Pusa 2 ituaiga falaoa

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e mafua ai le maualuga o le toto suka. I le ituaiga 1 faʻamaʻi, o se meaʻai e tatau ai, ae o le mulimuli i ai o le a le fesoasoani e foia le faafitauli. O le glycemia e mafai ona faʻasaina na o le fesoasoani a le inisalini.

Faʻatasi ma le faʻamaʻi 2, o se taumafa paleni o se tasi lea o tulaga autu mo le soifua maloloina lelei ma le vave faʻafouina. E tatau ona matua pulea lelei le aofaʻi o suauu o loʻo i ai i totonu o meaʻai. O le falaoa, o se tasi o oloa autu autu mo le maʻisuka, e tatau ona aofia ai i le lisi autu. Ae le o ituaiga uma o falaoamata o oloa o le a aoga.

O falaoa mo le maʻisuka

O le mea moni, ou vave manatuaina le falaoa faapitoa o le maʻisuka, lea e mafai ona faʻatau i faleoloa tetele ma supamaketi. Ae o le mea moni e masani lava ona faia mai le falaoamata ola mama, lea e le fetaui lelei mo meaai paleni. Pasta ma isi oloa gaosi, e aofia ai le falaoamata faʻatoʻaga, aemaise lava o le saito, e tatau ona faʻaesea mai le meaai.

O le falala ma le maʻisuka ituaiga 2 ma isi falaoamata o meaʻai e aoga tele pe afai e faia mai i le falaoamata o le falaoa. Ina ia fuafuaina le vaega faatagaina o le falaoa, faapea foi ma isi oloa, na maua mai ai e le au tausi meaʻai se tulaga taua - o se areto falaoa.

1 le falaoa e aofia ai le 12-15 kalama o gaʻo. E siitia le maualuga o le glycemia i le 2.8 mmol / l ma faʻafememeaʻi o le a manaʻomia e le tino ni vaega se lua o inisalini. Faʻafetai i nei faʻamatalaga i luga o le laulau, e mafai ona e filifilia le numera o iunite i se mea faapitoa, ma, e tusa ai ma le tele o le inisalini, lea e tatau ona e faia pe a uma se taumafataga. 15 kalama o meaʻai 'oloʻo maua i le 25-30 kalama o falaoa paʻepaʻe po o le uliuli. O le aofaiga lenei e tutusa ma le 100 g o le keke po o le oatmeal poo le 1 apu laʻitiiti.

Mo se aso, e tatau i se tagata ona ave 18-25 iunite falaoa, lea e tatau ona vaevaeina i le 5-6 taumafataga. O le toʻatele e tatau ona pa'ū i le afa muamua o le aso. O se tasi o vaega o le taumafataga e tatau ona avea ma fua o le falaoamata. A maeʻa, o loʻo i ai faʻamalosi aoga ma filo o mea totino, minerale: phosphorus, sodium, magnesium, iron ma isi.

E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina falaoa mo le maʻisuka ona e aofia ai le tele o mea aoga amino aoga, meaʻai ma vitamini. B vitamini e faaleleia ai le metabolic faagasologa ma le faagaoioia o le toto e avea ma totoga, lea e taua tele i lenei maʻi.

O le lisi mo le maʻisuka e tatau ona avea ma falaoa, ae leai se mea e le o le saito paepae ae le o le falaoamata o meaʻai.

O ia ituaiga o falaoamata e le fautuaina:

  • falaoa paʻepaʻe ma taʻavale,
  • Pulu tao
  • Fale faʻafiafia

O le a le ituaiga falaoa e te 'ai mo le maʻisuka, ina ia le afaina ai lou ola maloloina?

E fautuaina e tagata e taumafa taumafa le taumafa o le falaoa ma le maʻisuka faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le falaoamata o le saito 1 ma le 2 ma le pala. E tatau ona manatuaina o fatulala parani atoa - o loʻo i ai le tele o filo e aoga ai meaʻai e fesoasoani e faʻasaʻo le glycemia ma faʻatoʻilaloina le maʻi. O oloa e aofia ai fatu o le rye po o le falaoa o le falaoamata e le gata ina tuuina atu i le tino ia mea aoga, ae ia maua ai foi se lagona o le faamalieina na tumau mo se taimi umi. O lenei mea e mafai ai e oe ona manuia le mamafa o le mamafa, lea e masani ona matauina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Borodino keke falaoa ua i ai se faasino igoa o le 51 ma i le maʻisuka ua aofia ai i le lisi o mea i le faaogaina. Faatasi ai ma le faʻaaoga tatau, o le a le afaina ai, ae o le a aumaia ai aoga taua.

E aofia ai:

O nei mea uma e taua mo le maʻisuka e tausia ai le soifua manuia. O le mea taua o le 'ai lea o le falaoa lanu enaena ma le maʻisuka i le faʻaogaina o le maʻisuka. E mafai ona fuafua le falaoa e se fomaʻi, ae masani lava o le masani ole 150-300 g Afai e maua e le maʻisuka isi meaʻai gaʻo, e fautuaina e teena le falaoa.

Paʻu falaoa (falaoa falatini)

Mafaufau pe mafai ona fai le falaoa ma le maʻisuka ituaiga 2, aua e te faafitia oe lava i le fiafia o le pisipisia o falala o le maʻisuka ma fatuga atoa, lea e faapitoa le faʻamaoaigaina i vitamini, minerale, fiber, suauu mamele ma faʻaleagaina atoatoa le metabolism. O le tuufaatasiga o lenei oloa e le aofia ai le fefete, o lona uiga e i ai sona aoga aoga i luga o le vaega o meaʻai. E le mafua ai le faʻamalosi ma fufulu mamā le manava, e fesoasoani i le faʻamautuina o lona gaioiga. I le maʻisuka ituaiga 2, o mea taua ia.

O le falaoa falaoa e taua foi aua o aʻafiaga o loʻo aofia ai i totonu e lelei lava. Ua saunia e faʻaaoga le suauu manogi ma tuʻuina atu ai le tino i gaʻo maloloina. O falaoa falaoa o loʻo i ai se maoaʻe maoaʻe ma e manaia tele. O latou o saito, rie ma mai fatulaʻau fefiloi. O le a le tele o falaoa o le protein e 'ai ma le maʻisuka e mafai ona fesiligia e lau fomaʻi. Fomaʻi fautuaina fautuaga e sili atu i le falaoa o le rai ma 'ai i le afa muamua o le aso.

Paʻu falaoa

I le maʻisuka, e fautuaina e ai, talu ai o loʻo aofia ai i totonu ia mea inu masini ma e le mafua ai ona oso i le glycemia. E pei lava o falaoa o le protein, mauʻoa i vitamini, minerale ma isi mea aoga, e aofia ai vitamini aoga, suauu minerale, enzymes, fiber. O le falala falala ma le fagala e aoga tele mo le maʻisuka ituaiga 2, ae faʻatasi ma le tulaga e tasi - faʻaaoga faʻaogaina.

Fale falaoa

Afai e te le o mautinoa e uiga i le lelei o le falaoa na faatauina, e mafai ona e taoina oe lava. I lenei tulaga, o le ae matua mautinoa lava le lelei o mea uma e faʻaaogaina ma le faʻaaloalo i tekinolosi e kuka ai. O le falaoa i le fale mo le maʻisuka o se filifiliga sili lea e kuka ai meaʻai i lou tofo ma i le taimi lava e tasi e le tatau ona motusia le meaai, ia tausia le soifua maloloina ma le soifua manuia.
Ina ia tunu falaoa i luga o le fale e te manaʻomia mea filifilia faapitoa. O le falaoamata muamua o le saito, o loʻo i totonu o soʻo se faleoloa, o le a le galue. Ae pe a tao le kuka, e mafai ona e faʻaaogaina laau, fualaʻau, nisi mea manogi, fatu, fatu, cereals ma isi faʻaopoopoga i lou tofo.
Ina ia taoina falaoa o le maʻisuka fale e mafai ona e manaʻomia:

  • falaoamata o le saito o le lona lua ma, itiiti le manaomia, muamua vasega,
  • falaoa suamalie suamalie
  • lala
  • buckwheat poo falaoamata oate,
  • susu susu poo le kefir,
  • fuālaʻau manogi (sola, olive, sana),
  • suamalie
  • fuālaʻau faʻamama.

E faʻatatau i le fua, fuamoa, honey, salt, molasses, vai, susu susu, e mafai ona faʻaaogaina le oatmeal. E mafai ona e filifilia fatuga, fatu ma isi mea faʻaopopo i lou tofo.
E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le maʻisuka e le tatau ona matua teenaina se meaʻai lelei ma le lelei e pei o falaoa. O ituaiga eseese e mafai ai e oe ona filifili se ituaiga o tao tao e le gata o le a afaina, ae o le a aoga ma fesoasoani e taulimaina le faamai.

O aoga ma mea le lelei o oloa gaosi

O le autu autu mo le filifilia o oloa o le faailo lea o le kulukose. O lenei mea e tatau ona mataʻitu i taimi uma. O le vaega lona lua e faʻavae i luga o le tele o gaʻo gaʻo i le oloa.

O le mea lea, o le filifiliga o fua o le falaoamata o le a faavae i lenei. O le falaoa mo le maʻisuka e foliga mai o le puna lea o le tele o mea taua. O le fiva, faʻatoʻaga faʻatoʻaga, vitamini, e taua tele i le tino. Satela, magnesium, uʻamea, gaʻo - mea uma e taua mo le maʻi. Ma o nei mea uma o loʻo maua i oloa falaoa. O le aofaiga atoa o ofo i luga o le maketi, o vaega nei e mafai ona faailoaina:

O le eseesega autu i le va o le lua o loʻo i ituaiga o falaoamata. Faatasi ai ma ituaiga uma o meaʻai keke i luga o le maketi, o le faaiuga e taʻu mai ai ia te ia e le o ituaiga uma o keke taofi e aoga. O le lisi mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e le tatau ona aofia ai ni falaoa mai togi maualuga o le saito. O ituaiga uma o le maʻisuka e faʻasaina le ave le areto papaʻe e aunoa ma le faʻatagaga a le fomaʻi, lea i le tele o mea e mafai ona mafua ai faafitauli mamafa.

O tagata e mafatia i le ituaiga 2 o maʻi e ono aʻafia ai le avea ma tagata afaina i gastritis, rūmatism, gallbladder inflammation. Paʻu paʻepaʻe e mafua ai le pipiʻi o platelets i totonu o vaʻa vein. O nisi taimi e mafua ai le faateleina o le toto. E afaina ai le faatinoga o le cardiovascular system. Faatasi ai ma lenei mea, e tatau foi ona aveese mai le oloa taumafa taumafa, meaʻai e faavae i luga ole falaoamata o le saito. O nei meaola e tolu o le a mafua ai ona oso i le kulukose i totonu o le tino.

Talu ai ona o lona faasinomaga igoa (GI = 51), o le falaoa lanu enaena e tele lava i le laulau o le maʻisuka. E aofia ai le tele o elemene aoga, e pei o le siama, uʻamea, seleni. O se puna lelei tele o vitamini. Faʻatau le oloa i ni mea laiti. E masani lava, o le masani e seti i le 325 g i le aso. O le falaoa Brown e lelei mo le maʻisuka, ae o loʻo i ai ona toso:

  • Faateleina le malosi o sua oona
  • E mafai ona tupu le fatu
  • Faʻaauau gastritis, maʻi o le maʻi
  • E mafua ai le manava ita.

Filifiliga o le maʻisuka

E na o lau fomaʻi e mafai ona tali le fesili pe o le a le falaoa e mafai ma e tatau ona 'aina faʻatasi ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E sau lenei mea mai uiga o tagata maʻi taʻitasi. O faʻamaʻi faʻamaʻi. Ae o le falaoa ma le maʻisuka o le saʻo lava lea o ituaiga e lua e tatau ona faʻaumatia i aso uma. Fautuaga lautele mo le filifilia o se oloa e aoga mo tagata uma.

Ua fautuaina tagata e taumafa meaai e aofia ai le falaoa o le falaoa i la latou lisi. Atonu e aofia ai le falaoamata o saito o le lona lua, ma o nisi taimi muamua vasega. E masani ona faaopoopo i ai le pala ma le rye grains, lea o se punavai lelei o le gasegase gase, lea e aoga mo le gataifale. O lenei oloa e maua ai se lagona umi umi o le nofo filemu. O lenei taunuʻuga e maua ona o le mea moni e faʻapea ituaiga ituaiga meaʻai e gaosia i le bakete e aofia ai fiber meaʻai.

Ua saunia se falaoa faapitoa mo le gasegase mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo i ai se mea maualalo o le carbohydrate ma se aofaiga tele o polotini. I totonu foi o le oloa o loo i ai se numera faateleina o amino acids ma salts.

E tele taimi e mafai ai ona e vaʻai i se mea e gaosi ai falaoa e pei o le falala suka. Ae aua le faanatinati e maua, e itiiti lava le tofo i ai mo meaai.

E le mafai e tagata gaosi oloa ona tausisia tulaga manaomia mo le maʻisuka, ma o sea igoa e mafai ona avea ma maketi tau fefaatauaiga. Suesue ma le faaeteete le tuufaatasiga o sea falaoa. E le tatau ona i ai le falaoamata o le saito o le maualuga maualuga. Afai e te masalosalo i mea o loʻo i ai, e sili atu le aua le faia.

O le isi ituaiga o meaai maloloina mo ituaiga uma o le maʻisuka o le falaoa falaoa.

O i latou o se suiga lelei i le oloa masani. Ua atiina ae e mafaufau i mea uma e manaʻomia. Pe a tao, aua le faʻaaoga le fefete, lea ei ai sona aafiaga lelei i le gastrointestinal tract. Ua faʻamaoaigaina i latou i le fiber, elemene o elemene. O falaoa falaoa o le suka ma le saito, ae o le filifiliga muamua e sili ona lelei mo le maʻisuka. Ae ui i lea, e le o le uiga o le faʻasaina o le saito. O meatotino lelei o ia ituaiga meaai:

  • Faʻaleleia o le ate ma le manava.
  • Puipuia le susunuina o le gutu o le endocrine.
  • E taofia ai le le mautonu o fualaau.

O le a le ituaiga falaoa mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina e fai ma meaai, sei o tatou agai i luma i se mataupu e tutusa le taua. O lona uiga, o le a le tele o falaoa e mafai ona 'aina i le aso i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Ma o iinei naʻo le fomaʻi aoga o le a tuʻuina atu faʻamatalaga sao. O le a ia fuafuaina le aofaʻiga manaʻomia ma taʻu mai pe faapefea ona fuaina. Afai tatou te amanaia le tau aofaʻi, ona le sili atu lea i le 300 g i le aso.

Paʻu maloloina - oe lava falaoa

O se gasegase tuga e masani ona faia ai e tagata le faʻalagolago i la latou soifua maloloina. O le tele o le maʻisuka e kuka a latou lava taumafataga e aloese mai ai i aʻafiaga leaga. Ma atonu latou te ono aliali ona o le faʻaaogaina o se oloa leaga ona o le le lelei o le teu i fale teu oloa i le faleoloa. O le faia o falaoa e le faigata. E faigofie ona maua mea e manaʻomia. Afai e mafai ma afai ei ai se manaʻoga, o loʻo i ai se fua masani mo le faia ile fale.

  • 550 g rye falaoamata
  • 200 g falaoamata falaoamata
  • 40 g lefe
  • 1 teaspoon o le suka
  • 1 teaspoon o masima
  • 2 teaspoons molasses
  • 0.5 lita o vai
  • 1 sipunni o le suauu.

Muamua e tatau ona e lūlū le falaoa falaoa i totonu o le ipu e tasi ma le falaoamata o le saito i le isi. Faaopopo le afa o le falaoamata paepae i le suka. O le a tatou faʻaaogaina le toega mulimuli ane. O lenei faʻafefiloi e faʻamalieina ma faʻanoanoa.

Fafaga le mea faafefete. Mai le aofaiga atoa o vai, ave 150 ml. Liligi le suka, toe totoe falaoamata, fefete ma sasaa atu i luga o ipu. Kelu ma ave i se nofoaga mafanafana e sii ai. A maeʻa loa le mea faʻafefete, sasaa i totonu o le falaoamata falaoamata.

Faaopopo le suauu ma vai tumau. Ia amata loa ona kuka le paluga. A maeʻa lena, tuʻu le mafanafana mo ni nai itula. Ma le isi, toe tao le paluga, ona sasa lea.

Uʻu le falaoamata i totonu o se mea tao tao ma tuu le paluga. Fufulu i le vai, ona lamolemole. Tuʻu mo le itula muamua. Vaʻai le ogaumu i le lua selau tikeri ma seti le moa mo le afa itula. Ona ave lea o le falaoa, fafasi i le vai, ona toe lafo lea i le ogaumu. A mavae le lima minute, e mafai ona e mauaina. A maeʻa maeʻa, e mafai ona e taumafai. Peti falaoa i le fale ua saunia.

I le faaputuputuina, e mafai ona tatou fai atu e leai ni pa puipui i le filifiliga sao o falaoa i le taumafataga. O le mea pito sili ona taua, o le mulimuli saʻo i fautuaga a tagata tomai faapitoa, ia faitau ma le faaeteete le tuufaatasiga o oloa gaosi. Ia, o le fofo pito sili ona talafeagai o le faʻavevelaina. Ona e matua mautinoa lea i le lelei o le tao.

Ituaiga o falaoa

O le falaoa, ona o lona tulaga manaomia, o loo i ai se manaoga tele i le va o tagata matutua ma tamaiti. Pastry o se vaega taua o se taumafataga a le aiga faapea foi ma se taumafataga fiafia. Ou te manatu o le a outou malilie faatasi ma aʻu o le auala aupito sili ona faigofie i meaʻai o se sanuisi. E mafai ona kuka vave ma vave.

E le gata i lea, o le falaoa o oloa e faʻaitiitia ai lagona o le fiaaai. E tele mea aoga e aofia ai. O lenei:

I nei aso, o se "areto" e tatau ona tatou masalosalo. O le tele o tagata gaosi oloa e fiafia i le faia o se tupe mama i luga o le oloa nai lo le lelei o le oloa. Ina ia faia lenei mea, latou te o atu i togafiti eseese, lea e faateleina ai le leaga o le falaoa i luga o le tino ma le maʻisuka.

O le suauʻu Paʻu e mafai ona faʻaopoopo i ai e pei o le gaʻo, aua e sili atu le taugofie. Ma mo fatu saito atoa - e mafai ona faʻaaogaina le falaoamata o meaʻai. Ma o lenei ua faateleina ai le faasinomaga o le faasinomaga o le oloa. O le a tatou talanoa e uiga i le faasino igoa i se isi tusitusiga. E mafai la ona 'ai meaai ma le maʻisuka, ma o fea?

E fa vaega autu:

Lefete-leai

O le falaoa e leai se falaoa e masani lava ona sili ona aoga ona o le leai o le fefete i ana sauniuniga. Ae o lenei falaoa ua saunia ma le fefete, lea e tatau ona faʻamaluina e suauu. O le mea lea, o le oloa e aofia ai le tele o le sodium, ona o lea, o le vai e mafai ona taofia i le tino.

O se mea e leai se mea e faʻafefeteina e itiiti le polotini ma sili atu ona gaʻo, lea e maua ai se tofo tulaga ese. O lenei lola ua taʻua o le kalori maualalo.

Le falaoa sili ona lauiloa i le rye i le "toesea o le mamafa" tagata. E taʻutaʻua o ia mo le tele o fiber i lona fatuga. E faʻamaonia ai foi le faʻaogaina o meaʻai ma togafiti. Pe a tatou 'ai i le falaoa, tatou te vave lagona le tumu ma aua le soona inu.

Faafetai i le vitamini B ma le E o iai i totonu, e mafai ona e faʻateʻa ese atu setete. O le falala suamalie e iai sona aafiaga lelei i luga o le tino.

Ma o lenei ituaiga fesoasoani foi e faamama ai toto toto o le tele o cholesterol. O se tasi o a tatou tusiga o le a tuuto atu i le faʻamamaina o vaʻa toto.

O le falaoa Brown e mafai foi ona faʻaaoga e puipuia ai le dysbiosis.

Matou te iloa uma le mea e foliga mai o se falaoa paʻepaʻe fou: o se manogi manaia, o se anufe vevela o le a le tuua ai se tasi e leai se mea e manaʻo ai ... O falaoa paʻu e faia mai le falaoamata o meaʻai.E ui lava i le mea moni e aofia ai:

  • puipuiga o le tupuaga o laau, ona o le malosi o le tagata galue malosi,
  • meaʻai gaʻo e maua ai le malosi tele,
  • se vaega itiiti o fiva
  • B ma le E vitamini e aʻafia ai le tele o auala ma okeni eseese,
  • minerale e aoga mo ponaivi, fao, lauulu ma le faiʻai gaoioiga,

e tele fomaʻi e le fautuaina e tuua ia latou meaai mo le maʻisuka.

E mafua ona o mafuaʻaga nei:

  • ae le o vitamini ma minerale, na o le malo ma le saoasaoa, e tumau ai pea calories faigofie
  • maualuga maualuga le faasinomaga igoa, lea e fesoasoani i le vave faateleina i le suka o le toto,
  • maualalo le fiber, ma faʻagesegese ai le faʻafefe o suga.

Palu falaoa, ona ua taua, ua i ai i lona tuufaatasiga le sili atu o le protein o fualaau fualaau aina mai fatu gaʻo. Ae o le kalori matāʻupu o buns o lenei ituaiga e sili atu le maualuga nai lo isi.

"Aisea?" E te fesili ai. Ioe, aua o loʻo i ai le 10% sili atu gaʻo, lea e talafeagai e tausia ai le fausaga o le falaoa. A uma, o le falaoa o le protein o loʻo i ai se faʻatulagaga maʻoti - faʻapipiʻi.

E i ai foi le maualuga o le fiber content. E i ai foi sona aafiaga laitiiti i le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e mafai ai ona faʻaaogaina i aso uma.

O le a le ituaiga areto e 'ai?

I le faaopoopo atu i ituaiga o meaola autu, e tele ituaiga eseese ma isi ituaiga lauiloa: o Borodino, Darnitsky, meaʻai, faatasi ai ma le faaopoopoina o fatu, vine, bran ma le tele o isi.

Ae ia faaeteete pe a filifilia ni falaoa, aemaise lava pe afai o le afifi o loo fai mai "meaʻai fua". Faʻafefea ona suia, o le a tatou mafaufau i mataupu o loʻo taua i lalo.

Taliina le fesili: e mafai pe leai foi, o le a ou tali i lenei auala.

O lenei oloa e aofia ai le tele o mea aoga, o lea e tatau ona i ai le maʻisuka i luga o le laulau i aso uma. E matua le mafai lava ona faʻaaogaina lenei oloa mai le taumafataga mo le maʻisuka, ae tatau ona faatapulaaina. Ae maise lava pe a sau i le falaoa paʻepaʻe.

Ae o falaoa e faia mai le falaoa o le falaoa po o le fatu atoa e tatau ona aina. I le faaopoopo atu i le mea moni o lo o aofia ai se aofaiga tele o vailaʻau oona ma B vitamini, o lo oi ai ia i latou se fuainumera itiiti o le faasinomaga.

I le faaiuga, o le a ou tuuina atu ni fautuaga e sili ona lelei ma le tele e mafai ona e 'ai:

  1. faʻatau ma le faʻamoemoe o le faʻaaogaina i le aso e sosoo ai - "ananafi",
  2. o le foliga e tatau ona sao, e aunoa ma le uliuli, o ni mea mu o loo i ai ni meaola,
  3. E sili atu le lelei o le keluʻu i le "mimiti",
  4. e tatau ona vavaeina i se mafiafia o le sili atu i le 1 cm,
  5. o le faʻaaogaina i aso taitasi mo tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 e le tatau ona sili atu i le 300 g i le aso (2-3 fasi vaega i le taimi).

E le afaina le iloa pe faapefea ona e taoina se falaoa oe lava ia, ona mafai lea e oe lava ona pulea lona fatuga ma ia e mautinoa le lelei. E faʻafefea ona kuka le falaoa i le fale, o le a tatou iloiloina i mataupu nei.

A o lei filifilia le ituaiga saʻo, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. O le a se isi mea e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka faitauina i inei.

Ia soifua maloloina! Lagolago i la matou 'upega tafaʻilagi ma fefaasoaaʻi le tusiga ma au uo! Vaʻaia vave oe!

Tuua Lau Faamatalaga