Pharmacist Online

O le fua patino ma le ala o le pulega o le a fautuaina e na o le fomaʻi. O le a tuʻuina i luga le faʻavae i luga o le maualuga o le maualuga o le suka o le suka i le toto ma 2 itula pe a uma le taumafataga. E le gata i lea, o le tikeri o le glucosuria ma ona foliga o le a amanaia.

Gensulin r e mafai ona faʻatonuina i auala eseese (faʻasauā, intramuscularly, subcutaneously) 15-30 minute aʻo le i fuafuaina le taumafataga. O le auala sili ona lauiloa o le pulega o se mea faʻapitoa. O isi o le a talafeagai i ia tulaga:

  • ma le ketoacidosis o le maʻisuka,
  • faʻatasi ai ma le maʻi suka
  • ao faagasolo le taotoga.

Ole taimi o le pulega i le taimi o le faʻaaogaina o le faʻamalosi afi o le a faalua 3 aso i le aso. Afai e tatau ai, o le numera o injections e mafai ona faʻatuputeleina i le 5-6 taimi i le aso.

I le le mafai ona atiaʻe le lipodystrophy (atrophy ma le hypertrophy o le tino o le tino), e tatau ona sui sui le nofoaga o tui.

O le averesi o aso taitasi o le vailaʻau o Gensulin r o le:

  • mo tagata matutua - mai le 30 i le 40 iunite (UNITS),
  • mo tamaiti - 8 iunite.

E le gata i lea, faatasi ai ma se manaoga maualuga, o le averesi o le a tutusa ma le 0.5 - 1 PIECES mo kilo kilokalama uma o le mamafa pe mai le 30 i le 40 PIECES 3 taimi i le aso.

Afai ole fua ole aso e sili atu i le 0.6 U / kg, ona fai lea i lenei tulaga, e tatau ona faia le vailaʻau ile 2 injections i vaega eseese o le tino.

O vailaau faafomai e maua ai le avanoa e tuufaatasia ai le fualaau oona Gensulin r ma le gaʻo umi.

E tatau ona aoina le fofo mai le fagu e ala i le tipiina o le paʻu paʻu ma se nila tuila.

Le mataupu faavae o le faʻaalia i le tino

O lenei vailaʻau faʻamalosi ma faʻamaumauga patino i luga o le pito i fafo o sela. O se taunuuga o lea faʻafesoʻotaʻiga, e tupu ai se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin. Aʻo faʻatupulaia le CAMP i le tele o le gaʻo ma le ate poʻo le taimi tonu e ulu saʻo ai siama maso, o le aʻafiaga o le inisalini receptor complex e amata ona faʻaosofia ai auala intracellular.

O le mataʻu o le suka toto e mafua mai i:

  1. o le tuputupu aʻe o lana feʻau i totonu,
  2. faʻalauteleina le faʻamamaina, faʻapea foʻi ma lona faʻaaogāina o masini,
  3. faaosofia o le faagasologa o le lipogenesis,
  4. mamanu
  5. glycogenesis
  6. se faʻaitiitia o le fua o le gaosiose gaosia e le ate.

A maeʻa tui tui, o le fualaau oona Gensulin r o le a amata ona galue i totonu o le 20-30 minute. O le maualuga o le faʻaogaina o le vailaʻau o le a matauina pe a uma le 1-3 itula. O le umi o le faʻaalia i lenei inisalini o le a faalagolago tonu lava i le metotia, metotia ma le nofoaga o le pulega.

