Auala e fai ai formethine mo le mamafa o le mamafa

Taofia o le Goat Galega officinalis ) faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka i vailaau masani i totonu o Europa anamua. O le faʻamoemoega o le faʻaaogaina o le fuaitau, o le urine na faʻaitiitia le suamalie (o le faʻaitiitia o le aofai o le kulukose i le mimi). I le faaiuga o le 19 senituri, na maua ai le isoamylene-guanidine i le vaega. I le 1918, na faʻamaonia ai saienitisi e faapea o le guanidine e i ai le gaioiga o le tino i manu. I le taimi lava e tasi, sa matua afaina i le ate.

Sintalin edit |

Formine o se fualaau faasaina o le vasega biguanide

O faʻamaumauga mo le faʻaaogaina o faʻamaumauga o loʻo faʻaalia o se vailaau lelei o vailabesic o le vasega tele. O le uiga ese o le fualaau faasaina o lona faʻaogaina: o meaʻai e mafai ona faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, ave Formin ma i latou o latou ituaiga o meaʻai e le mafai ona faʻaalu le mamafa na o meaai ma taʻaloga.

O le tele o le maʻisuka e faigofie ona togafitiga togafitiga, o taunuuga e le manaomia e sili atu ona tulai mai pe afai e le mulimuli ia faatonuga ma tulafono ua faatonuina e le fomai. O le faʻamatalaga o faʻamatalaga i luga o lenei 'upega tafaʻilagi o loʻo faʻafaigofie, faʻaopoopoina i iloiloga ma faʻamatalaga. E le mafai ona e manatu i ai o se taʻiala mo le ola o le tagata lava ia.

Faiga o foliga ma tulaga e teu ai

I fafo atu, o le vailaʻau e pei o se laulau paʻepaʻe papaʻe masani ma se laina vavaeina e aunoa ma se tofo faapitoa poʻo se sogisogi. O pusa e tumu i paʻu, i totonu o se atigipusa atonu e 10 pe 12 ituaiga o fua eseese: 0.5 g, 0.85 g pe 1 g ia taʻitasi. O loʻo faʻamoemoe e faʻaoga faʻapitoa.

O le vailaʻau e le manaʻomia ni tulaga faapitoa mo le teuina. I le vevela o le vevela (+ 25 ° C) ese mai le malamalama susulu ma mafaufau o tamaiti, e mafai ona teuina le Formin mo le 2 tausaga - o lenei olaga o loʻo faʻaalia i luga o le pusa. I le lumanai, e tatau ona lafoaʻi vailaʻau.

Faʻatinoga o gaioiga

O le vaega autu o le vailaau o le metformin hydrochloride. I le faaopoopo atu i le mea autu autu, o loʻo i ai foi ni mea faʻapitoa i le tuufaatasiga: magnesium stearate, croscarmellose sodium, povidone.

O le gafatia o Formetin, o lona ata e mafai ona vaaia i lenei vaega, e televave:

  • Faʻaitiitia le glycemia
  • Faateleina le lagona o le insulin i sela,
  • E aʻafia ai le faʻaaogaina o suga,
  • Pule o le lipid metabolism:
  • E le faʻaleagaina le maua.

O le fualaau faasaina e le faaleleia ai le gaosiga o inisalini oona, o seta β o le pancreas, e nafa ma lona faʻasologa, e le o le mamafa. Metformin vave vave ona maua: o le pito i luga o lona faʻatonuga e matauina pe a uma le lua itula.

O le isi avanoa o le metformin o lona leaga le fegalegaleaiga ma aʻafiaga o le toto. E le aoga le metetini i le atinaʻeina o le hypoglycemia. O le vaega malosi e faʻapupulaina i totonu o maso, fatugaʻo, ate, vailaʻau faʻafefe. E mafua mai i fatugaʻo. O le faʻamalosi o le metformin e mafai ona mafai naʻo faʻamaʻi tuga o fatugaʻo. A maeʻa le itula ma le afa, ona amata lea o le tuʻuina atu o le mea galue ma le urine.

Talu ai ona o le vailaʻau e iai se avega mamafa i luga o le faiga o meaʻai, o le tulaga o fatugaʻo ma le maʻisuka e tatau ona siaki a itiiti mai faalua i le tausaga.

Afai o masalosalo ua masalomia, e tatau ona siaki le i ai o le lactate i le toto.

E faʻapefea ona ave fualaau

Ole fua ole aso o le fualaau faasaina e masani ona vaeluaina i ni atopa se lua. E sili atu le saʻo o fautuaga e saunia e le fomaʻi. Latou te amata togafitiga i sina togi (0.5-0.85 g / aso), e tasi i le vaiaso e mafai e le endocrinologist ona fetuutuunai le fualaau e fuafua i taunuuga o se suʻega toto. Ole maualuga ile dose ole 3 pcs / day.

Metformin masani e 20 minute aʻo leʻi 'ai. Ona faʻasolosolo ai lea o vaega o fualaau faʻamaʻi ma vailaʻau.

Taʻaloga meaʻai pe a maeʻa le aveina o vailaʻau e matautia: e mafai ona e faʻaosoina se pa'ū mataʻutia i suga.

O le maʻisuka e ave saoloto e tagata maʻisuka o loʻo pulea le felaʻuaiga ma faʻalavelave faigata, talu ai e le afaina ai aʻafiaga e faʻaitiitia ai le mamafa o le gauai ma le saoasaoa o tali.

I le togafitiga faʻapitoa, o aʻafiaga e mafai, o le mea lea, o ia ituaiga e tatau ona faamanino e le endocrinologist.

Metformin mo le gau o le mamafa: auala e ave ma aoga: faatonuga mo le faʻaaogaina ma iloiloga, Ma le lelei e uiga i le soifua maloloina i luga o le iLive

Faatasi ai ma le tele o fualaau oona, Metformin e mafai ona iloga. O lenei mea faigaluega, ma le faʻaaogaina faifaipea, e mafai ona faʻaitiitia ai le mamafa o le tino.

O le metformin e masani lava ona faʻaalia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ae o tagata lautele e ono paʻu le mamafa e ala i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau.

O le fualaau faasaina Metformin e maua i na o pepa mo le puleaina ole fofoga. O pusa lapisi e aofia ai le 30, 50, 60, 120 pills, e faʻalagolago lava i le atunuu o gaosiga.

O le gaioiga malosi o lenei vailaʻau o metformin. O le faʻamalositino o gaioiga o laumei o le hypoglycemic.

Le gaioiga a Metformin ile tino:

  1. O gaosiga o loʻo gaosi vave, lea e fesoasoani i le paʻu o le mamafa,
  2. Faateleina le fua faatatau o le faʻamaʻiina o meaʻai gaʻo,
  3. Faʻaitiitia le faʻaleleia ile intestinal o carbohydrates,
  4. E le afaina i le gaosia o le inisalini, lea e faʻaitiitia ai lagona o le fiaaai,
  5. Faʻaitiitia le toto toto.

Ae ui i lea, ao le i aveina fualaau, e tatau ona suesue ma le totoa mea uma o vailaau.

E mafai ona faʻaitiitia le mamafa i Metformin pe afai e lava le inisalini e faia i le tino. O le faʻaaogaina o le suka o le a le tolopoina i luga o le ata i le ituaiga o gaʻo, ona o le maualalo o le kulukose i le ate i le taimi e ave ai lenei vailaʻau.

O lea, pe faʻapefea ona ave Metformin mo le paʻu mamafa? Ina ia mafai ai ona lelei le tagofiaina o fualaau faasaina, ma e le afaina ia pepa, e tatau ona e mulimuli i faatonuga a fomai.

E le mafai ona e ave nei fualaau mo le silia ma le 22 aso, ma o aso uma e le tatau ona sili atu i le 1500 mg.

O isi tulafono mo le aveina o Metformin, o le tausisia lea o le a fesoasoani i le gau o le mamafa:

  • I le faagasologa o le aveina o fualaau, o le gaioiga faʻaletino e faʻamalosia,
  • O le faavae o meaʻai e tatau ona māmā ma faigofie ona faʻatau meaai,
  • Inu le tele o vai
  • Faatapula oe lava i le 'ai.

E iloa e tagata uma oloa e faʻaalia ai le maua vave o le tupe. O falaoamata ma pasta, araisa, pateta, aano gaʻo, sukaisa ma le ava malosi e tatau ona faatapulaa i le meaʻai.

O le fomaʻi lava ia e faatonuina le fua saʻo ole Metformin ile tagata maʻi taʻitasi. O tagata e le mamafa, ae e tele i le meaʻai, e mafai ona ave fuamoa ma se vailaʻau e 200 mg, ma o le tagata o le a faʻamanuiaina e tusa ma le 1500 mg i le aso.

E mafai ona galo le mamafa ma le fesoasoani a Metformin, ae i soo se tulaga e tatau ona faʻagata oe i le 'ai. A o faagasolo le ave o le fualaau faasaina, o le mamafa o le paʻu e faʻaititia. O fuainumera mo le paʻu o le mamafa e mafai ona oʻo i le 15 kilokalama.

E tatau ona manatua i lou mafaufau e le mafai ona sili atu le mamafa o le mamafa i se taimi puupuu, o le popolega lea mo le tino, o le 5-6 kg i le 22 aso o se taunuuga masani lava.

E pei lava o soo se vailaʻau, o Metformin o loʻo i ai le tele o faʻasolega mo le faʻaaogaina ma aʻafiaga. E tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i lenei faʻamatalaga aʻo leʻi ave lau pili.

Tagata o loʻo i ai faʻasolega ia Metformin:

  1. Faʻaipoipo ma faʻamalosi fafine
  2. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave ogaoga o le cerebrovascular,
  3. Mafatiaga mai faʻamaʻi o fatugaʻo, ate, mea faʻalaʻi ma le fatu,
  4. Alcoholics
  5. Tagata gasegase i se setete poʻo ni tuaa.

Aua neʻi galo o tino o tagata taʻitoʻatasi e tulaga ese ma mafai ona tali le lelei i se fualaau le iloa. O le gasegase i soʻo se vailaau e ono tupu faʻafuaseʻi, e aoga le mafaufau i le mea nei ae leʻi inu pusa e aunoa ma le vaavaaiga faafomaʻi.

O aʻafiaga e mafai ona agamalu ma e le o lagona mo le umi, ae o nisi taimi o lenei tulaga e umi se taimi ma e manaʻomia se feutagaiga ma se fomaʻi. I le tulaga o le le lelei o le gaioiga o le tino e ave ai papamaa, e tatau ona e vave taofia le aveina.

  • Naua ma vili
  • Paʻu o le tino ma le manava
  • Faʻaitiitia pe maeʻa le leai o se manaʻoga,
  • E toso le tino i luga o le tino,
  • Manunu o le uamea i le gutu
  • Lactic acid coma (faigata ma le faigata ona tupu).

A o le i aveina Metformin, e tatau ona taʻu i le fomaʻi mea uma o loʻo iai i le soifua maloloina, faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi i le fomaʻi. O le natiaina o ia faamatalaga taua e mafai ona faatupuina ai taunuuga mataʻutia.

O le tau o Metformin atonu e eseese. I falemaʻi ei ai fualaau faasaina i le 50-3000 rubles. Filifiliga mo fualaau o lenei fualaau faasaina. O le a faatonuina e le fomai ni vailaau saʻo mo tagata taitoatasi maʻi, e taulai atu i lona soifua maloloina ma isi mea.

Faʻaaogaina o fualaau faasaina i soo se mea, ae o le tau e sili atu. O le aʻafiaga o analogues ma Metformin e toetoe lava tutusa, ae o le tau e eseese. Aisea e sili atu ai le totogi o vailaʻau pe afai e mafai ona e faʻatau mai.

Ma o iinei o le ae maua ai se lisi o fua o mea e faʻaleagaina o le mamafa o loʻo faʻatau atu i le fale talavai. Ae peitai, ia faaeteete i le tagofia o fualaau, talanoa i lau fomaʻi.

Faitau e uiga i aogā ma aʻafiaga o laʻau pipi i lalo. E foliga mai e mafai ona latou togafitia faʻamaʻi eseese.

O vailaʻau uma e faʻamoemoe mo togafitiga o le faʻamaʻi e le tatau ona ave mo se isi faʻamoemoega. O le tino o le tagata e galue i se vaitaimi ma e le mafai ona e solia pe afai e te manaʻo e aveesea le mamafa. O aso nei e mafai ona e maua le tele o faʻamatalaga e uiga i le leiloa o le mamafa, ae e le mafai ona e talitonu i ai e aunoa ma se faatuaoia.

E le gata i lea, o le leiloa o le mamafa faatasi ai ma le fesoasoani a Metformin, e tatau ona e faia ni taumafaiga tele, ae na o le aveesea o fualaau o le a le tuua ai le mamafa, o lea aisea e te ono lamatia ai pe afai e mafai atoatoa ona aveese le isi pauna.

Boris Anatolyevich, endocrinologist

I le avea ai o se fomaʻi, ou te talitonu e tatau ona mole le mamafa le mamafa ma leai ni fualaau. Metformin e mafai ona fesoasoani e aveesea le mamafa, ae e tele aʻafiaga o le itu ma faʻailoga. O tagata, i le faitau i luga o le Initaneti e uiga i le gafatia o Metformin e susunuina gaʻo, faanatinati e inu e aunoa ma le suesueina o le faʻamatalaga.

