O le a se mea sili atu e ave i le maʻisuka Metformin poʻo le glucophage?

O le maʻisuka o se maʻi le endocrine e le mafuatiaina ona o le le lava o le inisalini po o le faʻaitiitia o le lagona o sela i ai, faatasi ai ma le faʻaleleia o le gaioiga. O le tele o taimi, o le maʻisuka e mafua ai le tupu o se numera tele o faʻalavelave faʻalavelave. E na o ni nai vaega o loʻo faʻamatalaina: o se faʻaitiitiga o le gaioiga vaaia. faʻasolosolo faʻamaʻi ma le le atoatoa. faʻamaʻi o okeni pelvic. pancreatitis faʻamaʻi o le fatu, toto toto ma le tupu mai o le gaʻo.

O nei faʻafitauli e alualu i luma i le gasologa o le taimi, ae faʻamalosia togafitiga, o latou atinaʻe e mafai ona faʻagesegese, ma i nisi tulaga ua fesuiaʻi. O le mafuaʻaga lea na faia ai vailaʻau faʻasaina. E pei o le Metformin ma le kululu. Ia mafaufau nei taʻitasi i auiliiliga.

Metformin o se vailaʻau togafitiga e aʻafia ai le vasega biguanides. O lona aoga e fuafua i le gafatia e faʻagesegese ai le tuʻuina atu o eletoni i le mitochondria, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le inu o le kulukose. Ona o lenei mea, o le glycogen mea o loʻo i totonu o le ate ua faʻapupulaina, ma lactate i totonu o siama o maso ma maso.

O le fualaau faasaina e mafua ai se suiga i le fua faatatau o le inisalini ua saisaitia e saoloto, i le itu o le faateleina o le mea mulimuli. O loʻo faʻapupulaina foʻi le faateleina o le proinsulin hormonone. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le suka toto.

Ona o le gafatia o le fualaau faasaina e faateleina ai le lagona o sela i le inisalini e aunoa ma le faaosofiaina o lona lava gaosiga e ala i suauu pancreatic, e taofia ai le atinaʻe o le hyperinsulinemia, o le mafuaaga autu lea o le oona ma le cardiovascular complications i le maʻisuka.

A faʻaaogāina e le aunoa, e fesoasoani Metformin e faʻaitiitia le mamafa o le tino e ala i le taofiofia o le manaʻo ma faʻafiafiaina le glycolysis.

O loʻo i ai meatotino o le taofi o le atinaʻe o le faʻateleina o puipui o toto toto, i le i ai o se aafiaga lelei i le loto ma toto toto.

Metformin e faʻaaogaina e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka 1 e fetaui ma le inisalini. I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaogaina e avea ma vailaau autu o vailaʻau. Metformin e aoga tele i le togafitia o le maʻisuka faigata i le oona.

O le glucopifa o se vailaʻau oona e mafua mai i le vasega o biguanides. O le gaioiga o lona gaioiga galue e tau atu i le faʻaitiitia o le kulūkose, e aunoa ma le faateleina o le gaosiga o lana lava hormone. E aunoa ma le afaina ai o le tino.

O le kelikafaʻi e aafia ai le tino i ni auala se tolu:

  1. I le faʻalavelaveina o le gluconeogenesis ma le glyconolysis, e faʻaitiitia ai le gaosiose gaosia e ala ile ate.
  2. Faʻaleleia lagona o le insulin i le maso.
  3. Tuai le faʻaaogaina o le intestinal absorption o le kulukose.

Po o le a lava le maualuga o le kulukose, o le vailaʻau e maualalo le cholesterol, e faʻaaogaina ai gaʻo gaʻo e avea ma punavai autu o le suauʻu, ma e fesoasoani i togafitiga o le gaʻo.

O le maualuga o le maualuga o le mea galue malosi e oʻo ile tolu itula pe a uma le pulega. O le bioavailability faʻamaonia o le onosefulu pasene. O le toesea o le fualaau faasaina e toetoe lava tutoatasi mai le taumafaina o meaai.

  • O le togafitiga autu mo le maʻisuka ituaiga 2, ma le le atoatoa o isi metotia o togafitiga.
  • I le avea ai o se vaega o togafitiga faigata i le togafitiga o tamaiti ma tamaiti.
  • I togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e faigata i le iai o le mamafa o le mamafa.

Meatotino lautele o fualaau faasaina

E aofia ai:

  • Metformin ma Glucofage o fualaau faasaina. O le mafuaʻaga autu o le faʻaitiitia o le kulūkose, e aunoa ma le faateleina o le gaosiga o latou lava inisalini.
  • O vailaʻau e faʻaaogaina e puipuia ai ma togafitia ai aʻafiaga o le maʻisuka.
  • O fualaau faasaina e fesoasoani i le togafitia o meaʻai e mafua mai i le maʻisuka.
  • O fualaau ua taua i luga e tutusa lava le bioavailability ma le fua o le absorption.
  • Metformin ma Glyukofazh e tutusa lava le tau.

O fualaau nei e le tele ni eseesega taua. O nisi nei o:

  1. E tusa ai ma faatonuga, ua faʻaaogaina Metformin e togafitia ituaiga uma o le maʻisuka, ma Glucophage o le lua.
  2. Metformin faʻaleleia le faʻapipiʻiina o le glycogen i le ate ma maso, ma o le glucophage e leai ni mea taua.
  3. Metformin e faʻaaogaina e togafitia ai tagata matutua matutua, ma faʻaaogaina le glucophage e togafitia ai tamaiti ma tamaiti.
  4. e tusa ai ma faatonuga, o le taumafaina o meaai e mafai ona aʻafia ai le bioavailability o Metformin, o le taumafa o meaai e leai sona malosi i le bioavailability of Glucofage.

Faailoga mo le faʻaaogaina o vailaʻau

O le mea muamua e tatau ona e faʻalogo i ai pe a talanoa e uiga i eseesega o nei fualaau oona o faailoga mo le faʻaaogaina o nei mea taitasi.

Glucopeli faʻataʻitaʻiina i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, pe afai o le taumafataga e le aumaia ni taunuuga lelei. E le gata i lea, o lenei vailaʻau e mafai ona fesoasoani i tagata mamaʻi, oeo loʻo aʻafia i le gaʻo, ua atiina ae le tetee i le inisalini. I lenei tulaga, ua tuufaatasia le glucophage ma le inisalini.

E tusa ai Metformin, o le lisi o faʻamatalaga mo lona faʻaaogaina e sili atu ona umi. Metformin ua faʻaaoga mo:

  1. Togafitiga o le maʻi maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua.
  2. Mataʻituina o le kulukose o le toto pe afai o le maʻi e sili atu ona mamafa, ma o meaʻai ma faamalositino e le fesoasoani.
  3. Le togafitiga o le ovary polycystic, ma e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, i lalo o lana pule.

Metformin, e pei o le kullufafati, faʻaitiitia le faʻaoʻoina o le kulukose i le plasma toto, ma i le tele o auala i le taimi e tasi. E faʻavaivaia ai le suamalie o le kulukose ma faʻavaveina ai lona malepelepe i le tino. I lalo o le aafiaga o lenei vailaau, o le a sili atu ona nofouta le gaʻo i le gaioiga o le inisalini, o lona tele naua mea e le tupu, o lea e le tupu ai le mea tele.

Faatasi ai ma isi mea, Metformin ei ai sona aafiaga lelei i luga o le faiga faʻavae.

Glucophage ma Metformin, o le a le eseesega?

GlucopeliMetformin
Gaioiga galueMetformin hydrochlorideMetformin
PharmacokineticsO le gaioiga malosi o le tino o loʻo faʻaaogaina uma mai i le mea o loʻo i ai meaʻai, o le gaioiga e le malosi pe a uma ona 'ai,

Faʻanofoina e fatugaʻo i le urineO le tele lava o le aʻafia mai i le meaʻai, o mea taumafa e faʻaitiitia ai le malosi o le gaioiga,

E tusa ma le vaetolu o le gaioiga galue o loʻo faʻaaogaina e ala i fatugaʻo.Talosaga talosagaNa o le tautalaNa o le tautalaTelevave o le faʻaaliaO le mea galue malosi e oo atu i lona maualuga maualuga pe a uma le 2.5 itulaA maeʻa le 2.5 itula, o le maualuga o le metformin i totonu o le toto e maualuga, pe a mavae le 24-48 itula, e faʻaauau pea le faʻamaualugaAnalogsBagomet, Gliformin, Diaformin, Siofor, FormmetinBagomet, Glycon, Gliminform, Gliformin, NovoforminFomaʻi Faʻatauga TuutuugaNaʻo avanoa e ala i faʻasalalaugaNaʻo avanoa e ala i faʻasalalaugaUmi o le taimi o le taliainaFaʻalagolago i le tele o le kulukose i totonu o le totoFuafuaina e le fomaʻi e faalagolago i le kulukose i le totoContraindications

  • lagona taitoatasi i le mea galue malosi,
  • coma poʻo le precomatosis
  • ituaiga eseese o acidosis,
  • afaina o fatuga ma le ate
  • faʻamaʻi tele o soʻo se faʻamaʻi
  • o le ava malosi
  • manuʻa
  • taimi o le maʻitaga ma le susu,
  • taotoga
  • tasi le le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina,
  • i lalo ifo o le sefululima tausaga
  • acidosis
  • coma ma le precomatose state,
  • gangrene
  • faʻamaʻi
  • afaina fatuga (e aofia ai gland) ma le ate,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • diabetic foot syndrome
  • faʻamaʻi pipisi
  • tulaga o le faateia
  • taumafa hypocaloric
  • o le ava malosi
  • fiva
  • maʻitaga ma lactation

O fea e sili atu ona filifili?

Metformin e sili atu faʻamatalaga mo le faʻaogaina, o lona faʻaaogaina o vailaʻau faʻateleina lautele ma sili atu ona faʻatuatuaina, ae faʻatasi ai ma lenei, o lenei togafitiga e tele atu faʻamaʻiloga.

E mafai ona faʻaaogaina le glucopifa i le tele o mataupu, ae i le taimi lava e tasi e le talafeagai mo le togafitiga o nisi faʻamaʻi lea ua faatonuina ai Metformin.

