Faatonuga ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le vailaau faasaina Zokor ma ana analogues

Avanoa i le pepa, o loʻo faʻapipiʻi. 10 mg pepa simvastatin, ia i ai se lanu piniki mumu, foliga lamolemole malie i luga o le tasi lima, o le isi o loʻo i ai se togitogiga "MS 73 73«.

20 mg tablets simvastatinia i ai se lanu samasama-lanu enaena, foliga lamolemole malie i luga o le tasi lima, o le isi o loo i ai se togitogiga "MSD 740«.

Zokor Forte o loʻo maua i foliga o lanu piniki, e iai se foliga lamolemole i luga o le tasi lima, o le isi mea o loʻo i ai se togitogiga "MSD 749«.

O le malulu e aofia ai le 14 pauna, i totonu o le atigipusa e mafai ona tasi pe lua fusi.

Faʻataʻitaʻiga

O le vailaau faʻapitoa ua faʻaalia ai le faʻamalolo o le tino. O le papafa o loʻo i ai le elemene galue simvastatin, i le faagasologa o le toto o loʻo liliu atu i se gaioiga malosi. O le metabolite o le simvastatin e taofia ai le enzyme HMG-CoA reductase. O lenei enzyme e avea ma vaega i le vaitaimi muamua o le biosynthesis. cholesterol.

O se taunuuga, i lalo o le faatosinaga a Zokor, o le maualuga o le cholesterol i le tino ua manino le faaitiitia, faapea foi ma le cholesterol, lea e fesootaʻi ma lipoproteins maualalo maualalo. O le plasma cholesterol content o triglycerides ua faaitiitia foi.

I le taimi lava e tasi, pe a ave le simvastatin, o le maualuga o le cholesterol, lea e fesootaʻi ma le lipoproteins maualuga, ua matua faateleina.

O le aoga o fualaau faasaina ma ituaiga eseese e matauina. hyperlipidemia, aemaise lava i le heterozygous, aiga, leai se aiga. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e aoga i ituaiga fefiloi o hyperlipidemia i le tulaga lea meaai e le lava le faʻamautuina lipids plasma.

O le tele o lipids i le plasma e faʻaitiitia ai le 14 aso talu ona amata le togafitiga. I lenei tulaga, o le maualuga o tulaga taua e matauina i le 4-6 vaiaso o togafitiga. E le gata i lea, pe a ave le fualaau faasaina, o le a faasaoina lenei taunuuga.

A maeʻa le togafitiga, o le faasolosolosolo lava o le faʻamaonia o le aofaʻi o le cholesterol i le plasma e toe foʻi atu i uluaʻi faʻamaonia, lea sa maitauina ao le i aveina le fualaau.

Pharmacokinetics ma vailaau mo togafitiga

O le maualuga o le maualuga o le metabolites simvastatin i le toto e lauiloa 1.3-2.4 itula pe a uma ona ave e le tagata se tasi o fualaau faasaina. E tusa ma le 85% o le simvastatin na faʻaalia i le tautala o loʻo gauai i le tino.

A maeʻa le faʻatonuga i totonu, pe a faʻatusatusa i isi masini, o le maualuga maualuga o le mea galue malosi o loʻo iloa i le ate.

I le taimi muamua o le ala i totonu o le toto o le ate, o le simvastatin o loʻo faʻafefe, mulimuli ane o le vailaʻau ma ona metabolites ua alu ese mai le tino ma le talo.

O le 'aiina o meaai i le taimi lava e teʻa ai le vailaʻau e le solia ai le pharmacokinetics o fualaau faasaina. Faʻasolosolo le togafitiga, ole simvastatin e le faʻapipiʻi i totonu ole tino o le tino.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o Zokor ua faʻaalia i tagata o loʻo i ai i se kulupu e maualuga le lamatiaga o atinaʻe siama fatu fatu e tusa lava po o le a le toto toto. O le vaega o aʻafiaga e aofia ai tagata o loʻo i lalo tulaga faʻafefe nei:

  • cerebrovascular pathologies, e aʻafia ai se afaina(talafaasolopito)
  • maʻisuka malosi(o le vailaʻau e mafai ona puipuia le faʻaalia o faʻalavelave lautele faʻafitauli ma faʻaitiitia le manaʻoga mo le toe faʻafouina ma le toesea o pito pito i lalo),
  • togafitiga o le toto toto.

O le vailaʻau e faʻaaogaina i le togafitiga o tagata o loʻo i ai se faʻamaʻi o maʻi fatu fatu ma maʻi ma le hypercholesterolemia. I lenei tulaga, e mafai e Zokor ona taofia le faʻaalia o atherosclerotic vascular vasions i totonu o le loto, le atinaʻeina o isi faʻafitauli.

Ua faatonuina foi Zokor mo tagata matutua matutua i ia mataupu:

  • tagata ei ai se tulaga maualuga o le lautele cholesterol, apolipoprotein Bfaapea foi ma le cholesterol, lea e fesootaʻi ma lipoproteins maualalo, faatasi ai ma meaai,
  • ma le hypertriglyceridemia,
  • ma le maualalo o le cholesterol o le lipoproteins maualuga, lea e fesootaʻi ma le hypercholesterolemia muamua aʻo mate,
  • faʻatasi ai ma se ituaiga aiga o le hypercholesterolemia e tutusa lelei ma isi metotia o togafitiga ma mea taumafa.

Contraindications

O faʻamalologa matuia i le faʻaaogaina o Zokor o:

  • eleʻele le lelei ma le metabolism o lactose,
  • gasegase o le ate, o se faʻalauteleina ma le faʻateleina o le numera o feeseeseaiga e le o iloa,
  • tasi le le faapalepalee
  • maitaga ma fafaga faanatura,
  • tausaga e oʻo atu i le 10 tausaga.

O faʻamaoniga faʻasolitulafono i le faʻaaogaina o Zokor o:

I ia tulaga, o le vailaʻau e faʻamaonia faʻamaonia.

Faʻatonuga ma le puleaina o le malosi o Zokor

Aʻo lei oʻo i le taimi o togafitiga, e tatau ona matauina se taumafa o le hypocholesterol. I totonu, i se fua muamua o le 10 mg tasi, i le afiafi, ma le laʻititi pe maualuga le tikeri o le hypercholesterolemia o le muamua masini e 5 mg, pe a manaʻomia, o le a faasolosolo malie le faʻaititia i le va o le 4 vaiaso. Faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga o le hypercholesterolemia • 40 mg tasi, i le afiafi poo le 80 mg / aso (vaevaeina i 3 inumaga - 20 mg i le taeao, 20 mg i le aoauli, 40 mg i le afiafi). Faʻatasi ma maʻi fatu fatu o le fua muamua o le 20 mg, tasi, i le afiafi, pe afai e tatau ai, e faasolosolo malie ona faateleina i le va o le 4 vaiaso i le 80 mg.

O le itu na faʻamalosi ai Zokor

O le tiga o le tino, o le faamaʻi pipisi, o le fiva, o le gasegase, o le hepatitis / jaundice, pancreatitis, muscle muscle, myalgia, myopathy, rhabdomyolysis, paresthesia, neuropathy lautele, anemia, alopecia, paʻu paʻu, pruritus, hypersensitivity reactivity (urticaria, hypersensitivity, sensiti skin , puupuu le manava, malaise, angioedema, lupus-like syndrome, polymyalgia rheumatism, vasculitis, ogātai, arthralgia, faateleina ESR, thrombocytopenia, eosinophilia), mea faʻanatura o le laboratory (faʻalautele maualuga o trans ua taʻua o le alkaline phosphatase, gamma-glutamyltranspeptidase, muscle skeletal creatine phosphokinase, suiga i suʻesuʻega o le ate).

I le tele o faʻamatalaga masani o le maualuga (faʻamaʻi maualuga - 450 mg), leai ni faʻamaoniga poʻo ni aʻafiaga na iloa. Faʻaaoga togafitiga faʻapitoa.

E ono mafai ona aʻafia ai le aʻafiaga o le faʻamalosia o faʻamalosi. Pe a faʻapipiʻiina ma cyclosporine, itraconazole, ketoconazole, mea e maua ai le acids ficc, niacin, erythromycin, clarithromycin, inhibitors protease, nefazodone, o le aʻafia o le rhabdomyolysis e faʻapupula. Togafitiga e tatau ona faamutaina pe afai e faamaonia pe masalomia le myopathy.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e fautuaina e faʻatino (ona toe fai lea o se taimi) se suʻesuʻega o le ate. A oʻo i le tolu taimi e amata ai le maualuga o le faʻaleagaina o le taʻaloga masani, e faʻamalo le vailaʻau. O loʻo faʻamatalaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase e faʻaleagaina le ava malosi ma / poʻo le iai foi o se talaaga ole maʻi o le ate.

Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

E mafai ona e mafaufau i analogues a Zokor faʻamalosi i vaega talafeagai, e taugofie ma taugata:

O lenei fofo o le vaega "Atherosclerosis". E aofia ai i lenei vaega: Dipromonium, Brilinta, Benzaflavin

O lenei meafaigaluega e aʻafia i le vaega o "maʻi o le cerebrovascular." E aofia ai foi ile vaega lenei: Actovegin concentrate, NICOTINIC ACID-VIAL, Kapilar

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga aʻafiaga e mafai ona tutupu i le taimi o togafitiga o tagata gasegase ia Zokor:

  • le faʻavauvau ma le tiga i totonu o le manava, afaina, faʻaleagaina o le tino,
  • tiga o le ulu lagona o vaivaiga lautele anaemia,
  • vavaogaogao le neuropathy lautele, paresthesiamafaufau ma le moe moe,
  • paʻu paʻu, alopecia, sasaa.

I se tulaga e le masani ai, atiaeina myopathy, rhabdomyolysisi le faagasologa o le faʻaaogaina o fua, ma le faʻaitiitia o le galuega o le ate. O mataupu o le atinaʻeina o laualgia sa faamauina. O le mea lautele, e talia lelei Zokor e tagata gasegase.

Faʻatasi ai ma le gasegase i le vailaau faʻasaina, e mafai ai e le Quincke's edema, vasculitis ona atiaʻe dermatomyositisthrombocytopenia, eosinophilia, gasegase, Fua le ESR, faʻasolosolo ma isi

Faatonuga mo le faaaogaina o Zokora (Metotia ma fua)

O faatonuga mo le faʻaaogaina o le Zokora e maua ai e le tagata gasegase e ave le pulu ma le leo, e tusa lava po o le a le taumafataga. Ole fua ole aso ole fualaau oona e tatau ona faia i le afiafi, e leai se mea e tatau ona vaevaeina i ni atopaʻu.

O le fua o le simvastatin i le aso e 5-80 mg. E sili atu i le 80 mg o le simvastatin i le aso e le tatau ona ave.

E filifilia e le fomaʻi le fualaau, aʻo e masani ona mafaufau i le maualuga o lipids i le plasma. Ole fomaʻi e faʻafetaui e le silia i le tasi ile 4 vaiaso.

Mo le faamoemoe o le puipuia ma le togafitiga Ischemic fatu fatu e tusa ai ma le talaaga o le taumafataga, o le fua o aso taitasi o le 40 mg o le simvastatin ua muai faatonuina.

At hypercholesterolemiaafai e le maua ai e le togafitiga o meaʻai mea e manaʻo i ai, o le fua o aso taʻitasi o le 20 mg o le simvastatin i le aso e faʻataʻitaʻiina. Afai e manaʻomia le faʻaititia o le lipid plasma i le 45% poʻo le sili atu, o le fua muamua i le aso atonu o le 40 mg.

Afai o le maʻima le agavaʻa tele poʻo le agamalu o le hypercholesterolemia, ona mafai lea ona faʻaititia le fualaau ile aso i le 10 mg.

E fuafua e le fomaʻi le fua talafeagai o le fualaau faasaina, muamua le fuaina o le maualuga o le lipids ma le mataituina o le lelei o le fualaau faasaina pe a uma le amataga o togafitiga. Afai e 4 vaiaso talu mai le amataga o le togafitiga, e le o matauina le tulaga ua faamoemoeina, i lenei tulaga, o le fualaau o le fualaau faasaina ua faateleina, ae faasolosolo malie lava, seia oo ina matauina se faamamaluga.

At homozygous familial hypercholesterolemia e tusa ma le talaaga o mea taumafa ma isi togafitiga, o le fua amata o Zokor e tatau ona 40 mg i le aso, pe 80 mg o le simvastatin o loʻo faʻatulagaina ma le tulaga e 20 mg o le vailaʻau e ave i le aoauli, ma le 40 mg i le afiafi.

Tamaiti talavou ma le homochosous familial hypercholesterolemia ua muai faatonuina 10 mg o le fualaau faasaina i le aso. Ole fua maualuga ole fualaau o fualaau mo tamaiti talavou e 40 mg.

Fegalegaleaiga

O se faʻamaoniga lelei faʻamaonia e mataituina ma togafitiga tutusa Zokor ma le sailia o mea e maua mai i le talo.

Faatasi ai ma le pulega tutusa o fibrates, cyclosporine ma lipid-lowering doses of niacin i le aso, e le mafai ona e sili atu i le 10 mg o le vailaʻau Zokor.

Tagata maua Verapamil ma Amiodaronee le tatau ona inuina le silia ma le 20 mg o le simastastatin i le aso.

Simvastatin e le o galue i le gaosiga o le enzymatic o le CYP3 A4.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina lea e taofiofia ai le gaioiga a le CYP3 A4, o le ono mafai ona atiaʻe le myopathy ma le rhabdomyolysis i latou e faʻaaogaina le simvastatin. E le tatau ona faʻaopoopoina Zokor itraconazole, Erythromycin, nefazodone, ketoconazole, telithromycin.

O le avanoa e atiaʻe ai le myopathy ma le rhabdomyolysis e faateleina ao aveina amiogadarone, diltiazema, gemfibrozil, cyclosporine, niacin, fusidic acid, danazole, verapamil, fibrate.

I lalo o le faatosinaga a Zokor ua faʻamalosia ai le aʻafiaga coumarin anticoagulants.

Pe a ave le sili atu i le 1 lita o le sua o le vine i le aso, o le faateleina o le maualuga o le maualuga o le plasma concentrations o le simvastatin, ua maitauina, lea e faateleina ai le ono tulai mai o le rhabdomyolysis.

Pe a ave le 20-40 mg o le simastastatin i le aso, o le a aʻafia le aafiaga coumarin anticoagulants. O le iʻuga, o le aʻafiaga o le totoʻa faateleina.

Zokor Forte - o fualaau faasaina mo togafitiga o maʻi fatu fatu ma atherosclerosis

Zokor Forte o se tasi o fualaau aupito sili ona lelei e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o fatu ma isi maʻi o le cardiological.

O lenei vailaʻau e tuʻuina atu i totonu o se pepa faigofie, ma o lona faavae o le mea lea o le hypolipedimic simvastatin.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tusa ai ma faatonuga e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oti i tagata gasegase e maua i le maʻi fatu.

I le tele o tulaga, ave suʻapala Zocor Forte i le aso i le aofaʻi na faʻamatala e le fomaʻi.

Aʻo leʻi amataina se togafitiga, e taua le faamasani ia oe lava i foliga uma o lenei vailaʻau, ma ia amanaʻia aʻafiaga e ono aʻafia ai ma faʻailoga.

E faʻafefea ona fegalegaleai Zokor Forte ma isi fualaau?

Aʻo leʻi amata ona ave pepa maʻalaʻau Zokor Forte, e tatau ona e gauai atu i foliga o fegalegaleaiga ma isi vailaau.

Faatasi ai ma lana pulega tutusa ma danazol, verapamil, amiodarone po o cyclosporine, o le lamatiaga o le atinaʻeina o le myopathy e faateleina.

O le faʻaaoga faʻaaogaina o le Zokora Forte ma fualaau faʻasaina o loʻo maua ai le siama o meaola suamalie e maua mai ai se faʻamalositino lelei.

E tatau foi ona manatua i le mafaufau o loo i ai le tele o fualaau oona ua teenaina ina ia ogatasi ma otaota Zokor Forte. E aofia ai:

  • erythromycin
  • itraconazole,
  • ketoconazole,
  • telithromycin
  • nefazodone.

Le tuufaatasiga o le lipid-lowering agent

I le faaopoopo atu i le gaioiga malosi o le simvastatin, o fualaau o Zokor i la latou tuufaatasiga o loʻo i ai mea faʻaopopo. Faatasi ai ma:

  • laukose ma le hypelulose,
  • MCC
  • ascorbic ma le citric acid,
  • suauu maso
  • magnesium stearate,
  • uʻamea uʻamea (samasama ma le mumu).

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Ua faʻatagaina e Zokor HMG-CoA reductase ma ona metabolites ma puipuia ai le faʻasologa o le mevalonate, lea e faʻaitiitia ai le gaosiga o meaola ma kulūlūlūmene. I faʻatasi ai ma meatotino faʻasaina, o le fualaau faʻamalosia e faʻaosoina ai le faʻaleleia o siama o le ate e tali atu ile lipids mole maualalo. O nei tagata faʻapipiʻi e puʻeina mole molelaʻau o le LDL ma faʻamalosia a latou catabolism.

Le faiga o gaoioiga a statins

O le taofiofia o HMG-CoA reductase ma simvastatin e taʻitaʻia ai i se ituaiga o fualaau faasaina mai le aveina o lenei statin:

  • pito i lalo o le numera o le cholesterol,
  • faaitiitia le vaevaega LDL,
  • tuʻuina atu o molela o triglycerides ma le vaega o le cholesterol o le VLDL,
  • faaitiitia le apolipoprotein B,
  • maualuga le maualuga o lipids (HDL) - 14.0%,
  • faateleina i apoA index.

O le muamua fualaau faasaina mai le faʻaaogaina o Zokor e mafai ona lagona pe a uma le lua vaiaso, ma le maualuga - i le maea ai o le 30-45 aso faakalena o le ulufale.

O le Pharmacokinetics Zokor i le tino o le tagata ua faaalia e faapea:

  • o le maualuga maualuga o le simvastatin i totonu o le toto e tasi ma le afa i le lua itula pe a uma le faʻafofoga tautala. O le faʻataʻitaʻiga e faʻalagolago i le tui na faʻamatala mai e le fomaʻi.
  • o le vailaau oona o loʻo gauaʻi i le tino e le sili atu ma le 85% o le suʻega na faia i le tautala,
  • le le maua o fualaau faasaina - 20%,
  • o le fualaau faasaina e ulu atu i le pa puipui i le taimi o le maitaga,
  • 95% o fualaau faasaina e fusifusia i polotini ma o latou tino,
  • e leai se faʻaopoopoga o le simastatatin i le tino, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina vailaʻau mo le faʻaaogaina umi,
  • o le afa-ola o le simvastatin e mai i le 18 i le 20 itula,
  • O Zokor ua aveesea e 70% faatasi ai ma le fesoasoani a le kulimi ma gaioiga ma feces,
  • 10% o le vaega autū o loʻo faʻateleina i le faʻavave.

Faailoga mo le faʻaaogaina ma le faʻasaina

Faʻamatala se lipid-lowering agent Zokor mo togafitiga o nisi o maʻi. Faatasi ai ma:

  • matua lytemazygous familial hypercholestérolemia,
  • homozygous genlip hyperlipidemia,
  • afaina hypercholesterolemia,
  • dysbetalipoproteinemia e faaopoopo i meaʻai,
  • hypertriglyceridemia faʻatasi ma taumafa.
  • e faʻagesegese ai le alualu i luma o le atherosclerosis.

E le gata i lea, o le vailaʻau ua faʻataʻitaʻiina o se puipuiga lona lua i le taimi o le faʻasalaga ma pe a uma le faʻamaʻi.

O le faʻaaogaina o le statin mo faamoemoega faʻasolosolo e aoga foi, e taua mo:

  • puipuiga o le faʻaleagaina o le myocardial ma le strobral cerebral,
  • faʻaitiitia le aʻafiaga o le le atoatoa o le matelaina o maliu ma le tino i le i ai o lenei maʻi,
  • taofia le televave ma le malosi o osofaʻiga faʻafefe o mea faʻafuaseʻi,
  • taofiga o le alualu i luma o le tino atherosclerosis,
  • faʻaitiitia le vaevaega o le LDL cholesterol, ma faʻalauteleina le vaega ole HDL i le plasma toto.

Contraindications i statins

O tulafono e le o faʻamaonia mo ia tulaga ma faʻafitauli i le tino o le tagata maʻi:

  • le faapalepale i vaega ma le lactose,
  • o se faʻaopoopoga o siama i totonu o le ate,
  • afaina o le ate i le laasaga tele o le atinaʻeina o togafitiga,
  • ituaiga eseese o le hepatitis ma le cirrhosis,
  • muscle myopathy
  • se talaʻaga o faʻamaʻi maso i se tagata maʻi
  • i le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • tamaiti ei lalo o le 10 tausaga.

O tamaitai i tausaga o le fananau mai o loʻo faʻamatalaina fuainumera ma naʻo le puipuiga lelei o togafitiga. Afai o le fafine ua maua i le maitaga i le taimi o le togafitiga, e vave ona faalēaogāina le vailaʻau, ona o le simvastatin e pasia le pa puipui ma e mafai ona afaina ai le faia o le ponaivi ma masini i totonu o le tamaititi, ma mafua ai le atinaʻeina o tui o le ate.

Tamaiti i lalo ifo o le 10 tausaga le matua e le o faʻamatalaina se vailaʻau ona o le maualuga o le lamatiaga o le atinaʻe o le myopathy ma le rhabdomyolysis o siama maso.

Faatonuga mo le faaaogaina

E tasi aso i le aso e ave ai Zokor. E sili ona lelei lenei mea aʻo lei momoe. E le mafai ona ulaina le laulau, ae tatau ona foloina uma, ma mulumulu i se aofaiga o vai mama.

Aʻo leʻi amataina togafitiga o fuainumera, e tatau i le tagata gasegase ona maua se meaai cholesterol mo le 1-2 masina. O le meaai e tatau ona faʻatasi ma le soifua maloloina atoa o Zokor.

E filifilia e le fomaʻi le suʻega faʻapitoa mo tagata taʻitoʻatasi, e tusa ai ma uiga o le tino, le natura o togafitiga ma le maualuga o lona alualu i luma, ma e mafai ona maua mai le 5 mg i le 80 mg i le aso. E mafai ona e faʻateleina le fua o le fualaau oona i le aso muamua nai lo le maeʻa o le 4-vaiaso o le ave o fualaau. E sili atu i le 80.0 mg o le vaega autu o le simvastatin i le aso e le o faʻamatalaina i tagata maʻi.

Amata le vasega o fualaau faasaina i le 5 mg, 10 po o le 20 mg. O le taimi atofaina e faʻalagolago i togafitiga ma faʻamaoniga o le lipid profile:

  • Togafitiga o le hypercholesterolemia e tatau ona amata i se vailaau e 10 mg. I le faagasologa o togafitiga, e mafai ona faateleina le gasologa (faasolosolo malie), i le maualuga faatagaina i aso taitasi - i le 80 miligrams.
  • Mo le puipuia o faʻamaʻi fatu fatu ma le hyperlipidemia poʻo le dyslipidemia, e mafai ona faʻatulagaina se fua o le 40 mg.
  • Mo le togafitiga o homozygous gencho hypererolemia, ua faatonuina ai e le fomaʻi se fua faatatau o le 40 mg. Afai e leai se fualaau oona, ona maeʻa ai lea o se togafitiga o le 80 mg. Ole vaevaega ole vaevaeina ile vaevaega o le dose ile 40 mg ma le fua ole afiafi ole tutusa ole gaʻo.
  • E le manaʻomia e tagata matutua ona fetuutuunai le fua o le maʻa. E leʻo manaʻomia foʻi le faʻavasegaina o fualaau mo faʻamaʻi pipisi laiti.
  • Tamaiti mai le 10 tausaga le matutua ma le hypercholesterolemia o le ituaiga homozygous, ua faatonuina e le fomai se fuasela o le 10 mg i le aso. Mo tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga, o le fualaau mo le togafitiga e mafai ona faateleina i le 40 milligrams i le aso. O se vailaau e 80 mg i le tamaitiiti e le o faʻamatalaina.

O aʻafiaga e aʻafia ai ma faʻalavelave

O faʻamaumauga muamua o le augatupulaga e matua lelei lava le gafatiaina e le tino, e masani lava o aafiaga i le itu e mafai ona tupu i le togafitiga ma se fualaau faasaina i se fua o le 40 mg, poʻo le taimi e ave ai se vailaʻau faʻasaina i aso taitasi - t 80 mg.

E leai se sili atu nai lo le 10% o tagata gasegase e aafia i na ituaiga o gaioiga i le aveina o fualaau faasaina:

  • le atinaʻeina o le anemia,
  • lauulu lauulu
  • paʻu dermatomyositis,
  • totogo, migraine,
  • dyspepsia
  • lanu o meaʻai,
  • myalgia ma myopathy,
  • gaogao
  • gasegase tino
  • lima paresthesia,
  • neuropathy o matagaluega lautele,
  • rhabdomyolysis,
  • urticaria ma le tiga.

O faʻafitauli laiti o:

  • puupuu le manava
  • fulafula o totoga toto,
  • faʻasolosolo
  • vaivai
  • thrombocytopenia
  • siitia i le ESR,
  • vaivai i alii.

Na o le pau ia o faailoga e ono avea ma ni tali o le tino,

  • se faateleina o le enzyme phosphokinase,
  • faʻalauteleina i le fatu fatu o le creatine phosphokinase,
  • se faʻateleina le faateleina i le faasinomaga o le transaminase i totonu o le ate.

I le tulaga o le maualuga, togafitiga faʻamaʻi ma le taele oona e faʻaaogaina. E le aoga le faʻatonuina o fualaau faʻamaʻi.

E tatau i tagata gasegase ona logoina e uiga i le ono mafai ona atiaʻe ni maʻi o le musika ao le i aveina. E tatau ona e gauai atu i na ituaiga:

  • faʻatasi ai ma le tele o le tiga i fiva maso po o ponaivi, e manaʻomia e le maʻi ona vaʻaia se fomaʻi. E masani lava, o le aveina o Zokor e mafua ai vaivaiga maso,
  • ao faagasolo le togafitiga ma fualaau i se vailaau e 20 mg po o le 40 mg o le vaega galue, o le siaki faifaipea o le gaoioiga o le creatin phosphokinase i totonu o le toto, faapea foi ma galuega a gaʻo, e talafeagai.

O le faateleina o le indexing creatine phosphokinase o se faailoga o le fausia o le myopathy i le maso system. E tatau ona taofi le togafitiga poʻo le fuainumera e faʻamautu i se mea e sili ona talia.

Faʻamatalaga o fomai ma tagata gasegase

O faʻamatalaga e uiga ia Zokora e tele lava ina lelei. O tagata gasegase ma fomaʻi e maitauina le aoga maualuga o le fualaau faasaina:

O le sui o le hypolipital Zokor e aoga mo soo se laasaga o le lipid metabolism disorders i le tino. I le faʻaopoopoga, e faʻaaogaina e avea o se faʻasologa mo faʻamaʻi pipisi o le hematopoietic system ma le fatu, faʻapea foi i le taimi o le toe faʻaleleia mai taʻaloga ua mavae ma fatu fatuga, faʻapea foʻi i le taimi o le toe faʻaleleia o le tino.

Faatonuga faapitoa

E pei o isi fualaau faʻasaina - inhibitors o GM-CoA reductase, e mafai e Zokor ona faʻaosoosoina le atiina ae myopathies. O nisi taimi e faʻaalia ai ia lava i le pepa rhabdomyolysis, lea i nisi o mataupu e tuʻuina atu ma le faʻaleagaina o le tino.

Aloese mai le felagolagomaʻi a Zokor ma fualaau faasaina, lea, pe afai e ave i le taimi e tasi, e mafai ona faaosofia ai le faʻaalia o le myopathy.

O tagata gasegase uma ua faatonuina Zocor e tatau ona lapatai mai i le ono mafai ona faʻaalia. myopathiesma le manaʻoga, a maeʻa le atinaʻeina o faʻamaoniga muamua o lenei maʻi, faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi. I le masalosaloga muamua o le atinaʻe o le myopathy, e tatau ona taofiofi le togafitiga.

I nisi o gasegase na talia Zokor, o le faateleina o le maualuga o enzymes o le ate na maitauina. A maeʻa le faʻamalolo o togafitiga, ona toe foʻi malie mai lea o faailo i le laasaga muamua.

Aʻo leʻi amataina se togafitiga, e taua le faia o se suʻesuʻega o le ate. O lenei suʻesuʻega e tatau ona toe faia muamua aʻo leʻi faʻaopopo le fua o le simvastatin i se aso maualuga.

Faʻatasi ai ma le faʻasolosolo o le tino, e le manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻaititia le fualaau o le fualaau. I le faaletonu ogaoga, o le fua o le sili atu ma le 10 mg e mafai ona faʻatalanoaina pe a maeʻa le faʻatagaga a le fomaʻi.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

O le soifuaga o lenei vailaʻau mai le taimi o lona gaosiga e lua tausaga.

E tatau ona teuina ia maa i totonu o le afifi muamua i se vevela e le sili atu i le 25-30 °, i se nofoaga pogisa ma le malogo e le mafai ona maua e tamaiti.

Fualaau O Zokor Forte o se faʻamaumauga.

O lona tau masani i falemaʻi a Rusia e oʻo atu i le 450-500 rubles (mo se afifi e aofia ai le 14 papa) ma 700-750 rubles (mo papa e 28)

Falemaʻi i Ukraine ofo atu e faʻatau lenei vailaʻau i le tau o le 150 i le 500 hryvnia, e faʻatatau i le numera o laulau i totonu o se fagu.

O vailaʻau faʻaonaponei faʻaonapo nei e ofoina atu le tele o analogues lelei o Zokora Forte, o loʻo i ai se mea e tutusa lelei ma maua ai le malosi o le hypolipedic.

Pe a filifilia se fesuiaiga faapitoa, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi.

O analogs sili ona lauiloa o le Zocor Forte e aofia ai:

O le vailaau faasaina Zokor Forte e tatau ona tele ni iloiloga lelei mo lona tuatusi ona o lona faigofie ona faaaoga ma le maualuga o le togafiti.

O le tele lava o tagata na faʻaaogaina mo togafitiga faʻasolosolo ma togafitiga, na maitauina ai le paʻu o le cholesterol, faʻapea foi ma se tulaga lelei lautele i le setete o le cardiovascular system.

I le faaiuga o lenei tusiga, e mafai ona e maua iloiloga auiliili e faatatau i lenei vailaʻau. Ma afai ei ai sou lava poto masani i le faʻaaogaina o fualaau Zokor Forte, ia mautinoa e faʻasoa ou manatu i isi tagata asiasi i le saite.

O le a le mea e tatau ona mafaufau i ai ao le i aveina le papa o Zocor Forte?

  1. O le vailaau faasaina Zokor Forte, o loo tuuina mai i le pepa o fualaau, ua fuafuaina mo togafitiga ma le puipuia o maʻi fatu fatu, faapea foi ma le atherosclerosis.
  2. O le maualuga o aso e mafai ona faatagaina i le aso e 80 mg.
  3. E faʻasaina le inuina o fualaau i le taimi o maitaga ma le lactation, faʻamaʻi ogaoga o le ate, faʻapea foi i le tulaga o le le faapalepale i vaega.
  4. I le faagasologa o togafitiga, o le ava malosi e tatau ona vavae ese mai le meaʻai.
  5. Ole vasega o togafitiga na faatonuina e le fomaʻi e le tatau ona sili atu.

Faatonuga ma faʻaaogaina Zokor: analogues, iloiloga, tuufaatasiga, tau

Lekarstva.Guru> Z> Faʻataʻitaʻiga ma faʻaaogaga Zokor: analogues, iloiloga, tuufaatasiga, tau

O le malosi o Zokor o se fualaau faasaina e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o le cardiovascular system. E le gata ina maualalo ai le maualuga o le cholesterol leaga i le toto o le tagata maʻi, ae o le maualuga foi o le aofai o le cholesterol i le lelei. Faʻafetai i ana mea faitino, o Zokor e faʻaitiitia ai le tino atoa o tagata gasegase e 30%! Ma i maʻi o le maʻisuka, o le aʻafiaga o faʻafitauli faʻafuaseʻi e faʻaitiitia e tusa ma le 55%!

  • Zokor - o le a lea?
  • Faiga faʻapolopolo
  • Faailoga mo le faʻaaogaina
  • Contraindications
  • Faatonuga mo le faʻaaoga, fua
  • Faʻaiʻuga

Zokor - o le a lea?

O Zokor o se mea e maua mai i le lipid-lowering drug. E maua mai i le faʻamalosi mai Aspergillus terreus. O le gaioiga malosi o le vailaʻau faasaina o Zokor - simvastatin.

O se lactone le faʻaaogaina, o le faʻaaogaina o le hydrolysis, e fausia ai le gaʻo hydroxy-acids tutusa. O le itu, o se metabolite e faʻalavelave ai HMG-CoA.

HMG-CoA o se reductase, poʻo se enzyme o loʻo i ai le malosi e faʻamalosi ai le muamua ma faʻaitiitia le saoasaoa o laasaga o le biosynthesis cholesterol i le tino o le tagata.

HMG-CoA, liliu atu i totonu o le mevalonate, o le tulaga muamua o le biosynthesis cholesterol. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le malosi o Zokor e le mafua ai le faʻaosoosoina o faagasologa o kulimi oona i totonu o le tino.

E faʻamaonia lea i suʻesuʻega na faia i Peretania mo le 5 tausaga ma le 5 masina.

I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo taʻua i luga, e mafai ona liua HMG-CoA i Co-A, o se enzyme e aofia ai i le tele o faʻasologa o le biosynthesis.

E tatau ona maitauina e tele suʻesuʻega e faʻamaonia - o le vailaʻau faasaina Zokor tutusa lelei mo tagata uma. Ole aoga e le faʻalagolago i le matua, kenera, tulaga o le cholesterol poʻo le toesea / faʻatasi o le togafitiga tutusa.

Afai e te masalosalo i togafitiga e te maua, o le initaneti e mafai ona fesoasoani ia te oe e fuaina uma uiga lelei ma leaga o ia togafitiga.

Faatonuga mo le faʻaaoga, fua

E tusa ai ma faʻamatalaga, aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o le vailaʻau faasaina o Zokor, e tatau ona faʻatonu le maʻi taumafa o le hypocholesterol. E taua le tausisia o nei mea taumafa i le faagasologa o togafitiga atoa.

O le fua fautuaina fautuaina i le faatonuga mai le 5 mg i le 8 mg. E tatau ona faʻaaoga le fualaau faasaina i le afiafi, e tasi i le aso. I le vaitau o le filifilia o le togi sili ona lelei o le vailaʻau, e tatau ona mataʻituina le vaitau: e tatau ona e suia le aofaʻi o aso taitasi o Zocor e le silia le 1 taimi i le 4 vaiaso. O le maualuga o tupe faʻatagaina o le Zokor malosi i aso taitasi e 80 mg.

Ole gaioiga faapitoa i le faʻasoasoaina ole fomaʻi e tatau ona tuʻuina atu i tagata e maua i le faʻamaʻi o le fatu poʻo le tulaga lamatia o le atiaʻe o maʻi o le fatu. O le maualuga ole faʻatagaina ole aso ole aso, mo ia ituaiga o gasegase, e matua maualalo ile 40 mg. Ave le fualaau faasaina 1 taimi i le aso, i le afiafi.

Mulimuli i faatonuga e tatau ona tuʻuina le vailaʻau ma se taumafataga faapitoa ma faamalositino togafitiga mo maʻi:

  • Faʻatasi ma faʻamaʻi o le fatu o le ischemic poʻo le lamatiaga o le atiina ae o faʻamaʻi fatu o le ischemic,
  • O le maʻi suka
  • O se talaaga o le maʻi o le cerebrovascular,
  • i ai le faʻamaʻi pipisi lautele.

O maʻi e maua i le hypercholesterolemia e le o aofia ai i le lisi o loʻo i luga, o loʻo faʻamatalaina se fua eseese. O le fua autu i lenei tulaga e 20 mg. Tago faʻamaʻi i lea aso ma lea aso, i le afiafi.

Mo i latou o latou togafitiga e aofia ai se faʻaititia o le maualuga o le LDL, o le a muamua le faʻatoʻa muamua ile 40 mg. Afai o le tagata maʻi e maualalo le hypercholesterolemia, o lona uiga o le aofaiga autu o le vailaʻau e 10 mg.

O le filifilia o le fualaau e tatau ona faia e tusa ai ma faatonuga, faʻatasi ai ma le taimi e faʻasolo ai le suia o fualaau.

Homoseitic hypercholesterolemia e maua ai ituaiga faʻafeagaiga e lua. Muamua: o le vailaʻau e ave 1 le aso i le aso, i le afiafi, i se aofaiga e 40 mg. Lua: 80 mg o le vailaau faʻasaina ua vaevaeina i ni atumaga se tolu:

O lenei faʻaaoga mataupu e faʻaaoga pe afai o le isi togafitiga, e aofia ai se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le cholesterol, e le talafeagai i lenei tulaga. Po o Zokor e faʻaaogaina e fai ma togafitiga faʻafesoʻotaʻi.

Afai e ave e le tagata maʻi ni filati, o le fualaau talafeagai e fetuunai taitoatasi mai tagata maʻi, e fuafua i luga o le fibrates ua faatonuina.

Talu ai ona o le faaletonu o le matua e matua leaga ai le togafitiga ma Zokor malosi, e masani ona latou taumafai e suitulaga i mea tutusa.

Ae afai e le taliaina lenei filifiliga, e taua le tuʻuina atu faʻafitauli uma ma fuafua ai i le tulaga o le tagata maʻi, fautuaina e faʻaaoga le malosi o Zokor.

Ae peitaʻi, afai o le tagata maʻi e maualalo lona toilalo, e le faʻasaʻoina tulaga masani o fualaau faasaina. Talu ai e tusa lava pe itiiti se aofaiga, ae o le fofo e masani lava ona faʻaaogaina e fatugaʻo.

Faʻaiʻuga

E tusa ai ma suʻesuʻega, o le aʻafiaga o aʻafiaga i tua pe a uma le faʻaaogaina o le Zokor e na o le 2%. Mo lenei mafuaʻaga, o togafitiga faʻatasi ma pepa a Zokor e sili ona lelei i analogues. I le faʻaopoopoga, o le tau o le tau o le oloa e leʻo faʻamalosia. O le tau masani o se fualaau faasaina i Ukraine e mai le 15 i le 30 UAH. O le tau masani i Rusia o le 400 i le 700 rupu.

Aʻo lei faʻaaogaina le fualaau oona i togafitiga faafomaʻi, 1% o mataupu ia aʻafiaga itupei:

Isi aafiagae fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina na maua i le 0.5-0.9% o mataupu:

E iai faʻamaoniga o mea e le masani ai o le myopathy.

O foliga vaaia o ia ituaiga faailoga e mafai foi:

  • Tesea
  • Nausea
  • Hepatitis
  • Tatala
  • Pancreatitis
  • Vomiting
  • Jaundice
  • Lauropral neuropathy,
  • Rhabdomyolysis,
  • Myalgia
  • Dermatomyositis
  • Itching
  • Paʻu o le paʻu
  • Musipo mumu
  • Tele vaivaiga
  • Anemia

Suesuega i suʻesuʻega ma suʻesuʻega i le tele o tausaga o le faʻataʻitaʻiga e leʻi faʻaalia ai ni taunuuga o le faʻalavelave i tagata maʻi. O le fua maualuga o le fualaau faasaina e 3.6 g. I mataupu o le maualuga, o le tagata maʻi ua faatonuina le tausiga masani ma togafitiga o fualaau.

A o lei amataina togafitiga, e tatau ona se suʻesuʻega maeʻaeʻa o galuega tau fatuga. O sea ituaiga suʻesuʻega e tatau ona toe faia muamua ao le i faʻateleina le fualaau o fualaau faasaina.

I tagata gasegase e ave le fualaau faasaina, na maitauina suiga i le maualuga o enzymes o le tino. Ae peitai, a maeʻa le aoga, ona toe foi malie lea o faailo i le masani.

Afai o le tagata gasegase ua i ai se faʻalavelave matuia o le le atoatoa, o le faateleina o le masani masani (10 mg) e faatoa faia pe a maea feutagaiga ma faʻatagaga a se fomaʻi.

Faamatalaga o le fualaau faasaina Zocor

Sa ou fefe e malilie i togafitiga, ae na finau mai le fomai, fai mai o le tulaga lea, o le isi togafitiga e le aoga. O le mea e laki ai, latou te faʻamaonia aʻu ua uma ona ou faia.

Milena, Kharkov

Sa ou maua le vaivai ma le maualuga o le cholesterol. Sa ou taumafai e ioe i togafitiga o Zokor. Mo se taimi umi na filifilia ai le fualaau taliaina, ae o nei mea e le aoga, o le mea autu o le maʻi o loʻo i tua. Fiafia sa ou malie i ai.

Alexander, Minsk

O le mea moni lava, ou te le faapitoa i vailaau, o le mea lea na fai mai ai le fomai - o lona uiga e tatau ona tatou malilie. O le mea autu o le sailia lea o se fomaʻi talafeagai e te talitonu i ai, ona faʻamanuiaina lea o togafitiga. I se tulaga aoao, o loʻu aafiaga e lelei.

Svetlana Oryol

Zokor: faatonuga mo le faaaogaina, tau, iloiloga ma analogues

O le vailaʻau faʻasaina o Zokor e faʻaaogaina e faʻaititia ai le numera o le cholesterol toto i le hypercholesterolemia. O Zokor o se inhibitors o le HMG-CoA reductase ma o se tasi o vaega o le pharmacological group of statins. I totonu o lenei tusiga o le a tatou iloiloina faatonuga mo le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Zokor, faʻamaoniga ma le faʻailoga, faʻasologa ma iloiloga.

Faiga faʻataʻitaʻi

E gaosia e le gaosi oloa vailaau i le pepa. O pusa ma se vailaʻau e 10 mg o le eletise gaosi ei ai se lanu piniki mumu, o se lamolemole matagofie i le tasi itu, ma o le togitogiga o loʻo i luga o le isi.

O fualaau o Zokor e 20 mg simvastatin e maua ai se lanu samasama-lanu enaena, o se foliga lanu malie i le tasi lima, ma o le togitogiga o loʻo i luga o le isi.

Pusa ma se vailaʻau o le simvastatin 40 mg (Zokor Forte) ei ai se lanu piniki, o se lanu lamolemole i le tasi itu, ma o le togitogiga o loʻo i luga o le isi.

Faʻapipiʻi i laumei i paʻu o 14 fasi vaega. E mafai ona i ai pepa taʻavale taitasi i le pepa 1 poʻo le 2.

E faʻamaonia lea i le faatonuga mo le faʻaaoga. Analogs o le Zokor o le a iloiloina i lalo.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E fautuaina le fualaau mo le faʻaaoga e tagata gasegase o se vaega faʻafitauli mo le atinaʻeina o le cardiac ischemia. I le tulaga lamatia e aofia ai tagata e iai faʻamaʻi e pei o:

  1. Faamai o le gaioiga lautele.
  2. O le maʻi suka.
  3. Cerebrovascular pathology.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau e togafitia ai maʻi o loʻo mafatia i maʻi o le ischemic, hypercholesterolemia. I lenei tulaga, e fesoasoani i le puipuia o maʻi o le atherosclerotic o le fatu ma toto toto.

O le lisi o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina "Zokor" e manaia tele.

E mafai foi ona fautuaina mo le faaaogaina i mataupu nei:

  1. Homozygous aiga faʻapitoa o le hypercholesterolemia (faʻatasi ai ma togafitiga o meaʻai, isi metotia).
  2. O le cholesterol maualalo i le lipoproteins maualuga ma le maualuga o le hypercholesterolemia e mafua mai i le togafitiga o meaʻai.
  3. Hypertriglyceridemia.
  4. Laasaga maualuga o apolipoprotein B, o le cholesterol atoa (faatasi ai ma le togafitiga o fualaau).

Aafiaga leaga

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina ma iloiloga i le "Zokor", o aʻafiaga leaga nei e mafai ona tupu i le tagata gasegase aʻo togafitiga:

  1. Faʻatonuga, faʻateleina le ESR, faʻamaʻi, eosinophilia, thrombocytopenia, dermatomyositis, vasculitis, angioedema.
  2. Faʻaitiitia le galuega o le ate, rhabdomyolysis, myopathy.
  3. Itching, alopecia, vevela.
  4. Faʻasalaga o le moe, mafaufauga, paʻuʻesega, leʻovili o le neuropathy, faʻasalaga, faʻavavevave.
  5. Anemia, vaivaiga lautele, ulu tiga.
  6. Faʻaleagaina o le vaʻaia, afaina, tiga o le manava, ma le faʻavauvau o le tino.

I le tulaga aoao, o le vailaʻau e lelei ona gafatia e tagata gasegase.

Faaaogaina o fualaau

Ave faʻamalosi fualaau faasaina "Zokor", e aunoa ma le faasino i taumafataga. O le fua faatatau masani o fualaau faasaina o le 5-80 mg. 80 mg - le maualuga o le tuʻuina atu ole simvastatin, lea e mafai ona faia i le aso.

Ole suʻega e filifilia e se fomaʻi taitoatasi. O le mea lea, mo le faʻamoemoe o togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi pipisi o fatu fatu faʻatasi ai ma le togafitiga o meaʻai, ua faʻaalia e ave 40 mg o le Zokora i le aso.

Ina ia togafitia le hypercholesterolemia, ua faailoaina e ave 20 mg o Zokor i le aso.

Aafiaga i luga o le ate

O suʻesuʻega faʻapitoa i tagata matutua matutua na maua le simvastatin ua maua le maualuga o le maualuga o le enzymes o le ate. I le mutaaga poʻo le faʻalavelaveina o vailaʻau, o le gaioiga o feusuaiga e masani ona faasolosolo malie ona toe foi atu i le latou tau muamua. E le o fesoʻotaʻi ma le jaundice poʻo isi faʻasologa o togafitiga, ae e mafai ona faʻaalia ai le eseesega o fua o suʻesuʻega ole ate ma / poʻo le ava malosi aʻo leʻi amataina togafitiga. E le o iloa mea na faia e le eletise.

O se ato 28 Zatora o loʻo i ai se 20 mg o le a tau e tusa ma le 750 ruuga, ma se vailaʻau e 40 mg - 500 rubles. E faʻalagolago i le itulagi ma le falemaʻi fesoʻotaʻiga.

Analogs o Zokora

Afai e talafeagai, e mafai ona sui Zokor i se tasi o sauniuniga tutusa nei: Simvor, Zovatin, Simgal, Vabadin, Levomir, Aterostat, Simlo, Simvakard, Avestatin, Simvastatin, Akorta, Pravastatin, Simvastol, Ariescor, Simgal, Lovastatin, Lipend, Liptonorm, Rosulip, Rosart, Tevastor, Atomax , Liprimar, Atoris, Rosucard, Vasilip, Roxer, Rosuvastatin, Tulip, Krestor.

O le aʻafiaga o nei vailaau e talitutusa, o le manaʻomia ona faʻaaogaina se vailaau maʻoti i tulaga taʻitasi e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi.

"Krestor" o se tasi o analogues o le "Zokor". O le gaioiga malosi i lona tuufaatasiga o le calcium rosuvastatin. O mea faaopoopo e aofia ai: magnesium stearate, giacerol triacetate, E172, E171, hypromelilose, calcium phosphate, lactose monohydrate, crospovidone, microcristalline cellulose.

O le gaosi oloa "Crestor" o loʻo avanoa i le pepa laulau. O pepa taʻitasi e mafai ona aofia ai le 5, 10, 20, 40 mg o mea gaʻo. E pei o Zokor, Krestor o se lipid-lowering medication.

O le fea e sili atu - "Zokor" poʻo le "Crestor" e faigata tele ona foia.

O faʻamaoniga autu mo lona faʻaaogaina o:

  1. Puipuiga o le atinaʻe o pathoces cardiovascular.
  2. Atherosclerosis
  3. Suauu o le hypercholesterolemia (e avea o se elemene o togafitiga faafomaʻi faatasi ai ma le gau o le mamafa, faagaioiga faaletino, togafitiga o le soifua maloloina).
  4. Puipuiga, togafitiga o le gasemalamia faaleaiga.

"Crestor" ua faalēaogāina i le i ai o ni tulaga faʻaleagaga, faʻaleagaina o:

  1. Tetee i soʻo se vaega o le vailaʻau.
  2. Tausaga i le 18 tausaga.
  3. Myopathy
  4. Faʻafofo ma vailaʻau cyclosporin.
  5. Totoʻitaga, lactation period.
  6. O le tele o ituaiga faʻamaʻi o le hepatic, aemaise lava, e fesoʻotaʻi ma le faʻaopoopoga o le numera o siama i le toto.

Faʻafeagai ma tuaʻaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, aʻafiaga leaga e pei ole:

  1. Puipuia tubular.
  2. Asthenia.
  3. Faʻailoga, le mausali, pancreatitis, nausea.
  4. Tali allergic.
  5. Myopathy
  6. Polyneuropathy, poʻo le ulu.

Ave le "Crestor" e tatau ona tautala tautala, atoa, aloese mai le ulaina. E fautuaina le amataina o togafitiga faafomaʻi ma le muamua o le 5 mg, pe a maeʻa vaiaso e tolu e iloa ai e le fomaʻi le manaʻoga e faateleina le vailaʻau i le 20 po o le 40 mg e faʻavae i le soifua manuia o le maʻi.

E masani ona mafaufau tagata maʻi pe o le a le fualaau faasaina, Zokor poʻo Krestor, e sili atu. O le tali i lenei fesili e le mafai ona faʻamaoni. Muamua, o le elemene galue o loʻo faʻavae i luga o mea taua o loʻo galue. Lona lua, o le tino o tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia: o se vailaʻau faʻamalosi mo se tasi tagata maʻi atonu e le talafeagai mo se isi tagata maʻi. O le mafuaaga lena e tatau ai i se fomaʻi ona filifili fualaau talafeagai.

Simvastatin

"Simvastatin" o se tutusa o le "Zokor" i tulaga o le vaega galue, e faavae i le simvastatin. I le avea ai o meaola fesoasoani o loʻo faʻaaogaina: butylhydroxyanisole, macrogol, talc, hypromelilose, acid ascorbic, suauu kulimi, lactose, povidone, acid citric, dioxide, calcium stearate.

O le gaosi oloa "Simvastatin" o loʻo maua i le tulaga o laupepa, afifiina i paʻu po o ni apa palasitika polymer ma maua ai se vailaʻau o mea galue 10, 20, 40, 80 mg.

Faatasi ai ma faailoga mo le faʻaaogaina o Simvastatin o tulaga nei:

  1. Puipuiga o le alualu i luma o le atherosclerosis.
  2. Puipuiga o osofaʻiga faʻafuaseʻi, faʻamaʻi.
  3. Puipuiga o le faʻaleagaina o le myocardial.
  4. O le hypercholesterolemia faʻatasi, hypertriglyceridemia (pe afai e le atoatoa le tino ma gaioiga o le soifua maloloina).
  5. Peraimeri hypercholesterolemia (pe afai e leai se aoga mai metotia e le o fualaau faasaina ma togafitiga o meaʻai) i tagata gasegase e lamatia le atiaʻe o le atherosclerosis.

"Simvastatin" e matua faʻaseseina e faʻaaoga pe afai o le tagata maʻi e faʻaleagaina, tulaga faʻale-tino:

  1. Tausaga i le 18 tausaga.
  2. Maʻi maʻi ate.
  3. Le faʻamagaloina o tagata taʻitoʻatasi i vaega o le vailaʻau.
  4. Faateleina AST, ALT.
  5. Myopathy, isi maʻi maʻi maso.

Faatasi ai ma faʻatauiga faʻatasi (tuutuuga e manaʻomia ai le faʻaaogaina ma le faʻaeteete o le vailaʻau):

  1. Faʻalavelave faʻapitoa, manuʻa.
  2. Lelei
  3. Faʻasologa o le mafaufau.
  4. Faailoga o faailoga o le endocrin system.
  5. O le le atoatoa o le vai-electrolyte.
  6. Faʻasalaga faʻapitoa.
  7. Alcoholism
  8. O le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma le totoina o totoga, togafitiga o le immunosuppressive.

O le faʻaaogaina o le "Simvastatin" e mafai ona afaina ai le maʻi o le tagata maʻi, mafua ai ona le lelei le faʻaalia o:

  1. Anemia, faʻavaivaia, faʻalavelave faʻapitoa o le le atoatoa, faʻaosofia e le rhabdomyolysis, faaitiitia le malosi.
  2. Alopecia, pruritus, dermatomyositis.
  3. Myalgia, rhabdomyolysis, vaivaiga ogaoga, myopathy, maso maso.
  4. O le le lava o le manava, o le gasegase o le paʻu, o le vevela o le paʻu, o le faateleina o le ESR, fiva, urticaria, photosensitivity, lupus-like syndrome, eosinophilia, polymyalgia rheumatica, thrombocytopenia, angioedema.
  5. Laurolaral neuropathy.
  6. Faʻanoanoa, musele maso, faʻavevesi o le tofo, vevela, paʻuʻesega, maʻi o le asthenic, migraine, faʻalavelave mataʻutia.
  7. Naʻo, maʻi faʻamaʻi pipisi, vomiting, faʻateleina le AST, ALT, CPK, tui, tiga faʻapitoa, afaina, pancreatitis.

O le faʻaaogaina o le "Simvastatin" e tatau ona amata i le togi maualalo, ma faʻatupulaʻia lemu i masina uma. E fautuaina e faʻaaoga le fualaau faasaina i lea aso ma lea aso, i le taimi e momoe ai, ma ave le 1 papa. O le suʻega ua fuafuaina e le fomaʻi e faalagolago i le tulaga o le maʻi. I le avea ai o se tulafono, o le mataalia o le fualaau faasaina e matauina pe a faaaogaina le 20 mg o le fualaau faasaina i le aso.

O le tau o se simvastatin o le 400 rubles.

Simgal o se tutusa o Zokor i tulaga o le vaega galue. E aofia ai le simvastatin. O isi mea e aofia ai: lactose monohydrate, microcellulose, magnesium stearate, citric acids monohydrate, suauu pregelatinized, butyl hydroxyanisole, acid ascorbic.

O le gaosi oloa "Simgal" o loʻo maua i le pepa lapopoa, o fuamoa atonu ei ai se fua o le simvastatin 10, 20, 40 mg.

O faʻamatalaga autu mo le faʻaaogaina o Simgal:

  1. Puipuiga o faʻamaʻi CCC i tagata gasegase e maua i le maʻisuka malosi, atherosclerosis.
  2. Faʻafofoina o le hypercholesterolemia (matāʻupu muamua, homozygous faʻatoʻateleina).
  3. Faʻafofo o le dyslipidemia palu.

Ua faʻaseseina ia Simgal i mataupu nei:

  1. Faʻafofoina ma vailaau malosi e faʻasaina ai le cytochrome CYP3A4 (Nefazodon, Telithromycin, Itraconazole, Nelfinar, Clarithromycin, Erythromycin).
  2. Lactation period, pregnancy.
  3. Laasaga maualuga o feʻau.
  4. Faʻaopoopoga o faʻamaʻi pipisi.
  5. Faʻateleina le gafatia i vaega o le vailaʻau.

E le gata i le faʻaaogaina o le "Simgal", o le a mafai ona atiaʻe nei faʻamaʻi leaga:

  1. Faʻalauteleina le maualuga o le phosphatase alkaline, faʻaleagaina.
  2. Vaivaiga, le lava o le manava, eosinophilia, ata ole gaogao, thrombocytopenia, polymyalgia o le ituaiga siamu, ogātala, vasculitis, angioedema.
  3. Asthenia, myositis, maso maso, myopathy.
  4. Alopecia, faʻamaʻi, vevela, jaundice, hepatitis.
  5. Pancreatitis, tiga o le manava, vili, nofoa le fiafia.
  6. O le polyneuropathy lipine, faʻavevesi, vevela, paʻuʻese, maʻi tigaina, anemia.
  7. Feusuaʻiga faalefeusuai, atuatuvale, le mafaufau mafaufau, moe.

E fautuaina e ave Simgal ile aso 10-20 mg. I nisi tulaga, i le maliega ma se tagata poto faapitoa, o le faateleina o le dose i aso taitasi e 80 mg ua faatagaina. Afai e manaʻomia, e mafai ona vaevae le papa maʻa i ni vaega. Ole fua saʻo o le fualaau faasaina e tatau ona fuafuaina e lau fomaʻi.

Suʻega a tagata maʻi e uiga ia Zokor

O lenei vailaʻau ma analogues ua faʻamaonia e tagata gasegase o ni auala lelei e puipuia ai faʻamaʻi o le CVS ma togafitiga o le hypercholesterolemia. O le faʻaogaina o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e vaʻaia, o le tele lava o fomaʻi e fautuaina se fualaau e tasi ile aso o le fualaau faasaina, lea e matua faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le vailaʻau e le tagata maʻi.

Matou te iloiloina ia faatonuga mo le faʻaaogaina ma Zokor, iloiloga, faʻapea foʻi ma analogoga.

Tosiga ma le pulega

Aʻo lei oʻo i le taimi o togafitiga, e tatau ona matauina se taumafa o le hypocholesterol. I totonu, i le muamua muamua o le 10 mg i le tasi taimi, i le afiafi, ma le laʻititi pe maualalo le tikeri o le hypercholesterolemia, o le fua muamua o le 5 mg, pe a tatau ai, o le fuainumera e faasolosolo malie ona faateleina i taimi o le 4 vaiaso. Faʻatasi ai ma le hypercholesterolemia, o le fua o aso taitasi e 40 mg i le taimi, i le afiafi poʻo le 80 mg / aso (vaevaeina i 3 inumaga - 20 mg i le taeao, 20 mg i le aoauli, 40 mg i le afiafi). Faʻatasi ma maʻi fatu fatu, o le muamua fualaau e 20 mg, tasi, i le afiafi, pe a tatau ai, e faasolosolo malie ona faateleina i le va o le 4 vaiaso i le 80 mg.

Sauniuniga saogalemu

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e fautuaina e faʻatino (ona toe fai lea o se taimi) se suʻesuʻega o le ate. A oʻo i le tolu taimi e amata ai le maualuga o le faʻaleagaina o le taʻaloga masani, e faʻamalo le vailaʻau. O loʻo faʻamatalaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase e faʻaleagaina le ava malosi ma / poʻo le iai foi o se talaaga ole maʻi o le ate.

Soifua maloloina o le fualaau faasaina Zokor®

10 mg ata-vali ata - 3 tausaga.

ata vali-vailaau 20 mg - 3 tausaga.

pusa tioata 10 mg - 3 tausaga.

pusa tioata 20 mg - 3 tausaga.

pusa tioata 40 mg - 2 tausaga.

moli fua 80 mg - 2 tausaga.

Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

Faatonuga mo le faaaogaina Zokora: metotia ma metotia

Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o Zokor, o le tagata maʻi ua faatonuina se taumafa masani o le hypocholesterol, lea e tatau ona matauina i le faagasologa atoa o togafitiga.

Ole fua ole aso o le vailaau (mai le 5 i le 80 mg) e tatau ona ave i le 1 i le afiafi.

I le vaitaimi o le faʻasologa o fua, o lona siʻitia e faʻatinoina i le 4-vaiaso le umi. Ole maualuga pito i luga o le aso e mafai ona faatagaina ile 80 mg.

  • Tagata mamai e maua i le faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le maualuga le lamatia o lona atinaʻe: 40 mg i le aso. O le togafitiga o fualaau faʻataʻitaʻi e amata faʻatasi i le taimi e tasi ma taumafa ma faamalositino,
  • Tagata mamaʻi e iai le hypercholesterolemia (e le lamatia le atiaʻe o maʻi fatu fatu): Muamua - 20 mg i le aso. I nisi tulaga (pe a fai o le faʻaitiitia o le LDL e sili atu ma le 45% o loʻo manaʻomia), e mafai ona faʻataʻitaʻiina se fua muamua o le 40 mg. Faatasi ai ma se ituaiga agamalu o le hypercholesterolemia, o le togafitiga e mafai ona amatalia i se aso masani o le 10 mg, pe afai e tatau ai, faasolosolo malie ona faateleina,
  • Tomaʻi faʻamaʻi alofesoʻomaʻi: 40 mg i le aso poʻo le 80 mg i le 3 vae tuʻuina - 20 mg i le taeao ma le aoauli ma le 40 mg i le afiafi.I lenei tulaga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina Zokor o se vailaʻau e tasi pe faaopoopo i se isi metotia o togafitiga e maualalo ai le cholesterol (mo se faʻataʻitaʻiga, LDL plasmapheresis).

O Zokor e faʻaaogaina e pei o le monotherapy pe faʻatasi foi ma le taloina o le acid bile. I lenei tulaga, e manaʻomia se fetuunaiga o fualaau faʻatonu e fuafua lava i fualaau faʻaaogaina i le taimi e tasi:

  • Danazole, cyclosporine, gemfibrozil, isi fibrates (sei vagana ai le faʻamaoni), lipid-lowering niacin (> 1000 mg / aso): o le fua o aso taitasi o Zokor e 10 mg,
  • Verapamil, amiodarone: o le fualaau o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 20 mg.

Tagata faʻamaʻi faʻasolosolo e le tatau ona fetuunai le fualaau. O tagata maʻi e leai se faaletonu o le tino (o le kiliata creatinine e itiiti ifo i le 30 ml / minute) e le fautuaina e sili atu nai lo le 10 mg o aso taitasi. Afai o se manaʻoga talafeagai, e tatau ona faia togafitiga i lalo ole vaavaaiga faʻapitoa faʻapitoa.

Analogs a Zokor

O analogues o lenei vailaʻau o vailaʻau Simvastatin, Avestatin, Simvakard, Simlo, Atherostat, Levomir, Vabadin, Simgal, Sovatin, Simvor.

Latou te tuʻuina atu se aafiaga talitutusa, ae na o le fomaʻi e tatau ona fuafua le fualaau sili ona lelei i fualaau taʻitasi.

E le lava le faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i tamaiti, o le mea lea e le faʻaaogaina lenei fualaau e togafitia ai tamaiti i lalo o le 10 tausaga.

O Zokor e faʻaaogaina e togafitia ituaiga o le heterozygous o le aiga o le hypercholesterolemia i tupulaga talavou i luga o se taumafataga. I lalo o le faatosinaga o le fualaau faasaina, o le maualuga o triglycerides, cholesterol, apolipoprotein B ua faaitiitia.

Togafitiga o teineiti ei ai se fualaau faasaina e na o le pau lava le tausaga talu ai e faia pe a fai o le taotoga i totonu o se teine ​​talavou.

Faʻasalaga

I le tele o faʻamatalaga masani o le maualuga (faʻamaʻi maualuga - 450 mg), leai ni faʻamaoniga poʻo ni aʻafiaga na iloa. Faʻaaoga togafitiga faʻapitoa.

Sauniuniga saogalemu

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e fautuaina e faʻatino (ona toe fai lea o se taimi) se suʻesuʻega o le ate. A oʻo i le tolu taimi e amata ai le maualuga o le faʻaleagaina o le taʻaloga masani, e faʻamalo le vailaʻau. O loʻo faʻamatalaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase e faʻaleagaina le ava malosi ma / poʻo le iai foi o se talaaga ole maʻi o le ate.

Tulaga o le teuina o le fualaau faasaina Zokor®

I le vevela e le sili atu i le 30 ° C.

Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

Soifua maloloina o le fualaau faasaina Zokor®

10 mg ata-vali ata - 3 tausaga.

ata vali-vailaau 20 mg - 3 tausaga.

pusa tioata 10 mg - 3 tausaga.

pusa tioata 20 mg - 3 tausaga.

pusa tioata 40 mg - 2 tausaga.

moli fua 80 mg - 2 tausaga.

Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O loʻo maua i foliga o mea lalagaina: oval, lamolemole i le tasi itu, i le isi itu - tusiaga "MSD 735" (papa o lanu piniki mumu) po o le vaneina "MSD 740" (papa o lanu enaena samasama) (14 pcs. paʻu, 1 poʻo le 2 paʻu i totonu o se pepa pepa).

O le mea galue malosi o le simvastatin:

  • 1 papalama o se lanumoana lanumoana - 10 mg,
  • 1 tan lapisi - 20 mg.

Tagata faʻatau: ascorbic acid, butylhydroxyanisole, cellulose microcrystalline, lactose monohydrate, masini sosoʻo faʻasalaina, citric acid, magnesium stearate.

Lafoaʻiga o le Shell: hydroxypropyl cellulose, talc, methylhydroxypropyl cellulose, dioxide titanium, omea uʻamea uʻamea samasama ma le uʻamea uʻamea uʻamea.

Faʻataʻitaʻiga

E tusa ai ma faʻatonuga, o Zokor e faʻaalia i le faʻaogaina o le lipid-lowering effect. O le tuufaatasiga o le maʻalaʻau e aofia ai le vailaʻau galue malosi, lea, pe a faʻavaivaiina, e liua i se gaioiga malosi. O lona metabolite e taofia ai le enzyme HMG-CoA reductase, lea e aofia i le uluai biosynthesis o le cholesterol.

O se taunuuga, o le faʻaaogaina o le vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻatupulaia o le maualuga o le cholesterol i le tino, faapea foi ma le maualuga o le cholesterol e fesoʻotaʻi ma lipoproteins maualalo maualalo. O le faʻateleina o le cholesterol i le plasma o triglycerides ua faʻaitiitia foi.

I le taimi lava e tasi, pe a ave le Zokor, o le mea e maua i le cholesterol e fesoʻotaʻi ma lipoproteins maualuga e maualuga tele. E faʻaaogaina le vailaʻau mo ituaiga ituaiga hyperlipidemia, e aofia ai le le o se aiga, aiga, heterozygous. O loʻo faʻamatalaina foʻi mo ituaiga fefiloi o le hyperlipidemia i na tulaga pe a faʻaaogaina se meaʻai e le mafai ona faʻasalalau le maualuga o le lipids i le plasma.

O le maualuga o lipid lipids e faaitiitia ai le 14 aso talu ona amataina togafitiga. O latou fuainumera e oʻo ifo i le aso 4 - 6 o togafitiga. Faatasi ai ma le faʻaleleia atili o le fualaau faasaina, o lenei taunuuga e faʻasaoina.

A maeʻa le faʻamalositino, o le fuainumera o le cholesterol atoa i le plasma e toe foi vave lava i le muamua, lea na fuafuaina ao le i amataina le fualaau faasaina.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le maualuga maualuga o le simvastatin metabolites i le toto ua faamauina i le 1.3-2.4 itula i le maeʻa ai o le tasi o le dose o Zocor. E tusa ma le 85% o mea ola malosi o lo o aofia i totonu o le maʻalaʻau o loʻo faʻaaluina i totonu o le tino pe a faʻaalia i le tautala.

Pe a togafitia i se fualaau faasaina, o le tulaga maualuga o le simvastatin e matauina i le ate pe a faatusatusa i isi masini. O se taunuuga o le "uluaʻi fua" o le vailaau e ala i le ate, o le mea lea ua faʻamaʻaʻaina ai, ma mulimuli ane o le fualaau faasaina ma ona metabolites e alu ese mai le tino ma le talo.

O le faʻasologa o Zokor e le faʻalagolago i le faʻaaogaina o meaai, lea e le aʻafia ai le falemaʻi o le vailaʻau. O togafitiga uumi e le taitai atu ai i le faaputuputuina o le simvastatin i totonu o masini o le tino.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O loʻo faʻatulagaina Zocor i tagata gasegase e maua i le maʻi fatu o le fatu (CHD) poʻo se vailaau faʻapitoa i lenei faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma tagata gasegase e maualuga le lamatiaga o le fatuina o fatu fatu (e aofia ai le i ai o le hyperlipidemia), faʻataʻitaʻiga, tagata mamaʻi maua i le maʻisuka, gasegase o gasegase tuifaʻa, stroke poʻo isi maʻi o le cerebrovascular i le komisis. Le faamoemoe o le fualaau faasaina:

  • Faʻaitiitia le lamatiaga o le ola faaletino ona o maʻi fatu fatu,
  • Faʻaitiitia le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli ogaoga poʻo faʻafitauli faʻapitoa, e pei o le taʻavale, faʻaleagaina o le myocardial, maliu maliu,
  • Faʻaitiitia le lamatiaga o le falemaʻi mo faʻalavelave angina,
  • Faʻaitiitia le ono gasegase o le gasegase e mafua mai i le manaʻoga e toe faʻafoʻi le tafe toto poʻo isi ituaiga o le toe faʻafouina o le toto.

E le gata i lea, i kulupu ua lisiina o tagata gasegase, o le fualaau faasaina ua faatonuina pe afai e tatau ona faia se taotoga fou.

E le gata i lea, ua faatonuina Zokor mo le hypercholesterolemia - o se faaopoopoga i le taumafataga i mataupu e le lava ai taumafa meaai ma isi togafitiga e le o fualaau faasaina. Le faamoemoe o le fualaau faasaina:

  • Togafitiga o le hyperlipidemia o IV IV e tusa ai ma le faʻavasegaina o Fredrickson (hypertriglyceridemia),
  • Faʻaleleia o le lylipidemia ituaiga III type type e tusa ai ma le faʻavasegaga o Fredrickson (dysbetalipoproteinemia),
  • Faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol, le lipoprotein maualalo (LDL) cholesterol, apolipoprotein B ma triglycerides,
  • Faʻateleina le cholesterol o le lipoproteins maualuga (HDL) i tagata gasegase o le hypercholesterolemia muamua, e aofia ai le hyper II i hyper hyperlestidemia e tusa ai ma le faʻavasegaga o Fredrickson (hypertelestiagous familial hypercholesterolemia) poo le type II hyperlipidemia e tusa ai ma le faʻavasegaina o Fredrickson (hypercholesterolemia ua fusia)
  • Faʻaitiitia le fuainumera o le cholesterol i le HDL cholesterol, faʻapea foʻi le LDL cholesterol i le HDL cholesterol,
  • Faʻaitiitia le maualuga o le maualuga o le cholesterol, LDL cholesterol ma le apolipoprotein B i tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia familial homozygous (faʻaopoopoga i meaʻai ma isi togafitiga).

I maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o Zokor e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave faʻalautele o faʻavae vailaʻau (e aofia ai le ono mafai ona maua ai le maʻi o le gaʻo, toe faʻaleagaina ma le vavaeina o pito i lalo).

I tagata gasegase e maua i le fatu fatu, faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol maualuga, e mafai e le fualaau faasaina ona faʻaitiitia le lamatiaga o le atiae o le atherosclerosis, e aofia ai le faʻaalia o faʻafitauli ma manua fou.

Contraindications

  • O le faʻateleina o le maualuga o le faʻamaʻi pipisi i le plasma toto o le leʻoloa le iloa,
  • Oʻi gase malolosi,
  • Tina ma le vaitaimi o lana fuafuaga,
  • Lactation
  • Lafoaia o tagata taʻitoʻatasi i vaega o le vailaʻau.

Ona o le le lava o faʻamatalaga saogalemu i luga o le faʻaaogaina o le simvastatin i tamaititi, e le fautuaina e faʻatonuina fualaau faasaina i tamaiti.

  • O se talafaasolopito o le rhabdomyolysis,
  • O le maʻi suka
  • O le faʻateleina o le maualuga o le faʻasalaga o le serum (i le tulaga o le sili atu i le masani luga i le 3 taimi, faʻamalo le vailaʻau),
  • Faʻalavelave le atoatoa (faʻaaogaina le creatinine itiiti ifo i le 30 ml / min),
  • Ava malosi.

Faatonuga mo le faaaogaina Zokora: metotia ma metotia

Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o Zokor, o le tagata maʻi ua faatonuina se taumafa masani o le hypocholesterol, lea e tatau ona matauina i le faagasologa atoa o togafitiga.

Ole fua ole aso o le vailaau (mai le 5 i le 80 mg) e tatau ona ave i le 1 i le afiafi.

I le vaitaimi o le faʻasologa o fua, o lona siʻitia e faʻatinoina i le 4-vaiaso le umi. Ole maualuga pito i luga o le aso e mafai ona faatagaina ile 80 mg.

  • Tagata mamai e maua i le faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le maualuga le lamatia o lona atinaʻe: 40 mg i le aso. O le togafitiga o fualaau faʻataʻitaʻi e amata faʻatasi i le taimi e tasi ma taumafa ma faamalositino,
  • Tagata mamaʻi e iai le hypercholesterolemia (e le lamatia le atiaʻe o maʻi fatu fatu): Muamua - 20 mg i le aso. I nisi tulaga (pe a fai o le faʻaitiitia o le LDL e sili atu ma le 45% o loʻo manaʻomia), e mafai ona faʻataʻitaʻiina se fua muamua o le 40 mg. Faatasi ai ma se ituaiga agamalu o le hypercholesterolemia, o le togafitiga e mafai ona amatalia i se aso masani o le 10 mg, pe afai e tatau ai, faasolosolo malie ona faateleina,
  • Tomaʻi faʻamaʻi alofesoʻomaʻi: 40 mg i le aso poʻo le 80 mg i le 3 vae tuʻuina - 20 mg i le taeao ma le aoauli ma le 40 mg i le afiafi. I lenei tulaga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina Zokor o se vailaʻau e tasi pe faaopoopo i se isi metotia o togafitiga e maualalo ai le cholesterol (mo se faʻataʻitaʻiga, LDL plasmapheresis).

O Zokor e faʻaaogaina e pei o le monotherapy pe faʻatasi foi ma le taloina o le acid bile. I lenei tulaga, e manaʻomia se fetuunaiga o fualaau faʻatonu e fuafua lava i fualaau faʻaaogaina i le taimi e tasi:

  • Danazole, cyclosporine, gemfibrozil, isi fibrates (sei vagana ai le faʻamaoni), lipid-lowering niacin (> 1000 mg / aso): o le fua o aso taitasi o Zokor e 10 mg,
  • Verapamil, amiodarone: o le fualaau o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 20 mg.

Tagata faʻamaʻi faʻasolosolo e le tatau ona fetuunai le fualaau. O tagata maʻi e leai se faaletonu o le tino (o le kiliata creatinine e itiiti ifo i le 30 ml / minute) e le fautuaina e sili atu nai lo le 10 mg o aso taitasi. Afai o se manaʻoga talafeagai, e tatau ona faia togafitiga i lalo ole vaavaaiga faʻapitoa faʻapitoa.

Faʻaiʻuga

  • Faʻaogaina o mea e maua ai le tino: dyspepsia (manava, gasela ma vomiting), e seasea ona maua - pancreatitis, jaundice, hepatitis,
  • Ogatotonu o le tino: vertigo, neuropathy lautele,
  • Faiga faʻafekomeleti: myalgia, seasea rhabdomyolysis,
  • Faʻasalaga faʻafuaseʻi ma le faʻaogaina o le tino: lupus-like syndrome, angioedema, rheumatism polymyalgia, faʻateleina o le ESR, eosinophilia, faʻamaʻi, thrombocytopenia, arthiagia, vasculitis, urticaria, hyperemia skin, photosensitivity, puupuu le manava, fiva, malaise lautele
  • Tali o le Dermatological: o le paʻu o le paʻu, o le vevela, dermatomyositis, alopecia,
  • Isi: musele maso, paresthesia, general malaise, anemia,
  • Faailoilo o le laboratory: faʻalauteleina le maualuga o transaminases, alkaline phosphatase ma gamma-glutamyl transpeptidase, creatine phosphokinase.

Faʻasalaga

I le tulaga o se faʻalavelave, o togafitiga faʻalaʻau masani e faʻaaogaina e foia ai aʻafiaga o le inupia o le tino.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O fualaau nei o loʻo faʻaaogaina i le taimi e tasi ma le simvastatin (aemaise i mea maualuga) e faateleina ai le lamatiaga o myopathy / rhabdomyolysis:

  • Malosiaga CYP3A4 malosi: clarithromycin, erythromycin, teleithromycin, ketoconazole, nefazodone, itraconazole, inhibitors virus immunodeficiency virus,
  • O isi fualaau o le lipid-lowering drugs e le o ni malosi malolosi o le CYP3A4, ae mafai ona mafua ai le atinaʻe o myopathy: gemfibrozil ma isi fibrates (sei vagana ai le faʻamaoni), niacin (nicotinic acid) i le lipid-lowering doses (> 1 g / aso),
  • Cyclosporin, danazole,
  • Amiodarone, verapamil,
  • Diltiazem.

Simvastatin, e faʻaaogaina i se aso o le 20-40 mg, e aʻafia ai le aafiaga o le faʻamalosia o mea e puipuia ai le tino ma faateleina ai le lamatiaga o le toto: taimi o le prothrombin (International Normalized Ratio) e amata mai i le 1.7 i le 1.8 i volenitia soifua maloloina, ma tagata mamaʻi i le hypercholesterolemia - mai le 2 , 6 i le 3.4. Ina ia le aofia ai suiga taua i lenei faailoilo, o tagata gasegase o loʻo maua le faʻamaʻi faʻamautinoaina, taimi ole gathrombin e tatau ona faʻatulagaina aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o Zokor ma taimi taʻitasi ao faagasolo le taimi muamua o togafitiga. A maeʻa le faʻamaoniga o le INR, e tatau ona faʻataunuʻuina le isi fuafuaga i taimi vavalalata ua fautuaina mo le siakiina o tagata mamaʻi e maua togafitiga faʻapitoa.

O le sua o le vine e aofia ai le itiiti ifo ma le tasi le vaega lea e taofiofia ai le CYP3A4 ma mafai ona faateleina ai le maualuga o le plasma o fualaau faasaina ua faʻaaogaina e lenei enzyme. O le faʻaaogaina o le 1 ipu vai (250 ml) i le aso e leai sona taua. Ae peitaʻi, a faʻaaogaina le tele o le sua (sili atu i le 1 lita i le aso) i le vaitau o le togafitiga o le simvastatin, o le maualuga o le gaioiga o gaoioiga a le HMG-CoA reductase o loʻo faʻapupulaina. Mo lenei mafuaʻaga, e le tatau ona faʻaumatia le tele o le vine vine i taimi o togafitiga.

Analogs o Zokor: Simvastatin, Simvastatin Zentiva, Avestatin, Simvakard, Simlo, Aterostat, Levomir, Vabadin, Simgal, Zovatin, Simvor.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

O le faʻaaogaina o lenei vailaau e faʻaseseina i le vaitaimi o maitaga ma fafaga pepe susu susu. Pe a ave le simvastatin i le taimi o le maitaga, o mea e le masani ai i le faagasologa o le tuputupu ae o le fetal e mafai ona matauina.

I le taimi o le lactation, pe afai e manaʻomia, faʻaaoga Zokor, e tatau ona e taofi le fafaga.

Faʻamatalaga e uiga ia Zokora

E tele faʻamatalaga e iloa e uiga ia Zokora, faʻamaonia le aoga o le fualaau faasaina. O lona gaosiga galue e fesoasoani moni lava e maualalo ai le cholesterol. Ae peitai, ina ia maua mai le taunuuga faamoemoeina, ua fautuaina e faaaoga le fualaau faasaina mo le taimi ua fuafuaina e le fomaʻi. E lipotia mai e tagata maʻi ni taunuuga lelei pe a faʻaaoga le simvastatin o se mea e puipuia ai.

Faʻavae, tuʻuina atu pepa

Tuusaunoa Zokor i foliga o mea e afaina ai. Laʻau, peach (10 mg) poʻo tan (20 mg) i le lanu.

E tasi le papa o Zocor e aofia ai le 10 poo le 20 mg o le simvastatin. O se galuega lagolago e faia e: acid ascorbic, acid citric, butylhydroxyanisole E320, cellulose, starch, magnesium stearate, susu susu. O le atigi papala e aofia ai cellulose, hypromelilose, dioxide (E 171), talc, yellow, uila uila (E172, E171).

Zokor: faʻamatalaga mo le faʻaaoga

E tusa ai ma faʻatonuga, ua faatonuina Zokor i tagata gasegase i se ituaiga o hypercholesterolemia na maua mai pe maua mai i le meaʻai, pe afai e le lava le:

  • faaitiitia i le maualuga o le OH, X-LDL, TG, apolipoprotein B,
  • faateleina i le HDL-C i tagata mamaʻi i le II II / IIb hyperlipidemia,
  • faaitiitia le fua faatatau o le X-LDL / X-HDL, OH / X-HDL,
  • pito maualalo maualalo.

O laupepa o Zokor o loʻo faʻaalia foi mo tagata e maualuga le lamatia o le atiina ae o faʻamaʻi pipisi o le fatu: i le maʻisuka, stroke poʻo isi maʻi o le cerebrovascular, faʻasologa o vascular vascular. O le masani ai i le metabolism o le cholesterol, faapea foi ma isi gaʻololo gaʻo, e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

Metotia o le talosaga, fua

O le togafitiga a Zokor e faʻataʻitaʻiina pe a maeʻa se faiga o togafitiga o mea taumafa e faʻaogaina i le faʻamautuina o tulaga o le cholesterol. Ole aoga mulimuli ane ole laulau e faalagolago i le amio a le tagata maʻi. Afai e le pipii i le meaai, o le a faaititia i le leai.

Ole fua ole aso o Zokor e 5-80 mg. O laulau e tasi le aso / aso, i le afiafi, ma le tele o vai. O meaʻai e le aʻafia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le mea lea, e leai se mea e manaʻomia e faʻamaopoopo ai le taumafa a Zokor i meaʻai.

O le tofiaina o le fualaau faasaina e amata i se togi maualalo, lea e mafai ona toe iloiloina pe a uma le 28 aso.

O tagata mamaʻi e maua i le fatu o le fatu o le fatu / maualuga le lamatia o lona atinaʻe, o le vailaʻau o loʻo faʻamaonia i se uluaʻi fua o le 40 mg / aso. Mo isi gasegase e iai le hypercholesterolemia, o le mea amata e masani lava ona 20 mg / aso.

Faatasi ai ma le aʻafiaga o le faʻamaʻi o le cholesterol metabolism, ua faatonuina ai Zokor i se fua faatatau o le 40 mg / aso (tasi) poo le 80 mg / aso (tolu taimi: 20 mg i le taeao, aoauli, 30 i le afiafi).

O le gafatia o le faatonuina o laupepa mo tamaiti 10-17 tausaga ma le hyperlipidemia aiga e le masalomia. I le suʻesuʻega, na ave ai e se tasi vaega o tamaiti le Zokor mo le 48 vaiaso, ma le lua placebo. E leai se eseesega faapitoa i le gafatia. Ae mo faaiuga le mautonu, e tatau ona faia ni suʻesuʻega uumi mo taimi uumi, ia iloilo le aʻafiaga o fualaau faasaina ile mafaufau, feusuaiga ma feusuaiga.

1. Faatonuga mo le faaaogaina

O le aveina o Zokor e tatau ona tuʻuina atu i ai se taumafataga e faʻatatau i le faʻaitiitia o le cholesterol. O tagata maʻi e faʻamatalaina mai le 5 i le 80 mg o le vailaʻau mo le faʻaaogaina i aso taitasi aʻo lei momoe. E le mafai ona sili atu i le tapulaa maualuga. O le togi sili ona lelei e filifilia taitoatasi, o suiga taʻitasi i le aofaiga fautuaina o Zocor e le silia ma le tasi i le masina.

Ole togafitiga e tatau ona umi, pe a aveeseina le vailaʻau, toe foʻi le maʻi i lona tulaga muamua.

O le vailaʻau mo fualaau mo faʻamaʻi eseese e masani lava ona taua i lalo:

  • Ischemic heart disease, diabetes mitusitus, stroke - 40 mg i aso uma, i le taimi lava e tasi, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai ma auai i le cardio-faaletino education,
  • Hypercholesterolemia - ma se foliga vaivai o le faʻamaʻi, 10-20 mg o loʻo faʻatulagaina i afiafi uma pe afai e tatau ona faʻaititia le LDL e sili atu ma le 45% -40 mg,
  • Family hypercholesterolemia - ua fautuaina e amata togafitiga ma le 40 mg o le fualaau faasaina i afiafi po o le 80 mg tolu taimi i le aso (20 + 20 + 40 i le taimi lava e tasi).

Afai e faʻasoa faʻatasi ia Zokor ma Danazol, Cyclosporin, Gemfibrozil ma isi fibrates poo le Niacin, o le fua aupito maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 10 mg.

Faatasi ai ma Verapamil poʻo Amiodarone, o lenei tau e 20 mg. O tagata mamaʻi e le atoatoa le malosi e fautuaina e faʻagata le fua faatatau o le aso i le 10 mg.

3. Meatotino aoga

Ua fautuaina Zokor mo tagata mamaʻi e maua i le fatu o le fatu o le heart or predisposition i lenei maʻi, hypercholesterolemia i ituaiga eseese, ma le maʻisuka.

O fualaau faasaina ei ai meatotino nei:

  • tauivi ma faʻamaoniga o faʻamaʻi o le fatu,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le maliu ona o le maʻi cardiovascular,
  • e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga o vailaʻau faʻaleagaina (faʻasalaga, fatu fatuga, ma isi),
  • faʻaitiitia le manaʻomia mo le toe faʻaleleia o gaioiga o le gataifale ma isi ituaiga toto,
  • vaivai ai osofaiga angina,
  • maualalo le aofaʻi o le cholesterol, LDL ma le B-lipoprotein,
  • faateleina le HDL (aoga cholesterol),
  • faʻapitoa le maualuga o le triglyceride levels.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e puipuia ai e Zokor le faʻaalia o manua i totonu o vaʻa, ma faʻamaʻi faʻamaʻi o le gaʻo ma le hypercholesterolemia faatasi ai ma le faʻatuai o le atinaʻe o le atherosclerosis ma isi faʻafitauli.

Tuua Lau Faamatalaga