Sweetener Aspartame - faʻaleaga pe manuia?

Aspartame o le tolu suamalie faʻamalosi e taia ai le maketi i le 1981. O le mauaina o se mea suamalie na maua i se tulaga faafuasei e se saienitisi na aafia i le iloa o le gastrin mai le maila. Mulimuli ane, amata ona salalau mo le taumafa i le alalafaga taumafa.

E tusa ai ma le faʻavasegaga, i le fua faasaienisi, o le aspartame e faatatau i ogaoga suamalie. O le suamalie e taua o le molasses, fructose, lactose ma isi. O lona uiga, o oloa e mafai moni ona suitulaga i le suka i tulaga o le kalori ma le tikeri o le suamalie. O tagata ma tagata faʻatau e faafaigofieina le vaevaega ma faʻavasega aspartame e avea ma sui suka.

E talitonuina o le suamalie o se mea e leai ni meaʻai. E faia faʻatalanoa. E le o se natura, ae o le "kemisi", na ona tuu. Talia 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka.

Faʻamanuiaga o le Faʻaopoopoga

E manaʻomia e le Aspartame se fofo ona o le leai o calories, e le pei o le suka, suauu ma isi mea suamalie masani.

Fesoasoani mo vaega e tolu o tagata:

  1. Maʻi i le maʻisuka.
  2. "Nofonofo i lalo" i luga o meaai maualalo-kalori.
  3. Tagata taaalo.

Gasegase O tagata i lenei vaega o loʻo maua le avanoa e 'ai ai selu. Aspartame e le faateleina le kulukose o le toto, ae sili atu ona suamalie nai lo le suka.

O tagata i se taumafataga e mafai foi ona faʻaogaina ma le saogalemu lenei mea suamalie. Ave le lamatiaga o le faʻaitiitia o calories ma faʻaopopo lou mamafa e aunoa ma se faʻalavelave. Aspartame ei ai le calorie tau tutusa ma toetoe lava leai se mea.

I le tulaga lautele, o le maʻisuka, ma le le maua o le mamafa, ma tagata taaalo ua lotogatasi i le manao e tasi: ia 'ai le suamalie. O le mea lea mo le vaega lona tolu o tagata, e lelei foi le suamalie o le aspartame, aua o se mea alofa suamalie, pe a maeʻa e te le gaʻo.

Tala e uiga i le soifua maloloina

E tusa ai ma le aʻafiaga o le aspartame i le soifua maloloina o le tagata, o faʻauigaga leotele na leʻi faʻavae mo se taimi umi. O le suamalie e mafua ai le kanesa, e aofia ai mea oona. O loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se mea faʻaaoga e faʻapena ai tino! O le faʻamaʻi o le Alzheimer ma le tele o isi tala faʻailoga ua faʻaalia.

E faatagaina mo le faʻaaogaina i le Iunaite Setete, Rusia ma nisi o atunuʻu. Ma e le o se "soʻo se tasi," ae o le matagaluega o asiasiga mama. E taua le vavaeina o nisi o tala i auiliiliga.

Formaldehyde Production

O le autu o le talafatu, o le taimi e ulufale ai le aspartame i le tino ma le vaeluaina, ua gaosia le methanol. Ma o le methanol e liua i le formaldehyde, lea e faʻaaogaina i le morgue mo togafitiga o tino maliu. E le gata i lea, o le mea oona o le formaldehyde e maua i le tino. O lona fua matautia e 40 mg / kg. Afai e le mo se "ulugalii," o le tala fatu e mafai ona moni. Ae ui i lea, o le tino o le tagata ua faatulagaina eseese.

MuamuaO le methanol o loʻo taua i luga e le gata i se faʻaopoopoga gaosia, ae faʻapea foi i fualaau aina fou, fualaau faisua, suamalie fou ma suamalie. O le methanol o se natura, o lea, e talafeagai, formaldehyde faaputuputu i tagata e tatau ona avea ma sasa o le taimi nei ma o se tasi o faafitauli ogaoga o fomaʻi. Ma e tatau foi ona e lafoaia mea taumafa i fualaau faisua, fualaau aina ma le uaina. Fanau mai.

Lua, faafetai i le evolusione, ua leva ona mafai e le tino o le tagata ona aveesea mea e le talafeagai mo le galuega. Ma afai e le manaomia le methanol, o le mea lea, e alu ese ma e le faaputuputuina.

Tolu formaldehyde ia lava e maua i totonu o le toto toto ma i totonu o le toto i se aofaiga patino. Ina ia faʻaleagaina le soifua maloloina, e manaʻomia le 5.5 taimi sili atu nai lo mea o loʻo i totonu o le toto. Faʻatau i le numera o lita o Cola, lea e aofia ai le aspartame, e tatau ona e inu 90 lita o le inu i aso uma mo le 2 tausaga.

Oranges, faʻi, tamato ma isi fua o le methanol e mafai ona fesoasoani i le gaioiga. O le a le mea e tupu vave lava, e afaina ai le tino mai le aspartame poʻo le paʻu o le vevela?

Le amataga o le kanesa

I le autu o le oncology, o mea uma e sili atu ona faigofie. I le taimi atoa o loʻo i ai se mea manogi i luga o le maketi, e silia ma le tasi suʻesuʻega faasaienitisi na faia i luga o le mafutaga o le aspartame ma le amataina o maʻi mama i le tino o le tagata. O mea e maua saoloto i luga o avanoa o le fesoʻotaiga.

E leai se tino maliu i le 100 pasene ma e leai se isi mea e faʻaopoopo. E tutusa foi le faaaogaina i isi tala, e aofia ai faʻamaʻi Alzheimer ma isi ituaiga faʻamaʻi.

O le suamalie e matua saogalemu mo le tino o le tagata.

Soifua maloloina moni

E i ai se maʻi e taʻua "Phenylketonuria". O le maʻi faʻamaʻi lea na latou fananau mai ai. O se faʻamaʻi e le maua i soo se auala, sei vagana ai le tofi, o le mea lea o lenei vaega o tagata na o le pau lea o le faʻafitauli. O tagata mamai e tatau ona mataʻituina le maualuga o le phenylalaline, lea o loʻo i ai i le aspartame. E iloa le maʻi mai le fanau mai, o le mea lea atonu e le o le mea o loʻo i ai i le phenylalaline i lenei faʻaopoopoga o se mea na maua.

Le faʻaaogaina o le aspartame

Elemene o le aspartame e maua i oloa masani. I fua, fualaau faisua ma vine. O vine, tomato, moli, pineapple ma le tele o isi oloa e aofia ai elemene ole aspartame. Aspartame o loʻo maua i sua.

I le gaosiga o le aspartame e masani lava ona faaopoopoina i vai inu gaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Coca-Cola. E sili atu ona aoga nai lo mea suamalie masani, ma taugofie i nisi o taimi. Faʻaaogaina i le gaosiga o faʻamau, faʻamaʻi, fasi kulimi ma isi meaʻai suamalie. E tusa 6,000 oloa e faia ma le faʻaopoopoga o lenei mea.

O le Aspartame e faʻaaogaina i taaloga taʻavale e faaopoopo ai le suamalie i mea tau taaloga. E951 faʻapipiʻi foi i vailaʻau i pepa o fualaau, suamalie suamalie.

O le a le mea tutusa?

Faʻaopoopoga E951 faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i le alalafaga taumafa e fai ma sui o le suka masani. O se tioata paʻepaʻe, e le mafaamatalaina lea e vave faʻavave i le vai.

O se faʻaopoopoga mea taumafa e sili atu le suamalie nai lo le suka masani ona o ona mea o loʻo iai:

  • Phenylalanine
  • Asino le mea amino acids.

I le taimi o le mafanafana, o le suamalie ua toesea lona tofo suamalie, o lea o oloa ma lona faatasi ai e le aʻafia i togafitiga vevela.

