Acarbose: iloiloga ma faʻamalologa pepa, faatonuga mo le faʻaaogaina

Acarbose o se sui o le hypoglycemic lea e faʻaaoga i togafitiga faafomaʻi e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. I le tusiga o le a tatou iloiloina le mea o loʻo i ai - faatonuga mo le faʻaaogaina.

Faʻalogo! I le faʻasologa o mea faʻatau-faʻamaʻi-kemisi (ATX), "Acarbose" o loʻo faʻaalia i le code A10BF01. Talosaga faava o malo le igoa: Acarbose.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Acarbose o se pseudotetrasaccharide lea o loʻo faʻapipiʻi e actinomycetes. O le fualaau faʻatauvaʻa ma faʻamalosia ai le faʻaogaina o le intininal α-glucosidases e aʻafia ai i le faʻaleagaina o di-, oligo- ma polysaccharides. I le tootoo laitiiti o le tagata, o le gasegase o le acarbose e faʻatuai ai le malepelepe o meaʻai gaʻo e gaosia ai monosaccharides (glucose, fructose). O le faagasologa moni o le absorption o le acarbose e le afaina.

Talu ai o le gaioiga o le vai o le eseese o le kulupu e mafai ona fesuisuiai i le va o tagata taitoatasi, e mafai ona faʻamoemoe e mafai ona fesuisuiaʻi le gaʻo o meaʻai gaʻo e faalagolago i le fua patino o le vailaʻau. O le tele o meaʻai gaʻoloʻo e le mafai ona faʻamavae i totonu o le malbsorption, ae faʻamalosi i totonu o le kolone e siama i gaʻo gaʻo pipiʻu ma gas. O oloa o le fermentation e faʻaaogaina ma faʻaaogaina e le tino.

E na o le 1-2% o se vailaʻau faʻasolosolo faʻamalosi e faʻaaogaina e le suia. I totonu o le iniseti, o metabolites e faia i fomaʻi faʻamaʻi ma vailaau oona. E tusa ma le 1/3 o le fua o le oralia e faʻafefiloi i totonu o le toto i se metabolized forms. Acarbose metabolism oloa e faʻamalo faʻamalosi e ala i fatugaʻo.

Faailoga ma le faʻailoga

I suʻesuʻega faalua-tauaso, o le aoga o le acarbose (100 mg tolu taimi i le aso) faʻatusatusa i le placebo na tofotofoina i 94 tagata mamisuka mo le 24 vaiaso. O tagata gasegase e leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina ma e leʻi mulimuli i se meaʻai faapitoa. I le 4 vaiaso, na fuaina ai e saienitisi le kulukose toto i luga o se manava gaogao ma ina ua uma ona 'ai (400 kcal, 50% o gaʻo). Na fuaina foi e le au suesue le mamafa o le hemoglobin glyc (Hb-A1), C-peptide, insulin, plasma, ma triglycerides. O maʻi i le vaega o le acarbose na faʻaalia se faʻaititia o le glycemia pe a uma ona 'ai (e oʻo atu i le 5 itula talu ona' ai): o le maualuga o le maualuga o le suka (tasi le itula talu ona 'ai) e 14.5 mmol / L aʻo leʻi togafitiga, ma le 10.5 mmol / a maeʻa l

I le potu placebo, o kulūkose pe a uma le taumafa na faʻaititia faʻaititia. HBA1 laʻititi faʻaititia le laʻititi ma le faʻaaogaina o le acarbose (mai le 9.3% i le 8.7%), ae le suia le placebo. Acarbose foi na faʻaititia le maualuga o le faʻatonuina o le insulin ma triglycerides.

O isi suʻesuʻega na faia faʻatasi ma se numera toʻaitiiti o tagata gasegase. E faʻaaogaina le vailaʻau i tagata ei ai tikeri eseese o le maʻisuka (mai maʻi e manaʻomia naʻo se meaai i maʻi maʻisuka tino). O le mea lautele, o nei suʻesuʻega na maua mai ai se taunuuga talitutusa i le suʻesuʻega na faʻamatalaina i luga: sa i ai le faʻaitiitia pe itiiti ifo o le faʻailoaina o le glycemia pe a uma ona 'ai ma maualalo le faʻamalosi o kulukose urinary. O faʻamanuiaga aoga i le anapogi o le toto glucose poʻo le HbA1c ua naʻo suʻesuʻega taitasi. O le maualuga o le inisalini ma le mamafa o le tino e leʻi suia i le tele o suʻesuʻega.

I suʻesuʻega tauaso e pulea faʻalua, e le mafai e le acarbose ona suia aʻafiaga o le sulfonylurea. I le 29 tagata maʻi, o togafitiga ma sulfonylureas na faʻaumatia ma suia i le acarbose poo le placebo. O le fua o le acarbose na faasolosolo malie mai i le 150 mg / aso i le 500 mg / aso. Ina ua mavae le 16 vaiaso o togafitiga, o le maualuga o monosaccharides (fuaina fua) e 50% le maualuga, ma o le maualuga o HbA1 e 18% sili atu nai lo le sulfonylurea. Acarbose ma le placebo e le eseese tele i latou.

O le puleaina o le acarbose i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga I e faʻaitiitia ai le glycemia. O le mea moni e mafai ona faʻamaonia e le acarbose o le hypoglycemia i le aoauli e faʻavae i luga o faʻamaumauga lolomiina.

Faʻaiʻuga: faʻamatalaga

O le fualaau faasaina e mafua ai le paʻu i le tele o gasegase, e le masani ai le manava ma le tiga o le tino. E sili atu ma le 50% o tagata ua faitio i le faʻasalaga, e tusa ma le 5% o togafitiga na faʻaumatia ona o le ita o le gastrointestinal.

I le aluga o taimi, e tatau ona faaitiitia nei faailoga. E itiiti ifo ma le 5% o tagata gasegase e aafia i le gasea, faamaʻi, poʻo le ulu. O le hypoglycemia e le tupu tele nai lo le placebo. O se faʻasologa faifaipea o le faateleina o le gasegase o siama, na maitauina, i nisi suʻesuʻega e tusa ma le 5% o tagata na aafia.

Faʻasologa ma le faʻaaogaina

E maua le acarbose i fualaau e 100 mg. Ole fua muamua ole 50 mg 3 taimi i le aso, a maeʻa le 1 i le 2 vaiaso e mafai ona e faʻaaogaina le fua ole aso ole 300 mg. O le a mafai ona tupu i le 600 mg / aso. E tatau ona faʻaumatia atoa le maa i le vai aʻo le i 'ai.

Ole fualaau faasaina e tatau ona faia i le tagata lava ia ina ia aloese ai mai le le mautonu. I faʻafitauli matuia, e fautuaina e sui le meaʻai ma, atonu, faʻaititia le fualaau o le vailaʻau.

Afai o le gasegase e maualalo i le toto monosaccharides i taimi faapitoa o le aso, e fautuaina e toe fetuunai le fualaau. O tagata mamaʻi i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, faʻapea foʻi ma tina maitaga ma fafine lapatai e le tatau ona ave fualaau. O le vailaau, e fai ma tulafono, e tatau foi ona aloese mai tagata gasegase e maua i le gasegase tumau.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Mo Acarbose, o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo tuʻuina atu ai faʻamatalaga atoatoa e uiga i le aʻafiaga o le vailaʻau i luga o le tino.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faitauina ma le totoa ia laasaga ua fautuaina ma tulaga le lelei.

O lenei vailaʻau e faʻatuina mai i falemaʻi pe afai o loʻo i ai se faʻasalaga mai le fomaʻi. I le taimi lava e tasi, o loʻo maua le tau o papa mo vaega uma o le faitau aofaʻi.

