Lantus ma le Levemir - o le inisalini e sili atu ma pe faapefea ona fesuiai mai le tasi i le isi

O fualaau oona Lantus ma le Levemir e tele o latou mea masani ma o se ituaiga o asini insulin. O latou gaioiga na tumau pea mo se taimi uumi i le tino o le tagata, ma faʻapena ona faʻatautaia ai le faʻaauau pea o le homone e le pancreas.

O vailaʻau e faʻamoemoe mo le togafitiga o tagata matutua ma tamaiti i luga atu o le 6 tausaga le mafatia mai le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka.

O le talanoa e uiga i le lelei o le tasi fualaau faasaina ile isi tagata e faigata. Ina ia iloa po o fea oi latou e sili atu le lelei o meatotino, e tatau ona mafaufau i mea taʻitasi i auiliiliga.

O Lantus o loo i ai le insulin glargine, o se tutusa o le homone tagata. E maualalo le solitulamu i se siosiomaga le tutusa. O le vailaau lava ia o se tui hypoglycemic insulin.

Le fualaau faasaina Lantus SoloStar

E tasi le mililita o le tui Lantus e aofia ai le 3,6378 mg o le insulin glargine (100 Units) ma isi vaega. E tasi le kili (3 mililiters) e aofia ai le 300 iunite. insulin glargine ma isi vaega.

Tosiga ma le pulega


O lenei vailaʻau faʻapitoa e faʻapitoa mo pulega faʻapitoa, o se isi metotia e mafai ona oʻo atu i le hypoglycemia ogaoga.

E aofia ai le inisalini ma se gaioiga umi. O vailaʻau e tatau ona faʻatinoina i le aso i le taimi tutusa o le aso.

I le taimi atofaina ma le togafitiga uma, e tatau ona faʻamautu le ola na fautua mai e le fomaʻi ma faia inisiua i na o mea manaʻomia.

E taua le manatuaina o Lantus ua faʻatagaina e faʻafefiloi ma isi fualaau.

O le vailaau, umi o le togafitiga ma le taimi o le puleaina o fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi. E ui lava i le mea moni o le faʻaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau e le fautuaina, ae mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga ma vailaau faʻapitoa o antidiabetic e mafai ona faʻatulagaina.

O nisi tagata gasegase e mafai ona iai se faʻaitiitia o manaoga o le inisalini:

  • tagata matutua matutua. I lenei vaega o tagata, o le gasegase o gasegase o le gaosiga o le fatu e sili ona taatele, ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le manaʻomia mo se hormone,
  • gasegase e leai ni galuega,
  • tagata gasegase o loʻo i ai le galuega o le ate. O lenei vaega o tagata e ono i ai se faʻaititia o le manaʻomia ona o le faʻaitiitia o le gluconeogenesis ma le faʻaitiitia o le tui ole inisalini.

Faʻaiʻuga

I le taimi o le faʻaaogaina o le fualaau oona Lantus, e mafai e tagata gasegase ona feagai ma aʻafiaga e tele, o le mea autu o le hypoglycemia.

Peitai, o le hypoglycemia e le naʻo le mafai, o faʻamatalaga nei e mafai foi:

  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • lipolypertrophy,
  • dysgeusia,
  • lipoatrophy,
  • retinopathy
  • urticaria
  • bronchospasm
  • faʻataʻitaʻiga
  • osofaʻi anaphylactic,
  • tausisia o le sodium i totonu o le tino,
  • Quincke le edema,
  • hypremia i le nofoaga o tui.

E tatau ona manatuaina, pe afai e tupu mai i le hypoglycemia ogaoga, e mafai ona tupu le faʻaleagaina o le tino. O le hypoglycemia faʻalautele e le gata ina tuʻuina atu faʻafitauli matuia i le tino atoa, ae o le a avea foi ma se tulaga lamatia tele i le soifua o le tagata maʻi. Faatasi ai ma togafitiga o le inisalini, o loʻo i ai le faʻaalia o faʻamaʻi inisalini.

Contraindications

Ina ia puipuia aʻafiaga leaga i luga o le tino, o loʻo i ai le tele o tulafono e faasaina ai lona faʻaaoga e tagata gasegase:

  • lea o lo oi ai le le faapalepale i le vaega galue po o vailaau o ausilali o lo oi totonu o le fofo,
  • mafatiaga mai le hypoglycemia,
  • tamaiti ei lalo o le ono
  • o lenei fualaau faasaina e le o faatonuina mo togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka.

Faʻaaogaina le fualaau faasaina:

  • faatasi ai ma le vavalalata o vaa,
  • faatasi ai ma le vavalalata o vaʻavaʻai vavalaʻau,
  • faʻatasi ai ma le retinopathy,
  • gasegase e atiae le hypoglycemia i se foliga e le vaaia e le tagata maʻi,
  • ma le neuropathy autonomy,
  • ma faaletonu mafaufau
  • tagata matutua matutua
  • ma se umi faaumiumi o le maʻisuka,
  • gasegase o loʻo lamatiaina le atiaʻe o le maʻi maualuga o le hypoglycemia,
  • gasegase o loʻo i ai le faʻalauteleina o lagona i le inisalini,
  • gasegase o loʻo feagai ma faʻamalositino,
  • pe a inu ava malosi.

O le vailaau e tutusa ma le inisalini o le tagata, e iai sona aafiaga umi. E faʻaaogaina mo le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka.

Faailoga mo le faʻaaogaina ma fualaau


O le Levemir o loʻo faʻatulagaina taʻitasi. E masani lava e ave i le tasi i le lua taimi i le aso, ma ia amanaʻia manaoga ole maʻi.

I le tulaga o le faʻaaogaina o vailaau faalua i le aso, o le tui muamua e tatau ona faia i le taeao, ma le isi 12 itula e sosoo ai.

Ina ia taofia le atinaʻeina o le lipodystrophy, e tatau ona suia i taimi uma le nofoaga o inisiua i totonu o le itulagi o le anatomical. O le vailaau oona ua tui faʻafuaseʻi i totonu o le ogavae.

E le pei Lantus, e mafai ona pulea le Levemir i se auala vavalalata, ae tatau ona siaki e lenei fomaʻi.

Faʻaiʻuga

I le taimi o le pulega o le fualaau faasaina Levemir, e mafai ona matauina aafiaga eseese, ma o le mea e sili ona taatele o latou o le hypoglycemia.

I le faaopoopo atu i le hypoglycemia, o na aafiaga e mafai ona tupu:

  • o le gasegase malulu, le le mafaamatalaina o le atuatuvale, afu malulu, faateleina o le moe, vaivai, vaivaiga lautele, le mautonu i le vanimonimo, faaitiitia le taulai atu o le mafaufau, fiaai pea, hypoglycemia ogaoga, afu, tiga o le tino, vomiting, leai se malamalama, pallorula o le paʻu, o le le mafai ona suia le faiʻai o le faiʻai, oti,
  • faʻanoanoa vaaia,
  • soliga i le nofoaga o inisiua: hypersensitivity (mumu, vevela, fulafula),
  • afaina o le paʻu, urticaria, pruritus, angioedema, faigata ona manava, faʻaitiitia le toto maualuga, tachycardia,
  • le neuropathy lautele.

Auala e sui ai Lantus i Levemir

O le Levemir ma Lantus e tutusa lelei lava ma le inisalini o le tagata, lea ei ai ni nai feeseeseaiga i le va o latou lava, o lo o faʻaalia mai i lo latou gauai tele.

Afai e fesili mai le maʻi pe faapefea ona fesuiai mai Lantus i Levemir, ona fautuaina lea e faia lenei mea i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma mafaufau i le olaga o le tagata maʻi, faʻatupulaia pe faʻaalia le tino faaletino.

O le maʻi suka o se auala o le ola. Soo se ituaiga o faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia. O tagata maʻi e ola i le olaga atoa ...

O vailaʻau uma o se tupulaga fou o inisalini. E faʻatautaia uma ia maʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e tasi i le 12-24 itula e faʻamautinoa ai le maualuga o le maualuga o le suka.

O lenei vailaʻau e faʻaaogaina i se auala faʻafuaseʻi, o isi metotia e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le glycemic coma.

I le taimi o le togafitiga, o Lantus e faʻatonuina faʻapitoa i ni nai itula ile tasi, ia matauina le fua, talu ai ona o le fualaau faasaina ua umi se aafiaga. E matua faasaina le fefiloi o Lantus ma isi ituaiga insulin poo fualaau faasaina. O togafitiga e tatau ona faia e tusa ai ma fautuaga a fomaʻi ma lalo o le vaavaaiga faifaipea a se fomaʻi.

Faʻapitoa

Glargin - inisalini, o se vaega o Lantus, o se faʻataʻitaʻiga o le hormone tagata ma faʻamavae i se tulaga le mautonu mo se taimi umi.

O le le faʻamalosia o isi vailaʻau e mafai ona le amanaia pe a faʻamaonia togafitiga mo tagata mamaʻi e iai le faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2. I lenei tulaga, e mafai ona faʻafefiloi ma ni vailaʻau faʻalaʻau.

Faʻafitauli o le faʻaitiitia o le insulin

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

  • Faʻasalaga le toe galue. E tele lava ina maua i tagata matutua ma o le mafuaʻaga o le paʻu o le insulin.
  • Tagata faʻamaʻi faʻamaʻi. I lenei vaega o tagata gasegase, o loʻo i ai le faʻaititia o le gluconeogenesis ma le vaivai ole gasegase o le insulin, ma o le taunuuga lea ua faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le hormone.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le fualaau faasaina e faʻatonuina i se mea faʻafuaseʻi i tagata gasegase e sili atu i le ono tausaga. E toʻatasi le toʻotoʻo e faia i le aso i le manava, sulu poʻo tauau. E fautuaina e suia le vaega o le talosaga ma faʻasologa mulimuli ane. O le faʻaleagaina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua matua faʻasaina, aua o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiina ae o se osofaiga ogaoga o le hypoglycemia.

Pe a suia mai le togafitiga pe a faʻaaogaina se isi vailaʻau faʻasaina, o le faʻasaʻoina o togafitiga faʻatasi, faapea foʻi ma vailaau o insalini basal, e mafai.

Ina ia taofia le tupu mai o le hypoglycemia, o le fuainumera e faaitiitia i le 30% i le masina muamua o togafitiga. A o faagasolo lea vaitaimi, ua fautuaina e faʻaititia le fua o le inisalini pupuu e faʻamalosia ai le tulaga.

E matua faasaina le fefiloi poʻo le faʻafefeina o Lantus ma isi fualaau. O lenei mea e mafua mai i se suiga i le umi o le gaioiga o le viliina ma le faʻavaeina o mea faʻalauiloa. I le vaitau muamua o le togafitiga fou, e tatau ona pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Lantus ma Levemir - o le a le eseesega?

Lantus ma Levemir e tele mea tutusa.

O ituaiga uma ia e lua e fai i le basal insulin, o lona uiga, o la latou gaioiga i le tino e tumau pea mo se taimi umi, faʻamaonia le faʻaauau pea o le inisalini e le pancreas maloloina.

O vailaau uma e lua o le tui o le inisalini, o lona uiga o latou molikino inisalini e tutusa ma le inisalini o le tagata, ma e itiiti ni eseesega e faʻagesegese ai lo latou gaogao.

Lantus - e aofia ai le mea e fai, o se ituaiga o inisalini o le tagata na faʻaaogaina i se vaifofo faapitoa. Levemir, nai lo le vailaʻau, o loʻo aofia ai le isi, o le isi ituaiga o inisalini na suia ai genetically.

O le inisalini o tagata e aofia ai filifili e lua o amino acids (A ma le B), i le va o nei faʻamaufaʻailoga e lua. I luga o le ata, e toe maua ai le amino acids ma faaopoopo ai isi amino amino se lua i le tasi pito o le filifili B. O lenei fesuiaiga e faʻafefe ai le soluble i le pH acidic, ae sili atu le soluble i le pH neutral, o le mea masani mo le tino o le tagata.

Muamua, o le glargine, o se vaega o le moliuila, ua gaosia e faaaoga ai le siama E. coli. Ona faʻamamāina lea ma faʻaopoopo i se vaifofo oona e aofia ai sina masima ma le glycerin, faʻapipiʻi foi le acid chlorhydrate i le vaifofo e faʻaoga ai le pH o le vaifofo, ina ia faʻamaʻapeʻape atoa le vailaʻau i le vaifofo vai.

A maeʻa ona tui le vailaʻau i totonu o le tino, o le a faʻaaogaina le vaifofo i le pH neutral. Talu ai e le faʻamavae le paʻu i le pH e le faaituau, e faʻafefe ma fai ai se fale e le mafai ona faʻaaogaina i le gaʻo gaʻo.

Mai lenei vaituloto poʻo le nofoaga, faʻapena vavalalata solo lemu, faasolosolo lemu i totonu o le toto.

O le aulelei, o le vaega lea o le lemate, e maua mai i le faʻaaogaina o le DNA, ae o loʻo faʻaaogaina le faʻafefete nai lo E. coli.

Levemir o se vaifofo manino lea e aofia ai, e faaopoopo atu i le vemir, sina masima, mannitol, isi vailaʻau, ma sina masini hydrochloric poo le sodium hydroxide e aumai ai le pH i se tulaga le mautonu.

O le inosia o le inisalini e ese foi mai le inisalini o le tagata i lona fausaga: nai lo le tasi amino acid, lea na aveeseina mai le pito o le filifili B, ua faaopoopoina se vailaau gaʻo.

E le pei o se ata, e le afaina ai le tui pe a tui. Nai lo lena, o le aʻafiaga o le faʻafefe ua faʻaloloa, ona o lona fesuiaiga foliga o loʻo teuina i totonu o le nofoaga faʻapipiʻi (i le nofoaga o inisi), o lea e faʻagesegese ai.

A maeʻa vavalalata mole molemene mole tasi mai le tasi, o le a faigofie ona ulu i totonu o le toto, ma o le gaʻo gaʻo faaopoopo e fusifusia i le albumin (e sili atu ma le 98% o le toto i totonu o le toto toto e fusifusia i lenei polotini). I lenei malo, o le inisalini e le mafai ona galue.

Talu ai ona o le avemir ua faʻaitiitia lemu mai le molecule albumin, o loʻo avanoa i totonu o le tino mo se taimi uumi.

Le lelei o le sulu i luga o le masinima le isi itu e le mafai ona faʻaaoga. I nisi o suʻesuʻega, na faʻaalia ai e levemir se faʻaitiitia le fesuisuiaʻi ma sili atu le maualuga o le suka-o le faʻaititia o le suka pe a faʻatusatusa i le insulin NPH ma le lantus.

Pe a faʻatusatusaina le lemate ma le moli, ao faʻaaogaina nei vailaʻau faʻatasi ai ma le inisalini faʻataʻitaʻi i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1, o le lemene na faʻaalia ai le lamatiaga maualuga o le hypoglycemia ma le hypoglycemia nocturnal, ae o le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia i le va o nei fualaau e lua, e tutusa.

O le taofiofi o le suka suka maua mai ituaiga o inisalini e tutusa foi.

Faʻaliliuga mai:https://www.diabeteshealth.com/lantus-and-levemir-whats-the-difference/

O le a le eseesega i le va o le insulin lantus ma le lemimir?

O Lantus e aofia ai le vailaʻau, o se ituaiga o inisalini o le tagata na liua i se vaifofo faapitoa. Nai lo le faʻatalanoa, o le Levemir e aofia ai le isi, o le isi ituaiga o le inisalini e suia ai genetically.

O le inisalini o tagata e aofia ai filifili e lua amino (A ma le B), e fesoʻotaʻi i sootaga vavalalata e lua. I le avea ai o se vaega o le vili, na maua mai ai se tasi o filifili amino acid, ma faaopoopoina ai isi amino se lua faaopoopo i le isi pito o le filifili B. Faʻaliliuga e faʻaaogaina ai le glangine i le pH acidic, ae itiiti le soluva i le pH neutral, o le uiga o le tino o le tagata.

A maeʻa ona tui le vailaʻau i totonu o le tino, o le a le faʻamaʻoina le vaifofo e le tino i le pH le saʻo. Talu ai e le mafai ona faʻaaogaina ile pH neutral, e faʻafefe, lea e fai ai se nofoaga e le mafai ona faʻaaogaina i le gaʻo gaʻo. Mai lenei vaituloto poʻo le nofoaga, faʻapena vavalalata solo lemu, faasolosolo lemu i totonu o le toto.

O le faʻaaogaina o le technological DNA o loʻo faʻaaogaina foi i le gaosiga o le faʻafefe, lea e faʻaaogaina e avea o se vaega o le Levemir, ae o le gaosia o le gafousgi, ae le o le siama E coli.

O le tuufaatasiga o le Levemir, o se vaifofo manino, e faaopoopo atu i le insulin e aofia ai le zinc i ni aofaiga itiiti, mannitol, isi gaosi vailaʻau, sina masini hydrochloric acid po o le sodium hydroxide, lea e faʻaaogaina e aumai ai le pH i se tulaga le mautonu.

O le faʻamaʻi insulin e ese mai i le inisalini o le tagata lea na aveesea ai se tasi o lona amino acids mai le pito o le filifili B ma ua faaopoopoina ai se gaʻo gaʻo.

E sili atu i le 98% o le palapala i totonu o le toto e fusifusia i albumin. I lenei malo, o le inisalini e le mafai ona galue. Talu ai o loʻo taofiofi lemu mai le albumin molecule, o loʻo avanoa i le tino mo se taimi umi.

I le fesili e sili atu, Lantus poʻo Levemir, o le tali o le a le faʻamaoni. Levemir e masani ona fautuaina ina ia faʻaluaina faalua i aso uma (e ui lava na faʻamaonia le FDA mo lana pulega faʻapitoa), ma Lantus i lea taimi i lea aso.

E tusa ai ma le fomaʻi, Richard Bernstein, faʻatasi ai ma le faʻalauiloaina o Lantus 2 taimi i le aso, ua faʻaleleia lana galuega. O le natura oona o Lantus e mafai i nisi taimi ona mafua ai se lagona mu i le injection site.

O fualaau faʻamaʻi uma e mafai ona avea ma mafuaʻaga o faʻamaʻi o le tino.

I nisi o suʻesuʻega, ua faʻaalia ai e le Levemir nisi faʻamalosiaga e sili ona mausali ma lagolagoina i le faʻatusatusa atu i le inisalini NPH ma Lantus.

Aʻo faʻatusatusa Levemir ma Lantus, ao faʻaaogaina nei vailaʻau faʻatasi ai ma le inisalini faʻataʻalise i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1, na faʻaalia Levemir se faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia i le aoauli, peitai, o tulaga lamatia o le atiaeina o le hypoglycemia i le va o nei fualaau e lua e tutusa lelei.O le maualuga o le suka o le toto, lea e pulea e le galuega o ituaiga e lua o le inisalini, sa faapena foi.

Tuʻuo SoloStar Insulin Suʻesuʻe Tau Algorithm - O se faʻataʻitaʻiga faʻatatau

Muamua, e le lelei le totogi o lou aiga mo le toto toto, aua mai le 7 i le 11 mmol / l - o suga maualuga ia, e mautinoa lava e taʻitaʻia ai faʻafitauli o le maʻisuka. O le mea lea, o le filifilia o le fua o le inisalini faaopoopo e manaʻomia. E te leʻi tusia po o le a le taimi o le aso e maua ai le suka 5 mmol / l, ma a oʻo i le 10-11 mmol / l?

Basal Insulin Tujeo SoloStar (Toujeo)

O le inisalini tele lea o Toujeo SoloStar (Toujeo) - o se tulaga fou o le kamupani fualaau faasaina Sanofi, lea e maua ai Lantus. O le umi o lana gaioiga e umi atu nai lo Lantus - e na o le 24 itula (e oʻo i le 35 itula) faʻatusatusa i le 24 itula mo Lantus.

Insulin Tozheo SoloStar avanoa i se maualuga maualuga atu nai lo le Lantus (300 iunite / ml pe a ma le 100 iunite / ml mo Lantus). Ae o faatonuga mo lona faʻaaoga e taʻu mai ai o le fualaau e tatau ona tutusa ma Lantus, tasi i le tasi. E na o le faʻaogaina o nei inisua e eseese, ae o le kenega i totonu o iunite o loʻo i ai e tumau pea.

I le iloiloina e ala i iloiloga o le maʻisuka, o Tujeo e faʻamaonia ma e sili atu le malosi nai lo Lantus, pe afai e te tuʻuina i le mea lava e tasi. Faamolemole ia matau e 3-5 aso mo Tujeo e galue malosi ai (e faatatau foi ia Lantus - e alu se taimi e fetuunaʻi ai i le inisalini fou). O le mea lea, faʻataʻitaʻi, pe a manaʻomia, faʻaitiitia lona metotia.

E iai foʻi loʻu maʻisuka ituaiga 1, ou te faʻaaoga Levemir e pei o le insulin. E i ai loʻu uiga tutusa - Na ou tuʻuina le 14 iunite i le 12 i le aoauli ma i le 15-24 itula 15 iunite.

O le algorithm mo le fuafuaina o le fua o le inisalini Tujeo SoloStar (Levemira, Lantus)

E manaʻomia lou faʻaalu ma lou aiga fuaina o le fuainumera manaomia ole inisalini lautele. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Sei o tatou amata i le fuafuaina o le fua o le afiafi. Tuu lau 'aiga e pei o masani ma e le toe' ai i lena aso. E talafeagai lenei mea e aveese ai le taʻi i le suka e mafua mai i le 'ai ma le inisalini puupuu. Lenei mai le 18-00 amata i le 1.5 itula e ave ai lona fua toto toto. E leai se mea e tatau ai ona fai se meaʻai. Afai e talafeagai, tuʻu sina insulin laitiiti ina ia masani ai le maualuga o le suka.
  2. I le 22 i le taeao tuʻu le tui masani o le inisalini. Aʻo faʻaaoga le Toujeo SoloStar 300, ou te fautuaina e amata i le 15 iunite. 2 itula i le maea ai o le tui, amata ona suʻe toto toto. Tausia se tusi faʻamaumau - tusia le taimi o tui ma glycemia faʻataʻitaʻiga. E i ai se tulaga lamatia o le hypoglycemia, o lea e te manaʻomia ai se mea suamalie i le lima - tea vevela, suamalie suamalie, gaʻo suka, Dextro4 papa, ma isi.
  3. O le basal insalini e tatau ona sau ile tusa o le 2-4 i le taeao, ia i luga o le laufanua. E mafai ona faia fua o suga i itula uma.
  4. O le mea lea, e mafai ona e iloa le aoga o le afiafi (po) o le tui o le inisalini lautele. Afai e faaitiitia le suka i le po, ona tatau lea ona faaitiitia le fua faatatau i le 1 le iunite ma toe faia le suʻesuʻega lava e tasi. I le isi itu, afai e alu aʻe suga, ona tatau lea ona faʻaititia le fua o Toujeo SoloStar 300.
  5. I se tulaga tutusa, tofotofoina le ao ole taeao o le insalini basal. Lelei sili atu i le taimi lava lena - muamua togafitia le fualaau o le afiafi, ona fetuutuunai lea ole fua ole aso.

Pe a fuafuaina le fua o le insalalal basal i le 1-1.5 itula, fua le suka o le toto

I le avea ai ma se faʻataʻitaʻiga talafeagai, o le a ou tuʻuina atu lau tusi tala mo le filifilia o se fualaau o le insalalusal basal Levemir (faʻaaoga le fua o le taeao pei o se faʻataʻitaʻiga):

I le 7 i le taeao na ia seti ai le 14 iunite o Levemir. Sa le 'ai le taeao.

le taimitoto suka
7-004.5 mmol / l
10-005.1 mmol / l
12-005.8 mmol / L
13-005.2 mmol / l
14-006.0 mmol / l
15-005.5 mmol / l

Mai le laulau e mafai ona iloa ai na ou tago i luga le fua saʻo o le taeao faaumiumi insulin, aua suka sa i ai e tusa ma le tulaga tutusa. Afai e amata ona faateleina mai pe a ma le 10-12 itula, ona avea lea o se faailo e faateleina ai le fualaau. Ma le isi itu.

Levemir: faatonuga mo le faʻaaoga. E faʻapefea ona filifili se fualaau. Faʻamatalaga

Insulin Levemir (detemir): aʻoaʻo mea uma e te manaʻomia. Lalo oe o le a maua ai faʻamatalaga auiliili mo le faʻaaogaina i se gagana faigofie. Saili:

Levemir o se tui tui (basal), lea e gaosia e le kamupani lauiloa ma le faaaloalogia Novo Nordisk. O lenei fualaau faasaina ua faaaoga talu mai le ogatotonu o le 2000. Na mafai ona ia maua le lauiloa i le maʻisuka, e ui lava o le inisalini Lantus e maualuga lona tau o maketi. Faitau iloiloga moni o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 2, faʻapea ma uiga o le faʻaaogaina i tamaiti.

Maʻoaʻo foi e uiga i togafitiga lelei e tausisia ai lau suauu toto 3.9-5.5 mmol / L tumau 24 itula i le aso, pei o tagata soifua maloloina. O le tino o Dr. Bernstein, o loʻo nofo i le maʻisuka mo le sili atu ma le 70 tausaga, e mafai ai e tagata matutua ma tamaiti o le maʻisuka ona puipuia i latou lava mai faigata faigata.

Long insulin levemir: tala auiliili

O le taulaiga faapitoa e totogi i le puleaina ole maʻisuka togafiti. Levemir o le fualaau faasaina o le filifiliga mo fafine maʻitaga o loʻo i ai le suka maualuga. O suʻesuʻega faʻapitoa na faʻamaonia lona saogalemu ma le aoga mo fafine maʻitaga, faʻapea foʻi ma tamaiti mai le 2 tausaga.

Ia manatua o le faaleagaina o le inisalini e tumau pea manino e pei o le fou. Le lelei o le fualaau faasaina e le mafai ona fuafuaina i ona foliga vaaia. O le mea lea, e le aoga le faʻatauina o Levemir, e ala i faasalalauga tumaoti. Faʻailoa i falemaʻi taʻutaʻua e sili ona lauiloa o ana tagata faigaluega latou te iloa tulafono o le teuina ma e le faʻavalevalea e tausisia.

O le iniseti le insulin ole gaioiga? E umi pe puupuu?

Levemir o se inisalini umi. O fualaau taʻitasi e faʻatauina ai le maualalo o le suka i totonu o le 18-24 itula. Ae ui i lea, o le maʻisuka e mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo e manaʻomia ai laʻititi maualalo, 2-8 taimi e maualalo ifo nai lo tulaga masani.

Pe a faʻaaogaina ia ituaiga o tui, o le aʻafiaga o le vailaʻau faʻamaʻi vave, i totonu o le 10-16 itula. E le pei o le inisalini Protafan, o Levemir e le o iai se maualuga o le faatinoga.

Faʻalogo lelei i le togafitiga fou o Tresib, lea e umi atu, e oʻo atu i le 42 itula, ma sili atu le sologa lelei.

Levemir e le o se inisalini puupuu. E le fetaui lelei mo tulaga e te manaʻomia e vave faʻaitiitia ai le suka. E le gata i lea, e le tatau ona sasaina aʻo leʻi 'ai ni taumafataga e faʻafefiloi meaai ia o le maʻisuka fuafuaga e' ai. Mo nei faʻamoemoega, faʻaaoga puupuu poʻo le faʻasolosolo. Faitau le tusiga "Ituaiga o Inisalini ma o Latou Aafiaga" i nisi auiliiliga.

Matamata i le vitio a Dr. Bernstein. Saili pe aisea ua sili ai Levemir nai lo Lantus. Malamalama i le tele o taimi i le aso e te manaʻomia e tui ai ma le taimi. Siaki o oe o lo o teuina lelei lou inisalini ina ia le faʻaitiitia.

E faʻapefea ona filifili se fualaau?

Ole fua ole Levemir ma isi ituaiga inisalini e tatau ona filifilia taitoatasi. Mo le maʻisuka matutua, o loʻo i ai se pepa faʻatautaia e amata i le 10 PIECES poʻo le 0.1-0.2 PIECES / kg.

Ae ui i lea, mo tagata mamaʻi o loʻo mulimuli i se taumafataga maualalo, o lenei fua o le a maualuga tele. Mataʻituina lou suka toto mo ni nai aso. Filifili le vaega aupito sili ona lelei o le inisalini e faʻaaogaina ai faʻamatalaga na maua.

Faitau atili i le tusiga "Iloiloga o tui o le insulin umi mo le injections i le po ma le taeao."

O le a le tele o lenei tui e tatau ona tui i totonu o se tamaititi e 3-tausaga le matua?

E faʻalagolago i le ituaiga o meaai e maua e se tama maʻi maʻi. Afai na siitia atu o ia i se meaʻai maualalo, o le a manaʻomia le maualalo o doses, e pei o le homeopathic.

Masalo, e tatau ona e ulufale atu i le Levemir i le taeao ma le afiafi i pusa o le le silia le 1 le iunite. E mafai ona e amata i le 0.25 iunite. Ina ia faʻamalosi lelei ia gaioiga maualalo, e tatau ona faʻaitiitia le gaosiga mo le tuiina.

Faitau atili i ai iinei.

I taimi o malulu, meaʻai ma isi faʻamaʻi pipisi, o siama insulin e tatau ona faʻalautele pe a ma le 1.5 taimi. Faamolemole ia maitauina o sauniuniga a Lantus, Tujeo ma Tresiba e le mafai ona faʻaitiitia.

O le mea lea, mo tamaiti laiti o ituaiga umi o insulin, na o Levemir ma Protafan e tumau. Suesue le tusiga "Matema i Tamaiti."

Aoao pe faʻapefea ona faʻalautele lau taimi o le meli ma faʻavae le lelei o le kulukose i aso taʻitasi.

Ituaiga o inisalini: auala e filifilia ai fualaau faʻasaina Long insulin mo le injections i le po ma le taeao Faʻasolo le fua o le inisalini vave ao lei faia le puleaina o le insulin: o fea ma pe faapefea ona tui

Faʻafefea ona tuʻuina Levemir? E fia taimi i le aso?

Levemir e le lava le tui i le aso. E tatau ona faʻatonu faalua i le aso - i le taeao ma le po. E le gata i lea, o le gaioiga o le togafitiga o le afiafi e masani ona le lava mo le po atoa. Ona o lea mea, o le maʻisuka e ono i ai ni faafitauli i le kulukose i le taeao i luga o se manava gaogao. Faitau le tusiga "Sugar i luga o se manava gaogao i le taeao: pe faapefea ona toe aumaia i le masani". Ia suesue foi i le mataupu "Pulega o Inisalini: o fea ma pe faapefea ona tui".

E mafai ona faatusatusa lenei vailaʻau i Protafan?

Levemir e sili atu le lelei nai lo Protafan. E le umi le umi o le inisalini o inisalini, aemaise lava pe afai e maualalo atumaga. O lenei vailaʻau e aofia ai le protein protini manu, lea e masani ona tupu ai ni mea e afaina ai.

E lelei tele le teena o le faʻaaogaina o le insulin. E tusa lava pe tuʻuina atu lenei vailaʻau mo le saolotoga, ae o isi ituaiga o inisalini e faʻaauau ona faʻatauina e tatau ona faʻatauina mo tupe. Alu i Levemir, Lantus poʻo Tresiba.

Faitau atili i le tusiga "Ituaiga o Inisalini ma o Latou Aafiaga".

Levemir Penfill ma Flekspen: O le a le Eseesega?

O le lalagaina o loʻo tuʻuina ai peni tuila lea o loʻo faʻatūina ai le gaosiga o le inisalini Levemir.

Penfill o le Levemir fualaau faasaina lea e faatauina atu e aunoa ma ni peni tui ina ia mafai ona e faʻaaogaina tui masani o le inisalini. O peni Flexspen ei ai le iunite o le 1 iunite.

E mafai ona le talafeagai lenei mea i le togafitia o le maʻisuka i tamaiti e manaʻomia ni togi maualalo. I ia tulaga, e fautuaina e saili ma faʻaaoga Penfill.

