Barley mo le maʻisuka

O Barley o se pusa e sili ona faamalieina ma lelei e le gata mo se tagata soifua maloloina, ae mo le maʻisuka foi. E faia i le gaosia faapitoa o fatu karite. O lona uiga, e faia mai i le saito atoa o le karite, lea e faʻamamaina ma faʻamaina. O le faʻaaogaina o le palelele keke e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2? Ma pe faapefea ona kuka meaʻai ina ia mafai ma e aoga ona 'ai mo tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi ogaoga.

Uiga aoga o le karite tila

O Barley o se faleteuoloa o vitamini, o loʻo i ai le tele o fiva ma le porotini. O na uiga e mafai ai e lenei oloa ona vave vave ma lelei le fufuluina o le tino o mea leaga matautia.

E le gata i lea, o palani palesi o loʻo i ai isi mea aoga tutusa (uʻamea, calcium, phosphorus) e mafai ona taofia le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi. O le mea lea, o le karite e masani ona asiasi mai i luga o le laulau o le maʻisuka o loʻo mafatia mai le ituaiga faʻamaʻi lona lua.

Taua! O le maʻi suka o se maʻi lea e faateleina ai le fua o le suka suka. O lenei mea e taʻitaʻia ai le faʻamaonia o le gaioiga o le tele o okeni ua faʻalavelaveina. Ma o le faʻaaogaina o le paʻu paelati e faʻapipiʻi ai le tino o le maʻi ma mea aoga e fesoasoani i le maʻisuka.

Tuutuuga o le faaaogaina

O le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o karite uamea ua aoga mo le puipuia o le maʻisuka. O le mea moni e faapea o lenei oloa e aofia ai mea e faʻaitiitia ai le toto toto.

E pei ona taua i luga, o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le karite e aoga tele, ae e iai foi sona aafiaga lelei i le tino o tagata e le taua tele a latou kulukose, ae o lona tulaga e sili atu i le masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tupu lenei mea i se tagata soifua maloloina pe'ā uma ona 'aina se tele o meaʻai.

Ina ia faʻatulagaina le maualuga o le suka, o le falaoise karite e tatau ona 'ai i le tele o taimi i le aso. E tatau ona malilie faʻatasi ma le fomaʻi aoga le faʻaaogaina o le oloa.

O mea manogi po o mea manogi ma le susu e masani ona saunia mai lenei cereal. Ma e le o se mea e ofo ai, aua o le tele o gaʻo ua matua gauai uma lava i le tino o le tagata. E le gata i lea, e mafai ona e iloa poo le a le faʻamatalaga manino o cereals ma cereals.

Faʻalogo lelei! Mo le maʻisuka, faʻamalo pe malolo malo e leai se mea lelei!

Faʻailoga o le karite Penina

O le uiga ese o lenei falaologa o le taimi o kuka e faʻaleleia atili ai. O lona tele e 5-6 taimi e sili atu nai lo le uluai kopi. E faʻalagolago i le auala o sauniuniga ma, ioe, o ituaiga o meaʻai.

Taua! E tatau ona kukaina Barley mo le itiiti ifo ma le tasi le itula!

I le ala, o karite e le mafai ona faʻafefeteina, aua e le o toe iai ni elemene aoga i totonu. O le mea lea, o le karite e le faʻafefeteina o le a tutusa lelei le aoga mo se tagata soifua maloloina, ma mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le aoga gastronomic autu o lenei ituaiga o falaoise o le maeʻa lea o le kuka, o le ipu e avea ma mea manaia, faamalieina ma tamaoaiga.

Ina ia saunia se meaʻai suamalie, e tatau ona lafoina karite i totonu o le vai vevela. A maeʻa ona ufiufi i luga o le vevela vevela. E taua le faʻamautinoa i totonu o le apa e kuka ai, o loʻo i ai pea le vai.

O a isi meaʻai karite e mafai ona saunia mo le maʻisuka? O isi soupisi e kuka mai le karite pela. O ipu sili ona taatele o le vai ma le karite o le piko, e le naʻo le soifua maloloina, ae e matua lelei lava.

O le fua mo le sua o le suka ma pulo

O a ipu e le na o le soifua maloloina, ae e lelei foi mo le maʻisuka? Mo le maʻisuka ituaiga o ituaiga eseese, e mafai ona e kukaina sou salu manogi ma pulo. O le mea lea, mo le sauniuniga o le susu o le a e manaʻomia mea nei:

  • moa puʻamu mamago
  • faga laʻau
  • tasi le sipuni ulu
  • tamai kāloti
  • tasi le pine o le masima ma le pepa,
  • fualaau faisua
  • 1 lapisi tele
  • se luʻu o le karite tila.

Soup ua saunia e pei ona taua i lalo. Muamua, e mafai ona e kuka le gaʻo o le mushroom. E tatau ona fufuluina lelei folo puʻu, aveese le oneone ma isi mea leaga mai ia i latou. Ona tatau lea ona kuka i totonu o le vai faamalu mo le 2-3 minute. A maeʻa ona faʻamaligiina le suavai, ona toe fufulu lea o pulou.

I le taimi nei i se gaʻo muamua o le mushroom e tatau ona e togiina sina cereal. I le taimi nei, o le a suauʻu palesi, e mafai ona e faia le fuluina o kāloti ma aniani.

Le saunia o laei mo le kuka i le suauʻu fuālaʻau, fuga o aniani akina ma kāloti kuka. Pe a faʻafefeteina fualaau faisua, e faʻapipiʻi pulou i latou. O mea uma lava e tatau ona falai ile vevela vevela pe a ma le 5 minute.

E tatau ona faʻafefiloi paluga i le susu lea e kuka ai le karite. Ona tuʻuina lea o mea uma e kuka ai mo le 7 minute. A maeʻa lena, e faʻafefiloi fuālaʻau muamua (aniani, mushrooms ma kāloti) i le susu ma kuka le kuka mo le isi 10 minute.

Faʻalogo lelei! Ina ia mafai ai e se ipu ona maua se 'oa tele, e tatau ona faaopoopo i ai le tele o taimi. Ae ui i lea, i le maʻisuka malosi, e tatau ona matua pulea le tele o le faʻasalaga o le tasi ituaiga poʻo le isi.

Ina ia tofo i le sou, e mafai ona e faaopoopo i ai ni nai laulaau mata ma se lua o pipi uma i le broth. O le mea e malie ai, i se isi itu, e mafai foi ona e togafitia le maʻisuka i le laulaau lanu, o lea o lenei mea manogi o le "maʻisuka atoa".

A maeʻa e manaʻomia le faʻapipiʻiina o nai minute. Ina ia faʻaleleia le tofo, ia ofoina atu le suamalie ma le palesi karite ma musika ma le kulimi suamalie e maualalo le gaʻo.

Ae peitai, o le masani ona faʻaaogaina sea ituaiga o suka mo le maʻisuka, e ui i le mea moni e aofia ai mea aoga, e le fautuaina. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina e le au fai meaʻai le 'aiina o sea ituaiga e le silia ma le tasi i le tolu aso i ni vaega laiti i se pepa fou saunia.

O le karina pele o se meaʻai lelei, maloloina, protein ma le fiber-oloa e matua taua mo le maʻisuka. E le gata i lea, e oo lava i se tamaititi e mafai ona kuka le kuka pela o le falala keke.

Ae i le tulaga o le maʻi suka, ina ia mafai ai ona maua le malosi maualuga o le faʻamalolo mai le karite mamafa, e tatau i se tagata ona tausisi i tulafono ma fautuaga na tusia e le fomai ma le tagata fai meaʻai. I lenei tulaga, mo le maʻisuka uma, o le kariolisa o le a avea o se mea taumafa taumafa faigata, ae o se fesoasoani taua foi, ma le malosi e tauivi ma maʻi eseese e tulai mai i le maʻisuka.

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o le karite paʻu mo le tino, faʻamaoniga, meatotino mo le maʻisuka

O Perlovka e masani i tagata nofomau uma o lo matou atunuu. E le o le tofo uma o tagata, aemaise lava i alii oe na galulue i le vaegaau ona o le faʻaauau pea i luga o le lisi. Peitai, e ui i lea, o le karite ua i ai faamanuiaga ma e afaina ai le tino, ua faamaonia faasaienisi.

Faatasi ai ma le kuka lelei, o le falaoamata mai lenei cereal e matua suamalie lava, ma e sili ona taua. O aogā ma faʻamaʻi o karite o se ata o le tuufaatasiga o saito, lea e maua ai vitamini B, A, E, PP ma D.

O elemene minerale e tumu ai le tino ma mea uma talafeagai mo le olaga masani. Amino acids, e aofia ai le lysine, taofi le matua tuai, tausia lelei le paʻu ma talavou.

E fesoasoani foi le gaosiga o le collagen. Mo le mamafa o tagata e mananao e faʻaumatia, o le kalori mea o le karite tila o le a fesoasoani i lenei mataupu ma le agavaʻa ma le le faʻaleagaina. O le filifiliga pito sili ona lelei mo lenei mea o le falaoa i luga o le vai. 100 kalama o oloa gaʻo e aofia ai le 315 kcal.

Barley kuka i le susu - 156 Kcal. O le faʻaopopoina o le suauʻu o le a faʻaopopo nisi o calories i le pusa. O le sili ona maualalo o le kalori o le karite palasima na kuka faatasi ma le pauki ua na o le 63. O aoga o le karite pela mo le tino o Lysine o se amino o le elemene e puipuia ai siama faʻaleagaina mai le ulu atu i le tino, e oʻo lava i le tauina o herpes.

O se lisi mausali o vaega i totonu o le tuufaatasiga e tumu ai karite ma faamanuiaga mo le tino: O le galuega o le Brain e faaleleia e ala i le taulaku. E faʻavasega ai foi metabolic processes ma fesoasoani i le faʻaaogaina o meaʻai. O gasegase faʻamalosi e faʻaolaina ai le vaʻai ma faateleina ai galuega puipui.

O le i ai o le vaitamini A e tumu ai le paʻu, lauulu ma fao ma le soifua maloloina ma le matagofie. E faatatau foi lenei i nifo. O le aofaʻi o seleni i le pale tila e 3 taimi sili atu nai lo le araisa, faʻateleina ma lenei antioxidant. Barley e maualalo le maualuga o le cholesterol i le faʻamamaina o vaʻa toto ma puipuia ai faafitauli CCC.

Pale e aoga mo le tino ma le pancreatitis ma le colitis. Fipa i le tuufaatasiga e faʻamamā ai vaega leaga - toxins with slag and residual food. O le tamaoaiga o le fiber ma le amino acids i le gaosiga o loʻo i ai se aafiaga lelei i le inumaga, e ui lava i le maualuga o lona kalori.

O le mafuaʻaga mo le faʻaaogaina o le karite paʻu mo le mamafa o le mamafa o le faʻaleleia lea o le faʻatinoga o le vaega atoa o meaʻai. O le mea lea, e leai se mea sili atu i le tino, e aofia ai le gaʻo. O le amataga o aso taumafa i luga o le palesi o pine e masani ona o mai faatasi ma le nausea, o le vevela ma se naunautaiga malosi e "momoe".

Ae a mavae ni nai aso, o nei faailoga e mou atu e aunoa ma se faailoga. Ina ia mafai ona maua e le paʻu paʻu na o faamanuiaga i le tino e aunoa ma le afaina ai o le tino, e tatau ona mulimulitaʻi tulafono: Inu le tele o vai, sili atu mineral e le o le carbonate,

Barley e aoga mo le mamafa o le paʻu ma vailaʻau eseese i le taimi o le taumafataga - lanu tiamata, teuteu i luga o laau aina ma se vai o le mineral e aunoa ma le kesi. O meaai faʻavaiaso e sili atu ona eseese. E mafai ai e oe ona faʻaaoga fualaau fou ma mamago, fuamoa fualaʻau ma le totoina o aano o manufasi, sisi kulimi mama ma lefir.

E le gata i faʻamanuiaga, e mafai e le karite ona faʻaleagaina le fuainumera ma le tino i luma o gasegase gastrointestinal, e aofia ai se ulutala ma le gastritis. Barley mo le tino o le fafine. E pei ona uma ona taʻua, o le tuufaatasiga o le karite palesi o le lysine, lea e faʻapupulaina ai le paʻu i le tino, toe faʻafouina ma toe faʻaleleia le paʻu.

E mafai e Barley ona ufiufi pa puipui. E faʻaaogaina lenei mea e puipuia ai le mumu o le mucosa pe a tago i vailaʻau. O Barley e lelei mo tamaitai mo le 'aiga o le taeao, le aoauli, ma e oʻo lava i le' aiga o le afiafi. E faʻaaoga lenei i tamaitai o soo se matua ma fausia.

Faletua Barley mo le maʻisuka, manuia ma mea leaga

Ua fautuaina le Barley mo tagata e maua i le maʻisuka ona o lona maualalo o le faasinomaga igoa. Ma e aoga lenei i soo se ituaiga faʻamaʻi. E mafai foʻi e le karite o Beleti ona i ai se aʻafiaga e puipuia mai ai i se maʻi faapena.

O le pine tile e faʻaaogaina i le taumafataga ona o le fiva i le tuufaatasiga, lea e faʻamamā ai le tino o mea leaga, faʻaititia le maualuga o le cholesterol leaga. O faʻamanuiaga o le karite i le maʻisuka e faʻaaoga foi i le tino atoa: o le totonugalemu o le tino. Osino. Tulaga maualuga o Hormonal. Toto toto.

E fautuaina e aofia ai le karite i le taumafataga mo le puipuia o maʻi mama ma faamalosia ai galuega puipui a le tino. E faʻaleleia ai le ata vaaia ma faʻamalosi ai ponaivi. Ole faʻamaloloina o le paʻu ma mucous membranes.

E le mafai ona faʻaogaina fatulaʻau totogo ma teuteuga mo le maʻisuka - latou te faʻaosoina ai le gaosia o gaʻo i totonu o le manava ma faʻalavelave ai le tulaga i maʻi gastrointestinal. E le fautuaina e 'aina le karite i le po ma faʻafefiloi ma le meli ma fuamoa paʻepaʻe.

Faʻaleagaina ma le faʻailogaina O le tofo ma faamanuiaga e le faʻafefeina i aʻafiaga leaga, aua nei faʻaleagaina le tele. E tolu vaiaso i le vaiaso e lava ina ia aua le afaina ai le karite mo le ate ma le tino atoa.

E le mafai ona e faʻaaogaina le karite paʻu mo le faʻamalosi ma faateleina le elemene o le mucosa gastric. O le faʻalepaleina o le tagata lava ia i le oloa e mafai foi, e ui lava e seasea lava. Ina ia aua le faʻaleagaina le karite pela e afaina ai le ate ma isi totoga, e aoga le faʻalogo i lou tino.

