Aisea e manogi ai le mimi? Atonu o le maʻisuka

I aso nei, o le maʻisuka maualuga o le vaega lona tolu i totonu o mafuaaga o le maliu vave i tagata, lona lua na o maʻi cardiovascular ma oncoco i lenei faailoga. O le tulaga e sili ona taua mo le faaumiumi o le ola o le maʻisuka o le vave maua lea o le faamaʻi ma le vave amataina o togafitiga.

E tele faʻamaoniga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻisuka, e ui i lea, o le toʻatele o latou e amata ona faʻaalia pe a oʻo ina ua oʻo atu le faʻamaʻi i se tulaga sili ona ogaoga. Ae o iai faailoga e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻisuka i se taimi vave, o se tasi oi latou o se manogi le lelei i totonu o le uila.

I tagata soifua maloloina, o le urine, e pei o se tulafono, e leai se manogi faʻalauiloa, ae o tagata gasegase maua i le maʻisuka e maua ai se mea leaga, lea eo mai faatasi ma se suiga i le lanu ma le faifai pea o le urine. E tupu lenei mea ona o se faʻalavelave ogaoga o le endocrine i le tino, lea e aʻafia ai aʻafiaga uma o le tagata.

O le mea lea, o le manogi manogi i le urine o se faailoga lea o le atinaʻeina o le maʻisuka e le gata, ae faʻapea foi ma faʻamaʻi tiga. Ina ia mafai ona taofi lenei faiga matautia i le taimi, e taua le iloa pe faapefea ona manogi le urine i le maʻisuka, ina ia aua le fenumiai ma isi mafuaaga o suiga i le manogi o le urine.

Faʻaiʻuga o le leaga o le ula

I le maʻisuka, o le tagata maʻi ua solia le glucose e le tino ona o le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini poʻo le atinaʻeina o le inisalini o faʻamalosi. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka toto, lea e matautia mo le tagata i totonu o le loto ma mafai ai ona tupu ni faafitauli matuia.

Glucose o le faavae lea o meaʻai mo le tino atoa, o le mea lea, i le solia o lona tino, ua faamalosia o ia e vaavaai mo isi punaoa o le malosi, e pei o gaʻo gaʻo. O le mafuaʻaga lea e amata ai ona vave alu le mamafa o tagata uma e maua i le maʻisuka i le taimi muamua o le maʻi.

Ae o le ave o le gaʻo e maua mai i le fausia o oloa, e pei o le acetone, lea e malosi le tuliesea e le ate i totonu o le toto. O le faateleina o le maualuga o le acetone i totonu o le toto faatasi ai ma le maualuga maualuga o le kulukose e lua ona aafiaga le lelei i le tino.

I le taumafai e aveese le acetone ma le suka maualuga, o le tino e aveesea i latou i le urine, o le mafuaʻaga lea e atili ai ona tele naua le tele o le urination. Ae o le faateleina o le maualuga o le acetone ma le kulukose i le urine e mafai ona mafua ai le afaina tele i totoga o le tino urinary, ma mafua ai le ogaoga o le mumū.

O aʻafiaga o le faʻateleina o le acetone ma le suka i totonu o le vailaʻau:

  1. O le Urethritis o se mumu o le urethra. I lenei tulaga, o le faʻamaʻi o le urine e maua ai se manogi le lelei, ma o le urination e tuʻuina mai ma le tiga ma le mucous poʻo le faʻafefe toto,
  2. Pyelonephritis o se mumu o fatugaʻo. O lenei faʻamaʻi matautia o se masani masani o le maʻisuka. E faʻaalia i tiga ogaoga i le pito i lalo ma se manogi malosi i le uila,
  3. O le Cystitis o le mumū o le vevela. O le cystitis e faʻaalia i le tiga i le pito i lalo ma le tiga pe a oʻo mai. Faatasi ai ma lenei faamai, o le urine e manogi le le fiafia ma e masani lava ona i ai le le mautonu.

O mea manogi e faʻanatinati ma le maʻisuka

O le sosogi o le urine i le maʻisuka e masani lava e matua le fiafia ma e foliga tutusa ma le paʻu o le aano o apu. E mafua lenei mea ona o le maualuga o mea o le acetone i le urine, lea e manogi pei o fualaʻau e afaina i le faʻapala.

I le taimi lava e tasi, o le manogi o le acetone o le urine e masani ona faateleina i le faateleina o le suka o le toto. E faapitoa le lagona i le taimi o se osofaiga ogaoga o le hyperglycemia ma faailoa ai le atinaʻeina o se faʻalavelave matautia o le maʻisuka e pei o le ketoacidosis.

Ketoacidosis o loʻo faʻaalia i le maualuga o le maualuga o le acetone i le toto ma le urine, lea e avea ai le acetone o se tasi o faailoga autu o lenei faʻalavelave. E taua le faamamafa atu, i le taimi o le atinaʻe o le ketoacidosis, o le acetone e le gata e sau mai le urine, ae mai isi meaola o le tino, e pei o le afu ma le pala. O le mea lea, i lenei tulaga, o le tino maʻi ma le manava e mafai ona manogo pei o le acetone.

Afai o faʻamaʻi mumusu o le tino o meaʻai e aʻafia ai le maʻisuka, o lona uiga o le manogi o le urine e mafai ona sili atu le le fiafia. Faatasi ai ma le mumunia o fatugaʻo, vevela poʻo le urethra i le mimiti o le maʻi, e faʻapupulaina ai le masini protein, lea e amata ona vave faʻavave vave.

O se taunuuga o lenei mea, o le urini o loʻo i ai se manogi mataga mataʻutia, lea e faʻapupula e pei ona atiaʻe e le mumū. Faatasi ai ma nei faamai, o foliga vaaia o le urine e sui foi. O le a faʻafefete, faʻafefe, ma tuʻuina mai le lagona e faʻapea o lo o tafe mai i luga papaʻe paʻepaʻe. O le lanu o le urine i le maʻisuka e sili atu ona pogisa.

Faatasi ai ma le faateleina o le afaina, o le urine e mafai ona maua ai se mea manogi tuusaʻo, faatasi ai ma le lanu samasama-lanumeamata i le taimi o le urination. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi, e mafai ona aliali mai i totonu o le uila le toto o le toto, lea e faʻapitoa ai le fetida.

Ae oʻo lava i tagata gasegase e foliga mai o le maʻisuka, lea e tupu e aunoa ma ni faʻamaʻi faʻamaʻi, o le urine e ese lava le lanu, manogi, ma le lanu eseese. E mafua lenei mea ona o le maualuga o le kulukose o loʻo i ai, ona o le mamafa o le urine ma le mamafa, manogi suka, ma a maeʻa ona faʻagogo e lalagaina se paʻu paʻepaʻe.

Afai o se manogi le manaia i le mimiia na aliali mai i se fafine ao maitaga, ona ono avea lea ma faailoga mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga.

O lenei maʻi e manaomia ai togafitiga faʻafuaseʻi, aua o se mea matautia tele i le tina faʻamoemoe ma lana pepe.

Isi faailoga o le maʻisuka

O se manogi le lelei i le urini e le o taimi uma e faailoa ai le atinaʻe o le maʻisuka. E tele isi faʻamaʻi e ono aʻafia ai le tuufaatasiga ma le fua o le urine, ma suia ai lona manogi.

O le mea lea, e sese le fai atu o se tagata ua maua i le maʻisuka ona o se manogi le manogi. Mo se faʻamaoniga ogaoga, o le iai o isi faʻamaoniga o le soliga o le gaosiga o le gaʻofale ma sili ona faʻamaonia e le iʻuga o suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻe e talafeagai.

Ae o le tele o tagata, e oʻo lava ia i latou e lamatia le atiaʻe o le maʻisuka, e le o faʻanatinati e suʻe suʻe toto mo le suka. Mo lenei mafuaʻaga, o le toatele oi latou e amata ona mafaufau e uiga i le maʻisuka ae na o le maitauina o faailoga muamua o lenei faʻamaʻi masani faʻaleagaina.

Faailoga o le maʻisuka:

  1. Tele le galala. O le tagata gasegase e mafai ona oʻo atu i le 5 lita o le vai i le aso,
  2. Faʻamatalaga faifaipea ma le faʻaaogaina. O nisi tagata gasegase e mafai ona momoe,
  3. Tele le fiaai. O le tagata gasegase e faʻaaogaina se tele o meaʻai, maua ai se manaʻoga faapitoa mo lau 'ula,
  4. Paʻu o le mamafa o mea mamafa. E ui lava i le tele o taumafa, o le maʻi e faʻaitiitia le mamafa,
  5. Le malepe. O le tagata gasegase o loʻo mafatia i taimi uma mai le vaivai masani,
  6. E le lelei le malosi o manuʻa. E oʻo lava i nai tipi ma le maoaʻe e umi se taimi ma e masani lava ona avea ma mea mumū.
  7. Tue le paʻu. O le maʻisuka e tele taimi e maua ai le tele o le dermatitis, lea e mafua ai le vevela, aemaise lava i totonu o sipuni ma uʻu,
  8. Faʻafitauli leaga. O le vaaiga vavalalata e le manino, o foliga uma e foliga mai e le mautonu. I le auala, faatasi ai ma le fesoasoani le lelei, o le leai o se vaaiga i le maʻisuka e mafai,
  9. Le malosi i alii ma le faʻateleina o le faʻamalosi i fafine.

O le mea lea, o le manogi o le urine i le maʻisuka e masani ona o faatasi ma ni nai faʻamaoniga mai le lisi o loʻo i luga. O lona uiga o loʻo i ai i se tagata se faafitauli ogaoga ma le faʻaaogaina o le kulukose, o lona uiga e manaʻomia lona fesoasoani faafomaʻi mai le endocrinologist. O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaauau pea le autu o le suʻesuʻeina o urine mo le maʻisuka.

Mafuaaga o suiga o le manogi

  • Asparagus . Matou te le masani tele lenei fualaau faisua, ae o loʻo i ai se vaega faapitoa o le suamalie asparagus. I le tele o tagata, a uma ona 'ai le asparagus, o le urine e leaga. Mo se taimi umi lava, na manatu le fomaʻi o se uiga lea o se tagata, ae le faʻamaonia le manatu. O le manogi o le asparagus i le urine e mafai ona faʻaumatia e ala i le faʻaopopoina o sina fasi pine masima i le taimi o kuka.
  • Faʻamalalaina . I lenei tulaga, o le urine e sili atu ona faʻapitoa ma mauaina se manogi o le acetone. O le galala e masani ona tupu o se faailoga o le maʻisuka.
  • Urogenital tract infections (UTI). Afai ei ai se siama, o le urine e maua mai se manogi malosi, ma o isi faʻaaliga e aliali mai - toto, faʻamalolo le faʻamalolo, o le urine e leiloa lona manino ma ua le mautonu.
  • Fomaʻi O se lisi puupuu o fualaau oona lea e faʻaaogaina e le urini e suia ai le manogi - oona oona, ampicillin, omnipen, ciprofloxacin, meaola, vaʻa, vitini B6, ma isi.
  • O mafuaaga o fesuiaiga i le manogi o le urine e mafai ona avea ma cystitis, meaʻai, toilalo o le ate, leukinosis, urethritis, prostatitis, vaginitis, ma isi.

