O le diabetic angioretinopathy o le retina: o le a le faʻaalia o le faaletonu vaaia?

O le angiopathy vascular vascular o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka.

A maeʻa le 20 tausaga talu mai le amataga o le maʻisuka, o le suiga o pathological i vaʻa vaʻalele e matauina i le toetoe lava o tagata maʻi uma.

O le faʻamaʻi ma faʻalauiloa ma faʻaalia i le alualu i luma lemu..

O le mea lea, o le siaki o le maualuga o le kulukose o le toto ma le iloa vave o suiga i le fesoasoani fesoasoani e faatuai le amataga o le maʻi.

Mafuaaga

E faigofie ona mate lena mea o le mafuaaga o le retinopathy i lenei tulaga o le maʻisuka.

Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o mea e faʻateleina ai le faagasologa ma faʻavaveina:

  • Fuʻa
  • Ava malosi
  • O le le tausisia o fautuaga faafomaʻi e uiga i vailaʻau,
  • Faʻafitauli o gaʻo gaʻo (atherosclerosis),
  • Faʻamaʻaina i le faʻamaoni,
  • Asiasi i se fomaʻi e itiiti ifo ma le faatasi i le tausaga.

Le faiga o le atinaʻeina o le diabolic retinal angiopathy

O le muamua masini. I le maʻisuka, o le maualuga maualuga o le kulukose (sili atu ma le 5.5 mmol / l) ua fuafuaina i le toto. O se taunuuga, o le kulukose e amata ona ulu atu i totonu o le puipui lapisi ma faaputuputu i luga o le meli (le papa e laina ai le pito i totonu o le ipu toto).

I le gasologa o taimi, ona o le faateleina o le permeability, oloa o le metabolism, golaose ma le sorbitol, lea e taumafai e faatosina mai le suavai, amata ona teuina i luga o vaa.

O se taunuuga, e fuga mai ma fufusi vaa. Ua faʻamaʻi le maʻi mimiti ma ua afaina ai le tali atu, ua mafua ai ona faia se mea e le lelei.

O le elemene taua lona lua mo le atinaʻeina o le anginal o retinal - O le faʻafouina lea o le thrombosis, lea e atiina ae ai le tali i le faiga o le inflammatory.

O lenei faʻagesegese le tafe toto ma oʻo atu ai i le fausiaina o fusi toto, lea e mafua ai le liua o le toto.

O nei faiga e faʻagata ai vaʻa toto ma faʻaitiitia ai le tafe toto. E le lava le meaʻai e maua e le retina.

O loʻo i ai le matelaina o le okesene, lea e faʻaleagaina atili ai le mimiti ma faʻaleleia ai le edema.

Ituaiga o le Angiopathy

Faailoga faʻatasi o le faʻamaʻi e faʻaalia i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka pe a ma le 3 tausaga talu ona faʻamaonia. Ma a mavae le 20 tausaga, o loʻo matauina i le toetoe lava o tagata gasegase i le tasi tikeri po o le isi. E tusa ai ma le faʻafitauli o le faʻamaʻi, ua vaevaeina e pei ona taua i lalo:

  • Benign (atinaʻe lemu),
  • Malignant (alualu i luma vave).

E tusa ai ma uiga faʻasolosolo ma meaola, o le faʻamaʻi ua vaevaeina i ituaiga:

  • Muamua. O le laʻasaga lenei o le maʻi, lea e faʻailoaina e ala i le le faʻasalalauina o le faalauteleina o vein retinal. I le taimi lava e tasi, o le laulafaʻi e seti 2 pe 3 taimi le maualuga o laʻau (e masani lava e le sili atu i le 1.5) lenei fuainumera. I lenei tulaga, e le o matauina faafitauli tau vaʻai,
  • Faʻataʻitaʻiga faigofie o le diabiotic angioretinopathy. I lenei laasaga, o suiga tau tupe e tupu. O vein toe faʻasolosolo e faʻalauteleina ma vevela, faʻasolosolo le afu ma le microaneurysms e aliali mai. I lenei tulaga, o le mea e vaaia i luga o le tino e tumau pea i le ao, ma o le lanu lanu o loʻo faʻavaivaia,
  • Faʻaola. Ole numera tele o otaota ma mea e maua mai ai, o mea e vaivai ma faigata, ma le faasalalauina o le edema e taatele i le retina. O le gaioiga vaaia e le afaina,
  • Faʻaola. E mafua mai i le faateleina o le tele o vaʻa, o le thrombosis lapopoʻa, o le afaina o le lapopoʻa ma le vevela. O loʻo i ai le feʻaveaiga i le va o le retina ma le vitreous. I lenei tulaga, o le a faʻaitiitia le faʻaaliga o le maʻi, o le tauaso e mafai.

Faailoga ma faʻaaliga o le maʻi

O le faʻaʻauʻau autu e mafua ai se asiasiga i se tagata fomaʻi o le faʻaitiitiga o mea faʻapitoa.

E faitio le tagata maʻi e le mafai ona ia vaʻavaʻai manino i mea laiti i se mamao. Metamorphopsies e foliga mai e faasolosolo malie - fenumiai o taʻavale o mea faitino.

Afai o le faamaʻi e faigata i le gasegase i totonu o le vailaau vitre, ona oʻo mai ai lea o vaʻa pogisa i luga o le faʻaaliga. I le gasologa o taimi, e aluese le mea, ae o le vaaiga e le toe faʻaleleia.

Afai e te le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi talafeagai, o le a tupu i le va o le retina ma le vitreous body, lea e mafai ona mafua ai le taofiofia o le taʻavale.

I nisi o tulaga, o le angiopathy e faʻatasi ma le epinal epina, ma e foliga mai i se tagata e peiseai o loʻo ia vaʻavaʻai i se ufiufi uila.

Faʻamatalaga ole angiopathy o le maʻisuka

O le suʻesuʻeina o le angiopathy o le maʻisuka e masani lava ona tuusao ma e faʻavae i luga o le talaʻaga o le faʻamaʻi (o lona uiga, o le i ai o le maʻisuka i totonu o se tagata), faʻapea foʻi ma faʻamaumauga o meafaigaluega:

  • Fiaorescence angiography,
  • Ophthalmoscopy
  • Biomicroscopy o le iris, conjunctiva ma retina.

O se tagata suʻesuʻe tagata e faigofie ona ia iloa vaega o vasoconstriction, hemorrhages pine ma isi faailoga o le angiopathy i luga o le tupe.

E faapena foi o nisi o tagata gasegase e faʻaalia le faʻaitiitia o le lanu, faʻasalaga o suiga faʻapouliuli ma vaʻavaʻai lagona.

Tomaʻi faʻamaʻi pipisi o le faʻamaʻi pipisi

O le faavae mo le togafitiga o le angolathy o le retinal o le faasaʻoina lea o le maʻisuka ma aumaia le kulukose toto i tulaga masani (3.5 - 5.5 mmol / l). O le tausiga faifai pea o le suka i lenei vaega e mafai ai e oe ona taofi le atinaʻeina o faʻafitauli mo se taimi umi.

Ae mo le togafitiga o le anginalism o le tino, o se faailoga. Fualaau faasaina e puipuia ai le puipui vascular, faapea foi ma tupe e maua mai ai le antioxidant ma aafiaga toefaaleaga: trental, Actovegin, solcoseryl, divaskan, emoxipin ma isi.

Togafitiga

I le i ai o le agavaʻa i le ogaoga o le diacic angiopathy, faʻamalosia le laser e puipuia ai le faʻaleagaina o faaaliga.

O le taotoga e faia mo le 20 minute i lalo o le faʻaleagaina o le tino. O se tioata e faʻapipiʻi i luga o mata mata, lea e mafai ai ona taulai atu ia ave i luga o le tupe.

O le aano o le taotoga o le toe faʻapipiʻiina lea o le retina i totonu o masini e fatuina ai ni faʻalavelave tumau e le mafai ai ona faʻamalosia.

I le faʻasologa o le faʻamaʻi, o le faʻasolosolo laser e le aoga. Ina ia mafai ona fesoasoani i le tagata maʻi ia tausia le vaʻaia, e faʻatino se vitlogomy.

O se taotoga lea e faʻasolosolo pe aveesea atoa ai le tino o le tino, ma faʻatasi ai ma le maʻila, toto poʻo ni masini e mafua ai le faʻaleagaina.

O le mea na faʻaaogaina ua suia i fomaʻi faʻamalosi ma le saline. O nei mea, pe a uma le faʻasolosolo, tataʻi le mata o le mata, ina ia faia i se tulaga masani. O lenei mea e taofia ai le faʻaalia o le afaina fou ma le faʻaleagaina o le toto o vaʻa toto.

Taumafa mo le maʻi

O se taumafataga e fa taimi e fautuaina, lea e mafai ai ona aloese mai fesuisuiai mataga i le kulukose i le gasologa o le aso. Mo tagata maʻi taʻitasi, o le manaʻoga mo gaʻo, gaʻo, ma proteins e saini taitoatasi.

O meaai e tatau ona vaevaeina, a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso. E le tatau ona faatagaina lagona o le fiaai po o le inu. E tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o gaʻo kulū faigofie:

  • Sahara
  • Faʻatau oloa
  • Candy
  • Meli
  • Fualaau aina suamalie maualuga (vine, faʻi).

Tulafono o Meaʻai:

  • O meaʻai suamalie, e pei o le puaa po o le tamai mamoe, e manaʻomia ona suia i le moa, toso, lapiti, aʻo kukaina e aunoa ma le paʻu ma le gaʻo,
  • Meaʻai falai, ulaula meaʻai, pipi e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga. E tatau ona faatumuina meaʻai vavalaʻau poʻo meaʻai
  • E manaʻomia lou faʻalauteleina o le taumafaina o fualaʻau ma fualaʻau i foliga masani,
  • Ina ia faʻaleleia le faagasologa ole gaʻoina o gaʻo, e tatau ona faaopoopo mea manogi i meaai (sei vagana ai le vevela pepa),
  • O sukalati ma suti e tatau ona suia i le paluga, marshmallows, marmalade.

O le maʻi o le diabetic retinal angles i tamaiti

O le maʻi o le diabetic e tupu i tamaiti i taimi mulimuli ane o le maʻi. Afai e te le amataina le faagasologa ma amata togafitiga i le taimi, ona mafai lea ona alofia le alualu i luma o le maʻi mo se taimi umi. E le mafai ona faʻaumatia uma le faʻamaʻi, aua o se faʻalavelave o le maʻisuka.

I le taimi o le suʻega, faʻamaonia ma le faʻalauteleina o veins, faʻapitoa foi ma le gasegase laiti ma le retinal edema, o loʻo matauina. Faailoga o le maʻi:

  • O le tamaititi o loʻo vaaia le faʻaitiitia o lona tino, i nisi tulaga, e mafai ona oʻo i se atoaga le atoatoa,
  • Vaʻaia le vaʻai faʻapitoa
  • Faʻaalia vailaau vailaau, e foliga mai o ni paʻu po o uila i luma o mata.

O auala nei e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi i tamaiti:

  • Faʻamatalaina fualaau e fesoasoani i le faʻaleleia o le toto i le mata o le mata, e pei o Solcoseryl, Actovegin ma fualaʻau,
  • Faiga faʻaletolosi
  • Reflexology
  • Valivali lanu
  • Suʻega faʻapitoa.

Afai o se tasi o matua e maua i le maʻisuka maʻi, ona tatau loa lea ona faʻaeteete lelei le pulea o le maualuga o le suka i le tamaititi.

Puipuiga

E toetoe a le mafai ona aloese mai le angiopathy ma le maʻisuka, ae faʻatasi ai ma fautuaga nei, o le a amata lemu le faʻamaʻi:

  • E tatau ona taʻitaʻia se olaga ola maloloina ma aloese ai mai le faʻalavelave mafaufau-lagona,
  • E tatau ona e mulimuli i le taumafataga ma mulimuli i se meaai e maualalo i le masima, protein ma gaʻo,
  • O le umi o savali i luga o le ea ma le faʻatinoga faʻatinoga e fautuaina.
  • E matua aoga lava le aveesea o masani leaga,
  • O maʻi e maua i le maualuga o le toto maualuga e manaʻomia se gaioiga faapitoa e togafitia ai lenei maʻi, talu ai e taʻitaʻia ai le alualu i luma vave o le angiopathy,
  • E tatau ona mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi ma ave fualaau faʻasaina, siaki le fua o le suka i totonu o le toto ma ia pulea.

O le a le mea na tupu i le retinopathy?

O le maʻi o le diabetic angioretinopathy e amata i se foliga o le faʻateleina, pe a iai se faʻateleina o le faateleina o vaʻa toto fou. Atonu e te manatu e leai se mea e leaga ai lenei faagasologa, o lagona muamua le toʻa o loʻo matauina i le taimi tonu e matua leiloloa ai le puleaina o le tuputupu aʻe o toto toto.

O le iʻuga, e aliali mai ni vaʻa laiti i nofoaga e le tatau ona i ai. E tele taimi e tupu ai lenei mea i le potu pito i luma o le mata, lea e amata ai ona amata le glaucoma.

O vaʻa toto fou e vave faʻaleagaina ma e le eseese i le malosi, o le totoga e amata i mata, o le retina ma le vitreous ua faʻaleagaina, o le toto e ulu i totonu o le mata.

Ona o le faʻamaʻaʻaina soo, o se tasi o faʻafitauli ua tupu, e fuafua i le mamafa o le tulaga:

  1. vaega o le leiloa o le vaʻai
  2. tauaso.

O le la e le mafai ona pasi i le mafiafia o le toto e ufiufi ai le retina. O le mafuaaga atoa lenei mo le leiloa o le mafai ona iloa.

I le mea e faʻapuputeleina ai meaola, o le a toe tupu ai foʻi le tatai o le retina. E tupu lenei mea o se taunuuga o le mea moni o le vitreous e toso i le retina, aveeseina mai le vaega o le mea e pipii ai, e momotu ai le fesoʻotaʻiga ma faʻauʻu. O le tagata toeititi i le taimi o le toesea na le maua ai lona toto, o loʻo i ai le oti atoa pe leai foi o le masini.

I le gaioiga o le gaioiga, o le leiloa o le vaʻai o se mataupu o le taimi, e tatau ona saunia mo le maualuga o le tausiga o le soifua maloloina masani. A leai, o le tauaso le alualu i luma e le mafai ona alofia.

O le retinopathy e le faʻamalosi i mata uma e lua

Afai e le mafai ona pulea le maʻisuka e le mafai ona taofiofia faailoga o le toto, o suiga faʻaleaga e masani lava ona tupu i puipui o tamai toto toto o mata. O vaʻa e faʻafeiloaʻi, faʻalanua. O le gasegase o le microscopic e faasolosolo malie, e alagatatau ai ona malamalama i le faʻalauteleina o puipui puipui.

Faatasi ai ma le alualu i luma o microaneurysms, o foliga mai o le afaina, o le tele atu o le numera, o le leaga tele lea o le vaaiga a le tagata. Ae i lenei tulaga, o le a le mafai ona taʻua o le afaina o ni uiga iloga. O nisi taimi e faʻatusatusa i togitogi laiti po o taʻavale.

E le mafai ona puipuia mata puipui puipui, e le mafai ona latou taulimaina le matafaioi o se pa puipui. O le mea lea, o lipids e ulu atu i totonu o le retina, nofo ai i totonu, ma avea ai ma se mausali malosi. A oʻo ina maua pea e le tagata o loʻo maua i le maʻisuka le faateleina o le cholesterol toto, o le a atili ai ona avea na ituaiga tagata faʻateleina.

Afai e siakiina e le maʻisuka lona soifua maloloina, siaki le cholesterol ma teu i totonu o le mea e taliaina, o le a mou atu ia suiga.

Maʻisuka Angioretinopathy

O le maʻi o le diabetic angioretinopathy o le foliga sili ona leaga o le mata, o le umi o le le maua o le toto i le retina e mafua ai le matelaina o le okesene. O se taunuuga, o le hypoxia o loʻo mataituina, lea o le a mafua ai le tauaso.

O le suʻega e faasolosolo lemu i totonu o le sefulu tausaga talu ona faʻamaonia le maʻisuka, e faalagolago i le ituaiga hyperglycemia (ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2), o faailoga ma le natura o le angioretinopathy.

I le amataga o le faʻamaʻi, e mafai e le fomaʻi ona vaʻavaʻai i faʻasalaga, faʻafano, ma microaneurysms. Ina ia iloa le faʻamaʻi, e manaʻomia e le fomaʻi ona suʻesuʻe le tulaga o le okeni vaaia. O faʻamaoniga o le microaneurysms foi, veins varicose, le tele o toto toto o fiva.

E le gata i le maʻisuka, e lua vaega o le maʻi ua maua:

Faʻasolosolo le foliga, o le galuega vaaia e faʻaitiitia. Mo le faʻavaeina o le alualu i luma o le faʻamaʻi i se taimi tatau, o le mea muamua e tatau ona pulea le ala o le maʻisuka.

O le talafeagai lelei o togafitiga o faʻafitauli o le tino e fesoasoani e faʻagesegese ai le atinaʻe o tauaso.

Faailoga o le Maʻisuka Retinopathy

O le retinopathy e maua i le toetoe lava a leai ni faʻaʻailoga, o le uluaʻi laasaga e mo le maʻisuka e aunoa ma ni faʻaaliga manino. E maitauina e le mafai e le tagata gasegase ona matauina pe faapefea ona pa'ū lana vaai. Ae i le taimi lava e tasi, o le faagasologa e mafai ona faʻailoaina lelei.

O le mea muamua faʻalavelave mataʻutia o le a avea ma ufiufi i luma o mata, e ufiufi ai mata, e leaga le mata ona o le afaina i totonu o mata. A maeʻa lena mea, o tagata gasegase e fai ma vaʻavaʻa vaʻavaʻa, pe a mavae sina taimi atonu latou te mou atu na oi latou lava.

I le faaopoopo atu i le veli ma lio, o lapataiga e lauiloa pe a faitauina le laititi, galue ma mea laiti i se mamao mamao mai mata. O lenei tulaga e mafai ona avea ma tagata taitoatasi i le natura, e le o se mea e matauina i le lalolagi.

O le mea lea, e leai se faʻamatalaga manino o le retinopathy i le maʻisuka, ma na o le pau lava le mea o loʻo i ai, o se tulaga le tumau i le lelei o le vaʻaia.

I tausaga mulimuli ane, ona o le tele o taimi e teʻi ai, o le a faʻaalia ai le faʻaletonu o le tino ma manino.

Fualaau mo togafitiga o le maʻisuka mata

O le maʻisuka angioretinopathy e manaʻomia ai togafitiga, lea e faalagolago i le tikeri ma le alualu i luma o le uluaʻi maʻi. O vailaau i le tasi laasaga o le faamai e lelei, ae i le isi e leai se aoga. Mo lenei mafuaaga, o le faagasologa atoa o togafitiga e tatau ona pulea e se fomaʻi.

Tofia ni auala eseese o le vailaʻau ma vailaau. I luga o le faavae o le vitamini B, o le fualaau faasaina o le Neurovitan e maua, o le faaaogaina e le maua ai ni tali e le manaomia o le tino, o le meafaigaluega e matua saogalemu ma leai se aoga. O le analogue o le vailaʻau Vitrum Vision Forte.

O le isi vailaʻau o Ginkgo Biloba, o vailaau faʻapitoa e maua i foliga o capsules, ave, e pei o le vaitamini - 2 vaega i le aso. Ina ia maua se taunuʻuga moni, o le ae manaomia le faʻamalosi pea o le vailaʻau mo le itiiti ifo ma le tasi le masina.

E lelei pe afai e te faatonuina le togafitiga Retinalamin pe afai e iai ni ou mata i le maʻisuka, e fesoasoani i le ausia o le lelei o le faʻafitauli o le maʻi i lona lava amataga. O vailaʻau:

  • faʻaosofia ai masini e toe faʻaaogaina,
  • faʻaitiitia le faʻaleagaina o le faʻaogaina.

O se uiga iloga o le vailaau faasaina o lona afaina saʻo i totonu o le laumei, muamua na faʻaaogaina i le vai mo le tui.

Le faʻaleleia o le toto, meaʻai paleni, faʻasologa o metabolic processes, e faʻaaoga ai se vaomao. O le fualaau faasaina o le a faʻagesegese le faʻaalia o togafitiga.

Capsules mo faʻamoemoega lelei i retina ma capillaries o Troxevasin, Venoruton. Faʻafetai i le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le vaega muamua o le maʻi mata e lelei ona togafitia.

O le mata e sili ona lelei o le Emoxipin, o le vai o loʻo i totonu o ampoules, mai le mea e aoina ai e ala i le faʻaogaina o se tuila, faʻafefe saʻo i mata. I le tele o tulaga, o le vailaau oona ua tui, ae ua faia lenei mea e fomaʻi i totonu o se fomaʻi.

E tatau ona fafaga 4 taimi i le aso mo le 2 mataʻu, o le umi ole togafitiga e 2 masina.

E faʻapefea ona togafiti le maʻisuka i togafitiga faʻatoʻaga?

I le faaopoopo atu i togafitiga faʻaleaganuʻu mo angioretinopathy, o isi fautuaga e fautuaina foi. Ua faamaonia e le Nettle ia lava, e pei o ona lau fou. E saunia le sua mai le laau, i aso uma latou te inu ai se ipu inu.

E mafai ona faaopoopo ni laulaau i salati fualaʻau, taoina soupasi ma isi ipu muamua mai le vao. Afai e le mafai ona faʻaaoga fasi laʻau fou, e mafai ona faʻatauina ni laʻau mamago. Ae e le mafai ona e faʻaleagaina le laau, a leai o le tino e le tali atu i le togafitiga.

E aoga le faʻaaogaina o se laau e pei ole aloe. E lelei ona e tupu le laau ile windowsill e aunoa ma ni faʻafitauli. O le tulaga autu o le aloe o le vao e tatau ona le itiiti ifo ile tolu tausaga. Ole laupepa tele e ave, tipi i se naifi, fufulu i lalo o le vai taʻavale, ona afifiina lea i se nusipepa ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le 12 aso.

Ina ua mavae lenei taimi:

  1. laupepa ua nutililiiina e faʻaaoga ai se mea faʻaleleia,
  2. toso i le gau
  3. fola mo le 2 minute i totonu o le vai taʻele.

O lea meafaigaluega e le mafai ona teuina mo se taimi umi, o vaega fou taitasi e faʻaaogaina vave pe a uma sauniuniga. Ua lava lea e ave ai sipuni se tolu taimi i le afa afa ile itula ao le i taumafa. Afai e le faʻasaina e le fomaʻi, o le sua o le aloe o loʻo tafe i mata ao lei moe, 2-3 mata'ū ile mata e lava.

E mafai foi ona e faʻaaogaina le pollen, latou te faʻatauina i se fale talavai, aua e le mafai ona e aoina oe lava. O meaʻai ua saunia mai le oloa, e faʻaalu 3 taimi i le aso. O le tasi o loʻo galue o se teaseti pito sili.

O se tapulaa taua o le i ai o se faʻalavelave faʻamaʻi poo le maʻisuka dermopathy i se maʻisuka, lea e le mafai ona ave ai le pollen. Afai o se tagata maʻi na maua i le maʻisuka e le iloa e uiga i allergies, e tatau ona e inu muamua i se siaki mo ni nai aso ma mataʻituina lou soifua lelei. I le faʻaalia o nai laʻititi laʻititi o le allergy, ua aveese le pollen.

Faataitai le togafitiga o le maʻisuka ile fesoasoani ole tinla o calendula:

  • 3 teaspoons o fugalaau fugalaau 500 ml o vai inu,
  • faʻaauau 3 itula.

A maeʻa, ona faʻamaʻaʻaina lea o le oloa, e fa 4 aso i le aso. Faʻafei o isi mata e fufulu.

O le lanu tioata e fesoasoani i le faatea ese o le gaioiga o le tino i mata ma faʻafitauli, e manaʻomia le sasaʻaina o vine fou i se ipu vai inu. A maeʻa le 1 le itula, ona fai lea o le vailaʻau i le tautala, o le a fesoasoani foi e puipuia le retinopathy.

I le laasaga muamua o le angioretinopathy, ua faailoa mai le sua suamalie. O pipi e nutimomoia i se mea faʻafefeteina, sasaa i sina vai itiiti. I le lautele, o le lingonberries ma le maʻisuka ituaiga 2 e aoga lava e tusa lava pe o latou foliga masani.

I le faaiuga, e tatau ona maitau se isi togafitiga aoga e faasaga i le faaleagaina o mata i le maʻisuka, o se taumafanafana lea. Mo togafitiga, e tatau ona ave aʻa, bearberry, laʻau o birch, willow, mint, launi paʻu, vao o le manulele manulele, laulaʻau paʻu lapopoa. O mea uma lava e faia i le tutusa tutusa, paʻu, palu. O le sipuni sipuni o le aoina e sasaa mai i ni ipu tioata e lua, e tauanau, ma faʻapipiʻi ma ave i le afa ipu tioata 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le umi o togafitiga e 3 masina, i le taimi o togafitiga e faʻasaina ona taʻe.

O faʻamatalaga e uiga i faʻafitauli o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe i le vaega o totoga o le vaʻai o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga