Suisini Suisilani Rio Gold: faʻamanuiaga ma faʻalavelave, iloiloga o fomaʻi ma tagata faʻatau

O le manao e maua se tagata manaia e manaomia ai se kalo faigata. Ae le mafai e tagata uma ona faʻaumatia le masani o le inuina o meainu suamalie.

I lenei tulaga, o le maketi o meaai i aso nei ua ofoina atu ituaiga uma o suka. Rio Gold sweetener e sili ona lauiloa i tagata faʻatau.

O pusa tioata e mafai ona puipuia ai le suamalie masani o soo se meainu. Sweetener Rio Gold ua faʻaaogaina e faʻaititia ai le kalori mea o lauti ma soʻo se mea masani.

Faʻavaeina o le suka sui Rio Rio

O le suamalie ua faamauina e avea ma se fesoasoani faaopoopo. O se mea gaosia i le tuufaatasiga. E aofia ai le sodium cyclamate, saccharin, sodium bicarbonate, acid tartaric. O se suʻesuʻega auʻiliʻili o vaega o le faʻaopoopoga na faʻamaonia ai popolega le mautonu e uiga i le matautia o le masani ona faʻaaogaina o Rio Gold.

Mafaufau i mea taitasi taitasi eseese:

  • sodium cyclamate. O le faʻaopoopoga o le vai e mafai ona fofoina, e sili ona mafai. E le faʻateleina le kulukose toto. I le taimi nei, e manatu lelei e saogalemu mo tagata. O se vaega o isi mea suamalie. O loʻo i ai faʻamatalaga e faateleina ai le lamatiaga o le cyclamate i le atinaʻeina o le leaga o mea leaga i meaola, ae o faʻamaoniga faʻamaʻi o loʻo aʻafia ai le ono mafai ona iai se lamatiaga i tagata,
  • sodium saccharin. O se mea faʻapipiʻi e le aʻafia e le tino, e faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka. O le faʻaopoopoga e sili ona mafai, faʻaopoopoina i isi mea,
  • gaosi susu. O le sodium bicarbonate e faʻaaoga i le kuka. Mo tagata e lelei le faʻapalapalaina, o le vaega e matua saogalemu. I le tulaga o le le faapalepale i le vailaau, e sili atu le le faʻaaogaina o le suamalie o le Rio Gold,
  • tartaric acid. O le maa tioata e le afaina, ae o se manogi tele lava. O se antioxidant. Faʻaaogaina i sua masani.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le suamalie o Rio Gold

O le aoga taua o le faʻaopoopoga o loʻo faʻaalia i totonu o le kalo ma le leai o sona aʻafiaga i le tuufaatasiga o le kulūkose i le toto.

O le oloa e teteʻe i togafitiga vevela, teuina mo se taimi umi. O le itiiti o le sui auro, faapea foi ma isi mea suamalie, ua i ai lona malosi e faateleina ai le manao, lea e faalavelave i le faagasologa o le paʻu o le mamafa.

O le suamalie suamalie e afaina ai siama maaleale o le vavagana o waha. O loʻo faʻatali le tino mo le kulukose. O lona toesea e mafua ai le faʻanoanoa ona o le faateleina o le tele o mea taumafa ma lona faʻaaoga soo. O nisi tagata faʻapitoa e matauina le i ai o se tofo faʻamalosi faapitoa i meaai.

O mea muamua e suia ai le sologa lelei, na lauiloa i le amataga o le seneturi mulimuli. Ae o uiga lelei ma le leaga o mea suamalie o loo avea pea ma autu o felafolafoaiga mataga.

Tulaga masani o le faʻaaogaina

O le suamalie e faʻaaoga e faʻavae i luga o mea e fiafia iai. Tasi le papafa o lona uiga o le sipuni o le suka masani.

Aʻo faʻatulagaina le aso e mafai ona faʻatagaina, e tatau ona amanaia e tele o fale gaosi oloa o loʻo i ai ni vaega o le vailaʻau. E aofia ai:

  • fualaau suamalie,
  • pulupulu mo le protein e luluina,
  • malosi suamalie
  • mea inu gaʻo
  • meaai maualalo-kalori.

Ina ia aloese mai le atinaʻega o aʻafiaga, e tatau ona manatuaina o se faʻalavelave maualuga e lamatia ai faʻafitauli o le mafaufau poʻo ni faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi.

I le taimi muamua o le faʻaaogaina, o le sui e faaopoopo i se tulaga maualalo. O lenei mea e mafai ai e oe ona pulea le tali a le tino, faʻaitiitia ai le ono mafai ona iai aʻafiaga.

O se tali masani i se sui e mafai ai ona faateleina le aofaʻi o fualaau faasaina i se masani masani. O le maualuga o aso taitasi o le oloa e luasefulu papa.

E mafai ona ou faʻaaogaina se suamalie mo le maʻisuka?

Talu ai o vaega o le oloa e le o aʻafiaina e le tino, o le suamalie ua faatonuina i le maʻisuka o le muamua ma leituaiga lona lua. Endocrinologists matauina o toleniga o vailaau o Rio Gold e le afaina i le tagata maʻi.

Sweetener Rio Gold

I le maʻisuka ituaiga 2, o le aofaiga o le suauu na faʻaaogaina ua malilie i lau fomaʻi. O le maualuga o le aoga e faʻamaonia ao tausisia tulafono uma ma uiga o le faʻaaogaina.

E matua faasaina lava le fuafuaina o lau lava au. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e muta i aʻafiaga e le manaʻomia.

Contraindications

O le suamalie ua lafoai i mataupu nei:

  • maʻitaga. O le faʻaopoopoga e matautia mo le pepe e leʻi fananau mai,
  • ate ma fatu fatu. O nisi o vaega e le o aʻafia ma fatuina se avega faaopoopo i luga o totoga o le fiafia,
  • mamanu o le tino. O le gasegase po o le masani o le gastritis ma le manava o le manava o le mafuaaga lea e faasaina ai le faʻaaogaina o le oloa ina ia alofia ai le faʻateleina o faʻamaʻi,
  • patino le le faapalepale i vaega taʻitasi. O nisi tagata e mafatia i faʻafitauli o le maʻi ile gaʻo susu.

Talosaga o le ola ma le teu oloa

E teuina le oloa mo le 3 tausaga i se nofoaga malulu, mago, e le mafai e tamaiti ona maua. E faʻatagaina le faʻafefiloi o le kulupu, tuʻu i le malamalama, fefiloi ma analogues.

O se isi togafitiga faʻapitoa e tele ni mea faʻapipiʻi vailaʻau. E aofia ai:

  • aspartame. O se mea e leai ni mea e maua ai se tofo suamalie. E faʻaaoga i se vaega itiiti. E leiloa e le vailaau meatotino pe a vevela,
  • sucralose. O le oloa e sili ona tele, saogalemu mo le tino, ae e maualuga lona tau,
  • acesulfame potassium. O se faʻaopoopopo mea faʻapitoa e sili atu ona suamalie nai lo le suka, e le aʻafia e le tino. E sili ona lelei, talafeagai mo le taoina.

Tau ma le mea e faatau ai

E mafai ona e faʻatonu se mea manogi i le initaneti. O le maketi o oloa o oloa gaosi e tele le poto masani i le auina atu o oloa i oloa gaosi oloa ma oloa faatau.

O le faʻatinoga o falemaʻi i luga o le initaneti ua mafai ai ona e faia se kiliki-kiliki se faʻatau, lea e matua laveaiina ai le taimi a le tagata faatau.

O le tau o Rio Gold e faʻalagolago i le afifiina o oloa. O le oloa o loʻo faʻaalia i tau maualalo.

Faʻamatalaga i fomaʻi ma tagata faʻatau

O manatu o fomaʻi e uiga i le sui e feteenai.

O nisi o fomaʻi e fautuaina malosi le faʻaaogaina o le oloa, ao isi latou te togafitia ma le faʻaeteete ma fautuaina e faatapulaaina le tele o meaʻai i totonu o le meaai.

E tusa ai ma iloiloga a tagata faatau, na maua ai e le Rio Gold ni faʻamatalaga lelei. I se vaega itiiti, o loʻo i ai faitioga e suia e le oloa le tofo ile kofe poʻo le lauti.

Ae peitai, o tagata e maua i le maʻisuka latou te faʻaaogaina se suamalie ma fiafia i le iuga. O le mea lea, faatasi ai ma le talafeagai o le faʻaaogaina o tui ua fautuaina, o le aoga aoga o le faʻaaogaina o le suamalie e sili atu nai lo ona uiga le taliaina.

Vitio faʻatalanoa

I luga o le tuufaatasiga, faamanuiaga ma le afaina o le vevela Rio Gold i le vitio:

I le aotelega, e mafai ona tatou fai atu o le mea e suitulaga o se vaega taua o soʻo se meaai ma se fesoasoani sili ona lelei i le tau faasaga i isi pauna.

E faʻaitiitia ai le tele o kalori i le 'aiina o ipu ma ua manatu o se mea aupito sili ona maualuga ma o loʻo sailia. E le gata i lea, o Rio Gold o se faʻataʻitaʻiga lelei mo le soifua maloloina o le maʻisuka ma le puipuia o lenei maʻi.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Tuua Lau Faamatalaga