9 lelei pito sili ona leaga ole glucometer

Talu ai nei, sa matou lolomiina se tusi i luga o le maketi o le uluai masini faapisinisi e le o le osofaia, lea na tosina mai ai le tele o le au faitau. O le atinaʻeina o le Cental Medical Cnoga e faʻatagaina ai oe e puleaina le maualuga o le suka e aunoa ma le manaʻomia mo se faʻaogaina o tamatamailima mo le samasama toto. O le masini a lenei kamupani, lea e foliga tutusa ma le sosolo masani o le osofaʻi o foliga, faʻaaogaina se metotia faʻaleleia e fua ai le maualuga o le suka e ala i le matauina o suiga lanu o le tamatamailima o le tagata.

Ae e le na o le pau lea o le mea na tupu mo le tupu o le maketi mo le le mafai ona osofia le maualuga o le suka i le toto, ma na matou filifili e faʻalauiloa oe i isi atinaʻe atinaʻe lea e sili atu pe itiiti foi le vavalalata i le faʻatau pisinisi.

O le malosi o le suka malosi

O le siaki o le kulukose o le toto GlucoBeam, e faʻaaogaina ai tekinolosi Mataʻutia Raman Spectroscopy, o loʻo atinaʻe e le Kamupani RSP RSP. O lenei masini e mafai ai le fuaina o le faʻaogaina o vailaʻau i totonu o le vai faʻapipiʻi e ala i le paʻu. O nisi o molelaʻau, e pei o le kulukose, e aʻafia ai se fafie laser o se uili o le galu faapitoa e faʻaaoga e lenei masini feaveaʻi i auala eseese. I le faʻaaogaina o le Raman spectroscopy, e mafai ona e suʻeina le malamalama ua salalau solo mai se faʻataʻitaʻiga na faitauina e le masini ma fuafua le numera o molekome i totonu o le faʻataʻitaʻiga. I.e. ua lava mo le tagata maʻi ona tuu lona tamailima i totonu o le pu na saunia mo lenei mea i le masini, faatali mo sina mea ona vaai lea i le taunuuga i lana atamai.

O lenei kamupani ua uma ona faʻaalia le faagaoioia o lona manatu mo le fuaina o le toto toto ma, e tusa ai ma sui o le kamupani, ua fuafua nei e faʻaaogaina i le matātā o faʻamaʻi pipisi ma le gaosia o le tino. RSP o loʻo taitaia nei suʻesuʻega faʻapitoa i le University Hospital Odense (Tenimaka) ma suega tutusa i Siamani. A faʻasalalau le suʻega, e le lipoti mai e le kamupani.

O le isi faʻataʻitaʻiga o le Israel GlucoVista, lea e faʻaaogaina tekinolosi infrared e fua ai le maualuga o le suka. O nisi o kamupani atinaʻe ua uma ona latou taumafai i lenei auala, ae leai se tasi oi latou na mafai ona ausia se taunuuga lea na fetaui ai fua ma fuafaatatau o le saʻo ma le toe faia. Peitai, o Isaraelu, o loo finau faapea oa latou masini e matua tauva. O lenei masini faʻafomaʻi (GlucoVista CGM-350), o loʻo faʻaauau pea ona atinaʻe, o se mea e mafai ona vaʻavaʻai e mataʻituina e pei o le siakiina o le maualuga o le suka ma fegalegaleaiga ma se telefoni po o se papa. O le taimi nei o lenei masini o loʻo faʻataʻitaʻiina i nisi o falemai Isaraelu ma e le o avanoa e faʻauʻu tagata faʻatau.

Vaʻaia faʻamalolo e puipuia ai le maualuga o le suka

O le isi kamupani Isaraelu, Integrity Applications, lea na fai mai foi o ia o se paionia i lenei matata, na ia fatuina GlucoTrack - o se masini e foliga tutusa ma se sosolo o le pulse ma lona lagona, lea e faapipii i le talipupuni. O le mea moni, o le mataupu faavae o le glucometer e ese lava, e faʻaaogaina tolu tekonolosi eseese i le taimi e tasi - faʻamalosia o le ultrasonic ma le electromagnetic radiation, faʻatasi ai ma faʻamalamalamaga o le vevela ina ia fua le maualuga o le suka i totonu o le toto o loʻo pasia le urine. O faʻamatalaga uma e lafoina i se masini e pei o se telefoni, lea e mafai ai e oe ona vaʻai i le taunuuga o loʻo i ai nei, faʻapea foi le iloiloga o faiga e ala i le matamataina o fuataga mo se vaitaimi. Mo tagata o loʻo i ai faafitauli faʻaaliga, e mafai e le masini ona faʻaalia le fua o le fua. O taunuʻuga uma e mafai foi ona sii mai i se masini i fafo e faʻaaogaina ai se laugatasia USB cable.

E na o le tasi le minute e alu ai se masini e ave ai se fua.

Ua uma ona maua e le kamupani le faatagaga mai pulega a Europa (EC Mark) ma e mafai ona faatauina i Isaraelu, o Baltic, Suitiselani, Italia, Sepania, Turkey, Ausetalia, Saina ma le tele o isi atunuu.

Fuafuaina o le suka toto i le suʻeina o le afu

Saienitisi a saienitisi mai le Iunivesite o Texas i Dallas (ISA) i se foliga o se taulima e mafai ai ona mataituina pea le maualuga o le suka, cortisol ma le interleukin-6, e iloiloina ai le afu o le tagata maʻi.

O le masini e mafai ona galue i lenei faiga mo le vaiaso, ma mo fuataga o le mea e manaomia e naʻo le pito maualalo o le afu o loʻo i luga o le tino o le tagata e aunoa ma se faʻaosoosoina atili. O le masini, ua fausia i totonu o le masini e mafai ona gaosia i luga o le lima, e faʻaaoga ai se gel faapitoa i lana galuega, lea e tuʻu i le va o le paʻu ma le paʻu. Talu ai e faigata le suʻeina o le vevela ma e mafai ona fesuisuiai ona faʻavae, o lenei gel e fesoasoani e faʻasaoina mo nisi fuataga lelei. Ona o lenei mea, e le sili atu i le 3 μl o le afu e manaʻomia mo fua saʻo.

Manatua na mafai e le au saienitisi Texas ona taulimaina faafitauli ogaoga e fesootaʻi ma le auiliiliina o le afu o le afu - o se vaega itiiti o le vai mo le auiliiliga, afaina o le afu ma le eseesega o le tuufaatasiga ma le pH, ma isi.

I le taimi nei, o lenei masini o loʻo i le vaega faʻataʻitaʻi ma e le fesoʻotaʻi atu i se telefoni. Ae i nisi faʻaleleia, o le a mautinoa lava le faʻaliliuina atu o fuainumera uma o fuataga i le talosaga i luga o le telefoni mo le auʻiliʻiliga ma le faʻaaliga.

O loʻo faʻatinoina e se saienitisi se isi galuega faʻapitoa mai le Iunivesite a le Setete o Niu Ioka (Amerika), o loʻo atinaʻeina se lagona lelei mo le mataʻituina o toto toto i le taimi o le faamalositino. O se pepa pepa e faapipii i le paʻu ma faʻaputuina le afu i totonu o se vaituloto faapitoa, ma ua liua i le eletise eletise e faʻamalosi ai le biosensor, lea e fua ai le maualuga o suka. Leai se masini eletise fafo e manaʻomia.

Ae e moni lava, e le pei o le oloa a tagata tomai mai le Iunivesite o Texas, sa le mafai e saienitisi mai Niu Ioka ona feagai ma faigata o le fuaina o le suka i lalo o tulaga masani, pe a fai o le afu o le afu e matua laitiiti. O le mafuaʻaga lea latou te faʻamalamalama ai o latou masini e mafai ona pulea le maualuga o le suka i le taimi o le faamalositino, pe a amata ona tafiesea le afu.

O lenei atinaʻe ua na o le taimi lava o le suʻega o le manatu, ma pe a faʻatinoina e pei o se masini ua maeʻa e le manino.

Fuafuaina o Fua o le Sugar e ala i le Suʻeina o Suʻe

O le Dutch Dutch company NovioSense ua atiaeina se uluai mataituina mo le vaavaaia o fua o le suka e faavae i luga o le auiliiliga o le tafe o le loimata. O se mea e sili ona faigofie, e pei o se tautotogo, lea e tuu i le laumei pito i lalo ma lafo uma fuaina o fuainumera i le talosaga tutusa i luga o le telefoni. O le 2 cm le umi, 1.5 mm le lautele ma ufiufi i se palapala malu o le malulu. O le fesuiaiga o foliga o le masini e mafai ai ona fetaui saʻo i luga ole laumata pito i lalo ae le faalavelaveina le maʻi. Mo lona faʻatinoga, o le masini e faʻaaogaina le tekinolosi maualuga ma le maualalo, lea e mafai ai ona e fuaina suiga i le maualuga o le suka i totonu o le vai, ma faʻaalia ai le tele o le suka i le toto o le tagata maʻi. Mo fesoʻotaʻiga faʻatasi ma se telefoni, e faʻaaogaina e le masini NFC-tekinolosi, pe a lagolagoina e le telefoni a le tagata faʻaoga.

E tusa ai ma sui o le kamupani, o le ituaiga muamua lenei o le "mea e mafai ona lavelave i le mata" le masini e le manaomia ai se punaoa eletise mo lona faagaoioiga.

O le masini o le a faʻalauiloa atu i le maketi e ono mafaufau i le 2019, ma o lea ua maeʻa le kamupani i le isi vaega o faʻataʻitaʻiga o falemaʻi. Ae paga lea, e leai se isi faʻamatalaga i luga o le upega tafaʻilagi a le kamupani, ae faʻamasino i le mea moni na ia mauaina talu ai nei se isi vaega o tupe teufaafaigaluega, o loʻo manuia mea uma.

Saienisi saienitisi mai le Iunivesite o Houston (USA) ma le Korea Institute of Science and Technology na latou faʻaaogaina le suavai loimata e pulea ai le maualuga o le suka. Latou te atinaʻe mataʻitusi o fesoʻotaʻiga o le a avea o ni faʻalauiloa. O le fuaina o le maualuga o le suka, faʻaaogaina o le spectrumcopy faʻasalalau o Raman, e faʻaogaina ai le nanostructure faapitoa i tioata. O lenei nanostructure o loʻo i ai ni nanoa-faʻataʻitaʻiga auro na lolomiina i luga o se ata auro, lea ua faʻapipiʻiina i totonu o le mea faigofie o mata tioata.

O nei nanostructures e mafua ai le "mea vevela", lea e faʻapupulaina ai le lagona o le faʻaaloalo tele ina ia mafai ai ona fua le faʻamaoni o mea o loʻo i lalo o latou.

I le taimi nei, sa atiaeina e saienitisi se ata faataitai, ma soʻo se maualuga o le maualuga o le suka i le lumanaʻi e faʻavaeina i luga o lenei tekinolosi o le a manaʻomia ai se malamalama malamalama i fafo e faʻamalamalama ai tioata faʻafesoʻotaʻi ma le masini i latou mo fua.

I le auala, o le GlucoBeam glucometer, lea na ma tusia e uiga i luga, e faʻaaogaina foi le tekonolosi a Raman spectroscopy e pulea ai le suka, e ui lava e le faʻaaogaina le suavai loimata.

Sugama Sisifo

O tagata suʻesuʻe mai le Iunivesite o Sisifo o Niu Egelani (USA) ua atiaʻe se masini le telē o se tamaʻi tusi e fua ai le maualuga o le acetone i le manava a le tagata e fuafua ai le maualuga o le suka i lona toto. O le muamua lea o le glucometer e leai se osofaʻiga e fuaina ai le suka i le maualuga o le acetone i le manava o le maʻi.

O le masini ua uma ona tofotofoina i totonu o se suʻesuʻega ole suʻesuʻega ma o ona taunuuga na maua ai se fesootaiga atoatoa i le va o le toto suka ma le acetone i le manava. E na o le tasi lava le tuusaunoaga - o le le saʻo o le fua e mafua ai i se tagata o ia o se tagata ulaula mamafa ma o lona maualuga maualuga o le acetone i lana manava o le taunuuga lea o le ulaula tapaa.

I le taimi nei, o loʻo galulue tagata saienitisi e faʻaititia le tele o le masini ma faʻamoemoe e aumai i le maketi i le amataga o le 2018.

Fuafuaina o le maualuga o le suka i le va o le va

O se isi masini tatou te mananaʻo e tataʻi atu i ai lau atinaʻe na atiina ae e le Falemeli PKVitality. Mo le faʻamalieina o le saʻo, matou te maitauina o le metotia faʻaaogaina iinei e le mafai ona faʻavasegaina e le o se osofaiga, ae e mafai ona taʻua o le "leai se afaina." O lenei mita, ua taʻua o K'Track Glucose, o se ituaiga o matamata e mafai ona fuaina ai le suka o le toto ma faʻaalia lona taua i luga o se faʻaaliga laitiiti. I le vaega pito i lalo o le "mata", lea e masani ai ona i ai i le fatu fatu le masini atamai, o le atiaeina o se masini faapitoa, e igoa ia Kʻapsul, o loo i ai se numera o micro-needles. O nei nila e oʻo atu i luga o le pito i luga o le paʻu ma le faʻatagaina oe e suʻeina le vaitau o le interstitial (interstitial).

Ina ia faia fua, ia na o le kilikiina o le faamau i le pito i luga o le masini ma faatali mo ni nai sekone. E leai se faʻamuamua e manaʻomia.

O le masini e galulue faʻatasi ma masini e faʻavae i luga o iOS ma le Android ma e mafai ona faʻatulagaina e tuʻuina atu lapataiga, faʻamanatuga, poʻo le faʻaalia o tulaga i suiga o suiga.

I le taimi lava e laiseneina ai e le FDA, o le a totogi le K'Track Glucose i le $ 149. E le o faʻamaioioina e le kamupanī le taimi ole tusi ole fomaʻi. O se isi mea faaopoopo o le Kʻapsul, lea ei ai le 30 aso, e $ 99.

Mo le faʻamatalaga, e tatau ona e ulufale i totonu

Tuua Lau Faamatalaga