Amata le folasaga o cereals i le taumafataga i ni vaega laiti. Ma i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi. O le faʻaaogaina o le palani tiʻetiʻo e faʻatatau tonu i le faiga o le kuka.

A uma, o le le fiafia ia te ia e tele lava ina fesootaʻi ma lenei mea. O le manaia ma le manaia o le tofo e maua e ala i le faʻaaogaina o nisi malamalama ma taumafaiga: Muamua, o le cereal ua mulumulu lelei i lalo o le vai tafe, ona sasaa lea ma faʻaaoga i le po atoa,

O loʻo i ai se isi filifiliga mo le kukaina o se keke peleni suamalie. Ua fufulu le saito, pei o le fua muamua. O le laasaga muamua - sasaa se ipu tioata o karite ma tolu ipu vai, faʻapipiʻi i se vevela, kuka mo le 7 minute.

A maeʻa le taimi, faʻafeiloaʻi i se paluga. Liligi 2 tbsp i totonu o le apa. vai, faʻafefiloi ma tuʻu le saito tunu. Faamasima, faaopoopo fualaau faisua poo gaʻo manu ma kuka mo le isi afa itula. O mea uma lava, uamea ua saunia. O le filifilia o le cereal Pearl barley ọka o lo oi ai pisinisi i le tele ma le mamafa.

E fautuaina e tilotilo i le lanu-enaena auro e aunoa ma ni togitogi uliuli. Meaʻai vevela e aunoa ma gluing grains. A leai, o lona uiga o le solia o tulaga o le teuina. A faʻatau i le mamafa, e fautuaina e sosogi le saito.

Faatasi ai ma lenei ituaiga o kuka, o le karite palesi o loʻo tumau ai uiga taua uma e faʻaaoga lelei i le tolauapiga. Ae pe a faʻatau, e tatau ona e tilotilo i lona ola ma le faʻamaoni o le mafai - faʻamaʻapeʻa ma poloka totoga o lona uiga o le oloa e lamatia ai le ola maloloina.

Paleni manuia ma manuia

O le pine o barley barley e aoga ma afaina ai le ata 1 E le o se mafuaaga e faapea o le taimi o le tama matua o le pearl barley porridge sa mafaufauina o se ipu tautupu. Ma e faigata ona le malie. I le fuainumera o meatotino aoga e mafai ona avea o se panacea mo faʻalavelave uma. E tali atu le tino i se soifua maloloina sili, pe afai e te tuʻuina atu le mea sili i lenei oloa. O lenei tusiga e faatatau lea i faʻamanuiaga ma faʻasalaga o le karite mamafa.

Afai o iai oe: foma, maʻi o le tino, vaivaiga feusuaʻiga, faafitauli o le paʻu, anemia, gasegase, faamaʻi, maʻisuka, toto maualuga, fatu fatu ma fatu, ona tatau lea ona e tilotilo atili i le karite bela.

O aoga o le karite pela

O Barley o loʻo i ai se tele o filo solu ma e le mafai ona fofo, lea e faʻamaonia ai le soifua maloloina lelei mo se taimi umi. O ona filo e le gata e faamama atoatoa ai o tatou tino o toxins, ae e avea foi ma meaʻai mo vailaʻau oona.

E faʻaitiitia ai le feʻaveaʻi o feces e ala i le manava ma faʻaitiitia ai le mau. O lenei mea e faʻaitiitia ai avanoa o le atiaʻe o le afaina ma le kanesa colon.

Faʻaitiitia le cholesterol toto, e puipuia ai le atherosclerosis

O paʻu o le karite mamafa e aofia ai le propionic acid, lea e fesoasoani i le maualalo o le cholesterol toto. Ma o le niacin (o se mea faigata o vitamini B), e faʻaitiitia ai le maualuga o lipoproteins leaga, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis.

Faʻaipoipo pe a maeʻa ona faia ni misa, e iai le maualuga o le toto maualuga, cholesterol maualuga, poʻo le maʻi cardiovascular, e fautuaina malosi e faʻaaoga pea le falesa tile.

Faʻaaoga mo le maʻisuka

Barley porridge e aoga tele i le maʻisuka ituaiga 2. O taumafa Barley faatasi ma gaoioiga faaletino o le a fesoasoani e puipuia lenei ituaiga o maʻisuka, aveesea le mamafa, faaitiitia le suka o le toto.

Faʻafetai i se suʻesuʻega paleni o le 2006, na faʻaalia ai o tane o loʻo faʻalagolago i le inisalini na faʻaaogaina le beta-glucan mai le karite salu tioʻa na faʻaitiitia ai le maualuga o kulukose o le toto pe a faatusatusa i isi mataupu.

E taofia ai le fatu ma le kanesa

O le karite o Pele o loʻo i ai le lignans, lea e fesoasoani i le faʻalelei o le natura o le lau o loʻo avea ma mea e manaʻomia mo se tagata. O le tasi o nei lignans e taua o Enterolactone, lea e puipuia ai le kanesa o susu.

Seleniuma, lea e mauʻoa i le karite paʻu, e faʻaitiitia ai foi le ono mafai ona atiae le kanesa. Barley porridge e leai ni mea e mafua ai le vevela. O le mea lea, e mafai ona aofia ai e tagata o loʻo mafatia i meaʻai i meaʻai.

Faʻalaʻauʻau o le karite tila

O le karite ua faamamaina, ua taʻua o le karite bela, o se oloa sili ona sailia i le oloa. Barley O se faleteuoloa o vitamini. I totonu o le karite paʻu o loʻo i ai vitamini A, D, E, PP, toetoe o vitamin A uma o le vaega B. O se mea e sili ona taua mo le suamalie ona o le protein gluten.

O meaai e leai ni meaai a le Gluten e lelei mo tagata e mulimuli i le maualalo o le kapeti, maualuga-protein, fualaʻau maualalo. Ina ia faia se penisini suamalie suamalie, e tatau ona e mulimuli i fautuaga mo sauniuniga tatau.Ona avea ai lea o le falaleti ma tupu, ma o le a tatou fiafia i ai, e pei o Tsar Peter le Sili pele.

Metotia 1: Muamua e tatau ona e salu le fatu i le vai mo le 12 itula. Mo le tasi lita o le vai e te manaʻomia 200 ml (tioata) o le cereal. Ua saunia Barley i le vai ma le susu. A mavae le 12 itula, faʻafefe le vai ma sasaa le cereal i le 2 lita o le susu susu.

Aua le sasaʻaina le vai lea na faʻaogaina ai le cereal. E foliga mai ei ai le vailaʻau oona, lea e fasi ai le anufe, o le mea lea e faʻaaogaina ai le lubricate o le paʻu e afaina i se faʻamaʻi pipisi.

Ma o le faalilolilo o le kukaina o karisi mo tamaiti o le taimi e kuka ai, e tatau ona e faaopoopoina le sukalani ma apu, masima ma suka (po o le meli) e tofo ai. O fualaau 'aina e tuʻuina atu ai le fiafia i fatu o cereals, ma o le meli ma apu e faʻamaeʻa ai le tofo malosi.

A uma ona falaiina, sasaa le cereal i totonu o se puʻu mafiafia, faʻatumu i vai, ma kuka i lalo o le tapuni i luga ole vevela vevela. Kuki le karite mo le 50 minute. A faʻaaoga le pata.

Barley porridge o se oloa malosi malosi ona o le mea moni o loo i ai le tele o porotini. O le mea lea, e lelei mo tagata taʻaalo, o le masani masani lenei a fitafita i le 'au. Ae ui i lea, o loʻo faʻaleleia pea le gaioiga o le faiʻai ma faʻamaonia le faʻamaʻiina.

I Rusia, teineiti, ia lalelei, faʻailoga matapule mai palelele tileti ma le meli, paʻu na maua lelei meaai paleni, na faʻavaivai, ma o alafau na maua ai se moli ola maloloina. E fesuisuiai le aoga o nei "penina o le ola".

Faʻafefe leisa karite

E tele mea lelei nai lo mea le lelei i le karite paʻu. O se lapataiga sili lenei nai lo le faʻasaina. O mea uma lava e lelei i le faʻalelei. O le inu i le tolu taimi i le vaiaso o le a le afaina ai le tino, ae o le a tuʻuina atu ai le aʻafiaga o le umi o le saturation.

Ona o le i ai o le fiva lapoʻa, e tatau ona tolopoina le paʻu i le faʻavavevaveina o le maʻi o le peptic, aua o le manava o le a galue malosi, faʻataʻatia. I le piriota e aunoa ma le faʻavavevaveina o le maʻi o le peptic, o le falaoʻo e aoga ona o mea vaivai. E tatau ona seasea (i le ituaiga o sou).

Ae o loo i ai se mea e pei o le le faapalepale tagata taitoatasi. Masalo ona mafua lea ona o le leai o ni enzymes, poʻo ni vailaau faʻaogaina o meaola ninii e aofia i le faʻamaina o fila o le cereal. I lenei tulaga, o le ai ai le fulafula, gaioiga, se manaʻoga le iloa e le 'ai lenei falaoloa e aliali mai. Faʻalogo i lou tino ma faatapulaa lona faʻaaoga.

E sili atu i luga o meatotino o le karite pela

E le o tagata uma e iloa e uiga i meatotino aoga o le karite palesi, aemaise lava e uiga i le afaina ma le faalumaina, atonu o le mafuaaga lea ua le toe i ai se manaoga i totonu oo tatou tagata. Tatou taumafai e foia lenei malamalamaaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le phosphorus o se tasi o ona vaega, o loʻo aofia ai ma le malosi i le galuega a le faiai, e fesoasoani i le masani ai le metabolism ma le faʻasiliina o meaʻai. Vitamin A fesoasoani i le faʻamalosia o le puipuiga, faʻaleleia le faʻaogaina o totoga o faʻaaliga.

O le faʻaaogaina o le karite paʻu e puleaina ai galuega a totoga o le gastrointestinal tract, o le mea lea ua fautuaina ai tagata mamaʻi o loʻo i ai faʻafitauli e pei o maʻi o le manava, ulualii duodenal, maʻi o le maʻisuka, colitis poʻo le pancreatitis, lea e afaina ai le tino atoa.

E sili ona aoga i le taimi o le faʻavavega o le faʻamaʻi. O le maualuga o le fiber content in cereals e faʻaitiitia ai le gaosia o le slag ma le faʻasoesa, e mafua ai le gau o le mamafa. I le maualalo o le hemoglobin, e le tatau ona faʻaaoga le rimoni, lea e pei ona silafia e tagata uma, faʻapupulaina lona maualuga, aemaise lava talu ai o loʻo i ai faʻasolega i le faʻaaogaina o lenei fua mo nisi tagata.

O faʻamanuiaga o le falalelele tileni e taua tele i lenei tulaga foi - o loʻo faʻagasolo ai ona taulimaina se maʻi faapena. I luga o faamanuiaga o le karite mo tamaiti ma tagata matutua I le tuputupu ae o le tino o le tamaititi, a masani ona leai se vailaʻau E, o le karite e fesoasoani e faʻasalaga ai na manaoga.

Ae e le o lona uiga, mo tagata matutua oe ua uma ona maeʻa, o le a le aoga. O le maualuga o mea o minerale o loʻo i ai, o le a faʻavavevave ai le metabolism i le tino. O le aofia ai i taimi uma o sea oloa i le taumafataga o le a fesoasoani i le faʻaleleia atili o falesa, lauulu ma le paʻu, gau o le mamafa - e tusa ai, o le tulaga masani o le tagata o le a faʻaleleia.

Aemaise lava, o le faʻaaogaina o le karite salu e talafeagai mo tamaitai, aua oi latou e sili ona popole e uiga i le faʻafitauli o le tausiaina o le talavou e faavavau ma aveesea le mamafa. Faʻagesegese ma taofi le faiga o le mamae o le tino, ma, o le mea moni, faʻalauteleina le faʻamoemoe o le ola - o le mea lenei e le gata i tamaitai uma, ae o tagata uma e moemiti i ai.

O le karite o le karite e fesoasoani i le mamafa o le paʻu O le karite o le karite e maualuga-kalori, ae o lona faʻaaoga masani e taʻitaʻi atu ai i le mamafa o le paʻu ma le faʻamaonia o le ata. Aisea e te manatu ai e tupu lenei mea? E foliga mai o lenei oloa o loʻo i ai le gafatia e faʻavavevave ma faigofie ona aveese toxins ma otaota leaga mai le tino.

Ioe, e moni lava, fiber ma amino acids, o vaega ia e faʻamaʻaina ai fatu, e aʻafia ai le gaioiga o le vaega o meaʻai ma faʻasalalau. O se taunuuga, o le galuega o totoga uma ma le soifua manuia lautele o se tagata e faʻaleleia. O se mea taua e tasi o le karite o le mafai lea ona faateleina le maso.

E tusa ai ma tagata atamamai, o le karite e le afaina ai le tino - o le tala fatu lenei. E oo lava i luga o le manava vaivai ma le ate, o le a na o se taunuuga lelei, ae, ioe, aua le faʻaleagaina.

O a mea e mafai ona kuka mai le karite paʻu? O le tele o ipu suamalie e mafai ona saunia ma le aofia ai o karite tila. O fatuga nei o soupeti, o meaʻai faʻamalolo ma ituaiga uma o pusa - e mafai e tagata uma ona filifili mo i latou lava se filifiliga mo lona faʻaaogaina.

O masima masani e mafai ona suia i le soya saumalie. Pearl barley - o ona ituaiga E tolu momo o le pale tila. O latou uiga iloga o se tekonolosi faapitoa o le gaosiga o fatu. Barley - fatu uma ua lamolemoleina, fufulu ma pala.

O Dutch o se saito ua maeʻa ona faagasolo, lanu lanu. Barley - fatu saito. O Porridge e kuka mai soʻo se ituaiga o meaola o loʻo lisiina o le a eseese i foliga ma tofo. Ae e tatau ona e iloa le sili atu o le faʻaaogaina o le saito, o mea e le aoga o le ai ai.

Manatua o le kalori i totonu o le falalelele falala i totonu o le vai e sili atu ona maualalo nai lo le ipu lava e tasi ua saunia i le susu ma e 104 kcal e tusa ma le 156 kcal mo le 100 g. E taua le iloa o fafine o loʻo i luga o se meaai mo le paʻu o le mamafa. Tasi paʻu paʻu O le toe foʻi mai o ia meaʻai o la latou kuka umi lea.

Faaopopo le vai pe a manaʻomia! O ai e le tatau ona 'ai le pine bele O le barley ua solia: mo tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga, fafine maʻitaga, tagata e mamaʻi i le paʻu (o se pasene maualuga i le penina bela), e maua mai i le masani ai, tagata e maualuga le maualuga o le manava. Ina ia aoteleina mea o loʻo i luga, ou te manaʻo e lapatai tagata o le karite mamafa.

E ui i le mea moni e faapea, o mea e aofia ai vaega taua i lenei cereal e tele taimi e sili atu nai lo isi tagata o lona aiga, e le aoga tele ona ave ese, aemaise lava le mulimuli i se taumafataga mo le paʻu o le mamafa. E tasi i le vaiaso, o le faʻaaogaina o le karite i meaai o le a lava lea ina ia maua ai le manuia i le tino, ae le o se mea leaga.

Perlovka - mea aoga ma mea o le kalori

E te iloa o le a le mea faʻapitoa i Lusia na taʻua o le "tupu"? E toatele atonu o le a faateia, ae o le "patire" malo na vaeluaina mai le penisa barley - cereals, o le taimi nei ua leiloloa lona lauiloa. O le karite Falele ma, aemaise lava, falaoamata mai ai, e aoga tele, e aunoa ma se mafuaʻaga ua leva ona avea ma meaai faʻafeiloai ma masani a Rusia i luga o le laulau.

O pele o karite o se saito o le karite ua gaosia, ma o le cereal e maua lona igoa ona o lona tutusa i fafo atu i penina (ua le lava. "Penina" - "penina"). Afai o le taimi na e maua ai se tofo o le keke falaoamata keke, faatasi ai ma fatu e leʻi faʻaaogaina ma faigata - o lona uiga e le tatau ona saunia. Ua iloa e chefs poto mea lilo o le kukaina o karite paʻu, ma o le falaoamata ua kukaina suamalie mai ai.

Vailaau faʻamaʻi

Ae ui i lea, o mea aoga o le karite e le faatapulaaina na o lona sili ona lelei. O Barley o se cereal taua, o ona fatu e aofia ai minerale, vitamini, mea aoga e matua talafeagai mo se tagata.

O loʻo i ai le tele o vitamini i le karite - faʻataʻitaʻiga, vitamini E, lea e fesoasoani i le paʻu maloloina, vitamini A, E, D, PP, vaega B. E i ai sina tamaʻi gaʻo i fatu vela, ma o le karite e sili atu nai lo le saito i fua o fiber, protein ma mea gaʻo.

Calorie Barley

O le mea moni o le karite e maualalo i le kalori (324 kcal / 100g i le malogo ma le 121 kcal / 100g i le pepa vela) e mafai ai ona faʻaaoga i meaai paleni. Barley porridge e faamalieina ma e le mafai ai ona lagona le fiaai mo se taimi umi. I le faaopoopo atu i ai, e faʻamamaina lelei le tino o toxins ma puipuia ai le faʻatūina o tupe mama.

Meatau aoga o le karite tila

Pearl barley Pele barley e aoga tele i faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ma cholelithiasis. O le Croup o loʻo i ai le tele o fiber, lea e faʻamaopoopoina ai le inumaga ma fesoasoani ai e faʻamamā. O le iʻuga, o le tino ua faʻasaʻoloto mai toxins ma toxins, o nisi o allergies e mou atu.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina pea o le karite pele e fesoasoani i le gaosiga o le gaosiga ma le toe faʻafouina o paʻu. Ma o teuteuga mai ai e fesoasoani i le togafitia o faʻamaʻi o le gallbladder, fatugaʻo, gaʻo, herpes, ma ua avea o se antipyretic sili ona lelei.

O le isi mea le mautinoa o le pale tila o le maualuga maualuga o le lysine. O lenei mea o se amino acids faatasi ai ma aʻafiaga antiviral malosi e fesoasoani i le tauina o microbes e mafua ai le malulu ma malulu.

O le mea lea, e tatau ona aofia i totonu o le taumafataga meaʻai e galo. E faapitoa lava le fautuaina e 'ai le pulu "penina" mo tagata ua latou faia ni galuega mamafa, e afaina ai le manava o le manava ma le gastrointestinal tract, talu ai o loʻo i ai se mea faʻapitoa ma mea e teu ai. Masalo o mea aoga o le karite salu o le a mafai ai e ia ona toe maua lona mamalu muamua ma le lauiloa?

Magic pearl barley: o le a se mea e tatau ona e iloa?

E iloa e tagata uma o le karite o se mea aoga tele ma taugofie mo tagata uma, ae o le lauiloa o lenei cereal e maualalo tele. Masalo o le mafuaaga mo lenei mea e taoto i le lavelave o le sauniuniga, aua o le toatele ua le iloa le faiga o le kukaina o nei grits.

O ē faʻatoga i meaʻai lelei, talanoa e uiga i faamanuiaga o le pearl barley porridge, vave ona manatuaina lona fatuga tele. Ae o gaioiga e iai lava se mea e mitamita ai: o le pusa e faʻasaoina ai le tele o vitamini, antioxidants, micro ma macro elemene, amino acids ma isi mea aoga o loʻo i totonu o le karite. Faatasi ai ma na mea e taua le faailogaina:

    vitamini A ma le beta-carotene (vitamini A), phosphorus ma chromium - o la latou faamaumauga, potassium, magnesium, uʻamea ma le zinc, o le tele o le lysine o aoga pito sili ia o le karite, sili atu le fiva nai lo i le saito, o fualaau faʻamaʻi masani o le vevene, seleni (e tolu taimi sili atu nai lo le araisa).

E le aoga le talanoa e uiga i aoga o vitamini, aua latou te aʻafia ai le tino o le tino, metabolism, immunity, ma le tulaga o lauulu, fao, ma nifo. O le le lava o vitamini e vave ona iloa, ae oi latou e masani ona faʻauluina le karite tiʻetiʻe e le feagai ma le tovine po o le hypovitaminosis.

O faʻaleleia, lea o loʻo i ai i le palani palesi i le manaia tele, e le taugata mo le tino: e faʻamautuina le metabolism, o le endocrin system ma faʻamalosia le gaioiga. E le gata i lea, o lenei elemene e manaʻomia e tagata taʻaleʻa, ona e faʻapupulaina ai le malosi ma le saoasaoa o vavaega maso.

E le gata i lea, o le lysine e mafai ona i ai sona aafiaga malosi i le tau faasaga i le malulu ma herpes. O le antimicrobial and anti-action action e maua ai le karite gordetsin. O le selenium i le tuufaatasiga o le falaoʻo o se vailaʻau mamana malosi.

I le faʻaopopo atu i le mea moni e faʻamalosi le karite i le tino atoa, e mafai foi ona fesoasoani i le paʻu o le mamafa. O le mea moni, afai e te faia ni meaʻai ma ni faʻaopoopoga eseese ma e aunoa ma le suauʻu suauu, ona le mafai lea ona faʻaaogaina le ipu, ae o le kalori o meaʻai o le cereals e maualalo - na o le 315 kcal.

Ae o le a le aoga mo le karite o le mamafa o le mamafa o le faamamaina lelei o le tino. E faigofie ma faigofie ona aveesea uma toxins, toxins, faʻamalosi lelei le pito i totonu o le manava ma le fatu.

O le mativa palasi o vitamini e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata ma maua ai le leaga o taunuuga. E tuʻufaʻatasia ai mea taua ma mea faʻatauvaʻa i palesi palesi, o le mea lea e lelei ma lelei le saunia lelei.

O ai e manaʻomia le palanile

Fiafia i le soifua maloloina - e iloa e tagata uma o loʻo mafatia i soo se maʻi. Ma o karite o se oloa sili ona lelei lea e mafai ona aumaia se tagata latalata i lenei fiafia. E le gata e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, ae mafai foi ona fesoasoani e fofo le tele o faʻamaʻi.

O nisi fomaʻi e faatonuina se taumafataga aloaia, lea e tatau ona aofia ai le karite mamafa. I nei tulaga, o le fesili e tusa pe aoga le bela peʻa e mou atu, ona o le teuteuga e faavae i luga o loʻo i ai le tele o mea aoga:

    antibacterial, antifungal, anthracite, teutusi, antipyretic, antiviral, anti-inflammatory, antispasmodic, emollient, diuretic.

I luga o lenei tulaga, o le lelei o le karite mo tamaitai, alii ma tamaiti ua manino. Ae ui i lea, o le falalati e mafai ona maua ai le tele o faamanuiaga, ioe, i le tulaga o gasegase gastrointestinal, aua e teuina ai le manava, faatumulia ai le gaogao, tafia uma mea leaga ma faamama le tino i luga o le inumaga, faateleina le digestibility o mea aoga. O le taumafaina o le karite e manaʻomia foi mo ia faʻamaʻi:

    fomaʻi, malulu ma viral infections, faʻamaʻi pipitaka, maʻi faʻamaʻi, prostatitis, maʻi o le maʻisuka, faʻamaʻi fatu ma fatu o le ate, maʻi o le tino, tale, tonsillitis, gutu o le isu, maʻi o le oncology.

I nei tulaga, o le a le tauva le lelei ma le leaga o le palanila: o le faʻaleleia atili mai le malolo o le a matauina mai le aso muamua. I le isi itu, ao leʻi tuuina atu penisini i tamaiti laiti, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le mea uma e uiga i le kulūlū - o le tele naua o lenei vailaau e afaina i se tino olaola. Talu ai o loʻo iai i cereals uma, o nei mea uma e faʻasalaina mo tamaiti i lalo ifo o le tasi tausaga le matua ma e le manaʻomia mo tamaiti ei lalo o le tolu tausaga.

E sili atu i le 2-3 taimi i le vaiaso, e tusa lava pe matutua. E le manaʻomia le 'ai mo fafine maʻitaga, faʻapea foi ma tagata o loʻo i ai le faʻaogaina o le meaʻai, malosi, ma le malosi o le manava. O le maʻitaga e aʻafia ai foʻi le faʻaaogaina o le karite paʻu.

O loʻo i ai penisina paʻu ma faamanuiaga, ma le faʻasaʻoina - o lenei mea e manino, ae le o le teena atoa o se oloa aoga - e taua le na o le tusia o se mea saʻo ma paleni mo aso uma.

Tuua Lau Faamatalaga