10 suiga lelei lea e mafua ai ona teena le suasusu

Na e iloa o le averesi o tagata i le Iunaite Setete e sili atu ma le 126 glama le faaaogaina suka i le aso? E tutusa lenei ma le 25.2 teaseti o lenei oloa ma e tutusa ma le inu sili atu ma le tolu fagu (350 ml i le tasi) o Coca-Cola! O le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai le le lelei o le inu o susu ile puʻu ma nifo. Ae o le mea moni, o taunuuga le lelei o lo latou taumafa e sili atu. Afai e te faia lenei mea masani, e te taumafai e feagai ma le tele o faafitauli tau le soifua maloloina, e aofia ai le maʻisuka, maʻi fatu, foma, COPD, ma le gaʻo. MedicForum iloa ai pe aisea e matautia ai faʻaaoga nei meainu.

Aiseā e tatau ai ona e tuʻuina le inu?

O mafuaaga nei e 22 aisea e tatau ai aloese mai le inu i Coca-Cola poʻo isi mea inu gaʻo:

1. Latou te masani ona taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o le galuega. Ua iloa e saienitisi e leai se calorie o Cola, e faateleina le ono mafai ona taofia le gaioiga.

2. O le susu e faateleina ai le lamatiaga o le maʻisuka. O le maualuga o le suka i le soda e mafua ai le tele o le atuatuvale mo le pancreas, e mafai ai ona faia lenei okeni e le ogatasi ma manaoga o le tino mo le inisalini. O le inu i le tasi po o le lua siva inu i le aso e faʻapupulaina ai le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2 e 25%.

3. O loʻo iai le BPA. O loʻo i totonu o le tino o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le tino ma le faʻamaʻi pipisi - bisphenol A, lea e fesoʻotaʻi ma le tele o faafitauli - mai le maʻi fatu ma le mamafa o le mamafa i le faʻaleleia o le fausiaina ma le leai o se tama.

4. O le susu e susū. Caffeine o se vailaʻau. Diuretics saofaga i le gaosiga o le urine, faʻamalosi ai se tagata e urinate tele. Pe a faʻamaʻaloina ia siama o le tino, latou te feagai ma faigata i le faʻaaogaina o meaʻai, ma le tino atoa ma le aveeseina o otaota.

5. O le lanu meli o Coca-Cola e fesootaʻi ma le kanesa. Tuuina atu i le toatele fagu carbonated-colored drinks o se vailaʻau faʻasolosolo e leai se mea e aʻafia ai ma le suka caramelised. O lenei lanu e ausia e ala i fegalegaleaiga a suga ma le amonia ma le sulfites i le maualuga o le mamafa ma le vevela. O nei vailaʻau faʻasolosolo e mafua ai le faʻasologa o le 2-methylimidazole ma le 4-methylimidazole, lea e mafua ai le kanesa o le thyroid gland, mama, ate ma le toto i tootoo faataitai.

6. Taumalama Karameli i le soda e fesoʻotaʻi ma faʻafitauli vateatea. O nisi o suʻesuʻega ua faʻaalia ai se fesoʻotaʻiga i le va o faafitauli ogaoga ma le faʻaaogaina o oloa o loʻo i ai le vali meli.

7. O meainu suamalie e maualuga ile kalori. O se apa o Coca-Cola (600 ml) e aofia ai teaseti 17 o suka ma 240 kalori. gaogao gaogao, leai se aoga o meaʻai.

8. Caffeine i Soda poloka le mimiti o le magnesium. E manaʻomia le magnesium mo le sili atu i le 325 'enzymatic reactions i le tino. E i ai foi se sao i le faiga o le faamamaina o le tino, o le mea lea e taua ai le faaitiitia o le faaleagaina e aafia ai le aafia i vailaau oona, suauu mamafa ma isi toxins.

9. O le susu e faʻateleina ai le lamatiaga o le oona i tamaiti. O auaunaga faaopoopo a Coca-Cola poʻo se isi mea inu suamalie e faʻaaogā masani i le gasologa o le aso e faʻapupulaina ai le ono mafai e le tamaititi ona paʻu pe tusa ma le 60%. O meainu suamalie e fesoʻotaʻi ma isi faafitauli faʻalesoifua maloloina.

10. O le susu e faʻapupulaina ai le faʻamaʻi o le fatu i le afa o le faitau aofai o tagata. I tagata o loʻo faʻapalapalaina pea le soda, o le lamatiaga o le fatu fatu ua faateleina i le 20%.

11. Apalai i le soda e solo moli alofilima. O suʻesuʻega o le acidity laboratory ua faʻaalia ai le tele o le kulimi i le soda e lava lea e faʻamama ai le nifo nifo. O le pH i totonu e masani lava ona liua e laʻititi i luga aʻe o le 2.0, ma i nisi tulaga e faʻaititia i le 1.0. Faatusatusa i le vai lea e tutusa ma le 7.0.

12. O na meainu e maualuga i le suka. O le averesi e mafai (600 ml) o Coca-Cola e tutusa ma le 17 teaseti o le suka, ma e le faigata ona mateina e leaga le gata i ou nifo, ae faʻapea foi i le soifua maloloina.

13. O le suka e aofia ai mea suamalie. E ui lava o le toʻatele o tagata e sui atu i le suka gaosi e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le kalori, o lenei maliega malie e le lelei tele mo le soifua maloloina. O suāpala faʻamalosi e fesootaʻi ma le tele o maʻi ma faʻamaʻi, e aofia ai le kanesa.

14. Mea inu gaosi Fufulu minerale taua mai le tino. Ina ua maeʻa ona suesue le faitau afe o alii ma tamaitai, na maua ai e le au suʻesuʻe i le University of Tufts e faapea o fafine na inu 3 pe sili atu foi auaunaga a Coca-Cola i le aso na i ai le mamafa o le ivi o le ponaivi ia latou masima e 4%, e ui lava o le au saienitisi e puleaina le calcium ma le fualaʻau. D.

15. Faʻafefe Soda Suiga Metabolism. Dr. Hans-Peter Kubis o le Iunivesite o Bangor i Egelani na iloa ai o le inuina o le susu i taimi masani e mafai ona suia ai le metabolism o le tino o le tagata. Na auai tagata auai i meainu suamalie o loʻo i ai le 140 kalama o suka i aso uma mo le fa vaiaso. Ina ua mavae le taimi lenei, na suia ai lo latou metabolism, ua faigata ai ia i latou ona susunuina le gaʻo ma aveesea le mamafa.

16. O le inuina o le sili atu ma le tasi le inu inu pia i aso taitasi e faateleina ai le ono tulai mai o faamaʻi fatu ma le maʻi pipisi. E tusa ai ma le tala a Ravi Dhingra o le School Medical School a Harvard, afai e te inuina se tasi pe sili atu le inu ava malosi i le aso, e te faateleina ai le ono tulai mai o tulaga lamatia mo le maʻi cardiovascular. Ua faamaonia e saienitisi o nei tagata e 48% le maualuga o le lamatia o le atiaeina o le gasegase gasegase pe a faatusatusa atu ia i latou e taumafaina le itiiti ifo ma le tasi le vai carbonated i le aso.

17. Soda Slows Taunuʻuga o le Paʻu. Na iloa e le au suʻesuʻe o le tele o taimi e inu ai le tagata i le inu ava malosi, o le tele foi lea e tatau ona mamafa tele. Mo i latou na faʻaumatia pe lua pe sili atu apa o Coca-Cola i aso uma, o le puʻu e tusa ma le 500% le maualuga nai lo i latou e sili ona fiafia i mea inu.

18. Meainu Meaʻai Meaʻai o loʻo iai ni inhibitors. O nei sodium benzoate ma le potassium benzoate, lea e faʻaaogaina i le sauniuniga o le toetoe o ituaiga uma o suauu.

19. I totonu o mea inu suamalie e aofia ai le ascorbic acid ma le potassium, sodium benzoate e mafai ona liua i le benzene - o se carcinogen ua lauiloa. Pe a faʻaalia le benzoate i le malamalama ma le vevela i le i ai o le vaitamini C, e mafai ona liua i le benzene, lea e manatu o se carcinogenoa malosi.

20. O le inu i aso uma o le carbonated ma isi suka-suamalie suamalie e fesootaʻi atu i faʻamaʻi le gaʻo e le o ava malosi. I se suʻesuʻega e tasi, e 2634 tagata na fuaina le tele o le gaʻo i le ate. Na foliga mai o tagata na lipotia mai latou te inuina le sili atu ma le tasi le suka-suamalie suamalie i aso taitasi e sili atu ona faigofie i lenei maʻi.

21. O nisi ituaiga o suauu o loʻo i ai le mea e mumu ai le afi. O le tele o meaʻai suamalie o le citrus-fruit are supplemented with oil oil bromated. E faapefea ona matautia lenei mea? O le mea moni o le tele o kamupani vailaʻau ua pateni BPO e avea o se mumu o le afi e le talafeagai mo le faʻaaogaina o tagata. Ua faʻasaina i totonu o le silia ma le 100 atunuu, ae o loʻo faʻaaoga pea i le Iunaite Setete i le faagasologa o le saunia o mea inu gaʻo.

22. O le faʻaaogaina o le suauu e fesootaʻi ma fulu. O se suʻesuʻega i Ausetalia i Saute e aofia ai le 16,907 tagata na sili atu i le 16 tausaga na faʻaalia ai le maualuga o le taumafa o le suauu e fesoʻotai lelei ma le atinaʻe o le fomaʻi ma le COPD.

O lea la, taumafai malosi e inu Coca-Cola ma mea inu faapena. Filifili se isi mea e sili atu ona lelei - lauti, suamalie (moni, e le o ni mea e maua), lamolemole poo vai!

I le taimi muamua, na taʻu mai e saienitisi le mafuaaga e aoga ai le lafoaia o le cola taumafa.

Urinary vessder

O le suasusu o se vailaʻau, ae e le gata ina faʻateleina ai le faʻatoʻa, ae o le ita foi o le vevela ma le faʻaleagaina o faʻamaʻi pipisi o le urinary. O suavai mama e pei o le vai, sua sua suamalie, e leai se sua vai, i se eseesega, e mafai ona fesoasoani e faatumauina le mama mama.

O le aloese mai mea inu vevela e faʻaleleia ai le ponaivi ma faʻaitiitia ai le lamatia o le osteoporosis. E faʻaleleia le faʻaleleia pe afai e sui le suamalie i meainu ua faʻamalosia i le calcium - faʻataʻitaʻiga, susu.

O le taofiofia mai meainu suamalie ua i ai se aafiaga lelei i fatugaʻo, talu ai o le soda e faʻapupulaina le ono mafai ona faia le fatu fatu.

Gaʻo totoga

O nisi o mea inu carbonated contains bisphenol A, lea e manatu o se carcinogen. E fesoʻotaʻi atu foʻi i le matua ma le faalēmataʻu.

O se tasi o auala pito sili ona faigofie e leiloa ai le mamafa o le vavaeeseina o mea inu gaʻo mai au mea taumafa. E tusa ai ma le au fai meaʻai, afai e inu e se tagata se vaega tele o Coca-Cola mai McDonalds i aso uma, ona lafoaʻi lea o lenei masaniga o le a mafua ai le faaitiitia o le 200,000 kalori i le tausaga. E tusa ma le 27 kilokalama lenei.

O suainu suamalie o se tasi lea o mafuaʻaga o le le gata o mea manogi, ae o le atinaʻeina o le maʻisuka.

Lotogatasi

O se suʻesuʻega talu ai nei na maua ai se fesoʻotaʻiga i le va o le taua o le taumafa ma le faʻaitiitia o lelomeres, o vaega mulimuli o chromosomes. O le umi o telomeres o se tagata e manaia le soifuaga o le matua (o le pupuu o latou, o le "matua" tissuʻu ma totoga). O le mea lea, o le teenaina o mea inu eletise e faateleina ai avanoa o le ola umi ma le soifua maloloina.

11 mafuaaga e lafoai sua suamalie

O ai e leʻi faʻalogo i mea lamatia o le palata? E ui lava i lea, o le toʻatele o tagata e faʻaauau pea le faʻamaʻaʻaina e faʻamalosi pops. I le taimi lava e tasi, ua fai mai fomaʻi e faapea o mea inu inu ua taua ai 184,000 ola i le tausaga e ala i le maʻisuka, fatu fatu, ma le kanesa. Faʻalogo fomaʻi le faʻailo: o le masani o le inuina o vai suamalie suamalie i se taimi vave pe mulimuli ane oʻo atu ai i le oti vave. Ma na o le tasi le masina o le faʻaaogaina o suauu suamalie e mafai ona faʻatupeina ai oe i le tele o faafitauli faʻalesoifua maloloina mo le olaga.

Aisea e tatau ai ona e lafoaia sua suamalie suamalie?

1. O le susu e faateleina le tulaga lamatia o le kanesa, e pei ona faamaonia e le tele o suʻesuʻega. E aliali mai o le na o le lua suga elemene inu i le vaiaso e faʻateleina ai le inisalini i le pancreas ma mafai ai ona faaluaina le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa o le pancreatic. Ma faʻatasi ai ma le tasi le vai inu faʻamalosi i aso uma, o tane e faateleina le lamatiaga o le kanesa prostate pe tusa o le 40%. Mo teine, e tasi le afa ma le afa falesa i le aso e afaina i le kanesa o le susu. O nisi vailaʻau i suamalie suamalie, aemaise lava o vailaʻau, e mafua ai le kanesa.

2. Faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi cardiovascular.

E tolu ipu o suasusu i le aso e matua faateleina ai le lamatia o fatu fatu.

3. E ono oʻo atu i le maʻisuka

E faatatau lea i le maʻisuka ituaiga 2. Ua faʻamaonia e suʻesuʻega, o le taumafaina o le manaia o le vai e faateleina ai le numera o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

4. Faaleaga i le ate

O meainu suamalie e mafua ai le ivi o le ate, e oo lava i le lua kapalai o le pia i le aso e mafai ona taʻitaʻia ai lenei okeni.

5. E ono oʻo atu i le osofaʻiga ma le sauā.

Suesuega i le tupulaga talavou ua maua se fesootaʻiga i le va o sodas, malosi, ma le ono mafai ona faʻaaogaina fana. O taunuʻuga o le suʻesuʻega na faʻaalia ai e oo lava i na talavou sa inu na o le lua lola i le aso na sili atu le faʻamalosi i isi nai lo i latou e leʻi inu pe inu inu i se vaega itiiti.

6. E mafai ona taʻitaʻia oe i fafine maʻitaga.

7. E mafai ona sui le tuufaatasiga ma le aofaiga ole maualuga ole palatini i totonu o le faiʻai, lea e mafai ona oo atu ai i le vavaeeseina.

8. E ono mafua ai le matua matua.

O fuālaʻau, lea e faʻaaogaina i mea inu gaʻo ma isi mea gaosi, faʻaʻateleina le faagasologa o le soifua matua. O lenei mea e oʻo atu ai i faʻafitauli faʻalesoifua maloloina o isi na o le tuputupu ae ma le matutua.

9. E ono mafua ai le pala

Na maua e tagata suʻesuʻe teine ​​e 9 i le 14 tausaga o ē na 'aina le suamalie suamalie i aso taʻitasi na i ai muamua le faʻataʻitaʻiga. Ma o lona uiga o se faʻafitauli maualuga o le kanesa.

10. E ono mafua ai le oona.

E tusa lava pe o se mea taumafa taumafa, e ono aʻafia ai a tatou fomu, aua e tele atu kalori nai lo le vai masani.

11. Faʻateleina lou aʻafia i le atinaʻeina o Alzheimer

O suʻesuʻega a saienitisi o Amerika na faʻaalia ai o manulele na maua le tutusa ma le lima kalone o le suamalie i aso taitasi e sili ona leaga ona manatuaina ma faalua ona sili atu ona leaga le faiʻai o le faʻamaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga