Daikon: mea aoga ma faʻailoga

O tagata Iapani e matua faʻaaloalo lava e uiga i lo latou soifua maloloina - o le atunuu o se tasi o le muamua i le numera o centenarians. E faaopoopo atu i le araisa ma iʻa, o se vaega taua o le taumafa o le faitau aofaʻi o le motu o le lakonkon, o se aʻa o le aʻa ma se manogi maaleale ma le manogi manaia. E masani ona faʻaaoga e Iapani ma togi, faʻaopopo i vaimusu ma sushi. O faʻamanuiaga o le daikon ma lona faʻaleagaina o taimi uma e toe iloilo ai. O suamalie suamalie o suavai e sili ona lauiloa o vitamini ma minerale. E talisapaia Daikon e le gata mo ana mea taumafa, o se fualaau aina ei ai lona tofo faapelepele e faʻaaoga foi i togafitiga ma mo le puipuia o le tele o faʻamaʻi.

O le aoga sili o le daikon e mafai ona teuina mo le tele o masina. E le gata i lea, e le o le a le toe maua ai ana meaʻai, ma o le faʻaoʻoina o meaola faʻalauiloa i totonu o aʻafiaga aʻa e le faʻaitiitia.

E aoga mo le soifua maloloina o le tagata, o le gaioiga a Iapani e taoto i lona tulaga uiga ese:

  • vitamini gaʻo-soluble A ma le E,
  • le vailaʻau faʻasoifua maloloina o vitamini B,
  • ascorbic ma nicotinicids,
  • minerale: molybdenum, uʻamea, phosphorus, calcium, copper, potassium, fluorine, zinc,
  • pipiʻi toto,
  • enzymes, enzymes, fiva lapoʻa.

O se mea taua o le daikon o lona gafatia e le faʻaputuina le mea oona. O metotia uʻamea ma radionuclides e le oʻo mai i le eleele i aʻa. Iapani Iapani o se oloa saogalemu atoatoa.

O le daikon o loʻo i ai se mea taua e seleni. O ia e nafa ma le uiga sili ona manaia o le tagata ma le malosi e tetee ai faʻamaʻi pipisi ma siama. O le tuufaatasiga o le seleni ma le iodine e mafai ai ona faʻaaoga toga aʻa i le togafitiga o le toto o le thyroid.

Endocrinologists fautuaina le daikon radish mo le puipuia ma le togafitia o le soifua maloloina o le maʻisuka. Faʻaauau pea le faʻaaogaina o le fualaau faisua i se meaʻai poʻo le tao taofi e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le suka toto. E le gata i lea, o aʻafiaga o le aʻa e aofia ai le tele o le fructose, o se mea e sili ona taua i le ola maloloina o le maʻisuka.

Daikon e faatatau i meaai maualalo-calorie (20 kilokalo i le 100 g), o tagata e mataʻituina le mamafa poʻo le manaʻo e leiloa le mamafa e vave ona aofia i a latou meaʻai. Ma o le fiva faʻamalosi e faʻamamaina lelei atoatoa le manaʻoga mai le tele o toxins ma toxins. Faʻaaoga vailaʻau faʻamalosi i le avanoa avanoa.

Daikon e faʻaitiitia mea o loʻo i totonu o le cholesterol leaga i totonu o le toto, e fesoasoani e faʻamalo faʻasolosolo lelei. Afai ei ai se talaaga o pathoces cardiovascular poo atherosclerosis, e tatau ona aofia i totonu o lau meaai i aso uma ona aʻa.

Muamua, i le fale, ona sosoo ai lea ma le salafa o le lalolagi, na amata ona faʻaaogaina mea taua o meaola faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi. Afai e te faʻaaogaina le suakonkonisi fou i lou paʻu i aso uma, pe a uma le 1-2 masina, e faʻaititia le numera o siama o siama, pulupulu, pimples laiti, o le metabolism i vaega uma o le epidermis e faʻapitoa.

Pe a fufuluina le sua i totonu o le ulu, o suiga nei e tupu:

  • o le faʻaleleia o lauulu e faʻavave
  • o latou foliga vaaia ua faaleleia
  • ua mou atu le meaʻai.

E mafai ona mafai ona faʻaumatia faʻailoga eleelea leaga. Ina ia faia lenei mea, solo vaega o le paʻu uliuli ma se fasi talo o le daikon. E iai le suamalie mūmani Iapani e faʻamamafa ma faʻamaluluina meatotino. A maeʻa faʻamalositino auala, o le a le toe vaʻaia le vaʻa pe faʻaitiitia foi le lauiloa.

Faailoga mo le faʻaaogaina ma le lelei

O aoga aoga o le daikon e mafai ai ona faʻaaoga le fualaau aina mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi pipisi o mea taua uma. O faʻatoʻaga aʻa e faʻamalosi ai le puipuiga o le tino i le aveesea o le tino o mea leaga:

  • oloa gaosiolosi
  • togafitiga faafomaʻi
  • ava malosi
  • vailaʻau oona ma meaola.

O lenei aʻafiaga e mafai ona o le agavaʻa ma le faʻamalosi o le radish Iapani. Faʻamatalaga elemene o le potassium ma le calcium e fesoasoani i le faʻaumatiaina o le edema o tupuaga eseese ona o le aveeseina o le tele o le vai mai suauu. O mea laxative o le daikon e mafai ai e se tagata ona toe faʻafoʻi le motusia o le intestinal masani, ina ia faʻaumatia ai le le mautonu masani. E fautuaina mai e le fualaau taumafa meaʻai e aʻafia ai aʻa i le taumafataga e faʻaleleia vitamini ma minerale i le tino.

Ona o le i ai o phytoncides, daikon ua faʻaaogaina mo le puipuia ma togafitiga o malulu. E faʻamalosi e le radish Iapani le manava, faʻamavae le tale, aveʻesea faʻamalosi mai le pito i luga ma lalo ifo o le manava.

E le pei o le lanu uliuli, o le tofo o le lakonkon e le o se maamaa. E mafua ona o le le lava o nisi o suauu i le tuufaatasiga o le fualaau faisua, lea ei ai le aafiaga faʻaleagaina i luga o le mucosa gastric.

O mea faʻamamaina o aʻafiaga aʻa e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi o le tino urinary:

  • ma le faʻavaeina o foci o faʻamaʻi i se tasi o matagaluega,
  • ma le glomerulonephritis, pyelonephritis,
  • ma le gasegase o le cystitis,
  • ma faʻafitauli o le urination.

Afai e te inuina le afa afa o le suakonkon fresh fresh juice i aso taʻitasi, ona galue lea o le pancreas ma le ate. I le hepatocytes, ua faateleina le numera o enzymes ua maua, o le metabolism o protein, gaʻo ma gaʻo gaʻo ua faatelevaveina.

O le faʻaaogaina o le daikon o loʻo i ai se aafiaga lelei i le totonugalemu o le tino. A maeʻa ona aofia ai le fululaau Iapani i le taumafa a se tagata, popole i le le mautonu ma le popole, e faʻaleleia le mafaufau ma le mafaufau. E taua tele le iloa o le lelei o le fua o le fualaau aina i luga o le moe. O vaega o le moe e masani ona masani ai, i le taeao e lagona e se tagata le ala mai ma moe. Tau lava e le faʻaaoga vave le radish Iapani ao leʻi moe - e mafai ona tupu le fatu.

Contraindications ma le afaina

O le lanu paʻepaʻe e tele tele fiva, o se ituaiga "panicle" mo totoga uma o le digestive system. Ae latou te mafua ai foi le afaina o le taualuga o le manava. O ia meaʻai ua leva ona faʻapalaina, e manaʻomia le tele o le eleʻele eleʻele ma le pepsin e talepe i lalo. O le mea lea, e fautuaina mai e le gastroenterologists le tuʻuina atu o daikon mai le taumafataga mo tagata mamai i faʻamaʻi nei:

  • paʻu peptic o le manava ma duodenum,
  • duodenitis
  • gasegase erosive poʻo le gaʻo,
  • cholecystitis
  • afaina o le manava.

O le leai o fualaʻau o le sinapi i aʻa o le aʻa e mafai ai e tagata o loʻo aʻafia i le gastrointestinal tract ona faʻaaogaina. Ae e sili atu le faʻaaoga o le lakonkon i le kuka tao pe avea o se mea e gaosi i soupuni mafiafia, masusu susu.

O tagata mamaʻi ma faʻalavelave o le polokalama urinaryia e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina daikon. O le lelei o le radish Iapani ina ia faʻateleina ai le metabolism ei ai lona itu leaga. O le vave faʻavaveina o mea faʻasaina e mafua ai le faʻalauteleina o le faʻamalamalamaina o mea faʻapitoa, ma maʻa i totonu o gaʻo ma le vevela.

Daikon o se tasi o fualaau sili ona aoga ma aoga mo le aiga atoa. E mafai ona faʻaaogaina e le gata mo tagata matutua, ae mo pepe foi. Mo le tino o le tamaititi ia tuputupu ae ma atiina ae lelei, e manaʻomia ai le tele o minerale ma vitamini, lea e maua i le tele o fuamini Iapani. O le fualaau faisua e faʻasaoina ona aoga aoga e tusa lava pe faʻamalosia le togafitiga o vevela.

O le a le ituaiga o fualaʻau

Daikon o se ituaiga o radisa. I aso anamua, na maua mai se fualaau aina i se filifiliga filifilia mai se fomaʻi Asia e igoa ia Loba. I nai tausaga talu ai nei, ua maua ai le lauiloa telekonkon i Rusia.

Mai Iapani, daikon ua faaliliuina o se "radish tele."E tele ituaiga o fualaau faisua e eseese i le lanu.

O le a le aoga daikon

O le fualaʻau e tamaoaiga i suauu calcium, lea e fesoasoani i le aveesea o toxins mai le tino ma le tele o le susu. Beta-carotene e maua i ni aofaiga tetele. E fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga.

Mai ituaiga eseese o fualaau faisua, na o le radish, horseradish ma daikon e mafai ona faamamaina fatuga ma le ate o eseese toxins, faapea foi ma le faataapeina o maa.

Fualaau faisua i le tele o mea e maua ai le gaosiga o mea - elemene e taofia ai le atinaʻeina o microbes, ma puipuia ai le atinaʻeina o maʻi pipisi.

Mo tamaitai

Lulu paʻepaʻe e mauʻoa i vitamini B9 poʻo gaʻo siama. Mo le tino o le tino, o lenei elemene e taua tele i le faʻamautuina o le matatiole, pei foi o le faagasologa o le hematopoiesis i le tino o le teine.

I le taimi o le maʻitaga ma le susu

O tamaʻitaʻi o loʻo fuafuaina se maʻitaga e tatau ona faateleina lo latou faʻaaogaina o meaʻai o le vitamini B9 ia latou taumafataga i aso uma.

Ae mo le susu, i le lua masina muamua o le pepe, e le tatau ona faʻalauiloa le radisa i le meaai a le tina. E mafua ona mafua mai i ni mea taua:

  • O le faʻaaogaina o le radisa e le tina e taʻitaʻia ai le malosi malosi i totonu o le manava o le pepe, lea e mafua ai le paʻu ma le tiga.
  • A maeʻa ona faʻaaoga fualaau faisua, o le susu o le tina e amata ona maua se taimi oona.

I le isi itu, faatasi ai ma le saʻo o le aofia ai o le daikon i le taumafataga a le tina, e mafai ona maua ai le tele o penefiti, aemaise i le taumalulu. I le 4 masina, o le tamaititi o loʻo amata ona ola malosi, ua sauni le tino o le pepe e maua ni meaai fou. I le taimi nei, e mafai ona e folasia lenei fualaau faisua i meaai a lou tina.

Afai e leʻi maua e le pepe ni faʻafitauli o le manava, ona mafai lea ona e alu atili. A maeʻa ni nai metotia, e le mafai ona e inu i le sua oona, ae taumafai e faʻaaogaina i lona foliga masani. I le taimi muamua e fautuaina e ai le ¼ o le daikon atoa, e tatau ona faapipii le fualaau faisua i luga o se fualaʻau ma faʻafefiloi i le vai.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave a daikon

O le upu "daikon" ua faaliliuina o le "radish japan." O le fualaau faisua ua taua foi o le "aʻa tele." O lenei igoa na tuuina atu ia te ia ona o le lapopoa o le fua. I le umi, latou te mafai ona oʻo i le 40 cm, ma i le mamafa - 700 g. O le fualaau aina e tupu lelei i vaʻa lelei.

E i ai se manogi manogi ma le sinapi. O fua o le aʻa e aofia ai i taumafa masani a Iapani. O loʻo faʻaumatia uma ma fou. O lenei manaoga e mafua ona o meatotino nei o le alekonkon:

  • puipuiga o faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi ona o meatotino o le phytoncidal,
  • le faʻasalalauina o le setete o le faʻalavelave faʻalavelave,
  • toe faʻafoʻisia o le oona,
  • faamalolosia o lauulu, fao ma nifo,
  • mea faʻamaeʻa
  • fesoasoani i le paʻu mamafa
  • faaleleia atili o le gaioiga galue,
  • togafitiga o faʻamaʻi paʻu
  • diuretic ma aafiaga leaga i le tino,
  • faamalosia o puipuiga
  • faaleleia atili le tuufaatasia o semina semina,
  • faʻasologa o le urination.

Daikon ei ai sona aafiaga toe faaleleia i le tino. Muamua lava, e toe faʻafoʻisia le faʻaogaina o le tino, toe faʻaleleia le tuʻuina atu o vitamini ma minerale i le tino. I tala faʻasolopito a tagata, e masani ona faʻaaogaina e faʻaumatia ai se faʻamaʻi pipisi. E mafai e le aʻa o le aʻa ona aveese faʻamaʻi mai le tino ona o le pala o le alcohol alcohol. I le faʻaopoopoga, e taofi ai le faʻaogaina o le faʻaogaina ma fesoasoani e taulimaina faʻamaʻi pipisi. O faʻamalologa fualaau faisua e masani ona faʻalauiloaina i totonu o le taumafataga, o se vaega o meaʻai faʻalefitiga. E fesoasoani i le tino e toe malosi vave pe a mavae le mafatia i se gasegase tuga poʻo se taotoga.

I le tulaga o le anemia, o le oloa e faʻaaoga faatasi ma kāloti ma beets. O lenei tuufaatasiga e faʻaleleia ai le soifua lelei ma toe faʻaleleia le maualuga o le uʻamea i le tino. I nisi o tulaga, e faʻaaogaina le suamalie a le Iapani e avea o se antiparasitic. E masani ona faʻaaoga e puipuia ai le fiafia.E taua tele le taua o le oloa e tusa ai ma le masini vai. E faʻaleleia le numera o siama aoga, lea e aʻafia ai le faagasologa o le gaosiga o mea taumafa.

O faʻamanuiaga o le daikon mo le tino o le tagata o loʻo faʻaalia i totonu o se fualaau suamalie suamalie. Ae o le faʻaaoga tele o le oloa, e oʻo lava i vitamini e mafai ona afaina ai le soifua maloloina. E mafua lenei mea ona o le maualuga o mea e maua ai le fiber ma mea eseese. Ona o latou, o le oloa e maua ai se aafiaga faʻavevesi i luga o le mucous membrane o le totoga o meaola. Le mautonu o le faleoloa, afu, ma le tiga o le manava.

O le vailaau faʻasolosolo o daikon root crops

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o le daikon radish mo le soifua mālōlōina e faʻamoemoeina taitoatasi. I le tele o tulaga, o le oloa o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o auala taua uma. O lenei mea e mafua ona o le tele o ana vailaʻau. E aofia ai:

  • ascorbic acid
  • calcium
  • fumela
  • sodium
  • vitamini H, A ma le C,
  • toso
  • Manganese
  • apamemea
  • chlorine
  • sulfur
  • iodine
  • seleni.

O le aafiaga antibacterial o le radish Iapani e maua ona o mea o loʻo maua i le gaosiga o le gaosiga. O le maualuga o le paleni paleni e mafua ona o le i ai i le tuufaatasiga o aoga elemene e mafua ai le gataifale. O le galuega faʻamamaina o loʻo faia e le filo o loʻo i ai i daikon i ni aofaiga tetele. O le daikon o loʻo i ai foi ni enzymes e faafaigofie ai le digestibility o meaʻai ma le maualuga o le maso. Ona o le maualuga o le iniseti iso, o le oloa e puipuia ai le tupu mai o neoplasms mama.

Vitamini i daikon

O le aoga autu o le daikon radish mo le tino o le faʻafouina lea o le tuʻuina atu o vitamini. Ona o lenei mea, o loʻo puipuia le puipuiga a le tino. O le a faʻaitiitia lona faʻafitauli i faʻamaʻi eseese. E tāua tele le i ai o le vaitamini C. E matuā manaʻomia lava mo le tino i le taimi o le malulu, ona o loʻo i ai se aafiaga faʻaolaina i luga ole faagasologa o puipuiga.

Micro ma elemene elemene

O faʻamatalaga laiti ma elemene e aofia ai i soʻo se faagasologa o le olaga. I le tauvaga mo la latou tulaga, o le kisapani Iapani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi eseese. E talitonuina o le faaaogaina i aso taitasi o le sua mai le aʻa e fesoasoani e faʻamaonia ai le ate ma fatuga. E mafua ona o le saoasaoa o le gaosiga o enzymes i le tino.

O le i ai o le magnesium i le daikon e mautinoa ai le faʻamautuina o le tino. O se taunuuga, ua faʻaitiitia le faʻaleagaina ma ua faʻaalia le gaioiga o faiʻai. O le toe faʻaleleia o iodine faʻasaoina ma le fesoasoani o aʻa aʻa e faʻaitiitia ai le avanoa e atiaʻe ai faʻamaʻi pipisi. Talu ai ona o lona tino o le calcium, o le oloa o loʻo i ai se faʻamalosiaga malosi i nifo ma ponaivi. E le gata i lenei, o le tulaga o le paʻu ma le lauulu e faaleleia.

Glycemic Index of Daikon

O lenei tau o loʻo taʻu mai ai le fua faatatau lea e ulu atu ai le kulukose i le toto pe a uma ona 'ai se oloa faapitoa. O meaai o le maʻisuka e tatau ona faia mai oloa e iai se faailoga e oʻo atu i le 49 iunite e aofia ai. Mea taumafa ma se index o le 50 - 69 iunite ua faatagaina e iai taimi e aofia ai i le lisi, e le silia le 100 kalama faalua i le vaiaso. I le taimi lava e tasi, o le "suamalie" faʻamaʻi e le tatau ona i totonu o se tulaga laititi.

O isi oloa uma e iai se faʻamaufaʻailogaina o le 70 iunite ma luga o loʻo faʻasaina i le maʻisuka, pe a silasila i mea faʻapitoa o le faʻateleina o le faʻatupulaia o le kulukose i totonu o le toto. Ae ui i lea, e tatau ona e mafaufau i nisi o vaega pe a mafai ona faateleina le faasino igoa. O lea la, pe a suia le faʻaauau (aumai i le setete o pateta paluga), e mafai ona faateleina le numera i le tele o iunite. I le taimi o le vevela o togafitiga, e mafai foi ona faateleina lenei tulaga matautia.

Ae i se fualaʻau pei o le daikon, o nei tuusaunoaga e le faʻaaogaina. Ina ia malamalama pe mafai ona 'aina le talokonia i le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua, e tatau ona e iloa lana GI ma le kalori.

Daikon ei ai faailo nei:

  • o le faasino igoa e 15 iunite,
  • calories i le 100 kalama o le oloa o le a na o le 21 kcal.

E faavae i luga o nei faʻamatalaga, e foliga mai o le daikon e mafai ona i ai i taumafa i aso taitasi o soʻo se ituaiga o maʻisuka, e aunoa ma se popolega faʻalesoifua maloloina.

Daikon Recipes

O paikonia e alu lelei ma aano ma iʻa. Iapani Iapani e masani ona faʻaaoga i sauniuniga o ituaiga uma o salati. I le auala, o se salalaʻau fualaʻau e mafai ona le gata o se faʻaopoopoga i le taumafataga autu, ae ia faia foi se meaai atoatoa.

O ipu uma o loʻo i lalo e maualalo i le kalori, ma o mea e gaosia e maualalo le faʻaogaina o faʻamaumauga. O le faʻamalosiina o salakeke o le maʻisuka, e tatau ona lafoaʻi le mayonnaise ma teu ai sauʻai. O se isi mea e ese mai le yogurt, o le kulimi mama e leai sona gaʻo ma le suauʻu fuālaʻau, e sili ai le olive.

Ina ia faaopoopo se tofo piquanti i le salati, e mafai ona e faʻaaogaina le suauʻu olive e faʻaaogaina i laʻau mo laei. Ina ia faia lenei mea, e sasaa le suauu i totonu o se ipu tioata ma le kalama, pepa tila (filifiliga) ma mea manogi, e pei ole thyme ma le basil, ua faaopoopo i ai. A maeʻa ona tuʻu le fagu i se nofoaga malulu ma malulu mo le itiiti ifo ma le sefululua itula.

Ina ia saunia daikon ma moa, o le ae manaomia mea nei:

  1. tasi le susu o le susu, e tusa ma le 300 gm,
  2. tasi lakonkon
  3. tasi taʻalo tele
  4. tasi leisi
  5. se fulufulu greens (pasisa ma le pi),
  6. suauu manogi - lua sipuni tele,
  7. oona kulimi-maualalo-100 kalama,
  8. masima, eleele lanu uliuli - ia tofo.

Mai le susu o le susu, aveese le gaʻo totoe ma gaʻo, tipi i totonu o kupita tolu i le fa senitimita, ma fuga i le suauu gaosi, masima ma le pepa.

Tipi le aniani i totonu o mama ma vavae eseese seia oo i le auro. Grate carrots ma le daikon i luga o se fatulaʻau, faaopoopo aniani, moa ma gutu matala. Vaʻai le salati ma le kirimi kiripulu. Auauna faʻamaʻi.

O nisi taimi e matua faigata lava ona maua ni meaʻai maloloina mo le maʻisuka, ae o le daikon o le fesoasoani muamua i lenei - o le susu o le moa ma le lakonkon o le a avea ma calorie ma malamalama mama.

Mo le ipu lona lua e te manaʻomia mea nei:

  • lua laumei laiti
  • pei o le tele o kāloti
  • se tasi aufana lanu violē
  • sua o le afa o le lemoni,
  • se tasi ata logo
  • o ni nai laʻau o le kalaka
  • afa pepa vevela vevela,
  • lua punetini o le suauu faamamaina,
  • greens (basil ma dill) - tasi fusi,
  • masima, eleele lanu uliuli e tofo ai.

Grate daikon ma kāloti i luga o se fatu laulaʻau, tipi suamalie pepa ma tipi i totonu o fasipepa, o le sipuni i afa mama, tapunia le greens. Faʻatasia mea uma, masima ma pepa. Vaʻaia, saunia laei: faʻafefiloi le suāuu, suamati o le lemoni, kekisi ma le pepa vevela vevela, faʻasalalau i luga o se lomitusi. Vaʻai le selesele ma tuʻu ai mo le itiiti ifo ma le afa itula.

O lenei salati e sili ona aoga mo i latou o loʻo matitiva le 'ai.

Meaʻai lautele

O meaʻai a se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faapaleniina, ona o le tino, ona o le faʻaleagaina o le tino, e leai ni vitamini talafeagai ma minerale. O le mea lea, e taua tele le 'aiina o mea taumafa o mea totino ma meaola mai aso uma. Afai o loʻo e mamafa tele, e mafai ona e faʻapipiʻi aso malolo i le vaiaso - o le a fesoasoani i le susunuina o gaʻo.

E tatau ona taumafai e vavaeese meaʻai e mauʻoa i le cholesterol leaga mai le meaai. E taʻitaʻia ai le faʻavaeina o le cholesterol ma le fesuiaiga o vaʻa toto, ma le tele o le maʻisuka e mafai ona aʻafia i lenei maʻi.

O meaai e mafai ona gaosia ai ipu e faʻaleleia lelei, faʻapitoa:

  1. mo se ulugalii
  2. fufulu i totonu o se vaega itiiti o le suauu manogi, sili ile vai,
  3. matala
  4. i totonu o le microwave
  5. i luga o le meaʻai
  6. i se fai kuka taofi, sei vagana ai le "fry" mode,
  7. i le ogaumu.

O le matauina o mataupu faavae o togafitiga o meaʻai mo le maʻisuka ma faamalositino faifai pea, e mafai ona e faʻaitiitia ai faʻaaliga o le maʻi.

I le vitio i lenei tusiga, o le autu o faamanuiaga o daikon o loʻo faʻaauauina pea.

Daikon: aogā ma faʻaleagaina, o le vailaʻau faʻasolosolo o aʻafiaga, togafiti ma fua o togafitiga faʻaleaganuʻu

Daikon - o se ituaiga o radisa, ua lauiloa i lo matou atunuu i lalo o le igoa "radish paʻepaʻe" poʻo le "radish radish".

Ma mai le gagana Iapani o lenei igoa ua faaliliuina o se "aʻa tele", e le o se mea e ofo ai, ona o nisi ituaiga o daikon e ola e oo i le 60 inisi le umi, ma o lo latou mamafa e mafai ona oo atu i le tele o kilokalama.

O tuaa o le daikon e sau mai Asia i Sasaʻe Sasaʻe, o le Iapani na faʻapupulaina lenei oloa, atinaʻeina le tele o ituaiga o ituaiga ma ituaiga eseese.

O le aso ua tupu le lakon radish i atunuu uma o le lalolagi, e aofia ai Rusia, ae ui i lea, na sili ona lauiloa i Iapani. O tagata nonofo i le laueleele o le oso aʻeo le la e aofia ai i le taumafa masani e pei o le pateta Ramea.

Fiafia! Daikon o le mea sili ona taatele mo le vaneina o fualaau faisua - vaneina. Mai pulupulu paʻepaʻe ma le kiona, e maua mai ai le daisies masani, rosa, ma lotuses.

Faʻatulagaina o Mea

Taumafa tau taumafa ole 100 g:

Faʻaali le lisi atoa »

  • Ash: 0.8 g
  • Manua: 0.5 g
  • Mono- ma le faʻamaonia: 0.2 g
  • Suavai: 95.4 g
  • Laʻau feinu: 1.4 g

Vitamini:

  • Vitamin PP (NE) (PP): 2.08 mg
  • Vitamin H (H): 19 mcg
  • Vitamin E (TE) (E (TE)): 2.1 mg
  • Vitamin C (C): 30 mg
  • Vitamin B9 (B9): 18 mcg
  • Vitamin B6 (B6): 0.3 mg
  • Vitamin B5 (B5): 2.2 mg
  • Vitamin B2 (B2): 0.2 mg
  • Vitamin B1 (B1): 0.8 mg
  • Vitamin A (RE) (A (RE)): 10 mcg
  • Vitamin PP (PP): 2.2 mg

Minerale:

  • Selenium (Se): 0.8 mcg
  • Manganese (Mn): 0.75 mg
  • Copper (Cu): 10 mg
  • Iodine (I): 2.1 mcg
  • Zinc (Zn): 0.18 mg
  • Omea (Fe): 0.84 mg
  • Sulifulu (S): 5 mg
  • Chlorine (Cl): 7 mg
  • Phosphorus (P): 28 mg
  • Potassium (K): 280 mg
  • Sodium (Na): 16 mg
  • Magnesium (Mg): 9 mg
  • Calcium (Ca): 27 mg

O le lanu paʻepaʻe ua taʻua o le maualalo o le kalori oloa - e na o le 21 kalori e aofia i le 100 kalama ma tutusa 100 kalama e mafai ona maua ai le tino o le tagata e tusa ma le afa o le alauni o le vitamin C. E le gata i lea, ua maua e saienitisi o le daikon o loo i ai se enzyme e siitia ai le taumafaina o meaai mama.

O le tuufaatasiga o le daikon e aofia uma ai le macro ma microelements e talafeagai mo le tino o le tagata, e pei o:

Ma faapena foi vitamini uma o le vaega B, PP, vitamini C, beta-carotene, lea e fesoasoani e faamalosia ai le puipuiga o le tino, ma le gaosiga o le gaosiga - taofia le atinae o microbes ma siama. E mulimuli mai o le lakonkon o loʻo i ai foi le lelei o le faʻaaogaina o vailaʻau ma antibacterial.

Meatotino aoga o daikon

O le tamaoaiga o mea uma o elemene o loʻo taua i luga o loʻo fautua mai ai o le faʻaaoga masani o daikon i meaʻai e fesoasoani e faatumauina ai le ola maloloina o le mama, fatugaʻo ma le ate, ma faʻasaʻo le tuufaatasiga o le toto.

O le taua o mea taumafa o le daikon e mafua mai foi i mea o loo i totonu o le enzymes - o aoga aoga e aofia i le metabolism, ma fesoasoani ai i meaai ina ia vave ona gauai ma aveese le tulaga o le gastrointestinal tract.

Taua! O lenei oloa o loʻo tauivi ma le manuia cardiovascular diseases, atherosclerosis ma le matua tuai. O nei mea uma e mafua ona o le maualuga o mea e maua mai i le antioxidants e aveesea ai le cholesterol mai le tino. O se aafiaga lelei e na o le faaumiumi ma masani ona faʻaaogaina fua o aʻa.

O le faʻaaogaina o le daikon e faʻamoemoeina e ala i lona fiva, o loʻo fesoasoani e faʻamamā le tino o toxins ma le tele o le vai. O le mafuaaga lena o tagata uma e taumafai mo se tagata lelei ma se soifua maloloina lelei, e fautuaina e tagata fai meaʻai e aofia ai le paʻepaʻe paepae i aso uma i le taumafataga.

I totonu, e le pei o le radisa masani poʻo le radisa, o le kulimi vavalalata ua leai, lea e mafai ai ona faʻaaogaina e avea o se mea e ese ai pe faʻaaogaina e avea o se vaega o salakeke, sau sau ma faʻatoʻaga.

E taua le matauina o laulaau ma lala o le paʻepaʻe paʻepaʻe e mafai foi ona 'aina, e ui i lea, ona o le olaga puupuu e mafai ona maua i luga o le tau e seasea lava ona maua. E na o fualaau lauusiusi e mafai ona togafitia i latou i le lakonkon greens.

I le avea ai ma se faʻasolosolo, ua faʻaaogaina daikon mo le maʻisuka ma e oʻo lava foi i le vevela. O nisi o saienitisi e finau e faapea, o le 'ai saʻo daikon i meaʻai, e mafai ona faʻamamaina ai le tino o le faʻamalolo.

O le faʻaaogaina fafo o le lanu paʻepaʻe e mafai ona fai e pei o se mea e faʻaaogaina ai, faʻafefete ma lotions.

O aoga aoga o loo i ai i le daikon e i ai sona aafiaga aoga i le soifua maloloina o lauulu ma fao, faatelevave faamalolo manuʻa ma faaitiitia ai le vaitau o tausaga.

E mafai ona afaina i le daikon

E ui lava i le mea moni e tele mea aoga o le daikon radish, ae o loʻo iai pea le faʻamaoniga o lona faʻaaoga. O tagata e iai faʻamaʻi e pei o le gastritis, ulutala duodenal ma le manava, e tatau ona 'aina fualaau faisua ma le faʻaeteete tele.

Taua! I le tulaga o faʻamaʻi faʻamaʻi o gaʻo ma le ate, faʻapea foʻi ma faʻafitauli matuia o le tino, e manaʻomia se faʻatalanoaga faʻapitoa.

O le faaleagaina i le daikon e mafai foi ona mafua ona o le tele o le faaaogaina. O le tele o le radish e 'ai i le taimi e tasi e oʻo atu ai i le ita o le membrane mucous o le faʻaogaina o meaʻai, faʻapea foʻi ma le faʻamalosi (faʻaputuina o gaʻo i totonu o le inumaga).

Canned Daikon mo Anemia

  • Ole lava aofaiga ole radish, kāloti ma le pusa tapuni.
  • Tuu le masini e mafua ai i totonu o le ogaumu, faʻavela mo le 2-3 itula i le tau maualalo.
  • Aʻo leʻi 'aʻai (10-15 minute) faʻatolu i le aso.

Taua! Mo tamaiti, e faʻaititia le fua ile teaspoon. O le togafitiga e le itiiti ifo i le 2 masina.

Faʻataʻi atu i le mafaufau

  • Otioti le fulufulu mata e pei ona mafai ma fafaga i le tele o suka.
  • Faʻailoga mo le tusa ma le tolu itula seia oʻo ina uma le suka.
  • Somi le sua ma ave faatolu i le aso ao leʻi 'aʻai.

Taua! O lenei fua e aoga tele mo tina talavou (o le daikon juice e fesoasoani e faateleina le lactation) ma faatasi ai ma cholelithiasis (galue o se diuretic).

(170 leo., 4,50 mai le 5)
Lolomi ...

E lanu uliuli ma lanu meamata e aoga i le maʻisuka?

O le kulū mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona 'ai, e pei o le tele o fualaʻau. O fua o le aʻa ua leva ona faʻatauina mo ona uiga tulagaese. E faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faʻasolosolo ma le kuka.

O le a fesoasoani le Radisa e lagolago se maʻi vaivai i le maʻisuka, aemaise lava i le taumalulu. O le fualaau faisua e mafai ona teuina meaʻai seia oʻo i le tautotogo.

Ina ia mafai ai ona aumaia na o faamanuiaga, e tatau ona tausisi i tulafono faavae o le taumafa mo le maʻisuka ma fautuaga a le fomaʻi.

Le taua o le radis mo le maʻisuka

Talu ai o le toatele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mamafa tele, o le mataupu faavae autu o togafitiga a le antidiabetics o le paʻu mamafa. Ina ia ausia le pa'ū o le mamafa, e fautuaina ai e endocrinologists le tuuina atu o mea e fiafia ai i meaai maualalo-kalori. O le Radish e patino ia i latou ma o loʻo i ai se vaega toʻaitiiti o suauu.

O aʻa o le aʻa o se punavai o fiva laau tetele. E le o aʻafiaina e le tino, ae faʻaleleia le gaioiga o le gastrointestinal tract. Laʻau faʻapipiʻi fufulu le puipui o le toto, aveese toxins mai le tino ma puipuia ai le faʻamalosi.

Ona o le i ai o le fiva vavalalata, o se fualaau faisua ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le faateleina o le puipuiga ma faaleleia le metabolism. E vave ona tumu ai le manava ma mafua ai se lagona o le atoatoa.

O le aʻa o le aʻa e maua mai i le kulupu o oloa e mafai ona 'aina e le maʻisuka i se aofaiga e oʻo atu i le 200 g i le aso. E tatau ona manatua e faapea:

  1. Mo le maʻisuka ituaiga 2, e taua le tuʻuina atu o mea e fiafia iai i mea taumafa ma le maualalo o le faasinomaga (GI).
  2. O le vevela e maua i le maualalo o le GI (itiiti ifo i le 15).
  3. O le faʻamatalaga mataʻitusi o se faailoga o le fua o le faateleina i le toto o le kulukose toto.

O le maualuga o lea, o le malosi o le maualuga o le suka o le a oso pe a uma ona ave le oloa. O le aʻa o le aʻa, o se oloa maualalo ile GI, e faʻaitiitia lemu. O lenei mea e mafai ai e oe ona faatumauina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i se tulaga tumau i se taimi umi.

O le i ai o se numera tele o fila i totonu o le radish e mafai ai ona e faʻaititia le GI o oloa o loʻo faʻaaogaina. A faʻapipiʻiina se fualaʻau ma meaʻai o le protein, e faʻaleleia le faʻaaogāina o le protein. E fesoasoani le palatini e faʻaititia le tulaga o le gaʻo intra-abdominal ma le faʻaititia o le insulin i maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le susunuina o le susulu o le radis e mafua mai i le i ai o se aofaiga tele o vaega ole sulfur i lona tuufaatasiga.O lenei elemene e aʻafia ai faiga faʻasolosolo ma maso glucose. Afai e lava le suauu i totonu o le tino, e tumau pea le maualuga ole kulukose. O le aofia ai o le oloa i le meaʻai a le tagata maʻi e fesoasoani e faʻaititia ai lona manaʻo mo le inisalini.

E i ai ni ituaiga o radisa, e tofu lava ma ona lava uiga. O le mea sili ona taua o le fulufulu uli.

Le aoga o le radish uliuli

O le laisa uliuli e 36 kcal ma le 6.7 g o carbohydrates (mo le 100 g). O le fualaʻau e mauoa i vitamini A, B1, B2, B5, B6, C, E ma le PP. E iai le potassium, calcium, magnesium, sulfur, iodine, phosphorus ma le uʻamea.

O le vailaʻau A o loʻo aʻafia i le faʻaogaina o meaola vaaia. E manaʻomia mo le faʻaogaina o le tagata suʻesuʻe. Vitamin A fesoasoani e puipuia le tupuga o le retinopathy o le maʻisuka (faʻaleagaina le retina o le mata).

Vitamin E fesoasoani e faʻaopoopoina le toto toto. O le faʻasoasoa maualalo i tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafua ona o le sili atu o le faʻatonuga o le kulukose i totonu. Tocopherol e vave faʻavave le toto ma faʻaleleia meaʻai, ma fesoasoani e puipuia le foliga mai o se faʻalavelave faʻalavelave o le maʻi - o le maʻi suka. O le toilalo o masini mūmū ua amataina ona o se faʻaitiitia o le tafe toto i totonu o vaʻa o vae.

Ona o le i ai o vitamini B, o le radis mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona taofia le faaleagaina i le tino (neuropathy). O se faʻalavelave taatele o le maʻisuka.

O faʻaleagaga o le faʻalavelave faʻalavelave e mafua ai faʻalavelave i le faʻatinoga o ituaiga eseese ma okeni. Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le i ai o vitamini B6 i totonu o aʻafiaga aʻa e taua tele.

E manaʻomia se vaega i le metabolism o protein ma fesoasoani i le faʻaaogaina o meaʻai o le protein, o se vaega o le meaai antidiabetic.

Vitamin H e maualalo ai le kulukose toto. E pei o le inisalini. Vitamin C e mafai ai e oe ona taofi le gaioiga o le faaleagaina o le toto, lea e masani ona tupu i le maʻisuka malosi. O puipui o toto toto e afaina mai faiga e faʻaumatia ai lea e mafua ai le hyperglycemia masani. Faʻaauau ona faʻaaogaina le lanu uliuli:

  • o le a mafai ona faʻaitiitia le faʻamaʻi o le cardiovascular ma le valea,
  • faafetai i le paluka, o se fualaau aina ei ai le maʻisuka ei ai lona aoga aoga i luga o le masima vai masima i totonu o le tino,
  • e fesoasoani i le aveesea o le fulafula,
  • o le aʻa o le aʻa e maua ai se mea faʻapitoa ma le faʻaleagaina.

I le radish uliuli o loo i ai se aofaiga tele o le lysozyme compound. E puipui ai le tino vaivai mai meaola ninii, Staphylococcus aureus ma le diphtheria.

Mea taua o le radish lanumeamata

E maua mai le radish Greenish 32 kcal ma le 6.5 g o carbohydrates (i le 100 g) i le tino. Ua taʻua o le radish Margelan. O le fualaʻau e mauoa i vitamini A, B1, B2, B5, B6, C, E, PP, ma macro- ma microelements (potassium, calcium, magnesium, phosphorus, iodine, sulfur, fluorine). Ae maise lava le tele o vitamini B2 i totonu.

Riboflavin fesoasoani e toe faʻafoʻi le faʻafouina o le tino, faʻaosofia ai faʻamaʻi manuʻa ma toe faʻafouina o mea. I le maʻisuka, o manua ua matua malosi ona o le maualalo o le toto ma le faʻavaivaia o puipuiga.

Vitamin B2 puipuia le retina mai aafiaga le lelei o le radiation ultraviolet, faaleleia le vaaiga mamao ma faaitiitia ai le ono tulai mai o le atiina ae o le retinopathy o le maʻisuka.

O le radish Margelan e aofia ai le taua o le faʻasologa. E gaosia i le tino e ala i le talo ma e matua taua lava mo gaioiga e fesootaʻi ma le metabolism. Choline e faʻaaoga e faʻamautinoa ai le suka toto ma aafia ai le gaʻo gaʻo. O le Choline ei ai isi uiga taua:

  1. Na te talepeina gaʻo ma aveeseina mai le tino.
  2. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, o le aofai o le filifili i le tino e vave faʻaitiitia.
  3. O le faʻaaogaina o fua aʻa e mafai ai e oe ona toe faʻafoʻi le faʻaogaina o le mea.
  4. Faʻaaofiofia se tulaga faʻapitoa o le filifilia o le choline e sili ona taua mo tagata e mamafa le mamafa o le tino.

O le radish Green mo le maʻisuka e aoga ona o le i ai o iodine i lona fatuga.E manaʻomia tele lenei elemene e le tino o le thyroid gland. O le maʻi suka e masani ona o mai faatasi ma le gaioiga o le gaioioiga o okeni o le endocrin system, e aofia ai le vevela vevela.

White radish ma daikon radish

Lulu Palani ei ai mea maualalo pito i lalo o le kalori. E na o le 21 kcal. E aofia ai le 4.1 g o gaʻo (pe 100 g). O aʻafiaga aʻa o se punavai o vitamini A, B1, B2, B5, B6, B9, C, E, H, PP, faapea ma minerale (potassium, calcium, magnesium, sodium, phosphorus, chlorine, sulfur, iron, zinc, iodine, , manganese, seleni).

Vitamin B9 e aofia i le faagasologa o le hematopoiesis ma fesoasoani e toe faʻafouina le tino. Folka acid e taua tele mo le fesuiaiga o mea e maua ai le nucleic ma proteins.

O le i ai o le seleni i totonu o le paʻepaʻe paʻepaʻe e mafua ai ona maua fua aʻa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o loʻo maua ai le ituaiga lona lua o faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le solia o le gaioiga o teineiti teine ​​o le pancreas, o le gaoioiga o le enzyme o loo i ai le seleni i totonu o le toto ma le tino o le okeni e faaitiitia tele.

A maeʻa ona 'ai meaʻai e maua ai le seleni ma le vaitamini E, e toe faʻafoisia le galuega insulin-secretory. O le selesene e fesoasoani e maualalo ai le maualuga o le toto ma mafai ai ona faʻaitiitia le tui o le insulin.

O le mumish paukon radish o loʻo aofia ai le tele o calorie ma gaʻo e pei o le paʻepaʻe. O fualaʻau aʻa e mauoa i vitamini B (B1, B2, B7, B9) ma le vaitamini C. O loʻo i ai le calcium, potassium, copper, sodium, chromium, seleni, phosphorus, iodine ma le uʻamea.

O le i ai o le chromium e faia ai le daikon radish o se oloa faʻapipiʻi taua. Chromium e mafai ona faʻaitiitia ai le toto suka ma le cholesterol.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o oloa ma chromium, ua faʻamamaina ai vaʻa toto i ni atherosclerotic plates, ma ua ono faʻaititia le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi cardiovascular.

O le tuufaatasiga ma le taua o meaʻai o daikon

O le aoga sili o le daikon e mafai ona teuina mo le tele o masina. E le gata i lea, e le o le a le toe maua ai ana meaʻai, ma o le faʻaoʻoina o meaola faʻalauiloa i totonu o aʻafiaga aʻa e le faʻaitiitia.

E aoga mo le soifua maloloina o le tagata, o le gaioiga a Iapani e taoto i lona tulaga uiga ese:

  • vitamini gaʻo-soluble A ma le E,
  • le vailaʻau faʻasoifua maloloina o vitamini B,
  • ascorbic ma nicotinicids,
  • minerale: molybdenum, uʻamea, phosphorus, calcium, copper, potassium, fluorine, zinc,
  • pipiʻi toto,
  • enzymes, enzymes, fiva lapoʻa.

O le daikon o loʻo i ai se mea taua e seleni. O ia e nafa ma le uiga sili ona manaia o le tagata ma le malosi e tetee ai faʻamaʻi pipisi ma siama. O le tuufaatasiga o le seleni ma le iodine e mafai ai ona faʻaaoga toga aʻa i le togafitiga o le toto o le thyroid.

O le kalori content of 100 g o daikon e tusa ma le 21 kcal. O lenei mea e mafai ai ona e ulu atu i fualaau aina i totonu o le taumafataga i le i ai o faafitauli e sili atu le mamafa ma mea taumafa taumafa taumafa.

Pe a faʻapipiʻi le lakonkon ma isi fualaau 'aina, mo se faʻataʻitaʻiga, i salakeke, e tatau ona amanaʻitauina faailoilo o isi mea.

O le taua o le nutritionkonkonon ((100 g):

  • gaʻo - 0 g
  • proteins - 1.2 g
  • carbohydrates - 4.1 g

O le tuufaatasiga o le daikon e aofia ai vaega nei:

  • vitamini o vaega eseese (aemaise vitamini C ma le B),
  • calcium (i totonu o fualaau faisua e tusa ai ma le calcium, daikon o se tasi o le au siamupini),
  • isoyordanic acid
  • fiber
  • peta pati
  • magnesium
  • uʻamea
  • seleni
  • chrome
  • iodine
  • fumela
  • paluka
  • sodium
  • apamemea
  • enzymes
  • pectin
  • ese,
  • minerale.

Afai e te faaliliuina le igoa autu o le "Daikon", e mafai ona e iloa o le faaliliuga o le upu o lona uiga o se aʻa tele. E masani lava o lenei aʻa e maua mai i le togalaau e taʻua foi o le laisa po o le susulu. Afai e te faʻatusatusa lenei fualaau faisua ma isi ituaiga o laisa, o le a sili atu le telē nai lo isi ituaiga.

O le tele o taimi, o aʻafiaga o fualaau aina e fua mai i le lua i le ono kilokalama, i nisi o fualaau e maua i le lua sefulu kilokalama.I le tele o tulaga, o le foliga o lenei fualaau aina e pei o se karioti tele, ae mafai ona e mauaina ni ata o se lapotopoto ma le paʻu.

O Radish Daikon o se aʻa aoga tele

O vaega aoga taua i le tuufaatasiga o le radish:

  • pectin ma enzymes
  • vitamini o le vaega PP,
  • paluka ma fulukalama
  • B vitamini,
  • seleni ma magnesium
  • antioxidants
  • ascorbic acid,
  • fiber
  • fuluula ma le uʻamea,
  • gaioiga faʻapitoa.

O le mea e maua mai le kalori o lenei fualaau aina e maualalo, e tasi le selau kalama o tala o oloa mo le sili atu nai lo le 21 calories, ao le selau tikeri e 1.3 kalama o le porotini, e leai ni gaʻo, ma o loʻo i ai ni sukacides i le aofaiga o le 4.1 kalama.

Afai tatou te talanoa e uiga i meatotino aoga a daikon, ma ona faʻailogaina mo alii ma tamaitai, ona mafai lea ona tatou fai atu e aoga le oloa i tagata uma, tusa lava po o le a le itupa ma le matua. O lenei fualaau faisua ua i ai se aafiaga antibacterial ma le antiviral i luga o le tino, i se faaopoopoga, o se polotini faapitoa o loo i ai i le tuufaatasiga, lea e fesoasoani e faatumauina le soifua maloloina o le tagata maʻi ao faagasolo le vaitau o le malulu ma le malulu.

I atunuu i sasaʻe, o lenei oloa e faʻaaogaina e avea ma aphrodisiac e sili ona lelei. E tusa ai ma suʻesuʻega, o aʻafiaga aʻa e fesoasoani e faʻaleleia le manaʻo o tamaitai, ae o alii e faʻaleleia le malosi. E le gata i lea, e lagona e se tagata le malosi o le malosi ma le malosi, lea e taua foi.

E mafai ona faʻaaogaina fua o le aʻa e avea ma aphrodisiac

Afai e te saunia se faʻavae faapitoa e faʻavae i luga o lenei oloa, e mafai ona e faʻamamaina le inumaga. O le oloa e aofia ai le fiber, lea e aʻafia ai le tele o toxins ma toxins, ona aveʻese malie lea mai le tino. A maeʻa faʻamamaina le iniseti mai togini, o le ate e amata ona galue lelei, ao faʻaitiitia le mamafa i luga.

E mafai ona e faʻaaoga salalaʻau faʻavae radis mo tagata o loʻo mafatia i faʻafitauli o le mafaufau, talu ai o mea o loʻo i totonu o le aʻa o le aʻa e faʻaleleia atili ai le peristalsis. O le oloa e aofia ai le tele o calorie, mo le mafuaʻaga lenei e mafai ai ona e faʻaaogaina le radish i le faagasologa o le leiloa o le mamafa.

O fua o laau toto e taua tele mo a latou vailaʻau oona, saturation ma macro- ma microelements faatasi ai ma mea maualalo i le kalori, lea e tuufaatasia ai o latou aoga aoga.

Iapani Iapani e toetoe lava o minerale uma e manaʻomia mo le soifua maloloina lelei:

  • potassium - 280 mg
  • phosphorus - 28 mg,
  • calcium - 27 mg
  • sodium - 16 mg
  • apamemea - 10 mg
  • magnesium - 9 mg
  • chlorine - 7 mg
  • sulfur - 5 mg
  • uʻamea - 0.84 mg
  • Manganese - 0.75 mg
  • zinc - 0.18 mg.

E lua elemene ma mea aoga mo tagata ua fuaina i le 100 g o le daikon ae le o le milligrams, ae i totonu o micrograms:

Faʻapefea ona faʻaaoga le radisa

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o le radisa e faʻalagolago i le auala e faʻaaoga ai. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona 'aina fualaau faisua fou. Pe a sauniuni salakeke, e fautuaina e tipi i ni fasi pepa tetele. O le malosi o le oloa o le eleele, o le maualuga o lona faasino igoa. O lenei faailoga e faʻapupulaina foi i soo se togafitiga vevela.

E fautuaina e vavae le fua o aso taitasi i ni nai vaega laiti. O taumafataga masani ma vaevaega e fesoasoani e faatumauina ai le maualuga o le toto suka.

E aoga mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e inu ai le sua o le radis. Ae ui i lea, e le mafai ona faʻaaogaina le suavai fou. O le a mafua ai le ita o le mea oona. Fautuaga mo le faaaogaina o le radisa:

  1. Ina ia maua le sua o le radis, tipi ese le pito i luga (pito o lau o fualaau faisua) mai le fualaau aina ma faia ai se atuatuvale.
  2. Ua tuu se mataua o le meli i totonu ma ua tipi ese se fagu ma se tipi ese "pulou". A mavae ni nai itula, o le a aoina le sua i le malologa.
  3. Mo togafitiga faafomaʻi, ua fautuaina e inu le 40 ml o le suka faamalifi 3 taimi i le aso. Ina ia aoina se aofaiga faapena, e tatau ona e faʻalauteleina i le taimi tutusa i le 2 pe 3 fualaau faisua, e faʻatatau i le tele.

E faʻasaina le faʻaaogaina o le radish mo gastritis, gout, maʻi o le gaʻo ma le ulutala duodenal, faʻatasi ai ma le gasegase o le fatu po o le ate.

E tusa pe mafai ona 'ai le radis ma pe o le a le aofaʻi, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi.

O le maʻisuka mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona suia ai le inisalini

O le laisa o se fualaau aina lea ei ai sona aafiaga lelei i le tino, aemaise lava i le maʻisuka. O le faʻaaogaina o le oloa mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua o loʻo faatagaina. O le tuufaatasiga o le fualaau faisua e matua mauoa i vitamini ma minerale, o le toatele o tagata atamamai ua manatu e tatau ona i ai le oloa i le meaai a le tagata maʻi.

Aisea e aoga ai

Pe tatau ona i ai se radish e solia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ioe, e naʻo le fomaʻi e suʻesuʻeina, talu ai o le faʻataʻitaʻiga o le maʻi o le tagata lava ia. Ae ui i lea, o le aoga o le fualaʻau e mautinoa lava e tele sona sao.

  • enzymes
  • vitamini
  • suauu minerale
  • elemene taua
  • isi mea aoga aoga.

O le aoga sili o le oloa o lona aafiaga lea i le suka o le toto. I le maʻisuka ituaiga 2, a uma ona 'aina le oloa, e vave ona toe foʻi le kulukose i le masani. Fautuaina le oloa mo soo se ituaiga faʻamaʻi. Ae e tatau ona e amanaʻia le i ai o nisi faʻasolega, aemaise lava le i ai o se tali atu i se fualaʻau.

Faʻapitoa

E lua ituaiga o fualaau faisua: uliuli ma lanu meamata. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e 'aina uma ituaiga o oloa. E tofu i latou ma mea taua.

O le vevela lava ia e manaia, ae o loo i ai foi le laina i lona tuufaatasiga, lea e tele sona sao i le faamautuina o metabolic processes.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le tagata maʻi e alualu i luma i le gastrointestinal disorders, ma o se taunuuga o loʻo i ai se le atoatoa o le choline, lea e afaina ai le tulaga lautele o le tino.

O le isi vaega o le tuufaatasiga lea e faʻamalamalamaina lanu meamata ma lanu uliuli mai le tele o isi fualaau faisua o le iodine content. Talu ai ona o le maʻisuka o se togafitiga o le endocrine ma le puipuiga o le tino, o le faʻaopoopoga o le iodine i totonu o le tino e talafeagai e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, lea e faigofie tele i le maʻisuka.

E ui i faʻamanuiaga uma e maua i le maʻisuka lanu meamata, e manaʻomia ona e faʻaaogaina e tusa ai ma nisi faʻamaoniga. Muamua lava, e tatau ona manatuaina o radish ma le maʻisuka e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le toto. O le mea lea, afai ei ai se avanoa e lafoai ai le kulukose i lalo ifo o le masani, ona le tatau lea ona 'aina le fualaau faisua. O le suka maualalo e tutusa lava le matautia e pei o le suka maualuga.

  • fou
  • i le tulaga o le sua
  • i le tulaga o salati,
  • i foliga ua afifi.

I le tulaga o le malosi o le kulukose, e fesoasoani le radis i le maʻisuka ituaiga 2 i le ituaiga o sua. E fautuaina ina ia faaopoopo le meli i le sua (i le fua faatatau o le 1: 1). E sili atu le inu i se vai inu faalua i le aso i ni nai minute ao le i faia le taumafataga. O fomaʻi fautuaina le maʻisuka e fai fuamoa fualaʻau, o se tasi o ia mea e tatau ona faʻatapulaaina. O sala e tatau ona faʻaalu i le suauu olive.

Pe a saunia ni ipu poʻo se sua mai se fualaau faisua, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le mea moni o le faʻaaogaina o le radish po o le lanu meamata mo le maʻisuka e tatau ona matua fou lava. O le aoga atoa o le oloa o le sua o loʻo i ai. O fualaau suamalie e leiloa a latou mea uiga ese, o lea o le a leai se aoga mai lo latou faʻaaogaina.

O sea fualaau faisua e pei o le radisa e maua i lona natura masani i na o se vaitau. I le maʻisuka, e le fautuaina e 'ai se meaʻai:

  • faʻamaʻa
  • faʻatau i se faleoloa mai le vaitau,
  • i ai ni faailoga o le pala.

O le vevela mo le maʻisuka e tatau ona faatoa fou ma matua. E sili atu le lelei o le 'ai o se oloa e tupu i totonu o le togalaau, talu ai o le tele o faleoloa o loʻo i ai mea matautia i le tino. O se fualaau faanatura masani ma fou e mafai ai ona e tausia pea le tulaga o le tino i le tulaga masani ma aafia ai le aoga o togafitiga.

Faamatalaga Faaopopo

O le faʻaaoga lelei o le radisa e faʻamaonia ai le maualuga o le kulukose, ma faʻaitiitia foi le cholesterol.O fualaau suamalie ma ipu ma le faʻaopoopoga o lenei oloa aoga, e faaopoopo atu i mea uma o loʻo lisiina, o loʻo i ai se puipuiga mai faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis ma le tele o isi faʻamaʻi.

  • 'ai e aunoa ma ni meaʻai faaopoopo,
  • e sili ona lelei le faia o suamalie pe 'ai le kuka,
  • 'ai e aunoa ma le faaopoopoina o le masima,
  • pe a le faʻafefiloi le sua ma isi meainu.

O le manuia o le fualaau faisua e le faʻafitia e oo lava ile fomaʻi. Ae ae leʻi amata ona 'aʻai, e fautuaina e faʻafesoʻotai se fomaʻi, aua o le tagata gasegase e mafai ona maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi lea e le manaʻomia ai lona faʻaoga.

E mafai foi ona e talanoa ma le tagata poto faapitoa le aofai o le taumafaina, ma i le a le ituaiga e manaomia e ai ai. Lanu uliuli ma lanumeamata e fautuaina mo le maʻisuka, e tusa lava po o le a lona ituaiga.

Faatasi ai ma le muamua ma le lona lua ituaiga o faamaʻi, o loo i ai le aoga tele.

E mafai ona 'ai le radis mo le maʻisuka?

O le tele o tagata gasegase latou te le masalomia le aoga o le radis i le maʻisuka ituaiga 2. Ona o lona tuufaatasiga tele, o le fualaau faisua e le gata ina faʻasaʻoina ai le gaʻo gaʻo ma le protein, ae o loʻo i ai foi sona aafiaga aoga i le endocrine, o le popole ma le faʻaogaina o masini.

O le siaki o loʻo i totonu o le oloa e faʻaleleia ai le vaʻai, faʻamalosia le malosi o le ponaivi, ma mea faʻasao e puipuia e puipuia ai faʻamaʻi pipisi.

O le faʻaaoga masani o le fualaau aina e fesoasoani i le maʻisuka ia lagona le soifua maloloina ma le sologa lelei.

O aoga o le radis mo le maʻisuka

O tagata ei ai le maualuga o le suka toto e tatau ona faʻatapulaaina lo latou taumafa o meaʻai e aofia ai gaʻo vailaau faʻamaʻi ma maua ai le maualuga o le malosi. E tusa ma le 50% o taumafataga o aso taitasi e tatau ona aofia ai fualaau faisua ma fualaau 'aina, lea e maualalo le faʻaogaina o fuainumera.

O se vaega taua i lenei mea o le radis i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei fualaau faʻasaina e faʻasaʻoina ai faiga faʻavae, e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i le plasma toto ma fesoasoani ai e tau le mamafa o le mamafa.

E le gata i lea, o le radis ei ai lona aafiaga aoga i le cardiovascular system, o gastrointestinal tract, o gaʻo ma le ate, e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave i le talaaga o le maʻi maualalo.

Faʻaauau le faʻaaogaina o fesoasoani faʻalaisa:

  • fufulu le tino o toxins e faʻaputu ona o le masani ona faʻaaogaina vailaʻau,
  • tau ma le cholesterol palapala i totonu o vaa,
  • faaleleia le tafe toto,
  • faateleina le hemoglobin,
  • faaitiitia le fufula
  • maualalo le toto
  • faʻamalositino le polokalama puipuia
  • teena le atinaʻe o le kanesa.

Talu ai ona o le maualalo o le faasinomaga o le oloa, o se tagata e nofo umi.

O le faasinomaga o le faasinomaga e 12 iunite. E tusa ai ma lea, e gasegase mo se taimi umi, e aunoa ma le afaina o le maualuga o le suka i totonu o le toto, ae mo se taimi umi e mafua ai le lagona o le maofa. E le gata i lea, o filo laau o loo i totonu o le oloa e fesoasoani e faaitiitia le aofaʻiga o fuainumera o meaai, lea e 'ai e le maʻisuka ma le susulu.

Lanu uliuli

O le laisa uliuli e aofia ai le tele o meaʻai e masani ona le maua i se maʻi vaivai. Mo le maʻisuka, o le aʻa o le aʻa e taua ona e faʻaleleia ai le lagona o sela i le inisalini.

I le faaopoopo atu i ai, o le vitamini C, lea e mauoa i fualaau faisua, e faaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis ma le stroke, o le vitamini A e puipuia ai le atinaʻe o palapala ma le retinopathy, o le vitamini E e faʻaleleia ai le toto, e puipuia ai le tupu o le maʻisuka, ma o le kulupu B e maua ai se aoga aoga i neura, e le aofia ai le neuropathy.

O minerale i le taimi lava e tasi e faʻaleleia ai le 'ailaina o otaota, ma maua ai foi le aʻale ma le diuretic. O vaega faʻamalolo o aʻafiaga aʻa e faʻamatalaina i le laulau.

Green radish

O fualaau 'eseʻese o fualaau faisua e fesoasoani i le mamafa o le paʻu i le gaʻo.

O le radish lanumeamata mo le maʻisuka e le sili atu ona aoga nai lo le uliuli, aua e foliga tutusa foliga tutusa.

E sili ona aoga mo le mamafa o tagata, talu ai o le choline o loʻo iai i aʻa o le aʻafiaga o loʻo aʻafia i le gaosiga o gasegase, e mafua ai le gau o lipids ma le aveesea mai le tino.

O le tele o le iodine e aoga mo ituaiga uma o le maʻisuka: e tatau mo le vevela o le thyroid, ma fesoasoani foi e toe faʻafoʻi le metabolism ma le faʻatinoga o le system endocrine i lona atoaga. E le gata i lea, o le fualaau aina e mafua ona o le faateleina o le totoina o le toto, toe faʻaleleia ai le tino ma faʻamalosia ai faʻamaʻi manuʻa.

Daikon ma papaʻe

E sili ona aoga le radish paʻu i se tagata ua maua i le maʻisuka ituaiga 2, ona e fesoasoani i le gaosia o le inisalini.

E pei lavakonkon, o lenei ituaiga e maua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tetee ai i le fausia o pusa cholesterol, ma faateleina ai foi le puipuiga o le tino.

Ona o ana visepic ma mea faʻapitoa, o aʻa o le aʻa e vave faʻaitiitia ai le tuputupu aʻe o siama ma puipuia mai faʻamaʻi e mafua mai i meaola ninii.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O le faasinomaga o le faasino igoa o le daikon e 15 iunite. O le fualaau faisua e maua ai se lagona o le atoatoa, aoga mo i latou oe pulea le maua o le mamafa ma le maʻisuka. O le fiber e puleaina le suka i totonu o le tino. Latou te faʻaaoga le lakonkon mo le maʻisuka ituaiga 2 ona o ona mea aoga, le tuufaatasiga o meaola ma vitamini, faatasi ai ma le fesoasoani:

  • ua puipuia le anemia
  • puipuiga o le puipuiga
  • galuega faaleleia o le fatu
  • o le tulaga lelei o le vaai mamao,
  • o se aafiaga lelei i luga o le tino popolega e matauina.

Ua faʻafeiloaina le radisa i le taumafataga ile ituaiga o salati:

  • faatasi ai ma le susu o moa ua kuka, o le aniani, kaloti kuka ma daikon, lea e faʻaaogaina i laau, pepa ma kirimi kiripulu,
  • faatasi ai ma kāloti kuka ma daikon, pepa suamalie suamalie, aniani, afu, faʻafefiloi ma le suauu olive ma le sua o le tipolo.

Mo le ate

O fualaau 'aina e faʻamamaina ai talo, fesoasoani i se tino ola maloloina e faʻasoa ai meaʻai gaʻo, o lona uiga, o se salati mai ia mea e tatau ona aofia ai i le lisi o ipu malologa. Daikon o le a manuia mo le ate i totonu o sea ipu:

  • faʻafefete ma paʻu 150 g o le moa,
  • mo le faʻafefiloi 2 le tangerine juice ma le 4 tbsp. l mayonnaise
  • pi 1 apu ma tipi i ni fasi keke,
  • 4 tangerines ua vaevaeina i ni vaega,
  • Lisi 100 g o le daikon ma le vaitau ma sau sau kuka.

Faatasi ai ma le gout

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o se faʻagasologa o le sogasoga o le sogasoga, e oʻo lava i le susulu suamalie e le fautuaina e aofia i totonu o le taumafataga. Daikon faatasi ai ma le gout, faapea foi le rūmatism, e faʻaaogaina i le faiga o mea e sui ai: 30 ml o le suamisi, 20 g o le meli, 10 ml o le ava 70% ua faʻafefiloi ma tuu i se mea malulu, malulu mo le vaiaso.

Mo le gau o le mamafa

O se maualuga maualuga o le vaitamini C e fesoasoani e faʻasaʻo le mamafa. Faatasi ai ma se taumafataga, o le 'ai 300 g o le susulu suamalie i le aso o le a fesoasoani e aveesea ai calories e 175, talu ai ona faateleina ai le metabolism. Daikon mo le gau o le mamafa o loʻo faʻaaogaina i salakeke ma cocktails aʻo leʻi aʻoga:

  • 100 g fualaau faisua ma mango ua pasia i totonu o se masini toto,
  • I se vevela vevela o le taumafanafana, e saunia ai le suauu fou mai le 100 g o kukama, 100 g o fualaau faisua ma nisi totogo o le pasili.

Faʻaaofia le radish Saina i le 'aiina o aso anapogi.

Fautuaga! Afai e leai se faʻailogaina, na o le paukon aoga naʻo le le faʻaputuina o mea leaga mai le palapala poʻo le ea.

E le gata i lea, e mafai e le fualaʻau ona aveese faʻamalama.

E ui i ana meatotino aoga, ae o le lakonkon e afaina ai tagata ola maloloina ma le faʻaaogaina le faʻaaogaina. Paʻu ma le tiga i totonu o le manava, manava manava, e oʻo i le faateleina o le vevela, e mafai ona faʻalavelave. Faʻataga faʻasalaina daikon mo ia faʻasolega:

  • gastritis ma maualuga maualuga,
  • manava o le manava
  • ate fatu
  • faʻamaʻi fatu.

E tatau ona e lafoaia le fualaʻau ma i latou e mafatia i le gout.

I le taimi nei, e taua tele le auiliiliga i meatotino aoga ma le faʻailogaina o daikon. O le aoga sili o le fualaau faisua o le maualalo lea o le kalori, faapea foi ma se lisi tele o vaega aoga i le tuufaatasiga.

  1. O le tuufaatasiga o lenei oloa e aofia ai le potassium, lea e fesoasoani e aveese le malosi o le vai mai le tino, ma aveese ai le masima sili, lea e mafai ai ona aveese le edema. A o faʻaitiitia le maualuga ole sodium i totonu o le toto, o le fatu maso e amata ona galue malosi, lea e fesoasoani e aloese ai i le tutupu mai o faʻasalaga.
  2. Vitamini mai le kulupu B o se vaega e sili ona taua e fesoasoani e faʻafesoʻotaʻi le tino o le tagata. O nei vitamini e fesoasoani i le fomaʻi malosi ma faʻaleleia atoatoa, mafai ai ona faʻatonutonu le maualuga o le inisalini i totonu o le toto, ma faʻalelei atili ai le manatua.
  3. O le tuufaatasiga e aofia ai le tele o le uʻamea, o le mea lenei e fesoasoani e fausia ai le hemoglobin i le toto, lea e taua tele mo le anemia, lea e masani ona tupu i le taimi o le maitaga.
  4. O le vitamin C ei ai le tele o mea aoga, o loʻo i ai sona malosi faʻamalosia i le tino, fesoasoani e puipuia le malulu, aua e faʻaleleia ai galuega puipui a le tino. Daikon radish e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le malulu ma le fulu.
  5. O le tuufaatasiga e aofia ai iodine, lea e faʻaleleia ai le lauroid, ma o le radish foi e aofia ai beta-carotene, lea e faʻaleleia ai le vaʻai.
  6. O le selenium o se mea taua, aua e puipuia mai le atinaʻeina o le kanesa, ma e fesoasoani foi i le faʻataʻiina o faʻamaʻi pipisi e pei ole vailaau faʻamaʻi ma le Ebola.
  7. O le fiber e ulufale i totonu o le iniseti, ona aveese uma lea o mea leaga mai le tino, o le fusi e fesoasoani e faamalosia ai ponaivi, lea e taua i le matua, ma pectin e maualalo ai le cholesterol leaga i le toto.

Daikon e tele meaʻai

E taua le manatuaina o recipes e faʻavae i luga o le talokononi e le gata o aoga aoga, ae faʻapea foi le faʻasaʻo. E taua tele le faʻatalanoa o se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga ma faʻasalaga faʻavae i luga o lenei oloa.

E taua le manatu o le lakonkon e le gata o aoga aoga, ae o faʻamaʻi foi, e tatau ona faʻaaogaina i le maʻisuka ma le faʻaeteete tele. O le tele o tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai se faʻamaʻi lea e mafai ai ona faʻaaogaina lenei fualaau. Talu ai e masani lava ona maua e le tagata maʻi nisi pauna i le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e tatau ai ona faʻaumatia, ma o le a fesoasoani le radish Saina.

O le aʻa o le aʻa e maua mai ai se fuainumera maualalo. Ae le gata i lenei, o lona tuufaatasiga e aofia ai le tele o fila, e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaogaina o fuainumera o na oloa e faʻaaoga faatasi ma le fualaau faisua. Afai e faʻapipiʻi le oloa faʻatasi ma polotini, o le a faʻavavevave le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le protein.

E faʻapefea ona tuputupu aʻekonkon

Lanu uliuli

O le fualaau ua tuʻuina atu ua tumu i le lisi atoa o vitamini, e taʻua o vitamini A, ituaiga uma o vitamini B, C, E ma le PP. E le gata i lea, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le i ai o elemene, mo se faataitaiga, potassium, calcium ma isi. O le taua tele o le faʻaaogaina o le radish uliuli ona o le i ai o iodine, fuamoa ma le uʻamea. E le gata i lea, o le aʻa o le aʻa e faʻailoaina i se fuainumera faʻasolosolo lelei, lea e mafai ai ona faʻaaoga fualaau aina mo le maʻisuka ma le poto masani.

O le laisa uliuli e 36 kcal ma le 6.7 g o carbohydrates (mo le 100 g). O le fualaʻau e mauoa i vitamini A, B1, B2, B5, B6, C, E ma le PP. E iai le potassium, calcium, magnesium, sulfur, iodine, phosphorus ma le uʻamea.

O le vailaʻau A o loʻo aʻafia i le faʻaogaina o meaola vaaia. E manaʻomia mo le faʻaogaina o le tagata suʻesuʻe. Vitamin A fesoasoani e puipuia le tupuga o le retinopathy o le maʻisuka (faʻaleagaina le retina o le mata).

Vitamin E fesoasoani e faʻaopoopoina le toto toto. O le faʻasoasoa maualalo i tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafua ona o le sili atu o le faʻatonuga o le kulukose i totonu. Tocopherol e vave faʻavave le toto ma faʻaleleia meaʻai, ma fesoasoani e puipuia le foliga mai o se faʻalavelave faʻalavelave o le maʻi - o le maʻi suka.O le toilalo o masini mūmū ua amataina ona o se faʻaitiitia o le tafe toto i totonu o vaʻa o vae.

Ona o le i ai o vitamini B, o le radis mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona taofia le faaleagaina i le tino (neuropathy). O se faʻalavelave taatele o le maʻisuka. O faʻaleagaga o le faʻalavelave faʻalavelave e mafua ai faʻalavelave i le faʻatinoga o ituaiga eseese ma okeni. Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le i ai o vitamini B6 i totonu o aʻafiaga aʻa e taua tele. E manaʻomia se vaega i le metabolism o protein ma fesoasoani i le faʻaaogaina o meaʻai o le protein, o se vaega o le meaai antidiabetic.

Vitamin H e maualalo ai le kulukose toto. E pei o le inisalini. Vitamin C e mafai ai e oe ona taofi le gaioiga o le faaleagaina o le toto, lea e masani ona tupu i le maʻisuka malosi. O puipui o toto toto e afaina mai faiga e faʻaumatia ai lea e mafua ai le hyperglycemia masani. Faʻaauau ona faʻaaogaina le lanu uliuli:

  • o le a mafai ona faʻaitiitia le faʻamaʻi o le cardiovascular ma le valea,
  • faafetai i le paluka, o se fualaau aina ei ai le maʻisuka ei ai lona aoga aoga i luga o le masima vai masima i totonu o le tino,
  • e fesoasoani i le aveesea o le fulafula,
  • o le aʻa o le aʻa e maua ai se mea faʻapitoa ma le faʻaleagaina.

I le radish uliuli o loo i ai se aofaiga tele o le lysozyme compound. E puipui ai le tino vaivai mai meaola ninii, Staphylococcus aureus ma le diphtheria.

I totonu o tagata faʻamaʻi

Ua fautuaina e le faamalolo le meaʻai ia daikon juice:

  • faʻasaʻoina le faʻafefe
  • faʻafouina le galuega a le gall ma le vevela,
  • faasaolotoina o le iniseti mai toxins ma toxins,
  • taofi le tale
  • faʻaitiitia le mumū i le tonsillitis, i sooga ma le paʻu o le paʻu,
  • togafitia o manua ma le faʻamaʻalo ma le uila,
  • faaitiitia le faateleina o le popole popole.

I le cosmetology

Faʻaaogaina le radish saina e avea o se viseptic, o le sua poo le pulupulu e faʻaaogaina e:

  • fufulu mama
  • masini mo siaki,
  • o lona uiga o le faʻamafanafanaina o faʻamalaʻau ma vaega faʻamaʻaʻaina i luga o le paʻu,
  • pulu mo le matagofie, susulu ma lauulu ulu.

E fautuaina e faʻaaoga le daikon fou. O le tofoina o lenei aʻa laau e ese mai le radish masani ma e sili atu ona agavaivai (e leai se uiga oona mulimuli ane).

I fualaʻau, e le gata o vaega papaʻe o le fualaʻau e faʻaaogaina, ae faʻapea foi i luga. O lau lanu meamata ua faaopoopoina i salati, falai pe uʻu.

O le faʻaaogaina o le daikon e le mafua ai le faʻavauvau, ma o lona masani ai i totonu o le taumafataga o loʻo i ai se malosi malosi e faʻamalolo ai i le tino ma le faʻaogaina o mea uma i totonu.

Daikon ei ai meatotino taua nei:

  • o se aafiaga aoga i luga o le tino o le tagata (e talitonuina o le masani ona faaaoga fualaʻau aʻa i meaai e maua ai le filemu o le mafaufau),
  • faateleina le maualuga o le gauai ma le faiʻai,
  • faʻamalosi malosi ile lauulu, nifo, fao ma ponaivi (ona o le maualuga o le calcium o loʻo i totonu o fua aʻa),
  • fufulu o gaʻo ma le ate o mea leaga (e aofia ai le faʻaumatia o maʻa laiti ma oneone),
  • puipuiga ma togafitiga o faʻamaʻi o le cardiovascular system,
  • poloka le toe gaosia o siama faʻamaʻi ma microbes i le tino,
  • faamalolosia o le loto ma toto toto,
  • le tuʻuina atu o aʻafiaga faʻapitoa i le tino,
  • malosi malosi o le antibacterial,
  • faʻaleleia o le faagasologa o le faʻasalaga o le pipili,
  • o se aafiaga o le diuretic
  • puipuiga o le faia o tumutumu oona (ona o le maualuga maualuga o le iso isoordanic acid),
  • faamalieina le fiaaai,
  • saoasaoa o le metabolism i le tino,
  • faʻaleleia le faʻaleleiaina,
  • faʻataʻotoina o le gaioiga o le tino (e aofia ai le faʻamamaina),
  • aveeseina o le cholesterol ma toxins mai le tino,
  • fesoasoani i le tau faasaga i le mamafa mamafa,
  • Paʻu o le paʻu paʻepaʻe (mo se faʻataʻitaʻiga, i le i ai o ni fomaʻi poʻo ni vaitau o tausaga)
  • aveeseina o siama ma isi paʻu o le paʻu (paʻu, siama, maʻi o le tino),
  • faʻamalosiina le puipuiga o le tino (faateleina le tetee atu i malulu ma faamai viral),
  • faateleina le taua (faateleina le malosi o le tino ma le faateleina o lagona),
  • puleaina o le tele o le suavai ma otaota;
  • aveeseina o faailoga o le arrhythmia ma tachycardia,
  • faʻatalanoaina o le faagasologa o le fausia o sela,
  • fufulu mama,
  • se faʻaopoopoga o siama aoga i totonu o le manava,
  • saoasaoa o le faʻamaʻi manuʻa, e aofia ai abscesses purulenti,
  • le vaevaeina o meaʻai (e aofia ai le maso),
  • o le saoasaoa o le faagasologa o le toe faaleleia o le tino ma ituaiga eseese o le vevela.

Daikon o loʻo aofia i le tele o polokalama o mea taumafa i le taua i le mamafa poʻo faʻamaʻi o le tino.

Ua faʻamaonia mai o le radish Iapani faʻavaveina le faagasologa o le toe faʻaleleia i faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, le gaioiga o le gaioiga o le fatu ma vaʻa toto, fatugaʻo, ate poʻo le vaeluaina. Daikon fesoasoani e taulima le atherosclerosis poʻo le rūmāmatika.

Scopes o daikon e eseese. I le isi itu, o le aʻa o le aʻa e manatu o se oloa manaia lelei, i le isi itu, e masani ona faʻaaoga e togafitia ai le tele o faʻamaʻi.

E mafai ona e faʻaaogaina le radish Iapani i foliga o foliga mata, mea e faʻafefiloi ai mo fulufulu poʻo ni meaʻai, o mea e fai mo le sauniuni o salakeke po o sua. O se faʻamalologa malosi e maua ai se daikon fou.

Pe a faʻaalia i le vevela o togafitiga, i aʻa, e pei o isi fualaau faisua, ua leiloloa se vaega tele o mea aoga.

Daikon mo le gau o le mamafa:

  • daikon juice ao le i momoe (e tatau ona kukaina fualaau faisua ma sua le sua, i le taimi o le taumafataga e fautuaina e faaaoga le afa afa i aso taitasi ao le i momoe, e faamalulu le tofo, mafai ona e faʻafefiloi i le sukalati poo le apu suamalie),
  • fuamoa fuamoa ma daikon (daikon ua tuufaatasia ma le tele o fualaau faisua ma soʻo se fuālaʻau manogi, tuʻuina atu i totonu o meaai i aso uma, e mafai ona faʻavavevave le faagasologa o le aveeseina o paʻu faaopoopo, fautuaina e faʻaaoga aʻa i le aso i le aso atoa).

Daikon i le cosmetology:

  • (e tatau ona e faʻafefiloi le laka, ole laititi ole kulimi kirimoli poʻo le suauu manogi e mafai ona faʻaopopo i le elemene, faʻaaoga le kuluga e maua mai i se mea manifinifi ile mata ma fufulu pe'ā uma le 20 minute, pe'āfai e manaia le paʻu, ona sili atu lea ona faʻaaoga le sua o le suka nai lo nei mea faaopoopo poʻo kulimi mo ituaiga paʻu o iai),
  • fufuluina o le suamalie (fufulu i aso uma ma le susu juice fesoasoani e toe faʻaleleia le paʻu, faʻaleleia lelei le lanu ma le tulaga, faʻamalosi ma faʻaleleia lona gafatia, faʻafefeina le aʻa ma totoina le sua i le kulimi, faʻaleleia le aʻafiaga, fufuluina le vai o totoe ma susu susu ma faʻafefe vai )

O le lanu lanumeamata, e uiga i faamanuiaga ma mea lamatia o le a ou taʻuina atu ia te oe i le taimi nei, o se aʻa o le aʻa, lea e mafua ai ona tatou le amanaia. E mafai ona e iloa o ia i le igoa, Margelan, radish Saina, Lobo. Ae paga lea, o le vaitau fou o fuālaʻau e le umi.

E toatele e mautinoa o Uzbekistan ma le talafatai i Metitirani ua manatu o le nofoaga na fanau mai ai le radish Saina, o iina e sili ona lauiloa. E le o lea, o le radish Margelan o se gaosia o oloa ma e le tupu i le vao. O le fualaʻau o se ituaiga fulufulu vevela, o le mea e sili ona latalata i le lanu uliuli lauiloa.

O le tagata e umia faamaumauga mo vitamini B2, o le mea moni, o le lanu lanumeamata. O le vaega tuʻufaʻatasiga e tatau ona e mafai ona e maua se tulaga lelei o le metabolism, e faʻamalosia ai le faʻamaloina o manuʻa ma le paʻu atoa. I le faʻaopoopoga, o le auala lenei ua maua ai le puipuiga lelei o le toe foʻi mai, ua faʻaleleia galuega vaaia, ma ua le aofia ai le retinopathy. O le faʻamatalaga faʻamaonia e mafai ai e oe ona faʻaaoga le oloa e tusa lava pe maualuga le suka, ma o le mea lea ou te fia tosina atu ai i isi mea:

  • o se mea aoga i le tuufaatasiga o le lisiina lea, lea e matua taua lava mo se metabolism talafeagai,
  • o le aofaʻi o le vaega tuʻufaʻatasia e faʻaititia ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2,
  • o le tausisia o le sili ona lelei o le filifili ole taua tele ma e matua tatau lava mo tagata ei ai se faasinoupu o le tino.

I le tautalagia pe aisea e le tatau ai ona faʻamaloloina le radisa lanumeamata, latou te gauai atu i le i ai o le iodine i le tuufaatasiga. O lenei elemene taua, e pei ona e iloa, fesoasoani e faʻaleleia le gaioiga o le endocrine gland, lea e tele lava ina pagatia i le maʻisuka. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le lanu meamata e taua tele ma mafai ona faʻaleleia le galuega a le tino i le maʻisuka. E le tatau ona itiiti se tosina pe mafai pe talafeagai ma e tatau ai ona 'ai i le paʻepaʻe paʻepaʻe ma pe aisea, pe aoga mo le faʻamautuina o fua o le suka.

E tusa ai ma fomaʻi, o Daikon o loʻo i ai ni mea aoga ma faʻamaʻi, pe a faʻaaogaina pe a uma le limasefulu tausaga, o loʻo i ai pea isi itu lelei, e sili atu le talanoa e uiga ia i latou i auiliiliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e masani ona e 'ai i lenei aʻa, e mafai ona e toe faʻafoʻi le aofaʻi tatau ole phosphorus ma le calcium i le toto, lea o le a faʻamalosia ai ponaivi. O lona uiga e mafai e se fualaau aina ona puipuia le atinaʻeina o se faʻamaʻi e pei o le osteoporosis.

Daikon e aoga mo le osteoporosis

Faʻafofo mo le faʻamalosi

O le sua ma le laʻau o lenei oloa e faʻaaogaina e faʻaumatia ai le tumau o le mau. Ina ia saunia se mea faapena, ave se tasi sipuni o tumutumu matutu ma sasaa se ipu vai inu. Faʻaosooso le vaifofo mo le 45 minute, ona ave lea faatolu i le aso. E faia le faʻasalalauga i le taimi lava e uma ai se taumafataga. O le togafitiga e le sili atu ma le tolu aso.

Mai manuʻa pipisi

Ina ia faʻamalolo le afaina i le manua, e tatau ona e aʻafia se fualaʻau ma faʻafefe. A maeʻa lenei mea, e faʻaaoga le oloa i le manua ma fusi i se fusi. E sui uma lavalava i le 2-3 itula.

O lenei tuufaatasiga e fesoasoani e vave faʻaleagaina ai le malulu ma le fulu, faʻamalie le radish, ona faʻafefiloi ai lea ma le meli. E mafai foi ona e faia se salati mai lenei oloa, lea e faʻavasegaina foʻi ma le meli. E lava le 'ai i se tasi o ia ituaiga salalai i aso uma e faʻamalolo ai le malulu poʻo le puipuia o le fulu.

Mo tamaiti ma tagata matutua

E tatau i fanau ona maua aʻa i le 3-4th tausaga o le olaga. E leai se manaʻoga e faʻamalosia se tamaititi. Ae peitai, afai e fiafia o ia i le fualaau faisua, ona taua lea e mautinoa ai e leai se meaʻai, ma e le afaina ai le manava ma le tele o fiva.

Ae e manaʻomia e tagata matutua ona faʻaaoga togalaau faʻamalo ma le faʻaeteete, talu ai o le faʻalaumalieina e vaivai i le matua, ma o loʻo faʻapupulaina faʻamaʻi eseese.

Ae afai e manaʻomia, i ni mea laiti, e mafai ona e inu i le aʻa. O se mea vaivai tele ma le toto.

E lelei aoga pe a le aoga

Mo le gau o le mamafa, e fautuaina e le au fai meaʻai le taumafaina o le daikon fou, talu ai o mea uma o le macro- ma microelements ua faʻapitoa ona faʻapipiʻiina i lenei auala. E i ai foi sina mea e maualalo le kalori. Talu ai ona o lenei tulaga, o aʻafiaga aʻa e mafai ona aofia ai i taumafa masani o le leiloloa o le mamafa.

Ae e te leʻi alu i le moega, e tatau ona e inuina le suakonkon juice. Ina ia faia lenei mea, ia faʻamalieina le fualaau aina, faʻasusu le sua. Taumafa inu 1½ ipu. Afai o le tofo e le manaia, ona e faʻafefiloi lea i le apu po o le kāroti.

O le faʻaauau ona faʻaaogaina salalau fualaʻau fou i le daikon o le a vave faʻavaveina ai le faagasologa o le leiloa o le mamafa. E fautuaina e le itiiti ifo i le tasi i le vaiaso o loʻo i ai se daikon e mulimuli i soo se meaʻai.

Le faʻaaogaina o le daikon i vailaau faʻaleaganuʻu

O fualaʻau e faʻaaogaina i vailaau e togafitia ai le tele o faʻamaʻi, faʻapitoa foi ma le faʻamalosia o le faʻamalosia lautele:

  1. Togafitiga o manua, magia, fueva ma isi paʻu o le paʻu. Mo lenei mea, e tatau ona gaugau fatu laau ma faʻaaogaina i nofoaga faʻafitauli.
  2. E faʻaaogaina e matua. Mo le faʻaaogaina o le toto, o le 50 kalama o le sua o le suka e fefiloi ma le meli ma le inu.
  3. Mo le togafitiga o arrhythmias, ua kukaina le fualaau faisua ma ufiufi i le sugar granulated. Ona inu loa lea o le sua ao le i ai, 1 sipunipuni 3 taimi i le aso.
  4. E mafai ona fesoasoani le lakonkonkon i le anemia.E tatau ona faʻamamafa faʻamalama, kāloti ma beets, faʻafefiloi ma auina atu mo le 3 itula ile ogaumu. E tatau ona 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso.
  5. O le paluga o le daikon, le meli ma le vai i se fua faatatau o le 3: 2: 1 o le a fesoasoani ai i tagata mamaʻi e mafatia i le faʻamaʻi ma le rūmū.

Paʻepaʻe paʻepaʻe

O se taotoga mai le lanu paepae ma le meli e fesoasoani i tagata mamaʻi e aveesea ai le tale. E tatau i faletua uma ona maua. E mafai ona e ave lenei paluga mo tagata matutua ma tamaiti.

Tulafono mo le saunia o le oloa:

  • o le pito i luga o aʻa laau e seleseleina,
  • o le pito i totonu o le mea na gaosia
  • ua tumu le avanoa i le meli
  • A mavae le 12 itula, ona amata lea ona tuʻuina atu le sua o le vine i le sua, lea e faʻafefiloi ma le meli.

A maeʻa lena mea, e mafai ona onā le paluga e mafua ai.

Ae o loʻo i ai isi filifiliga mo le faia o daikon. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻaʻaina le fufuluina o fualaau faisua i totonu o kupita, tuu i totonu o se pesini ma faaopoopo 3 punetini o le meli. Kuni le tapuni ma alu mo le 12 itula. A maeʻa ona e inuina le sua oona.

O le umi ole togafitiga e 10 aso. E tatau i tamaiti ona inu i le sipuni 2 taimi i le aso ao lei oʻo i taumafataga. Ma tagata matutua i se sipuni sipuni i se auala talitutusa.

Le faʻaaogaina o le paʻepaʻe paepae i le cosmetology

I le cosmetology, daikon e mafai ona faʻaaoga i ni auala se lua:

  1. I le avea ai ma mata puipui. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona kukaina le radis, faʻaopopo se vaega itiiti o le kirimi oona. Tufatufa le mea na tupu i se mea manifinifi ile luga o foliga. Fufulu pe'ā uma le 20 minute.
  2. Mo le fufuluina. O iinei e faaaoga ai le sua sua. O le fufuluina e le aunoa o le suavai e fesoasoani e toe faafouina ai le paʻu, faʻaleleia le lanu ma le tulaga. Faʻateleina le faʻasolosolo.

Aisea e taua ai le fou?

E taua tele le faʻamaina o le radish fou i le maʻisuka. E na o se aʻa fou e maua ai le lisi atoa o vailaʻau vailaʻau, lea e manaʻomia tele ai le fualaau aina mo tamaiti matutua ma tamaiti e faalagolago i le insulin.

E oʻo lava i le pipiʻi taimi pupuu i totonu o le pusaaisa e leaga ai le aʻafiaga o le oloa. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le maualuga o le suka o le toto, ua matua feteʻenaʻi le faaaogaina o le radish.

I lenei fomu, o le fualaau faisua e matautia i le soifua maloloina ma mafai ona mafua ai faʻafitauli.

Faʻapefea ona faʻaaoga?

Ina ia maua le sua mai le fualaau faisua, e tatau ona e tuu sina meli laitiiti i le tipi.

E manaʻomia lou faʻaaogaina o le radish fou, saunia o kuluna mai ia mea. I le taimi lava e tasi, e tatau i tagata gasegati ona iloa o le tamaititi laititi, o le maualuga lea o le GI.

O le faʻatagaina masani i aso taitasi mo le maʻisuka ituaiga 2 e 200 g, peitaʻi, ona o le tulaga ese o le maʻi, e tatau ona vaevaeina le masani i ni vaega ma faʻaaogaina i ni vaega laiti i taimi masani. E taua foi le sua suamalie.

Ona o le susunuina o le vevela, o le sua o le suavai fou e afaina ai le gastrointestinal tract, o le mea lea e tatau ona aveesea mai i le fesoasoani a le meli:

  1. O le pito i luga e vavae ese mai le radis ma faia se notch ma se naifi.
  2. Tuu le oloa o le paluga i le malologa ma ufiufi.
  3. O fualaau e sili atu i le 3 itula.

E tasi le radish e aofia ai 15-20 ml o le sua, aʻo le masani i aso uma e 40 ml.

O le a se mea e mafai ona faia mai daikon

Lulu Paʻepaʻe o se aʻa o le aʻa e lelei tele ma fualaau faisua. O le mea lea, mai ia mea e mafai ona e kuka ai se tele o salakeke. Ua tuʻufaʻatasia foʻi ma isi oloa.

Lisi mai daikon:

  • eseese sosolo
  • meatone sandwich
  • Japanese croquettes
  • tipi
  • faʻailoa,
  • taʻavale
  • vaʻa
  • tolo se fualaau faisua
  • miso soup
  • carbonara, talo,
  • sushi.

Auala e teu aikonkon

E tele auala e teu ai aʻa.

Teuina o fualaʻau fou i le oneone mo le taumalulu. I le amataga, e tatau ona e filifilia fua sili ona mama. Ona taoto ai lea i luga o fafie laupapa. Ufiufi taʻitasi taʻitasi i le oneone susu. Moisturize le oneone i taimi uma ina ia le malogo. Tuu ni pusa i totonu o se potu e maualalo le vevela ma le itiiti o le la.

Taofi le daikon i totonu o le pusaaisa. Faʻapipiʻu fualaau taʻitasi i polyethylene ma ni pu laiti. Tuu i totonu o le vaega o fualaau faisua. Iloilo e le aunoa ia aʻa laau mo le pala.

Teuina i se fale mautotogi. I luga o le faletusi e manaʻomia lou ufiufi o fualaau faisua ma se ie ina ia aua neʻi faʻamago. Ma o le vevela o le kapoti e le tatau ona sili atu i le +8 C.

Taofia Aveese petioles ma fufulu daikon. Otioti le fualaau aina i ni vaega laiti, poʻo le faʻafefe. Faamamaina i le polyethylene ma le pusaaisa.

Fafagaina o fua, canning. Aea ma mafanafana le apa. Somi le sua. Liligi i totonu o koneteina ma tafe i luga. Teuina i se nofoaga malulu ma pouliuli.

Faaiuga

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o daikon ua iloa nei e tagata uma e faitau. O fua o le aʻa e aoga mo tagata uma. Ae o nisi o tagata e tatau ona fefesoʻotai se fomaʻi aʻo lei faʻaaoga aʻa. O le faʻaaogaina o le salakeke paʻepaʻe paʻekeke e aofia uma i le aveesea o le mamafa ma le togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi eseese. O le taumafaina o se fualaau faisua e le tatau foi. O mea uma lava e tatau ona i ai i le faʻalelei.

E mafai ona maʻitaga ma maʻitaga pepe

Daikon e masani ona faʻataʻitaʻiina i fafine maʻitaga ina ia aveesea le faʻanoanoa, talu ai ona o lona aʻafiaga. E le gata i lea, e fesoasoani e puipuia le le atoatoa o le calcium ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le toxicosis. Aʻo susu susu, daikon e mafai ona faʻaaoga pe afai o le tamaititi e 3 masina le matua.

Daikon mo le gau o le mamafa

Talu ai ona o lona filo, o le daikon o loʻo i ai se aafiaga lelei i le digestibility o meaʻai protein. E taofia ai foi le faaputuputuina o le cholesterol leaga ma aveesea ai toxins mai le tino. Ona o lenei mea, o le faagasologa o le leiloa o le mamafa e sili atu le vave. Ina ia amataina le faagasologa o le paʻu o le mamafa, e lava le inu 1 tbsp. Iapani saini radis i le aso.

Auala e ai ai daikon

E tele filifiliga mo le taumafataga o le daikon. O le mea sili ona masani e aofia ai le faaopoopoina o le kulisi i fualaʻau fualaʻau. O le oloa foi e matua maeʻa uma ai meaʻai. I nisi o tulaga, ua saunia ai soupamamini i lona faavae. Mo le taumalulu e gaosia ma mafai ona kuka. E ala i le tofo, o le aʻa o aʻa e lelei lava:

I luga o le faʻatauga, e le gata o aʻafiaga aʻa, ae o ona laʻau foʻi ma fuʻa. O loʻo i ai le aofaʻiga o meaʻai e maua ai. Ona o le olaga puupuu, e le mafai ona faatauina i soo se mea. O laʻau e masani lava ona faaopoopo i salalaʻau suamalie ma soupeti.

Ina ia faʻaitiitia le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le tino, o le lakonkon e faʻaaogaina i le foliga o se laulamole poʻo se sua. E fautuaina e inu muamua aʻo le i faia faʻamalositino faʻavavevave e faʻavave le faagasologa o le susunuina o gaʻo. Inu sili atu i le 1 tbsp. sua sua i le aso e le manaomia.

Le faaaogaina o daikon i le cosmetology

Mo faamoemoega faʻamalositino, o le oloa e masani ona faʻaaogaina e fatu ai masini e faʻamamafa ai vaitau o tausaga ma taula. E maua le taunuʻuga ona o le faʻamalosia o le aʻafia o aʻafiaga o aʻa. I lenei tulaga, ua lava le taofi o le pulupulu mai le daikon i luga o le paʻu mo le 15-20 minute.

O fualaau aina e masani ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai aʻa ma siama. Aʻo leʻi faʻaogaina i le paʻu, o aʻafiaga o fualaau 'aina e palu faʻatasi ma le suka o le aloe po o le kulimi mumu. E masani ona faʻaaogaina le suakonkon nai lo le tonic cosmetic. E i ai sona aʻafiaga o le antibacterial, lea e taua tele mo le puipuia o faʻavevesi. O le faʻamaloloina o tonic e faʻaitiitia ai le maanuminumi ma faaleleia atili ai le paʻu o le paʻu. E fautuaina le faia o faʻafitauli i le fale e faaaoga ai le lakonkon 1-2 taimi i le vaiaso.

Gruel mai fualaau faisua e masani ona faʻaaoga e faʻaleleia ai le fausaga o le lauulu. E vaevaeina i fusi ma totoe mo le 20-25 minute. O le faʻaaogaina masani o se maso e maua ai le susulu i luga o le lauulu ma faʻaleleia ai lo latou tuputupu ae.

Contraindications i daikon

I nisi tulaga, e manaʻomia le faʻapulaʻaina o le faʻaaogaina o fualaʻau. O lenei mea o le a fesoasoani i le tausia o le soifua mālōlōina e ala i le aloese mai faʻataʻitaʻiga e le manaʻomia mai le tino. Contraindications aofia ai mea nei:

  • manava o le manava
  • faʻamaʻi fatu
  • afaina o le ate,
  • faateleina le malosi o le manava.

O le faʻaaogaina tele o daikon e lamatia ai le atinaʻeina o se faʻafitauli faʻafuaseʻi. O le tele o taimi, e faʻaalia ai lava ia i le paʻu o le paʻu.O le mea lea, o aʻafiaga o le aʻa e tatau ona faʻaaogaina faʻamalosi i vailaau togafitiga. E i ai foi le avanoa o le manava ma le poloka. Afai o loʻo i ai i se tagata ni faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino, e mafai e le daikon ona faʻavave le tiga o le tino. E tupu lenei mea pe a 'aina fualaau faisua i luga o se manava gaogao.

Contraindications ma Puipuiga

E ui lava i le tele o ituaiga o mea aoga, e tatau ona faʻaaogaina fua o le aʻa i le faʻatulagaina. I le faaopoopo atu, ona o le oona oona, e le fautuaina le radisa e faʻaaogaina o se oloa tumaoti, e tatau ona tuʻufaʻatasia ma isi fualaau aina ma fua.

O le radish e faʻasalaina i le tulaga o le le faapalepale i le vaega o oloa, o le maʻi o le gastrointestinal tract, faapea foi le gastritis ma duodenitis ma le maualuga o le eletise.

E manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e maua i le maʻisuka mo faʻamaʻi o le fatu, gaʻo, ma le paʻu.

Daikon: o aogā ma faʻamaʻi o le maʻisuka

O le maʻi suka o le muamua, lona lua ma le tafaoga faʻapitoa e mafai ai e le tagata gasegase ona lafoaʻi le tele o oloa, maualuga-kalori ma le maualuga o le faʻamaonia (GI).

O le GI o oloa mo le maʻisuka taumafa ua filifilia, o le, o le ituaiga insulin-tutoatasi, o le togafitiga autu, ma o le ituaiga insulin-dependent, e fesoasoani i le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto latalata i tulaga masani masani.

I le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona faapaleni meaʻai, talu ai ona e leai se tino o le tino e mafua mai i le faʻafitauli o le maʻisuka. Endocrinologists i le fale e taʻu atu i tagata gasegase e uiga i mea masani masani i taumafa a tagata. O nisi taimi, e le o mafaufau lelei i fualaau lelei ma fualaʻau. E aofia ai neikonkon.

O fesili o loʻo mulimuli mai o le a iloiloina i lalo - daikon benefits and harms of the diabetes, o le a le numera o le glycemic index, o le numera o iunite falaoa ma le kalori mea o lenei fualaau faisua, faapea foi ma daikon o ipu o loʻo faamatalaina.

Daikon - o aogā ma faʻamaʻaloga, faʻasalaga o le paʻepaʻe paʻepaʻe

O tagata Iapani e matua faʻaaloalo lava e uiga i lo latou soifua maloloina - o le atunuu o se tasi o le muamua i le numera o centenarians. E faaopoopo atu i le araisa ma iʻa, o se vaega taua o le taumafa o le faitau aofaʻi o le motu o le lakonkon, o se aʻa o le aʻa ma se manogi maaleale ma le manogi manaia.

E masani ona faʻaaoga e Iapani ma togi, faʻaopopo i vaimusu ma sushi. O faʻamanuiaga o le daikon ma lona faʻaleagaina o taimi uma e toe iloilo ai. O suamalie suamalie o suavai e sili ona lauiloa o vitamini ma minerale.

E talisapaia Daikon e le gata mo ana mea taumafa, o se fualaau aina ei ai lona tofo faapelepele e faʻaaoga foi i togafitiga ma mo le puipuia o le tele o faʻamaʻi.

O le aoga sili o le daikon e mafai ona teuina mo le tele o masina. E le gata i lea, e le o le a le toe maua ai ana meaʻai, ma o le faʻaoʻoina o meaola faʻalauiloa i totonu o aʻafiaga aʻa e le faʻaitiitia.

E aoga mo le soifua maloloina o le tagata, o le gaioiga a Iapani e taoto i lona tulaga uiga ese:

  • vitamini gaʻo-soluble A ma le E,
  • le vailaʻau faʻasoifua maloloina o vitamini B,
  • ascorbic ma nicotinicids,
  • minerale: molybdenum, uʻamea, phosphorus, calcium, copper, potassium, fluorine, zinc,
  • pipiʻi toto,
  • enzymes, enzymes, fiva lapoʻa.

O se mea taua o le daikon o lona gafatia e le faʻaputuina le mea oona. O metotia uʻamea ma radionuclides e le oʻo mai i le eleele i aʻa. Iapani Iapani o se oloa saogalemu atoatoa.

O le daikon o loʻo i ai se mea taua e seleni. O ia e nafa ma le uiga sili ona manaia o le tagata ma le malosi e tetee ai faʻamaʻi pipisi ma siama. O le tuufaatasiga o le seleni ma le iodine e mafai ai ona faʻaaoga toga aʻa i le togafitiga o le toto o le thyroid.

Endocrinologists fautuaina le daikon radish mo le puipuia ma le togafitia o le soifua maloloina o le maʻisuka. Faʻaauau pea le faʻaaogaina o le fualaau faisua i se meaʻai poʻo le tao taofi e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le suka toto.E le gata i lea, o aʻafiaga o le aʻa e aofia ai le tele o le fructose, o se mea e sili ona taua i le ola maloloina o le maʻisuka.

Daikon e faatatau i meaai maualalo-calorie (20 kilokalo i le 100 g), o tagata e mataʻituina le mamafa poʻo le manaʻo e leiloa le mamafa e vave ona aofia i a latou meaʻai. Ma o le fiva faʻamalosi e faʻamamaina lelei atoatoa le manaʻoga mai le tele o toxins ma toxins. Faʻaaoga vailaʻau faʻamalosi i le avanoa avanoa.

Daikon e faʻaitiitia mea o loʻo i totonu o le cholesterol leaga i totonu o le toto, e fesoasoani e faʻamalo faʻasolosolo lelei. Afai ei ai se talaaga o pathoces cardiovascular poo atherosclerosis, e tatau ona aofia i totonu o lau meaai i aso uma ona aʻa.

Muamua, i le fale, ona sosoo ai lea ma le salafa o le lalolagi, na amata ona faʻaaogaina mea taua o meaola faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi. Afai e te faʻaaogaina le suakonkonisi fou i lou paʻu i aso uma, pe a uma le 1-2 masina, e faʻaititia le numera o siama o siama, pulupulu, pimples laiti, o le metabolism i vaega uma o le epidermis e faʻapitoa.

Pe a fufuluina le sua i totonu o le ulu, o suiga nei e tupu:

  • o le faʻaleleia o lauulu e faʻavave
  • o latou foliga vaaia ua faaleleia
  • ua mou atu le meaʻai.

E mafai ona mafai ona faʻaumatia faʻailoga eleelea leaga. Ina ia faia lenei mea, solo vaega o le paʻu uliuli ma se fasi talo o le daikon. E iai le suamalie mūmani Iapani e faʻamamafa ma faʻamaluluina meatotino. A maeʻa faʻamalositino auala, o le a le toe vaʻaia le vaʻa pe faʻaitiitia foi le lauiloa.

Tuua Lau Faamatalaga