Le manogi o le urine i le maʻisuka

Ae matou te sili ona fiafia i ai, ioe, maʻisuka malosi .

Faʻatasi ma le maʻisuka, o le urine e maua ai se manogi manogi. O lenei suamalie e fesoʻotaʻi ma se faʻaopoopoga o mea e aofia ai tino o le ketone.

Afai o mea o loʻo i totonu o tino o le ketone e taua, o le urine mai fualaau aina e avea ma malosi malosi. Ma o le faailoga lea i le tagata maʻi o loʻo i ai i le tino se maualuga o le acids (acidosis), o lona uiga o le maʻisuka, mo nisi mafuaaga, ua leai se pule.

Afai e le faia ni fua i le taimi, o mea uma lava e mafai ona iu le leaga - o le sugar coma or death.

E pei ona ou fai atu, o le faʻamalalaina o se tasi o faʻamaoniga o le maʻisuka. Na te tuuina mai le urine se manogi o le acetone, ma afai e le iloa e se tasi le ala e manogi ai le acronone, ona ou faamalamalama atu lea ma se faataitaiga - o le vai mo le aveesea o le varnish e matua manogi foi.

E masani lava, o tino ketone e mafua mai le fiaai. E manaʻomia e le tino ni vailaʻau gaʻo, e taumafai e taui mo o latou vaivaiga ona o gaʻo gaʻo na teuina muamua. O le toto e sili ona mataʻiso, o le acidosis e amataina, ma o tino o le ketone ua amata ona faʻamalosi i le urine.

E manaʻomia e le maʻisuka le pulea tatau o le faʻamaʻi ma puipuia fuamini fuamalie po o mea manogi , i le masalosaloga muamua, vave ona talanoa i se fomaʻi mo se fesoasoani.

Afai o le manogi o le urine e le pa'ū i lalo o "faafitauli o le maʻisuka", ae o loʻo maasiasi, ia mautinoa e siaki le UTI.

O mea uma e sili ona lelei ia te oe, ma ia na o ni mea manogi manaia e faʻatasi ma oe. O le sootaga o le fomaʻi iinei.

Le lanu o le urine i le maʻisuka: o le a se mea e mafai ona taʻu mai e le urini

O fatugaʻo a le tagata o se okeni lea e tuusao saʻo i le metabolism. O le toilalo o le okeni e taufaamatau ma ni taunuuga ogaoga. Sugar i le urine e maua i le maʻisuka e mafai ai ona e iloa le gasegase o gasegase i le taimi. O le lanu o le urine i le maʻisuka e iai foi sona sao i le siama.

Urinalysis

Urine mo le maʻisuka e faʻaaoga mo le vave iloa o faʻamaʻi fatugaʻo. O le suʻesuʻega e faʻatinoina a itiiti ifo faalua i le tausaga. Mo suʻesuʻega i fale suʻesuʻe, e faʻaaogaina i aso taitasi ma le tasi vaega ole urine. O le palapala o se vai ola ma lona tino atoa o loʻo suʻesuʻeina.

O se suʻega urine e faʻamaonia mo le maʻisuka e mafai ona tele ituaiga:

  • taeao
  • diuresis i aso uma
  • suesuega a Nechiporenko,
  • suega e tusa ai ma le Zimnitsky.

Mo le suʻesuʻeina o le faʻasolosolo o le taeao, e tatau ona aoina le vaega pito i totonu i totonu o se pusa tioata pe a maeʻa le faletaele maeʻaeʻa o le tino i fafo. O le auiliiliga e faia i le sili atu i le 1.5 itula i le maea ai o le aoina. O le suʻesuʻega e faʻatagaina ai oe e iloilo le aoga o fatugaʻo, cardiovascular, digestive ma le puipuiga.

Afai e te masalomia le maʻisuka, o le kulupu o le kulukose e maua mai i aso taitasi o le mimila ua faatonuina. O le suʻesuʻeina o le kulukose o loʻo faʻaalia ai se maʻi le tumau o le faʻamaʻi, faapea foi ma le i ai o isi fatuga o fatugaʻo. O le foliga mai o le suka i le suʻesuʻega e manaʻomia ai togafitiga vave.

Urinalysis e tusa ai ma le Nechiporenko e mafai ai ona e fuafua i se microscope le numera o leukocytes, toto toto mumu ma le kulini i le 1 ml o le palapala. O suʻesuʻega e iloilo ai le faatinoga o fatugaʻo. E masani lava, o elemene elemene e le tatau ona sili atu i le laasaga o le filtration. Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi fatugaki, ua maua ai le faateleina o faailoilo. O le metotia o se faailoga taua o togafitiga ua faatonuina.

O le suesuega a Zimnitsky ua avea ma faailoga o galuega autu a fatugaʻo:

  • siaki i aso taitasi
  • taulaʻi
  • le fiafia.

Afai ei ai le soliga o le totoga o le sosoʻo, ona aafia ai lea o le lelei o le auiliiliga. O se suʻesuʻega ua faʻamaonia mo le masalomia o le atinaʻeina o le le atoatoa o le maʻisuka.

E masani lava, o le maʻisuka e aʻafia ai isi maʻi fatu fatu. I lenei tulaga, o le mafuaaga autu lea o togafitiga e mafua ai. O se faʻalavelave o suiga o falemaʻi e faʻaalia ai le amataina o faʻafitauli o le maʻisuka.

Faʻailoga o Renal

O le a lava le umi e le sili atu ai le maualuga o le suka i se tulaga, e matua gauai uma lava i le renal glomeruli i le toto. A vave ona faʻavave le kulūkose vevela, o le a amata ona faʻaogaina e fatuga e ala i le filiga.

I totonu o se tagata soifua maloloina, o aso uma o le urine e mafai ona aofia ai suauu e le o fuafuaina e metotia falesuesue.

O le aso faatagaina o le kulukose e 2.8 mmol / l, ma o le taeao e le tatau ona sili atu i le 1.7 mmol / l glucose.

Faitau foi: Pe o le le atoatoa i le maʻi suka

O le aofaʻi o fatugaʻo e amata ai le suauu gaʻo i le urine e taua o le tapuni pito i luga. O lenei faailo e taʻitasi.

O le pito i luga o le tapuni e 7-10 mmol / L. Faatasi ai ma le faateleina o le suka toto, o le tele o le urination e faateleina. E aveesea e le tino le sili atu o le kulukose.

Ole tali puipuia lea mai aafiaga leaga o le hyperglycemia.

O se lauiloa lauiloa mo le fuafuaina o le tulaga o le tagata lava ia o le mafai ona gafatia o le kulukose. Ina ia faia lenei mea, ia gaogao le vevela. A maeʻa le 30 minute, fua le kulukose toto, aoina mai le urine ma suʻesuʻe le suʻesi o loʻo i totonu. O lenei faiga e tatau ona faia i ni nai taimi. O le fuainumera o fuainumera e fuafua ai le tapulaʻa lautele.

Pe a mataʻituina le maualuga ole kulukose o le toto, e tatau ona mataʻituina ma le mataʻituina le pito i luga. O lenei mea o le a aloese ai i le tuai o faʻafitauli o le maʻisuka. A uma, pe afai e le taofia le faamai, ona mafai lea ona liua i le fatuga fatu. O le gasegase o le tino o le tasi o faafitauli ogaoga o le maʻi suka e mafua ai le oti.

Urine mo le maʻisuka

O se tagata soifua maloloina e maua mai i le vaomago samasama samasama. Le manogi ma le lanu o le urine fai mai tele. O le lanu o le urine i le maʻi suka e eseese lava e fuafua i luga o le mamafa mamafa. E tele atu vailaau oona i lo o isi meaola.

O se tagata e maua i le maʻisuka e faʻaaogaina se tele o le vai. Faʻamatalaina i fatuga, o le urine e toetoe lava a manino. O se uiga taua lenei mo le maʻisuka.

I le le lava o le inisalini, o le tino e maua ai le faʻaleagaina o le kulūkose ua taʻua o ketones. O tino Ketone oona le tino. O le pasi atu i fatugaʻo, o le konesones ua tele i le urine. O lenei mea mataʻutia ua taua o le ketonuria. I le taimi lava e tasi, o se manogi manogi o le acetone e matauina. E avea le Urine ma lanu samasama.

Suʻeina o le lanu o le urine e taʻu mai ai le manaʻomia mo le fetuunaiga ole inisalini. A oʻo mai le ketonuria, e tatau ona faia le faʻataʻitaʻiga i le 4 itula seia oʻo i le tulaga e faʻamautuina faʻamalosi faapitoa.

A maeʻa le mou atu o tino o le ketone i le urine, e pulea le setete mo le isi 2 aso. Afai e le muta le gasegase o le ketonuria i totonu o le aso, ona faʻaauau lea o togafitiga ile falemaʻi.

I le 10% o mataupu, o le ketonuria i tagata mamai e maua i le maʻisuka e iu i le oti.

Faitau foi Glucometers i le taimi nei e aunoa ma ni suʻega suʻega

Ou te manao e matauina o le lanu o le urine e tele lona faalagolago i mea taumafa taumafa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o beets, pumpkins, kāloti ma fugalaau e maua ai le urina se lanu sili atu. Ae e le o se togafitiga. E na o le siakiina ole falesuesue o mea e faʻaleagaina ai le metabolic e talafeagai.

Faʻailoga o fatuga o maʻi suka

O fatugaʻo e aveesea le tele o le vai mai le tino faʻatasi ai ma oloa gaʻo ma toxins. I le maʻisuka, e oʻo atu i le 45% taimi o faʻamaʻi fatugao. O le maʻi ua taʻua o le nephropathy o le maʻisuka.

O le taimi sili ona taua mo le maʻi o le 5 tausaga muamua lea o le maʻi. Afai na iloa le faamai i le taimi lenei, ona oʻo mai loa lea o faafitauli e le o toe mamao. A aunoa ma se togafitiga talafeagai mo le lima tausaga, o le a le mafai ona faʻaleagaina le fausiaina o fausaga.

O le tele o vai, glucose ma mea oona e pasi atu i fatugaʻo. O le faateleina o le fuainumera o le filtration e taʻitaʻia ai le vave ona faʻaaogaina o le lapoa tupales ma le faʻatusatusaga o le glomeruli. O fatugaʻo ua faʻaleagaina, palasi ma mimiti.

Suia le fausaga, e le mafai e le fatuga ona taulimaina avega muamua. O le aofai o plasma ua gaosia ua vave faʻaitiitia.

