Faʻasolosolo o le mea e gaosia ai le suavai Glucofage - faatonuga mo le faʻaogaina

Faʻamatalaga

Fua o le 500 mg, 850 mg:
Paʻepaʻe, lapotopoto, biconvex pusa vela.
O se vaega o le koluse e faʻaalia se toniga papaʻe paʻepaʻe.

Tosaga 1000 mg:
Paʻepaʻe papa, oval, biconvex, ufiufi ata, ma se lamatiaga i itu uma ma togitogia le "1000" i le tasi itu.
O se vaega o le koluse e faʻaalia se toniga papaʻe paʻepaʻe.

Pharmacotherapeutic properties

Metformin e faʻaitiitia ai le hyperglycemia e aunoa ma le taʻitaʻia i le atinaʻeina o le hypoglycemia. E le pei o le sulfonylurea, e le faʻamalosia ai le manava o le inisalini ma e le maua ai se aafiaga o le hypoglycem i tagata soifua maloloina. Faateleina le lagona o le taliaina o le toto i le inisalini ma le faʻaaogaina o le kulukose e sela. Faʻaititia le galu glucose gaosia e ala ile taofiofia o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis.
Tuai le faʻaaogaina o le intestinal absorption o le kulukose.

Metformin e faʻamalosia le faʻaogaina o le glycogen e ala ile galue i glycogen synthase. Faʻateleina le gafatia o femalagaiga o ituaiga uma o tagata gaosi pusa glucose transporters.

E le gata i lea, e iai sona aafiaga aoga i le lipid metabolism: e faaitiitia ai mea o le aofaiga o le cholesterol, lipoproteins maualalo ma triglycerides.

A oi ai le metformin, o le tino o le maʻi e tumau pea le falemaʻi pe faʻaititia foi le faʻalelei.

O suʻesuʻega a le falemaʻi na faʻaalia ai le aoga o le fualaau oona Glucofage ® mo le puipuia o le maʻisuka i tagata gasegase ei ai togafitiga faʻatasi ai ma isi faʻafitauli faʻafitauli mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, lea na le mafai ai e le olaga ona suia le pulea lelei o le maʻisuka.

Pharmacokinetics

Tuʻua ma tufatufaga
A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le metformin e faʻaogaina atoa mai le gastrointestinal tract. O le bioavailability atoatoa e 50-60%. O le maualuga maualuga (Cmax) (pe tusa o le 2 μg / ml poo le 15 μmol) i le plasma e ausia pe a mavae le 2.5 itula. Faatasi ai ma le taumafaina o mea taumafa, o le absorption o le metformin ua faaitiitia ma faatuai. Metformin vave ona tufatufaina atu i totonu o le tino, e masani lava e le noatia i masini plasma.

Metabolism ma le faʻamalosi
E faʻaaogaina i se tikeri sili ona vaivai ma faʻamalosi e fatugaʻo. Le faʻatagaina o le metformin i mataupu tau soifua maloloina e 400 ml / min (4 taimi e sili atu nai lo le faʻamaoniaina o le creatinine), lea e faʻaalia ai le i ai o le gaioiga faʻavavevave galue. O le afa-ola e tusa ma le 6.5 itula. Faʻatasi ai ma le le atoatoa, e faʻaleleia, o loʻo i ai le lamatiaga o le faʻamalosia o le fualaau faasaina.

Contraindications

  • O le gasegase i le metformin poʻo soʻo se mea lelei,
  • maʻi o le maʻisukacidosis, maʻi o le maʻisuka, coma,
  • gasegase o le tino po o le faaletonu o le tino (faiva clearinine iti ifo i le 45 ml / min),
  • tulaga ogaoga ma se lamatiaga o le atinaʻeina o le lafoaʻi taʻavale: faamalolo (ma le manava, vomia), faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave,
  • faʻamaoniga faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi poʻo le faʻasolosolo e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o hypoxia o meaola (e aofia ai le papaʻa o le fatu, faaletonu o le fatu tumau ma hemodynamics e le mafaagaloina, faaletonu o le respiratory failure, faʻaleagaina o le myocardial),
  • gasegase taotoga ma gasegase pe a faʻaalia le inisalini togafitiga (silasila i le vaega "Taʻiala Faapitoa"),
  • foia o le ate, gaioiga o le ate,
  • mea inu ava malosi, ava malosi ava malosi,
  • maʻitaga
  • lactic acidosis (e aofia ai le talafaasolopito),
  • faʻaaoga mo le itiiti ifo i le 48 itula muamua ma totonu o le 48 itula i le maea ai o le faia o le radioisotope poʻo faʻataʻitaʻiga x-ray faatasi ma le faʻaofiina o se mea vavalalata iodine (vaʻai le vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau"),
  • faʻaaloalo i se taumafataga o le hypocaloric (itiiti ifo i le 1000 kcal / aso).

Ma le faʻaeteete

  • i tagata matutua e sili atu i le 60 oeo loʻo faʻatino galuega mamafa mamafa, lea e fesoʻotaʻi ma le tele o le aʻafiaga o le atinaʻe o le lactic acidosis,
  • i tagata gasegase e le atoatoa le malosi (kiliaina le fatu 45-59 ml / min),
  • i le taimi o le susu.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le taimi o le susu

Pe a fuafuaina le maʻitaga, faʻapea foʻi ma le mea e tupu i le maitaga i tua o le aveina o le metformin ma le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona faamuta le vailaʻau, ma i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini o togafitiga ua faatonuina. E taua le faatumauina o le kulukose i totonu o le plasma toto i le tulaga e sili ona latalata ile masani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faaletonu ole fetal.

Metformin e pasi i susu susu. O aʻafiaga o pepe faatoa fananau mai i le taimi o le fafagaina ao faia le metformin e le o matauina. Ae ui i lea, ona o le tapulaa ole aofaʻi o faʻamatalaga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ao faagasolo le susu ole pepe e le fautuaina. O le faaiuga e taofi le susu-susu e tatau ona faia e mafaufau ai i aoga o le susu ma le ono lamatia ai aʻafiaga i le pepe.

Tosiga ma le pulega

Tagata matutua:
Monotherapy ma le tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemous mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • O le fua amata muamua e 500 mg poʻo le 850 mg 2-3 taimi i le aso pe a oʻo i taimi o taumafataga.
  • O aso uma e 10-15, e fautuaina e fetuunai le fua faatatau e faavae i luga o le fua o le fuaina o le maualuga o le kulukose i le plasma toto. O le faʻagesegese tele o le tui e fesoasoani e faʻaitiitia ai aʻafiaga mai le gastrointestinal tract.
  • Ole fua ole tausiga o le fualaau faasaina e masani ona 1500-2000 mg / aso. Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona vaevaeina le dose i aso taitasi i 2-3 inumaga. O le maualuga maualuga o le 3000 mg / aso, e vaevaeina i ni inumaga se tolu.
  • O tagata e maua metformin i doses o le 2000-3000 mg / aso e mafai ona tuʻuina atu i le vailaʻau Glucofage ® 1000 mg. O le maualuga ole fua fautuaina ua 3000 mg / aso, ua vaevaeina i 3 inumaga.
I le tulaga o le fuafuaina o le fesuiaiga mai le suʻeina o se isi sui o le tino: e tatau ona e taofia le toe tago i se isi vailaʻau ma amata ona ave Glucofage ® i le fua faatatau o loʻo taʻua i luga.

Faʻatasi ma le inisalini:
Ina ia ausia le lelei o le kulukose o le toto, metformin ma le inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa o togafitiga. Ole fua masani muamua o le Glucofage ® o le 500 mg poo le 850 mg 2-3 taimi i le aso, ae o le fualaau o le insulin e filifilia e faavae i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Tamaiti ma talavou:
i tamaiti mai le 10 tausaga le matutua, o le fualaau faasaina Glucofage ® e mafai ona faʻaaoga uma i le monotherapy ma faʻatasi ai ma le inisalini. O le fua amata muamua e 500 mg poʻo le 850 mg 1 le taimi i le aso pe a oʻo i taimi o taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso, e tatau ona fetuutuunai le fualaau e faʻavae i luga o le faʻamamafa o le kulukose toto.
Ole fua maualuga o aso taitasi o le 2000 mg, vaevaeina ile 2-3 doses.

Monotherapy mo vaʻaia:
O le masani masani o le 1000-1700 mg i le aso pe a oʻo i le taimi o taumafataga, vaevaeina i le 2 atumaga.
E fautuaina ina ia faʻaauau pea ona faʻafoe le mafaufau e iloilo ai le manaʻoga mo le faʻaaoga atili o le fualaau faasaina.

Tagata gasegase e le toe i ai le faaletonu:
Metformin e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase ma le faʻaogaina o le toilalo (faiva clearance 45-59 ml / min) i le leai o ni tulaga e mafai ona faʻaititia ai le aʻafia o le siako.

  • Tagata faʻamaʻi pipisi o le 45-59 ml / min: o le fua muamua o le 500 mg poʻo le 850 mg i le aso. O le maualuga o le dose e 1000 mg i le aso, vaevaeina i le 2 atumaga.
O le gaosiga o le fatu e tatau ona mataituina lelei (i le 3-6 masina).
Afai o le kiliaina creatine e sili atu i le 45 ml / min, e tatau ona taofi loa le vailaʻau.

Tomaʻi matutua:
ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le galuega, o le fua o le metformin e tatau ona filifilia i lalo o le siakiina masani o faailoilo o le galuega lapoʻa (ia fuafua le maualuga o le creatinine i le toto toto e le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga).

Taimi o togafitiga

Glucofage ® e tatau ona faia i aso uma, e aunoa ma le faalavelaveina. Afai e le toe faʻaaogaina togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona logoina le fomaʻi.

Faamatalaga lautele, tuufaatasiga ma le faiga o le faasaolotoga

Glucofage Long o se sauniuniga ole maʻisuka o le vasega biguanide ma le vaega galue malosi o le Metformin hydrochloride. Faʻaavanoaina i le faʻaaogaina o 500, 850, 1000 mg.

A faʻamalosia, e vave ona faasalalauina. O le maualuga o le faʻatuputupulaʻia e tupu pe a mavae le 2 itula i le maeʻa ai o le pulega

O lenei mea e mafai ai e oe ona ausia taunuʻuga nei:

  • faʻamaonia le toto toto
  • faateleina le tali o fusi i le hormone na gaosia,
  • maualalo le galu glucose gaosiga,
  • faaitiitia le tagofia o le toto ile kulukose,
  • aumai le mamafa o le tino i le masani,
  • faʻaleleia le faʻafefe o le lipid,
  • maualalo le cholesterol.

O pusa e aoga i vailaʻau.

I luga o le faʻatau, o le vailaau tuʻufaʻatasia o loʻo tuʻuina atu i pepa laulau, e ufiufi i se atigi biconvex o lanu paʻepaʻe. O le faʻatupulaia o le vaega galue o le 500, 850, 1000 mg. Mo le lelei o le tagata maʻi, o le vailaʻau o vailaau faʻasaina ua togitogia i luga o le tasi afa o le laulau.

Pharmacology ma vailaau mo togafitiga

O le tuufaatasiga o maʻalaʻau e aofia ai le Metformin, lea e faʻamaonia ai le faʻaogaina o le hypoglycemic effect. I maʻi e maualuga maualuga le kulukose, e faʻaitiitia ai i le masani. I tagata ei ai kulūkose masani, o le toto toto e tumau pea e le suia.

O le gaioiga a le vaega galue e faʻavae i luga o le faʻamaina o le kulluoneone ma le glycogenolysis, o le gafatia e faʻalauteleina le lagona o le inisalini ma faʻaitiitia le faʻamalamalamaina i le gastrointestinal tract. E le gata i lea, o lenei vailaau faʻavavevaveina ai le gasegase faagasologa i le tino ma faʻaitiitia le cholesterol.

O le maualuga o le maualuga o le Metformin e mataituina 2-3 itula pe a uma ona puleaina. O se vaega o le Glucophage Long o se tulaga maualuga o le fusifusia i masini plasma. O le vaega autu o loʻo aʻafia e fatuga ma gaʻo i totonu o le 6.5 itula.

I le maeʻa ai o le Glucofage, faʻamaeaina le faʻalauiloa o Metmorphine GIT. O le vaega malosi o le vave tufatufa atu i le gaʻo atoa. O le tele o tagata e mafua mai i fatugaʻo, o le isi e ala i le manava. O le faagasologa o le faʻamamāina o vailaʻau e amata i le 6.5 itula i le maeʻa ai. I tagata gasegase ma faʻafitauli o fatugaʻo, o le afa-ola e faʻalauteleina, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le cumulation o Metformin.

Faailoga ma le faʻailoga

E tusa ai ma faatonuga o loʻo tuʻuina atu i le Glucofage, o loʻo taʻuina mai mo le maʻisuka ituaiga 2, oeo loʻo le fiafia e ui lava i le tausia o togafitiga.

O le tele o tagata gasegase e faʻaaoga Glucofage e leiloa le mamafa. I lenei tulaga, e tatau ona e mulimuli i se taumafa maualalo-kalori ma faia se seti o aso faaletino. O lenei mea e mafai ai e oe ona ausia taunuuga sili ona lelei i se taimi pupuu.

E pei lava o soʻo se vailaʻau, o le glucophage o loʻo i ai le faʻasaʻo.

Ua faasaina le vailaʻau faasaina:

  • tagata e le faʻaaloalo i se tasi o vaega,
  • ma le coma poo le ketoacidosis o le maʻisuka,
  • ma le galue le talafeagai o fatuga ma fatu,
  • faatasi ai ma le faʻavavevaveina o faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi pipisi,
  • faatasi ai ma le taumafa tutusa o le ava malosi,
  • ma le faʻafefe o le tino,
  • i le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • faatasi ma lactic acidosis,
  • 2 aso ao lei faia le leitio ma le 2 aso talu ona maeʻa,
  • tagata ei lalo o le 10 tausaga
  • pe a maeʻa le malosi o le tino.

O le aveina o pills e tagata matutua o loʻo faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le togi muamua o le toto e 500 poʻo le 850 mg, lea e vaevaeina i ni atopaʻu. O fualaau o loʻo ave faʻatasi pe vave pe a uma se taumafataga. O se suiga i le metotia e faia i le maeʻa ai o se suiga i le faasinomaga o le suka.

O le fua pito i maualuga e 3000 mg i le aso, lea e vaevaeina foi ile tele o atopa (2-3). O le faʻagesegese o le faʻaogaina o le mea galue i le toto e faʻaopopoina, o le itiiti ifo o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract.

Aʻo faʻapipiʻi le Glucofage Long ma inisalini, o le togafitiga fautuaina e 500, 750, 850 mg 2-3 taimi i le aso. O le inisalini e faʻatonutonuina e le fomaʻi.

O pusa e faʻaaogaina uma i isi vailaʻau, ma eseese. I tulaga tulaga ese, o le taliaina e taliaina mai le sefulu tausaga. O le vailaau ua faatonuina e le fomaʻi e faʻavae i luga o le faʻasalaga o le suka toto. Ole laʻititi ole 500 mg, ole maualuga e 2000 mg.

Mamai Faapitoa ma Faatonuga

Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi, suesue i itu e aʻafia ai, ma faamasani oe i fautuaga mo tagata gasegase o se vaega faapitoa:

  1. Tausaga o le maʻitaga. O le taliaina o le kalafafaʻiloga i le vaitau o le fanauina o se tamaititi ma le lactation e matua faʻasaina. O le kulūkose toto e tausia e ala i le tuiina o le inisalini. O le faʻasaina o fualaau aina i le taimi o le susu e mafua ona o le le lava o suʻesuʻega.
  2. Tamaiti matutua. O le faʻaaogaina o le glucophage e tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga e le manaʻomia. E i ai le moni o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e tamaiti o le 10 tausaga. Puleaina e se fomaʻi e faʻatagaina.
  3. Tagata matutua. Ma le faʻaeteete, e tatau ona e ave vailaau mo tagata matutua o loʻo mafatia mai fatuga fatu ma fatu. O le togafitiga e tatau ona mataituina e se fomaʻi.

I nisi faʻamaʻi poʻo aiaiga, e ave faʻamalosi le vailaʻau faʻamaonia, poʻo le faalēaogāina lautele:

  1. Lactic acidosis. Mai lea taimi i lea taimi, faatasi ai ma le faʻaaogaina o Metformin, lea e fesootaʻi ma le i ai o le toilalo i se maʻi. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le vevesi maso, tiga i totonu o le manava ma le hypoxia. Afai e masalomia se faʻamaʻi, o le tolopoina o fualaau faasaina ma faʻatalanoaga faʻapitoa e talafeagai.
  2. Toto fatu. I le tulaga o le le atoatoa o le aoga, e tatau ona faʻaaogaina le matua faʻaeteete, ona o le tino na te ave uma le avega o le aveesea o Metformin mai le tino. O le mea lea, ao leʻi amataina le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona totogi le mafaufau i le maualuga o le creatinine i le toto toto.
  3. Togafitiga. E taofi le lua i le lua aso ao lei faia le taotoga. O le toe amataina o togafitiga e amata i se taimi talitutusa.

I le oona tele, o le faaaogaina o fualaau e fesoasoani i le ituaiga 2 maʻisuka e faʻamaonia ai lo latou mamafa. I le vaega o le tagata maʻi, o le tausisia o se soifua maloloina maloloina o le a manaomia lea e tatau ai ile aofai o kalori ia le itiiti ifo ma le 1000 kcal i le aso. O le faʻafeiloaʻiga o suʻega suʻega o le a mafai ai e oe ona mataʻituina le tulaga o le tino ma le aoga o le glucophage.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

O le lisi o aʻafiaga o le itu mai le tagofia o fualaau faasaina e faʻavae i le tele o suʻesuʻega faafomaʻi ma iloiloga o maʻi:

  1. Faʻaitiitia le Faʻamamaina o le Suka B12 e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi e pei ole ania ma lactic acidosis.
  2. Suiga i le tofo.
  3. Mai le gastrointestinal tract, manava manava, tiga i totonu o le manava, ma le leai o se manaʻoga e matauina. Faataitaiga o loʻo faʻaalia ai o le faʻamaoniga faʻamaoni o loʻo maitauina i le tele o tagata mamaʻi ma pasi i totonu o ni nai aso.
  4. I le avea ai o se faʻafitauli faʻafuaseʻi, o le urticaria e mafai.
  5. O le faʻasalaga o faiga faʻasolosolo e mafai ona oʻo atu ai i tulaga e leʻi vaʻaia, o se taunuuga o le faanatinati vave faʻaaogaina o laupepa e mafai.

Tafaoga faʻamalosi ma Analogs

Ole aʻafiaga o le vailaʻau o Danazol e le mafai ai ona faʻaopoopoina ile Glucofage. Afai e le mafai ona vaʻaia le fualaau faasaina, o le vailaau e faʻafetaui e le fomaʻi.

O vailaau oona e aofia ai le ava malosi e faateleina ai le lamatiaga o le alotosic acid.

Ole fua tele o le chlorpromazine (sili atu ma le 100 mg / aso) e mafai ona faʻateleina le glycemia ma faʻaitiitia le maualuga o le faʻasaina o le inisalini. Fai le fetuunaiga e manaʻomia e fomaʻi.

O le faʻaopoopoina o faʻatoʻaga o faʻasolosolo e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le siako. E faʻatagaina le ave o le kullufafa ma le maualuga o le creatinine e itiiti ifo i le 60 ml / min.

O fualaau oona e maua i le Iodine e faʻaaogaina mo le fluoroscopy i tagata gasegase e maua ai fatuga o fatugaʻo e mafua ai le siama lactic. O le mea lea, pe a faʻamaonia se tagata maʻi e le x-ray, o le soloia o laulau e tatau.

O le aafiaga o le hypoglycemic o le fualaau faasaina ua faaleleia e le sulfonylurea, insulin, salicylates, acarbose.

O analogs e faʻaaogaina fualaau oona e faamoemoe e sui ai le fualaau faasaina autu, o la latou faʻaaoga ua malilie faatasi ma le fomaʻi:

  1. Vaevae. Faʻatulagaina mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le gaogao maualuga. Faʻaaoga i le monotherapy ma faʻatasi ai ma le insulin.
  2. Glycometer. O se vailaau mo le maʻisuka ituaiga 2 e ono aʻafia i le gaʻo. E mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 1 faʻatasi ma le inisalini.
  3. Dianormet. E fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le homone, aemaise lava mo tagata mamaʻi e iai le gaʻo gaʻo.

O nei analogues e manaʻomia ma lauiloa i le maʻisuka ituaiga 2.

Pharmacokinetics

I le tino o le tino, o mea gaosi o le Glucofage e faateleina ai le lagona o sela i le inisalini, lea e faaitiitia ona o le i ai o le maʻisuka ituaiga 2. O le kulukose e amata ona sili atu le malosi o le maso ma isi masini, ma o le maualuga o le toto e paʻu ai. I le taimi lava e tasi, o lona gaosiga i le ate ma le inu i totonu o le gastrointestinal tract (GIT) faʻaitiitia. I le taimi lava e tasi, o le metformin e masani lava e le aofia ai i le metabolism ma ua faʻavaveina e ala i fatuga o le ono i le valu itula talu ona ave pepa.

Po o le a lava le suka o le toto, o le vailaau e fesoasoani e faateleina le metabolism lipid, e faaitiitia ai le mamafa o triglycerides, lipoproteins ma le cholesterol. I le taimi lava lea e tasi, o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis ua faʻamaonia, lea e mafua ai le faaleleia atili o le soifua maloloina o le tagata maʻi. O le maualuga pito i maualuga pe a maeʻa le Glucofage e lua i le fitu itula pe a uma le faʻafofoga tautala, faʻalagolago i le a le ituaiga laupepa na faʻaaogaina. I le taimi lea, o vaega o le vailaʻau e maua ai le taimi e faʻamaʻaina ai i totonu o le vaega o meaʻai, ma o latou bioavailability, o se tulafono, e silia i le 50-60%.

Faiga faʻavae, faʻavae ma tulaga e teu ai

I le taimi nei, o le vailaau oona e maua i ituaiga e lua: papaʻi laka ma Glucophage XR. O le mea lona lua e ese mai le muamua e ala i le toe faʻagaloaina umi o le mea galue, o lona uiga o le aafiaga o ia mea e tupu mulimuli ane. O laupepa e lalagaina XR o loʻo faʻatau atu i falemaʻi i totonu o pusa e tolusefulu po o le onosefulu.

O le masani masani, o le glucophage e le o faaumiumi e ofoina atu i tagata faatau i totonu o pusa e tolusefulu i le ono onomea. E avanoa i ituaiga e tolu: Glucofage 500, Glucofage 850 ma Glucofage 1000. O le mea lea, o laulau taʻitasi, e fuafua i le faailogaina, e aofia ai le 500, 850 poʻo le 1000 milligrams o le mea galue - metformin hydrochloride. I le taimi lava e tasi, o mea o loʻo aofia ai i lenei vaega i pusa a le XR ua faʻamautuina ma e oʻo atu ile 500 milligrams.

E pei ona taua mai i faatonuga mo le faʻaaogaina ma le vailaʻau, e tatau ona teuina i se mea matutu, pouliuli i le vevela e leai se sili atu i le 25 tikeri Celsius. E le tatau ona maua e tamaiti le faʻamaonia i fualaau, aua o lenei vailaau e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata pe a faʻaaogaina le talafeagai. O le soifuaga o Glucophage 1000 ma le XR e tolu tausaga, ma le Glucofage 500 ma le 850 e lima tausaga.

Le auala e faʻaaogaina ai fualaau faasaina

Faʻailogaina o le glucopifa mo le faʻaaoga e tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Faatasi ai ma lenei ituaiga o le faamaʻi, ua lava le inisalini e maua i totonu o le tino o le tagata, ae o le kulukose o loo feaveai e le o lelei ona uuina e okeni ma fusi. E mafua ona o le faʻavaivaia o le atigipusa o loʻo i luga o le silasila o le siama, ona o le mafuaʻaga lea e le amanaʻia e sela le inisalini ma e le fegalegaleai ai. E masani lava, o le maʻisuka ituaiga 2 e le manaomia ai togafitiga faafomaʻi, ma o le togafitiga e oʻo mai i le na o le faʻasaʻoina o le maʻi i meaʻai ma masaniga faaletino. Afai e le fesoasoani nei metotia, o fualaau e pei o le kullufafu e faʻaaogaina, lea e masani ona faʻamatalaina e pei o le monotherapy. I le auala e faʻaaoga lelei ai ituaiga pepa o loʻo i ai nei, e tatau ona e malamalama atili i auiliiliga.

1) Faʻasologa o le gaioiga o faʻataʻitaʻiga masani o loʻo faʻamaonia i tagata gasegase i ni pepa e aofia ai 500, 850 poʻo 1000 milligrams o le mea galue, e faʻatatau i aso masani, lea ua fuafuaina e le fomaʻi. O fualaau e tatau ona faia i le taimi pe a maeʻa foi taumafataga, e aunoa ma le faimama ma inu i le vai. O le aafiaga o ia mea e tupu pe a uma le lua i le tolu itula ma tumau seia oʻo i le isi togafitiga. Ole fua ole aso mo se tagata matua e 1500-2550 milligrams ma e aofia ai le ave tasi o le papa i le taeao, aoauli ma le afiafi. I lenei tulaga, e le mafai ona e aveina le silia ma le 3000 milligrams o metformin i le aso, talu ai o lenei aofaiga o le maualuga lea faatagaina.

Mo tamaiti e sili atu i le sefulu tausaga le matua, lea ua faʻamaonia foi Glucofage mo le faʻaaogaina, o le maualuga pito i aso taitasi o le 2000 milligrams o le mea galue malosi. E le gata i lea, i le amataga lava o le faagasologa o togafitiga, e le sili atu i le 850 milligrams, pe a maeʻa ona siitia i aso uma. Afai e faʻaaogaina e le tamaititi le inisalini i le taimi e tasi e pei o maʻa, e tatau ona fetuunai le fua o le mea mulimuli e tusa ai ma le maualuga o le suka o le toto.

O le siʻitia faʻateleina o fualaau o loʻo fautuaina foi mo tagata matutua. I le taimi muamua, e mafai ona avea ma 1000-1500 milligrams o metformin i le aso, ona faasolosolo malie lea ona faateleina i le faagasologa o le masina. Afai o fua o le kulukose i totonu o le toto e faʻaalia ai lona le lava, o le fua, e ese mai, ua faʻaititia. Mo tagata matutua ma tagata gasegase o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatugao, mo latou o fualaau masani o le fualaau faasaina ua fuafuaina i le tagata lava ia pe a maeʻa ona pasia le suʻesuʻega talafeagai.

2) Faʻasologa o le Glucophage XR umi faʻaalia e faʻaaogaina e faʻatatau i le auala tutusa e pei o le Glucophage o mea masani lava. O le eseesega i le mea muamua o le manaʻoga e ave laupepa e le tolu, ae faalua pe faalua i le aso, o le aʻafiaga pe'ā maeʻa le tagofia o fualaau faasaina e ono i le fitu itula pe a maeʻa ona e aveina, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina e le masani. I le avea ai o se tulafono, i le amataga lava o le togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona ave se tasi laulau i le aso, e aofia ai le 500 miligrams o le metformin. Mulimuli ane, o le vailaau e fetuutuunai e tusa ai ma suiga o le ata o le faamai. E le sili atu ma le tasi i le lua vaiaso ona tupu mai le fua ole aso. A leai, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose o le toto, lea e ono le iloa e le tagata maʻi, ma tuʻuina atu lona soifua maloloina i le lamatiaga.

O le sili atu i le tulaga o Glucophage ma le Glucophage XR e mafai ona taitai atu ai i ni taunuuga matuia. E mafai e le tagata maʻi ona tupu se siama lactic acid, e manaʻomia vave ile falemaʻi ma se togafitiga faafomai i togafitiga. Ina ia mafai ona aveese le metformin ma lactate mai le tino, e mafai ona manaomia le maʻi vevela ma isi oloa gasegase tigaina. O le mea lea, o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e tatau ona togafitia i le maualuga o le matafaioi, e aunoa ma le faateleina o le aso e aunoa ma le malamalama o le fomaʻi.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Talu ai ona o mea faʻapitoa o Glucophage, e le fautuaina e faʻapipiʻi faʻatasi ma vailaʻau vailaʻau ma vailaau eseese. O loʻo matou talanoa e uiga i sui o le radiopaque o le iodine: Danazole, Nifedipine, Chlorpromazine, glucocorticosteroids, ethanol, fomaʻi faʻasolosolo, beta2-agonists, vailaʻau faʻamaʻi ma le inisiua ACE.

1) O soʻo se mea e maua ai le uila e faʻaaogaina i le taimi o faʻataʻitaʻiga faʻa-leitio ua faʻaseseina mo le faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma le kalapu. O la latou faʻasigaga e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le siako acid i le tagata maʻi. O le mea lea, o le suʻega i ia mataupu e tatau ona tolopoina, poo le taimi na faia ai, ia teena le tagofia o fualaau faasaina. Ina ia faia lenei mea, ua lava lava le taofia o le ave o le maa i aso e lua ao lei faia le taotoga ma toe amata i le lua aso pe a maeʻa.

2) O le ethyl alcohol, o se vaega o mea inu ava uma ma o loʻo iai i nisi vailaʻau, e le o fautuaina foi e tuʻuina atu i le Glucofage. Ua toe faamalamalamaina lenei mea e le lactic acidosis, lea e mafai ona atiae e faasaga i le tala o le ava malosi. E moni lava lenei mea mo tagata o loʻo mafatia i le toilalo o le ate, ma mulimuli ai i se meaai maualalo-calorie ma faʻaaogaina sina meaʻai.

3) O le chlorpromazine i le togafitiga o le hypoglycemia Glucofage e tatau ona faʻaaogaina ma le faaeteete lelei, aua e faʻaleleia ai le suka toto, faʻaitiitia le faʻasaʻoina o le inisalini. Aemaise lava, e faʻaaogaina i gaʻo tetele o Chlorpromazine - e silia ma le selau piligrams i le aso. Afai e le mafai ona mumusu e ave, e tatau i le tagata maʻi ona saunia mo le mea moni o le a tatau ona ia fuaina pea le suka i le toto ina ia aloese ai mai le vevela o le hypoglycemia.

4) O le Nifipipine i lona atoaga e le afaina ai le faagasologa o le faʻamaʻiina o le fualaau faasaina, ae mafai ona faʻalauteleina lona faʻamalosi, ma, e tusa ai ma lea, le maualuga o le faʻamoemoe. O le mea lea, ao ave lenei vailaau faʻamalosi, o le fua o le kalafafaʻiloga e tatau ona fetuunaʻi e ala i le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

5) O le Dinazole e faʻatasi ma vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona faʻateleina ai le kulukose toto, o lea e tatau ai ona e musu e faʻaaoga i le taimi o togafitiga faafomaʻi. Afai e le mafai ona faia lenei mea mo nisi mafuaaga, e tatau ona faia suiga i aso o Glucofage.

6) Glucocorticosteroids (GCS) faʻapupulaina le maualuga o le toto ma, i lalo o tulaga leaga, e mafai ona mafua ai le kososis. Ona o le mea moni o nei fualaau oona ma fualaau oona e faʻaitiitia ai le faapalepale o le kulukose, o le faʻaogaina faʻatasi i le taimi lava e tasi ma le Glucofage e manaʻomia ai le fetuunaiga o aso o aso mulimuli.

7) Faʻasalaga Beta2-adrenergic, faʻaalia mo le faʻaaoga e pei o le injections, faʻaosofia ai le peta2-adrenergic receptors, faʻateleina le faʻamasinoga o le kulukose i le plasma toto. O lenei mea e ono manaʻomia ai le tagata maʻi e faʻaopoopo nisi fuataga e faʻafetaui ai le hyperglycemia, lea e pei o le tulafono, e aofia ai le manaʻomia e tuiina pea le inisalini i totonu o le toto.

8) E le fautuaina faʻasolosolo totogo e faʻaaogaina faʻatasi ma le Glucofage, aemaise lava i le i ai o le le atoatoa. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le lactic acidosis faatasi ai ma taunuuga uma.

9) O auala mo le puleaina o le maualuga o le toto, lea e aofia i le vaega o le ACE, e le fautuaina mo le faʻaaoga aʻo aveina le kalapu. Latou te faʻaitiitia le toto toto ma e mafai ona taʻitaʻia ai le glucose, ma mulimuli mai ai le matelaina o le faiʻai.

10) O vailaau faʻateʻa, e aofia ai le Morphine, Quinine, Amiloride, Triamteren, ma isi mea, e mafai ona oʻo mai feteenaiga ma metformin, e taofia ai lona faʻafefe. O le mea lea, e tatau ona e aloese mai le faʻaaogaina ao latou tagofia le fualaau.

Faʻaiʻuga

O le faʻaaogaina umi o le vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i le tele o aʻafiaga leaga, lea e tatau foi ona taua. Mai faʻamaoniga aloaia mo vailaʻau, e mulimuli mai e mafai ona aʻafia ai itu nei:

  • faaitiitia le tofo i taimi o taumafataga,
  • afaina fualaau: manava, vomiting, tiga o le tino,
  • lactic acidosis
  • eleʻele eletise o le vailaʻau B12 (aemaise lava le taua mo le measina megaloblastia),
  • paʻu o le paʻu, mumu, toso,
  • hepatitis (masani i le i ai o mea faʻaosooso faʻaosooso).

E taua le maitauina o faʻatelega sili ona taatele i togafitiga faafomaʻi, o mea ia e aofia ai i mea muamua e lua mai le lisi e fesoʻotaʻi saʻo ma le faʻafefeteina. O nisi o aʻafiaga pito i luga o loʻo tupu i tagata gasegase e seasea ona tupu, pe tusa o le tasi mataupu mai le fia afe. O le a aoga e faʻaopopo i le muamua o faailoilo o le soifua maloloina pe a uma ona e tago i le fualaau faasaina, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e aloese mai ni faʻafitauli.

Faatonuga faapitoa

I suʻesuʻega talu ai nei, na maua ai o le glucophage e le afaina ai le soifua maloloina o tamaiti ao faagasolo tausaga o le soifuaga. Ae ui i lea, o lenei vaega e le mafai ona taʻua o suʻesuʻega atoa, ma e le fautuaina e fomai le faʻaaogaina o vailaʻau i le sefulu i le sefuluvalu tausaga. O le mea lea, i tamaititi, o lenei meafaigaluega e masani ona le faʻaaogaina ma e masani lava ona sui i ni mea e sili atu le saogalemu.

O le taulaiga faapitoa i aʻafiaga le lelei e maua mai le tagofia o fualaau faasaina e tatau ona tuʻuina atu i tagata o loʻo mafatia mai le afaina ona o faʻamaʻi pipisi. E masani lava, o la latou togafitiga e tutusa ma se taumafa paleni, lea, faatasi ai ma le maualuga o le metformin, e mafai ona oo atu ai i le le atoatoa o le suka o le toto. E faʻaaoga tutusa lava i le tasi tikeri poʻo le isi foi i isi tagata maʻi uma e iai se faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2. I la latou tulaga, o le inisalini o togafitiga e faʻaaogaina e na o se tuusaunoaga, ma o le faamamafa autu o le faʻateleina o le gaioiga faaletino ma tosoina i luga o le taumafataga.

O le glucopifa na o ia e le mafai ona mafua ai le hypoglycemia, ae i le tuufaatasiga ma fualaau oona, o lenei faafitauli e sili ona talafeagai. O le mea lea, e leai se mea e mafai ai ona tuu faʻatasi le vailaau faʻatasi ma iodine e iai le radiopaque agents ma isi vailaʻau o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina i le vaega "fefaʻatauaiga faʻamalositino". Soo se mea e te faia i lenei itu e tatau ona faʻamaopoopoina ma le fomaʻi, o le a iu lava ina maua se faaiuga; e mafai pe e le mafai ona e faʻaaoga faʻamalosi faapitoa o fualaau faasaina.

Faaiuga

O le glucopifa o se vailaau e le afaina tele ma na o ia lava e le mafai ona faʻalavelaveina le ata o le faʻamaʻi ma le hyperglycemia. Ae ui i lea, i le faʻatasi ai ma isi auala, e mafai ona avea ma se taufaʻatau i le soifua maloloina o le maʻi. O le lisi o faʻasalaga mo lona faʻaaogaina ma le numera o aʻafiaga e ono aʻafia ai, e laiti, ae o nisi o na mea e matua ogaoga ma, i le leai o se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi, e mafai ona oʻo atu i faʻamaʻi sili atu ona ogaoga. O le mea lea, e mafai ona e faʻaaogaina lenei vailaʻau na o oe lava ia i lau lava faʻalavelave ma le lamatiaga.

Manatu faʻatau

Mai manatu o tagata maʻi, e mafai ona tatou faʻamaonia o le Glucofage e aoga tele mo le faasaʻoina o le suka toto, ae ui i lea, o lona faʻaaogaina faapitoa mo le leiloa o le mamafa e le talafeagai, talu ai ona o le tele o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai.

Mo le taimi muamua na matou faʻalogo ai e uiga i Glucofage mai lo matou tinamatua, o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga 2 ma e le mafai ona faʻaitiitia le suka aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau. Talu ai nei, na faatonuina ai e le endocrinologist ia Glucophage ia te ia i se fua o le 500 mg faalua i le aso. O le mea e ofo ai, o le suka na faʻaititia i le afa, leai ni aʻafiaga na iloa.

Ou te aveina glucophage talu ai nei. I le taimi muamua, sa ou lagonaina se maʻi laitiiti ma maua ai se lagona o le le toʻa i le manava. Ina ua mavae pe a ma le 2 vaiaso na o ese mea uma. O le faasiliga o le suka na faaitiitia mai le 8.9 i le 6.6. O laʻu tui e 850 mg i le aso. Talu ai nei sa amata ai ona ou alu, atonu o se fualaau tele.

Galina, 42 tausaga. Lipetsk

Ou te taliaina Glucofage Long ina ia mafai ona leiloa le mamafa. O le metotia ua fetuunai e le endocrinologist. Na ou amata i le 750. Ou te 'ai e pei o taimi uma, ae o loʻu naunau mo meaai ua faaitiitia. Sa amata ona ou alu soo i le faletaele. Na galue ia te aʻu o se faamama faamama.

O le kiliva faʻafeiloaʻi e pei ona faʻatonuina e se fomaʻi. O se vailaʻau faʻamalosi mo le maʻisuka ituaiga 2, ae le o se mea e leiloa le mamafa. Na taʻu mai e laʻu fomai ia te au lenei mea. Mo le tele o masina sa ou aveina i le 1000 mg i le aso. O le maualuga o le suimuga o le suāsusu na vave paʻu, ma e lua 2 kilokalama.

Alina, 33 tausaga, Moscow

Vitio mai Dr. Kovalkov e uiga i le fualaau faasaina Glucofage:

O le tau o le glucophage e faalagolago i le fua o le mea galue ma le numera o laupepa i totonu o le afifi.O le tau maualalo e 80 rubles., O le maualuga e 300 rubles. E taua le matauina o sea eseesega i le tau e faalagolago i le tulaga o le atinaʻe, alauni fefaatauaiga ma le numera o tagata faufautua.

Faʻamataʻuga itu

Faʻasologa o meaʻai ma meaʻai:
E seasea ona tupu: lactic acidosis (tagai "Faatonuga Faapitoa"). I le faʻaaogaina umi o le metformin, e mafai ona mataʻituina le faʻaititia o le vitamini B12. Afai e iloa le measina megalobili, atonu e tatau ona mafaufauina le mafai o se ituaiga o mea.

Faʻasalaga o faʻalavelave popole:
E masani lava: faʻaosoosoina le tofo.

Manuaga o le gasegase:
E tele lava taimi: faʻalavelave, vomiting, manava manava, tiga o le manava ma le leai o se manaʻo.
O le tele o taimi latou te tutupu i le uluaʻi taimi o togafitiga ma i le tele o mataupu e pasi ane lava. I le puipuia o faailoga, ua fautuaina e te ave metformin 2 pe 3 taimi i le aso i le taimi pe a uma foi taumafataga. O le faʻaititia o le faʻaititia o le tino e mafai ona faʻaleleia ai le gasegase o le gastrointestinal.

Faʻafitauli mai le paʻu ma gaʻo faʻapipiʻi:
E seasea lava: o le paʻu o le paʻu e pei o le erythema, pruritus, faʻavave.

Faʻaleagaina o le ate ma le vaeluaina o le ate:
E seasea ona tupu: gaioiga o le ate ma le hepatitis, pe a maeʻa le metformin, o le a le toe i ai nei aafiaga le talafeagai.

O faʻamatalaga faʻasalalau, faʻasalalauga faʻatautaia, faʻamaonia faʻamalositino faʻamaonia i totonu o le aofaʻi o tamaiti i le vaitausaga 10-16 e faʻaalia ai o aʻafiaga o aʻafiaga i tamaiti e talitutusa ma le natura ma le mamafa ia i latou i tagata matutua.

Faʻasalaga

Togafitiga: i le tulaga o faailoilo o le lactic acidosis, e tatau ona taofi le togafitiga i le fualaau faasaina i le taimi lava lea, e tatau ona vave faʻamaʻi le maʻi ile falemaʻi ma, i le fuafuaina o le maualuga o lactate, e tatau ona faamanino le suʻesuʻega. O le fua sili ona aoga e aveese ai le lactate ma le metformin mai le tino o le fomaʻi. O togafitiga faʻapitoa e faia foi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Iuline-e aofia ai le leitio: faasaga i le talaaga o le faaletonu o le tino i tagata mamaʻi ma le maʻisuka, o le suʻesuʻeina o le leitio e faʻaaoga ai iodine e mafai ona aʻafia ai le atinaʻe o le lactic acidosis. Togafitiga ma Glucofage ® e tatau ona faalēaogāina e faalagolago i le gaioiga o gaʻo 48 itula muamua pe i le taimi o le suʻega X-ray e faʻaaoga ai iodine e iai le radiopaque agents ma e le toe faʻaaogaina muamua atu i le 48 itula mulimuli ane, pe a faʻapea o le galuega tele na aloaia e masani lava i le taimi o le suʻega.

Alu: faʻatasi ai ma le inu malosi o le ava malosi, o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o le siako acidosis e faʻateleina, aemaise i le tulaga o le:

  • le paleni o taumafa, taumafa maualalo-kalori,
  • foia le ate.
A o ave le fualaau faasaina, e tatau ona aloese mai le ava malosi ma vailaau oona ei ai le éthanol.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le lapataiga

Danazole: o le pulega tutusa o le danazol e le fautuaina ina ia aloese ai i le hyperglycemic effect of the latter. Afai e manaʻomia le togafitiga ma le danazol ma pe a uma ona taofi le mea mulimuli, e manaʻomia le fesuiaiga o fualaau o le Glucofage ® i lalo o le puleaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Chlorpromazine: pe a ave i inumaga tele (100 mg i le aso) faʻapupula le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaititia le faʻamalolo o le inisalini. I le togafitiga o antipsychotics ma pe a uma ona taofi le mea mulimuli, e manaʻomia le fetuʻunaʻi o togafitiga i lalo o le puleaina o le toto glucose concentration.

Glucocorticosteroids (GCS) aʻafiaga faʻapitoa ma aʻafiaga i le lotoifale faʻaititia le kulūkose toleni, faʻalauteleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o nisi taimi e mafua ai le kososis. I le togafitiga o corticosteroids ma pe a uma ona taofi le faʻaaogaina o le mea mulimuli, o le fesuiaiga o le fualaau oona Glucofage ® e manaʻomia i lalo o le faʻataʻitaʻiga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Diuretics: o le faʻaaogaina tutusa o togafitiga o le "gaogao" e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o lactic acidosis ona o le gafatia o le gaioiga o le tino. Glucofage ® e le tatau ona faʻamaonia pe afai o le kiliaina o le creatinine e sili ifo ile 60 ml / min.

Injectable Beta2-aʻoga faʻavae: faʻaleleia le toto o le kulukose e mafua mai i le malosi o le beta2-aʻoaʻoina. I lenei tulaga, e tatau ona taofiofia le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto. A talafeagai, e fautuaina le inisalini.
Faatasi ai ma le faʻaaogaina o togafitiga o loʻo i luga, o le tele o le siakiina o le kulukose o le toto atonu e manaʻomia, aemaise i le amataga o togafitiga. Afai e tatau ai, o le fua o le metformin e mafai ona fetuunai i le taimi o togafitiga ma pe a maeʻa.

Antihypertensive drugs, sei vagana ai angiotensin liliu mai inhibitors o le enzyme, atonu e faʻaititia ai le kulukose toto. Afai e manaʻomia, e tatau ona fetuunai le fua o le metformin.

Faʻatasi le faʻaaogaina o fualaau oona Glucofage ® s sulfonylurea, mea inosia, insulin, acarbose, salicylates hypoglycemia e mafai ona atiaʻe.

Nifaipine faʻaopoopo le absorption ma le tele o metformin.

Fualaau faasaina (amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren, trimethoprim ma vancomycin) o loo natia i totonu o le tele o lapisi o loo tauva ma metformin mo masini feaveai o taavale ma e ono mafua ai le faateleina o le C max.

Faʻatau

Pe i le tulaga o le afifiina o le fualaau faasaina LLC Nanolek:

Faʻatau
Gaosiga o faʻataʻitaʻiga o vailaʻau ma afifi (faʻapipiʻi muamua)
Merck Sante SAAS, Farani
Faʻamaumauga a le Center Semois, 2 rue du Pressoire Ver - 45400 Semois, Farani

Maualuga (faʻatauina o tagata) ma le tuʻuina atu o le puleaina lelei:
Nanolek LLC, Rusia
612079, itu o Kirov, itu o Orichevsky, nuu o Levintsy, mea faʻafomaʻi faʻapitoa "NANOLEK"

Faʻatau
O laʻasaga uma o gaosiga, e aofia ai le tuʻuina atu o le puleaina lelei:
Merck S. L., Sepania
Polygon Merck, 08100 Mollet Del Valles, Barcelona, ​​Sepania.

Talosaga a tagata faʻatau e tatau ona lafo i:
LLC "Merk"

115054 Moscow, st. Gross, i. 35.

Tuua Lau Faamatalaga