E mafai ona ou inu kofe i le pancreatitis?

A oʻo loa ina mumū le pancreas, e pagatia uma le tino o meaʻai. E taua tele le faia o se meaʻai mo le pancreatitis, faʻalagolago i lou lava soifua maloloina, ina ia aua le faʻamalosia ai osofaiga o le tiga ma aua le lamatia ai lou soifua maloloina.

O le maʻi pancreatic e afaina ai le tele, ae le mafai e tagata uma ona taofia le inu o latou ipu e sili ona fiafia i ai, aemaise i le taeao. E mafai ona ou inu kofe i le pancreatitis? O a nisi mea e iai mo lenei oloa, ma o le a le aafiaga o le kofe i luga o le tino?

Meatau aoga o kofe

O le tele o tagata inu vai inu e fiafia i ai pe mafai ona fai le kofe ma le pancreatitis pe leai ma le tele e mafai ona afaina ai le gland. E leai se sootaga tuusao i le va o le pancreatitis ma le kofe oloa. Aisea o le a le avea ai le kafe ma mea taua i le atiina ae o maʻi pancreatic, ma e mafai ona onā le kofe e aunoa ma le fesuiaiga o le natura o meaʻai.

O le oloa o loʻo aofia ai le aofaʻiga o meatotino lelei.

  1. Vitamin P. E teu i luga, puipuia le faagasologa o le matua, fesoasoani i le faamalosia o vaa.
  2. E iai mea aoga - potassium, calcium, iron, magnesium.
  3. E i ai antioxidants e fesoasoani e tausia oe talavou.
  4. Faʻaitiitia le taufaʻataʻu o le kanesa, togafiti a Parkinson.
  5. Faʻaaogaina e pei o se faʻamaʻi faʻamaʻi: cirrhosis, fomaʻi, afaina o le fatu, maʻisuka, atherosclerosis.
  6. Faʻaleleia le faʻaleleia o tama tane.
  7. Faʻatupulaia le faʻapalapalaina o meaai i taimi o paʻu mamafa.
  8. O le caffeine e faʻaaogaina mo le inupia i vailaʻau oona, fualaau faasaina, maualalo o le loto.
  9. Faʻatupulaia le gaioiga o le mafaufau. Teu o le a fesoa- soani ia te oe e fetuunai ai taimi faigata
  10. O le mauaina o le kofe e aunoa ma le suka e puipuia ai ou nifo mai le pala.

E lua ituaiga o mumu o le pancreatic mumū, lea e faʻatulafonoina ai le tagata mo le aveina o le oloa.

O le foliga masani o le pancreatitis e masani lava ona faʻaalia i totonu o na gasegase oe le mulimuli i meaai o meaʻai talafeagai ma inu ava malosi. E taua le manatua o le oloa e le mafai ona mafua ai le pancreatitis, ma o se osofaʻiga e faʻaosofia. I le vaitaimi o le vevela pe'ā uma ona 'ai, e maua e le tagata maʻi le tiga i totonu o le manava, o lona gasea, ma o nisi taimi o le a vomiting.

Afai o le tagata gasegase e faigofie ona susunuina le manava ma le paʻu, ma o le togafitiga o loʻo i ai i le faamagaloga, e le fautuaina e inu kofe i le pancreatitis.

E mafai ona ou inuina le kofe i le tino pancreatiti? O le faʻalavelave tuputupu aʻe o le faʻamaʻi e faʻaalia i le tiga i totonu o le manava, faʻaalia e tusa lava po o le a le mea e 'ai. I totonu o le taimi laititi, e oʻo lava i sina vaega tele o caffeine e mafai ona mafua ai:

  • ogaoga tiga
  • afaina
  • ogaoga ogaoga
  • taʻavale
  • vili

Mo nei mafuaʻaga, e le fautuaina le faʻaaogaina o se vaiinu i lenei vaitau.

Aisea e leʻo ai faʻamaʻi

  1. Ona o le i ai o le caffeine ma le chlorogenic acid, o le oloa e afaina ai le mucosa gastric ma le pancreas. Faatasi ai ma le fesoasoani a le caffeine, o le gaioiga uma o le tino o le tino e faaosofia ai le malosi ma le aʻafiaga i luga o isi faiga, faʻapea foi ma le faʻaogaina o le tino, o loʻo faʻaaogaina. O le vaeluaina o le sua oona e vave ona tupu mai le faʻafefe o le kofe, lea e oʻo atu ai i le faʻaosofiaina o le manava faʻanatura. O se taunuuga o lea mea e tupu ai le faʻamaʻi tele o le maʻi, faʻalavelave tigaina, gaioiga, ma o le fatuburn. O nisi tulaga matautia o se mea uliuli ma le inu malosi, lea e faʻaaoga i luga o se manava gaogao.
  2. Faʻatoagaina mai o le faʻalavelave o loʻo faʻaogaina i tagata mamaʻi ma pancreatitis o le a le aʻafia foi i aafiaga lelei o kofe. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina lelei o le inu, e tau atu ai i le popole, vaivai faaletino, faʻaogaina, lea e faʻaitiitia ai le fua o le faafouga o le gland.
  3. Caffeine e mafai ona faaosofia ai le manaʻo ma faʻapogai ai le faʻaaogaina o meaai.
  4. Teu mea e faʻaaoga ai meaʻai e pei o le calcium, magnesium, ma le B.
  5. O le taofiofia ma vave le kofe ua i ai se aafiaga le lelei i luga o suauu o le gland ona o le i ai o vailaau matautia ua faaopoopo atu ia i latou i le faagasologa o gaosiga.

O le inu e afaina ai le soifua maloloina oi latou o loʻo mafatia i le pancreatitis. O le mea lea, o nei tagata gasegase e tatau ona matua teena uma le taliaina. Afai e le mafai e le tagata maʻi ona fai e aunoa ma se ipu inu, ona i ai lea i le tulaga o le faamagaloga o le falemaʻi pe a maeʻa le maliega faafomaʻi, taumafai e faʻalauiloa i totonu o le taumafataga, peitaʻi, e tatau ona na o le natura e tatau ona faʻaaoga.

Ina ia faaitiitia le taufaamatau, e le inu i se manava gaogao, ae o le itula pe a uma ona 'ai. Afai a maeʻa ona 'ai le kofe o loʻo i ai faailo o le faʻavauvau, tiga, susu, e tatau ona vave aveeseina le vai mai le meaʻai.

Faʻafefea ona suia

I le taimi nei i le maketi, e mafai ona faʻatau mai le gaʻo e leai se totogi e sili ona lelei.

Le lagona o se tofo pei o se kofe inu, e aunoa ma foliga vaaia o itu, e mafai ona e suia i se isi. O sea faiga o le a mafai ai e oe ona lafoaia atoa.

O le a le talafeagai le suia o le kofe i le koko i pancreatitis, talu ai e le saogalemu i le tulaga o togafitiga e ala i le faaosofia o le pule faasee.

E fautuaina le inu i le chicory i pancreatic pancreatitis, lea e faʻaalia ai le tele o meatotino lelei:

  • pancreatic galuega toefuataiina,
  • manava o le talo mai le tino,
  • faaleleia atili o galuega fatu
  • faʻasologa o faʻasologa o metabolic,
  • aveeseina o le mau.

