Pulu togi mo le maʻisuka

Afai o le tagata gasegase e iai lona lanu moana lanu ma le maʻisuka - o se faailoga leaga lea ma e le mafai ona le amanaiaina. Ae e tatau ona e faʻamautinoa e fesoʻotaʻi le tasi ma lenei maʻi. O le mafuaʻaga mo lenei tulaga atonu e le o filifilia ni seevae. Faʻaseseʻese faʻaeseesega o lenei mea o le a fesoasoani i se suiga faigofie o seevae le lelei ma o le taunuuga o le a vave iloa.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Mafuaaga o tamatamaʻilima lanumoana i le maʻisuka

O le maʻisuka e tele faʻalavelave. O se tasi oi latou o le maʻisuka vae syndrome. O le mafuaʻaga o lenei tulaga o le faʻaleagaina lea o le puipui vascular ma, o se taunuuga, o se faʻaitiitia o le toto totoga i totoga. Ona o le le atoatoa o le gasegase, o se aofaiga tele o oloa o meaola e faaputuputu i totonu o le toto, lea e afaina ai le toto. O le mea lea, o vaʻa galue o loʻo faʻaitiitia ma itiiti ifo, e mafua ai le matelaina o le okesene o masini e le o vaʻaia ma vaega o le tino, o ona lala pito i lalo o le muamua lea e mafatia ai. Ma o se taunuuga, o vaʻa laiti e fafagaina ai neura e le toe galulue ma o le innervation e faʻalavelaveina, o le faʻaalia o le neuropathy vae i le maʻisuka. Tulaga lamatia o le atiaʻe o le neuropathy:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • togafitiga le talafeagai ma le le mafai ona totogi mo le maʻisuka,
  • umi le poto masani o se maʻisuka,
  • gaioiga o le inflammatory i neura,
  • ava malosi ma ulaula.
Toe foʻi i le laulau o mea

Laasaga o le neuropathy

Neuropathy o vae e le tupu vave. E ono le iloa e tagata maʻi le taimi ma pe faapefea ona amata ona lanu lanumoana o latou vae. Muamua, e mafai ona e vaʻaia o le tamatamai vae e liua lanumoana, ona amata lea ona lagona e le tagata maʻi le tingling, tiga i le uumi o le savali, lagona mu. A mavae sina taimi, o vae o loʻo maua i le maʻisuka e amata ona uʻamea pe foliga mai. Ma o le taimi mulimuli i le atinaʻeina o le faagasologa o ni faʻafitauli. E masani lava ona amata ona faʻaali atu i latou lava i fausiaina o maʻi laiti e le faʻafefe, ae le faʻamalolo. O le taimi lenei e mafua ai ona mafaufau le tagata gasegase ma talanoa i se fomai.

E tele taimi ou te maua ai le maʻi o le neuropathy i le maʻisuka i le taimi mulimuli, pe a le toe mafai ona lavea le vae ma na o le pau lava le auala e alu ese ai o le tosoina o le tino. Ina ia aloese mai lenei mea, faatasi ai ma suiga i lanu po o lagona, e tatau ona e faafesootai se endocrinologist.

Neuropathy togafitiga

Afai o le tamatamailima e lanu moana ma le maʻisuka, e muamua siaki le glycemia. O le taimi muamua o togafitiga o le maua lea o le taui o le maʻisuka ma tausisia pea le tumau o lou suka. E maua lenei mea e ala i le faʻaaogaina o le suka poʻo le inisalini, e faʻalagolago i le ituaiga ma le malosi o le maʻi. Ina ia faʻaleleia le innervation ma le toto, o fualaau nei e faʻaaogaina:

  • Alpha Lipoic Acid - Fesoasoani e toe faʻaleleia togafitiga
  • Actovegin - faʻaleleia le microcirculation,
  • "Ceftriaxone" - o se vailaau faʻamaʻi, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se faʻamaʻi lona lua,
  • "Amitriptyline" - faʻaitiitia le tiga,
  • "Benfotiamine" - faʻaosofia ai lagona tuga.

I le faaopoopo i togafitiga faasao, magnetotherapy, laser therapy e faʻaaogaina. Ae e taua e faalagolago mea uma i luga o le tagata maʻi lava ia. Meaʻai talafeagai, gaioiga faʻapitoa talafeagai, asiasiga faʻavaitaimi i le endocrinologist, o fuataga faifaipea o le maualuga o le toto suka o le a le oʻo atu ai i faʻafitauli pe o le a faʻaumatia i le amataga o le atinaʻega.

Auala puipui

E taua tele le tele o le maʻi e saunia e mataʻituina lona tulaga. A uma mea uma, o le puipuiga e aofia ai e le gata o meaʻai lelei, ae o le faʻaaogaina o le ava malosi ma le ulaula. O le tagata maʻi e tatau ona mulimulitai i tulafono o le tumama ma tausi ile pito i lalo, ia le faatagaina le atinaʻe o le gaʻo. O seevae o le tagata maʻi e tatau ona masani ma lelei. Ma, o le mea moni, a fai e itiiti le faʻavaivai, soʻo, tiga poʻo le faʻalavelave, talanoa vave i lau fomaʻi.

Fuʻa o vae i le maʻisuka

O le maʻi suka e faigata ona togafitia faʻamaʻi. E faʻaalia i ona lava auala - vaivaiga, lagona tumau o le fiaʻai, faʻamaʻi faʻamaʻi umi i le tino. Ae o le faailoga sili ona taatele o lona atinaʻe e fulafula mai pito i lalo. O mafuaaga o lona tupuga e eseese, ma e taua le tali atu i le faʻaalia o lenei faailoga i taimi talafeagai, talu ai afai e te le faia ni fua, e mafai ona e maua le tele o faafitauli o le soifua maloloina o se "ponesi" i le maʻisuka.

O le a le edema?

O le vevela o se tulaga lea e maua ai le vai i totonu o masini o le tino. E tupu i le lotoifale (naʻo nisi nofoaga, mo se faʻataʻitaʻiga, luga o foliga poʻo vae) poʻo le lautele. Faatasi ai ma le masani o le edema, o le tele o le vai e maua i totonu o le tino, lea e faalavelave i le masani ai o gaioiga o gaioiga uma ma tino.

O le faiga mo le atinaʻeina o le edema e faigofie. E tupu ona o le faʻasaʻoina o le plasma toto i totonu o puipui ua faaleagaina o toto toto. E faʻamautu i le avanoa faʻapipiʻi, o loʻo mau ai iina. O le mea lea, i le tele lava o tulaga, o le mafuaʻaga o le faʻanoanoa o faʻamaʻi eseese ia o le cardiovascular system, lea o loʻo i ai le faaitiitia o le leo ma le faateleina o le mafai ona gafatia o pa puipui. Ae o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻaogaina o le tino, suiga o le mafaufau i galuega a fatugaʻo, faiʻai, ma isi foi mea e ono faʻaosofia ai le amataina o lenei tulaga.

Ae peitai, afai e iloa e se tagata le faiga e tatau ona fai pe a aliali mai le edema, e faigofie ona aloese mai nei faafitauli.

O le fulafula i le maʻisuka e masani lava ona tupu. Ma e tele mafuaaga mo lenei:

  • Mateʻo le neuropathy. O lenei faʻamaʻi e masani ona faʻatasi ma le maʻisuka, ona e atiaʻe saʻo i lalo o le aʻafiaga o le maualuga o le toto suka ma e faʻaalia i le faaleagaina o gata. O lenei tulaga lamatia o le faʻaitiitia o le lagona o le tagata ua faʻaitiitia. Na te le toe lagona le suia o le vevela, tiga, ma isi. Ma e mafua tonu lava ona o le maliu o ni aʻa natia e mafua ai le fula. E tatau ona maitauina e masani lava o le maʻisuka latou te le o iloaina ona o le faʻaitiitia o lagona. I le faaopoopo atu i le edema, ma le neuropathy o le maʻisuka, latou, e le gata i lea, latou te le matauina le faʻaalia o maʻi pipili, manua ma le malepe io latou tino i se taimi talafeagai. Ma tuʻuina atu o faʻamalologa o lenei faʻamaʻi e telegese tele, o aʻafiaga o le suppiration o manua i maʻi mulimuli ane, faʻapea foi le atinaʻeina o le gangrene, faʻateleina le tele o taimi.
  • Angiopathy. O lenei tulaga e tuusao saʻo i le faaleagaina o puipui o toto toto. I lenei tulaga, o vaʻa o loʻo i pito i lalo e sili ona faʻaalia i lenei. O se taunuuga o lenei, o loʻo i ai se gasegase malosi o le plasma o le toto i totonu o le intercellular space, lea e aofia ai le foliga o le edema i le maʻisuka malosi.
  • Faʻafitauli pipisi. E masani lava i le atinaʻeina o le maʻisuka i tagata mamaʻi, o loʻo i ai le solia o le masima-masima metabolism. E faʻapipiʻi le masima i totonu o fusi o le tino, ma tosina mai le suavai ia te ia lava. E taua le iloa o le tele o tulaga ma se faʻalavelave faʻalavelave, o le edema lautele e matauina. Lotu e seasea lava ona tupu.
  • Faʻailoga o fatugaʻo. O fatugaʻo o vaega autu ia e nafa ma le aveeseina o vai mai le tino. Ae talu ai ona o le aʻafiaga o le maualuga o le toto suka, o loʻo faʻavaivaia foi o latou gaioiga, o loʻo amata ona amata faʻaleagaina faʻafitauli, ma o loʻo sili atu ona taatele le le atoatoa. E faʻaalia e ia lava i le tele o faailoga, e aofia ai le fula.
  • Mafuaaga Pe a mamafa tele, e iloa e le tino se avega faifaipea, lea e le mafai ona ia taulimaina. O le iʻuga, o le galuega a le tele o totoga ma tino, e faʻalavelaveina, o foliga le lelei e foliga mai o le le lava o le manava, vave le vaivai, tiga i tua ma vae, fula.
  • Mea sese i meaʻai. I le maʻisuka, e taua tele le mataʻituina o au mea taumafa, e le aofia ai meaʻai uma e mafai ona fesoasoani i le faateleina o le toto suka. O nei mea e aofia ai pipi eseese, ulaula meaʻai, suamalie, meaʻai gaʻo ma falai. Ae le gata i le mea moni latou te faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, latou te fesoasoani foi i le faatumauina o le vai i totonu o le tino.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o vae vae i tagata matutua poʻo tupulaga talavou, o le falemaʻi e tutusa lava. Ua suia le pito i tua - latou te faalautele pe faapuupuuina. E suia foi e tamatamailima o latou foliga - e faasolosolo solo.

I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le edema, o faailoga nei e mafai ona matauina:

  • numera o vae
  • faaitiitia le mataʻituina o le lima
  • o foliga vaaia o paʻu i luga o vae ma vae,
  • o se lagona o le mausali o le paʻu ma le mauaina o mea e le masani ai le susulu.

Iloiloina pe vevela ou vae pe leai foi. Ina ia faia lenei mea, ia oomi i luga o latou foliga ma lou tamailima. Afai e maua le suavai i le va o le intercellular space, o le a tumau se lua i lenei nofoaga, lea e mou atu pe a mavae ni nai sekone.

O le a le lamatiaga o le fulafula?

O le edema masani e tatau ona togafitia. Ma o le manatu iinei e le o le mea e mafua ai le tele o le faʻalavelave i le tagata maʻi, ae latou te ono afaina ai foi le soifua maloloina o le maʻisuka. Pe a oʻo ina maua le ola i le va o le intercellular, o le paʻu e sili atu ona mataʻutia ma vevela. E oʻo lava i se paʻu laʻititi poʻo se manuʻa e mafai ona oʻo atu ai i manua loloto. Ma talu ai latou te faʻamalolo i le maʻisuka mo se taimi umi lava, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi i totonu ia i latou ma le atinaʻega o purulent faagasologa e tele taimi e tupu ai.