O se tasi o faʻamuamua muamua o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le tino o le microalbuminuria. O foliga mai ia o le protein i urine i aso taitasi. I le faʻaopoopoga i le protein ma le kulukose, o le faateleina o le toto maualuga e taʻu mai ai le gaʻo. O le malosi o le malosi o le tino e faʻagesegese ai le faʻaumatia o le okeni

Afai, faatasi ai ma se suʻesuʻega atoa ma suʻesuʻega i fale suʻesuʻe, faʻamaonia togafiti ua iloa, ua faatonuina e le fomaʻi togafitiga faapitoa. O le togafitiga e faʻamoemoe i le faatumauina o le metabolism autu ma le faʻamalologa galuega. Ae ui i lea, e le mafai ona fofo atoatoa fatugaʻo. I le tino o le nephropathy, faʻapipiʻi ma le fatuga o le gaosiga o fatugao ua toe faʻaaogaina.

Faaiuga

O suiga i le urini e le o taimi uma e maua ai le maʻisuka. E mafai ona tupu i na o taimi faigata. Afai o le faʻamaʻi ua i ai i le tulaga o le faʻaauau pea ona totogi, ona faʻaaogaina lea o auala eseese e avea ma mafuaʻaga o le aliali mai o suiga i le faanatinati. Ae ui i lea, o se suʻesuʻega masani mo le maʻisuka e tatau ona faia ia le itiiti ifo ma le ono masina.

O le a le manogi le manogi o le urine i le maʻisuka

  1. Urine manogi o le acetone i le maʻisuka

O le mumusu o le mumusu - faatasi ai ma se suiga i le tumau o le urine, manogi, faʻaalia le toto.

  • O le Pyelonephritis o se faʻalavelave faifai pea i le maʻisuka, faʻatasi ai ma le tosoina o tiga i le vanu o le lumbar, ma talu mai le amataga o le faʻaogaina o le maʻi, o le urine e maua ai se manogi le lelei.
  • I le cystitis, o le urine e talitutusa ma faʻamaʻi o le maʻisuka, o lona uiga, e manogi pei o le acetone.
  • O le manogi o le manogi o le ammonia o le mea lea e sili ona taatele, lea e mafai ai ona iloa le maʻisuka latene. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le manogi o le acetone e mafai ona faʻaalia ai le amataina o se faʻalavelave matamuli e mafua ona o le maalili, le paleni o meaai, ma le atinaʻeina o le maʻi. E tele mafuaaga o le popole pe a aliali mai se uiga.

    E masani lava, o le maʻisuka ua leva, lea e faasolosolo ina liua i se faamai o le ituaiga 1 po o le 2, o loo i ai se faaaliga e tasi - e masani ona uunaia i le urinate ma le foliga mai o se manogi o le acetone.

    E mafai ona tupu lenei mea i se tasi taimi: o se manogi e le i iloa muamua e aliali mai i le taimi o le urination, faʻamaonia, pe a maeʻa ona tupu aʻe se coma hyperglycemic.

    I le tulaga sili ona lelei, e tele aso e fesuiaʻi i le va o nei tulaga e lua ina ia mafai ai ona maua le taimi e toe maua ai le maualuga o le suka.

    Faailoga faʻapitoa o le maʻi

    Pe a suia le manogi o le urine, e tatau ona e gauai atu i na lagona o le tino mafanafana:

    • mamafa o le paʻu, pallor o le paʻu,
    • foafosis - e manogi pei o le acetone,
    • lagona o le fia inu pea, foliga mucous mugo,
    • vaivai, le lelei pe a uma ona 'ai se suamalie,
    • fiaaai faifai pea, vevela,
    • suiga i manaoga ma mea e fiafia i ai,
    • solia o le gaioiga masani,
    • lima matua, tiga o le ulu, fula o lima,
    • o le faʻaalia i luga o le paʻu o vaega o le inflammatory, abscesses e le faʻamalolo mo se taimi umi.

    I le tuufaatasiga, o nei faailoga uma, faatasi ai ma se suiga i le aofaiga ma le sosogi o le urine, e ono taʻu mai ai le amataina o le maʻisuka. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa, ia faia togafitiga e tatau ai: se suʻesuʻega lautele o le toto, urine, feces, suʻesuʻega a se endocrinologist ma isi faʻaopoopoga faʻavae e faʻamaonia ai pe le faʻatagaina ai le siama.

    O se manogi le lelei o le acetone e mafai ona lagona mai le maʻisuka i le taimi o le faateleina o le kulukose toto. O lenei mea o loʻo fautua mai ai le ono tulai mai o se atinaʻe faʻafuaseʻi o se coma.

    I lenei tulaga, o le tagata e tali atu ma le vaivai, o loʻo i ai i se tulaga vaivai.

    I le uiga le lelei o le manogi, e mafai ona iloa se tulaga mataʻutia o le latalata atu i le coma ma le taimi fesoasoani i le maʻi e ala i le valaau atu i se falemaʻi poʻo le tosoina o se tui o le inisalini.

    I nisi tulaga, o le maʻisuka e le o faʻatasi ma soʻo se suiga i le mimi, sei vagana ai le taimi o le faʻavavevave ma le faʻateleina o le toto suka.

    Afai o le togafitiga o le maʻisuka e manuia, o le taumafataga ma mea taumafa e mulimulitaʻia, o isi mafuaaga e tutoatasi mai le maʻi faʻamaʻi atonu o le mafuaaga lea e suia ai le urini.

    O le mea lea, i soo se tulaga, pe a foliga mai sea ituaiga o faailoga, e tatau ona faia se suʻega, suʻesuʻeina le tulaga lamatia moni o le faʻaalia o le fofo faʻaleagaina o le faʻalapotopotoga faʻapitoa e aʻafia ai le faʻamaloloina o le puipuiga ma le tele o vailaʻau faʻasaina.

    Suiga i le auiliiliga o le urine i le maʻi suka: lanu, lapoa, le i ai o le polotini, glucose ma isi mea

    I le maʻisuka, o matātā faʻafesoʻotaʻi o le urine e ese le ese mai masani.

    E mafua ona o faʻafitauli eseese i le tino na mafua ona o le le lelei o le tino o le endocrine.

    Mafaufau pe faʻapefea ona suia le urine i le maʻisuka, ma pe aisea e taua tele ai le siakiina e le aunoa o le tino i totonu o se fale suesue po o le fale.

    O le a se mea e faʻaalia ai le suʻesuʻeina o le urine i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka?

    30-40% o tagata e maua i le maʻisuka ei ai faafitauli ma o latou fatuga ma le polokalama o le urinary.

    O le tele o taimi, o nei gasegase e faʻaalia ai le pyelonephritis, nephropathy, cystitis, ketoacidosis.

    Talu ai o nisi o faʻamaʻi ua lisiina ua i ai se vaitau umi umi, e le mafai ona iloa i taimi uma. Urinalysis o se auala faigofie ma le taugofie lea e mafai ai e le fomaʻi ona vaʻaia o loʻo faʻaleagaina le faiga o le gasegase i totonu o le tino.

    E le gata i lea, talu ai suʻesuʻega i suʻesuʻega o suʻesuʻega suʻesuʻe, e mafai e le fomaʻi ona vaʻaia i taimi uma soʻo se suiga i le tino na mafua ona o le maualuga o le toto o le tagata mamaʻi.

    O se suʻega faʻamatalaga mo le maʻisuka ua tuʻuina atu i ni mataupu se tolu:

    • gasegase gasegase o le gasegase gasegase na maua i le taimi muamua,
    • fuafuaina le mataituina o le togafitiga ma le tulaga oi ai nei o le maʻi,
    • faʻamalamalamaga o le siama i le i ai o mea faʻalavelave faʻafefe: oso i le mamafa o le tino, fesuiaiga i le kulūkose, faʻaitiitia le gaioiga faaletino, ma isi.

    E le gata i lea, o le auiliiliga e mafai ona tuʻuina atu i so o se taimi ma i lau oe lava gaioiga.

    Glucose, o se porotini i isi mea i le urine ma le maʻisuka

    Ona o le gasegase o le maʻisuka ua le mafai ona taulimaina le gaosiga o le tele o suka i totonu o le tino, o le sili atu o le kulukose e alu i le urine.

    Sei o tatou faʻamalamalama e le tatau ona i ai le suka i le faanatinati o se tagata soifua maloloina.

    E tele taimi e galala le maʻi, ma o le tele o mea faalilolilo e mafai ona oʻo atu i le tolu lita i le aso. Taumafai e urinate, pei o se tulafono, faʻaola. O le isi faʻamatalaga iloga faʻapitoa o le polotini.

    O lona anotusi e le tatau ona sili atu i le 8 mg / dl pe 0.033 g / l i le aso. Afai e sili atu le masani, o le a faailoa mai ai o le gaioiga o le gaioiga o fatugaʻo ua faʻavaivaia.

    O tino pepe Ketone e tele lava ina maua i le urine o le maʻisuka (e le tatau ona maua e tagata soifua maloloina). E faia i le taimi o le gaosia o gaʻo i tulaga o le le lava o le inisalini. Afai e maualuga le maualuga o tino o le ketone, o le a lamatia tele ai le soifua maloloina o tagata.

    Suiga i le susu o le maʻisuka

    E suʻesuʻeina le vai o le urine e ala i le faʻaaogaina o se suʻega ole suʻesuʻega ole suʻesuʻega ole microscopic.

    I le faagasologa o auiliiliga, o le agavaa ma le aofaiga o le tuufaatasiga o vaega elemene o le urine ua iloiloina. O nei mea e aofia ai sima, siama epithelial, siama, paʻu vai, faʻapea foʻi ma sela paʻepaʻe ma sela mumu.

    O le microscopy o le toto o le urine o se suʻesuʻega tutoatasi lea e faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faaopoopo i se suʻega masani o le urine. Faamoemoega: ia iloa le auala e galue ai fatugaʻo, faʻapea foi le faʻamaonia le aoga o togafitiga.

    I luga o faʻamatalaga ole microscopy ole suauu urine ile laulau:

    ParakalafaTulaga masani i aliiTulaga masani i tamaitai
    Slimetoesea po o le tau le maualalotoesea po o se tupe maualalo
    Bacterialeaileai
    Suamalieleaileai
    Epiteliumitiiti ifo i le 3itiiti ifo i le 5
    Laʻau toto mumuleai se sili atu nai lo le 3leai se sili atu nai lo le 3
    Laʻau paʻepaʻe totoitiiti ifo i le 5itiiti ifo i le 3
    Pulufanaleai poʻo le nofofualeai poʻo le nofofua

    O faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia ai e le o lelei le faiga o le urinary system. O le faʻamaʻi mulimuli e mafai ona faia e se fomaʻi.

    Le mamafa o le urine i le maʻisuka

    O lenei faailo e atagia ai le gafatia o fatugaʻo e faʻapipiʻi ai le urine. O le mamafa masani masani mo se tagata matua e tatau ona i ai i tulaga nei: 1.010-1.025.

    Afai o le maualuga o le urine e maualalo, atonu o le a faailoa mai ai le pipisi o le maʻisuka, faʻaleagaga o le tino po o faʻamaʻi tuga ogaoga.

    O se faʻamaʻi maualuga e mafai ona taʻu mai ai e le gata o le maʻisuka, ae faʻapea foi faʻamaʻi o le fatu ma gaʻo, faʻamalaina, faʻaputuina o polotini, suka poʻo toxins i le tino.

    Le manogi o le acetone

    E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

    Afai o le urination e o mai faatasi ma le foliga mai o se manogi o le acetone, o se faailoga matautia lenei e mafai ona taʻu mai ai ua atiae e le tagata maʻi le ketoacidosis.

    Faatasi ai ma lenei faigata o le maʻisuka, ua faaleagaina ai e le tino ana lava oloa o gaʻo, e mafua ai le fausia o ketones, lea e faʻaaogaina e avea o se punaoa malosi.

    Faatasi ai ma se soliga o le gaosiga o le gaʻo, o le urini e amata ona paʻu o le acetone. O le tulaga e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi, ona e lamatia ai le toʻatasi ma le oti.

    Aua le taumafai e aveese le manogi o le acetone oe lava. I ni nai aso talu ona tupu, e mafai ona e pauu i totonu o se paʻu, o le mea la pe a oʻo mai sea uiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi.

    E faʻapefea ona siakiina le mimi ma le toto mo le suka i le fale?

    O le auala sili e iloa ai pe o le a le maualuga o le kulukose i le plasma e aunoa ma le asiasi i se falemaʻi o le faʻaaogaina lea o le mita o le kulukose o le toto.

    Mea faʻaonaponei faʻaonaponei e saʻo, ave sina siʻitia avanoa, e le taugata, ma e mafai foʻi e se tamaititi ona faʻaaoga.

    O faʻataʻitaʻiga o le suʻega e sili ona lauiloa i le maʻisuka. Ina ia iloa le i ai o le kulukose i le faanatinati i le fale, e mafai foi ona e faatauina fasi pepa faataitai.

    E lafoina i totonu o se fagu faʻanatinati pe sui i lalo o se vaitafe o le urini ao faagasolo se malaga i le faletaele. Ae peitai, latou te tali atu pe afai o le kulukose i totonu o le toto e sili atu nai lo le 10 mmol / l (i lenei tulaga, e le mafai e le tino ona gaosia, ma ulu atu i le polokalama urinary).

    Urine Sugar Test Strips

    E taua le suʻesuʻeina o fuamini pe afai o loʻo i ai oe i le maʻisuka ituaiga 2 - afai o le maʻi e atiae e tusa ai ma le ituaiga muamua, o le suʻega ma fasi pepa e le o malamalama.

    E tatau ona fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine i le taeao, i luga o se manava gaogao, ma e lua foi itula talu ona 'ai. Afai e maua oe i le maʻi suka, toe fai fua e fautuaina i aso uma.

    E uiga i mafuaaga o le suka i le urine ma le maʻisuka i le vitio:

    Ole faʻataʻitaʻiga masani mo le maʻisuka e mafai ai ona e mataʻituina le alualu i luma o le maʻi, ma faʻaititia ai foi le lamatiaga o faʻalavelave matautia.

    Aua le faʻagaloina fautuaga mai le fomaʻi - ia faia suʻesuʻega i taimi uma, ma o le ae iloa uma faamatalaga talafeagai e uiga i le setete o lou tino.

    Mafuaʻaga o le Matutua

    E mafai ona tupu Ketonuria mo mafuaʻaga eseese, e fuafua i le ituaiga o maʻisuka ma le tele o meaʻai e faʻaumatia i aso uma. Afai ei ai se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma o le tino e maua mai ai sina inisalini, ona amata ai lea ona gaosia e le tino nisi kiona.

    O lona uiga, o le tino, e le lava le insulin e maua ai le malosi mo ona sela, e faaleagaina ai le tino (gaʻo ma maso) e fatu ai konesoni e mafai ona faʻaaogaina e avea ma suauu.

    I le maʻisuka ituaiga 2, o le manogi o le acetone i le urine o se faailoga o le vaivai o le gaosia o oe lava inisalini, o se taunuuga o maʻi faʻamaʻi poʻo le aveina o togafitiga, estrogens, cortisone ma gestagens.

    O le manogi o le acetone i le urine i tamaiti e masani ona lagona i le maʻisuka ituaiga 1. E lauiloa foi o le suka suka, ona o lenei maʻi e masani ona maua i tamaiti, e ui e mafai ona atiaʻe i soo se matua.

    O le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua ai le maua o le peta o le beta i le pancreas e oti ai, ma e le mafai e le tino ona lava le insulin e aunoa ma ia mea e faʻamautu ai le maualuga ole kulukose o le toto. O Ketoneuria foi e tupu i le taimi o le laititi ma i le vaitau o le tuputupu ae malosi o le tino i tamaiti soifua maloloina ma tamaiti.

    I le taimi o le maitaga

    O le manogi o le acetone i le urine e masani lava ona tupu i fafine maʻitaga oe le maua i le maʻisuka. E ui lava e le o se faailoga lea o le ogaoga o le maitaga i le tino, e mafai ona faʻalavelave tele ai se tamaitai o loʻo popole i lona soifua maloloina ma le tulaga o le tamaititi.

    Ketonuria i le taimi o le maitaga e faailoa ai o le tino o le tino e le lava le kulukose mai le toto, ma, o le mea lea, o se fafine maʻitaga e le mafai ona lava le malosi e ala i le talepeina o meaʻai gaʻo.

    E tele mea taua e mafua ai le i ai o ketones i le urine, e aofia ai:

    • faʻamaʻi
    • meaai le lelei po o meaai maualalo-calorie,
    • o nisi o faailo masani o le maʻitaga, e pei o le gaioiga, vili, e mafai foi ona taʻitaʻia ai le faʻatuputeleina o le fausia o ketones.

    Ma le mea mulimuli, o le manogi o le acetone i le urine e mafai ona tupu i le maʻisuka faʻamaʻi i fafine maʻitaga - o le faateleina o le toto suka. E masani lava o lenei tulaga e mou atu pe a uma ona fanau, ae e mafai ona tumau i se fafine i le olaga mulimuli. I le lamatiaga, o fafine ua mamafa tele (BMI mai le 25 i le 40), faʻapea foʻi ma tamaitai e sili atu i le 25 tausaga.

    O le faʻatulagaina o le BMI e matua faigofie lava, o le ave o le mamafa i kilokalama ma vaeluaina e le tuputupu ae i le mita. E mafai ona maitauina o le maualalo o le ketones e le afaina ai le fetus, ae o le ketonuria e ono lamatia ai le fomaʻi, ma e mafai foi ona taʻu mai le maʻisuka faʻamaʻi. O nisi suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o pepe e fananau mai i tina ei ai le ketonuria e ono i ai le IQ maualalo ma le aʻoaʻoina o faafitauli i le lumanaʻi.

    Faailoga o le faʻaopoopoga o ketones, faʻaopoopo i le manogi o le acetone i le urine, e aofia ai:

    • Talia.
    • Faʻavaʻa vave.
    • Nausea.
    • Faʻamalalaina.
    • Manava malosi.
    • Manatua matala (seasea).
    • O se tagata gasegase i le ketonuria e mafai ona manogi pe manogi mai le gutu i nisi taimi.

    O le suʻesuʻega o le ketonuria e mafai ona le gata i le falemaʻi, ae i le fale, mo lenei faʻamoemoe o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga faapitoa e mafai ona faʻatau i soo se fale talavai. O loʻo aofia ai vailaʻau e tali atu i le acetone ao suia le lanu. O le uaua e tuʻuina i se faʻataʻitaʻiga o le urine e siaki ai suiga o le lanu.

    O lenei suiga ua faʻatusatusaina i le lanu lanu.Mo se suʻega suʻega, e tatau ona e pasia se suʻega i le taeao. E masani lava, o ketones i le urini o loo toesea pe o iai i ni vaega laiti.

    O lenei fuainumera o loʻo faʻaalia e le faaopoopo:

    • E tasi le isi, o le tali vaivai o le urine i le acetone.
    • Mai le 2 i le 3 faaopoopo - o se tali lelei, e manaʻomia ai feutagaiga ma le fomaʻi poʻo le fomaʻi (mo se fafine maʻitaga).
    • E fa faʻatele - o le tele o ketones i le urine, e manaʻomia ai togafitiga faʻasoifua vave.

    O suʻesuʻega e iloa ai o le acetonuria e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le toto, lea e iloa e mafua ai le ketoacidosis - o le solia o le metabolism o le carbohydrate.

    O lenei, i le itu, e tau atu i aafiaga eseese e mafai ona lamatia ai le ola, e pei o le maʻi suka, cerebral edema, le iloa o le mafaufau ma le oti.

    O le mea lea, e taua tele le fuafua mo vave togafitiga pe a oʻo i luga le maualuga o ketones i luga o le tulaga masani.

    Togafitiga o le faamai i vailaau:

    • Faʻafefeteina faʻafefeteina. O se tasi o faʻamaoniga o le ketoacidosis o le urination faifai pea, lea e iu ai ina mafua ai le leiloa o le tino. O le mea lea, e manaʻomia le faʻaleleia mo lenei gau e ala i le afaina o le afaina.
    • Faʻafouina o le eletise e faʻaaoga ai le toto o le Ringer. O nisi taimi, o le tulaga eletise i le tino o le maʻisuka ma le ketoacidosis e matua maualalo lava. O nisi o faataitaiga o eletini eletise e aofia ai le sodium, chloride, ma le potassium. Afai o le leiloa o nei eletise e tele, e le mafai e le fatu ma maso ona taofiofi lelei.
    • Afai o sē maʻi ile maʻisuka e manogi mai i le urine ma le acetone, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina ni vailaʻau e mafai ona aʻafia ma aveesea toxins mai le tino. O nei vailaʻau e aʻafia ai: Smecta, Enterosgel, ma faʻamalosi e faʻaaogaina ai le afi.
    • O le togafitiga o insulin o se tasi lea o auala autu o le tetee atu i le acetonuria. O le insulin e fesoasoani e saturate sulu i le kulukose, ma maua ai le malosi o le tino. I le tele o tulaga, o le tui tasi o inisalini i aso taitasi e lava. Ae ui i lea, i nisi tulaga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le maʻi e ave ni tui se lua - i le taeao ma le afiafi.

    O se soifua maloloina lelei ma paleni o le a fesoasoani i le pulea o le mafuaʻaga e mafua mai i le maualuga o le ketones i le tino. E taua le faʻaesea mai mea taumafa o mea taumafa taumafa e maualalo i vailaʻau faʻamalosi, faapea foi ma mea e maua mai le sulfur.

    O meaʻai oona e pei o le matelaina, o le mea lea o loʻo taumafai le tino e suʻe isi auala e maua ai le malosi. Fualaau aina fou ma fualaau faisua e tatau ona aofia i le taumafa o le maʻisuka.

    O le faʻaaogaina o meaʻai faʻamaualalo (GI) e mafai ona fesoasoani e puipuia pe faʻaititia le ketonuria.

    O nei oloa e aofia ai:

    • kukama
    • aniani
    • paʻu paepae
    • eggplant
    • peaches
    • apricots
    • apu
    • failaʻau
    • radis
    • mumu pepa
    • pepa suamalie.

    E le tatau ona e alu i se meaai pe afai o le maualuga o ketones i le urine e maualuga. I lenei tulaga, o togafitiga ma le inisalini ma se kululu o le a manaomia e aumaia le maualuga o le suka i le maualuga o le maualuga.

    O fafine maʻitaga ma tina lacting o latou tinamu manogi o le acetone ua fautuaina ina ia aofia ai i paleni paleni fualaau fou, fualaau faisua, meaʻai susu ma cereals.

    E manaʻomia e tamaiti ona inu fualaau mamago, ma faʻaaoga le fuafasi nai lo le suka. E le gata i lea, i le maliega ma le fediatrician pediatric, e tatau ona tuʻuina atu i le tamaititi le vitamin nicotinamide, lea e fesoasoani i le faʻatonutonu o le metabolism glucose.

    E faʻapefea ona faia se faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka?

    E faigata tele ona iloa le i ai o le acetone i le urine e ala i siama masani ma suʻesuʻega toto.

    E mafai ona faia lenei mea i luga o se falemaʻi (i totonu o le falemaʻi talafeagai), pe oe manaʻomia le faʻaaogaina o suʻega faʻapitoa mo le faʻaaogaina o fale, lea e mafai ona faʻatau i soo se fale talavai.

    E le gata i lea, i totonu o suʻesuʻega, e le na o le i ai o ketones e maua, ae o lo latou faʻasoa. Ae o suega masani masani e fesoasoani e iloa ai le i ai o lenei vailaau i le urini ma o le a mafai ona faʻaalia lona lata mai.

    30-40% o tagata e maua i le maʻisuka ei ai faafitauli ma o latou fatuga ma le polokalama o le urinary.

    O le tele o taimi, o nei gasegase e faʻaalia ai le pyelonephritis, nephropathy, cystitis, ketoacidosis.

    Talu ai o nisi o faʻamaʻi ua lisiina ua i ai se vaitau umi umi, e le mafai ona iloa i taimi uma. Urinalysis o se auala faigofie ma le taugofie lea e mafai ai e le fomaʻi ona vaʻaia o loʻo faʻaleagaina le faiga o le gasegase i totonu o le tino.

    E le gata i lea, talu ai suʻesuʻega i suʻesuʻega o suʻesuʻega suʻesuʻe, e mafai e le fomaʻi ona vaʻaia i taimi uma soʻo se suiga i le tino na mafua ona o le maualuga o le toto o le tagata mamaʻi.

    O se suʻega faʻamatalaga mo le maʻisuka ua tuʻuina atu i ni mataupu se tolu:

    • gasegase gasegase o le gasegase gasegase na maua i le taimi muamua,
    • fuafuaina le mataituina o le togafitiga ma le tulaga oi ai nei o le maʻi,
    • faʻamalamalamaga o le siama i le i ai o mea faʻalavelave faʻafefe: oso i le mamafa o le tino, fesuiaiga i le kulūkose, faʻaitiitia le gaioiga faaletino, ma isi.

    E le gata i lea, o le auiliiliga e mafai ona tuʻuina atu i so o se taimi ma i lau oe lava gaioiga.

    E suʻesuʻeina le vai o le urine e ala i le faʻaaogaina o se suʻega ole suʻesuʻega ole suʻesuʻega ole microscopic.

    I le faagasologa o auiliiliga, o le agavaa ma le aofaiga o le tuufaatasiga o vaega elemene o le urine ua iloiloina. O nei mea e aofia ai sima, siama epithelial, siama, paʻu vai, faʻapea foʻi ma sela paʻepaʻe ma sela mumu.

    O le microscopy o le toto o le urine o se suʻesuʻega tutoatasi lea e faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faaopoopo i se suʻega masani o le urine. Faamoemoega: ia iloa le auala e galue ai fatugaʻo, faʻapea foi le faʻamaonia le aoga o togafitiga.

    ParakalafaTulaga masani i aliiTulaga masani i tamaitai
    Slimetoesea po o se tupe maualalotoesea po o se tupe maualalo
    Bacterialeaileai
    Suamalieleaileai
    Epiteliumitiiti ifo i le 3itiiti ifo i le 5
    Laʻau toto mumuleai se sili atu nai lo le 3leai se sili atu nai lo le 3
    Laʻau paʻepaʻe totoitiiti ifo i le 5itiiti ifo i le 3
    Pulufanaleai poʻo le nofofualeai poʻo le nofofua

    O faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia ai e le o lelei le faiga o le urinary system. O le faʻamaʻi mulimuli e mafai ona faia e se fomaʻi.

    I le maʻisuka, o matātā faʻafesoʻotaʻi o le urine e ese le ese mai masani.

    E mafua ona o faʻafitauli eseese i le tino na mafua ona o le le lelei o le tino o le endocrine.

    Mafaufau pe faʻapefea ona suia le urine i le maʻisuka, ma pe aisea e taua tele ai le siakiina e le aunoa o le tino i totonu o se fale suesue po o le fale.

    O le urine o se tagata soifua maloloina e faʻaalia i le leai o le manogi, e le aoga, samasama samasama. I le maʻisuka, o loʻo i ai se toilalo i le metabolism o gaʻo kuluga ona o le faaleagaina o le endocrine polokalama. O le urine e faʻanofoina ma maua ai se manogi manogi o le taamilosaga o apu po o le acetone. Faʻasagaga o le faʻalauteleina o microflora pathogenic, faʻamalosi e urinate e sili atu ona masani. I le gasologa o le aso, o le volumine o le mimilo na alu ese i le 3 lita.

    Talu ai e le mafai e gaʻo ona taulimaina le gaioiga o le maualuga o le suka, o le tele o meaʻai e ulufale atu i le urine. I lenei tulaga, ua faaopoopo le suavai faaopoopo, ua mafua ai ona maua e se tagata se lagona faifai pea o le galala. O le maualuga o le kulukose e fesoasoani i le gaosia o tino o le ketone. O nei mea e mafua mai i le gaʻo o le gaʻo e aunoa ma le i ai o le inisalini ma e mafai ona afaina i le tino i ni aofaiga tele.

    O faʻamatalaga mo suʻesuʻega suʻesuʻega a le suʻesuʻega o le urine o uluai soliga ia o le gau o le kulukose. Tofia e pulea le ala o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻaalia o le maʻisuka faʻatoʻateleina i le tagata maʻi, lea o loʻo faʻaalia i osofaʻiga faʻasalalau i le kulukose, paʻu o le mamafa, le atoatoa o le tino ma le le atoatoa.

    I le afiafi o le auʻiliʻiliga, e tatau ona vavaeese oloa mai le taumafataga e mafai ona suia ai le paolo o le urine (beets, kāloti, blueberries), faʻapea foi le taofi o le faʻaaogaina o togafitiga. O le vaega muamua o le urine e tuʻuina atu i le fale suesue (

    50 ml), na aoina i totonu o se pusa tioata, e le sili atu i le 2 itula i le maea ai o le urination.

    I le maitaga

    I fafine o loʻo tauaveina se tamaititi, o le i ai o le acetone i le urine e mafai ona faʻaalia tonu ai le le lelei o meaai.

    O le manogi o le acetone i le urine ma mai le gutu e maua ai le maʻisuka e mafai ona faʻaalia ai le i ai o maʻi o le ate, acetone syndrome ma isi maʻi pipisi.

    I le i ai o le gasegase o gasegase o le gaʻo, o lenei faailoga e mafai ona faʻaalia ai se faʻaitiitia o le tele o le inisalini i totonu o le toto.

    E le gata o le le paleni, ae o le umi foi o le anapogi e mafai ona faailoa ai le i ai o le acetone i le urine.

    Afai e le maua e le tino se meaʻai, ona oʻo lea i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i le plasma. O le taimi lenei, ina ia mafai ona maua le malosi malosi, ua amata ona ia talepe lipids ma proteins mai ana lava faʻaagaga.

    O se taunuuga, o se aofaiga manaia o le acetone e aliali mai i le plasma, ma ua tupu mai se manava leaga.

    E tatau ona faʻamaonia le leai o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. A maeʻa lenei mea, toe faʻaleleia le vai ma le paleni eletise e amata.

    E faia lenei mea e ala i le tautala ma le faʻafefe o le faʻaaogaina o vailaʻau eletise ma le suka. E taua foi le amata amataina o ni tagata faapitoa i le taimi e tasi.

    I le tulaga o le faanatinatiina o le inuina o fualaau faasaina e taofia ai le vomiting.

    Faatasi ai ma lenei faigata o le maʻisuka, ua faaleagaina ai e le tino ana lava oloa o gaʻo, e mafua ai le fausia o ketones, lea e faʻaaogaina e avea o se punaoa malosi.

    Faatasi ai ma se soliga o le gaosiga o le gaʻo, o le urini e amata ona paʻu o le acetone. O le tulaga e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi, ona e lamatia ai le toʻatasi ma le oti.

    O meatotino o le urine e mafai ona avea ma se faʻamaoniga i le sailiga mo faʻamaʻi natia. I le maʻisuka, e mafai ona e vaʻai i se suiga i galuega o fatugaʻo, faʻafitauli o le tino ma, i le taimi lava e tasi, o se suiga i le sogisogi, lanu, ma le faʻasolosolo.

    Ole sosolo maloloina ole tino maloloina ole tino, ma, e masani ona galue ile tino ole tino, e le o taʻua lona manogi pe a maeʻa. E na o se maʻi ogaoga o le fatu, o le endocrin, e aofia ai le maʻisuka, e mafai ona suia ai lona fatuga ma uiga lelei.

    I le malosi o le maʻisuka, o le urine o le manogi o apu, maua mai ai se kulimi suamalie-uaina, lea e faaosofia ai siama tiga, ma faateleina ai i totonu.

    E le gata o le manogi o le urine e suia i le maʻisuka, e mafai foi ona e matauina lona pogisa, o se suiga i le tumau.

    Afai o faʻamaʻi pipisi e leʻi iloa muamua, ae na amata ona sui, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo auiliiliga.

      Urine manogi o le acetone i le maʻisuka

    O le mumusu o le mumusu - faatasi ai ma se suiga i le tumau o le urine, manogi, faʻaalia le toto.