O le fualaau kemikisi o le C14H18N2O5.

O le 100 g o le suamalie e aofia ai le 400 kcal, o lea e manatu ai o se vaega maualuga-kalori. E ui lava i lenei mea moni, o se vaega itiiti lava o lenei faʻaopoopoga e manaʻomia e avatu ai le suamalie o oloa, o le mea lea e le amanaia pe a fuafuaina le tau o le malosi.

O Aspartame e leai sona tofo lelei ma faʻaleagaina e le pei o isi mea suamalie, o le mea lea e faʻaaoga ai o se oloa tumaoti. O le faʻaopoopoga e faʻafetaui manaoga uma tau le saogalemu na faʻatuina e pulega o le pulega.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Faʻaopoopoga E951 ua faia e avea ma se taunuuga o le faʻapipiʻiina o meaola eseese amino, o lea e tofo ai le 200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka masani.

E le gata i lea, pe a uma ona faʻaaogaina soʻo se oloa ma ona initaneti, e tumau le umi nai lo le oloa masani.

Aafiaga i le tino:

  • e avea o se tagata e fiafia tele i le neurotransmitter, o le mea lea, pe a faʻaaogaina E951 i le tele o meaʻai i le faiʻai, o le paleni o le aufaasālalau e faʻalavelaveina,
  • e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulukose ona o le faʻaleagaina o le tino,
  • o le faʻaogaina o le glutamate, acetylcholine ua faaitiitia, lea e aʻafia ai le galuega a le faiʻai,
  • o le tino o loʻo faʻaalia i le atuatuvalega o le oxidative, o se taunuuga lea ua solia ai le galasticity o vaʻa toto ma le amiosaʻo o siama nerve,
  • e fesoasoani i le atinaʻeina o le atuatuvale ona o le faateleina o le mamafa o le phenylalanine ma le le atoatoa o le faʻasologa o le nerotransmitter serotonin.

O le faaopoopoga o le hydrolyzes vave lava i le tootoo laitiiti.

E le maua i totonu o le toto e tusa lava pe a uma ona faaaoga ni laasaga tetele. Aspartame ua paʻu i le tino i vaega nei:

  • elemene o totoe, e aofia ai le phenylalanine, acid (Aspartic) ma le methanol i se fua faatatau talafeagai o le 5: 4: 1,
  • Apalai masani ma formaldehyde, o le i ai lea e mafua ai ona afaina ona o le metanol.

O le Aspartame o loʻo faʻamalosia atili i oloa nei:

  • mea inu gaʻo
  • sosolo
  • uluga vaovao
  • Fale faʻafiafia
  • sua sua
  • mūmū
  • sweets mo tagata e maua i le maʻisuka
  • nisi fualaau faasaina
  • taaloga tau taumafa (faʻaaoga e faʻaleleia ai le manava, e le afaina ai le musika),
  • yogurts (fualaau aina),
  • vitamini faʻalavelave
  • sugar substitutes.

O se vaega o le mea suamalie o le faʻamalosiina, o le faʻaaogaina o oloa faʻatasi ai ma mea o loʻo i totonu e lafoaʻi ai le le fiafia i le taimi mulimuli. O le inu faatasi ma Aspartus e le fesoasoani i le fia inu, ae ia faaleleia.

O afea ma faʻapefea ona faʻaaogaina?

Aspartame e faʻaaoga e tagata e avea o se mea manogi pe mafai ona faʻaaogaina i le tele o oloa e tuʻuina atu ia i latou se tofo suamalie.

O faʻamaoniga autu o:

  • maʻisuka malosi
  • afaina po o le mamafa.

O le faʻaopoopoga mea taumafa e tele lava ina faʻaaogaina i le ituaiga o meaʻai e tagata e iai faʻamaʻi e manaʻomia ai le faʻatapulaʻaina o le suka poʻo lona faʻamaʻi atoa.

Talu ai e le faʻaaogaina le suamalie i fualaau faasaina, e faʻaititia ai faatonuga mo le faʻaaogaina e pulea ai le aofai o le faʻaopoopoga faʻaaogaina. O le aofaiga o le aspartame e faʻauluina i le aso e le tatau ona sili atu i le 40 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino, o lea e taua ai le iloa pe o fea o loʻo i ai lenei mea taumafa ina ia le sili atu i se tulaga saogalemu.

I totonu o se ipu inu vai, 18-36 mg o le suamalie e tatau ona faʻaitiitia. O oloa faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le E951 e le mafai ona vevela e aloese ai mai le leiloa o le tofo suamalie.

Le Mala ma Faamanuiaga o le Susu

O le suamalie ua fautuaina mo tagata ua mamafa tele poʻo ua maua i le maʻisuka, talu ai e leai ni vailaʻau.

O le aoga o le faʻaaogaina o Aspartame e matua masalosalo:

  1. O meaʻai o loʻo i ai le faʻaopoopoga e vave faʻapalaina ma ulufale atu i totonu o le inumaga. O se taunuuga, e lagona e se tagata le lagona faifaipea o le fiaaai. O le faʻateleina o le digestion e fesoasoani i le atinaʻega o suiga i totonu o le manava ma le faʻavaeina o siama faʻamaʻi.
  2. O le mausa o le inu pea i le inu ava malosi pe a maeʻa taumafa tele e mafai ona taʻitaʻia ai le cholecystitis ma le pancreatitis, ma i nisi tulaga e oo lava i le maʻisuka.
  3. Faʻaauau le faʻateleina ona o le faʻaopoopoga o le inisalini i le tali atu i le taumafa lelei o mea taumafa. E ui lava i le leai o le suka i lona tino mama, o le i ai o Aspartame e mafua ai le faateleina o le kulukose i le tino. O se taunuuga, o le maualuga o le glycemia ua faaitiitia, o le lagona o le matelaina ua tulaʻi, ma ua amata ona toe inu le tagata.

Aisea e afaina ai le suamalie?

  1. O le aʻafiaga o le faʻaopoopoga E951 o loʻo taoto i oloa na fausia e ia i le faagasologa o le pala. A maeʻa ona ulufale atu i le tino, e le gata i le Aspartame e le gata ina avea ma vailaʻau amino, ae i totonu foi o Methanol, o se mea matautia.
  2. O le faʻateleina o le faʻaaogaina o ia oloa e mafua ai le tele o uiga le lelei i totonu o se tagata, e aofia ai allergies, tiga o le ulu, le mautonu, leiloloa o mafaufauga, vaivai, atuatuvale, migraine.
  3. O le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa ma faʻamaʻi faʻaleagaina ua faʻalauteleina (tusa ai ma nisi o tagata suʻesuʻe faasaienisi).
  4. O le umi o le faʻaaogaina o meaai ma lenei faʻaopoopoga atonu e mafua ai faʻamaoniga o le tele sclerosis.

Iloiloga Vitio i le faʻaaogaina o Aspartame - pe leaga tele?

Contraindications ma le faʻasologa

O le suamalie e tele faʻamatalaga:

  • maʻitaga
  • homozygous phenylketonuria,
  • tausaga o tamaiti
  • taimi o le susu.

I le tulaga o le maualuga o se suauu, o le tele o gasegase o le allergic, migraines ma le tele o meaʻai e mafai ona tupu. I nisi tulaga, ei ai se tulaga lamatia o le atiina ae o lupus erythematosus.

Faatonuga faʻapitoa ma le tau mo le suamalie

Aspartame, e ui lava i taunuuga matautia ma faʻasalaga, e faatagaina i nisi o atunuu, e oo lava i tamaiti ma fafine maʻitaga. E taua le malamalama o le iai o soʻo se meaʻai i le taumafataga i le vaitau o le fanauina ma le fafagaina o le tamaititi e sili ona matautia mo lona atinaʻe, o le mea lea e sili atu le gata na te faʻamapulaaina, ae faʻamaʻese uma lava.

O fualaau aina suamalie e tatau ona teuina i nofoaga malulu ma malulu.

O le kuka e faʻaaoga ai le Aspartame e manatu e le talafeagai, talu ai o soʻo se togafitiga vevela e faʻaleagaina ai le faʻaopoopoga o se tala lelei. O le suamalie e masani lava ona faʻaaogaina i mea inu mama ma saunia lelei.

Aspartame ua faʻatau atu i luga o le counter. E mafai ona faʻatau i soʻo se fale talavai poʻo le faʻatonuina e ala i auaunaga i le initaneti.

O le tau o se mea manogi e tusa ma le 100 rubles mo le 150 pauna.

Faʻapitoa

Aspartame - o se mea suamalie e tele taimi (160-200) sili atu nai lo le suamalie o le suka, lea e taua ai le gaosiga o meaʻai.

I luga o le faatauina atu e mafai ona maua i lalo o faailoga tau fefaʻatauaiga: Sweetley, Slastilin, Nutrisvit, Shugafri, ma isi. E fai ma faʻataʻitaʻiga, na tuʻuina atu ia Shugafri i Rusia talu mai le 2001 ile pepa.

Aspartame e 4 kcal mo le 1 g, ae e masani ona le amanaiaina ana mea e fai i le kalori, talu ai e manaʻomia sina mea itiiti e lagona ai le suamalie i le oloa. E fetaui ma le 0.5% o le kalori mea o le suka ma le tikeri tutusa o le suamalie.

Talafaasolopito o le foafoaga

O le Aspartame na maua i se faalavelave faafuasei i le 1965 e le fomaʻi suʻesuʻe o James Schlatter, o le na suʻesuʻeina le gaosiga o le gastrin e faamoemoe mo togafitiga o gasegase gase. O mea suamalie na maua e ala i le faʻafesoʻotaʻi ma se mea na pa'ū i le tamatamailima o le saienisi.

E951 na amata ona faʻaaoga talu mai 1981 i Amerika ma Peretania. Ae ina ua mavae le mauaina i le 1985 o le mea moni o le decomposes i vaega o le tino pe a vevela, na amata ai feeseeseaiga e uiga i le saogalemu poo le afaina o le aspartame.

Talu ai o le aspartame i le gaosiga o gaioiga e mafai ai e oe ona maua se suamalie suamalie i gaʻo maualalo ifo nai lo le suka, e faʻaaogaina e sili atu ma le 6,000 afe igoa tau fefaʻatauaiga mo meaʻai ma meainu.

E951 e faʻaaogaina foi e fai ma sui i suka mo le maʻisuka ma tagata gasegase. Vaega e faʻaaogāina: gaosia o meainu vevela, oloa susu, keke, sukalati, mea suamalie i pepa faʻapitoa mo le faaopoopo i meaʻai ma isi mea.

O vaega autū o oloa e aofia ai lenei faʻaopoopoga:

  • "Suālaʻau" saoloto,
  • meainu vevela,
  • maualalo fualaʻau fualaau aina,
  • vai suamalie e faʻamamaina vai,
  • ava malosi e oʻo atu i le 15%
  • meaʻai suamalie ma laʻau eletise maualalo,
  • jams, low-calorie jams, etc.

Faʻaleagaina poʻo le lelei

Ina ua maeʻa le tele o suʻesuʻega na amata mai i le 1985, na faʻaalia ai E951 ua malepe i amino acids ma methanol, ua tele le feeseeseaiga ua tulai mai.

E tusa ai ma tulafono o SanPiN 2.3.2.1078-01, o le aspartame ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina e avea o se mea suamalie ma le malosi o le tofo ma le manogi.

E masani ona faʻaaogaina i se isi mea suamalie - Acesulfame, lea e mafai ai e oe vave ona maua se tofo suamalie ma faʻalauteleina. E taua lenei mea aua o le aspartame lava e umi se taimi umi, ae le vave ona lagona. Ma i se fuataga maualuga, o loʻo faʻaalia ai meatotino o se faʻaleleia atili o meaʻai.

Taua! Faamolemole ia matau e le talafeagai le E951 mo le faʻaaogaina i meaai kuka kuka poʻo meainu vevela. I le vevela i luga atu o le 30 ° C, o le suamalie e paʻu i totonu o methanol matautia, formaldehyde ma phenylalanine.

Saogalēmū pe'ā faʻaaogaina i aso taʻitasi fautuaina (vaʻai laulau).

Faʻaopoopo AspartameLaʻau suamalieAuaunaga i le Auaunaga mo le Aso Aupito Sili
matua (67 kilokalama)tamaitiiti (21 kg)
Cola Light (230 ml)190176
Gelatin ma faʻaopoopoga (110 g)814214
Lisi suamalie (i totonu o laupepa)359530

A maeʻa le faʻafofoga tautala, ona liua lea o le suamalie i le phenylalanine, aspargin ma le methanol, lea e vave ona gauai i le tootoo laiti. Pe a latou ulu i le faiga masani, latou te auai i faiga faʻapitoa.

Mo le tele o vaega, o le vailaʻau o loʻo siomia le aspartame ma le afaina i le soifua maloloina o tagata e fesoʻotai ma se vaega itiiti o le methanol (saogalemu pe a tausisia ia vailaʻau fautuaina). E fia iloa ai o se vaega itiiti o le methanol e maua i le tino o le tagata e ala i le 'ai o meaʻai masani.

O le matua le lelei o le E951, e le faatagaina le vevela i luga atu o le 30 ° C, lea e mafua ai ona faʻaleagaina i vaega o le tino. Mo lenei mafuaaga, e le fautuaina e faʻaopopo i le lauti, pusa, ma isi oloa e aofia ai togafitiga vevela.

E tusa ai ma le Mikhail Gapparov, polofesa o le Institute of Food nutrition of the Russian Academy of Medical Sciences, fomai o fomai, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i le filifilia o se mea suamalie ma ave e tusa ai ma faatonuga. I lenei tulaga, e leai se mafuaaga e popole ai.

O le tele o taimi, o le lamatiaga o loʻo faʻatusalia e oloa e gaosia ei latou e gaosi oloa faʻamatalaga sese e uiga i le tuufaatasiga oa latou oloa, lea e mafai ona faʻaosofia ai aʻafiaga.

E tusa ai ma le fomaʻi sili o le Sechenov MMA Endocrinology Clinic, Vyacheslav Pronin, o mea o le suka ua faamoemoe mo tagata e mafatia i le gaʻo ma le maʻisuka. Latou te le fautuaina mo tagata soifua maloloina, talu ai latou te le tauaveina soʻo se lelei ia i latou lava, sei vagana ai se tofo suamalie. I le faʻaopoopoga, o suamalie suamalie ua i ai se aafiaga faʻatau ma isi aʻafiaga le lelei.

E tusa ai ma saienitisi mai Aferika i Saute, oa latou suʻesuʻega sa lolomiina i le 2008 i le Journal of Dietary Nutrition, o mea na faaleagaina e le aspartame e aafia ai le faiai, suia ai le tulaga o le gaosiga o le serotonin, lea e aafia ai le moe, lagona ma amioga. Aemaise lava, o le phenylalanine (o se tasi o mea leaga) e mafai ona faʻalavelaveina ai galuega faʻavae, suia le maualuga o hormones i le toto, faʻaleagaina ai le metabolism o mea amino, ma mafai ona fesoasoani i le atinaʻe o le maʻi o le Alzheimer.