Ae e le o le mea sili lea ona leaga. Afai e te le togafitia le fulafula i luga o vae, o le mea lea e mafai ona iu atu ai i le atinaʻe o le verombosis loloto. E mafai ona e iloaina e ala i mea nei:

  • feteʻenaʻi le mafaʻatasi, o lona uiga, e tasi le vae e sili atu nai lo le isi,
  • i le taeao e leai se faʻanoanoa, i le aoauli e aliali mai,
  • paʻu i luga o pito e maua ai se lanu mumu,
  • le toʻa i vae
  • tiga i vae ma tamai povi ao tu.

E faapefea ona togafitia?

Edema i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 e le o ese naʻo latou. Latou te manaʻomia togafitiga faʻapitoa, lea e naʻo se fomaʻi e mafai ona filifili. I le avea ai o se tulafono, o togafitiga e faia i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaleleia ai le toto, faateleina le puipui o toto toto ma maualalo ai le suka o le toto.

I lenei tulaga, e faʻatagaina:

  • tausia o se meaai masima e leai se masini
  • faaitiitia o gaoioiga faaletino,
  • fetuunaiga o le mea inu ava.

Afai e malosi le fulafula ma e faasolosolo lelei ona tupu, e fesoasoani le togafitiga e aveese. Ae e masani lava ona seasea ona faatonuina, aua latou te saofagā i le faʻaumatiaina o mea aoga micro ma elemene mai le tino, lea e aʻafia ai foi le tulaga o le maʻisuka.

Afai o le nephropathy e maua i le maʻisuka, o vailaau talafeagai e faʻaaogaina e mautinoa ai le toe faʻafoʻiina o galuega tau fatuga. O le taimi lava e toe foʻi mai ai a latou galuega i le masani, e le toe faʻalavelaveina e le edema le tagata maʻi.

A maua e le tagata maʻi manuʻa i luga o vae, o fualaau faʻasaina ua faʻamatalaina e fesoasoani i la latou vave faʻamalolo. O nisi oi latou o furatsilin, diaoxidine ma chlorhexidine. O nei sooupu ei ai se aafiaga faʻapitoa ma maua ai le puipuia o le atinaʻeina ole faiga ole purulenti ma le gangrene.

I na tulaga pe afai e le maua ni taunuuga lelei ma togafitiga ole togafitiga ole tino ole maʻi, e amata ona fai ni gaioiga ole tino ma gasegase i luga o vae, o le a faia se taʻaloga ile taimi ole faatinoga o le vae. Ae ao leʻi faia lena mea, e tatau i fomaʻi ona faia ni gaioiga e mafai ai ona liua le galanrene susu i le matutu.

Maʻisuka, Tina ma le Puʻe

O le i ai o le maʻisuka e le o se faʻalavelave i le fanauina o se tamaititi. Ae o le amataga o le maitaga, o le a faʻaosooso atili ai le faʻaalia o lenei maʻi. O Edema e amata ona faʻalavelave i se fafine i le uluaʻi masina, ae, o se tulafono, e le taua. Ae ui i lea, i le aluga o taimi, o le a faʻalauiloaina ma mafua ai le le fiafia tele i le fafine.

E ui lava i lea, e le fautuaina e fomaʻi ni fafine maʻitaga e faʻaumatia le edema i le togafitiga, aua e aʻafia ai le soifua maloloina o le tamaititi e leʻi fanau mai. O le mea lea, latou te faʻaaogaina isi metotia, e aofia ai:

  • meaai
  • Ave le teasbal teas e faʻaleleia ai le faʻagasologa o le faʻaitiitia o le tele o le vai mai le tino (o lenei ua talanoaina muamua ma lau fomaʻi),
  • faamalositino togafitiga (faia i lalo o le vaavaaiga malosi a se fomaʻi i falemaʻi faapitoa).

O togafitiga faʻamaʻi o le edema i fafine maʻitaga o loʻo mafatia i le maʻisuka e matua leai lava. Latou te faʻaaogaina i na o mataupu faʻafuaseʻi, pe a faʻamalosia e le faʻanoanoa le ola o le tina faʻamoemoe. I le tele o tulaga, o togafitiga e faia pe a uma le fanau.

Togafitiga ma togafiti a tagata

O isi vailaau faʻapitoa e ofoina atu ai le tele o fua mo le sauniuniga o decoctions ma infusions e fesoasoani i le osofaʻi ma le toto maualuga. Ae e tatau ona malamalama o lo latou faʻaaogaina e tatau ona talanoaina ma le fomaʻi, talu ai ei ai a latou faʻasalaga ma e mafai ona faʻaosofia ai se faʻafitauli i le soifua manuia lautele i le i ai o isi faafitauli faʻalesoifua maloloina.

O le mea lea, o vailaau nei e sili ona aoga i togafitiga o le edema i le maʻisuka:

  • Faiga faʻamalolo. Ua saunia mai meaʻai e pei o ovi, puni lanumeamata, laʻau fua ma lelala buds. Faʻafefiloi ia mea tutusa i totonu o se fagu mama mama. Ona ave lea o le 2 tbsp. o le mea na maua mai, sasaa se ipu vai inu ma faʻamalosi mo le 2 itula. Ave le fusi i le fusi mo le 1 tbsp. 4-5 taimi i le aso. O le togafitiga e 2-3 vaiaso.
  • Ata teuteu o fatu laulaau. O loo ia sauniuni faigofie. Ave 2 tbsp. mea e masani ai, sasaa 0.5 lita o le vai ma faʻapipiʻi mo le tusa o le afa itula. A uma lea ona faʻamamaina le susu, faʻafefe ma ave i le ½ ipu i taeao uma mo ni nai vaiaso. O le uiga ese o lenei teuteuga e le gata ina fesoasoani e foia ai le le fiafia, ae e fesoasoani foi e aveese le tiga ma tiga i vae, faapea foi ma le faaleleia atili o metabolic processes i le tino.
  • Compote o mati. E i ai sona aʻafiaga, ae e maua ai le tino ma mea uma e tatau ai vitamini ma minerale. O le compote ua saunia e pei ona taua i lalo: o fua o le vine ua tipiina i ni vaega, sasaa i le vai ma kuka mo le 20-30 minute ile vevela vevela (e pei o se siaki masani). A o lei aveeseina mai le ogaumu, ia faaopoopo le 1 tsp. gaosi susu. Ona mafai lea ona e amata togafitiga. I le faʻaitiitia o le faʻamalosi, faʻapipiʻiina mai mati e ave i le ¼ cup 5 taimi i le aso.

E tatau ona malamalama o le fulafula i le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i faafitauli ogaoga o le soifua maloloina, o lea e le mafai ai ona e tuua le mea e le popole! Mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi, faʻaaoga nisi auala e faʻafefe ai le edema, faia taʻaloga, mataʻituina meaʻai, ona le mafai lea ona e naʻo le puleaina o le maʻisuka, ae ia aloese foi mai ogaoga o lona atinaʻe.

Mafuaaga o le faaleagaina o vae i le maʻi suka

O le faʻaleagaina o le kulukose i luga o toto toto ua faʻaalia i le atinaʻeina o le angiopathy. E mafai ona fesuisuiai le paʻu o le tino, ma faʻafefeteina le puipui o le capillaries, faʻaitiitia le tafe o le toto, ma le faateleina o le viscosity o le toto e oʻo atu ai i le fausiaina o paʻu ma pupuni toto. O meaʻai paleni e faʻalavelaveina, lea e oʻo atu ai i tiga o le ischemic, faʻamalolo vave o manuʻa ma manuʻa.

O le nerve e maua i le maʻisuka ua faʻaleagaina ona o le le lava o le toto, ma i lalo o le malosi o le sorbitol, lea ua faia i totonu o le masini i le leai o se aofaʻiga o le kulukose. O le faʻalauteleina o faʻamaʻi saoloto e faʻatasi ma le maʻisuka e faʻaumatia foi le fausaga o le tino popole.

O se taunuuga, o ituaiga uma o lagona e solia - i le malulu, vevela, tiga, vibration, paʻi. I lenei tulaga, e ono le mafai ona iloa ni manua laiti, ma mulimuli ane ua afaina ai le faaletonu o le tino i le tulaga, lea e le o malolo mo se taimi umi ma e ono afaina ai.

Faailoga o le neuropathy o le maʻisuka

Faʻasalaga o tagata gasegase oo latou vae o le aisaisa i taimi uma, ou te le mafanafana oʻu vae e oʻo lava i totini mafanafana, o loʻu vae o le lanumoana, masani mo tagata mamaʻi e maua i le polyneuropathy. I le taimi lava e tasi, tiga ma le faʻalavelave, o se lagona o le tafe o vavae e auai. Muamua, e faʻavaivai tamatamai vae, ona faʻalautele lea o le gaioiga i le vae, o le vaega pito i lalo o le vae pito i lalo.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave toto faʻavaivaia, vae malulu, e le gata i le taumalulu ae i le taimi mafanafana, e iloa ai e tagata maʻi e mafua ai le tiga: E le mafai ona ou savali mo se taimi umi, e tatau ona ou taofi soo. A maeʻa le malologa, e aluese le tiga. I luga o le suʻega, o le paʻu i luga o vae o loʻo paʻu, ma o se lanu vaivai. Aʻo suʻesuʻeina le pulupulu i luga o atigi o vae, e faigata ona fuafua pe toesea.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le i ai o le microtrauma vae, o le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o maʻi pipili, lea e faigata ona togafitia. O nei faʻafitauli o le uiga lea o le auala le mafaʻasalalau o le maʻisuka, aemaise lava i le tuufaatasiga ma le atherosclerosis pe aveesea ai le endarteritis.

Faʻasalaga o le faʻaititia o le aʻafiaga o le nerve, o le a gasegase oʻu lima i le vaivai, e le mafai ona ou lagona le vevela ma le malulu, ou te le lagona le tiga i le tipi, ma paʻi i se palanikeke e mafai ona afaina. O le leiloa o le lagona e iloa ai le ituaiga "totini" poʻo le "totigilima", aemaise lava tulaga faigata e mafai ona aafia ai le paʻu o le manava ma le fatafata.

I luga o le suʻega, o faailoga nei e matauina:

  • O le paʻu o vae o le lanu masani.
  • Ia mafanafana i le paʻi.
  • I nofoaga maualuluga maualuga ma faʻafesoʻotaʻi ma seevae, o le paʻu ua paʻu.
  • O le faʻailoga o le faʻailoga e masani lava.

Faʻasalaga e uiga i le mea moni o vae atonu e lagona le malulu pe mafanafana vae e faigata, e masani lava e le tupu.

Togafitiga o neuropathy lautele

O le a le mea e fai pe a fai o le lanu moana e maua i le maʻisuka ma o le fea auala e sili ona lelei - o fesili e tulaʻi mai i tagata gasegase e foliga mai o le polyneuropathy e masani lava ona masani ai. Ina ia faʻaaoga soʻo se ituaiga o togafitiga mo faʻafitauli o le maʻisuka, e tatau ona muamua faʻaitiitia le hyperglycemia.

Afai e ave e le tagata maʻi fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2, ona togafitia lea o le togafitiga i inisua o inisalini pe fesuiaʻi atoa. O le iʻuga, o le taui atoatoa o le hyperglycemia, hypercholesterolemia ma le faʻamautinoaina o le toto maualuga i le maualuga o le 130/80 mm Hg e tatau ona ausia. Art.

Mo lenei mea, e iai le maʻisuka ituaiga 1, o le malosi o le inisalini o le togafitiga e faʻaaogaina: o le maʻi e faʻataʻitaʻiina le inisalini o le insulin faalua i le aso, ma le 30 minute aʻo leʻi 'ai, inisalini puupuu 3 taimi i le aso, ma tele taimi pe a manaʻomia.

Ina ia togafitia ai le tiga i le polyneuropathy, e muamua lava le toe faʻafoʻiina o le microcirculation ma le faʻamalosi o fila. O le Actovegin ua faʻamautu lelei e avea o se vailaʻau. O ona aʻafiaga autu:

  1. Faʻaleleia le faʻaleleia o le okesene ma le kulukose e fusi.
  2. Faʻateleina le gaosiga o le malosi i totonu o le masini.
  3. Faʻavae malosi o puipui
  4. Toe faʻafoʻiina o le toto i ni mea na faaleagaina.
  5. Faʻamamaga tiga.
  6. Toe faʻaleleia o le lagona ma le tendon e suia.

I le faaopoopo atu i Actovegin, o le alpha-lipoic acid, B vitamins, antioxidants, ATP, ma fualaau oona e faʻaaogaina e toe faʻaleleia ai faiga faʻasolosolo i le pito i lalo. O togafitiga e masani lava ona umi, pe a maeʻa le 2-3-vaiaso o le injections, latou te fesuiaiga i togafitiga faʻaleleia ma fualaau, tumau e oo i le 2-4 masina.

Fualaau o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka: Espa-Lipon, Thiogamma, Berlition, Milgamma, Neurobion, Trigamma, Neurobeks.

O le aveeseina o le tiga o le tiga i le polyneuropathy o se galuega faigata tele, talu ai e leai se aoga mai le faʻaaogaina o painkillers masani. O le mea lea, e faʻaaogaina ai antidepressants ma faʻamalosi. O tricyclic antidepressants ei ai le aafiaga o le analgesic, o loʻo faia i luga o le adrenaline ma le recepters histamine.

O le mea e masani ona faʻaaogaina o le amitriptyline ma le faʻataʻitaʻiga. O faʻamaoniga i la latou togafitiga o le matua ma le maʻi fatu fatu. I ia tulaga, ua sili atu le saogalemu o le venlafaxine ma le fluoxetine, ae o le aafiaga o le analgesic e le o taʻua.

E le mafai e le tagata faʻataʻitaʻi ona taofia le tuʻinanau. O fualaau nei o loʻo faʻaaogaina:

  • Carbamazepine: Finlepsin, Zeptol, Tegretol.
  • Oxcarbazepine: Trileptal, Oxapine.
  • Gabapentin: Gabagamma, Neurontin, Tebantin.
  • Muamua: Lyrics.

Mo le faʻaaogaina pito i luga, o le fualaau faʻasaina e maua ai le pepa, Capsicam, ua fautuaina, e faʻaolaina ai le faʻasaʻolotoina o se paiotia tigaina, faʻamalo ai ona faʻaagaga, lea e oʻo atu ai i le faʻasaina o le tuʻuina atu o lagona tuinanau. O le itu itu e faaalia i le mu ma le paʻu o le ita. Faʻailoaina i le le atoatoa o le vevela.

Mo vailaau faʻaleagaina i le lotoifale, o fualaau faʻasaʻo o loʻo i ai le lidocaine e faʻaaogaina foi - o se patch poʻo le suauu Versatis, Lidocaine aerosol. Ina ia faʻamalieina le tiga, e le fautuaina le faʻaaogaina o ni faʻamafanafanaga poʻo ni mea faʻavevela, aua o loʻo i ai le lamatiaga o vevela vevela e le o se talaaga o le faʻaititia o le vevela o le vevela.

O le faʻaaogaina o Tramadol e tauamiotonuina i le leai o se aʻafiaga o isi togafitiga togafitiga, talu ai o vailaʻau tetele o le vailaau faʻasaina ua faʻaalia i le faʻanoanoaina o le tiga i le polyneuropathy o le maʻisuka, lea e fai ma vaisu, o le aʻafiaga e ono tupu pe afai e manaʻomia le umi o togafitiga.

O fualaau e le faʻaaogaina fualaau faʻatau (i le leai o se tauvaga poʻo se tulaga ogaoga o le tagata maʻi):

  1. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le okesene.
  2. Faʻasologa o le eletise
  3. Togafitiga laser.
  4. Magnetotherapy.
  5. Vaʻaia faʻasolosolo.
  6. Acupuncture.
  7. Faʻamamaga eletise.

Maʻisuka Neuropathy Prevention

Ina ia taofia le faʻalavelaveina o le maʻisuka i le tino o le polyneuropathy, e tatau ona maua se faʻaititia o le toto toto ma lona faʻamautinoaga i le tulaga fautuaina. O se tulaga taua o le usitai atoatoa i fautuaga i meaai paleni ma le faaaogaina o vailaʻau.

Mataʻituina le suka i le toto e tatau ona faia i aso uma, ma faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini, toe faia i le aso ma le taimi e momoe ai. E le gata i lea, ua fautuaina e fuaina le taʻa toto i faalua i le aso. O mea o loʻo iai i le cholesterol ma le lipids i totonu o le toto, faapea foi ma le maualuga o le hemoglobin glycated, e suesueina i lea taimi ma lea taimi.

E manaʻomia le lafoaia atoatoa o le nicotine ma le ava malosi, talu ai ona o lo latou aʻafiaga e faʻaalia e vasospasm ma aʻafiaga i aʻafiaga o namu. Mo le puipuia o liona o pito pito i lalo, ia le itiiti ifo i le 20 minute i le aso e tatau ona auai i togafitiga togafitiga, sili atu ona savali. E aoga pea le yoga mo le maʻisuka ma le aau.

O le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i togafitiga ma le puipuia o neuropathy i le maʻisuka.

Fesootai ma Fesili Fautuaina

Talofa, Tamara Vladimirovna.

E te manaʻomia i se taimi vave e mafai ai talosaga mo se suʻega a-tagata i le fomai tipitipi. O se suiga i le lanu o le paʻu o se faailoga lea o le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka malosi, o ia mataupu e le foia i le toesea.

Ma le faamaoni, Nadezhda Sergeevna.

Tamara Vladimirovna, i lenei tulaga o le ai ai le matua sese ma matautia faalagolago i togafitiga "fale". Aua le faʻaumatia taimi, faʻafesoʻotaʻi lau ofisa i se taimi vave e mafai ai fomai tipitipi.

Ma le faamaoni, Nadezhda Sergeevna.

Tamara Vladimirovna, o le tele o le taimi e te leiloa ai, o le sili atu foi lea o le a manaʻomia le taotoga. E mafai ona ou tuʻuina atu faʻamatalaga saʻo, ae le mafai ona faʻamalosi le tagata maʻi e mulimuli ia i latou e aunoa ma lona manaʻo. O le filifiliga ma le tiutetauave mo ia tumau e tumau pea ia te oe.

Ma le faamaoni, Nadezhda Sergeevna.

O le a le mea e tatau ona ou faia pe a iai sau fesili tutusa ae eseese?

Afai e te leʻi maua le faʻamatalaga e te manaʻomia i tali i lenei fesili, pe afai o lau faafitauli e ese si ese mai le tasi na tuʻuina atu, taumafai e fesili i le fomaʻi se fesili faaopoopo i luga o le itulau lava e tasi pe afai oi ai o ia i le autu o le fesili autu. E mafai foi ona e faia se fesili fou, ma a mavae sina taimi o le a tali mai a matou fomaʻi. E leai se totogi. E mafai foi ona e saili mo faamatalaga talafeagai i luga o mataupu tali tutusa i luga o lenei itulau pe ala mai i le itulau sailiiliga a le saite. Matou te matua faʻafetai lava pe afai e te fautuaina i matou i au uo i luga o fesoʻotaiga vavave.

Medportal 03online.com tuʻuina atu fautuaga faafomaʻi i fesoʻotaʻiga ma fomaʻi i luga o le saite. O iinei e te maua ai tali mai tagata moni i lau matata. I le taimi nei, e mafai e le saite ona tuʻuina atu fautuaga i vaega e 45: o le tagata maʻi, venereologist, gastroenterologist, hematologist, geneticist, gynecologist, homeopath, dermatologist, fediatric gynecologist, neurologist pediatric, fomai tipitipi pediatric, endocrinologist pediatric, nutritionist, immunologist, cardiologist, infectiologist, fomaʻi maʻi, cardiologist, cosmetologist o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, psychiatrist, psychologist, pulmonologist, fomaʻi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, endocrinologist.

Matou te tali 95.69% o fesili..

Matega o le maʻisuka ma vae. O le maʻisuka e tiga ai vae - togafitiga

O le maʻisuka e masani ona tuʻuina atu faʻafitauli i vae. O faafitauli i vae i le olaga atoa e tupu i le 25-35% o maʻisuka uma. Ma o le matua o le tagata gasegase, o le sili atu foi lea o le mea e tupu ai. O faʻamaʻi o vae i le maʻi suka e aumaia ai le tele o faʻafitauli i maʻi ma fomaʻi. Ua afaina i le maʻisuka - o le mea e leaga ai, o se fofo faigofie i lenei faafitauli e leʻi i ai. E tatau ona ou faia le mea sili ou te mafaia. E le gata i lea, e tatau ona togafitia oe e se fomaʻi fomai, ma e leai se mea na tupu i "togafiti a tagata". I lenei tusiga, o le ae iloa le mea e fai. Togafitiga sini:

  • Faʻamama le tiga i vae, ma e sili atu foi - ia faʻaumatia atoa,
  • Faasao le gafatia e gaoioi "na o oe."

Afai e te le o gauai atu i le puipuiga ma le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka i luga o vae, e mafai e le tagata gasegase ona maumau atoa le vaevae poʻo le vae.

I le maʻi suka, e afaina ai vae ona o le atherosclerosis e maua ai le vaapiapi i totonu o toto toto. O gaʻo vae e le lava le toto, "faʻaumatia" ma o le mea lea e tuʻuina ai faʻamaumauga o tiga. O se taʻaloga e toe faʻafoʻi ai le toto i maʻa o pito i lalo e mafai ona faʻasaʻo ai le tiga ma faʻaleleia ai le lelei o le ola o le maʻisuka.

E lua vaaiga autu mo faafitauli o le vae i le maʻisuka:

  1. O le maualuga o le toto toto e afaina ai fiva namu, ma ua latou taofia le taitaia o tuinanau. E taʻua lenei mea o le neuropathy o le maʻisuka, ma ona o lea mea, o vae e le toe maua ai le lagona.
  2. O toto toto e fafagaina vae e afaina ona o le atherosclerosis poʻo le faia o se toto toto (toto toto). Ua afaina le Ischemia - matelaina o le okesene o masini. I lenei tulaga, e masani ona afaina ai vae.

Mate o le maʻi suka

Faʻaleagaina o le nerve ona o le maualuga o le kulukose o le toto ua taʻua o le neuropathy o le maʻisuka. O lenei faʻalavelave o le maʻisuka e taʻitaʻia ai le mea moni o le tagata maʻi ua galo le malosi e lagona le paʻi i ona vae, tiga, mamafa, vevela ma le malulu. O lenei afai na te afaina lona vae, o le a le lagona e ia. O le tele o le maʻisuka i lenei tulaga o loʻo i ai maʻi pipili i luga o vae ma alofivae, lea e faʻamalolo umi ma faigata.

Afai e faʻavaivaia lagona o vae, ona le afaina ai lea o manuʻa ma le maʻi. E tusa lava pe i ai se faʻalavelave poʻo se gau o ponaivi o vae, o le a toetoe a leai se afaina. E taʻua lenei mea o le maʻisuka vae syndrome. Talu ai o tagata maʻi e le lagona le tiga, o le toʻatele oi latou e valea e mulimuli i fautuaga a le fomaʻi. O se taunuuga, siama siama i manuʻa, ma ona o le gangrene, o le vae e masani ona toesea.

  • Faʻafefea ona togafitia mo le maʻisuka ituaiga 2: o se laasaga taʻitasi taʻitasi
  • Tusa 2 o vailaʻau maʻisuka: faʻamatalaga auiliili
  • Siofor ma Glucofage tablets
  • Auala e aʻoaʻo ai e fiafia i le aʻoga faaletino

Vaʻaia o le faʻalogo ile vaʻai i le maʻisuka

Afai e pa'ū le toto o le toto, ona amata loa lea ona "fiaaai" ia fusi o vae ma auina mai faailoga o le tiga. E mafai ona paʻu le tiga i le malolo pe naʻo le taimi e savali ai. I se isi itu, afai e tiga lou vae i le maʻisuka e lelei lava. Aua o tiga i vae e faʻaosofia ai le maʻisuka e vaʻai i se fomaʻi ma faʻamalolo i lona malosi atoa. I le tusiga o aso nei, o le a tatou mafaufau i se tulaga faapena.

Faʻafitauli i vaʻa toto o loʻo fafagaina vae e taʻua o "maʻi o le gaʻo alalaʻau". Faʻasalalauga - o lona uiga mamao mai le ogatotonu. Afai e vaapiapi le lumen i totonu o vaa, ona masani lea ona maua i le maʻisuka, faʻapipiʻi faʻapipiʻi. O lona uiga e mafua ona o tiga matuia i vae, e tatau ona savali lemu le tagata maʻi pe taofi foi.

Afai e maua mai faʻamaʻi faʻasolosolo i luga o le toto ma le neuropathy o le maʻisuka, ona oʻo lea i le tiga atonu e laʻititi pe leai foi. O le tuufaatasiga o le vailaau vavalalata ma le leiloa o le tiga o le tiga e faateleina ai le ono mafai e le maʻisuka ona vavaeeseina se tasi poo itu uma e lua. Talu ai ona o loʻo tumau pea ona paʻu le tino o le vae ona o le "matelaina," e tusa lava pe le lagona e le tagata maʻi le tiga.

O a suʻega e fai pe afai e afaina ou vae i le maʻisuka

E tatau ona suʻesuʻe ma le totoa o ou vae ma vae i aso uma, aemaise i le matua. Afai e faʻafefe le toto i totonu o vaʻa, e mafai ona e matauina vave faailoga o fafo o lenei. Faailoga o se amataga vave o maʻi o le gaʻo o le fausaga lautele:

  • o le paʻu i luga o vae e magumago
  • masalo o le a amata ona solo, tuufaatasi ma se tasi,
  • pigmentation poʻo le faʻaleleia atonu e faʻaalia i luga o le paʻu,
  • i totonu o alii, o le lauulu o le vae pito i lalo e liu hina ma e paʻu i fafo,
  • o le paʻu e mafai ona avea ma taimi uma e paʻu ma malulu i le paʻi,
  • poʻo le isi itu, e mafai ona mafanafana ma maua se lanu cyanotic.

E mafai e se fomai poto ona siakiina e ala i le paʻi atu i le ituaiga o maʻi o loʻo i ai i le tagata gasegase i maʻa o loʻo fafagaina ai le tino o vae. Ua manatu lenei auala o se auala sili ona faigofie ma aupito sili ona taugofie mo le sailia o le gaioioiga o le gasegase. I le taimi lava e tasi, o le pulupation i luga o le faga e taofi pe faʻaitiitia le faʻaitiitia pe a faʻamaititi lona lumenene e 90% pe sili atu. Ua fai si tuai ona taofia le matelaina o meaʻai.

O le mea lea, latou te faʻaaogaina metotia suʻesuʻe sili atu ma le faʻaaogaina o masini faafomai faʻaonapo nei O le fua o le faʻasolosolo ("pito i luga") i le ogatotonu o le vae pito i lalo ma le uaua brachial ua fuafuaina. E taʻua lea mea o le faʻailoga vae-brachial index (LPI). Afai oi ai i le lautele o le 0.9-1.2, o le toto e tafe i vae e manatu e masani. Ua fuaina foi le mamafa o le gaʻo.

O le tapuvae-brachial index o loʻo tuʻuina atu ai faʻamatalaga le saʻo pe afai e aafia ia vaa i le atherosclerosis a Menkeberg, o lona uiga, ua ufiufiina i latou i le "fua" mai le loto. I tagata matutua, e masani lava ona tupu lenei mea. O le mea lea, o metotia e manaʻomia lea e maua ai faʻamatalaga sao ma saʻo. E taua tele lenei mea pe a foia le mataupu o le taotoga e toe faʻafoʻi ai le tino vaʻaia ina ia le toe afaina ai vae.

  • Pusa 1 togafitiga o maʻisuka mo tagata matutua ma tamaiti
  • Le auala o inisalini e leai ni tiga
  • O le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o se tamaititi e togafitia e aunoa ma le inisalini e faʻaaoga ai taumafa tatau. Faatalanoaga ma le aiga.
  • Auala e faʻagesegese ai le faʻaumatia o fatugaʻo

Oximetry Vaʻaia

O masima viliva o se auala e leai se tiga e mafai ai e oe ona suʻeina le lelei o masini oxygenated. O lona uiga o le "paʻu." O se masini faʻapitoa e faʻaaoga i le paʻu o le paʻu, lea e faia ai se fua.

O le saʻo o le suʻega e faalagolago i le tele o vala:

  • le tulaga o le pulmonary system of the patient,
  • toto hemoglobin toto ma gaioiga fatu,
  • okesene i le ea,
  • le mafiafia o le paʻu lea e faʻaaogaina i ai le masini,
  • afaina pe fula i le vaega o fua.

Afai o le tau na mauaina e lalo ifo o le 30 mm RT. Art., Ona maua ai lea o le suʻesuʻega taua (faʻamalaina o le okesene) o vae. O le saʻo o le metotia o le oximetry o le gataifale e le maualuga. Ae o loʻo faʻaaogaina pea, aua e manatu e lelei tele le faʻamatalaga ma e le tupu ai faafitauli mo maʻi.

Faʻasologa o arteries e tuʻuina ai le toto i vae

Faʻamatalaga faʻamalosi (ultrasound) o mea taua o pito i lalo - na faʻaaogaina e iloilo ai le taʻaloga o le toto aʻo lumanaʻi ma ina ua uma ona faia taotoga i luga o vaa. O lenei metotia e faʻapupulaina ai avanoa e ono mafai ai i le taimi ona iloa ai le faʻalavelaveina o le fafata e ala i se vaʻa vevesi poʻo le toe faʻasolosolo pea o le lumen i totonu o vaa pe a maeʻa le taotoga (restenosis).

O le tuʻuina atu o toto toto e mafai ai e oe ona suesue i vaipanoa o faafitauli, o lona uiga, o vaega na "tape" mai le toto e mafua mai i le atinaʻeina o le maʻi. I le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona e mafaufau lelei i le tulaga o vaʻa ma fuafua i luma o le taotoga o le taʻaloga e toe faʻaleleia ai o latou tulaga.

X-ray eseese le angiography

X-ray contrast angiography o se metotia suesue lea e tui ai se sui soʻo ese i totonu o le toto, ona "felauai" ai lea o vaʻa i le uila. Angiography o lona uiga o le "suesuega auiliili". O le auala sili lea ona faʻamaonia. Ae e le lelei mo le tagata maʻi, ma o le mea pito sili ona taua - o le sui vaʻaia e mafai ona faʻaleagaina fatugaʻo. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaogaina pe a fai o le fesili o le taitaia o se taotoga e toe faʻafoisia ai le tino vaʻavaʻa ua filifilia.

Tulaga o le maʻisuka faafitauli i luga o vae

E 3 tikeri o le faʻalavelave toto faʻalavelave toto i tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

1 tikeri - e leai ni faʻamaoniga ma faailoilo o le faʻamaʻi toto i le vae:

  • o lagona o le pulupation e lagona
  • togi-brachial index o 0.9-1.2,
  • tamatamai tamatamai lima lima> 0.6,
  • fua o le oximastic o le gasegase 60 mmHg. Art.

2nd tikeri - o loʻo i ai faʻamaoniga poʻo faailoilo, ae o loʻo i ai pea le matelaina o le okesene ogaoga o masini:

  • faʻapipiʻi faʻapipiʻi (ogavae vae)
  • fao-brachial index of 30 mm RT. Art.,
  • Oximetry o le 30 -60 mm RT. Art.

3 tikeri - faʻamaʻiina le matelaina o le okesene (tischemia):

    sosolo malosi i maʻa o le vae

I lenei tulaga, o le maʻisuka e faigofie lava i siama pipisi, lea i le tele o tulaga e aafia ai tamatamaivae. O le mea e mafua ai le sogi i lenei tulaga o le trichophyton. Faatasi ai ma le faapogisaina o le fagu plao, o le maʻisuka ei ai se mumu lanumumu io latou tamatamailima ma ni tamai lanu malamalama.

E le mafai ona le amanaiaina ia ituaiga o tiga, aua a aunoa ma le togafitiga, o le a vave ona pogisa le vailaau, o lona uiga o le siama o le a auai.

I lalo o le aafiaga o le maʻisuka o loʻo i ai se suiga i le fausaga o fao: latou te matua vaivai ma pala. E le gata i lea, o le atinaʻeina o vailaau vevela faʻateleina poʻo le faʻaleagaina o le gasegase vascular. O nei maʻi uma e ono aʻafia ai le tulaga o tamatamailima ma fao.

E masani lava, o nei tulaga uma i le maʻisuka e le o faʻatasi ma tiga poʻo isi faʻaʻailoga. Ae ui i lea, a aunoa ma togafitiga talafeagai i le maʻisuka, o le soifua manuia lautele e faasolosolo malie lava ona afaina: vaivai e aliali mai, lea i nisi tulaga e o mai faatasi ma le leai o se malamalama. O lenei faailoga e faʻaalia ai le pipiiina o se faʻamaʻi poʻo le atinaʻeina o faʻamaʻi sili atu ona ogaoga.

Le faʻafitauli o fao fao

O le maʻi suka i luga o se tamailima po o se toevae e masani ona o mai faatasi ma fao fao i totonu o masini mumu. O lenei togafitiga e faʻamatalaina e ala i le vaivai o le maso, lea e oʻo atu ai i le le lelei o le toto i vae. Tulaga le saʻo ma le le mautonu o tamatamailima aʻo savali e faaoso le ulu o le pito o le fao i totonu o le paʻu, lea e tau atu i le mumu ma le fula.

A mavae sina taimi, ona o se tui tui, e mafai ona amata le suppuration, lea e atiina ae ai i se siama o masini mumu o tamailima. O lenei tulaga e lamatia ai le tagata maʻi i ni faafitauli ogaoga: aveeseina o le fao pe o le tamatamai lima atoa ma le foliga o se vae o le maʻisuka.

O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona gauai faapitoa i tausiga o fao: tipiina ma le faaeteete, tuu tulimanu, faʻapipiʻi i latou e faʻaaoga ai se faila faʻapitoa faapitoa, ma faia foi ni mea e fai i vaiaso taʻitasi.

Ina ia puipuia le mamafa o fao, e tatau ona faʻatau mai seevae faʻalelei, e sili mai i mea masani ma faʻamautu tele. E tatau i tamaitai ona aloese mai le ofuina o seevae masani poʻo seevae e i ai se tamaʻi vaʻavae ma le maualuga.

Afai o ou tamatamai vae e maʻi i le maʻisuka, aua le tolopo le asiasiga i le fomaʻi - taimi e faʻaumatia ai le mafuaʻaga o le tiga o le a faʻaolaina ai oe mai faafitauli ogaoga.

Toe galanrene i le maʻisuka

O aʻafiaga ogaoga o le maʻisuka e mafai ona mafua mai i le mago ma susu susu. O le atinaʻeina o le muamua e fai si tuai - o le faagasologa e tele masina ma e oʻo lava i tausaga. I le taimi muamua, e lagona e le tagata maʻi le malulu i tamatamailima. I lenei lagona, o le tiga ma le susunuina ua faasolosolo malie ona faaopoopo. I le aluga o taimi, o vaega ua afaina e leai so latou lagona.

O le localization o le gangrene matutu e masani lava ona matauina i luga o tamatamailima o pito pito i lalo: o le taulaʻi o le mafaufau, ua faʻaalia i paʻu paʻu. I nisi tulaga, e mafai ona fai se lanu piniki pe lanu moana.

E matua matutu le paʻu, o le paʻu e lauiloa. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi, mummification o gaʻo ua afaina ma latou teenaina. I le gangrenia māgo, e masani lava e leai se lamatiaga i le ola, ae i le tele o tulaga, o le tosoina o le toe i le maʻi suka o loʻo faia i ia tulaga. O le mea lea, o le aʻafiaga o faʻafitauli faigata e faʻaititia.

O le atinaʻeina o gangrene susu e vave ona tupu. E faigofie lava ona iloa e le lanumeamata lanumeamata po o le lanu uliuli o le tamatamai lima ua afaina, o le manogi manogi, o le faʻaputuina o paʻu i le eria ma tino ua mate.

E le gata i lea, o togafitiga o loʻo faʻaalia i le leukocytosis neutrophilic ma le faateleina o le ESR. O le paʻu, ponaivi, maso, tino soʻo, ma tendon e aʻafia. I lenei tulaga, o le maʻisuka ei ai le maualuga o le vevela, ma o le tulaga lautele e manaʻomia ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi. I tulaga faapena, o le olaga o se tagata e lamatia.

E mafai ona faʻamalolo le galanrene?

O togafitiga faʻapipiʻi mo le garyrene susu o le faʻailoa lea o le tino maliu i luga ae o le nofoaga o necrosis. Ua faia lenei mea ina ia avea le gangrene e mafua mai i le maʻisuka i luga o le tamatamailima e le taitai atu ai i le manaʻoga e vavae ese le vae atoa. I le faʻaopoopoga i togafitiga faʻapitoa, e taua le faʻatinoina o ni fuataga e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ma le inupia. I lenei itu:

  • ua faʻamautuina se vailaʻau faʻasaʻo lautele,
  • totoina o le toto,
  • faatonuina le togafitiga faamama.

E taua le manatuaina e sili atu le faigofie ona mulimuli i faʻasologa o le fomaʻi pe a togafitia se tamailima mo le maʻisuka, nai lo le faʻaitiitia o le ogaoga o taunuuga o maʻi-gangrene. Mo le puipuia o lona atinaʻe, e tatau ona mataʻituina pea le maualuga o le suka i totonu o le toto, mulimulitaʻi i se taumafataga faapitoa, faʻaaoga pea fualaau faasaina i le suka maualuga, pe afai foi e manaʻomia, insulin. Soo se mea, e tusa lava pe itiiti le faaleagaina o le paʻu e tatau ona togafitia i se taimi talafeagai.

O le faʻatagaina e tatau ona avea ma suʻesuʻega i aso uma o le paʻu o vae ma tamatamailima. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona suʻe sana, se fagu fagu fasi, poʻo isi mea e le mafai ona faʻaleagaina ile taimi, lea e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia. O le avanoa vave i se fomaʻi ma togafitiga talafeagai o le a fesoasoani e puipuia ai le maʻisuka mai le tele o faafitauli, ma e masani ona laveaiina se ola.

Gangrene o pito i lalo - mafuaʻaga, faʻamaoniga, puipuiga

Le fautuaga a se fomai tipitipi V. Kapralov

Mafuaaga o le gangrene o pito pito i lalo: popole, paʻu o le paʻu, faʻamaʻi faʻamaʻi (maʻi maʻisuka), fai seevae mausali pe a maeʻa le maalili o vae, faʻaleagaina o le ava ma le ulaula.
O faʻamaoniga muamua o le gangrene: tiga i tamatamaivae, o le vevela o le la, mumu, fulafula, vae e amata ona tolotolo e oo lava i totonu o se potu mafanafana, ao savali ai iina o tiga i tamai povi, o le limamatua lima
Afai o loʻo e malulu ma faʻavaivaia ou vae, e tatau ona e faia vave ma toe faʻafoʻi le toto. Maʻeu (ae le vevela!) Paʻu paʻu ma le falaoamata, fualaʻau, laʻau e fesoasoani - faʻamafanafana ou vae ma faʻafefeteina.

Puipuia o le gangrene o pito pito i lalo:

  1. Le laʻasaga o aspirin (fale) 1/2 laulau 2 taimi i le aso mo le masina.
  2. Vaavae maoaʻe.
  3. Fufulu i aso taitasi i le vai malulu, mulimuli ane e mumu le masini ma solo taele.
  4. Alu atili ma 'ai e itiiti ifo.
  5. Aua le 'ai manu e maua i le cholesterol, lea e teuina i totonu o vaa ma faʻamalosia le tafe toto.
  6. Faʻatau mea taumafa ma meaʻai vevela, ava malosi ma ulaula.
  7. Aua nei tipiina ou fao puupuu, nofo i se tulaga lelei e aunoa ma le tosoina o vaa.
  8. Savalivali solo e le aunoa.

Fautuaga mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2010, Nu. 10, itulau 14-15.

Togafitiga o le gangrene o pito pito i lalo i le fale ma le pateta kuka.

O se fafine na mafatia i le gasegase o le pito i lalo. O le paʻu na maua ai le tele o maʻi pipili, o vae na fulafula i tulivae, o le paʻu e ulaula-lanumoana, o le tui o le tino o le tino. O vailaʻau e leʻi fesoasoani, o le tagata gasegase e le mafai ona aluese mai le moega mo le masina, o sauniuni mo le vavae. O le taimi lava na asiasi mai ai se uo ma ofoina atu se vaifofo faigofie mo le gagrena. Sa ia kukaina pateta pateta i le peel, ufiufi ona vae, i luga o le polyethylene ma faʻamautinoa i ie fusi. I le taeao, na amata ona malamalama le paʻu, o manua na faamaloloina, na mafai e le fafine ona aluese mai le moega. I le afiafi, na toe faia le faiga ma na faia foi i afiafi uma, pe a uma le vaiaso, ona tago lea o vae i se foliga masani. Manatu faaalia mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2003, Nu. 17, p. 11.

O paluga ma pateta na faasaoina ai le lima mai le toesea.
Na tuuina atu i le fafine se tui o le chloride "vevela" i se vein, ae na tuʻia e le tausi maʻi le vela e ala i totonu ma tui le vailaau i totonu o lona maso. E tasi le itula mulimuli ane ae fulafula se faaputuga i lenei nofoaga, ina ua mavae le tolu o le lima na matua fulafula, na amata le tiga. Sa faliu le fafine i le tausi maʻi, ma sa matua le fiafia o ia. Na amata ona ou faia ni injections o magnesia, ae le o oʻu lafi o nei fuafuaga ua leva, ma o le poloka na tatau ona faia i le itula muamua. A leai, e mafai ona mate le tino. O Chlorine ua uma ona salalau ma amataina ana gaoioiga faataumaoi. Sa leai se malosi o vailaau faafomai, sa faamataʻuina le fafine i le tosoina o lona lima. Ona filifili loa lea o ia e ave se avanoa ma faʻaaoga se vaifofo faʻapitoa - fufulu pateta. Sa tamoe atu le teine ​​tausimai i le faleoloa mo pateta, na fufulu ma tapena e le fafine, ma tuu se pine i lona lima. Ina ua mavae ni nai itula, na faaitiitia le tiga. I le aso nei, e faalua ona afifiina lona lima i pateta, ma i le po na faia ai se puluvaga mai le urine.
Na faʻatautaia e fomaʻi pe faʻapefea ona i ai, ma faʻamaonia foi lenei togafitiga. A maeʻa le vaiaso, ona toe foʻi mai lea o le lanu paʻu i le masani, o le tumutumu na paʻu. Ae i ni nai masina mulimuli ane na tiga le lima. ae na mafai lava ona puipuia.

Togafitiga o le galanrene vae e aunoa ma le toesea e le burdock.

Manatu faaalia mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2010, Nu. 12, itulau 4.
I le taimi o le faʻaleleia, o aloiafi ma laʻau mūmū mūmū na pa'ū i luga o le vae o le tamaloa i luga ae o le tapuvae. O le nofoaga mumu sa mumu, sa i ai le tiga matuitui, e lei pine ae pauu ese le paʻu o le mu, na matou filifili ai o le a pau lea. Ae leai, o le vae mai le tapuvae o loʻo pipii faʻatasi i le uila sa mumu, fulafula, na avea ma tagata ulaula. Ae e leʻi faitio le tamaloa i se tasi, naʻo taoto i le moega ma tali atu i tagata uma "maʻi". Ina ua tulaʻi le vevela i le 40 tikeri, ma o le tiga na le mafai ona gafatia, sa ou talosaga e valaau se fomaʻi. Ina ua vaai le fomai ma le aiga i le vae, sa i ai i se tulaga matautia - na fulafula, na amata ona pogisa. Sa latou aveina o ia i le falemai, ma o iina, i le vaai atu i tagata o loo i ai vae o le tino, na filifili le tagata maʻi e sola ese. I le fale, na ia aumaia se "ola maloloina soifua" mai le kapeneta, filifilia uma recipes ma amata ona togafitia gangrene ma togafitiga faa-tagata. I le taeao, e ala atu i le sau, na alu atu ai o ia e aunoa ma ni seevae i le togalaau, ma gagasegase ai vao, ma le malosi na solo i luga o lona vae. Ona tago lea o ia i luga o laʻau paʻu, ma nutimomoia i latou ina ia sau le sua, afifi nei laulaau i luga o lona vae tiga ma fusi i fasi pepa o se pepa tuai. Sa ou faia lenei taimi 4-5 i le aso. Na ou faʻafefiloi foi Shevchenko 4 taimi i le aso. Na faasolosolo lava, na alu mai le mumu mai le vae, ua paʻu le fula, ua toe foi mea uma i le masani.

E faʻafefea ona togafitia le galanetina o vae i le fale ma le pusa.

Manatu faaalia mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2002, Nu. 22, p. 5.
Na talia le tamaloa i le falemaʻi - gangrene o vae, na tofia i le Aso Gafua. Na sau lona faletua ia te ia i le Aso Faraile ma se taga o paʻu mago mago ma amata ona faamalolo ia te ia lava. Na ia tosoina laulaau o le pusa i totonu o se ulo tao mo 2-3 fasi vaega, vave ona tuu i luga o se pepa ina ia iai le vai vai ma tuu ai laulaau i luga o vae tiga taitasi, ona afifiina lea i ata, ofu, ofu mafanafana. Sa ou sui fusi i le taeao ma le afiafi. Ina ua taunuu mai fomai i le Aso Gafua, sa latou vaaia motu o lanu piniki. Leai se mea e manaomia

E faʻafefea ona togafitia le limaseʻe vae e aunoa ma le faimalaga - fesoasoani le susu.

Manatu faaalia. Na faʻapefea ona e togafitia le togafitiga o le gangrene ma faʻasologa faʻasalalau.
O le tamaloa na maluluina ona vae, na amata ai le gangrene, o le vaeluaga na faatonuina, ae na fautuaina e le tausimai le maʻi e lafoai le taotoga, ma folafola atu e faʻamalolo o ia lava. O aso uma na te fafagaina ai le tagata maʻi i le pusa tioata fou. Ina ua mavae le tolu masina o ia togafitiga, na toe foi le gangrene - e leai se toesea.

Togafitiga o le gangrene i le sukalati.
O le isi tagata ua vaevaeina, na vave ona ia matauina o pads i ona alofilima ua amata ona liu lanumoana, ua amata ona inu vai inu, ua mou atu le pogisa.
Manatu faaalia mai le nusipepa Vestnik ZOZH 2001, Nu. 19, itulau 6.

Togafitiga o le galanrene vae i le fale faatasi ma yogurt compresses

Manatu faaalia mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2004, Nu. 2, itulau 10.
Na manua le tamaloa i lona vae ma ua le gauai atu seia oo ina amata ona faalavelave ia te ia, liliu atu i fomai, latou te iloa le gangrene o le vae, ua tuai ona faatonuina togafitiga, na latou filifili e vavae ese. Ae na musu le tamaloa ma sa alu i le fale. Ou te leʻi moe i le fale mo ni po se tele - e leʻi afaina. I le taimi lava na tepa ai ona mata i susu susu, na ia filifili ai e tuu le yogurt i luga o le paʻu ina ia le mu ai. Na ia faia se pulufana ma moe mo aso e lua. Ina ua ou ala i luga ma le tatalaina le fusi, sa ou vaaia ua sili atu le alualu i luma o le tulaga, o le fula o moe. Sa amata ona ia faaauau ona faia ni mea mai le yogurt, gangrene o le vae na pasia.

Auala e togafitia ai le gangrene ma le maʻisuka i le fale.

Manatu faaalia mai le nusipepa Vestnik ZOZH 2008, Nu. 14, itulau 9.
O se tagata e tusa ma le 20 tausaga le matua na maua i le maʻisuka. O le faamaʻi na maua ai se faʻalavelave - ua amata ona fulafula vae, ona paʻu ai lea o le lima matua i le mea saʻo, ma ua paʻu le pogisa atoa, o le oti na taufaamatau. Sa amata ona ia vaavaai mo togafitiga faa-tagata, ma musuia ai o ia i se fua ma le yogurt. Na ave e le tamaloa le susu susu, faguina, fagu susu i le 4 yogurt i le 4 laulau ma afifi le vae ma le mea e sii ai. Na ia ofuina se pusa paʻu i luga, faʻamau mea uma ma se ie. O lenei pusa faamalosi na tuua mo le po. I le taeao, fufulu lona vae e aunoa ma se fasimoli. I le afiafi sa ou toe faia le faiga. Faia togafitiga mo le masina. Sa fesoasoani ia te ia - o le vae na foliga mai o le tino, na vaivai le paʻu.

Cresses Compresses

Manatu faaalia mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2007, itulau 28, Nu. 13.
O se faʻamaʻi masani mai Chuvashia e togafitia le gangrene ma le omea. E sili atu le lelei o le gaosia o le omea i le uu po o le povi, e mafai ona e faʻaaogaina lau oe lava mimi, faʻailoa ai le omea i le vai vevela i solofanua manifinifi: mo le 3 kilokalama o le omea - 3 lita o le vai. Faʻasaga le omea seia oʻo i le kirimigi le mafiafia, alu i le po. I le taeao, faʻapipiʻi vaega o paʻu faʻamaʻi e ala i le faʻaaogaina o se vaifofo o le oʻoi luga o manua. Ona ufiufi lea i le pepa mo le 2 itula. A maeʻa le 2 itula, ia fufuluina lelei le palapala maʻa ma le vai. Afai e loloto manua, ona taofi lea o le palapala mo le 3-4 itula.Faia lenei faiga i aso uma. A maeʻa aso e 10, o le a faʻaalia le iuga. O lenei fofo fofo e fesoasoani foi i le togafitia o le ogatotonu o le pito i lalo, o le thrombophlebitis.

Faʻalogo togafitiga o le gangrene i le fale.
Manatu faaalia mai le nusipepa Vestnik ZOZH 2005, Nu. 8, itulau 26.
O se mataupu lea na mafai ai e se fafine ona faʻafefe ona lima i le palapala. I le taumalulu, na ia faʻamaʻavaʻa, na liua ma amata ona felelei, sa fefe o ia e alu i le falemaʻi, aua na ia filifili na vavaeʻesea ona lima i ai, ma amata ona vaavaai mo ni auala e togafitia ai le gangrene ma togafitiga faʻa-tagata. Fai mai se tuaoi na mafai ona ia togafitia lona tina e 80-tausaga le matua mai le necrosis vae ma le omea. O le kulimi e tatau ona faʻafefeteina i le vai i se tulaga tutusa e mafai ona faʻaaogaina i se nofoaga tiga ma le mafiafia o le 2-3 cm. Faʻaaoga le gaʻo i le paʻu uliuli e ala i le tasi le apa o le gau, faapipii le pepa i luga, ona faʻapipiʻi lea i se sikafu lalaga. E fautuaina e alu i le moega ma ufiufi i se palanikeke mafanafana. Taofi le compress mo le 2-3 itula. Faatasi ai ma se tiga ogaoga, tausisia pea lou malosi. A maeʻa sina malologa, toe faʻaaogaina le pipiʻi.

Gangrene i le maʻisuka - togafitiga e aunoa ma le faʻamavaeina o tagata togafitiga.

I se fafine, ua maʻi lona atalii i le maʻisuka mo le tele o tausaga. O togafitiga faʻapenei tagata e fesoasoani i le togafiti o le gangrene ma le manua o le pipili:

    Massage ma lenei faʻamaʻi, e le fautuaina e fomai e fai, ae faia e le fafine. E matua malamalama lava, e peiseai o se anufe o loʻo tafe.

Fale teu e le fautuaina foi, ae e fesoasoani tele. O le vae (e oʻo lava i manua opolo) e fusi i se fusi faʻamalosi, tuʻu i luga se totini mama - ma agai i luma.

  • Tincture o le sophora - lelei le aveeseina o le paʻu mai le paʻu. Fugalaau fou Fugalaau susulu e tatau ona fufuluina, gaosia, gaugau i totonu o se fagu ma sasaa vodka i le ratio 1: 1. Faʻamalosia aso e 10, aʻa, tui i fua. O le tino o le tino ua maeʻa faʻamau i le tincture ma faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina. E vave ona pala, o lea e tatau ai ona e toe faʻamago i ni nai itula. Nai lo o fusi, e sili atu le faʻaaogaina o fasi pepa mai pepa tuai, faʻasaina lelei.
  • Pink pateta - faʻafefea foi ona aveese lelei le pogisa. E tatau ona kuka ma faʻaaogaina i se nofoaga tiga. Soo 2-3 itula, sui i le fou.
  • Yogurt - Fesoasoani i le togafiti o le galicrene. Ina ia kuka ai, o le fafine e faguina le 1 lita o le susu, susulu e mafanafana, faaopoopo le 1 tbsp. l kulimi mumu, sosoʻo ma - i totonu o se vevela. O le mafanafana e vevela i le tele o taimi, i le 1-2 itula. A maeʻa le 6 itula, ua sauni le yogurt.
  • Lisi le sipuni fesoasoani i manuʻa o le purulenti (pe a fai e le lelei le aveeseina). O le pulu e tatau ona tipi i le afa ma faʻapipiʻi ile manua.
  • Birch tar E fesoasoani foi i le togafitia o manuʻa. E tatau ona fefiloi ma se sipuni laupapa ma se moa fuamoa moa i se fua faatatau 1: 1. O lapisi e tatau ona sili atu nai lo le 3 aso fou. O le faʻafefiloi e tatau ona sili atu le mafiafia nai lo le vai.
  • O le aganuu mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2015, Nu. 4, p. 7.

    Togafitiga o le gangrene comfrey.
    Hui o le Comfrey.
    Comfrey o se vailaau matagofie mo togafitiga o gangrene. E faʻamalosia ai le fausiaina o sela fou o mea afaina, faʻateleina le faʻamaʻi manuʻa. Mo le faaaogaina i fafo, o le suauu comfrey o loʻo i ai mea sili ona faʻamalolo. E mafai ona saunia le suāuʻu mai le tasi comfrey, ae e sili atu le faia i le faʻatasi ai ma fugalaau fugalaau ma fugalaau acacia paʻepaʻe. O se tasi lenei o fua o le suauʻu gangrene mo le maʻisuka: faʻafefiloi 5 vaega o le comfrey root ma le 1 vaega o fugalaau chestnut ma le acacia, faʻamamaina i vodka, tuʻu mo le 30 minute i se nofoaga mafanafana. Faʻaopopo 3-4 vaega o le meaʻai i totonu o fale ma faʻafefete i le ogaumu mo le 2-3 itula, aloese mai le kuka. O lenei fofo o le a fesoasoani foi i le togafitiga o veins varicose, bruises, spurs, tiga faʻatasi.
    Metotia o le talosaga: salalau le nofoaga ua faaleagaina ma ufiufi ai i se fasi pepa (i le taumalulu - ma se ie po o se laupepa) ma faapipiiina (Fua mai le nusipepa Vestnik ZOZH 2011, Nu. 10, itulau 28)
    Decoction o aʻa
    Ae o se fofo faigofie mo tagata gangrene, lea na maua e le tagata faitau i se togafitiga tuai tuai: 2 tbsp. l otaota gafrey manua sasaa 1 le ipu vai vevela, faʻapipiʻi mo le 10 minute ma faia se pulufana mai se fala oona.
    Auala mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2006, Nu. 17, p. 30.

    Auala e togafitia ai le gangrene ma le maʻisuka. Faamaloloina o suauu

    Mo se taimi umi, na mafatia ai se tagata mai le maʻisuka. E ui i le mea moni o le tagata maʻi na siakiina le maualuga o le suka, ma le suka pe a uma ona 'ai e 6-7 iunite, na amata ai faʻafitauli, e pei o le gangrene o le vae. Sa latou faia se taotoga, tuu se pulu, toto toto i luga o vae ua faaleleia, ae lei malolo le maʻi, na amataina le osteomyelitis o le tamatamailima. Na faʻamalosi le fomai tipitipi i le toesea o le tamatamailima, ae leʻi malie le tagata maʻi. Na saunia se suauʻu e tusa ai ma se faʻasologa mai le HLS (Nu 19 mo le 2004), na amata ona faʻaaogaina laei i le suauu 2 taimi i le aso, matauina o le siama. Ona amata lea ona sui suiga i le 1 aso i le aso. I le tautotogo, a oʻo mai le laʻau muamua o le plantain, o le a foliga mai ai, na amata ona latou faaopoopo lau laʻau i lenei suāuʻu. Toe faanatinatiina, e tusa ma le 4-5 masina. Sa le talitonu le fomai i ona mata, na ia fai mai na te lei vaai i se mea e tasi o le toe faaleleia mai le osteomyelitis.
    Fua o le suāuu.
    O vaega uma e ave i vaega tutusa - 50 g taitasi: rosin, wax, honey, paluga eleelea, ma le suauʻu suauu - ua nutimomoia mea uma ma aumai i se mea e vevela, ua maeʻa faʻafefiloi. A maeʻa ona faʻafefeteina le masini, faʻafefiuʻi le sipuni, keke ma aloe i luga o se mea lelei - ia 50 g ia mea taitasi. O le suauu e tatau ona teu i totonu o le pusaaisa, aʻo leʻi faʻaaogaina i le manua, faʻafefe le vaega saʻo i totonu o le vai taʻele. O le auala mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2010, Nu. 23, itulau 23.

    O le a le mea e fai pe a fai e vae le vae. Manatu faaalia mo togafitiga o le gangrene o pito pito i lalo.
    O se tina matua o loʻo maua i le maʻisuka ma le gangrene i le taimi mulimuli na tuʻuina atu i le fale e oti ai, talu ai ona o lona faʻailoga mo le taotoga o le tipi. O vae na liuliu ma pala. O se tinamatua o le nuʻu na fesoasoani e togafitia gangrene o vae i le fale - na ia lipotia le fua mo le suauu o loʻo faamatalaina i luga. Na amata ona latou faʻaaoga lenei suāuʻu i se vae tiga i aso uma. O le tiga e leʻi faʻaitiitia mo le 30 aso. I le aso 31, na amata ai le toto. Na tafe mai le toto lanumoana, ae na taofi le tiga. O le toto na tatalaina le tele o taimi. Faʻasolosolo ona faʻamalolo le manua. I le aluga o taimi, e oʻo lava i se tamai fao ua tupu. E leʻi i ai se mea na tupu mai i lena suiga uliuli e le o se vae. Toe iloilo mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2004, Nu. 19, itulau 26.

    O togafitiga faʻapitoa mo le togafitiga o le galanrene i le maʻisuka o loʻo faamatalaina i le tele o mea i totonu o le tusiga "O le maʻi suka"

    Gangrene togafitiga ile fale - togafitiga faʻapitoa lea na fesoasoani e aloese ai mai le vavaeeseina

    Gangrene o pito pito i lalo - togafitiga i le fale ma se pulou auro.
    Ina ua amata ona pogisa le vae o le tamaloa, na fesoasoani se pulou auro. Na ia tipiina laulaʻau ma le mimiti o se mumu auro i se mea e fai ai meaʻai, faʻamalo le mea na tupu i le ava malosi 1: 1. O le ao ma le po, na ia faia ai ni mea e teu ai, ma susu ai le ie i totonu o lenei siaki, ina ia susu ai pea le ie, e le mafai ona ufiufi i le polyethylene. Fua mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2011, Nu. 6, itulau 38.

    Lē fesoasoani fesoasoani e laveaʻi le vae.
    I le 50s, na maʻi ai se tamaloa i se susulu, fulafula, liliu le lanumoana, maʻi o le fatu, ma amata ai le gangrene mo faailoga uma. I se tasi taimi, ao fagogota, na alu ifo o ia i lalo i le vai, ma ina ua alu ese o ia, na ia vaaia ai o le vae tiga na ufiufi uma lava i lago. Mo se taimi umi latou te toso ese ai i latou mai le paʻu. Ae na tupu se vavega - o le fulafula na aluese, na faasolosolo malie lava ona malolo le vae. Manatu faaalia mai le nusipepa Vestnik ZOZH 2012, Nu. 18, itulau 41.

    Isi togafitiga o le gangrene o le tamailima ma le aloe.
    O se tamaloa i le galuega na tuia lona tamailima. Ina ua mavae sina taimi, na fufula le tamatamailima, na aliali mai le tiga. O le aso na sosoo ai, na iloa ai e le fomai "erysipelas." Latou te tuʻuina o ia i le falemaʻi, togafitia i vailaau faʻamaʻi, ae o le tamatamailima e afaina ma fefete. Na aveeseina le pisa i le taotoga; e le o toe mamao ae leai se paʻu o le paʻu o le paʻu ma le manogi manogi o loʻo totoe mai le tamatamailima. E le gata i lea, na maʻi uma le lima, ma e le mafai e fomai ona taofi le faagasologa. Ona filifili ai lea o le faletua o lenei tagata maʻi e togafitia lana tane e tusa ai ma le metotia a Bolotov. O le faia o lenei mea, na ia toso ai le aano o le aloe (1 le vaega) ma le masima (9 vaega), faʻaaogaina i le perokone hydrogen ma faʻaaogaina se fusi i le aloe pulp. O le laei na sui uma 2 aso. Na ou toe fai atu i le 10 taimi. Ma ua amata le toe faaleleia, ua taofi le gangrene! Na muta le tamatamailima, ma ua mou atu le pogisa, ua mou atu le manogi manogi, ina ua mavae le 1.5 masina na ufitia le tamatamailima i le paʻu piniki, na mou atu le tiga. Sa faʻaauau pea ona faʻaaogaina aloe aloe, na tupu malie le fao fou. Manatu faaalia mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2011, Nu. 24, p. 30.

    Amanita tincture
    O le vae o le fafine na liua ma le lanumoana. Na latou maua le "gangrene o pito pito i lalo" ma faʻamaonia ai le toesea. Na fautua atu e se tasi mai le potu aoga ia te ia se vaifofo faa-tagata-o le taina mai le aga lele. Na aumai e lana tane lana vodka ma felelei ai le agaric, na ia tuufaatasia nei mea uma, ma, e aunoa ma le faatali seia oo ina ia maua, na amata ona ia togafitiga. Na ou ufiufi lenei vaega i loʻu vae, onosaia, ma ina ua mavae sina taimi sa ou toe uuina. I le po, faatasi ai ma se vodka susu - mashroom mass, na ia afifiina i lona vae. I ni nai aso mulimuli ane, o le vae na susulu, maua ai le lagona alofa, na filifili fomai e tolopo le taotoga mo le 10 aso. I le vaitaimi o nei aso e 10, ua mou atoa le pogisa, ua liu piniki le paʻu. Manatu faaalia mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2001, Nu. 23, p. 23.

    Visinavsky o suauu
    Na taia le fafine, o le itu tauagavale na paʻu. E leʻi umi ae amata ona tupu le vae ua pipili. O le vae atoa ua fulafula ma ua mumu, ma o le mulivae na liua le lanumoana, gangrene na amata, ma o le tulaga na matua faateteleina. O aiga ua uma ona sauniuni mo le sili ona leaga, ae na uunaia i latou i se fofo mo tagata gangrene.
    E tatau ona ave le ie cotton, faʻamamaina i le vodka, afifiina se vae, faʻasalalauina le suauu Vishnevsky i le pito i luga o le ie, ufiufi i le pepa palapala ma faʻapipiʻi i fasi ie.
    Mo le tolu po i le laina i le po, na faia ai e le tagata gasegase se mea faapipii i lona vae atoa, i le taeao na aveeseina le pusa, ma soloiesea le paʻu i vodka. I le aso lona fa, o le tumutumu na paʻu. Manatu faaalia mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2009, Nu. 6, itulau 31.

    O le pulu
    O le fafine na maua i le maʻisuka, o lona vae na amata ona paʻu, na fautuaina e fomai le faʻaipoipo. Ae sa fautuaina au e se uo e faataitai se meafaigaluega le masani. I luga o se vae tiga, tuu se totoa ma tamoe se pulu i totonu o le totoa. O le pulu, o le tafe i luga o le paʻu, o le tosoina o toxins ma vave maliu ai. Ina ua mavae lena, sa latou totoina se isi pulu, ma isi. Ona suia ai lea e le fafine o lane mo aso e tolu, o le paʻu na mauaina se lanu masani, o le gangrene o vae na pasia. Manatu faaalia mai le nusipepa Vestnik ZOZH 2008, Nu. 19, itulau 31-32.

    Sea oil buckthorn i vaifofo mo tagata togafitiga o gangrene
    Manatu faaalia mai le nusipepa Vestnik ZOZH 2008, Nu. 10, itulau 25.
    O le tamaloa, ma tipiina ona fao i luga o le vae, ma vavae ese ma le le iloa se vaega o le paʻu, toto le toto. Na te leʻi gauai atu i ai, e leʻi gaosia se mea ina ia aua neʻi afaina le moega i le toto, tuu i luga o lona totini ma alu loa e moe. I le taeao sa ia aveese lona totini ma iloa ai ua liu le paʻu ua leaga. Sa le mafai ona alu i le falemai, aua o se tagata e le atoatoa le malosi o le kulupu 1, na tonu ia te ia e togafitia gangrene tamailima i le fale faatasi ma togafitiga faa-tagata. I togafitiga talafeagai a tagata, sa na o le suauu buckthorn o le sami. Faatasi ai ma lenei suauu na ia ufiufi ai lona tamailima i le po, afifi i le polyethylene i luga ma tuu lona totini. Ina ua mavae le 20 minute, na amata le tiga ogaoga mai le tamatamai lima i le tuli. Na inu le tagata maʻi, pe a uma le 10 minute na mou atu le tiga. Sa faaauau pea ona ia suauu le suauu buckthorn mo le 5 aso - i le lima aso na mou atu ai le pogisa mai le tamatamailima

    O le vai inu Coniferous o se fofo mo tagata gangrene o pito pito i lalo.
    O nilala na fesoasoani e togafitia gangrene. 5 tbsp. l faʻaopopo aulala gaʻo ma le 0.5 lita o le vai, kuka i totonu o se apa faʻamaʻi mo le 10 minute, ona afifi lea o le pusa ma alu mo le po. Inu le mafanafana nai lo le vai i le aso atoa. O lenei faʻamaumauga na tuʻuina atu i le tagata maʻi e se fomaʻi mai Simferopol. Na faaopoopo e le tamaloa i le nila nisi vine ma le lima o le kulisi.
    Auala mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2004, Nu. 16, itulau 23.

    Paʻu paepae lili
    Faatumu se fagu fagu i fugalaau lili paʻepaʻe, e mafai, faʻatasi ma puʻu, sasaa le suauu matala ma le tuʻuina i totonu o se nofoaga malulu mo le 2 vaiaso. Ona aʻafia ai lea. Faʻaaogā meaʻai o loʻo tuʻuina i totonu o lenei suauu i le vaega ua afaina i le pito i luga o le palapala. I totonu o le tolu itula, sui le laei, ma togafiti le mea tiga i se vaifofo o le paluga e masani ai. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei fomaʻi fofo, na mafai ai e le tagata gasegase ona fofo le paʻu uliuli ma le pala. O le auala mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2003, Nu. 8, p. 19.

    Uu manogi o le suauʻu, suka ma le kulimi.
    Liligi 1 le ipu o fuālaʻau fuālaʻau i totonu o se pesini ua faʻafefiloi, faʻaopoopo le lapisi le tele o se atigipusa. Faʻavaʻa le vevela ina ia liusuavai le solo. Ave le afa o le isu mai se fuamoa, e teu ma togi ni vaega laʻitiiti i totonu o le faʻafefe faʻafefe. O le faʻafefiloi e vave amata i le fofo ma alu ese mai le koneteina - e manaʻomia ona e vave aveese mai le vevela. A faʻamalūlū le galu, lafo i lalo le isi sosolo. Ona togafitia lea o le faʻafefiloi e ala i se ielanu. Ua saunia le kulimi. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻavevela le taifau ma le manaʻoga tumau ile vai taele.

    O lenei suauu e togafitia ai maʻi o le gaʻo ma le gangrene - faʻaaoga solo i le suauʻu i le manua, sui i le 2 itula. Pus o le a tele naua mai manuʻa. Fua mai le nusipepa "Vestnik ZOZH" 2004, Nu. 23, itulau 10.

    Aiseā e mafai ona tupu ai le maʻi suka i le maʻisuka

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e manaʻomia ai le le na o le mataʻituina pea o le suka toto ma meaʻai, ae faʻapea foi togafitiga puipuia mo ona aʻafiaga e le mafai ona faʻaleagaina. E tatau ona taua lenei mea ona o le maʻisuka, ua maeʻa ona faʻaleagaina puipui puipui ma faʻamavae ona o faʻafitauli o le gasegase, le lava o le okesene i totonu o masini ma le tele o mea oona o le gaʻo gaʻo.

    O le mea moni, e vave ona tupu lenei mea ma e sili atu le faʻaalia o le amio ma le toto maualuga ma le ketoacidosis: e lua uma e matauina, e fai ma tulafono, i le mataupu pe a iloa le maʻisuka i taimi e sili ona tuai. E masani ona tupu lenei mea i le maʻisuka ituaiga 2.

    E le gata i lea, o le ketoacidosis ma le toto maualuga e tupu pe afai o tagata mamaʻi e le o faʻamaʻiina o latou maʻi ma e le totogia lelei le puleaina o latou toto suka poʻo le le faia i taimi uma. Ma o nisi taimi o se mea faʻaleaʻologa o le mea e foliga mai o le faailoga muamua lea o le a tatou masalomia ai le matuia o le faʻamaʻi ma le le taliaina o le le lava o le pulea o tatou tulaga.

    O le a se isi mea e tatau ona iloa e tagata e maua i le maʻisuka? O le mea moni, mai le taimi o le faʻaalia o le maʻi, e tatau ona latou tausia ma le faaeteete vae, talu ai o le vae e maua i le maʻisuka o le "pito sili lea ona vaivai le fesoʻotaʻi" e uiga i le tupuga mai o le maʻi suka. O nisi taimi o le itiiti o le manua i le paʻu o le vae ua lava lea e liua ai i se manua e le faʻamalolo, o lona uiga, i totonu o se manuʻa o le gaʻo.

    Aisea ua tupu ai lenei mea? Talu ai ona o le maʻisuka umi, o ona faʻafitauli ua tulaʻi mai - maʻi tigaina o le maʻisuka (faʻaleagaina o vaʻa laiti) ma le neuropathy o le maʻisuka (faʻaleagaina i tua o namu). Faʻatasi, o le a taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le tino ma le fausiaina o le soʻo o le maʻisuka, lea e faigofie i le faʻavaeina o le maʻi pipisi, ae oʻo lava i le gangrene, o le tausiga faʻapitoa e fesoasoani e tetee ai mulimuli ae leai se mea itiiti.

    O le a le mea e foliga i ai se uluga o le maʻi i le maʻisuka

    O maʻi faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka e masani ona tupu i luga o tui puipui o tamatamai vae. O nisi taimi i luga o le mulivae. Ma, i le avea ai o se tulafono, o le faʻavaeina o maʻi pipisi i le maʻisuka e faʻalauiloaina i sana, microtraumas pe a ofuina seevae le lelei pe o se taunuuga o le le manuia o pedicures, mumu i vae, abrasions, etc. O se taunuuga, e oʻo lava i ni manuaga laiti e le mafai ona faʻamalolo i totonu o ni nai vaiaso, ae o le a sili atu le lapopoa ma loloto, e liliu atu ai i totonu o se manuʻa.

    Vaega ma eseesega o maʻi pipisi i le maʻisuka ua taua e faapea:

    • Faʻatasi ai ma laʻititi laititi o maʻi pipili, e mafai ona matua ogaoga le tiga, sili atu i le po.E ui lava e mafai foi ona i ai se setete pola: faatasi ai ma se manua o le gaʻo ma le polyneuropathy maualuga o le maʻisuka, e le mafai ona i ai ni tiga i le ogaoga ma le loloto o le maʻi suka. O mea uma e lua o se uiga iloga o le maʻi suka o le maʻisuka.
    • O le maʻi faʻamaʻi faʻatasi i le maʻi o le maʻisuka ma le polyneuropathy e le faʻamalolo.
    • O faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka e mafai ona faʻaloloto ma liliu atu i le gangrene, e manaʻomia ai le faʻailoga. O le mea lea, o le puipuia ma le togafitiga o maʻi pipisi i le maʻisuka malosi e taua tele ma e tatau ona faia i le taimi lava e uma ai le iloa o maʻi o le gaʻo ma le maʻisuka.

    E taua le manatua e mafai ona maua mai le maʻi suka i se tagata gasegase e maua ai le maʻisuka ma le veinsose veins. O le mea lea, e tatau ona e faia i taimi uma ni suʻesuʻega faaopoopo (suʻega toto mo le suka, faʻataʻitaʻiga, suʻesuʻeina o vaʻa o vae, ma isi) ina ia iloa ai mafuaʻaga moni o maʻi o le gaʻo ma faʻatonu togafitiga lelei.

    Vaʻaia o se maʻi o le gaʻo i le maʻisuka

    1. Laasaga o le maʻi o le gaʻo.

    O le faʻataʻavalevale o le solo e faʻapupula i le tele, loloto, o lona pito i lalo e ufiufi i se paʻi o le paʻepaʻe papaʻe, gutu poʻo le eleelea. O le ulugalii e masani ona i ai se manogi le lelei. O le numera ma le maluluina o vae ma vae, e mafai ona faʻavevesi ai se lagona osooso.

    Laasaga o maʻi faʻamaʻaloga o gaʻo.

    O le faʻamau i totonu o se 'au o le solo e faasolosolo ina mou atu, ma o lona pito maualalo e maua ai se lanu piniki mumu. E le toe tupu le lapoa o le solo i le tele ma e le loloto.

    Vaega o le faamalologa o maʻi pipisi.

    O le faʻamaloloina o se ulcer ulcer e amata, o se tulafono, mai lona pito - o le ulcer ulcer e amata ona faʻaitiitia le tele. Ma faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa ma togafitiga i le lotoifale i le lumanaʻi, o motu faʻamalolo e mafai foi ona tupu i le uluaʻi lava.

    O le auala lenei e foliga mai ai le manuia o le maʻi o le gaʻo i le maʻisuka. Ae ui i lea, e le o matauina i taimi uma. Afai e pipii se siama, e mafai ona salalau le mumū i manoa ma e oo lava i ponaivi o le tino, ma le foliga mai o se faagasologa purulenti e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa.

    Afai e alualu i luma le pili o le uligifa ma e le pasi mai i le laasaga muamua i le lona lua, ae loloto (e masani ona tupu lenei mea ona o le leai o togafitiga mo le maʻisuka ma ona faaletonu o le tino), o le gangrene e mafai ona tupu. Ia, o le gangrene o se tulaga e lamatia ai le ola, i le tele o tulaga e manaʻomia ai le faalēaogāina (i le maualuga o le vae, le vae i lalo poʻo le ogavae foi - faʻalagolago i le loloto ma le faʻaauau o le gaioiga).

    I lenei tulaga, o le paʻu paʻu atonu e laʻititi i fafo. E mafai foi ona tolopoina se ulua o le taʻavale i luga o le pito, ma i totonu o le loloto e mafai ona faaauau le faagasologa, o le mea lea e faʻasaina ai le maʻi o le gaʻo i le tino o le maʻisuka!

    Togafitiga o se maʻi afaina i le maʻisuka

    Togafitiga o maʻi pipisi i le maʻisuka o loʻo faia i le amanaʻiaina o le laasaga o le gaʻo manuʻa ma naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O tagata gasegase e tuʻuina se moega poʻo le afa-moega, o se meaai lelei e faʻamaoaigaina i vitamini, minerale ma le porotini, faʻaauau le mataʻituina o le maualuga o le toto i lalo o le vaavaaiga a se tagata mulimuli endocrinologist. Afai e le mafai ona fetuunai le maualuga o le suka o le suka i luga o se mea mai fafo (poo i latou e le mafai ona tali atu), e sili atu ona lelei le faia o lenei mea i se falemaʻi endocrinological.

    Manatua: i le tulaga o le maʻisuka, o le togafitiga o soʻo se manua vae e tatau ona faia pe a uma ona faʻatalanoa i se matagaluega faʻapitoa o le maʻisuka vae poʻo i totonu o se ofisa podology, faʻatautaia faapitoa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E le mafai ona togafitia i lou lava tulaga pagatia ma ono aʻafia!

    Togafitiga o se afaina o le gaʻo i le amataga

    I le togafitiga o maʻi o le gaʻo i le tulaga o lona tupuga, o le faasaʻo lelei ma le mausali o le maualuga o le suka o le toto ma togafitiga lautele o loʻo i ai muamua. O se togafitiga masani mo maʻi pipili, vasega o le tuiina o togafitiga ma vailaʻau vailaʻau ma le tofiaina o fualaau faasaina e faaleleia ai meaai (trophic) o mea afaina o gaioiga. O le sini o le togafitia o se maʻi o le gaʻo i lenei taimi o le taofi lea o lona alualu i luma.

    O togafitiga faʻapitonuʻu o se ulutala gaʻo i le laasaga o le amataina o le togafitiga o le afaina o le manua ma se vaifofo o vailaʻau (iodine, lanumeamata lanumeamata, 70% ava malosi), ma le fufuluina lelei o le manua i vaifofo fofo o viseptic (furatsillin, hydrogen peroxyide, sosolo lanu piniki o le potassium pati (potassium permanganate), d.).

    A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻaaoga se vailaau faʻasaina i le mea o le ulcer ulcer e faʻavaveina ai le faamaloloina o le ulutala (e ala i le faaosofiaina o le toe gaosia o le cell ma le faʻaleleia o le faʻalaʻoina o le collagen) ma meaʻai paleni. O lenei vailaau e tatau ona na o le feli, e le mafai ona faia ai se ata tifaga. O laei e tatau ona faia 1-2 taimi i le aso faatasi ai ma togafitiga uma mo siama o le siama o le siama: matauina lima, faʻaaoga na o meafaigaluega faʻamaonia (faʻaaoga tasi-taimi) ma laei.

    Togafitiga ole maʻi pipisi i le vaega faʻamamaina

    O togafitiga lautele (vascular and trophic) ma le puleaina o le suka i le toto e tatau ona faaauau.

    I le laasaga lona lua, e tatau ona totogi le gauai faʻapitoa i le faʻamamaina o le ulcer ulcer. Mo lenei, o pito o le manua e muamua togafitigaina ma se vaifofo o se visepisi. I le fale, e mafai ona e togafitia i le ava malosi poʻo le calendula alcohol tincture. Ona fufulu maeʻaeʻa lea o le manua ma le 3% hydrogen peroxide solution. A maeʻa lenei mea, e fautuaina e faia i aso taitasi le 20-minute kupita baths ma se vaivaiga vaivai o le vevela pati (potassium pati) i le vevela o le potu, ma ia vavae ese le pulu mai le ulutala, isi laei ma gels e faaleleia ai meaʻai talafeagai, faʻatasi ai ma mea e fesoasoani e faʻamama ai le maʻi o le pu. O ia laei e faia 2 taimi i le aso seʻia maeʻa faʻamamaina le manua.

    Faʻalogo! Afai e mumu le paʻu i le manua, faʻaalia le mumu, vevela o le tino, faʻavalea, afaina ai le tiga o le vae, e tatau ona e faʻamaʻi mai le manua, fuafua le lagona o le mea e tupu mai i meaola faʻamaʻi ma amata togafitiga faʻamaʻi. I nisi tulaga, e manaʻomia le togafitiga e tatala ai le manua ma ona togafitiga faʻapitoa.

    Togafitiga o maʻi pipisi i le vaega faamalolo

    O le mea pito sili ona taua i le togafitiga o maʻi o gaʻo faʻamalolo o le faʻaaogaina o le ointments ma gels, lea e fesoasoani i lenei faiga ma lagolago ai meaʻai talafeagai.

    O le gel e faʻaaogaina i vaega o loʻo tafe totoʻa o se maʻi moa mama, suauʻu-i vaega na faʻamago, ma pito o le manua. Aʻo faʻamalolo le maʻi pipili, na o na ointiga e faʻaaogaina.

    I le laasaga o le faʻamaloloina o se maʻi o manu, e le mafai ona faia ni laei e fa 2 aso i le aso, ae tasi. Ma o ia lavalava e faia seia maeʻa atoa le maʻi maʻi.

    O togafitiga e le o togafitiga o togafitiga e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o maʻi o le gaʻo i soo se laasaga - o galu o le gataifale, o togafitiga faʻavevesi, togafitiga o le ozone, faʻamalolo toto, faʻamalolo o le ultraviolet, hirudotherapy (togafitiga ma lago).

    Auala mo le puipuia o maʻi pipisi i le maʻisuka

    O le vave iloa o le maʻisuka na ia lava, aemaise lava le ituaiga lona lua, ma lona lava togafitiga ma le ausia o le faʻamautuina lelei o le maualuga o le maualuga o le toto, o le auala sili lea mo le puipuia o maʻi pipisi i le maʻisuka. Afai e tatau ai, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai, tagofia le suka, ma tui inisalini.

    Talu ai o le polyneuropathy o le maʻisuka ma le angiopathy o faʻafitauli masani lava o le maʻisuka, o la latou togafitiga puipuia e tatau ona amata i le vave e mafai ai, i uluaʻi tausaga talu ona amata le maʻisuka. E le gata i lea:

    • O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona na o ni seevae mafanafana (pe sili atu, faapitoa) pe a talafeagai mo le vaitau.
    • I le maʻisuka, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le tulaga o vae, puipuia le tupu mai o mea manogi ma microtraumas i le taimi.
    • Aloese mai le mamafa o avega i luga o vae (umi savali).
    • Aloese mai le siʻitia ma le vevela o vae.
    • I sina mea itiiti o le manuaga o le vae, vave ona togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

    Tuua Lau Faamatalaga