Glyformin mo le maʻisuka

O le igoa faavaomalo o le fualaau faasaina o Metformin. O pepa Glyformin e iai le tomai e faʻaitiitia ai le kulukose toto.

O lenei vailaʻau e fautuaina mo le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka (ituaiga II o le maʻisuka) i le tulaga o le togafitiga o le soifua maloloina e leai se mea e mafai ona iloa. I le avea ai o se vailaʻau faʻasolosolo, o Glyformin e faʻaaogaina foi mo le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent).

O le aafiaga o Gliformin i le tino o le tagata ua faaalia i auala e lua: i le tasi itu, e taofia ai le fausia o le kulukose i le ate, i le isi itu, e taofia ai le afaina o le vailaʻau i totonu o le togafini. I le taimi lava e tasi, o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o maso ua faʻalauteleina, ma ua faʻalauteleina le lagona o le tino i aʻafiaga o le inisalini.

Faaaoga i le tamaitiiti

O le faʻaaogaina o fualaau mo togafitiga e mafai naʻo tagata gasegase e sili atu ma le 10 tausaga i le ituaiga monotherapy ma faʻatasi ai ma le inisalini. O le mea galue malosi e le afaina ai le tuputupu ae ma le atinaʻe o se maʻi maʻi. Ona o le le lava o faʻamatalaga ao faagasolo le palakalafa, o le mataʻituina le mataituina o fualaau o fualaau faasaina e talafeagai. Aemaise tamaiti 10-12 tausaga.

Ole fua muamua (muamua 3 aso) e le sili atu i le 500/850 mg / aso. I totonu o le lua vaiaso, e fetuutuunai ai e le fomaʻi le tofiga, e faavae i luga o taunuuga o se suʻesuʻega o le maualuga o le suka i totonu o le toto. Ole fua pito i maualuga ole sili atu nai lo le 2000 mg.

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le metformin i luga o le meaʻai, e vaevaeina le masani i aso uma i le 2-3 doses i le taimi pe a uma le taumafataga.

Tina ma le lactation

Faʻatasi ai ma le totogi o le maʻisuka ituaiga 2, o le maitaga e maua mai i faʻamaʻi: faʻaleagaina faʻaleagaina, e aofia ai le maliu oti, e mafai. E tusa ai ma nisi o lipoti, o le faʻaaogaina o le metformin e le faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻaleagaina i totonu o le fetus.

Ae ui i lea, i le taimi o le fuafuaina o le maʻitaga, e fautuaina e sui i le inisalini. I le puipuia o mea sese i le atinaʻeina o le tamaititi, e taua mo tina maʻitaga le pulea o le glycemia e le 100%.

O le maʻitaga e pei foi o le lacting o tamaitai i le vaitau o le fafaga faanatura, o le faaaogaina o Gliformin e faasaina. Suesuega e uiga i le i ai o le metformin i le susu o susu e leʻi faia.

Pe a fuafuaina se maʻitaga, e suia le Glyformin e le inisalini togafitiga.

Faʻasalaga faʻamaonia

X-ray eseese faailoga, lea e aofia ai le iodine, e mafai ona faaosofia ai le acidosis lactic i totonu o le maʻisuka ma le le atoatoa o le maʻi. I suʻesuʻega e faʻaaoga ai fualaau, o le tagata maʻi e tuʻuina atu i le inisalini mo aso e lua. Afai e faʻamalieina le tulaga o gaʻo, lua aso pe a maeʻa le suʻega, e mafai ona e toe foʻi i le togafitiga muamua.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le vailaʻau o Gliformin Prolong, o le kamupani Rusia Russian Akrikhin, e maua mai i foliga o ata e valiina ai ata-ata ma se faʻamalologa tuʻufaʻatasia.

O laupepa lanu samasama taitasi uma e aofia ai le 750 mg o le vaega galue o le metformin hydrochloride ma meaola: diokone, hypromelilose, cellulose microcrystalline, magnesium stearate.

Pauna ua tumu i le 30 po o le 60 pcs. i totonu o se penitala paʻu penitala ma se pulou ma le puipuiga o le uluai tatalaina. O loʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa pepa pusa tioata. O le ola o le fualaau faasaina i se mea matutu, pouliuli i le vevela o le potu e 2 tausaga. Mo Gliformin Alu 1000, o le tau i luga o le Initaneti e mai 477 rubles.

Afai e te manaʻomia le sui o vailaʻau, e mafai e le fomaʻi ona faʻaaoga faʻamatalaga tutusa ma le mea e tasi:

  • Formetin
  • Metformin
  • Glucofage,
  • Metformin Zentiva
  • Gliformin.

Afai o le maʻisuka ua uma ona faʻaaogaina fualaau faʻatau Metformin o loʻo i ai le aafiaga o se faʻasaʻoga masani, ona suia loa lea i le Gliformin Prolong, e tatau i se tasi ona taulai atu i le faʻasologa o aso taitasi. Afai e masani ona faia e le tagata maʻi le metformin i se fua o le sili atu ma le 2000 mg, o le suiga i le glyformin faaumiumi e le talafeagai.

Afai e faʻaaogaina e le tagata maʻi isi vailaʻau o le hypoglycemic, ona oʻo lea i le taimi e sui ai le vailaʻau faʻatasi ma Gliformin Prolong ua taʻitaʻia i latou i le tulaga masani.

Metformin i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina foʻi ma le inisalini. O le fua amata o le Glyformin Prolong faatasi ai ma togafitiga faʻapitoa e 750 mg / aso. (faʻatasi le faʻatasi ma le 'aiga o le afiafi). O le suʻeina o le inisalini e filifilia e mafaufau i faitauga o le glucometer.

O le maualuga faatagaina o le umi o le eseesega o le 2250 mg (3 pcs.). Afai e le lava le maʻisuka mo le atoatoa o le siama, o le a tuʻuina atu i le ituaiga o vailaau faʻasaina ma le faʻasalaga masani. Mo lenei filifiliga, o le maualuga o le dose e 3000 mg / aso.

Afai ua misi le taimi tapulaa, e tatau ona e ave vailaau i le avanoa muamua. E le mafai ona faaluaina le tulaga masani i lenei mataupu: o le vailaʻau e manaomia se taimi ina ia mafai ai e le tino ona ufiufi lelei.

E le tatau ona faatonuina Gliformin mo le ketoacidosis, faʻamaʻi o le ate, o le maʻi suka, fatu, le vaivai o le tino, i le taimi o le maitaga, susu susu, le faʻauʻuina o le myocardia, sili atu le gauai i vaega o le fualaau faasaina.

Faʻaaoga ma le faʻaeteete togafitiga mo faʻamaʻi pipisi, aʻo leʻi faia togafitiga ogaoga.

Faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemie o le faʻaaogaina o le metformin faʻatasi ma faʻamatalaga:

  • sulfonylureas,
  • inisalini
  • acarbose,
  • non-steroidal anti-inflammatory drugs,
  • inhibitors o le ADA-faalagolago i le aminoxidase ma le angiotensin e suia ai le enzyme,
  • cyclophosphamide
  • oxytetracycline.

I le taimi o togafitiga, e ono tatau ona amanaia taunuuga le talafeagai pe a tuufaatasia le vailaʻau ma isi vailaʻau:

  • Gliformin O papatusi umi e le tatau ona ave e tagata gasegase o loʻo i ai ni vailaʻau X-oona e aofia ai iodine.
  • E faʻasaina le tuʻufaʻatasiga o togafitiga ma meainu malolosi po o fualaau oona.
  • Glyformin O le umi e le manaʻomia e faʻafefiloi ai ma le GCS, tetracosactide, β-2-agonists, cloprozamine ma isi vailaau faʻasaina ma aʻafiaga faʻaogalua. Afai e talafeagai, o ia faʻalapotopotoga e manaʻomia ai fetuunaiga o fua.
  • Faʻaaoga faʻatasi ma togafiti faʻamalosi e faʻamalosi ai le siama lactic acid.
  • O le tuufaatasiga o le metformin ma le salicylate, insulin, sulfonylurea e siitia ai le hypoglycemia.

Afai o togafitiga faʻatasi ma Gliformin O le maʻi o loʻo faʻamaonia ai soʻo se vailaʻau, e tatau ona faamanino foliga o la latou fetaui.

Gliformin e fautuaina ina ia faʻaaogaina faʻatasi ma meaai, poʻo le maeʻa foi ona inu, inu pusa ma le tele o vai manino.


I le lua vaiaso muamua o togafitiga (uluai laasaga o togafitiga), o le faaaogaina o aso taitasi e le sili atu i le 1 g. E faasolosolosolo ona faasolosolo malie le fua, ae o le tapulaa ua amanaia - o le tausiga o le fualaau faasaina e le tatau ona sili atu i le 2 g i le aso, vaevaeina i le lua pe tolu inumaga i le aso.

Afai o le tagata maʻi e silia ma le 60 tausaga le matutua, ona le sili atu lea o le fua o le fualaau faasaina ile 1 g i le aso.

Faʻaaoga lelei

Glyformin Taimi ua fuafuaina mo le faʻaaogaina totonu. O le pulu e ave muamua - i le afiafi, faʻatasi ai ma le 'aiga o le afiafi, e aunoa ma le suimui. O le vailaau o vailaau e fuafuaina e le fomaʻi, ma mafaufau i taunuuga o suʻega, o le tulaga o le maʻisuka, pathologies e fesootaʻi, tulaga lautele ma le tali a le tagata lava ia i le fualaau.

I le amataina o le togafitiga, afai e le i muaʻi maua se maʻisuka e mafua ai le maʻisuka, e fautuaina e tatau ona faatulaga le fua muamua i le 750 mg / aso. faʻafesoʻotaʻi vailaʻau i meaai.

I totonu o le lua vaiaso ua mafai ai ona iloilo le aoga o le fuainumera ua filifilia, ma afai e tatau ai, ia faia fetuunaiga. O le tuʻufaʻatasiga o le tui e fesoasoani i le tino e faʻafetaui ma le faʻaletonu ma faʻaititia le numera o aʻafiaga o itu.

O le tulaga masani o le vailaʻau e 1500 mg (2 papa), e tasi le taimi e ave ai. Afai e le mafai ona e ausia le aoga aoga, e mafai ona e faateleina le numera o laupepa i le 3 (o le fua aupito maualuga lenei). E ave foi i le taimi e tasi.

Gliformin e faʻaaoga lelei e tusa ai ma le faʻasologa o le fomaʻi i vailaau e fesoʻotaʻi vavalalata ma le maʻi ma le tulaga o le kulukose.

Taua! O le faʻasalaina o le fualaau o le vailaʻau e mafai ona taʻitaʻia ai le aʻafiaga o aʻafiaga o le itu ma faʻaitiitia ai le togafitiga o le fualaau faasaina.

Gliformin e amata i nai tootoo, pe a mavae sina taimi, o le tele o le fualaau faasaina ua faateleina, faasolosolo malie ona oo mai i se vailaau tausiga.

O pusa e tatau ona faʻatoʻa uma, e aunoa ma le pipiʻi ma le tunu, ma meaʻai poʻo le vave ona 'aʻai. E tatau ona fufulu le vailaʻau i se ipu vai. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le fualaau oona i luga o le faʻaogaina o fualaau oona, o le fua o le aso e vaevaeina ile 2-3 taimi (faʻalagolago i le fomaʻi).

Faailoga o le maʻisuka - vitio

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, pe a le maua le malosi ole taumafa ma sulfonylurea vaega o fualaau. Glyformin ua faʻasagaina foi mo le maʻisuka ituaiga 1 e fai ma mea faʻapipiʻi i tui inisalini.

I le faagasologa o togafitiga, e tatau ona mataituina le gaioiga o fatuga, ia le itiiti ifo ma le 6 masina ua fautuaina e faia se auiliiliga e fuafua ai le lactate i le plasma toto.

O fualaau e mafai ona onā i taimi o taumafataga pe a maeʻa foi meaai, o le faʻasologa saʻo e tatau ona faʻataʻatia taʻitasi e le fomaʻi, ma mafaufau iʻuga o se suʻega toto:

  • i le amataga o le togafitiga, o le fualaau e le silia le 1 gram i le aso,
  • ina ua mavae le 15 aso, ua faateleina le aofai o tupe.

E le tatau ona sili atu i le 2 kalama i le aso le tausiga o le tausiga masani, e tatau lava ona tufatufaina atu ile tele o atopa. O le maʻisuka o le matua i aso taitasi e fautuaina e ave le maualuga o le 1 gram o le fualaau faasaina.

E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase e sili atu ma le 60 tausaga o loʻo faʻatino galuega mamafa mamafa, lea e fesoʻotai ma se faʻalavelave maualuga o le atinaʻeina o le lactic acid ia i latou. I tagata matutua, o le fua fautuaina ole aso ole aso e le tatau ona sili atu i le 1 g.

O le fomaʻi aoga e fuafuaina le fua o le tagata lava ia o le fualaau faasaina e faavae i luga o suʻesuʻega o le maualuga o kulukose o le toto.

O le fua muamua i le amataga o togafitiga o le 500-1000 mg / aso. A maeʻa le 2 vaiaso, e ono faʻatupulaia e faʻatatau i le maualuga o le glycemia. O le masani masani o le 1.5-2 g / aso, o le maualuga e 3000 mg. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga leaga o le fualaau faasaina i luga o le vaega o meaʻai, o le a vaevaeina i le 2-3 inumaga.

Glyformin pills e ave faatonuga mo le faʻaaogaina o taumafa - sili ile afiafi. O fualaau faasaina e faasaina ona gase, masini - e tatau ona foloina atoatoa. O le vailaʻau ma le umi o le togafitiga faʻasolosolo e fuafuaina faʻaeseese mo tagata maʻi taitasi e tusa ai ma faailo o le kulukose i totonu o le toto.

O le laasaga muamua fautuaina mo le tasi fualaau e 500 mg, o le fuainumera o atumaga e fuafuaina faʻapitoa (e faatagaina e inu e tusa ma le 3 taimi i le aso pe ave Gliformin 1000 mg i se tasi o fualaau). Ua faatagaina e faateleina le fua i le 850 mg x 1-2 p ./d. Afai e manatu le fomai e tatau ai, ona faasolosolo malie lea o le fualaau faasaina ile maualuga maualuga - 2-3 g i le aso.

Monotherapy mo tamaiti

Ole fualaau e le manaomia mo tamaiti ei lalo o le 18 tausaga. I le tulaga o le tofiga, e mafai ona avea le vailaau mo tamaiti e sili atu i le 10 tausaga le 500-850 mg i le aso mo se fuataga se tasi.

E mafai foi ona tofia le 500 mg x 2 p. / d

Afai e tatau ai, o le siʻitia malie o le inumaga e mafai. 10-15 aso talu mai le amataga o le pulega, o le faasaʻoina o le aofaiga o fualaau faasaina e tatau ona faia e tusa ai ma faitauga o le toto kulukose.

Faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, faʻatasi ai ma le inisalini, o le uluai fua o Gliformin o le 500-850 mg ma le taimi o le pulega o le 2-3 r / s. Ole aofaiga o le inisalini e pulea ile faitauga ole kulukose.

I le taimi o le maʻitaga ma le susu

E iloa lelei o le maʻisuka faʻateleina i le taimi o le gaioiga o le a lamatia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma maʻi faʻapitoa i totonu o le fetus, maliu i le vaitaimi faʻapitoa.

O le fualaau faasaina ua mamanuina e pulea ai le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava mo tagata matutua matutua, pe afai o se suiga i le olaga e le maua ai se taui 100% glycemic.

O vailaau faʻaaoga e faʻaaoga i le monotherapy ma i togafiti faʻapitoa faʻatasi ma isi vailaʻau faufautua poo insulin i soo se laasaga o le maʻi.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o Gliformin atonu e:

  • faʻafitauli i le ate ma fatugaʻo,
  • o le i ai o le maʻi suka, lactic acidosis poʻo le ketoacidosis (e aofia ai se talafaasolopito)
  • loto po o le le atoatoa o le tino,
  • gasegase o le myocardial,

O se faʻalavelave i le faʻaaogaina o le Gliformin o se faʻalavelave matuia o le gaioiga o le cerebral

O togafitiga faʻamaʻi e le mafai ona faʻatinoina pe afai o le tagata maʻi ua maua i faʻamaʻi nei:

  • toilalo o le fatu, faalavelave i le cerebrovascular, faaletonu o le manava ma le faʻaleagaina o le myocardial,
  • diabetic precoma ma le coma,
  • lactic acidosis
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • ogaoga faʻalavelave pipisi, vai inu ma le hypoxia.

O le tagata maʻi e le tatau ona togafitia i se vailaʻau pe afai o loʻo i ai le faʻalauteleina o le gasegase i le vailaau oona. O le faʻaaogaina o fualaau oona i le taimi o taotoga vavalalata ma le tofiaina o togafitiga insulin e le fautuaina.

- ituaiga 2 o le maʻisuka faʻatasi ma le le atoatoa o togafitiga o meaʻai (aemaise lava i tagata mamaʻi ma le gaʻo) e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ma isi fualaau oona.

O le vailaau faʻasaina ua i ai faʻasalaga nei:

  • Ketoacidosis o se tulaga matautia lea e atiae ai se atoaga pe leai se inisalini,
  • Maʻi faʻamaʻi - leai se mafaufau ma leai se tali,
  • Lactic acidosis o se faaputuga tele o le lactic acid,
  • O faʻamaʻi ma faʻamaʻi o fatugaʻo, ate,
  • Loto, faaletonu o le pulmonary,
  • O le gaʻo o le musika,
  • Lactation ma maitaga
  • Maʻi faʻaleagaina, manua ogaoga,
  • Galuega faʻatulagaina vave.

I le maualalo o le lelei, o togafitiga o meaʻai e faʻamatalaina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Ua faamaonia e Gliformin ia lava i le tau faasaga i le gaʻo. E mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina e pei o le monotherapy, faʻapea foʻi ma isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka.

  • maʻi o le maʻisuka, muamua,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • faʻamaʻi na mafua ai le hypoxia o le tino (faʻaleagaina o le myocardial, le gaioiga o le pulmonary),
  • le malosi o le tino ma le ate,
  • taotoga o taotoga lea e solia ai le inisalini togafitiga,
  • manuʻa tuga
  • ava malosi ona o le lamatiaga o le inu tele,
  • maʻitaga ma lactation
  • tausisia o meaai maualalo maualalo (itiiti ifo i le 1000 kcal / aso),
  • faʻalauteleina le gasegase i vaega o le vailaʻau.

48 itula ao leʻi faia ni suʻesuʻega o le leitio e faʻaaoga ai faʻaoga eseese (iv), ua taofia le vailaʻau. E toe lua aso talu ona faia le faʻatulagaga e tusa ai ma iuga o le maualuga o le suka.

E faasaina le fualaau faasaina e faatonu ai tagata maʻi i:

  • Tulaga maualuga o le lagona lelei i elemene o fualaau faasaina
  • Faʻaiʻuga o le maʻisuka (ketoacidosis, precoma, coma)
  • Fofo ma / poʻo le faʻaiʻuga fatugao
  • Faʻafitauli matuia e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaaogaina o le tino, faʻamaʻi pipisi
  • Vaʻaia o faʻamaʻi o loʻo i ai le lamatiaga o le hypoxia o le tino (e aofia ai le faʻaleagaina o le myocardial, o le fatu, ma isi)
  • Faʻatonuina o taotoga ma gasegase e faʻamautuina ai togafitiga insulin
  • Le lava le galuega o le ate
  • Alcoholism, ava malosi malosi
  • Toto
  • Lactic acidosis o loʻo i ai i le taimi o le pulega poʻo le talafaasolopito
  • Le faʻaaogaina o vailaau faʻatusatusa ma iodine mo le faʻapitoa lautele
  • I lalo ifo o le 18 tausaga (ona o le le lava o le malamalama o aafiaga o fualaau faasaina i tagata o lenei vaega).

O le faʻaaogaina o Gliformin e faʻasalaina i le i ai o maʻi faʻamaʻi i le maʻi:

  • tulaga o le hypoglycemic, n. maʻi faʻamaʻi
  • ketoacidosis e fesootaʻi ma le hypoglycemia,
  • lagona i vaega o le vailaʻau,
  • ma maitaga ma susu.

I le iai o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi i totonu o le laʻititi laʻititi, e tatau ona totogi le tele o le manaʻoga i le filifilia o le fua talafeagai.

Faʻaiʻuga

Metformin o se tasi lea o fualaau sili ona saogalemu e tofotofoina i le taimi ma le tele o suʻesuʻega. O le faiga o lona aafiaga e le faaosofia ai le faia o lona lava inisalini, o le mea lea, o le hypoglycemia i le taimi o le monotherapy e le tupu ai le glyformin.

O le mea sili ona taatele o le faʻalavelave faʻaleagaga o le gastrointestinal disorders, lea e faʻalagolago i uiga o le tino ma pasia pe a uma le faʻaogaina e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi. O le tele o aafiaga i itu e iloiloina e tusa ai ma le fua o WHO:

  • E tele taimi - ≥ 0.1,
  • E masani lava mai le 0.1 i le 0.01,
  • E le masani - mai le 0.01 i le 0.001,
  • E laʻititi - mai le 0.001 i le 0.0001,
  • E seasea lava -

Tuua Lau Faamatalaga