Faʻatasi ai ma togafitiga, o le pancreatitis chicory o se elemene faaopoopo mo togafitiga faʻapitoa, e avea foi ma meaʻai ma le suka maualuga. Ae e le taliaina le inu i le taimi o le faigata o le pancreatitis ma le gasegase matautia.

Inisalini, lea o loʻo i ai i le chicory, e fesoasoani e faʻaleleia le microflora o le intestinal, faʻaitiitia le aofaʻi o suka i totonu o le tino toto. Chicory e matua tatau lava mo le faʻamaʻi ona o le faʻaleagaina o le inisalini.

E taua le folasia o se vaiinu i mea taumafa i laasaga, faatasi ai ma sina gaioiga. Muamua, 0.5 teaspoon i le 250 ml o le vai. Ina ia suamalie, faaopoopo se sipuni o le meli.

O se oloa lanu meamata e maua ai le togafitiga e mafai ona 'aloʻese ai sela. E tusa ai ma taunuʻuga o le suʻesuʻega, na faʻaalia mai ai e leai se aʻafiaga o lea meainu.

Ona o le taumafaina o ituaiga lanumeamata e tupu:

  • felauaiga toto,
  • faatoaagaina mai o le metabolism,
  • O aʻafiaga o le antispasmodic e taʻitaʻia ai le gaioiga masani o le ate, gastrointestinal tract, ua faʻamamāina lelei le alalele.

Afai e te inu vevela, o le a matauina suiga nei:

  • mamafa o le gau ona o le chlorogenic acid
  • gaioiga faaletino o le a faateleina
  • o le a faateleina le faia o faiʻai ona o le tatin, lea e faʻaosofia ai le faiʻai.

I le faʻaaogaina o se ituaiga lanu meamata, o le soifua manuia lautele o se maʻi ma pancreatitis o le a faaleleia atili, ma o le tele o mea e aʻafia ai le faʻamaʻi o le a mou atu i le taimi.

E le gata i lea, o le eleele faalenatura e le afaina ai le pancreas, aua e le o iai le caffeine.

E mafai foi ona inu le oloa e ala i le faʻaaogaina ole susu susu poʻo le kulimi. O meaʻai susu e mafai ona faʻamalofia ai enzymes leaga e ala i le fesuiaʻiina o le ava e leʻo faʻalauteleina. E fautuaina e faʻaaoga e tusa ai ma se fuafuaga faapitoa - afa itula pe a uma se taumafataga.

I se tulaga ese, e le fautuaina e faʻaaoga vaega, o le a taʻitaʻia ai le atinaʻe o:

  • toso
  • manava manava
  • Le mautonu o le tino popole.

E le gata i lea, o loʻo i ai se aafiaga taua o le inu i le manava, o le a avea ma afi mumū, lea o le a oʻo atu ai i se lagona tumau o le le toʻa ma le mamafa.

Aʻo leʻi faʻaopoopoina se vaiinu ma se meaʻai susu i lau meaʻai, faʻafesoʻotai lau fomaʻi, talu mai le gaosia o gaʻo e mafai.

Tuutuuga o le faaaogaina

Ina ia aloese mai le taufaamatau i le tino ma se vaivaiga mo se kofe inu, o nisi o foliga o le inu o le kofe i le pancreatitis ua amanaia.

Faatasi ai ma le pancreatitis ma le cholecystitis, folasia o se kofe gaosi i totonu o le meaai, ua faataunuuina manaoga.

  1. Latou te le fautuaina le inu pe'ā fiaʻai se tagata, ona o le faʻafouina o enzymes lea, e faaopoopo atu i totoga o le tino, o le a le mafai ona eliina se mea.
  2. E mafai ona ou inu kofe i le pancreatitis? Faatagaina e inu 1 ipu i le aso. E fautuaina e faʻaaoga i le susu mo pancreatitis ina ia faʻaitiitia ai le aafiaga o le oloa.
  3. E faʻasaina le faʻaaogaina o meainu vave, e sili atu le filifili o mea masani, talu ai o le oloa gaosia e aofia ai mea faʻapipiʻi.

I le togafiti o le pancreatitis, e mafai ona faʻamasinoina o le inuina o se kofe gaʻo e faatagaina, ae naʻo le tofiaina o se fomaʻi o le a fuafua le ata o le maʻi ma le soifua manuia lautele o le maʻi ma taʻu atu ia te oe o fea mea e sili ona lelei mo pancreatiti.

Lapatai pancreatiti

O le taumafataga mo le tino pancreatitis e matuā matuia. I aso popoʻi o faʻamaoniga, o le tagata maʻi ua faʻataʻitaʻiina se mea anapogi. O faʻalavelave faʻalavelave ua faʻaalia e tausia ai le tino. A maeʻa le 3-6 aso, ona faʻateleina lea o le taumafataga. E faʻafeiloaʻi mea taumafa suavai;

E tusa ai ma le kofe mo lapisi pancreatitis ma faafitauli masani, e finauvale fomaʻi e le tatau ona faʻaumatia le inu, e masani lava! E leai se faʻamaoniga o le kofe e mafua ai le pancreatitis. O le maʻi e aliali mai mai le faʻafefiloi o mea taua: tulaga faigata, le paleni o meaai, taumafa ava.

Faʻailoga pancreatite

I le taimi o le faamagaloga, e mafai ona faʻafefe le kofe i le faʻatagaga a le fomaʻi. Afai o le osofaiga mulimuli o le exacerbation na tupu i le masina talu ai, ua faatagaina e faʻalauiloa se vai i totonu o le taumafataga. E le taliaina le inu i le kofe vave! O se faʻamatalaga masani faʻapitoa e talafeagai mo le faʻaaogaina, e aofia ai le itiiti ifo o tagata tausi soifua e faʻaleagaina ai le tulaga. E sili atu le faaopoopo i le vai inu susu, o le a faamaluluina ai le aafiaga ile tino.

Caffeine e faʻagasolo ai faiga faʻafefeteina, faʻaosofia ai le manaʻo ma manava faʻanofo. Failautusi faalilolilo i le leai o se meaai e amata ona gaoioi le okeni. O le inu o le kofe i luga o se manava gaogao, o le maʻi e mafua ai se osofaʻiga o le faʻavavega o le pancreatitis. O le chlorogenic acid i le kofe e faʻafefe ai le mucosa gastric, e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le sua oona, lea e faaosofia ai le puleaina o le pancreas.

Afai e faigata ona ola e aunoa ma le masani masani, e faʻaalia le inu i ona ituaiga maualuga i ni vaega laiti, e taulai atu i lagona e tulaʻi mai i totonu o le tino. Afai o le tiga ma isi faʻamaoniga e le tulaʻi mai, o le a le mea e te le faʻaaogaina ai le ava malosi.

Ae ui i lea, ua fautuaina e fomaʻi e 'ave le kofe, puipuia le aʻafiaga o faʻalavelave faʻalavelave, faʻalavelave faʻamaʻi.

Le aʻafiaga leaga o kofe ile tino

Mo se maʻi i le pancreatitis, o le kofe ua manatu o se oloa matautia. O mea aoga e puipuia mai aʻafiaga leaga i le tino o se tagata o loʻo mafatia i le mumū o le pancreas.