  • O le Pyelonephritis o se faʻalavelave faifai pea i le maʻisuka, faʻatasi ai ma le tosoina o tiga i le vanu o le lumbar, ma talu mai le amataga o le faʻaogaina o le maʻi, o le urine e maua ai se manogi le lelei.
  • I le cystitis, o le urine e talitutusa ma faʻamaʻi o le maʻisuka, o lona uiga, e manogi pei o le acetone.
  • O le manogi o le manogi o le ammonia o le mea lea e sili ona taatele, lea e mafai ai ona iloa le maʻisuka latene. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le manogi o le acetone e mafai ona faʻaalia ai le amataina o se faʻalavelave matamuli e mafua ona o le maalili, le paleni o meaai, ma le atinaʻeina o le maʻi. E tele mafuaaga o le popole pe a aliali mai se uiga.

    E masani lava, o le maʻisuka ua leva, lea e faasolosolo ina liua i se faamai o le ituaiga 1 po o le 2, o loo i ai se faaaliga e tasi - e masani ona uunaia i le urinate ma le foliga mai o se manogi o le acetone.

    I le tulaga sili ona lelei, e tele aso e fesuiaʻi i le va o nei tulaga e lua ina ia mafai ai ona maua le taimi e toe maua ai le maualuga o le suka.

    Pe a suia le manogi o le urine, e tatau ona e gauai atu i na lagona o le tino mafanafana:

    • mamafa o le paʻu, pallor o le paʻu,
    • foafosis - e manogi pei o le acetone,
    • lagona o le fia inu pea, foliga mucous mugo,
    • vaivai, le lelei pe a uma ona 'ai se suamalie,
    • fiaaai faifai pea, vevela,
    • suiga i manaoga ma mea e fiafia i ai,
    • solia o le gaioiga masani,
    • lima matua, tiga o le ulu, fula o lima,
    • o le faʻaalia i luga o le paʻu o vaega o le inflammatory, abscesses e le faʻamalolo mo se taimi umi.
    • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
    • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

    Urine Acetone mo le maʻi suka

    O le auala sili e iloa ai pe o le a le maualuga o le kulukose i le plasma e aunoa ma le asiasi i se falemaʻi o le faʻaaogaina lea o le mita o le kulukose o le toto.

    Mea faʻaonaponei faʻaonaponei e saʻo, ave sina siʻitia avanoa, e le taugata, ma e mafai foʻi e se tamaititi ona faʻaaoga.

    O faʻataʻitaʻiga o le suʻega e sili ona lauiloa i le maʻisuka. Ina ia iloa le i ai o le kulukose i le faanatinati i le fale, e mafai foi ona e faatauina fasi pepa faataitai.

    E lafoina i totonu o se fagu faʻanatinati pe sui i lalo o se vaitafe o le urini ao faagasolo se malaga i le faletaele. Ae peitai, latou te tali atu pe afai o le kulukose i totonu o le toto e sili atu nai lo le 10 mmol / l (i lenei tulaga, e le mafai e le tino ona gaosia, ma ulu atu i le polokalama urinary).

    E taua le suʻesuʻeina o fuamini pe afai o loʻo i ai oe i le maʻisuka ituaiga 2 - afai o le maʻi e atiae e tusa ai ma le ituaiga muamua, o le suʻega ma fasi pepa e le o malamalama.

    Aisea e manogi ai le mimi?

    O se tagata soifua maloloina e masani ona faʻaaogaina le tele o le vai e masani lava ona leai se manogi malosi i lana faanatinati. O se manogi manaia po o le mimiti mimiia e mafai ona masani ona taʻu mai se mea e le masani ai, e ui lava e leʻo taimi uma o se faʻamaʻi. Atonu o se mea le tumau lea e tupu mai ona o togafitiga faapitoa, meaʻai, ma isi mea faapena. E mafai foi ona faʻaalia se tulaga soifua maloloina lautele.

    Ou te malamalama atonu e ese le faitau i se lomiga e uiga i le urine. Ae ui i lea, talu ai nei sa ou talanoa i faʻamaʻi pipisi o le fatu (lea e pei ona matou malamalama i ai, e sili ona taua i fafine uma ma tagata e maua i le maʻisuka), o lea ou te manatu o le autu o lenei vaiaso e talafeagai.

    I le auala lava e tasi, o le lanu, manogi, ma le ituaiga o lau urini e mafai ona avatu ia te oe ma lau fomaʻi faʻamatalaga e uiga i mea e mafai ona tupu i lou tino.

    I le talafaasolopito, o le vaavaai i le urine, sa i ai se metotia na mafai ai e fomaʻi ona fuafua le soifua maloloina o se tagata, aemaise lava i luma o isi ituaiga o suʻega.

    Afai na maua oe i le maʻisuka mo se taimi uumi pe ua e iloa se tasi o loʻo i ai, o le a e iloa o le suʻeina o le urine o se metotia e fuafua ai pe faapefea ona maua le maʻisuka a se tasi - na faia lenei mea i aso na muamua toto kulukose. Ia, o le mea moni, e tele a matou meafaigaluega faʻapitoa mo le faʻamatalaga o le kulukose. Ae peitai, o le urine e talafeagai pea.

    Urine o se otaota e aofia ai le faʻamavaeina o oloa o meaʻai, vaiinu, vailaʻau, vailaʻau, mea le lelei o le siosiomaga ma mea-gaʻo o le metabolic process and bacteria.

    E maitauina o le faʻavaveina e aofia ai le sili atu ma le 3,000 faʻatasi - sili atu nai lo le mea o maua i isi mea ola faʻaleaganuʻu, e pei o le fulu poʻo le vaʻalele. O fatugaʻo e faia se galuega manaia ma le gauai e fesoasoani e maua ai nei mea mai fafo o le tino (e mafai ona e malamalama pe aisea e taua tele ai le tausia o le soifua maloloina fatu). O lea, o le a se mea e taʻu atu e lau urini ia te oe?

    Afai e manogi suamalie lau mimi

    O le manogi mimilo masani e masani ona faailoa ai le i ai o le suka poʻo le kulukose. I le masani ai, ma le maʻisuka, o le avanoa e sasaa ai le kulukose i le urine e faateleina pe afai e taua tele le maualuga o le suka.

    O fatuga fatuga o le a sili atu le fana e aveese ai le sili atu o le kulukose pe a maualuga le glucose o le toto i luga o le 180 mg / dl. I tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1 ma i nisi tagata e iai le ituaiga 2 o loʻo inuina le inisalini, o le manogi suamalie poo fualaau-manogi atonu e mafua mai i le ketones.

    O le Ketones e faia pe a susunuina e le tino le gaʻo mo le fafie, ma e mafai ona tupu lenei mea pe afai e le lava le insulin e faaliliu ai le kulukose i totonu o sela mo le malosi. Urinary ketones e mafai ona fuaina e faʻaaoga ai laau ketone e faigofie ona avanoa i lau fale talavai.

    Le mea e fai

    E mafai e le Urine ona tilotilo ma manogi mo ni mafuaaga se tele. O le tele oi latou e matua le afaina, peitaʻi, afai e te maua ni suiga fou i le urini pe o loʻo popole ile foliga mai poo le sogisogi, e sili atu le faʻafesoʻotai se fomaʻi. I se tulaga talitutusa, ia manatua o le a sili atu ona i ai ni suiga i lau urine pe afai:

    • tagata matutua
    • o se fafine
    • ia i ai se talafaasolopito o aiga o fatu fatugaʻo poʻo faʻamaʻi fatugaʻo
    • faia se taʻaloga mataʻutia.

    O le a le mafuaaga e maua ai le manogi manogi?

    Urine e sili atu le manogi e mafua mai i le maʻisuka. O le maʻisuka o se tulaga tutusa masani i nei aso. O lenei tulaga e fuafuaina e le maualuga maualuga o suka o lo o faasalalauina i le toto (hyperglycemia), ona o le le lava o le inisalini. E mafai ona aʻafia ai le gaosiga o gaʻo, gaʻo ma eletise.

    I totonu o se tagata e le o faʻamaʻoina le maʻisuka, o le maualuga o le toto suka e le o iai i taimi masani e masani ona iai se manogi manaia i le uumi. O le tele o taimi, o le ketone e faʻasalalauina i le urine i ia tulaga. O le tulaga e taua o le ketoacidosis.

    Afai e leai sou maʻisuka, pe afai o loʻo e pulea lou maʻisuka, e oʻo lava i le iniseti e mafai ona sogisogi. E mafai lenei mea pe afai o loʻo e matelaina pe mulimuli i se taumafa malosi. I ia tulaga, ua pasia le ketone i le urine.

    O le isi mafuaaga mo le manogi manogi i le urine o se faʻamaʻi tulaga ese i se tagata talavou e igoa o le musela o le suka. O se maʻi le gasegase, o se mea e le masani ai. O le maʻi ua valaauina talu mai lena aso.

    O le urine na gaosia e le tamaititi e pei o le sua suamalie. Faatasi ai ma le manaia o le urine, e o mai faatasi ma nisi o faailo o le neurology. E tele tamaiti o le a tauivi ma le faʻatuai o mafaufau i lenei maʻi. O le tulaga o tagata matutua e le oi ai.

    E mafai ona i ai se manogi malosi o le urini pe ae inu sina vai, ma o le urine e sili atu ona taulai.

    Faailoga tutusa ma le manogi manaia manogi

    Tuuina atu o le mafuaʻaga i le tele o mataupu o le maʻisuka lē pulea, o mea masani e fesootaʻi ma le manogi suamalie o le maʻisuka. E aofia ai:

    • Suafa tele. O le tagata gasegase e ono maua lona fia inu.
    • Tesega faigata. Faateleina le fiaaai.
    • O le tele o taimi o le urination.
    • Telefoni sili atu.
    • Pau le mamafa, e ui lava e te 'ai lava.
    • Lagonaina o vaivaiga ma ofu.
    • Laʻu manogi manogi.
    • Faʻaleagaina sina taimi e faʻamalolo ai.
    • Afai e aʻafia le retina, atonu ei ai se faʻafitauli i le faʻaaliga.

    Afai o le mafuaʻaga o le vevela o le mūmū faʻamaʻi, ona faʻamapulaʻaina lea tulaga i pepe ma tamaiti. E toesea i tagata matutua. E ono aʻafia le mafaufau ma le isi taimi e faʻaalia ai le neurological symptoms.

    Togafitiga mo se manogi manaia i le urine

    O le puleaina o maʻi suka o le ki lea i le togafitia o le manogi manaia manogi.

    O le maʻisuka e mafai ona taofiofia ae le faʻamalolo. E i ai le tele o vailaau faʻasolosolo faʻaonapo nei. I le isi itu, e mafai foi e se tagata ona mataʻituina nisi togafitiga fale e mafai ona fesoasoani lelei i le togafitiga autu i le puleaina o le suka o le toto.

