Auala e togafitia ai mu mai vai inu mo le maʻisuka

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela poʻo vailaʻau, o le mu e mafai ona tupu i le paʻu.

E faʻapefea ona togafitia se mumu i le maʻisuka? I mea uma, e pei ona e iloa, ma le umi o le faagasologa o le maʻi, o faafitauli ma le paʻu e amata ona aliali mai, manua ma, aemaise lava, e faʻamamaina le malosi.

E tele mea e mafai ona taʻitaʻia ai le mu. O ituaiga o le paʻu e mafai ona tupu i ni tikeri o le mamafa.

O le tikeri muamua o se tamai paʻu paʻu i vaega laiti. O faʻaʻailoga e faʻaalia i foliga o le mumu o le paʻu ma e oʻo atu ai i lagona tiga tiga.

Vaega o togafitiga o mu i le maʻisuka?

Afai o le mu e ulu i loloto i totonu o masini, o le a lona lua tikeri o le mamafa. O aʻafiaga o ia mumu e le gata o le mumu o le paʻu, ae o foliga foi o le paʻu ma se vai manino i totonu. I le avea ai o se tulafono, o ia afi e foliga mai o se taunuuga o le vevela i se mea vevela (vai inu, mo se faataitaiga) poʻo le fesoʻotaʻi ma vailaʻau. O le togafitiga o ia liona e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi faapitoa (pe afai o le ogaumu e sili atu i le tele o le alo o le tagata) e faʻaaoga ai sauniuniga faʻapitoa faʻapitoa.

O le tikeri lona tolu o mumu o se faʻaleagaga matuia o le paʻu, o se taunuuga e mafua ai ona aʻafia ai manuʻa e le gata o le fulufulu, ae o aʻafiaga foi.

Maʻa i le maʻisuka mafua ai se faʻalavelave matuia i le maʻi o le maʻi. Ona o le paʻu o le paʻu, o le maualuga o le kulukose o le toto e faʻatupulaʻia le mamafa. I lenei tulaga, o le soliga o le faiga o metabolic i le tino ua amata ona faia i se tauimasui. O le malosi o le maualuga o le mu, o le leaga foi lea o le faagasologa o metabolic process becomes.

Ina ia togafitia le mu i le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina e le gata o vailaʻau faʻapitoa mo le faʻamalolo vave, ae ia faʻamaonia foi le faʻaaogaina o vailaʻau oona. O togafitiga e tatau ona amata i se seti o fua faatatau e toe faʻafoʻi ai le maualuga o le kulukose o le toto.

I le taimi nei, o loʻo i ai le aofaʻiga o vaʻaia ma mea manogi faapitoa e faʻaaogaina mo mu. E tatau ona manatua i le mafaufau e faʻapea, mo se faʻasologa e mafai ona faʻaaogaina, e faʻaaogaina ai fualaʻau e leai ni gaʻo. O le gaʻo gaʻo e taofiofi ai le faʻamalologa (lea ua vave faʻaitiitia i le i ai o le maʻisuka maualuga) ma ua mafua ai le faʻavevesiina o le tafega o le ea, ma o se taunuuga o le a mafai ona tupu ai se maʻi anaerobic. O le filifiliga pito sili ona lelei ina ia mafai ai ona togafitia le mu i le maʻisuka o le faʻaaogaina o fualaau e faʻavae i le polyethylene glycol.

O a aʻafiaga o togafitiga a Traumeel S ma Mucosa?

Ina ia aveese le faʻaogaina o le faʻaleagaina o mea e tupu i le paʻu e afaina i le mu, e mafai ona e faʻaogaina ni fofo mo le tuiina o Traumeel S ma Mucosa composite.

Mucosa compositum o se fale faʻafomaʻi e mafai ona faʻatauina i ampoules mo tui poʻo le faʻaaogaina fafo.

O se vailaʻau faʻamalositino o loʻo i ai le tele o mea taua e aʻafia ai le tino o le tagata maʻi.

O mea autu o le vailaʻau o:

  • anti-inflammatoryha
  • toe faʻafouina
  • aʻafiaga.

E mafai ona faʻaaoga le mucose i le maualalo o le puipuiga, aua o le tuufaatasiga o vailaʻau e aofia ai na o mea toto. E le gata i lea, o le vailaau faʻasaina e leai se faʻamaʻi (e mafai ona tupu i se mea e ono tupu ona o le le faapalepale i soʻo se vaega e maʻi) ma o le a saogalemu mo le maʻisuka.

Traumeel C o se fualaau faasaina lea ei ai aafiaga nei:

  1. Aneti-inflammatory.
  2. Hemostatic.
  3. Analgesic.
  4. Faʻamatalaga.

E faʻamalieina ai le tiga ma le fulafula o masini mūmū, fesoasoani e faʻaleleia le leo o vaʻa toto ma capillaries, e faʻaitiitia ai lo latou mafai.

I le avea ai o se tulafono, ua faatonuina le Traumeel mo le faaleagaina o masini mumu, lea, i le mea muamua, e aofia ai le mu, manuʻa ma manuʻa. O le vailaau faʻasaina o loʻo aofia i totonu o le vaega o vailaau faleopathic ma e aofia ai na o vaega o fualaau toto.

Ina ia ausia le malosi o le togafitiga, e tatau ona faʻafefiloi mea o loʻo i totonu o le telefoni o le Traumeel C ma le Mucosa compositum. Taulimaina vaega o loʻo pagatia o le paʻu i le paluga. O le aʻafiaga o nei fualaau oona o le a fesoasoani i le faʻamalosi vave, faʻamalolo le afaina, ma faʻaitiitia ai foi le faʻaleagaina o le maʻi pipisi. Ina ia maua se taunuʻuga sili ona lelei, e tatau ona togafitia vaega e aafia e tusa ma le lua i le tolu taimi i le aso.

I se faaopoopoga, ia fesoasoani i le faʻaleagaina ma le faʻamalolo vave, pe afai e mafai, aua le faʻafefeina le mea mu i lavalava. O togafitiga faʻaleaganuʻu o togafitiga, faʻamalo o le sua poo le kulimi karu e masani ona faʻaaogaina. O le Celandine e aoga foi mo le maʻisuka ituaiga 2, lea eo mai faatasi ma mumu.

O i latou na latou faʻatuina i latou lava o ni tagata e sili ona lelei le faʻamalolo ma le faʻamalolo o manuʻa ma le aʻafiaga o le ita.

Opu ma mea e gaosi ai mumu

O mea faʻapitoa faʻapitoa, faʻaauau pe faʻaleleia mai mumu e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete.

O le faitioga autu mo le maʻisuka e tatau ona iai le saogalemu o le fualaau faasaina.

O fualaau sili ona aoga i aso nei e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka o:

  • toto Olazolä
  • Levomekol o suauu manogi
  • Panthenol aerosol.

O le tuufaatasiga o le fulufulu o le aerosol Olazol e aofia ai vaega e pei o le sami buckthorn moana, boric acid, benzocaine ma le chloramphenicol. O loʻo iai le vailaau faʻasaina ma se faʻamalositino faʻaleagaina faʻapitoa. O le pulupulu e faʻateleina le faʻamaloloina o manua, ma faʻapena foi ona faʻagesegeseina le faiga o le faʻataunuʻuina - o le tuʻuina atu o le polotini mai le paʻu. Ona o se mea e pei o le benzocaine, o se aafiaga mataga taua o le fualaau faasaina. O le togafitiga o le togafitiga e mafai ona maua ona o le maualuga o le faʻasalalau o mea uma o loʻo i luga. O le mea lea, o le faʻamalolo vave o manua, abrasions, mumu ma le faʻamamaina o le tiga i luga o le nofoaga o le faaleagaina o paʻu. E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i vaega o le paʻu i aso uma, e faʻaaoga ai se moli e oʻo i le fa taimi i le aso.

E mu ma faʻamalolo Panthenol aerosol. O le vailaʻau o se fulufulu paʻu. O le eletise autu autu o le dexpanthenol. O lona aafiaga e faʻaleleia e se vailaau o ausilali e pei o le allantoin, lea o se oloa maualalo ole oxidation o le uric acid ma le fuamini E.

Ona o le allantoin, o se anti-inflammatory, astringent, aʻafiaga faʻaleaganuʻu i le lotoifale. O fualaau faasaina e mafua ai le le lava o le panthenothenic acid ma fesoasoani e faaosofia ai le toe faʻaleleia o gaioiga. O le pipiʻi o le paʻu, o le Panthenol e vave ona faʻaogaina i totonu o masini ma liliu atu i le malosi o le vitamini B5, o le pule sili lea o metabolic metabolic processes in the body. O le faʻaaogaina fafo o se aerosol e mafai ona totogi mo le faateleina o le manaʻomia mo le panthenotenic acid i totonu o le paʻu o le paʻu. E masani ona faʻaaogaina le pamu e faʻateleina ai le faʻamaloloina o le mu i se tikeri maualalo.

O le hinu o Levomekol o se sauniuniga faafomaʻi faʻatasi ai ma ia mea gaosi:

  1. O le Dioxomethyltetrahydropyrimidine o se faʻafouina o mea e faʻaleleia.
  2. Chloramphenicol o se vailaʻau.

Levomekol o loʻo i ai se faʻamaʻaloga, anti-inflammatory ma antimicrobial. O le vaega o le methyluracil, o se vaega o le fualaau faasaina, e fesoasoani e faaosofia ai le fausia o fefesootai ma leukocytes. O le Interferon o loʻo i ai se aʻafiaga e le faʻamalosia ma antiviral, ma o le toto paʻepaʻe e puipuia ai le tino mai microbes pathogenic, ma puipuia ai le atinaʻe o le gangrene i le maʻisuka.

E faʻapefea ona tausia le paʻu o le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Togafitiga o mumu i le maʻisuka

Gangrene o le siama o le paʻu e mafua mai i se faʻalavelave faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

Gangrene i ona foliga vaaia e pei o mu pe a uma le togafitiga. O le tulaga lamatia o le mafuaʻaga o le toxins i le taimi o le gangrene oona i le toto ma faʻapena ai ona galue malosi i totoga taua:

O le atinaʻeina o le gangrene i le maʻisuka e masani lava ona tupu pe afai o le atinaʻeina o le "maʻisuka vae" e tupu, lea e mafai ona atiae mo le 2 mafuaaga:

  1. O se taunuuga o le gangrene siama, pe a faʻalavelave tele le tafe o le toto i totonu o tisipese o le pito i lalo.
  2. O siama e tupu i luga o vae e le o malolo mo se taimi umi, o se taunuuga o lenei reproduction anaerobic o siama, e mafua ai le gangrene.

Gangrene Treatment for Diabetes

O le togafitiga o le gangrene, faʻapea foi ma le togafitia o mumu pe a maeʻa le faʻamalositino, e manaʻomia le tausiga vave ma le fesoasoani a tagata tomai faapitoa.

Gangrene e mafai ona "mago" pe "susu".

O le mea lea, o le togafitiga o le gangrene ma le maʻisuka e tatau ona taulai atu e le gata i le inupia, ae ia faaleleia foi le galuega o le cardiovascular system.

  • O le gangrene susu e aafia ai tamatamai vae, lea o le a vave ona amata ese ese mai le tino maloloina o le tino. Faatasi ai ma lenei ituaiga o le faamai, e le o lamatia le tagata, o le mea lea, o le toesea e naʻo le faia mo mafuaaga lelei po o le puipuia o siama ina ia le susu le gangrene i le maʻisuka ma e le salalau le tino i le tino atoa.
  • O le gangrene mumu e matua ese lava mai le garyrene mago, ma o siama e vave tele ona tupu i totonu, aʻo afaina le manua. E tupu le fulafula, ma o le lanu o le paʻu e suia i le lanumoana uliuli. Togafitiga o lenei fomu e manaʻomia ai le faanatinatiina o le vae, talu ai ona o le i ai o le hydrogen sulfide i lalo o le paʻu e mafua ai le pala.

Ina ia faʻamaonia le faʻatinoga o le tino cardiovascular, o le tele o vailaʻau e faʻatonuina e le tagata maʻi ile tagata maʻi:

  • Glucose
  • Antibiotics
  • Fatu faʻamaʻi
  • Faʻamatalaga o le amotonic.

O le tino ua oti ua manaʻomia le aveese.

O le a le mea e tatau ona faia ina ia puipuia ai le gangrene mai le atiina ae?

  1. Mataitu le mama o le paʻu o vae,
  2. Faʻaaogā le massage e faʻaleleia ai le toto,
  3. Vaʻaia togafiti ma manuʻa i vae, e mafai ona mafua ai le toe faʻataʻitaʻiina o meaʻai ole microbic,
  4. Mataʻituina le kulūkose i le tino.

Tausia lou soifua maloloina ma mataʻituina lou paʻu!

O le a le mea e fai i le susunuina o vai inu: fesoasoani muamua, togafitiga

O le mu o se faʻalavelave matuia i le paʻu ma le tino. E ese le mumū: vevela, eletise, vailaʻau, faʻamalolo. O le tele o taimi, i le fale, e tupu ai le mu i vai inu. O le ogaoga o le faaleagaina o le tino i le taimi o le mu i le vai inu e faalagolago i lona tulaga.

E sili atu ona faigofie le fufuluina o ou lima i le vai inu, faʻafefe faʻafuasei le fufuluina o vai ua tunu. E sili atu le faigata ona maua le mu i luga o le mata, ua, vaega o le tauau ma sulu, ae i nei itu o le a oʻo atu le loloto o le liona i se taimi puupuu i le vevela.

O le mu o le vae (aemaise lava i le vaega o le vae), o tua e itiiti ifo le loloto, vave faʻamalolo. O le mu o foliga e lamatia ai le ola, talu ai o mea leaga e masani ona fesootaʻi ma le faaleagaina o mata, ooto, ma le manava.

Depth o le Faatau

E faʻapefea ona e iloa le loloto o le mu o se taunuuga o le vai inu, pe a manaʻomia ona e vaʻai i se fomaʻi ma o le fea tulaga e mafai ai ona e taulimaina oe lava? Ina ia faia lenei mea, filifili le tikeri o le mu ma le vaega o le faaleagaina.

  • A-tikeri: faʻaalia foliga o le mafiafia ma le fausiaina o se paʻu. O le faamalologa e tupu ona o laufanua faasao, pulu ma le epithelium
  • B-grade: sili atu ona ogaoga. A faʻamaligiina i le vai inu, susu mai le necrosis (noncrosis tissues), faʻamaʻi pipisi e leai ni mea e pipisi ai, pe a maeʻa ai le taula

Ma le 1 tikeri e mumu ma se fasi laumei laititi (1 tikeri - itiiti ifo ma le afa o le pama), e le manaʻomia se asiasiga i se fomaʻi, pe a manaʻomia. A oʻo mai le mu o le tikeri lona lua, aemaise lava i le faʻamaʻi ma le faateleina o le mumū, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi. Burns o le 3 ma le 4 tikeri e manaʻomia vave togafitiga ile falemaʻi.

O se vaega tele ma le loloto o le faaleagaina e mafai ona avea ma mea lamatia taufaamatau. O le faitioga o le faʻaalia o le maualuga o le mu o le 1-2-3a tikeri, e silia ma le 30% o le tino. Burns 3b ma le 4 tikeri e matautia e tusa lava pe aʻafia le sili atu ma le 10% o le eleele.

E mafai faʻapitoa ona fuafua le vaega o le paʻu paʻu?

E mafai ona e faʻaaogaina se tasi o metotia: o le faigofie o nei auala o le auala a Wallace (o le "tulafono o nina") ma le auala Glumov ("pulega o le pama").

  • Auala a Wallace: o le laufanua e tutusa ma le 1 po o le 2 nini (9% po o le 18% o le aofaiga atoa o le tino): 9% - taitasi lima, ulu, 18% - i luma ma tua o le tino, vae taitasi. E na o le 1% o le tino ua tofia i le taula.
  • Auala a Glumov: o le vaega o le pama e tutusa ma le 1% o le tino.

Le mea e le mafai ona faia:

  • E le mafai ona e faʻaaogaina vave se mea e misi ai le mumu, e tatau ona muamua faʻamalo le paʻu
  • Aua le lubricate le paʻu:
    • faʻafeusuaiga - iodine, zelenka, ava malosi, urine, vinika, aniani, fomaʻi tipitimu ma isi "faʻamaʻi" fautuaga mai tusi i togafitiga e ese mai ai, talu ai o mea faʻaleagaina o le a faʻaleagaina atili ai le paʻu
    • o suauʻu e tapunia ai pores (o le suauu buckthorn e lelei i na o le faʻamalologa, ae le o le taimi lava e uma ai le mu)
  • Faiga faʻafiafia - e mafai ona faigofie ona e afaina
  • E faʻapefea ona fai ma lavalava:
    • afai e le pipii i le paʻu, ia vave aveese
    • afai e pipii, e le tatau ona vavaeeseina, ae vaʻaia lelei le manua.
  • Faatasi ai ma se vevela vevela, e tatau ona fufulu le manua ile vai mama, ae le o le citric acid poo le susu. O na amioga le talafeagai i le taimi o le mu i se afi poʻo se vai inu e oʻo atu ai i le vevela ma le umi o le faʻamalolo, talu ai e manaʻomia le acid citric mo le mu i le alkali, ma le soda mo le mu i le suka.
  • E oʻo lava i afi mumū e le mafai ona lūlūina i le kirimi kiripulu, kefir, yogurt - e ono mafai ona tupu se faʻamaʻi. O le gaosiga o meaʻai susu e sili atu ona afaina ai le paʻu o le paʻu, aemaise lava o le aso nei o loʻo iai ni meaʻai faaopoopo.

O le a le mea e fai pe a mu i le fagu vai i le mea muamua:

  • Taofi le gaioiga o le maualuga o le vevela (o se mu i le vai vevela e mafai ona tupu i se faalavelave faʻafuaseʻi), aveese lavalava pe a oʻo i ai le vai inu
  • Faʻafesoʻotaʻi le paʻu vave: faʻaauau pea mea leaga faʻaleaga faʻaleagaina pe a uma le faʻamutaina o le vai vevela. O mea vevela e vevela e faʻaleagaina ai le soifua maloloina, o lona uiga o le manava i lenei tulaga e matua tatau lava. Ina ia faia lenei mea, o se vaalele o le vai malulu, o le a faia e le aisa. O le umi o le mea na tupu o le 10-15 minute.
  • Faʻatasi ma le tikeri 1 liona, o le fofo aupito sili mo mumu o le Panthenol (faʻamaumauga o Bepanten, Dexpanthenol, Pantoderm, ma isi). E tatau ona sosolo i luga o le laufanua atoa ma tuʻu ai seia maeʻa.Afai e te faʻaaoga Panthenol i le 2-3 2-3 minute pe a uma ona e mu, e faʻamalolo vave le paʻu.

  • Faatasi ai ma le mu o le 2 tikeri ma luga, e tatau ona e vavae ese ma le faaeteete lavalava, faʻaaoga se ofu talafeagai. Afai e mu le tagata, e le faʻaaogaina le laei, ae faʻafefiloi ma Vaseline.
  • I le tulaga o le mu o se vaega tele ma le loloto, afai e mafai, e tatau ona e folasia se mea faʻapitoa, mafanafana (afifi ma inu i le lauti mafanafana), faatulaga se tele o vai inu.

O isi togafitiga mo le susunuina o vai inu e faaauau pea i lona lava fale poo le falemaʻi (faalagolago i le mamafa).

O lea la, pe faapefea ona togafitia se paʻu i le fale?

O le togafitiga o le susunuina o le eleele ma le fesoasoani o laei ma vailaau e taʻua o togafitiga tapuni. O lenei metotia e aoga mo gaioiga tutoʻatasi.

I le tulaga o le tikeri muamua tikeri, e faʻaaogaina se laei ma se vailaʻau. O le suauu sili ona lelei mo mu o Bepanten. E lava le faʻaaoga i se tasi taimi, faʻaaoga se fusi mo le 4-5 aso. E le mafai ona suia le laei i le taimi lenei, o le paʻu o le a na ona maua se taimi e faʻamalolo ai.

Faatasi ai ma le mu o le 2 tikeri, o le togafitiga muamua e faia e se fomaʻi, ona tutoatasi lea. O le fomai o le a taofia le faletaele i luga o le vevela ma taʻu atu ia te oe pe faapefea ona togafitia le paʻu ua afaina. O le faletaele o le ogaumu susunuina e aunoa ma le falemai e faia i le toilalo o se tamai vaega ma e aunoa ma ni faailo o le teʻi. O taualumaga e aofia ai laasaga nei:

  • tiga tiga
  • togafitiga o le paʻu faʻasaga i le vevela ma se visepisi
  • aveeseina o le epithelium exfoliated, palapala, lavalava
  • tipi ma le gaogao o lapisi lapoa, e le aveeseina le tapuni o le vevela, talu ai ona o se ituaiga manu puipuia i lalo ifo
  • faʻaaogāina o se suauu o loʻo faʻaofuina i se kulimi faʻamalosi (levosulfamethacaine, streptomycin ma isi).

I le fale, o suiga o laei e sui tasi i le 2-3 aso seia maeʻa le paʻu.

Taulimaina o ogaoga mu

Togafitiga o mumu o le 3-4 tikeri e naʻo totonu o le falemai e faia. I le faʻatagaina, e faʻamalosia ai le faʻamalosia o togafitiga. E susunuina pe tapuni mumu. O se auala tatala e manaʻomia tele lava mo mumu i mata, neck ma le perineum. 3-4 taimi i le aso, e lūlūina paʻu ua afaina i le suauu e iai se visepisi poʻo se mea e gaosi ai le suauʻu.

O taumafaiga uma e faʻatatau i le faʻavave o le teenaina o le tino maliu, o le fausia o se paʻu matutu, o le puipuia o le purulent-inflammatory processes, ma le aveesea o mea oona mai le tino. E le gata i lea, faatasi ai ma mumu o le 3b ma le 4 tikeri, e faia togafitiga faʻapitoa, e aofia ai le faʻasalaga o le nofoaga o le necrosis, tapuni o le faaletonu ma le paʻu paʻu.

Togafitiga o mumu i togafitiga faʻa-aganuʻu

E le o tagata uma e maua togafitiga taugata. I ia tulaga, o se togafitiga lelei a tagata mo mumu i vai inu e aoga.

O isi metotia o togafitiga e talafeagai mo na o le faʻamalo muamua, ona o le togafitiga a le tagata lava ia i le lua-tikeri e mumu i faʻalavelave o le a oʻo atu ai i se maʻi le mautonu.

O togafitiga sili ona mālū ma sili ona lelei, aemaise lava pe a mu le tamaititi i le vai inu: palukiniki, paluga kuka, aloe, meli, kapisi, lanu moa mata. Auala e faʻaaoga ai:

  • pamu paula na ona tuu i luga o le mea mu
  • raw potatoes, meli: faʻafefe, faaopoopo le 1 sipuniti o le meli i le 100 kalama o pateta ua kuka, faʻafefiloi. Tuu le faʻafefiloi i le susu, faʻapipiʻi se mea i le vaega mumū o le paʻu, afifiina i se fusi, tuʻu ai mo le 2 itula, toe fai 2-3 taimi i le aso
  • Aloe: tipi ese le pito i luga mai le aloe pe faʻapipiʻi foi, faapipii i le paʻu ma se fusi, faʻaoga 2 taimi i le aso
  • kapisi, fuamoa paʻepaʻe: tipi le kapeti, faʻafefiloi ma lanu moa mata, faʻaaoga i le paʻu paʻu.

Auala e manaʻomia ai sauniuniga umi:

  • Veronica officinalis: sasaa le 20 kalama o vai inu, ia tumau pea seia lelei, togafitia le nofoaga mu
  • alalaʻau totoa: 2 sipuni faʻatoʻa sasaa se ipu vai inu, tuʻu e faʻamafanafana, faʻaaoga e pei o ni meaʻai
  • lanu meamata, lauti uliuli: toso malosi le lauti, mālūlū i le vevela o le 13-15 tikeri, faʻaaoga e pei o ni mea mo le 10-12 aso.

O le a se isi mea e mafai ona e susunuina i se mumu pe afai e leai ni vailaau faʻamaʻi e lata mai? O suauʻu ua gaosia e le tagata lava ia, lea o nisi taimi e gaoioi sili atu le lelei nai lo se fale talavai.

  • O lea la, e tatau ona e ave le 100 kalama o resine, beeswax ma le pailani, kuka mea uma ma malulu. O le a faʻaalia se suauu faavavega lea e faʻamamaina ai i le na o le 3-4 taimi o lona faʻaaogaina.
  • O le isi vaifofo lelei o le suauu o le comfrey (o isi igoa o suauʻu susu, ponaivi). Ina ia saunia le suāuʻu, e tatau ona e lafoaia le aʻa fou o le paʻu i totonu o se mea e teu ai meaʻai, faaopoopo le sulfur, rosin, suauu palafusi e le matala. Suauʻu uma vaega, ao faʻamafanafana e faʻaopopo le polotini o se moa mata, faʻafefiloi. A maeʻa faʻamafanafanaga, faaopoopo le suauu o le tolauapiga.

Faʻalogo! Comfrey lava ia o le oona, o lea e le mafai ona e aveina i totonu e aunoa ma le vaavaaiga a se fomaʻi.

Fuʻa faʻamaʻi

Afai o le vai inu ua afaina ai se tagata mo se taimi umi ma ua faaleagaina ai se vaega tele o le paʻu, o se faʻalavelave matautia e mafai ona tupu - o se maʻi mu. O le auala lenei e tali atu ai le tino i aafiaga matautia o le maualuga o le vevela. O le maʻi faʻamaʻi e 4 vaega:

  • Fuʻu le afi: e oʻo atu i le 3 aso. I lenei tulaga, o le vai-electrolyte ma le acid-base paleni o le tino ua suia, o le gaioiga galuega e matua faaleagaina
  • O le gasegase mu mumu: e oʻo atu i le 2 vaiaso e mafua mai i le faʻamautuina o le toto ma le gaioiga ma le amataina o le soona inu o toxins mai le vevela. Afai e leʻi toe faʻafoʻiina e gaʻo a latou galuega (e tupu lenei mea i ogaoga mu), o le a le tupu le faʻafitauli
  • Septicotoxemia: o lenei laasaga e tupu i le mu o le tikeri 3a ma luga, e faʻatasi ma le vaitaimi o le amataina o le faʻamamaina o manua. E masani ona matauina le gasegase ma le le atoatoa o le gaioiga o gaioiga eseese: o foliga mai o le maʻi suka i totonu o le ipu o le intestinal, pneumonia. O le mafuaʻaga iinei e le o ni microbes, ae o poloka o vaʻa laiti ona o le faʻamaʻi pipisi
  • Faʻalelei: o le faʻasalaga mulimuli o se maʻi mu, e faʻaauauina seia maeʻa toe faʻaleleia.

I le taimi nei, o suʻamuʻu laiti e togafitia e fomai tipitipi ma traumatologists, ae o ogaumu vevela e togafitia i totonu o ogaumu afi.

O le ea vevela i luga o le ea e faigofie ona faia i le sauna.

Ua iloa e tagata uma o se asiasiga talafeagai i le sauna e le afaina i le soifua maloloina ma e iai foi sona aafiaga lelei i le cardiovascular and immune system. Ae ui i lea, o faasalalauga ma faiga masani mo le malolo i totonu o le sauna faatasi ai ma le ava malosi o nisi taimi e oo atu ai i taunuuga matautia. Talosaga masani o lapataiga pe a asiasi atu e tuua ai le toatele o tagata alolofa (tagai i le bath, sauna - mo ma le tetee).

I Finelani, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o maliu mai le vevela i totonu o se sauna poʻo aʻafiaga o mumu ua tusia i tausaga uma. O i latou ia o alii e mafatia i le ava malosi. O le taitaia o le 30-60 minute i se tulaga o le inupia i totonu o se sauna ua mafua ona o le loloto o le mu ma le oti. E masani lava, o le sau i le sauna ma uo, avā, alii e tumau ai i totonu, ma afai e naʻo latou, atonu latou te le iloa ma i lenei tulaga e faʻaalia i le umi o le faʻaalia i le vevela vevela. I lenei tulaga, o le faʻaleagaina e afaina i vaega uma o le paʻu, ma faʻaleagaina le tino.

O le a le mea e tupu i le inupia + inu vevela vevela:

  • faʻamaʻavaʻaina, faʻapupulaina o le afaina e mafua ai le faateleina o le fatu ma le faateleina o platelet i totonu o le toto, lea e faateleina ai le lamatiaga o le arrhythmia ma isi maʻi cardiovascular
  • O le toto vevela e faʻaleleia ai le vevela o le paʻu ma le tino, ma mafua ai le faʻalauiloaina o le erythema, lea e suia i ni nai aso e ala i le mumu o le tino, mea uma o le paʻu ma e oʻo lava i le loloto o masini.

O le malūlū, o le vevela tele, o le thrombocytosis, o le maualalo o le toto, o le gasegase ma le malosi o le tino e fesoasoani i le atinaʻeina o mu i se taimi puupuu. Ma o le ava malosi e faʻamalo ai le maʻi, ma le paʻu o le toto, ma le faʻavevesi, o le a faʻalavelaveina ai le paʻu o le paʻu ma faʻapogai ai le manava tele o le paʻu, aemaise o ona pito i luga.

Pe a ulufale se tagata maʻi i le falemaʻi ma le mumu mai le vevela vevela o le sauna, o le mamafa o lona tulaga e mafai ona faʻaititia, ona o fafo e pei o le erythema malu. O vailaʻau tipitipi (e aunoa ma le feagai ma na manuʻa) e mafai ona manatu faatauvaa i le lamatiaga o le mu i le soifua o le tagata maʻi.

E tusa lava pe iai se laumei laʻititi laʻitiiti, o lenei tulaga e mafua ai le le atoatoa ma le maualuga o le tino ona o se tuufaatasiga o le faaleagaina o le tino ma mea loloto. Faʻaeteete e aua le inuina ava malosi ao togafitiga lelei i le sauna!

Paʻu manuʻa mo le maʻisuka

Ulu o le matagaluega mu
Ryazan Regional Clinical Hospital,
fomaʻi togafiti

E iai faʻamaoniga e feutagai ma se tagata poto faapitoa

Faatasi ai ma le mumū o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e suia suiga o le metabolism, lea e aʻafia ai le togafitiga. I le mu, ua iloa ai o le maualuga o le toto toto e faateleina i le tala o le faateleina o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. Ma o le afaina o le suka, i le itu, e matua aʻafia ai le ala o le maʻisuka, talu mai le metabolism o gaʻo, pulu, gaʻo e aʻafia ai le gaosia o gaosiga ma / poʻo le faʻaaogaina o suiga o le inisalini.

E iai faʻamaoniga e feutagai ma se tagata poto faapitoa

O ia faaiuga e faʻamaonia e ala i togafitiga o tagata mamaʻi i le Ryazan Regional Hospital Clinical Hospital. I le vaitau mai le 2006 i le 2010, e 33 tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ma o le tikeri 3 ma le 4 na mumu i le falemaʻi i totonu o le matagaluega mumu o le RCCH, o le averesi o le vaimatua e 4% o le tino. O togafitiga faʻapitoa e aunoa ma le faʻamaonia saʻo o le hyperglycemia na maua e le 12 tagata gasegase, i le taimi lava na latou taunuu atu ai i le falemai, o le gaosia o le autografts na matauina na o le 2 oi latou. E sili atu ona maua i totonu o le 16 tagata gasegase oe na filifilia ma le faaeteete togafitiga hypoglycemic ma vailaʻau vailaʻau.

O nei taunuuga na fesoasoani i le atinaʻeina o faaiuga nei: mo le faʻamālōlōina o manua ogaumu i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e tatau ona faia togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka i se tulaga o taui. E tatau ona e lafoaʻia le "togafitiga faʻaleaganuʻu faʻaleaganuʻu" - kulimi Vishnevsky, suauʻu Levomycetin, talu ai ona o le faʻaaogaina e fesoasoani i le fausia o se mea lapoʻa e faʻaititia ai le aeration (fesuiaiga o le ea faalenatura o le tino), lea e aʻafia ai le faʻamalolo o le mu i lenei mataupu. E tatau ona faʻaaogaina le ointments e faʻavae i le polyethylene glycol.
O se aʻafiaga leaga i faʻamaʻi faʻamaʻi i tagata mamai o loʻo i ai le maʻisuka o loʻo i ai le faʻaitiitia o le lagona lelei i le tiga i nai mumu mu. Ona o lea mea, o le a mulimuli ane sailia e le ua aafia se fesoasoani agavaa, o le tulaga ua faateteleina i le mea moni e faapea o nei tagata gasegase ua vave ona faatupuina ni faafitauli matautia. O faʻamaʻi pipisi i tagata mamai e maua i le maʻisuka, i le isi itu, e masani ona faaosofia le fesuiaiga o le lafoaʻi o le maʻi o le maʻisuka i le ogaoga, faigata le faʻamalosi togafitiga. Ua tapunia le liʻo. I le foliga mai o se manua mumu i tagata mamai, e maualuga le maualuga o le toto suka, lea e faʻapupulaina ai le loloto o le mumū mumū ma e masani ona oʻo atu ai i le fausiaina o ulugalii masani.
Ae ui i lea, o le vave ona maua i tagata tomai faapitoa, o le togafitiga lelei o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faasaʻoina o le hyperglycemia e mafai ona faʻamalosia ai le faʻamālōlōina o manua o le vevela ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oʻo mai o faʻafitauli.

Fesili: mu i le maʻisuka.

O le 'upega tafaʻilagi na o faʻamatalaga faʻamatalaga mo faʻamoemoega faʻamatalaga. O suʻesuʻega ma togafitiga o faʻamaʻi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O vailaʻau uma e faʻasaina. O faʻatalanoaga faapitoa e manaʻomia!

3 aso talu ai sa ou sasaaina ai le vai inu. Na ou susunuina loʻu vae, o se manava laitiiti (i nei nofoaga sa i ai sina lanu mumu ma itiiti le tiga), ae i le vaega o le bikini sa i ai se pusa na vave ona alu ifo (solo i lavalava) i totonu o le 2 minute talu ona mumu.I le taimi nei, o le manua e 5 cm le umi ma le 2.5 lautele. Ua fai mai le fomai e lelei mea uma, e tatau ona faaauau pea le togafitiga, e leai se mea e manaʻomia ai ofu, ae o le manua e mumu i aso uma, e afaina, pe ae toe faʻatumu na fai mai le fomaʻi o le manua e faʻamalolo tele.
Ou te popole lava, fesoasoani pe a saʻo le fomaʻi, pe i ai se mafuaaga e popole ai.

O le mea e leaga ai, ma le maʻisuka, o manua uma e faʻamalolo lelei, aemaise lava le mu. Taumafai e faʻasaga i le vaega ua afaina i lavalava e sili atu nai lo le mafai. O le maualuga o le mu e mafai ona togafitia i se vaifofo o Traumeel C ma Mucosa compositum (o mea o loʻo i totonu o fualaau oona taitasi e mafai ona faʻafefiloi i se tasi o tui, ma faʻaaoga le vaifofo i le vaega e aafia i le 2-3 taimi i le aso), o nei fualaau oona e fesoasoani e faʻamalolo ai le tiga ma o le a fesoasoani i le vave faʻamalolo o le vevela.

Faʻaiʻuga o vae i le maʻisuka

I le maʻisuka malosi, i lalo o le faatosinaga a suiga faʻapitoa i faiga faʻapitoa, o le tele o faʻafitauli e tupu e aafia ai galuega a le tino i totonu.

Toeitiiti lava afaina uma totoga, e aofia ai le paʻu.

Stains, maʻi o le tino, vaega o loʻo paʻu o le paʻu o se faʻaaliga faifaipea o le faʻamaʻi i le maʻisuka.

Faʻaiʻuga o manua o le paʻu

O le faʻaleagaina o le gaosiga o le gaʻo, o le uiga o le maʻisuka, o le mafuaʻaga lea o le faʻateleina o le inisalini i le tino pe, faatasi ai ma le leai o se hormone, o le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto. O le tele o inisalini poʻo le kulukose e mafua ai le le paleni o le tino o gasegase ma le faʻavaega o suiga i vailaʻau epithelial. O le faaputuputu i totonu o sela o oloa faʻaleaga mea e faʻaleagaina ai mea e faʻaleagaina ai le folasia o lauulu.

O le maualuga o le suka i le mea e afaina ai le aafia o le toto ma le gaioiga o aʻafoaga o loʻo i totonu o le paʻu. O lenei mea e mafua ai le faaitiitia o le lagona o le tino, o le faateleina o le uiga o le faaleagaina o vae. E le gata i lea, ona o le faamaʻi, o le puipuiga a le tino ua faʻavaivaia ma ua faʻavaivai le galuega o le faʻafouina o le tino.

O se taunuuga, o le maʻisuka e le o vave ona matauina manua e aliali mai i luga o le tino, ona o le maualalo o le vevela o le tino, o manuʻa e le o malolo mo se taimi umi, ma ona o le vaivai o le puipuiga, o siama mai siama ole tino e aofia i le ata tele.

O le mea lea, o mafuaʻaga o siama o le paʻu i le maʻisuka e mafai ona mafua i:

  • maualuga le kulukose maualuga
  • maualuga maualuga o le inisalini (faʻasaina insulin),
  • solia o le toto i totonu o vae,
  • faaitiitia le puipuiga,
  • faʻaleagaina o le tino (neuropathy),
  • se tali atu i le inisalini ma le suka-lowering drugs,
  • fungal ma faʻamaʻi pipisi.

E i ai le tele o mea e ono faʻaosofia ai le atinaʻeina o togafitiga:

  1. Mafuaaga Obese tagata e faigata ona iloa faʻaleagaina le tino. E le gata i lea, o nei masini e afu ai ma paʻu lapopoa, e faʻapupulaina ai, e oʻo atu ai i foliga vaaia o se mea vevela, mea manogi, tagata valaʻau ma faʻamalosia ai le pisia o siama.
  2. Nicotine ma le ava malosi. O amioga le lelei e faateleina ai le faʻamamaina o le paʻu ma saofagā i vasoconstriction, lea e le afaina ai le toto.
  3. Tuʻu vavae vavalalata ma lē lelei. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaalia mai o le au faila ma le faʻafefe.
  4. Le lava le tausiga o le paʻu. O le iʻuga, o loʻo paʻu le paʻu, o loʻo faʻamalosia ma o loʻo iai ni tafe.
  5. Tuai. O suiga o tausaga e mafua ai le faʻaitiitia o le paʻu ma le faʻamamaina o le paʻu, aemaise lava i vae, uʻu ma le perineum.

Taumafai i manua o le tagata lava ia i le i ai o le maʻisuka e fesoasoani i le alualu i luma o maʻi paʻu ma faʻafitauli.

Laʻau mumu i le diamatic dermatopathy

E ese mai i le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le televave o le vai, o le toto i le tino ma mea e faalavelaveina ma o faailoga o le galala.

O le iʻuga, o le tulaga o le paʻu e sui, o le a faʻafefeteina, o loʻo i luga o vae vaevaega, o le paʻu e mamago ma faʻavaivaia, o loʻo osofaia i luga ole mulivae. O le suamalie ma le paʻu e tupu, e amata ona paʻu le lauulu.

E suia le paʻu i le lanu: e mafai ona mataʻituina le lanu enaena po o le samasama. Ona o capillaries ua afaina, ua aliali mai ai le susulu (diabetic rubeosis) i luga o alafau, lea e masani ona vaaia i tamaiti e maua i le maʻisuka.

O pathologies o le paʻu e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  • vailaau - e tulaʻi mai i le talaaga o le togafitiga o le inisalini ma le faʻaaogaina o le suka (low allergic dermatosis, urticaria, lipodystrophy post-injection, eczema),
  • uluaʻi - faʻamaʻi na faʻapupulaina ona o le angiopathy ma le faʻafitauli o le tino (xanthomatosis, lipoid necrobiosis, suauu diabetic, dermatopathy o le maʻisuka),
  • lona lua - faʻamaʻi pipisi ma siama e aʻafia ai le tala o le maʻi o le endocrine.

Le togafitiga o le paʻu o le paʻu e faigata ona o le faʻaitiitia o le fua faatatau o le toe faʻafouina o masini mūmū, o le mea lea, e faʻaauau pea mo se taimi umi, faatasi ai ma le toe faʻafoʻi masani.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka umi, faʻapipiʻi angiopathy. O se faʻamaoniga o le maʻi o le dermopathy o le maʻisuka (tagai i le ata), lea e masani ona afaina ai tagata matutua ma matutua.

O le faailoga autu o le lanu enaena, e ufiufi i sikula, e leai se tiga ma e le o le vevela, e aliali mai i luga o itu uma e lua ma o ese mai le motu pe a mavae ni nai tausaga.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Afai e le umi le maʻisuka, ona oʻo mai ai lea o foliga mai o le taamilosaga lapotopoto ma se otootoga manino o se faailoga lea o erythema. O ia ituaiga liona e tele, e masani lava ona i luga o le tino ma e o mai faatasi ma sina lagona o le tingling. E maeʻa le tino pe a mavae ni nai aso e aunoa ma se togafitiga.

O le maʻisuka o le Obese e faʻavaeina ai se faʻalavelave e pei o le acanthosis uli (tagaʻi i le ata). O le lanu o Brown e aliali mai i totonu o le pito ma le ua.

I luga o le nofoaga ua faaleagaina, o le paʻu o le paʻu o le paʻu i le paʻi, ma se paʻu manino.

Mulimuli ane, o se lanu uliuli e fausia mai le pito. O le faʻamaʻi masani e masani ona pala ma e le pine ae pasia, ae o se faʻalavelave leaga o togafitiga e tupu foi.

O le pogisa e tasi e mafai ona tupu i luga o sooga o tamatamailima. O faʻasalaga e pei o le paʻu e tupu ona o le tele o inisalini i le tino, lea e tupu i le faʻamalosia o le inisalini.

Faʻaaliga o le lipoid necrobiosis

Lipoid necrobiosis - o le a lea? O le maʻi lea o le paʻu i vae, e afua mai i le le lava o le inisalini. O le faʻamaʻi e tele lava ina matauina i fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

Muamua, o lanu mumu e aliali mai i luga o vae (vaai i le ata), e luga aʻe i luga o le paʻu, ona latou tuputupu aʻe lea ma liliu atu i ni mea e le atoatoa.

O se lanu enaena lanu enaena e fai i le ogatotonu, i luga o le laupepa o se ulutala tiga i luga o le taimi.

O togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi e aofia ai tofiga nei:

  • fualaau faasaina mo le toe faaleleia o le toto (Aevit, Curantil, Trental),
  • togafitiga o le palapala ile Fluorocort, Dimexide, Troxevasin,
  • inisalini faʻataʻitaʻiga i totonu o le maʻi o le ulutala ma le heparin,
  • fualaau faʻasaina e faʻamaonia ai le gataifale lipid (Lipostabil, Clofibrate),
  • laser therapy
  • phonophoresis ma le hydrocortisone.

I tulaga faigata, e faʻaaogaina le taotoga palasitino.

Ituaiga rashes

O le isi ituaiga o mea e faaleagaina ai le maʻisuka i le maʻisuka o le foliga mai o le vevela i gauga o le paʻu. E masani lava, o togafitiga e tupu i totonu o le lima tausaga talu ona atiaʻe le maʻisuka ma e sili atu ona taatele i tamaitai.

I luga o le au, o le manava po o le uʻu, o loʻo iai ni togitogi mafiafia poʻo le mumu. O pito e fusia ai le taimi, o le vaega ua afaina o le paʻu ua mumu ma ua lilofia i vavae. I le po, e faʻateleina le malosi.

I luga o vae poʻo tamatamailima o pito i luga ma pito i lalo, e mafai e fuluʻi maʻisuka ona fauina, oʻo atu i le tele o senitimita.

Le lanu o le siama i luga o le nofoaga o le faaleagaina e le suia, e mafai ona o gatasi ma le suamalie po o le tingling, pe ono le mafua ai le le mautonu. O le paʻu o loʻo i ai se vai malulu poʻo manino e le o aofia ai le microflora pathogenic. A maeʻa le tolu i le fa vaiaso, e mou atu le moli e aunoa ma le tuʻuina o ni maʻila.

Paʻu o le paʻu pisia

Stains e aliali mai i maʻisuka matutua i le ogaoga, i le va o tamatamailima, i laʻau o le paʻu ma i totonu o le potu e mafai ona avea ma faailoga o candidomycosis.

O le paʻu ua liu mumu, vavave ma le tafia o loʻo i ai i luga o se uila ma se lanu lanumumu mumu.

O vaega lata ane o le paʻu e mafai ona ufiufi i paʻu laiti. O nei mea uma eo mai faatasi ma le vevela malosi.

Ina ia faʻamaonia le siama, o le suʻesuʻeina o meaola e uiga i le vailaau oona e ave i luga o le palapala.

O togafitiga e aofia ai le togafitiga o le physiotherapy ma le aveina o le fluconazole poo le itraconazole. Mo le faʻaaogaina fafo, Clotrimazole, Exoderil poʻo Lamisil ua faʻatulaga.

I le faaopoopo atu i le candidiasis e tetee atu i le maʻisuka, o faʻamaʻi pipisi nei e masani lava ona maua ai:

  • furunculosis,
  • felon,
  • erysipelas,
  • diabetic foot ulcer,
  • pyoderma.

O vailaau antibacterial e faʻaaogaina i le togafitia o faʻamaʻi, ae o maʻi patipati e faigata ma e manaʻomia togafitiga umi. O faʻamaʻi pipisi o le tino e faigata ona togafitia ma faʻafaigofie ona lelei le totogi mo maualuga maualuga o kulukose.

I nofoaga faaleagaina, e amata ona faʻapipiʻi se mea e galue i luga o le inisalini, faʻaleagaina ai le hormone. E le gata i lea, o le tino e taumafai e aveese faʻamaʻi ma le mumū ma aofia ai se puipuiga, lea e oʻo atu ai i le sili atu le faʻaitiitia o puipuiga.

O le mea lea, ina ia faatelevaveina le taunuuga, o le maʻisuka ua faateleina le tui o le inisalini, o fualaau faasaina e faamalosia ai le puipuiga a le tino, ma i tulaga faigata, togafitiga mo taotoga.

O le tausisia o togafitiga puipuia o le a fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi ma faʻamalo le ala o le faʻamaʻi:

  • puipuia le paʻu mai ogaumu, abrasions, magia ma manuʻa,
  • siakiina e le aunoa le paʻu ma, afai ua afaina, togafitia i se tui,
  • ia filifili lelei, seevae talafeagai, aloese mai le fausia o sana,
  • Tausia o le tausiga o paʻu, aua nei faʻaaogaina mea faʻamalosi, solo palapala, aua nei faʻaoga fasimoli,
  • faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo le tumama e tatau ona faia i taimi taʻitasi ma le vaivai ma le le fiafia,
  • faʻaaogā faʻamalosi ma faʻamamaina vali mo le tausiga o paʻu.

Ata vitio i faʻamaʻi paʻu i le maʻisuka:

I le mauaina o se nofoaga fefete poʻo se manua o se tele taua, e le tatau ona e taumafai e togafitia le faʻaleagaina o oe lava. I lenei tulaga, e tatau ona e asiasi faʻanatinati i se fomaʻi ma puipuia ai le leaga.

Le faagasologa o faʻamaʻi manuʻa i le maʻisuka

I tagata e maua i le maʻisuka, ona o le faʻavaivaia o le puipuiga a le tino, o le tetee atu i faʻamaʻi pipisi ma pustular faʻamaʻi ua faʻaitiitia. I lenei itu, o le faʻamalologa saʻo ma le vave o manuʻa i le maʻisuka e taua tele. I le leai o se toe fetuutuunaiga talafeagai ma le faifaipea o le taufaasese o faiga faʻavae, o toto toto, e aofia ai vaʻa o vae, e aʻafia. O se taunuuga o lenei mea, o lo latou toto e sili atu ona ogaoga ma o se mea e tupu i le atinaʻeina o maʻi eseese, gasegase pustular, gangrene e tulai mai.

O lenei ituaiga faʻamaʻi e ogaoga le tumau. I le avea ai o se tulafono, o le maʻi suka e foliga mai ona o le ogaoga o le faaletonu o le gaʻo ma gaʻo gaʻo. I le iai o lenei fomaʻi, o le togafitiga talafeagai e taua tele. A leai, o le kulūkose i le toto o le tagata maʻi e mafai ona faʻatupulaia tele, lea, i le itu, e oʻo atu ai i faʻafitauli eseese.

E le gata i lea, e fautuaina e le au atamamai le gauai atu i manuʻa i le maʻisuka.

Mafuaaga o Manua

O le tiga o le tiga o le maʻi e masani lava ona fesootai ma le mafutaga ma le tuufaatasiga o le maʻi o le maʻisuka ma le neuropathy. Faʻaleagaina o vaʻa toto, aemaise lava i mea laiti, e oʻo atu ai i le mea moni e faʻalavelaveina le gaosiga o le carbohydrate ma se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faapea foi ma le polotini ma le gaʻo gaʻo. O faʻasolosolo o le okesene o loʻo faʻaitiitia, ma o le tafe toto i tamai ma vaʻa tetele e faʻalavelaveina. I lenei tulaga, e afaina ai neura, aemaise o pito pito i lalo.

O le iʻuga, o le paʻu vevela, o le faʻaitiitia o le tauvaga ma le faʻavaveina o le tino. O le maʻisuka e mafai ona masani ona atiina ae ni gaioiga e le masani ai, faʻamaʻi pustular, maʻi o le gaʻo (masani i luga o vae). O lenei mea o se faafitauli ogaoga, aua e oʻo lava i sina mea e le mafai ona maua i le paʻu o le faitotoa lea i le faʻamaʻi. O nei manua e faigata ona togafitia, faʻamalolo mo se taimi umi lava ma e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻamago pe susu susu. Mo tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi ogaoga, o le kulukose maualuga ma le faʻavaivaia o le puipuiga a le tino o le faʻamaloloina o nai paʻu laiti. Talu ai ona o taunuuga ogaoga o le gangrene, i uluai faailoga o le paʻu o le paʻu, e tatau ona e sailia vave se fesoasoani faafomaʻi mai se fomaʻi.

Faʻafitauli faʻafitauli

Mo le tausiga o le paʻu, o le maʻisuka e tatau ona i ai i taimi uma ia lavalava faigofie faapena:

  • fusi faʻamaʻi
  • swabs faapitoa
  • vailaʻau faʻasaina (furatsilin),
  • o lona uiga mo le faʻaleleia o paʻu paʻu (o suauʻu kulimi),
  • uu ma vailaʻau.

Ina ia taofia le tupu mai o manuʻa, puru ma meaʻai i luga o vae, aua e te savali e leai ni seevae pe tatala ni seevae. E le fautuaina e fai ni seevae puluʻu pe leai foi ma ia faaeteete e ofuina ni mea fou. E tatau ona asiasia i aso taʻitasi ma ia mautinoa e leai se mea e mafai ona afaina ai i totonu ma mea uma e ono afaina ai le vae. E sili ona lelei le i ai o nai pea seevae ma suia pe a manaʻomia. Aua nei fai ni totini ma ofu talaloa i ni fusi e afaina ai toto toto.

E faʻasaina le faʻapuʻupuʻuina o fao, aveʻesea e le tagata lava ia o sana, paʻu ma polyps i luga o le tino. Mo le taimi e iloa ai suiga i le paʻu o vae, e tatau ona fufuluina ma asiasia i aso taʻitasi i se faʻata. E faapitoa lava le taua o avanoa i le va o tamatamailima ma luga o laau. Afai e manaʻomia, e tatau ona faʻamaʻi ma faʻatalanoa se fomaʻi.

Mo togafitiga o manua, aua le faʻaaogaina se vaiinu o le iodine, hydrogen peroxide, o le salicylic acid ma le mineral oil-based products.

Maʻi Suʻe Suʻa

O nei taunuuga na fesoasoani i le atinaʻeina o faaiuga nei: mo le faʻamālōlōina o manua ogaumu i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e tatau ona faia togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka i se tulaga o taui. E tatau ona e lafoaʻia le "togafitiga faʻaleaganuʻu faʻaleaganuʻu" - kulimi Vishnevsky, suauʻu Levomycetin, talu ai ona o le faʻaaogaina e fesoasoani i le fausia o se mea lapoʻa e faʻaititia ai le aeration (fesuiaiga o le ea faalenatura o le tino), lea e aʻafia ai le faʻamalolo o le mu i lenei mataupu. E tatau ona faʻaaogaina le ointments e faʻavae i le polyethylene glycol.

O se aʻafiaga leaga i faʻamaʻi faʻamaʻi i tagata mamai o loʻo i ai le maʻisuka o loʻo i ai le faʻaitiitia o le lagona lelei i le tiga i nai mumu mu. Ona o lea mea, o le a mulimuli ane sailia e le ua aafia se fesoasoani agavaa, o le tulaga ua faateteleina i le mea moni e faapea o nei tagata gasegase ua vave ona faatupuina ni faafitauli matautia. O faʻamaʻi pipisi i tagata mamai e maua i le maʻisuka, i le isi itu, e masani ona faaosofia le fesuiaiga o le lafoaʻi o le maʻi o le maʻisuka i le ogaoga, faigata le faʻamalosi togafitiga. Ua tapunia le liʻo. I le foliga mai o se manua mumu i tagata mamai, e maualuga le maualuga o le toto suka, lea e faʻapupulaina ai le loloto o le mumū mumū ma e masani ona oʻo atu ai i le fausiaina o ulugalii masani.
Ae ui i lea, o le vave ona maua i tagata tomai faapitoa, o le togafitiga lelei o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faasaʻoina o le hyperglycemia e mafai ona faʻamalosia ai le faʻamālōlōina o manua o le vevela ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oʻo mai o faʻafitauli.

Maʻisuka mitusitus (Ryazan)

O le maʻi e tupu ona o le faaletonu o le inisalini ma o loʻo iai faatasi ma faʻafitauli o le gaʻo, polotini ma le gaʻo gaʻo. O a mea e mafai ona fesoasoani i le atinaʻe o le maʻisuka ma pe faapefea ona togafitia le maʻisuka. Tatou te iloa.

O loʻo maʻi le maʻi suka i tamaiti

Vaega o le maʻisuka i tamaiti: faailoga, ituaiga, meaʻai, togafitiga o le maʻisuka i tamaiti, maua o pusa insulin ma meaʻai i Ryazan.

Taua! Fesoasoani Muamua mo mu, lea e tupu pe a uma le mumu, e uiga i le maualuga o le mu, e uiga i le mu i vai inu, vevela, vevela vevela ma le togafitia o mu.

Maʻisuka Faʻasao

Ona o le mea moni e faapea, i tagata mamai e maua i le maʻisuka, e faʻaitiitia le lagona o le paʻu, e tatau ona alofia le maalili o pito i totonu o le tau malulu ma faʻaaogaina le paʻu mafanafana o le baths, faʻamafanafana afi ma faʻavevela. I lenei tulaga, ei ai se tulaga lamatia o le mu, e oo mai i le foliga mai o paʻu, lea e matua faigata lava ona togafitia. Latou te tatalaina, avea ma pomaʻi, e le faʻamalolo mo se taimi umi. O tagata e maua i le maʻisuka ua matua faasaina le ulaula. E mafua lenei mea i le mea moni o le nicotine e vave faʻavaveina ai le atinaʻe o angiopathy ma faʻaititia ai le aʻafiaga o fualaau faʻatau.

E manaʻomia pea ona manatua e le maʻisuka pe a faʻapea e iai soʻo, mea manogi poʻo paʻu e foliga mai i luga o le paʻu, e tatau ona fufulu le manua i le vai mama ma fufulu i le visepisi. Ona tatau loa lea ona e faafesootai se fomaʻi. O le fomaʻi o le a faatonuina togafitiga talafeagai, e aofia ai vailaau, viseptics ma vailaʻau faʻaaoga mo le faʻaaogaina totonu. O nisi taimi o togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona avea o se fesoasoani lelei i le faʻaumatiaina o manuʻa purulenti, ae naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E tatau ona manatua e tatau ona faia togafitiga seia oʻo ina faʻamaʻi manuʻa i le maʻisuka, lea e mafai ona faia mo le tele o vaiaso. O le mea pito sili ona taua o le faʻafesoʻotaʻi lea o se fomai i le taimi.

Tuua Lau Faamatalaga