Le ono tulai mai ni mea leaga

I le faagasologa o le faʻaaogaina o le Gensulin r o gaioiga le lelei nei o le tino e mafai:

  • allergies (urticaria, puupuu le manava, fiva, faʻaitiitia o le toto),
  • hypoglycemia (pallor, afu, vevela vevela, fiaai, atuatuvale, popole tele, ita, lotovaivai, uiga ese, le mautonu le vaai ma le faamaopoopoina),
  • hypoglycemic coma,
  • o le gasegase o le maʻisuka ma le hyperglycemia (faʻapupulaina le le lava o fua o le vailaau faʻasaina, faʻafefe o injections, teenaina o le meaʻai): facial skin hyperemia, faʻaitiitia o le fiaʻai, fiamoe, fia inu,
  • mafaufau le lelei
  • faafitauli i le lumanai,
  • Faʻafouina o le tino i le inisalini o le tagata.

I le faʻaopoopoga, i le amataga lava o le togafitiga, atonu o le a fesuisuiai ma le lelei le fesuiaiga. O nei faʻaʻailoga e le lelei ma vave ona mou atu.

Talosaga faʻaoga

Ae e te leʻi aveina le vailaʻau Gensulin r mai se fagu, e tatau ona e siaki le fofo mo le manino. Afai o tino mai fafo, o le vevela po o le gasegase o se mea e iloa, e matua faasaina ona faʻaaogaina!

E taua le aua neʻi faʻagaloina le lelei o le vevela o le vaifofo o loʻo faʻaaoga - e tatau ona i ai le vevela vevela.

O le fua o le fualaau faasaina e tatau ona fetuunai i le tulaga o le atinaʻeina o nisi faamaʻi:

  • afaina
  • Addison's disease
  • ma le maʻisuka i gasegase e sili atu ma le 65 tausaga,
  • faʻatasi ai ma lauroid galulue i faafitauli,
  • faʻasalaituitu.

O mea taua e manaʻomia mo le atinaʻeina o le hypoglycemia e mafai ona avea ma: faʻalavelave, faʻaaogaina fualaau faasaina, vomia, faʻafefe o mea leaga, suiga o le iniseti nofoaga, aʻafiaga faaletino, faʻapea foi fegalegaleaiga ma nisi fualaau.

O le faaitiitia o le suka i le toto e mafai ona matauina pe a liliu mai le inisalini manu i le tagata.

Soʻo se suiga i le mea e faʻatonutonuina e tatau ona faʻamaonia ma togafitiga i le mafaufau ma faia i lalo o le vaavaaiga sili a le fomaʻi. Afai ei ai se tulaga faʻapitoa e atiaʻe ai le hypoglycemia, o le tulaga la lea i le tulaga lea e mafai ai e le gasegase o tagata gasegase ona auai i le auala ma le tausiga o masini, ma aemaise lava taavale, e le lelei.

O le maʻisuka e mafai ona tutoatasi le atinaʻe o le alualu i luma o le hypoglycemia. E mafai lenei mea ona o le faʻaaogaina o sina aofaiga o mea inu. Afai ua siitia le hypoglycemia, ona tatau ai lea ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea.

I le taimi o togafitiga ma Gensulin r, o mataupu faʻaitiitia o le faʻaitiitia poʻo le faateleina o le tele o mea gaʻo e mafai. O se isi faiga faapena e matauina i nofoaga o tui. E mafai ona aloese mai lenei mea matautia e ala i le suia faifaipea o le nofoaga o tui.

Afai e faʻaaogaina le inisalini i le taimi o le maitaga, e taua le mafaufau i le amataga o le tolu masina, o le manaomia o le hormone e faaitiitia, ma le faʻateleina lona lua ma lona tolu. I le taimi o le fananau ma mulimuli vave atu ia i latou, atonu o le a le lava le manaʻoga o le tino mo inisiua o le hormone.

Afai o susu se tamaʻitaʻi, o le taimi la lea e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi (seia oʻo i le taimi e faʻamautu ai le tulaga).

O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e sili atu i le 100 iunite o Gensulin R i le aso e tatau ona falemaʻi pe a suia a latou fualaau.

Le maualuga o fegalegaleaiga ma isi fualaau

Mai se vaaiga tau vailaau, ole vailaʻau e le fetaui ma isi fualaau.

O le hypoglycemia e mafai ona faʻateleina e:

  • sulfonamides,
  • MAO inhibitors
  • carbonic anhydrase inhibitors,
  • Faʻailoga ACE, NSAIDs,
  • faʻamaʻi vai
  • androgens
  • Li + sauniuniga.

O le faʻafeagai faʻafeagai i le tulaga o le soifua maloloina o le maʻisuka (faʻaitiitia o le hypoglycemia) o le a faʻaaogaina le Gensulin i ni auala:

  1. faʻaiuga tautala
  2. Polokalame faʻasolosolo
  3. estrogens
  4. mariuana
  5. H1 masini o le receptors o le histamine,
  6. nicotine
  7. glucagon
  8. somatotropin,
  9. epinephrine
  10. clonidine
  11. tricyclic antidepressants,
  12. morphine.

E iai fualaau e mafai ona aafia ai le tino i auala e lua. Pentamidine, octootide, reserpine, faapea foi ma beta-blockers e mafai ona faʻaleleia ma faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemous o le vailaʻau Gensulin r.

O le inisalini o le tagata le puai

ICD: E10 Inisalini e faalagolago i le maʻisuka maʻi (ituaiga 1 o le maʻisuka) E11 O le maʻisuka e aʻafia ai le maʻisuka (ituaiga 2 o le maʻisuka)

Gensulin P - inisalini tagata na maua e ala i le faʻaaogaina o le technology DNA. O se sauniuniga ole inisalini pupuu. E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga faapitoa i luga o le membrane cytoplasm i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave insulin-receptor complexes e faʻaolaina ai intracellular, e aofia ai le faʻasologa o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase). O le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana felauaiga i totonu o le toto, faʻalauteleina le faʻafefe ma le faʻasiliina o masini, faʻaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, ma le faʻaitiitia o le fua o le kulukose o gaʻo.
O le umi o le gaioiga o le inisalini sauniuniga e mafua ona o le fua o le absorption, lea e faalagolago i le tele o mea (mo se faʻataʻitaʻiga, i le fua, metotia ma le nofoaga o le pulega), ma o lea la o le gaioiga o le gaioiga o le inisalini e afaina i suiga taua, e le gata i tagata eseese ma tutusa tagata.
Faʻamatalaga o le gaioiga faʻatasi ai ma le tui tui (fuainumera faʻatusatusa): o le amataina o gaioiga pe a uma le 30 minute, o le maualuga o le aafiaga i le va o le 1 ma le 3 itula, o le umi o le gaoioiga e oʻo atu i le 8 itula.

O le atoatoa o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago lea i le ala o le pulega (s / c, i / m), le nofoaga o inisiua (manava, vaevaega, toto), fualaau (o le insulin o loo faia), ma le maualuga o le inisalini i le sauniuniga. E tufatufaina faʻasalalau i luga o tisipenisione: h e le alu i totonu.

Faiga faʻapolopolo

E leʻi mauaina le faʻamatalaga e te manaʻomia?
E oʻo lava i faʻamatalaga atoatoa mo le fualaau faasaina "peopleulin r (peopleulin r)" e mafai ona maua iinei:

Tomai pele!

Afai ei ai sou poto masani i le faʻamaoniaina o lenei vailaʻau i au gasegase - fefaasoaaʻi le iuga (tuu se faʻamatalaga)! Pe na fesoasoani lenei vailaau i le tagata gasegase, pe o iai ni aʻafiaga e tupu i le taimi o togafitiga? O lou tomai o le a fiafia i lau paaga ma gasegase.

Le au pele!

Afai o lenei vailaau ua faatonuina mo oe ma ua e faia se togafitiga, taʻu mai pe aoga (pe na fesoasoani), pe na i ai aʻafiaga, mea e te fiafia / le fiafia i ai. E afe ma afe tagata o loo vaavaai mo iloiloga i le initaneti o vailaau eseese. Ae na o ni nai tagata e tuua i latou. Afai e te le tuʻuina atu manatu faaalia i lenei autu - o le a leai se mea e toe faitauina.