O le afaina i le tino e iloa ai ia lava i:

  1. Togafiti ua fai ma vaisu Le lava o mea i totonu o se tino ua leva ona masani ai e mafua ai le maʻi tiga, ita, vaivai, atuatuvale.
  2. O le le mautonu. E taʻitaʻia ai le atuatuvale o le popole, e mafua ai le faʻasaina o le toe faʻafoʻi mai o le pancreatic.
  3. Faʻateleina le toto maualuga, matautia mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le cardiovascular system.
  4. Faʻafefe mo le faʻaaogaina o elemene aoga: calcium, magnesium, sodium, potassium, ma vitamini B.
  5. Faateleina le cholesterol ma le faaosofia o le fiaʻai, faʻaosofia le gaʻo. O se meaʻai inu e leai se caffeine e tutusa lona aafiaga.
  6. Faateleina le eletise, ona o le galuega faalilolilo o le gastrointestinal tract e faʻalautele.

I le taimi o le maʻitaga, o le kofe ua faateleina le lamatiaga o le le mautonu ma le faʻalavelave tupuga o le fetus (maualalo le mamafa, maualuga, faalagolago ile caffeine).

E le faatagaina tamaiti e inu. Teu ua taitaia le tamaitiiti i se lagona faifaipea o le popole, atuatuvalega, le atoatoa le tali atu i mea moni o loo siomia ai, mimilo vaivai.

E inu pe le inu?

I faʻamaʻi uma o faʻamaʻi pipisi, lea e le afaina i le natura, o isi itutino o le gastrointestinal tract e mafatia foi, o le mea lea o le fesili o meaʻai tatau lelei o se mea e faamuamua. E masani lava, e gasegase tagata maʻi pe mafai ona inu le kofe i le pancreatitis ma le tele e mafai ona afaina ai le pancreas. I se tulaga lautele, e leai ni suʻesuʻega e faʻamaonia ai o lenei mea inu e afaina ai le gland, e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi ma ia. Ae i na tulaga pe a iai ni faʻamaʻi masani o faʻamaʻi o le pancreas, ona mafai lea e le kofe ona oʻo atu i se faʻalavelave sili ona faigata o le faafitauli ma atili faʻalavelaveina ai le gaioiga o le okeni.

Afai e inu se tagata i le ipu kofe i luga o se manava gaogao e lagona ai le tiga i le pancreas, ona fautuaina lea e lafoaia uma lenei vaiinu pe inu foi e tusa lava pe a maeʻa le taeao. Afai e le afaina ai se ipu inu mea inu ma e le afaina ai se tiga, e leai se mafuaaga e teena ai, ae tatau ona i ai se fua i mea uma.

O fea mea inu e te filifilia?

Pe a filifilia le kofe saʻo, e tatau ona tuʻuina atu i se natura ae le o se mea e mafai ona suia, talu ai o se mea inu masani o le a maualuga ma e le afaina ai le tino. O loʻo iai nisi vailaʻau matautia o loʻo faʻaaogaina i lona gaosiga, o lea la o lona faʻaaogaina e matua faʻasaina i maʻi gastrointestinal.

I mataupu e tutupu ai le pancreatitis, chicory, e oʻo lava i le tofo ma le manogi e tutusa lelei ma le kofe moni, e le o aofia ai caffeine, ua manatu e saogalemu, ma e le gata i taimi o togafitiga, ae faapea foʻi ma isi faafitauli faʻalesoifua maloloina .

Mo le faia o le kofe i le saogalemu e pei ona mafai ai i le faʻaogaina o le faʻaogaina i totonu o le pancreas, e fautuaina e faʻamalu i le susu. O lea, o le kofe faatasi ai ma le faaopoopoina o le tele o susu e mafai ona onā pe a uma le afa itula pe a maeʻa le taumafataga o le taeao. E le mafai ona e inu ese faʻatasi le kofe uliuli ma le susu, aua o le mea lea e mafai ona mafua ai le popole tele, ma o le a mafua ai se osofaiga fou o le le mautonu ma le tiga i totonu o le flamed gland. O meaola a Chlorogenic o loʻo i totonu o lenei vai e mafai ona faʻavevesi ai le mucous membranes, ma o le faʻamalositino o le gastric juice e faʻaopoopoina foi, lea, o le a faʻaosofia ai le manava o le pancreatic, e mafua ai le gaioiga ma le muʻu. E le gata i lea, o le caffeine e faʻateleina ai le fiaʻai, lea e mafai ona oʻo atu ai i le 'ai ma le popole tele i le faʻaogaina o meaʻai.

Afai e le mafai e le tagata gasegase ona faafitia lona kofe i soo se auala, ona mafai lea e fomaʻi ona fautuaina le suia o le kofi masani i le lanumeamata, lea e afaina ai le pancreas, faaopoopo, pulea le mamafa, ma o lenei mea e faaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka. O le pancreas lea e maua ai le inisalini, ma afai e vevela, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le maʻisuka.

I le tulaga o le afaina tele o le pancreas, ua fautuaina malosi fomai e tausia se tusi o meaai, lea e le gata o meaai e aina, ae o meainu uma foi e faaaogaina ma a latou aofaiga, e fesoasoani lea e iloa ai na oloa e faaosofia ai le tele o mea e ono aloese ai mai le lumanai. Faʻasalaga, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai caffeinated, mulimuli i se meaʻai, ma faʻalogo i fautuaga a lau fomaʻi. O nei mea uma i se faʻalavelave o le a fesoasoani i le fofoina o le faʻamaʻi poʻo le itiiti ifo o le faʻaitiitia o le maʻi o le tagata maʻi ina ia mafai ai e ia ona taitaia se olaga ola maloloina.

Faʻatasi ai ma le 100% o faʻamaʻi o le pancreas, inflammatory in nature (pancreatitis), o le mea e pagatia ai muamua e pagatia. O le mea lea, e taua tele le vave fuafua pe mafai ona faʻaaogaina meaai ma meainu faʻapitoa ina ia aua le faʻamalosia le tulaga.

O le tele o taimi, e fesili mai tagata pe mafai ona faʻaaoga le kofe mo pancreatitis ma le tele o lenei mea inu e afaina ai le pancreas. I le tulaga lautele, e leai se sootaga tuusaʻo i le va o le kofe masani ma le atinaʻeina o faʻamaʻi, o lona uiga, o le kofe na o ia e le mafai ona tau atu i le atinaʻe o pancreatitis, o lona uiga pe mafai ona inu le taimi e le o se taimi taua mo le faʻaleleia masani. Ae faʻatasi ai ma le faʻagasologa masani o lenei faʻamaʻi, kofe e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave sili atu o le gaioiga ma atili faʻaleagaina ai le gaioiga o le pancreatic.

O le fesili pe mafai ona inu le kofe i lenei tulaga e sili ona talafeagai pe afai, a uma ona e inuina se mea inu inu i luga o se manava gaogao, e te lagona le tiga tele i le pancreas. I lenei tulaga, e sili atu ona lelei le teena o le kofe pe inu foi ina ua maeʻa le taeao o le taeao, ina ia le faʻaosoosoina ai le sili atu o faigata o pancreatitis. I soʻo se isi lava tulaga, o le fesili pe mafai ona inuina le kofe i le pancreatitis e le talafeagai tele, pe afai e le afaina ai oe i lenei mea inu, e mafai lava ona e maua se ipu inu kalafi e aunoa ma le afaina ai o lau tama.

O le mea moni, pe a filifili pe inuina lenei vaiinu, e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i le kofe faʻanatura ae le o le vai e mafai ona faʻaaogaina, aua o meaola masani e sili atu ma e le afaina ai le pancreas i le taimi o togafitiga o pancreatitis.

O le isi itu taua i le vaega "E mafai ona inuina lenei po o lena mea inu faatasi ma pancreatitis" - afai o loʻo e popole pea i le saogalemu o lau paʻu i le taimi o le vevesi, ona sili atu lea ona sili le manaʻo i le chicory. Ole inu e leai se caffeine ma e sili atu le saogalemu, e le gata i le taimi o togafitiga o pancreatitis, ae i le tele o isi tulaga. Ma o le manogi ma le tofoina o lenei filifiliga o le a avea ma se sui sili ona lelei mo le faʻalogo masani ma o le a aveesea le fesili pe mafai ona onā.

Ina ia tausia lou soifua maloloina, o le mea autu o le fuafuaina i le taimi pe ono mafai ona inu se vaiinu faapitoa ma o mea taumafa e saogalemu mo oe. O le mea sili o le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi 100% ma o le taimi o le toe faʻaleleia o le a le umi, aua o le auala sili ona puupuu i soʻo se sini o se laina saʻo.

Kefe Green mo pancreatitis

  • Paʻu o le paʻu - maua le susunuina o gaʻo ona o le chlorogenic acid,
  • Faʻateleina le gaioiga faaletino - o le caffeine o le a faateleina le leo ma mafai ai e oe ona faʻatupulaia le gaioiga faaletino,
  • Siʻitia le faʻaleleia o le mafaufau - tannin faʻaosoina le mafaufau.

I le faʻaaogaina o se vaiinu, e mafai ona e faʻaleleia lelei lau tulaga, faʻateʻaina ai le tele o mea le lelei e fesootaʻi ma le faʻamaʻi.

Teu ma susu mo pancreatitis

Pancreatitis, pei o le cholecystitis, ua manatu o se togafitiga e mafai ona tupu ma le le mautonu ma vave ona avea ma taimi masani pe afai e le maua i se taimi talafeagai ma e le amataina togafitiga.

O nei faʻamaʻi e manaʻomia e le gata i togafitiga faafomaʻi, ae o se taumafataga faapitoa foi.

O se taumafataga mo pancreatitis ma cholecystitis o le a fesoasoani e aloese ai i le vave oʻo mai o faʻamaʻi ma o latou faʻafitauli.

O a foliga o le faamai

Fai mai fomaʻi o maʻi faʻamaʻi e mafaufau i ai e felagolagomaʻi faʻamaʻi, ona e tele a latou mea masani - provocateurs.

O le Cholecystitis e masani lava ona taʻua o le gastrointestinal tract pathology, i le taimi o le faigata lea e maua ai se gaioiga mimiti i le gall vladder.

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi e fesiligia e mafai ona faʻatulagaina i le talo, lea e faʻalavelave ai i lona tafega.

O le pancreatitis o le mumū o le pancreas lea e faʻaosofia ai le faʻatoaina o ona enzymes.

O togafitiga o nei faʻamaʻi e tatau ona faʻatinoina i le taimi lava e tasi, e faʻaaoga ai lava auala e tasi o le a aveesea ai le mamafa o le avega mai totoga.

O le mafuaaga lea o le taumafa o se tasi lea o togafitiga autu e fesoasoani i le auina atu o togafitiga i se faamagaloga umi.

Mataupu Faavae o Gaioiga Taumafa

E pei ona taʻua muamua, o le taumafa o se vaega taua o togafitiga o pancreatitis ma cholecystitis. Ina ia mafai vave ona faʻamagalo faʻamaʻi ma faigofie ona maua e se tagata, e tatau ona mulimulitaia tulafono.

  1. O le mea autu i le atinaʻeina o nei faʻamaʻi e na o le palatini.
  2. E tatau ona faaitiitia le gaioiga o le tino. Ae o iinei e tatau ona maitauina, o le tele o faʻamaʻi o faʻamaʻi, o le aofaʻi o gaʻo fualaʻau i le taumafataga o le a tatau ona faʻalauteleina ina ia alofia ai le taʻavale ma le malolo i le talo.
  3. Faatasi ai ma le atinaʻe o pancreatitis, e tatau ona e faʻamautinoa e itiiti ifo le gaʻo i le taumafataga, lea e le manaʻomia i le i ai o le cholecystitis.
  4. I le taimi o le faamagaloga, o meaʻai e tatau ona maua i taimi uma, ma i le taimi o le vevela - kuka i totonu o se faletua e lua.
  5. E faasaina le soona fai pe fiaaai pea.
  6. Aua le 'ai meaai malulu ma vevela. Faasaina le vevela o le taumafataga o le 40 tikeri.
  7. Inu le tele o vai i aso taitasi - e tusa ma le 2 lita. E le aofia ai soupeti ma fala.
  8. E tatau ona e 'ai soo ma vaevaega: a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso.

I le noatia ma le fai fuafua i nei tulafono, e mafai ona e ola i se soifuaga atoa ma e le o le fefe i le televave o le cholecystitis ma le pancreatitis.

Vaega o le taumafa i totonu o le gaioiga laititi

Ona o le mea moni o le faʻaleagaina o nei maʻi e masani lava ona oʻo atu ai i se tulaga e le i mafaufauina i le tulaga o se tagata, tiga, fiva ma le nausea, ua fautuaina e le au atamamai i lenei taimi e mumusu e ave ni meaʻai.

O le anapogi faʻapitoa lea e manatu i ai o se metotia aoga e vave faʻatupulaia ai le maʻi i ona vae.

O mataupu faavae o le anapogi e faapenei:

  1. O aso muamua e tolu e le mafai ona e 'ai ai i soo se mea, e mafai ona e inu naʻo le vai faʻamamaina e aunoa ma ni gaʻo.
  2. I le aso lona 4, i le leai o se tiga i totonu o le manava, e faʻalautele le meaai a le tagata maʻi. E mafai ona e inu i le lauti e aunoa ma le suka, e 'ai le sua e leʻi faʻasusuina ma fualaau faisua, araisa poʻo le oatmeal kuka i le susu, falaoa mago, protein omelet mai se fafie lua.
  3. E tasi le vaiaso talu ona faʻamalosia, e faatagaina le siʻisi i le itiiti ifo o le pasene o fualaau faisua ma gaʻo. Ae aua le 'aina le kapisi.
  4. I le mea e le afaina ai le meaʻai, afu, vuluina poo le manava, e tatau i le tagata gasegase ona amata ona 'ai iʻa e' aina e maualalo ai le gaʻo, pupuʻu gaʻo, moa po o le aisa, buckwheat ma semolina.

E taua le mafaufau e na o le lua masina e mafai ai ona e alu i le laulau numera numera 5, lea e tatau ona tausisia i le isi tausaga e sosoo ai.

Vaega o le taumafataga i le faʻamagaloina

I le pancreatitis e masani ai, o tagata na feagai ma lea mea e tatau ona mulimuli i se taumafataga mo o latou olaga atoa.

Mo lenei mea, e tatau ona e mafaufau atoa i lou olaga, aua o mea uma e alu ese mai le lisi e mafai ona osofaia ai se osofaiga fou.

O mea taumafa mo pancreatitis ma cholecystitis e aofia ai le tele o elemene ma vitamini, o lea o oloa e tatau ona maualuga le kalori.

O mea taumafa taumafa e faapitoa lava. E tatau i le tagata maʻi ona tuʻuina atu le numera numera 5, o lona uiga o se faʻaitiitia o gaʻo gaʻo ma gaʻo i le taumafataga.

O meaʻai e iai ona lava faʻaaloalo. E tatau ona latou iloiloina atili auiliiliga:

  1. E le sili atu i totonu o le 2, 700 kilokaloka le faʻataunuʻu o meaʻai ile Caloric i aso taitasi.
  2. O le aofaiga faatagaina o proteins e 115 kalama i le aso, e na o le 60% o manu na mafua mai.
  3. O le masani o gaʻo fualaʻau e 12 kalama, ma manu - 63 kata i le aso.
  4. E le sili atu i le 400 kalama gaʻo.
  5. E faatagaina le suka i le aofaiga o le 1 sipuni.
  6. Sucrose e mafai ona suia i le sorbitol poʻo le xylitol - 20-30 kalama.
  7. E faatagaina le masima e itiiti ifo ma le 10 kalama i le aso.
  8. Suavai e aunoa ma le kesi - e tusa ma le 3 lita.
  9. O le falaoa paʻepaʻe o le aso ananafi naʻo le 200 lamu.

I le taimi muamua, e tatau i le fomaʻi ona fesoasoani i le tagata maʻi sei vagana ua aʻoaʻoina e le tagata lava ia le faiga o lana meaai.

Mea faasaina

O loʻo i ai se lisi o oloa o loʻo i ai se aʻafiaga i le soifua maloloina o se tagata o loʻo mafatia i nei faʻamaʻi.

O oloa nei o le a suia i se isi mea:

  1. Faasao, ulaula meaʻai ma le salinity.
  2. Meaʻai ma iʻa.
  3. Fat, meaola manu.
  4. Taimi, togalaau.
  5. Soup, borscht i le gaʻo gaʻo.
  6. Lafoaʻi ma le faʻaopoopoga o pulo.
  7. Kapisi ma leki.
  8. Laʻau, moli, aniani, kele.
  9. Esega eseese, mayonnaise, ketchup.
  10. Vine, faʻi, aso.
  11. Susu susu.
  12. Inu ma vai i gaʻo.
  13. Juices ma le tele o le suka.
  14. Sogi o ituaiga uma.
  15. Fale faʻafiafia
  16. Koko, sukalati.
  17. O ituaiga uma o ava malosi.

E le gata i lea, e tatau i se tagata ona teena le keke kulimi, paluga o paluga, meaʻai, kofe ma aisa kulimi.

Laʻu Faʻasalaina

E ui o le lisi o meaai faasaina e lapoa, o loʻo i ai meaʻai e fautuaina e aofia ai i le taumafataga. O latou nei:

  1. Meat o moa, lapiti, tolotolo.
  2. Laʻau gaʻo maualalo.
  3. Falaoa falaoa.
  4. Soupulu ma ni noodles po o cereals.
  5. Omelets.
  6. Kissel, compote.
  7. Palu pasila kulimi.
  8. Paranesi.
  9. Olive, pata.
  10. Lū, fuʻu ma fuālaʻau 'aina.
  11. O Porridge e faia mai le araisa, buckwheat, semolina, o le okes flakes.
  12. Nonfat susu.
  13. Tina suamalie ma fua.
  14. Cloves, dill, cinnamon, pasili.
  15. Fatu ma fatu.
  16. Vailaʻau moli.
  17. Galetny, keke oatameal.
  18. Laʻu suamalie fou.

Afai e fiafia se tagata i le suamalie, ona suia lea i le meli, ae o lea e tatau ona e iloa mautinoa e leai se talaʻaga o le maʻisuka.

Faʻatasi ma le cholecystitis ma le pancreatite i totonu o le gaioiga laititi, e le fautuaina e 'aina persimmons, ma i le taimi o le faamagaloga e sili atu le faʻaaogaina i ni mea laiti.

E taua tele le kuka lelei. O tagata e iai faʻamaʻiloga e tatau ona faʻatautaia e tatau ona faʻatau vave se afi afi.

Afai e le mafai, ona taofi lea o ipu i totonu ole ogaumu, i totonu o koneteina pusa. O lenei fofo e aloese mai le foliga mai o meaʻai ma maua ai ni meaʻai mafanafana ma lelei.

E mafai ona ou faʻaaogaina meaʻai susu

Inu pe 'ai faʻatau susu ma faʻamaʻi tele. Pe a togafitia le tulaga masani o faʻamaʻi, e mafai ona inu le susu e aunoa ma le fefe.

O oloa gaosi faasaina ua faasaina:

Faatasi ai ma se faʻavavega o faʻafitauli, o le susu o loʻo aofia i le taumafataga i le aso lona tolu. E maitauina e fautuaina e le au atamamai le faʻafefeina i le vai poʻo le faia o se falaoamata mai ai.

I le taimi o le faʻamagaloina, o oloa gaosiga ua faʻamamafaina. Kelelei e lelei le faʻatau ma se laʻititi ifo i le pasene o mea oona. E sili atu le lelei e tuʻuina atu ai le fiafia i le susu susu po o le yogurt.

E mafai ona 'ai le elekinisi ipu

Mo tagata e masani ona togafitiga i matagaluega o gastroenterological, o le elekiniki e mafai ona manatu o se oloa e sili ona taua.

E mafua lenei mea aua e le faʻaosoina ai le meaʻai, e le afaina ai le manava, ma faʻaitiitia ai le malosi o le manava.

E mafai ona 'ai le salu mai le aso muamua o le faʻavavevaveina o togafitiga. Ae e tele ni nuances e tatau ona amanaia pe a 'ai:

  1. E sili atu le suamalie e 'ai i se mafanafana: cereals, puddings.
  2. E faatagaina e faʻaaoga le uka ma le araisa.
  3. Pe a togafitia le pancreatitis po o le cholecystitis, e mafai ona saunia mai soupuni poʻo ipu mai le pamu.

O le oloa ua fesiligia ua sili ona aoga mo tagata uma.

Namu i patho o loʻo iloiloina

O le faʻaaogaina o ni fatu e fautuaina mo maʻi ona o le mea moni e tele a latou mea aoga: lutein, resveratrol, carotene, o se faʻalavelave o antioxidants.

Vitamin E ma Omega-3 o mea aoga e sili ona aoga. Faatasi ai ma le fesoasoani a le vaitamini, e mafai ona toe faʻaleleia siama kulimi, ma o mea aoga e mafai ona faʻamalolo ai le mumū.

O fualaau aina e mafai ona aina uma i le mama ma faaopoopo i salati. Ae aua le ave faʻatasi ma i latou - o le masani i le aso e le sili atu i le 20 kalama.

