Stevia recipes

Stevia o se laau e ola i Amerika i Saute, lea e taʻua e Initia o le suka poʻo le mutia meli. I aso nei, o lenei laau toto e faʻaaoga lelei i le kuka e sui ai le suka. E tele ituaiga o fualaau faʻapitoa e aoga e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata soifua maloloina.

O lau o lenei laau o le meli ua i ai se suamalie 15 taimi sili atu le maualuga nai lo le suka atoatoa, ona o le i ai o vaalele. Mo lenei mafuaaga, ua faaopoopoina le stevia i ni ipu eseese e sili ona lelei mo tagata e faateleina le mamafa. 100 kalama o lenei laau e na o le 18 kilokalo.

Le faʻaaogaina o stevia i le kuka

Stevia e avea o se mea suamalie lelei o se mea masani lea ei ai le tele o mea aoga. Faʻafetai i lenei mea, o meaʻai ua saunia ma lona faʻaoga e lelei atoatoa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma tagata e mamafa le mamafa o le tino.

  • Pe a faʻaopopo se mea suamalie i soo se fua, e le suia e le stevia ona uiga e tusa lava pe vevela.
  • Pe a tao le falaoamata o oloa o le falaoamata, o le stevia e masani ona faaopoopo i le foliga o se paʻu po o se sipuni.
  • E le gata i lea, o le sipuni poʻo le faʻafefeteina e faʻaaogaina i le sauniuniga o meainu suamalie, uani.
  • E aofia ai le stevia i totonu o siamu, kefir, cereal poo yogurt.

Faia o Stevia Sweet Drinks


E i ai ituaiga uma o mea inu ava e faʻaaoga ai stevia. O le tele o taimi, o lenei suiga masani o le suka e faʻaaogaina o se mea suamalie mo kofe, ti, compotes poʻo koko.

O meainu, lea e aofia ai le vevioside, e mafai ona vave faanatinatiina le fiainu ma e faatagaina e le gata i tagata soifua maloloina, ae faapea foi i le maʻisuka.

O le stevia e iai sona tofo laʻau, o lea e lelei tele mo le suamalie o le laʻau. I le taimi lava e tasi, e mafai ona fausiaina lenei laau i le lauti poʻo le kofe, poʻo se eseesega i le ituaiga o fusi.

I lenei tulaga, o le fua saʻo mo le sauniuniga o le afu, o se tulafono, e mafai ona faitauina i le afifiina o laau.

O le tasi lea taimi o le stevia infusion recipes e lelei mo tagata e maua i le maʻisuka, aua e mafai ona faʻaitiitia le kulukose toto.

  1. Ina ia saunia, e manaʻomia le 2 kalama o laʻau matagogo o le laau.
  2. E sasaa le Stevia i le tasi le lita o le vai tafe ma tuu mo le luasefulu minute.
  3. A maeʻa le afa itula, o le mea e maua ai o le a maua ai se tofo suamalie, manogi manogi ma se lanu enaena lanu moana.
  4. A maeʻa le faʻasolosolo faʻatasi ma le stevia ua le aoga mo le silia ma le aso, e maua ai se lanu uliuli lanu meamata.

Faia o sitaili soifua maloloina

Sweets with stevia e le gata o se mea lelei, ae aoga foi mo le maʻisuka. O meaʻai mo le kukaina o ipu suamalie e faigofie tele ma e le tele se taimi. Ua faaopoopo Stevia nai lo le suka i muffins, keke, keke, jams, keke, pancakes ma isi ipu.

Na o le seluʻu e le mafai ona faʻaaogaina ai lenei suamalie o keke meringue. O le mea moni, o fua o fualaau e faʻaalia ai le afaina o le suka i lalo o le malosi o le maualuga, ae le iloa e le pito i tua le auala e vali ai ma liliu atu i le kalama. Mo le sauniuniga o le tao tao, o le stevia e faʻaaogaina i foliga o le afu, siva poʻo le paʻu.

Aʻo saunia ni meaʻai, e taua le mafaufau o le tasi gram o le stevia e suitulaga i le 30 kalama o le suka mama. O Stevia e lelei mo le faia o fualaauʻai, oatisi pe pupuu kuki.

I nisi tulaga, o le suamalie e mafai ona tuʻuina atu i le ipu faʻamamaina sina mea oona, ae e mafai ona faʻamavaeina e ala i le faʻaopopoina o sina aofaiga o suka.

Stevia infusion, saunia ma se faʻasoasoa, e lelei mo le faaopoopo i fualaau.

  • Mo le kuka, e te manaʻomia le 20 kalama o laʻau malogo o le laau.
  • E sasaa le Stevia i le 200 ml o vai kuka ma kuka i luga o le vevela mo le sefulu minute.
  • A maeʻa lenei mea, ona aveese lea o le fofo mai le afi, sasaa i totonu o se vevela ma faʻaogaina mo le itiiti ifo ma le sefululua itula.
  • O le fua na mafua ai le faʻamamaina.
  • O laʻau ua faʻaaogaina e toe faʻafesoʻotaʻi ma le 100 ml o le vai inu ma tuʻuina mo le itiiti ifo ma le valu itula.
  • O nei mea uma ua sasaaina i totonu o se koneteina masani ma teuina i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le vaiaso.

E mafai foi ona e faia le sipuni, lea e faaopoopo i fualaau mo mea suamalie e pei o le jam. O le fusi e faʻavaveina i luga o le vevela vevela seia oʻo i le mafiafia. Afai o se mataua o le fofo e faʻaaogaina i se mea faigata, e le tatau ona salalau. O le siva faapena e mafai ona teuina i le pusaaisa mo ni nai tausaga.

Pe a tao, e mafai ona faʻaaogaina stevia e avea o se vaega, o le fua lea e faigofie tele. Laʻau mūmū o le mutia manaia ua sasaa mai i le alcohol alcohol, tapey or scotch tape ma faʻamalosi i le aso atoa.

A maeʻa lena, o le vaifofo e faʻamamaina ma faʻafefe i le vai mama. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le ava malosi, e vevela le vai i luga o le vevela vevela, ae e le tatau ona faʻasaina le suʻega.

Faaaogaina o le suauu i le taimi o le faasao

I le faaopoopo atu i le tao, e masani ona faaaoga le stevia i le gaosia o piko, oloa lapoʻa ma uta, ma ua faaopoopo foi i le siaki. O le faʻasalaga saʻo e aofia ai le faaopoopoina o lau lauʻeleʻele e lima o le fualaau o le meli e faʻavae i luga o le tolu-lita.

Mo le saunia o le compote, e sefulu malo vevia malogo ua faʻaaogaina, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le ¼ vaega o le suka. I le tulaga e faaopoopoina le vao i le taimi o le faasao, e avea o se antiseptic.

Jam i le stevia e mafai ona avea ma sui lelei mo meaai suamalie mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka. Mo lana tapenapenaga, e talafeagai le extracta stevia. Mo nisi auiliiliga e uiga i lena mea. o le a le mea suamalie stevia e mafai ona maua i le tusiga, tuuto atoatoa i lenei oloa.

  • Ua saunia Jam i le fua o le tasi sipuniti o le sipuni ma lua kalama o le apple pectin lulupa i le kilokalama o le oloa.
  • E tatau ona faʻaitiitia le eletise i se vaega itiiti o vai mama.
  • Ua fufuluina fua o fua ma sasaa i totonu o le apa, ua sasaa le paʻu ua uma ona sasaa.
  • O le jam e kuka i luga o le vevela vevela, vevela i le vevela o le 70 tikeri, pe a maeʻa, e susulu, aumai i se vevela ma toe susulu.
  • Semi-saunia jam ua toe velaina i luga o le vevela vevela mo le 15 minute, sasaa i totonu o se fagu faʻamaʻi ma faʻafeiloaʻi. E fautuaina lenei siama e 'ai i ni vaega laiti.

E le gata i lea, ua faaopoopoina stevia i fualaau mo aano o manufasi, salata ma ipu pito i tua. I le taimi lava e tasi, o meaʻai e maua ai se 'oa taua ma mea aoga. E masani ona fufulu i le pito i luga o ipu kuka le fuālaʻau.

Matou te ofoina atu ia te oe mea sili ona lelei ma stevia!

O le pito i tua o le suamalie sili ona manaia., lea e vave ona maua le lauiloa i Rusia.Aisea? E faigofie le mealilo! Muamua, e tulaga ese lava le tuatusi suamalie suamalie. Lua lona e leai ni calories!

I le polokalama "Ola ola maloloina" mai le aso 12 o Setema, 2018, Elena Malysheva faatasi

Ae faʻapefea le sili atu i le calorie cherry pie ma le stevia?

O le kalori mea o lenei ipu e na o le 136 calories i le 100 kalama! E mafai ona e faʻamalosi oe lava i le suamalie e aunoa ma le fefefe mo se tagata! Ina ia saunia sea pai e ave na o le afa itula. Ia, sei o tatou taumafai?

Se fua mo kuki Kerisimasi ma stevia.

E mafai e tagata uma ona kuka i le fale. O kuki sili ona lelei o le a apili atu i tagata uma e fiafia i mea suamalie. I le taimi lava e tasi, faʻafetai i le faʻaaogaina o se mea suamalie masani, o le ai ai se mea maualalo i le kalori.

O le fua o loʻo mulimuli mai o le a faateia ai oe i lona malamalama mama ma maualalo le kalori.

Tuuto atu i tagata uma o le asikulimi. O le a le mea tatou te mananao i ai i se vevela vevela pe a tatou moemiti ma le malulu? Lelei ia! Ice cream ma le stevia "Berry"! Berries e sili ona lelei.

O tino uma e manaʻomia le porotini. Ae ua leva ona tatou masani i le mea moni o loʻo i ai meaʻai na tumu i le protein, na oi latou lava - e le o se mea lelei. Ia, o loʻo i ai se ala e alu ese ai!

O le a fai e uiga i le sisi kulimi, faʻapitoa, o le kulimi siʻisi keke. Ma fiafia i tagata fiafia

O nisi taimi e manaʻo le tasi e inu le lauti ma le keke, ae o le tasi e manaʻo e aveesea le mamafa. Ma e tatau ona e faatapulaa oe lava. Ia, matou te faanatinati e faʻamalieina oe!

Apple strudel. Ioe, ioe, ma e tupu! Vaʻaia oe lava i talatala manaia ma stevia, ma i le taimi lava e tasi e tumau pea ma le matagofie.

Ma le mea mulimuli, o se isi fua matagofie suamalie lelei e mafai ona e faʻafefeina ma le aiga atoa.

O le keke lenei! Ma e le na o se keke, ae o se keke falaoa ma stevia. Faʻasaga e le faigata tele, ae o le ae mauaina le fiafiaga atoa. O le

O le toʻatele o tagata faʻataʻitaʻi ua uma ona suʻe suʻega ma stevia, ma o le taimi nei latou te faʻamafanafanaina i latou i taimi uma e maualalo ai faleoloa

Taumafai ma oe!

Le fiafia tele!

Faafetai lava mo lau galuega faʻapitoa, na vave ona ou mauaina le afifi. Stevia i le tulaga aupito maualuga, e matua le oona. Ua faamalieina aʻu. O le a ou toe faatulagaina nisi mea

luga o Iulia Stevia papaa - 400 pcs.

Faʻafiafia tele mea! Sa ou manao i laʻau suamalie ma ou umiaina ni laupepa stevia i loʻu gutu. E tofo suamalie. Ava 3 kg i le 3 vaiaso. Talosaga tetee ma kuki.

i luga o fualaau o stevia Rebaudioside A 97 20 gr. Sui le 7.2 kilokalama. suka

Mo nisi mafuaaga, e leʻi faaopoopoina le fuataga i le toe iloiloga, ioe, 5 fetu.

luga o Olga Rebaudioside A 97 20 gr. Sui le 7.2 kilokalama. suka

E le o le taimi muamua lea na ou faʻatonuina ai ma ua ou faamalieina i le uiga lelei! Faafetai tele! Ma faʻafetai faapitoa mo le "Sale"! Oe e manaia. )

Stevia natura suamalie: tuufaatasiga o vailaʻau, vitamini

O Stevia o se togalaau masani, mutia, lea e oʻo i le mita le maualuga. Isi igoa: mutia meli, laʻau faalua. E ese mai i le mea moni o le vaovao e aoga tele mo le faʻaaogaina i tau o vailaʻau, o loʻo i ai le manaia matagofie o le tofo.

O le sipuni poʻo laʻau o le laau e faʻaaogaina i meaai (fugalaau ma le meaʻai e le faʻaaogaina). O Stevia o loʻo i ai se vailaʻau faʻapitoa tele i vailaʻau faʻasolo ma mea e maualalo ifo ile kalori:

E tele vitamini:

  • E - soifua maloloina o le paʻu, fao ma lauulu
  • C - faʻamalosia le puipuiga
  • D - faʻavaeina o le faʻamauina o le skeletal system
  • P - "malosi" fesoasoani i le vascular system
  • B - faʻamautuina o le tala faʻasolopito

Isi elemene:

  • O suauu taua o se malosiaga aoga aoga i luga o faiga uma a le tino.
  • Tannins - faʻamaonia le faʻaogaina o le gaʻo
  • Amino acids - "tuʻu" le matagofie o le tino ma le talavou

Minerale:

  • Omea - faʻaleleia le maualuga o le toto
  • Seleniuma - faʻalautele le talavou o le tino
  • Zinc - e nafa ma le faʻamautuina o tulaga o hormonal
  • Copper - faʻamalosi ai toto toto
  • Kalaku - faʻaleleia le skeletal system
  • Silicon - Faamalolosia Paʻu
  • Vaʻalele - faʻamalosia ponaivi ma maso
  • Potassium - fafagaina ma faʻamalosia ai masini vaivai
  • Cobalt - fesoasoani i le galuega o le toroid

O le a le stevia e faʻaaoga mo:

  • I le avea ai o se faʻasolosolo mo faʻamaʻi ma malulu o le tino
  • I le avea ai ma se tagata e faʻafefe ese ai le faʻanoanoa
  • E avea o se auala e leiloa ai le mamafa. Stevia e faʻaitiitia ai le manaʻo ma faʻaleleia le gataifale.
  • I le avea ai o se "faamamaina" o lona uiga o le aveeseina o toxini ma toxins mai le tino.
  • Totolo o le cholesterol toto maualalo
  • Faaitiitia le mamafa
  • Toto toto maualalo
  • Faʻataʻituina le tala o le tino i totonu o le tino

TALI: O Stevia o se mea suamalie e sili ona lauiloa. E mafai ona e faatauina stevia i se fale talavai, o vailaʻau na faia mai stevia e avea ma supplements dietary. E mafai ona faʻatau faʻatau (paʻepaʻe poʻo le lanu enaena), paʻu, ti, syrup poʻo se siʻosiʻomaga. I le faaopoopo atu i le mea moni e mafai ona faaopoopo le stevia i mea inu, e masani ona faʻaaoga e saunia ai paluga maualalo-calorie ma ipu.

Stevia - o se laau e tofo suamalie

O le a le stevia i le kuka?

E pei ona uma ona taʻua, o stevia e mafai ona suitulaga atoa le suka. O le mea moni e faapea o le sukari masani "e maua" ai se tagata "gaogao" gaʻo, lea e vave ona liu malosi. Afai e le 'aina e se tagata nei meaola, o loʻo teuina i gaʻo.

I le isi itu, o le "soifua maloloina" o gaʻo, e laʻititi lava i le stevia, e faʻamaʻaina i le aso atoa ma e le o faʻaumatia e isi pauna. E le gata i le mea moni e te lagona le suamalie e talitutusa lava ma le suka, oe faʻamanuiaina foi lou tino ma fafagaina i mea aoga.

FAʻATAUAGA: E na o mea e le masani ai, o le stevia e mafua ai se tali atu i tagata e malosi le lagona. O le mea lea, ao leʻi oʻo i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i le lalolagi, e aoga le taumafai i sina vaega itiiti ma gauai atu i ou lagona.

O fea e mafai ona ou faaopoopo atu i ai stevia:

  • I le lauti ma le kofe. Afai e te inuina le lauti, e mafai ona e aʻafia i le sua sua suavai e oʻo lava i laulaau fou o le laau poʻo le matutu. Afai e te manatu e le lelei lenei mea, o lona uiga i le fale talavai e mafai ai ona e faatauina ni laumei laiti mo le faaopoopo i mea inu vevela.
  • E mafai ona faaopoopo Stevia lupe i soo se mea: o le pata, salati, koko, meaʻai susu, cheese cheese, pastry, pastries, desserts. E tatau ona e faia lenei mea i se tapulaa faʻapulaʻa, aua, o se tulafono, o paʻu ma mea e faʻaaogaina o se vaʻaia stevia ma e mafai e le ipu ona susulu ese ma matagofie.
  • O le eseesega i le va o le stevia ma le suka o le faaopoopo i calorie, e le maua ai e se tagata se fiainu ma o lea e atoatoa ai le faia o lemonimonies, compotes, drinks, juice and fruit drinks.
  • E masani lava, o le manatu mai le stevia (e taʻua o le "stevioside") e faʻaaoga mo le faia o siame ma isi faʻasaoina. E faigofie tele, ae, o le mea e leaga ai, e le o caramelised. O le faʻaopoopoga o le pectin o le a fesoasoani e faʻaleleia le tumau o lau faʻasaoina lelei.

Stevia o le suka e suia

O mea sili ona lelei a kuki stevia ma ata

O le i ai i meaai maualalo-caloloa e masani ona e manaʻo e "faʻamalie oe lava" i se mea suamalie. E le na o le mafaufau e manaʻomia ona e tuʻuina atu ia te oe se vaega o le fiafia pe inu leuti ma le fiafia.

O le mea moni o le faiʻai o le tagata e manaʻomia foi ona fafagaina faʻatasi ma gaʻo ma hormones, lea e faalilolilo le tino i taimi fiafia.

O le alu ese mai lenei tulaga o le a fesoasoani i le stevia, lea e mafai ona sui ai le suka i le tao.

Stevia Corn Cookies:

  • Palu falaoamata - 1 ipu (e mafai foi ona e toe suia i le fusi, ae o le a matua suia ai le tofo o le tao).
  • O le falaoamata o le saito (na o le wholemeal, fatu atoa e mafai ona faʻaaogaina) - 1 ipu.
  • Stevia i le paʻu - 2 tbsp.
  • Ginger shavings - iinei le aofaiga e tofo ai, ae le silia le 1 le sipunipuni, ona e ono lamatia lou mauaina o le "tofo" o le tao.
  • Zest o lemoni po o le moli (e sili atu lemoni) - mai le tasi fua.
  • Vanillin
  • Egg - 1 pc. (sili e faʻaaoga le fale)
  • Palu faʻamalosi mo le tao (soda ma le vineta e fai ma filifiliga) - 1 tsp
  • Luauu o le suauu - 50-70 g.

Kuka:

  • O le falaoamata e tatau ona vevela ma fefiloi, faaopoopo le vevia vavalaʻau.
  • Faʻaopopo le fuamoa ma le pata i le paluga, faʻafefiloi lelei.
  • Liligi le suamalie ma faʻamafaʻi, faaopoopo le vanilla ma taofi paʻu.
  • Afai o le masini e matua le mafai, e mafai ona e faʻaopopo i le vai poʻo le susu.
  • Lili kuki i totonu o polo ma togi i sina mea laitiiti.
  • Tuu polo i luga o se laupemole ma tao.
  • E te le manaʻomia le sili atu ma le 20 minute i le maualalo o le vevela (170-180 tikeri) e saunia ai kuki.

Low Calorie Stevia Cookies

Kuki Kerisimasi ma stevia:

  • Paluga o le sana (fatu atoa po o fatu atoa) - 1.5 ipu
  • Paʻu oona ma le pata - e le silia le 1 tsp.
  • Toa (sili ona fai fale) - 1 pc.
  • Stevia i le paʻu - 1-2 tsp (e tusa ma lou manaʻo)
  • Margarine (gaʻo maualalo) - 3-4 tbsp. (e mafai ona suia i le salalau)
  • Okemeat Oatmeal - 2/3 ipu (e mafai ona sili atu pe afai o le lapisi ole vai)
  • Onamamoni - ni nai pine
  • Soda - o se pine

Kuka:

  • Faʻafefiloi le falaoamata ma le cereal
  • Ave le fuamoa ma le pata i totonu o le masini, faʻafefiloi
  • Fuʻu le margarine, faʻaopopo i le tele
  • Liligi i stevia, faʻafefiloi
  • Faʻaopopo le soda ma le kinamoni
  • Kuki pepa ma tuu i luga o se pepa palapala i le ogaumu
  • Fuafuaina le taoina o le 15 minute i le vevela o le 170-180 tikeri.

Kuki keke ma stevia

Kuki oatamala ma le stevia: fua, ata

Kuki oatamala ma le stevia:

  • Oatmeal - 1.5 kapu (e mafai ona e faʻaaogaina le oatmeal pe na o le tipiina o le cereal i se kofe kofe).
  • Faʻi - 1 pc. (e le o se fua tele)
  • Stevia i le siva poʻo le paʻu - 1-2 tbsp. (e tusa ai ma lou manaʻoga)
  • Fualaau aina suamalie e tofo ai (apricots ma paluga mama) - o se lima

Kuka:

  • Ua paʻu maula, ua sasaa le masini i se ipu salati
  • Faʻaopopo le faʻi, tuʻuina i totonu o se vai mama faʻatasi ma se mea faʻaleleia
  • Faʻaopopo fualaau mamago ma stevia, faʻafefiloi lelei
  • Afai o le masini o le vai - faaopoopo nisi cereal
  • Mumu le polo ma tuu i luga o se laupepa
  • Faʻafei pe tusa ma le 10-12 minute i le vevela o le 160.170 poʻo le 180 tikeri (e faʻalagolago i le mafai o lau ogaumu).

Stevia Oatmeal Cookies

Stevia Meringue: Fua

O le Meringue o se mea suamalie paʻepaʻe papaʻe matagofie lea e tele e fesootaʻi ma le tamaitiiti. O le taimi nei e matua faigata lava ona maua ni meringues i luga o fata o falaoa ma faleoloa pusa, ma ou te le manao e faaleagaina le fuainumera i le "mama" sugar. Mo i latou e le mananao e lelei atili, o loʻo i ai se tasi o fua lelei mo le faia o meringue i le fale e faʻavae i luga o le stevia extract.

O le a e manaʻomia:

  • Egg White - 3 pcs. (mai fuamoa tetele)
  • Stevia aveese - 1-2 tsp. (o lenei o le tupe e faalagolago i lau pele mo suti).
  • Vanilla poʻo le vanilla 'aveʻesea - i luga o le pito o se naifi poʻo se pine.
  • Lisi suamalie o le lemon - 2-3 tbsp.

Kuka:

  • E tatau ona vavae laumei ma e tatau ona tuu i totonu o ipu ma palatini.
  • O laumei e tatau ona sasaina i se paluga poʻo le pata toto i luga o le maualuga mo le 10 minute e fausia ai se puaa vevela ma le mausali.
  • Faaopopo le sua o le lemoni ma faaauau pea le sasa, faaopoopo le vanilla ma le stevia, faaauau le sasaina malosi.
  • O le mea e maua mai ai le pulu masi ma se meaʻai kuka po o se suauʻu e tatau ona faʻaeteete ma le matagofie ona tuʻuina i luga o se fasi pepa palapala ma auina atu ile ogaumu mo le 15 minute. O le vevela e le tatau ona malosi, 150-160 - o le a lava lava.

Meringue ma le stevia

Marshmallow ma le stevia: fua

O le isi togafiti suamalie - marshmallows, e mafai ona saunia i le fale ma le fesoasoani o le suka e suitulaga mai stevia. O ia marshmallows e le gata ina suamalie, ae e matua lelei foi, faapea foi ma le maloloina.

O le a e manaʻomia:

  • Toa apu - 4 fua tetele
  • Fuʻu i se mea e maua mai pe paʻu - sina mea e te tofo ai (o se pine po o se pito o se naifi).
  • Stevia laʻau - ia tofo (3-4 tsp)
  • Laʻau paʻepaʻe - 1 pc. 9 mai se fuamoa lapoa)
  • Agar-agar - 7-8 g.
  • Suavai faamama - 170-180 ml.

Kuka:

  • Ua sua le apu ma ua manaia le tino
  • E tatau ona sasaina le paʻu o le fala ma se masini suamalie mo le 5 minute ma le stevia powder seia oʻo ina fausia se fofo mausali.
  • Afola Agar ua solo i le vai
  • Faʻaopopo le vanillin ma le agar i vai
  • Faʻamuʻu le masini maeʻaeʻa i se paluga
  • Tumau laitiiti i le malulu, o le a fesoasoani lea ia te ia ia malosi, ae ia mautinoa o le masini e le liu i le kele.
  • Faʻaaogaina se taga falaoa i luga o le palapala palapala, tuʻu ni ata faʻataʻitaʻi matagofie po o ni lio o le tele.
  • I lenei setete, e manaʻomia e le marshmallow ona tu mo le 14 itula i le vevela o le potu ina ia mafai ai ona faʻafefe.

Marshmallow ma stevia

Delicious Stevia Jam Recipes

Stevioside (o se vailaau e maua mai le stevia) e mafai ona avea o se mea sili ona lelei mo le suka i le sauniuni o siamu maualalo-calorie. Ina ia taofia le mimita mai le vai (e le pei o le suka, e le liliu i luga o le karameli pe a vevela), pectin e tatau foi ona faaaoga i le fua.

Mo le sauniuniga, e tatau ona e faʻaaoga le stevia paula - e faigofie ona faʻaaoga. E faʻafefeteina le paʻu i le vai ma o le siva o loʻo aʻafia i totonu o fualaau aina po o vine. O le fua o le fua, e pei o le masani masani, e teuina i luga o se afi laitiiti (e oʻo atu i le 70 tikeri), aumai i sina laumei laitiiti ma mafanafana. O lenei faiga e tatau ona faia faalua ao le i soloina.

Blueberry Jam:

  • Blueberries - 200-250 g. (E mafai ona suia i le blueberries poʻo se isi lava mea).
  • Lemon wai - 0.5-1 tbsp. (faʻapipiʻi fou)
  • Stevia lalu 2-2.5 tsp
  • Suavai faamama - 50-70 ml.
  • Pectin - 30 g.

TAIMI: Aʻo leʻi kukaina, e fufulu lelei le sua. A uma ona fufulu le masini, e tatau ona faʻafefiloi ma faʻatagaina e mumu. Soo se taimi pe a uma le kuka, aveese le pulu.

Stevia Blueberry Jam

Apple ma Pear Jam:

  • Pears - 300 g (pipi e leai se paʻu ma fatu)
  • Apple - 200 g (Pulp e aunoa ma le paʻu ma fatu)
  • Stevia i le paʻu - 3-3.5 tsp. (e tusa ai ma lou manaʻoga)
  • Lisi suamalie o le lemon - 100 ml.
  • Pectin - 150 g.

MEA TATAU: O le pulupulu o fualaau aina e mafai ona pasi i se mea e fai ai meaʻai, e mafai ona tipi i se naifi. E tatau ona faʻafefete le siama i se faʻamaʻi faalua, o taimi uma e faʻafefiloi lelei ai ina ia le pipii ai. Fufulu ese le pua.

Stevia apple ma pear jam

Stevia recipes mo le maʻisuka

Leu suamalie-lanu moli:

  • Lafasi laititi-gaʻo - 200 g.
  • Lemon wai - mai le afa 1 fua
  • Lemon zest - mai le 1 fua
  • Stevia i le paʻu - 1-2 tsp.
  • Gelatin - 12-15 g.
  • Orange - 1 fua
  • Teu 10% - 380-400 ml.

  • Soak gelatin muamua i le vai malulu ma alu mo le 20 minute.
  • A maeʻa lena, ona vevela lea o le gelatin (sili ona lelei i totonu o le pata o le pata) ma, pe a maeʻa, ua uma ona faʻafefiloi ma le kalu muamua.
  • Faʻamuʻu le kulimi maeʻaeʻa i se mea faʻafefiloi poʻo le pata.
  • I totonu o le kulimi, e aunoa ma le faamutaina o le sasa, e tatau ona e faaopoopo i ai vaega ole vaega laiti ma faafefiloi uma mea uma.
  • Faaopopo le sua o le lemon ma le zest, sasaa i stevia ma fefiloi lelei.
  • Ia saunia se pulupulu lanumoana, tuʻu fasi moli mūmū e aunoa ma se pulu i luga o lona pito i lalo ma se papa maʻaleʻale.
  • Liligi le fala i luga o le moli
  • Tuu le lole i totonu o le pusaaisa mo le tele o itula seia maeʻa.

Isi meaʻai:

Filifiliga 1 Filifiliga 2 Filifiliga 3

Stevia: Faʻasoʻo Meaʻai Tisuka

Stevia o se laau e ola i Amerika i Saute, lea e taʻua e Initia o le suka poʻo le mutia meli. I aso nei, o lenei laau toto e faʻaaoga lelei i le kuka e sui ai le suka. E tele ituaiga o fualaau faʻapitoa e aoga e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata soifua maloloina.

O lau o lenei laau o le meli ua i ai se suamalie 15 taimi sili atu le maualuga nai lo le suka atoatoa, ona o le i ai o vaalele. Mo lenei mafuaaga, ua faaopoopoina le stevia i ni ipu eseese e sili ona lelei mo tagata e faateleina le mamafa. 100 kalama o lenei laau e na o le 18 kilokalo.

Stevia recipes

Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo Rusia: "Faʻasese le mita ma suʻe suʻega. Leai Metformin, Diabetes, Siofor, Glucophage ma Januvius! Talia o ia i lenei mea. "

O Stevia e faʻaaogaina e avea o se mea manogi i le tele o fualaau e faʻamalie ai ipu, e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina, lea e sili ona aoga mo tagata ei ai ni faʻafitauli o le gasegase eseese.

E masani lava ona faʻaaogaina i fualaau mo vailaʻau eseese - teas, kofe, lemonades, cocktails ma compotes, faʻapea foʻi ma pusa eseese, mai le falaoa ma keke i pi, faʻapea foʻi ma le faia o siamu. I Saina, ua suia i le suka i le gaosia o mea inu e pei o Coca-Cola. O fualaau aina e suamalie i lenei auala e le mafua ai le faateleina o le manava po o le kuluma, e pei ona tupu pe a uma ona faaaoga le suka.

O le Stevia e maualalo le kalori, e le sili atu i le 8 kkini mo le 100 g o le vao mamago, ae peitaʻi, afai e te tao ni kuki pe pipii i luga o le falaoamata o le falaoamata, o le mea mulimuli o le kalori o le ipu e toetoe lava a le suia, ae sili atu le faigofie o inu. I le faaaogaina o le stevia, e tatau ona manatua i le tele o taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, ma le afa o le sipuniti atonu e lava e maua ai le kofe suamalie po o le lauti.

I le faʻaopoopoga i luga, e mafai ona e mauaina le tele o fualaau mo stevia marinades, lea e suia atoa ai le suka e aunoa ma le faaleagaina o le tofo autu, ae o sina mea e faaopoopo i ai.

E sili atu le faʻaaogaina o fualaʻau ma le stevia lea e faʻaaogaina ai lenei laau i foliga o laulaʻau mamago poʻo le paʻu, ma e le o ni mea e masani ai, talu ai e masani lava ona i ai eseesega faʻasalalauga ma e toetoe a le mafai ona saʻo le faʻatusatusaina o le aofaiga.

Stevia Jam

Jam ma jams o se uiga le mafaamatalaina o lo tatou laiti, e fesoʻotaʻi ma le manatua lelei o minute o le suʻeina o se sipuni tele o fualaau suamalie suamalie ma faʻatonuina i lou gutu.

E le gata i lea, o tagata uma e iloa o se suamalie, na foafoaina patino mai fua na ola i lo latou fale taumafanafana, e aoga tele mo tamaiti ma tagata matutua, ae e le o se mea moni lenei mea. O nei sauniuniga masani o loʻo aofia ai le tele o meaʻai gaʻo i le tino o le suka, lea vave faʻapupula ma faʻaitiitia le kulukose o le toto.

O le saturation mai nei oloa e le tupu, ma o le faʻaaoga soo o sea ituaiga o meaʻai e mafai ona taʻitaʻia ai le caries, allergies, faʻafitauli tau i le gataifale, ma le maʻisuka.

Ae e le o se mafuaaga lea e lafoaia ai lau pelemu e sili ona e fiafia i ai ma faoa lau fanau mai le fiafia, e mafai ona suia le suka i le pito i tua, o lona uiga, faia jam i le stevia. O lenei laau e lelei mo le seleselega, aua e faaopoopo i se suamalie e sili ona suamalie, o loʻo i ai se mea maualalo i le kalori ma e sili ona lelei ona faʻasao.

O le mea lea, ona o le suia o le suka i le stevia, e te tutusa tutusa le tofo, e le o lalo ifo i le sili atu ona leaga, ae i le taimi lava e tasi e aoga ai le soifua maloloina o le tagata ma lona metabolism.

Stevia Filifili

Atonu e le mafai e ia ona maua se tamaititi e le fiafia i laʻau suamalie. Ioe o loʻo i ai se tamaititi! Faatasi ai ma tagata matutua, o tagata tetee malolosi o laʻau suamalie e seasea lava ona tupu.

Ma e mafai ona talanoa e uiga i laʻau suamalie e aunoa ma le taʻua o sukalati? Ma afai e masani ona taʻu atu i tamaiti soifua maloloina e le mafai ona e 'aina le koko sukalati, ae mai lea taimi i lea taimi ua tuuina atu ia i latou 1-2 laula, ona o tamaiti e maua i le maʻisuka, o mea e sili atu ona leaga.

Mo i latou, o lenei oloa gaosi oloa e le gata ina manaomia, ae na o le solia.

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O lena.

O tagata uma sa masani i se taumafataga ua iloa o le taimi lava e le mafai ai se mea, e te manaʻo moni lava i le taimi lava lena, ma pe afai o nisi o na o ni nai calorie faaopoopo, ona maua ai lea o le maʻisuka, o le 'ai o selu o loʻo iai i totonu o se tasi fale. taʻitaʻia atu i ni faʻafitauli ogaoga.

Ae e le o lona uiga o se tamaititi maʻi e tatau ona pagatia pe a vaʻai i ana uo, e mafai ona faʻailoina o ia i le sukalati ma stevia, lea e:

  • Laʻau faʻaititia
  • E le faʻateleina le kulukose o le toto,
  • Faʻataʻituina le faʻatonuina o le tino,
  • E le afaina ai le toe afaina.

E mafai ona e faia se mea suamalie oe lava, pe mafai foi ona e faatauina se mea ua saunia i se faleoloa i totonu o le fale ma fafo.

O lea ituaiga o oloa o le a na o le maua ai o faʻamanuiaga: koko o le a faʻaosofia ai le popole ma le gaioiga o le cardiovascular, stevia - metabolism. Ma e maua ai le tele o manuia mo le maʻisuka, e mafai ona faʻaopopoina le palania itiiti i le fua. E ui i aoga uma o lenei togafitiga, e le tatau ona e faʻaleagaina ma e sili atu ma le 1 lele i le aso.

Stevia Baking Recipes

O le faʻaaogaina lelei o lenei laau i le kuka e mafua mai i le mea moni o lenei mea manogi ma le le lelei le manogi lelei e tu i le maualuga o le vevela e aunoa ma le faʻaaogaina o mea aoga, o lona uiga e mafai ona faʻaaogaina i le gaosiga o oloa falaoa, keke, kuki ma sili atu, na faʻamautuina le faagasologa o suʻesuʻega tau pisinisi na faia i Iapani.

O le mea lea, e mafai ona faʻaoga saogalemu mo le sauniuniga o falalaʻau, keke, keke, pi ma masi, ae e tatau ona e iloa ni nai nuanua o sea tao.

Mo le taoina ma le stevia, o le decoction e sili ona talafeagai, lea o le a le faigata ona kuka. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia lou suʻeina o le vai kuka ma le paʻu laulaʻau i le fua faatatau: 1 le paʻu paʻu i le 6 vaega vai.

E mafai ona tuʻuina le susu i le kuata o le itula, ona faʻamamāina lea ma faʻamalosi i le 25 ° C - o le taimi nei e mafai ona faʻaaogaina le susu.

Faatasi ai ma lenei faʻatonuga, o le a sili atu ona lelei le tuufaatasiga o le lanu ma le suamalie o le oloa maeʻa, ma le maualuga o le elefesa - 1: 5, o le paluga o le a suia lau lanu meamata, e le toe maua ai le meaʻai ma e ono oʻo mai se taimi oona.

O aʻafiaga leaga e mafua mai i lanu lanumeamata o le paʻu, o le maualuga o le tannins ma le lucuraside, e mafua ai le tiga. O le mea lea, a oʻo i le gaosiga o stevia meaʻai, e taua tele le aua nei faʻaalu le faʻasalaga ma fai sina paluga susu mo le paluga.

Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le avanoa mo tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

Auina e le taga le stevia i le tao?

  • 1 Stevia mo meaʻai suamalie
  • 2 Recipes
  • 3 iloiloga

O tafaoga matagofie o se faailoga lautele o se aso malolo ma faamafanafanaga i le fale. E alolofa tagata uma ia te ia, o tagata matutua ma tamaiti laiti. Ae o nisi taimi o le faʻaaogaina o meaʻai faʻasalalau e faʻasaina mo mafuaaga faafomaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le maʻi suka, pe a faʻavaivaia le kulukose i le tino o le tagata.

O le a la le mea nei ua lafoai atoa e le maʻisuka lenei togafiti? E leai lava, na o le faʻamaʻi lea e tatau i se tagata ona faʻaaoga ai le suka nai lo le suka masani. Stevia, o se mea masani ma maloloina, o se mea e sili ona fetaui lelei mo pastry suamalie.

E i ai le manaia tele e tele taimi e sili atu nai lo le suka e masani ai tagata uma, ma aʻafia ai foʻi le tino. O fualaau mo meaʻai suamalie ma stevia e matua faigofie lava ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa, e taua tele le fuaina saʻo o le suka.

Stevia mo meaʻai suamalie

Stevia o se laau e iai sona manogi suamalie, lea e taʻua ai le mutia meli. O le lauʻeleʻele o stevia o Amerika i Saute, ae o le taimi nei o loʻo ola malosi i le tele o vaipanoa ma se vailaʻau faʻaleleia malulu, e aofia ai le Crimea.

O le suamalie faalenatura o le stevia e mafai ona faatauina mai i foliga o laau lago mamago, faapea foi ma foliga o se vai poo se vaega o le paʻu. E le gata i lea, o lenei suamalie o loʻo maua i foliga o tamai laulau, lea e faigofie tele e faʻaopopo i le lauti, kofe ma isi meainu.

Ae ui i lea, o le tele o fualaau mo meaʻai suamalie ma stevia e aofia ai le faʻaaogaina o le stevioside - o se mea mama mai lau laʻau. Stevioside o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e 300 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka ma e le maumau ai ana meatotino e tusa lava pe faʻaalia ile maualuga o le vevela.

E leai se afaina o le tino, lea ua faamaonia e le tele o suʻesuʻega. O le gaioiga ma le stevia e aoga tele mo tagata, ao latou faaleleia le galalaina, faamalosi le loto ma toto toto, puipuia le atinaeina o le kanesa, puipuia o nifo ma ponaivi mai le faaleagaina ma faamalosia le puipuiga.

O le isi vaega taua o le stevia o lona maualalo o le kalori, lea e liua ai soʻo se mea e faʻafiafia ai i se meaʻai.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o lenei mea suamalie e le gata e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka i le masani, ae e fesoasoani foi i le paʻu o le mamafa.

E le pei o le tele o isi mea suamalie, o stevia e matua atoatoa mo le taoina. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e kukaina kuki lelei, pies, keke ma muffins, o le a le maualalo ifo i oloa e maua mai i le suka.

E ui i lea, e taua tele le mulimulitaʻi mulimuli i mea o loʻo taʻuina i totonu o suʻega, a faʻapea o le ipu atonu e sili atu ona manaia ma o le a le mafai ona 'ai. E taua le manatuaina o lālā stevia e 30 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, ma le tuatusi 300 taimi. O le mea lea, o lenei suamalie e tatau ona faaopoopo i fua o fualaau i na o sina vaega itiiti lava.

Stevia o se mea suamalie lautele lea e mafai ona suamalieina e le gata o le paluga, ae faapea foi le kulimi, tioata ma caramel. Faatasi ai ma le mea e mafai ona e faia ai ni mea manaia ma jams, sasau fale, sisi sukalati. E le gata i lea, o stevia e atoatoa mo soo se meainu suamalie, pe o le ava malosi, compote po o le tila.

O nei keke mulati suamalie o le a alofagia e tagata matutua ma tamaiti, aua latou te matua fiafia ma o meaai foi.

  1. Oatmeal - 200 gr.,
  2. Laʻau moa - 1 pc.,
  3. Palu falaoa - 1 sipuni,
  4. Vanillin - 1 sachet,
  5. Powder Cocoa - 2 tbsp. sipuni
  6. Apu tele - 1 pc.,
  7. Lafasi laititi-gaʻo - 50 gr.,
  8. Meainu Apple - 50 ml.,
  9. Olive olive - 2 tbsp. sipuni
  10. Stevia syrup poo stevioside - 1.5 tsp.

Vae le fuamoa i totonu o se fagu loloto, sasaa i totonu o le suamalie ma togi i se paluga seia oʻo ina e maua se pulu malosi. I totonu o le isi pesini, faʻafefiloi o le oatmeal, koko powder, vanillin ma le paʻu paʻu. Sii lemu le fuamoa fasi i le paluga ma faʻafefiloi lelei.

Fufulu ma pi le apu. Aveese le tumutumu ma tipi i totonu o ni tamai pusa. Faaopopo le sua o le apu, apple cubes, cheese cheese ma le suauʻu olive i le paluga. Ave ni masini keke ma faʻatumu i paluga i le afa, e pei o muffins o le a tulai mai i le taimi o le taoina.

Faʻavasega le umu i le 200 ℃, faʻapipiʻi tins i luga o se pepa tao ma tuʻu ai e tao mo le afa itula. Aveese muffins ua maeʻa mai i mea mama ma vevela pe vevela i le laulau.

Autumn stevia pai.

O lenei keke sili ona manogi ma le manogi e lelei tele e kuka i afiafi timuga o autumn, pe a sili ona e manao i le mafanafana ma le mafanafana.

  • Green apples - 3 aofaiga,
  • Kāreti - 3 pcs.,
  • Natura faalenatura - 2 tbsp. sipuni
  • Chickpea falaoamata -100 gr.,
  • Paluga o le sana - 50 gr.,
  • Laʻau faʻamalosi - 1 tbsp. se sipuni
  • Stevia syrup poo stevioside - 1 sipuni,
  • Olive olive - 2 tbsp. sipuni
  • Chiot egg - 4 pcs.,
  • O le mea e tasi o le moli
  • Se pine o le masima.

Faʻasusu lelei kāloti ma apu ma fafasi. Mai i apu tipi le fatu ma fatu. Grate fualaau faisua ma fualaʻau, faaopoopo i ai le moli moli ma faʻafefiloi lelei. Vaevae fuamoa i totonu o se atigipusa loloto ma paʻu i se paluga seʻi oʻo i se fulufulu mafiafia.

Faʻafefiuʻi kārotiti ma apu aʻi ma fuamoa na sasaina ma toe taʻalo faatasi ma se paluga. Faʻaopopo le masima ma le stevia, aʻo faʻaauau pea ona fetogi ma se mea faʻafefiloi e faʻafeiloai ai le suauu olive. Liligi uma ituaiga uma o falaoamata ma tao le paʻu i totonu o le kulupu, ma faʻafefiloi malie seia oʻo ina tutusa le paluga. Faaopopo le kulimi suavai ma toe faʻafefiloi.

Fagaʻu se ipu tao falaoa i le suauu pe ufiufi i le pepa paʻu. Liligi le paluga ma lelei le lelei. Tuu i totonu o le umu ma tao i le 180 ℃ mo le 1 itula. A o leʻi aveeseina le keke mai le ogaumu, tui i se tootoo laupapa. Afai ei ai sana paʻu malo, ua saunia atoatoa o ia.

Candy Bounty ma stevia.

O nei mea suamalie e tutusa lelei lava ma le Bounty, ae e sili atu ona aoga ma mafai ai foi i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1.

  1. Lī le laumei - 200 gr.,
  2. Popo lanu - 50 gr.,
  3. Miliki lūlū - 1 tbsp. se sipuni
  4. Pogisa tilati e aunoa ma le suka i stevia - 1 pa,
  5. Stevia syrup poʻo stevioside - 0.5 tīpuni,
  6. Vanillin - 1 sachet.

Tuu le kusi falaoamata, popo, vanilla, stevia extract ma susu susu i totonu o le ipu e tasi. Faʻafefiloi lelei seia oʻo ina maua se siaki tutusa ma faia ni fasi pepa lapopoa. O lea e le pipii ai le mamafa i ou lima, e mafai ona e susu i totonu o le vai malulu.

Tuu lole ua maeʻa i totonu o se atigipusa, ufiufi ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le tusa o le afa itula. Vaevae se paʻu sukalati ma tuʻu i totonu o se fagu tuʻufaʻatasi poʻo se ipu vai. Sasaa le vai i totonu o se fagu ma aumai i se vevela. Tuu se pesini keke sukalati i luga o se fagu pupuʻu ina ia le aʻafia le pito i lalo o le vai.

A uma ona liusuavaila sukalati, ona togi lea o lole taitasi i totonu ma toe tuu i totonu o le pusaaisa seia oʻo ina faʻamaeʻaina le manava. Afai o le sukalati e matua mafiafia, e mafai ona faʻafefe i sina vai.

O suamalie suamalie ua saunia e lelei tele mo le tautuaina o lauti.

E tusa ai ma le tele o tagata, o laʻau suamalie e aunoa ma le suka ma le stevia e le ese mai le faʻafiafiaina ma le suka masani. E leai ni mea 'eseʻese ma e maua ai se suamalie suamalie. O lenei mea e afua ona o se suiga i tekinolosi mo le mauaina ma le gaosia o le upega o le vavave o le stevia, lea e mafai ai ona tafiesea le oona masani o le laau.

O le asō, o stevia o se tasi o mea suamalie e sili ona lauiloa, lea e faʻaaogaina e le gata i le umukuka i le fale, ae faʻapea foʻi i luga o se faʻalapotopotoga tau fale gaosi oloa. Soo se faleoloa tele e faʻatau atu se fuainumera tele o suamalie, kuki ma sukalati ma stevia, lea e matua faʻatau mai e tagata e maua i le maʻisuka ma tagata e vaavaaia lo latou ola maloloina.

E tusa ai ma fomaʻi, o le faʻaaogaina o stevia ma ona vaega e le afaina ai le soifua maloloina o le tagata. O lenei suamalie e leai sona faʻatapulaʻa faʻagata, talu ai e le o se vailaʻau ma e leai se faʻalauiloaina o le tino.

I le faatusatusa atu i le suka, o le faaaogaina o le tele o stevia e le taitai atu ai i le atinaeina o le oona, o le fausia o caries, po o le fausia o le osteoporosis. Mo lenei mafuaʻaga, e sili ona aoga le stevia mo tagata matutua ma matutua, pe afai e le gata ina aʻafia le suka, ae e lamatia foi i tagata.

E uiga i le stevia sweetener o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Laʻau mo le maʻisuka - meaʻai lelei ma saogalemu

O le maʻi suka o se faʻamatalaga mo se taumafataga maualalo, ae e le o lona uiga o tagata gasegase e faʻaleagaina i latou lava i togafitiga uma.

O le taoina o le maʻisuka o loʻo i ai mea aoga e maualalo le faʻaogaina o le faasinomaga, lea e taua, ma faigofie, taugofie mea mo tagata uma.

E mafai ona faʻaaogaina recipes e le gata mo tagata mamaʻi, ae mo tagata foi e mulimuli i le lelei o meaʻai paleni.

Tulafono faavae

Ina ia faia le kuka e le gata i le lelei, ae saogalemu foi, o le tele o tulafono e tatau ona matauina i taimi o sauniuniga:

  • suia le falaoamata o le saito ma le suka - o le faʻaaogaina o le falaoamata maualalo ma le fesuisuiai o le filifiliga sili ona lelei,
  • aua nei faʻaaoga fuamoa moa e toso ai le paluga poʻo le faʻaitiitia o latou numera (pe a faʻatagaina le faʻatumuina o pepa faʻapipiʻi),
  • afai e mafai, sui le pata i fualaau aina poʻo le margarine ma se fua maualalo o le gaʻo,
  • faʻaaoga le suka e sui nai lo le suka - stevia, fructose, mapu suamalie,
  • filifili ma le faaeteete mea e maua mo le faʻatumu,
  • pulea lelei le kalori matū ma le faʻamalamalamaina o faʻamaumauga o se ipu i le taimi o kuka, ae le o le (aemaise lava le taua mo le maʻisuka ituaiga 2),
  • aua le kukaina ni meaʻai ina ia leai se faaosoosoga e 'ai mea uma.

Paluga masani

O lenei fua e mafai ona faʻaaogaina mo le faia o muffins, pretzels, kalach, buns with various fillings. O le a aoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Mai mea e manaʻomia e te sauniuni ai:

  • 0.5 kilokalama falaoamata rye,
  • 2.5 tbsp fefete
  • 400 ml o vai
  • 15 ml o le gaʻo fualaau faisua,
  • se pine o le masima.

Rye falaoa paluga o le pito sili lea ona lelei mo le kukaina o le maʻisuka

A e togi le paluga, e tatau ona e sasaa atu le falaoamata (200-300 g) tuusaʻo i luga ole taʻavale. Ma le isi, o le paluga o loʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa, ufiufi i se solo ile pito i luga ma faʻalata latalata i le vevela ina ia oʻo mai. I le taimi nei, e 1 le itula e kuka ai le faʻatumu, pe a fai e te manaʻo e tao ni fala.

Faʻaaogaina lelei

O oloa nei e mafai ona faʻaaogaina o le "totonu" mo le lisi o le maʻisuka:

  • o le sisi falaoa-maualalo
  • tafe le kapeti
  • pateta
  • musika
  • fualaau ma vine (oranges, apricots, cherries, peaches),
  • uʻu po o aano o aano o povi po o moa.

Fualaau aoga ma suamalie mo le maʻisuka

O le taoina o le vaivaiga o le tele o tagata. E filifilia e tagata uma le mea e sili ona fiafia i ai: o se faʻu ma se aano o manu poʻo se tagafasi faʻatasi ai ma ni vine, palu falaoamata po o se moa moli. O fua nei o meaʻai mo le soifua maloloina, laititi-carb, meaʻai suamalie o le a fiafia e le gata i tagata gasegase, ae o latou aiga foi.

Mo se mea matagofie o kalama, o mea nei e manaomia:

  • kāloti - tele ni vaega tele,
  • gaʻo fualaʻau - 1 sipunipuni,
  • kulimi mumu - 2 punetini,
  • totoa - o se pine o le kuka
  • susu - 3 tbsp.,
  • lafasi gaʻo-maualalo-50 g,
  • se sipuni o mea manogi (cumin, coriander, cumin),
  • sorbitol - 1 tsp,
  • moa moa.

Carrot Pudding - Se Saogalēmū Lelei ma Lelei

Faʻapipiʻi kāloti ma fufulu i luga o se mea lelei. Sasaa vai ma tuu e solomuli, faʻafou taimi e suia ai le vai. I le faʻaaogaina o ni laumei o le kulimi, ua tipi ai Karoti. A uma ona liligi le susu ma faaopoopo le gaʻo fualaʻau, e muta i le vevela vevela mo le 10 minute.

O le fuamoa fuamoa o loʻo faʻamautuina i le kulimi siʻosiʻomaga, ma faaopoopo le sorbitol i le fatu ua sasaina. O nei mea uma e aʻafia ai kokokeke. Faʻuʻu le pito i lalo o le ipu tunu ma le suauu ma fufulu i mea manogi. Faʻafeiloaʻi kāloti iinei. Pipi mo le afa itula. Aʻo le i ai le tautua, e mafai ona e sasaa le yogurt e aunoa ma ni mea faaopoopo, mapu suamalie, meli.

Popo Paʻu Anapopogi

Mo le suega e te manaʻomia:

  • 200 g o le sisi kulimi, e mago
  • moa moa
  • fructose i tulaga o se sipuni tele o le suka,
  • se pine o le masima
  • 0.5 tsp soda slaked,
  • se ipu malamalama o le falaoa.

O mea uma lava sei vagana ai falaoamata ua tuufaatasia ma fefiloi lelei. Liligi le falaoamata i ni vaega laiti, toso le paluga. E mafai ona faia ni pupu i ni eseesega eseese ma foliga. Pipi mo le 30 minute, malulu. Ua saunia le oloa mo le faʻaaoga. A o leʻi auauna atu, faʻasūlūina ile kulimi kulimi maualalo, yogurt, teuteu i fualaau aina poʻo vine.

O fualaau aina faʻataʻavalevale ma lona tofo ma foliga matagofie o le a faʻafefe uma ai le kuka. O le fua e manaʻomia ai mea nei:

  • 400 g rye falaoamata
  • se ipu malamalama o le kefir,
  • afa afa o le margarine,
  • se pine o le masima
  • 0.5 tsp tui i luga.

Faʻaaogaina o le apple-plum roll - o se miti mo e fiafia i le taoina

O le paluga saunia ua tuʻuina i totonu o le pusaaisa. I le taimi lea, e tatau ona e faia le faʻatumu. E taʻu mai e Recipes le avanoa e faʻaaoga ai mea nei mo pepa taʻavale:

  • Tipi le apu ma le pulu (5 fasi fualaau taitasi), faaopoopo se sipuni sipuni o le sua o le lemoni, o se pine o le kannamon, o se sipuni tele o le fructose.
  • Gate kuka susu (300 g) i se fasi meaʻai poo se naifi. Faʻaopopo meaʻai ma fatu (mo alii taʻitasi). Liligi 2 tbsp. o le kulimi kulimi e maualalo le maualalo poʻo le yogurt e aunoa ma se meaʻai ma faʻafefiloi.

Mo fualaau aina, o le paluga e tatau ona lapisi, mo meaʻai - o se mea e sili atu ona mafiafia. Faʻaalia le "totonu" o le lola ma le lola. Pipi i luga o se pepa tao mo le itiiti ifo ma le 45 minute.

Blueberry masterpiece

Ina ia saunia le paluga:

  • se ipu falaoamata
  • se ipu susu o le siʻisiʻisi siʻi,
  • 150 g margarine
  • se pine o le masima
  • 3 tbsp alalaupapa e fufuluina i le paluga.

  • 600 g o laumei (e mafai foi ona e maalili),
  • moa moa
  • fructose i fua o le 2 tbsp. suka
  • o le ipu lona tolu o aluni uamea,
  • se ipu tioata o kulimi kulimi pe yogot e aunoa ma ni mea faʻaopopo,
  • se pine o le kinamona.

Sift le falaoamata ma fefiloi ma le kusi falaoa. Faaopopo le masima ma le margarine vaivai, tao le paluga. Ua tuu i se nofoaga malulu mo le 45 minute. Ave ese le paluga ma taʻavale i luga o se mea lapoa lapotopoto, sasaa i le falaoamata, gagau i le afa ma toe taʻavale. O le mea e tupu ai lenei taimi o le a sili atu nai lo le tao tao.

Saunia ni laumei e ala i le faʻafefe o le vai i le tulaga o le faʻaleagaina. Faʻamuʻu se fuamoa i le fructose, almonds, cinnamon ma kirīmi kulimi (yogurt) eseese. Faʻasalalau le pito i lalo o le fomu ma le gaʻo meaʻai, tuʻu le laulau ma fufulu i fatu'oti. Ona oʻo lea i le taatia o vine, kulimi kulimi-kulimi kulimi ma tuʻu i le ogaumu mo le 15-20 minute.

Farani keke keke

Meaʻai mo le paluga:

  • 2 ipu keke falaoamata
  • 1 tsp fructose
  • moa moa
  • 4 tbsp fualaau faisua.

Kuki Apple - teuteuga o soʻo se laulau fiafia

A uma ona toso le paluga, ona ufiufi lea i le ufiufi ata ma auina atu i le pusaaisa mo le itula. Mo le faʻatumu, pele 3 apu telē, sasaa le afa o le sua o lemoni i luga ina ia latou le pogisa, ma fufuluina le kanamoni i luga.

Saunia le kulimi e pei ona taʻua i lalo:

  • Faʻamuʻu 100 g o pata ma fructose (3 punetini).
  • Faʻaopopo meaʻai moa.
  • 100 g o amone gaʻo ua faʻafefiloi i totonu o le masini.
  • Faaopopo 30 ml o le sua o le lemon ma le malo (1 sipunipuni).
  • Liligi le afa afa o le susu.

E taua le mulimuli i le faasologa o gaioiga.

Tuu le paluga i le fala ma tao mo le 15 minute. Ona aveese lea mai le ogaumu, sasaa le kulimi ma tuu apu. Pipi mo le isi afa itula.

O se meaʻai gaosiga e manaʻomia ai mea nei:

  • se ipu susu
  • suamalie - 5 papa maʻa,
  • kulimi suamalie poo yogot e aunoa ma le suka ma mea faaopoopo - 80 ml,
  • 2 fuamoa moa
  • 1.5 tbsp koko koko
  • 1 tsp suauu.

Vaʻai le ogaumu. Laina laina eletise poʻo le suauu ma le suauʻu manogi. Fufulu le susu, ae ia le kuka. Faʻamuʻu fuamoa i kulimi kirimigi. Faʻaopopo le susu ma le kulimi iinei.

I totonu o se pusa eseese, faʻafefiloi mea uma e gaosia. Faafefiloi ma le kulimi fuamoa. Faʻafefiloi uma mea uma. Liligi i totonu o siama, e le oʻo i le pito, ma tuu i le ogaumu mo le 40 minute. Sili teuteuina i ni fatu.

Laʻau faʻatautaia-koko - o se taimi e valaʻau ai uo i lauti

Laititi laiti mo le maʻisuka

E i ai le tele o faʻamatalaga, o le tausisia lea o le a mafai ai ona e fiafia i lau mea e sili ona e fiafia i ai e aunoa ma le fetuunai o le soifua maloloina:

  • Kuki le meaʻai gaosiga i se vaega itiiti ina ia le alu i le aso e sosoo ai.
  • E le mafai ona e 'ai mea uma i se tasi o nofoa, e sili atu le faʻaaogaina o se vaega laitiiti ma toe foi i le keke i ni nai itula. Ma o le filifiliga pito sili ona lelei o le valaʻau lea i aiga poʻo uo e asiasi.
  • Aʻo leʻi faʻaaogaina, taitaia se suʻega manino e fuafua ai le suka o le toto. Toe fai 15-20 minute pe a uma ona 'ai.
  • E le tatau ona avea le tao ma se vaega o lau meaai i aso taitasi. E mafai ona e togafitia oe lava ile taimi 1-2 i le vaiaso.

O le mea sili ona lelei o ipu mo le maʻisuka e le na o le latou fiafia ma saogalemu, ae faapena foi i le saoasaoa oa latou sauniuniga. Latou te le manaʻomia ni taleni maualuga ma e mafai foi e tamaiti ona faia.

Stevia i le tapenapenaga o fualaau kuka, siama ma faʻasao.

Iʻamea, jams ma compotes e fesoʻotaʻi uma lava ma le tamaitiiti ma na taimi o le fiafia, pe a matou faʻafefiloi se sipuni tele i se mea suamalie ma suamalie, ona matou lafoina lea ma le fiafia io matou gutu. O le a le mea sili atu, sili atu ona aoga ma sili atu le natura nai lo le faʻailoga na faia e tina po o tinamatua mai fua na aoina i totonu o lona lava fale?

Ae e le o tagata uma e iloa o ia ituaiga mea lelei e le aoga tele, e ui lava i lo latou natura. O le mea moni e faapea o fualaau suamalie ma meaʻai o loʻo i ai le tele o le suka e fesoʻotaʻi ma "meaʻai" vave, lea e faʻateleina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ona faʻaitiitia vave ai loa. O nei meaʻai e le aumaia ai lagona faʻaʻamuʻati, faʻamalosia ai le tino e faʻateleina ai kalori faaopoopo. O le faʻaaogaina pea o ia ituaiga o vailaʻau faʻamalosi e mafua mai i le le atoatoa o le tino, le foliga mai o caries ma faʻamaʻi mai.

E leai se vitio faʻasalalau mo lenei tusiga.
Vitio (kiliki e taʻalo).

E foliga mai e le gata o lenei oloa e faʻasaina mo le maʻisuka, ae faʻapea foi mo tagata uma e vaavaaia a latou lava mamafa ma le soifua maloloina. E faʻapefea? Le taliaina se mea manaia? O le mea e lelei ai, sa i ai se vaifofo - naʻo le suia o le suka o loʻo faʻaaogaina i le sauniuni o sauniuniga o fualaau aina ma le stevoside, o se mea e maua mai se laau e taʻua o Stevia. O Stevia e le na o se maualuga maualuga o le suamalie ma e toetoe lava a leai se mea e maua ai le kalori, lea e avea ai o se mea suamalie masani, ae faapea foi ma ona itu antibacterial lea e mafai ai ona faaaoga e avea ma se puipuiga.

Mo le sauniuniga o fualaʻau 'aina i le fale, e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o lau vevela, o loʻo faʻatau atu i falemaʻi poʻo faleoloa faapitoa. E faigofie foi ona faʻaaoga le sipuni mai lau o le stevia, lea e mafai ona faaopoopoina i soʻo se meainu, ma faʻaaoga foi nai lo le suka mo le faia o siamu, jams ma soo se meaʻai. O le kulūlū ua saunia lelei lava, e ui lava e manaʻomia tele le taimi: muaʻi sauniuni se faʻasologa masani, lea e faʻasaina mo se taimi uumi i totonu o se vai taʻele.O le syrup leaf syrup e mafai ona teuina mo le tele o tausaga e aunoa ma le manaomia o tulaga faapitoa mo le teuina.

E taua le matauina o nisi taimi o le stevia e maua ai sina oona i le mea ua maeʻa, ae o lenei tofo e mafai ona faigofie ona soli e ala i sina faaopoopoga o le suka masani.

Ma o siama e sili ona fiafia i ai, lea e faaopoopo i ai le stevia nai lo le suka, e le gata ina maualalo i le tofo ile analog, ae e iai foi se aafiaga lelei ile metabolism ma le soifua maloloina lautele.

Stevia Compote

Le saunia o compotes mai otaota vevela vao mo le 1 lita o le vai o le ae manaomia:

  • Tapena le vine 15-20 g o lau malogo
  • cherry 12-15 pear 14-15 g
  • plum 18-20 g
  • apricot 25-30 g
  • apple 15-20 g
  • fugalaau 40-50 g
  • fugalaau 60-80 g

Mo le sauniuniga o le sami (i le taʻitasi lita 3-lita, g):

  • apu - 3-4 g
  • plums - 3-5 g,
  • pepa suamalie - 1-2 g
  • tamato - 4-5 g,
  • kukama - 2-3 g
  • fualaau aina suamalie - 2-3 g.

Mo le faʻamalosi Apu e faaaoga laʻau vaivai o le stevia (30-40 g o laʻau malogo mo le 5 kg o apu ma le 5 l o le vai). O lau Stevia ua faataatia i le va o laina o apu.

Pe a vele ma piu kukama ma tamato i totonu o se fagu-3-lita nai lo le suka aʻo leʻi taʻavale faaopoopo 5-6 leaf stevia.

Faʻatau
O laʻau e mafai ona faʻaaoga e fai ai ni mea faʻaleagaina, lea e mafai ona faʻaaogaina i le gaosiga. 100 g o lālā matutu o loʻo tuʻuina i totonu o se taga gau ma sasaa le 1 lita o vai ua tunu, tausia mo le 24 itula pe kuka mo le 50-60 minute. O le mea na mafua ai le sasaaina, e 0.5 l le vai ua faaopoopo i le vaa ma laʻau ma kuka mo le 50-60 minute. O le tikeri lona lua e faaopoopoina i le muamua ma faʻapipiʻi. O le vai inu e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie mo lauti, kofe ma mea faʻafiafia.

Fugalaau compote
I luga o le lita e tasi o fugalaau kuka tuu i le 50-60 g o le vavao stevioside ma le 250 ml o vai. O le suamalie ua sasaaina i totonu o fagu ma sasaa i se vai vevioside vevela, pasteurized mo le 10 minute.

Strawberry Compote
Mo le tasi le lita le fagu o vine - 50 g o le afu o le stevioside ma le 200-250 ml o le vai. Sasaa i se vaifofo suamalie lelei, tapunipuni mo le 10 minute.

Rhubarb compote
5-6 g o laʻau o le stevioside poʻo stevia leaves, 1.5-2 ipu tioata vai e ave i le lita le fagu o le sliced ​​cuttings cuttings. Liligi pusa i le vevela vevela ma pasteurize mo le 20-25 minute.

Fualaau suamalie: apu, pi, apricot
Nai lo le suka, o lau vevela poʻo le supvia infusion e faʻaopoopoina: 1 g o le afu i le 250 ml o le vai. Mo le sauniuni o le meaʻai ma le siaki, ia ave le 1.5-2 g o le afu ile 250 ml o le vai.

Jam i le stevia.

E sili ona aoga le faʻaaogaina o stevia extract - stevioside. Ina ia faia le siamu i le 1 kilokalama o oloa gaosi, e te manaʻomia 1 teaspoon o stevioside ma le 2 kalama o le apple pectin i le paʻu. Matou te faʻamalu le paʻu i totonu o sina vai ma sasaa fua o fualaau aina, ua sasaa muamua i totonu o le apa, i luga o se vevela vevela, vevela i le vevela o le 60-70 tikeri, lelei, aumai i se vevela, malulu. Aumai i se mea toe vevela ma faʻapipiʻi mo le 10-15 minute. Liligi i totonu o se fagu e leai ni faʻamalosi ma taʻavale i luga.

Vaega

  • 1 1/4 lita blueberries
  • 1 sipuni le sua o le tipolo
  • 1/2 teaspoon nutmeg poo paina
  • 2/3 teaspoons stevia concentrate pauu
  • 3/4 ipu vai
  • 1 3/4 oz pectin pefu

Faatonuga:

Faʻasalaga ma le faaeteete le laumei. Faaopopo mea o loʻo totoe, ma, faʻaosoosoina, ia faʻavelaina. Tuu le kuka mo le tasi le minute, ma faʻaosooso pea. Aveese mai le vevela ma le otaota (fofiti). Liligi i totonu o vaʻa le lelei.

Vaega

  • 2 ipu fufulu, totino i totonu ma lelei paʻu mafolafola
  • 1 le ipu tipi, pusa ma totonu o le apu
  • 3/4 teaspoons stevia concentrate pauu
  • 1/4 teaspoon tipolo
  • 1/3 ipu o le tipolo
  • 6 oz vai pectin

Faatonuga:

Fafati le fua i totonu o se lapisi tele ma faʻaopopo i ai le kinamoni. Faʻafefiloi ma le stevia ma le suamoni, aumai i se vevela i le vevela maualuga, faʻaosooso i taimi uma. Faaopopo vave le pectin ma faatali seʻi oʻo ina vevela atoatoa, faʻaleleia mo le tasi, faʻaosooso pea. Aveese mai le vevela ma le otaota (fofiti). Liligi i totonu o vaʻa le lelei.

Auala e faia ai le siama masi fua mo le maʻisuka

Jam mai vine po o fualaau aina o se tasi lea o mea e fiafia i ai mo tamaiti. Ma e oʻo lava i tagata matutua latou te le manatu ia i latou lava o nifo nifo fiafia e fiafia e faʻaaogaina lenei fualaau suamalie. I le faaopoopo atu i se manaia lelei, e iai foi ni faamanuiaga i le siama. E fesoasoani e faʻasaoina mo se taimi umi le tele o mea aoga aoga o loʻo i totonu o fua. Ina ia mafai ona tausia se fualaʻau maloloina mo le taumalulu, e masani ona latou faaaogaina le suka, ma e tele naua, o lona uiga o le maʻisuka ma le mamafa, o loʻo i luga o le lisi o oloa e le manaʻomia. Ae e tele naua meaʻai mo le faia o siamu e leai se suka mo le maʻisuka. E tatau ona e sauniuni vine i se auala faapitoa pe faʻaaoga se suka.

Sugar substitutes, lea e masani ona faʻaaogaina e tagata gasegase maua i le maʻisuka, e vaevaeina i le natura ma le gaosia. O mea masani e masani lava ona faia mai mea e maua mai i mea e maua mai i le natura moni - fualaau faisua, fualaau faisua, vine. E aofia ai le fructose, xylitol, sorbitol, erythrol, ma le stevia. O mea suamalie faalenatura ei ai le eseesega o tikeri o le suamalie ma le kalori: mo se faataitaiga, o le fructose e le sili atu lona taua nai lo le suka i le aoga o le malosi ma e sili atu le suamalie nai lo le suka, ma o le stevia e tele taimi e suamalie nai lo le suka ma e le afaina ai le metabolism. O sui uma o le suka masani e paʻu lemu ma e le faatagaina le faʻateleina o le kulukose o le toto, faʻafeiloaʻi lelei le vevela o le tino, o lea e mafai ai ona saunia meaai suamalie ma le maʻisuka.

O nisi o uiga o le suka masani e suitulaga i le maʻisuka

O suamalie suamalie e masani lava e leai ni meaʻai, lea e taua mo le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i le i ai o le oona. E aofia ai le sukacralose, aspartame, saccharin, cyclamate, acesulfame. O le faʻavae o nei mea o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o meaʻai, o lona uiga, o le suamalie o le fiaselau taimi maualuga atu nai lo le suka. O nisi o suamalie suamalie e mafai ona talia toleniga vevela ma e talafeagai mo le kuka. E sili le faaopoopo atu o le natura o le suka e suitulaga i le siaki, aua e mafai ona latou faamamafaina le tofo o fualaau aina ma fua.

Jam mo le maʻisuka ma le fructose, xylitol, sorbitol

O le tele o taimi, o le siama mo le maʻisuka ua saunia i luga o le suka, aua e tusa ma le tasi ma le afa taimi sili atu le suamalie nai lo le suka, ma e faigofie ona fuafua pe a sauni se ipu. Ae o le kalori i totonu o le meaʻai e sili atu le maualalo nai lo le mea masani, ona o le suamalie o le fructose, e manaʻomia ai le itiiti ifo i le suka. E le gata i lea, o lenei suka e suia ai le tofo o le fua lea e faia ai le jam.

Apricot jam i luga o le fructose. Fufulu 1 kg o apricots lelei, aveese fatu. Saunia le sipuni mai le 2 ipu tioata ma le 650 g o le fructose. Salu le paluga ma kuka mo le 3 minute, faʻaosooso. Faʻasalaga pito o apricots i le siva, aumai i se vevela, faʻaitiitia le vevela ma faʻapipiʻi mo le 10 minute. Liligi masi i totonu o fagu ma ufiufi i faʻavaa, teuina i totonu o le pusaaisa.

Sorbitol ma xylitol mai se vailaʻau o le vaaiga o ava malosi, ae le o gaʻo, o lona uiga e le manaʻomia e le tino le inisalini e faʻafefe ai. Latou te maualalo le kalori ae le o ni mea sili ona suamalie. Ae ui i lea, o le mimiti mo le maʻisuka, kuka i le xylitol poo le sorbitol, o le ai ai se suamalie manaia ma o le a 40% le sili atu le caloric nai lo lona itu i luga o le suka.

Strawberry jam ile sorbitol. Fufulu 1 kilokalama o vine ma sasaa le 1 ipu vai, ia faʻafefe ile vevela vevela, ave faʻamalolo ma sasaa 900 g o le sorbitol. Fai seʻia oʻo i le kuka seia maeʻa. Ona liligi atu lea i totonu o fagu vai, kesi, kili ma ufiufi i se palanikeke. A maeʻa le mafanafana, teuina i se mea pogisa.

Xylitol cherry jam. 1 kg o le peleina e ave ese fatu. Faʻamama lelei le sua ma tuʻu i se mea malulu mo le 12 itula e tuʻu ai le sua. Ona vevela lea o le vevela ma sasaa i le 1 kg o le xylitol. Kuki, fafagu seia oʻo ina vevela ona tuu lea o le vevela mo le isi 10 minute. Sasaa i totonu o fagu, teu i totonu o le pusaaisa.

Cook jam, e le afaina i le maʻisuka, e mafai ma le faaopoopoina o le stevia. O lona uiga o le leai o calories ma leai se GI. I le taimi lava e tasi, o le suamalie o tioata i le pito i lalo - o le vevia powder e 300 taimi e malosi atu nai lo le suka.

Mo le maʻisuka, o le stevia e mafai ona aofia ai le faʻaogaina o le stevia paʻu ma ona lau vevela, mai le siva ua faia. Ina ia faia le sipuni, e tatau ona e togi, ae mafai ona teuina mo se taimi umi ma faʻaaoga pe a manaʻomia. Muamua e te manaʻomia le kukaina o le stevia infusion: liligi le 20 g o laulaʻau i totonu o se ipu inu vai ma vela mo le 5 minute, ona aveese lea mai le vevela, ufiufi ma alu mo le 10 minute. Liligi le afaina i totonu o se vevela ma le faamaufaailoga, i le mavae ai o le 12 itula, faʻaaogaina i totonu o se fagu vailaau.

