Aisea e te le tau inu ai kofe i le suamalie

O vailaʻau eseese o loʻo avea ma vaega taua o le lalolagi faʻaonaponei. O lo latou auai i le tuufaatasiga o nisi oloa e le faateia ai soo se tasi. Mai i le tulaga o le vaai i le alalafaga taumafa, o se mea suamalie e tele taimi e taugofie nai lo le suka masani.

O mea suamalie o mea manogi ma gaosia moni, o loʻo faʻaaogaina i le maʻisuka, talu ai e le afaina ai le metabolism o gaʻo ma metabolic processes i le tino.

Faʻaaoga sui ma tagata soifua maloloina e fia faʻatasi ma isi pauna, aua o mea e faʻaaogaina e maualalo, ma o nisi foi e leai ni calories, lea e tuʻuina atu ai ia i latou muamua le taumafataga ma se taumafa malosi.

Sei o tatou iloa po o le fea mea suamalie e sili atu ona lelei - o se mea masani poʻo se mea gaosia? Ma e fia calorie i le kofe ma susu ma le suamalie?

Fagu suamalie faalenatura ma suamalie

O se mea e suia ai le suka masani o le falu, sorbitol, o se stevia tulaga ese, xylitol. O nei mea uma e maualuga tele i calories, sei vagana ai le mutia manaia.

O le mea moni, pe a faʻatusatusa atu i le suauu faamamaina masani, o le caloric o le fructose poʻo le xylitol e itiiti ifo, ae o le taumafa o mea taumafa, e le o se mea taua.

O oloa gaosi e aofia ai le sodium cyclamate, aspartame, sucralose, saccharin. O nei tupe uma e le afaina ai le kulūkose i totonu o le tino, e le o faʻamalamalamaina i le paleni o meaʻai ma le malosi mo tagata.

I le teori, o mea e leai ni suka e mafai ona avea ma fesoasoani lelei mo i latou o loʻo naunau e faʻaumatia nisi pauna. Ae le o mea uma e faigofie tele, e matua faigata lava ona faaseseina le tino.

A maeʻa ona 'ai se fagu o se mea inu meaʻai e iai se mea suamalie nai lo le suka masani, ou te manaʻo moni e' ai. O le faiʻai, tofo i le suamalie suamalie o tagata inu i totonu o le gutu, faatonu le manava e sauniuni ai mo gaʻo. Ae e le talia e le tino ia mea, lea e mafua ai le faateleina o le manaʻo.

O le mea lea, sui le suka masani ma se suamalie, o le faamanuiaga e laʻititi. O le tasi le fasi suka o le suka faamamaina e aofia ai le 20 kalori. E le lava lenei mea pe a faʻatusatusa i le aofaʻi o tagata aloaʻia e 'aina calories i le aso.

Ae ui i lea, mo tagata mamai oona po o gasegase e maua i le maʻisuka, o le suamalie o se faaolataga moni.

E le pei o le suka, e le afaina ai le tulaga o nifo, kulūkose maualuga, metabolism carbohydrate.

Faʻamanuia pe faʻaleagaina

Faʻatasi ai ma le suka moni, e manino lava e maua i fualaʻau ma fua, i se fua talafeagai, e aoga ma saogalemu mo le tino o le tagata. Ae o le aʻafiaga o mea faʻasolosolo e gaosia, e masalosalo, talu ai e le malamalama lelei o latou aʻafiaga.

O le tele o faʻataʻitaʻiga manu na faia ina ia iloa ai le lamatiaga o tagata ona o le aʻafiaga o suka i totonu o le tino. I le 70 o le seneturi talu ai, na faʻaalia ai o le saccher e taʻitaʻia ai le kanesa i fuamoa. O le sui na vave faasaina.

Ae ui i lea, i tausaga mulimuli ane, o se isi suesuega na faaalia ai o le oncology o le taunuuga o le faʻaaogaina o se fua tele tele - 175 kalama i le kilokalama o le mamafa o le tino. O le mea lea, o se tulafono faʻatagaina ma saogalemu mo se tagata na toesea, e le silia le 5 mg i le kilokalama o le mamafa.

O nisi o masalosalo e mafua mai i le sodium cyclamate. O suʻega a manu na faʻaalia ai na fanau mai e le toʻi fanau se tamaʻitaʻi e sili ona manaia i le lotolotoi o le taumafa o se suauu.

O mea suamalie e mafai ona taʻitaʻia ai aʻafiaga i itu:

  • Tesea
  • Nausea
  • Vomiting
  • Le mautonu popole
  • Faʻafefe o mea inu,
  • Tali atu i le Allergic.

E tusa ai ma suʻesuʻega, e tusa ma le 80% o aʻafiaga aʻafia e fesoʻotaʻi ma le vailaʻau Aspartame, lea e maua i le tele o suka.

E le i faʻaalia pe iai ni faʻafitauli umi mai le faʻaaogaina o suamalie, talu ai e leʻi faia se suʻesuʻega tele-tele.

Kaloti Calorie e sui ai le suka

O le kalori o mea inu kofe ma susu ma le suamalie e ese. Muamua lava, e tatau ona e mafaufau i le numera o kalori i le susu - o le sili atu lea o le gaʻo susu o le vai, o le tele o calorie i totonu o le ipu inu. O se vaega tāua e tuʻuina atu foi i le suka e suitulaga - o mea suamalie faalenatura e eseese tele i le kalori mai le suka masani.

O le mea lea, e fai ma faʻataʻitaʻiga: afai e te fafaina le kofe o le eleele (10 kalama) i le 250 ml o le vai, ona faaopoopo lea o le 70-80 ml o le susu, o lona gaʻo o le 2.5%, faʻapea foʻi ma le tele o fualaau o le suamalie o le Zum Sussen, o le mea inu nei e na o le 66 calories . Afai e te faʻaaoga le fructose, o le kofe i le kalori o le 100 kilokaloka. I le faʻamuamua, o le eseesega e le tele i le fesoʻotaiga i taumafa i aso taitasi.

Ae o le fructose, e le pei o se suauu gaosia, e tele mea lelei - e manaia lelei, e mafai ona faʻaumatia i le tamaitiiti, e solo lelei i totonu o soʻo se vai, ma e le faʻaleagaina ai le nifo.

Avea ma se faavae 250 ml o le kofe eleele i le vai, lea e faaopoopoina ai le 70ml o le susu, o le gaʻo o lona tino e 2.5%. O ia meainu e aofia ai le 62 kilokalo. O lenei, seʻi o tatou iloiloina le mea o le ai ai le kalori pe afai tatou te faʻapipiʻi mea suamalie:

  1. Sorbitol poʻo le meaʻai faaopoopo E420. O punaoa autu o fualaau, apples, ash ash, etc. O lona kalori o le afa o le suka. Afai e lua ni suka suka faaopoopo i le kofe, ona tutusa lea o le ipu inu ma le 100 kilokalo. I le faaopoopoina o le sorbitol - 80 kilokaloka. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, o le sorbitol e faʻateleina le faʻaleleia o le kesi ma le poloka. Ole maualuga pito ile aso ile 40 g.
  2. Xylitol o se oloa sili ona suamalie ma maualuga-kalori pe a faʻatusatusa i le sorbitol. I tulaga o mea o le kalori e toetoe lava a tutusa ma le sugar granulated. O le mea lea, o le faaopoopo atu i le kofe e le talafeagai, talu ai e leai se aoga mo le aveesea o le mamafa.
  3. Stevia o se sui masani mo le suka e le o iai ni calories. O le mea lea, o le kalori o loʻo iai i le kofe poʻo le kofe inu inu e na o le gaʻo gaʻo o susu. Afai e leʻo le susu mai le kofe, ona i ai lea i totonu o le ipu inu vai o le a leai se calories. O se toesega o le taumafa o se faʻamaʻi faapitoa. O faʻamatalaga e uiga i le tele o tagata latou te maitauina o le stevia i le lauti poʻo le kofe e suia ai le tofo o le meainu. O nisi tagata e fiafia ia te ia, o isi e le mafai ona faaaogaina.
  4. Saccharin e tolu selau taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka, ma o le leai o calorie, e le afaina ai le tulaga o le nifo nifo, e le mafai ona aveesea ona uiga i le taimi o le vevela, e le faateleina ai le caloric o meainu. Contraindications e faʻaaogaina: faʻauluuluga o le tino, galuega faʻapitoa e fai ai maa i le vevela.

E mafai ona tatou faʻamaonia o le faaopoopoina o le suka masani i le kafe o le a le fesoasoani e aveesea le mamafa, talu ai ona o le a tumau le maualuga o le kalori o le oloa. Vagana ai le stevia, o mea suamalie uma o loʻo latalata i calories i le suka masani.

