O le a le mea e tupu i le maʻisuka? E faʻapefea ona fesoasoani i le tagata maʻi?

O le faiga o le atinaʻeina o le maʻisuka e faigata tele ma telefaeteted. E faʻalagolago i le gaioiga o le pancreas lava ia, faʻapea foi i luga o isi mea faʻapitoa. Muamua lava, ua faʻalavelaveina le metabolism o le carbohydrate. Ona o le le lava o le inisalini po o isi mafuaaga, o le fesuiaiga o le kulukose i le muso ma le tino o le tino e faigata, o le faaogaina o le glycogen i le ate ua faaitiitia, o le fausia o le kulukose mai proteins ma gaʻo ua faateleina (o le gluconeogenesis). O se taunuuga o nei faiga, o le maualuga o kulukose toto e faateleina. Afai e masani lava o loʻo mausali ma i luga o se manava gaogao i tagata soifua maloloina e mai i le 4.00-5.55 mmol / l, ona i ai lea i le maʻisuka, e fuafua i le foliga ma le mamafa o le vasega, e sili atu i le 6.00 mmol / l, oʻo atu i le 20-30 mmol / l ma isi.

Afai ole maualuga o le kulukose i le toto e sili atu i le 9.5-10 mmol / l (i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e le gata ina uma ona 'ai, ae i luga foi o se manava gaogao), kulumakose e amata ona faʻanofo i le urine, lea e masani ona o mai faatasi ma le faateleina o le aofaʻi o le urine. E tupu lenei mea i le fesootaʻi ma le faʻapupulaina o le mamafa o le osmotic ma le faʻaitiitia o le faʻafefe o le vai i totonu o fatugaʻo. O le fia inu, i le isi itu, mafua ai le faateleina o le galala, le mago o le mucosa ma le pharynx. O le gau o le kulukose i le mimi (e mafai ona oʻo i le 200 g po o le sili atu i le aso) e taʻitaʻia ai i le faʻaititia o le mamafa o le tino.

O le faʻafitauli o le maʻisukalo i le maʻisuka e le faʻapulaʻaina i le faateleina o le kulukose o le toto ma lona faʻamalositino i le faʻavave.

Faatasi ai ma le le lava o le inisalini ma le gasegase o le tino o le gaʻo, o le a faʻaitiitia le faʻapitoa o le gaʻo ma faʻalauteleina ai lona tino, lea e oʻo atu ai i le faateleina o mea o loʻo maua i gaʻo gaʻo i totonu o le toto. O le gaʻo e teuina i totonu o sela o le ate, e mafua ai ona pa'ū lemu. Talu ai ona ua vaivai le metabolism o le carbohydrate, o le a le mafai ona faʻaaogaina le gaosiga o le gaʻo gaʻo (tino o le ketone) i le faateleina o le tino; Faʻamataʻu, o le acetone e amata ona tu i fafo. E faʻavaivaia le faʻasologa o palatini, lea e aʻafia ai le tuputupu aʻe ma le toe faʻaleleia o meaola. O le liua o le polotini i meaʻai i totonu o le ate (neoglucogenesis) e faʻaleleia, ma o mea o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga (urea, ma isi mea) i le toto e faateleina.

O nei mea uma e aafia ai e le gata i le le lava o le inisalini, ae, e pei ona taʻua i luga, o isi mea e ola i meaola - hormones counter-hormonal, enzymes e faaleagaina ai le inisalini, mea e fusifusia ai le inisalini - nisi o proteins toto, gaʻo gaʻo, ma isi.

O tagata e maua i le maʻisuka masani e mafai foi ona i ai ni faʻamaoniga faʻapitoa o le faʻaleagaina o le tino - faʻamago ma vevela le paʻu, faʻamaʻi o mea e faʻaaogaina ai le nifo (dentontal disease), faʻaleagaina o maʻi paʻu o le tino, vascular, nervous system damage, visualization visa, etc. O le i ai o ia faitioga e tatau ona faʻalavelave ma manaʻomia se suʻesuʻega faapitoa o le maʻisuka. I taimi taʻitasi, o le suʻega e sili atu ona talafeagai mo tagata o loʻo faʻatuʻi atu i le faʻamaʻi, o tamaiti o latou matua poʻo aiga vavalalata o loʻo maua i le maʻisuka, oi latou ua mamafa, fafine ua fananau mai tamaiti e sili atu i le 4.5 kilokalama, tagata matutua o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi ma isi.

O le faʻavasegaina o le ituaiga ma le natura o le maʻisuka, o le faʻataʻitaʻiina o lona tulaga, fomai ma le tomai o le au faigaluega, o le tofiaina o togafiti togafiti, faʻavasegaga eseese ua faʻatulagaina. O le taatele o le tuʻufaʻatasia o WHO i le maʻisuka.

Faʻafefea ona fesoasoani i le tagata maʻi

I aso nei, o le faafitauli tele mo le maʻisuka e le o le leai o togafitiga togafitiga, ae o lo latou lava paie. E tatau ona e taumafai e momotu oe lava, aoao e pulea lou mamafa, cholesterol ma le suka toto, ma o le a manino lava o le maʻisuka e mafai ona e ola lelei ma fiafia i faamanuiaga o lenei lalolagi mo le tele o tausaga.

O le mea sili e le o le tuʻuina atu o le asiasi atu i le endocrinologist pe afai e te lagona o se mea ua leaga. O suʻesuʻega muamua o maualuga maualuga o le suka e mafai ai ona e tuʻimomomoina le fomaʻi i lona lava mafaufau e faʻaaoga ai se meaai masani ma faamalositino.

Mea moni fiafia!

O suʻesuʻega talu ai nei na faia e se fomaʻi Siamani A. Teusher na faʻaalia ai o le faamalositino e fesoasoani i le inisalini e fusifusia i suauu. O le afe laasaga na faia ina ua uma le taumafataga o le a fesoasoani e faʻafefe toetoe lava o kullukose uma e maua mai i meaai.

O le tulafono muamua mo le maʻisuka o le siakiina pea o le toto toto, mamafa o le tino ma le toto. O le mea lea, o le mea muamua lava e tatau ona e maua o le:

Manatua o le natura ma le masani ai o meaai e taua tele. O le fegalegaleaiga o meaai ma fualaau faasaina e tatau ona lamolemole ma le faalavelaveina. E tatau ona i ai i taimi uma ni sukalati poo ni suka suka ia te oe, pe a pa'ū le maualuga ole suka.

O faʻaaliga uma o amio ma le ola e mafai ona maua i le aʻoga mo le maʻisuka, lea e faatulagaina i faʻalapotopotoga faʻapitoa taʻitasi.

O aiga o le tagata maʻi e tatau foi ona auai i le tele o vasega ina ia nofouta i uiga o le faamaʻi, ma sau i le fesoasoani i le taimi.

O tulaga sili ona taatele e sili ona taatele o le gasegase ma le hypoglycemic coma. E taua le aua nei fenumiai i se tulaga faapea, ae ia galue filemu, ae vave.

Fesoasoani i le hypoglycemia

Faailoga o se pa'ū i le toto suka:

  • faateleina le faʻaleagaina
  • tagi
  • Tachycardia
  • ogaoga vaivai
  • le mautonu
  • vailaʻau faʻasolosolo faʻasalalau (faʻalautele le sosolo o le tino atoa),
  • ogaoga
  • faʻanununununuʻi mafaufau.

E tatau ona vave fuaina le maualuga o le suka, faatasi ai ma faailoga i lalo o le 5 mmol / lita, ia tuʻuina atu soʻo se kulimi gaʻo (sugar, falaoa paepae, sukalati). A maeʻa le 10 - 15 minute, faʻalua le siakiina o le toto. Afai e leai se suiga, ia vave valaau vave i se taʻavale.

Gaoioiga mo le hyperglycemia

Faailoga o maualuga maualuga o le:

  • O le fia inu ma le susu
  • Uiga masani
  • Vaʻai matala
  • Naʻo, vomili e mafai,
  • E mafai ona e sosogi mai le acetone mai lou gutu
  • Faʻasalaga o le tiga matuitui.

A maeʻa fua le maualuga o le suka, ma faʻamaoniga i luga atu o le 10 mmol / lita, ia faia se iniseti o insulin. Ole fua muamua e le tatau ona sili atu i le 2 iunite. pe a uma le 2.5 - 3 itula, siaki le tulaga o le toto, ma tatipi isi 2 iunite. O le faʻaaogaina faʻasalaga ole inisalini puupuu o le a faʻaitiitia ai le suka ma le aloese mai faʻafitauli le talafeagai.

Afai e pa'ū le tagata maʻi, ma e leai se auala e fuafua ai lona natura, ona foliga foliga lea o le algorithm of actions:

  1. Ave ese uma tagata sili ona manaia o le aiga mai nofoaga ma fale.
  2. Valaau i se falemaʻi.
  3. Afai e leai sou mita o le kulukose toto i luga o lou lima pe ua matua paʻu foi vaa ua le mafai ona ave le toto, tui 40% kulukose i lalo o le paʻu. O le nofoaga sili ona talafeagai o le pito i fafo o le suilapalapa, o lona vaega pito i totonu. O le tali e tatau ona i ai ao le i aveeseina le nila. Afai e toesea, tui inisalini ma faʻatali mo le 'au fomaʻi.
  4. I le taimi lea, e tatau ona tuʻu le tagata maʻi i luga o se mea papaʻe, vae i luga ae o le ulu, ulu i lona itu. O lenei mea o le a taofia ai le faʻasesega o le laulaufaiva pe afai e leiloa se tagata.

Ua alu pea le olaga

O le suʻeina o le maʻisuka e le o se faʻasalaga. Manatua, e nonofo tagata ma ia ma lagona le sili. E lava le tuʻuina atu o se faʻataʻitaʻiga o ni tagata lauiloa na faia se galuega ma se talaʻaga o le maʻisuka.

Bobby Clark

Mai le 13 o ona tausaga, na maua ai o ia i le maʻisuka ituaiga 1. Ae ui i lea, na mafai e le alii talavou ona avea ma se tala i luga o le hockey i le lalolagi ma se fetu muamua o le NHL.

Toma tafata

O le onosaʻi ile maʻisuka ituaiga 2 na maua le Oscar

Delta burke

I le avea ai ma se tagata maʻi i le maʻisuka, na mafai ai e ia ona feagai ma le mamafa o le mamafa, ma faʻavasega le maualuga o le suka toto e aunoa ma fualaau. O lana metotia o le soifua maloloina lelei ma savavali i aso uma.

Sylvester Stallone

O le maʻisuka ituaiga 1 e le taofia ai o ia mai le tumau i foliga lelei ma le auai i le fatufatuga.

E mafai ona e lisiina igoa iloga o le ad inititi. M. Bayarsky, A. Dzhigarkhanyan, A Pugacheva, Yu. Nikulin, M. Gorbachev, na taʻitaʻia i latou ma taʻitaʻia le olaga aupito sili ona malosi.

E taua le aua le faʻavaivai, ia tausisia pea le puleaina o maualuga o gaʻo, maua pea mea uma e te manaʻomia ile lima, ma sauni e fesoasoani ia oe i soo se taimi.

Tuua Lau Faamatalaga