Mea suamalie mo tamaiti o le maʻisuka

E sosoʻo le suāsusu e le gata i le ipu suka. O ia i le tele o oloa e 'ai e le pepe i aso uma. Toa tele le suka e leaga. Aoao pe faapefea ona fafaga lelei lau pepe.

Na e tau mafaufau pe o le a le suka e inu ai lau pepe? Cookies, sweets, marmalade ... - e te iloa o le punavai autu o le suka o se mea suamalie. O le mea lea, e te taumafai ai e le faʻaaogaina le numera. Ae o le sukari o loʻo maua foi i sua, ma masini, ma roll rolls, ma i fualaau oona, lea e ai ma le fiafia le pepe. E oo lava i na oloa e le mafai ona taʻua o le suamalie. Mo se faataitaiga, i le ketchup, falaoa poʻo ... i sausa! E te faaopoopo le suka i lauti ma ipu e kuka ai. A e faitauina, e foliga mai o lau pepe o le a 'ai e oʻo atu i le lua kalama punetini o suka i aso uma! Ae o lona televave e tau atu ai i le pala o nifo, mamafa ma le maʻisuka.


Faʻasaga i le malosi lelei

O le mea e leaga ai, e vave ona faʻaaogaina e tamaiti le ulaula. O le mea muamua lea e mafai ona latou iloaina e tusa lava pe o le manava o lo latou tina. O susu susu o se mea suamalie foi. E le mafai ona vaʻaia atoa se tamaititi mai lenei tofo. Ae e le tatau ona e faia lena mea. Ua lava lea e faʻapulaʻa ai le aofaʻi o le suka i le taumafataga, faʻamaonia le pepe ile selu soifua maloloina. Suga, e pei ona e iloa, e maua ai le malosi o le tino. Ma o loʻo tuputupu ae le tamaititi, ma o lenei malosiaga e manaʻomia tele.

Ae o le suka e ese. E mautinoa na tupu ina ua uma le savaliga sa leai se manaʻo o le pepe, ma na ia teena le aoauli. Aua o le taimi o le savaliga sa 'ai e le tama ni kuki pe inu vai.

O selu ma meaʻai suamalie e aofia ai le gaʻo ua suia, lea e leai sona aoga paleni. O le taimi lava lea e aʻafia ai e le tino, faʻavave ona faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma maua ai se lagona o le maofa. Ae paga lea, mo se taimi puupuu lava. A uma ona 'ai se fala, o le a vave ona manaʻo le tamaititi e' ai se isi mea.

O mea e ese ma suga, lea o le tino e amata malie malie. O loʻo faʻamalosia uma lava i totonu o le malosi e manaʻomia mo se tagata e galue ai, aua neʻi tuʻuina atu se lagona faʻafefefe o le nofo fiafia. O suā maloloina e maua i fualaau faisua, falaoa atoa o le falaoa, ma fatu. E sili atu le tuʻuina atu i le pepe se fasi falaoa falaoa i le jam nai lo se mumu ma le marmalade. Ina ia uia le laasaga muamua agai i le faatapulaaina o suga ua suia, e tatau ona e aveesea le suka suka mai le meaai a lau tama. Aua nei tuʻu le suka i le ti, compote poʻo fualaau mamae. Mo se savaliga, ave le vai mafolafola e aunoa ma se kesi poʻo se mea masani e kuka ai le vai ae le o se meainu suamalie. Ma a e taoina se pai, ia tuʻu na o le afa o le aofaʻi o suka e manaʻomia ile faʻasologa.

Fai se meaʻai

E fautuaina e tagata e taumafa taumafa se fua talafeagai o fua suamalie. Ae o le suka i fualaau aina o se natura masani, e le o se puna o calories gaogao. E sili atu le leaga i suamalie e masani ona aofia ai se mea suamalie. Le faia o suamalie e itiiti le caloric, faʻafefe i le vai. O fua o se punaoa taua o vitamini, suauu ma minerale. O se mea sili lenei i lauusiusi.

Nai lo le tuʻuina atu i lau pepe se kuki poʻo se lole, ia ofoina atu ia te ia se fasi 'apu, faʻi poʻo se kālati. Laʻau, apricots mago, vine e mafai ona galue e pei o suamalie. O fualaau aina suamalie, lea e faatauina atu i le afifiina, e faʻasaoina e faʻaaoga ai faʻamaunuʻu. Ae e sili atu le lelei nai lo le suamalie. O le tamaititi o le a fiafia e faʻaigisi meaʻai mai apples, pears, banana, e oʻo lava i kāloti ma beets.

Manatua o fualaau aina mamago o loʻo taʻua o se tasi o le lima o taumafa fautuaina i aso taitasi o fualaau aina ma fualaʻau.

O le faʻasaina o le suāsusu e le naʻo le tuʻuina atu o laʻau suamalie ma le suka mama. O se faʻafitauli foi i le aofaʻiga o le suka i aso taitasi. I se isi faaupuga, e tatau ona e filifilia meaai o loʻo i ai e pei o se suka e leʻi suia, pe sili atu, pe a leai se mea.

Tuʻu atu i lau tama meaʻai ma se mana masani, e pei o le yogurt, susu poʻo le susu. Taumafai e aloese mai oloa gaosi susu ma fualaau aina suamalie - e masani lava ona aofia ai le tele o suka. E mafai ona e faʻaopopo le 1 tsp i le yogurt masani poʻo le sisi. meaʻai maualalo le suka. Nai lo le faia o le cornflakes i le suka, filifili le falalaʻau masani poʻo le oatmeal. E mafai ona e faʻaopopo i ai fasi fualaau aina (fou, mamago) poʻo ni fatu. Sui le ketchup ma le patate tomato e aofia ai le suka poʻo le masima. Afai e leai se fualaau fou, faʻaaoga leisa. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai e le pepe ona 'ai le pineapa ma le pi. Faatau faʻatau fualaau 'aina i totonu o lau lava sua, ae le o le siva.

Sui le paʻu paʻepaʻe i le suka, sili atu ma le faʻaopoopoga o fatulaki fatu poʻo fatu o le la. Nai lo o le sua tele lauti, ia ofoina atu lau tama. Ma afai e te tuʻuina se fasi sukalati, filifili le oona (e lelei lona lelei ma se koko maualuga o koko).

O le auala sili e pulea ai le maualuga o le suka i le meaʻai a pepe o le faia lea o suti mai mea masani. Mai oloa uma e gaosi, o mea taumafa o falaoa vavalalata e aofia ai le suka sili atu. A aunoa ma le fafie paʻu, lanu lanu ma isi mea e le aoga. O se keke o le falaoa fefete ma se vaega o le fua faanatura po o le fualaau aina o le a avea o se meaai manaia matagofie o le aoauli mo le pepe. O le a sili atu le aoga i le faʻatauina o buns poo keke oatema na e taoina. Faʻasalaga fale poʻo le keleni e sili atu le taua nai lo le mea ua faʻatau atu i le supermarket. Ae maise lava afai e te kukaina mai se seleselega a le atunuu.

Faʻafefiloi fualaau aina ma le aisa ma sina suka - ma ua e sauni mo se aisa kulimi sili. Ma afai e te tuʻuina i tioata yogurt, tuʻu i totonu o laau taʻitasi ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le 4 itula, e te mauaina se mea sili ona lelei. O le a fiafia lou pepe!

Calorieskcal: 400

Squirrels, g: 0.0

Fats, g: 0.0

Carbohydrates, g: 100

Glycemic index - 9 - o lenei faʻamatalaga sa i luga o le afifiina. O loʻo taʻua le Sorbitol i le tele o fua ma fua. E pei o se paʻu lanu. E talitutusa lava i ana meatotino i le fructose, ae i le isi itu, o le tasi i le isi e le mafai ona tele.

Calorieskcal: 400

Squirrels, g: 0.0

Fats, g: 0.0

Carbohydrates, g: 100

Glycemic index — 9

E foliga tutusa ma le sorbitol i foliga uma ma meatotino. Pau lava le eseesega e sili atu ona suamalie nai lo le sorbitol, ma o le mea lenei, i loʻu manatu, e sili ona lelei, talu ai e te manaʻo e faʻaopoopo le itiiti. Ae o loo tatou pulea pea le aofaiga, e pei lava o le sorbitol.

I luga o le Initaneti, na ou maua ai se isi mea suamalie, ae ou te lei mauaina i luga o fata i faleoloa, ae na maua i totonu o se fale talavai.

Calories, kcal: 0?

Squirrels, g: 0.0

Fats, g: 0.0

Carbohydrates, g: 0,0

Glycemic index — 0?

Vaavaai i nei filifiliga! tasi fuainumera faʻamamafa e taua tele! O le a lenei stevia?

Stevia o se mea suamalie masani. O lenei laau e masani lava i Amerika i Saute. O lona lau laau o se paʻu paʻepaʻe maualuga e sili atu ona suamalie e 300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. Stevia laulaʻau e teteʻe i le vevela, e leai sona aoga paleni ma aʻafiaga aʻafia, e le afaina ai le toto toto. O mea lelei: faʻaitiitia o le toto, eletise ma le faʻaaogaina o aʻafiaga, faʻasologa o le metabolism.

Ae o le a le mea e filifili? Seʻio tatou tilotilo atu i le faʻaleagaina e mafai ona faia e nei tagata suamalie.

I le sorbitol ma le xylitol, o loʻo mulimuli mai

  • Tele calories
  • E mafai ona faʻaleagaina le toto
  • E mafai ona faʻaititia le mamafa o le tino.

  • Faateleina le mamafa o le tino
  • E i ai se faʻafitauli o le atiina ae o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

O le fructose e sili atu le suamalie nai lo le sorbitol ma o le mea lea mo le suamalie lava e tasi e manaʻomia ona faʻafetaʻi itiiti, ona o le mea moni e tatau ona e pulea le tele o le fructose atonu e sili atu nai lo le sorbitol. E leai ni tapulaa i le faʻaaogaina o le fructose. E tatau ona pulea le aofaʻiga o le XE ma le numera o le inisalini e faʻatonutonuina, ae le faʻaleagaina, ona o le faʻaauau ma le le pulea o le faʻaoga o le fructose e mafua ai le faʻavaeina o gaʻo i totonu o le ate.

I le stevia, o loʻo i ai foi le tele o aʻafiaga o le itu na matauina pea lava pea i tagata e le faʻaaloalo i vaega o laau. E tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le tali o lou tino ma tausisi i nisi o tulafono, e pei o le stevia e tatau ona faʻaofiina i totonu o le meaai i le faasolosolo malie, i ni vaega laiti, ao faʻamalosi le susu ma lenei laau suamalie, manava manava e mafai ona tupu. Ae o le numera glycemic e tutusa ma zero? E faigata ona talitonu e moni lenei mea?

Mai mea uma na ou mauaina i faleoloa, ou te fiafia i le stevia, ae o loo i ai foi se fesili o le tau, o tau ia tatou faleoloa mo nei suamalie.

FructoseSorbitolXylitolStevia
96 lau / 250 kalama210 lau / 500 kalama145 rubles / 200 kalama355 suʻe / 150 kalama

Ae o mea uma o loʻo i luga e le sao i le filifiliga le mautonu o le mea e tasi. O le mea lea, o le tali tonu lava e mafai ona tuʻuina atu pe a uma ona e taumafai i mea uma. Pau lava le mea latou te tutusa uma lava o le manaʻoga e pulea le tele o le taumafa, ina ia aua neʻi afaina ai le tino i se aofaiga tele.

Suga sosolo

O se tino olaola e manaʻomia mea e gaʻo ai meaʻai, e manaʻomia moni le kulukose, lea e fesoasoani e atiina ae masani, ae le o le suka. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, o le aoga aoga o suka e matua maualalo lava, ae o le ono tulai mai o taunuuga le lelei e maualuga.

E afaina ai le suka i le tulaga o le gastrointestinal tract, e fesoasoani i le le atoatoa o le microflora masani. O fualaau oona aoga e mate, o se taunuuga o lea mea o loʻo i ai se faʻatupulaia o le gaioiga o le microflora, e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le dysbiosis, faʻateleina le gaosiga o le kesi, faʻavalava gaogao.

Sweets e faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino, lea e oʻo atu ai i se suiga i amioga a le pepe. Ua avea foi o ia ma tagata e le fiafia, itagofie, ita tele e masani ona faaalia, ma o nisi taimi o osofaiga. I le gasologa o taimi, o le a le fesili le pepe, ae ole mai lau malie, teena meaai masani ona o le "faʻalavelave" manatu o meaʻai.

Gaʻo leaga i le taimi o le tamaitiiti:

  • O le maualuga o le suka i le taumafataga e tau atu i le mamafa o le mamafa, e mafai ona faaosofia ai le maʻisuka, diathesis ma e oo lava i "allergies",
  • O le vave toesea, e oʻo atu ai i le malocclusion i le lumanaʻi,
  • Tuʻuina o le pa puipui o le tino, faʻavaivaia le faʻaogaina o le tino,
  • O le metabolic ma metabolic processes i totonu o le tino ua faʻalavelaveina, ua faʻamamaina le calcium, lea e matua talafeagai lava mo le tuputupu ae o pepe.

Afai e te avatu le tamaititi suamalie, ona iloa vave lea o le tagofia o mea ua fai ma vaisu, lea e mafai ona suia i le mafaufau ma le faalagolago i le tino.

E talitonu tamaiti o le tuuina atu o le suka i se tamaititi i le tausaga muamua o le olaga o se mea sese tele mo matua uma. I le avea ai o se tulafono, e na o le tasi lava le mafuaaga mo lenei mea - e mumusu fanau e 'ai. I le aluga o taimi, o meaʻai suamalie e masani ona masani ai i le taumafataga, lea e le mafai ai e le tamaititi ona fetuunai i le natura masani o meaʻai - ua faʻaalia mai ai se vailaau suamalie malie, e faigata ona faʻaumatia i le matua.

Sugar allergy

Afai o le tamaititi e maua i le maʻisuka, ona tatau lea ona vavae ese le suka mai le taumafataga mo mafuaaga maloloina. Ae o le leai atoa ma le sima e le o se filifiliga, o le toʻatele o tagata e taumafai e fesuiai mo mea suamalie.

Sailia o suālaʻau ma sui faʻamaʻi. O togafitiga faafomaʻi e teena ai le ono tulai mai o se faʻafitauli faʻafuaseʻi. Ae o le suka e le gata o se paʻu i totonu o se ipu suka, ae o se mea foi e maua i le tele o meaai.

A oʻo mai se mea suamalie i totonu o le tino ma se oloa, o le faʻafefe o le tino e iloa ai ia lava i totonu o se porotini po o se isi mea, ma o le suka e galue o se mea e faʻaleleia ai. E faʻaalia ai foi le faiga o le faʻamalosi ma le pala i totonu o le manava, e taʻitaʻia ai le tele o faʻaʻailoga.

O le tele o suʻesuʻega ua faʻamaonia ai afai o se tamaitiiti e tasi le tausaga le matua e afaina i soo se mea ma maua ai le suka, o le vaega mulimuli o le a faʻaleleia atili ai le faʻamaoniga o le faʻafitauli o le maʻi.

O le suʻesuʻega o se mea faʻafefete i le tamaitiiti e faʻavae i luga o mea taʻitasi ma a latou faʻapotopotoga:

  1. Vaʻaiga faʻapitoa.
  2. I le taimi o le maitaga, sa matua fiafia lava le fafine i keke, keke ma suti.
  3. Fafagaina masani o le pepe ma suamalie suamalie ma isi ipu.
  4. Tulaga le lelei o le siosiomaga.
  5. O faʻamaʻi faʻapitoa, tui o le intestinal dysbiosis.
  6. Hormonal le le mautonu i le tala o le lalelei.

Afai e le mafai ona vavaeeseina atoa le suka, e tatau ona suia i se mea suamalie e le mafai ona gaoioi e avea o se mea e faʻafefe mo allergies.

Faʻatauga Suga Masani

O suamalie suamalie e mafai ona faʻaaogaina e fai ma sui i sugar granulated masani, ae maualuga i calorie. E faʻaaogaina i le faleoloa o mea taumafa mo le gaosia o oloa gaosi, suamalie, suamalie, lapisi.

Glucose o se vailaʻau gaʻo vave. E tele i fugalaau, strawberries, faʻi, vine ma vine vine. O loʻo maua le meafaigaluega i le ituaiga o se fofo ma le laupepa, e mafai ona faʻatau i le fale talavai. Le fautuaina mo pepe.

O le suka o le Brown e foliga mai o se oloa e le o faʻauluina e iai sona tofo ma se manogi. E faia mai le suka.

Talu ai o le mea e faʻamamaina ai oloa i le fale gaosimea e laʻititi, o nisi o vaega o minerale o loʻo teuina i totonu:

I le suka cane ei ai vitamini B. O le i ai o vitamini ma minerale o le pau lea o le aoga o le paʻu. E talitonuina o lenei filifiliga e le fesoasoani i le mauaina o le mamafa o le mamafa, ae e le o lea. O lona caloric content e sili atu ma le 350 kilokalo i le 100 g. O le tuufaatasiga o le suka cane e le faʻamautinoa ai le leai atoatoa o vailaau matautia o vailaau faʻatele, e masani lava o lona faʻaaogaina e faʻaosofia ai ni mea e mafua ai ona maua i tamaiti.

E maua mai le vine mai vine ma fua, e sili atu lona lelei nai lo le suka papaʻe:

  1. E le faateleina le suka toto.
  2. Ina ia mafai ona gaosia le oloa, e le manaomia le inisalini, mulimuli ane, e leai se uta i luga o le pancreas.
  3. Fructose e masani ona talepe i totonu o le kulūkose, lea e toe faʻaleleia ai le malosi o le tino i totonu o le tino ma le glycogen, lea e faʻapupula i le ate - pe a fai e le iloa se gaʻo o meaʻai, o le a tauia ai lo latou le atoatoa.
  4. O loʻo faʻaalia i se suamalie sili ona suamalie ma sili atu ona logoina.
  5. O le aʻafiaga o faafitauli o nifo e faʻaititia e le 25%.

E foliga mai o le fructose e lelei tele i le suka masani, ae faʻaaogaina ma le faʻaogaina ma le le talafeagai mo tamaiti.

Faatasi ai ma le suamalie o mea taumafa a le tamaititi, o le tamaitiiti ua avea ma vaisu.

Mea suamalie suamalie

I luga o fata o faleoloa e mafai ona e maua ai le tele o meaʻai gaosi. O Sladis, Fit Parade, Erythritol, Sucralose, Saccharin, ma isi. O lo latou lauiloa o le mauaina lea o le malosi i aso uma, ona o le suamalie suamalie i le le maua o le kalori.

O nei tupe uma ua faʻatagaina e faʻaumatia e tamaiti pe'ā iai se talaʻaga o le maʻisuka. Mo le fafagaina o se tamaititi e leai ni faʻafitauli o le soifua maloloina, o le faʻaaogaina e matua faasaina. I luga o le afifiina o le toetoe lava o vailaau uma ua tusia ai se faʻailogaina - tausaga o tamaiti.

I nisi o tulaga, e leai se isi mea - o mea masani e le talafeagai mo mafuaaga eseese, o le mea lea, o se mea gaosia e manaʻomia e faamalieina ai le manaʻoga mo meaai suamalie.

E na o se fomaʻi e mafai ona fautuaina se mea suamalie faapitoa, ma mafaufau i uiga o se tamaititi faapitoa. E mafai ona e faʻaaogaina mai lea taimi i lea taimi, ma o le tui mo le pepe e tolu taimi e itiiti ifo nai lo le matua.

E faʻafefea ona suia le suka mo tamaiti?

E sili atu ona faigata le puipuia o se tamaititi mai le sipuni pe afai e auai i le aoga maualuga. I le taimi lea, o matua matutua "osofaʻi" i selu ma kalati.Ma i le aʻoga, e faigata tele ona teena le lole na ofoina mai e se isi tamaititi.

O le mea e sili ona saogalemu mo se tamaititi o le a avea ma sitaili i sasaʻe. E aofia ai le kozinaki, halva, le fiafia Turki. E mafai ona tuʻuina atu i tamaiti le oatmeal ma keke e le faʻafefeteina, ma e sili atu le kukaina oe i le fale, sui le suka i fualaau mama.

I le lisi o tamaiti, e mafai ona e aofia ai fualaau aina suamalie: fig, vine, paʻu, apricots mago. Afai ei ai se talaʻaga o le maʻi pepe, ona le talafeagai lea o se fautuaga. Pe a faʻamaonia i le maʻisuka, o le tino ile tali atu i le taumafaina o se fualaau mamago faapitoa e tatau ona maua.

O le a se isi mea e mafai ona sui ai le suka mo se tamaititi? E faatagaina e tuuina atu mea nei:

  • Meaʻai tao falalafale faʻatasi ma fua ma fua. Afai e te afifi le oloa maeʻa i totonu o se afifi pupula, o le a foliga sili atu nai lo le lole na faatauina,
  • Fualaau suamalie na faia e le tagata lava ia e aunoa ma le suka. E i ai sona lanu susulu ma le mana masani, e le afaina ai le tino. O fualaʻau uma e faʻapipiʻi i ia tila, pine pine, almonds, ma isi.
  • Mai i apu fou e mafai ona e faia faʻataunuʻu falemaisa poo marshmallows - o se sui lelei ma maloloina mo le faatauina mai o selu ma sukalati,
  • Palu leisi kulimi ma sina suka.

I soo se tulaga lava, e le mafai ona puipuia atoatoa le pepe mai le taumafaina o le sugar granulated, talu ai o meaʻai uma e maua ai le tasi pe o le isi foi o lenei vaega. E mafai ona maua i laʻau, yoghurts, mea inu gaʻo.

E leai ni mea e fai mo le suka e le fautuaina mo tamaiti, o latou aafiaga i le tino e leʻi suʻesuʻeina, o lea e mafai ai ona latou oʻo atu i le tele o taunuuga. E taua foi le mafaufau o suauu suamalie e faʻaaogaina e gaosia ai oloa eseese. O le mea lea, e tatau ona e faitauina ma le faaeteete le mea o loʻo i luga o le afifi ao lei tuuina atu i le tamaititi.

O le matautia o le suka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O le a se mea e mafai ona suia ai suka i au mea taumafa?

Ua uma mai le aʻoga, matou te iloa o le suka e leaga. O iunite e mafai ona avea ma mea ola, toetoe lava o le faʻaaogaina atoa o meaai suamalie mai le taumafataga. Ae e leai se tasi na te faʻatagaina oe e lafoaia le masani ma le lelei, e tusa lava pe i ai le mamafa o le mamafa - ei ai se mea aoga pe le itiiti ifo le leaga e sui ai le suka. Faatasi ai ma mea masani ma mea e leai ni mea e aofia ai le meli, stevia, mapu suamalie ma le dextrose, ma isi.

O le a le suka ma lona aʻafiaga i le tino?

Sugar o le igoa o le fale mo le sola. E faasino atu i gaʻo meaʻai e maua ai le malosi o le tino. I totonu o le vaega o meaʻai, o le suauu e solo i totonu o le kulukose ma le fructose.

I le foliga tioata, o le suka e maua mai le suka suka ma le suka. E leʻi faʻamaonia, o mea uma e lua e lanu enaena. O le oloa mama ua i ai se lanu paʻepaʻe ma le faʻamamāina mai mea leaga.

Aisea e tosina ai tagata i suti? Glucose e faʻaolaina ai le faʻaogaina o le serotonin - o le hormone o le fiafia. O le mea lea, e toʻatele e tosina atu i tulaga faigata i chocolate ma sweets - e sili atu ona faigofie le taulimaina o faʻafitauli faʻalagona ia i latou. E le gata i lea, o le kulukose e fesoasoani e faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o toxins.

I luga o lenei mea, o le lelei lelei o le paʻu paʻepaʻe. Ae o tulaga le lelei e fesootaʻi ma le faʻaaoga tele o lenei oloa o se lisi atoa:

  • gasegase o le tino
  • faaitiitia le puipuiga,
  • faateleina le lamatiaga o le avea ma se tagata afaina i le maʻi fatu fatu,
  • afaina
  • faateleina le tulaga lamatia o le maua o le maʻisuka,
  • faafitauli i nifo ma ni paʻu
  • Vailaʻau Vitamin B
  • allergies
  • faateleina i le cholesterol toto.

Sugar e aʻafia i fualaau faasaina. E vave lava ona masani le faʻalavelave i le suamalie ma le lafoaia o masani masani o le oloa e matua faigata lava. O lea, e tatau ona e sailia le fesoasoani mai sui.

O le a se mea e mafai ona suia ai suka suka?

E tele naua suiga i le suka. E le o mea uma e sili ona aoga. Ae i soo se tulaga, faatasi ai ma le fesoasoani o sui, e mafai ona faʻaitiitia le faʻaleagaina na faia i le tino.

O le mea muamua e oʻo mai i le mafaufau pe a mafaufau e sui se suka ua faamamaina o le meli. O le mea moni, e le o se isi mea e le talafeagai. E le pei o le "paʻepaʻe paʻepaʻe", o le oloa o le paluga e iai mea aoga - vitamini C ma B, iron, potassium ma le tele o elemene. O le meli e matua aʻafia lelei i siama ma siama, o lea e faʻaaogaina ai i le tau faasaga i faʻamaʻi.

O le auala lena e tatau ona togafitia - e pei o se fualaau faasaina. Ona o le mea moni e faapea o le meli "tagata gaosi" o pi, o le oloa e le avea ma mea suamalie ma leaga. O le pasene pasene o le suka i le meli e 70%. O le aofaiga e mafai ona oʻo atu i le 85%. I se isi faaupuga, o le sipuniti o le meli (faʻatasi ai ma se faʻasologa faʻasolo) i lenei lagona e tutusa ma le sipuniti o le suka e aunoa ma se paʻu.

E le gata i lea, o le oloa amber o le caloric. I se taumafaiga e aveesea le mamafa, e tatau ona e faatapulaaina oe i totonu. O le faaiuga o le faʻaaogaina o le meli, tatou te maua ai le tele o aogā, ae e le mafai ona tatou aloese mai le faʻaleagaina.

E toʻatele le au fai meaʻai e talitonu o stevia o se tasi o mea sili ona suamalie. O lau o le laau e matua suamalie, e ui o lo latou taumafaina e le o atagia mai e le oso i totonu o le kulukose i totonu o le toto. O se faʻaopoopoga sili atu o lenei filifiliga o le leai lea o aʻafiaga i itu. E faʻaaoga lelei Stevia i le gaosiga o meaai pepe - e saogalemu atoatoa.

Ae o loʻo i ai ni faaletonu. O se aoga aoga o suka e manaomia ai le masani. O le laau ei ai lona uiga mulimuli ane, ma afai e te 'ai tele laulaau, e mafai ona e feagai ma le ita. Ina ia maua lau vailaʻau, e manaʻomia lou suʻega.

E le gata i lea, e le faigofie mea faʻapitoa i lenei fale. O Stevia e mafai ona suamalie pastry, ae i le taimi lava e tasi e sili ona suamalie. Ae o le lauti poʻo le kofe, o laʻau e faʻaopoopo lelei.

Ina ia suia se sipuni ti suka, e te manaʻomia:

  • se kuata o le sipuni o laʻau eleele o se laau,
  • i luga o le pito i luga o le pito o se naifi,
  • 2-6 pa'ū o le faʻamatalaga vai.

Agave Syrup

Agave calories sugar. Faʻaleagaina o le siva e taʻitaʻia ai i le tele o cholesterol. Ae o lenei sui e sili atu ona aoga nai lo le uluai kopi. Agave ei ai se fuainumera maualalo maualalo - e le pei o le suka, o le oloa e faʻapipiʻi lemu e le tino. O suavai suamalie e lelei tele mo tagata vevela, aua e 9/10 e aofia ai le fusi.

Mo le taoina, e le o se filifiliga lea. Ae o meainu, o le oloa ua tuʻu faʻatasi lelei. I le ituaiga o siva, o le agave e mafai ona onā, ae naʻo le faʻafefe i le vai. 100 g agave e aofia ai le 60-70 g le suka. O lona uiga, i le tasi ma le afa tsp. Nectar e tusa ma se sipuni o le suka faamamaina.

Maple syrup

E le pei Amerika i Matu, e le o lauiloa tele ia i matou. O le tau o le oloa e le o saofaga foi i lona tufatufa atu io tatou latitudes. Ae o le mea tonu lava lenei pe a sili atu le tau o le totogi. Pros of syrup:

  • ae le o se mea e sili ona lelei lona sui, o le "maple" e aofia ai lona isi - dextrose,
  • se fuainumera tele o polyphenols ma antioxidants, o le syrup ua faʻaaogaina e avea o se sooupu faʻasolosolo ma togafitiga - e fesoasoani i le tau faasaga i faʻamaʻi cardiovascular, diabetes, ma isi,
  • se fuainumera tele o minerale
  • o le glycemic Index e talitutusa lava ma le meli, ae, e le pei o le mea mulimuli, o le nectar e toetoe lava leai se faʻailoga.

E mafai ona faʻaaoga le oloa i le sauniuni o soʻo se ipu. E le maumau meatotino i taimi o togafitiga vevela. O le mea moni, o le tele o tagata Rusia o le a faʻaaogaina i le masila-mimiti o le suka.

Ole fua faatatau ole suauu faamamaina i lenei tulaga e tutusa ma le gase agave.

Artificial Sweeteners

O sui o le tino e leai sona aoga nai lo le mafaufau. E leai se tasi oi latou o loʻo gauai atoatoa.

O le suamalie suamalie o isi mea e fai i luga o mea e fai ma mea e tau atu i se mea e faʻafefeteina - o le tino e faamoemoeina le faʻaaogaina o gaʻo. "Manatu" na faaseseina o ia, o le a ia manaomia se taumafataga masani - o le ai ai le fiaai.

O le mea lea, o le leiloa o le mamafa, fuafua i le le lava o kalori, e tatau ona mamafa le mamafa o mea lelei ma le lelei.

Vaega o nisi sui:

  • saccharin - o loʻo i ai ni mea e mafai ona afaina ai le tino ma e mafai ona afaina ai le vaega o meaʻai,
  • aspartame - e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga o le fatu fatu, ulu o le ulu, meaʻai oona,
  • cyclamate o se fesoasoani lelei i le tau faasaga i le gaʻo, ae mafai ona mafua ai le gau,
  • suʻega - e aofia ai toxins.

O le suia o le suka suka e sefulu ma le selau o taimi e sili atu le suamalie nai lo le uluai laulau. O le mea lea, pe a faʻaaoga nei filifiliga, o loʻo matou talanoa e uiga i miligrams.

Meainu suamalie

O le isi igoa o le polyols. E aofia ai i latou i se vaega faapitoa o vailaau sugary. O le, i le mea moni, o mea manogi e maualalo-calori, i le vailaʻau siama, o polyols o ava malosi ia.

Faamanuiaga mo le tino:

  • nai calories
  • telegese ma le le atoatoa - o le tulaga o le gaʻo o le tino e maualalo,
  • O se isi mea lelei i le suka faamamaina mo le maʻisuka - o le inisalini e toetoe lava a le manaʻomia ona faʻaaogaina polyols.

I lo latou masani masani, o le suka suka o loʻo maua i fualaau faisua, vine ma fua. I mea e leai ni mea - i le tele o mea taumafa (mai le aisa kulimi i le taʻavale), i nisi o vailaau, vailaau mo le tumama.

Polyols e toetoe lava saogalemu. E faʻaopopoina foi i faʻamaʻi - o vaega e le faʻaleagaina ai le nifo. Ma o le suamalie o ava malosi e fesuisuiaʻi - i totonu o le 25-100% o le suamalie o le suka paepae. I le tele o tulaga, ina ia maua ai se susulu susulu, o mea gaosia e tuʻufaʻatasia ai ava malosi ma sui soʻo - saccharin poo aspartame.

Fructose o se tasi o vaega o le suka. E pei o le kulukose, o se monosaccharide. O le fesuiaiga o le fructose o le faʻavave o le faʻaogaina, ae vave faʻaleleia. Ole mea e masani ona maua mai le meli, fualaau aina ma vine.

Faʻamanuiaga o lenei filifiliga:

  • maualalo le kalori content
  • o le mafai ona faʻaaoga e tagata maʻisuka ma tagata e faigofie ona maua le mamafa,
  • leai ni aʻafiaga leaga i nifo,
  • malosi o le malosi - o le fusi'oti ua "faatonuina" i tagata taaalo ma tagata oe galulue faatasi ma le faateleina o le gaioiga faaletino.

Fructose o loʻo faʻaalia foi mo fafine maʻitaga. E mafai e le vailaʻau ona faʻafeteina i nisi itu le uiga le lelei o faʻamaoniga - o le gasea, vomiting, o le vevela.

O le masani i aso taitasi o le vaega e 20-30 g. Faʻaleagaina e mafai ona faʻaosoosoina ai foliga o le tele o faʻamaʻi. Ae o le fua o le fructose ma le suka paepae, o le monosaccharide e tusa ma le faalua ona suamalie. Le sui o le tsp O lauti ua faamamaina e manaomia le afa afa o le fusi.

Suka suka

O le mea lanu enaena i le paʻu lanu paʻepaʻe paʻepaʻe. O le aoga o le malosi o le sugar sugar and sugar cane e tutusa. Afai e te faatusatusa le tikeri o le suamalie, ona faapena foi lea. Ae i itu uma e lua, e mafai ona fesuiaʻi i nisi o tapulaa - e fuafua i le tele o tioata ma isi mea.

O le faʻaaogaina o le "uʻu" o loʻo i ai i luma o se numera o minerale ma elemene e le oi totonu o le oloa faamamaina. Faʻafetai i lenei mea, e fesoasoani le sugar cane e faʻatonutonu ai le metabolism, faʻamalosia tino o le ponaivi, faʻamaonia le faʻaogaina o masini, sosolo ma le faʻalavelave.

O le lautele o le suka lanu enaena - e faʻaaogaina ma le malosi ma le autu i le sauniuniga o oloa gaosiga ua fuafuaina mo le aoga aoga. Ae e tatau ona e faʻaeteete i faʻamatalaga - o se mea e masani ai ona faʻatau atu i se mea masani e gaosi ai laʻau mumu.

Fualaau aina suamalie ma fua

O fua o se fua masani o le suka. I le laulau - o le aofaʻi o le suka i fualaau aina:

Fualaau ainaOle aofaiga o suka (g / 100 g o fua)
Aso69,2
Pamekaisa16,5
Vine16,2
Puni12,2
Cherries11,5
Tangerines10,5
O apu10,4
Plums9,9
Pears9,8
Oranges9,35
Pineapa9,25
Apricots9,2
Kiwi8,9
Potu8,4
Gooseberry8,1
Meloni8,1
Lanu mumu ma paʻepaʻe7,3
Fualaʻau6,9
Paloni6,2
Raspberries5,7
Fualaau4,6
Lemon2,5

O le siata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le suka i fualaau mama:

Fualaau ainaOle aofaiga o suka (g / 100 g o fua)
Aso65
Faʻi vine59
Apricots ua vela53
Fua48
Prunes38

O fea filifiliga o le a sili ona aoga?

O le mea sili e sui ai le suka masani o fua, fua, ma fualaau mama. O le natura na taumafai ina ia tatou maua elemene talafeagai i se pepa ua maeʻa. E le gata i lea, o meaalofa faʻapitoa e aofia ai vailaau e faʻasalaina ai aʻafiaga leaga o le "suamalie".

I le avea ai ma se mea suamalie, o laasaga stevia o se filifiliga lelei. E mafai ona tupu le laau i lau windowsill. E faigofie mo tagata faʻapipiʻi mea e suia ai le sua sua suamalie.

O i latou o loʻo aʻafia faapitoa lava mo le maʻisuka o le a aoga mai le fusi. Agave syrup, e pei o stevia, e faigofie ona suamalie meainu. O le meli ua masani ona faʻaaoga e fai ma vailaʻau.

Ae o se vaega laitiiti o meaʻai o le paluga e aoga.

O isi filifiliga e fautuaina mo le faʻaaoga e tusa ai ma le tulaga. I soʻo se tulaga - tusa lava pe a oʻo i fualaau aina - e tatau ona e 'alofia le' aiʻona. A le o lea, o le aoga o isi mea o le a vave ona oʻo atu pe mulimuli ane avea ma mea leaga.

I luga o le lomiga masani, o le malamalama e lei liliu i se tina. E fautuaina e suʻe ni suiga eseese ma saili se tasi e sili ona tofo i lou tofo.

Lagolago i la matou auala i Telegram! https://t.me/crossexp

O le a le auala sili e sui ai le suka i se tamaitiiti, ma o le a le suamalie?

O le suauʻu e faʻaleleia ai lagona, tuʻuina atu le malosi ma le malosi, moliaga i le malosi malosi ma faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai. Ae o meaai suamalie i le taumafataga e tatau ona faia i le faʻalelei, talu ai o le tele o le taumafa e mafua ai le tele o faʻafitauli.

E le fautuaina e tagata tomai faapitoa fomai e tuuina atu le suka i tamaiti ei lalo ifo o le tolu tausaga, ma a mavae le 3 tausaga, na o se aofaiga faatapulaaina e faatagaina - e le sili atu i le sipuniti i le aso.

E faʻafefea ona suia le suka mo se tamaititi? O lenei fesili e fiafia tele matua o latou fanau, ona o nisi faamaʻi - maʻisuka, allergies, e le mafai ona 'ai le suka. I le taimi nei, e tele sui, ae o lo latou saogalemu o le masalosalo ma o le afaina e mafai ona sili atu nai lo le aoga.

Sei o tatou tilotilo pe aisea e afaina ai pepe mo le pepe, ma o a mea suamalie mo tamaiti e mafai ona ou faaaogaina?

O le a le taimi e mafai ai ona tuʻuina atu i ai le suka ma o le a le tele?

E foliga mai o le punavai autu o le suamalie i le taumafataga e leai ni au uo. O mea taumafa, fomai, fomaʻi, fomaʻi, ma fomaʻi, e autasi i manatu latou - o le suka e afaina ai tamaiti ma lamatia ai faʻamaʻi tuga. Ae o le maualuga o le tagi, o le tele o fesili e tulai mai: "O le a le matua e mafai ona maua ai le suka mo le taimi muamua, pe faapefea, pe faapefea ona suia, ma o le a le faafitauli, e moni?"

Feiloai ma le White Sugar

O le suka sinasina, o le uiga o la tatou suka suka, ua taʻua o le suka faamamaina. O tioata e tatau ona lalaga papaʻe i le faʻamamaina loloto o meaʻai (beet or cane), lea e taʻitaʻia, aemaise lava i le faʻaitiitia o le taua o meaʻai.

I le faagasologa, ua aveeseina mea leaga, na o se suamalie suamalie ma le maualuga o kalori mea o lo o tausia (e oo atu i le 398 kcal mo le 100 g).

I le olaga i aso faisoo, o le suka maualuga e taua foi o le "sucrose" ma ua faʻaaogaina e avea o se mea faʻapitoa mo le saunia o ituaiga uma o ipu.

O lona uiga, o le ulu atu i totonu o le tino, e toetoe lava a malepelepe i totonu o le kulukose ma le fructose. O le ulufale atu i le toto, glucose e faʻaolaina ai le gaosia o le hormonone pancreatic - inisalini.

I lalo o lana faatosinaga, o le suamalie suamalie o loʻo faʻaaogaina e le tino e maua ai le malosi, ma o le vaega e leʻi tapaina o loʻo teuina i totonu o le tino.

O le faatelevaveina o le kulūkose o le toto ma mulimuli mai i le paʻu mataʻutia o loʻo i ai le tele o itu leaga.

O na oso i luga e mafai ona faʻatusatusa i le popolega mo le tino o le tamaititi, pe a amata ona galue le pancreas i se tulaga "faʻafuaseʻi".

Afai o le aiga e masani ona gauai i le manava o le nifo manogi, i le aluga o taimi e i ai le taufaamatau o le solia o le gaʻofale gaʻo, e mafua ai le mamafa ma le maʻisuka. Ma o lenei mea ua na o le pito i luga o le aisa.

Mea leaga mo tamaiti

E manaomia e se tamaititi feaveaʻi ma ola tuputupu aʻe mea gaʻo, ae manaʻomia e ia le kulukose, ae le o le suka atoatoa, lea e:

  • E le afaina ai le microflora intestinal. O loʻo aʻafia ai siama faʻamaonia, ma tuʻuina atu o latou tulaga o se mea faʻaleagaga, lea e oʻo atu ai i le dysbiosis, o le paʻu o le tino ma le faʻamalologa.
  • Faʻaleagaina o aʻafiaga i luga o galuega a le tino tutotonu. O amioga a le tamaititi o loʻo sui.E matua le fiafia lava o ia, e le fiafia, e le mautonu, ma o nisi taimi e le fiafia.
  • I le tele, o le oloa o loʻo teuina i le tulaga o mea e gaʻo ai meaʻai, faaopoopo le mamafa o le mamafa ma le lamatia o le meaola po o le atinaʻe o le maʻisuka.
  • E maua ai se lamatiaga i le soifua maloloina o nifo ma ni nifo tumau e mafua mai i caries. Ma le vave toesea o le nifo e taitai atu ai i le malocclusion.
  • Faʻaitiitia le faʻamaʻi, faʻalavelaveina le galuega puipui o sel paʻepaʻe. I ni nai itula talu ona ave le suamalie, o le puipuia o puipuiga puipui e vaivai ile afa.
  • E afaina ai le metabolism e ala i le fufuluina o le calcium mai le tino ma aveesea le pepe o se vaega taua o vitamini B.
  • Faʻalauteleina le tagofia o le tagofia o vailaau suamalie, suia i le tagofia o mea ua fai ma vaisu, pe ese foi i le tagofia o vaisu Talu ai o le suka i meaai a tamaiti e faʻaosoina ai le gaosiga o endorphins (hormones fiafia), e le na ona manaʻo le tamaititi e maua se mea suamalie, e manaʻomia e ia.

WHO lipoti ma fofo o le lalolagi

O le tulaʻi mai o faʻamaʻi na mafua mai i le tele o le suka suka na manaʻomia ai le faia o le filifiliga mai le WHO.

Talu mai le 2003, ina ua faʻataunuʻu muamua le lipoti e uiga i auala e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le suka i le 10%, sa amata le tau faasaga i le faafitauli.

Meaʻai e faʻamalosi e 10 g suka mo se tagata soifua maloloina i le aso e lava ma e le afaina mo le tino, ma o le masani mo tamaiti e tatau ona 3 lalo ifo.

I le tulaga o le toatele o tagata tetee, o le kamupani Suetena Nestle ua i ai se tulaga taua i lenei mataupu, talu mai le 2007, o loo faaitiitia pea le tele o le suka i oloa a lana fanau. O le isi aso na lipotia mai ai e ona sui se faʻailoga faasaienisi fou lea o le a mafai ai ona amata mai le 2018 e faʻaititia ai le maualuga o le suka i le 40% i kati KitKat ma le sukalati i le Aero, e aunoa ma le ositaulagaina o le tofo.

Taimi o tausaga

E le mafai e fomai ona fautuaina le tuuina atu o pepe i le tausaga muamua o le sugar sugar. E tatau ona fetaui lelei le suasusu - lactose mai susu susu. Ma o mea faʻafefiloi mo tagata atamamai ua faʻamalosia ma le maltose poʻo le laukose. Mai le 6 masina, o punavai fou o le kulukose - fructose, faʻapea foʻi ma gaʻo vailaʻau faʻamalosi i meaʻai ma fualaau aina fua o le a faʻaalia i le lisi o tamaiti.

Mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa ma faʻateleina le tuai o le masani a le tamaitiiti i le suka.

Mai le 3 o ona tausaga, e mafai ona ofoina atu le tamaʻi ulaula i le ituaiga o paluga, marshmallows, vanilla marmalade, o le aisa kulimi maualalo, keke ma paluga e aunoa ma ni kulimi gaʻo, ma sili atu pe afai o le togafitiga e faia ile fale. I lenei tausaga, ua masani le tamaitiiti ma le meli, e amata i le 1-2 tsp.

faaopoopo i soʻo se ipu.

Ona o le maualuga o le gaʻo, e na o le 5-6 tausaga e mafai ona faʻalauiloa ai le sukalati i totonu o le taumafataga, e ofoina atu sina tamaʻi paʻepaʻe po o mea susu, ona paʻuuli.

O le ofoina atu o laʻau suamalie i le pepe e maua ai tulafono faʻapitoa: naʻo le maeʻa o le taumafataga autu, ma e leai se tulaga e avea o se faʻamalosiauga.

Faʻapogai ma faʻaleagaina le tafaoga masani

E talitonu fomai a le matua e amata ona avatu e matua a latou fanau i suka i le tausaga muamua o le olaga mo le tasi mafuaaga - pe afai e mumusu tamaiti e 'ai. Porridge, fualaau suamalie, kefir ma yogurt, e teena e le kalu, e foliga mai e leai se aoga o tagata matutua ma e "le mafaamatalaina."

O le fiaai, e tusa ai ma nisi o tina, o se tamaititi o se faafitauli tele atu nai lo le matautia o le faaopoopo o le suka i le ipu.

O meaai suamalie e avea ma "masani" i meaai paleni, ma o le mea itiiti e masani lava ona faʻaaogaina i lagona fou o le tofo, lea e taʻua ai e tagata fai meaʻai "faʻavaivaia."

E le mafai e le pepe ona fetuutuunai i le natura masani o oloa ma fuafua ai lona tagofia o mea ua fai ma vaisu i meaai suamalie, lea o le a faigata ona aveeseina i le lumanai.

Aofaʻi fua

Le itiiti ifo, o le lelei. O le maualuga o le suka o le suka e suia pea. Afai na muaʻi manatu e talia le tuʻuina atu o se tamaititi mai le 3 i le 6 tausaga 40 g, mai le 7 i le 10 tausaga - 50 g, ma le 12 tausaga - 70 g suka i le aso (faʻatatau i mea o loʻo i totonu o oloa), i nei aso ua fautuaina le faʻaititia o le laʻititi i le afa po o le faatolu, ma sili atu le faia e aunoa ma le suka.

Brown suka

Suauu le faʻamaonia e iai se lanu, lanu ma manogi e gaosia mai le suka. Ona o le leai o se faamamaina, o loʻo tumau ai se vaega le taua o le tuufaatasiga o mineral (calcium, magnesium, potassium, phosphorus, iron) ma B-complex vitamins. E na o le pau lea o le aoga o le suka enaena i luga o le paʻepaʻe.

Le manatu o le suka enaena e le taitai atu i se seti o isi pauna e sese. O lona faʻaogaina o caloric e 380 kcal ma mafai ona sili atu i le faatinoga o se faʻasologa papaʻe.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le oloa e le o faʻamaoniaina e le faʻamaonia ai le leai o ni mea leaga faʻaleagaina ma masani ai ona mafua ai le faʻafefe i le fanau.

Artificial Sweeteners

O le lauiloa o mea suamalie o loʻo maua ai le malosi. O le i ai o le calorie, e tele taimi e maualuga atu i le suka i le suamalie ma faʻaaogaina i le alalafaga taumafa: i le gaosia o asikulimi, mea faʻafiafia, meainu, suamalie, masiʻi, ma meaʻai gaosi.

Se lisi puupuu o le suka e suitulaga i se gafa "leai-suka":

E mafai ona faʻamalieina e le Sweeteners le nifo manogi i ni nai atumaga ma tuʻu ai le tino e le suia e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻiina o le inisalini i le faʻaogaina o le faʻaogaina.

Lelei "faalua" faia lelei a latou galuega i le tulaga o le maʻisuka, ae le taliaina i le taumafa a se tamaititi maloloina. O latou aʻafiaga i le tino o le tino e leʻi lava ona suʻesuʻeina, ae o le fesoʻotaʻiga ma le atinaʻeina o kanesa, ate, fatuga ma allergies e mataʻutia.

I totonu o atunuu o le EU ma Rusia, o le tele o meaʻai suamalie e faʻasaina i le gaosia o meaai a pepe pe i ai foi le faʻasaʻoina o tausaga.

O le vailaau faafomai e teena ai le ono mafai ona maua saʻo mai le suka o le suka.

I le avea ai o se tulafono, o se mea suamalie e ulufale i totonu o le tino ma ni ituaiga o oloa, ma o le tino e mafai ona na o le polotini, ma le suka, e pei ona e iloa, o se carbohydrate, ae o loo avea ma se tagata faaosooso.

E mafua ai le faʻaleagaina o otaota o meaʻai e le lelei ona paʻu i totonu o le manava. O le tuʻuina atu i totonu o le toto, o le pala o manu e mafua ai se tali. Ua faʻamaonia foi o le faateleina o le suka toto e faʻateleina ai le ala o se allergy.

O le mafuaʻaga o allergies i le suka i le taimi o le tamaitiiti e mafai ona avea ma itu taʻitasi ma a latou faʻasalalauga:

  • faʻasologa o togafitiga
  • le faʻaaogaina o laʻau suamalie i le tele o aofaʻi ao maitaga,
  • fafagaina masani o le pepe ma meaʻai suamalie,
  • faʻaleagaina le tulaga o le siosiomaga i le lautele poʻo le i ai o mea faʻaleagaina i totonu o le siosiomaga o le talimalo (aemaise lava, matua ulaula i le fale),
  • tootoo dysbiosis ma osofaʻiga alofa,
  • vaitau o faʻalavelave faʻafuaseʻi "afa" na mafua mai i le lauiloa.

Faʻaaliga i le lotoifale o se mea e tupu ai se mea e tupu ai, pe a fai o lanu piniki ma le paʻu e foliga mai i luga o le paʻu, faʻatasi ai ma le vevela. O faailoga nei o diathesis sili, o se mea e taatele i le popo, po o le sili atu foi o faʻamaʻi faʻamaʻi ma se kosi - neurodermatitis ma le eczema. O le tupuga o le maʻi o le intestinal poʻo le faʻamaoniga o se maʻi faʻalaʻolaina e le faʻatea.

O aʻafiaga matuia o aʻafiaga e masani lava. O le faʻafitauli faʻafuaseʻi i le manava e mafua ai le fulafula o le mucous membranes ma gaʻo gaʻo ona o le atinaʻeina o le edema a Quincke. O se fale talitutusa e tutusa lelei e mafua mai i le allercho bronchospasm poo se osofaʻiga o le maʻisuka.

Le mea e fai Alu i totonu o se tamaititi e manaomia ai togafiti talafeagai ma umi.

  • O le tulafono muamua mo mātua o le faʻamaʻeseʻa atoa lea o le oloa lea na tupu ai soʻo se faʻamaʻi i le tamaititi.
  • O lona lua o le sailia lea o se fesoasoani mai se fomaʻi, ma afai e faigata i le manava i le pepe, ia vave ona fai.

Faʻafefea ona sui?

O le natura na tausia ma le atamai le toe faʻaleleia o gaʻo i totonu o se tino olaola. I le avea ai ma sulu masani, na te ofoina atu se fua tele o fua, vine, fualaau ma fualaau. O le tamaititi o le a aoga mai fualaau mamago ma le meli i meainu poʻo le avea o se faʻaopoopoga lelei i cereals, cheese cheese, yogurt.

O le onosaʻi ma a latou lava faʻataʻitaʻiga o le a fesoasoani i matua e faʻamalosia le tofo o le tamaitiiti ma le manaʻo e 'ai saʻo, o le a avea ma ki mo le soifua maloloina i le lumanaʻi.

Matou te le faʻailoa atu le faʻafeiloaiga, ma le vaega lona lua o le tali i le fesili susunuina, o afea e mafai ai e se tamaititi ona faaopoopo le masima ma le suka, o le ae aoaoina mai le tusiga lenei: O afea e mafai ai e se tamaititi ona faaopoopo le masima i meaai?

Fructose, stevia, FitParad - sui suka mo tamaiti nai lo le suka

O le manaʻonaʻo o tamaiti mo laʻau suamalie e lauiloa ma mafai ona malamalama. Tamaiti e pei o pastry ona o lo latou fiafia.

Ae o tagata matutua e faatapulaaina le taumafaina o suti ma kuki, ina ia le afaina ai le soifua maloloina o le tamaititi.

E i ai mea suamalie e itiiti le lamatiaga, ae ui i lea, o manatu o tagata atamamai e eseese lava le latou faaaogaina. Fructose, sorbitol, xylitol, stevia - o a mea suamalie e saogalemu mo tamaiti?

E faʻamaia pe manuia fanau i le pala? Pe mafai ona ou tuuina atu ia i latou stevia? O lenei fesili e le mafai ona taliina ma le manino. O lenei mea e tuʻufaʻatasia i le tele o mea suamalie, o latou faʻaoga ma le amataga.

O a mea suamalie

O mea uma e maua i le suka e vaevaeina i ni vaega se lua: natura ma vailaʻau. O mea masani e aofia ai: fructose, stevia, xylitol, sorbitol, inulin, erythritol. Le faʻaaogaina: aspartame, cyclamate, sucrasite.

  • Fructose - o loo iai i fualaau ma fua, o se fuainumera tele o mea e pei o le meli, persimmon, dates, vine, fig.
  • Stevia - "mutia o le meli", o se laau suamalie, o se suamalie masani.
  • Xylitol - birch poʻo le suka suka, o se suamalie o le natura masani.
  • O le Sorbitol - o loʻo maua i totonu o laʻau o le rose ma mauga o le mauga, o le mea lea, e faatatau i mea masani.
  • Inulin - aveese mai le chicory, o se mea suamalie masani.
  • Erythritol - maua mai e ala i le synthesizing sana, se suiga masani.
  • Aspartame o se vailaau faʻamalosi, o se meaʻai faʻamalosia.
  • Cyclamate o se vailaʻau gaosia e maua mai i vailaau faʻasolosi.
  • Sucrazite o se mea suamalie.

Muamua lava, o mea suamalie uma, e faʻamalosi ma masani, e sili atu ona suamalie nai lo le suka ma e itiiti ifo le caloric. Ina ia maua le malosi tutusa e faʻaaoga ai le 1 sipuniti o le suamalie o le suka i meaʻai, e te manaʻomia se vaega itiiti o le sui.

O le tele o mea suamalie e le aafia ai le soifua maloloina o nifo ma e le faateleina le kulukose o le toto. Latou te le o taofiofia i le tino ma o loʻo alu i luga o le ala.

O suamalie suamalie e sili atu lemu nai lo le suka masani. E mafai ona faʻaaogaina e fai ma meaʻai mo tagata e sili atu le mamafa i le maʻisuka, faʻapea foʻi ma tamaiti.

O fea oi ai mea suamalie e faʻaaoga

Muamua, o mea nei e faʻafefiloi e suia ai le suka masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, FitParad No. 1. O lenei paluga e fetaui lelei mo tamaiti e maualuga pe maua i le maʻisuka. E mafai ona suitulaga le suamalie masani e fiafia tamaiti e faʻaopopo i le lauti.

O le tuufaatasiga o FitParada e faigofie: o vaega o le vailaʻau o stevia, Ierusalema artichoke extract, erythritol ma le sucralila e fesoasoani i le vave faʻaleleia ma e le faateleina le kulūkose toto.

I le faaopoopo atu, FitParad o ituaiga uma o sipuni fualaau aina e mafai ona faaopoopo i le lauti ma isi meainu.

O mea suamalie e faʻaaogaina i le gaosiga o oloa gaosia e sili ona fiafia i ai tamaiti. O keke ia ma suamalie, marshmallows, marshmallows, koko ma isi mea e alofaina e tamaiti. O mea manogi e maua i le kulumu ma lole.

I le a le matua e mafai ona maua ai e se tamaititi se mea suamalie

E le fautuaina e tagata atamamai le tuuina atu o suka ma sui i tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga i soo se ituaiga. I tulaga ogaoga, e mafai ona faʻaaogaina le fusi. Ae ui i lea, e tatau foi ona tuuina atu ma le faaeteete lenei suamalie. Afai e le ave e le tama le meaʻai susu e manaʻomia e ia, ole laʻititi o le fructose e mafai ona faia se tulaga lelei.

E mafai ona faaopoopo ni sipuni vine i meaai i le pepe mai le 6 masina. Ae e tatau ona manatuaina soʻo se mea suamalie, e aofia ai le suka masani, e le tatau ona faʻaaogaina sili atu ma le 30 g i le aso. Mo le faigofie o le faʻaaogaina, e tatau ona e iloa e tasi le sipuniti e aofia ai le 5 g.

Ina ia suamalie le ti, e mafai ona e faaopoopo lau lava i lau lauti. A faʻamaluluina, o le stevia o loʻo tumau pea le suamalie. Ma mo le soifua maloloina o le tamaititi, o se faʻaopoopoga o le a le afaina.

  • Latou te maualalo i calorie ma e leai se aoga i le mamafa,
  • E itiiti lava lo latou aʻafia i le gaʻo gaʻo,
  • E sili atu ona suamalie nai lo gaʻo masani, ma o lea e manaʻomia ai le itiiti ifo ina ia mafai ai ona maua le tofo,
  • E i ai se aafiaga itiiti i luga o le tamaʻi aloalo o le tamaititi.

Auala e filifili ai

O se filifiliga talafeagai mo soo se pepe o se mea suamalie faalenatura, lea e itiiti sona aafiaga i le tino ma e le mafua ai ona maua ai ni allergies.

Tulaga manaomia mo le suamalie:

  • saogalemu
  • itiiti le digestibility e le tino,
  • le mafai ona faʻaaoga i le kuka,
  • tofo lelei.

O nisi nei o filifiliga e talafeagai mo tamaiti:

  1. I le taimi nei, ua iloa e le au atamamai le suauu sili ona manaia - fructose. E leʻi faʻamaonia lona faʻaleagaina, e ui lava o fefinauaiga i totonu o le au fai meaʻai e faaauau pea i lenei aso.
  2. E mafai ona e ofoina atu le stevia i tamaiti, ae e le tatau ona aveʻesea oe i lenei suamalie masani, talu ai ona o ana faʻafitauli e feteenai foi. Ae ui i lea, o stevia o le auala sili lea ona lelei i le suka masani.
  3. O le faʻafefiloi FitParad Nu.1 e talafeagai lelei e fai ma faʻaopoopoga i meaai a se tamaititi. Ae afai o le pepe e faigofie ona maua le televave o mea aoga, e tatau ona faʻaaogaina lenei paʻu ma le faʻaeteete.

E taua le manatuaina o meaʻai suamalie e vave faʻavaveina e le tino ma maualalo le caloric nai lo mea masani. Ae ui i lea, latou te gaosia ma masani ona afaina i le tino, e le pei o mea masani.

  1. E mafai e le fructose ona tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi. E le gata i lea, o le kalori mea o le fructose e le eseese tele mai le suka masani.
  2. O le Sorbitol ma le xylitol e le fautuaina mo le faʻaaogaina o meaai pepe, talu ai o mea uma e lua o se sui filifilia.

  • Aspartame ma le cyclamate o suamalie suamalie e le fautuaina mo le faʻaaoga e tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.
  • O Stevia ua na o le sui lava lea e toetoe lava leai ni aʻafiaga.

    Afai e te faʻaaogaina i lona natura masani - laʻau mamago, lauti mai lenei togavao poʻo syrup - e mafai ona e tuʻuina atu ma le saogalemu i tamaiti.

    Dr. Komarovsky i luga o mea suamalie

    I le fesili a matua - pe sili atu ona lelei le faʻaaoga o le sukasela po o le suka e fai ma faʻaopoopoga i meaai pepe, o le a le filifiliga e fai - e tali atu tagata atamamai i auala eseese. Pediatrician Evgeny Olegovich Komarovsky fautuaina e suia le suka i le fructose poo le stevia i mataupu nei:

    1. Afai ei ai le solia o le fatu ma le urogenital system.
    2. Afai e te manaʻo e faʻamaʻa le tamatamaʻi o le nifo, ma ua masani le tamaititi i laʻau suamalie ma e le manaʻo e matamata i nisi o oloa e aunoa ma se mea faʻapipii.
    3. Afai o le tamaititi e faigofie ile gaʻo.

    Faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o suamalie i meaai pepe

    Ua ou masani i suālaʻau mai loʻu lava poto masani, masani ona ou faʻaogaina le fructose. E leai se aoga faapitoa ma le afaina mo tamaiti mai ia te ia. I le na o le tautala e uiga i laʻau suamalie, e tatau ona vavae ese mai meaʻai. O le mea lea, suia i le fructose i soʻo se mea e taua tele. E suamalie laʻu tama, e tatau ona taʻuina. Atonu o laʻu lava sese.

    Sa matua le lelei lona taumafa, ma sa tatau ona ou faaopoopoina se mea suamalie i le falaoamata, kefir, ma le siʻi kuka. E fesoasoani le Fructose e oʻo mai i le aso nei. Na taʻu mai ia te au o le fuasela e afaina ai tamaiti, ma na ou suia i le suka e suitulaga ai i le parakalafa. E mafai e se tamaitiiti ona i ai se mea suamalie faapena? Ou te manatu o lea. Na ou faitau i lona tuufaatasiga ma faatonuga - ua tusia e mafai ona tuuina atu tamaiti i ni tapulaa faatapulaaina.

    Ae matou te faʻaopoopoina sina vaega o lenei paʻu i le falaoa ma le susu susu. E sili atu nai lo le suka masani. Ou te mautinoa mautinoa.O loʻu atalii o loʻo ia faʻatauvalea le le faʻapalepale. Na te galue ia te ia e pei o se laititi. Na ou le toe faaaogaina lenei suamalie ma faatau stevia. Ou te faia lauti mo laʻu pepe i lau mamago o lenei laau.

    Ae o isi, matou te puleaina pea e aunoa ma ni laʻau suamalie, e ui o le tamaititi ua atoa le tausaga ma le afa.

    Ae afai o le tamaititi na ola ae i luga o le fafagaina, e mafai lava ona ia manaomia se fesoasoani faaopoopo i nisi o oloa. A maeʻa, o le paluga e suia ai le susu o susu o loʻo i ai se tofo suamalie.

    Ae mo suamalie, o loʻo i luga o le maketi o loʻo i ai le tele o ituaiga oloa maualuga e mafai ona avea ma se meaʻai saogalemu ma fiafia i se tamaititi. O a latou mea leaga ma faʻamanuiaga e faʻamoemoeina taitoatasi. O le filifiliga saʻo o le a faia e se fomaʻi poo se isi lava tagata tomai faapitoa e te faʻatuatuaina.

    I le aotelega, e tatau ona fai atu: e tatau ona e faaeteete i mea suamalie, ae o le isi lea mea e ese mai i le suka masani, o le leaga e le mafai ona faafitia.

  • Tuua Lau Faamatalaga