Cranberries mo le maʻisuka

E tele mea masani e maua ai se aoga aoga i le tino o le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fualaʻau e aoga i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei laʻau mumu mumu o le vao vao e aofia ai le tele o vitamini - E, C, B, K1 ma le PP, o vailaʻau eseese - citric, malic, ursolic, succinic ma isi, o le glucose, fructose, bioflavonoids, betaine ma pectin, micro macrocells.

O faʻamanuiaga o fualaau

E ui lava i le i ai o le kulukose ma le fructose i fualaau, o loo i ai se aoga o le suka i lalo o le suka suka i le maʻisuka ituaiga 2. Faʻaitiitia le aofai o cholesterol, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave ogaoga e pei o le arteriosclerosis, thrombosis. E taua le maitauina pe a faʻaaogaina fualaau faasaina e maualalo ai le kulukose o le toto, e le faʻaleleia ai o latou aʻa, e le faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i se tulaga ogaoga, e puipuia ai le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic, e oʻo atu i se coma. Vitamin C e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino, lea e faigofie ona maua i le maʻisuka. O le vitamini E e faʻaolaina ai mea e faʻamalolo ma faʻaleleia ai le faʻaumatiaina o mea oona.

O fualaʻau i le maʻisuka e aoga tele mo tagata gasegase maualuga, tagata ei ai faafitauli i totonu o le faiga o meaʻai, aua e faʻaolaina ai le faʻamamaina o le vai mai le tino, lea e aʻoaʻo ai le urination, ma puipuia ai le faʻapipiʻiina o siama i le urinary tract.

O le seleseleina o vine e le faigata. O le avea ma se mana malosi, pe a faʻamaisa, o loʻo taofia ai ona meatotino aoga uma. E tele naua meaʻai ma mea e aofia ai. O le sukalani e iai sona aafiaga antimicrobial e faʻaaoga i siama e pei o staphylococci, streptococci, Escherichia coli ma isi togafitiga. Pe a ave ni vailaau faʻamaʻi, o le a faʻaleleia ona aʻafiaga.

E taua le taʻua o le faʻailogaina mo le faʻaaogaina o lenei pipi: e faʻaleleia ai le malosi i le manava ma e le fetaui mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia i le gastritis poʻo le maʻi o le manava ma le duodenum, ma gasegase i le urolithiasis.

Isi fua mo le maʻisuka

Afai e te le fiafia i fualaau, faʻalogo i isi vine:

  1. Viburnum i le maʻisuka ituaiga 2 e lauiloa foi i maʻi. O loʻo tumau pea le maualuga o le suka o le toto, e faʻaleleia atili ai lagona o le tino i le inisalini, e fesoasoani i le tuʻufaʻatasia o le gaosiga e le pancreas, faʻaitiitia ai le cholesterol, toe faʻafoʻi le mea na faaleagaina, faʻamalosia le muso o le fatu, faʻalogo i toto toto, ma aʻafia ai ma le anti-inflammatory ma antipyretic. O lona uiga, e puipuia le tino mai aafiaga leaga o le sili atu o suka.
  2. Sea buckthorn i le maʻisuka ituaiga 2 o se fesoasoani taua i togafitiga. E i ai le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, faʻamalositino, faʻaleleia o aʻafiaga. O loʻo aofia ai vitamini F, E, C, A ma le B, o meaʻai gaʻo - oleic ma le linoleic; o le suka o loʻo aofia ai foi i le tuufaatasiga, lea e sosoʻo i totonu o sela, e aunoa ma lona aʻafia i le toto. Sea buckthorn i le maʻisuka - masamu, fou, faʻamaʻaisa, gaʻo i le sami-suamalie, vai - o nei mea uma e faʻamalosia ai le puipui lapisi o capillaries ma arteries, faʻaleleia le tino o le tino, togafiti maʻi, ma faatelevave le toe maua mai le malulu. O le suauu buckthorn ole suamalie e aʻafia ai le faʻamaloloina o maʻi, lea e taua mo le maʻisuka, talu ai o latou paʻu lea e sili atu ona afaina, e le o se mea e pala ma e le mafai ona fua. O faʻamaoniga pe a ave: e le mafai e tagata ei ai ituaiga tino o le hepatitis, cholecystitis, pancreatitis.
  3. Blueberries i le maʻisuka faamanuiaina lelei le puleaina o le suka toto ona o mea o loʻo iai i le tannins ma glycosides. Blueberry e faʻaleleia le faʻaaliga, faʻaitiitia le mea e tosina ai i laʻau suamalie ma maua ai le malosi o le diuretic.
  4. E i ai le numera o mea aoga faʻapitoa o ash ash mo le maʻisuka. O le Chokeberry, lea e aofia ai peta-carotene, vitamini o vaega A, P, E, B ma isi elemene taua, e fesoasoani e aveese radionuclides, toxins, toxins, taofia le fatuina o maʻi mama, faamalosia le leo o capillaries, faaleleia le pulela ma le ate. , faʻaitiitia le cholesterol, lea e faʻaleleia ai le lelei o le olaga o tagata e iai le ituaiga o maʻisuka lona lua.
  5. O le kulupu e maua i le maʻisuka o loʻo i ai mea nei: antipyretic, faʻamalosi. Tino i le fructose, vitamini. O se vaega o le malic acid e faʻavaveina ai le metabolism o gaʻo, faʻaitiitia le suka o le toto, ma le siama foliki e fesoasoani i le fanauina ma le fananau mai o se tamaʻi soifua maloloina ma atoatoa ona tupu i se tina maʻi.

Vaega o le faʻamaʻi

O le maʻi suka o se maʻi gasegase o le gaʻo e mafua ai le maualuga o le suka (glucose) i totonu o le toto, lea e tupu mai ona o le matua le atoatoa o le inisalini, lea e oʻo atu ai i faʻalavelave e le mafai ona faʻalavelaveina mai le faʻalavelave, fatu cardiovascular, digestive ma urinary system when treated poorly or late detected.

O lenei faamaʻi e 2 ituaiga: ituaiga o maʻisuka ituaiga 1 ma le 2. I le tulaga muamua, o loʻo i ai se le atoatoa o le inisalini, talu ai e le maua mai e le pancreas le mafuaʻaga ona o suiga faʻaleagaina.

O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo tupu i le le atoatoa o fegalegaleaiga o le inisalini ma le cell, o le mea lea e le ulu atu i ai le kulukose i totonu o le toto ma ua aofia i le tele o togafitiga faʻaleaga.

O le mea mulimuli e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le tino, le atherosclerosis o vaʻa toto, e aofia ai vaʻa vaʻa, toto maualuga, ma isi. O lea la, e iai se gasegase ile inisalini, ona o lona maualuga i le toto e mafai ona masani pe sili atu. I lenei tulaga, e le o le pancreas e pagatia, ae o le aafiaga o le inisalini i luga o le masini, lona le mafai ona "gauai" glucose, lea e aumaia ai e le insulin i le saogalemu.

Faailoga ma le siama o le maʻi

O faʻamuamua o lenei maʻi ogaoga o:

  • vaivaiga
  • vaivai,
  • aveesea o le mamafa (ma le ituaiga 1) ma le maua vave o le gaioiga (ma le ituaiga 2) faʻatasi ai ma le fiaʻai tele,
  • faʻanoanoa vaaia
  • fiainu
  • faʻaauau faifaipea
  • vaivai o laumata,
  • faʻateleina faʻamaʻi viral ma siama.

I le iai o le 2 o faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, pasi suega talafeagai ma faʻatuina le mafuaʻaga moni o nei faaletonu. O le vaega aʻafia mo le maʻisuka e aofia ai tagata e sili atu i le 40 tausaga o loʻo mafatia i le maualuga o le toto ma le mamafa. O le auala sili ona faigofie e suʻesuʻeina ai o se suʻega o le toto e maua ai le maualuga o le kulūkose anapogi. Afai e sili atu i le 6.1 g / l, e mafai ona manatu lenei mea o se taufaʻailoga o lenei faʻamaʻi.

E iai nisi, sili atu faʻamatalaga faʻamaonia e iloagofie ai le faʻamaʻi:

  1. O le faʻamatalaga o le hemoglobin glycosylated o le hemoglobin erythrocyte e faʻapipiʻiina i se kulūkose molecule. E atagia mai ai le maualuga o le suka i totonu o le toto i le past 3 months, lea e mafai ai ona sili atu le iloilo lelei o le ogaoga o le tulaga o le maʻi ile taimi talu ai nei.
  2. Urinalysis - o le i ai o le suka i totonu e atagia ai le faateleina i le mulimuli i le toto o le sili atu i le 10 g / l. O foliga vaaia o ketones i le urine e iloa ai le afaina o le maʻisuka poʻo ona faʻalavelave.
  3. Analysis mo le C-peptide o se proinsulin e gaosia e le pancreas, e atagia ai lona mafai gafatia - o le gaosiga o le inisalini.

O le maʻi suka e tusa ai ma le ola atoa

Ina ia faatumauina le ola masani, e tatau ona pipii i se meaʻai patino, vailaau ua faatonuina e le fomaʻi o loʻo auai, ma le taʻaloga masani. Aua le manatu faatauvaa i le taua o mea taumafa i lenei mataupu, aua o mea taumafa faʻamalosia e faʻamalosia e fausia ai le ki mo le manuia i lenei togafitiga faigata, faaopoopo i le tino ma mea taua mo le faatumauina ma le toe faʻaleleia o le metabolism. Cranberries, viburnum, aronia, raspberries, sea buckthorn ma lingonberries mo le maʻisuka o mea sili ona taua i totonu o suʻe autu o ipu.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se maʻi ogaoga ma i le taimi e tasi o loʻo pulea le faamai, pe afai e te tausisi i tulafono uma o loʻo i luga ma tausisia se uiga lelei.

Fomai tipitipi faafomaʻi

O se isi aoga aoga ma sili ona lauiloa, lea, e leai, e lei totoina i totonu o lo tatou atunuu, o vine. O ia o se tagatanuu o atunuu o le Northern Hemisphere, ae ua uma ona ia suʻesuʻeina fanua fou i Polani, Belarus ma Rusia.

O fualaau aina i totonu lava ia o se palu fualaau, o lea e ai le tele o mea e aunoa ma se suamalie e faigata. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona faʻamaunuʻu fualaʻau, e le gata i le fou, ae faʻapea foi i le ituaiga o meainu suamalie, fualaʻau, fualaau suamalie, teas, gravy, faaopoopo le suamalie i lou tofo. E mafai e tamaiti ona kuka meaʻai suamalie pe faʻapipiʻi fualaau i le tele o ipu, faʻafefiloi ma isi mea maloloina, ae i le taimi lava e tasi e puleaina ai le kalori ma le faʻaaogaina o le gaʻo i aso taitasi.

, , , ,

O fualaau lanumumu lanumumu lanumumu ma o latou uiga e foliga mai o le suauu ma foliga matagofie o se tasi lea o taitai iloga i totonu o le mataupu o le acid ascorbic. I le faaopoopo atu i ai, o le vine o loʻo i ai ni faʻasao o peta-carotene, vitamini E, PP, K ma le vaega B. O le fatu o loʻo i ai elemene uma e aoga mo le maʻisuka, e aʻafia ai le potassium (o lona maualuga maualuga o loʻo i ai se aafiaga lelei i le fatu), iodine, lea e talafeagai mo le masani ai o le gaioro, ma le manganese, lea e faʻaolaina ai le inisalini ma faʻasoa i le glucogenesis (o le le lava o le manganese i le tino e mafua ai le maʻisuka ituaiga 2).

Cranberries - o se toga na faia mo tagata mamaʻi ma le gasegase glucose metabolism. O le mea sili ona maualalo o le carbohydrate (naʻo le 6 ma le afa kalama i le 100 g o le oloa) ma le kalori (27 kcal) faia fualaau launiu o se togafitiga aoga ma aoga mo le faʻaaoga i aso uma i le maʻisuka.

Cranberries o loʻo i ai se mea faapitoa - ursolic acid, lea i lona fatuga ma lona gaioiga e tutusa ma hormones oona, ma fesoasoani i le faʻasaʻoina o le tala o le hormonal i le maʻisuka. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o fualaau 'aina ma mea faʻamalolo e talafeagai mo le maʻisuka o soo se ituaiga.

Ona o lona tuufaatasiga, e mafai ai e sitaili ona faaitiitia le kulukose toto ma le cholesterol leaga. Afai o fua o loʻo aofia i totonu o taumafa i aso uma, e mafai ona e faatumauina le maualuga o le suka i se tulaga masani. E ala i le faaosofiaina o le gaosia o enzymes digestive ma le mea o loʻo i ai i filo o mea taumafa, meaʻai e fesoasoani e faʻamaonia ai le gaogao ma vave faʻavaveina le metabolism.

O fua e fesoasoani e faʻavasegaina ai le gaioiga o fatuga, fesoasoani e faamalosia toto toto ma faʻaitiitia le toto maualuga, fesoasoani e puipuia faʻamaʻi pipisi, faʻaosofia ai gaioiga toe faʻafoʻiina i totonu o masini, lea e taua i le puipuia o le maʻi suka. i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma manuʻa pipisi.

E ui lava i le maualalo o le suka, o fualaau oona e maualuga lona maualuga, o lona uiga. O suāsusu mai lenei meaʻai e vave lava ona vave gaoioi, lea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hyperglycemia. Ae e na o le pau le mea e mafai ona e faia pe afai e te faʻaaogaina se tele o vine i le taimi e talia ai. O fomai e faatagaina se taumafa i aso taitasi o vine i le aofaiga o le 50-100 g, lea o le a na ona faaleleia ai le tulaga o le maʻisuka.

, , ,

Tuua Lau Faamatalaga