Metamine fualaau: faatonuga mo le faʻaoga

Metformin o se faʻasolosolo faʻatasi ma se aʻafiaga o le antihyperglycemic. E faʻaititia uma le maualuga o le kulukose ma le kulukose pe a uma ona 'ai i le plasma toto. E le afaina ai le inisalini ma e le mafua ai se aafiaga o le hypoglycemic.

Metformin galue i ni auala se tolu:

  • e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le gaosiga o le kulukose i le ate ona o le faʻasaina o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis,
  • faʻaleleia le musika o le lagona o le insulin e ala i le faʻaleleia atili o le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le glucose lautele
  • tolopoina le mimiti o le kulukose i totonu o le manava.

Metformin e faʻamalosia le faʻaogaina o le glycogen intracellular e ala ile galue i glycogen synthetases. Faʻateleina le gafatia o felaʻuaiga o ituaiga uma o pusa lipine glucose (GLUT).

Po o le a lava lona aafiaga i le maualuga o le kulukose o le toto, o le metformin e i ai se aafiaga lelei i le lipid metabolism: e maualalo ai le cholesterol atoa, lipoproteins maualalo ma triglycerides.

I taimi aʻoga faʻamalositino ma le faʻaaogaina o le metformin, o le mamafa o le tino o le maʻi na tumau pea le tumau poʻo ua faʻaitiitia le faʻaititia. I le faʻaopopo i le aafia ai o le kulūkose o le toto, metformin ei ai lona aoga aoga i le lipid metabolism. Aʻo ave le vailaʻau i togafitiga faʻasolosolo i suʻesuʻega faʻapitoa, suʻesuʻega ma taimi uumi, na maitauina le metformin e maualalo ai le cholesterol, lipoproteins ma maualalo le mamafa.

Suiga. I le maeʻa ai o le metformin, o le taimi e oʻo ai i le maualuga maualuga (T max) e tusa ma le 2.5 itula. O le bioavailability o le 500 mg poo le 800 mg papalama e tusa ma le 50-60% i volenitia maloloina. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le vaega lea e le o aʻafia ma o loʻo faʻasalaina i fecesite e 20-30%.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le faʻaaogaina o le metformin e tele ma le atoatoa.

O le pharmacokinetics o le absorption o metformin ua manatu e le o laina. Pe a faʻaaogaina i fua o le metformin ma le faia o mea faʻapitoa, o faʻatonuga o plasma tumau e ausia i totonu o le 24-48 itula ma e itiiti ifo i le 1 μg / ml. I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻapitoa, o le maualuga o le plasma metformin levels (C max) e le sili atu i le 5 μg / ml e oʻo lava i le maualuga o doses.

Faatasi ai ma se taumafataga tutusa, o le faʻaitiitia o le metformin ua faʻaitiitia ma e tau lemu lemu.

A maeʻa ona faʻafefiloi i se fua faatatau o le 850 mg, o le faʻaitiitia o le maualuga maualuga o le plasma concentration e 40%, o le faʻaititia o le AUC e 25%, ma le 35 minute le maualuga i le taimi e oʻo ai i le maualuga maualuga o le plasma concentration. O le taua o nei suiga e le o iloa.

Tufatufaina. O le faʻamaina o le palatini plasma e leai se totogi. Metformin e oʻo i totonu o sela mumu toto. O le maualuga maualuga o le toto i le toto e maualalo ifo nai lo le maualuga o le maualuga ile plasma toto, ma e oʻo i le taimi e tasi. O le toto mumu e foliga mai e fai ma sui o le potu lua tufatufa. O le averesi o le tufatufaga (Vd) e mai le 63-276 lita.

Metabolism. Metformin ua faʻateleina e le suia i urine. E leʻi maua ni tagata gasegase i tagata.

Faaiuga O le faʻasalaga o Renal o le metformin o le> 400 ml / min., O loʻo faʻamaonia ai le faʻafefeteina o le metformin ona o le faʻaaogaina o le filtration ma le masini faasele. A maeʻa ona ave le fualaau, o le afa-ola e tusa ma le 6.5 itula. I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, o le faʻaitiitia o le pipili e faʻaitiitia i le faʻatusatusaina o le kiliaina o le creatinine, ma o le mea lea ua faʻaopopo le afa-ola faʻamaʻi, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o plasma metformin levels.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le maʻisuka ituaiga 2 e maua i le le atoatoa o togafitiga ma le faamalositino, aemaise lava i tagata mamaʻi e mamafa tele

  • e pei o le monotherapy poʻo le tuufaatasiga faʻasolosolo faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemic o le tautala poʻo faʻatasi ma le inisalini mo togafitiga o tagata matutua.
  • e pei o le monotherapy poʻo le tuufaatasiga faʻasolosolo ma le inisalini mo le togafitiga o tamaiti e sili atu ma le 10 tausaga le matua ma talavou.

Le faʻaitiitia o faʻafitauli o le maʻisuka i tagata matutua e iai le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa e avea o se fualaau faʻamuamua ma le faʻamalositino o meaʻai.

Metotia o le talosaga

Monotherapy poʻo le faʻasologa faʻasolosolo faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemral oral.

E masani lava, o le fua muamua o le 500 mg poʻo le 850 mg (methamine, pepa uʻamea 500 mg poʻo le 850 mg) 2-3 taimi i le aso i le taimi pe a maeʻa foʻi taumafataga.

A maeʻa le 10-15 aso, e tatau ona fetuutuunai le fuataga e tusa ai ma taunuuga o fua o le maualuga o le kulukose i le toto.

O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le tino e faʻaitiitia ai aʻafiaga o loʻo aʻafia ai mai le mea oona.

Pe a togafitia i mea maualuga (2000-3000 mg i le aso), e mafai ona suia uma 2 pusa o le Metamin, 500 mg i le 1 papalama o le Metamin, 1000 mg.

O le maualuga o le fua fautuaina o le 3000 mg i le aso, e vaevaeina i 3 inumaga.

I le tulaga o se fesuiaiga mai se isi vaivaiga, e tatau ona taofi le ave o lenei fualaau faasaina ma faatonu metformin e pei ona faamatalaina i luga.

Faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma le inisalini.

Ina ia ausia lelei le maualuga o le kulukose o le toto, metformin ma le inisalini e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa o togafitiga.

Monotherapy poʻo le faʻasologa o togafitiga faʻatasi ma le inisalini.

O le vailaʻau o le Metaminini e faʻaaogaina i tamaiti e sili atu i le 10 tausaga ma le tupulaga talavou. E masani lava, o le muamua fualaau o le 500 mg poʻo le 850 mg o le methamine 1 le taimi i le aso i le taimi poʻo le maeʻa foi o taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso, e tatau ona fetuutuunai le fuataga e tusa ai ma taunuuga o fua o le maualuga o le kulukose i le toto.

O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le tino e faʻaitiitia ai aʻafiaga o loʻo aʻafia ai mai le mea oona.

O le maualuga ole fua fautuaina ole 2000 mg i le aso, vaevaeina ile 2-3 doses.

I tagata matutua, o le faaitiitia o le galue malosi, e mafai, o le mea lea, o le fua o le metformin e tatau ona filifilia e faavae i luga o se iloiloga o le galuega faanatinati, lea e tatau ona faia e le aunoa.

Tagata gasegase e le toe i ai le faaletonu. Metformin e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase ma le faʻaleagaina o le lapopoʻa, laasaga S (kiliaina o le creatinine 45-59 ml / min poʻo le GFR 45-59 ml / min / 1.73 m 2) i le leai o isi tulaga e mafai ona faʻaititia ai le aʻafia o le alose acidosis, ma siaki mulimuli ane: ole fua muamua ole 500 mg poʻo le 850 mg o le metformin hydrochloride 1 taimi i le aso. O le maualuga o le dose e 1000 mg i le aso ma e tatau ona vaevaeina i le 2 atumaga. Mataʻituina ma le faʻaeteete le toe faʻaaogaina (i le 3-6 masina) e tatau ona faia.

Afai o le kiliaina o le creatinine poʻo le GFR e faʻaititia i le 2, faasolosolo, e tatau ona faʻaumatia vave le metformin.

Contraindications

  • O le gasegase ile metformin poʻo isi mea o le vailaʻau,
  • maʻetoacidosis o le maʻisuka, maʻi faʻamaʻi,
  • faʻaleagaina o le faʻasolosolo (laasaga IIIIb) ma le ogaoga poʻo le faʻaaogaina o le tino (kiliaina 2),
  • tulaga ogaoga ma se lamatiaga o le atinaʻeina o le faʻafitauli o le la, e pei o le: faamalolo, faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave
  • faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le hypoxia (aemaise lava faʻamaʻi pipisi poʻo le faʻateleina o se faʻamaʻi faʻamaʻi) faʻaleagaina le fatu fatu, faaletonu o le tino, faʻalavelave faʻalavelave i le myocardial, faʻalavelave
  • fofo ole ate, inu ava malosi, ava malosi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E le fautuaina faʻatasi.

Alu O le inupia malosi o le ava malosi e fesoʻotaʻi ma se faʻaopoopoga o le aʻafia o le lactic acidosis, aemaise lava i mataupu o le anapogi poʻo le mulimuli i meaai maualalo-calorie, faʻapea foʻi ma le toilalo o le ate. I togafitiga o fualaau faasaina Methamine ava malosi ma fualaau oona ei ai le ava malosi e tatau ona alofia.

Mea e maua i le Iodine. O le faʻaofiina o vailaau eletise iodine e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa ma, o le iʻuga, o le cumulation o le metformin ma le faʻateleina o aʻafiaga o le lactic acidosis.

Mo tagata mamaʻi i le GFR> 60 ml / min / 1.73 m 2, e tatau ona faamutaina le metformin muamua pe ao faagasolo le suʻesuʻega ma e le tatau ona toe amata muamua atu i le 48 itula talu ona maeʻa le suʻesuʻega, pe a maeʻa ona toe iloilo le galuega toefaʻailoga ma faʻamaonia le leai o se faʻafitauli faʻapitoa (vaai vaega "Vaega o le talosaga").

E le tatau i tagata maʻi ma le faaletonu (GFR 45-60 ml / min / 1.73 m 2) ona faʻaaoga le Metformin 48 itula aʻo leʻi faia le faʻaogaina o meaola eletise iodine ma e le tatau ona toe amata muamua atu i le 48 itula i le maeʻa ai o le suʻesuʻega, pe a maeʻa ona toe iloiloina le galuega faʻapitoa ma le faʻamaoniga o le leai o se isi faʻafitauli faʻapitoa.

E tatau ona faʻaaoga faʻatasi faʻatasi ma le faʻaeteete.

O vailaʻau faʻainisinia o loʻo i ai le aafiaga o le hyperglycemic (GCS o mea faʻapitoa ma faʻalapotopotoga, sympathomimetics, chlorpromazine). E tatau ona pulea lelei le maualuga o le kulukose i le toto, aemaise i le amataga o togafitiga. I le taimi ma pe a maeʻa le faʻasologa o togafitiga, e tatau ona fetuunai le fualaau o le methamine i lalo o le pulea o le maualuga o le glycemia.

E mafai ona faʻaitiitia e le inisinia ACE le toto kulukose. Afai e tatau ai, e tatau ona fetuunai le fualaau o le vailaʻau i le taimi o le togafitiga faʻatasi.

O tagatanuu, aemaise lava o le gasegase, e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le lactic acidosis ona o le faaitiitia o le gaioiga o le gaioiga.

Talosaga faʻaoga

Lactic acidosis o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, ae o le faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi (maualuga le maualuga o le tino i le leai o se togafitiga faʻafuaseʻi), e mafai ona tupu ona o le faʻalavelave o le metformin. Ua lipotia mai mataupu o lactic acidosis i tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻi suka ma le faʻaleagaina o le maʻisuka poʻo le faʻaleagaina o le gasegase o le tino.

O isi mea faʻafitauli e tatau ona mafaufauina e aloese ai mai le atinaʻeina o le lactic acidosis: o le maʻisuka faʻamalosi o le maʻisuka, kososis, anapogi umi, le tele o le ava malosi, le gase o le ate, poʻo soʻo se tulaga e fesootaʻi ma le hypoxia (faʻatoʻa fatuina o le fatu, faʻaleagaina le myocardial).

Lactic acidosis e mafai ona faʻaalia e pei o ni gasegase maso, maʻi inu, tiga o le manava ma le malosi o le asthenia. E tatau i tagata maʻi ona vave logoina le fomaʻi e uiga i le tupuga o ia ituaiga o gaioiga, aemaise lava pe afai o le a faʻasaʻoina muamua e le gasegase le faʻaaogaina o le metformin. I ia tulaga, e tatau ona taofia le faʻaaogaina o le metformin mo se taimi le tumau seia oʻo ina faamanino le tulaga. Metformin togafitiga e tatau ona toe faʻaleleia pe a uma ona iloilo le fua faatatau / lamatiaga i tulaga taʻitasi ma iloilo le galuega faʻapitoa.

Faʻailoga Laosis acidosis o loʻo faʻaalia i le puupuu o le manava, tiga o le tino ma le maalili, o le alualu i luma o le coma e mafai. O faailoga o faʻamaʻi e aofia ai le faʻaitiitia o suʻesuʻega i le toto pH, o le faʻaopoopoga o le maualuga o le lactate i le toto toto i luga atu o le 5 mmol / l, o le faʻaopoopoga i le va o le vaʻa ma le fua o le lactate / pyruvate. I le tulaga o le lactic acidosis, e tatau ile falemaʻi ile vave maʻi. E tatau i le fomaʻi ona lapatai tagata gasegase e uiga i le lamatiaga o le atinaʻe ma faailoga o le lactic acidosis.

Faʻasalaga o Renal. Talu ai ua afaina le metformin e fatugaʻo, e tatau ona siaki le kiliaina o le creatinine (e mafai ona fuafua i le maualuga o le platinma creinine level using the formula Cockcroft-Gault) poʻo le GFR aʻo le i amataina ma faia i le taimi o togafitiga ma Metamine:

  • tagata gasegase e masani ona faigaluega - ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga,
  • mo tagata mamaʻi e faʻamaonia le creatinine i le tapulaʻa maualalo o tagata masani ma tagata matutua - ia le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga.

I le mataupu pe a faʻamaonia le creatinine 2), ua solia le metformin.

Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le tagata matutua ile tagata matutua ua masani ma faʻamalosi. E tatau ona faʻaeteete i faʻasalalauga pe a fai e le faʻaaogaina le galuega, e fai ma faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le faʻamalolo poʻo le amataga o togafitiga faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaina, togafitiga, ma i le amataga o togafitiga ma NSAID.

Galuega faʻa-cardiac. O maʻi e maua i le fatu o le fatu ua i ai se tulaga sili atu le maualuga o le atiaʻeina o le hypoxia ma le le atoatoa. I tagata gasegase ma le mausali o le fatu le fatu, e mafai ona faʻaaoga le metformin ma le siakiina faifaipea o le fatu ma le gaioiga masani. Metformin ua solia i tagata mamaʻi ma le le mautonu ma le le mautonu o le fatu.

Iuline-o loʻo i ai le sola eleketi. O le faʻalauiloaina o sui o le radiopaque mo suʻesuʻega i luga o le leitio e mafai ona mafua ai le le atoatoa, ma o le iʻuga e mafua ai ona aʻafia le metformin ma le aʻafiaga o le lamatiaga o le lactic acidosis. O tagata maʻi ma le GFR> 60 ml / min / 1.73 m 2, o le faʻaaogaina o le metformin e tatau ona faamutaina aʻo leʻi oʻo i le taimi o suʻesuʻega ma e le tatau ona toe faʻaauau muamua atu nai lo le 48 itula pe a maeʻa le suʻesuʻega, pe a maeʻa ona toe iloilo le galuega toefaʻailoga ma faʻamaonia le leai o se faʻafitauli.

E le tatau i tagata maʻi ma le faaletonu (GFR 45-60 ml / min / 1.73 m 2) ona faʻaaoga le Metformin 48 itula aʻo leʻi faia le faʻaogaina o meaola eletise iodine ma e le tatau ona toe amata muamua atu i le 48 itula i le maeʻa ai o le suʻesuʻega, pe a maeʻa ona toe iloiloina le galuega faʻapitoa ma le faʻamaoniga o le leai o se isi faʻafitauli faʻapitoa.

Tausiga faʻapitoa. E tatau ona taofi le faʻaaogaina o le Metamine 48 itula ao le i faia le taotoga o le gasegase, lea e faia i lalo o le faʻalautele, faʻalaulauina poʻo le faʻasolosolo faʻamaʻi ma e le toe amata muamua nai lo le 48 itula talu ona faʻatonuina poʻo le toe faʻafoʻiina o mea taumafa masani ma na o pe afai e faʻamautu le faʻaaogaina o le tino.

Tamaiti. Aʻo leʻi amataina togafitiga ma metformin, e tatau ona faʻamaonia le siama o le maʻisuka ituaiga 2. O aʻafiaga o le tuputupu aʻe o metformin ma le tamaititi i tamaiti e leʻi iloa. Ae ui i lea, e leai ni faʻamatalaga i luga o aʻafiaga o le metformin tuputupu aʻe ma le tamaititi ma le umi o le faʻaaogaina o le metformin, o le mea lea, o le mataʻituina ma le faʻaeteete o nei vaega i tamaiti o loʻo togafitia i metformin, aemaise lava i le taimi o le talavou, ua fautuaina.

Tamaiti e 10 i le 12 tausaga. O le lelei ma le saogalemu o le metformin i tagata gasegase o lenei tausaga e le ese mai i tamaiti matutua ma talavou.

Isi fua. O maʻi e tatau ona mulimuli i se taumafataga, faʻaaogaina toniga o gaʻo i le gasologa o le aso ma mataʻituina mataʻitusi o potu suʻesuʻe. E tatau ona faaauau pea ona mulimulitaʻi le toʻatele o tagata gasegase i meaai maualalo-calorie. E talafeagai le siakiina e le aunoa o faailoilo o le gaosiga o le gaʻo.

Metformin monotherapy e le mafua ai le hypoglycemia, ae tatau ona faʻaaogaina le metformin ma le inisalini poʻo isi vailaau oona (hypoglycemic) (mo se faʻataʻitaʻiga, sulfonylureas poʻo meglitinidam derivatives).

Masalo o le i ai o vaega o le atigi papa o fualaau i feces. O lenei mea masani ma e leai se aoga taua.

Afai e te le faʻatagaina nisi sugars, faʻafesoʻotai lau fomaʻi aʻo leʻi tagofia lenei fualaau faasaina aua o le vailaʻau e aofia ai le lactose.

Faaaoga i le taimi o le maitaga poʻo le lactation.

TotoO le maʻisuka le pulea i le taimi o maitaga (faʻagasolo pe faʻaauau pea) e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻe o faaletonu o le tino ma le tino faaletino. E le lava le faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o le metformin i fafine maʻitaga e le o faʻaalia ai se faʻaopoopoga o aʻafiaga o faʻalavelave faʻalavelave. O suʻesuʻega faʻamuamua e leʻi faʻaalia ai se aʻafiaga i le maʻitaga, atinaʻeina o le pepe po o le fetus, fanau fanau ma le atinaʻe o le tina failele. I le tulaga o le fuafuaina o le maitaga, e faʻapea foʻi i le tupuga o le maʻitaga, ua fautuaina e faʻaaoga le metformin mo togafitiga o le maʻisuka, ma le inisalini e faatumauina le maualuga o le kulukose o le toto e latalata i le masani, pe a faʻaitiitia le lamatiaga o le faaletonu o le fetal.

Fafagaina susu. Metformin ua faʻateleina i le susu o susu, ae leai ni aʻafiaga na matauina i pepe / fanau laiti sa fafagaina. Ae ui i lea, talu ai le le lava o faʻamatalaga i luga o le saogalemu o le fualaau faasaina, o le fafagaina o susu e le fautuaina i le taimi o le togafitiga metformin. O le faaiuga e taofi le tausiga o le susu e tatau ona faia e mafaufau ai i aoga o le susu ma le ono lamatia o aʻafiaga ile pepe.

Fertility. Metformin e le afaina ai le tamaoaiga o alii ma tamaitai pe a faʻaaogaina i tui

600 mg / kg / aso, e tusa ma le tolu taimi le fua faatatau maualuga o aso taitasi, lea e fautuaina mo le faʻaaogaina i tagata ma ua fuafuaina e faʻavae i luga o le vaega o le tino.

Le malosi e faʻaosofia ai le faʻaalia o le tau pe a oʻo i taavale afi poʻo isi auala.

O le monotherapy Metformin e le afaina ai le tali o le tali pe a avetaʻavale pe galue i ni auala, talu ai e le mafua ai le faʻasolosolo.

Ae peitai, o le lapataiga e tatau ona faʻaaoga pe a faʻaaoga le metformin faʻatasi ma isi vailaʻau oona (sulfonylureas, insulin, poo meglitidine) ona o le lamatiaga o le hypoglycemia.

O le vailaʻau o le Metaminia e faʻaaogaina e togafitia ai tamaiti ua taʻi 10 tausaga.

Faʻasalaga

Aʻo faʻaaogaina le fualaau faʻasaina i se fua o le 85 g, o le atinaʻeina o le hypoglycemia e leʻi matauina. Peitai, i lenei tulaga, o le atinaʻeina o le siako acidosis sa matauina. I le tulaga o le atinaʻeina o le lactic acidosis, e tatau ona taofi le togafitiga ma Metamine ma faʻamaʻi falemai le tagata maʻi. O le fua aupito sili ona lelei mo le aveesea o lactate ma le metformin mai le tino o le faʻamaʻi.

Tali leaga

Faʻasologa o meaʻai ma meaʻai: lactic acidosis (vaʻai i le vaega "Vaega o le faʻaaoga").

Faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina o fualaau faasaina i tagata gasegase ma le measina measina megaloblastia, o le absorption o le vitamini B 12 e mafai ona faaitiitia, lea eo faatasi ma se faaitiitia i lona tulaga i le toto. E fautuaina e iai se mafuaʻaga talafeagai o le le atoatoa o le vitamini B 12 pe a fai o le tagata maʻi ei ai le anemia megaloblast.

Mai le faʻalavelave faʻalavelave: faʻalavelave le tofo.

Mai le mea o loʻo i ai meaʻai: afu, vomiting, manava manava, tiga o le manava, leai se manaʻo. O le tele lava o taimi, o nei aʻafiaga e tupu i le amataga o togafitiga ma, i le avea ai o se tulafono, ua mou ese atu i se taimi le tumau. Ina ia taofia le tupu mai o aʻafiaga o le itu mai le vaega o meaʻai, e fautuaina e faʻalautele lemu le fualaau o le fualaau faasaina ma faʻaaoga le fualaau faasaina 2-3 taimi i le aso i le taimi poʻo le maeʻa o taumafataga.

Mai le faʻaogaina o meaʻai: faʻafitauli o le ate ole maʻi o le ate poʻo le hepatitis, lea e matua mou ese uma lava pe a uma le faʻaaogaina o le metformin.

I le vaega o le paʻu ma le tino o le tino: gaioiga o le paʻu o le paʻu, e aofia ai le vevela, erythema, pruritus, urticaria.

Tulaga o le teuina

Teu i se vevela e le sili atu i le 25 ° C i se nofoaga matutu, pouliuli ma le mamao e mafai ai e tamaiti.

Sulu ola 3 tausaga.

Pepa o le 500 mg, 850 mg: 10 pusa i totonu o se pulu. 3 poo le 10 paʻu i totonu o se atigipusa pusa.

1000 mg tablets, 15 fua i le pulu. 2 po o le 6 paʻu i totonu o se pusa laupapa.

Tuua Lau Faamatalaga