    O fualaau o le apple plum o se lanu lanu enaena lauiloa mo lona taunuuga i le puleaina o le kulukose o le toto. O fualaau suamalie e mafai ona tosoina mai le pulupulu ma faia i taimi uma. O fatu ua mamago e mafai ona faʻasaina ile paʻu tele. Ave sina sipuni o lenei paʻu ile vai i le aso.

    Helba o se isi vaifofo masani ile togafitiga ole suka toto. Soak 10 i le 15 Helba fatu i le vai i le po. Faʻaalu i latou i le vaveao i le susu po o le vai.

    O le suamalie suamalie e aofia ai mea e tutusa ma le insulin. O le inuina o lenei suavai i taimi uma mo le gasegase o le maʻisuka i le vaveao e fesoasoani e pulea lelei ai le suka suka (aua le popole).

    O le mulimuli i le maʻisuka taumafa e taua tele. O se meaai e aofia ai le itiiti o le suka ma sili atu le protein e fesoasoani e pulea le kalori.

    Manua laititi e fa ono i le aso, nai lo le 3 meaai tele. Aloese mai le suamalie, paluga, aisa kulimi, kuki, ma isi. E tele fualaau faisua ma fuamoa.

    O le savali mama poʻo le faʻamalositino o se mea taua tele i le puleaina o le maʻisuka.

    Taofi le tele o taumafa po o le matelaina, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le ketonuria ma se manogi manogi i le urine, faatasi ai ma isi ituaiga o soifua maloloina.

    O le manogi manogi o le urine o le faailoga muamua lea o le mumū o le vevela, othureta, ma le pyelonephritis ao lei oʻo mai isi faʻailoga.

    Mulimuli ane, e atiae e se tagata uiga nei:

    • tiga matuitui i le pito i lalo,
    • le faʻavauvau pe a faʻavaivai,
    • mu i le pito i lalo.

    P I ia faʻamaʻi, o le malosi o le urine e sili atu le malosi ma oʻo ai i luga. E tatau ona maitauina o cystitis e mafai ona tupu mai o se taunuuga o le faʻaloloaina o le faʻaaogaina o papamaʻa e faʻaleaga ai le mucosa. I le vaitau o le faʻaaogaina o vailaʻau, o gaʻo oloa ei ai se manogi manogi ma e leai ni siama. E tatau lava ona taulai atu i lou soifua maloloina pe afai e manogi le urine. O lea manogi e taʻu mai ai le mumu o le tino o le tino poʻo le faʻavaeina o fistulas saʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le kanesa o le tino, o le urine e manogi e pei o se mea pala.

    O le maʻi suka ma le mimii ma le manogi

    Afai e manogi mai le urine o le acetone, o le faailoga lenei e aofia ai tino o le ketone e faʻaalia ai le maʻisuka. O lea faʻamaʻi e tuʻuina mai ma faʻamaʻi nei:

    • vevela paʻu
    • polyuria
    • susu le susu, ou te fia inu pea,
    • faʻasalaga faʻafefeteina o maso o le tamai povi,
    • paleni mamafa.

    Urine i le manogi o le acetone e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi pipisi, faʻamalaina, pe o se tagata e leai ni meaʻai.

    Faʻafitauli pipisi

    Afai e manogi le mimi e pei o le pala, o loʻo taʻu mai ai se maʻi e le masani ai - trimethylaminuria poʻo le manogi o le manogi. E tulaʻi mai ona o se faʻafitauli o le faʻafitauli o le tino. O se aofaiga tele o trimethylamine e faʻapupulaina i le tino o le tagata maʻi, lea e maua ai le manogi o se manogi.

    Faatasi ai ma se gasegase o le phenylketonuria, o le urine e manogi e pei o isumu. O loʻo i ai se faʻaputuina o le phenylalanine ma ona mea oona i totonu o le tino, o le metabolism o mea amino o loʻo faʻaleagaina, lea e maua ai le urini se manogi mumini.

    Faʻatasi ai ma le leocinosis, o le urine e avea ma manogi o le syrup sua. O le faʻamaʻi na maua ma faʻaalia i le taimi lava e uma ai foliga o le tamaititi le malamalama. O togafitiga e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi. O le maualalo o le gaioiga o le enzyme system creates conditions for oxidation of amino acids.

    O faʻamaʻi e fesootaʻi ma le metabolism e ese i le manogi o le urine: kapisi palata, lefete a le faiʻai, sulfur, urine, mold, etc.

    Afai e manogi le urine e pei o aniani, ona avea lea o ni faafitauli o le natura o le gynecological, atonu o le a faʻapipiʻi faʻaopoopoga. Soʻo se suiga i le manogi o le suauʻu e manaʻomia ai se asiasiga i se tagata tomai faapitoa.

    Aafiaga mai fafo i le manogi o le urine

    Aisea e manaia ai le mimi a le tagata? O faʻamaʻi o le tino

    O le mea manogi o le urine e masani lava ona taʻu mai ai se mea faʻapitoa i le tino. O le tele o taimi, e feagai tagata ma faʻamaʻi nei:

    1. Urolithiasis. O foliga mai o maa i le vevela, o le pelvane po o le pureters e mafai ona o mai faatasi ma le manogi manogi o le ammonia. O le faʻamaʻi e faigofie lava i se auala asymptomatic - o le tagata maʻi e malamalama e le o mea uma e lelei, naʻo le taimi e amata ai ona sosoʻo maa maa i totonu o le tino, ma mafua ai le tiga tele.
    2. Pyelonephritis. O le afaina o fatugaʻo, e faaopoopo i le manogi le manogi o le urine, e faʻaalia foi e ala i le tiga i le pito i lalo ma le fiva. I le auala, pe a oʻo i le 38-39 C le faailoga i luga o le vai vevela, e maua e le tino se urine sili atu ona faʻamalosi, lea e sili atu lona manogi pei o le amonia nai lo se tulaga masani.
    3. Cystitis. E seasea ona maua e tama tane le afaina o le vevela: o se siama e le tele se avanoa e maua ai le okeni manaomia i se paʻu lautele ma puupuu. E masani ona tupu mai le cystitis e pei o se faʻalavelave o se isi maʻi mumusu. Faatasi ai ma mea taua o le faamai o le gasegase i le taimi o le solo, o taimi faifai pea, o le le mautonu i le tiga ma le penis.
    4. Urethritis. O le faʻaleagaina o le urethra o se faafitauli taatele mo alii. O le mea e masani ai, o le siama e ulu i totonu o le tino e ala ile fesootaiga tau feusuaiga. O faʻamaʻi e faʻaalia ai le vevela ma le mu i le taimi o le solo, faʻapea foʻi ma foliga vaaia o mea lilo mai le urethra.
    5. Prostatitis. O le gutu prostate e matua vaivai lava. E faigofie lava ona ia faʻaaogaina se gaioiga faʻafefeteina lea e faʻafefete ai. Faailoga o le prostatitis e sili ona manatuaina i latou e maua i le cystitis, ae o faʻafitauli i le feusuaʻiga ua faaopoopoina foi - faʻaletonu faaletino i le taimi o feusuaiga, le mafai ona ausia se vailaʻau oona, faʻasologa vave.
    6. Pometi adenoma. O le uiga o alii e fa sefulu tausaga. O se maʻi mama lenei, e mafua ai le faateleina o le tele ole gland prostate. E mafua ai le afaina tele, lea e afaina ai le faagasologa o le gaogaoina o le vevela. E i ai se tamaloa e masani ona faʻaosoosoina, faʻamalosi i le susu, ma o nisi taimi e le faʻamalosi ai.

    O le "manogi" o le manogi o le urine i faʻamaʻi o le tino o le tino o le amonia malosi, e ui lava o isi filifiliga e mafai. I le avea ai o se tulafono, o alii e masani ona faia feusuaʻiga e le puipuia e afaina i lenei faailoga. E le gata i lea, o le faʻaitiitia o le manogi o le urine e aʻafia ai i: se olaga e le tauagafau, masani ai le maalili, popolevale ma le tino.

    Aisea e manogi ai le mimi? O le maʻi suka

    O le manogi manaia o le acetone o se faailoga manino o le maʻisuka. O le suiga i le manogi o le urine e tupu mai ona o le sili atu o le kulukose i le toto ma se vaega o le "gau" o fatugaʻo, lea e le toe gaosia ai le suka, ae faʻamalosi ai i le urine.

    I le faaopoopo atu i le uiga masani, o faailo nei o togafitiga e tatau ona mataala ai le tamaloa:

    • vevela paʻu
    • sasaa
    • ulu matua
    • malosi malosi ma le fia inu
    • e masani ona faanatinati ina ia gaogao le vevela.

    E fautuaina ina ia faʻaosoosoina se suʻega o le toleniga o le kulukose ma fuafua pe o le urine e matua "suamalie" ona o le maʻisuka. Afai e le togafitia le faʻamaʻi, ona oʻo lea i le lumanaʻi o le a oʻo atu ai i faʻalavelave - faʻaleagaina le faʻamalosi totoga ma le faʻalavelave. O le tagata gasegase e mafai ona leai se lagona o le vae, pau i totonu o le hypoglycemic poo le maʻisuka.

    E tupu ai le manogi o le urine o le urine i totonu o se tamaloa ona mafua mai i le ogaoga o meaʻai e setiina e se tagata i ona luma. O le taumafa o le gaʻo e leai ni meaʻai ma le le lelei o meaai e mafua ai le faateleina o le numera o tino ketone i le urine - o se mea talitutusa tutusa e matauina i le maʻisuka.

    O le sosoʻo le manogi o le urine i totonu o tane, e mafua mai i uiga masani o tagata taitoatasi

    E tupu o le suiga i le manogi o le urine e mafua ona o nisi o masaniga a alii. Mo se faʻataʻitaʻiga:

    1. O se vaitau umi i le va o foliga vaaia o le manaʻoga e urinate ma le gaioiga vave e oʻo atu ai i le faʻamaʻi o le urine. E le o iai le urine - ma le umi, o le malosi o le a avea ma manogi o le ammonia. O manogi manogi e le na o le "itu itu" o le mausa o le umi umi o le tumau. O le faʻamalosi o le tino e sili ona lelei mo le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻaateleina ai le avanoa e maua ai le maʻi, cystitis, pyelonephritis.
    2. O nisi meaʻai e mafua ai le manogi o le urine. Faatasi ai ma ia ituaiga meaai:
    • asparagus
    • kaluka
    • vevela
    • vai manaia, lea e aofia ai vailaʻau,
    • pia ma isi ava malosi,
    • kofe
    • sweets, marmalade.
  • O le le faʻaaoga lelei o le vai e taʻitaʻia ai le mea moni e le faʻaitiitia le urine ma faʻasalaga i se mea faʻapitoa. I lenei tulaga, o lona manogi e masani ona tupu. O gaioiga faaletino ma le vevela o le tau e faʻateleina ai le aafiaga o lenei mea.
  • O vailaau faafomai e mafai ona i ai se itu i le foliga o se suiga i le manogi o le urine. O vailaau faʻamaʻi (eg, ampicillin) ma vitamini B6 o loʻo i luga o le lisi. O le faamaeaina o togafitiga o le a faamutaina ai le "amio" e le mafaamatalaina o le urine.