Pe a faʻaaogā le faʻafefete mo le faia o siame, o le a faʻatatauina, e faʻavae i luga o le mea moni o lau o stevia e 30 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka. Ae i le fale, o le vavave vavave e vave ma sili atu ona faigofie ona faʻaoga.

Apple jam ma stevia. Uu ma tipi 1 kilokalama o apu pi i fasi pepa. Fufulu 1 sipuniti o le paʻu o le stevioside i le afa o le ipu vai ma sasaa i totonu o se pani ma apu. Fufulu le paluga i luga o le vevela vevela seia oʻo i le muamua o faailo muamua o le kuka, aveese mai le vevela ma le malulu. Ona toe aumaia lea i se mea atoa lava - ave ese ma malulu. Mo le taimi lona tolu, aumai le siamu i se vevela ma faʻapipiʻi mo le 15 minute ile vevela vevela. Liligi le suamalie ua maeʻa i totonu o fagu vai ma faʻafefete i luga. Teu i se mea pogisa, ma afai e tatala - naʻo totonu o le pusaaisa.

O Stevia e i ai lona uiga oona o le vao i le taimi mulimuli lea e le fiafia tele i ai, e ui lava e mafai e tagata gaosi oloa ona faʻataʻitaʻiina atoa lenei mea suamalie i le paʻu. Afai e faaopoopo le suamalie erythrol i le stevia, o le a toesea le tofo. O le Erythrol e talitutusa ma le stevia i le leai o se aʻafiaga i luga o le metabolism. E mafai ona faʻaaogaina se faʻasaga o le maʻisuka pe a faʻafefiloi erythrol ma stevia e fai ai le siamu, ae e tatau ona e tago i ni teaseti se lua o le 1 kilokalama o fua, ma saunia se mea suamalie e pei o le jam ma stevia.

O le mea sili ona masani mai fualaau aina ma vine o le jam e aunoa ma le suka atoa ma ona sui. O matou tinamatua, e le tele a latou suka, ae na latou iloa le auala e teuina uma ai le aoga o fualaʻau o fualaau suamalie mo le taumalulu, na iloa lelei le auala e faia ai se siaki.

Mo le faia o le jam e aunoa ma le suka, e tatau ona e filifilia ni fualaau aina po o ni vine e mafai ona maua mai ai ni a latou lava suamalie - mo se faataitaiga, fugalaau, cherries. O pusi e le tatau ona faʻamaonia pe leai.

Tasi fualaau i lona lava sua. Ave le 6 kilokalama o fugalaau fou, ma tuu se vaega, i le tele o mea, i se fagu tele. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona e luluina le fagu ina ia faʻamaopoopoina ai e le raspberries, faʻatusatusa ma faʻamalo le sua. I totonu o se fagu uʻamea po o se pani lapoa, tuʻu le gau i le pito i lalo, tuʻu se fagu o vine ma sasaa vai i le maualuga o le fagu, faʻaumu i le afi. A uma le vai inu, faʻaitiitia le afi. O le a faasolosolo malie lava le faʻafeiloaʻi o rafasi, tuʻuina atu o le sua, ma o vine e tatau ona faʻaopoopo seia oʻo ina tumu le fagu i le sua. Ma le isi, e tatau ona e ufiufi le pakete po o le pani ma se tapuni ma tuu le vai i totonu e faʻaputu mo le tusa ma le afa itula. Ona fuli lea, taʻavale le fagu paʻu.

Strawberry jam e aunoa ma le suka. Mo lea, o le ae manaomia le 2 kilokalama o vine, o se ipu vai suamalie fou e suamalieina mai le apu mama, sua o le afa o lemoni, 8 g agar-agar. Liligi le suamalie o le apu ma le lemoni i totonu o le pusa, tuʻu fasi sua ma fufulu, faʻafefiloi ma kuka mo le afa itula ile vevela vevela. Faʻamalosi ma aveese faʻamalolo taimi. I le kuata vai vai, faʻafefe agar agar, faʻalelei lelei ina ia leai ni mūmū, ma sasaa i le jam. Faʻafefiloi mea uma ma faʻagalauina mo le isi 5 minute. Liligi le mumu faamaea i totonu o fagu ma taʻavale luga o le faʻavaa. Na te faatumauina le manogi ma le tofo o fualaau fou.

Recipes mo le siama e leai se suka mo le maʻisuka - o se gaioiga maualalo maualalo-kalori e le mafai ai ona oso oso faafuasei i le toto kulukose - vaai i le vitio o loo i lalo.

Faʻasagaga ma le faʻaaogaina o stevia i le fale

O le a ou lisiina mea uma ou te iloa, o le a ou tusia auiliiliga i se aso i se isi taimi:
honey, unfined (sugar) sugar, syrup suamalie, suauu pipiʻi, licorice root syrup, faʻafefete o vai suamalie. Afai e mafai ona e faʻaauau, faaopoopo, tusi mai ia te aʻu.

O loʻo i ai se isi filifiliga lelei - STEVIA. I le amataga o le 70 o la tatou seneturi, na maua ai le togavao i Iapani, mai le mea na salalau ai lenei aganuu i isi atunuu: Saina, Korea, Vietnam, Italia. Stevia rebaudiana Bertoni - o lona suamalie suamalie e mafua mai i mea o le glycosidic, ua tuufaatasia e le igoa lautele "stevioside", lea e 200-300 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sucrose, o le stevia e aofia ai foi le 11-15% protein, vitamini, e aofia ai le vitamini C. E mauoa i lona tuufaatasiga o minerale .

Ou te leʻi oʻo i ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o lea mo le taimi nei ua na o ni meaʻai. Afai e te auina mai aʻu iʻuga o aʻu suʻesuʻega fatufatuga, o le a ou lolomiina i totonu o le nusipepa.

Maua Stevia i le ituaiga o laau mama, otaota, fualaau, ma isi. E mafai ona e maua i luga o la matou upega tafaʻilagi

Le faʻaaogaina o le stevia i le kuka
. O le faʻamoemoe o lenei galuega o le suʻesuʻeina lea o le faʻaaogaina o le stevia e avea ma puna o le maualalo o le suka e maua mai i le gaosiga o le falaoamata (oat, fruit and shortbread cookies). I le suʻesuʻega, na faʻaaogaina ai stevia lau mago ma na faʻaaogaina ai se vaega o ia mea.

Ua faʻamautuina o le lelei sili e maua mai i le faʻaaogaina o se vaega o le stevia i le gaosia o le oat ma fualaau aina. O faataitaiga faataitai na maua ai le suamalie lelei, i fuainumera o le tino ma le mea e masani ai, e le eseese mai le faataitaiga faataitai, lea o loo faailoa mai ai le fautuaga o le faaaogaina o stevia i oloa gaosi e fausia ai ituaiga fou o le maʻisuka e aunoa ma le faaaogaina o suka ma suamalie suamalie. "

. APPLICATION E vaeluaina Stevia ma faʻatasi ma lauti poʻo kofe. Steus infusions ua saunia i le proc e teuina i le pusaaisa mo le silia ma le vaiaso. E mafai ona faʻaaogaina e faʻamalie ai meainu, vasega lona lua (cereal), ma saunia mea faʻapipiʻi ma mea gaosi.
I le vavaeina o stevia mo se faʻaaogaina se tasi, o loʻo taʻitaʻia i latou e tulafono o loʻo faʻatonuina i luga o le afifi. Pe a sauni se mea e toe faʻaaogaina, 20 g o le stevia ua sasaa atu i le 200 ml o le vai kuka, aumai i se vevela, kuka mo le 5 minute, aveese le koneteina mai le vevela, tapunia ma se tapuni ma, e le sili atu i le 10 minute, lafo atu mea uma o le pusa i le vevela vevela. O le faʻamaunuʻu i totonu o se vevela e faia mo le 10-12 itula, o le mea e faʻafefeteina e faʻamaʻaina i totonu o se fagu vailaʻau poʻo se fagu. O laulaau totoe o stevia e sasaa i totonu o se vevela o le 100 ml o le vai inu, ma tumau pea ile 6-8 itula. O le mea na mafua ai le afaina ua faapipiiina i le muamua ma luluina.

O Stevia e faʻaaogaina i le ituaiga o laʻau o le palapala, faʻafefeteina faʻasusu, ti, syrup ma o se faʻaopoopoga i isi toga vao.
E mafai ona faaopoopo laupepa Stevia i ipu uma e masani ona faʻaaogaina ai le suka: masima, soupese, mea inu, teas, kefir, yogurts, mea faʻafiafia, ma isi.
E faʻaopoopo i le compotes, teas, jellies, oloa gaʻo susu e tofo ai le suāsusu.
O le tea e faʻaaogaina le ipu e tasi faalua i le aso. O se ata masani o le tofo ma le faaopoopoina o le stevia e maua mai i le lanu uliuli umi, laʻau teas ma le rose vao, rose Sudan, mint, chamomile, ma isi.

Fesili: E mafai ona faʻaaoga stevia i le kuka ma le tao?
Tali: Ioe! O se suʻesuʻega faʻapisinisi i Iapani na iloa ai o stevia ma gaioiga o vavaega e matua vevela lava le vevela i le tele o meaʻai i aso uma ma le kukaina o tulaga.

Fesili: E mafai ona ou aveese laʻu lava stevia?
Tali: Ioe. E mafai ona faia le suavai mai laulaau uma o stevia pe mai se paʻu laulaʻau lanumeamata o stevia.Faʻafesoʻotaʻi le fuataga o laasaga o le stevia po o le paʻu o le vao i le USP maʻa (Ethanol) ma faʻamaga le paluga mo le 24 itula. Faʻamama le vai mai lala o laulaʻau poʻo le paʻu ma faʻamalu le tofo e faʻaaoga ai vai mama. Faamolemole ia matau o le aano o le ethanol e mafai ona faaititia e ala i le faagesegese lemu (e le o le kuka) o le vaega, e mafai ai ona aveese le ava. E mafai ona saunia se faʻamalosi manino e tutusa lelei, ae o le a le maua mai ai le tele o glycosides suamalie pei o le alcohol alcohol. Soʻo se faʻamaʻitaʻiga vai e mafai ona kuka i le faʻasalaga o le syrup.

Fesili: O le a se mea e le mafai ona ou faia i le stevia?
Tali: E le o caramelised Stevia, e le pei o le suka. O keke keke Meringue e faigata foi ona fai, talu ai e le enaena le stevia ma e le tioata e pei o le suka.

Tuua Lau Faamatalaga