E mafai ona ou 'aina popo mo le maʻisuka ituaiga 2?

O le tele o tagata na maua i le maʻisuka ua gauai atu i le DiabeNot capsules, ma o iloiloga a fomai e faatagaina ai oe e te vaʻavaʻai atili i le vailaʻau ma.

Diabenot (Diabenot) - o se vailaʻau e lua-vaega o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka. O le fualaau faasaina e faatagaina.

O le tele o tagata gasegase e fiafia i le toe iloiloina o fomai e uiga i le fualaau oona. Tetee o le hormonal lautele.

Faʻailoga mo le maʻisuka o le faʻataʻitaʻiga aupito lata mai lea na atiaʻe e saienitisi faʻaonapo nei e tusa ai ma se fua na iloa i aso tuai.

Faʻalogo! O le faʻasalalauga faʻasalalau i luga o le 'upega tafaʻilagi mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le o se fautuaga mo le faʻaaogaina. Ia mautinoa e talanoa i lau fomaʻi!

  • E uiga i le tuatusi
  • Sitemaʻe
  • Fesili i le tagata atamai
  • Faʻamatalaga faʻamatalaga
  • Mo tagata faasalalauina
  • Maliega a le tagata

Fualaau aina

O le toʻatele o tagata e manatu o le paʻu ma le maʻisuka o se faʻasalaga lē taliaina. I le uma, e faʻapefea ona 'aina se fua suamalie ma le maʻisuka? Ae e le o se mea moni lenei mea. O le tele o tagata atamamai e fautuaina le faaopoopoina o le paʻu i le meaai mo le maʻisuka ituaiga 2, na o oe e te faia lenei mea sao ma i ni mea laiti.

O le laumei o se fualaau aoga mo le maʻisuka. O loʻo i ai le tele o elemene eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, sodium, magnesium, iodine, potassium, zinc, calcium. E le gata i lea, o le fualaau aina e tele tele vitamini: B1, B2, B6, PP ma E, faapea foi ma le acorisobic acid ma le retinol. O le pasene o le suka i lenei oloa e 12, ae e le o lona uiga afai o le fua o le kulimi, o lona uiga o le a maualalo le suka.

O maʻi suka e tatau ona gauai atu e le gata i le kulūkose i le fua, ae faʻapea foʻi i lona faʻasologa faʻamaonia. Ma o ia i le paʻu o se avefeau e 29 iunite.

O le mea moni, o lenei fuainumera e lamatia mo tagata o loʻo mafatia i le faʻamaʻi, talu ai o le a faʻagesegese le alualu i luma o le kulukose ma o le a maualuga tele. Ina ia faia lenei mea, o le a tatau ona e pulea le tele o fualaʻau aina.

Fetai manuia

O pamu mo le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia, aua o loʻo i ai mea nei:

  • faateleina le puipuiga
  • taitai atu i se vave vave toe faaleleia i togafitiga o malulu,
  • saofaga i le atoaga o le faʻamalosia o le tino,
  • faatelevaveina togafitiga faamalolo,
  • ia i ai mea e le aoga ma totogia,
  • faatulaga le toto toto,
  • puipuia le atiina ae o isi faamai ona o minerale i le tuufaatasiga, mo se faataitaiga, o le oona, osteoporosis, ma isi,
  • faamalosia ai toto toto
  • faaleleia le vaaiga mamao
  • aveese toxins ma toxins,
  • faʻalauteleina le elasticity o le paʻu o le paʻu ma i le taimi e tasi e susu ai.

O le auala lenei e aoga ai le manogi mo le maʻisuka. O le mea moni, o laʻau e manatu o se filifiliga lelei mo le maʻisuka. O fualaau aina suamalie, e pei o se tulafono, e aofia ai le tele o fiva, lea e matua talafeagai mo le galue malosi o le tino ma le maʻisuka. O le fiber foi na te faatinoina se isi galuega taua - e faʻagesegeseina ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le toto. E le gata i lea, o paʻu foi ei ai isi mea aoga mo se tagata o loʻo i ai lenei maʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, mea lapopoa, fuamoa, riboflavin, magnesium, ma isi.

O se vaega taua o fualaau mamago, e pei o se tulafono, o antioxidants. Latou te fesoasoani i le tino e aloese mai faʻafitauli e mafai ona tupu i le maʻisuka. E faʻavae i luga o faʻamatalaga o loʻo i luga, e mafai ona faʻataunuʻuina o loʻo i ai pauna i lenei faiga faʻaleaga, e faʻaaogaina uma i le mataʻu ma le mago.

  1. O se maʻi maʻi suka e mafai ona 'ai e le silia ma le 150 g i le aso o fualaau aina fou.
  2. Ae e le mafai ona 'aina le tele o laumei, talu ai e mafua ai le manava, lea e le mafai ona faatagaina mo le maʻisuka, talu ai o se lamatiaga o le faʻamaʻi e alu i se isi laasaga. E tatau ona i ai se fuataga i mea uma.

Manatua, mo lau mataupu ma le tulaga o le faʻamaʻi, naʻo lau fomaʻi o le a taʻuina atu ia te oe le metotia patino, naʻo ia na te iloa pe mafai ona 'aina ni pulu po o ni paʻu mo le maʻisuka.

Faaiuga i le autu

Soo se tagata maʻi e iai se maʻi faapena e tatau ona e iloa afai e te mulimulitaʻi i tulafono patino i meaʻai, o lona uiga e mafai ona e maua se faʻafitauli tutusa. E mafai ona e faʻalauteleina au mea taumafa i le tele o ipu faʻaaoga talafeagai, o loʻo i ai se nofoaga ma se sulu. Mai ia mea e mafai ona e kuka ai meaʻai, siamu, palu pateta. O lenei fua e puipuia i togafitiga vevela ma o ona meatotino uma o loʻo puipuia.

Afai e te faʻaaogaina ma le poto lenei fualaau, o le a sili atu ona aoga i le tino o le maʻisuka nai lo le faʻaleagaina.

O le a le aoga o plums?

O lenei fua na aumai muamua ia i matou mai Asia i Sisifo. I aso nei, e tele ituaiga o laau o lenei laau fua. E toatele tagata e fiafia e le gata o fualaau aina fou, ae faapena foi i foliga malogo, o lona uiga, o laupepa. E ala i le tofo, o le fua o le meli-suamalie pe i le faʻaoloa o le suka. E taua le maitauina o le laumei e maualalo-kalori ma i le 100 karama na o le 48 kalori e faitauina. I le avea ai o se vaega o le fetus, e mafai ona maitau:

  • vai - 87 g
  • carbohydrates - 12 g
  • polotini - 1g.

E taua foi le maitauina o le plum o lo oi ai fiber meaai ma le tele o elemene, e pei ole: iron, potassium, calcium, magnesium, zinc, sodium ma iodine. Afai tatou te talanoa e uiga i vitamini o lo oi totonu o pulu, o lona uiga e taua le matauina o le maualuga o mea o le acid ascorbic, retinol, B1, B2, B6, PP ma le vitamin E. O lenei fua e aofia ai le 11 - 13% o le suka (sili atu le glucose ma le sucrose ) Afai e te fai mai, o le a se isi mea e ese mai le vitamini e aoga tele, ona tatau ai lea ona e iloa o loʻo i ai se aafiaga sili ona lelei. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e iloa ma manatua o se vailaʻau suamalie poʻo se paʻu e pei o se mea lelei, ae o le vailaʻau oona e ese mai ai e mafai ona faʻavevesi ai le le mautonu. Ua finauina e saienitisi Kanata e faapea talu ai o le plum o loo aofia ai le tele o fiber ma vitamini, o lenei fua e mafai ona fesoasoani pe taofia ai le atinaeina o le kanesa o le manava o le tino ma le gastrointestinal tract, faapea foi ma le kanesa, o le mafuaaga autu o se vailaau.

Mea aoga

Sei o tatou tilotilo tonu i mea aoga e aoga mo le maʻisuka e fua mai pei o pulu:

  1. E faʻaleleia lelei le faʻamaʻi.
  2. Fesoasoani e aloese mai le leai o se fualaʻau o le taumalulu (pe a uma mea uma, e oʻo lava i masini pateta ma compotes e aofia ai le tele o vitamini).
  3. E matua aoga lava (ona o le tele o le acid ascorbic) i le togafitiga o malulu.
  4. Faʻateleina le faʻafouina o le faagasologa.
  5. E fufuluina lelei le vaʻaiga (aemaise lava pe afai e te 'aina ni nai laumei i le taeao i luga o se manava gaogao).
  6. O loʻo i ai se mea lelei ma le faʻaleagaina.
  7. Fua lelei ma fualaau fualaau taumafa.
  8. Faʻaleleia le toto ma faʻamalosi toto.
  9. E matua afaina ai le vaʻai.
  10. Faʻateleina le malosi o le paʻu ma faʻamamaina lelei foi.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le fua e aoga tele mo le tino, ma mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e fesoasoani e taulimaina ai aʻafiaga leaga ma le matautia (atonu e tupu i le taimi) o le maʻisuka.

Maʻisuka ma plum - e mafai ona 'ai fua?

E mafai ona 'ai le palamu mo le maʻisuka ituaiga 2? O se fesili e masani ona taatele. E masani lava, o lenei fua e le faasaina, ae aua nei galo o fualaau mamago (pefu) e 240 kcal, lea e sili atu nai lo fualaau fou. Afai tatou te faitauina i le glycemic index, ona fai lea o le faasinomaga e tusa ma le 26 - 34 points, ae i paga fou e tusa ma le 23 points. I le auala lava e tasi, o le paʻu popo po o palu pateta o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualuga. O lea e sili ai le 'ai o fua fou, ae e le tatau ona e faalagolago tele i ai. E mafai ona e 'ai e tusa ma le 130 kalama i le aso (pe a ma le lua i le fa fua fua). E talafeagai lelei laumei o se meaʻai lelei i le va o 'aiga poʻo le' ai o se aoauli. E sili atu ona filifili le itiiti ifo o le suamalie ma le fiafia.

E mafai ona i ai se vai i le maʻisuka i le meaʻai? E le gata e mafai, ae e tatau lava. I le uma, o plums e aofia ai elemene taua tele e talafeagai mo tagata soifua maloloina ma tagata maʻisuka. I le maʻisuka, e masani lava ona fautuaina oe ia 'aina fualaau aina ma fualaau aina (peitaʻi e tatau ona e faʻaeteete i fualaau suamalie, ona o nisi e aofia ai le tele o suka ma e mafai ona afaina ai lou manuia). I soʻo se tulaga, e taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka e fefesoʻotai ai i se fomaʻi o ia na te silafia le tala faʻasolopito o le maʻi ma mafai ona faʻamaonia le saʻo togafitiga ma meaʻai mo ia. Manatua o le olaga e maua i le maʻisuka e le o se faʻasalaga, e mafai ona e ola i se olaga atoa, e naʻo lou manaʻomia o le gauai atili atu ia te oe lava ma lou soifua maloloina. Ma ia aua foʻi nei galo e taitaia se olaga sili atu ona feaveai ma ola malosi.

Tulaga lautele

O laumei mo le maʻisuka o fua na e mafai ona aumaia uma faʻamaonia ma le afaina. E faʻalagolago i le fua o le oloa. E i ai le tele o ituaiga o fomaʻi. O i latou uma e tusa ma uiga tutusa ma aafiaga i le tino o le tagata.

O tagata uma e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo nofouta i le manaʻoga e pulea a latou meaʻai. E toʻatele e fesili i latou fomaʻi pe mafai ona 'ai le palu, ma maua ai se maʻi faapena. E toetoe lava a lelei le tali.

O aʻafiaga aoga o le fualaau e tele lava lona faalagolago i luga o lona tuufaatasiga kemikali. E pei foi o isi fua, o le pusa o loo aofia ai vaega nei:

  • Suavai
  • Carbohydrates. O le tele o le fructose ma le suauu,
  • Puipuia i ni vaega laiti,
  • O le fiva masani ma le fiber,
  • Vailaʻau suamalie (C, E, A, PP, Vaega B),
  • Malosiaga o minerale (potassium, magnesium, uʻamea, cobalt, manganese ma isi).

O le tuufaatasia o le fualaau aina e mafai ai ona maua le maʻisuka ituaiga 2 e saturate ai le tino ma elemene taua ma meaʻai. E leai se mea e manaʻomia e faʻaaoga ai ana analogues. O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻamautinoaga lautele o le gaioiga o le tino atoa.

Plum ma le maʻisuka

Faailoga taua o se oloa faapitoa, e aafia ai pe mafai ona tafe i le maʻisuka, o:

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaogaina lenei oloa ma le faʻaeteete. O le a pa'ū i le numera o faʻatagaina, ae faʻaaoga soo e faaosofia ai le hyperglycemia.

E lelei le afaina o le tulaga o le tagata. O le vai o le maʻisuka ituaiga 2 e faatagaina ona o aʻafiaga nei:

  • Faamalolosia o le tino puipuia. O le fualaau e aofia ai le tele o le acid ascorbic, lea e fesoasoani e faʻafeteina le tetee o le tino i siama ma siama,
  • Faʻavaveina o le toe faʻaleleia o tino. Vitamini ma minerale faʻateleina le metabolism. O lenei mea e oʻo atu ai i le sili atu ona aoga o le faʻaaogaina o ituaiga eseese o gaioiga faʻasolosolo,
  • Tulaga masani o mea iloga o le toto,
  • Faʻaleleia o le vaʻai
  • Fufulu faʻamamafana toto. O le maʻi suka o nisi taimi e faʻatasi ai ma le taʻavale. Afai e te 'ai fua pea, ona fofo lea o le faafitauli i se auala masani.

I le maʻisuka, e mafai ona faʻamaunuʻu ni nai tootoo. O lenei mea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le faʻatinoina o le tino atoa. Ua tumu i vitamini ma minerale, lea e aoga i taimi uma.

Vaega o le faʻaoga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi o le endocrine lea e tupu i le solia o le tele o faagasologa e tutupu i le tino o le tagata. Ina ia faʻamautinoa lona tulaga, e tatau ona e vaavaaia ma le totoʻa ana meaʻai.

E mafai e fomaʻi ona taʻu atu i a latou gasegase: "Afai e te 'ai se tasi plum i le aso, ona lelei mea uma." Ole fua ole fua ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le 150 g. A leai, o le tulaga lamatia o le faatupuina o le hyperglycemia ma le alualu i luma o uiga vaaia e faateleina.

O faʻaopoopoga faaopoopo o le faʻaoga saʻo o plums o:

  • Taumafa na o fua fou. Laʻau ma isi fesuiaiga o fualaau 'aina e sili atu le sao i le atinaʻe o le hyperglycemia,
  • E tatau ona aloese mai le siaki o le Plum, jams, ma isi meaʻai maualuga-suka.
  • Pe a filifilia se fualaau aina suamalie, e tatau ona tuʻuina atu i le sili atu o tagata faʻamaʻi. E aofia ai le kulūkose ma sili atu faʻamalosi tino,
  • E tatau ona e faʻatau ni paina mai mea e faʻapipiʻiina.

O fualaʻau 'aina ua le fautuaina mo le faʻaaoga i le lisi ole maʻisuka i aso taitasi. E mafai ona e taumafai e iloilo le tofo, ae o le 'ai soo e le aoga.

O le oloa o loʻo faʻapipiʻiina ma oloa gaosiga (kulimi suamalie ma pulu). O lea ituaiga faʻasalaga e faʻasaina mo tagata mamaʻi ma se "maʻi suamalie". O le ipu e maualuga tele i calories ma e aofia ai le tele o vaega o le "malamalama" gaʻo.

Sauniuniga saogalemu

E mafai ona e 'ai i paluga ma se "maʻi suamalie". O le mea autu e le faʻaleagaina. A leai, o le hyperglycemia o le a alualu i luma.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o nei fualaau aina e:

  • Faiga faʻasalaga o le faʻamaʻi ma le maualuga o numera,
  • Tatala
  • Faʻasalaga taʻitoʻatasi i le oloa.

I le masani ai ona faʻaogaina o laʻau mumu ma le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻi, e tatau ona e sailia se fesoasoani talafeagai mai se fomaʻi.

Plum - o lona faasinomaga igoa

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e 'ai meaʻai ma le upusii e oʻo atu i le 49 iunite e aofia ai. O lenei vaega o meaai ma mea inu e mafua ai le taumafa autu a le tagata maʻi ma faʻaitiitia ai le faateleina o le toto o le kulukose. E mafai e le endocrinologist ona faʻatagaina meaai faʻatasi ma se fuainumera faʻamamafa mai le 50 i le 69 iunite e avea o se tuusaunoaga, e sili atu nai lo le faalua i le vaiaso, e ui lava o le meaʻai e le mamafa i isi oloa ma le GI ma e leai se faʻalavelave sili atu o le maʻi.

O oloa o loʻo i ai se faasinomaga maualuga, o lona uiga, mai le 70 iunite ma luga, o le a lafoaia e faʻavavau. O ia mea taumafa e mafai ona faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e aʻafia ai le tele o galuega a le tino.

E tele ni vaega e mafaufau i ai e mafai ona faateleina le index. Muamua, mai togafitiga vevela, o nisi o oloa e leai se fiber, lea e nafa ma le tafega o le kulukose i totonu o le toto. Ae na o na kāloti ma beets e faʻaaogaina. Fesuisuiai latou maualalo le GI, ae i luga o le maualuga, e tusa ma le 85 iunite.

E tusa ai ma poma, e tatau ona manatua i lona mafaufau o le a sili atu lona siʻitia pe afai e aumai le fua i se tulaga mama. O lea la o le paʻu o le ai ai ni nai 'ie sili atu nai lo fualaau fou. E matua faasaina le faia o suamalie ma nectars mai fualaau aina, aua o lo latou aoga taua e maualuga tele. Toe faʻaleagaina foʻi ona o le fila. E naʻo le afa o le ipu vai e mafai ona faʻaleleia le suka i le 5 mmol / l, lea e mafua mai i aʻafiaga ogaoga i le lumanaʻi.

Ina ia malamalama pe ono mafai e le maʻisuka ona faʻaaoga fualaʻau e aunoa ma le fefe, e tatau ona e iloa lana GI ma le kalori, o loʻo lisiina i lalo:

  • o le faasinomaga glycemic of plum fou e 22 iunite,
  • o le glycemic index of dried plum e 25 iunite,
  • calories i le 100 kalama o le oloa o le a 42 kcal.

E tusa ai ma lenei mea, e aliali mai o fuamini mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona i ai i meaai a le tagata maʻi i aso taitasi, ae le sili atu i le 250 kalama (o le masani masani mo soʻo se fualaau "saogalemu").

Fomai tipitipi faafomaʻi

O le laumei e lauiloa e tagata uma ona o lona manogi manaia ma le suamalie o vine. O lenei laau fua e taatele i totonu oa tatou togalaau. E totogo vave mai fatu ma vave oʻo atu i le matua tausaga. I le vaitau, o le berry e taugata tele. O le tele o faletalimalo e faia sauniuniga mo le taumalulu: tola, saunia jams, preserves ma compotes. E faʻapēfea ona aoga ma e mafai ona faʻaaoga pulu mo le maʻisuka?

O a ituaiga o fua e mafai ona maua i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

O fua i lo matou olaga e le gata o se meaʻai suamalie, ae o meaai maloloina foi, o se mea e maua ai le tele o meaʻai e tatau ai mo le masani ai o le tino. O o latou foliga eseese e le mafai ona aofia uma ai meaʻai taua, o le mea lea matou te taumafai ai e faʻasalalau la matou lisi ma a latou ituaiga, aemaise lava i le taumafanafana.

O fua e tatau ona avea ma o latou uiga sili ona matagofie i le i ai o suga ma gaʻo.O le a la le mea e tatau ona faia e le maʻisuka i lenei tulaga, oa ituaiga o fua e mafai ona maua i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2? E faapefea ona fafaga lou tino e aunoa ma le faaleagaina?

O meaai o le maʻisuka e tatau ona puleaina e fua o le suka maualalo. O fua saogalemu mo lenei maʻi e aofia ai:

  • apricots (17kcal ma le 4g ​​carbohydrates),
  • kiwi (56kcal ma le 13g, i le faasologa),
  • oranges (62kcal ma le 15g),
  • fualaau aina (39kcal ma le 9g),
  • pears (58cc ma le 14g),
  • apu (40-50kcal ma le 14g, e fuafua i le eseese).

E mafai e pulu e maua i le maʻisuka?

Ina ia taliina lenei fesili, e tatau ona e malamalama i le vailaʻau faʻasolosolo o le papa. 100 g o le mamafa o lo oi ai le tele o vai (86%), e tusa ma le 10% o carbohydrates, 1.5% fiber dietary, o lona malosi o le eletise e tusa ma le 50 kcal.

O lenei faʻamatalaga e le maua ai se tali le mautonu, aua i le tasi itu, o pauna laiti e maualalo i le kalori mea, i le isi itu, o loʻo i ai le tele o suka. Lelei GI - 22E foʻia le feeseeseaiga, o lona uiga e telegese le aveʻeseina o meaʻai. E mafai ona faʻamaʻaina paʻu i le maʻisuka, ae na o ni fou fou, aua o le faʻaogaina o sugars i jams, pateta paluga, faʻamago, mago ua matua faateleina. O le isi mea taua o le iloa lea o le fuataga: faʻamafanafana, ae le o le logo. E le gata i lea, o suʻesuʻega ua faʻamaonia le aʻafiaga o le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2.

Laʻau maualuga suka

O le a le laina o paʻu ma e mafai ona 'aina faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2? O lenei tamaititi e maualalo le kalori (46 kcal), o le maukalama o loʻo iai i le 11 g mo le 100 g o le mamafa ma se fuainumera maualalo (e na o le 22 iunite), lea e taua tele mo le maʻisuka.

E faʻapupulaina e le paʻu le suka i le toto? Ona o le maualuga o lona fiber content, e faʻagesegeseina ai le faʻafefe o le kulukose, lea e faʻaitiitia ai le mamafa i luga o metotia faʻavae e faatonutonu ai le glycemia. Aʻau i se fualaau talafeagai i totonu o le 200 g o le paʻu i aso taʻitasi e 'ai i luma o le taumafataga autu, e mafai ona e mauaina le maualuga o le aoga e aunoa ma le lamatia ai oe lava ia.

Gesational Diabetes Plum

O lenei ituaiga o maʻisuka e iloa i fafine maʻitaga. O le tamaititi o loʻo i lalo o le vaavaaiga faifaipea a fomaʻi, e siakiina i taimi taʻitasi faailoga eseese o suega suʻesuʻe, e aofia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I le taua o le 5.1 mmol / L ma le maualuga, o le maʻisuka maʻisuka ua maua.

O le faʻaitiitia o le gasegase o le tino ile inisalini e fesoʻotai ma suiga o le tino i totonu o le tino ma faʻamalosia ai nisi faʻasaina i meaʻai. I le taimi e manaʻomia ai le fale mo le fomaʻi, o le faavae o le soifua maloloina o le pepe, e tatau ona faʻagata oe ile ola maloloina, ae o meaʻai e gaʻo.

E leai se paʻu o le Plum; o fua fou e mafai ona faʻaumatia e fafine maʻitaga, ae i le tele o mea.

O le suka suka

O suavai uma ua vaevaeina i le saunia fou ma le kuka, lea e faʻaaogaina ai le suka e avea o se mea e puipuia ai. E faʻasaina i le maʻi suka. O le suamalie fou o le paʻu popo ma le pulupulu i le aofaiga e tutusa ma le aso ua fautuaina i aso taitasi, ua faʻafefeina i le vai ua kuka 1: 1 e taliaina. E aoga foi i le faʻaitiitia o le faaletonu o le mafaufau, faʻaitiitia le cholesterol o le mafaufau ma le faʻaalia o puipuiga e fesoʻotaʻi ma faagasologa o neurodegenerative.

O a faʻamanuiaga o nei meaʻai suamalie ma suamalie lelei? O mea aoga o plums e mafua mai i le i ai o le tele o elemene o iai: potassium, calcium, sodium, iodine, zinc, manganese, magnesium. O loʻo aofia ai vitamini A, C, E, beta-carotene, o le lisi tele o vitamini B, mono-ma le vaʻavaʻaʻi, glucose, sucrose, fructose, omega-6 ma oona gaʻo. O latou o se punavai o le choline, beta-carotene, riboflavin, vitamini E, PP, niacin, pyridoxine, ae o le mea sili o mea uma lava o le acid ascorbic. Mai i minerale, o le potassium e sili ona tele, i le maualalo o le calcium, phosphorus, sodium, magnesium, kasikoni ma isi.

E mafai e le siaki ona faʻateleina le puipuiga o le tino, o loʻo i ai mea faʻatauvaʻa ma le diuretic, faʻamalosi ai toto toto, faʻasaʻo le toto, taʻalo solo toxins, ma maua ai se aoga aoga i le faʻaaliga. E faamamaina ma le leʻo le manava, e mafua ai i ona maʻi. O loʻo i ai mea e le faʻaleagaina, faʻaleagaina, faʻafeiloaʻi meatotino, faaleleia le mafaufau.

E faʻapefea ona aʻafia le soifua maloloina o se maʻisuka pe a faʻapena? O loʻo i ai i le Plums se aafiaga lelei i le faʻamalosiina o puipuiga, faʻalauteleina faiga faʻafouina, faʻaleleia le faʻatinoga o le totoga, gaioiga o le vaʻaia, puipuia le atinaʻe o osteoporosis ma le gasegase, aveesea toxins ma toxins, o loʻo i ai le lelei o le diuretic ma le aʻafiaga.

Laʻau samasama o se tasi lea o ituaiga o ituaiga eseese. E tumu foi i le pectin, vitamini ma minerale, antioxidants ma fesoasoani e faʻamautuina le toto maualuga, maualalo le cholesterol, ma taofia ai le fausia o paʻu i totonu o toto toto. E tusa ai ma le tofo, e le o se mea itiiti i ituaiga lanumoana, ma o lona kalori o loʻo i ai sina mea e maualalo. I le maʻisuka, o lanu lanu samasama ei ai le saʻo i le faʻatusatusaina o le aofaiga (e oʻo i le 200g) e ulufale ai i le lisi o le maʻi.

Faʻaleagaina o le paʻu e mafai ona mafua mai i le rūmatism, gout, le i ai o maʻa i totonu o le galet, faapea foi ma le maʻisuka ma le le pulea lelei o le 'ai. O nei faʻamaonia o se faʻalavelave i le faʻaaogaina o le tamaititi.

E faʻafefea ona sui fomaʻi ma le maʻisuka?

O mea taumafa o le suauu mo o tatou tino ma fua o loo i ai e taua tele i le saturating o meaʻai e talafeagai mo le soifua maloloina. Afai mo le tasi mafuaaga poʻo le isi, e le taliaina le pulu (flatulence, bloating, manava, ma isi mea), ona mafai lea ona suia i nisi fua mai le lisi o loʻo i luga. E tatau ona totogia faapitoa le siaki mo le maʻisuka.

O le isi mea e sui i pagakeke e paʻu pe faʻamagoina paʻu Hungarian. O le faʻamagoina e le faʻaitiitia ai le taua o le fetus, e tumau pea le riboflavin, gaʻoflaka, phosphorus, boron, magnesium, ma isi mea faapena. O antioxidants oi ai o loʻo maua ai mea puipui ole fetus. O le mamafa o se fua puipuia e faasaga i le tele o faamai, e aofia ai le osteoporosis.

E fautuaina ina ia 'ai i le 3-4 vaega i le aso, e mafai foi ona faʻaaoga e avea o se vaega o isi ipu, compotes.

E tusa ai ma le tele o le maʻisuka, o le siama e le mafai ona latou aveina atu i totonu o le gastronomic tulimanu. E faʻaaoga foi lenei fua i fualaau aina, e aofia ai pulu. O lo latou taumafaina lelei, puleaina o areto falaoa, ua avea ma se auala masani o le olaga e le faatapulaaina ai lo latou saolotoga e filifili ai.

Tuua Lau Faamatalaga