Faʻapitoa o le lisi mo faʻamaʻi

Ole tulaga masani ole maʻi ole mafaufauga e le o se faʻafitauli e pei o vaitaimi ole faigata. O le mea lea, o le taumafataga mo faʻamaʻi masani e sili atu ona eseese.

Mo le taumafataga o le taeao, ua fautuaina tagata e 'ai i le oatmeal, faʻapaʻu i totonu o le vai vevela poʻo le susu. E faʻatagaina e faʻaopopo se vaega itiiti o le meli ma fualaau aina e maua ai se tofo.

E le gata i lea, e mafai ona e inu i le 200 mililiters o le susu poo le kefir. Mo cereals, e sili atu le aua nei faʻatau sau vave vave, ona e le faʻaaloalo.

E tatau ona tuʻuina atu i le cereals, o le a faʻafefete ma avea ma mea e vaʻaia. A maeʻa sina taimi, e faʻatagaina ona 'ai sina nati.

Mo le 'aiga o le aoauli, e tatau ona e kukaina le kuka i totonu o le kuka. O pateta ma fualaau faisua e lelei tele o se auala autu.

E tatau ona mautinoa o vaega e laiti ma e le oona. A mavae ni nai itula, e mafai ona e faia se meaʻai o fua suamalie. O a ituaiga o fua e mafai ona ou maua? Mo se faʻataʻitaʻiga, tao tao ma le pears.

Mo le 'aiga o le afiafi, vela vela ma fuālaʻau manogi e tatau ona tautua. Mo le 'aiga o le taeao, e mafai foi ona e' ai palatini palatini e teuteuina i pi.

A maeʻa le lua itula, inu lefirifi poʻo le lauti mai i le sipuni o le rose, ia 'ai koko kāpeti. O le filifiliga lona lua o le aoauli o le kuka pateta ma iʻa tao.

Mo le laauli o le aoauli, faʻaaoga le kisisisi ma se vaega maualalo o le gaʻo ma le meli. O le taumafataga o le moa ma kuka pateta.

O le lisi mo le pancreatitis ma le cholecystitis e le tatau ona mimita. Pe a faʻapipiʻiina, e tatau ona e mafaufau i ni faʻaaliga:

  1. Le matua o se tagata.
  2. Isi faʻamaʻi masani.
  3. Le tulaga o le soifua maloloina.
  4. O faʻafitauli faigata.
  5. Aiga.
  6. O le i ai o se tali atu i nisi meaʻai.

Tuʻuina uma mea o loʻo i luga, o le lisi mo le vaiaso ma oloa mo pancreatitis ma cholecystitis e tatau ona filifilia e amanaʻia ai uiga patino o se tagata maʻi faapitoa.

Faatasi ai ma le amataga o le atinaeina o maʻi, e mafai ona malolo le taumafataga. Faʻasolosolo i ituaiga o le faʻamaʻi, ua fautuaina tagata e mataʻituina a latou mea taumafa mo le 10 vaiaso.

E mafai pe leai

Mo soʻo se faʻamaʻi o le pancreas, o loʻo i ai se auala mumusu i totonu, lea e tiga uma ai le gastrointestinal tract. Mo lenei mafuaaga, e taua le fuafua i le taimi le mea e le faatagaina e 'ai, ina ia le faʻaosofia ai le faʻaleagaina o le tulaga.

E masani lava, e mafai e tagata gasegase ona fiafia pe mafai ona inu le kofe i le pancreatitis ma o le a le mea e faaleagaina ai le kofe e mafai ona mafua ai le pancreas. E leai se sootaga tuusaʻo i le va o le kofe masani ma le faʻavaeina o lenei maʻi. E mulimuli mai e le mafai e le kofe ona avea muamua ma mea e manaʻomia mo le fausiaina o pancreatitis. Ae peitaʻi, afai e iai sau maʻi masani o le maʻi, ona mafai lea e le kofe ona faʻaosoosoina le faʻamaʻi ma faʻavaivaia le pancreas.

O faufautua latou te fautuaina tagata o loʻo i ai faafitauli i le pancreas, e oʻo lava i le tala faasolopito, ina ia aloese mai le kofe. A leai se vaega o saofagā i le tapulaʻa o le kofe inu i au meaʻai. O le kofe vave, faʻapea foi ma le faʻaitiitia, e aʻafia ai le tino:

  1. O le tagofia o le kofe mea inu e vevela ai le faʻaaogaina o nisi elemene (mo se faʻataʻitaʻiga, calcium, magnesium ma le tele o isi). O le faagasologa o le faʻasaumauina oi latou ua manatu o se mataupu taua tele mo le toe manuia atoatoa.
  2. Teu ua gaosia le faateleina o le fiaʻai, ona o se mea e mafai e se tagata ona gaosia, ma e mafua ai ona faateleina le galuega faalilolilo a le pancreas.
  3. Meainu inu meaʻai e faaosofia ai le faʻaogaina o le tino. Ona o le faʻaauauina pea o faiga faʻavae, faʻapea foʻi le gaioiga o le gland lava ia, latou te faateleina. Faatasi ai ma le taumafa faifai pea o le kofe, o le tino ua faaitiitia ma, o le mafuaaga lea, o le toe faaleleia ua telegese lemu.
  4. O aʻafiaga o loʻo iai i le kofe e faʻaleagaina ai le mucosa gastric. O le faʻasalaga faʻasalaga o le gland e aliali mai ona o le faʻaosoosoina o le tino. O lenei mea e oʻo atu ai i se auala sili atu o le faʻamaʻi ma le fesuiaiga mai le tulaga o le faʻamagaloina i le gaioiga o le faʻamaʻi.
  5. O vailaʻau faʻamalositino o loʻo faʻaaogaina i le sauniuniga o le faʻaaogaina o le kofe ua faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tofo o le kofe, ma e aʻafia ai foʻi le paʻu ma faʻafefea ai le faʻaleagaina o le maʻi.

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas ma e faʻaalia i tiga ogaoga i le itu taumatau. E maitauina, o le tiga e mafai ona maua pe a uma ona ave se kofe malosi i se manava gaogao.O le mafuaaga autu o lenei mea o le caffeine, lea e fesoasoani e faʻaleleia ai le gastrointestinal tract.

O aoga o le kofe

O le au fiafia o le a fiafia e iloa o le kofe e le gata e afaina ai, ae aoga foi. O le a le aoga o le kofe:

  • Teu ai le vaitamini P, lea e faʻailo ai le tino ma puipuia ai lona matua. E le gata i lea, e fesoasoani e faamalosia puipui puipui.
  • Meainu inu meainu ei ai elemene aoga: magnesium, potassium, iron.
  • E aofia ai antioxidants e fesoasoani e puipuia le autalavou.
  • Faʻaitiitia le faʻalavelave o le oncology, maʻi o Parkinson.
  • O le puipuia o faʻamaʻi: porotini, fatu fatu, maʻi suka, atherosclerosis.
  • Faʻaleleia le toe gaosia tama.
  • E faʻagasolo ai le faagasologa o le faʻapalapalaina o meaai, faʻaleleia le paʻu mamafa.
  • E faʻaaogaina le caffeine mo mea oona i mea oona, mea nakoti, toilalo fatu, faʻamaʻi pipisi. O le caffeine e aofia i vailaʻau faapitoa (citmon, axofen, ma isi).
  • Faatoaagaina o faagasologa o mafaufauga. Teu ua fesoasoani e fetuunai ai i le atuatuvale, tau faasaga i tulaga atuatuvale, le fiafia, faatulaga lelei le gafatia galue.
  • O le inuina o le kofe suka leai se suka o le a puipuia oe mai le pala o le nifo.