    Ae e te leʻi popole ona o se gasegase gasegase, e tatau ona e iloiloina le aso mulimuli. Afai o le mimi e manogi e pei o le palamoa pala, o le sui o le kāpeti poʻo le ammonia, ma o le aso ao leʻi faia se ipu ma le asparagus na 'aina, ona leai lea o se mafuaaga e popole ai: a maeʻa le 24-48 itula o le a mou atu. Na tupu mai na o le gau o fualaau faisua i totonu o le vaega o meaʻai ma le faʻamalolo mai o le amino o le sulfur e faʻapupuina ai le pala.

    O le isi mea o le taimi e leai ni mea e manaʻomia muamua mo se suiga i le manogi o le urine. Ona oʻo lea, o faʻafitauli o le intininal, maʻi o le endocrine poʻo faʻamaʻi pipisi o le natura mumusu e mafai ona mafai. E taua tele le vaʻaia o se fomaʻi: o le togafitiga, amata i se amataga vave o maʻi, e sili atu le aoga nai lo togafitiga o se maʻi ua tupu.

    O le a le mea e iloa ai le tofo o le urine?

    I se faaupuga, o le urine o se oloa e mafua mai i le faamamaina o le toto i fatugaʻo, ona ui atu ai lea i totonu o le uila i totonu o le vevela, ma mai iina e ala i le urethra i le faletaele po o le gutu, o iai se tasi.

    O le urine o se vai ua tumu i mea eseese ma le tofo o le urine, e tutusa lava, e faalagolago lava i le faʻaogaina o nisi o vaega i totonu. O le tele o mea e aafia ai le tuufaatasiga ma, i la tatou tulaga, o le tofo o le urine:

    • Tulaga o le siosiomaga (vevela ma le susu)
    • Malosi Na o le aoina pe faʻamaonia
    • Galuega a tagata,
    • Itupa (alii poʻo tamaitai), matua, mamafa,
    • Soifua Maloloina
    • Taumafa, o lona uiga o meaai,
    • O aso taʻitasi o le numera o le numera o le urine e alu i aso taitasi.

    O le tofo o le faanatinati fafine e tele lava ina ese mai le tane, o le mea moni, e pei o le manogi. Afai e faʻatusatusa e se tasi, o le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o falemaʻi o fafine e sili ona paʻu o le urine nai lo le tane.

    E pei ona uma ona tatou iloa, o le tofo o le urine e faalagolago i le faʻaogaina o vailaʻau e faʻapena ona fatuina, ma o mea ia o le popo, meaola ma masima. O le mea moni, o lenei fua e afaina ai foi le tofo. I se masaniga masani o vaega mai nei vaega, o le urine o le ai ai le suamalie-oona ma sina vaivai eleelea. Ioe, i le tofo o le urine, o nisi o faaiuga e mafai ona tosina mai e uiga i le i ai o se vavaeese mai le masani, ae i se tulaga.

    Tatou te iloa le tele o ituaiga o manava o le urine:

    • Umi suamalie. Afai i le taimi o le tofo na maua ai o le urine ei ai sona tofo malosi, o lona uiga o loo faailoa mai ai se paleni o le suauu mataga. O mafuaaga atonu e tele, mai le matelaina po o le manava, e faaiʻu i faʻamaʻi pipisi o gaʻo ma fualaau oona. E le tatau ona tofo i le urine pe afai e te manaʻo e fuafua lona aoga, aua o loʻo i ai ni mea faʻataʻitaʻiga faapitoa.
    • Uma vevela Afai o le oona e malosi i le tofo o le urine, o lona uiga o le a faateleina le maualuga o le polotini. E ono mafai ona mafua le mafuaʻaga i le iai o se faʻafitauli le lelei.
    • Salty urine. E maua e Urine se tofo masima, e pei ona e mateina i se masima maualuga. Afai o le urine e iai sona tofo salima, ona avea lea o se meaʻai e le talafeagai, maʻi inu, faʻapea foʻi ma le i ai o patho, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi. E tele mafuaaga i le mea moni.
    • Umi suamalie. O se tasi lea o faailoga faʻalauiloa o le maʻisuka. Afai e le gata i lenei mea e mataituina: o le gutu malolo ma le fiainu, inu, moe, le fiafia, vaivai ma le tele o isi faailo o le maʻisuka, ona aua le faatuai e alu i le fomaʻi.

    Na taʻua i luga e faapea o le tofo o le urine e faalagolago foi i lona matua. O lona uiga, o le urine fou e ese lona eseesega nai lo le tu i le la.E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le sosolo mai o le sosoʻo, ma i lalo foi o le malosi o le susulu o le la, faʻapea foʻi ma le faʻafesoʻotaʻi ma le okesene, faʻafouina fou. E suia lenei mea. Aemaise lava, mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina e ao ona aoina faʻamalosi mo le auʻiliʻili vave ao lei tuʻuina atu. Ma afai e te filifili e toe faʻaleleia oe lava i le urine moa, ona sili atu lea ona luluina lelei aʻo lei faʻaaogaina, a leai o le a le malie.

    E faʻapefea ona e tofo i le mimi?

    O lenei, tatou talanoa pe faʻapefea ona taumafai faʻamalosi ina ia mafai ai ona fiafia uma i lona tofo. Afai e te filifili e faʻataʻitaʻi lau urine ma ave se matāua ile tamatamai lima ma taumafai i le pito o lou laulaufaiva, ona le faitauina lea. Talu mai lenei tulaga e te le taumafai ai se mea. E te iloa pe aisea? Afai e te manatuaina le itiiti ifo o se aʻoga o le biology course, lea e fai mai e 4 ituaiga o tofo i le gagana ma i le pito i luga, o mea ia e naʻo mea matagofie e iloa ai. O le mea lea, o le pito o le laulaufaiva e taumafai ai e le aoga.

    O le faʻamaʻi fou e sili ona tuai.

    Ina ia mafai ona e lagona atoatoa le fua o meaʻai uma, e tatau ona e taumafai e faanatinati i ni vaega autu se lua:

    1. Muamua lava, tatou te aveina sina vaega itiiti o le urini io tatou gutu ina ia oʻo atu i le ogatotonu o le laulaufaiva, ma oʻo atu ai i le tofo uma. Manatua, e te manaʻomia se laʻititi laʻitiiti.
    2. O le taimi lona lua lenei. E fesoasoani e malamalama ai i le loloto o le tofo ma le tofo i le mulimuli. Ina ia faia lenei mea, ave sina sipuni ma fufulu lelei lou gutu. Ave faʻamalosi i lalo o le laulaufaiva, i le va o laugutu ma nifo, ina ia teuina ai ou laumei ma lau pala. Lagonaina.

    I luga o lenei mea e oʻo mai ai le tatou tusiga. I luga o le ea Kakashich - nofoaga e uiga i poop. Matou te moomoo ia te oe o se tofo manaia. Ma ia manatua o tatou otaota o loʻo taʻalo foi i le avea o se ituaiga faʻamaoniga e taʻu mai ia i tatou le tulaga o le soifua maloloina o tatou tino. Ia nofouta i lau urine ma ia maloloina.

    Faʻafefea ona aveese le manogi o le matua i totonu o se fale

    O mea leaga e le gata e sau mai tagata, ae mai mea e le faʻafefeteina, meaafale o loʻo siomia ai i latou. O nisi taimi i totonu o le fale e tele ai le pefu e aoina. Ma e le tatau ona galo ia i tatou o le efuefu e toetoe lava o le afa e aofia ai meaola oti o le epidermis, e le mafai ona maua mai le paʻu o se tagata.

    Pepe o le paʻu ua oti, o ese mai le tino, nofo i totonu o laupepa o lavalava o tagata, pipii i luga o le paʻu o mea e momoe ai ma meafale, i kapeta, uʻu ma auala kapeta, faaputuputu faatasi ma le pefu i tulimanu o le potu.

    E faigata i tagata matutua ona susu-mamā, sui moe, fufulu ma uʻamea ma o latou lavalava. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le faagasologa o le faʻatinoga, o le tino paʻu tino paʻu ua fatuina ai se uiga amber, lea tatou te taʻua o se manogi manogi, manogi.

    Faʻamalo le potu

    Aua nei faʻaaogaina le ea, e le faʻaaogaina ai mea manogi, ae naʻo le mataina. Ae le gata i lea, latou te aumaia le afaina tele i le soifua maloloina o tagata. I tua atu o manogi manogi o mea manogi, o vailaau oona ua natia, lea e faigofie ona ulu i totonu o le tino ma manava ma e faʻafefe ile paʻu.

    E sili atu ona lelei le faia o se faamamaina lautele, lea e tatau ona ave e le aiga o tagata matutua. Faʻamama meafale, teuteu uma lavalava ma faʻasaʻo le kapoti mai mea uma e leʻi ofuina mo se taimi umi. Fufuluina lavalava e faʻaaoga ai se ea malulu, uʻamea ma taoto i luga o fata. I totonu o laulau e tuʻu ai taga o otaota mamago, pulu o oranisi, faʻamaʻa manogi o fasimoli.

    E sili atu le faʻasaʻolotoina o oe lava mai ala uila ma alala, o nei mea moni o le aoina o pefu e manaʻomia ai le faʻamamaina e le aunoa.

    Afai e nonofo manu i le fale, latou te faʻaleleia nei manogi. A uma mea uma, afai e le mafai e se tagata matua ona tausi ia te ia lava, e mautinoa lava na te le mataʻituina uma le mama o lana fagafao.

    Aveesea o manogi i totonu o se fale mago mago

    Na fatuina e tagata Amerika se gaosiga faapitoa e faʻafefe ai le puao i totonu o se fale. O nai mea laiti laiti o le puao o loʻo gaosia e se faʻapitoa tulaga vai. E leai se mea e mafai ona maua i luga o le fogaeleele, o ona vaega e ulu atu i nofoaga uma e le mafai ona mafai ona maua: o vavave i totonu o vaʻaiga, vavae, pulupulu, ie (e oʻo lava i totonu o latou ogaoga). toe faʻaalia ai o ia.

    O le mea e leaga ai, o le saienisi e leʻi i ai ni auala e faʻaaogaina ai talavou talavou e faʻavavau, ma o le matua i olaga o tagata uma o se gaioiga masani e masani ai. Taumafai ia sili atu ona faapalepale i lou aiga matua ma fesoasoani ia i latou e taulimaina uiga le lelei o le matua.

  • Tuua Lau Faamatalaga