E faʻapefea ona ave Victoza i le maʻisuka ituaiga 2

O faʻamatalaga talafeagai e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Victoza® i fafine maʻitaga e le o maua. O suʻesuʻega a manu ua faʻaalia ai le faʻamaʻavale o le fualaau faasaina (silasila i Pharmacokinetics, Suesuega o le Saogalemu i le Muamua). E ono le iloa le tulaga lamatia o tagata.

E faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina Viktoza® i le taimi o le maitaga, ae le fautuaina e faia togafitiga ma le inisalini. Afai o loʻo sauni le tagata maʻi mo le maitaga poʻo ua amata ona maitaga, o le togafitiga ma Victoza® e tatau ona taofi vave.

Pe a ave se tamaititi, e faasaina Victoza ona togafitia. E leai ni faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tina faʻatoga. I le taimi o suesuega a manu, o le i ai o le gaosia o le vevela o le liraglutide na faʻatuina. O le ono lamatiaga mo tamaitai ma tamaiti e le o iloa, ina ia aloese mai faʻalavelave, e faʻasaina le faʻaaogaina o le meafaigaluega ua faʻaalia.

E talafeagai le teena o togafitiga ma Viktoza i le taimi tonu o le fuafuaina o le maitaga. Afai na oʻo mai e aunoa ma se faʻafuaseʻi, ona latou taofi loa lea o le injections, e pei ona iloa ai le fanau mai o se olaga fou. Afai e manaʻomia, faʻaauauina le togafitiga ma le inisalini.

Viktoza i le taimi o le maitaga / lactation e le o faʻamaonia.

O faʻamatalaga lelei e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i fafine maʻitaga e le o maua. I le taimi o le suʻesuʻega, na faʻatūina ai le gaʻo gasegase o le liraglutide. O le tulaga lamatia i tagata e le i faavaeina. Aʻo saunia se tagata maʻi mo le maitaga poʻo le taimi e tupu ai le maitaga, ua faalēaogāina Victoza.

O le talaaga saogalemu o Victoza ao faagasolo le lactation e lei suesueina.

O faʻamatalaga talafeagai e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Victoza® i fafine maʻitaga e le o maua. O suʻesuʻega a manu ua faʻaalia ai le faʻamaʻavale o le fualaau faasaina. E ono le iloa le tulaga lamatia o tagata.

Ole fualaau faasaina Viktoza® e le mafai ona faatonuina i le taimi o le maitaga, nai lo lena, ua fautuaina e faia togafitiga ma le inisalini. Afai o loʻo sauni le tagata maʻi mo le maitaga, pe ua uma ona amata le maitaga, o le togafitiga ma Victoza® e tatau ona taofi vave.

Tau o vailaau

E oʻo mai i le taimi nei, o le maketi o falemaʻi e leai ni faʻauigaga atoatoa o fualaau faasaina Viktoza.

O le tau o se vailaau faafomai, muamua lava, e faalagolago ile numera o peni tui i le afifi.

E mafai ona faʻatau sau vailaʻau i faleoloa mai le 7 i le 11.2 afe rubles.

O vailaʻau nei e tutusa lelei ma o latou aʻafiaga faʻapitoa, ae faʻatasi ai ma se isi gaioiga galue:

  1. Novonorm o se fualaau faʻasaina o loʻo i ai le aʻa i le tino. O le gaosiga o se vailaau faʻaleoleo o Siamani. O le mea autu o loʻo gaosia ai le mea o loʻo faʻaaogaina. E tele lava ina faʻaaogaina mo le maʻisuka e le o le inisalini, e avea ma meafaigaluega poʻo se faʻamaopoopo faʻatasi ma le metformin poʻo le thiazolidinedione. O le tau o le fualaau faasaina, e fuafua i le metotia, e eseese mai le 170 i le 230 rubles.
  2. O le Baeta o se fualaau faasaina lea ua faʻamatalaina e avea o se sui o le adjuvant i togafitiga faʻapitoa i togafitiga o le maʻisuka e le o le insulin. Faʻaavanoa i se ituaiga o vaifofo mo le inisiua subcutaneous. O le eletise autu autu o loʻo faʻamoemoeina. O le tau masani o se vailaʻau i falemaʻi e 4,000 rubles.

E le gata i lea, o le faʻasologa o fualaau faasaina Viktoza o Luxumi

E naʻo le fomaʻi e mafai ona filifili i le manaʻomia ona suia vailaau i le taimi o togafitiga.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i fualaau faasaina e maualalo ai le toto suka.

E tele suʻesuʻega faʻale-soifua maloloina ua faʻaalia ai sina aafiaga o le vailaʻau faʻasolosolo ma fualaau faʻamalosi ma le maualalo o faʻamalosi i pulu plasma:

  1. Paracetamol O se tasi o vailaʻau e le mafua ai suiga taua i le tino.
  2. Griseofulvin. E le mafua ai ni faʻafitauli ma suiga i le tino, pe a fai o loʻo faia se tasi o vailaʻau.
  3. Lisinopril, Digoxin. O le aafiaga e faaitiitia i le 85 ma le 86%, i le faasologa.
  4. Uiga o le faʻasaina. O le fualaau faasaina e leai sona aoga.
  5. Warfarin. E leai ni suʻesuʻega. O le mea lea, a faʻaoga faʻatasi, e fautuaina e mataʻituina le setete o le soifua maloloina o le tino.
  6. Inisalini E leai ni suʻesuʻega faafomaʻi, pe a faʻaaoga Victoza, o le siakiina o le setete o le tino ua fautuaina.

E leai ni analogues tutusa i le maketi o falemaʻi.

Lisi o fualaau faasaina ma se aafiaga talitutusa i luga o le tino:

  1. Novonorm. Sugar-lowering drug. Faatoaga - Siamani. O le eletise autu autu o le Repaglinide. E mafai e tagata uma ona faʻafetai i le paketiina o le 170 i le 230 rubles.
  2. Toeta. O fualaau faasaina e mo tagata e faalagolago i le insulin. Avanoa e fai ma fofo mo le tui. Vaega galue - Exenadit. O le tau masani e 4000 rubles.
  3. Luxwell. Faʻaaoga e ala i le filifiliga a se fomaʻi. O loʻo i ai se aoga aoga, i le noatia i le matua usitai i fautuaga.

E le mafai ona taʻua Victoza e taugofie mo le tele o tagata gasegase. O le vailaʻau, lea e faʻapipiʻiina ai le penisini o le 3ml tuila 2, e mafai ona faʻatauina mo le 7-10 mano rubles. Victoza e le o avanoa mo le faʻatau, e mafai ona faʻatau naʻo le faʻaulu.

O le vailaʻau Viktoza e taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ae afai na faatonuina i tagata gasegase mo isi faʻamaoniga, ona tatau lea ona latou faʻaaoga tatau e pei ona faatonuina.

O fomaʻi uma lava, e aunoa ma se faʻasesega, mafaufau i lenei vailaʻau e ogaoga ma fautuaina e faʻaaoga lelei e tusa ai ma faʻamaumauga, o lona uiga, i le i ai o le maʻisuka ituaiga II. E naʻo le tulaga lenei, o togafitiga ma lenei sui sui o le a maua ai se iʻuga lelei, ona o le mamafa o le mamafa o loʻo faia ai se matafaioi taua i iinei.

O le fofo o loʻo faʻaaogaina mo lona faamoemoega faamoemoeina e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ma ona faʻafitauli. Faʻaititia lelei le maualuga ole kulukose ma toe faʻaleleia le gaosiga masani ole inisalini.

Victoza e faʻaipoipoina le fiaai ma le fiaai fiaai. O nisi o gasegase sa leiloloa i le 8 kg i le masina.

Faʻasalalau fomaʻi e le tatau ona faʻamaonia e oe lava vailaʻau faʻamalositino ma aveese le mamafa i le taimi lava e tasi. E mafai ona mafua ai le kanesa o thyroid ma faʻaosooso ai le foliga mai o le pancreatiti tino. Faʻaaoga le pulea o Victoza.

O faʻamatalaga e uiga ia i latou ua leiloa le mamafa, e matua ese lava. Fai mai le leaga o le leiloa o le mamafa, 1-3 kg i le masina.

O le malosi o le soifua maloloina, maʻi o le tino, ulu o le ulu ma le nutimomoia ua lauiloa. Latou te le iloa le manaʻoga e toe faʻatau, aua e tatau lava ona e mulimuli i se meaʻai ma faʻalogo i le malosi.

I le avea ai o se tulafono, o nei tagata na faʻaaogaina le vailaʻau e aunoa ma se faʻasologa o le fomaʻi ma aunoa ma se faʻamaoniga tuusao.

O le aoga lelei o fualaau faasaina o "Viktoza" o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II. O nei tagata e faʻaalia se gau tele, 8-15 kilokalama i le masina.

E mafai ona ausia na taunuuga e le gata i le aʻafiaga o vailaʻau i le tino, ae faʻapea foi i le lelei o taumafa ma gaioiga faaletino. O tagata maʻi e faʻaalia le mama i le tino atoa, faʻaleleia le tino o le cardiovascular, faʻaitiitia le manaʻo ma le leiloa o kilokalama e le manaʻomia.

Na faamalieina nei tagata i le aoga o le tali a le Victoza.

O fualaau faasaina "Victoza" e faatatau i fualaau taugata (toe iloiloga o fomaʻi ua maitauina le manaʻomia mo se suʻega atoa o le tino ao leʻi faʻaaogaina lenei meafaigaluega). O lona tau i se peni tui tui 3 ml Numera 2 e eseese i le itulagi o le 7-10,000 rubles. O le vailaʻau faʻatau e faʻatau atu i falemaʻi masani ma tuʻuina atu i na o togafitiga.

Victoza solution e taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga II, ae o isi tagata uma e tatau ona faʻaaoga tatau e pei ona faatonuina.

Victose e mafai ona saofagā i se laʻititi laʻititi o le gaogao gaogao, lea e mafai ona mafua ai se suiga i le fua o le faʻaaogāina o vailaʻau faʻafefete. E tusa ai ma suʻesuʻega, o lenei faʻalavelave e leai se aoga taua tele, o le mea lea e le manaʻomia ai le fetuunaʻi o fualaau.

O le vaʻaia o mataupu o le manava manaia i le taimi o togafitiga ma le leraglutide ua lauiloa (atonu e aʻafia ai le faʻaaogaina o fualaau oona e faʻaaogaina).

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o warfarin poʻo isi faʻataʻitaʻiga, e tatau ona mataʻituina le INR i taimi uma (International Standards Normal).

O vailaʻau e faaopoopo i le Viktoza e mafai ona faʻaleagaina ai le gataifale, o lea e le tatau ona faʻafefiloi ma isi vailaʻau, e aofia ai ma fofo o fua.

O se iloiloga in vitro o le talafatai na faaalia ai le maualalo o le tomai i fegalegaleaiga o le pharmacokinetic ma fualaau faasaina e maua i le faiga o le enzyme o le cytochrome P450, ma ia fusifusia i masini plasma.

O se taoto laʻititi i le gaogao o mea e gaogao ona o le telefoni e mafai ona aʻafia ai le faʻaaogāina o vailaʻau faʻafefete. O suʻesuʻega faʻapitoa i le fesoʻotaʻiga o fualaau faʻasaina ma isi vailaʻau e leʻi faʻaalia ai le aʻafiaga tele o le fua o le fua o nei vailaʻau.

O nisi o gasegase na togafitia ma le Victoza® na i ai se mea se tasi o le maʻi manava. E mafai e le diarrhea ona aʻafia ai le faʻaaogaina o vailaau tuʻufofoga e faʻaaogaina i le taimi e tasi ma Victoza®.

Liraglutide e leʻi mafua ai se fesuiaiga i le faʻaogaina o le paracetamol pe'ā uma ona ave i se tasi o le 1000 mg. O le plasma max paracetamol ua paʻu i le 31%, ma o le Tmax tuai na faalauteleina i le 15 minute. Faatasi ai ma le faʻatulagaga faʻapitoa ole liraglutide ma paracetamol, e leʻo manaʻomia le fetuunaiga ole fomaʻi.

Liraglutide e leʻi mafua ai se suiga tele i le faʻaogaina o le atorvastatin ina ua maeʻa ona faʻafoe i se tasi o le 40 mg. O le mea lea, o le faʻatautaiga o le atorvastatin ao aveina Victoza® e le o manaʻomia. O le cmax o le atorvastatin i le plasma na faʻaititia i le 38%, ma o le tau aogā o Tmax i plasma i le taimi o le puleaina o le liraglutide na faʻatupulaia mai le 1 i le 3 itula.

Liraglutide e leʻi mafua ai se suiga i le tulaga masani o le griseofulvin ina ua maeʻa ona faʻaaogaina i se tasi o le dose e 500 mg. O le Cmax o griseofulvin na faʻatupulaia i le 37%, aʻo le maualuga o le Tmax i le plasma e leʻi suia. E le manaʻomia le faʻafetaui o griseofulvin ma isi fualaau oona e maualalo le faʻaletonu ma le maualuga maualuga o le ola.

Lisinopril ma digoxin

O le pulega o le lisinopril i se tasi fualaau o le 20 mg po o le digoxin i se tasi fualaau e tasi le 1 mg ao faaaogaina le laraglutide na faaalia ai se faaitiitia o le AUC o le lisinopril e 15% ma le AUC o le digoxin e 16%, CMX o le lisinopril ua faaitiitia e le 27%, ma le digoxin e 31%.

O le taua Tmax o le lisinopril i le plasma ao faia le liraglutide na faateleina mai i le 6 i le 8 itula, ma o le fua faatatau Tmax o le digoxin na faateleina i lalo o tuutuuga tutusa mai le 1 i le 1.5 itula.

E tusa ai ma taunuʻuga na maua mai, ole faʻasologa o le lisinopril ma le digoxin ao leʻo faʻaupuina e le manaʻomia.

O le Cmax o le ethinyl estradiol ma le lemonogrel i se tasi o doses i le taimi o togafitiga ma le liraglutide na faaitiitia e le 12% ma le 13%, i le faasologa. I lalo o tuutuuga lava e tasi, o le Tmax toharite o nei vailaʻau e 1.

5 itula mulimuli ane nai lo le masani. O le aʻafiaga faʻapitoa i le faʻaogaina o le ethinyl estradiol ma le lemonogrelrel i le tino e leai se mea e leai sona taua.

O le mea lea, o le togafitiga o le togafitia o fualaau faʻasaina i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma le liraglutide e le suia.

Warfarin

E leʻi faʻatautaia suʻesuʻega i fegalegaleaiga a nei vailaʻau e lua. I le amataga o togafitiga ma Victoza® i tagata gasegase e maua warfarin, e fautuaina e mataʻitu MHO le tele o taimi.

O se iloiloga o le fegalegaleaiga o fualaau faasaina Victoza® ma le inisalini e lei faia.

O vailaʻau faʻaopopo i le Victoza® e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le telefoni. Talu ai e leʻi faʻatautaia suʻesuʻega, o Victoza® e le tatau ona faʻafefiloi ma isi fualaau.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Victoza faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo taʻu mai ai o le amataga o le togafitiga e tatau ona faʻatinoina i laʻititi pito sili ona maualalo o fualaau faasaina. O le mea lea, o le mea e tatau ai le puleaina o le tino.

I le faagasologa o le aveina o vailaau, e tatau i le tagata gasegase ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le faʻamatalaga o fualaau, ma le tele o tui o loʻo aofia i totonu o le iniseti, ua fuafuaina e na o le fomaʻi. I lenei tulaga, o le ola o le tagata lava ia e matua faasaina.

O le vailaʻau Viktoza e faʻatautaia i lea aso ma lea aso, talu ai o le gaioiga o le vailaau oona e amata ona tupu pe a maeʻa se vaitaimi.

O le tuiina ma Victoza e tatau ona faia i lalo o le paʻu i se tasi o nofoaga sili ona talafeagai:

I lenei tulaga, o le tui tuila tui e le faalagolago i le taumafataga autu. I le avea ai o se fautuaga, e manatu lelei e tatau ona vaʻaia taimi tutusa i le va o le injections. E tatau ona maitauina o le viktoza fualaau faasaina e le mafai ona ulufale i se auala e le faʻaogaina poo le iniseti.

O le numera o vailaʻau fautuaina e faalagolago i le mamafa o le tikeri o le faʻamaʻi ma uiga o le tagata maʻi. I le amataga o togafitiga togafitiga, ua fautuaina e tui tasi i le aso, o le 0.6 mg o le liraglutide.

E le sili atu i le vaiaso talu mai le amataga o togafitiga, o le faateleina o inumaga e oo atu i le 1.2 mg o le vailaʻau i le aso e faatagaina. Soʻo se taimi mulimuli ane e tatau ona tupu i le tui e tatau ona tupu ma se va o le itiiti ifo i le fitu aso.

Ole maualuga pito i luga o le liraglutide o loʻo faʻatonutonuina e le tatau ona silia le 1.8 mg.

E tele lava i togafitiga faʻapitoa, e faʻaaogaina se vailaʻau faʻatasi ma Metformin poʻo isi vailaau faʻasaina. I lenei tulaga, o fua o nei fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi.

E pei ona faaalia e le fomaʻi, i le togafitia o togafitiga i tagata matutua, o le togafitiga o le fualaau faasaina e le ese mai na o loo lisiina atu i luga.

O faʻamatalaga e uiga i le Victoza o fomaʻi faapitoa e faʻapupulaina i le mea moni o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona faia e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi. I lenei tulaga, e mafai ona e aloese mai le faʻaalia o aʻafiaga o le itu ma filifili le saʻo saʻo.

E pei lava o isi fualaau, Victoza ei ai le tele o faʻailoga mo le faʻaaogaina.

O faʻamaʻiloga uma e avanoa e faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Faatasi ai ma le togafiti togafiti o togafitiga ma Viktoza, e tatau ai ona amanaʻia uma faʻamaʻiloga talafeagai i lona faʻaaogaina.

E faʻaalu i le aso mo maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo faʻatinoina e avea o se inisiua. O nofoaga o inisiua e aofia ai: vaega ole manava, sulu poʻo tauau. O le inisiua masini e mafai ona suia e tusa lava po o le a le taimi o le pulega. Ae ui i lea, o le faʻaofiina o se iniseti i le tasi taimi o le aso, o le sili ona talafeagai mo le maʻi, ua fautuaina.

Muamua o le 0.6 mg i aso uma / 7 aso. A maeʻa le maeʻa - o le a faʻapupula i le 1.2 mg. O suʻesuʻega tau fomaʻi ua faaalia ai o nisi tagata gasegase e maualuga le aoga, e aliali mai ma se fuasei 1.2 i le 1.8 mg. E le fautuaina se fua faatatau o le 1.8 mg i aso taitasi.

Aʻo faʻatautaia le faʻamalosiga faʻatasi ma Metformin ma Thiazolidion, e le suia le fuataga.

Victoza sulfonylurea gaioiga - faʻasolosolo togafitiga fautuaina ina ia aloese mai le tupu mai o le glycemia.

Ole fua o le fualaau faasaina e le faalagolago i tausaga. O se tuusaunoaga o tagata e silia ma le 75 tausaga.Mo tagata mamaʻi e mafatia i le vaivai o le tino, o loʻo tumau pea le vailaʻau.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga ma tulafono mo le faʻaaogaina o le peni ma se tui.

  • le faʻaaogaina o victoza,
  • toe faʻaaogaina se sela e tui ai,
  • teuina o se tui pipi ma se nila faʻapipiʻi i ai.

O le tausisia o nei fautuaga o le a puipuia ai faʻamaʻi ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga i le itu pe a tui.

O le togafitiga o le vailaau faasaina e aofia ai le puleaina o le fofo i lea aso i lea aso ma le pupuʻu i totonu o le manava, tauau po o le ogavae. O le taimi o le tui e filifilia e aunoa ma le amanaia o le faasologa o meaʻai. Ole gaioiga faapitoa e tosina atu i le mea moni e tatau ona faia ia tui i le taimi e tasi. Le fualaau faasaina e le o faamoemoe mo le puleaina o le tino poo le inumaga.

O le vailaau faʻasaina e maua i le ituaiga o vaifofo, i le 1 ml lea e aofia ai le 6 mg o mea gaʻo. O le fofo o loʻo tuʻuina i totonu o se peni 3 syringe faigofie. O le victose e faʻapitoa ona faia i totonu o le manava poʻo le tauau i lea aso ma lea aso, sili atu i le taimi e tasi. I le amataga o togafitiga, o le fualaau o le vailaau faasaina e itiiti ma e 0.6 mg. E sili atu i le tasi i le lua vaiaso, e faasolosolo malie ona faateleina i le 1.8 mg i le aso.

  1. Ave ese le pulou pito i fafo mai le au.
  2. Aveese ma le faaeteete le pepa pepa puipui mai le nila e gaosia. Vili le tola i luga o le tuila.
  3. Ia aveese le tapuni puipui mai le nila, ae aua le togi ese, ae tuu i luga o se solo.
  4. Ona aveese lea o le pulou pito i totonu lea o loʻo i ai le nila. E mafai ona lafo ese.
  5. Ia siaki le soifua maloloina o le suauu ma ia saunia mo le muamua tui o le victose. O se faʻatulagaga manaʻomia lea.
  6. Liliu le kopa filifilia o le tui seia oʻo i le laina faʻasologa i le laina ma le faailoga siaki. O loʻo manino manino lenei mea i le tagata lautele i lalo o le parakalafa muamua.
  7. Liliu le suauu ma le nila ma ia faʻamalosi le tapuni o le fagu ma lou tamatamai lima. E manaʻomia lenei mea ina ia alu aʻe ai le faʻaleleia o fuālaʻau i totonu o le kesi.
  8. Faʻaauau pea ona uuina le suauu ma le nila, faʻafesoʻotai le button Start. Toe fai lenei togafitiga seʻia oʻo ina aliali mai le zero i le faamalama o le faailoga ma e te vaʻai i se mataua o le vaifofo i le pito o le nila.
  9. I le faʻaaogaina o le fatuga o le filifili, tuʻu le fuainumera manaomia - 0.6, 1.2 poʻo le 1.8 mg. E masani lava, o se fua o le victose e fautuaina mo le mamafa o le mamafa. O le mea lea, ua saunia mea uma mo le tuiina.
  10. Liliu le sulu ma faʻapipiʻi le nila ile paʻu. Sii lemu le button amata. Taofi le nila pe a uma ona taʻalo pe a ma le 5-6 sekone.
  11. Sii malie le tola.
  12. Tuu le nila i le pulou puipui (pito i fafo o le nila, ae le o totonu). Taumafai e aua neʻi paʻi atu i le nila.
  13. Faʻasese le nila, faʻasaʻo, ma tapuni le 'au i le pulou talafeagai.

S / c i totonu o le manava, suʻu poʻo le tauau, 1 taimi i le aso i soo se taimi, e tusa lava po o le a le meaʻai. O le nofoaga ma le taimi o le tui e mafai ona fesuiaʻi e aunoa ma le faʻaleleia o fua.

Ae ui i lea, e sili ona lelei le pulea o le vailaʻau i le taimi tutusa o le aso, i le taimi sili ona talafeagai mo le maʻi. O nisi faʻamatalaga i le auala e faʻaaogaina ai le vailaʻau Viktoza® o loʻo i totonu o le vaega mo le faʻaaogaina.

Ole fualaau faasaina Viktoza® e le mafai ona ulufale i / i ma / m.

Ina ia faʻaleleia le faapalepale o le gastrointestinal, ole fua muamua o le vailaʻau e 0.6 mg o le lilaglutide i le aso. A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau mo le itiiti ifo ma le 1 le vaiaso, e tatau ona siitia le dose i le 1.2 mg.

E i ai le faʻamaoniga e faapea i nisi o tagata gasegase, o le aoga o togafitiga e faʻapupulaina i le faateleina o tui o fualaau faasaina mai le 1.2 i le 1.8 mg. Ina ia ausia le lelei sili atu o le puleaina o se tagata maʻi ma ia amanaʻia le malosi o le tino, o le fua o le Viktoza® e mafai ona faateleina i le 1.8 mg pe a uma ona faʻaaogaina i le fua o le 1.2 mg mo le itiiti ifo ile 1 vaiaso.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau i aso taʻitasi i luga aʻe o le 1.8 mg e le fautuaina.

O le Victoza® fualaau faasaina e mafai ona faʻaaoga i le faaopoopoina i togafitiga faʻasolosolo ma le metformin poʻo le tuufaatasiga o togafitiga ma metformin ma thiazolidinedione. O le togafitiga ma le metformin ma le thiazolidinedione e mafai ona faʻaauau pea i masini muamua.

E mafai ona faaopoopo le Victoza® vailaau i le faʻaauau pea togafitiga faʻatasi ai ma le sulfonylurea o mea e maua ai poʻo le faʻamaopoopoina o togafitiga ma metformin ma sulfonylurea.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le Viktoza® Syringe Pen, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga ua faʻaalia.

Victoza® Syringe Pen o loʻo i ai le 18 mg o le liraglutide. O le tagata gasegase e mafai ona filifilia ni mea se tolu e mafai ona fai: 0.6, 1.2 ma le 1.8 mg. O le victoza® syringe peni ua faamoemoe mo le faʻaaogaina faʻatasi ma NovoFine® poʻo NovoTvist® nila faʻapipiʻi e oo i le 8 mm le umi ma oʻo atu i le 32G le mamafa (0.25 / 0.23 mm).

Saunia o se peni tui mo le tuiina

Siaki le igoa ma le lanu lanu i luga o le pine penisini penisini ina ia mautinoa o loʻo i ai le telefoni. O le faʻaaoga sese o fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le maʻi.

A. Ave ese le pulou mai le peni.

E. Aveese le pepa pepa mai le nila e gaosia. Vili faʻamalosi le nila ma le malu i luga ole peni.

C. Aveese le pulou pito i fafo ma tuu ese e aunoa ma le togi ese.

D. Aveese le pito i totonu o le nila ma faʻasaʻo.

Faamatalaga taua. Faʻaaoga i taimi uma se nila fou ma tui taitasi. O sea fuataga o le a puipuia ai le filogia, faʻamaʻi, fufuluina o le fualaau faasaina mai le sosoʻo, togiina o nila ma faʻamaonia saʻo le faʻatulaga.

Faamatalaga taua. Maitau puipuiga mo le togafitia o le nila e puipuia ai le punou pe faaleagaina le nila aʻo leʻi faʻaaogaina.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, ua faatonuina Viktoza i tagata matutua matutua e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oeo loʻo i ai i le taumafataga, faia ni faʻamalositino faʻapitoa. Ina ia ausia le manaʻoga e manaʻomia, ia fautuaina:

  • monotherapy
  • tuufaatasiga faatasi ai ma suauu maualalo-suka i le ituaiga pepa (thiazolidinediones, sulfonylureas, metformin), ae vagana ai e leai se taunuuga mai le togafitiga muamua o togafitiga,
  • faʻatasi ma le insalini basal, pe a fai e le mafai ona maua le faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi ma le faʻaofiina o le liraglutide, ma faʻaaoga le metformin.

O le filifiliga o fualaau faasaina mo togafitiga o le CD-2 e faia e le endocrinologist aoga. Pe a faatonuina Victoza, muai fomaʻi fomaʻi e fautuaina le 0.6 mg o le mea galue i le aso. A maeʻa le vaiaso o togafitiga, o le a oʻo i le 1.2 mg. O faʻamatalaga a fomaʻi ua faailoa mai ai o le mataʻituina o le maʻi o le maʻi manaomia.

O le metotia aupito sili ona aoga o le 1.8 mita o le liraglutide. O lenei aofaiga e lava mo le lelei o le puleaina o le maʻisuka.

O le tagata gasegase e mafai ona faʻaaoga peni tui. I le leai o se poto masani, e fesoasoani le endocrinologist e fuafua pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei le fualaau faasaina.

O le tagata gasegase na te faia ni inisiua i le ogavae, manava po o le tauau. O le nofoaga e filifilia i se tulaga tutoʻatasi. O le auala o le pulega e tatau ona tumau e le suia, o le nofoaga na faia ai le inisiua, poʻo le taimi o le tui e mafai ona fesuiaʻi.

O le syringe pen o loʻo faʻaaogaina faʻatasi ma nila e fetaui, NovoTvist ma NovoFayn. Aʻo leʻi amataina le folasaga muamua, faitau le faʻamatalaga o le faagasologa. O taimi uma lava e manaʻomia ai lou faʻaaogaina o se falesa fou. O lenei mea e taofia ai le fufuluina o fualaau faasaina, fufulu mai le au. O le faʻaaogaina o le nila masani o se faʻamaoniga o le saʻo lelei.

E faigofie lava ona fuafua le tele o le peni-syringe, ma le iloa ole aofaʻi o fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina. O lenei tuusaʻo e faʻatatau i le tui na faʻatuina e le fomaʻi. Afai e faʻaaogā e le tagata maʻi se faʻataʻitaʻiga masani e tusa ai ma le 1.8 mg o le lilaglutide o loʻo faʻatonuina i se auala faʻapitoa i aso uma, ona 1 peni lea mo le 10 injections.

Victoza ua faatonuina e pulea le suka toto i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona tuʻufaʻatasia ma le metformin poʻo isi auala e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

Le aoga o le faʻaaogaina lea o le fualaau faasaina mo le 24 itula. O le iniseti e mafai ona faia i luga o le suilapalapa, tauau poʻo le manava. O le tui e tutoatasi mai le taumafaina o meaai. E fautuaina le matauina o vavao i le va o vaalele. O le fofo e le tatau ona faia i luga o le vavalalata poʻo le faʻaogaina.

I le amataga o le togafitiga, o le tui o le 0.6 mg o le lilaglutide i le 24 itula. A maeʻa le 7 aso o le faʻaaogaina, o le a oʻo i le 1.2 mg i le aso.

O loʻo i ai faʻamatalaga e faʻapea, o le aoga o togafitiga e masani lava ona aliali mai pe a faatonuina se fualaau i le range 1.2 - 1.8 mg i le 24 itula. O le tofiga o se fualaau o le 1.8 mg e tupu foi i le mavae ai o le 7 aso o se fualaau o le 1.2 mg.

E le manaomia le sili atu i le aso o le 1.8 mita o le liraglutide.
.

Viktozu e masani ona faʻafesoʻotaʻi ma le metformin poʻo isi fualaau. O le tatau tatau o nei tupe e tatau ona talanoaina faʻatasi ma lau fomaʻi.

O suʻega toto e masani ona faʻasolo atu i tagata gasegase, aemaise lava i le taimi o togafitiga ma Viktoza faʻatasi ma isi vailaʻau.

I le matua, e le eseese le dosiga mai luga. E na o masini e sili atu nai lo le 75 tausaga le matua e manaʻomia le tele o le gauai ao togafitiga faʻatasi ma le fualaau faasaina.

I le le atoatoa, ma le agamalu, e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau. I le faaletonu ogaoga, ua teena ai Victosa. E le gata i lea, e leai se sui e faʻamaonia mo laʻasaga uma o le toilalo o le ate.

Seia oʻo i le 18 o ona tausaga, e le tofia Viktoza. E leai ni faʻamatalaga i lona faʻaaogaina i lenei vaitausaga.

O le fualaau faasaina e faia i le aso, i lalo ifo, i le manava, tauau po o le ogavae, e tusa lava po o le a le taumafataga. E fautuaina e tui le vailaau faʻasaina i Victoza vailaʻau (o faatonuga mo le faʻaaogaina faʻamatala auiliili le metotia o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau) i le taimi lava e tasi. Ole vailaʻau e le mafai ona faʻaaogaina mo le puleaina o le intramuscular ae maise lava mo le puleaina o le tino.

O le amataga o aso taitasi o lenei sui e le sili atu i le 0.6 mg. E faasolosolo lava, pe a ma le vaiaso, e siitia i le 1.2 mg. Afai e manaʻomia, ona oʻo lea i le fitu aso e sosoo ai, faasolosolo malie le faʻaleleia o le dose i le 1.8 mg. O le fua o le 1.8 mg i aso taitasi o le maualuga lea e mafai ona faatagaina.

O fomaʻi fautuaina fautuaga Victoza e faʻaopoopo i metformin togafitiga. E fautuaina ina ia faʻaoga faatasi ma metformin ma thiazolidinedione. Ole fua o fualaau fou e le mafai ona suia.

E tusa ai ma faʻatonuga, e faʻaaoga Viktoza mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻatasi ai ma taumafa ma faamalositino e ausia ai le pulea lelei.

Auala e mafai ona faʻaaoga ai fualaau faasaina:

  • monotherapy
  • tuufaatasiga o togafitiga ma se tasi poo le sili atu foi o le hypoglycemic oral (thiazolidinediones, sulfonylureas, metformin) i tagata gasegase na le mafai ona ausia le atoatoa o le puleaina i le taimi o togafitiga muamua,
  • tuufaatasiga o togafitiga ma le inisalini basal i tagata gasegase na le mafai ona ausia le pulea lelei e ala i le faaaogaina o Victoza faatasi ai ma le metformin.

Victoza e tatau ona faʻatonuina i totonu o le manava, o le tauau poʻo le ogavae e tasi i le aso, e tusa lava po oa taumafataga. O le nofoaga ma le taimi o le iniseti e mafai ona sui e aunoa ma le faʻaleleia o fua, peitaʻi, e manaʻomia le faʻatonutonuina o le vailaʻau i le taimi tutusa o le aso, lea e sili ona talafeagai mo le maʻi.

Mo le faʻaleleia o le faapalepale o le gastrointestinal, e fautuaina togafitiga ma se fua faatatau o le 0.6 mg i aso taitasi. A maeʻa le vaiaso, o le a oʻo atu i le 1.2 mg. Afai e tatau ai, ina ia mafai ai ona maua le lelei sili ona lelei, ia amanaʻia le aoga o le Victoza, o se fualaau e maualuga ile 1.8 mg e mafai ona le itiiti ifo ma le vaiaso mulimuli ane. E le fautuaina le faʻaaogaina o tulaga maualuga.

O le vailaau faasaina e mafai ona faatulaga i le faaopoopoga i le faaauauina o le togafitiga ma le metformin poo le tuufaatasiga o togafitiga ma le metformin faatasi ai ma le thiazolidinedione. E le tatau ona fetuutuunai atumaga o mea mulimuli.

Victose e mafai ona faʻaopopo i togafitiga faʻasolosolo o le sulfonylurea o loʻo i ai poʻo togafitiga metformin faʻatasi ma faʻasalaga o sulfonylurea. I lenei tulaga, ina ia faaitiitia le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia, e tatau ona faaitiitia le fua o le sulfonylurea.

I tagata gasegase e sili atu nai lo le 75 tausaga le matutua, e tatau ona faia faʻataʻitaʻiga togafitiga ma le faʻaeteete.

E leai se faʻasologa o fualaau e manaʻomia mo tagata gasegase e le maua ai le vaivai. E i ai le poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i tagata gasegase ma le faʻaogaina o le le atoatoa. I le taimi nei, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina Victoza® i tagata gasegase o loʻo i ai le faʻaaogaina o le tino, e aofia ai i tagata gasegase e leai se toilalo i le taimi mulimuli, ua solia.

I le taimi nei, e le lava le poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Victoza® i tagata gasegase e le maua ai le ate, o le mea lea ua solia ai le faʻaaogaina i tagata gasegase e le maualalo, faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina le ate.

Contraindications

O loʻo faʻatulagaina e se tagata faʻapitoa e togafitiga faʻapitoa e avea o se meafaigaluega faaopoopo.

Faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa e faʻaleleia ai le maualuga o le suka i:

  • Metformin poʻo le sulfonylurea faʻatoʻa maua i tagata mamaʻi ei ai se fuainumera maualalo maualalo, e ui i le maualuga o toleniga o nei mea i le monotherapy,
  • Metformin poʻo faʻatasi ma le sulfonylurea poʻo le Metformin ma le Thiazolidinediones i tagata gasegase e maualalo le faʻasologa o igoa, e ui lava i le taitaia o togafitiga faʻapitoa ma le 2 vailaʻau.

Ole faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Viktoza o le maʻisuka ituaiga 2. Mo nei ituaiga o gasegase, e mafai ona faʻamautuina le vaifofo o se vailaau tutoatasi, poʻo le avea o se vaega o le faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau oona, o le sili ona lauiloa o Diabetalong, Glibenclamide ma Metformin.

E le gata i lea, e mafai e le fomai ona faatonuina le vailaau o Viktoza e avea o se vaega o togafitiga faafomaʻi ma le inisalini pe afai o le taunuuga o le faaaogaina muamua o fualaau faasaina, o le taunuuga e lei maua na le ausia.

Po o le a lava le faaaogaina o le fualaau faasaina, e le gata i le ave, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i se meaai faapitoa ma tausia nisi gaoioiga faaletino.

E le taliaina le faatonuina o le fualaau faasaina i tagata gasegase e pei o le maʻisuka ituaiga 1, faapea foi ma tagata e iloagofie le gauai atu i vaega autu o le fualaau faasaina. E faʻasaina foi ona faʻaaogaina e tamaitai i taimi o maitaga ma le lactation.

O isi faʻasolega faʻamaonia i le tofiaina o fualaau faasaina o paresia o le okeni gastric, le fatu fatu, colitis, ketoacidosis. E faʻasaina le faʻaaogaina o vailaau mo gasegase i lalo o le 18 tausaga.

O aʻafiaga nei e mafai ona tupu i taimi o togafitiga ma Victoza:

  • le mautonu o le gastrointestinal tract (manava, vomiting ma le nausea),
  • hypoglycemia (o le pa'ū i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i lalo o le laʻititi laʻititi),
  • ulu matua.

Contraindications mo le faʻaaogaina o Victoza, e lua mo le gau o le mamafa ma mo togafitiga:

  • ogaoga ogaoga ma le faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • maʻitaga ma lactation
  • tausaga e 18 tausaga.

- faʻamalosiga faʻatasi ma se tasi pe sili atu faʻamatalaga o le hypoglycemic (o le metformin, sulfonylureas poʻo thiazolidinediones), i tagata gasegase e le i maua lelei le pulea lelei o togafitiga muamua,

- faʻamalosiga faʻatasi ma le insalini ole palasa i tagata gasegase e le i maua lelei le pulea lelei ile togafitiga ma le Victoza® ma le metformin.

hypersensitivity i mea galue malosi poʻo isi vaega o loʻo faia ai fualaau faasaina,

o se talaaga o le gasegase togafiti tui, e aofia ai aiga

le tele o le neoplasia endocrine type 2.

maʻetukacidosis o le maʻisuka (silasila "Faatonuga Faapitoa"),

maʻitaga ma le taimi ole faʻaipoipo (tagai i le "Faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation"),

ogaoga faaletonu,

gaioiga o le ate,

Vaega Faʻatonu III - IV o le fatu vaivai tumau (e tusa ai ma le NYHA (New York Cardiology Association) faʻavasegaina,

Victoza e le tatau ona faatonuina mo ia tulaga ma faʻamaʻi:

  • maʻitaga
  • hypersensitivity i vaega autu autu ma soo se tasi o elemene fesoasoani,
  • taimi e fafaga ai,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • foia le ate
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • le lelei o le polokalama urinary,
  • loto vaivai
  • tausaga e 18 tausaga
  • paresis o le manava
  • faamai pipisi o se natura mumusu.

E manaʻomia le faʻaeteete i le togafitiga o Victoza i tagata gasegase i le vasega 1 i le 2 fatuga o le fatu, e le o le faaleagaina o gaʻo po o le ate, faʻapea foʻi ma tagata gasegase e sili atu i le 75 tausaga.

O vailaʻau "Victoza" (faʻataʻitaʻiga ma iloiloga e faʻasino ai le manaʻoga e faʻasesoʻotai se fomai aʻo leʻi faʻaaogaina lenei vailaʻau) ua faʻamaonia mo le ituaiga II o le maʻisuka. I lenei tulaga, o le fofo e mafai ona faʻaaogaina uma i le monotherapy ma faʻamaʻi togafitiga faʻapitoa i vailaʻau o le hypoglycemic, e pei o Dibetolong, Glibenclamide ma Metformin.

O le isi "Victoza" e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa ma le inisalini, pe afai o le faʻaaogaina muamua o vailaau o vailaʻau e leʻi maua ai ni taunuuga.

I mataupu uma ua taua i luga, o le togafitiga e tatau ona o faatasi ma se taumafataga maloloina ma faamalositino.

E faʻasaina le fualaau faasaina mo le faʻaaogaina i le type I o le maʻisuka, ma e iai foi le hypersensitivity i vaega o le vailaʻau. E le mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina i le taimi o maitaga ma aʻo fai susu.

O faʻamaoniga e faʻaaogaina o le ketoacidosis, colitis, fatu fatu ma paresis o le okeni gastric. E le fautuaina e tofia "Vicose" i tagata ei lalo o le 18 tausaga.

Ole Victoza® ua faʻaalia o se fetuunaiga i mea taumafa ma faamalositino ina ia ausia ai le pulea lelei o tagata mamaʻi ile maʻisuka ituaiga 2. Victoza® o loʻo faʻaalia i le faʻasologa faʻasolosolo ina ia ausia ai le pulea lelei ma:

  • metformin poʻo sulfonylurea faʻasolo i maʻi ma le le atoatoa o le pulea lelei,
  • tusa lava pe sili atu ona faʻasaina o tui o metformin poʻo sulfonylurea i le monotherapy,
  • metformin ma sulfonylurea meaola poʻo metformin ma thiazolidinediones i tagata mamaʻi ma le le atoatoa o le pulea,
  • e ui lava faʻatasi faʻatasi togafitiga ma lua fualaau.
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • maʻitaga
  • taimi e fafaga ai,
  • hypersensitivity i mea galue malosi poʻo isi vaega,
  • vaega o fualaau faasaina.

Victoza: iloiloga

E tusa ai ma le faʻamaoniga o le maʻisuka, o ai lea na fautua mai e le endocrinologist e faʻaogaina le lirapuutide, o le vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻaaliga o le DM-2, faʻaititia ai le maualuga o le suka.

O nisi tagata latou te faitio i itu nei o le itu lea o le sui o le hypoglycemic: leu, vomiting i le taimi muamua. I le aluga o taimi, o faʻamatalaga le lelei e pasia e aunoa ma se faʻasologa. Ae o le tele o tagata gasegase e faʻafefe lelei le fualaau.

Afai e le fesoasoani Viktoza, ona le lava lea o le tui. I ia tulaga, o le inisalini e faʻateleina ona faʻatulagaina. O le faʻamasinoina e ala i iloiloga o tagata gasegase, o togafitiga faʻasolosolo e sili atu ona aoga pe a mulimuli i se taumafataga ma faʻatino faatinoga talafeagai.

O faʻamatalaga e uiga i Viktoz o le tele o mea lelei. Faʻamaonia pe a faʻaaogaina le fualaau faʻamaʻi i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaitiitia o le manava ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino o loʻo iloa. O le iʻuga, o le a faʻaleleia le soifua manuia lautele ma faʻamalosi tino. O le le atoatoa o le togafitiga poʻo le toesea e seasea ona lipotia. O le tau o Victoza e maualuga lona maualuga.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le leraglutide o le vailaau e manatu o se elemene galue malosi. O lona anotusi i le 1 ml e oʻo i le 6 mg. E tasi le tuilala - peni o lona fualaau faasaina o le 3 ml, lea e aofia ai le 18 mg o le liraglutide. O vaega o ausilali o loʻo faʻatusalia e propylene glycol, hydrochloric acid, phenol, sodium hydrogen phosphate dihydrate, vai mo le tuiina.

O le faʻatautaia o katisi lona lua e mafai ona aofia ai le 3, 2 poʻo le 1 silani - se peni na faia i le palasitika. O le pusa foi e aofia ai faatonuga auiliili.

Faʻaaogaina o falemaʻi

Liraglutide o se tutusa o le kullucagon-pei o le peptide-1 (GLP-1), na gaosia e le DNA biotechnology recombinant e faaaoga ai le Saccharomyces cerevisiae, lea e 97% le homology ma le GLP-1 tagata, lea e fusifusia ai ma faʻamalosia ai le GLP-1 i le tagata. O le GLP-1 le talipupuni e avea o se faʻamoemoe mo le GLP-1, le mea e leʻo ai le hormone, lea e faʻaosofia ai le puleaina o le insulin i le glucose i suauu peta pancreatic. E le pei o le GLP-1, o le pharmacokinetic and pharmacodynamic profiles of liraglutide ua mafai ai ona togafitia i gasegase i aso uma 1 le aso i le aso.

I lalo o le faatosinaga a le leraglutide, e tupu ai le malosi o le kulukosesese o le inisinia. I le taimi lava e tasi, o le liraglutide e taofia ai le maualuga o le glucose e faalagolago i le glucose o le glucagon. O le mea lea, faatasi ai ma le faateleina o le toto o le kulukosese, o le manava o le inisalini e faaosofia ma o le komika faasela ua taofia. I le isi itu, i le taimi o le hypoglycemia, o le olelaglutide e faʻaititia ai le manava o le inisalini, ae le taofia ai le puleaina o le glucagon. O le masini mo le faʻavaivaia o le glycemia e aofia ai foi sina laʻititi o le faʻatuai i le gaogao gaogao. Liraglutide e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino ma faʻaitiitia ai le gaʻo o le tino i auala e mafua ai le faʻaitiitia o le fiaai ma le faʻaititia o le malosi.

Faatonuga mo le faaaogaina

O faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai o le viktoza fualaau e faʻapitoa ona faʻatonuina 1 le taimi / aso i totonu o le manava, ogavae poʻo le tauau. E mafai ona sui le nofoaga o tui ma le taimi e aunoa ma le faʻaleleia o fua. Ae peitai, e sili atu le aoga i le taimi tutusa o le aso, i le taimi sili ona talafeagai mo le tagata maʻi. Aua e te ulufale i / i totonu / / m.

  1. Ole fua muamua ole 0.6 mg / aso. A maeʻa faʻaaoga mo le itiiti ifo ma le tasi le vaiaso, e tatau ona faʻateleina le dose i le 1.2 mg. E i ai le faʻamaoniga e faapea, i nisi o tagata gasegase, o le aoga o togafitiga e faʻapupulaina i le faateleina o tui o le fualaau faasaina mai le 1.2 mg i le 1.8 mg. Ina ia ausia le lelei sili atu o le puleaina o se tagata maʻi ma ia amanaʻia le malosi o le tino, e mafai ona faateleina le fua ile 1.8 mg pe a uma ona faʻaaoga i le fua o le 1.2 mg mo le itiiti ifo ma le tasi le vaiaso. Faʻaaogaina i se aso o le sili atu i le 1.8 mg e le fautuaina.
  2. E fautuaina e faʻaopopo i le faʻaopoopoga i le togafitiga faʻatasi ma le metformin poʻo le tuufaatasiga o togafitiga ma metformin ma thiazolidinedione. O le togafitiga ma le metformin ma le thiazolidinedione e mafai ona faʻaauau pea i masini muamua.

E fautuaina e faʻaopopo le liraglutide i le togafitiga o loʻo i ai nei faʻatasi ma le sulfonylurea o mea e maua ai poʻo le faʻamaopoopoina o togafitiga faʻatasi ai ma metformin ma sulfonylurea. Afai e faaopoopo le laraglutide i togafitiga ma mea e maua mai le sulfonylurea, e tatau ona iloiloina le faaitiitia o fua o sulfonylurea o mea e faaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia e le manaomia.

Faʻaiʻuga

E mafai e Victoza ona i ai sona aʻafiaga i isi faiga ma okeni. E mafai ona tupu:

  1. Mai le itu o le fatu: masani - o se faʻaopoopoga i le fatu fatu,
  2. I luga o le vaega o le paʻu ma siama lalo ifo: e masani lava - o se mea vevela, e le masani ona oʻo i ai - itching, urticaria,
  3. Mai le faʻafitauli faʻapitoa: seasea (≥ 1/10 000 ao le i faʻamalosi

Faatasi ai ma le faʻaofiina o se fualaau e sili atu ma le 40 taimi i le fua o le fua, o le gasea ma le vomiting e tupu. Faʻaaoga togafitiga faʻapitoa.

Faatonuga faapitoa

E leai ni faʻamatalaga i le aafiaga o Victoza i fafine ua maʻitaga. Ae ui i lea, i suesuega a manu, na maua ai o le vailaau faʻasaina na mafua ai ona afaina. I le taimi o le maʻitaga, ua fautuaina le togafitiga o le inisalini, ua solia le Victose. Afai o le maʻitaga ua na o le fuafua poʻo le puupuu e le pupuu, ona faʻasaina ai lea o Victoza injections. Latou te manaʻomia le taofi vave.

O le ulu atu o le olelaglutide i totonu o susu o tamaitai tausi maʻi, e ui i lea, e le o faatonuina Viktoza i le vaitaimi lenei.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Victose e mafai ona saofagā i se laʻititi laʻititi o le gaogao gaogao, lea e mafai ona mafua ai se suiga i le fua o le faʻaaogāina o vailaʻau faʻafefete. E tusa ai ma suʻesuʻega, o lenei faʻalavelave e leai se aoga taua tele, o le mea lea e le manaʻomia ai le fetuunaʻi o fualaau. O le vaʻaia o mataupu o le manava manaia i le taimi o togafitiga ma le leraglutide ua lauiloa (atonu e aʻafia ai le faʻaaogaina o fualaau oona e faʻaaogaina).

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o warfarin poʻo isi faʻataʻitaʻiga, e tatau ona mataʻituina le INR i taimi uma (International Standards Normal).

O vailaʻau e faaopoopo i le Viktoza e mafai ona faʻaleagaina ai le gataifale, o lea e le tatau ona faʻafefiloi ma isi vailaʻau, e aofia ai ma fofo o fua.

Na matou aveina nisi o iloiloga o tagata e uiga i fualaau faasaina Victoza:

  1. Timur. E maua loʻu maʻisuka 2. Victoza i le masina e faʻaitiitia ai le suka mai le 10 i le 7.2. E lei suia le mamafa. Ae ua faateleina tele le gutu o le talitane. Ou te le iloa pe i ai se fesoʻotaʻiga pe leai, ae o le taʻua o le lamatia o le kanesa o louroid o se mea faatosina.
  2. Svyatoslav. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le inisalini e masani ona tele, ae le o se tasi fualaau faasaina e mafai ona faʻamalosi ma lagona lelei lelei. O le mea sili ona maasiasi o le leai o se manaʻoga masani ma o le mamafa faifai pea o le mamafa. Ina ua uma ona taʻu mai e loʻu fomaʻi Victoza ia te au, na suia tele le tulaga. Sa ou lagonaina le malosi ma le malosi o le malosi, sa leai se mea e teʻi i meaai. Mo le vaiaso muamua, na vave ona leiloa 2 kilokalama. Ua toe foʻi mai faʻataʻitaʻiga o suāuʻu i se masaniga masani, ae o loʻo i ai pea le galuega e fai. Faʻasaga i se tasi o itu aʻafiaga - o nisi taimi o le tiga o le ulu. Ae o se mea faatauvaa lea e te le o gauai atu i ai, toe lagona foi o se tagata atoa ma maloloina.
  3. Olga Sa ou nofo i Viktoz mo le silia ma le 2 tausaga. Faʻasolosolo le mamafa ma faʻamalosi le metabolism. Sugar e lelei lava i taimi uma. Faʻamaonia le tau taugata, ae tatau ona e totogia le faʻamafanafanaga ma le soifua maloloina. E masani ona fai mai e le fomai ni analologoa taugofie e le faigofie ona faaaoga, ma o le aafiaga faafomai e foliga mai ia te au e le taua i le talaaga o taunuuga na maua ma Viktoza. E lei saunia e lafoai se ituaiga fualaau lelei.
  4. Victoria Na ou sau i le endocrinologist i le faaiuga o Novema 2016. O le suka suka i le taimi e 10-11 mol. Faatasi ai ma le tuputupu ae o le 172 e mamafa le 103 kg. O fualaauʻai, Glucophage ma Victoza o vailaʻau na faatonuina. Ina ua mavae le 3 vaiaso o le togafitiga, na toe foi mai le suka i le masani. Na amata ona ia le maua le mamafa mai le vaiaso lona lua o togafitiga. I totonu o le 2 masina, e mafai ona leiloa 15 kilokalama. O lea la ua maualuga le maualuga o le suka ma e 5.3 mol.

O vailaʻau nei e tutusa lelei ma o latou aʻafiaga faʻapitoa, ae faʻatasi ai ma se isi gaioiga galue:

  1. O le Baeta o se fualaau faasaina lea ua faʻamatalaina e avea o se sui o le adjuvant i togafitiga faʻapitoa i togafitiga o le maʻisuka e le o le insulin. Faʻaavanoa i se ituaiga o vaifofo mo le inisiua subcutaneous. O le eletise autu autu o loʻo faʻamoemoeina. O le tau masani o se vailaʻau i falemaʻi e 4,000 rubles.
  2. Novonorm o se fualaau faʻasaina o loʻo i ai le aʻa i le tino. O le gaosiga o se vailaau faʻaleoleo o Siamani. O le mea autu o loʻo gaosia ai le mea o loʻo faʻaaogaina. E tele lava ina faʻaaogaina mo le maʻisuka e le o le inisalini, e avea ma meafaigaluega poʻo se faʻamaopoopo faʻatasi ma le metformin poʻo le thiazolidinedione. O le tau o le fualaau faasaina, e fuafua i le metotia, e eseese mai le 170 i le 230 rubles.

Aʻo leʻi faʻaaogaina analogues, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

E faʻapefea ona ave Victoza i le maʻisuka ituaiga 2 - faʻamatalaga ma togafiti i News4Health.ru

O le olaga i le lalolagi nei ua tumu i le tele o mea e aʻafia ai le soifua maloloina o le tagata. O mea autu e le lelei le faʻaogaina o meaola, faʻafefe tele o mea taumafa, vai inu mama, togafitiga le lelei, faʻapea foʻi ma tulaga faʻalavelave ma masani leaga. O le mea lea, e taua tele le gauai atu i le faʻamalosi masani o le tino e faʻaaoga ai metotia ma auala eseese. Ia mautinoa e te faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa ina ia e le afaina lou ola maloloina!

E uiga i fualaau faasaina

O le maʻisuka o se tulaga lea e faʻalavelaveina ai le sootaga o le inisalini (o le hormone o le pancreas) ma le suka (o le carbohydrate lea e sau ma meaai i le tino). O le taunuʻuga o le vaeluaina o le hyperglycemia. Victose o se vailaʻau lea o lona tino malosi e faʻaolaina ai glucagon-e pei o le peptide-1 faʻasalalau ma faʻalautele ai le faaseeina o le insulin.

O le vailaʻau e aʻafia i auala fou o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2. O le vaega malosi (liraglutide) e latalata i le fausaga ile inisalini masani, o le mea lea o loʻo i ai sona aafiaga maualuga.

O le sui o le hypoglycemic e faʻamoemoe mo le faʻatonuina o le tino. A uma ona mauaina le vaega galue, o mea nei e tupu:

  • ua faʻaaoga le pancreas,
  • faateleina le faaseeina o le inisalini,
  • o le numera o sene beta e faateleina
  • lagona o le fiaai ua faoa.

I le faʻalavelave, o nei mea uma e taʻitaʻia ai le faʻavasegaina o maualuga o suka. O le tutusa o le taua o le Victoza o le puipuia lea o le oti o le tele o siaki, lea e mafua ai ona faatuai le atinae o togafitiga endocrin.

Ona o le fesoʻotaʻiga ma pulu plasma o le toto, o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina e tumau mo le 24 itula. O le mea galue malosi e le suia ma e mafai ona faʻaputuina, ona e tuua le tino pe a mavae le 8 aso.

Faatali mo le faʻaaogaina o Victoza

O le vailaʻau faʻapitoa e iai le tele o mea lelei (e faaopoopo atu i le gaoioiga o le hypoglycemic), o le manaʻoga e tulaʻi mai i le maʻi o le endocrine.

  • faaleleia atili o le toto i totoga ma gaʻo,
  • tulafono faatonutonu o le manava
  • Toe faʻaleleia o le BP,
  • Glucagon gaosia i le ate i totonu o mea e taliaina,
  • aoga i le faagaoioia o le polokalama urinary.

Pe a fesoʻotaʻi le mea galue faʻatasi ma le mafaufauga, o le manaʻoga faifai pea e '' ai 'e faʻaititia, talu ai ona o le maʻi o loʻo i ai se lagona o le faʻavasegaina i togafitiga.

Faʻaiʻuga

O togafitiga faʻatasi ma le liraglutide e tuʻuina mai faatasi ma le atinaʻeina o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract and neurology. Masalo o foliga mai o le vomiting, faʻalavelave, manava manava poʻo le tiga i totonu o le manava o le manava pe a uma le togafitiga o fualaau. O le ulu tiga ma le vevela e le o taofiofia. Na maitauina foi:

  • hypoglycemia,
  • mafaufauga talafeagai
  • faaitiitia po o le leiloa o le fiaai,
  • mamafa tele le leiloa
  • afaina i le nofoaga o tui.

E seasea lava (ae le o vavaeeseina) o loʻo i ai le faʻafitauli o le manava ma le faʻamaʻi pipisi.

Faʻasalaga

O le tele o le faʻatonuga - e taʻitaʻi atu ai i le sili atu o le fofo. Faʻafitauli o le tino e faʻaalia le faateleina o le vomiting ma le ulu. O le toto o le kulukose o le toto ua faʻaitiitia, e le o vavaeeseina le manatu. Mo foliga vaaia o ia ituaiga faailoga, e tatau ona faateleina le fua i le 40 taimi.

Faʻasalalau ma se lisi mamafa o faʻasolega o se taimi e sailiili ai i ana analogues a Victoza, e ui lava i le lelei o le mea mulimuli. Faʻaalia i le tuufaatasiga ma le faʻamaoniga mo le faʻaogaina o le lerapuutide. O le analogue e faʻaalua ona faʻaogaina i le aso ma e i ai se numera itiiti o faʻailoga. Liraglutid-Baeta e masani ona faʻaaogaina mo le faʻavave o le mamafa o le mamafa, ae ei ai aʻafiaga leaga.

O le isi mea tutusa avanoa o Saxenda.E naʻo se fomaʻi e mafai ona filifili po o le fea e sili ona lelei, talu ai ona o vailaʻau uma o loʻo i ai se lisi o faʻasalaga ma aʻafiaga. O Saksenda - o se vailaau mo le faʻaogaina o mea faʻapitoa, e tutusa lelei le mea o loʻo galue, ae peitai, e le faigofie tele le faʻatau mai o fualaau faasaina.

Tala o le Maʻisuka

Inna Zh.: "Na faatonuina aʻu e le fomai Victoza faatasi ai ma fualaau o le maʻisuka. Ou te vave matauina - na toe foi mai faailoga i le masani na o le fitu aso, pe a faaluaina le fua. Ua faamalieina au i le taunuuga, ma faaopoopo le mamafa. "

Gennady R.: "Ou te lei paʻu ma Victoza mo le sili atu ma le tasi le tausaga (o le maʻisuka 4 tausaga). E masani lava galo le maualuga o le suka. "

I le faaiuga, e mafai ona maitauina o fualaau, e ui i le tau taugofie, e faʻaaoga lelei i le togafitiga o le maʻisuka. O aʻafiaga e seasea tutupu, ma e masani ona mafua ona o le le amanaia o tuutuuga o le faʻasaina. Victoza mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, ae le lagolagoina le tagofia o fualaau ina ia faʻaitiitia ai le mamafa.

Tuua Lau Faamatalaga