O le tulaga e ono lamatia ai lou tino e sili atu le maualuga nai lo le tulaga o le leiloa o le mamafa. I le faaiuga, oi latou e mananao e leiloa le mamafa e tatau ona malamalama o lenei mea e le mafai ona ausia e aunoa ma ni meaai, ma e taua tele le gaioiga faaletino. Metformin e le o se panacea mo tagata lautele.

O lenei fualaau faasaina na faatonuina mai ia te aʻu e se fomai, aua ua faateleina loʻu suka i loʻu tino. Ou te fia fai atu o le aafiaga o le aveina na ou teʻi ai. Na amata ona ou lagona le lelei, ma o le mea e sili ona taua, sa ou le mautonu. Na leiloa 5 kilokalama ma ou fiafia tele. O se mea e le faʻaleagaina ai le i ai pea o aʻu faʻalavelave tuga, ae o le a se mea e mafai ona ou faia.

Tina, sa ou taumafai e inu Metformin mo le gau o le mamafa. O le mamafa na totoe e toetoe lava i le mea, ma o le ulu tiga ma le nausea na faʻafefeina aʻu mo se taimi umi. Ou te le i ai meaai, atonu o le mafuaaga lena na le fesoasoani ia te au.

Na faatonuina au i Metformin i le falemaʻi. Na ou inuina mo le masina ma ou te leiloa pe na faapefea ona ou le maua le 8 kilokalama. I le taimi muamua sa ou le malamalama i le mea na tupu, ona ou faitauina lea. Masalo na faatosinaina foi aʻu meaai, na ou suia, aua na amata ona tupu le suka. I le tulaga lautele, ou te fiafia i le iuga.

Ma na amata ona ou inu Metformin faapitoa mo le gau o le mamafa. Aʻo leʻi faia lena mea, sa ou suʻesuʻeina fautuaga uma i le Initaneti. Sa ou aveina pills mo le 20 aso, faia aoaoga faaletino ma 'ai sina meaʻai laitiiti, na leiloa 9 kg i le taimi lenei. Ioe e i ai se aafiaga, ae e tatau ona e taumafai malosi. A mavae sina taimi o le a ou toe faia le vasega.

Sa ou taumafai tele fualaau fualaau taumafa ma ou te manatu e le ese Metformin mai isi mea. Sa ou inuina mo le tusa ma le masina ma e lei faaitiitia ai le mamafa, na na o le 3 kilokalama na leiloa. Sa ou 'ai meaai masani ma ou te le faia ni taotoga faaletino, atonu e aafia ai.

Na faatonuina au i le metformin (Glucofage) e le endocrinologist mo le paʻu o le mamafa ma le faʻamautuina o le metabolism (tuʻuina o se maʻi gasegase), na tuʻuina mai foi fautuaga i luga o se meaʻai. Na fofoina e le vailaau le faafitauli o le solia, ma na mafai ona mamafa loʻu mamafa i le 9 kilokalama.

O Metoformin 500 na amata ona inupia ma o le nofoa na vave ona le fiafia. Afai e faaauau pea, e tatau ona taofi! O le mea moni o le ae le maua le mamafa i le solia o le tui.

Faʻamaumole mo le gau o le mamafa - iloiloga - Faʻamaumauga o meaʻai ma le gau o le mamafa

O vailaʻau faʻasaina oona o loʻo ofoina mai e le falemaʻi falemaʻi i aso nei e matua eseese lava. Ae o le toʻatele oi latou e aofia ai se mea e pei o le metformin. E aofia ai, faʻavae i luga, o se oloa e taʻua o Formmetin.

I le faʻamuamua, e leʻo ese mai isi fualaau metformin. Ae ui lava i lea, o le faatinoga moni o sea ituaiga oloa e aoga le iloa auiliiliga.

Ma o le a sili atu ona manino pe o se mea talafeagai le faʻaaogaina mo le gau o le mamafa, pe sili atu le filifili nisi filifiliga.

Forminein mo le leiloa o le mamafa - uiga o gaioiga

Muamua lava, e tatau ona maitauina o le Formethine e le i faamoemoe muamua e aveese ai le mamafa o le tino. Ae e matua faʻaitiitia ai le faʻagasolo o le faʻaaogāina o gaʻo mai meaai.

O le tele o fualaau oona e galue i luga o vailaʻau faʻasaʻo vave. O le iʻuga, o le maualuga o le suka e faʻaitiitia, ma o le gaioiga toe faʻafouina e masani lava.

Ae aiseā e aʻafia uma ai nei mea i le mamafa o le mamafa? O le mea moni, o le fesoʻotaʻiga e tuusao.

Faatasi ai ma le fesoasoani a Formetin, e mafai ona e fatuina ni tuutuuga ia o le a sili atu ona faigofie ma televave le faiga o le leiloa o le mamafa. E ui lava e tatau ona e tausisia nisi tulaga faaopoopo. Mo le leiloa o le mamafa aʻo e tago atu i ia fualaau, e tatau ona e mafaufau i mea nei:

  • e tatau ona lafoai le faʻaaogaina o meaʻai ei ai le suka,
  • soʻo se mea e gaosi ai gaʻo e tatau ona faaitiitia
  • e faʻavave ai le mamafa o le mamafa, e tatau ona tuʻuina atu oe lava i le tino.
  • pe a mavae le 20 aso i le laina, e tatau ona latou malolo mo se masina.

O le mea lea, o Formethine e leai sona aafiaga faavavega. Ma o le folafolaga o le a ia "tatalaina le gaʻo" o se pepelo taufaasese.

Ae ui i lea, e mafai lava ona maua le gau o le mamafa i lona faʻaaogaina. Ma o iloiloga na tuʻuina atu i le Formetin mo le gau o le mamafa naʻo le faʻamaonia ai o lenei manatu.

E tumau pea ina ia iloa pe o le a tonu le tulaga o le faʻaaogaina o ia papatusi. Ona o le taunuuga o le taliaina o le a sili ona lelei.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O faatonuga mo le faʻaaogaina o le vaʻai e faʻaalia ai o le vailaau faʻasaina o loʻo i ai i ni ituaiga o fualaau maʻalaʻau o loʻo i ai sea ituaiga:

Faʻaaogaina o mea aoga

  • 500 mg
  • 850 mg
  • 1 g

  • kesi gaʻocarmellose
  • magnesium stearate,
  • Povidone mamafa mamafa mole mole (polyvinylpyrrolidone).

Fale faʻamaloilo

O le fomaʻi Formethine e faasino i sui o le hypoglycemic (biguanides). O fualaau e fuafua mo le faʻafofoga tautala. O le mea galue malosi e fesoasoani e faʻaititia le fua o le gluconeogenesis o le ate, faʻaleleia le faʻaogaina o le kulūkose, ma faʻateleina le lagona o le insulin i tino o le tino. O le vailaʻau e galue lelei, e aunoa ma le faia o ni mea e faʻaaogaina i le hypoglycemic, e aunoa ma le aʻafiaina o le pulelasi o le inisalini i sulu o le pancreas.

Faʻatau togafitiga fualaau, o le maualuga o triglycerides ma lipoproteins i le toto ua paʻu. O le formetini e iai sona fibrinolytic, fesoasoani e faʻamaonia le mamafa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ma e faʻaaogaina mo le gau o le mamafa. Metformin o loʻo gauaʻi i totonu o le manava, e oʻo atu i le maualuga maualuga i le toto i le mavae ai o le 2.5 itula, e faʻavaveina e ala i fatugaʻo.

Tosiga ma le pulega

Ole fua muamua o le togafiti o fualaau faasaina 500-1000 mg / aso. O le faʻatulagaina o fua ma le tele o le aofaʻi o le vailaʻau e tatau ona faʻatuina e le fomaʻi pe a uma ona faia suʻesuʻega, suʻesuʻeina le soifua maloloina o le maʻi ma le malosi o le maʻi. Mo tagata matutua, o le fua pito maualuga o aso taitasi o le 1 g o fualaau. Teu laulau e tatau ona uma ona 'ai.

Faatonuga faapitoa

I le taimi o togafitiga ma Formetin, ua faatonuina faatonuga e mataʻituina le tulaga o le gaioiga o fatugaʻo. E fautuaina e faia suʻesuʻega o le toto e fuafua i le fuafuaina o le maualuga o le kulukose ma le creatinine. Ole fualaau faasaina e le afaina ai le mafai ona aveina taavale, masini matautia. Faatasi ai ma le faʻatulagaina tutusa o mea e maua mai le sulfonylurea, inisalini, o le faʻatonuga e faatonuina ai le lafoaia o gaoioiga e aofia ai se faʻaopoopoga o le faʻamasinoga.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

I le faʻatasi ai ma fualaau faʻapitoa, o le malosi e ono mafua ai le le manaʻomia. O faatonuga mo le faʻaaogaina e le fautuaina e faʻaopoopoina le vailaau faʻasaina i vailaau nei:

  • Cimetidine - o se fualaau faasaina lea e faʻagesegese ai le tosoina o le metformin mai le tino.
  • Chlorpromazine - O le tuufaatasiga e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le glycemia.
  • O Danazole - metformin e faʻaleleia ai le maualuga o le fualaau oona.
  • Anticoagulants (mea e maua mai le coumarin) - o le mea galue malosi o Formetin e faʻaitiitia ai le lelei.
  • O faʻamaʻi faʻamataʻu, omoni o le thyroid, o mea e maua mai i le phenothiazine, o le acidic nicotinic, o le diuretics thiazide, glucagon - mea e faʻavaivaia ai le togafiti o le metformin.
  • O le faʻamaʻaloga, faʻamaʻi o le filobrate, sulfonylureas, vailaʻau non-steroidal anti-inflammatory drugs, angiotensin-liua le iniseti o le enzyme, monoamine oxidase, β-blockers, oxytetracycline - o nei vailaʻau faʻateleina le aʻafiaga o le paʻu.
  • Antipsychotics - pe'ā manaʻomia, o le faʻasologa faʻasoʻoto e manaʻomia le faʻatulagaga o metformin.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

Afai o le fualaau ole vailaʻau ua faʻamaonia i faatonuga ua sili atu, e mafai e le tagata gasegase ona atiaʻe le acidic lactic. Le leai o se togafitiga talafeagai e oʻo atu ai i le oti. O le tagofia o fualaau e mafai ona mafua ai aʻafiaga. Faʻatasi ai ma ni faʻaʻailoga matuia, o fomaʻi o loʻo fautuaina mai le antispasmodics, o mea faʻamalosi. E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o loʻo i ai se tulaga lamatia e:

  • taoto, vili,
  • faaitiitia po o le le lava o le fiaai,
  • paʻu paʻu
  • tiga o le manava, afaina,
  • manava manava
  • anaemia
  • hypoglycemia,
  • lactic acidosis,
  • hypovitaminosis B12.

Contraindications

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Formetin e faʻamaonia ai le faʻaaogaina o le fualaau faasaina i le 2 aso ao lei oʻo i le maeʻa o le leitiope poʻo le suʻega X-ray. E le mafai ona e faʻamatalaina fualaau i tagata e silia i le 60 tausaga le matutua o loʻo tauaveina ni galuega mamafa mamafa faaletino. O le metine o loʻo i ai le tele o isi faʻasolega:

  • maʻitaga ma lactation
  • o le ava malosi, le ethanol,
  • acidosis
  • hypersensitivity i vaega o le oloa,
  • maualalo taumafa kalori
  • gaioiga galue o le ate, fatugaʻo,
  • inisalini faʻasolosolo ina ua maeʻa manuʻa, taotoga taotoga,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • faʻamaʻi o le natura faʻaleagaina lea e faʻaosofia ai le tino o le hypoxia (fatu, faʻanofoina o le manava, gasegase o le myocardial), faʻasologa o le tino (sepsis, faateʻa, hypoxia, fiva, matelaina),
  • maʻi o le maʻisuka, muamua.

O le falemaʻi falemaʻi e maua ai vailaʻau e foliga tutusa ma faʻamalosi i le malosi. O analogues o fualaau faasaina:

O ai e fautuaina ma pe a faʻamaonia le vailaʻau

O le metabini ua mamanuina e pulea ai le maʻisuka ituaiga 2. E faʻapitoa i le inisalini injections i togafitiga faʻatasi, e mafai ona faʻaaogaina mo le monotherapy pe afai o le faʻaleleia o le olaga (mea laiti-carb, taumafa talafeagai) e le tuʻuina atu ai le faʻamoemoega na faʻamoemoeina.

O le iloiloina e le iloiloga, faatulaga mo le gau o le mamafa ua faailoa mai mo le ituaiga telefoni o le meaʻai o le maʻisuka ma le ituaiga lona lua o faamaʻi, pe a maua ai ni gaʻo susu i totoga, aemaise i le manava.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi e faasaʻo ai foliga o se tagata soifua maloloina e matautia.

Aua le faʻaaogaina le fualaau faasaina:

  1. Faatasi ai ma le gasegase i mea aoga o le fua,
  2. Afai o le lamatiaga o le acidosis lactic o le maualuga tele,
  3. Faʻatasi ai ma faʻafitauli ogaoga o le ate,
  4. I le tulaga o le inu ava malosi ma le tala faasolopito o le ava malosi,
  5. Afai ei ai faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi,
  6. Afai o le maʻisuka o loʻo i ai i le matelaina o meaai (pe tusa ma le 1000 kcal / aso),
  7. I le ketoacidosis,
  8. I faʻasolosolo masani ma fatugaʻo fatugaʻo,
  9. Afai o loʻo afaina le tagata manua poʻo se tulaga na muamua atu,
  10. Pe a iai se talaʻaga o mataupu cardiovascular, o le solia o le toto o le toto.

I le tele o mu, gasegase ogaoga, muamua ma pe a maeʻa le taotoga, o le tagata maʻi e tuʻuina atu foi i le inisalini. Afai ua faatulaga se faailoga o le iodine mo le maʻisuka, 2 aso muamua ma le 3 aso i le maea ai o suʻega, ua faalēaogāina le Formmetin.

Faʻatapulaʻa, latou te faʻaaogaina le Formetin mo tagata e sili atu ma le 65, talu ai o fatugaʻo ma isi totoga o loʻo maua i le maʻisuka ma le ogaoga e le oi ai i le tulaga sili ona lelei, ma o le aʻafiaga o le lactic acidosis e faʻapupula.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

I le iloiloina e ala i iloiloga i luga o faʻasalalauga faʻasolosolo, o le maʻisuka o le maʻisuka e masani ona faʻatagaina masani. Ae ui i lea, o le faʻatonuga e aofia ai le tele o faʻamatalaga o taunuuga talafeagai i le tulaga o se uiga maualuga poʻo le tagata lava ia o le tino.

  • Fale gasegase. O nisi taimi (i le 3% o mataupu) faʻafitauli o le mafaufau, o le solia o le paʻu o le toilalo, leai o le fiaai, ma le tiga i le gaioiga o loʻo tusia.
  • Alu O gaioiga e faʻaalia i foliga o fulu (lima, pusa, alafau), faʻamalosi ma faʻalauteleina le lagona o le paʻu. I tulaga e le masani ai, o le fiva e mafai.
  • Endocrine polokalama. O le hypoglycemia e tupu pe a iai se mea e le tutusa le faaaogaina o isi vailaʻau e faaleleia atili ai le gafatia o le metformin, faatasi ai ma se suiga i le siama ma le tui o le tui.
  • Metabolism. I tulaga ogaoga, o loʻo iloa ai le acidosis lactic - o se tulaga matautia lea e manaʻomia vave le faʻamavaeina o vailaʻau ma togafitiga faʻapitoa.
  • I le faʻaaogaina umi o le metformin, o lona faʻapalapala e faʻaleagaina, o lenei mea e aʻafia ai le anotusi o le vitamini B12 (e mafai ona maua le televave).
  • Faiga faʻavae. E iai (rare) vaega o le measina megaloblastia.


E tusa ai ma fuainumera, o le itu e masani ona faʻaalia i le amataga o togafitiga, seʻia vagana ua suia le tino i tulaga fou. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaoga pe'ā uma le masina, o le tele o faʻauiga e mou atu e aunoa ma le faasaʻoina o togafitiga. Faʻatasi ai ma aʻafiaga ogaoga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se antispasmodic poʻo se taʻalo.

Afai e faʻafuaseʻi ona faʻaopoopoina ma le faʻafuaseʻi le fualaau, o taunuuga e mafai ona faitio (seia oo i le oti). E mafai foi ona tupu le siama lactic acid pe a fai o le togafitiga e matauina, pe afai e mumusu le gaʻo e faʻasaina le metabolites i le taimi.

Uluai faailoga o le lactic acidosis:

  • Se paʻu mataʻutia i le toto,
  • Myalgia
  • Fevelaʻi po o le maasiasi
  • Faifaimalie le fatu
  • Faʻasalaga le lelei
  • Umi le manava
  • Maʻi faʻamaʻi.

Afai ei ai ni faʻamaumauga, o le faʻaaogaina o vailaʻau e taofi, ua tuʻuina atu i tagata ua afaina ia tagata e faʻaaogaina le gastrointestinal tract mai le toe puipuia o toega o vailaʻau, ma latou valaʻau mo fesoasoani faafomaʻi. I le taimi o le falemaʻi, ua faia le totogia, ua faʻamatalaina togafitiga faʻamaoni.

Taunuuga o Fegalegaleaiga Faʻatau

O le metimeta o se vailaʻau masani: e mafai ona faʻaaoga mo le monotherapy poʻo le tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau oona, e aofia ai inisalini injections.

Ae i nisi tulaga, i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli faʻapitoa e mafai ona i ai ni aʻafiaga leaga.

  1. Faatasi ai ma le pulega tutusa o Danazol, ei ai se tulaga lamatia o se taunuuga o le hypoglycemic, o lea o le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona matua pulea pe suia i se analog.
  2. A faʻapipiʻi ma le simetidine, o le excretion o le metformin ua faʻasaina, o lona faʻaopoopoga i le tino e mafai ona tuʻuina atu ai le malosi o le hypoglycemic.
  3. E mafai ona faʻatagaina le metformin i mea e mafai ona maua mai i le faʻamaʻi.
  4. O togafitiga faʻatasi ma le carbazole, NSAIDs, clofibrate, insulin, inhibitors ACE, cytophosphamide, β-blockers, sulfonylureas, oxytetracycline e faʻaleleia ai le gaioiga o le metformin.
  5. O le pulega tutusa o glucagon, epinephrine, thiazide diuretics, hormones thyroid hormones e taofia ai le gaioiga o le malosi.

Pe a faʻaaoga pepe faʻamataʻi, e tatau i se fafine ona lipotia ituaiga o vailaau faʻasaina i le endocrinologist e fetuunai ai le fua o le Formetin. Aua le faʻamaoniaina ma faʻatasi ma le Nifedipine, lea e faʻaleleia ai le maualuga o le metformin i le toto, faʻavaveina ai lona faʻavaveina, faʻagesegese ai le tosoina. Afai ei ai ni faʻafitauli i fatugaʻo, o le taunuuga e mafai ona faʻaosoosoina ai se gaʻo.

Afai o le vailaʻau e faʻavae i luga o le ethanol, faʻatasi ai ma le metformin, o le aʻafiaga o le acidic lactic o loʻo faʻatupulaia tele.

Formetin - analogues

I totonu o le kulupu (o vailaʻau o le antidiabetic oral) ma le vaega galue (metformin hydrochloride), o fualaau nei e fetaui ma: Metamine, Bagomet, NovoFormin, Formin.

E tusa ai ma togafitiga faafomai o Formetin e talitutusa lava:

  • Lymphomyozot,
  • Glurenorm,
  • Pioglar
  • Levemir Flekspen,
  • Levemir Penfill,
  • Avandia

O le filifiliga o isi vailaau o le suka i lalo o le falemaʻi e tele, e oʻo lava i se tagata tomai faapitoa e faigata ona faʻataʻitaʻia i se ituaiga fesoasoani. Ia, ma le maʻisuka e faʻataʻitaʻi i lo latou soifua maloloina e sili atu. O le mea lea, e le tatau ona e faʻalagolago i manatu o tuaoi poʻo faʻasalalauga i lenei mataupu. E naʻo le fomaʻi e filifilia se sui manuia, ma mafaufau i le ogaoga o le faʻamaʻi ma le soifua maloloina lautele.

Manatu o le Maʻisuka 'i le Formetin

E uiga i le Formin, o faʻamatalaga o le maʻisuka e fefiloi. O i latou o loʻo suʻe faʻamaʻi mo se taimi umi, ia maitauina lona lelei. Tagata faitalia e faitio e uiga i aʻafiaga itu. O le a le toe iai ni faʻafitauli o le mafaufau pe a mavae ni nai vaiaso, pe afai e te le faʻataʻitaʻiina le tofiaina o se fomaʻi. E ui lava o tapulaa o tausaga o loʻo faʻasinoina i faatonuga e ao ona amanaʻiaina.

Formformin-based metformin o se vailaʻau faʻaleleia i totonu o le fale ma se faʻamaufaʻailoga tele. I le tele o tulaga, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2, e leai lava se isi auala mo metformin. O le mea lea, aua neʻi vave faʻataunuʻuina e uiga i lona aoga, e sili atu le fesoasoani i le tino e faʻafetaui i se vailaau fou ma le fesoasoani o se taumafataga, o le uiga tonu i togafitiga ma se faʻatulagaga talafeagai o le soifua maloloina. A aunoa ma sea auala, o le a sili ona leai se aogā o fualaau faasaina.

Tuua Lau Faamatalaga