Pomelo - o se fua e aoga pe afaina mo le maʻisuka?

O Pomelo o se fualaau tele tele o le aiga citrus. O ia o se vavalalata vavalalata o le vine, ae e leai se tiga tele. O Pomelo ei ai mea matagofie e avea ai o se oloa taua, ma ua faailoa mai mo le tele o faamai.

O le mea lea, o le pati fesoasoani e faatumu le le atoatoa o vitamini ma minerale, faaleleia atili le fua o le tino ma faaleleia ai galuega puipui a le tino. Ae o le tele o tagata ei ai le maualuga maualuga o le toto suka e fiafia i le fesili: e mafai ona 'ai se pati ma le maʻisuka?

Ina ia malamalama i lenei lomiga, e tatau ona e iloa le tuufaatasiga o le pene glycemic index o lenei fualaau aina ma pe faapefea ona aafia ai le tino o le maʻisuka. I mea uma, e iloa lelei o le siama o le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le tausia o se taumafa lelei ma le teena o le tele o oloa, e aofia ai nisi o fualaau.

E ola Pomelo i Saina ma Aferika i Sautesasa, lea ua leva ona 'aina e nei tagata o le nuʻu lenei fua. E mafai ona i ai se lanu lapotopoto po o sina lanu mai le lanu lanumeamata e susulu samasama. O Pomelo o loʻo i ai sona lalelei tele. O le umi o lenei fualaau e mafai ona oʻo i le 30 cm, ma e mamafa le mamafa i le 10 kg. Ae i le averesi, o lenei fua e fua ile 2-3 kilokalama.

O le pulu o loʻo i ai se paʻu mafiafia, lea e faigofie lava ona vavaeeseina mai le pipi. O le tofo o le manogi, e pei foi ona taua o le pulu, e sili atu ona suamalie nai lo le vine, ae le o se mea malie. E mafai ona e 'ai fatu o pulu ma le vine - tipi i le afa ma togi le paluga ma se sipuni.

O Pomelo o loʻo i ai se 'oa tele ma le tele o mea aoga. O le mea lea, ua avea ma se tasi o meaʻai e sili ona fiafia i ai tagata uma o loʻo ola i se olaga ola maloloina ma tagata e iai faʻamaʻi masani.

Pomelo fualaau suamalie:

  1. Vitamini: A, C, B1, B2, B6, E, PP,
  2. Minerale: magnesium, phosphorus, calcium, potassium, selenium, sodium, uʻamea,
  3. Laʻau afu, pectin,
  4. Fatati ma organic meaola
  5. Ole suāsusu taua
  6. Fructose ma glucose.

Faʻaaoga mea aoga o le pulu ma le maʻisuka ituaiga 2

Pomelo o se tasi o fua sili ona aoga mo tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka. O lona kalori mea uma e na o le 32 kcal mo le 100 g o oloa. O le mea lea, o le pamela ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le susunuina o isi pauna ma le faʻavasegaina o le mamafa.

E leai se sili atu i le 6.7 g o suauu popo, o le afa o le falaoa. Oona ma proteins i lenei fua e toetoe lava a le atoa. E tusa ma le 88% o le pulu o le vai, o lea e mafai ai ona e faia le suamalie lelei ma maloloina mai le vai.

O le glycemic Index of the pomelo is 42 gi, o se tasi lea o fua aupito maualalo o fua. Mo lenei mafuaʻaga, o le pulu mo le maʻisuka ua manatu o se fua lelei lea e mafai ona faʻaaoga i aso uma. E le faʻateleina le suka o le toto ma e le faʻavaveina ai le paʻu.

Mea aoga o pene ma le maʻisuka ituaiga 2:

I le tautala e uiga i meatotino o le pumolo i le maʻisuka ituaiga 2, e le mafai e se tasi ona fesoasoani ae taʻu mai lona leaga. O le mea lea, o lenei fua e matua faʻasaina i tagata mamaʻi e iai le allergy i fualaau suamalie. E le gata i lea, e tatau ona aofia ma le faaeteete le pamela i le taumafataga o tamaiti e 1-2 tausaga le matua, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai se tali le mautonu.

Ae o le lelei ma le afaina o lenei tamaititi e le taua. O fualaau o le Pamela ma le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi lea o oloa e sili ona taua, o lona faʻaaogaina e mafai ona taofia ai le atinaʻe o le maʻi. O le mea lea, e mafai ona faʻaaoga pulu i maʻisuka e aunoa ma se fefe.

O Pomelo o se fualaau maloloina sili atu nai lo le vine poo le suamalie mo le maʻisuka. O nei fua e lua o aiga pito sili ona vavalalata o le puro.

Ae e le pei o le vine ma le suamalie, o le pomelo e aofia ai le tele o kalori ma gaʻo, ia e taua tele mo le hyperglycemia.

E faʻafefea ona 'ai se pene ma le maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 2, o le tagata gasegase e mafai ona ia 'ai 200 g fualaau aina suamalie poo le 150 ml o le suamalie fou e patipati i aso taitasi. Ae ui i lea, o le pulupulu o le pumolo e sili atu ona aoga nai lo le sua, aua o loo i ai se tele o fiber ma pectin, lea e puipuia ai le faateleina o le suka o le toto.

Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona vavae le pulu, vaevaeina i ni vaega tetele ma vaʻaia ma le faaeteete le ata tifaga. I lona tofo, e toetoe lava leai se uiga mataga o fualaau aina uma. Ae o loʻo i ai se manogi malosi ma le manaia fiafia.

Pomelo o se fua tele e le mafai ona 'ai i le aso e tasi. I le faʻaopoopoga, o le tele o le pulupulu e solia le solia o le kulūkose. O le mea lea, o lenei fualaau aina e tatau ona vaevaeina i vaega talafeagai ma teuina i totonu o le pusaaisa ina ia le maumau ai ona meatotino aoga.

E le gata i lea, e mafai ona e faia le suamalie suamalie mai le puro e faʻaaogā ai se suʻai e leai ni meticiki. O lenei mea o le a faasaoina ai le tele o meaʻai e manaʻomia mo le tino, faʻavaivaia e le maʻisuka.

Pomelo pulupisi e mafai ona faaopoopo i fualaau suamalie ma fualaʻau fualaau, i le yogurt galala ma e oo lava i vevela vevela. O fualaau o lenei fualaau aina e masani ona faʻaaogaina e teuteu ai aano o manufasi ma fago ai ipu, lea e maua ai ei latou se uluaʻi tofo ma le manogi malamalama.

Salad Salad Salad.

  1. Pomelo - 1 pc.,
  2. Laʻau - 100 g
  3. Pini faʻamau - 100 g,
  4. Letusi - 100 g
  5. Olive olive - 2 tbsp. sipuni
  6. Mustard - 1 sipuni,
  7. Meli - 1 tsp
  8. Titi ma le uliuli pepa e tofo ai,
  9. Palu fuamasi.

Taʻu lanu uliuli i le vai inu mo le 8 minute. Leu le kuka sei agalūlū. Fufulu lelei ma le letus laulau i fasi pepa. Mai le fualaau aina, o le pati e tipi pe tusa ma le 1/3 o le vaega ma pele mai le paʻu ma ata tifaga. Pomelo vaevae le pulupulu i ni vaega laiti ma faʻapipiʻi i totonu o se pesini ma pi, letisi ma salu.

I se isi ipu, faʻafefiloi ai suauʻu, meli, masima, pepa ma le sinapi. Faʻamalosi lelei ma sasaa salalati. Fafaso i luga o paʻu almond. O lenei salati e fetaui lelei ma se taumafataga mama i le maʻisuka. E faigofie lava ona aʻafia ma e le faʻamalosi i le pancreas.

Salati i le pulu, salmon ma lentils.

  • Salmon i lona lava suavai - 100 g,
  • Lentils - 100 g
  • Arugula Salad - 70 g,
  • Pomelo pulu - 100 g,
  • Olive olive - 2 tbsp. l

Faʻamatalaga Lentils seia maeʻa saunia. Tasi le filo salmon. E faʻamamaina le tino mai le ata ma veins, ma vaevaeina i ni vaega laiti. Fufulu le uʻu i totonu o le vai ma piki i ou lima mo ni nai vaega. Faʻafefiloi mea uma i totonu o se ipu lapoa, masima, faʻaopopo le suauʻu olive ma faʻafefiloi lelei.

O sea salati e tatau ona 'aina vave lava pe'ā uma ona kuka. O lenei ipu e foliga mai e maualalo le kalori ma e toetoe lava a le maua ai gaʻo meaʻai, o lona uiga e fetaui lelei mo se taumafataga o le protein mo le maʻisuka.

O faʻamanuiaga ma faʻasauā o le faʻailoga o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻatulagaina o Mea

O Pomelo o se fua lanu meamata lanu meamata e aunoa ma ni afaina poʻo ni manua. O le i ai o mea aoga ma le manogi o le manogi, e tele lava ina fenumiaʻiina i le fualaʻau, e lauiloa ai - fualaau aina Saina.

O lenei oloa citrus e aofia ai le tele o vitamini aoga ma minerale, e aofia ai:

  • Minerale: potassium, sodium, iron, phosphorus, magnesium.
  • Squirrels.
  • Vitamini: A, C, vaega B.
  • Ole suāsusu taua.
  • Gaʻo aoga gaʻo.
  • Pectin
  • Le fiva meaai (fiber).

Ona o le tele o elemene i le maʻisuka ituaiga 2, o le pomelo e masani lava. Ae le mafai ona faʻaaogaina le le pulea. Soʻo se oloa mo lenei faʻamaʻi e tatau ona faʻaaogaina i le faʻatulagaina.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi fua o le tino

Pomelo ei ai ona aoga aoga ma aʻafiaga le lelei i luga ole faiga i le tino o le maʻisuka. O le suamalie suamalie o sua o fualaau suamalie e taua tele i le lagolagoina o le galueaina o totoga i lenei maʻi.

O le a le lelei ma le afaina o fualaau suamalie?

  1. I le faʻaaogaina o lenei oloa i le taumafataga, e le tatau ona popole le maʻisuka i le mamafa. I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea e le aumaia e le broom ia lava pauna (o lona kalori o le 35 kcal), e fesoasoani foi i le faaitiitia o le mamafa. O le mea o lona gafatia e talepeina gaʻo, aua o loʻo i ai nisi o enzymes mo lenei mea.
  2. Ona o le mea o loʻo iai i elemene, o lenei fua o le citrus ma lona sua e fesoasoani i le faʻamalosia o le faiai ma le okesene. O le pomelo i le maʻisuka ituaiga 2 e faaosofia ai le malosi o le mafaufau (fesoasoani o le pailani), faia ai masini i totonu o le tino faigata (sodium), e fesoasoani i le gaioiga masani o le muso o le fatu, faaitiitia le lamatiaga o le fatu ma le stroke (phosphorus).
  3. Pomelo ma le maʻisuka e tausia le paʻu o le paʻu, faʻamamaina le iniseti mai toxins. E matua fesoasoani lava i le faʻaitiitia o aʻafiaga o siama faʻamaʻi pipisi i totonu o le fatu. Ona o ana meatotino, o lenei oloa gaosi fesoasoani e fesoasoani e faaleleia ai le puipuiga, ona o le le maua o le pathogenic flora i totonu o le iniseti e fesoasoani e fausia ai se tali puipui lelei o le tino.
  4. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei fua, o le faagasologa o le tuufaatasia o enzymes ma hormones e masani ona faatulagaina, e aofia ai le faatulagaina o le hemoglobin i le toto. Mo le maʻisuka, o se tulaga masani o le hemoglobin e taua tele, talu ai o le maualalo o le maualuga e mafua ai i le anemia (lea o le maʻisuka e naʻo le soifua manuia o se tagata), ma o le maualuga e mafua ai le vevela o le toto, lea e faateleina ai le afaina o le fatu ma le taʻavale.
  5. O elemene o elemene o le citrus o loʻo maua ai le fesoasoani e faʻamalosi ai le toto ma faʻasaʻo ai le faʻalavelave faʻapitoa i pulu cholesterol. Faatasi ai ma se suka suka, o toto toto o se tasi o nofoaga sili ona vaivai. E faigofie lava ona fesuisuiai, leai se mea e mafai ona fai, e faʻavaivai. E fesoasoani Pamelo e toe faʻaleleia le gafatia pe afai e lelei ma faʻaaoga pea.

Na matou aʻoaʻoina e uiga i aoga o le fua, ae pe faʻapefea ona iloa mautinoa pe mafai ona 'ai le pati i le maʻisuka, aua e aofia ai foi le suka?

Pomelo e afaina ma mafai ona aumai e le sua pe afai oi ai i ni aofaiga tetele. Afai o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ua maualuga lona suia o le suka ma o le maʻi ua mamafa, e sili atu le aloese mai le 'ai o pulu. Soʻo se suiga i le taumafataga, o le faʻaofiina o ipu mai lenei fualaau aina po o lona suavai e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi.

Pomelo ma le maʻisuka

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ole lisi o le maʻisuka e le mafai ona valaʻau tele, o lona uiga e taua tele oloa uma, lea e mafai ona aofia i totonu o le meaai a le tagata maʻi. E tele laʻau suamalie, fua, ma isi mea lelei o loo i le lisi faasaina. O le mea e lelei ai, o loʻo i ai se fua suamalie ma leai se leaga e pei o se pulu.

  • E mafai ona 'ai se pati i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?
  • Mea aoga o pene
  • E fia peni e mafai ona faʻaumatia i le maʻisuka?
  • O le a le ituaiga e sili ona lelei e faʻaaoga ai pītini le maʻisuka?
  • Contraindications ma Faʻamasinoga

E mafai ona 'ai se pati i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

O Pomelo o se fualaau Saina lea e sili ona taatele i tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. E le gata ina faatagaina le Pomelo, ae fautuaina foi mo le faʻaaogaina o lenei maʻi, talu ai e tele mea aoga e maua ai le aoga ma le faʻamalolo i le tino.

Ole faasinomaga o le pulu e le sili atu ma le 30 iunite, o lea e saogalemu atoatoa mo le maʻisuka.

Mea aoga o pene

O lenei fua, e foliga mai o se moli moli tele, e aofia ai le tele o mea aoga:

  • palukala, o le elemene autu lea e faʻamalosia ai le fualaau aina ma se lisi atoa o mea taua e taua mo le maʻisuka - 250 mg i le 100 g pulupili,
  • Vitamin C - pe a ma le 50 mg
  • beta-carotene - pe a ma le 30 mg,
  • fuluʻi ma le calcium - mai le 20 i le 25 mg,
  • uʻamea ma le sodium - mai le 0.5 i le 1 mg,
  • Vitamin B5 - 0.1-0.3 mg,
  • Vitamini B1 ma B2 - itiiti ifo i le 0.1 mg.

Faafetai i lenei tuufaatasiga, o le pati o loo i ai se lisi tele o meatotino aoga. O le tele o mea aoga i le tino o le potassium, vitamini C, ma le beta-carotene, o vaega ia o le fualaau aina, o ona aafiaga lelei o loʻo talanoaina auiliili i itu talafeagai o le tusitusiga.

Talu ai o le vaitamini C, o loʻo iai i le tele o meaʻai i le puro, fesoasoani e faʻamalosia ma faʻamalolo vaʻa, e sili ona aoga mo tagata mamaʻi maua i le maʻisuka. Faatasi ai ma lenei maʻi, ua vave ona faaleagaina le puipui o le vaa, ma ua le toe maua ai le malosi, ona o le le maua o le okesene ma meaʻai talafeagai. O se taunuuga, o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka faafitauli e ono mafai ona alofia mai le faʻaaogaina masani o vitamini C.

O lenei vaitamini e mafai ona galue o se vaifofo mo le oona.

O le malosi e faʻaaoga ai le vitamini C o se vaifofo aoga e taua tele mo tagata maʻisuka, talu ai i se tagata e mafatia i le maʻisuka, e masani ona faʻagesegese le toto, lea e oʻo atu ai i le faaputuputuina o mea oona ma le oona mulimuli ane.

Faʻailoga ma isi faʻamaʻi o le tino, o faʻafitauli masani o le maʻisuka, o le vitamini C e taua foʻi. E taofia ai le atinaʻeina o le tele o maʻi mata, e le mafai ai ona faʻaitiitia le gaioiga o le tino, ma faʻamafiesea ai le mata ma le vaivai o le mata.

Ona o le mea moni o lenei vailaʻau e fesoasoani i le tino e faʻafefiloi ai le hemoglobin, e maua ai e le tagata maʻi suka se avanoa e faʻamalolo ai le anemia pe vave faʻafouina le toto pe a leiloa.

O le vailaʻau C e puipuia ai le leai o se lagona o le uiga lea o lenei maʻi.

O le pati e aofia ai peta-carotene, lea ua liua i le vitamini A ona o aafiaga o nisi o enzymes tagata. Ona o le mea moni e leʻo maua e le popo le vailaʻau mamā A, e le mafai ona faʻaalu, lea e sili ona matautia mo le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o peta-carotene e matua leai se afaina.

Vitamin A ei ai le tele o mea ofoofogia o le a talisapaia e tagata gasegase:

  • saoasaoa o le faamaloloina o manuʻa,
  • toomaga o le mumū,
  • maʻisuka retinopathy puipuiga
  • faʻaleleia atili le faʻatinoina o le polokalame puipuia.

O le le atoatoa o le potassium i le maʻisuka e tau atu i:

  • faateleina le mamafa
  • fatu faʻalavelave,
  • ogaoga oso
  • aoao malaise.

Ina ia aloese mai luga ma le tele o isi faʻafitauli, e tatau ona faʻaaogaina le tele o le potassium, o loʻo i ai i le pulu.

O lenei elemene taua e fesoasoani i:

  • faʻamaʻiina o le edema ona o le agavaʻa o le diuretic,
  • faatulagaga masani o le muso o le fatu,
  • pulupili faʻatulagaina
  • aveeseina o suauu leaga mai puipui o toto toto.

O le gaioiga o le paluka i luga o sela o le tino e pei lava o le inisalini: e faʻapipiʻi le glycogen mai le glucose e ulufale mai i le tino, ma faʻaleleia le gaosiga o le cell. Faafetai i lenei mea, o le paseka o loʻo tauivi lelei e faasagatau i le sili ona le lelei o faʻamaʻi o le maʻisuka, e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • afaina ma le leai o lagona,
  • faʻaauau faifaipea
  • matuai galala
  • abscesses ma soga i luga o le paʻu.

Isi mea aoga aoga

O isi metotia o meaʻai, o elemene, minerale ma vitamini e aofia ai fualaau aina i fafo o loʻo tele foʻi mea aoga mo le maʻisuka:

  • fomu ma faʻamalosi le ponaivi mea ua faaleagaina e le faʻamaʻi,
  • pulea le aofaiga o le hemoglobin i le toto,
  • i ai se aafiaga aoga i luga o le paʻu, lea ao amata ona tupu le maʻi ma faʻamalolo,
  • fesoasoani i le galuega o fatugaʻo, musika o le fatu, gastrointestinal tract, galue faʻatasi ma le avega mamafa,
  • faʻaleleia atili le totoina o le toto, lea e avea ma mataʻetaʻe ma mafiafia i le maʻisuka.

E fia peni e mafai ona faʻaumatia i le maʻisuka?

Pomelo o se mea manaia, o le "pomu" malosi e puipuia atoatoa mo le maʻisuka. Ioe, e tusa lava pe faʻaaogaina le oloa sili ona leaga, e tatau ona tausisia le talafeagai.

I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e 'ai ma le saogalemu i le 200 kalama o le pulu suamalie i le aso.

Masalo o lau fomaʻi o le a mafaufau e mafai ona e faʻamalosi pomelo i ni aofaiga tetele (pe tusa ma le 500 kalama i le aso), ae aunoa ma se faʻataʻitaʻiga faafomaʻi, e le fautuaina e faʻaleleia le faʻasologa o togafitiga.

Afai e te le fiafia i se pulu i se ituaiga o fualaau aina atoa, ma e te manao i le sua o le suavai, ia manatua e le mafai ona e inuina le sili atu nai lo le 100 ml o le suasusu fou i le aso. E le gata i lea, e fautuaina e inu le sua i luga o se manava gaogao, ae vave loa ona uma se taumafataga fiafia.

O le a le ituaiga e sili ona lelei e faʻaaoga ai pītini le maʻisuka?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le pene e mafai ona faʻaaoga:

  • i le avea o se ipu tutoʻatasi i le ituaiga o fualaau 'aina atoa (sili ona aoga, talu ai e le gata o le mea o le suavai e ulu atu i le manava, ae faʻapea foi le fiva o meaʻai, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le inumaga),
  • i le ituaiga o le suavai fou ua tosoina (e le fautuaina e faʻaaoga fualaau suamalie e faia i le uʻamea e maua mai ai le sua, talu mai le fesootaʻi atu i ai, o le gaioiga faʻafefe o mea e afaina i le tele o vitamini ma mea aoga),
  • e avea o se mea faʻaopoopo pe sili ona taua o se meaʻai (o le pomelo e lelei lava ma apu, letusi, aano o manu, iʻa mumu).

E faʻasaina le faʻafefiloi o pulu ma nisi o oloa e faʻateleina ai lona faʻamaufaʻailoga. Aemaise lava, aua le:

  • ia tumu le yogurt i tipi ma fualaau suamalie (e suamalie ma masani e aunoa ma ni mea faaopoopo), kirimoli suamalie, pata, ma isi,
  • ia faʻaaogaina e avea o se tasi o fua o fuamoa fualaau (naʻo le saladi fualaau aina ma se pulu e mafai e le maʻisuka maʻi ona gafatia se salatisi o le 200 kalama o apu suamalie ma le 200 grams o le pati pipi),
  • suamalie, o lona uiga, sasaa le meli pe fufuluina i le suka.

Contraindications ma Faʻamasinoga

Afai o se tagata e maua i le maʻisuka e le afaina i gasegase o le fuamoa i fualaau suamalie, lea e mafai ona oo atu ai i le vevela ma isi taunuuga matautia, ona itiiti ai lea o le faʻailogaina mo le faʻaaoga:

  • o faʻafitauli o le manava e taatele i le tele o le maʻisuka (maualuga maualuga, maʻi o le tino),
  • colitis ma le nephritis, faʻaleagaina i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Ina ia maua mai le pomelo mai le aoga na o le aoga, e taua le mafaufau i nai lapataiga:

  • 'aua neʻi' ai le limamoli ma le le mautonu ma sili atu i le fua fautuaina,
  • aua le faʻatau mai le faʻamaʻa, siaki, fua tele,
  • E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau aina faatasi ai ma isi, oloa e le fetaui.

Ina ia nofouta i isi fua e mafai ona e 'ai mo le maʻisuka, faitau le tusiga lenei: http://diabet.biz/pitanie/produkty/enukty/kakie-mozhno-est-frukty-pri-saharnom-diabete.html.

O Pomelo o se maʻisuka-friendly product lea, faafetai i lona suamalie ma le manaia fou, fesoasoani i le faʻavasegaina o se mea taumafa lelei, e aofia ai mea fou fou. O le pulu foi o loʻo aofia ai vailaau aoga o loʻo i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o le maʻisuka.

E uiga i faamanuiaga o le anapogi

O le toʻatele o tagata suʻesuʻe e talitonu o le matelaina po o le faʻaitiitia o le aofaʻi o mea taumafa i le aso, aemaise fualaau mamago, pe faʻaititia ai le ogaoga o le maʻi, pe faʻamalolo atoatoa le maʻisuka. E iloa o le inisalini e ulufale i totonu o le toto pe a uma ona faʻasoa i totonu o le tino. I lenei tulaga, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua ua faʻasaina i le taumafa i taimi uma o meaai ma soupeti, lea e mafua ai foi le fua faatatau o le inisalini i totonu o le toto.

O i latou e faia le togafiti o le maʻisuka i le fiaai i le tutusa i le va o vaega o le toto e le gata ae o le urine foi i maʻisuka taitasi ma i latou oe fiaaai. O le mafuaʻaga e taʻitaʻia ai suiga tutusa i vaega o le tino e tumau pea lava:

  • i totonu o le ate, o loʻo faʻaititia le faʻaagaga o le tele o mea, e aofia ai glycogen, e totogi i tamato,
  • e amataina e le tino le faʻamalosia o punaoa faʻalotoifale uma,
  • o gaʻo gaʻo puipuia o loʻo gaosia i totonu o meaʻai gaʻo,
  • ketones ma se manogi faapitoa o le "acetone" e faia e le gata o le urine, ae o le fulufulu foi.

Ina ia aloese mai lenei mea, o le faamamaina faapitoa o togafitiga o le tino ua atiaʻe, o le fiaai, teena o le puro ma le maʻisuka o soo se ituaiga.

E tusa o le fia ai

O tagata faʻapitoa i le lalolagi atoa ua mautinoa o togafitiga anapogi mo le maʻisuka e le gata ina taliaina, ae e aoga tele. I le taimi lava e tasi, o le faʻamalauina vave o le matelaina ma faʻamaʻi faʻamaʻi (o lona uiga, mai i le aso i le tolu) e mafai ona maua ai na o sina aafiaga itiiti, e pei o mandarin.

Soo se tasi e manaʻo moni e faʻatoʻilaloina lona maʻi o le ituaiga muamua poʻo le lona lua, e na o le faia lava o ni mea faʻafefe: mai le umi o le umi i taimi uumi. I le taimi lava e tasi, e tatau ona manatua o le faʻaaogaina o le vai, ae le o se isi lava vai, e tatau ona sili atu nai lo le - e oo i le tolu lita i le 24 itula. E naʻo le tulaga lenei, o le falemaʻi faʻamalosi e faʻapipiʻi ma atiaʻe le maʻisuka o le a maeʻa.

Afai e matelaina se tagata mo le taimi muamua, e tatau ona ia faia lenei gaioiga i se falemaʻi.

O lenei mea e tatau ona avea ma falemaʻi faapitoa, aua o le pulea o se meaʻai meaʻai, e taua tele, aemaise lava pe a sau i le maʻisuka ituaiga 2.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, o le a sili ona saʻo mo lua pe tolu aso:

  1. 'ai taumafa faʻapitoa e teu ai laau toto
  2. ia le itiiti ifo i le 30 ma ia le silia ma le 50 g o le suauu olive i le aso.

Ae ao lei ulufale atu i le togafitiga e ala i le fiaai, e tatau ona faia se faamama faamama. O le a fesoasoani e faia togafitiga eo faatasi ma le anapogi ma le atinaʻeina o le maʻisuka ia atoatoa ma, i le taimi e tasi, faigofie.

A maeʻa le faʻafitauli o le hypoglycemic (o le tele o taimi e tupu i le fa i le ono aso talu ona amata le matelaina), o le a leaga le manogi leaga o le acetone mai le vaʻa tautala. O lona uiga o le fua o le ketones i le toto o le tagata na amata ona faʻaitiitia. O le fua o le kulukose i lenei tulaga ua faʻamautuina ma tumau pea le lelei i le faagasologa atoa o le anapogi.

I lenei laasaga, o faʻafitauli uma i le tino o le maʻisuka e oʻo mai i se tulaga masani, ma o le tikeri o le mamafa i luga o le pancreas ma le ate o le ate ua matua faʻaitiitia. O faʻamaoniga o soo se ituaiga o maʻisuka ua maeʻa foi.

O se mea taua o le ulu atu i le matelaina. O le a sili atu ona saʻo le amataina o lenei mea ma le taumafa o nisi vai mama:

  • vai fualaʻau, lea e faʻafefe i vai,
  • suavai masani mai fualaau faisua,
  • uila o le susu susu,
  • teuteu fualaau faisua.

I nai aso muamua mai le lisi, e tatau ona e vavaeeseina atoa se mea e pei o le masima, faapea foi ma meaʻai e mauʻoa i le polotini. O le a aoga mo soʻo se ituaiga o maʻisuka. Fualaau faisua ma fuamoa suamalie, soupeti e maualalo, galulolo o le a mafai ai ona faatumauina le aafiaga na ausia ona o le matua anapogi. E mafai ona latou avea o se mea faigaluega lelei i le puipuia o ia faafitauli ma vae e pei o le maʻisuka vae ma le tele o isi. A uma, o la latou togafitiga e faigofie.

E tele fomaʻi o loʻo fai mai e ui o le tuua o le maʻisuka (ma a mafai, i le lumanaʻi) 'ai meaʻai e sili atu nai lo le faalua i le aso. O le numera itiiti o taumafataga, o le itiiti ifo o le faʻasaʻolotoina o le insulin i totonu o le toto.

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le taimi lava lea, o le fua o le hormone o le a oʻo mai i le toto i le taimi mai le numera o taumafataga e le sili atu, ae, i se isi tulaga, itiiti.

O le mea lea, o togafitiga e aofia ai le matelaina i le maʻisuka e le naʻo se tasi o auala e puipuia ai. E mafai ona avea o se auala sili o le faaolataga mo le maʻisuka o soo se ituaiga, i totonu o mea uma e tatau ona matauina uma ai ma faʻavae.

Pomelo fatuga

O le fua o le pomero e fai ma sui o se fua lanu lanu o se lanu lanumeamata e aunoa ma le i ai o ni afaina, fasi. O le i ai o elemene aoga ma le manogi o le gataifale, o le tele o popo o loo fenumiai ma le fua. Faatasi ai ma tagata, o le fualaau aina ua taua o le vine vine.
O le kalori mea o le citrus e 32 kcal. Ole fuainumera glycemic e 30, lea e mafai ai e oe ona 'ai se tamaititi maʻi maʻisuka.

I lenei citrus ei ai le tele o minerale aoga, vitamini.

  1. Mai i minerale, o le fua e mauoa i le potassium, sodium, iron, phosphorus, ma le magnesium.
  2. Squirrels.
  3. Carbohydrates.
  4. Fats.
  5. Vitamini - vaega B, A, C.
  6. Oona Taua.
  7. Gaʻo aoga gaʻo.
  8. Pectin.
  9. Laʻau feʻai - fiber.

O loʻo i ai i totonu o le suauu anatilasi e puipuia ai le vave o le soifua matua.

Ona o le lisi o vaega i le ituaiga lona lua o le maʻi suka, o le citrus e masani lava. Ae ui i lea, e faʻasaina le 'ai faʻamalosi o le puroni. Soo se citrus i le suka o le suka e faʻaaoga i le faʻaogaina.

O le a le tele e mafai ona e ai i le maʻisuka pene

I le i ai o mea aoga, o le oloa e mafua ai le afaina. O le taufaamataʻu o citrus ma lona sua e mafai ona faaosofia ai le taimi e faaaoga ai pulu i vaega tetele. Afai o le maʻisuka e iai suiga faifai pea i le suka, ma o le maʻi e ogaoga, ona aloese mai le 'ai fua. E le gata i lea, 'aua le' ai le fua pe afai o loʻo e faʻamaʻi i fualaau suamalie, a leai o le a mafai ona atiaʻe le vaʻaia, Quincke's edema.

I le i ai o se maʻi o le manava, maʻi maʻi duodenal, gastritis, maualuga maualuga, o le ave o fua o le a faʻaleagaina ai le faʻafitauli o le maʻi, faʻaosofia ai taunuuga.

Afai o loʻo iai le nephitis, hepatitis, colitis, e tatau i le pulega ona faʻaeteete e vaʻaia se faʻafitauli.
E fautuaina e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le tamaititi i le laulau mo tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga le matua, talu ai e mafai ona faʻaosoosoina se tali le mautonu. Soʻo se suiga i meaʻai, faia ai ni ipu e aofia ai le oloa e faʻatalanoaina ma le fomaʻi.

E taua le iloa o le faʻaaoga soo o fualaau aina - o lenei mea o le a fesoasoani i le tagata maʻi, ae i le tulaga o le sese - i le isi itu.
E fautuaina e faapea i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le pumolo e 'ai le 150-200 grams o le pulupulu poʻo le 100-150 ml o le sua. GI e 30, lea e mafai ai ona e aofia ai le sosolo i au mea taumafa i aso uma.

E tatau ona tuʻuina atu ma le faʻaeteete le fomaʻi i tamaiti e le o atoatoa le tino. E fautuaina e amata i ni nai kalama, ma, i le vaʻai i le tali a le tino, ulu i totonu atoa.

Auala e faʻaaoga ai Pomelo

O le auala sili ona taatele o le faʻaaogaina o pulu mo le maʻisuka o lona uiga masani lava. O le mamafa o le mamafa o le fetus e tusa ma le 1 kilokalama. Ua fautuaina e aua le 'ai fua o fua, ae ia vaevaeina i vaega. O lenei mea o le a faʻasaoina ai mea aoga uma mo le tino, e aunoa ma se faʻalelei.

O fualaau suamalie o le mauaina o le lauiloa. E fautuaina e tuiina i le faʻaaogaina o se fagu uʻamea, ma fai ma le lima. O lea ia taofi mau uma aoga aoga o le oloa. E masani ona faʻaaogaina e fai ma mea teuteu mo meaʻai, i ipu o aano o manu, iʻa.

Pomelo ma le maʻisuka ituaiga 2 o se tuufaatasiga sili. Afai e te vaʻaia lelei le fua ole aso, ona maua lea o le tele o penefiti ma aumai le fiafia ile maʻi.

Auala e faʻaaoga ai pulu, fua

Pomelo ma le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina e fai ma meaai, ae tatau ona faia ma le faʻaeteete, e aunoa ma le sili atu o le tupe faatagaina i le aso. O fualaau suamalie ma o ia lava e maua ai se faʻamatalaga faʻamaonia e talia mo le maʻisuka, e 30 iunite, o le afa o le masani mo ia tagata.

Afai e te faʻaaoga se citrus oloa e sili atu i le 100-150 kalama i le aso, ona matua saogalemu lea mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. I le taimi lava e uma ai, e mafai foi ona e inu i fualaau suamalie, e sili le sili atu i le 100 ml i le taimi.

E mafai ona e faʻaaogaina le puro i le ituaiga o palu suamalie, sua, o se mea e mafai ona maua mai fualaau eseese. O mafutaga ma isi oloa e mafai ai ona e lagona le uluai tofo o le ipu, aʻo tumu le tino i mea aoga.

Uiga lelei

O Pomelo o se fua tulaga ese lea na faʻaalia i luga oa matou fata mai Southeast Asia. O le fua o le pomerola e tele, e manaia le suamalie o le citrus. E mafai ona maua le fua i faleoloa i soo se taimi o le tausaga.

O le maʻi suka o ituaiga uma e mafua ai suiga i faiga uma ma okeni o le tino. O vailaʻau o le vaega ole fetus e manaʻomia i le 'aiina o le maʻisuka, ae faʻapea foi tagata masani. O le fomaʻi o loʻo aofia ai le tele o minerale aoga ma talafeagai mo le tino, o loʻo i ai ni mea lelei mo soʻo se tagata.

  • Vitamini o vaega A, B, C.
  • O le fiva masani.
  • Potassium, phosphorus, sodium, uʻamea.
  • Ava malosi.
  • Pectin
  • Ole suāsusu taua.

Vitamin A faʻagesegese le faʻaumatia o sela o le pancreatic, faʻamaʻoʻeseina o gaioiga malosi o le okesene, lea e gaosia i le faateleina o le aofaʻi i taimi o gasegase. E le gata i lea, o le vailaʻau A e faʻaleleia ai le vaʻai ma lagolago ai le puipuiga.

E iai le tele o mea aoga aoga vitamini. Vitamini e faʻatonutonu ai le gasegase o le glucose, puipuia le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli o le maʻisuka (neuropathy, nephropathy, faʻaleagaina vasaseti). E le gata i lea, latou te puleaina le metabolism, faʻaleleia le tulaga faʻalagona ma faʻafilemuina le tino. E le gata i lea, o elemene e faʻaitiitia ai le manaʻomia o masini mo le inisalini, faʻateleina le toe faʻaleleia o le tino, liliu le siaki o le tino i le malosi, lea e mafua ai le gau o le mamafa. Faʻatasi ai ma isi vaega o vitamini e faʻapupulaina ai le ono gasegase o siama o le tino i le inisalini, faʻamalosia ai le faʻavaeina o le serotonin.

O le vailaʻau C i totonu o le oloa o loʻo i ai se aafiaga malosi faʻaonaponei. O le vailaʻau C fesoasoani i le puipuia o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi o le maʻisuka.

  1. Loto fatu, gau le cardiovascular.
  2. Faʻaleagaina o fatugaʻo, toe faʻalavelave.
  3. Tigā toto maualuga.
  4. Maʻisuka vae ma le atinaʻeina o faʻatau

Carbohydrates mo lenei vaega o tagata gasegase o se mea sili ona matautia. Fiber poʻo filo o mea taumafa o loʻo i ai foi gaʻo, ae ua lauiloa o se vaega pito sili ona saogalemu. O le fiber e faʻagesegese ai le gaogao o le manava, lea e faʻagesegese ai le faʻavaeina o le kulukose. E maualalo le fiva o le cholesterol, ma e fesoasoani i le puipuia o le maʻi cardiovascular.

O le potassium i le fualaau aina e fesoasoani e puipuia ai le fatu ma faamaʻi vascular. O le uʻamea e aʻafia i le fatuga o le hemoglobin. O faʻamafanafanaga e faʻamalosia ai le faia o le faiʻai, e aoga i le tau faasaga i le le mautonu, lea e masani ona maua i le maʻisuka.

Pectin o loʻo i ai i le puro ma le maʻisuka e faʻamaonia ai le gaogao e ala i le faʻateleina o le gasegase ma le faʻaitiitia o le cholesterol. Pectin e aveesea mea tau otaota, eseese toxins, xenobiotics mai le tino.

O suauu taua e iloa lelei mo a latou meatotino aoga. Latou te faʻaleleia le'onalaina, paʻu ma lauulu. Latou te fesoasoani foi e tau ma se tino vaivai i siama ma siama eseese.

Vaega o le faʻaoga

I le amanaia ai o le fualaau aina e mauoa i vaega taua, soo se fomaʻi, fomaʻi poʻo le endocrinologist o le a fautuaina e 'ai e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata masani. O se aoga aoga faapitoa o le oloa mo le maʻisuka o se faʻaitiitia o le kulukose, o lea pe a faʻaumatia, e leai se paʻu faʻafuaseʻi i le suka.

O le kalori o mea totino o le laau pe tusa ma le 40 kcal, e matua laʻitiiti lava, o le mea lea, e le tupu le mea mamafa pe a faʻaumatia le fausua. E tusa lava, i le isi itu, e tatau ona 'ai, talu ai o le fomaʻi e faʻaolaina le malepe o gaʻo.

O le faʻaleagaina o pulu ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatau ma e na o le inu ma le le faʻamaonia. E mafai ona tupu ni faʻalogona o le Allergic, e matautia tele mo na tagata e faʻaaoga ai.Afai ei ai se tino ogaoga o le maʻi, e tatau i le fomaʻi ona faʻamaonia ma fetuunai le lisi. Ae peitai, e le gata i le faaaogaina o lenei laau, ae faapena foi i isi fualaau aina ma oloa, e afaina ai le tino e mafai ona mafua.

Pomelo e faʻavae meaai

O se taumafataga fou e faʻavae i luga o pamu o se filifiliga lelei e leiloa ai le mamafa e aunoa ma le tuʻuina atu i au mea e sili ona e fiafia i ai ma le manaia. Ua uma ona matou talanoa e uiga i le manava faavavega i lona fatuga, ae o le popo o le metotia e mafai foi ona vave saturate le tino, ma faamalieina ai le fiaai mo se taimi umi.

Sei o tatou nonofo i le lisi autu o lenei taumafa i auiliiliga atili:

  • - lanu meamata e aunoa ma le suka ma le afa afa.
  • - se salati fou i iʻa (moa tipi) poʻo le fufuluina o falalaʻau, laʻau tila, pati e tasi.
  • - fuamoa o fualaau suamalie ma sina yogurt gaʻo, lea e aofia ai pulu.
  • - kalapu vavalaʻau suamalie, lagomalie ma le meli, afa pulu.

  • - se tasi fasi fasi kisi faiva, lauti e aunoa ma le suka, tasi pulu.
  • - fufuluina fualaau faisua, se fasi iʻa fasi iʻa, lauti e aunoa ma le suka.
  • - o se mea e fufuluina fuamoa, afa o le pulu.
  • - o se tasi e fufuluina fuamoa, tasi le apu lanumeamata, tasi pulu, lauti e aunoa ma le suka, e lelei laʻau. E mafai ona suia le fala ma le apu i le salalaʻau faisuala.

Tolu aso: toe fai e pei o le muamua.

O ia ituaiga taumafataga e tolu aso ma e mafai foi ona manatu o le faʻamamaina mo oe, faʻatagaina oe e faʻamalo ese lou tino o le toxins le talafeagai ma mea leaga ma toe faʻafoisia le lotogatasi i totonu o le manava. Faʻaaogaina o le pulu mo paʻu mamafa i taeao uma, e mafai ona e ausia le mea e manaʻo i ai i ni nai masina, e le naʻo le anapogi, ae e matua lelei lava.

Lapataiga: Aua le faʻaaogaina lenei fualaau i tagata o loʻo i ai se talafaasolopito o le allergy i fualaau suamalie, faatasi ai ma maʻi pipisi ma le maualuga o le eletise o le manava.

Meaʻai: tasi pulu, letisi, olive olive, masima, pepa, faʻavaitau.

Metotia o le sauniuniga: tipi le pulu ma le letusi i ni vaega laiti (e mafai ona e loliina lelei), faʻafefiloi mea uma, masima i le tofo ma le pepa, vaitau ma le suauʻu olive - ua saunia le salati. Le fiafia tele!

Salad "Women's Overture"

Meaʻai: tasi le pulu, letus, tasi moa, nati anufe, sasi parmesan, olive olive ma masima.

Metotia o sauniuniga: Muamua lava, e tatau ona falai le fusi moa i le suauʻu olive, ma a uma ona faʻamamaina, tipi i ni fasi pepa laiti. Ona matou togiina lea o le pulu, tilotilo i fasi keke ma faasaolotoina i latou mai le ata tifaga. Ia tatale lemu le laisi laisi, tipi le sisi i ni mea manifinifi, faʻafefiloi mea uma (moa, lau, sisi, pomelo ma nati), masima ma le vaitau i le suauu olive.

Meaʻai: afa afa, tasi le moli, tasi faʻi, lua apu, lua kiwi, lua pears, tasi le kulimi ice cream sundae ma le keke sukalati.

Metotia o sauniuniga: faʻapipiʻi fua uma, tipi i ni vaega laiti (mafai ona avea ma ni pulu poʻo tafatolu) ma faʻafefiloi. Ona matou faatumuina lea o le asikulimi na maua mai ma faatulaga i vavae matagofie. A e auauna atu, fufulu i le sukalati kuka.

  • Vitamini: C ma le beta-carotene (provitamin A)

Ascorbic acid (Vitamin C) o le igoa lea o fualaau aina uma. O mea manaʻomia i aso taʻitasi o le tino o le tagata e maua mai i le 200 kalama o pipi pipi fou. O le pasene e sili atu nai lo tangerines, ae itiiti ifo nai lo o lago.

E iai foi le peta pati i le pulu. O nei vitamini e puipuia ai le puipuiga ma aafia ai i le tele o gaioiga o le tino o le tino o le tagata. E le tele isi vitamini i le pulu.

O fualaau o le Citrus e eseese tele i le tuufaatasiga o minerale, ae e tofu uma ma mea aoga. Ma o le pulu foi e le o se mea e tasi.

O pomelo pulup e aofia ai fiber, lea e faʻaleleia ai le gasegase ma fesoasoani e faʻamamā le inumaga ma faʻaleleia le toto.

Ethacrylic acid o loo maua i fualaau suamalie. O lenei vailaʻau o loʻo i ai sona aafiaga faʻapitoa. O le mafuaʻaga lea e aumai ai e le oloa le toomaga i le edema o faʻavae eseese: ona o faafitauli i fatuga ma isi totoga o le tino urinary, faatasi ai ma le edema o le mama ma e oo lava i le faiʻai (e aofia ai ma le manua, le mautonu). E i ai foi se faʻaitiitia itiiti o le maualuga o le toto maualuga.

O le faateleina o le tafe o le vai (tele taimi masani ma le loloto o le urination) e amata i totonu o le itula talu ona 'ai le fualaau aina poo le inu o le sua, o le aafiaga e mafai ona tumau i le 6 po o le 9 itula foi. O le mea lea, 'aua le' ai le tele o puro i le afiafi. Ma i se tulaga lautele, e le tatau ona e 'ai tele - e tele naua mea e faʻamamaina ai masima palu.

I fua talafeagai, o le pumolo e le afaina i le taimi o le maitaga, o le a fesoasoani foi i le faʻaumatiaina o le tamama laitiiti.

Faamatalaga lautele, tuufaatasiga ma calories pomelo

Pomelo o le lapisi pito sili ona tele. O le tele o le fua o le fua e tusa ma le 16 inisi le lautele. O le pulu e mafiafia ma le palu, lea e faigofie ona vavae ese mai i totonu o faletupe. E suamalie le suamalie, e aunoa ma le ita (pei o le vine). O le eseesega ese mai le moli e tasi o se mea laitiiti laitiiti.

O le tuufaatasiga o le pulu e aofia ai micronutrients (i le 100 kalama o fualaau aina):

MeataitasiAotelega (i milligrams)
Vitamin A30
Vitamin C47
B10,01
B50,3
B20,024
N0,01
Potassium27
Kalaku26
Vaʻalele2
Omea0,4
Sodium0,5
Folic acid0,02

E le gata i lea, o le pulu o loʻo aofia ai le tele o fiber, lea e le o aʻafia e le tino, ae faʻatasi ai ma lona fesoasoani o le faagasologa o le faʻapalaina ma le peristalsis (faʻalauiloaina o meaʻai) o le inumaga ua faʻapitoa.

Faʻaaogaina o meatotino o citrus

E fai mai tagata e taumafa meaʻai e faapea, o meatotino o le puro e tali tutusa ma le vine, ae o le mea o loʻo i ai le vitamini A ma le C o loʻo maualuga tele. E aoga tele mo tamaiti i le puipuia lea o le le atoatoa o le vitamini, lea e talafeagai mo le masani ai ona atinaʻe le ponaivi. Mo tagata matutua, o le pumolo e aoga i lona aofia ai i taumafa i aso taitasi e faaitiitia ai le ono mafai ona maua i le maʻi fatu (e le tuusao, e aafia ai le galuega o le prostate gland, potency). O loʻo fautuaina foi faʻapea o tinā maʻitaga ia mautinoa e faʻatau pomepolo - o lenei fualaau aina o se tasi lea o punaoa sili ona tele o le folic acid, lea e matua talafeagai lava i le muamua ma le lona lua.

E aofia ai foi ma meatotino aoga:

  • faaleleia atoatoa o le gaʻoina (talu mai le 100 kalama o le pati mo le tusa ma le 2 kalama o fiber),
  • faʻateleina le faʻamaʻi (ona o le tele o vitamini C),
  • Faʻasaʻoina o le paleni masima (aemaise lava le aoga mo le maʻisuka),
  • faʻateleina le tetee o le tino (e mafua mai i le i ai o suauu taua i le tuufaatasiga),
  • puipuiga o urolithiasis (ae i le i ai o le iloiloga, faʻaaoga e tatau ona lafoai).

Ma e taua le taua o le pati e faatatau i fua o le maualalo-kalori. O lona tau aoga e pei ona taua i lalo (e faavae i le 100 kalama o fualaau aina):

  • polotini - 0.7 kalama
  • gaʻo - 0.3 kalama
  • carbohydrates - e oʻo i le 10 kalama (i le ave 6 - 7 kalama),
  • calories - 50 kcal.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina

E tusa ai ma faatonuga a fomaʻi, o le pulu o loʻo faʻaseseina i le i ai o faʻamaʻi nei:

  • hypervitaminosis,
  • paʻu peptic o le manava ma / poʻo le duodenum,
  • urolithiasis i taimi o faigata.

E taua foi le mafaufau o le pati e faatatau i allergens fua. E tusa ai ma lea, e tatau ona lafoai atoa le suʻega a le tagata lava ia.

I isi tulaga, o le faʻaaoga masani o le pulu e mafai ona afaina ai le manava ona o le i ai o se aofaiga tele o vitamini C ma suauu taua i lona tuufaatasiga - e masani ona faaosofia ai se vevesi tele o gastritis. O le mea lea, afai ei ai se uiga masani o faʻamaʻi pipisi o faamai o le gastrointestinal tract, o le avanoa e aofia ai pene i le meaʻai e tatau ona faʻatalanoa ma se gastroenterologist.

Le fua o fualaau o aso mo tamaiti ma tagata matutua

E tusa ai ma faʻatonuga a le au fai meaʻai, o le fua lelei o aso taʻitasi o pene mo se tagata matua o le 200 kalama, mo tamaiti - e oo atu i le 150 kalama. E sili atu lenei mea e tuʻuina atu ai le tino i le vitamini C, gaʻo siama ma le uʻamea. Afai e faʻaaogaina i le ituaiga o le suavai fou, o le mea lea e talafeagai foi lenei metotia, ae o le fiber content in it is reduced. O le averesi o le fetus e 800 kalama, i le faasologa, e tatau ona lava vave mo tagata uma o se aiga laiti. I le auala, e fautuaina e 'ai le pene i le malologa - o le gaioiga o le faʻaogaina o meaʻai i lenei vaitau o le maualuga.

E faʻafefea ona 'ai se pumo? Le mea aupito sili ona lelei - fou. Peitai, e pei o isi fualaau suamalie, e mafai ona faʻaaogaina mo le kukaina o ituaiga o fualaʻau suamalie, o se faʻaopoopoga i aano o manufasi, mo meaʻai. E mafai ona teuina fualaau aina i totonu o le pusaaisa mo le 3 aso (o le mea autu o le faʻaaogaina lea o se fagu faʻamau).

Faʻaaliga o le 'ai o puro

I le taimi o le maʻitaga, e le gata ina mafai ona maua le pulu, ae e manaʻomia foi ona aofia i le taumafataga, talu ai o loʻo aofia ai vitamini B ma le gaʻo - o nei microelements e taua tele mo le faʻasaʻoina o le paleni o hormonal ma faʻapipiʻi le pepe o le pepe e leʻi fananau mai. I le avea ai o se tulafono, e totogi e fomaʻi le le lava o vitamini i lenei vaitau e ala i le faatonuina o vitamini gaosia, ae o lo latou bioavailability (o lona uiga, o le a le lelei o le inu) e sili atu ona itiiti ifo nai lo mea masani. E taua tele le faatumauina o paleni masani o vitamini i totonu o se tina maʻitaga ile uluaʻi masina. E fautuaina e faʻaaoga le 200 - 300 kalama o le pati i le aso (ia mautinoa e faʻamaopoopo faʻatasi ma le fomaʻi, o ia lea ua lesitalaina ai le teineitiiti).

I le susu, e faʻatagaina foʻi le faʻaaogaina o fua. Ae e taua le manatua o:

  • o loʻo i ai se faʻafitauli o le faʻafefe o le faʻafefe, o lea la pe a e liliuina le pamu i le meaai e tatau ona matauina e se tamaititi,
  • amata ona faʻaaogaina pe afai e sili atu i le 3 masina le pepe.

Ma, e pei ona faaalia i le faatinoga, o le faʻaaogaina o puro e afaina ai le tuufaatasiga o le susu o susu. O le mea sili ona lelei i aso taitasi e oʻo atu i le 200 kalama i le aso (amata i le 50 kalama, faasolosolo lemu).

Ae mo le fafagaina felagolagomaʻi, o lona uiga, o le tuʻufaʻatasia ma le susu, e fautuaina e tuʻuina atu le popo i tamaiti mai le 2 tausaga le matutua, ae le o le taimi muamua. E afua ona o le maualuga o le lamatiaga o se mea e afaina ai. I lenei tulaga, na o le suamalie ua faʻamamaina i le vai i se fua faatatau o le 1 i le 5 e tatau ona tuʻuina muamua. Muamua, 10 milliliters i le aso, ona faʻaopopo lea i le 5 milliliters. Afai e tupu se allergy (e masani lava o se vevela), e tatau ona lafoaia atoa le faʻailoga seia oʻo lava ina matua.

Mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (e aofia ai pancreatitis, catarrhal gastritis), ua faatagaina e le sili atu i le 10-15 gramu i le taimi. Ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi i lenei tulaga, aua o le vailaau sili ona lelei e filifilia e faʻavae i luga ole ata o le maʻi.

I luga o se taumafataga poʻo pe a le maua le mamafa, e leai ni tapulaa i le faʻaaogaina o puro. E tatau ona e tausisi i se masani masani o le 200 kalama.

Faʻataʻitaʻiga faʻanatura faigofie e faʻaaoga ai le pati

O le Pomelo e masani ona faʻaaogaina i sauniuniga o foliga mata. O le fua faigofie i lona faʻaaogaina:

  • ave le 2 sipuni tele o pulu fou,
  • fefiloi ma le 1 sipunipuni o le kulimi suamalie,
  • oloina i se mea e faʻafefeteina i se mea e tutusa lelei (falaoʻo).

Faaaoga lenei musika mo le 20 minute e avea o se masini, ona fufulu lea i le fasimoli. E toatele teineiti e fai mai o se fofo o se tasi lea o metotia aupito sili mo le puipuia o uluaʻi uumi. Ae e le tatau ona e faʻaaogaina le sili atu i le tasi le taimi i le vaiaso - o le tele o suauʻu e manaʻomia e mafai ona tele ai le paʻu.

Ae mo i latou o loʻo mananao e faʻaumatia ni nai pauna faaopoopo, e mafai ona e fautuaina se faʻasalaga faʻavae e faʻavae i luga o pamu ma le faʻasusu. Ua saunia e pei ona taua i lalo:

  • 'oti lelei pe togi le 30 kalama o aʻa faʻamau, sasaa i totonu o se ipu malamalama, faʻamalosi mo le itiiti ifo i le 2 itula,
  • o le taunuuga o le afaina o loʻo faʻamamaina e ala i le tele o laʻau o le gaʻo ma faʻafefiloi ma le 200 - 250 mililiters o le popo o le sua popo,
  • faaopoopo le 1.5 teaseti o le meli i le paluga (e mafai ma sili atu e te tofo),
  • faaopoopo le kinamona (faʻapitoa i luga o le pito o le naifi).

O lenei faʻasalalauga e fautuaina e inu lemu, faʻalautele le taliaina mo le itiiti ifo i le 60 minute. Faʻafetai i le i ai o le faʻaoʻo i totonu o le tuufaatasiga, e taofiofia ai le fiaʻai, ma i le taimi lava e tasi e faʻapipiʻi ai le tino i le "saoasaoa" gaʻololo, o loʻo faʻamaopoopo faʻatasi i le malosi.

Ma mo le manogi suamalie, e mafai ona e fautuaina le faavae o pusi e saunia ai le susu susu. O le a alu (mo le 4 fesoasoani):

  • 0.4 lita o susu
  • 0.4 lita o le yogurt (o le fale e sili ona lelei, talu ai ona leai ni fualaau aina),
  • vanilla sugar (1/2 pusa poʻo 5 kalama),
  • 2 sipuni tele o le suka
  • suamalie poo vine vine (e mafai ona e aveina se isi, ae o nei pene e sili ona tuufaatasi),
  • 2 sipuni tele o le kuka
  • 1 pulu pipi (o le pulupulu o le a manaomia e tusa ma le 600 kalama).

O mea uma lava ua saunia faigofie lava: o le tino o le broom e tipi i totonu o ni tamai cubes, faʻasaina i le sua sua suamalie mo le 20 minute. Ona tuʻuina lea uma i le susu ma kuka i le vevela vevela mo le 12 minute. I le faaiuga - faaopoopo 2 sipuni tele o le tunu e faʻamalosi ai le "pudding". A maeʻa - aveese i le itu ma faʻamalo. I totonu o se isi ipu, yogurt, o le suka masani ma le vanilla suka ua tulia ma sasaina i se setete o vavao mafiafia (e sili ona lelei le suavai). E totoe na o le fefiloi o yogurt ma pudding, sasaa le mea suamalie i tioata ma teuteuina i fasi mite, sukalati keke, tilomoni. E tatau ona e 'ai i le malulu (e mafai ona e faʻaopopo i ai ni nai poloka kulimi).

E ui lava e le masani ona maua le pulu i luga o fata o fale Rusia - o faʻamatalaga e uiga i ai e sili atu nai lo le Initaneti. O nisi faataitaiga e mafai ona taua.

Ona o le anotusi o vitamini ma isi vaega aoga, o lenei fua e lagolagoina ai le puipuiga o le tino ma fesoasoani i le tau faasaga i le malulu. O le a le mea e taua (aemaise lava mo tamaitai) o le pulu e mafai ona talepe gaʻo ma o le mea lea mo i latou o loʻo leiloloa mamafa o le a manaia le masani lelei i lenei oloa.

O le muamua muamua e le masani ai i lenei fualaau aina na pasia i le tele o tausaga talu ai, ma ou te leʻi fiafia i lona tofo, vevela, mago ... Oi, semanu ou te iloa i lena taimi sa ou taumafai e sese atoatoa! O le mea e lua na masani ai e na o se taimi talu ai nei, ma o se tagata e fiafia i fualaau aina suamalie, o lona alofa i se malosiaga faalua.

O le tofo e le masani ai, o le fua o le citrus o le sili ona vaivai le faamatalaina: e le o le manogi, e le pei o lemoni, e le oona e pei o le vine, e le pei o le moli po o le mandarin, i se upu, leai se mea ma toe faafouina, ae na o le matua

Uunaia pene i luga o le mamafa o le tino

O le maʻisuka ma le mamafa e matua vavalalata. Vailaau oona e faʻapotopotoina le hormone resistin, lea e puleaina ai le lagona o le tino i le inisalini ma aafia ai le glucose e ave e adipocytes (vevecy tissu cells). O le mea sili ona taua o se soa tumau o le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Faatasi ai ma se faaitiitia o le mamafa o le tino, o le manaomia mo tui ole inisalini e faaitiitia.

O le mea lea, o le meaʻai a le antidiabetic o loʻo fuafua muamua i le faʻaititia o le kalori. Mo le leiloa o le mamafa, e tatau i se tagata ona maua sina calories ma meaʻai nai lo le faʻaalu. O le pati e aofia ai le 25 i le 39 kcal (mo le 100 g), e fuafua i le ituaiga. O le masani ona faʻaaogaina le fetus o le a fesoasoani i le maʻisuka e faʻaumatia ese pauna.

Pomelo ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e aveesea ai le mamafa ona o le i ai o se fuainumera tele o filo tetele ma gaosi. Latou te faaosofia le manaʻoga ma puipuia ai le faʻamalosi. O fualaau suamalie tele e vave ona tumu ai le manava ma mafua ai se lagona o le atoatoa. E aofia ai pene i le taumafataga, e mafai ona e aloese mai le taumafa.

Pepeni o loʻo i ai i le pulupili o le tamaʻi fufū pe a fegalegaleai ma le vai. O le agai i totonu o le manava, latou te tosina ai le cholesterol, mea vevela ma meaola ninii. A maeʻa ona 'ai le fualaau aina, o le microflora o le intestinal normalizes ma le metabolism e faʻaleleia.

O le paʻu o le paʻu e tupu foi ona o le i ai o mea faapitoa i totonu o le fetus: inositol ma lipolytic lipolytic lipase. Inositol faʻavave le gaosiga o le gataifale, e alu ai i le gaʻo gaʻo ma faʻauʻu ai gaʻo tele. Lipas e momotu ai gaʻo ma ave ese mai le tino ma le malo.

Le aʻafiaga o le tamaititi i luga o le suka suka

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona filifilia oloa mo le lisiina o aso taʻitasi, e taʻitaʻia e la latou faasino igoa (GI). Glycemic index o se faailoilo lea e faʻaalia ai le fua faatatau o le faateleina i le toto kulukose toto pe a uma ona faʻaaoga se oloa faapitoa. O le tele o le GI, o le sili atu lea e ono mafai ona oso i luga le suka i se tulaga maualuga maualuga. E faʻatagaina le aofia ai o meaai ma le GI sili atu i le 70 iunite i le taumafataga. GI pomelo e 30 iunite. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina i le maʻisuka.

O vaega o le fualaau aina o loʻo i ai se mea taua e masani ona faʻaogaina. Naringin faʻapupulaina le lagona o le tino i le inisalini. Faafetai ia te ia, o se pulu i le siama o le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e toe faʻaaogaina le kulukose. E iai foʻi le lycopene insulin-like substance.

Faʻaitiitia le suka o le toto i le taimi o le taumafa o le pulu e tupu ona o le i ai o le tele o fiber ma pectin fibers. Latou te faʻagesegeseina le faagasologa o le faʻaaogāina o gaʻo mai le manava ma puipuia le tupu mai o se oso malosi i le suka o le toto.

O le fua e aofia ai le 6.7 i le 9.6 g o carbohydrates (mo le 100 g). Mea taumafa ma gaʻo meaʻai e mafai ona maua ai le 50-60% o le aofaʻiga atoa o le maʻisuka. Endocrinologists ua fautuaina e faapea o tagata gasegase e suia meaʻai e aofia ai gaʻo ma meaʻai laau ma gaʻo.

Afai e fefe le tagata maʻi i le malosi tele o le toto toto pe a uma ona 'ai le puro, ona fautuaina lea e' ai faatasi i ni fatu. Nati e faʻagesegese ai le liua o gaʻo i le kulukose.

Vitamini o se vaega o puro

O le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le maʻisuka e mafua ai le fausia o se fuainumera tele o radical free. Latou te faʻaosoina faiga faʻamaʻi i totonu o sela, lea e oʻo atu ai i le faʻaumatia o puipui o toto toto. O aʻafiaga faʻapitoa e mafua ai le maualuga o le toto, maʻi fatu faʻamaʻi ma atherosclerosis.

E pei o isi fua o le citrus, o le fua e mauoa i vitamini C. E iai foi isi vaifofo (vitamin E, naringin, lycopene, beta-cryptoxanthin). Pomelo ma le maʻisuka e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

O le atinaʻeina o le maʻisuka e aʻafia i se talaaga o faʻafitauli o le tino. O le mea lea, o gasegase e masani ona mafatia i le le lava o vitamini. O le leai o se fua o le vitamini e mafua ai ona vaivai le puipuiga. Afai o le tagata maʻi e masani lava ona lagona le lelava ma masani ona mafatia i maʻi eseese, ua leai ni vitamini. Vitamini C ma E fofoina puipui a le tino ma faʻalauteleina le mafai gafatia o le tino e tetee atu i faʻamaʻi pipisi. O le vailaʻau E mafai ona faʻaititia le manaʻomia mo insulin. I le faaopoopo atu i le C ma le E, o le pulu e aofia ai vitamini B1, B2, B6 ma le PP.

Vitamin B1 e taʻalo i se vaega taua i le faagasologa o le malosi o le metabolism ma le paʻu o gaʻo. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le manaʻoga mo le siama e faʻapupula tele. O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le pulu e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka: cardiomyopathy (suiga faʻaleagaina i le fatu o le fatu).

Vitamin B2 e taua tele mo le faʻamautuina o le metabolic process (carbohydrates ma proteins). Riboflavin puipuia le retina mai aafiaga leaga o le ultraviolet radiation. E fesoasoani i le tausia o le tino vaaia ma mafai ai e tagata gasegase ona maua le maʻisuka e aloese ai mai se faʻalavelave faigata: retinopathy (faʻaleagaina le retina o le mata).

Talu ai ona o le tele o meaʻai o le protein i le taumafataga, o le maʻisuka e manaomia le vitamini B6. Pyridoxine e maua ai le gataifale masani. Afai o loʻo i ai i meaʻai, o gasegase e sili atu nai lo le faʻaleagaina o le tino o le maʻisuka (numbness, tingling). Vitamin B6 faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini. E faʻaaogaina i le tuʻufaʻatasiga o le hemoglobin. O le manaʻomia ole vailaʻau B6 e faʻapupulaina i le pito i lalo o le maʻisuka, pe a fai e leai se toe gaioiga. Ona o le faaletonu masani o le tino, ua gasegase ai le tele o porotini ma ua mafatia mai le anemia.

O lea la, o meatotino aoga. O le pulu i lona tuufaatasiga ei ai ni macro-ma microelements, lea e manaʻomia vave e le tino o se tagata maua i le maʻisuka. O le uʻamea i totonu o le tamaititi e mafai ona taofia ai le atinaʻeina o le anemia.

O aoga aoga o le broom e mafua mai i le i ai o le pasela ma le magnesia. Macronutrients e faʻamautuina le toto ma faʻasaʻo faʻalavelave ogaoga. E manaomia le potassium mo le gaosia o polotini, le liua o le kulukose i le glycogen ma le faʻaaogaina o le kulukose e fusi.

I le maʻisuka, o le le lava o fulukalama, zinc ma manganese e masani ona tupu. Ona o le le maua o le molikalama ma le zinc, o le tulafono faatonutonu o le maualuga o le suka o le toto ua leaga, ma o le mea o le biochemistry o gaʻo gaʻo i totonu o le tino ua suia. O Manganese e aʻafia i le faʻaaogaina o suka ma fesoasoani e faʻaitiitia ai lona faʻamaualuga i le toto. O le le atoatoa o le micronutrient e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le suka. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le pati, e mafai ona e toe faʻafoisia le maualuga o le fua o le phosphorus, manganese ma le zinc.

E faʻafefea ona 'ai pulu

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le oloa faʻalagolago i le auala o lona faʻaoga ma le tele. Pomelo o loʻo faatatau i oloa o le lanu samasama (faʻataʻitaʻiina o meaʻai faʻamaonia). E mafai ona faʻamalosia i le faʻatatauga poʻo luga o le mataupu faavae o le "vaevaeina i le afa." O le vaega pito i maualuga o le gaosiga o le oloa e 200 g i le aso.

Afai e maua le maʻi ile maʻi vaivai, ona mafai ai lea ona 'aina le kuata o le fetus i aso uma. Afai e tele naua le fua, e tatau ona faʻaitiitia le metotia.

O le vaega fautuaina o le oloa o le numera o fasi pepa e fetaui i le alofilima o lou lima. Afai o le faʻamaʻi faʻatasi ma ni aʻafiaga ogaoga, e sili atu ona lelei le le sili atu ma le 100 g o fualaau faisua i le aso. O lona aso e tatau ona malilie i ai le fomaʻi.

E le manaʻomia le togafitiina o le broom ma faʻaaogaina i oloa gaʻo. E le tatau ona e 'ai i lapisi, moa, jelini ma siamu mai le puro. O mea inu e aofia ai le suka e le fautuaina. E le tatau ona faʻaaogaina le oloa i le mago ma le mamago e le maʻisuka. Soʻo se togalaau fualaau e faʻateleina ai le faasinomaga o le ipu.

Pomelo e sili ona faʻaaoga fou. Vavaeese ia fasi vaega paʻepaʻe mai i lobule e le tatau ona i ai. O se vaega o penefiti o le maʻisuka. E faatagaina e inu vai mai le puro. E tatau ona saunia ma le lima pe i le malulu, ina ia le faʻaalia le oloa i le vevela. E tatau ona inu le sua i le taimi lava e uma ai sauniuniga.

E tatau ona manatua i le mafaufau e leai se fiva i le pouni. O le mea lea, o le faasinomaga o le inu o le a sili atu le maualuga. E fautuaina e tuʻuina atu le fiafia i fua uma, nai lo lona sua.

Afai e te 'ai i le fatu o pene pe a uma ona e' ai, e mafai ona e faʻaititia le faʻasologa o meaʻai e 'ai. E fautuaina le vaevaeina o aso taitasi i ni vaega ma faʻaaogaina i le gasologa o le aso. O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka i le maualuga lava lea.

O Pomelo e masani ona mafua ai ni mea e afaina ai. O le mea lea, o tagata e mafatia i allergies i fualaau 'aina e le mafai ona' aina se fua tele. E le fautuaina le 'ai o fua mo le lactating women. E mafai ona mafua ai le faʻafefe o se mea i se tamaitiiti.

E le faatagaina e faʻaumatia le fomaʻi i le i ai o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, faʻatasi ai ma le maualuga o le eletise. O le faʻamaonia o le faʻaaogaina lea o le manava.

O tagata e mafatia i le maʻisuka e le tatau ona sili atu i le fua fautuaina o le oloa. Ona o le i ai o se aofaiga tele o le potassium (235 mg i le 100 g), o le pumolo e mafai ona faʻaitiitia ai le toto totoina i vaega taua.

Ma le faʻaeteete, e tatau ona 'ai le pulu i tagata mamaʻi ua maua i le gastritis, le hepatitis, le nephritic or colitis.

O le faʻaaogaina o puro e ono aʻafia ai le aʻafiaga o fualaau. O maʻi o le a ave fuainumera e tatau ona mumusu e aofia ai le pamu i le lisi autu.

Uunaia pene i luga o le mamafa o le tino

O le maʻisuka ma le mamafa e matua vavalalata. Vailaau oona e faʻapotopotoina le hormone resistin, lea e puleaina ai le lagona o le tino i le inisalini ma aafia ai le glucose e ave e adipocytes (vevecy tissu cells). O le mea sili ona taua o se soa tumau o le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Faatasi ai ma se faaitiitia o le mamafa o le tino, o le manaomia mo tui ole inisalini e faaitiitia.

O le mea lea, o le meaʻai a le antidiabetic o loʻo fuafua muamua i le faʻaititia o le kalori. Mo le leiloa o le mamafa, e tatau i se tagata ona maua sina calories ma meaʻai nai lo le faʻaalu. O le pati e aofia ai le 25 i le 39 kcal (mo le 100 g), e fuafua i le ituaiga. O le masani ona faʻaaogaina le fetus o le a fesoasoani i le maʻisuka e faʻaumatia ese pauna.

Pomelo ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e aveesea ai le mamafa ona o le i ai o se fuainumera tele o filo tetele ma gaosi. Latou te faaosofia le manaʻoga ma puipuia ai le faʻamalosi. O fualaau suamalie tele e vave ona tumu ai le manava ma mafua ai se lagona o le atoatoa. E aofia ai pene i le taumafataga, e mafai ona e aloese mai le taumafa.

Pepeni o loʻo i ai i le pulupili o le tamaʻi fufū pe a fegalegaleai ma le vai. O le agai i totonu o le manava, latou te tosina ai le cholesterol, mea vevela ma meaola ninii. A maeʻa ona 'ai le fualaau aina, o le microflora o le intestinal normalizes ma le metabolism e faʻaleleia.

O le paʻu o le paʻu e tupu foi ona o le i ai o mea faapitoa i totonu o le fetus: inositol ma lipolytic lipolytic lipase. Inositol faʻavave le gaosiga o le gataifale, e alu ai i le gaʻo gaʻo ma faʻauʻu ai gaʻo tele. Lipas e momotu ai gaʻo ma ave ese mai le tino ma le malo.

Le aʻafiaga o le tamaititi i luga o le suka suka

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona filifilia oloa mo le lisiina o aso taʻitasi, e taʻitaʻia e la latou faasino igoa (GI). Glycemic index o se faailoilo lea e faʻaalia ai le fua faatatau o le faateleina i le toto kulukose toto pe a uma ona faʻaaoga se oloa faapitoa. O le tele o le GI, o le sili atu lea e ono mafai ona oso i luga le suka i se tulaga maualuga maualuga. E faʻatagaina le aofia ai o meaai ma le GI sili atu i le 70 iunite i le taumafataga. GI pomelo e 30 iunite. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina i le maʻisuka.

O vaega o le fualaau aina o loʻo i ai se mea taua e masani ona faʻaogaina. Naringin faʻapupulaina le lagona o le tino i le inisalini. Faafetai ia te ia, o se pulu i le siama o le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e toe faʻaaogaina le kulukose. E iai foʻi le lycopene insulin-like substance.

Faʻaitiitia le suka o le toto i le taimi o le taumafa o le pulu e tupu ona o le i ai o le tele o fiber ma pectin fibers. Latou te faʻagesegeseina le faagasologa o le faʻaaogāina o gaʻo mai le manava ma puipuia le tupu mai o se oso malosi i le suka o le toto.

O le fua e aofia ai le 6.7 i le 9.6 g o carbohydrates (mo le 100 g). Mea taumafa ma gaʻo meaʻai e mafai ona maua ai le 50-60% o le aofaʻiga atoa o le maʻisuka. Endocrinologists ua fautuaina e faapea o tagata gasegase e suia meaʻai e aofia ai gaʻo ma meaʻai laau ma gaʻo.

Afai e fefe le tagata maʻi i le malosi tele o le toto toto pe a uma ona 'ai le puro, ona fautuaina lea e' ai faatasi i ni fatu. Nati e faʻagesegese ai le liua o gaʻo i le kulukose.

Vitamini o se vaega o puro

O le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le maʻisuka e mafua ai le fausia o se fuainumera tele o radical free. Latou te faʻaosoina faiga faʻamaʻi i totonu o sela, lea e oʻo atu ai i le faʻaumatia o puipui o toto toto. O aʻafiaga faʻapitoa e mafua ai le maualuga o le toto, maʻi fatu faʻamaʻi ma atherosclerosis.

E pei o isi fua o le citrus, o le fua e mauoa i vitamini C. E iai foi isi vaifofo (vitamin E, naringin, lycopene, beta-cryptoxanthin). Pomelo ma le maʻisuka e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

O le atinaʻeina o le maʻisuka e aʻafia i se talaaga o faʻafitauli o le tino. O le mea lea, o gasegase e masani ona mafatia i le le lava o vitamini. O le leai o se fua o le vitamini e mafua ai ona vaivai le puipuiga. Afai o le tagata maʻi e masani lava ona lagona le lelava ma masani ona mafatia i maʻi eseese, ua leai ni vitamini. Vitamini C ma E fofoina puipui a le tino ma faʻalauteleina le mafai gafatia o le tino e tetee atu i faʻamaʻi pipisi. O le vailaʻau E mafai ona faʻaititia le manaʻomia mo insulin. I le faaopoopo atu i le C ma le E, o le pulu e aofia ai vitamini B1, B2, B6 ma le PP.

Vitamin B1 e taʻalo i se vaega taua i le faagasologa o le malosi o le metabolism ma le paʻu o gaʻo. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le manaʻoga mo le siama e faʻapupula tele. O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le pulu e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka: cardiomyopathy (suiga faʻaleagaina i le fatu o le fatu).

Vitamin B2 e taua tele mo le faʻamautuina o le metabolic process (carbohydrates ma proteins). Riboflavin puipuia le retina mai aafiaga leaga o le ultraviolet radiation. E fesoasoani i le tausia o le tino vaaia ma mafai ai e tagata gasegase ona maua le maʻisuka e aloese ai mai se faʻalavelave faigata: retinopathy (faʻaleagaina le retina o le mata).

Talu ai ona o le tele o meaʻai o le protein i le taumafataga, o le maʻisuka e manaomia le vitamini B6. Pyridoxine e maua ai le gataifale masani. Afai o loʻo i ai i meaʻai, o gasegase e sili atu nai lo le faʻaleagaina o le tino o le maʻisuka (numbness, tingling). Vitamin B6 faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini. E faʻaaogaina i le tuʻufaʻatasiga o le hemoglobin. O le manaʻomia ole vailaʻau B6 e faʻapupulaina i le pito i lalo o le maʻisuka, pe a fai e leai se toe gaioiga. Ona o le faaletonu masani o le tino, ua gasegase ai le tele o porotini ma ua mafatia mai le anemia.

O lea la, o meatotino aoga. O le pulu i lona tuufaatasiga ei ai ni macro-ma microelements, lea e manaʻomia vave e le tino o se tagata maua i le maʻisuka. O le uʻamea i totonu o le tamaititi e mafai ona taofia ai le atinaʻeina o le anemia.

O aoga aoga o le broom e mafua mai i le i ai o le pasela ma le magnesia. Macronutrients e faʻamautuina le toto ma faʻasaʻo faʻalavelave ogaoga. E manaomia le potassium mo le gaosia o polotini, le liua o le kulukose i le glycogen ma le faʻaaogaina o le kulukose e fusi.

I le maʻisuka, o le le lava o fulukalama, zinc ma manganese e masani ona tupu. Ona o le le maua o le molikalama ma le zinc, o le tulafono faatonutonu o le maualuga o le suka o le toto ua leaga, ma o le mea o le biochemistry o gaʻo gaʻo i totonu o le tino ua suia. O Manganese e aʻafia i le faʻaaogaina o suka ma fesoasoani e faʻaitiitia ai lona faʻamaualuga i le toto. O le le atoatoa o le micronutrient e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le suka. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le pati, e mafai ona e toe faʻafoisia le maualuga o le fua o le phosphorus, manganese ma le zinc.

E faʻafefea ona 'ai pulu

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le oloa faʻalagolago i le auala o lona faʻaoga ma le tele. Pomelo o loʻo faatatau i oloa o le lanu samasama (faʻataʻitaʻiina o meaʻai faʻamaonia). E mafai ona faʻamalosia i le faʻatatauga poʻo luga o le mataupu faavae o le "vaevaeina i le afa." O le vaega pito i maualuga o le gaosiga o le oloa e 200 g i le aso.

Afai e maua le maʻi ile maʻi vaivai, ona mafai ai lea ona 'aina le kuata o le fetus i aso uma. Afai e tele naua le fua, e tatau ona faʻaitiitia le metotia.

O le vaega fautuaina o le oloa o le numera o fasi pepa e fetaui i le alofilima o lou lima. Afai o le faʻamaʻi faʻatasi ma ni aʻafiaga ogaoga, e sili atu ona lelei le le sili atu ma le 100 g o fualaau faisua i le aso. O lona aso e tatau ona malilie i ai le fomaʻi.

E le manaʻomia le togafitiina o le broom ma faʻaaogaina i oloa gaʻo. E le tatau ona e 'ai i lapisi, moa, jelini ma siamu mai le puro. O mea inu e aofia ai le suka e le fautuaina. E le tatau ona faʻaaogaina le oloa i le mago ma le mamago e le maʻisuka.Soʻo se togalaau fualaau e faʻateleina ai le faasinomaga o le ipu.

Pomelo e sili ona faʻaaoga fou. Vavaeese ia fasi vaega paʻepaʻe mai i lobule e le tatau ona i ai. O se vaega o penefiti o le maʻisuka. E faatagaina e inu vai mai le puro. E tatau ona saunia ma le lima pe i le malulu, ina ia le faʻaalia le oloa i le vevela. E tatau ona inu le sua i le taimi lava e uma ai sauniuniga.

E tatau ona manatua i le mafaufau e leai se fiva i le pouni. O le mea lea, o le faasinomaga o le inu o le a sili atu le maualuga. E fautuaina e tuʻuina atu le fiafia i fua uma, nai lo lona sua.

Afai e te 'ai i le fatu o pene pe a uma ona e' ai, e mafai ona e faʻaititia le faʻasologa o meaʻai e 'ai. E fautuaina le vaevaeina o aso taitasi i ni vaega ma faʻaaogaina i le gasologa o le aso. O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka i le maualuga lava lea.

O Pomelo e masani ona mafua ai ni mea e afaina ai. O le mea lea, o tagata e mafatia i allergies i fualaau 'aina e le mafai ona' aina se fua tele. E le fautuaina le 'ai o fua mo le lactating women. E mafai ona mafua ai le faʻafefe o se mea i se tamaitiiti.

E le faatagaina e faʻaumatia le fomaʻi i le i ai o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, faʻatasi ai ma le maualuga o le eletise. O le faʻamaonia o le faʻaaogaina lea o le manava.

O tagata e mafatia i le maʻisuka e le tatau ona sili atu i le fua fautuaina o le oloa. Ona o le i ai o se aofaiga tele o le potassium (235 mg i le 100 g), o le pumolo e mafai ona faʻaitiitia ai le toto totoina i vaega taua.

Ma le faʻaeteete, e tatau ona 'ai le pulu i tagata mamaʻi ua maua i le gastritis, le hepatitis, le nephritic or colitis.

O le faʻaaogaina o puro e ono aʻafia ai le aʻafiaga o fualaau. O maʻi o le a ave fuainumera e tatau ona mumusu e aofia ai le pamu i le lisi autu.

Le tuufaatasiga o le oloa ma ona uiga

O Pomelo o se tasi o le ituaiga o fualaau suamalie ma mo uiga tutusa o le tofo lea e masani ona taʻua o le vine vine. E pei o sui uma o lenei ituaiga, o lenei fualaau matala e mauoa i vitamini C ma le A. E le gata i lea, e aofia ai:

  • o suauu taua
  • pectin
  • aoga aoga gaʻo
  • B vitamini,
  • minerale e pei o le uʻamea, sodium, phosphorus, potassium, ma isi.
  • filo meaai.

O fualaʻau maualuga e maualuga lona lanu paʻu e aunoa ma ni afifi ma ni lanu. O fua o loʻo i ai se paʻu paʻu o le a mago ma e le lelei. Ae peitai, o le pito o le pulu i soo se tulaga o le ai ai se pulou pipi (e masani lava e oʻo i le 2 simita). E naʻo se fualaau lelei e filifilia e mafai ona faʻatumu le tino i mea aoga.

O meatotino o isi oloa e aoga mo le maʻisuka e mafai ona maua i totonu o le tusiga Musika ma le maʻisuka!

O le a le lelei ma le afaina o le puro mo le maʻisuka?

Sa faapea mai saienitisi e aoga tele pumolo mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E fautuaina e le 'aufailaʻau taumafa e aofia ai i lau taumafataga mo tagata uma o loʻo mafatia i lenei maʻi. E suamalie le sua o le fualaau suamalie o lenei fualaau maloloina, aua e lelei ma maualalo le maualuga o le kulukose (e faatatau i le maʻisuka ituaiga uma!)!

E sili atu le aoga o faʻamatalaga i le tusiga: O a cereals e mafai ona 'aina ma le maʻisuka ituaiga 2

O loʻo i ai faʻasaga mo le matagofie o le matamata i kalori, aua o le a le popole le pulu i le ata! O le kalori content of the fetus e na o le tolusefululima calories! E le gata i lea, o lenei fualaau suamalie, faafetai i enzymes oi ai, e fesoasoani e talepeina ai gaʻo ma faʻagasolo ai faiga faʻavaomalo.

E le gata i lea, o pamu i le maʻisuka ituaiga 2, ona o lona paluga o le potassium ma le pectin, e fesoasoani i le faasaʻoina o le toto ma malosi ai le tau i atherosclerotic plate. Talu ai nei lava, ua faamaonia e saienitisi Peretania le lelei o aafiaga o nei fua manogi suamalie i luga o le pancreas - o le mafuaaga autu o le faamai. O suauu taua e fua tele ai le fua i le fesoasoani o le maʻisuka e vave faʻafetaui viral ma malulu.

O le taimi nei e uiga i le matautia o le afaina. E na o le tasi le tagata e le faʻalogo i le oloa pe faʻaleagaina pe a fai le meaʻai. I faʻamaoniga muamua o se faʻafitauli o le maʻi, e tatau ona e lafoaia atoatoa le faʻaaogaina o fualaau aina ma talanoa i se fomai.

E faʻapefea ona ou faʻaaogaina se pumo?

E sili ona aoga le faʻaaogaina o lenei galuega tele mo le maʻisuka i le tino o le sua. Ae e mafai foi ona e faaopoopo atu i ipu eseese (mo se faataitaiga, fualaau aina ma salalaʻau fualaau).

E sili atu le aoga o faʻamatalaga i le tusiga: Beetroot i le ituaiga suka 2 o le maʻisuka: o aogā ma aʻafiaga o aʻa

O lenei fua ua maeʻa faʻatasi ma le tele o oloa, tuʻuina atu ia i latou se foliga tulaga ese ma le tofo. O lea la, o faʻapotopotoga masani masani lava o:

  • ma iʻa
  • faatasi ai ma laʻau fou fou,
  • ma fualaau 'aina ma fualaʻau
  • ma aano moa.

Pomelo ma le maʻisuka ituaiga 2 o le a fesoasoani ia te oe i le eseesega o au mea taumafa poʻo le suia o laʻau suamalie!

Faʻafanua ma mea anotusi

Pomelo o se sui o fualaau suamalie, lea e fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ua tumu i vitamini A ma C. E aofia ai:

O fua maualuga o fualaau suamalie ei ai lanu lamolemole e aunoa ma ni laupepa po o ni sulu. Afai o le fua o le fualaʻau e faʻatulagaina, o le fua o le a leai se aoga ma mago. I lenei tulaga, o le vaega pito i luga o le fetus e tatau ona i ai se pito i luga e oʻo i le 2 cm le lautele.

O elemene uma lava e matua aʻafia ma aafia ai faʻafitauli i le tino o le tagata. O aoga aoga o le fualaau e fesoasoani e faaleleia ai le fausaga o le paʻu ma aveese toxins mai le tino.

Faʻaleaga ma manuia pene

O fomaʻi fautuaina le 'ai o pomelo ma le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga, ona o le fua e fafagaina ai vitamini. O le pomelo juice e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i le tino o le tagata. O lenei faiga o le puipuia o le oso i le maʻisuka ituaiga 2.

O le fua e maualalo le kalori (35 kcal), o lea e leai se mea e popole ai pe faapefea ona aʻafia le 'ai i le fuainumera: o isi pauna e le faʻaopoopoina. E le gata i lea, o le fua e fesoasoani i le pulea o le mamafa, talepe le gaʻo e faaaoga ai le aoga aoga o enzymes. Ona o le palukala ma le pectin i le fua, o lea e taofiofia ai le toto ma faʻamalo ai ia atherosclerotic plate.

Pomelo ei ai sona aafiaga lelei i luga o le pancreas, lea e afaina ai le maʻisuka. Faafetai i suauu taua, o le tino o le tagata e sili atu ona faigofie ona onosaia faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi, aʻo faateleina le puipuiga, faʻalelei atili le soifua maloloina.

O le fua e afaina ai na o tagata e le lava le faʻalogo i ai, poʻo le faateleina o le fua o le 'ai. Afai e te 'aina se gaosi o le citrus i ni aofaiga tele, o le a tupu se mea e oso ai.

Malosiaga faʻaaogaina o le puro

E mafai ona faʻaumatia le fomaʻi i le maʻisuka ituaiga 2

O le faasinomaga o le pati o le 30 iunite, ma o lenei mea e sili atu i lalo o le tapulaa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le puroni ma le maʻisuka ituaiga 2 o se oloa e le o se mea lamatia.

O se vaega e tatau ona aofia ai le 150 g o le paluga, ina ia mafai ona vaevaeina se fua tele i ni vaega se tele.

O fua mai lenei fua e mafai foi ona inuina, ae ina ia maua ai se aoga, e gata lava i le 100 ml i le taimi. O fua uma e faʻaaoga ai le pulu na fuafuaina mo fomaʻi maʻisuka.

Faaiuga

O Pomelo ua faʻapipiʻiina ma ipu eseese, faʻapipiʻiina i latou i se toʻese tulaga ese. O fua o le a faafou ai so o se salati, e oo lava i aano o manu.

Pomelo faʻatasi ma le maʻisuka eseese i meaʻai, ma lona tofo e mafai ai ona fiafia i ipu kuka ma le fiafia. E ui o le puro ma faʻamalolo le maʻisuka, o le fua e afaina ai le tino pe afai e te le puleaina le fualaau.

Tuua Lau Faamatalaga