O vailaʻau faʻaogaina ole vailaʻau ua fuafua e faʻatatau i le mamafa o le tino o le tagata maʻi. I lenei tulaga, o le uluaʻi fuainumera muamua i vaega muamua o le togafitiga e le sili atu i le luasefululima miligrams. E tatau ona faʻatolu ni laulau i le aso ao leʻi oʻo i le taimi o se taumafataga autu.

Afai o le fuainumera ua faailoaina e le aumaia ai se taunuuga lelei, i le maliega ma le fomaʻi, e mafai ona faateleina i le maualuga e ono selau miligrams i le aso. E filifilia e le fomai faapitoa ia tui talafeagai e faalagolago i uiga o le tagata maʻi ma lona ata atoa o le falemai.

E le fautuaina e faʻaititia le fua o tagata matutua, faʻapea foʻi ma i latou o loʻo i ai faafitauli i le gaioiga masani.

O le vailaau e amata ona aafia ai se itula pe a uma ona ave. O lana gaoioiga e tumau mo le lua itula. Afai e misi le vailaʻau, e leai se manaʻoga e faʻaopoopo le metotia i le isi faʻaaogaina. Acarose e pipii lelei lelei i le sulfonylureas, metformin mea e maua mai poʻo le inisalini insulin.

O le togafitiga ma se fualaau faasaina e tatau ona o faatasi ma se taumafa tatau. A leai, e ono tupu mai le manua.

O le tapenaina o le laulau e tatau ona teu i le vevela o le potu, aloese mai le susulu o le la.

O le tau o se fualaau faasaina e eseese mai le 350 i le 500 rubles i le pusa (30 pusa e iai se fua o le 50 mg).

Fegalegaleaiga

Adsorbents ma fualaau oona e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o fualaau faasaina. I tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina laʻau, na matauina ai maʻi ogaoga o le gastrointestinal. E le fautuaina le tuʻuina atu o vailaʻau faʻatasi ma vailaʻau eseese.

O faʻamaumauga tutusa (sui) o le vailaau faʻasaina:

Le igoa o le fualaau faasainaGaioiga galueLelei le togafitigaTau o pusa, lapisi.
GlucobayAcarbose1-2 itula670
MetforminMetformin1-3 itula55

Le manatu o fomaʻi agavaa ma tagata gasegase e tagofia fualaau faasaina.

Na faatonuina e le fomai se taotoga aloaia mo vailaau, e tusa ai ma le mea na mafai ai ona ou faatau i le fale talavai. Ou te alu i ni nai masina ma vaai atu o faʻaalia i luga o glucometers o loʻo faasolosolo malie le faʻaitiitia. O laʻu fualaau faasaina na mafua ai sina mimiti laitiiti ma le nausea, lea na mou atu i le vaiaso talu ona uma togafitiga.

O vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi e vave faʻaitiitia ai le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, e aunoa ma le afaina o le pancreas. O le mea sili ona aoga o le leai lea o ni aʻafiaga faʻalauiloaina e faʻaaoga pe a faʻaaogaina isi fualaau. O le faʻaaogaina umi e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o fuainumera i le glycemia.

Maxim Olegovich, diabetologist

Tau (i le Rusia)

O le fualaau faasaina ua masani ona faʻaaogaina i le maʻisuka. Faatasi ai ma le fua o le 300 mg o le acarbose, o le tau o togafitiga e 3000 rubles i le masina. Mo le faʻatusatusaga, togafitiga faʻatasi ma glibenclamide (fualaau o aso taitasi: 7.5 mg o le eletise gaosi eletise) e itiiti ifo i le 1000 rubles i le masina.

Fautuaga! Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa e aloese mai aʻafiaga leaga. E faʻasaina le inu o le tagata lava ia. O le faʻamalosi o le tagata lava ia e mafai ona taʻitaʻia ai i le le mautonu ma, i nisi o tulaga, faʻafitauli faigata. Mo soʻo se faʻalavelave, e tatau ona e sailia le fautuaga a se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga