai le lanu piniki i le piniki, lapotopoto, biconvex. I se malologa mai lanu paʻepaʻe ma le kulimi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Aorta ua faʻamaonia mo faʻafitauli eseese ole lipid metabolism.

O le faʻamaoniga autu o le i ai o le atherosclerosis.

O le vailaʻau e faʻaaogaina o se faʻaopoopoga i le taumafataga e faʻaitiitia ai le cholesterol ma le maualalo o le lipoproteins.

I le faaopoopoga i lenei, ua faatonuina le fualaau faasaina:

  • I le avea ai o se faʻaopoopoga o faʻamaʻi o le cardiovascular system i tagata gasegase e aunoa ma ni faʻamaʻi pipisi o maʻi fatu fatu. O nei mea e aofia ai le faʻaleagaina o le myocardial, stroke, toto maualuga. I lenei tulaga, e taua le matua o tagata maʻi - aua o tagata e sili atu i le 50 tausaga, ma mo tamaitai - e sili atu i le 60. E aoga foi le mafaufau i le maualalo o le maualuga o le lipoprotein cholesterol ma le i ai o faʻamaʻi fatu fatu i aiga vave,
  • Primary hypercholesterolemia i le Peraimeri e tusa ai ma Fredricksen poʻo se mea faʻafefiloi o le faateleina o le cholesterol e aunoa ma ni mafuaaga mai fafo. O le vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina e avea o se meafaigaluega faaopoopo, aemaise lava pe a le lava ia vailaʻau, meaʻai ma gaoioiga faaletino e ausia ai le manaʻoga e manaʻomia,
  • O le ituaiga lona fa o le hypertriglyceridemia e tusa ai ma Fredricksen o se laasaga faaopoopo i le tuufaatasiga ma togafitiga.

Contraindications e faʻaaoga ai le Akorty e faʻalagolago i le fualaau o le fualaau faasaina. Mo se aso masani o le 10 i le 20 mg, faʻafitauli o le maʻi, maʻi faʻamaʻi pipisi, poʻo mea faʻasolosolo i totonu o le gaioiga mamafa, o faʻamaoniga, lea i le suesuega o le toto o le toto o loʻo faʻamatalaina o le tolu faʻaopoopoga o le ate i mea faʻatusatusa i mea masani, o se tulaga ogaoga o le faaletonu o le tino, hypersensitivity individually to sugar sugar (lactose), o lona le lava poʻo le faʻaaogaina o le absorption, o le i ai i le talafaasolopito o le myopathy (vaivaiga maso), o se faʻaoga tutusa o se fualaau faasaina ua taʻua o Cyclospor i totonu, o se genetic predisposition i le atinaʻe o le myopathy, o le vaitaimi o le maitaga ma le lactation i tamaitai, o se laʻititi.

Pe a oʻo i le Acorta 40 mg i le aso, e tatau ona faaopoopo faʻasolega nei i faʻamaʻiga o loʻo i luga:

  1. O le faʻamalosi o lauroid - hypothyroidism,
  2. O le i ai i totonu o le talafaasolopito o le tagata lava ia poo le isi tagata e vavalalata i mataupu o faʻamaʻi tino,
  3. O le atinaʻeina o myotoxicity pe a faʻaaogaina fualaau faasaina ma se masini tutusa o gaioiga,
  4. O le tele o le taumafa ava malosi,
  5. Soo se tuutuuga e mafai ona mafua ai le faateleina o le maualuga o le totoga i totonu o le tino,
  6. Tagata maʻi o le Mongoloid race
  7. Faʻaopoopoina le faʻaaogaina o fibrates,

E le gata i lea, o le faʻasaina o le i ai lea i le tino o le tagata gasegase o le ogaoga o le faaletonu o le tino.

Faʻaavanoa Faʻamaumauga

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le pepa laulau. O le foliga o papaa e lapotopoto, mai le 2 itu. pe a fai e gau le laulau i le afa, ona avea lea o lona fatu ma se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe.

O le atigi vai o le vailaʻau e sau mai le piniki māuli i le lanu piniki ma le lanu o le atigi faʻalagolago i le atinaʻe o le mea autu i totonu o le laulau. O se vailaau e maua i se vailaau o le 10.0, 20.0 ma le 40.0 milligrams.

Fualaau faʻamalama ma se vailaʻau e 10 mg o le rosuvastatin:

1 le papa
vailaʻau o le calcium rosuvastatin10.40 milligrams
tausisia o le gasegase10.0 milligrams

Vaega o ausilali i totonu o fualaau maʻalaʻau ma se vailaau o le 10.0 milligrams:

Lactose89.50 mg
· MCC29.820 mg
· O le vailaʻau o le vailaʻau o le calcium,10.90 mg
Crospovidone7.50 mg
Mg stearate.1.880 mg.

O le tuufaatasiga o le atigi o le fualaau faasaina o le Akorta ma se fuataga o le 10.0 milligrams o rosuvastatin:

Opadra pink2.40 milligrams
Lactose mole molemoa1,680 milligrams
Igoa o le hypromellose1.4130 milligrams
· Oona o meaola mole,0.480 milligrams
Triacetin6.0 milligrams
· Omea uila uila.

Pauna ua tumu i le 10.0 milligram rosuvastatin i le paʻu o le 10 papa:

  • Pusa laupapa faʻatasi ma faatonuga i le 1 blister (10 pi),
  • Palama pepa 2 paʻu (10 pcs) ma faʻamatalaga,
  • Papatusi laupapa ma faatonuga mo le faʻaaogaina e 3 paʻu (10 pcs),

Pink acorta cholesterol tablets ma se fua o le 20.0 milligrams:

1 le papa
siama alalaʻau gaʻo20.80 milligrams
rosuvastatin tapenaina o mea20.0 milligrams

Vaega o ausilali i totonu o fualaʻau e iai se fuataga o rosuvastatin 20.0 milligrams:

Lactose179.0 milligrams
· MCC59.640 milligrams
· O le vailaʻau o le vailaʻau o le calcium,21.80 milligrams
Crospovidone15.0 milligrams
Mg stearate.3,760 milligrams.

O le tuufaatasiga o le atigi o le fualaau faasaina o le Akorta ma se fua o le 20.0 milligrams o rosuvastatin:

Pink opadra4.80 milligrams
Lactose mole molemoa3.360 milligrams
Igoa o le hypromellose2.8260 milligrams
Oona eletise ole mole0.960 milligrams
Triacetin12.0 milligrams
Paʻu uila uila

Pauna ua afifiina ma se vailaau o le 20.0 milligrams i paʻu o papa e 10:

  • Pusa laupapa faʻatasi ai ma faatonuga i le 1 blister (10 pi).,
  • Palama laupapa 2 paʻu (10 pcs.) Faʻamatalaga,
  • Pusa laupapa faʻatasi ma faatonuga i le 3 paʻu (10 pcs.).

Akorta

Pharmacology

O le gaioiga malosi i le vailaʻau o le rosuvastatin o loʻo i ai meatotino e faʻalavelave ai le gaioiga o le enzyme HMG-CoA reductase, ma faʻaitiitia ai le gaosiga o le mevalone, o se vailaau muamua lea i le faʻasologa o kulūlūlūlūlūlū i le amataga o la latou gaosiga i totonu o lela o le ate (hepatocytes).

Faatasi ai ma le fesoasoani a le fualaau faasaina, Akorta, o le aofaiga o le cholesterol e maua, ua faaitiitia, lea e mafua ai le mauaina o le LDL, o le, pe a amataina, amata le sailiga mo le lipoproteins eletise maualalo laiti, puʻeina ma toe aveina atu i latou i totonu o le ate mo le faʻaaoga atili e faʻaaoga ai le suka.

Faʻafetai i lenei galuega a le tagata faʻaleleia, ua faʻalauteleina le catabolism lipid, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le mamafa o le cholesterol.

O lenei faiga e fesoasoani e faʻamama le plasma toto mai cholesterol saoloto.

O le vaega autū o le vailaʻau faʻasaina e faʻasaina ai le hepatocytes ma lo latou gaosia o lipids o le maualalo o le mole maso mole ua faʻaitiitia, lea e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o triglycerides.

O lenei vailaʻau ua faʻaalia ai le togafitiga o le lipoproteins, e faʻaitiitia ai lo latou faʻasoasoaina i nila o le ate, lea e maualalo ai le maualuga o le lipoproteins lipoa i le toto ma faateleina ai le maualuga o le lipoproteins elemene maualuga.

O taunuʻuga autu o le faʻaalia i le HMG-CoA reductase mai le fualaau oona Akorta ma se vailaʻau e 10.0 milligrams o le rosuvastatin:

  • O le numera tele o le cholesterol o loʻo faʻaititia e le 36.0%,
  • LDL faʻaititia le 52.0%,
  • Ole vaega ole triglyceride ua faʻaititia e le 10.0%,
  • Apolipoproteins B faaitiitia e 42.0%,
  • Molecules o le lipoproteins maualuga (HDL) ua siitia i le 14.0%,
  • Apolipoprotein Na siitia i le 4.0%.

Faailoga o faʻataʻitaʻiga mo le HMG-CoA reductase o le vailaʻau faʻatoʻa o le akorta ma se fualaau o le rosuvastatin 20 mg:

  • O le fuainumera o le cholesterol index e faaitiitia ai le 40.0%,
  • O le maualalo lipid fraction (LDL) faʻaititia i le 55.0%,
  • O le vaevaega o molelaʻau triglyceride ua faʻaititia e 23.0%,
  • Apolipoproteins B e faaitiitia i le 46.0%,
  • O loʻo i ai se faʻalauteleina o molelaʻau lipid maualuga (HDL) e 8.0%,
  • Se faʻateleina i apolipoprotein A e 5.0%.

O le lipid-lowering effect on the body e faʻatatau i le fua faʻatatau. O le togafiti togafitiga faʻasoifua maloloina o le mauaina lea o le malosi i totonu o le 7 aso talu ona amata le Acorta.

A maeʻa le 14 aso, ona ausia lea o le togafitiga e 90.0%, lea e faʻamaonia ai le suʻesuʻeina o meaola o le toto o le plasma ma le lipid profile.

100.0% o le togafiti o togafitiga o loʻo maua i le maeʻa ai o le fuaina o le Acorta tablets i le masina. A maeʻa ona aʻafia ma faʻaitiitia le faʻamaufaʻailogaina o vaega taua o le cholesterol, faʻaauau pea le togafitiga mo se isi masina.

O le vaega malosi o le rosuvastatin ua faʻaalia e aoga tele i le togafitiga o le aiga ma le ituaiga o hypercholesterolemia, faatasi ai ma le faateleina o le mamafa o triglycerides poo le leai foi o la latou maualuga i le tino.

E le gata i lea, o Akorta e aoga i ituaiga uma o le maʻisuka.

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics
O le Rosuvastatin o se tagata faʻataga faʻamalosi o le hydroxymethylglutaryl coenzyme A (HMG-CoA) reductase, o se enzyme e liua ai le 3-hydroxy-3-methylglutaryl-CoA e vavalo ai, o se vailaau o le cholesterol. O le autu autu o le gaioiga o le rosuvastatin o le ate, lea o loʻo faia ai le syntherol (cholesterol) ma le palakalafa o lipoproteins maualalo (LDL). Rosuvastatin e faʻapupulaina le aofaʻi o le faʻaleleia o le LDL luga o le hepatocytes, faʻateleina le osofaʻiga ma le catabolism o le LDL. E faʻasaina ai foʻi le faʻasologa o le maualuga o le lipoprotein cholesterol (VLDL) i totonu o lela o le ate, ma faʻaitiitia ai le aofaiga atoa o le LDL ma le VLDL.
O le Rosuvastatin e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le LDL cholesterol, o le cholesterol ma triglycerides (TG), e faʻaititia ai le maualuga o lipoprotein cholesterol (HDL-C), ma faʻaitiitia ai foi le maualuga o le apolipoprotein B (ApoV), non-HDL cholesterol (o le maualuga o le cholesterol atoa e itiiti ifo le maualuga o le cholesterol) ), Cholesterol-VLDL, TG-VLDL ma faʻapupula le maualuga o le apolipoprotein A-I (ApoA-I). Rosuvastatin faaitiitia le fua o le cholesterol-LDL / cholesterol-HDL, le cholesterol / cholesterol-HDL, cholesterol-non-HDL / cholesterol-HDL ma ApoV / ApoA-I.
O le lipid-lowering effect e tuusaʻo saʻo lava i le aofaʻi o le fua faatonuina.
O le togafiti o le togafitiga e atiina ae i totonu o le 1 le vaiaso talu ona amata le togafitiga, pe a mavae le 2 vaiaso e oʻo atu i le 90% o le maualuga o le aoga, o le maualuga o le togafitiga masani e masani lava ona ausia pe a uma le 4 vaiaso ma tausia pea ma le faʻaleleia o fualaau faasaina.
E aoga i tagata matutua ma le hypercholesterolemia ma le leai foi o le hypertriglyceridemia (e tusa lava po o le a le ituaiga, le itupa po o le matua), e aofia ai i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma se faʻatoʻaga faʻapitoa o le hypercholesterolemia aiga.
O se faʻaopoopoga faʻamalosi e matauina i le tuufaatasiga ma le vavalalata (e faatatau i le faaititia o le maualuga o le TG) ma le lesegase nicotinic i le lipid lowering doses (sili atu i le 1 g / aso) (e faatatau i le faateleina o le maualuga o le HDL cholesterol).

Pharmacokinetics
Tuʻu: faʻatoʻatoa le ola le ola - 20%. Meaʻai e faʻaititia ai le fua faatatau o le faʻaaogaina. O le taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le faʻamoemoe (TCmax) e 3-5 itula pe a uma ona faʻamaʻaina. Faʻailo i totonu o le pa puipui.
Tufatufaina: O le Rosuvastatin e faʻapipiʻi muamua i le ate, o le nofoaga o le cholesterol synthesis ma le metabolism o le LDL-C. Vaevaega pe tusa ma le 134 l. Fesootaiga ma masini o plasma toto (aemaise lava i le albumin) - 90%.
Metabolism: 10% o le fua na ave i le ate. O le Rosuvastatin o se mea e le o se mea autu mo le metabolism e le enzymes o le cytochrome P450. CYP2C9 o le isoenzyme autu lea e aofia ai i le metabolism o le rosuvastatin, ae o le isouszymes CYP2C19, CYP3A4, CYP2D6 e itiiti ifo i lona metabolism.
E sili atu i le 90% o le gaioiga faʻamalosi i le inhibiting o le HMG-CoA reductase ua tuʻuina mai e le rosuvastatin, o le vaega o totoe o le gataifale. O le metabolites ua iloagofie o le rosuvastatin o N-dismethyl ma lactone metabolites. N-dismethyl e tusa ma le 50% le malosi tele nai lo le gasegase, o lectone metabolites e le faʻaaogaina i le falemaʻi.
Tofiga: faʻaaogaina e aunoa ma se suiga (90%) e ala i le manava (e aofia ai le gaogao ma le le faʻamaloloina), o mea uma - ma fatugaʻo. O le afa-ola (T½) e tusa ma le 19 itula. O le afa-ola e le suia ma se faʻaopoopoga i le fualaau o le vailaʻau. O le faʻaaogaina o le plasma o le eleele e tusa ma le 50 l / h (aofaʻiga o fesuiaiga 21.7%). E pei o isi faʻamaʻi HMG-CoA reductase, o le faʻasologa o le hepatic o le rosuvastatin o loʻo aʻafia i le vaʻalele o le cholesterol (membrane transporteur C), lea e taua ai le taua tele i le faʻamaʻi faʻamaʻiina o le rosuvastatin.
O le faʻalauteleina o le faʻavaveina o le gasegase e faʻatupulaia i le faʻatusatusa i le fualaau. Suiga i vailaau o le vailaau mo togafitiga ma le faaaogaina i aso taitasi o fualaau faasaina e le o matauina.
O le tane ma le matua e leai sona aafiaga taua i luga o le pharmacokinetics o le rosuvastatin.
O suesuega a le Pharmacokinetic na faaalia ai le tusa ma le lua faalua i le median AUC (vaega i lalo o le maualuga o le taimi) ma Cmax (maualuga maualuga plasma concentrations) o rosuvastatin i tagata gasegase o tagata Asia (Japanese, Chinese, Filipino, Vietnamese ma Koreans) faatusatusa i tagata Europa, Initia o gasegase na faʻaalia le siʻitia i le median AUC ma Cmax i le 1, 3 taimi. O suʻesuʻega a le Pharmacokinetic e leʻo faʻaalia ai ni eseesega faʻapitoa i le faʻaaogaina o le pharmacokinetics i Europa ma sui o le ituaiga uliuli.
I tagata gasegase ma le vaivai, e le suia le tele o le plasma o le rosuvastatin poʻo le N-dysmethyl. I tagata gasegase e leai se toilalo ogaoga (faʻaaogaina o le creatinine (CC)) Tagata mamaʻi e le maua le ate
E leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase ma le togi e maualuga atu i le 9 i le fua ole Child-Pugh.
Ma le faʻaeteete
Mo le fualaau faasaina i aso taitasi o le 10 ma le 20 mg: o le lamatiaga o le atinaʻe o myopathy / rhabdomyolysis - le atoatoa, hypothyroidism, o le tagata lava ia po o le talafaasolopito o aiga o maʻi mamaʻi ma se talaʻaga muamua o le tiga o le musika ma isi inhibitors HMG-CoA reductase poʻo fibrates, tulaga e mafua ai le faateleina o le plasma concentrations o rosuvastatin, e sili atu i le 65 tausaga, o se talaaga o maʻi o le ate, sepsis, hypotension ario, o togafitiga ogaoga faʻapitoa Twa, puapuaga, ogaoga metabolic, endocrine po o faaletonu electrolyte, epilepsy pulea, ituaiga (tuuga Mongoloid), faaaogaina concomitant o fibrates.
Mo se aso i aso taitasi o le 40 mg: le vaivai o le tino (CC sili atu i le 60 ml / min), e sili atu i le 65 tausaga, o se talafaasolopito o maʻi o le ate, sepsis, hypotension, taotoga tele, tiga, gasegase ogaoga, endocrine poo le electrolyte disturbances poʻo le faoa faamalosi.

Faailoga mo le tofiaina o vailaau o le Aorita

O le fualaau faasaina Rosuvastatin Canon ua faatonuina mo le togafitiga o ia ituaiga o pathoces e faateleina ai le numera o le cholesterol i le plasma toto:

  • Peraimeri heterozygous o le hypercholesterolemia aiga e le o se aiga-aiga (2A ituaiga e tusa ai ma Fredrickson),
  • Peraimeri hypercholesterolemia e le o se faʻalapotopotoga ole aiga,
  • O le hyperlipidemia o le Mixed Mix (2B tusiga e tusa ai ma Fredrickson), o le vaega galue o galuvastatin e avea o se fetuunaiga i le taumafataga o le cholesterol,
  • Faʻailoga o le dysbetalipoproteinemia (ituaiga 3 e tusa ai ma Fredrickson),
  • Faʻaʻomega a le aiga o le hypertriglyceridemia (Fredrickson type 4),
  • Faʻatasi ai ma le ituaiga o hypercholesterolemia, ua faʻaaogaina i se taumafataga poʻo isi cholesterol. Pe afai foi o le taumafataga o le cholesterol e le o aoga,
  • Le taofi o le alualu i luma o le sclerosis, e faapena foi i meaʻai.

Puipuiga o le Peraimeri mai ia maʻi faʻaleagaina:

  • Faʻaleagaina o le myocardial
  • Paʻu o le cerebral stroke cérébral or cerebral hemorrhage,
  • Kolisi faʻapitoa a le Cardiac,
  • Faatasi ai ma le fouvale,
  • Ina ua mavae le 50 tausaga i alii ma le 60 tausaga i tamaitai,
  • Ina ia faʻaitiitia le tuufaatasiga o le palatini C-reactive,
  • O tagata mamaʻie maua i le nicotine ma le ava malosi,
  • Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maualuga,
  • Puipuiga o fomaʻi faʻalētonu, faʻapea foʻi ma faʻamalosi.

Faailoaina pe a uma le taia

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga i luga o le tino e faʻavasegaina i le tele o faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega:

  • Lava poʻo le tele o taimi, e sili atu i le tasi le mataupu i le 10 tagata mamaʻi,
  • E masani lava o le 1 lea mataupu i le 100 tagata mamaʻi,
  • E masani lava o le 1 mataupu lenei mo le 1000 tagata mamaʻi,
  • E itiiti lava le 1 mataupu i le 10,000 tagata gasegase,
  • E seasea lava pe toʻesea mataupu 1 mataupu o le sili atu ma le 10,000 tagata gasegase na maua le faʻamaʻiina o le Acorta:
OrgansFaʻatonuga FaʻatonuToe fai fua
CNSOotiamasani
· Faʻasalaga,
Faʻasalaga Asthenicseasea lava
Ambolopia
Ringing ma tinisitus,
Tetee
Glaucoma
· Lafoaʻi o le mata,
Uma mata ma le conjunctivitis,
Setete o le atuatuvale
Neuragia
· Faʻapaʻitia o lima ma vae.
Paʻu musika ma ponaiviMyopathy maʻitele lava
Tomai o le rhabdomyolysis pe a ave se fualaau o le 40.0 mg,vaʻa mamao
Dysphagia faʻamaʻi
Auroseasea
Paʻu gau
· O le maualuga o le muscle.
Vailaʻau oonaDyspepsiamasani lava
O le vaivai i le itu manava,masani
Faʻatauga o gastritis,seasea lava
Gastroenteritis faʻamaʻi
Tigā faʻamaʻiseasea
Faʻailogaina
Gastralgia,
Anorexia
Heartburn
Gutu gutu
Faateleina le manaʻo
Faʻamaʻa,
Faʻalavelave mamafa e mafua ai le vomiting,
· Faateleina le faasinomaga transminase,
Faaaliga o le jaundice,
Faʻailoga o pancreatitis.
Urethral systemProteinuria - 1.0% pe a ave le vailaau 20.0 milligrams, 3.0% pe a ave - 40.0 mg,seasea
Tusipese edema,masani
Faʻamaʻi pipisi o le gataifale.
O totoga o le endocrin systemO le maʻisuka ituaiga 2,seasea lava
Faʻailoga o le hypoglycemia.
Hemostasis ma le hematopoiesistogafitiga o le thrombocytopeniamasani
Lafo FaʻasalagaPaʻu o le paʻu,masani lava
Urticaria
Totoina o le vevela,
Faʻailoga o le alopecia,
Faateleina le afu o le tino,
Xeroderma,seasea
Seborrheaseasea lava
Faʻailogaina o le kuluma i luga o le paʻu,
Angioedema.
Malosiaga o le tinoFaʻailoga o le pharyngitis,masani
Rhinitis maʻie le masani
Faʻailoga o le sinusitis,seasea
Soaness i tua o le sternum,
Bronchitis
Faʻamatalaga o mea faʻapitoa faʻapitoa,
Umi le manava
Tiga faigata
Pomaonia o mama.
Loto o le fatuFaʻailoga o angina pectoris,seasea
Loto fatu - tachycardia,
Faʻaleagaina o le fatu fatu - arrhythmia.seasea lava
Polokalama o le toto· Faateleina le faʻasologa o le toto,e le seasea
· Faʻaitiitia o le faʻasologa o le toto,seasea lava
Faʻailoga o vasodilation.

Tachycardia o se tasi o aʻafiaga o le ave o fualaau faasaina.

Polokalame o le Faʻatonu ma le Faʻafoeina o le Acorta

O tulafono mo le tagofia o fualaau mo le maualuga o faʻamaumauga o le cholesterol Akorta:

  • O le amataga o togafitiga fualaau faʻamaʻi ma le akorta faʻataʻitaʻiga amata i se taumafa o le hypocholesterol,
  • O le faagasologa atoa o togafitiga ma Acorta e tuʻufaʻatasia foʻi ma se meaʻai,
  • O le vailaau e filifilia e le fomaʻi taʻitoʻatasi ma e tusa ai ma faailoilo o le lipogram,
  • E tatau ona e inu i le laulau atoa ae le o le vevela, faʻapea foʻi ma le inu i se tele o vai,
  • O le fua muamua o Acorta e 10.0 miligrams, e tasi i le aso, e le o noatia i le faagasologa o le 'aiina o meaai,
  • Faʻateleina le atunuʻu pe suia le fualaau faasaina, na o le fomaʻi e mafai ona faia le faʻasologa, ae le muamua nai lo le maeʻa o le masina o togafitiga,
  • Ole fua pito i maualuga i aso taitasi e 40.0 miligrams, ua na o totonu o le falemaʻi e faatonuina i lalo o le vaavaaiga faifai pea o le togafitiga faafomaʻi e se fomaʻi,
  • Ole fua pito i maualuga e naʻo na tagata gasegase e iai se faʻalavelave ogaoga o le atherosclerosis,
  • Faatasi ai ma togafitiga ma se metotia e oo atu i le 20.0 milligrams, mataʻituina le igoa cholesterol index 2 taimi i le masina,
  • E le gata i lea, i le maualuga o meaʻai i le aso, ia mataʻituina pea le lisi o le creatine phosphokinase,
  • E le manaʻomia e le au matutua se faʻasologa o fualaau.

O le maualuga o le metotia o le elemene galue i totonu o le laulau, o le sili atu lea o le leaga le aafiaga o le tino mai lona pulega. O le aofaʻi o le 40.0 milligrams e mafua ai le tele o aʻafiaga i itu, o lea e tatau ai ona e amata togafitiga ma maualalo ifo.

Mo tagata mamaʻi e maualuga le lamatiaga o le atiaeina o le fatu cardiac pathologies, poʻo maʻi o le toto toto, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se vailaʻau faʻamaʻi e 40.0 miligrams, ae na o le fualaau o le akorta poo ana analogues ma se fua i lalo e leʻi aumaia ai se fualaau oona i le faʻaitiitia o le index cholesterol .

O le faateleina o le fualaau o le fualaau faasaina e mafai ona faia i le naʻo le suʻesuʻeina o suʻesuʻega ile auala ole lipid spectrum.

E faʻavae i suʻesuʻega faʻamalositino, e filifili le fomaʻi e uiga i le manaʻoga e faʻapupula le metotia.

O le maualuga o le metotia o le gaioiga galue i le papa, o le sili atu lea o le leaga le aʻafiaga o le tino mai le ave

Le faʻaaogaina o le fualaau faʻatau Akort i le taimi o le maitaga

Ole vailaʻau o le Akorta e le o faʻamaonia mo tamaitai i le vaitau o le fanauina o le pepe, faʻapea foi i le vaitau o le fafagaina o susu.

O tamaitai o le tausaga fanau i le taimi o le togafitiga ma fualaau faasaina o le vaega o le statin e tatau ona tausia le puipuia o latou tino mai le le mafaufauina o se tamaititi.

Afai ua maua se fafine i le maʻitaga i le taimi o le ave o le fualaau faasaina o le Akorta, ona tatau loa lea ona e faalavelaveina le vasega o fualaau faasaina ma iloa ai le tina ma le tamaititi e lei fanau mai.

Fautuaga faapitoa mo le tofiga

Pe a faatonuina se vailaau e 40.0 mg i tagata gasegase, e manaʻomia le mataʻituina pea o mea uma. Afai o le suʻesuʻega na faʻaalia le 5-faʻatele le faateleina i le index of creatin phosphokinase, ona maeʻa lea i le 4 i le 5 aso, e tatau ona e toe faia le suʻega.

Afai o le toe siakiina na maua ai le tali tutusa ma le uluai faʻamatalaga, ona le tatau lea ona amata le togafitiga ma se vailaʻau e 40.0 miligrams o Acorta.

E taua foi le faalēaogā togafitiga faʻatasi ma Acorta mo faʻamaʻi maso, pe afai e faateleina le fatu fatu phosphokinase i le 5 pe sili atu taimi.

A toe faʻafou le tulaga lautele ma faʻaitiitia le tiga o le maso, e mafai ona toe faʻaleleia le togafitiga, ae o se fua o Acorta e le sili atu i lo le 20.0 miligrams. E mafai foʻi ona manaʻomia togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le faateleina o le metotia i le vaitau o togafitiga ma Akorta i le maualuga pito i maualuga, ia siaki pea le lipid index e faaaoga ai le biochemistry ma se lipid profile, faapea foi ma le gase cell transaminases i le ogaoga.

Afai o le tagata gasegase o le glucose index maualuga atu i le 6.0 mmol i le lita, ona togafitia lea o le togafitiga ma Acorta i le atinaʻeina o le ituaiga lona lua o le maʻisuka.

I taimi o togafitiga, e tatau ona e siaki pea le suka i le toto.

O fualaau o le akorta e mafua mai i le fa-tupulaga o faʻamaumauga faʻatasi ai ma le gasegase o le gasegase gasegase, ma e tele mea faʻapitoa i le gaosiga o Rusia ma fafo:

Le igoa o le faʻasologa o le fualaau faʻatau FuaTagata faʻapitoa o le atunuu
Medication CrestorUK
Medication MertenilHungary
Statins RosardIceland
Rosistark papaCroatia
Vailaʻau RosuvastatinInitia, Isaraelu
Rosuvastatin CanonRusia
Rosucard vailaʻauCzech Republic
Fofo RosulipHungary
Roxer vailaauSlovenia
fualaau fualaau TevastorIsaraelu

Le tau o vailaau o le Akort ma ona analogues

Le igoa o le fualaau faasainaFua o le gaosiga galueNumera o fasipepa i le pusaO le tau o le fualaau faasaina i ropu Rusia
Akorta1030 vaega511
Akorta2030 laulau1049
Mertenil1030 vaega633
Mertenil2030 vaega1045
Rosuvastatin Canon1028 - 60 papamai le 366.00 - 843.00
Rosuvastatin Canon2028 - 60 vaegamai le 435.00 - 846.00
Rosucard1030 pcs478
Rosucard2030 pcs622
Crestor1028 pcs.1049
Crestor2028 pcs.2825

Faaiuga

O le faʻaaogaina o vailaʻau Rusia e faʻaititia ai le toto cholesterol index e naʻo le fomaʻi o loʻo i ai, e mafai ona faʻamatalaina e le fomaʻi o loʻo i ai, ma le vailaau na faʻatūina e ia, ma e le tatau ona suia le toʻotoʻo ia tutoatasi. O le vailaʻau vailaʻau faʻatasi ai ma se taumafataga tatau o le cholesterol.

O togafitiga e faia faʻatasi ma le mataʻituina faifaipea o le fomaʻi aoga ma le fua faifai pea o le numera o le cholesterol.

Sergey, 54 tausaga: 3 tausaga talu ai na maua ai au i le atherosclerosis o vae. O le meaai e le i lalo ifo laʻu cholesterol, ma na faatonuina aʻu e le fomai i fuainumera. Na ou aveina Krestor mo le ono masina, ae o le inuina pea o nei fualaau o loo taugata tele.

Sa ia talosagaina le fomaʻi e sui i isi fuainumera, ma na ia faatonuina au i vailaau o le Tala. Ua faamalieina au i le taunuuga, ma mo le tau ua afaina ai aʻu i fomai Rusia.

Ou te le o iai ni aʻafiaga i luga o le tino, na o le amataga e leai se gasegase ogaoga.

Galina, 59 tausaga: ina ua maea le misa, sa faateleina le malosi o laʻu cholesterol, ma na amata ona ou maua le mamafa tele o le mamafa.

Ina ua uma se taumafataga o le hypocholesterol, sa mafai ona ou le maua se mamafa, ae o aʻu cholesterol e lei tele naua. Na faatonuina au e le fomai i se vailaau o le Akorta.

Ina ua mavae le 2 masina o togafitiga, na toe foi mai le cholesterol i le masani, ae o aʻu o se meaai.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le taimi o le susu

O le fualaau faasaina o le Akorta ua faʻasalaina mo le faʻaaogaina i le taimi o maitaga male taimi o susu. O tamaitai o le tausaga fanau e tatau ona faʻaaogaina auala faʻalagolago ma talafeagai mo le faʻasaina. Talu ai o cholesterol ma isi chokolala o le biosynthesis oloa e taua mo le atinaʻe o tama, o le aʻafiaga e ono aʻafia ai le HMG-CoA reductase e sili atu i le aoga o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i fafine maʻitaga. I le tulaga o le maʻitaga i le taimi o togafitiga, e tatau ona taofi vave le vailaʻau. E leai ni faʻamatalaga i le vaevaega o le gasegase i le susu susu, o le mea lea, i le vaitau o le susu, e tatau ona faamuta le fualaau faasaina.

Tosiga ma le pulega

Aʻo leʻi amataina togafitiga i le fualaau faasaina, e tatau i le tagata maʻi ona amata ona mulimuli i se tulaga masani o le lipid-faʻaitiitia o mea taumafa ma faaauau pea ona mulimuli i le taimi o togafitiga. O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona filifilia taitoatasi e faalagolago i sini o le togafitiga ma le tali atu i le togafitiga, i le amanaʻia o fautuaga masani e taliaina lautele mo ni lipid target concentrates.
O le fualaau faasaina o le Akorta e faʻafofoga tautala, i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le mea e 'ai, e aunoa ma le faʻafefe poʻo le tuʻimomomoina o le laulau, inu uma, inu i le vai.
O le togafitiga muamua fautuaina (seʻi vagana ua faʻamaonia) o le 10 mg i aso taʻitasi mo tagata mamaʻi e le i ave muamua le initaneti HMG-CoA reductase, ma mo tagata mamaʻi ua faʻafeiloaʻi i lenei fualaau faʻamaʻi ma togafitiga HMG-CoA reductase.
Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaleleia le fualaau ile 4 vaiaso i le 20 mg.
Ona o le atinaʻeina o aʻafiaga o le itu pe a faia se fualaau e 40 mg, pe a faatusatusa i laʻasaga maualalo, o le faateleina o le dose i le 40 mg e mafai ona faia i na o tagata mamaʻi ma le maualuga o le hypercholesterolemia ma le maualuga o faʻafitauli o le cardiovascular (aemaise lava i tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia aiga. ), lea na le maua ai le togafitiga o le togafitiga ile togafitiga o le 20 mg, ma o le a faia i lalo ole vaavaaiga faafomai.
O le mataituina ma le faaeteete lelei o tagata gasegase e maua le vailaʻau i se fuataga o le 40 mg ua fautuaina. O se fuataga o le 40 mg e le fautuaina mo tagata gasegase e le i muaʻi talanoa i se fomaʻi. A maeʻa le 2-4 vaiaso o togafitiga ma / poʻo le faʻateleina o le fualaau o le vailaʻau, o le mataʻituina o le lipid metabolism e tatau (pe a manaʻomia, e manaʻomia le fetuʻunaʻiga o fualaau).
I tagata gasegase e ave le fualaau faasaina i se fuataga o le 40 mg, e fautuaina e mataʻituina faailoilo o galuega toefaʻi.
Pe a faʻatonuina i le gemfibrozil, o le fua o le rosuvastatin e le tatau ona sili atu i le 10 mg / aso.
O maʻi matutua e le manaʻomia le toe fetuunaʻi o fua.
Aʻo suʻesuʻe suʻesuʻega o vailaʻau faʻamaʻi i tagata gasegase o ituaiga eseese, o le faʻalauteleina o le faʻatupulaia o le faʻasalaga o le rosuvastatin i le va o Iapani ma Saina na lauiloa. O lenei mea moni e tatau ona amanaia pe a faatonuina le faʻasalaga i nei vaega o maʻi. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i se fuataga o le 40 mg o loʻo faʻasaina i tagata mamai o le Mongoloid race.
Tagata gasegase ma le gaʻo
I tagata gasegase i le laʻititi poʻo le faʻaleagaina o le tino, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau. O le faʻaogaina o fualaau uma o le fualaau faasaina o le Akorta ua faʻasalaina i tagata mamaʻi e le atoatoa le malosi (faiva clearinin less than 30 ml / min).
O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i se vailaau e 40 mg o loʻo faʻasalaina i tagata gasegase e le atoatoa le malosi (kidney clearance less than 60 ml / min).
Tagata gasegase e le maua le ate
E leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase ma le togi i luga atu o le 9 i le fua ole Childe-Pugh. O le fualaau faasaina o le Akorta ua faʻasaina i tagata mamai i faʻamaʻi o le ate i le gaioiga galue (aofia ai ma le faʻaauau pea o le gaioiga o le "ate" le faʻaleagaina, faʻapea foi ma le faateleina o le gaioiga o le "ate" i le toto toto nai lo le 3 taimi faʻatusatusa i le maualuga o le masani).

Tuua Lau Faamatalaga