Faʻavaeina o GENSULIN N

Talolo mo le pulega a le SC1 ml
inisalini isophane (faʻataienia o vailaʻau tagata)100 iunite

3 ml - cartridges (5) - faʻapipiʻiina o masini vili.
3 ml - cartridges (625) - teuina o pepa pepa.
10 ml - fagu (1) - teuina o pepa pepa.
10 ml - fagu (144) - teuina o pepa pepa.

Vaitaimi umi ole inisalini ole tagata

Gensulin H - inisalini tagata na maua e ala i le faʻaaogaina o le technology DNA. O se sauniuniga o le inisalini e galue i le telefoni. E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga faapitoa i luga o le membrane cytoplasm i fafo o siama ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-responsor e faʻateleina ai intracellular, e aofia ai le faʻasologa o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase, ma isi). O le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana felauaiga i totonu o le toto, faʻalauteleina le faʻafefe ma le faʻasiliina o masini, faʻaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, ma le faʻaitiitia o le fua o le kulukose o gaʻo. O le umi o le gaioiga o le inisalini sauniuniga e mafua ona o le fua o le absorption, lea e faalagolago i le tele o mea (mo se faʻataʻitaʻiga, i le fua, metotia ma le nofoaga o le pulega), ma o lea la o le gaioiga o le gaioiga o le inisalini e afaina i suiga taua, e le gata i tagata eseese ma tutusa tagata.

O le talaaga o le gaioiga mo le tui (fuainumera faʻatusatusa): o le amataina o le gaioiga pe a uma le 1.5 itula, o le maualuga o le aafiaga i le va o le 3 ma le 10 itula, o le umi o le gaoioiga e oʻo ile 24 itula.

O le atoatoa o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago lea i le inisiua (o le manava, ogavae, totocks), fualaau (toto o le inisalini tui), o le maualuga o le inisalini i fualaau faasaina, ma isi. E le tufatufaina atu i totonu o le masini, ma e le ulu atu i le pa puipui ma le susu susu. E faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatugaʻo. E maua e fatugaʻo (30-80%).

Metotia o le talosaga ma fuataga o GENSULIN N

Gensulin N ua fuafuaina mo le faʻafoega faʻapitoa. O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi i tulaga taitasi, e faavae i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I le averesi, o le fua ole aso o fualaau faasaina e mai i le 0.5 i le 1 IU / kg le mamafa o le tino (faalagolago i uiga patino o le tagata maʻi ma le maualuga o le kulukose o le toto). O le vevela o le insulin e faʻatonutonuina e tatau ona iai i le vevela vevela.

Gensulin H e masani ona tui i le ogavae. E mafai foi ona faia tui i le puipui o le abdomina muamua, buttock, poʻo le itu o le muso susu o le tauau.

E talafeagai le suia o le nofoaga o tui i totonu o le itulagi faʻaanatura ina ia puipuia ai le atinaʻe o le lipodystrophy.

Gensulin N e mafai ona maua i le tutoatasi ma i le faʻatasi ai ma le inisalini pupuu (Gensulin P).

Faʻamataʻuga o le GENSULIN N

Ona o le aʻafiaga i le gaosiga o le gaʻo; o mea faʻapitoa o le hypoglycemic (pallor o le paʻu, faʻalauteleina o le pala, palapitations, atuatuvale, fiaai, vevesi, paʻu i le gutu, tiga o le ulu). O le malosi o le hypoglycemia e ono oʻo atu ai i le atinaʻe o le hypoglycemic coma.

Tali a le Allergic: e seasea lava - o le paʻu o le paʻu, Quincke's edema, e seasea lava ona tupu - o le mea na faateʻa ai anaphylactic.

Faʻaalia i le lotoifale: vaʻaia, fulafula ma le sulu i totonu o le nofoaga o inisiua, faʻatasi ai ma le faʻaʻumiʻumi o le faʻaaoga - lipodystrophy i le nofoaga o tui.

Isi: edema, faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo (masani i le amataga o togafitiga).

Faailoga: o le hypoglycemia e mafai ona atiaʻe.

Togafitiga: o le tagata gasegase e mafai ona faʻaitiitia le hypoglycemia māmā e ala i le gaosia o suka poʻo meaʻai gaʻo. O le mea lea, e fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e ave ai pea le suka, sipuni, kuki poʻo sua suamalie suamalie.

I tulaga ogaoga, pe a le iloa e le tagata maʻi, e 40% le vaifofo solution e tui malosi, i / m, s / c, i / i le glucagon. A maeʻa ona toe iloa, e fautuaina le tagata maʻi e 'ai meaʻai gaʻo-mauoa e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

E iai fualaau oona e aafia ai le manaʻomia mo le inisalini.

O le maualuga o le hypoglycemic o le inisalini e faʻaleleia i fualaau o le hypoglycemic drugs, inhibitors monoamine oxidase. O le initaneti o le ACE, carbonic anhydrase inhibitors, non-selective beta-blocks blocking agents, bromocriptine, octreotide, sulfanilamides, anabolic steroids, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, pyridoxine, theophylline, piclofuramine, etl, phenol, ethylene, phenol. O faʻamaʻi faʻamaʻi, glucocorticosteroids, hormones thyroid, thiezide diuretics, heparin, tricyclic antidepressants, sympathomimetics, danazole, clonidine, calcium channel blockers, diazokeide, morphine, phénytoin faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

I lalo o le aafiaga o le reserpine ma le salicylates, o le vaivai ma le faateleina o le gaioiga o fualaau faasaina e mafai.

E le mafai ona e faʻaaogaina Gensulin N, pe a maeʻa le luluina o le faʻamalologa e le paʻepaʻe ma le lanu.

Faʻasagaga o le togafitiga o le inisalini, o le siakiina pea o le maualuga o le kulukose toto e tatau. O mafuaʻaga o le hypoglycemia e faaopoopo i le maualuga o le inisalini e mafai ona iai: vailaau faʻasaina, faʻailogaina o meaai, vomiting, manava, faʻalauteleina o le tino, faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻo mo le inisalini (faʻaleagaina le ate ma le fatu gaioiga), suiga o le inisiua, faʻapea foi fegalegaleaiga ma isi vailaʻau.

O le le saʻo o le faia poʻo le faʻalavelave i le pulega o le insulin, aemaise lava i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oʻo atu i le hyperglycemia. E masani lava, o faʻamaoniga muamua o le hyperglycemia e tupu malie i luga o le tele o itula poʻo aso. O nei mea e aofia ai le galala, faʻateleina o le urination, leu, vomiting, totogo, mumu ma le mago o le paʻu, gutu malolo, leai se manaʻo, manogi o le acetone i le ea. Afai e le togafitia, hyperglycemia i le ituaiga o maʻisuka e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o le ketoacidosis o le maʻisuka. O le tui o le inisalini e tatau ona faʻasaʻoina mo le faʻaogaina o lauroid function, addison's disease, hypopituitarism, gaʻo maʻi ma gaioiga ma le maʻisuka i tagata e silia ma le 65 tausaga.

E mafai foi ona manaʻomia le faʻamaʻoina o le tui o le inisalini pe a faʻateleina le gaioiga o le tino ma suia le masani masani.

O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava faʻamaʻi ma tulaga faʻatasi ma fiva, faʻalautele le manaʻomia mo le inisalini.

O le suiga mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi e tatau ona faia i lalo o le pulea o le kulūkose o le toto.

O le vailaʻau e maua ai le faapalepale ava malosi.

Ona o le avanoa e maua mai ai i nisi o pusi, o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i pamu insulin e le fautuaina.

Uiga i le mafai ona ave taavale ma le pulea o auala E mafua mai i le autu autu o le inisalini, suia lona ituaiga pe i ai foi i le i ai o ni mea taua faaletino pe faalemafaufau, e mafai ona faaitiitia le malosi e ave ai se taavale pe pulea foi auala eseese, ma le auai i isi gaoioiga matautia e ono manaomia faateleina le gauai ma le saoasaoa o le mafaufau ma le gaioiga.

Teu le vailaʻau i le vevela ile 2 i le 8 ° C. Aua e te malolo. A uma ona tatala le pusa, teuina le vailaʻau i le vevela e le sili atu i le 25 ° C mo le 28 aso, i se nofoaga pogisa. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

O le ola ola o le fualaau faasaina ua 2 tausaga. Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso faʻauma.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Gensulin N e fautuaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka ituaiga 1, faapea foi ma le maʻisuka ituaiga 2 i le laasaga o le tetee atu i vailaʻau o le hypoglycemic mo le faʻaaogaina o le toto, faʻasesega faʻaauau i nei vailaʻau (i le tulaga o togafitiga tuʻufaʻatasia) ma faʻamaʻi pipisi.

Le faʻaaogaina o le faʻamalolo i vailaau

Faaaogaina o se ituaiga o inisalini:

  1. Ave ese le pulou puipui puipui mai le fagu.
  2. Faʻapipiʻi le paʻu paʻu i luga o le fagu.
  3. Aoina mai le ea i totonu o le suauu i totonu o le voluma e fetaui ma le fua o le inisalini ma faʻalauiloa le ea i totonu o le vial.
  4. Lili le pito i lalo o le fagu i le tui tui ma ia aoina mai le tui talafeagai ole inisalini.
  5. Aveese le nila mai le fagu, aveese le ea mai le tuila, ma ia mautinoa o le fua o le insulin.
  6. Faia se tui.

Le faʻaaogaina o ituaiga inisalini e lua:

  1. Aveese pulou puipuia mai alumini.
  2. Faʻapipiʻi paʻu paʻu i luga o ipu.
  3. I le taimi lava lea ao lei tataina, ia eli se vailaau o le inisalini o le umi (umi) le gaioiga i le va o alofilima seia oʻo lava ina tufatufaina atu le palapala ma o le paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe.
  4. Aoina mai le ea i totonu o le suauu i totonu o le voluma e fetaui ma le fua o le inisalini umi, faʻaalia le ea i totonu o le fagu ma faʻamalolo, ona aveese lea o le nila.
  5. Ina ia toso atu i totonu o le suauu i le voluma e fetaui ma le fua o le inisalini puupuu, ia faʻafeiloaʻi le ea i totonu o le vailaʻau o inisalini i se foliga manino, liliu le pito i lalo o le vailaʻau ma le suauu ma faʻatumu le fuainumera manaomia.
  6. Aveese le nila mai le fagu, aveese le ea mai le tuila, ma ia mautinoa o le fua o le insulin.
  7. Faʻaofi le atigipusa i totonu o le fagu ma le faʻamalolo, liliu le pito i lalo o le voli i le suauu ma ao mai le fua o le inisalini umi.
  8. Aveese le nila mai le fagu, aveese le ea mai le suauu, ma siaki pe a talafeagai le fua ole inisalini.
  9. Faia se tui.

E taua le faʻapipiʻiina o le inisalini i le faasologa e pei ona faamatalaina i luga.

Le faʻaaogaina o le taofiga i cartridges

Cartridges ma le vailaau oona Gensulin N ua fuafuaina mo le faʻaaogaina naʻo penitala o le kamupani "Owen Mumford". O manaʻoga o loʻo faʻatonuina i faatonuga mo le faʻaaogaina o le penisini mo le faʻatinoina o le inisalini e tatau ona matauina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le Gensulin H, e tatau ona asiasia le kalama ma ia mautinoa e leai se mea e faaleagaina (kiliva, vavae); afai oi ai i latou, e le mafai ona faʻaaogaina le kekeli. A uma ona tuʻu le pusa i totonu o le peni, o se lanu lanu e tatau ona iloa i le faamalama o lē o loʻo uu.

Aʻo leʻi faʻapipiʻi le pusa i le peni, e tatau ona faʻasala i lalo ina ia faʻafefiloi ai le paʻu o le tioata i totonu. O le faasologa o taualumaga e toe faia pe sili atu ma le 10 taimi, seia oʻo ina faia se paʻepaʻe papaʻe ma le faʻafefe. Fai se tui saʻo pe a uma.

Afai e faʻapipiʻi le peni i totonu o le peni muamua, faʻafefiloi le faʻamalologa e faʻatinoina mo le polokalama atoa (ia le itiiti ifo i le 10 taimi) ma toe faia muamua aʻo leʻi tuiina.

A maeʻa le iniseti, e tatau ona tuʻuina le nila i lalo o le paʻu mo le sili atu ma le 6 sekone, ma e tatau ona pipiʻi le faamau seia oʻo ina aveese atoatoa le nila mai lalo o le paʻu. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai e saʻo le faʻatonuina o le toto ma faʻamapulaa le ono mafai ona ulu atu le toto / lymph i le nila poʻo le inisalini.

O le kati ma le vailaau oona Gensulin N ua faamoemoe mo na o le tasi le faʻaaoga ma e le mafai ona toe faʻaleleia.

Faʻaiʻuga

  • o aʻafiaga, paʻu o le paʻu, palapitations, faʻalauteleina o le vevela, atuatuvale, faʻanoanoa, fiaai, paʻu i le gutu, ona o le maualuga o le hypoglycemia, o le hypoglycemic coma e mafai ona atiaʻe,
  • gasegase eleelea: e seasea lava - faʻafefe i luga o le paʻu, Quincke's edema, e seasea lava ona tupu - faʻalavelave anaphylactic,
  • tali i le nofoaga o inisiua: fulafula ma le vevela, hyperemia, i le tulaga o le faaumiumi o le faaaogaina - lipodystrophy i le nofoaga o tui,
  • Isi: edema, faʻasolosolo faʻasolosolo mea sese (masani i le amataga o le togafitiga).

O faʻamaoniga o le faʻaleagaina atonu o le atinaʻeina o le hypoglycemia. Mo le togafitiga o tulaga toʻafilemu, ua fautuaina i le sugar sugar poʻo meaʻai e maua i le gaʻo. O tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona latou gaosia pea le suka, suamalie, kuki, poʻo meainu suamalie.

I le tulaga o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le glucose, i le tulaga o le leiloa o le mafaufau, e 40% le fofo o le vaifofo e faafoeina i luga o le vavalalata, o le glucagon e faʻatonuina i le inisetila, i le vavalalata poʻo le faʻapitoa foi. A maeʻa ona toe malamalama, e fautuaina e 'ai meaʻai gaʻo-mauoa e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

Faatonuga faapitoa

Gensulin N e faʻatagaina e faʻaaoga pe afai o le faʻamalologa e le paʻepaʻe ma e oʻo lava i le malepe pe a maeʻa.

Pe a taitaia le togafitiga o le inisalini, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E tatau ona i ai le mataʻituina o le insulin, o le mafuaaga o le hypoglycemia e mafai ona: faʻailoga meaʻai, sui o le vailaʻau, manava, vomiting, faʻateleina le gaioiga faʻamalosi e faʻaitiitia ai le manaomia mo le inisalini (faʻafitauli o le folasia / ate, le faʻaogaina o le tino o le tino, le thyroid poʻo le pituitary gland) nofoaga o iniseti, fegalegaleaiga o fualaau faasaina ma isi fualaau faasaina.

O le faia o se faʻasesega poo le vaeluaina o le inisalini, aemaise lava i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona mafua ai le hyperglycemia. E masani lava, o uluaʻi faailoga o le hyperglycemia e tupu malie, i luga o le tele o itula poʻo aso. O le gutu gutu, galala, gase, vomiting, mimiva, mumu ma le mago o le paʻu, leai o se meaʻai, manogi o le acetone i luga o le ea, faateleina le urination. Afai ole togafitiga e le faia, ona maua ai lea ole maʻisuka ituaiga 1, hyperglycemia e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o se tulaga e lamatia ai le ola - maʻi ketoacidosis o le maʻisuka.

O le faasaʻoina o le tui o le inisalini e manaʻomia mo le hypopituitarism, faʻaleagaina o le thyroid gland, Addison, faʻataʻi ate / fatu fatu, faʻapea foʻi ma tagata matutua i le 65 tausaga.

O le manaʻomia mo le faʻaleleia o le inisalini e mafai foi ona manaʻomia i se faʻaopoopoga o le malosi o le gaioiga faaletino poʻo se suiga i le masani masani.

O le manaoga mo le inisalini e faʻapupulaina e maʻi faʻamaʻi, aemaise lava o le natura faʻaleagaina, ma tuʻutuʻuga faʻatasi ai ma fiva.

O le suiga mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi e manaʻomia foi ona faʻatino, pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E taua le mafaufau o le faʻaaogaina o le insulin e faʻaititia ai le faapalepale o le tagata maʻi i le ava malosi.

O le faʻaaogaina o le Gensulin N i pamu inisalini e le fautuaina ona o le avanoa e faʻaitiitia ai le faʻamalolo i nisi o pusi.

E mafai e le hypoglycemia ona faʻaleagaina le gasegase ole gasegase e taulaʻi ma faʻaitiitia le saoasaoa o le gaioiga o le mafaufau, lea e mafai ona faʻaititia ai le tulaga lamatia pe a faʻaaogaina taavale ma / poʻo le galulue faatasi ma isi faʻalavelave faʻalavelave.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

  • sui hypoglycemic mo pulega tuufofoga, inhibitors o monoamine oxidase (Mao) inhibitors, angiotensin faaliliuina enzyme (Ace) inhibitors, e lē o ni filifili β-blockers, carbonic inhibitors anhydrase, bromocriptine, sulfonamides, tetracyclines, octreotide, steroids vailaʻau faʻasaina, clofibrate, mebendazole, ketoconazole, theophylline, pyridoxine, cyclophosphamide, tapenaga o lithium, fenfluramine, tapenapena e aofia ai le ethanol: faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic insulin,
  • togafitiga o le gutu, glucocorticosteroids (GCS), faʻamatalaga tautala, hormones thyroid, sympathomimetics, heparin, tricyclic antidepressants, clonidine, danazole, diazoxide, suauu o le calcium, phenytoin, morphine, nicotine: faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic
  • reserpine ma salicylate: e mafai ona faʻavaivaia ma faʻaleleia le gaioiga o le inisalini.

O analogues o Gensulin N o: Biosulin N, Vozulim N, Insuman Bazal GT, NPH Inuit, Protamine-insulin Emergencies, Protafan NM, Protafan NM Penfill, Rinsulin NPH, Rosinsulin S, Humodar B 100 Rec.

GENSULIN N - iloiloga

Lau savali
Faʻailoga pe tuʻu se savali e aunoa ma le resitala

O faila faila e faʻatagaina: jpg, gif, png, bmp, zip, doc / docx, pdf Faʻasalalaga i iloiloga.
Leai se iloiloga ma faʻamatalaga.
Ituaiga o le feʻau: FaʻasalagaCooperationQuestions i luga o le 'upega tafaʻilagiIloaina o avanoaImail: Faʻamatalaga: Auina atu

Tuua Lau Faamatalaga