E manaʻomia e fafine ona faʻatapulaʻaina i latou lava i le tele o le faaaogaina o kofe. E masani ona inu tagata nai lo tamaitai.

O le mea e leaga ai, o le tele o tagata tomai faapitoa e taulai atu i le faaiuga o le kofe i le pancreatitis e le aoga le inu. E le gata i lea, o le faʻasalaga foi e faʻaaogaina i tagata gasegase o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi i ni mea se lua: faʻasolosolo ma gasegase.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o le kofe lava ia e le o aʻafia ai i le gaioiga o gaioiga o le gastrointestinal tract, e aofia ai le atinaʻe o pancreatitis. Mo le mafuaʻaga lenei, o tagata e aunoa ma ni faʻalavelave i galuega a le vaega o meaʻai e mafai ona inu inu kofe. Ae peitaʻi, afai o le faʻamaʻi o le maʻi, o le inu kofe e mafai ona faʻaosoosoina ai, lea e mafai, i le isi itu, ona faʻalavelaveina le galuega.

Chicory poʻo le kofe

O le lagona o se tofo e tutusa ma le kofe e aunoa ma le faafetaiaiga o mea e lua, e sili atu le suia o le kofe i se isi mea e ono taliaina i le tulaga o le maʻi pancreatic. O sea laasaga o le a fesoasoani i le teenaina o se oloa e aʻafia ai le tino. O le suia o le inu kofe i le koko e le aoga, talu ai o le koko o le a avea ma faʻalavelave matautia o le mealilo i pancreatitis.

E mafai ma fautuaina e sui le kofe i le chicory, lea e tele mea lelei. Faatasi ai ma nei tulaga lelei e aofia ai le toe faʻafouina o le faʻalavelave faʻalavelave, faʻaitiitia o le talo, faʻamautuina o galuega a le fatu, faʻaleleia o le metabolism, ma le faʻamavaeina o le pipisi. I le pancreatitis, chicory o le a avea ma auala faaopoopo mo le faʻatinoga o togafitiga faʻapitoa. Ae ui i lea, o le chicory e faʻasaina le inuina i se auala sili atu ona mamafa ma se gaioiga mamafa o le maʻi.

Inulin, o se vaega o le chicory, faʻafaigofieina le microflora o le tui ile atigi, faʻaititia le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto. I le pancreatitis, o le a aoga ona o le togafitiga o le gaosiga o le inisalini.

Afai e te le faʻatauina ni rhizomes chicory i se fale talavai, aua nei e faʻailoa mai ni mea faʻapitoa, ae faʻatau le chicory i se supermarket, ona sili atu lea ona filifili filifili taugata, e le o iai ni faʻafitauli faʻapitoa. Ulufale malie le chicory i le lisi faasolosolo - mai le 0.5 teaseti i le 200 ml o vai. Nai lo le suka, e mafai ona e faʻaaogaina le meli, lea o le a aumaia ai nisi faʻamanuiaga.

Teu mo le pancreatitis ma le cholecystitis

O le pancreatitis e mafua mai i le folasia o le inflammatory i luga o le atigi o le pancreas. O le faateleina o le pulelasi o le enzymes e taʻitaʻia ai i le gaogao o le tagata lava ia. O lenei gaioiga e afua mai i le le lelei o mea taumafa ma e oʻo atu ai i le tele o tiga.

O se tasi o mea e fesoasoani i le faʻavaveina o le osofaʻiga o le caffeine. I osofaiga mataga, o le faʻaaogaina e le gata i le taimi vave, ae faʻasaina foi le kofe masani.

O aʻafiaga leaga e mafua mai i le caffeine ma le chlorogenicids, lea e fesoasoani i le ita o le manava ma le paʻu. O le taunuuga o le inu kofe i le pancreatitis e mafai ona:

  • Faʻailoga i le faʻamaina o meaʻai e manaʻomia mo le tino,
  • Faateleina le manava ma, e tusa ai, o le fafagaina,
  • Faʻateleina le manava mo taumafa sugary,
  • CNS Excitation
  • Faʻaopoopo le fua o le fatu,
  • Faateleina le pulelasi o le suka gastric.

Nai lo le kalama (vave ma le faʻamalosia, e fautuaina e tagata atamamai mea inu e pei o le:

  • Chicory faatasi ai ma le faaopoopoina o le susu,
  • Ierusalema artichoke kofe,
  • Laulaʻau teas
  • Kefe tiva
  • Kofe kofe ma susu susu.

Faʻalogo lelei! E manaʻomia le folasia o meainu fou i lau lava meaai, ma mataʻituina le faʻaalia o lou tino. Afai latou te leʻi faʻaosofia le tiga ma le faʻavavevaveina, ona mafai lea ona faʻalautele le fualaau.

Mo gastritis ma pancreatitis, o le faaopoopoina o meainu i le meaai e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Afai e maua ni faʻafitauli leaga, e tatau ona sailia se isi mea i se kofe kofe.

Teu i le cholecystitis

Cholecystitis o se taunuuga mulimuli o pancreatitis pe avea ma o latou tulaga manaomia, talu ai o nei faamai ua i ai se vavalalata vavalalata ma isi. Cholecystitis o se mumū i le gallbladder.

Faatasi ai ma le cholecystitis, o le meaai e tasi e fuafuaina e pei o le pancreatitis - taumafa Nu.5 e tusa ai ma le pese. Mo lenei mafuaʻaga, o le fautuaga mo tagata mamaʻi e iai faʻamaʻi e foliga tutusa. E faʻasaina foi le caffeine i le pancreatitis, ma le cholecystitis. O sea faʻasalaga o le a le maitauina ei latou e le fiafia i le kofe. Ae peitai, afai o ia o se mea e sili ona fiafia i ai, ona faigata tele lea ona teena.

O le kofe malosi e faaoso ai le ita o mucous membranes o le manava, ma e mafua ai ona faaosofia le gallbladder. O le tele o talo e amata ona faʻafefe ai le paʻu ma le mucous membranes.

E matua faasaina le kofe suauu ma mea uma e fesootaʻi ma lenei ituaiga - kofe kofe 3 i le 1 ma isi meainu. O i latou o mea oona i le uiga moni mo le gall vladder. E mafai ona e faʻaaogaina le kofe fagu, ae i ni faʻalaualalo maualalo ma faaopoopo le susu i ai. E sili le aloese mai meainu o iai le kinamoni, togafiti ma isi taimi.

Tulafono mo le ave o kofe ma pancreatitis

Ina ia aloese mai lamatiaga i le tino mai le inu o le kofe, e tatau ona e mafaufau i nisi o tulafono faigofie. A aofia ai le kofe i lau meaʻai, mulimuli ma tausisi i tulafono nei:

  1. E le mafai ona e inu kofe i luga o se manava gaogao, pei o le a faaosofia ai enzymes, ma o le a latou, i le isi itu, o le a leai se mea e teli ma o le a amata ona latou eli a latou lava okeni.
  2. E faatagaina e faʻaaoga na o le ipu i le aso. E sili le faaopoopo o le susu i le vai e faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o kofe ile tino.
  3. O le kofe vave e sili atu ona vavae ese mai au mea taumafa, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o pi kope. Soluble o loʻo aofia ai le tele o mea faʻaopopo e afaina ai le tino.

O le tulafono faavae o le tausisia lea o mataupu faavae ma usitaʻia fautuaga a tagata tomai faapitoa. A aunoa ma le faʻatagaga a le fomaʻi e faʻaaoga, e le mafai ona faʻafeiloaʻi mea inu fou i totonu o le taumafataga, ona o lenei mea e mafua mai i faʻafitauli.

Contraindications

Aʻo leʻi faʻaaogaina le kofe mo pancreatitis, e manaʻomia se faʻatalatalanoaga ma lau fomaʻi soifua maloloina.

O se faʻalavelave faʻaleagaina e le mafai ona e inu kofe faatasi ai ma le tele o le pancreatitis!

Faatasi ai ma le faʻamagalo, e mafai ona e faʻamalieina oe lava ma le kofe i totonu o se tamai voluma ma faʻamaoni faapitoa.

Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo le kofe i pancreatitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faaaoga le laupepa.

Christina, 32 tausaga:

E le mafai ona ou mafaufauina aʻu lava e aunoa ma le kofe. E le mafai ona ou ala i le taeao ma ou le inuina, ou te alu e malepe i le aso atoa. E i ai aʻu faʻafitauli i le mea e gaosi ai meaʻai, ae e le mafai ona ou teena aʻu lava le kofe. E foliga mai, seʻia oʻo i ai aʻu faafitauli faʻapitoa.

Alesana, 37 tausaga:

Sa masani ona ou inuina le kofe e toetoe lava o se lita, pe a tautala. Ae i se tasi aso, sa ou matua tigaina tiga tigaina. Sa vave ona ou manatu o le mea lea, ae o le mea moni lava o le pancreatitis ma i le taimi lava lena i le vevela. Na faasa mai e le fomai aʻu ou te inu kofe, ma ou te le manao i ai, aua o tiga e na o le matautia ma le maaleale, paroxysmal. O le taimi nei ou te le tilotilo i le kofe, o nisi taimi ou te inu ai na o le pulu, pe a ou manao i se mea e pei o le kofe. O le tofo, ioe, e le tutusa, ae leai se isi auala.

O nai fualaau o mea taumafa

I luga, na mafaufauina po oa meaai e faatagaina ma faasaina mo pancreatitis ma cholecystitis.

I le isi, e tatau ona e talanoa pe oa ni ipu e mafai ona saunia mai nei oloa:

  1. Paʻu E tatau ona aveese le oloa mai le pele, aveese fatu mai ia mea ma tipi i ni vaega laiti. Ona fufulu ai lea o nei fasi pepa mo le 20 minute, faʻataʻapeʻaina ma se masini toto ma faʻafefe. Liligi fuāvine ma fufulu apricots i totonu, faʻaopopo sina susu. E te le manaʻomia le faaopoopo o le suka, aua o loʻo aofia i totonu o le pamu.
  2. Tipi se paina uumi i ni afa se lua, aveese fatu, tipi i totonu o pusa ma tuu i luga o se pepa tao. Susunu seia kuka i le 180 tikeri.
  3. Tuu fasi fasi aano i le pito i lalo o le fafie fafie, tuu le fala o le pepa ma le kalakeke lata ane. O le aano o manu e lilo le manogi ma o le a le maoa. E mafai foi ona e kuka iʻa.
  4. O le kuliki e sili ona taua i le kuka, aua e mafai ona sau mago ma malo. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e faʻaititia muamua mo le itula i le kefir, ona faʻamalieina lea o le masima, faaopoopo fualaau faisua ma afifi i totonu o le pepa. O lea ituaiga ipu e taoina mo le 15 minute i totonu ole ogaumu, vevela i le 200 tikeri, mulimuli ane e tatau ona faaitiitia le vevela i le 160 tikeri. O le taimi e tao ai le faʻalagolago i le tele o le manulele.
  5. Soup ma meatballs ma fualaʻau. E tatau ona e ave: 2.5 lita o le suavai poʻo le suka, pata, kāloti, aniani, pati, pateta malo, moa moa, falaoamata, otaota, masima ma pata. Faʻasalalauina i totonu o se meaʻai, faʻapipiʻi le pata, falaoamata, fuamoa, greens ma masima, faʻafefiloi lelei ma tuu i se nofoaga malulu mo le 30 minute. Grate carrots, tipi pepa, aniani ma pateta. Faʻaaoga mea uma i le kuka ma faʻafefe mo le 20 minute. I le taimi o le kuka, ia faia ni polo laititi, ma tuu i totonu o le sua, faʻafefiloi ma kuka le taimi atofaina. A maeʻa le 20 minute, e tatau ona avea le masima ma masima ma faʻaopopo mea e sili ona e fiafia i ai ma lau laau.
  6. Sausa ma pateta patitis. Mo a latou sauniuniga e tatau ona i ai i le lima 7 pateta, aniani, dill, pasili, 250 kalama o le siisi ma le kuka kuka, 4 fuamoa, falaoamata ma kulimi kirimigi. Suauu pateta ma le faʻafefe. O sisi ma sisi e faʻamalolo ma faaopoopo i pateta. Ma, o fuamoa, greens, aniani ma le 2 sipuni tele o le falaoamata e lafoina i totonu o le nofoaga e tasi, o mea uma ua lelei tele. Laititi laiti tipi, faila i le falaoamata ma auina atu i se afi fafie. Pe a auauna atu, ia teuteu ma le kirimi kirimigi.
  7. Pilaf faia fualaau faisua. Onion, zucini, susu, tamato, eggplant, tipi i totonu o ni tamai cubes, faʻapipiʻi sina mea itiiti i totonu o se atigipusa e faʻapipiʻi ai le suauʻu suauʻu. Liligi se ipu araisa iina, faʻafefiloi lelei mea uma ma faʻaopopo le sua masima ina ia ufiufi ai le araisa i nai centimita. Ufiufi le puni, faatali seʻi oʻo mai le pilafula ma kuka seʻia saunia le raisa. Auauna i greens.

O fualaʻau fautuaina mo le pancreatitis ma le cholecystitis e tatau ma talafeagai.

Afai e te faʻaali sina mafaufauga, ona le foliga mai lea o le meaʻai e leai se mea.

O le a le mea o le a tupu pe afai e te le mulimuli i se meaai

Pe a le amanaʻia e le au togafitiga a le fomaʻi ma e le mulimuli i tulafono o meaʻai talafeagai, o le aʻafiaga o le toe faʻafouina o faʻamaʻi e faʻapupula.

Faatasi ai ma le alualu i luma masani o faamaʻi, o le numera o "mate" sela e tele, e mafua ai le palacreatic degeneration, ulia, maʻisuka, ma le tino.

Aua nei galo o lena meaai o le ki i se olaga umi ma maualuga.

Tuua Lau Faamatalaga