I le maʻisuka, o le a pauu ai nifo

Matou te le fia alu i fomaʻi. E tusa lava pe tulaʻi mai se faʻafitauli, matou te tolopo le asiasiga seia oʻo i le taimi mulimuli, ma na o se vaega toaitiiti o tagata e popole i le soifua maloloina e faʻamanatu suesuega puipui. E ui lava pe a mavae le 40-45 tausaga, o nei asiasiga e le gata ina puipuia ai le soifua maloloina o nifo ma le paʻu, ae e maua foi le maʻisuka i se tagata e le mautonu.

O se tasi o faailoga muamua o le maʻisuka o le maroke (xerostomia). Ma e tusa lava pe maua i ni nai maʻi laiti i luga o gums mo se taimi uumi, o le gong, bleachis (tuusaʻo) o loʻo i ai i luga o le mucous membrane ma le laulaufaiva, ona auina atu loa lea e se fomai tipitipi atamai se tagata maʻi e faia se suʻega toto mo le suka. Faʻatasi ai ma se maualuga maualuga o le mea e ono tupu, o le a maua ai se tagata i le maʻisuka ituaiga 2, ma ua uma ona i ai le poto masani.

Gingivitis ma stomatitis: o se faafitauli o le toeititi atoa le 100% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka

I le maʻisuka e leai se aʻafiaga ma le poto masani, o mea nei e tupu: o le maualuga maualuga o suka (glucose) i le suavaia e mafua ai le tuputupu ae o siama ma sigi, aua o se mea e sili ona lelei mo i latou. O le tino o se tagata soifua maloloina e galue i le faitau piliona o siama ma sigi e ola filemu i totonu o lona puʻe tautala. Ae o le faʻavaivaia o le tino puipuia o le maʻisuka e faʻapupulaina ai le lagona: o se faʻalavelave matautia o le numera o meaola faʻapitoa e amataina.

O le leai o se mea e maua ai le tino ma se numera faateleina o siama i le papa e tau atu i le maʻi pipisi. Fuʻu, mumu, totoga o le toto - o se tasi o faʻailoga o le gingivitis (faʻamaʻi) - e maua i tagata mamaʻi ma le maʻisuka 2-4 taimi sili atu nai lo tagata soifua maloloina. Ona tupu ai lea o le vavave - le mumū o fusi e vaʻaiga i le nifo ma taofi i totonu o le lua.

Periodontitis o le mafuaaga autu lea o le leiloa o le nifo i tagata gasegase: afai e le togafitia i le taimi, e oo lava i nifo maloloina e le afaina e caries e mafai ona galo e tatau i fomaʻi ona aveese.

O se filifiliga atamai o auala puipuia o le ki lea i le manuia

Soʻo se mea e faaleagaina ai le mucosa, e mo se tagata soifua maloloina o se mea leaga tele, e avea ma faafitauli ogaoga mo se maʻisuka. O le tuiina o le ponaivi i meaʻai e mafai ona taʻitaʻia ai i se faiga o le mimiti mo 2-3 vaiaso. O le mu mai le vevela vevela e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu o le mucosa ma, i tulaga ogaoga, i le necrosis. O le faʻamalologa o gaʻo pe a uma ona faʻaaogaina nifo e mafai ona ave ni nai masina.

O le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka e mafai ona taofi e ala i le faʻaleleia o le tumama o le tagata lava ia, e faʻaaoga ai togafitiga faʻapitoa faʻapitoa. A filifilia le nifo, e tatau ona e gauai atu i le i ai o vaega antibacterial, ia e faʻalagolago i manaoga faapitoa: saogalemu, le leai o se faʻaleagaina o le membrane mucous, gaioiga lelei. O rinses ma gels e le tatau ona aofia ai le alcohol alcohol.

O le mea moni, o nifo o nifo e le mafai ona faʻamaloloina na o le tofo ma le fufulu fesoasoani. Ae o le tausisia o tulafono o le tumama, o suʻesuʻega masani a fomaʻi e mafai ona puipuia ai faʻamaʻi i le vave amata ma tausia le ola maloloina o nifo ma pulu ma le maʻisuka.

Faailoga o le Maʻisuka

Faailoga o le maʻisuka e mafai ona aʻafia ai le tele o okeni i totonu o lou tino. A maeʻa le suʻega o le toto, o le a vaʻaia e le fomaʻi e iai lou maualuga maualuga o le toto, galala ma le susu, ma e masani ona faʻasauā oe i le faia vave. O le paʻu o le paʻu ma vaivaiga lautele o faʻamaoniga foi o le maʻisuka, ae o le mea autu o le leai o se malamalama pe a pa'ū le maualuga o suka i se tulaga maualuga.

Afai e te le o gauai i faailoga muamua o le maʻisuka ma tuu le maʻi e aunoa ma togafitiga, ona avea lea o lona atinaʻe atili o le a aʻafia ai le vavalalata o le tautala:

5 faʻamaoniga o le maʻisuka e aʻafia ai le ooto tautala

Manatua o 1 mai le 5 mataupu o le atoatoa o le nifo e foliga mai e fesootaʻi ma le maʻisuka.

O le tala lelei o le soifua maloloina o ou nifo ua na o ou lima, ma o lou malosi e suia mea i le mulimuli i ni nai tulafono faigofie: mataʻituina lou suka toto, fufulu ou nifo, faʻaaoga lefo nifo ma asiasi i lau fomaʻi i taimi uma, o mea uma o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o se gasegase tuga vailaau tautala ona o le maʻisuka.

Gum maʻi

Na e matauina le toto pe a uma ona fufulu pe faʻaaogaina fuga? O le gasegase o se tasi lea o uluai faailoga o faʻamaʻi pipisi. Afai o le mumū e alu i totonu o le gaioiga mamafa, o le ponaivi e lagolagoina ou nifo e mafai ona malepe, e oʻo atu ai i le nifo.

Gum maʻi

O le inflammation e mafai ona fesuiaʻi e ala i le mulimulitaʻia o togafitiga o le tumama o le tumama (fusi ma fuga) ma 'ai se meaai paleni.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaalia o maʻi pipisi e fesootai tuusaʻo ma le suka o le toto, o lea e tatau ai ona e gauai faapitoa i lenei faailoga o le maʻisuka.

Gutu gutu

Suesuega o le maʻisuka ua faʻaalia foi o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e itiiti le pala, o le mea lea o le ae lagona ai le fia inu ma le susu (o le mafuaʻaga o lenei vailaau e te faia i le taimi o le maʻisuka ma lou suka toto). O le gutu gutu e mafai ona feteenai ma se fagu vai inu mama, kopi e leai ni meaʻai, pe lelei, maoaʻe meaai mo se meaʻai.

O le fulufulu o se tagata soifua maloloina e puipuia ai nifo, ae o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le toto maualuga maualuga o lona uiga o le faateleina o le suka i le suavaia, ma faatasi ai ma le le lava o le susu e fufuluina ai le oral cavity lea e mafai ona taitai atu ai i le tele o caries.

Dentistry Yekaterinburg
Filifili metroAspectus o tagata vaaleleUralmashMashinostroiteley Uralskaya DynamoArea 1905 GeologicalBazhovskayaChkalovskayaBotanicheskaya
Vaavaai i dentistry o Yekaterinburg ma le '' Caries Treatment '' auaunaga lata ane i le Metro Cosmonaut AvenueUralmashMashinostroiteley Uralskaya DynamoPlaza 1905Geological BazhovskayaChkalovskayaBotanicheskaya
O vailaʻau uma i Yekaterinburg

Sui i le tofo

O lau meaai e sili ona e fiafia i ai atonu e le foliga lelei e pei o muamua pe afai na maua oe i le maʻisuka. O le mea moni, o lenei mea moni o le faʻalavelave, ae taumafai e faʻaaoga le avanoa ma le faʻataʻitaʻiga i fualaau kuka, mea manogi ma mea e leʻi iloa muamua. I le taimi lava e tasi, ia manatua o le taumafai e faʻaleleia le tofo o meaai e le tatau ona e faʻaopopoina tele le suka. Sugar e le gata o le fili o le maʻisuka, ae o le mafuaaga foi o le pala o nifo. Afai e te lagona se tofo lelei ile gutu, talanoa i lau fomaʻi poʻo lou tausi soifua maloloina.

O le maʻisuka e aafia ai le tino o le tino, faʻavaivaia lona puipuiga mai faʻamaʻi pipisi. E masani lava o tagata e maua i le maʻisuka o loʻo i ai se maʻi pipisi e taʻua o candida stomatitis. O le anufe e faʻapupula malosi i luga o le palapala o le suka i totonu o le oral vevela, lea e tau atu i foliga o lanu paʻepaʻe i luga o le laulaufaiva ma totonu o alafau. O lenei ituaiga o stomatitis e faʻaalia i le le tumau o le le fiafia i le gutu ma e masani lava ona taatele i tagata e faʻaaoga nifo.

Sui Candidias stomatitis

Afai e te vaʻai i faʻamatalaga o stomatitis tuusaʻo poʻo se isi faʻamaʻi i totonu o le vavau, talanoa lau dentist.

Faʻamamaʻi faʻamaʻi manuʻa

Ua e matauina o se mea malulu malulu po o se tipi laiti e le mou atu mo se taimi umi? Atonu o se isi faʻaaliga o le maʻisuka. O le toto toto e le mama e faalavelave i le vave faʻamalolo o manua, ma afai e foliga mai ia te oe o manua e le o ese vave pei ona muamua, talanoa i lau fomaʻi.

I tamaiti e maua i le maʻisuka, susu ma lelala e ono foliga mai e leʻi vave oʻo.

Lafoga o lo oi ai nei
50%
Totogi faʻapitoa
Faʻataʻitaʻiga faʻaleleia o le tumama faʻafetai + meaalofa TALANOA:
50%

Totogi faʻapitoa
Suʻega Caries mo le 2000 rubles! NEW PRICE:
2000 tusi.

Totogi faʻapitoa
Tomai faʻapitoa mo le tumama mo le 2000! NEW PRICE:
2000 tusi.
20%
Totogi faʻapitoa
Faʻailoga faʻapitoa faʻapitoa mo faʻalavelave faʻafuaseʻi
20%

Totogi faʻapitoa
O le paleni-zirconium mo 11,000 rubles! NEW PRICE:
11,000 tusi.

Totogi faʻapitoa
Mo le tau o teteʻe tau o le tau o le faʻafitauli

Aisea e faateleina ai le lamatiaga o le maʻi suka i le maʻisuka?

Soʻo se tagata e tele atu ona siama i lona gutu nai lo tagata i luga o la tatou paneta. Afai e maua mai siama i siama, o le a tupu ai le faʻaogaina o le inflammatory. O lenei mumū e faasolosolo ona gasegase ma e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaumatia o gom, ponaivi ma fusi e lagolagoina ai nifo.

Goma maʻi i le 22% o mataupu e fesootaʻi ma le maʻisuka. O le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi e faʻateleina i le matua ma le faʻaputuina o isi faʻafitauli o loʻo maua i le maʻisuka i le tino.

E pei o isi faʻamaʻi pipisi, ogaoga faʻamaʻi pipisi e mafai ona mafua ai le faateleina o le toto suka. O lenei tulaga e matuā faʻamalosia ai le ala o le maʻisuka, aʻo faʻapipiʻi atili le tino i faʻamaʻi pipisi, ma o le puipuiga mai siama faʻavaivaia.

E faʻapefea ona fesoasoani le fomaʻi i le faʻataʻiina o le maʻisuka

Ole siakiina o nifo e matua taua tele mo tagata uma ua maua i le maʻisuka. Suesuega e faʻamaonia ai o maʻi faʻamaʻi pipisi e fesoasoani e pulea le suka suka ma faʻaleleia le ata atoa o le maʻi.

O le faʻaleleia o le tumama o le tumama ma le faʻaaogaina o tomai faapitoa o le a faaititia ai le HbA1c (o se suʻega na faia e fuafua ai le maualuga o le maualuga o le suka i le tolu masina talu ai, lea e fuafua ai le manuia o togafitiga o le maʻisuka).

O le maʻi suka

O le maʻisuka faʻamaonia o Uina e manuia lelei lenei maʻi. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e inu i le taimi e 2-3 taimi i le aso, 50-100 g, fufulu le kolo ma le ate, fai ni faʻamau i le pancreas ma se ituaiga o urine e sili ona talafeagai mo oe. I le amataga o le maʻisuka

O le maʻi suka

Maʻi suka i le maʻisuka, ua fautuaina se metotia e toe faʻaleleia le fesoʻotaʻiga i le va o le olaga ola ma le tino faaletino e ala i le faʻaosoina o le vevela, tingling, ma le malulu. E tatau ona e faʻaalia nei lagona i totonu o le paʻu. Faaaoga le urinotherapy. Vagana ai

O le maʻi suka

O le maʻi suka o le maʻi o le maʻi suka o se faʻamaʻi o le siama o le endocrine mafua mai i le faaletonu o le insulin horcone insulin i le tino. E faʻaalia i le solia o le gaʻo, gaʻo ma le porotini.

O le maʻi suka

O le maʻi suka I le maʻi suka, ou te fautuaina se metotia e toe faʻaleleia ai le fesoʻotaʻiga i le va o le olaga ma le tino faaletino e ala i le faʻamalosia o le vevela, tingling, ma le malulu. E tatau ona e faʻaalia nei lagona i totonu o le paʻu. Faaaoga le urinotherapy. Vagana ai

O le maʻi suka

O le maʻi suka o le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻaleagaina ai le gaosiga o gaʻo i totonu o le tino, ona e mafua mai i le malfunctions o le pancreas, e le mafai e le tino ona gauai lelei gaʻo gaʻo e sau ma meaai. Mo togafitiga o le maʻisuka e talafeagai

O le maʻi suka

O le maʻi suka o le taimi muamua o le maʻisuka e iloa muamua i le taimi o le maitaga, ona o le mamafa faaopoopo i le tino e manaʻomia ai le tele o le inisalini. O le mea lea, o fafine e maua i le maʻisuka i totonu oo latou aiga e tatau ona matuā gauai atu io latou tulaga. Suesuega

O le maʻi suka

O le maʻi suka o le Tea kvass ei ai sona aafiaga lelei i le gaosiga o gaʻo i totonu o le tino, faʻasaʻoina. O lenei uiga o le inu e aoga tele i le togafitiga o le maʻisuka. Tagata gasegase, ina ia mafai ai ona auai i le tau faasaga i le faʻamaʻi uma vaega faʻapitoa o le tino,

O le maʻi suka

Maʻi maʻi suka O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona tumau i laupepa kombucha na faia mai le marshmallow launamon, lau laulaau, vine, pakasili, fatu o le pill ma pealani lanumeamata. Faʻamatalaga o nei laau totō o se vaega o le lauti

O le maʻi suka

Faʻaaliga o nifo o le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e mafua i le le atoatoa o le insulin.

Ona o le faateleina o le maualuga o le suka o le toto, o loʻo i ai le faalagolago tuusaʻo o le malosi o suiga i le mucosa i luga o mea e pei o le matua ma le maʻi o le maʻi.

O faailoga muamua o le maʻisuka e manatu o le faateleina o le gutu pala, o le mu malosi malosi o le membrane mucous, filifral papillae o le laulaufaiva, o se lagona faifai pea o le fiainu ma le fiaai.

Xerostomia

O lenei faʻamatalaga o le maʻisuka e tuʻuina atu ma faʻamaoniga e pei o le faateleina o le susu i le gutu ma le fiainu pea.

I le gasologa o suʻesuʻega, o le mucous membrane atonu e mago, sina susu pe susulu, lea e mafai ona faʻaalia ai le foliga mai o le maualalo o le hypremia.

O sea faʻaaliga o le maʻisuka ua manatu o le taunuuga o le faʻamalaina.

Xerostomia e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le faʻaalia o isi faʻamaʻi ma pathologies o le tino.

Mucosal paresthesia

O lenei faaaliga e tupu foi i le amataga o le maʻisuka faatasi ai ma le xerostomia.

E leai se eseʻesega o le maʻi o le tino mai le paresthesia i isi faʻamaʻi.

O uiga vaaia o lona faʻaaliga ua manatu o se tuufaatasiga o le paʻu o le paʻu ma le mu o le mucous membrane. I le tele o tulaga, o gasegase e maua se faʻaitiitia i le tofo o le suamalie ma le suamalie, o nisi taimi oona.

Afai e le mulimulitaia tulaʻi togafitiga ma mulimuli i laasaga o le maʻisuka, o le maʻi e mafai ona faʻaaliina o ia o se mai i luga o le mucosa, e faʻamalolo lemu.

I le le lelei o le puleaina o le maʻisuka, o loʻo i ai se faʻalavelave tele o faʻafitauli i nifo ma ni paʻu. E mafua mai foi i le mea moni e faapea, o le maʻisuka ua matua faʻaitiitia le teteʻe i faʻamaʻi pipisi eseese.

Afai e maua le maʻisuka, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i le tele o tulafono:

  • pulea le kulukose o le toto
  • mataʻituina lelei ou nifo
  • tausisia le tumama lelei
  • asiasi atu i nisi taimi i le fomai nifo.

Faʻavaeina

I le taimi muamua, na faia togafitiga o nifo ma le lapataiga tele ona o le le mafai ona masani le pulea o le suka.

I le taimi nei, o le faʻamaʻi e le o se faʻasalaga, ma o vailaau faʻaonapo nei e tuʻuina atu ai i tagata gasegase auala eseese e faatumauina ai le maualuga o le kulukose toto i tulaga mautu mo se taimi umi lava.

O le taimi nei, o le faʻatuina o nifo e le toe avea ma se tapulaa mautu, e mafai i tulaga nei:

  • ituaiga II o loʻo maua i le maʻisuka,
  • o le tagata maʻi e tausisia le maualuga o le suka (e le silia le 7-9 mol / l),
  • e mulimuli le tagata maʻi i fautuaga uma a le fomaʻi ma e masani ona ia faʻaaogaina fualaau oona,
  • faʻavaeina o nifo e faatoa mafai lava ona faia pe afai o le maʻi o le tagata maʻi e mataituina e se endocrinologist,
  • o le tagata maʻi e le tatau ona i ai ni uiga leaga,
  • e tatau i le tagata gasegase ona mataʻituina pea le tumama,
  • e le tatau ona i ai ni faʻamaʻi o le vevela, cardiovascular ma circulatory systems.

Fomai

Pe a faʻaalia le talatala mo le maʻisuka, e tatau ona mafaufau nisi vaega o lenei faiga:

  • o le fomai nifo e tatau ona gauai atu i le i ai o le foo o le afaina poʻo le maʻi o le tino ma le taimi faʻataʻitaʻi faʻamalositino faapitoa,
  • e pei o se tulafono, o le laasaga o le tiga e maualuga i le maʻisuka, o le mafuaaga lea e mafua ai ona oomi le nifo mo i latou e mafai ona avea ma se mea tiga tele. E tatau ona muaʻi tofia le tagata maʻi o se mea e faʻaleleia ai le amanaʻia o le mea faitino.E tatau ona faia faʻamalositino ma le faʻaeteete tele ma naʻo pe a manaʻomia. O maʻi suka e mafai ona faʻatautaia i le ultracaine ma le adrenaline,
  • o le maʻisuka ua faʻapupulaina le vaivai, o lea e faigata tele ai taualumaga masani mo i latou e teteʻe ai. E sili atu ona vave faia faʻataʻitaʻiga, pe i ni tulaga,
  • e tatau ona e faʻaeteete ma le faʻaeteete i le filifiliga o meafaitino mo fafine talitane. E tatau ona tuʻuina atu i le mamanu lea, e le o iai le uamea, aua e mafai ona fesoasoani i le faʻaititia o le vavagana o le oral.

O mea faʻapitoa i le maʻisuka e tatau ona faʻatinoina ma le faʻaeteete ma le saʻo ina ia mafai ai ona faʻaumatia se vaega poʻo se mea atoa. O le faʻaaogaina o faapaologa palasitika poʻo alalaupapa faʻapitoa e mafai ona faʻaaoga e faalagolago i le numera o misi ua misi.

Faʻaaliga faʻapitoa o le faafitauli

Faatasi ai ma le atinaʻe o le maʻisuka i le tino o le tagata, o se faʻafitauli o le toetoe lava o totoga uma ma faʻalapotopotoga uma e tupu. O le faateleina o le toto toto e fesoasoani i le atinaʻeina o le xerostomia (faʻamago o le mucosa), o le gaosiga o galuega o le periota ua solia, o le vascular wall becomes less elastic and cholesterol plates ua amata ona faaputuputu i totonu o latou lumena.

O se siosiomaga matagofie o se filifiliga sili lea mo le atinaʻeina o soʻo se microflora pathogenic. E le gata i lea, o lenei maʻi o le endocrine e fesoasoani e faʻaititia ai galuega puipui a le tino. Faʻasaga i tua o le manava tumau, o le nifo o le nifo e matua afaina.

O se faaputuga tele o plaque e faʻapupula i luga o latou luga, lea e le mafai ona faʻamavaeina i se tulaga masani i le leai o se fulufulu. O le faʻaleagaina o le maʻa ma le dentin e oʻo lava i le faʻaleagaina o taimi.

A oʻo ina maligi le tino, o le maʻisuka faʻamalosi i lenei vaitau ua i ai se faʻavavevave, o lona uiga, ua maualuga le kulukose o le toto. O lenei mea ua molimauina foi e ala i lo latou vaivai ma tiga, faatasi ai ma manua e le o faamaloloina.

O le mea moni e mafai e se tagata ona atiina ae ni faafitauli i le vavalalata ole tautala e mafai ona faʻamaonia e ni faʻaaliga e pei o:

  • leaga manava
  • faʻaogaina faʻaleagaga o nifo faigata o nifo,
  • faiga o le degenerative i gom,
  • o le le fiafia i taimi uma o le oral veve,
  • gasegase o le tino o le goms i le taimi lava e tasi ma i le taimi o le saluina,
  • taimi o le afaina o le tino,
  • faʻaalia o aʻa ma foliga vaaia o le faateleina o le lagona o nifo.

Ina ia maua se faʻamaoniga saʻo, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. O le a faia e le fomaʻi se suʻega, faʻamalositino o le ooto tautala ma tuʻuina atu fautuaga ile fale.

O faamai e mafua ai ona tafe le gutu i le maʻisuka

O le oral mouth e faʻataunuʻu i se faʻalauteleina o mea o le kulukose i totonu o le toto, toetoe o le tasi muamua. E oʻo lava i le amataga muamua o le atinaʻeina o faʻamaʻi, o nisi suiga i le mucous membrane e mafai ona iloa. O faʻamaʻi autu e tutupu i le tala o le maʻisuka i totonu o le vavau o loʻo tautalagia i lalo.

Lotu pala

O le maʻi lava ia e le afaina ai le toto, ae o ona faʻafitauli e mafai ona oʻo atu ai i ni ogaoga ogaoga. O Caries o loʻo galue malosi i le tulaga o le le lelei o le tumama, o le le lava o le faʻamamaina faalenatura o nifo ma, ioe, o le maualuga maualuga o le suka, lea e fesoasoani i le faatumauina o se siosiomaga oona i le gutu. O le tau o le le togafitia o caries o le atinaʻeina lea o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapitoa, e aofia ai faʻamaʻi pipisi.

O lenei faʻamaʻi, e pei ona i ai, o le uluaʻi faʻagasologa o le faʻasalaga. O le alofilima, lea e faʻapupula i le fogaeleele, e faasolosolo malie lava ina liua ma avea ma se vaega mausali.

O le tele o lona faʻavae e oʻo atu ai i le soliina o faiga faʻavae i totonu ole periota. Tartar faʻaputu i luga o le vaega atoa o le potu o le paluga. O le tele lava, o le malosi o le faʻavevesiina o masini mumu ma le faateleina o le tafe toto.

O le gasegase o le gasegase ma le maʻisuka (totola lautele)

I le aluga o taimi, o le mumū ma le fulafula o foma. O le tele o le maʻisuka, o le catarrhal gingivitis e atiina ae. Faʻatasi ai ma lenei fomu, o le vaʻaia ma le fulafula o loʻo matauina i totonu o le taʻavale, o le vaega o totoe o loʻo i ai se kesi cyanotic.

O faʻamaoniga autu o le gingivitis o:

  • afaina
  • gasologa o le toto,
  • fufuluina poʻo le cyanosis o gums,
  • leaga manava
  • faʻalauteleina le faʻalogoina o masini mūmū vaivai ma faigata.

I le i ai o gingivitis uluaʻi pepe, o le tulaga lautele o le tino, aemaise i tamaiti, e mafai ona faʻalavelaveina. O le vevela o le tino, o le vaivai, le lava o le fiaʻai, ua le mautonu le ulu.

I luga o masusu mūmū o le periota, o loʻo maua ai ni mea manogi, ma o le paʻu o le tino i le ogatotonu. Latou te matua tiga lava, faʻalavelaveina mea taumafa ma fesoasoani i le fausia o se manogi oona.

O le Gingivitis e masani lava ona iai se foliga masani. Na faʻafuaseʻi ona faʻaalia ma e mafai foi ona taofia e le tagata lava ia.

Ae ui i lea, e le o maitauina le faʻamaonia o le faʻamagaloga. Afai o le tino e maligi le maualuga o le maʻisuka, o lona uiga atonu e sili atu le ogaoga o maʻi ua tupu.

Periodontitis

I le avea ai o se tulafono, o lona muamua e masani lava o le gingivitis. O le lamatiaga o le faamai o loo i ai i le mea moni e le gata o masini mumu, ae faapena foi i ponaivi o le auvae ua faaleagaina.

E mafua ai le tataʻesea o nifo ma sili atu i lo latou toesea. O le periodontitis e taatele i tagata e maua i le maʻisuka, ona o le faʻaitiitia o le malosi e tau ai faʻamaʻi, faʻapea foi le faʻaitiitia o le faʻafouina o le tino.

O faʻapogai autu o le vaʻaia o le:

  • gasegase ogaoga o le toto o gom,
  • tiga pe a 'ai ma a paʻi atu,
  • o le faʻaalia o pusa taimi,
  • leaga manava
  • mumu, fulafula tele o masini mumu o le auvae,
  • faʻaumatiaga o le faʻaogaina o mea faʻapitoa,
  • nifo o nifo eseese eseese.

Faʻailoga faigata

O le i ai o ni mea faʻapitoa faʻapitoa e le faʻaleagaina o le faʻailoga autu lea o le vevela. O lo latou loloto e fesootai tuusaʻo ma le malosi o le maʻi.

O se aganuu le iloa o le va o le tolu tikeri o le faʻaleagaina, lea e fuafuaina e faʻaaoga ai se suʻega faʻapitoa ole taimi. Afai e leai se togafitiga mo lenei faʻamaʻi, ona mafai lea ona oʻo atu i le fausiaina o le gasegase masani o taimi e faʻaaogaina ai.

Faʻalogo Faʻasolosolo taimi o le maʻi, faʻafefete ma le tafe toto o gums e le o iai i taimi uma. E leai ni mea faʻapitoa, e mafai ona faʻavaivaia le solo o nifo. Naʻo mataupu ogaoga o faʻamaʻi pipisi, masalo o latou mea na faʻaaogaina ma mea e leiloa.

E tusa ai o le faaleagaina o le oral o le maʻi o le maʻisuka, e mafai ona e aʻoaʻo atili auiliiliga e ala i le matamata i le vitio i lenei tusiga.

Le aʻafiaga o le maʻisuka i nifo ma ni paʻu

Ona o le maualuga o le suka o le toto, ma, e tusa ai ma lea, i le fulufulu, ua faʻaumatia ai le nifo.

O le gasegase o le tino ma le totoga, o le kulukose maualuga, e masani lava mo le maʻisuka, e faaosofia ai le tele o pathoces e aafia ai nifo ma nifo:

  • I le maʻisuka, ua faʻavaivaia le gataifale o le tino, lea e aʻafia ai le soifua maloloina o nifo. O le le lava o le calcium ma le fluoride e mafai ai e le nifo nifo ona pala. E mafai ai e le vailaʻau ona faʻafeiloaʻi i mea faʻaleagaina, lea e mafua ai le pala o nifo.
  • O le faʻalavelave faʻalauiloa e faʻaosofia ai le atigifia o le gum ma taimi o faʻamaʻi pipisi, ona o le faʻaalia o ua ma le atinaʻeina o caries. Ona o le faʻamaʻi pipisi, o le nifo ma le paʻu ese.
  • O se siama e pipii atu i fomu mumū, o se suauu purulenti e atiina ae. Sores i luga o gums faʻalalōlōina lemu ma e faigata ona togafitia.
  • O se masani masani o le maʻisuka o ni faʻataʻitaʻiga, faʻaalia i le i ai o ata mumu ma stomatitis maʻi.

Mafuaaga o faʻafitauli

Ole teteʻeina o siama i le maʻisuka e tele lava ina faʻaosofia ai faafitauli i le vaeluaga o le tautala.

O mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka o:

  • Faʻavaivai vaivai. E taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le malosi o le manava.
  • Faaleagaina i vaʻa toto. O le faʻasalaina o le toto i le gums e faʻafefea ai maʻi faʻasolosolo. Faʻamamaʻi nifo, e amata ona afaina ai nifo.
  • Suiga i le tuufaatasiga o fulufulu ma le tuputupu ae o le microflora pathogenic. O maualuga maualuga o le suka i le suavaia e maua ai tulaga lelei mo le faʻamaʻi, o le mafuaʻaga lea e taatele ai le faʻasolosolo i le maʻisuka. O le taofia o nifo i le leai o togafitiga talafeagai e vave ona paʻu.
  • Laititi o le faʻamalolo o manuʻa. O se umi faaumiumi o le mumu e lamatia ai le toilalo o nifo.
  • Faʻaleagaina le puipuiga.
  • Faʻafitauli pipisi.

Tautinoga tautala

Afai o ou nifo e faʻavaivai pe paʻu, e tatau ona e faia taumafaiga uma e faʻagesegese ai le atinaʻeina o faʻalavelave. O le auala autu o le faʻamautinoaina o le soifua maloloina o nifo ma le paʻu o le pulea ma faasaʻo le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E le gata i lea, i le i ai o le maʻisuka, e te manaʻomia:

  • Fai se siaki nifo i le 3 masina.
  • Le itiiti ifo ma le 2 taimi i le tausaga e togafitia togafitiga faʻatasi ai ma se taimi e le tumau. Ina ia mafai ona faʻagesegese le atrophia o le gaʻo ma faʻaleleia le toto i totonu ia i latou, togafitiga o le tino, massage masima, inisiua o vailaʻau faʻamalosi.
  • Fufulu ou nifo pe fufulu lou gutu pe a uma ona 'ai.
  • Faʻamā lelei le avanoa i le va o nifo i aso uma ma nifo nifo ma se pulumu vaivai.
  • Faʻaaogā le kuki e faʻaleleia ai le paleni o le acid-base.
  • Taofi le ulaula.
  • Afai oi ai nifo faʻapitoa poʻo ni mea faʻapipiʻi, ia mama i taimi uma.

Totoga togafitiga

Soo se ituaiga togafitiga o nifo mo le maʻisuka e na o le taimi e totogi ai le maʻi.

O se fomaʻi lelei ma poto masani o le a fesoasoani e puipuia ou nifo ma le ooto i le tulaga lelei.

I le maʻisuka, o le a le mafai ona le amanaiaina soʻo se faʻamaʻi o faʻamaʻi o le oral vevela, e pei o gasegase o le toto ma le toothache. Talu ai ona o uiga o le tino o le maʻisuka, o soʻo se faʻamaʻi e sili atu ona faigofie ona faʻaumatia i le amataga o le atinaʻe. E tatau ona e logoina le fomai nifo e uiga i le i ai o le maʻisuka ina ia filifilia ai e le fomaʻi auala saʻo togafitiga. Afai o le tagata gasegase e iai se gaioiga tigaina, o le togafitiga e le tolopoina ma e faia i le tulaga o le maʻisuka e le mafaamatalaina. O le mea sili lava o le ave lea o le inumaga o le inisalini tatau pe laitiiti foi ao leʻi faia le faʻataʻitaʻiga.

I le avea ai o se vaega o le togafitiga, o le fomaʻi tipitipi o loʻo faʻamatalaina ai le faʻamalosi ma le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi. A maeʻa ona toesea nifo, faʻaaoga faʻamaʻi ma vailaʻau. O le faʻaaogaina o se faʻasologa o le maʻisuka e le o faʻataunuʻuina. E masani ona faʻaaoga le taeao. O nifo o loʻo faʻalagolago i le suka o le toto ma e faʻaaoga ma le faʻaeteete i le maʻisuka.

Vaʻa faʻavavevave ma taimi faʻafuaseʻi

O faʻamaʻi tutusa nei e lua lea e suia ai faʻamaʻi faʻafitauli (patipati uma i tafatafa o le nifo o loʻo taofia i totonu o le lua). I lomiga faʻaonapo nei, o le upu termontitis e faʻaaogaina. O le tele o taimi faigata o le maʻi suka i maʻi maua mai le 50 i le 90%.

O le periota e amata i le maʻi pipisi. Uluai faailoga: o se lagona o le fulafula o gom, o le faateleina o le lagona o le vevela. I se taimi mulimuli ane, gasegase o le toto, totolo o nifo.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e maua ai e le gums se lanu uliuli lanumoana, aʻo iai ni faailoga o le cyanosis. O le papillae i le va o nifo na fulafula ma ua tafe i sina mea itiiti. O le gingiva e faʻamalosi, faia ni laupepa taimi. E amata ona feʻaveaʻi, ona fai ai lea o fomaʻi.

O nifo e fai ma telefoni. Faatasi ai ma le malosi o le faamaʻi, o le a gaoioi nifo ma felafoaʻi faataamilo i lona itu. O lenei mea e mafua ai le faʻaleagaina o le tulaga i totonu o le vavagana o le tautala. I le maʻisuka, o le uiga lelei e pauu atu nifo.

Stomatitis ma glossitis

Ona o le faʻaitiitia o le faʻaletonu o le puipuiga, e masani lava ona aliali mai i luga o le pito i totonu o alafau, laugutu, pala, gums. O lenei mea o le stomatitis. O le isi uiga taua o le maʻisuka o se suiga i le gagana. Glossitis o le mumū o le laulaufaiva. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le laulaufaiva e vevela, faatasi ai ma leona i foliga o se faafanua faʻafanua (gagana faʻafanua). E tele taimi e ufiufi ai le laulaufaiva i se ufiufi paʻepaʻe.

E i ai foi se gagana "varnished". O lenei vaega o le laulaufaiva o le iuga lea o le atrophy o se ituaiga papillae o le laulaufaiva ma le hypertrophy o se isi ituaiga.

Loto nifo

E tusa lava pe faʻaleagaina le nifo ma le nifo. O suiga ole gasegase ona o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e aafia ai e le gata i le ooto, ae o nifo foi.

O le tino ei ai mea puipuia e faasaga i caries: o le vailaʻau faʻamalosi o le uila, lona le gafatia, pala, vailaau aoga o loʻo ola i le gutu.

Faatasi ai ma se suiga i le maualuga o le oral fluid in the diabetes, o le tulaga lamatia o caries e faateleina. Glucose e aliali mai i le pala, o se "fafaga" mo le siama o le cariogenic. Faʻateleina microorganisms, suia le pH o le fuluvaʻa, lea e oʻo atu ai i le faʻaumatia o le uila - o le tasi i le isi, o le puipuia o mea faʻapitoa e faʻalavelave ai. Muamua, o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e aliali i le nifo, o le taunuuga o lea mea o se vaega i le nifo o se lanu uliuli. O nei mea ua faʻamafunaina le laʻau ma le dentin.

Faʻaauauina le alualu i luma o caries ma le vavao taimi e muta i togafitiga faʻapitoa.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai foi ona ofoina atu nifo nifo. O le maʻisuka e le o se faʻalavelave i lenei fofo.

O tagata e maua i le maʻisuka e sili atu nai lo isi le i ai o le faʻasalaina o nifo, faʻafefete, ma le faateleina o le ita.

  • O le maualuga o le nifo o le nifo o se mea le atoatoa o le microstructure o le nifo. O lenei togafitiga e tele ituaiga, o nisi o foliga tutusa i foliga vaaia o caries.
  • O le ulaina o le mea masani e tupu i tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O se togafitiga talafeagai o le a fesoasoani iinei.
  • O le faateleina o le pala e faailoa ai le leai o se atinaʻe o nifo. O lenei tulaga eo faatasi ma le vaivai o nifo, lea e vave ona oo atu ai i lo latou ita. Mo le mafuaʻaga lava e tasi i le maʻisuka - o le ua o le nifo e faʻaleagaina.

Tautinoga tautala

O le tausiga lelei e fesoasoani e aloese ai i le tele o faafitauli o loʻo tuʻuina atu i luga.

  1. Faʻalogo lelei ma taimi i le tumama. O nifo o le maʻisuka e tatau ona sasaina faatolu i le aso pe a uma taumafa.
  2. Faʻaaogā faʻaoga faʻapitoa o mea tau tumama: fusi nifo, fufulu fesoasoani ma le suimui. Faʻasusu le gutu o se mea taua tele mo le maʻisuka.
  3. Afai ei ai ou nifo, tausi lelei ma le faʻaeteete. E manaʻomia ona fufuluina ma faʻafefeteina.

Faʻailoga i talatala mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi i le tele o tulaga e le mafai ona faʻamalolo atoa. O le tulaga e mafai ona totogiina e ala i le tagofia o vailaʻau, ae e le mafai ona ausia i taimi uma, aemaise i le matua.

O le mea sili ona faigata o le talitane e masani ona masani ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o silasila uʻamea, nickel, cobalt ma chromium. O nei metale latou lava o le allergenic ma e faigofie lava ona avea ma punavai o faʻamaʻi, ma i le maʻisuka o le a mafai ona tupu lenei mea i le tele o taimi. O le mea lea, e fautuaina ina ia faʻapipiʻi pe faʻamalosi atoa le faʻaaogaina o laulaʻau poʻo le lilonini, poʻo le prostheses e faia atoa lava i le sima. Zirconia poʻo se faʻavae titanium lea e taofi ai le salalau o faʻamaʻi atonu e mafai foi ona avea ma se filifiliga talafeagai.

Ae o allergies e le o le faafitauli ogaoga. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le maualuga o le suka ma le faʻaitiitia o le salivation e faʻaitiitia ai, o lea e faʻamalolo ai le tino ma le ponaivi i mea faigata. I le taimi o le faʻapipiʻiina, e lamatia ai lenei mea ona o le teenaina, ma i le taimi o prosthetics e mafai ona mafua ai le mai i luga o le mucous membrane ma le vave faʻaitiitia o le auvae.

Vaega o fafine talitane

Natura o nifo mo le maʻisuka o se galuega faigata, ae mafai ona matua faʻaitiitia e ala i le muamua totogi mo le maʻi.Mo se faʻataʻitaʻiga, i le maualuga o le suka o le itiiti ifo ma le 8 mmol i le lita, ua mafai ona faia le faʻatinoga, ma e masani lava ona faigofie le faʻagatala. O le mea lea, muamua, e tatau ona totogi le mafaufau i togafitiga o le maʻisuka. I lenei tulaga, e manaʻomia le maualuga o le maualuga o le suka i taimi uma, o isi faʻafitauli e mafai ona tulaʻi mai pe a faʻaofuina le tui.

O le isi itu, o le mea muamua aʻo leʻi faʻataʻitaʻi e manaʻomia ona e feutagai e le gata i le fomai nifo, ae faapea foi ma le endocrinologist.

E tatau ona totogia faapitoa le sauniuniga o le oral vevela, o lona uiga, ia faʻamalolo atoatoa le pala o le nifo ma taumafai e faʻaitiitia le faʻafefeteina o le tino. Ia mautinoa ia aveese uma ni mea e ono aʻafia pe vaʻaia e le mafai ona toe faʻaleleia.

E tatau foi ona e sauni mamao mo le mea moni o le a umi se taimi, ma manua o le a tele se taimi e malolo ai.

Lafoga o lo oi ai nei

Totogi faʻapitoa
Mo le tau o teteʻe tau o le tau o le faʻafitauli
Totogi faʻapitoa
O le paleni-zirconium mo 11,000 rubles! NEW PRICE:
11,000 tusi.

Totogi faʻapitoa
Suʻega Caries mo le 2000 rubles! NEW PRICE:
2000 tusi.

Totogi faʻapitoa
Tomai faʻapitoa mo le tumama mo le 2000! NEW PRICE:
2000 tusi.
50%
Totogi faʻapitoa
Faʻataʻitaʻiga faʻaleleia o le tumama faʻafetai + meaalofa TALANOA:
50%
20%
Totogi faʻapitoa
Faʻailoga faʻapitoa faʻapitoa mo faʻalavelave faʻafuaseʻi
20%

Aveʻeseʻeseʻeseʻeseʻeseʻeseʻe

O fausaga e mafai ona aveeseina e faia i mea e faaaoga ai hypoallergenic, ma le ofuina o latou i le maʻisuka e le solia. E mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe le afaina le faʻamaʻi, o le mafuaʻaga lea e masani ona tuʻuina atu ai i maʻisuka matutua poʻo i latou e le mafai ona faʻamaʻiina o latou maʻi.

Aemaise lava le talafeagai o fausaga e mafai ona faʻaaogaina o loʻo tuʻuina atu i se faʻalogo. I le maʻisuka, e masani lava ona tupu faʻamaʻi maʻi ma taimi e masani ona tupu, e mafua ona o le nifo o nifo ma pauu. I lenei tulaga, o le atoatoaga ma le faʻafiafiaga o se ataata e mafai ona toe faʻafoʻisia atoatoa ma se inumaga atoatoa o loʻo faia i le acrylic poʻo le nailon.

Aveʻeseʻeseʻeseʻeseʻeseʻeseʻe

O le mea e leaga ai, o le fulitua o le dentures e mafai ona tufatufaina atu le masticatory charge, lea e faʻavaveina ai le vave faʻaitiitia o le ponaivi o mea. E le gata i lea, o fale e aveeseina e tatau ona aveeseina i taimi uma mo le tausiga, ma e mafai ona faʻamautuina faʻatasi ma le fesoasoani o kulimi faapitoa.

Faʻavae fausaga

Faʻafeiloaʻi faʻasolosolo faʻalelei e sili atu le lelei ma tufatufaina lelei le taofiofi. O le mea e leaga ai, o lo latou faʻatulagaina e manaʻomia ai le i ai i totonu o le auvae o le atoatoa o le soifua maloloina ma le le o nifo, lea e le maua i taimi uma i le maʻisuka.

E le gata i lea, ina ia puipuia ai allergies ma le ula, e naʻo mea saogalemu uma lava e tatau ona faʻaaogaina -paʻu, zirconium dioxide ma meaʻai. O lenei mea e faʻapupulaina ai le tau o prosthetics.

O fea metotia e filifili ai

Afai na mafai ona e toe totogi le maʻisuka, ma e te manaʻo e faʻapipiʻi le pito sili ona faatuatuaina, o le mea sili lea e taulaʻi i le faʻaaogaina. Matou te fautua atu ia te oe e filifili fuafuaga mai tagata lauiloa lauiloa o le lalolagi o loʻo tuʻuina atu se tusi umi i luga oa latou oloa.

Afai o taulaina e taugata tele mo oe, pe e te le manaʻo foi e faia se taotoga, ona e gauai atu lea ile taofiga tumau. O ponaivi ma paleni faʻaonaponei e maua ai se fetaui talafeagai ma mea faʻalelei, aʻo mea e pei o le titanium poʻo le zirconia e umi ma saogalemu.

Afai o lau maʻisuka e faigata ona togafitia, pe oe manaʻo pea e teu i prosthetics, o mamanu vaʻavaʻai o se filifiliga lelei. E mafai ona faʻalelei atili la latou faʻaogaina e faʻaaoga ai kulimi faapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga