Lingonberry o se punavai o le soifua maloloina mo le maʻisuka ituaiga 2

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E toʻatele tagata latou te iloa o le laumei ma le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi o fesoasoani sili ona aoga. O le mea moni e tasi le lauiloa o le togafitiga o lenei faʻamaʻi e tele mea e mafai ona faʻaaogaina, faʻapea foʻi fualaau o loʻo faia i luga o le faʻavae o elemene.

Afai tatou te talanoa pe aisea e sili atu ai le lelei o le maʻisuka i le ituaiga o maʻisuka lona lua nai lo isi laau, ona tatau lea ona maitauina o loʻo i ai glucokinins o le natura masani.

Faʻafetai i lenei mea, o le aʻafiaga o le maualuga o le inisalini o loʻo faia i le tino o le maʻi. I lenei itu, e le faigata ona faaiu o lenei vaega e i ai se aafiaga tuusao i le maualuga o le insulin i le toto o le tagata maʻi.

O le togafitiga o le faʻaaogaina o lingonberries i le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona leva ona lauiloa. Mo le taimi atoa na faʻaogaina ai lenei laau aoga, ua aʻoaʻoina e le lalolagi le tele o fua mo le sauniuniga o tinctures, syrups, faʻapea foi ma isi vailaʻau faʻamaʻi mai vine.

Ae ao leʻi amataina suʻesuʻega nei, e tatau ona e malamalama pe o le a le ituaiga o togafitiga faʻapitoa e maua e le berry, ma faʻamautinoaga foi e mafai ona faʻaaogaina.

E tatau foi ona faamanino muamua pe o le tagata maʻi o lo o i ai se tasi o le le faapalepale i le mea autu, faapea foi isi vaega o vaega o le pusa.

O a tulaga e tatau ona faʻaaogaina?

O le tele o taimi, e faʻaaoga ai le tongueonberry mo le maʻisuka ituaiga 2. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo i ai vaega e toe faʻafoʻi ai le tele o le inisalini. O lenei tulaga o le mafuaaga lea e le mafai ai e fualaau uma o vailaau togafitiga, sauniuniga mai lenei fale ona maua le mea e manaʻomia pe a fai e maua e le tagata maʻi le maʻisuka ituaiga 1.

O le mea moni, o le tele lava o lenei faʻamaʻi, o le tagata maʻi e tui i le inisalini e ala ile iniseti. E sili atu, pe afai e togafitia i le lingonberries ma faʻasolosolo i le inisalini, ona tupu ai lea o le hypoglycemia. O le a tupu lenei mea ona o se paʻu mataʻutia i le kulukose o le toto.

O ia ituaiga o vailaau faʻaleagaina o le laumei mo le maʻisuka ituaiga 2 e lauiloa:

  • faamama le mumu
  • ei ai sona aʻafiaga o le antimicrobial,
  • fesoasoani e faʻaitiitia le vevela o le tino, o lea e masani ona faʻaaogaina e avea o se antipyretic,
  • o loʻo i ai mea faʻapitoa
  • e fesoasoani i le faʻatulagaina o le talo,
  • toe faʻaleleia lela o le pancreas.

Faafetai i le meatotino mulimuli, o fualaau aina e masani ona faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2. E ui lava, e moni, e mafai foi ona faʻaaogaina le togafitia o le maʻisuka i le tikeri muamua, ae na o le tulaga lava lea e tatau ona e siakiina pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma ia mautinoa e faʻaumatia le pusa i lalo o le taʻitaʻiga a se fomaʻi.

Afai tatou te talanoa e uiga i isi elemene o loʻo aofia i le faaopoopoga i le glucokinin ua taʻua muamua, ona fai lea:

  1. Vitamini o vaega uma mai A i E.
  2. Carbohydrates faʻapea foʻi ma garotene.
  3. Oona eseese, e taʻua o le malic, citric ma salicylic.
  4. Tele minerale, e aofia ai le manganese, faʻapea foi le calcium, magnesium, phosphorus ma le potassium.

Faafetai i le tele o vaega taua, o le pusa e faʻaaogaina mo le sauniuniga o vailaau vailaʻau eseese. E le gata i lea, o lenei faagasologa ua maua ai se tulaga tau alamanuia, e oo lava i le lauiloa iloga o le falemai a Moscow Dmitry Uvarov e fautuaina le faaaogaina o fua i le tau faasaga i le maʻisuka.

O a ni meaʻai?

E manino lava e tele naua meaʻai e aofia ai le faʻaaogaina o lenei pusa o se tasi o vaega. O isi vaega uma o le vailaʻau togafitiga e faʻalagolago i le maʻi o le tagata maʻi i so o se oloa poʻo faʻamaʻi itu.

E tatau ona maitauina e tutusa le aoga o fualaau oona i le maʻisuka 2 ma le maʻisuka ituaiga 1. E naʻo le tulaga lona lua, e tatau ona e faʻaeteete ma le faʻaeteete le suāsusu o le suka ile aso atoa.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o vine. Latou te maua le numera pito sili ona maualuga o meatotino faʻamalolo.

O le tele o suʻega e aʻafia ai le faʻaaogaina o isi fualaʻau lelei ma fualaau aina faatasi ai ma laumei. Faʻapea o loʻo i ai pea le kiwi i se siama fesoasoani lelei mai lenei fale. I le ala, e tatau ona maitauina o le laau e faʻaaogaina e le gata mo le gaosiga o sipuni ma mea faʻaoga, ae faʻapea foi mo le sauniuni o siama poʻo faʻasao eseese, lea e iai foi sona lelei togafiti.

O loʻo i ai pea ni meaʻai e taʻu mai ai o laulaau o lenei laau e iai foʻi mea faʻaleagaina. Ae o iinei e tatau ona manatuaina e sili ona lelei le faʻaaogaina o se laulaau mai le puna puna.

Lingonberry broth ua saunia lelei. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se tasi ipu malamalama vai, ma se sipuni sipuni o laulaʻau lau. O laʻau e tatau ona faʻamago muamua. Ona tatau lea ona tuu le paluga i luga o se mumu malu ma kuka mo le luasefulu lima minute. A maeʻa ona aveese lea mai le vevela ma faʻapala. O fualaau oona e tatau ona faia ao le i oʻo ile taʻi lima i le sefulu minute aʻo le i faia le taumafataga.

O se tasi fuataga e tutusa ma le sipuni tasi, e le sili atu ma le tolu punetini e mafai ona ave i le aso.

O a mea e te manaʻo e manatua pe a faʻaaoga le lingonberries?

E tatau ona maitauina o loo i ai se ituaiga lautele o talosaga o lingonberries. E maua mo faʻamaʻi e fesoʻotai ma le galuega a le loto, faʻapea foi i isi tulaga. O le maʻi suka e leai se faʻalavelave.

O le tele lava o taimi, e fautuaina le berry mo tagata e maua le ituaiga o maʻisuka lona lua. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faʻapea, i lenei taimi o le gasegase o le faʻamaʻi pipisi, e mafai ona toe faʻafouina sela o le pancreatic ma mafai ai ona faʻamautuina le faagasologa o le inisalini. Ae o le sua o le sukalati o le a aoga mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka i le tikeri muamua.

E tatau foi ona maitauina e sili atu le lelei o le faia o ia togafitiga i lalo o le taitaiga manino a se fomaʻi, a le o lea e ono mafai ona tupu se maʻi, e pei o le hypoglycemia i le maʻisuka, e mafai.

E taua le manatuaina mo le sauniuniga o teuteu poʻo mea laiti, e lelei tele le faʻaaogaina o vai faʻafefe. Ae o laulaau o le laau e tatau ona faia muamua. Ae o vine, o nisi o fualaau e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau mamago, ae o isi e manaʻomia se vai ua filifilia fou. Afai tatou te talanoa e uiga i le faatoa filifilia, ona tatau lea ona avea fua ma fua e le o taoto mo le sili atu nai lo ni nai aso, a leai o le a matua maualalo lava le togafiti.

O le mea lautele, e tele naua fautuaga i luga ole auala e kukaina ai laumei ina ia maua ai le malosi pito i maualuga. Ae i soo se tulaga lava, e tatau ona e mafaufau i taimi uma i foliga o le tino o se tagata maʻi faapitoa ma ia malamalama o soo se vailaau e mafai ona tupu ai se lamatiaga tau soifua maloloina pe afai e ave e aunoa ma le feutagai ma se fomaʻi ma le amanaia tulafono faatonutonu. O le vitio i lenei tusiga o le a faʻaauau pea le autu o le aoga o lingonberries i le maʻisuka.

E faateleina le totogo i le Cranberries?

E faʻapupulaina e le hemoglobin le vine, oi latou o loʻo feagai ma le faʻafitauli o le maualalo o mea e maua i le toto e fia iloa. O lenei faʻamatalaga o le a fesoasoani i le faia o meaai saʻo ma faʻaleleia le tulaga o le tino faʻatasi ai ma le fesoasoani o vine ma isi meaai lelei.

E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le kuata o le faitau aofaʻi o le lalolagi e afaina i le hemoglobin maualalo. E tele aʻafiaga e mafai ona aʻafia ai lenei mea, o le mea autu e leaga meaʻai. Ae faatasi ai ma le fesoasoani o se meaʻai lelei, e mafai ona foia lenei faafitauli. O le mea taua o le iloa lea o mea e manaʻomia ona faʻaleleia, ma le mea e teʻena.

O se mea e pei o cranberries e masani ona faʻaaoga e togafitia ai le tele o faʻamaʻi, ae o le a le aafiaga o le hemoglobin?

O le lamatiaga o le faateleina ma faʻaitiitia le hemoglobin

Hemoglobin e taua tele le avea o se okesene e tuʻuina atu i totoga ma gaʻo. Afai o ona faailoga e sola ese mai le masani, ona mafai lea ona i ai ni taunuuga matuia mo le tino.

O le maualuga o le hemoglobin maualuga ma le matautia.

Faatasi ai ma le maualalo o le hemoprotein i le tino, o le tagata e atiina ae le ania.

  • fatu palpitations
  • vaivaiga
  • puupuu le manava
  • gaogao
  • soliga o puipuiga a le tino.

E iai foi faailoga pei o:

  • suauʻu ma le gau o lauulu,
  • vevela paʻu
  • faʻasalaga o fao.

I lalo o le aafiaga o lenei tulaga, e tele faʻamaʻi e mafai ona atiaʻe.

I le maualuga o le hemoglobin, o le toto e sili atu ona mamafa ma o le lamatiaga o le thrombosis, o le afaina o toto toto ua faateleina, lea e mafai ona taitai atu ai i le faatupuina o fasipolo, fatu fatuga, vemotosis vein ma isi faafitauli.

I lenei tulaga, o le tagata e masani ona i ai le tiga o le ulu, moe ma le fiaʻai ua faʻalavelaveina.

O nisi faʻamatalaga e uiga i le hemoglobin:

  1. E sili le fiafia o se tasi e faateleina le maualuga o le hemoglobin faatasi ai ma le fesoasoani a le au lele. O se auala vave ae leai se saogalemu. O lenei filifiliga e ono mafua ai ona sili atu le uʻamea i totonu o le tino, lea e mafua mai i aʻafiaga ogaoga o le soifua maloloina.
  2. Mo le uʻamea ia sili atu ona faʻaleleia i le tino, e tatau ona faʻaaoga mea taumafa e maua i le vitamini C faatasi ai ma meaʻai uʻamea, aua o lenei elemene e faʻateleina le faʻavaveina o le uʻamea.
  3. O ituaiga uma o lauti e faalavelave i le faʻafefe o le uʻamea.
  4. Afai e te kuka i totonu o ipu uʻamea ma faʻavela lemu meaʻai, ona faʻaateleina lea o le tele o le uʻamea i le tele o taimi.
  5. Ina ia mafai ona masani le hemoglobin, e tatau ona e le gata e 'ai, ae masani ona e alu i le ea fou ma faamalosi tino taua.
  6. Cereals e faʻagesegese ai le faʻafefe o le uʻamea. O le mea lea, e fautuaina e 'ai ni aano o manufasi e aunoa ma le falaoa.

O a meaai e mafai ona aafia ai le maualuga o le hemoglobin

E mafai ona e faʻateleina le anotusi o le hemoprotein i totonu o le toto faatasi ai ma le fesoasoani o meaai lelei. E i ai nisi o oloa, e aofia ai le tele o uʻamea. E mafai ona latou foia le faafitauli o le maualalo o le hemoglobin.

O nei oloa e aofia ai:

  1. Cranberries ma isi lanu mūmū. E maualuga le maualuga o le uʻamea ma isi vailaʻau e aʻafia ai le faagasologa o le hematopoiesis.
  2. Meat of red varieties (beef, rabbit), faapea foi ma le mea e tu ai (fatugaʻo, ate, laulaufaiva).
  3. Seafood - sea iʻa, seaweed, caviar mumu.
  4. Legumes, buckwheat ma oatmeal.
  5. Fua e pei o le apu, rimoni, persimmon.
  6. Fualaau faisua - kāloti, tamato, pepa logo.
  7. Fualaau mamago - vine, paluga, apricots mago.
  8. Hematogen. O lenei mea o se meaʻai fualaʻau meaʻai e aʻafia ai le faʻavaeina o le toto ma faateleina le hemoglobin.

A maeʻa ona faʻaaogaina nei oloa, e le tatau ona inu le susu, aua e faʻagesegeseina ai le faʻafefe o le uʻamea. E sili atu le inu i vai mamā ma le faʻaopoopoga o se fasi keke o lemoni po o ni sua suamalie fou. E taua foi le faatapulaaina o le taumafa o le lauti ma le kofe.

Fai mai fomaʻi pe a maeʻa ona toe foʻi mai faʻamaumauga, o le a mafai ona toe foʻi i lau meaai e sili ona e fiafia i ai.

I le faʻaopoopoga i le cranberries, o le lisi o meaai faasaina ma le hemoglobin maualuga e aofia ai:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • seafood, i tulaga ogaoga - e mafai ona faatagaina nisi iʻa iʻa,
  • sipuni
  • fualaau suamalie, ona e tele a latou vaitamini C,
  • legumes, buckwheat ma oatmeal,
  • ava malosi.

I le hemoglobin ua tele, o mea toto ma meaʻai ma fualaau oona ua faʻamatalaina.

Mo le maualuga o le hemoglobin, e taua foi le mulimuli i se mea inu ava. Le lava le vai i totonu o le tino e tau atu ai i le faapipiiina o sela mumu ma faateleina ai le ono afaina ai le toto. O le mea lea, e tatau i tagata taʻitasi ona inu se lua lita o le vai i le aso.

O mea totino o fasi laau ma lona faʻaaogaina i vailaʻau

E faateleina e le vine le hemoglobin - e toatele tagata e mafaufau i ai. A uma mea uma, e tatau ona e iloa e uiga i nei mea totino o le pipi ina ia filifili pe faʻaaogaina pe leai foi ma le hemoglobin pe faʻaitiitia pe faʻaitiitia.

Cranberries o loʻo i ai mea e faʻamalolo ai:

  1. Faʻasolosolo le gaosia o le suka gaosia, lea e faʻaleleia ai le 'ai ma le nutimomoia. E fesoasoani foi e fofo ai gastritis ma le maualalo o le acidity.
  2. Fesoasoani e aveese le tele o le vai mai le tino ma faʻaumatia microbes. Ona o lenei mea, ua fautuaina ai mo le pyelonephritis.
  3. Faʻaauau le atinaʻe o staphylococcus ma E. coli.
  4. E faʻaleleia ai le lelei o fualaau faʻasaina, aua e faʻaleleia ai le faagasologa o le faʻafefe i totonu o le manava.
  5. O loʻo i ai le tele o uʻamea, lea o le a fesoasoani i le faateleina o le hemoglobin.

O fua mai nei fualaʻau ua fautuaina mo le tele o faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma tamaiti e faʻamamafa le tino ma vitamini ma faʻamalosia ai le tino puipuia.

Lingonberry o se punavai o le soifua maloloina

Mo i latou e iai le inisalini ma e maua pea le maualuga o le toto suka, o le lingonberry o se fesoasoani sili ona taua. Talu mai aso anamua, na faʻaaogaina e fomaʻi ma fomaʻi masani e avea ma auala e togafitia ai le maʻisuka ma faʻamautinoa le tulaga lautele o le maʻi.

I le faʻaopoopoga i le mea sili e aoga e fesoasoani e faʻafetaia ai se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona maua i le tele o togafitiga faʻamalosi e fesootaʻi ma isi faʻamaʻi ma pathologies o totoga i totonu:

  1. O le aoga aoga o loʻo mafai ona toe faʻafoʻi le faʻavavega o le pancreatic,
  2. E i ai le aʻafiaga o le ita,
  3. Cholagogue ma i le taimi lava e tasi e faʻaleleia ai le pulelaina,
  4. Fesoasoani e faʻasese ia plasite atherosclerotic i vaʻa ma toto totoga,
  5. Faʻataunuʻuina le faʻatinoga o totoga urinary ma le tino atoa,
  6. E tusa ai ma suʻesuʻega, e fesoasoani le lingonberries i gaioiga o le faʻaaliga e toe faʻafouina, ona o lenei mafuaaga ua fautuaina ai o se puipuiga mo le maʻisuka mai le atiina ae o le retinopathy o le maʻisuka,
  7. I totonu o se vailaʻau togafitiga o loʻo i ai se mea e pei o le kopa, o loʻo faʻatusalia i se aofaiga tele, o le mea lea, i soo se ituaiga o maʻisuka, o le lingonberry o se "faleteuoloa o le soifua maloloina."

O tagata e mamafa tele, lea e masani ona matauina i le maʻisuka, e mafai ona faʻaaoga le lingonberries e aunoa ma se faʻatapulaʻa, talu ai e na o le 46 kcal i le 100 kalama o le oloa. E taua tele lenei mea mo i latou. O ai o loʻo inisiua i le inisalini ao le fefe.

E iloa lelei i le tulaga tulaga ese o le laau e tele vitamini. Aemaise lava, o vitamini A ma C o loʻo i ai i le tele o fualaau ma laʻau, o loʻo avea foi ma mafuaaga mo le faʻaaogaina o lingonberries e le maʻisuka o soo se ituaiga ma mo soʻo se faʻalavelave o le faʻamaʻi, faapea foi i latou e mafatia i le gout.


E faʻapefea ona faʻaaogaina fualaau oona i le maʻisuka

Ina ia mafai ona fesoasoani ia te oe lava ia faamatuu atu se tulaga tiga, e ala i le faila, e te le manaomia ni tomai faapitoa. O se teuteuga o laulaau po o vine fou e faigofie ona saunia i le fale.

Ua saunia i le auala lenei:

Afai e te faʻaaoga laupepa o se laau, ona tatau lea ona e ave le maualuga: 20 g o meaʻai fou pe malogo ile 200 ml o le vai. O le faʻafefe o le faagasologa e tusa ma le afa itula pe itiiti ifo foʻi. Mo i latou e fiafia i lenei meaʻai faʻafefeteina ma e le faʻamaasiasi i se uiga vevela uiga mama, o le a aoga tele le faʻaaoga i le aso i le aso e inu ai.

Mo i latou e le fiafia faapitoa i le susu, o le a lava le inu lua sipili fa fa i le aso atoa.

E fautuaina e faia ituaiga uma o ipu mai ia i latou i foliga o sipuni, deco deco, teas. O fualaau totogo fou e aoga tele, o lea ia aua le paie ma savali i le tautotogo i le vaomatua.

O laumei laiti e aofia ai vitamin concentrated, minerale ma mea na e mafai ona fesoasoani ia te oe e faʻaititia lau maualuga o lou suka.

  • Faʻafefete o le feʻau.Afai e te teu i luga o laʻau i le taimi, e le faigata ia te oe ona inu vai e ala i le ave o ni sipuni se tolu o laʻau ma liligi le 400 ml o vai i totonu. Faʻapipiʻi mea o loʻo i totonu o se atigipusa faʻamalosi mo le itiiti ifo i le 25 minute ona tuʻu lea mo se isi itula i lalo ole tapuni. Inu se decoction e tatau ona lua leunetunini tolu taimi i le aso.
  • Berry compote. Saunia se vaʻai ma ni ipu tioata se tolu ma faaopoopo ni tolu sipuni tetele o fualaau fou pe mamago iina. Salu le compote mo le 7-10 minute. Faatali seiloga e faʻaoga, o le a alu se itula. Ua e mauaina se oloa taua tele, lea e fautuaina e inu se ipu malamalama i le taeao ma i le afiafi pe vaevaeina i ni atopaʻu o le afa afa.
  • Pepe Frozen. O lenei auala faigofie e mafai ona faia e soo se tasi e leai ni tomai faʻapitoa tau tamaoaiga. Aumai sina fasi laumei laitiiti, fufulu lelei ma patipii laitiiti ma se solo me se solo pepa. Tuu i totonu o se atigipusa ma teuina i totonu o le pusaaisa. Aveese ma faʻaaoga pe'ā manaʻomia.
  • E mafai foi ona faʻaaogaina fualaau suamalie i soo se ituaiga, e pei ona faʻaaoga i teas, compotes poʻo infusions.


Pe a faʻasaina le faʻaogaina o arasi

E i ai tulaga faʻapitoa ma faʻasalaga mo tagata mafatia:

  • Pepeketi o le maʻi o le manava ma duodenum,
  • I le gastritis i se foliga masani, pe a faateleina le aloaʻia,
  • O le maʻisuka ituaiga 1 e faʻapipiʻiina ai foliga faigata.

I le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e manatua e uiga i le mataʻituina pea o le tulaga ma le maualuga o le suka. E oʻo mai i le taimi nei, e leai se fualaau oona lea o le taimi muamua ma mo faʻauʻuga uma o lenei maʻi le lelei. E na o le tausisia o le tele o fuataga e mafai ai ona iloa se tulaga mautu o le maʻi.

O ia auala talafeagai e aofia ai:

  1. O se meaai e tatau ona faʻavae i luga o taumafa maualalo-kalori,
  2. Faamalositino ma le fiafia,
  3. Inisalini tui.


Naʻo le taimi e faʻaaogaina ai le "tolu tafola", e le oʻo le faʻamaʻi i le tulaga o le le pulea ma se tulaga matautia.

I le faʻaopoopoga i faiga faʻatulafonoina o loʻo i luga, e tatau ona e manatua:

  1. O le aʻafiaga e mafai ona aʻafia ai maʻi i le auala sili ona leaga
  2. O le teenaina o falaoamata e faʻaleleia ai le tulaga,
  3. Fualaau faisua i le auala sili ona lelei o le a aafia ai le tulaga,
  4. O le meaai e tatau ona aofia ai 'aiga e ono, e le faʻatagaina meaai,
  5. O le mumusu o le ulaula e manaʻomia
  6. E le tatau ona e matelaina, a leai o le hypoglycemia o le a ita,
  7. O le faifai pea o fua o le suka ma le toto maualuga o le a fesoasoani e taofia le mai i totonu.

Lingonberry e le o se panacea mo le maʻisuka, ae afai e te mulimulitai i tulafono uma o amioga, e mafai ona e aafia tele le ala o le maʻi e ala i le 'aiina o lenei pusa tulaga ese ma aoga ma vaega uma o le laau.

O le ituaiga lona lua o lenei faʻamaʻi e manaʻomia ai se faʻataʻitaʻiga taua, e le faʻamagaloina mea sese ma le le faʻaaloalo. O le faʻaaogaina lelei o avanoa uma, e aofia ai togafitiga, e mafai ona galo ai le faʻaleagaina o faʻamaʻi matautia o loʻo i totonu o se tagata maʻi.

Lingonberry ma le maʻisuka ituaiga 2 e avea o se sui soʻo, e mafai ona faʻaleleia le lelei o le olaga ma faʻaalia ai e te lagona lelei atoatoa le soifua maloloina.

Fualaau

O le siama e taua tele mo le maʻisuka o soo se ituaiga, talu ai e aofia ai glucokinini masani. O loʻo matou talanoa e uiga i mea e faʻaaogaina ai le aafiaga o le faateleina o le inisalini. O lea la, e gaoioi glucokinini i le maualuga o le insulin i totonu o le toto.

  1. antimicrobial
  2. anti-inflammatory
  3. antipyretic,
  4. togafitiga
  5. mea taua

E le gata i lea, e toe faʻaleleia e le laau ia naʻo o le pancreas na faʻaumatia muamua. O loʻo taua i lalo mea o loʻo taʻua i luga o lingonberries:

  • Faʻafaʻasalaga ma faʻafefe-inflammatory aafiaga,
  • Faateleina meatotino puipuia o le tino,
  • Faʻaleleia o le pulelaulela, lea e matua taua tele mo le maʻisuka o soo se ituaiga.

Faʻavae i luga o nei mea uma, e mafai ona amanaʻia le siaki o se tasi o na laau e matua faafaigofieina ai le gasegase o le maʻisuka o soo se ituaiga, i le gaʻo masani ma le maualuga o le suka.

  1. vitamini A, C, B, E,
  2. carotene ma gaʻo,
  3. aoga aoga meaola: malic, salicylic, citric,
  4. tannins soifua maloloina
  5. minerale: phosphorus, manganese, calcium, potassium, magnesium.

Lingonberry recipes

O fualaau oona e faʻaaogaina i soo se ituaiga o le maʻisuka o se auala puipuia, faʻapea foi ma se elemene o togafitiga faʻapitoa.

O le taimi nei na faia ai le tele o fualaʻau e faʻaaoga ai lingonberries. O fua uma e faʻamoemoe e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le tino i le maʻisuka malosi o ituaiga muamua ma le lua.

Mo le gaosia o infusions, broths ma syrups, e tatau ona e tago i vine, aoina talu ai nei. I se faaopoopoga, e fetaui lelei laulaau o le lauulu. O Kiwi e faʻaaoga foi i fualaau faʻatau.

Lisi o infusions ma teuteuga

Lateonberry broth e maua mai faapenei: o se sipuni sipuni o lau laau ua tuu i totonu o se ipu vai inu. O laulaau e tatau ona muaʻi taʻi ma muaʻi faʻamago.

E tatau ona fefiloi lelei laulaʻau ma tuu i luga ole vevela vevela. O le susu e saunia mo le itiiti ifo ma le 25 minute. A maeʻa ona e sauniuni, e manaʻomia ona vave faʻasolo le susu ma ave 5-10 minute ao leʻi 'ai. O se aso e te manaʻomia e faʻaaogā ai le sipuni sipuni o le gaʻo 3 taimi i le aso.

Ina ia faia le fugalaau fasi, e tatau ona e:

  1. 3 lapisi tele o laulaau e manaʻomia ona faʻamago ma maeʻa gaʻo,
  2. ua sasaa le masini i ni ipu tioata se lua o vai mama,
  3. faʻafefete e faʻafefiloi le vevela ma vevela pe a ma le 25 minute.

O le mea e mafua mai ai e tatau ona totoe mo le itula, pe a maeʻa, e faʻapea foi ma se teuteuga. O lenei meafaigaluega e atoatoa mo tama i le faailoga muamua o le maʻisuka.

Teuteuga o vine

O le isi fua mo le teuteuina o vine vine o se lauiloa tele. E tatau ona e ave 3 ipu ua fufulu, ae le o se vai inu, ma sasaa i totonu o se fagu e tutusa le tele o fua fou.

O le masini e aumai i se mea e vevela, pe a maeʻa ona latou faʻamalosi le afi mo se mea itiiti ma faʻapitoa mo le 10 minute. E tatau ona ufiufi ma faʻamalosi le gaʻo maeʻa mo le itiiti ifo ile itula.

A maeʻa le itula, ona faʻamaʻu lea o le susu e faʻaumatia i le lumanai ma le maʻisuka o soo se ituaiga. O le vai e tatau ona faalua 2 aso i le aso pe a uma le 'aiga, tasi le ipu malamalama.

E pei ona e iloa, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia ona tuiina le inisalini i taimi taʻitasi. I lenei tulaga, o le tongueonberry ma le maʻisuka o ni sooga, talu ai o meaola inisalini e pei o meaola e pei o le inisalini e vave faʻavavevave ma faigofie atu i le tino o se tagata maʻi.

Faamolemole ia maitauina le tatau ona faaaoga ma le faaeteete ia fasi laau mo le maʻisuka ituaiga 1. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona suʻe fesili uma ma le fomaʻi.

Faaaoga taumafa

E le gata i infusions ma teuteuga, e faigofie lava ona aofia ai laumei i au meaʻai. Faʻaaogaina:

O le faʻaaogaina o lingonberries e mafai ona faʻaaogaina faʻamaʻi ma faʻamago. O le mea lea, e masani ona lauiloa i le tele o le maʻisuka. E tutusa lava le mea e mafai ona fai e uiga i le ituaiga o pipi e pei o currants mo le maʻisuka ituaiga 2.

I le faapipiiina i luga, e mafai ona tatou fai atu o le faʻaaogaina o lingonberries o se adjuvant i le maʻisuka o le filifiliga sao, lea o le a mulimuli ane maua ai lona taunuuga.

Faʻamatalaga e uiga i le fale

O le Lingonberry o se tamai, sulu, laʻau, ma le vao. O lona maualuga e oʻo atu ile 20 simita. O ona laulaʻau e susulu, paʻu, ma fugalaau o lanumoana ia. Lingonberry fuga i le faaiuga o Me po o le amataga o Iuni.

O fua ei ai se manogi suamalie ma manaia. E mumu. Ripen i le taufaaiuiuga o le taumafanafana, vave le tautoulu.

Lingonberry o se vaomatua vaomatua o loʻo maua i le tundra, vaomatua vaʻaia i le vasa o le vateatea. I tua i le senituri lona 18, o loʻo i ai taumafaiga e faʻateleina le faʻatoʻaga. Ona tuuina atu lea e le Pule o Elisapeta se poloaiga e uiga i le fausiaina o lingonberries i tafatafa o St. Petersburg.

Ae o le manuia o le galueaiina o vine i le seneturi mulimuli. I totonu o le 60 tausaga, na faʻaalia ai laau toto i Rusia, Amerika, Suetena, Belarus, Polani, Finelani. O fua o vine i luga o ia faatoaga e 20 taimi le maualuga nai lo le fiafia i vaomatua.

O lenei togi e aofia ai vaega laiti-kalori. E selau kalama o fualaau aina e aofia ai le 46 kilokalo. E mafai ona saogalemu saogalemu Berry e aunoa ma le popole e tusa ma le isi centimita i le puimanava. E aoga tele mo tagata e sili atu le mamafa, oeo le tele o tagata maʻisuka.

Lingonberry e aofia ai carotene, pectin, carbohydrates, malic, citric, suauu gaosia salicylic, tannins. E i ai vitamini o le kulupu B, A, C i totonu o le pipi, calcium, magnesium, potassium, manganese, phosphorus ma le uʻamea. E mafai ona teuina ni launiu mo se taimi umi ona o le tele o le benzoic acid.

Ae o laulaau, o loʻo aofia ai tannin, arbutin, tannins, hydroquinone, carboxylic, tartaric, meaola gaʻo. O le ascorbic acid o loʻo i ai i laulaau.

Linoleic ma linolenic fatty acids na maua i fatu.

Lingonberry ma le maʻisuka

Tuuina atu o le maʻisuka ituaiga 1 e manaomia ai le faʻaaogaina pea o le inisalini, o galuega faʻaletagata e avea o se faʻalavelave mo lana gaioiga. O lona uiga o mea inisalini pei o meaola e faigofie ona faigofie ile tino ole maʻi.

Endocrinologists fautuaina le taumafaina o se ipu o vine i se aso i le vaitau, tufatufa atu i le 2-3 doses. E sili atu pe afai o le lingonberry o se meaʻai pe a uma le 'aiga o le aoauli,' aiga o le afiafi. O togalaau o se punavai sili lea o vitamini mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le Lingonberry e maua i le tino, faʻamaʻi faʻamaʻi, mea faʻatau-zingotic.

O laʻau o le laau e mafai foi ona faʻaaogaina mo le maʻisuka, talu ai o loʻo i ai a latou faʻamaʻi pipisi ma aʻafiaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le cystitis, osteochondrosis, faʻamaʻi ma le fatu fatu fatu, e leai se togafitiga faʻalautele tagata nai lo le teuteuina o lau. E tatau ona faʻatumu se sipuni sipuni mea matagogo ma le 300 kalama o le vai, faʻapipiʻi mo le 3-4 minute, faʻasolo, faamama. Latou te inu i sea vailaau i le 100 kalama 3-4 taimi i le aso.

E masani lava, o le maʻisuka e pagatia i le maualuga. I lenei tulaga, o le faʻafefe o vine o le a fesoasoani ia i latou. E tatau ona olo le lua pe tolu punetini o le fua i se mashy state ma sasaa i luga o se ipu vai inu. Ua faʻaaoga le vailaʻau mo le 20 minute, ua onā ma inu i ni vaeluaga lua.

O sauniuniga o le Lingonberry e avea o se fesoasoani i le puleaina o le suka toto. O le mea lea, o aso taʻitasi e fautuaina ai e inu se fua o laulaʻau lauulu. Ina ia saunia, ave se sipuniti o mea matagogo suamalie, sasaa 200 kalama o le vai inu ma a maeʻa le 20 minute latou te sasaa. Latou te inu 3-4 sipuni muamua aʻo leʻi faia le taumafataga.

O se tasi o galuega tutusa e faia e se teuteuga o vine. E tatau ona faʻavasega le 3-4 sipuni tele o fualaau aina fou i totonu o le tolu ipu vai mo 2-3 minute. O le faʻamaloiloina o le vai e tatau ona faia pe a uma le 'ai i le tasi ipu.

Faʻaaogaina o mea totino mo laumei mo le maʻisuka

O tagata e leai se mea e maua ai le carbohydrate e manaʻomia ona mataʻituina a latou meaʻai. E 'ai ma inu naʻo mea e le afaina ai. Ae ui i lea, o le meaʻai o tagata gasegase e tatau ona paleni. Pe a filifilia ni togafitiga e sili ona aoga mo vailaau maʻisuka, e le mafai ona galo ia i tatou ile laumei. O fua ma laʻau o lenei vao vao o le aiga o le heather e faʻaaogaina e avea o se auala e toe faʻafoʻi ai le pancreas ma faʻamalosia ai le gaosiga o le inisalini. I le taimi muamua, na faatonuina le lingonberries e aveesea faʻamaʻi tuga. O ona fua na taua foi o fua o le tino ola pea. Ae ae leʻi faʻaaogaina mo togafitiga, e tatau ona e malamalama i mea o loʻo iai i totonu ma pe faʻafefea ona aafia ai le toto suka.

Ina ia tofo, o fua o se laau vao e foliga tutusa ma laau. Ae o le lingonberries e mafai ona iloga e se uiga oona-oona, tart aftertaste.

E aofia ai (i le kalama):

O keneka mea e 43 kcal. O le glycemic index o le 25. O le numera o iunite falaoa e 0.7.

O fua e aofia ai:

  • vitamini C, A, E, kulupu B,
  • o meaola faʻasa (salicylic, malic, ursolic, citric),
  • faʻatau
  • tannins
  • manganese, potassium, calcium, magnesium, phosphorus.

O tagata maʻi e le lelei le metabolism o le carbohydrate e le tatau ona mumusu e aofia ai fua ia latou meaʻai. O lo latou faʻaaogaina e le faʻateleina ai le kulukose.

O le mea lea, o tagata e leai se metabolism o le carbohydrate e mafai ona latou 'ai ma le saogalemu i fualaau aina ma inu vailaʻau faʻamalosi e faia i luga o latou faʻavae.

Faamanuiaga ma le afaina

Lingonberry ei ai glucokinini. O nei mea faʻapitoa e maua ai le inisalini i le glucose. Pe a faʻamaunuina vine, o le faʻateleina o le suka i le toto e amata ona faʻaitiitia le alualu i lalo, ma ua toe faʻafouina ia sela o le pancreatic. Talu ai ona o lona tino taua, o fualaau aina e tatau ona tatau mo le maʻisuka.

O loʻo faʻaalia i se faʻalavelave faʻapitoa i le tino:

  • insulin-tutusa
  • antimicrobial
  • talo ma le diuretic
  • antipyretic,
  • anti-inflammatory
  • alkali
  • lagolagoina le puipuiga.

O le taua faapitoa e tuʻuina atu i le manganese o iai i vine. O le elemene ua faailoaina e afaina ai le faagaoioia o totoga o le hematopoietic, auai i le carbohydrate, lipid metabolism, le tuufaatasiga o le "lelei" cholesterol, e fesoasoani e faatonutonu ai le faagasologa o le inisalini ma le taofia le faaputuputuina o gaʻo susu i le ate.

O meaola faʻatoʻa o vailaau masani. O nisi ei ai aʻafiaga o le rūmati ma aʻafiaga.

Lapataiga fautuaina i:

  • faʻamaʻi o gaʻo, ate,
  • pulupunesa tuberculosis,
  • atherosclerosis,
  • catarrh o le manava, faatasi ai ma le maualalo o le eletise,
  • toto maualuga
  • anaemia
  • neurosis
  • faʻanoanoa vaaia
  • gout
  • o le rūmāmati masani.

O faʻamalologa o fualaau mai fualaau ma laʻau o lenei laau e tumu ai le tino ma vitamini. Ae le mafai e tagata uma ona faʻaaogaina. Contraindications e aofia ai:

  • faateleina galuega faalilolilo o totoga o meaola,
  • manatu faʻapitoa
  • cholecystitis
  • fatu fatu o ituaiga urate,
  • gasegase gastrointestinal.

Mo togafitiga faafomaʻi, e mafai ona e 'aina fualaau fou, saunia ni mea faʻafefete, fualaau aina suamalie mai ia i latou, pe faʻaaoga totogifuapauina tutusa falemaʻi ma teas.

E mafai ona 'ai

E maualuga le fautuaina mo tagata o loʻo mafatia i le maʻi o le endocrine, aemaise lava le "suka suka," e aofia ai laumei o loʻo i ai glucokinini i le taumafataga. E i ai a latou aʻafiaga i le toto suka ma le gaosiga o le hormonone. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o togafitiga, e mafai foi ona teena le togafitiga o le inisalini.

Lingonberry ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaumatia i luga o se manava gaogao. I le faaopoopo atu i le metabolism, e iai sona aafiaga aoga i le tino atoa, atoa ai ma le puipuia o le alualu i luma o faamaʻi pipisi. O maʻi e matauina o le setete o le soifua mālōlōina pe'ā faʻaleleia ma le faʻaeteete togafitiga.

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

E tele lava ina fautuaina e fomaʻi ia fafine maitaga ia aofia ai le lingonberries i a latou meaʻai. O se punavai faanatura o vitamini ma suauu. E le gata i lea, o se vailaʻau lelei tele lea e fesoasoani e aveese le edema lea e taatele i le i ai o tina i le taimi o le maitaga. Pe a ave ni tupe mai fualaau aina po o laulaau o lenei ea, e mafai:

  • lagolagosua i le II ma le III o faʻamatalaga o le maʻitaga,
  • faaleleia atili lou tulaga faʻalagona
  • puipuia mai togafitiga
  • puipuia le atinaʻeina o le maualuga.

Afai e maua le maʻisuka ile maʻisaga, e tatau ona e le gata e faʻaaoga laumei, ae alu foi i se meaai faapitoa e fesoasoani e aloese mai le hyperglycemia. E le gata i lea, e tatau ona e siakiina pea le maualuga o le kulukose, ma i le tulaga o le toe faʻaosoina i le suka, ia faia se gaioiga o inisua. O le le faʻamoemoe i le faʻamautinoaga e mafua mai i aʻafiaga ogaoga mo le soifua maloloina o le tina faʻamoemoe ma lana pepe e leʻi fananau mai. Vaʻai oe lava ia!

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

Ina ia faʻaleleia lelei le soifua maloloina ma faʻafitauli faʻapitoa, e tatau ona e atiina ae ni faʻataʻitaʻiga fou ma masaniga maloloina. Ma o le mea muamua lava e vavaeeseina ma le vavao mai le taumafataga meaʻai uma e faʻateleina le kulukose.Mai lea taimi i lea taimi, sugar, cosfectionery, fatty, mea manogi ma gaʻo, falai i totonu o le suauʻu, i se vaega o fatu, fualaau 'aina, mea inu maualuga ma kalori ma pateta ua faasaina atoatoa. E tasi le auala poʻo le isi, e tatau ona e faʻatapulaʻaina tapulaa gaʻo. O meaʻai faʻaleleia o le a faʻaitiitia ai le avega i luga o le pancreas.

O fua o le carb laiti e vave ona maua ai taunuuga. I tagata gasegase, faʻaitiitia le maualuga o le suka toto, o le gastrointestinal tract and endocrine system improve. I le taimi mulimuli, o se taumafa malosi e fesoasoani ia te oe e aveesea le mamafa. Afai e te faʻalogo i lau fomaʻi ma faia mea uma saʻo, o le a ono faʻaitiitia le faʻafitauli o le maʻi.

Le faʻaaogaina o laau mo togafitiga faafomaʻi

Mo le tausia o le soifua maloloina, faʻamaonia le faʻaogaina o le suka i totonu o le toto, o faʻatofaʻaloga faʻapitoa e ofoina atu fualaʻau aoga mai lingonberries. Mo se faataitaiga, o se teuteuga.

Ua saunia e pei ona taua i lalo: faʻagogo, laʻau eleele ua sasaa i vai inu (1 ipu e ave mo le 1 sipunipuni). Fufulu le afi mo le afa itula. O le mea e maua mai ai le suavai, faʻamamaina. Ave le vailaau e tatau ona 15 ml i luga o se manava gaogao faatolu i le aso.

O se teuteuga o vine e lauiloa. Ave 4 sipuni tele o fasi suka, sasaa 4 ipu vai. Tuu se tamai afi mo le 10 minute. Ona tuʻu ai lea o le vai mo ni nai itula i lalo o le tapuni ona faʻasaʻo ai lea. E manaʻomia lou inu faʻalua i le lua i le aso i se ipu malamalama pe a uma ona 'ai.

O laʻau faʻatasi ma laʻau o fugalaau, lingonberries, currants, faʻavao o le ulu o loʻo i ai foʻi se faʻamalolo. E sasaa le aoina i le vai vevela i le maualuga e manaʻomia le 250 ml i le 1 sipunamu o le faʻafefiloi. E fautuaina e faʻapipiʻiina mo le 10 minute, faʻasolosolo seia oʻo i le malulu, faʻalavelave. O le vailaʻau e inu 100 ml faalua i le aso.

Mo le faʻaleleia lelei o le soifua maloloina ma vave faʻaitiitia le suka e mafai ai le sua o fualaau aina mai le lingonberries. Ina ia saunia, ave fua fou. E faia mai fualaau suamalie ma sua sua. O le pusa totoe o loʻo sasaa i le vai, faʻaauau pea le afi seʻi oʻo i le kuka ma aveese mai le ogaumu. E faaopoopo atu le sua i le vai malulu. E faasaina le maʻisuka e faʻaaoga ai suka. Ina ia faʻaleleia le tofo o fualaau aina suamalie, faʻatau ni mea suamalie faapitoa i le vaega o mea taumafa a le faleoloa. Ia soifua maloloina!

Lingonberry ma le maʻisuka ituaiga 2: o aoga o vine ma lau

Faatasi ai ma soo se ituaiga o maʻisuka, e tele laau e mafai ona aoga, ae o le lingonberry o se tasi o fesoasoani sili ona aloaia i le togafitiga o lenei maʻi.

Faamolemole ia matau o laau togafitiga uma ua na o se faaopoopoga i le togafitiga o le inisalini, o le togafitiga ua na o se ausilali.

Cranberry Recipes

Cranberries e aoga i soʻo se ituaiga, ae o loʻo i ai nisi o suʻega o le a faʻaitiitia ai le faafitauli o le maualalo o le hemoglobin ma faʻaleleia le tino atoa.

Faatasi ai ma le faateleina o le anotusi o le hemoprotein, o nei sooupu ua solia:

  • vine kope. E tatau ona faʻatumu se ipu malamalama o vine ma se lita o le vai, faʻafefete ma faʻafefiloi sina mea itiiti. A maeʻa lena, ona aveeseina lea o vine mai le susu, e faʻaopopo le afa o le suka ma faaopoopo. Ona e manaʻomia lea e suʻe ma inu meainu fualaau aina i le tele o meaʻai,
  • vine. Somi le sua mai le kilokalama o vine vine ma lua kilokalama o kāloti kuka. E fefiloi, e faʻafefiloi le tele o le sipuni o le suka, toe faʻafefiloi ma faʻafefiloi i vai inu vevela,
  • vine vine ua fefiloi ma le meli ma walnuts ua matua faateleina le hemoglobin. O mea uma lava e tatau ona faʻafefiloi i vaega tutusa ma 'ai.

Mo le tino e galue masani, e manaʻomia le okesene, lea e maua ai le hemoglobin. O le mea lea, e taua tele le faʻamautinoa o lona tulaga e tutusa ma le masani. O oloa maua e mafai ona fesoasoani i lenei. Aua le misia le vaitau o le au. Cranberries, currants currants, lingonberries - o nei fualaʻau o le a fesoasoani e faʻamalosia ai le tino ma le vitamini ma faateleina le maualuga o le hemoglobin. Aʻo leʻi amata ona mulimuli i se meaʻai, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa ma siaki le maualuga o le hemoprotein i le toto.

Lingonberry fausaga

Muamua lava, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea o le tama e mafai ona taʻua saʻo e le tatau ai mo soʻo se ituaiga faʻamaʻi. Ua faamatalaina lenei mea e ala i le i ai o le glucokinin i totonu, lea e mafai ai ona e faʻamaopoopo le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. O se mea taua e faʻapea, o laumei o loʻo faʻaalia e le antimicrobial ma le faʻaleagaina o uiga leaga, e maua ai foi aafiaga o antipyretic. E le gata i lea, e le tatau ona galo ia i tatou le uiga o vailaʻau ma mea faʻapitoa.

E le gata i lea, i le tulaga o le maʻisuka, o le gafatia e faʻaleleia ai sela o le pancreatic e taua tele. I le tautala sao e uiga i aʻafiaga i le tino, e tatau ona maitau:

  • aneti-inflammatory ma alkali
  • faaleleia o puipuiga ma le malosi o le tino e tetee atu ai i siama eseese,
  • le i ai o se vaega atoa o vitamini, e pei o A, C, B ma E,
  • o le i ai o ni vaega taua, mo se faʻataʻitaʻiga, carotene ma gaʻo.

E le gata i lea, o aoga ma foliga o lenei nofoaga o loʻo i ai i le i ai o mea faʻamalosi - malic, citric ma salicylic. O tannine aoga, faʻapea foʻi vaega o minerale, mo se faʻataʻitaʻiga, phosphorus, calcium, magnesium ma isi, o le a taua mo le maʻisuka. Aumai le tele o fualaau aina i le maʻisuka ituaiga 2, e matua fautuaina lava e gauai atu i fua o faʻatau ma lona faʻaaogaina.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

Berry Recipes

Lingonberry e faʻaaogaina e le maʻisuka o se auala puipuia o le togafitia o le maʻi, faʻapea foi ma se elemene o togafitiga faʻapitoa. O fua uma ua faatonuina e tagata tomai faapitoa e tatau ona fesoasoani i le toe faaleleia o le tino mo soʻo se ituaiga faʻamaʻi. O le tele lava o taimi, o teuteuga ma mea faʻaleagaina ua faʻamatalaina, lea e mafai ona saunia e oʻo lava i le fale. E taua foi le amanaia le mea moni o le a sili ona talafeagai le faʻaaogaina o na vine na selesele talu ai nei.

E le gata i lea, faatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e faʻatagaina e faʻaaoga ia laumei laumei na aoina i le tautotogo. Talu ai ona o nei mea uma, e taua tele le gauai atu i foliga o sauniuniga o nisi o vailaau faafomai.

O teuteuga ma mea e faʻaleagaina ai le maʻisuka mai le laumela laulaʻau

O le mea sili ona taatele o le teuteu o le figonberry e maua mai i lenei auala: tasi le sipuni tele e faʻaaogaina i le 200 ml o le vai kuka. l vevela vaega. E taua tele le tatau ona faʻamaʻaʻaina lelei ma faʻagogo muamua. I le isi itu, o le vavalaʻau ua faʻafefiloi lelei ma tuu i luga o se afi o le malosi. I lenei tulaga, o le a faʻaputu le gaʻo o le lumanai i le sili atu i le 25 minute. A maeʻa sauniuni le vailaʻau, ona uma lea o le kulupu ma ave le lima pe sili atu minute aʻo leʻi 'ai. I le taimi lava e tasi, tasi le ata. l tolu taimi.

Lingonberry mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai foi ona faʻaaogaina e pei o se fua. Ina ia mafai ona saunia se vailaau faasaina, o le a tatau ona matauina laasaga nei:

  1. tolu isi sipuni o le lau lau ua maeʻa ma maeʻa tapena,
  2. ua tumu le masini mulimuli i le 400 ml o le vai mama,
  3. o le afaina ua tuu i luga ole vevela vevela ma kuka mo le 25 minute,
  4. pe a uma lena, o le a mafua ai le vailaau faasaina mo le 60 minute e tumau ai, ona toe faamamaina lea.
.

I le faʻaaogaina o lingonberries i lenei fomu, e tatau foi ona e gauai atu i le mea moni e tatau foi ona faaaoga le oloa ao lei ai meaai. I lenei tulaga, o le numera sili ona lelei o faʻasalaga o le a le silia ma le lua taimi i le aso. O lenei faʻasalaga faʻasalalau e lelei mo alii ma tamaitai.

O le isi, ou te manaʻo e tosina mai le mafaufau pe faʻafefea ona saunia se isi mea. Aʻo tautala e uiga i foliga o sauniuniga, faʻalogo i le manaʻoga e faʻaaoga le 600 ml o vai ua faʻamamaina, lea e sasaa atu i totonu o se atigipusa e tolu ipu tioata fou. O le mea e tupu ai le masini e faʻapipiʻi, ona amata ai lea ona faʻavaivaia mo le 10 minute i le vevela vevela. A maeʻa lena mea, na te faʻaosoina i lalo o le tapuni mo le itula e tasi.

Mo se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ina ia vave togafitia, e matua fautuaina lava e gauai atu i le faʻaaogaina o se teuteuga. O le mea moni, e tatau ona faaopoopoina i le faʻaaogaina o vailaau talafeagai. I le tautala e uiga i le susu, latou te gauai atu i le mea moni e faapea o le tuufaatasiga o loʻo faia i se mea e le lelei. E fautuaina e faia lenei faalua i le aso pe'ā uma ona 'ai le 200 ml. I lenei tulaga, o le a faʻaaogaina telefoni teuteonberry pe a mafai.

Isi faʻamatalaga faʻaaoga

E mafai ona faʻaaogaina fualaʻau e le gata mo sauniuniga o teuteuga, ae faʻapea foi i se pepa fou. I le tautala ai e uiga i lenei mea, o tagata atamamai e taulaʻi atu i le mea moni e mafai ona faaopoopo fualaau i cereals, faʻaaogaina e pei o le faʻamalosi, i faʻamafa ma faʻamalosi.

O mea aoga taua o lenei mea e mafai ona taʻua o le faatagaga o lona faʻaaogaina i soʻo se "setete" setete: e le gata i le mago ma le faʻamago, ae le o le taua. O le mafuaʻaga lea e matua manaʻomia ai i le maʻisuka.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

O le mea lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga muamua ma lona lua, o faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻaaogaina ituaiga o vine e pei o le lingonberries. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se vaega o mea teuteu, mea faʻaoga, ma faʻapipiʻi foi i le taumafa o le maʻisuka. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaleleia le tulaga lautele o le tino, faʻapea foi ma le faʻasaʻoina o le toto suka. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai e te lua feutagai ma se fomaʻi e uiga i le aoga o fualaau aina mo ia.

Tuua Lau Faamatalaga