Levemir e leai ni analogues taugofie. Auā o lona mamanu e puipuia e se pateni o lona tulaga aloaia e leʻi maeʻa. E iai ituaiga tutusa o le umi o le insulin mai isi gaosi oloa. O fualaau nei o Lantus, Tujeo ma Tresiba.

E mafai ona e suʻesuʻeina tala auiliili e uiga ia i latou taʻitasi. Ae peitai, o nei vailaau uma e le taugofie. O le inisalini ole vaitaimi, e pei o Protafan, e sili atu ona taugofie. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni faʻailoga taua ona o Dr. Bernstein ma le endocrin-patient site.

com e le fautuaina e faʻaaogaina.

Levemir poʻo Lantus: o le inisalini e sili atu?

O se tali auiliili i lenei fesili o loʻo tuʻuina atu i le tusiga e uiga i le inisalini Lantus. Afai e fetaui oe Levemir poo Lantus, ona faʻaauau lea ona faʻaaogaina. Aua nei suia le tasi fualaau faasaina i se isi seivagana ua tatau ai.

Afai o loʻo e fuafua e amata le tuiina o le inisalini umi, ona e taumafai muamua lea ia Levemir. O le inisalini fou o Treshiba e sili atu nai lo Levemir ma Lantus, aua e umi ma sili atu le sologa lelei.

Ae peitai, e toetoe lava 3 taimi e taugata tele.

Levemir ao maitaga

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi tetele na faʻatautaia ai na faʻamaonia ai le saogalemu ma le lelei o le faʻatinoina o Levemir i le taimi o le maitaga.

E le mafai ona mitamita Lantus, Tujeo ma Tresiba, e pei o Lantus tauva, i ni faamaoniga malosi o lo latou saogalemu.

Fautuaina o se fafine maʻitaga o loʻo iai le suka maualuga maualuga e malamalama i le auala e fuafua ai ni tui tatau.

Ole inisalini e le afaina pe o le tina poo le tamaititi, pe a faʻapea o le dosiga ua saʻo ona filifilia. O le maʻisuka maʻi, pe afai e le togafitia, e ono mafua ai ni faafitauli ogaoga. O le mea lea, ia faʻamalosi Levemir pe afai na faatonuina oe e le fomaʻi e fai lenei mea. Taumafai e fai e aunoa ma togafitiga o le inisalini, mulimuli i se taumafataga maloloina. Faitau faʻamatalaga "Mate Maʻisuka" ma le "Gesational Diabetes" mo nisi faʻamatalaga.

Levemir ua faʻaaogaina e pulea ai le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 talu mai le ogatotonu o le 2000. E ui o nei fualaau faasaina e itiiti ifo le fiafia nai lo le Lantus, ae o le tele o iloiloga ua faʻaputu i le tele o tausaga. O le toatele oi latou e lelei. O maʻi e matauina o le inisalini e faʻamamalalo ai le toto suka. I le taimi lava e tasi, o le lamatiaga o le maualuga o le hypoglycemia e maualalo.

O se vaega tele o iloiloga ua tusia e tamaitai na faʻaaoga Levemir i le taimi o le maʻitaga e puleaina le maʻisuka faʻamaʻi. Ae, o nei maʻi ua faamalieina i le fualaau faasaina. E le o se mea e fai ma vaisu, a maeʻa le fananau pepe e mafai ona faalēaogāina e aunoa ma ni faʻafitauli. O le faʻamaoni e manaʻomia ina ia aua nei faia se mea sese i le tui, ae faʻatasi ai ma isi sauniuniga o inisalini e tutusa.

E tusa ai ma tagata gasegase, o le mea pito sili ona taua o le toe faʻaaogaina o le falaologa e tatau ona faʻaaoga i totonu o le 30 aso. E puupuu lava le taimi lenei. E masani lava e tatau ona e togi ese paleni tetele e leʻi faʻaaoga, ma pe a maeʻa uma tupe na totogiina mo i latou. Ae o vailaʻau faʻatauvaʻa uma e tutusa lava le faafitauli. O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻamautinoa ai Levemir e sili atu nai lo le insulin Protafan i itu taua uma.

Suiga mai Levemir i Treshiba: o matou aafiaga

Mai lava i le amataga, sa ou taoto ai Treshibou maualuga faamoemoega. I le aluga o taimi, na amata ai e Levemir ona tuu i matou i lalo, ma ma le naunautai tele sa ou faanatinati ai e faatau Treshiba. E tatau ona ou fai atu i le taimi lava lena e aunoa ma se siaki faifai pea, o le a ou le afaina ai le suia o loʻu inisalini autu.

E le gata i lea, e fou le fualaau faasaina ma e le lava le poto masani o fomai i lona faaaogaina, o lea sa ou lagona ai o se paionia moni. E tatau ona ou fai atu i le taimi lava lena, o le amataga e le o se faamalosiau.

I se taimi, sa ou fefe ma oʻo i le tulaga na ou taʻua NovoNordisk e faia se feutagaiga. O fomaʻi, ma ou te faʻaauau i taimi uma, na ofo mai e mulimuli ma le toʻa i le faʻataʻitaʻiga ma le auala sese seia iu lava ina mafai ona iloilo lelei le iuga.

Ma o lenei, a maeʻa tolu masina o faʻaaoga Treciba Sa ou filifili fefaasoaai o matou aafiaga ma nisi iloiloga.

Soloaiga i Treshiba: o fea e amata ai?

O le a le fualaau e amata ai ma le fesili autu. I le avea ai o se tulafono, ua lauiloa Tresiba ona o le maualuga o lana gaioiga, o le mea lea, o ona fua, pe a faatusatusa i isi insulin insulin, ua matua faaititia. I luga o le fautuaga a se fomaʻi, matou amata ai i se fualaau lea 30% le itiiti ifo nai lo le aofaʻi o aso taʻitasi Levemira.

I le taimi lena, o le aofaiga atoa o le levemire e tusa ma le 8-9 iunite. O le tui muamua na matou faia 6 iunite. Ma o le po muamua lava na taia ai i latou i le iuga: o le faasologa o le suka i le po e pei lava o se laina i lalo ifo o se malifa.

I le taeao sa tatau ona ou inuina le sua o le pepe, ae o se ata lamolemole na faagaeetia ai au. I Levemir, i soo se fualaau, sa matou savavali faatasi ai ma le sugar i le po: e mafai ona mafai ona tulaʻi i le 15 ona toe foi lea i le masani. I se aotelega, e tele filifiliga, ae e lei faia lava e aunoa ma se eseesega.

Sa matua faamalosiau au. Ae o mea uma na foliga mai e le faigofie e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai.

Amata mai i le aso na sosoo ai, na matou amata faʻaitiitia le faʻaititia o le fualaau, ae le mafai ona vave iloiloina le aafiaga. O le mea moni, o le kupe autu a Treshiba, o lona taimi sili, i le amataga o vaega e te le fiafia i ai.

O lona uiga, e te tuʻuina atu se iniseti, i le aso e te iloiloina ai le malosi o le suka, o le aso e sosoo ai e tatau ona e filifili i se fesuiaiga o fua, ae o le a le mafai ona e amataina le aso mai le gaʻo.

O le mea o le siʻusiʻu o Treshiba mai le aso talu ai o le ae maua ai le insulin coating mo le itiiti ifo i le 10 itula, mai lea taimi, e le o se mea lelei le iloiloga o le aafiaga o le faʻaititia o fua. O le vaiaso muamua na matou faia na matou faʻaitiitia ai atigi ma faʻafeinu ai le pepe i le sua. Ae leʻi fiu.

E tusa ma le 2-3 vaiaso na faʻatulaga ai le saʻo saʻo. I lenei tulaga, e tatau ona tatou manatua e mafai ona e fiafia atoatoa i le "ofutau" o Treshiba i le mavae ai o le 3-4 aso o le faʻasologa o meaʻai.

O lona uiga, seiloga ua filifilia le togi sili ona lelei, o le tumau e mafai ona moemiti i ai. Ae a maeʻa ona e faia lena lava "nofoaga o inisalini", e mafai ona e malolo.

O se taunuuga, o la matou fualaau galue o Treshiba na avea ma afa o aso masani o Levemir.

Taimi o tui

O le isi galuega e tatau ona e faia e foia ai oe lava o le filifili lea pe a sili atu le lelei o le tuiina o Tasipa: taeao po o le afiafi. Faʻatautaia masani e fomai e amata amata afiafi o tui. E tele faʻamatalaga mo lenei auala. Muamua, e talitonuina o le insulin i tua atu e tatau ona iloiloina saʻo i le po, e saoloto mai le gasegase ma meaai inisalini.

O le mea moni, o le po o se nofoaga faʻataʻitaʻi lelei lea mo suʻega o le inisalini, ioe, i lalo o le siaki pea. A aunoa ma lena, semanu ou te le mautinoa lava i na ituaiga o suʻega, aua ei ai tulaga na i ai i le tasi po e tatau ai ona ou avatu i laʻu pepe le tele o le sua.

Lona lua, e mafai ona manatu e sili atu le saogalemu: i le po, o le inisalini o le a tatala saʻo ina ia mafai ai ona faʻafeiloaʻi lelei oe i le taeao o le taeao. I le taʻitaʻia e nei taʻiala, na amata ai ona matou tosoina Treshiba ao lei momoe. Ae o le faagasologa na matua faigata lava. I le po, o le suka na masani lava ona faʻapipiʻi pe na o le faʻaalia foi o le vaʻaia, ma i le gasologa o le aso na le lava le faavae.

I le faaiuga o la matou suʻega, ua matou sauni e faʻamaonia le faʻatoʻilaloina atoatoa ma le toe foʻi mai, e pei o le toe foi i Levemir ua leva. Ae na filifilia mea uma i se avanoa.

Ina ua maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi, na tonu ia te ia e tuuina mai se aso ina ia "alu ese mai le aisa" a Treshiba, ona sosoo ai lea ma le taeao ma le malosi malosi o Levemir. Ona tupu ai lea o se vavega.

O lena po, lea na i ai i luga o le siʻusiʻu o Treshiba talu mai le aso ua tuanaʻi, o le mea pito sili lea ona toʻa i la tatou talafaasolopito lata mai. O le kalafi i luga o le mataʻitu o le laina saʻo e tasi-e masani lava e aunoa ma le faatuai. I le taeao e tatau ona matou filifili: e faʻapipiʻi Levemir pe tuʻuina atu ia Treshiba se avanoa lona lua.

Sa matou filifilia le lona lua ma e leiloa. Mai lena aso na amata ai ona matou faʻalauiloaina Treshiba i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao, ma o ia ituaiga o tulafono na sili ona lelei mo i matou.

Treshiba Taunuʻuga (3 masina)

1) O loʻo teuina le talaaga e oʻo lava i le mea e fai ma amio tele. E le pei Levemir, e le tatau ona mate se tasi pe a amata ona galue le insalini, pe a oo i lona zenith, ma pe a maeʻa atoa. Leai ni mea paʻepaʻe. Taʻitaʻitaga umi o le taʻavale. I Levemir, sa i ai o matou faafitauli i le ao ma le po.

Mai le vevela (e aunoa ma se meaai po o se gips) o le suka na na o le aʻei luga. Sa matuai le fiafia lava. O le fesili o le ao o Treshiba na fofo lelei. E leai se faitioga. Ae o le po mo i matou o se suega lava lea: pe o le maualuga o le suka, poʻo se gip. I se tulaga e le masani ai, matou te fiafia i se moe filemu. Ae o le mea lautele, o le tulaga i Tresib ua sili atu ona lelei lona alualu i luma.

2) I le tagata lava ia, faatasi ai ma faʻamuasaga uma, ou te fiafia i le talafaʻasolopito e sili atu tasi i le aso. Faia ma faʻaauau ona galue i le mataituina ma le tulaga.

Ma i le taimi muamua, o taimi uma lava e tatau ona ou iloa ai le mea na tupu, ma o fea, ona filifili ai lea o fualaau e faia eseese i le taeao ma le afiafi. O se tasi, i se isi itu, e fiafia i le fetuutuunai o le vaega lua-vaega o loʻo tuʻuina atu e Levemir.

Ae matou te leʻi maua se faigofie mai lenei fetuutuunaiga ma e leʻi faʻaopoopoina le manino. E ui lava, e moni, e leʻi faigofie i le fuataga o fuataga, ona o Tresiba na faʻamanuiaina mo se taimi umi lava.

3) Tresiba fetaui ma le tulaga masani Novopen lima mafaʻaopoopoga o le 0.5. E taua tele lenei mea, aua o pepe o le aʻafiaga o le tele o le tuʻuina atu ole vaega ole tino e matua maitauina.

Mo Lantus, e leai ni peni muamua e iai le afa laasaga, ae o le metotia faʻafaʻataʻitaʻi, e toatele tagata atamamai o loʻo faʻaogaina pea i totonu o peni mai fafo.

I lenei tulaga, e pei lava ona ou iloa, e tupu lenei mea i nisi o le leiloa o le inisalini (e tatau ona e fufuluina se numera o iunite).

1) O le taua tele o Treshipa o le itu pito i tua lea o lona aoga sili. O se potu insulin, o le ufiufi super-long works e aoga mo oe ma oe. Afai ei ai se mea e faaletonu i le iniseti, e leai se mea e fai, e tatau ona e oʻo ile lua aso.

E oʻo lava i le faʻaitiitia o le faʻaititia, o le a le tupu vave le mea e manaʻomia ona o le gaioiga a tua o Treshibalea e aofia ai le aso e sosoo ai. O le mea lea, pe a ou manaʻo e faʻaititia le fualaau i le aso e sosoo ai, ou te vave faʻaitiitia i le 1-1.5 iunite, ona o le siʻu mai le aso talu ai o le a aofia ai le misi.

Ae o nei mea o aʻu lava ia o togafitiga e le fesoʻotaʻi ma togafitiga faʻapitoa. O le mea lea, e pei ona latou fai mai, aua e te taumafai e toe fai oe - e sili atu le liliu i tagata tomai.

2) Tau o loʻo tumau pea se faʻalavelave tele. Ae ui i lea, o se mataupu lenei o le taimi, talu ai ua uma ona aofia ai Treshibu i le lisi o le maʻisuka pele ma o le a tuʻuina atu e tusa ai ma fautuaga mo le leai o se totogi. O i matou, mo se faʻataʻitaʻiga, na folafola atu ia te ia mo le Tausaga Fou.

I le lautele, e mafai ona ou fai atu ua faamalieina i matou i Tresiba. E ui lava mo i matou o lenei faʻataʻitaʻiga o se mea e faʻafefe ai i le ala i le pamu. E masani lava ona matou gafatia lelei le bolus insulin, ae o se tulaga mautu, na afaina ai faafitauli i le maeʻa ai o le moli.

I se taimi faapitoa o le aso na matou maua ai ni mea e le o malamalama i le suka. Sa ma sailia mo mafuaaga ma le ofoofogia ma le aʻafia o se fomaʻi. O se taunuuga, i le taimi muamua na molia ai tagata le lelei Levemir.

I luga o Tresib, o le faʻaleleiaga na taua tele, ae o le faafitauli o le paʻu o le suka e leai se sao e leʻi maeʻa atoa.

O le mea lea, i le va o le lua-taimi poʻo le mamafa o le tala faʻataʻitaʻa (Levemir ma Tresiba), ou te filifilia ma le faʻaaogaina pamu paʻu, o mea e mafai ona e setiina ai se leo eseese mo soo se taimi, ma suia foi i le taimi tonu.

O le a le umi o le inisalini?

O le inisalini o tagata o le homone e maua mai i le pancreas. O analogues o ni insulin fou e gaosia, o loʻo faʻaaogaina lelei i le togafitiga o le inisalini. O a ni gaioiga umi? O fualaau oona e faʻavasegaina i le taimi o gaioiga i le tino, aemaise lava:

  • anapogi
  • puupuu
  • galuega fai
  • umi galue.

E faʻavasegaina foi e:

  • maualuga lona aafiaga
  • taulaʻi
  • auala e ulu ai i le tino.

Umi umi le inisua ma a latou ituaiga

O lenei ituaiga togafitiga e iloagofie ai le 2 ituaiga o inisalini umi:

O elemene uma lava e mafai ona sosolo vai, basal, ata o tala o sauniuniga masani. O loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o tekonolosi o le faʻaogaina o meaola, e le o iai se pito sili ona maualuga o le gaioiga, ma, pe a tatau ai, e masani lava ona faʻapipiʻiina ma iniseti vave ma puupuu.

Latou te faʻaitiitia lelei le toto toto pe a faʻagata le gaioiga o gaioiga vave ma gaioiga. E amata ona faʻaaogaina le aafiaga i le 1-4 itula i le maeʻa ai o le pulega, ausia tulaga maualuga i le toto pe a maeʻa le 8-12 itula ma faʻaalia se aoga aoga mo le 20-36 itula.

O a latou gaioiga e talitutusa lava ma le galuega o se fualaau faʻasaina ua gaosia e le pancreas, lea e fesoasoani i le puleaina o kulukose toto i le va o taumafataga. Lagolagoina-faʻasalaga faʻalumaina galue i tua.

O le inisalini o tui inisalini e tutoatasi mai le taumafa o mea taumafa ma faia ai pea le maua o le homone i totonu o le toto.

Aʻo leʻi faʻaaogā taumafa gaʻo, o le maʻisuka e manaʻomia ai isi injections inisalini. O le insulin e masani ona faia i le taeao mai le 7 i le 8 itula ma i le po mai le 22 i le 23 itula.

O lenei togafitiga masani e masani ona tausia mo sina taimi seia oʻo ina faʻaitiitia le kulukose o le toto.

Long insulin Glargin, o uiga autu

O le igoa faafomaʻi mo le hormone pateni Glargin o Lantus. O le vailaau mo le tuiina o se ituaiga o le hormone e maua i le tino o le tagata. E mafai ona faʻaaogaina e togafitia le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona tui i le 1-2 taimi i le aso ma e le mafai ona faʻavaivai i isi hormones poʻo fualaau oona i le syringe lava.

I fafo, o se vailaau e leai ni siama e leai ni lanu i ampoules mo le tuiina. O se faʻatusatusaga o le inisalini o le tagata toe faʻatulagaina ma se gaioiga umi mo le oʻo atu i le 24 itula. O le vailaau faʻasaina e maua mai i le faʻaaogaina o le DNA technology, pe a fai o se suʻesuʻega a le laboratory o Escherichia coli K12 e avea o se elemene maua.

O le vailaʻau o Glargin e ese mai le inisalini o le tagata, talu ai e aofia ai Insulin Glargin, faʻamaʻi i totonu o se vai faʻamaʻi. O masima taitasi o Lantus poo Insulin Glargine e aofia ai le 100 iunite (3.6378 mg) o insulin Glargine synthetic ma se pH o le 4.

E faapefea ona galue le umi ole insulin glargin?

Pe a ulu atu i totonu o le tino e ala i mea faʻapipiʻi o le tino, e faʻamavaeina ma faia microprecipitate, lea e maua mai ai Insulin Glargin. O lenei tali e mafai ai ona e:

  • faaitiitia le tele o le kulukose i le plasma toto,
  • faʻaosofia le totoina o le kulukose e ala i totoga toto ma gaʻo,
  • taofia le gaosia o le kulukose i totonu o le ate,
  • taofia le lipolysis i adipocytes ma proteolysis,
  • faʻaleleia le faʻasologa o le protein.

Ole fualaau faasaina, faamatalaga faavae

O le vailaau pateni ua taʻua o Levemir, e mafai foi ona taʻua o Levemir Penfill ma Levemir FlexPen. E pei o fualaau muamua, o Detemir e afaina i insulin umi ma e mafai ona taʻua o se kopi o le hormone tagata.

A maeʻa ona faʻaofiina le maʻisuka i totonu o le tino, o le hormone e gaoioi ma nisi o tagata e maua i luga ole membrane cytoplasm i fafo o sela ma fatuina se vailaʻau insulin-responsor which activates processes intracellular, e aofia ai le faʻasologa o le tele o enzymes, e pei ole hexokinase, glycogen synthetase ma pyruvate kinase. O le tali atu i le pharmacodynamic o le tino i le folasia mai o se vaifofo o lenei hormone e faalagolago i le avega.

I le togafitiga, o le homime Detemir e masani lava ona faia e ala i le tuiina i totonu o le ogavae poʻo le pito i luga o le lima. E mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina 1-2 taimi i le aso. Mo tagata gasegase ua matutua ma matutua, o le maʻisuka ma maʻi o le ate ma le fatu fatuga, e tatau ona siaki pea le maualuga ole kulukose o le toto ma fetuunai le fualaau o le fualaau faasaina.

Levemir e laitiiti siva nai lo Lantus, o lea e sili atu faalua i le aso ona taitaia.

Lapataiga i le faʻaaogaina o le Inisalini umi

A e leʻi amata ona e faʻaaoga soʻo se homone, e tatau ona e logoina lau fomaʻi e uiga i le i ai o se allergy i lenei vailaʻau poʻo isi vailaau faʻasaina, faʻapea foi ma le fomaʻi e iai se talaʻaga faafomaʻi, aemaise lava pe a maʻi le fatu ma le maʻi.

O inisopa insulin e mafai ona mafua ai le hypoglycemia - toto maualalo maualalo, lea e tuʻuina atu i le vevela, le mautonu, vaʻaia le vaʻai, vaivaiga lautele, vevela, ma le le mautonu.

O isi aʻafiaga o aʻafiaga o ia inisiua o tiga, ita ma le fulafula o le paʻu i le vaega o le puleaina o fualaau faasaina, lipodystrophy, faatasi ai ma le faateleina o le mamafa o le tino, fula o lima ma vae. I se tulaga e le masani ai, o fualaau e mafai ona mafua ai le puʻeina o le cardiac, aemaise lava pe afai na ave e le tagata maʻi thiazolidinedione.

O le a le mea e filifilia - Lantus poʻo Levemir?

E taua tele aua latou te faʻaalia se fefaʻatauaʻiga faʻamautu manino i luga o luga o kalafi, e aunoa ma ni mea maualuluga (o le faʻatulagaina o le inisalini umi e foliga mai o se mea faʻafefiloi lautele ma kopiina le faʻaleleia o le iniseti physiological o le hormone masani).

O Lantus ma Detemir e faʻaalia i latou lava o ni faʻamaumauga mausali ma sili atu ona mataʻutia o lenei fualaau faasaina. Latou te gaoioi tutusa lava i gasegase eseese o soo se vaitausaga ma le itupa.

O le taimi nei, o tagata e maua i le maʻisuka e le manaʻomia ona faʻafefiloi vailaʻau eseese ina ia mafai ai ona tuiina le inisalini lautele, e ui lava i le taimi muamua faʻatasi ma le ituaiga Protafan o se mea faigata ma le faʻaaoga taimi.

I luga o le atigipusa o Lantus o loʻo faʻaalia - e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i totonu o le 4 vaiaso poʻo le 30 aso talu ona tatalaina pe tatala le pusa.

Levemir, e ui lava e i ai tulaga ogaoga o le teuina i le malulu, e mafai ona teuina i le 1.5 taimi le umi.

Afai o le tagata maʻi e pipii atu i se meaʻai maualalo i luga o le kalapu i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, atonu o le a tumau pea ona maua i lalo ifo o le insulin. O le mea lea, Levemir e sili atu ona talafeagai mo le faʻaaogaina.

Faʻamatalaga mai lipoti a le soifua maloloina: Lantus faʻapupula le tulaga lamatia o le kanesa. Masalo o le mafuaʻaga mo faʻamatalaga o Lantus e vavalalata vavalalata ma le tupu o le tupu o le kanesa.

O faʻamatalaga e uiga i le aʻafiaga o Lantus i le kanesa e le faʻamaonia aloaia, ae o suʻega ma fuainumera ua maua ai ni feeseeseaiga.

Levemir tau tau le maualalo ma i le faatinoga e le sili atu le leaga nai lo le faʻamaonia. O le mea sili ona leaga o Detemir e le mafai ona faʻafefiloi ma soʻo se fofo, ma e mafai e le Levemir, e tusa lava pe le logoina.

E masani lava, o tagata gasegase ma le faia o le endocrinologists e talitonu afai e maualuga le tui o le inisalini, ona sili atu lea ona faaaoga le tui tasi o Lantus. Levemir, i lenei tulaga, e tatau ona faʻaogaina faalua i le aso, o le mea lea, ma se manaʻoga tele mo le fualaau faasaina, o Lantus e sili atu ona aoga.

Le faʻaaogaina o le inisalini e faʻalauteleina e fafine maʻitaga

O le aʻoga ma le faʻamutaina o le maitaga i le tulaga o le faʻaaogaina o insulin ua leva e le ese mai le maitaga i fafine o loʻo faʻataʻitaʻiina isi ituaiga o nei vailaʻau.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le manaomia mo se hormone i le uluaʻi masina (i le tolu muamua masina o le maitaga) atonu o le a faʻaitiitia sina, ma i le 2 ma le 3rd trimmas - faʻatupulaia.

A maeʻa le fanau mai o le tamaititi, o le manaʻoga mo le inisalini umi, e pei o isi vailaʻau faʻasolosolo, e paʻu lemu, lea e maua ai se tulaga lamatia o le atiaʻe o le hypoglycemia. O lenei mea moni e taua le manatua pe a faʻafetaui le inisalini umi, aemaise lava i tagata gasegase, le nephropathy o le maʻisuka, ma faʻamaʻi pipisi o le hepatic.

Inisalini umi

O le mafuaʻaga o insulin faʻasolosolo o le avea o le basal poo le inisalini autu, e tasi pe faalua i le aso ona taʻutaʻua. O le amataga o la latou gaioiga e tupu pe a uma le 3 i le 4 itula, ona maua lea o se aafiaga lelei pe a maeʻa le 810 itula.

Faʻaauau e 14-16 itula i se fua maualalo (8-10 iunite), ma se fua tele (20 iunite pe sili atu) 24 itula.

I le tulaga o insulin ua leva ona faatonuina i se fualaau e sili atu i le 0.6 Unite i le kilokalama o le mamafa o le tino i aso uma, ua vaevaeina i le 2 3 injections, lea e faia i vaega eseese o le tino.

O sauniuniga a le inisalini e masani ona faʻaaogaina i le tino o: Ultlente, Ultratard FM, Humulin U, Insumanbazal GT.

Talu ai nei, o faʻataʻitaʻiga o fualaau oona umi o Detemir ma Glargine ua faʻalauiloaina i totonu. Pe a faʻatusatusa atu i insuline umi, o nei vailaʻau e faʻamaonia e se gaioiga lamolemole lea e tumau mo le 24 itula ma e leai se maualuga (maualuga).

E sili atu ona faʻaitiitia le onosaʻi o le kulukose ma e le o mafua ai le hypoglycemia nocturn. O le umi o le gaioiga o le gaioiga ma le veveir e mafua ona o le maualalo o le aveʻesea mai le nofoaga o latou inisiua i totonu o le ogavae, tauau, poʻo le manava. O le nofoaga o le puleaina o le inisalini e tatau ona suia i tui taitasi.

O fualaau faasaina, e faia i lea aso ma lea aso, e pei o se ata, pe oʻo atu i le 2 taimi i le aso, e pei o se mea leaga, e tele le malosi i le togafitiga o le inisalini.

O lea la ua uma ona salalau le lapisi, ua gaosia i lalo o le igoa tau fefaatauaiga Lantus (100 iunite o insulin glargine). Lantus e gaosia i le 10 ml ipu, peni tui ma 3 ml cartridges.

O le aafiaga o le fualaau faasaina e amata i le itula e tasi pe a uma le puleaina o le subcutaneous administration, o lona umi e tusa ma le 24 itula, o le maualuga o le 29 itula.

O le natura o le aafiaga o lenei inisalini i luga o le glycemia i le taimi atoa o le gaioiga e ono eseese lava, e le gata i maʻi eseese ma i le tagata e toatasi.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo faʻamatalaina Lantus o le inisalini autu. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻamaonia ai lenei vailaʻau e fai ma naʻo le auala faapitoa e togafitia ai togafitiga faʻatasi ma isi fualaau faʻasaina e faʻamautuina ai kulūkose.

Pe a suia mai le gaʻo umi poʻo le faʻaaogaina o le insulin i le Lantus, i le tele o tulaga, e tatau ona fetuunai le aso o le inisalini autu poʻo le suia o le togafitiga faʻamalosia o le togafitiga ma le faasologa o inisua o le inisalini po o le fua o le kulūkose.

O le fesuiaʻiga i aso taitasi o le tosoina o le Lantus ma le faaluaina o injections o le insulin e manaʻomia ai le faʻaitiitia o le tui o le insalini basal i vaiaso muamua o togafitiga ina ia faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le hypoglycemia i le po. Aʻo faagasolo le vaitaimi, ina ia faʻaititia le fua o le Lantus, ia totogi mo le faʻaopoopoga o atopaʻu o insulin laiti.

Long insulin i le taimi o le maitaga

O le faagasologa o le maʻitaga ma le faʻatagaina i le taimi o le faʻaaogaina o Lantus e leai se eseesega i tagata maʻitaga ua maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka, lea e maua ai isi sauniuniga insulin.

O le mea moni, e tatau ona manatuaina o manaoga o le inisalini i le taimi o se piriota puupuu (o le 3 masina muamua) e mafai ona faʻaitiitia le faʻaititia, ona faʻaosooso malie ai lea. I le taimi lava na fanau mai ai se tamaititi, o le manaoga mo Lantus e faʻaitiitia le faʻaitiitia, e pei o le mataupu i isi insulin, faʻatasi ai ma lenei mea, o le aʻafiaga o le hypoglycemia e faateleina.

O le manaʻomia mo le inisalini, e aofia ai Lantus, i se faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaitiitia ai tagata mamaʻi o le nephropathy, o le gaʻo ma le ogaoga o le ate.

Fautuaina fualaau faasaina

Glucberry - O se faʻalavelave faʻafefete faʻamalosi lea e maua ai se tulaga fou o le lelei o le ola i le maʻi faʻasolosolo ma le maʻisuka. O le lelei ma le saogalemu o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻamaonia ile tino. Ua fautuaina le fualaau faasaina mo le faʻaaogaina e le Russian Diabetes Association. Faʻamatala atili

Faʻasalaga


I le taimi nei, o le fualaau o le inisalini e lei fuafuaina, lea o le a mafua ai ona maualuga le fualaau faasaina. Ae ui i lea, o le hypoglycemia e mafai ona tuputupu ae malie. E tupu lenei mea pe afai o se aofaiga tele lava na faʻaofiina.

Ina ia mafai ona toe maua mai i se foliga vaivai o le hypoglycemia, e tatau i le tagata maʻi ona ave le kulukose, suka poʻo le gaʻo-o lo oi ai meaʻai i totonu.

O le mafuaʻaga lenei e fautuaina ai tagata maʻi e maua i le maʻisuka e suʻe meaʻai suka ia i latou. I le tulaga o le hypoglycemia ogaoga, pe a le iloa e le tagata maʻi, e tatau ona ia tuiina se vaifofo o le kulukose, ma mai le 0.5 i le 1 milligram o le glucagon intramuscularly.

Afai e le fesoasoani lenei metotia, ma a maeʻa le 10-15 minute e le toe iloa e le tagata maʻi, e tatau ona ia toso le kullukose i se auala vavalalata. A maeʻa ona toe foʻi mai le tagata maʻi i le mafaufau, e manaʻomia ona ia 'ai mea taumafa i le gaʻo. E tatau ona faia lenei mea e puipuia ai le toe foʻi mai.

Vitio faʻatalanoa

Faatusatusaga o sauniuniga Lantus, Levemir, Tresiba ma Protafan, faʻapea foʻi ma le faʻatulagaga o vailaʻau sili ona lelei mo le tuiina o le taeao ma le afiafi:

O le eseesega i le va o Lantus ma le Levemir e itiiti lava, ma e aofia ai nisi o eseesega i aʻafiaga, auala o le pulega ma le faʻasaina. I tulaga o le lelei, e le mafai ona e filifilia po o le fea vailaau e sili ona lelei mo se tagata maʻi faapitoa, ona e toetoe lava a tutusa a laua mea. Ae e taua le matauina o Lantus e taugofie nai lo Levemir.

Tuua Lau Faamatalaga