Faaaoga i le tamaitiiti

Meaʻai ma E951 e le fautuaina mo tamaiti. O le suamalie e masani ona faʻaaogaina i suamalie suamalie suamalie, o le faʻaaogaina e mafai ona le lelei le pulea. O le mea moni, latou te le faanatinatiina le fia inu, lea e oʻo atu ai i le sili atu i le saogalemu o le taofi o le suamalie.

E le gata i lea, o le aspartame e masani ona faʻaaogaina faatasi ai ma isi mea suamalie ma mea e faʻalelei ai meaʻai, lea e mafai ona afaina ai se allergy.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

E tusa ai ma suʻesuʻega a le American Food Quality Authority (FDA), o le faʻaaogaina o le aspartame i le taimi o le maitaga ma le susu ile suʻega fautuaina e le afaina ai.

Ae o le aveina o se suamalie i lenei vaitaimi e le fautuaina ona o le le lava o ana meaʻai ma le malosi o le malosi. Ma o fafine maʻitaga ma fafine lapatai e faapitoa le manaʻomia o meaʻai ma calorie.

E aoga tele mo le maʻisuka?

I le tele o fuainumera, E951 e le afaina tele ai tagata ei ai le soifua maloloina, ae o lona faaaogaina e tatau ona faʻamaonia, mo se faʻataʻitaʻiga, i le maʻisuka po o le gaʻo.

E tusa ai ma le American Diabetes Association, o le avea o se mea suamalie e mafai ai e le maʻisuka ona faʻalauteleina a latou meaʻai e aunoa ma le suka.

E i ai se talitonuga e faapea o le aspartame e mafai ona lamatia mo ia ituaiga o gasegase, ona o le maualuga o le suka o le toto e tau le pulea. O lenei, i le isi itu, e fesoasoani i le atinaʻeina o le retinopathy (o le solia o le toto i le retina ma le faʻaitiitia o le faʻaaliga i le tauaso). O faʻamatalaga e uiga i le faʻatautaia o le E951 ma le faaletonu vaaia e leʻi faʻamaonia.

Ae peitai, faatasi ai ma le leai o se aoga moni i le tino, o manatu faapena e te mafaufau ai.

Contraindications ma tulafono o le taliaina

  1. Ave le E951 e le sili atu i le 40 mg i le 1 kilokalama o le mamafa i le aso.
  2. O le tuufaatasiga o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le tootoo laitiiti, e masani ona aveesea e fatugaʻo.
  3. Mo le 1 ipu inu inu 15-30 g o le suauu.

I le taimi muamua e masani ai, o le aspartame e mafai ona mafua ai le faateleina o le fia ai, faʻamaʻi, ma le migraine. O aʻafiaga pito sili ia ona taatele.

  • phenylketonuria,
  • lagona i vaega
  • maʻitaga, susu ma le tamaitiiti.

Suʻe Suʻe

Uma masani aspartame mea suamalie: cyclamate synthetic ma togafitiga masani - stevia.

  • Stevia - na faia mai le lava laau, lea e tupu i Pasila. O le suamalie e puipuia mai togafitiga vevela, e le oi ai ni calories, e le mafua ai le faateleina o le toto suka.
  • Cyclamate - suamalie e leai se mea, e masani ona faʻaaogaina faatasi ma isi mea suamalie. Ole fua ole aso fautuaina ole aso e le sili atu i le 10 mg. I totonu o le manava, e oʻo atu i le 40% o le vailaau o loʻo faʻaleleia, o le vaega o totoe o loʻo faʻapupulaina i totonu o fusi ma okeni. Na faia ni suʻesuʻega i luga o manu ma faʻaalia ai se maʻi vevela i le faʻaaoga umi.

O le faʻatagaina e tatau ona faʻatino e pei ona tatau ai, mo se faʻataʻitaʻiga, i le togafitiga o le oona. Mo tagata soifua maloloina, o le afaina o le aspartame e sili atu nai lo ona manuia. Ma e mafai ona finau e faapea o lenei suamalie e le o se mea saogalemu saogalemu o le suka.

Tuua Lau Faamatalaga