I le isi itu, e ui lava e le faʻalauteleina le kalo, e faʻamalosia ai le suamalie o gaosia, ae o le a sili atu ona faigata ona teena le taumafaina o se oloa faasaina pe a uma le kofe ma se mea suamalie.

Laʻu pito i lalo: i le taimi o le taumafataga, tasi le kofe i le taeao faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se keke o le suka mama (20 kalori) o le a le motusia ai le meaai. I le taimi lava e tasi, o le a maua ai le malosi mo le tino, o le a maua ai le malosi, malosi ma malosi.

O suauu sili ona saogalemu o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻafefeteina calories i kofe

O se suʻesuʻega i luga ole laiga mo faʻamatalaga kalori mo se ipu kofe o le a maua ai fua mai 3 calories i le 3,000 calories. Faatasi ai ma le tele o eseesega, e toatele o loo tumau pea le ofo ma tatala o latou gutu, ma mafaufau pe na fai e tagata atamamai latou te aveina ni nai zeros ia latou fua faatatau. Ae e ofoofogia le saʻo o numera. Ae peitai, ina ia malamalama i ai, e tatau i le tagata faitau ona iloa le "kalori" o lona uiga.

O se tagata o se mea masani, o le mea lea, i upu tautala, na te le o iai le muaʻi kilo "kilo" ma e tautala i kalolo, e ui lava o lona uiga o kilokalo. I le auala lava e tasi, na te talanoa i se ipu kofe ma o lona uiga na o le kofe e fiafia e inu ai, o nisi taimi ma susu, o nisi taimi ma le suka poo le latte macchiato. O le tele lena o le eseesega o le kalori.

Calories i Teu

E fia calorie i le kofe? Tali lelei: toetoe lava leai. Faatasi ai ma se ipu manogi o le kofe uliuli, naʻo e oʻo atu i le 3 kcal. E faavae i luga o le masani o aso manaʻomia o se tagata matua mai le 1800 kcal i le 3500 kcal, faʻalagolago i le tuputupu ae ma le gaioiga faaletino, o se vaega itiiti lea. E tusa lava po o le a le tele o kofe kofe e te inu i le aso, o le ae le gaʻo.

O le susu o le susu, kofe kulimi, poʻo le susu atoa e mafai ona avea ma pamu paʻu moni. E le gata i lea, o loʻo i ai i le maualuga o le kalori gaʻolaʻau i le suka, meli po o le symmel syrup. A faʻafeiloaʻi le kalori o le tino, e amata ona faʻaaogaina gaʻo meaʻai ma mea inu gaʻo pei o le "fat pillows" mo "taimi leaga."

Faʻataʻitaʻiga Kalori Kopi

O se lisi puupuu o filifiliga aupito sili ona lauiloa o le kofe o le a avatu ai ia te oe se manatu pe fia le malosi e mafai ona e 'ai ma le 150 ml ipu:

Black coffee3 kcal
Espresso3 kcal
Teu ma le suka23 kcal
Teu ma susu48 kcal
Cappuccino55 kcal
Viennese melange56 kcal
Kefe latete59 kcal
Latte macchiato71 kcal
Ufiufi kofe92 kcal
Teu ma susu ma suka110 kcal
Faresaio167 kcal

Mo faʻatusatusaga: i le aofaiga tutusa o Coca-Cola e tusa ma le 65 kcal. Ae ui i lea, o le espresso e tautua i ni aofaiga laiti, ae o le latte macchiato e faʻaaogaina i tioata e lua-lapopoa, lea e faaluaina foi le aofai o kalori.

Suiga i le Milk i Teu

Mo se lagona manaia manaia matagofie, e te faʻaaogaina kulimi kulimi, susu susu, poo susu atoa. O le ogatotonu e i le va o le 10 ml ma le 30 ml.

Kapalai kulimi ma paluga susu susu ole kalama calori pe tusa ma le 35 kilokalo, e silia ma le sefulu taimi le kofe lava ia.

O le tele o auala i le manava o le susu e lelei ma e itiiti le gaʻo latou te maua.

E oʻo lava i le suia i le 3.5% susu e faʻaititia ai calorie faaopoopo i le 13 kcal. Ole susu e leai se susu e sili atu. O susu susu ma le susu araisa e na o le 10 kcal. Ole Mandelmich e ausia tutusa tulaga taua ma le 9 kcal ma soya susu ma le 8 kcal.

Afai e te le manaʻo e faia se mea e aunoa ma le susu susu o le povi, e tatau ona e suʻeina meaʻai e maualalo le gaʻo e faʻaitiitia ai calories. Milu ma le 1.5% gaʻo faaopoopo le 9 kcal i lau kofe ma 0.3% susu susu 7 kcal. O lea, e mafai ona e fiafia i le tele o kofe kofe e aunoa ma le taʻusalaina.

Sui le suka

Faʻaopopo i le kofe vevela, suamalie suamalie poʻo le meli e faʻalautele ai le tele o meaʻai po o galu agave ma le suka niu e faʻalauteleina ai le manogi manogi. Mo le toʻatele, o le suamalie e naʻo le tofo o le kofe. Ae ui i lea, 20 kilokaloka mo teaspoon uma o le suka o le tau e tatau ona e totogiina mo lenei tofo.

O se 'autau uma o mea suamalie o loʻo faʻamaonia le fiafia e faʻaoga calories e aunoa ma le kofe. Pau lava le faafitauli o le tino e le mafai ona iloa le va o le suka ma le suamalie. O le mea lea, tatou te faʻaaogaina i le manaia matagofie, ao fesili mai o tatou tino ia sili atu le suamalie. I le iʻuga, e mafai ona e 'ai atili sisiva nai lo le kofe.

O loʻo maua pea e le suka suka mea suamalie i se isi mea talafeagai, ae o tagata e iai le soifua maloloina lelei e tatau ona faʻaaogaina i se mea itiiti.

Afai e te manaʻo e aloese mai le kemisi, ia maua se suiga masani i meaʻai e pei o stevia poʻo le xylitol.

Ae peitai, o le isi auala e sili ona lelei o le fesuiaiga i kofe sili ona lelei nai lo le ufiufi o le oona o le vai inu ma le suka. Lefe lelei e le manaomia le suka ma e mafai ona faʻafeiloai i le kinamona poʻo le koko.

Kofi kofi e leai ni calories. Naʻo meaʻai e maualuga-gaʻo, e pei o suka poʻo le susu atoa, liliu le kafe calori i totonu o le malosiaga pamu. O isi mea e aofia ai le maualalo o le gaʻo po o le susu o le cereal, faʻapea foʻi ma suamalie masani. Suiga i se mea maualuga maualuga o le ava e ofoina atu ai mea sili ona lelei.

O mea uma e uiga i le kalori i mea inu kofe ma kofe


E mautinoa le au Arapi - o le taeao e amata i se ipu e faʻafefe ai le kofe. O lenei vai, viia i luga o televise ma e masani ona faʻatonuina i fale kofe, ua leva ona oʻo i le olaga o se tagata faʻaonapo nei. O loʻo salalau solo Legends i lona lauʻeleʻele.

O le faʻamatalaga ua faʻasaoina e oʻo mai i nei aso o loʻo faʻamatalaina ai le mamalu o le tagata sailiili i le tasi o tausia le leoleo mamoe, ae e tusa ai ma le isi itu, na muai iloa le kofe i fafo atu o faitotoa o se monastery Asia.

E tasi le mea e mautinoa - o le talanoa e uiga i se inu i le ogatotonu o le mafaufau ua manatu i le maualuga o le mataga.

E faapefea ona suia le suka i le taimi o se taumafataga?

O se oloa lea e maua mai i le cane ma beets. E leai ni mea aoga, soʻo se vitamini, minerale.

Ae ui i lea, e le o le uiga o lea mea e leai se aoga i lau sulu. O suauu e aofia ai se vailaʻau faʻamalosi, lea i totonu o le tino e paʻu i glucose ma fructose.

E manaʻomia le kulukose mo suli uma o le tino, aemaise lava le faiʻai, ate ma maso e mafatia ona o lona le atoatoa.

Ae ui i lea, e mafai e le tino ona maua le kulukose e tasi mai i gaʻo vailaau faʻalavelave, o se vaega o falaoa. O lea la, o le faʻamatalaga e le mafai e se tagata ona faia e aunoa ma le suka e leai se mea e sili atu nai lo le tala. O le malepelepe o vailaʻau faʻasaʻa faʻalavelave e sili atu ona faʻagesegese ma faatasi ai ma le auai o le faʻaogaina o le tino, ae o le pancreas e le galue ma le mamafa.

Afai e le mafai ona e faia e aunoa ma le suka, e mafai ona e suia i oloa aoga:

O fuainumera ua lisiina o loʻo iai foʻi suga, ae o loʻo i ai foʻi mea ola faʻalauiloa e taua mo le tino. Fiber, o le vaega lea o fualaʻau ma fualaau aina, faʻagesegese ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le toto ma faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga i luga o le ata.

Ina ia faʻaitiitia le manaʻonaʻo mo laʻau suamalie, e tatau i se tagata ona 'ai 1-2 fualaau aina, o le lima o vine poʻo fualaau mamago, 2 teaspoons o le meli. O le tofo oona o le kofe e mafai ona faamaluluina i le susu o susu.

O tulaga o taumafa suamalie na atiae e le Institute of Food nutrition o le Academy of Science Sciences ma e le silia le 50-70 kalama i le aso.

E aofia ai le suka na maua i meaʻai. E mafai ona maua e le gata i mea faʻafiafia, ae faʻapea foʻi i falaoa, sola, ketchup, mayonnaise, sinapi. E le afaina i le tepa muamua fualaau suamalie ma le gaʻo susu susu e mafai ona oʻo atu i le 20-30 kalama o le suka i se tasi o auʻaunaga.

O le suka e vave lava ona paʻu i totonu o le tino, ua gauai i totonu o le manava, ma mai iina e ulu atu ai i le toto. I le tali, o le pancreas e amata ona maua ai le insulin, e maua ai le tafe o le kulukose i totonu o siama. O le sili atu o le suka e faʻaaogaina e se tagata, o le sili atu lea o le aofaiga o le inisalini e gaosia.

Suga o le malosi lea e manaʻomia ona faʻaaluina, pe o le a teuina.

O le glucose maualuga e teuina i le tulaga o le glycogen - o le mea nei o se vaega o le tino gaʻo. E faʻamautinoaina le tausia o le suka i le maualuga i taimi uma i le tulaga o le tele o tupe faʻaalu.

O le inisalini e poloka foi le gau o gaʻo ma faʻaleleia ai lo latou faʻaputu. Afai e leai se tupe faʻaalu, o le suka sili atu o loʻo teuina i le tulaga o gaʻo gaʻo.

I le mauaina o se vaega tele o suauu, o le inisalini e maua i le tele o mea. E televave le gaosia o le suka, lea e mafua ai ona paʻu i lona totoga i le toto. O le mea lea A maeʻa ona 'ai ni sukalati o loʻo i ai se lagona o le fiaaai.

Sugar ei ai se faasinomaga maualuga ma e mafua ai le faaputuga o gaʻo i le tino.

O loʻo i ai se isi faʻalavelave mataʻutia o selu. Suafa e faaleagaina ai toto toto o le mea lea, o pusa cholesterol e teuina i luga ia i latou.

E le gata i lea, o le suamalie e solia ai le lipid composition o le toto, faaitiitia le maualuga o le "lelei" cholesterol ma faateleina le aofaiga o triglycerides.E mafua ai le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻamaʻi o le fatu ma toto toto. O le pancreas, lea e faʻamalosia e galulue pea ma le mamafa, ua faʻaititia foi. Tumau o le sili atu o le suka i le taumafataga e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

Ia pulea i taimi uma le tele o meaʻai e te 'ai.

Talu ai o le suka o se mea na fausia, e le mafai e le tino o le tagata ona faʻafefeina.

I le faagasologa o le faʻavaeina o le suauu, ua maua ai faʻamalosi saoloto, lea e aʻafia ai le malosi o le tino o le tagata.

O le mea lea o le nifo manogi e sili atu ona mafatia i faʻamaʻi pipisi.

Sweets e tatau ona faʻamaonia mo le sili atu ma le 10% o le aofaʻi o le faʻaogaina o kalori.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e faʻaumatia e le fafine le 1,700 kcal i le aso, ona mafai ai lea ona ia faʻaaluina le 170 kcal mo le tele o laufanua e aunoa ma le ositaulagaina o lona ata. O lenei aofaiga o loʻo iai i le 50 kalama o marshmallows, 30 kalama o sukalati, lua suti e pei o le "Bear-uped" poʻo "Kara-Kum".

E mafai ona suamalie i luga o se meaai?

Faʻatasi O mea suamalie ua vaevaeina i ni vaega se 2: natura ma vailaʻau.

Fructose, xylitol ma le sorbitol e masani. E mafua mai i le taua o le caloric, latou te le maualalo i le suka, o le mea lea, e le o ni oloa sili ona aoga i le taimi o le taumafataga. O latou faʻatagaga faʻatagaina i aso taitasi e 30-40 kalama, ma le tele, faʻalavelaveina o le manava ma le manaʻo manava e mafai.

Stevia o le vaovao o le meli.

O le filifiliga silisili o le stevia. O lenei mea o se togalaau aina i Amerika i Saute, o ona togi ma laʻau e tele taimi e suamalie nai lo suka. O le gaosiga o le stevia e manatu "Stevozid" e le afaina ai le tino, e le o iai ni calories ma o lea e saogalemu i le taimi o le taumafataga.

O Fructose na manatu talu ai nei o le sili sili ona lelei i le suka, ona o lona maualalo o le faasinomaga igoa, na fautuaina e faʻaaogaina i le taimi o le taumafa o le protein. Ae ui i lea, o suesuega talu ai nei ua faaalia ai e vave lava ona gauai atu i le ate ma o le a oʻo atu ai i le faateleina o le tele o lipids i le toto, faʻateleina le mamafa, atherosclerosis ma le maʻisuka.

O suamalie suamalie e fai ma sui o le aspartame, cyclamate, sucrasite. O uiga faaalia o tagata fai meaʻai i latou e le mautonu. O nisi e le tele se afaina i lo latou faaaogaina faʻaletausaga, talu ai o nei mea e le mafua ai le faʻasaina o le inisalini ma e leai ni calories.

O isi e manatu ia i latou o ni mea e ono afaina ai ma fautuaina e faatapulaaina lo latou gaogaiga i le 1-2 pauna i le aso. O se faaiuga manaia na faia e tagata suesue Amerika, o le na mafaufau pe mafai ona toe maua mai se mea suamalie. Tagata mai le vaega o loʻo pulea faʻaaoga le suka, suia le mamafa .

Talu ai e le faʻalauteleina le kulukose o le toto, o se lagona o le atoatoa e oʻo mai mulimuli ane.

I le taimi lea, e mafai e se tagata ona faʻafefe 1.5-2 taimi sili atu mea taumafa nai lo le taumafaina o selu.

A maeʻa ona ave ni mea suamalie, e aliali mai se lagona fiaaai e taʻitaʻia ai tupe mama.

Ua fautua mai tagata suʻesuʻe e faapea, o le tali atu i le physiological i le tofo o mea suamalie o loʻo i ai, o le atinaʻe lea o faʻafitauli o le tino. Talu ai ona e le toe iloa e le tino le suamalie e avea o se punavai o le malosi, ua amata ona faaputuputu faasao i le ituaiga o gaʻo.

Pe mafai ona tea ma le suka mo le paʻu mamafa?

E faʻalagolago lava i le ituaiga o meaai a le tagata e masani ai. O le faʻaaogaina o suka i luga o se meaʻai protein e matua faʻasaina, ae ui i lea, e faatagaina i taimi o isi taumafa i ni tapulaa faʻapulaʻa.

O le faʻatagaina masani i aso taitasi e 50 kalama, e tutusa ma le 2 teaseti. O le suka a Brown e sili atu ona aoga uiga taua. O loʻo i ai vitamini, filo o meaʻai, lea e faafaigofie ai le galuega a le tino i lona gaosiga. O le mea masani ei ai se paolo pogisa, maualuga maualuga ma le tau tele.

O le mea o loʻo faʻatau atu i supermarkets i lalo o le lanu o le suka enaena o se suauu faamamaina masani ma suauʻu mama.

Le manaia e lelei le 'ai seia oʻo i le 15 i le aoauli.

A maeʻa le 'aiga o le aoauli, faʻagasolo malie le faʻavaveina o metabolic processes, ma tele masini gaʻo o loʻo teuina i luga o sulu ma puʻu.

E tauaofai

O le maualuga o le suka e afaina ai e le gata i le ata, ae faapena foi i le soifua maloloina,

E mafai ona e faia e aunoa ma lau sulu: o le a maua e le tino le malosi ma le kulukose mai isi oloa gaʻo,

I le avea ai ma sui, e mafai ona e faʻaaogaina le meli ma fua,

O le faʻatagaina o le suka i le aso e le silia le 50 kalama.

E le mafai ona e fai atu ma le manino, o mea suamalie o le a sili atu ona aoga i taimi o taumafa. O le faʻaaogaina o le suka i tamai atopa o le a le aʻafia ai laina o le ata.

Toeitiiti lava o tagata uma e mananao e aveesea le mamafa e le aofia ai le suka mai a latou meaai.

I le taeao e aunoa ma se kofe kofe poo le malosi o lauti - e leai se mea.

O le mea moni, ei ai tagata e fiafia e inuina nei meainu e aunoa ma le suka (o le mea lea o le tala e fai mai), ae mo nisi oi tatou e le faigofie le tuʻuina atu o suamalie. Ia, e faʻapefea ona e inuina le pulu e aunoa ma le syrup poʻo le espresso e aunoa ma le suka? O le upu leaga lea. Ae, e pei lava o taimi uma, o aso malolo eseese o le a vave ona oʻo mai, o le toʻatele e mananao e faʻapipiʻi o latou tino. Ma o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa mo aso malolo i le mea sili e mafai ai? E saʻo - tuʻu le suka.

O le teenaina o le suka o lau kofe sili ona pele e le mafai ona manaia tele, o lea matou te o atu ai i le supermarket advertisements ma suia le oloa suamalie ma sui gaosi "low-calories". Ma o iinei e amata ai faafitauli. Ua faapea mai saienitisi o mea suamalie uma e le masani ai e mafai ona afaina ai le ola maloloina ma e oo lava i foliga o le tino.

Ae aiseā e le faʻaopopo ai suamalie suamalie i kofe ma isi meainu ma meaʻai?

E tele mafuaʻaga, ae o loʻo faʻavae i luga o le fanua o le suauu e vave paʻu i totonu o le vaega o meaʻai, i le taimi lava lea, vave oʻo atu i le toto. Ona o le faʻaauau ma le le pulea o le faʻaaogaina o suka o se mea e le masani ai, o faʻamaʻi pipisi e pei o caries, maʻisuka, gasegase e mafai ona atiaʻe.

Ae faʻapefea tagata maʻisuka e le tatau ona 'ai le suka? Fai mai fomaʻi o mea suamalie i ni mea laiti e le sili atu ona lamatia, aemaise lava pe afai e te filifilia mea suamalie faalenatura - sorbitol poʻo le fructose. Fomaʻi fautuaina e le sili atu nai lo le 30-40 g o fua o le suka i le aso, ae e le tatau ona e aafia i le oloa, aemaise lava mo tagata soifua maloloina e mafai ona filifili se mea masani i sugar ma sweeteners - syrup suamalie poo le meli.

O faʻamaʻi e mafai ona faatupuina ai mea suamalie:

O le suamalie aspartame o se tasi lea o mea sili ona leaga ma sili ona taatele. E leai se mea e mafai ona faaopoopo i meainu vevela, aua i le vevela o le 30 tikeri C, e faʻamavae i lalo i formaldehyde (carcinogen), methanol ma phenylalanine, e matua vevela lava e faʻatasi ma isi puipuiga (mo se faʻataʻitaʻiga, ma le susu i latte). O le Aspartame e mafai ona mafua ai le gaioiga, o le vevela, o le ulu, o le galala, o allergies, palpitations, insomnia, faanoanoaga, ma le gauai atu ia i latou e leiloa le mamafa - faateleina le manaʻo.

O le suamalie o le suamalie - i le maualuga o gaioiga o le tino o le carcinogen, e mafai ona mafua ai le fausia o fomaʻi.

Suclamate sweetener - e tele lava ina mafai ona mafua ai allergies ma dermatitis.

Sweeteners sorbitol ma xylitol - ia i ai se aafiaga agamalu ma le choleretic (xylitol sili atu nai lo sorbitol). O le faʻaaoga tele o nei mea suamalie e mafai ona mafua ai le kanesa o le vevela. Ae peitai, o le lelei o nei mea suamalie o le, e le pei o le suka, latou te le faateteleina le tulaga o nifo.

Folasela suamalie - e mafai ona mafua ai le faʻalavelaveina o le paleni o le acid-base i le tino.

Faʻafitauli faʻapitoa i suamalie suamalie

I le faaopoopo atu i le mea moni e mafai e suauu ona mafua ai le tele o faʻamaʻi, latou te maua ai se isi toe faʻafoʻi taua.

O suamalie suamalie e le o aʻafiaina e le tino, o lea e le mafai ai ona aveesea faʻafuasei!

Afai e te fuafua e suia le suka i le suka, faʻafesoʻotai lau fomaʻi. O le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le filifiliga silisili ma le fualaau mo lou tino.

E le mafai ona e ola e aunoa ma le suavai manaia, ae e te manao e leiloa le mamafa, e sili atu le filifilia o mea suamalie faalenatura - stevia, suamalie suamalie, i tulaga ogaoga - meli.

E iloa o le suka e manatu o se mea papaʻe papaʻe, o le toatele e le aofia ai mai le taumafataga, aemaise lava i mea taumafa mo le paʻu o le mamafa. O nisi mea e suitulaga i le suka ma le meli, o isi e faʻaaoga mea suamalie, ma o isi e masani ona mumusu e faʻamalie meainu. Faʻamaonia le mea mulimuli, faʻapea ma i latou e filifili e faʻaaoga le meli. O meaʻai suamalie e manatu e leai se aoga, e faʻatagaina mo le faʻaaogaina o mea taumafa, aʻo faʻatasi ma le kofe ma isi meainu, latou te faia se paluga pāpā e galue agai i le soifua maloloina o tagata.

E amata le taeao i le kofe ma le lauti malosi.

I le toatele o tagata, taeao e amata i le gaioiga, 75% oi latou o loʻo inu kofe ua faaopoopo i ai le suka. E matua faigata lava ona faatea ese lenei masaniga, o lea e faʻaaogaina ai e nisi tagata mea suamalie faapitoa mo lenei mea. E ui lava o le suamalie e maualalo le kalori, ae o ni oloa gaosia pea. O iinei e tulaʻi mai ai le fesili e uiga i le amataga o le suka, o loʻo i ai mea e le gata ina aʻafia ai i le paʻu o le mamafa, ae faʻalautele ai foi faafitauli tau soifua maloloina. E le fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o suālaʻau mo mea taumafa ma mea inu suamalie, ma o loʻo i ai mafuaaga mo lenei mea.

O le a le leaga e sui ai le suka

Muamua lava, o le le pulea lelei o le faaaogaina o mea suamalie e afaina ai. O le faʻaaogaina tele o ia mea e le gata ina afaina ai le galuega o le vaega o meaʻai, ae e mafua ai foʻi ona pala le nifo, avea ma mea mataʻutia ma le atinaʻe o le maʻisuka. Faʻavave vave ona paʻu i lalo ma ulu atu i le toto, ma siitia ai le faasinusaga o le suka, lea e tau atu ai i le fatuina o le maʻisuka. Aua e te vaʻaia tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e tatau ona e filifili na o le meaʻai saʻo, ma faʻaaoga foi i se auala masani. O le Sorbitol ma le fructose o le a le afaina, o ni mea masani ia, ae e le tatau ona sili atu i le fualaau (pe tusa o le 35 g o le fructose i le aso). Mo tagata soifua maloloina e na o le fia tuʻuina atu le suka, ua fautuaina e saienitisi faʻaaoga faʻaoga masani faʻapitoa, meli ma maple syrup, ae faʻapea foi i totonu o tapulaa masani.

O a faʻamaʻi e mafai ona tupu mai i le faʻaaogaina o mea suamalie

O le Aspartame ua avea ma tagata atamai sili ona leaga, e sili ona lauiloa. E le o tagata uma e iloa o lenei suamalie e ono afaina pe a faaopoopo i le kofe vevela ma isi meainu. O se mea vevela paluga pāpā o vailaʻau o formaldehyde, methanol ma phenylalanine ua fausiaina. O Carcinogens e matua afaina ai le tino, aemaise lava o le oti ma le susu e faaopoopo i le kofe. Faaaoga le aspartame mo le suamalie e tatau ona i totonu o meainu ma le vevela e le silia le 30 tikeri.

E le aoga le faʻatonuina o se vevela vevela ma se mea e suitulaga, ae o lenei suamalie e talafeagai mo le aisa, talu mai le malulu o le vaiinu. I le taimi lava e tasi, e taua le iloa o lenei mea e sui ai e mafai ona mafua ai le afu, tiga o le tino, ma le nutimomoia. I nisi, o le aspartame e mafua ai le le mautonu, vevela, ma mafua ai foi le atuatuvale. E taua le iloa mo i latou oe ua filifili e lafoaia le suka e fiafia i le aspartame, ona o lona maualalo o le kalori, o le a faateleina ai le manaʻo, ae nai lo le leiloa o le mamafa e maua ai le mamafa.

O isi mea suamalie e le leaga tele, ae e tatau ona faʻaaoga masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamolemole i nisi o mafuaʻaga e mafua ai le faʻafefeteina o siama ma le dermatitis, ma le fructose e mafai ona faʻafefe ai le paleni-faavae. E le taliaina se fuataga tele o le saccharin, i lenei tulaga e galue ai o se carcinogen, ma e mafai foi ona mafua ai le atinaʻe o le tino. Ae o le sorbitol ma le xylitol, latou te fatuina se aafiaga agamalu, maua ai se lagona, ma o le faʻaauau pea o le sauaina e fesoasoani i le atinaʻe o le kanesa o le vevela.

O le a le suka o loʻo suitulaga ai tagata gaosi?

E taua le iloa o le sili atu i le aso o mea suamalie e le gata o le a avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese, ae o le mea moni foi o nei mea, e ui lava ina latou faia le le mautonu o le suamalie, e le o aʻafiaina e le tino ma e le mafai ona faʻamalosi i se auala masani. O le mea lea, pe a faʻaaoga sui nai lo le suka, mulimuli i faatonuga, ma ia maua foi fautuaga faʻapitoa. E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o suamalie masani nai lo le suka, e pei o le syrup sua, stevia ma le meli.

Afai e te maua se mea sese, faamolemole filifili se fasipepa o mea ma taomi Ctrl + Ulufale .

Faʻalogo: o faʻamatalaga i totonu o le tusiga e mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga. E fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi (fomaʻi) aʻo leʻi faʻaogaina le fautuaga o loʻo faʻamatalaina i le tusiga.

Faʻafefea ona faʻatusatusa mea o le kalori

Ua lauiloa o le ava ua alofa tele i ai le toatele e matua faamalieina. O le mea lea, e mafai ona tatou manatu e tele calories oi ai, ma oi latou o loo taumafai e siaki le ata e le tatau ona inuina. O le mea moni, o mea uma e le faigofie tele. O le kolotilo o le kofe e laʻitiiti - e tusa ma le 2-3 kilokalo i le tasi ipu. Ae o le mea uliuli, e aunoa ma ni faʻaopoopoga. E aliali mai o le a le mafai ona e toe maua mai se meainu ma e mafai ona e faʻaaogaina ma le saogalemu, tusa lava pe mulimuli i se meaʻai.

Ae o ai e inu i lenei pepa - uliuli, oona? Na o tagata e le masani ai. O le toʻatele e fiafia e inuina lenei vai inu ma le suka poʻo le meli, ma le susu, kulimi ma isi mea manogi suamalie. Ma o lenei mea ua matua faateleina ai le tele o kalori i le malosi o le ola.

O lea, o le kofe i susu ma le suka ua i ai nei e tusa ma le 100 kcal. O le a itiiti ifo pe afai e te faaopoopoina le suamalie o le suka ma le susu susu. E fia calorie i le kofe ma susu ma faʻamaʻi e mafai ona faʻatulagaina tutoatasi. Le itiiti ifo ma lata mai ma ua uma ona e maua ni faaiuga pe faapefea ma po o le a le ituaiga e mafai ai ona e inuina, ina ia le faaleagaina le fuainumera. O nisi nei o oloa e sili ona lauiloa i le ipu:

suti i se sipuni:

  • meli - 67 kilokalo,
  • paʻu paepae - 25 kcal,
  • cane cane - 15 kcal,

vai i le punetini:

  • kulimi - 20 kcal,
  • gaʻo gaʻo gaʻo - 50 calories,
  • kulimi fuamoa - 15 kcal,
  • susu - 25 kcal,
  • susu susu susu - 15 kcal.

Aua e te manatu e aoga le suia o le susu po o le kulimi i mea e mamago, e pei o le aofai o kalori i le kulimi maeʻa o le a maualalo ifo. O le kulimi kulimi lava lea e tusa ma le 40 kcal, e sili atu nai lo le faʻaaogaina o mea masani. O le mea lea, o le inupia ma le faʻaitiitia o le mamafa i luga o sea ituaiga meainu e le mafai ona aoga, ae e mafai lava ona afaina ai lau faʻalaumalie.

E tele fesili e tulaʻi mai e uiga i le a calori kofe i susu susu. E toatele tagata e fiafia i lenei paluga mo lona suamalie manaia, faapea foi mo le mafai ona vave saunia se vaiinu. Ae o se tasi e malamalama o le a maualuga le kalori. Masalo o le mea sili lea ona afaina mo le puʻu - e tusa ma le 75 kcal i le 100 kalama o le vai. O le mea lea o le faaiuga - pe a faʻamafanafanaina oe lava ia i na o sina taimi, pe e aoga le suia i se mea e itiiti ifo le maualuga-kalori.

E tutusa lava le mea e fai mo le filifiliga e mafai ona faʻaaogaina. E le gata e le o taimi uma e manaia, e le aoga, ae o lona kalori o loʻo maualuga tele - e tusa ma le 120 kcal. E tusa lava pe e te faia ni mea lelei, taugata, o lona uiga o le afaina i le pulou o le a le alu i se mea, na o le tofo o le a sili atu. I lenei tulaga, e sili atu ona lelei le faatauina o sana ma kuka i se Turk. E tusa o le tau e tasi o le a oʻo mai, ae o le kalori o mea o le a maualalo, ma o vitamini uma o le mea manogi paʻu manogi e matua mauoa o le a le alu i se mea.

Aua nei galo e uiga i se tasi o mea e sili ona lauiloa. E toatele tagata e pei o le kofe ma le sukalati (mo sina mea suamalie po o se mea faaopoopo i totonu o se afu). Ae e taua le iloa o ia ituaiga faʻavae e vave aumaia le 120 kcal i le tino. Ma o nei ua na o ni togi pogisa. White sukalati ma susu ma sili atu.

Auala e faʻaititia ai calories

E toaitiiti tagata ua sauni e lafoai atoa se mea inu suamalie. E tusa lava pe e maua mai le kalori o mea e sili ona e fiafia i ai i le susu e aunoa ma le suka (ma sili atu i ai) e maualuga tele. Ma a aunoa ma nei mea faaopoopo, e le fiafia tagata uma i le tofo. Ae e mafai ona faʻaitiitia sina faʻaleagaina mo le ata. Ma le lafoaia o le mea e sili ona e fiafia iai e filifili.

  • Faatau na o le kofe gaosi lelei.E tusa lava pe lelei le soluble, e pei ona e iloa, e tele atu kilokalo.
  • Taumafai e inu se meainu i le fale i totonu o se Turk poʻo mea masini fale ua fuafuaina faapitoa mo lenei mea. I lenei mea e te iloa lelei le mea o loʻo aofia i totonu o le mea inu. Ma o mea aoga o mea o loʻo faʻatau atu i le masini e na o maketi e iloa. E le gata i lea, o le inu i luga o le tamoe e le o le filifiliga sili lea.
  • Inu se ipu e tasi i le taeao. Ioe, o calories i le kofe ma le suka ma le kulimi e tele. Ae, afai e te faʻanofoina a latou mea i le afa muamua o le aso, ma e le inu i taimi uma e mafai ona sosolo pe mai se masini faʻatau, e mafai ona e faʻaitiitia le aoga i luga o le ata.
  • E fautuaina le lafoai atoa o kuki, keke, sukalati ma isi suamalie i le gaʻo. Afai e te le manaʻo e inu vai inu "le lavalava," e mafai ona e faia se meaʻai o falaoa o le falaoa, kisisi ma laʻau. E matua lelei lava, aʻo soifua maloloina ma e le afaina ai le puʻu.
  • Taumafai e faʻasama oe lava e inu i se mea inu uliuli, e ui atonu e foliga mai e leai se aoga. E mafai ona e faʻaumatia muamua lauusiusi. O le kalori o le kofe e aunoa ma le suka ma le kulimi vailaʻau e talia lelei, ma o le tofo e tumau pea le malie.
  • Pe mafai foi ona e faia le faafeagai - teena le susu ma le kulimi, ona faasolosolo malie lea ona aveese mea suamalie. O le kalori mea o le kofe ma le suka (sili atu le mafai) e laʻititi foi. E faasolosolo lava, e mafai ona faʻaititia le aofaʻi o faʻaopoopoga seia oʻo ina e mafai ona sui atoa i le lanu uliuli.
  • O le tele o le faʻaleleia atonu o le tulaga autu lea o le a fesoasoani i le faʻaaogaina o itu leaga uma o se vai inu.

E fesuisuiaʻi e le tatau ona lafoai lau mea e sili ona e fiafia i ai. E le gata i lea, o le kopi o le saito e aofia ai le tele o vitamini ma minerale, lea e matua talafeagai mo o tatou tino. Afai e te latalata i sauniuniga ma faʻaaoga ma le mafaufau, ona mafai lea ona e le gata ina e fiafia i le tofo ma le manogi, ae aua le popole i lau ata.

E fia calorie i le kofe ma ma aunoa ma le susu, ma e aunoa ma le suka

O pipi falaoamata e masani ona faʻaumatia mea vevela vevelao loʻo i ai se faʻamalosia ma le malu ole CNS. O le mea e sili ona fiafia i ai, o le falala falai, o le seleselega, o le eleele i se tulaga faapitoa ma faʻafefe i se Turk i luga o le oneone vevela poʻo le ipu.

I aso nei i le tuʻufaʻatasia o pine faʻatau oloa o loʻo i ai ni ituaiga soluble e maua mai e ala i le gaogao i le maualalo o le vai inu, i totonu o paluga o nisi o faʻataʻitaʻiga o le kofe vave o loʻo i ai se vaega itiiti o le eleele.

Teu ua inu e le na o le vevela, ae e malulu foi, ma e oo lava i le aisa kulimi.

Gaʻo / LaʻauCalories, kcal mo le 100 kalama
Faʻamataʻu faanenefu uliuli kofe1,37
Faalua meaola2,3
Teu i luga o le vai3,3
Meaʻai i le kuka na faia i luga o vai inu o le pata6,3
O le kofe vave e leai se suka na faia i luga o le vai7,8
Amerika19,7
Kuki vave i le suka, saunia i luga o le vai23,2
Faʻafefiloi le koko o le suamalie, saunia i luga o le vai29,3
Latte ma susu susu29,7
Kofi faanatura ma le kulimi (10.0%)31,2
Amerika ma susu39,8
Faʻasalaga faʻanatura faalenatura ma le suka ma le susu55,1
Malosiaga o le koko o Powdered55,8
Faʻasalaga faʻanatura faalenatura ma susu susu58,9
Lua meaʻai ua gaosia ma le 2.5% susu, vai inu65,2
Cappuccino105,6
Latte ma le 2.0% susu109,8
Faʻafefete le kalu paʻu241,5
Mocachino243,4
Canned Cocoa Condensed Milk321,8
Kofe faʻamalaina faʻatasi ma susu susu324,9
Palu falaoa uamea331,7
Teu ma le paʻu351,1
Chicory351,5
Instant Cocoa Faʻatasi ma Sweetener, Malosiaga359,5
Teu meaʻai, inu o le cereal, paʻu vevela360,4
Instau Cocoa Mix Powder398,4
Kefe vave i se kulimi malulu (3 i le 1)441,3

Faaaoga i meaʻai ma mo le paʻu o le mamafa

Teu (natura ma solu) o loʻo i ai i le lisi o meaai a le kofe mono-meaai, meaai sukalati ma le lafoaʻi aso i luga o laʻau ulaula. Ae ui i lea, o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le toto ma le maualuga o le toto maualuga, o le tele o le inu malosi e mafai ona afaina ai le tulaga lautele o le tino.

O tagata taʻitasi taʻitasi e sili atu nai lo sekasi suʻelaʻau mo le faia o meaʻai manaia: faʻatasi ai ma le susu, kulimi, caramel poʻo keke kokolati. Ae pei o meaʻai ma cocktails - o le filifiliga e laʻititi.

O le tofo suamalie o faʻi matua ma le kofe malosi e manaia ma e le masani ai. Mo le faia o se taumafataga, o le a e manaʻomia mea nei:

  • 1 falaoamata lapopoa tele
  • 2% vanilla whisking cocktail or milk milk (300 ml),
  • meaʻai faalenatura (teaspoon e aunoa ma se paʻu),
  • mea manogi aina (½ teaspoon),
  • vanillin (1 sachet).

Taʻu se sipuni o kofe i le 100 ml o le malulu ina ia maua ai le 85 ml o le vai. Peel le faʻi ma tipi i ni vaega se 4. Tuu mea uma i totonu o se pesini pulumu ma faʻapipiʻi mo le 30 sekone.

Afai e manaʻo ai, e mafai ona sui se palania vanilla i se lamolemole e faia mai i strawberries, melons, cherries poo cherries. O le tau o le inu o le 82.4 kcal / 100 g.

E tatau ona sasaa i le ipu tioata le faʻamaʻiina o faʻamaʻi ma mafai ona faʻasasuluina i le sukalati.

Teu ma susu - o se tuufaatasiga masani o le uliuli ma papae, e masani ona sasaina e tofo ma valivali. Vaega taua:

  • susu susu (550 ml),
  • gelatin suamalie (1 sipunipuni),
  • kofe aina (sipunipuni),
  • vanillin (1.5 g).

Soak gelatin i le 100 ml o le vai malulu mo le itula ma le afa. Vaevae le vaega e mafua ai i le 2 vaega.

Suauu susu susu mai le tasi: susu susu, faaopoopo vanilla ma malulu, ona sasaa lea o le gelatin i totonu o se vaitafe vevela ma vevela, e aunoa ma le aumaia i se vevela, aveese mai le vevela.

Mai se ipu vai malulu ma se sipuni o le vaega eleele, tafe le kofi, faʻamalo mai le vaʻaia ma sina malie, sasaa i le gelatin ma le vevela. Faʻafefiloi le susu ma le kofe i totonu o le pepa e aunoa ma le fafaguina ma auina atu i le pusaaisa. O le kalori o mea e tusa ma le 53 kcal.

Ina ia saunia se meaʻai gaosi, e te manaʻomia mea faigofie ma taugofie:

  • suauu oati o meaai (160 g),
  • taofi paʻu (2.5 g),
  • kalu (coffee) vave malogo (teaspoon),
  • o le kesi e maualalo-gaʻo pe leai foi-gaʻo (1.5 pusa po o le 300 g),
  • squirrels mai 5 fuamoa.

Ina ia saunia le paluga, sasa le 3 sikululili i totonu o se vafusi vaʻa. O le lala o le oat (e mafai ona suia i le saito po o le rai), olo i totonu o le paʻu e faʻaaoga ai se mea e fai ai le kofe, ma faʻafefiloi malie i faʻamalosi.

Faʻamuʻu le ipu falaoa ma kuka ai le suauʻu, tuu i ai le palatini, lamolemole ma tao i le vevela i le 180 ° C mo le silia ma le 13 minute. Ma i le taimi lea, e tatau ona e saunia se kulimi: taia le toe o palatini ma faʻafesoʻotaʻi faatasi ma le paluga e faʻapipiʻiina i totonu o se sieve. Aveese le palatini mai le ogaumu.

Mai lava i le taimi nei le kofe e maua ai se afaina malosi. Otioti avanoa mai le paluga ma se lapotopoto lapotopoto ma tuu i lalo i le kofe mo 2-3 sekone. Mo ia "kuki" taitasi ia tuu 2 sipuni tele o kulimi, ia ufiufi ma le isi afa ile pito i luga ma, teuteuina i se kulimi kulimi, lafo i le pusaaisa i le po.

Uʻu sina koko koko i luma o le tautua. O le aoga o le taumafataga o le 129 kcal / 100 g.

O le taoina e le gata o se mea lelei, ae e maloloina foi. Mo le sauniuniga o muffini maualalo-kalori, o oloa o loʻo mulimuli mai o le a manaʻomia (o nisi e mafai ona faʻatau i taaloga mea taumafa):

  • o le siʻisiʻisi gaʻo, ae sili atu ona leai sona gaʻo (2.5 pusa),
  • fiva (2 sipuni),
  • moa moa + 2 polotini,
  • sukalati suka (55 g),
  • vine vine leai ni vine (3 sipuni kuka),
  • papa mago ma le koko kope (2.5 teaspoons i le tasi)
  • tao tao taofi (1 sipuni),
  • fuālaʻau manogi.

Fufulu vine ma fufulu ile vai inu mo le kuata o le itula. Tasi le kisisi, faaopoopo le palatini, fiva ma taʻalo ma se paluga poʻo se pata.

Faailoa atu 1 moa moa ma protein i totonu o le paluga, faaopoopo le tao tao, koko, kofe ma vine (leai se vai). Faʻasolo le mea e tupu ai le masini ma faʻapipiʻi i moli eletise.

Fafaga i le 190 tikeri mo le 27-30 minute. O le aoga o le malosi o le 100 kalama o muffins e tutusa ma le 154 kcal.

O le fiafia e le toe avea o se faʻataʻitaʻiga. O se meaʻai lelei tele ma maloloina mo tagata o loʻo mataituina lo latou ola maloloina. Vaega taua:

  • gaʻo vaivai vaivai faʻanatura (250 ml),
  • faʻi
  • kuluma kulimi e aunoa ma ni meaʻai po o le kiona (250 ml),
  • mea manogi aina (1/3 teaspoon),
  • koko koko (tipuni meaai),
  • fugalaau (50 g).

Peel le faʻi ma isi mea uma, patipati i se mea faʻaleleia seʻia oʻo ina lamolemole. Liligi i totonu o uumi uumi ma fufuluina i le kinamoni. O le kalori o meainu o le 189 kcal / 100 g.

E mafai e le kofe lelea ona avea ma se taumafataga tele mo le momoe ma tagata e le 'ai i mataupu faavae i le taeao. Talu ai e ese mai i le caffeine, o le vai o loʻo i ai punavai o meaʻai gaʻo. Mea gaosiga:

  • kofe kofe (75 ml),
  • kiwi (1 fasi pepa),
  • susu 1.5% gaʻo (100 ml),
  • 'aina le koko sukalati (teaspoon),
  • nutmeg po o le eleele totino (1/5 sipuni).

Taʻu le kiwi, tipi i ni fasipepa lapoa ma tuʻu i totonu o se pesini faʻalanu. Liligi le kofe, susu, sasa le nutmeg ma taia vaega uma mo le 25 sekone. Liligi le ipu inu i totonu o le 2 ipu ma fufulu i le sukalati kuka i le pito i luga. O le tau aoga o se suauu ma kofe e 133.7 kcal.

% o manaoga masani i aso taʻitasi o loʻo faʻaalia i totonu o laulau o se faailoga e faʻaalia ai pe fia le pasene o le masani i aso uma i se mea tatou te faamalieina ai manaʻoga o le tino i le inu 100 karamu o kofe.

O le kofe faalenatura faalenatura e aofia ai le leai o ni meaʻai taua e manaʻomia e le tino. I le 100 ml o vai inu, 2 i le 7 kilokalo ua maua, e fuafua i le ituaiga kofe ma lona gaosiga.

MeataitasiFaʻamau% o le fua faatatau i aso taitasi
Squirrels0,230,42
Fats0,461,07
Carbohydrates0,310,15

100 ml o le kofe e aofia ai le 40 mg o caffeine.

Meataitasi% o le fua faatatau i aso taitasi
Vitamin B50.28 mg5,09
Vitamin B20.71 mg4,13
Vitamin PP0.67 mg3,04
Fluorine91.27 mcg2,34
Potassium37.95 mg1,52
Vaʻalele7.23 mg0,87
Kalaku5.19 mg0,56

I nai selau tausaga ua mavae, o le kofe na manatu o se vaiinu, e na o le cream o sosaiete e mafai ona maua. E faapefea ona e faʻaaogaina?

E fia calorie i le kofe ma le suamalie

ristretto - 1 kcal (1 ipu)

espresso - 2 kcal (1 tautua)

longo / americano - 2 kcal (225 ml)

Cappuccino -cal (225 ml)

latte machiato -cal (225 ml)

Mocha cafe (faatasi ma sukalati) -cal (225 ml)

frappuccino (ma le kulimi) - 215 kcal (225 ml)

* suauʻu enaena (cane) e le faʻamaina - 15 kcal (1 tsp)

* meli - 67 kcal (1 tsp)

* susu susu - 15 kcal (50 ml)

* gaʻo susu (atoatoa) - 24 kcal (50 ml)

* kulimi sua susu - 20 kcal (1 tbsp. l)

* sasaa le gaʻo gaʻo - 50 kcal (1 tbsp. l)

* kulimi suamalie suavai - kcal (1 tbsp. l.)

* kulimi - kcal (2 tsp)

O le afifi o loʻo i ai calories. Faʻataʻitaʻi.

O le mea moni, e le sili atu i le 10, ae na o le uliuli, e aunoa ma se mea.

O latou leiloloa le mamafa ile suamalie?

O le suamalie na muai fuafuaina mo le maʻisuka. Ae o le taimi nei o loʻo 'aina e i latou e manaʻo e aveesea le mamafa. E i ai se uiga?

NATURALS MA ARTISTS

O mea suamalie e masani ma faʻafefiloi. Muamua e aofia ai le fusi, sorbitol, xylitol, stevia. O i latou uma lava, sei vagana ai le stevia, e matua maualuga lava i le kalori ma faateleina le suka o le toto, e ui lava e le tutusa ma le suka mama.

Sa faia e saienitisi mai le University of America le tele o suʻega i tamaʻi ma iloa ai o manu e fafagaina le yogurt suamalie e masani ona sili atu le tele o kalori ma maua ai le mamafa nai lo manu na fafagaina i le yogurt tutusa ae o le suka masani.

O sui o le gaosi (saccharin, cyclamate, aspartame, acesulfame potassium, sucracite) e le afaina ai le suka toto ma e leai se aoga tau aoga. O i latou ia, i le teori, e mafai ona avea ma fesoasoani lelei mo i latou e filifili e aveesea le mamafa. Ae o le tino e le faigofie ona faaseseina.

Manatua le meaʻai e faia pe a uma ona e inuina se fagu o colaʻai! O le lagonaina o se tofo suamalie, e faatonu ai e le faiʻai le manava e saunia ai mo le gaosiga o gaʻo. O le mea lea o le lagona fiaai.

E le gata i lea, i le filifili ai e suitulaga le suka i se mea suamalie taua i le lauti poʻo le kofe, e itiiti se mea e te mauaina.

I le tasi vaega o le suka faamama, na o le 20 kcal.

E tatau ona e taʻutino atu o se mea faatauvaa le faʻatusatusa i le tele o calories o se tagata e sili ona mamafa e masani ona faʻaalu i le aso.

O le mea moni e le o faʻamautuina le suamalie i le mea e tasi: i totonu o Amerika, e tusa ai ma le New York Times, meaai maualalo ma meainu mo le silia ma le 10% o meaʻai uma, peitai, o tagata Amerika o loʻo tumau pea le malosi o le malo i le lalolagi .

Ae ui i lea, mo suti suamalie, aemaise lava i latou e maua i le maʻisuka, o mea suamalie o le faaolataga moni. E le gata i lea, latou, e le pei o le suka, e le faʻaumatia ai le nifo nifo.

Faatasi ai ma mea suamalie faalenatura, e manino mea uma. E maua i fua ma fua, ma i le faʻaogaina lelei e saogalemu ma maloloina.

I le 70 o le seneturi talu ai, o se lagona ua salalau i le salafa o le lalolagi: o le saccharin i inumaga tele (175 g / kg le mamafa o le tino) e mafua ai le kanesa o le oona. O le sui na vave faʻasaina i Kanata, ma i totonu o le au gaosi oloa a le Iunaite Setete sa manaʻomia ona tuu se lapataiga lapatai.

Peitai, a maeʻa le sefulu tausaga ma le afa, o suʻesuʻega fou na faʻaalia ai i popo e le sili atu ma le 5 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino, o lenei lanu suamalie e le o se taufaamatau.

Sodium cyclamate e masalomia foi: o manu e fafagaina ai na fanauina ai pepe mamanesa.

Ae peitai, e le i faʻamautuina pe i ai ni taunuuga umi o le latou faʻaogaina-o suʻesuʻega tetele e uiga i lenei mataupu e leʻi faia. O le mea lea, i le asō o le faʻataʻitaʻiga mo fegalegaleaiga ma vailaʻau faʻamalolo e pei ona taua i lalo: e sili atu i fafine maʻitaga ma tamaiti ona le 'aina, ae le faʻaleagaina le isi. Ma mo lenei mea e tatau ona e iloa le saogalemu saogalemu ma uiga o tagata taʻimua taitasi.

E taua foi o fua, poo fualaau suamalie. Faʻaaogaina i vine, fualaau aina, meli. O le mea moni, o le carbohydrate tutusa e pei o le suka, na o le 1.5 taimi le suamalie. O le fua faʻamatalaga o le fructose (le tikeri o le maualuga o le suka i le toto pe'ā uma ona e 'aina le oloa) e naʻo le 31, ao le suka e tutusa ma le 89. O le mea lea, ua faʻamaonia lenei suamalie mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

+ E manaia le suamalie.

+ E lelei le suauu i le vai.

+ E le afaina ai le nifo.

+ E manaʻomia mo tamaiti e maua mai i le suka.

- E leai se mea e sili atu ona maualalo i le suka.

- Faʻaitiitia le malosi o le tetee i le maualuga o le vevela, e le faʻafefe le kuka, o lona uiga e le fetaui lelei mo le faʻaaogaina o kuluga uma e fesoʻotaʻi ma le mafanafana.

- I le tulaga o le maualuga, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le acidosis (o se suiga o le paleni-faavae o le tino).

Laasaga e mafai ona faatagaina: 30-40 g i le aso (6-8 teaseti).

Faʻatasi i le kulupu sili atu o ava malosi, poo polyols. O lona autu autu o vine, opu, mauga o le mauga, povi. Toeitiiti atoa le afa le maualuga i calorie e pei o le suka (2.6 kcal / g e tusa ma le 4 kcal / g), ae o le afa foi e suamalie.

E masani ona faʻaaogaina le Sorbitol i meaai o le maʻisuka. I le faʻaopoopoga, e fesoasoani e taofiofia ai nifo - e le o se mea e tupu mai ai, o se vaega o le tele o nifo ma e faʻafefe ai ni paʻu.

Ua faʻavaeina i le cosmetology ona o lona gafatia e faamaluluina ai le paʻu: o gaosiga o kulimi, shampoos, lotions ma gels pe a maeʻa le fusi e masani ona suia i le glycerin.

I vailaau faʻaaoga e faʻaaogaina e avea o se choleretic ma le laxative.

+ E tulaʻi i le maualuga o le vevela, e talafeagai mo le kuka.

+ Le lelei le solipala i le vai.

+ E le afaina ai le nifo.

+ Ua i ai se aafiaga taua.

- I fuainumera tele, mafuaʻaga e afaina ma manava.

Laasaga e mafai ona faatagaina: 30-40 g i le aso (6-8 teaseti).

Mai le kulupu tutusa o polyols pei o le sorbitol, faatasi ai ma meatotino uma e sosoo mai. E na o le suamalie ma le kalori - e tusa ai ma nei faailo, e toetoe lava a tutusa ma le suka. O le Xylitol e sili ona maua mai fatu o sana ma fatu paʻu.

E tutusa lava ma le sorbitol.

Laʻau maualuga e mafai ona tuʻuina i aso taʻitasi: 40 g i le aso (8 teaset).

O se laau laʻau o le aiga o Compositae i Paraguay, o le tulaga aloaia o se suamalie ua maua lata mai nei.

Ae na vave ona avea ma se lagona: o le stevia e 250-300 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, ae, e le pei o isi suamalie masani, e le oi ai ni calories ma e le faateleina ai le suka toto.

E leʻi aafia i le metabolism le 'autaʻi vavalaʻau (o le mea e taʻua o le tino o le stevia) ma na faʻaumatia atoatoa mai le tino.

E le gata i lea, e lauiloa le stevia mo ona faʻamalologa: e toe faʻafoʻiina le malosi pe a uma le popole ma le vaivai, e faʻaosofia ai le inisalini, faʻamautuina le toto, ma faʻaleleia le faʻamaʻiina. O loʻo faʻatau atu i le tino o le paʻu ma le sipuni mo le suamalie o ipu.

+ O le vevela, e talafeagai mo le kukaina.

+ E faigofie ona soluu i le vai.

+ E le faaumatia ai nifo.

+ E le afaina ai le toto toto.

+ Ua faamaloloina meatotino.

- O se tofo faapitoa e le fiafia i ai le toatele.

Laasaga maualuga e ono mafai ona faatagaina: 18 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino (mo se tagata e mamafa 70 kg - 1.25 g).

Na amataina le vaitau o suamalie suamalie. Saccharin e 300 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ae o taumafa vavalalata e iai le tofo oona. O le pito sili ona lauiloa o le saccharin na tupu i tausaga o le Taua Lona II o le Lalolagi, pe a le lava le gaʻo. I aso nei, o lenei sui e gaosia i le tulaga o laumei ma e masani ona tuʻufaʻatasia ma isi mea suamalie e malelemo ai lona oona.

+ E leai ni calories.

+ E le afaina ai le nifo.

+ E le afaina ai le toto toto.

+ Le fefe i le vevela.

+ Totoga lelei: tasi pusa o le 1200 papaa e suitulaga i le 6 kilokalama o le suka (18-20 mg saccharin i le tasi papa).

- Tino le lelei o le tofo.

- Faʻatulafonoina i le le atoatoa ma le faʻagasolo e faia ni maa i totonu o fatuga ma fatuga.

Laasaga e ono mafai ona faatagaina: 5 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino (mo se tagata e mamafa 70 kg - 350 mg).

30-50 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. E i ai foi le kesikaimi cyclamate, ae e le lautele ona o le oona oona. Mo le taimi muamua, o mea matagofie o nei mea na maua i le 1937, ma na amata ona faʻaaogaina e avea ma suamalie i na o le 1950. O se vaega o mea sili ona manaia na faatauina i Rusia.

+ E leai ni calories.

+ E le afaina ai le nifo.

+ E tumau i le maualuga o le vevela.

- E mafai ona maua ni tali mai le paʻu.

- E le fautuaina mo fafine maʻitaga, tamaiti, faʻapea foi ma latou o loʻo mafatia i le le atoatoa ma faʻamaʻi maʻi urinary.

Laasaga e mafai ona faatagaina: 11 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino i le aso (mo se tagata e mamafa 70 kg - 0.77 g).

O se tasi o meaʻai sili ona faʻaaogaina i le lalolagi, e tusa pe tusa o le kuata o "kemisi lelei". Na muamua faʻapipiʻiina i le 1965 mai ni mea amino se lua (asparagine ma phenylalanine) ma le methanol. Sugar e tusa ma le 220 taimi e suamalie ma, e le pei o le saccharin, e leai se tofo.

O le Aspartame e masani ona le faʻaaogaina i lona mama, e masani ona fefiloi ma isi mea suamalie, e tele lava i le potassium acesulfame.

O uiga lelei o lenei duo e sili ona lata i le tofo o le suka masani: potassium acesulfame e mafai ai ona e lagonaina vave le suamalie, ma o le aspartame o le a lafoaia se fiafiaga mulimuli ane.

+ E leai ni calories.

+ E le afaina ai nifo.

+ E le faateleina ai le suka o le toto.

+ E lelei le suauu i le vai.

+ O le tino e solo i lalo i amino acids o loo aafia i le gataifale.

+ E mafai ona faʻalautele ma faʻaleleia le tofo o fualaau aina, o lea e masani ona aofia ai i le tuufaatasiga o le suimui.

- Lema e le maluelue. A o le i faaopoopoina i le lauti poʻo le kofe, e fautuaina e faʻamaalili i latou.

- E faʻasaina mo tagata o loʻo mafatia mai le phenylketonuria.

Laasaga maualuga e ono mafai ona faatagaina: 40 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino i le aso (mo se tagata e mamafa 70 kg - 2.8 g).

200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka ma e matua tetee lava i le vevela maualuga. Ae ui i lea, o le acesulfame potassium e le lauiloa e pei o le saccharin ma le aspartame, ona e le lelei le solu i totonu o le vai, o lona uiga e le mafai ona e faʻaaogaina i meainu. E masani ona fefiloi ma isi mea suamalie, aemaise lava ile aspartame.

+ E leai ni calories.

+ E le faaumatia ai nifo.

+ E le afaina ai le toto toto.

- E le fautuaina mo tagata o loʻo mafatia mai le le atoatoa, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi e tatau ai ona faʻaititia le mea e maua ai le potassium.

Laasaga maualuga e ono mafai ona faatagaina: 15 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino i le aso (mo se tagata e mamafa 70 kg - 1.5 g).

E maua mai i le suauu, ae o le suamalie e sefulu taimi sili atu i lona tupuaga: o le sucralose e tusa ma le 600 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka. O lenei suamalie e matua sosolo i totonu o le vai, tumau pe a vevela ma e le faʻaumatia i totonu o le tino. I totonu o le faleoloa o mea taumafa o loʻo faʻaaogaina i lalo o le ituaiga Splenda.

+ E leai ni calories.

+ E le faaumatia ai nifo.

+ E le faateleina ai le suka o le toto.

- O nisi tagata e popole o le chlorine, o se mea e ono lamatia ai, o se vaega o le mole Sucralose.

Laasaga maualuga e ono mafai ona faatagaina: 15 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino i le aso (mo se tagata e mamafa 70 kg - 1.5 g).

E fia calories i le kofe uliuli e aunoa ma ni mea faʻaopopo

  • 1 Auala e fuafua ai calories
  • 2 Auala e faʻaititia ai calories

E tele ma sili atu tagata o loʻo taumafai e taʻitaʻia se olaga ola maloloina, taʻalo i taaloga, mataʻituina a latou meaʻai.

Ae o nisi taimi e tulaʻi mai le fesili - faʻapefea ona faʻafefe le kofe i lenei mea? O le inu e alofagia e le toatele ma e le o tagata uma ua sauni e lafoai le fiafia o le i ai o se ipu - o le isi mo le aso.

O le kolotilo o le kofe o se autu taua e tatau i tagata uma ona malamalama i ai, e le gata o le fiafia e taua, ae pe faapefea foi ona aafia ai foliga vaaia.

Tuua Lau Faamatalaga