E le mafai ona e fai atu ma le le manino po o le fea o nei fualaau oona e sili atu ona lelei - e tofu uma lava ma o latou lelei ma mea le lelei. Faʻamatalaina fualaau e tatau ona naʻo le fomaʻi aoga.

E tusa lava pe iloa le eseesega i le va o nei oloa, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. O le a mafai ona ia amanaʻia uma tulaga taua, lelei ma le lelei o itu uma o fualaau faasaina ma uiga taʻitasi o lou tino.

Auiliiliga e uiga i le fualaau muamua

O le vailaau oona mo le faʻafofoga tautala i foliga o papa. O le glucopifa o loʻo aofia ai le metformin hydrochloride e avea ma ona vaega autū. O lona faʻatuatuaga e faalagolago i le metotia na filifilia ma e mafai ona aofia ai le 0.5 g i le 1 g i le iunite. I le faʻaopoopoga, ua faʻatagaina Glucophage ma isi mea faʻaopoopo:

  • Opadra KLIA e fausia se atigi (ata),
  • Aegnia stearate,
  • Povidone K 30.

O le lavelave o vaega o fualaau faasaina e le faʻaosofia ai le gaosiga tele o le inisalini. O lenei tulaga e le afaina ai le tulaga o le tagata i le tulaga o se aafiaga o le hypoglycemic. O vailaʻau faʻaititia le aofaʻi o le kulukose, e tusa lava po o le a le taimi o le taumafa ma meaai. O se taunuuga o togafitiga, o le felauaiga o le auivi o meaola o le kulukose e faʻaleleia, e le o vave ona gauai i totonu o le manava. O le tagata gasegase e maua i le faʻaleleia lelei o le musika o le musika, ma o le kulukose e gaosia i le ate i le faʻaititia o le volume.

O nei faiga uma ei ai sona aafiaga lelei e le gata i le soifua manuia lautele o le tagata maʻi, ae faapena foʻi lona mamafa. O fomaʻi i le tele o suʻesuʻega ua latou iloa o le tele o pauna na tuʻuina atu i se tulaga lelei pe tumau pea e le suia i le tulaga lava e tasi, lea e lelei foi mo le maʻi.

O le sauniuniga sauniuni a le Glucofage o loʻo faʻamaonia ai o se vailaʻau ua faʻataʻitaʻiina mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 pe afai o le laulau o togafitiga e le maua ai le manaʻoga e manaʻomia ma taʻaloga. Faʻaaogaina mo tagata mamaʻi ma le oona. E mafai ona faʻatinoina le faʻailogaina i le tulaga o le autu ma naʻo le laina o togafitiga poʻo le faʻatasi ma le inisalini mo tamaiti mai le 10 tausaga ma faatasi ai ma le inisalini ma vailaʻau o le hypoglycemic mo le togafitiga o tagata matutua.

Ia mautinoa e faitau: Taʻiala faʻapitoa mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Siofor

Faʻavaeina ma le masini o gaioiga

O le kelikaloga e aofia ai le metformin. O le mea moni, Glucophage ma fualaau uma e iai le igoa Metformin e tasi ma tutusa, na o le muamua o se fualaau faasaina, ma o isi o ona generic (generics, o le a lenei?). O le gaosiga o le eseesega lea i le va o le tasi fualaau mai isi.

O le faiga o le faatinoga o le metformin e faʻavae i luga o mea nei:

  • Faʻaitiitia le soona inu o le kulukose ma isi suga i totonu o le faʻalaumua o le intestinal,
  • Faʻaitiitia le gase glucose gaosiga,
  • Faʻateleina le lagona o le tino i le inisalini,
  • Tulaga masani o le toto toto (e taofia ai le atinaʻe o faʻafitauli i le ituaiga vasoconstriction ma le atherosclerosis),
  • E taofia le maua o tupe maua.

O nei vaega uma o le fualaau faasaina e mafai ai e tagata gasegase ona maua le maʻisuka e faʻaitiitia ai le fua o le inisalini ma faʻaleleia ai tulaga masani. O le fualaau faasaina e sili ona lelei i le togafitia o le maʻisuka i tagata matutua pe mamafa.

E leai ni eseesega i faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o Metformin ma le Glucofage. O vailaʻau uma e lua o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 (e fesoʻotai ma le gasegase o le tino i le inisalini).

Contraindications ma aʻafiaga itu

E ui lava i lona maualuga aoga, o le vailaau faʻasaina o loʻo i ai le tele o faʻamaʻi:

  • Faʻasalaga taʻitasi,
  • Faʻaleagaina o le Renal (faʻaaogaina o le tino),
  • Hepatic pathology (cirrhosis, gaʻo ate),
  • Loto o le fatu (atinaʻeina o le dyspnea i le taimi o le malosi faaletino, oso i luga o vae, manava poʻo mama),
  • Faʻafitauli o le respiratory (faʻaleagaina le gaioiga),
  • Faʻaleagaina o le myocardial,
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular,
  • Anemia
  • Faamai pipisi
  • Togafitiga lautele poʻo manua
  • Alcoholism
  • Tina ma le lactation,
  • Tamaiti pe matutua.

O le le manaʻoina o tali i faatonuga mo fualaau faasaina, e mafai ona e mauaina:

  • Paʻu o le mamafa o le mamafa
  • Toto, vaovao, afaina,
  • Faʻaititia le le pulea i le suka o le toto,
  • Paʻu o le paʻu.

O vailaʻau uma e lua o loʻo avanoa i totonu o fualaau. Mo se faʻataʻitaʻiga sili atu, e aoga le mafaufau i tau o afifi o le 60 vaega.

E mafai ona faʻatauina le kelikafa mo:

  • 500 mg - 130 - 170 r,
  • 500 mg Long (umi le gaioiga) - 400 - 500 r,
  • 750 mg Long - 400 - 500 r,
  • 850 mg - 150 - 250 r,
  • 1000 mg - 250 - 350 r,
  • 1000 mg Long - 700 - 800 r.

O tau o Metformin e ese mai i le gaosiga. O laupega sili ona taugata e ese mai le kamupani Teva ma Gideon Richter. Vailaʻau faʻatau fua:

  • 500 mg - 110 - 300 r,
  • 850 mg - 140 - 300 r,
  • 1000 mg - 170 - 350 r.

Metformin, Siofor, Glucophage - o le fea e sili atu?

O le isi vailaʻau faʻatasi ma metformin i lona fatuga o Siofor. O ia, e pei o fualaau e lua ua uma ona mafaufauina, o loʻo i ai uma lava meatotino tutusa.

O fualaau uma e maua ai le suka, o mea taua i luga o metformin, e tusa ma le tutusa o le malosiaga ma e aoina mai le tele o iloiloga lelei mai fomai ma tagata gasegase. Faatasi ai ma i latou, e le mafai ona vavalalata manino le lelei poʻo le leaga o sui - e tutusa uma lava le tutusa. O le filifilia o le fualaau faasaina ua faia mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, e faʻavae i luga o ana meafaitino, mea e fiafia i ai le tagata lava ia. O le tuusaunoaga o le Glucofage Long, lea e mafai ona ave 1 i le 2 taimi i le aso, ao Metformin o loʻo faʻatulagaina i le 2 i le 3 inumaga. O le tele o le faʻaaogaina o le fualaau faʻasaina e mafai ai e tagata gasegase ona lagona le sili atu le toʻa.

O le mea lelei o nei fualaau uma e fesuiaʻi ma, pe a manaʻomia, e mafai ona e sui mai Siofor i Glucophage, mai Glucophage i Metformin, ma isi. O nisi taimi e mafai ona manaʻomia se fetuunaʻiga o fualaau toto. Pe a suia mai le tasi piliki i le isi, e tatau ona e pulea le maualuga o le suka toto.

I le maʻisuka, o Glucofage ma Metformin e faʻaalia lelei le lelei. Faatasi ai ma le fua saʻo, e masani lava ona faʻaititia le gata o le toto, ae o le tui ole insulin.

Metformin poʻo Glucophage - o le fea e sili ona lelei mo le leiloa o le mamafa?

O le faʻaaogaina o nei vailaʻau mo le gau o le mamafa o se mataupu e finauvale ai. Afai e tele le mamafa o le mamafa, lea e faʻapipiʻiina ma le faʻaleagaina o le tino gasegase i le inisalini, ona faʻaaogaina lea o le Metformin poʻo le Glucofage. Ae o soʻo se faʻaaogaina e tatau ona faia faʻamautinoa mo mafuaʻaga faafomaʻi. E leai se mamafa o le mamafa e tatau ona faʻafetaui i fualaau, pe afai e leai ni mafuaʻaga lelei mo le ituaiga o le atuatuvale i le loto, o le lamatiaga o le maʻisuka, faʻasologa faʻatasi, ma isi.

O le itu "pouliuli" o lenei lomiga o le le pulea lea o nei fualaau faasaina. E tele laasaga ma fautuaga pe a fautuaina e faʻaaoga vailaʻau faʻasaina mo le mamafa o le mamafa. O se taunuuga, o fafine e le manaʻomia le aveesea o le mamafa poʻo le mafai ona latou le maua le mamafa e ala i le lelei o meaʻai ma taʻaloga e faia metformin. O lenei mea e mafua ai le tele o faʻafitauli ona o le paʻu o le suka i le suka o le toto - mai le agavaʻa vaivai i le coma.

Faatusatusaga lautele o fualaau

O Glucofage ma Metformin e aofia ai fualaau oona ei ai metformin. O vailaʻau o le hypoglycemic e faia i foliga o pupuʻu tautala e iai se fua faatatau masani o le tuʻuina atu o le mea galue malosi. E manaʻomia lou inuina o fualaau faʻasaina i le taimi e tasi e pei o le 'aina o le taeao ma / poʻo le' aiga o le afiafi, ma se auala e tolu-taimi e faʻaaogā - ma i le aoauli.

O le aʻafiaga o fualaau o le taofia lea o le fatuina o le kulukose i totonu o le ate (e aafia ai le glycogenolysis ma le gluconeogenesis). O lenei mea e mafai ai e oe ona puleaina le suka i totonu o le toto, ae le o le faatagaina o le faateleina o le maualuga. E taua tele, o le metformin o le vailaʻau e le faʻaosofia ai le gaosia o le insulin i le pancreatic hormone. O le mea lea, o le aveina o le Glucofage ma le Metformin o se faʻamatalaga tuusaʻo mo togafitiga / puipuiga o le maʻisuka e le o insulin-dependent (type 2).

O le aafiaga lautele o le metformin i luga o le tino:

  • faʻapupulaina le lagona o le tui o le insulin-faʻalagolago i le tino i le homone,
  • e le mafai ona faʻaumatia le susu ma isi faʻamaoniga o le hyperglycemia,
  • faʻavaveina le gaosiga o le kulukose i fiva musika,
  • faʻalavelave pe taofia le maua o le mamafa,
  • i se fuainumera tele o tagata mamaʻi ma le gasegase e mafua mai i le maʻisuka, faʻaitiitia le mamafa o le mamafa,
  • maualalo le cholesterol, gaʻo triglyceride, LDL lipoproteins,
  • faʻagesegese le faʻafefe o le kulukose i totonu o le vaega o meaʻai,
  • taofia le lagona o le fiaaai.

O le faʻaitiitia o le suka i le metformine e sili atu lona maualuga nai lo isi mea e faʻamama ai le hypoglycemic. O le mea lea, Glucofage, Metformin ma a latou analogues maʻoti o loʻo i ai le malosi gafatia maualuga i se tutusa tutusa. O se eseʻesega tele i taunuʻuga oa latou gaioiga e na o le faʻaaogaina o taufaasese.

Eseese o fualaau

O fualaau faasaina uma e faia e tagata gaosia i atunuu eseese.O le mea lea, e itiiti a latou feeseeseaiga i ituaiga o faʻamalologa ma tau. I le amataga o Novema 2018, o le tau o Metformin e eseese i le va o le 9-608 rubles, ma le Glucofage - 43-1500 rubles. O le eseesega e faalagolago i le atumaga, le umi ole fualaau faasaina, nofoaga o gaosiga, numera o pepa i totonu o le tasi afifi.

Eseesega o vailaʻau o le hypoglycemic i le laulau:

Faatusatusaga o le parakalafa

Faʻaogaina o le metformin i totonu o se laupapa e tasi ma le fua masani o le faʻasaʻo

500 mg, 850 mg, 1000 mg

500 mg, 850 mg, 1000 mg

Faʻaogaina o le metformin i se tasi laupepa faʻalauteleina

500 mg, 750 mg, 850 mg, 1000 mg

500 mg, 750 mg, 1000 mg

Ituaiga ituaiga laupepa

Metformin masani le faʻasao faʻaaogaina e tuʻuina atu e aunoa ma se afifi poʻo se ata tifaga poʻo se mea e faʻapipiʻi ai

Pepa o glucophage e ufiufi ata

Lagolagosua-faʻasaoina otaota e ufiufi ata pe faia e aunoa ma lea

Glucophage Long ua faʻasaʻoloto e aunoa ma se atigi

Nofoaga o gaosiga

Rusia: Izvarino Pharma, Biochemist, Canonpharm Production, Vertex, Rapharma, Biosynthesis, Ozone, Medisorb

Farani: Merck Sante

Sepania, Siamani: Merck

Belarus: Borisov Fualaau o fualaau

Czech Republic, Slovakia: Zentiva

Hungary: Gideon Richter

Synonyms o Metformin ma Glucophage

Gliformin, Langerin, Diaformin, Metuaumma, Siofor, Metospanin, Sofamet, Novoformin, Formmetin, isi analogues maʻoti (fua faʻatasi ma le metformine)

E lua vaega o sauniuniga e aofia ai le metformine

Galvus Met, Bagomet Plus, Glimecomb, Amaril M, Avandamet, Yanumet

Nanologues analogues (fualaau faʻasaina ma vailaau faʻasaina)

Vildagliptin, Glibenclamide, Glyclazide, Glimepiride, Rosiglitazone, Sitagliptin

Faʻalogo! Ole gaioiga Metformin i le taimi e tasi e le faʻatagaina e faaopoopo i le Glucofage. O nei sooupu e tutusa lava le faʻatusatusaga o le tasi ma le isi, o le mea lea, e tupu tele le metformin.

Le faʻaaogaina o fualaau

Glucophage poʻo Metformin i togafitiga poo le faʻaitiitia o le mamafa o le tino o loʻo faʻatulagaina i le leai o se aʻafiaga o taumafa ma faamalositino. Soʻo se tasi o nei vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai / puipuia hyperglycemia, ituaiga 2 o le maʻisuka, prediabetes, ma le faʻateleina o le inisalini. I le tulaga o le oona, o le ovary polycystic, ituaiga 1 maʻisuka ma isi faʻamaʻi, o le tasi o fualaau oona e aofia ai i togafitiga faʻapitoa.

Taʻiala sili ona lelei mo le aveina o le Glucofage poʻo le Metformin:

  • Pusa o le fua masani o le faʻasalalau masani - faʻatasi ai ma meaai i le taeao po o le afiafi, i le 12 itula (faʻatasi ma le taeao ma le 'aiga o le afiafi), i le taeao / i le aoauli / i le afiafi, i le taimi o le' aiga o le afiafi.
  • Lagolagosua-faʻasaoina otaota - i le taimi ma le aiga afiafi 1 le taimi / aso.

E leai ni eseesega pe a faʻatusatusa le Glucofage ma le Metformin e tusa ai ma le auala o le talosaga. O pusa e ave i meaai 1-3 taimi / aso, faʻamamaina i le 150-200 ml o le vai. O le fualaau faʻapitoa o togafitiga faʻapitoa e 500-3000 mg. E faʻasaina le sili atu i le aofaiga o le vailaau 3 g metformine / 24 itula: o le ai ai se mea e sili atu ona maualuga e aofia ai faʻalavelave lamatia o le ola.

Faʻafitauli o vailaʻau

E leai se eseesega i le va o Metformin ma Glucophage i le faʻaalia o aʻafiaga aʻafiaga, talu ai ona o fualaau faʻasaina o loʻo i ai metformin.

O le metformin mea e mafua ai:

  • vili
  • taʻavale
  • afu (flatulence),
  • tiga i le manava, gaʻo,
  • vavae mama po o le manava,
  • tofo tofo
  • erythema
  • smack of metala
  • anorexia (leai se manaʻo),
  • lactic acidosis,
  • measina megaloblastia (ona o le vailaʻau o le absorption vitamin B9, B12),
  • dermatitis
  • urticaria.

I nai numera o iloiloga, o loʻo i ai faaiuga o Glucophage e mafua ai ona leai ni aʻafiaga e faʻatusatusa i le Metformin. O se faʻamatalaga le saʻo lea o le faʻamatalaga, talu ai ona o vailaau faʻasaina o loʻo i ai le mea lava e tasi i le ituaiga lava e tasi. Eseesega o aʻafiaga e tupu i ni mataupu se tolu: faʻaaogaina fualaau faʻasaina pe a uma ona masani le tino i le gaioiga o pepa masani, e faʻafeiloaʻi e le tagata le metformin lelei pe le solia ai tulafono mo le faʻaaogaina o vailaʻau.

Contraindications mo le tagofia o fualaau

E le o faʻasalaina le kelikafaʻi ma Metformin, talu ai o nei mea e tutusa lelei . O fualaau faasaina e faasaina mo le faaaogaina i le tulaga o le le faapalepale i le tuufaatasiga, ma ua solia i tamaiti ei lalo o le 10 tausaga. E seasea faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation. Afai e faʻasalaina i se tamaitai tausi maʻi, o le tamaititi e faʻafeiloaʻi i meaai ma le faʻaipoipo.

Isi faʻasalaga ma tapulaa:

  • o se taumafa lea e fetaui lelei le kalori ma se faailo o le 1000 kcal,
  • faʻamaʻi
  • o le gaioiga o le tino, le ate,
  • respiratory / heart failure and other conditions leading to hypoxia,
  • ava malosi poʻo le ava malosi (metformin e le ogatasi ma le ethanol),
  • viral, siama ma isi faʻamaʻi pipisi,
  • diabetic ketoacidosis, coma, tuaa,
  • faʻafitauli o le hypoglycemic,
  • metabolic pe lactic acidosis,
  • manuʻa, gaioiga i luga o vaega tetele o le tino.

O se faʻagata lē tumau i le aveina o Metformin poʻo le kullufaga o togafitiga faʻapitoa pe faʻataʻitaʻiina e faʻaaoga ai iodine-vaifofo mo fofola. Fualaau metformine e taofi le inu i ni nai aso ao lei faia le taʻaloga.

Faatoilaloina o fualaau faasaina

Afai e te faʻaititia le fua o aso taitasi o le sili atu ma le 3 g pe ave Glucophage i se taimi ma Metformin, e tupu tele se mea. E faʻaalia i le atinaʻeina o le lactic acidosis.

Faailoga o le maualuga o Metformin poʻo le kalapu:

  • le le fiafia, leai se manaʻo,
  • angina tiga
  • tiga o musika, manava,
  • faʻasoesa
  • mucous mata membranes
  • faailoga o le hepatitis (lanu samasama o le paʻu, sclera),
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • moe le moe
  • cardiovascular failure
  • vili
  • manava manava
  • tiga o le tino
  • mafaufauga,
  • le atoatoa le maʻi pipili
  • gasegase metabolic.

Ona o le leai o togafitiga faafomaʻi, ua tupu ai le hyperlactacidemic coma ma le oti. O le maualuga o Glucophage poʻo Metformin ua faʻamavaeina e ala i le faʻamaʻi o le tino ma le faʻafoega tutusa o fualaau mo togafitiga faʻamaʻi.

Iloiloga Iloiloga

Endocrinologists ia matauina o tagata mamai e maua i le maʻisuka e sili atu ona taliaina le puleaina o pati faaumiumi o Metformin poo Glucofage pe a faatusatusa i fualaau tutusa ma le masani masani o le faasaolotoina o le mea. O faailoga o le dyspepsia e aliali i le amataga o togafitiga, o le mea lea o le lua vaiaso muamua e tatau ona inu ai e tagata le fua aupito maualalo o le vailaʻau.

I tagata e maualuga le maualuga o le suka, o le Glucofage ma le Metformin e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamalosi o le mamafa, togafitiga o ovary polycystic poʻo isi faamaʻi. I lalo o le manaʻoga o faatonuga ma fautuaga a le fomaʻi, e leai se faʻafitauli i le soifua maloloina i tua o le hypoglycemia poʻo le atinaʻeina o le lactic acidosis.

Talu ai ona o vailaau faʻamalosi uma ei ai o latou lava meatotino, pe a filifilia le fualaau sili ona lelei, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻia le fua o le faʻamalolo o le mea galue malosi. I togafitiga faʻapitoa, e fautuaina ia pati faaumiumi. O le tele o tagata gasegase e faʻatauina Metformin aua e taugofie ile Glucofage.

Taofi upu

O faʻamatalaga e uiga i fualaau faʻasaina e aoina mai faʻamatalaga faafomaʻi ma faʻamatalaga a le au gaosi oloa, faaopoopoina i se iloiloga o iloiloga o fomaʻi, tagata gasegase ma tagata e faʻaaoga le meafaigaluega mo le paʻu o le mamafa. O le faʻamatalaga i le tusiga e uiga i Metformin, Glucofage ma a latou analogues ua tuʻuina atu mo le faʻamoemoe o le masani. O fualaau lelei lelei, fuataga ma le umi o le vasega e tatau ona fautuaina e se endocrinologist poʻo le fomaʻi o se isi faʻapitoa.

Manatua! Sa faaauau pea ona suʻesuʻe e saienitisi le metformin. O lenei ua faamaonia le aoga i le puipuia o ituaiga uma o kanesa, togafitiga o le le mafaufauina o le fanau mai, afaina, cardiovascular diseases, selesia dementia.

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/metformin-5
Radar: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGu>

Na maua se mea sese? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter

Auiliiliga o le gaioiga a Metformin

O vailaʻau faʻasaina o se vailaʻau o le hypoglycem aral. O le mea autu o le metformin hydrochloride i le mea tutusa e pei o le lomiga muamua. O le lisi o meaola e ese mai i nei sauniuniga. O le mea lea, i nei papalama o vaega ia:

  • Propylene glycol,
  • Povidone
  • Talc,
  • Fuga o le kuluga
  • Titanium dioxide ma isi

Polyethylene glycol 400 ma le 6000, faʻapea foi ma le hypelliol, e faʻaaogaina e fatu ai le ofutino ata o le laulau. O se vailaau ua faatonuina foi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o le maʻisuka ituaiga 2, ae o se ituaiga o le maʻisuka-tutoatasi, pe afai e leai se taunuuga mai le gaioiga faaletino ma meaai. E faʻaaogaina e avea ma sui autu mo le faʻamalositino ma faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.

Fua Faatatau o Fualaau Faasaina

Afai e te mafaufau i le mea e sili ona lelei mo le leiloa o le mamafa: Metformin poʻo le kululu, e tatau ona e manatu i le tulaga ese o le fofo lona lua. O le fualaau faasaina e mafai ona fetuunai i tulaga. O lona uiga, o le glucophage e faia ai se ituaiga o mea o le hypoglycemic pe a oʻo i luga le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata. Afai o lenei faailo masani, e leai se manaʻoga e faʻaititia, aua e leai se tali a le tino i lenei mataupu.

O le eseesega i le va o fualaau oona o loo taoto i le faagasologa o le faateleina o le lagona o le tino o le tagata i le inisalini. O se taunuuga o le aafia i mea e gaosia ai, o le suamalie o le kulukose e le gastrointestinal tract ua poloka, lea e mafua ai ona paʻu le toto. O fomaʻi e maitauina le vave gaoioi o le fualaau oona Glucofage, ma mafua ai ona vave faia se gaioiga eseese o masini o le tagata maʻi i vaega o le vailaʻau.

Metformin, i le isi itu, e le o taʻitaʻia ai foi le inisalini, o le mea lea e le pa'ū tele le kulukose. O le faʻaalia o le faagasologa e ese lava mai le mea o loʻo galue malosi o le vailaʻau muamua. O se taunuuga, o le metformin hydrochloride ua avea ma auala o le gaosiga o le kulukose, i le taofiofia o lenei gaioiga, lea e mafua ai ona faaitiitia i le maualuga o le tulaga aoao o le vailaʻau. I le taimi lava e tasi, o le aofaʻi o le kulukose o loʻo i le toto o le tagata maʻi pe a faʻaitiitia le taumafa. O nei mea uma ua avea ma se faʻalavelave i le fausiaina o tulaga faʻaleagaina i se maʻisuka, e le aofia ai le atinaʻeina o le faʻafefe ia te ia.

Ia mautinoa e faitau: O le laau e faʻavaveina le faagasologa o le leiloa o le mamafa - Garcinia Cambogia

O le mea lea, i le mafaufau i mea tau vailaʻau o fualaau oona Glucofage ma Metformin, e mafai ona faʻamautuina o le eseesega o le faiga o gaioiga i le tino o le tagata. Ae le o mea uma nei e eseese ai. E masani ona faatonuina e fomaʻi le metformin e faʻapipiʻi 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, tagata e tele le manua. I faʻamatalaga, ua maua ai se tuufaatasiga o lenei vailaʻau faʻatasi ma le inisalini.

Pe a filifilia se togafitiga, o le a faʻaalia e se fomaʻi se vaega o Metformin - o le puipuia o faʻalavelave ma le atinaʻeina o pathoces o le cardiovascular system.

Ma i le taimi nei i le auiliiliga i le fesili pe faʻapefea ona ese mai Glucophage mai Metformin. E foliga mai e tutusa lava faailoga: o le le lava o se taunuuga o le togafitia o le maʻisuka ma le faʻaaogaina o meaʻai, gaoioiga faʻaletino, ae na o le faʻamaʻi 2 ituaiga. E le gata i lea, o Glucophage Long e umi lona aafiaga, lea e taʻu mai ai se aafiaga faifaipea o vaega o loʻo galue ma le umi o le aafiaga o le tino o le tagata. E le faʻagataina e le au gaosi le aoga o lenei fualaau faasaina ona o se eseesega faaupuga mai le Metformin fualaau faʻatau fua.

O le vailaʻau Glucophage Long o loʻo faʻaalia i le tele o tulaga lelei:

  • Tidies up protein metabolism,
  • Faʻamaʻoina bilirubin,
  • Faʻaitiitia faʻaitiitia le faʻaogaina o le toto toto,
  • Aveese faafitauli ma faʻafitauli faʻalesiō.

Ae e oʻo lava i se lisi matagofie o uiga lelei e le faʻamaina ai le vailaʻau. E le mafai ona ia faʻatumu atoa le meaai mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

Ole fualaau faasaina e le na o ni mea lelei, Glucophage pe a faatusatusa i le Metformin e itiiti lona aoga i tulaga o aafiaga i itu. E masani lava, o vailaʻau e le fetaui mo tagata mamaʻi, o le mea lea e le mafai ai ona e faatonuina se vailaau mo oe lava, ma afai ei ai ni mea le lelei i le faagasologa o togafitiga, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi.

O le tau tau mo lenei fualaau faasaina e afaina ai foi tagata mamaʻi, aua o le Metformin e taugofie. Ae o le tau sili ona taugata o le umi o Glucophage Long. E naʻo se fomaʻi e mafai ona iloa faʻaogaina o eseesega i le va o nei igoa tau fefaʻatauaʻiga mo le toeitiiti fofo tutusa. O eseesega i le va oi latou e laiti, ae o le faʻamoemoe e faalagolago i luga o numera o taʻitasi taʻitasi:

  • Ituaiga o maʻisuka
  • Vaega o le oona,
  • Tausaga o maʻi
  • O le lavelave o fualaau faasaina lea e tatau ona faia i le faagasologa o togafitiga,
  • Faʻaipoipoga faʻatasi
  • O le gasegase i se mea faapitoa, ma isi.

Ia mautinoa e faitau: Faʻamatalaga o Brands Popular o Faʻailoga Faʻataʻi Faʻatau

Faʻasaina faasaina

O fualaau uma e faia i luga o le metformin hydrochloride ei ai le tele o faʻailoga ma aʻafiaga o le itu, ma le le faʻaaoga tatau e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻaaogaina. E tatau lava ona tuʻufaʻatasiga i le mafai ona iai se aʻafiaga leaga o le fualaau faʻasaina pe afai e faʻaaogaina e se fafine nei fualaau taumafa.

E ui i sina eseesega i le va o le fualaau oona Glucofage ma Metformin, o vailaʻau uma e lua e mafai ona oo atu ai i na faafitauli:

  • O le avanoa o le anorexia ua faateleina,
  • E taʻitaʻia ai i se faʻaititia o le vitamini B, ma e mafai ai e le tagata gasegase ona ave se isi vailaau faʻasaina,
  • Faailoga leaga (manava, gaioiga, tiga o le tino),
  • O le lamatiaga o le faatupuina o maʻi o le vaega o meaʻai,
  • Paʻu o le paʻu (faʻafefe o le tino, faʻaleagaina),
  • Anemia
  • Suiga i le tofo (mo se faataitaiga, le tofo o le uamea).

O le le lelei o le faaaogaina o nei vailaau e mafua ai le itiiti o le faaputuputuina o le mea galue i totonu o le tino, ma o lenei mea e avea ma le acidic lactic. O le tulaga o faʻamaʻi fatuga ua faʻateleina. E le mafai ona e faʻamalamalamaina le fualaau faasaina i fafine maʻitaga ma fafine o loʻo susu. Faatasi ai ma le le faapalepale i se tasi o vaega, e le inu le vailaʻau. O nei vailaʻau e faʻasalaina i le fatu o le fatu, faatasi ai ma se faʻasalaga o le myocardial muamua.

Tuua Lau Faamatalaga