Cholesterol exercises

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

I aso nei, ua iloa tonu lava o le cholesterol o le mafuaaga autu lea mo le fausiaina o paʻu i luga o vaa.

O kulūlūlūlū pepa ia e avea ma mafuaʻaga autu o le atherosclerosis.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O nei faʻatulagaga e faia i nofoaga e tupu ai le osofaʻi o le lipid malosi.

Faʻatoʻa vavalalata o le vaa ma le faʻavaeina o fusi toto e lamatia ai:

  • faʻaleagaina o le myocardial
  • pulmonary embolism,
  • taʻavale
  • vave maliu maliu.

Fuainumera faamaumauina o tagata e maualuga le maualuga o le lipoprotein e sili atu ona tuufaatasia nai lo isi e mafatia i faamaʻi cardiovascular. Cholesterol ua na o se faʻaopoopoga i isi mafuaʻaga o maʻi. Faʻatasi ai ma amio leaga ma se olaga masani, e mafua ai le tele o faʻafitauli.

O luga o le cholesterol masani e matautia ma e maualalo foi le maualuga. Afai e le faʻateleina, pe a mavae sina taimi i le tino e mafai ona amataina togafitiga. E ui lava i le mea moni o le "leaga" cholesterol e leaga, o ona mea masani e lagolagoina ai musika i foliga. Afai e maualalo ifo le lipoproteins i lalo ifo o le masani, e lagona e se tagata le vaivai, ua leiloloa le leo o muso, ma o le vaivai faifai pea e matauina. E le gata i lea, o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o le atiaʻe o faʻamaʻi ate, o le anemia, ma le le mautonu o le tino. Ua faapea mai saienitisi i lenei setete o loo i ai se tulaga o le pule i le ola.

O le iai o soliga tulafono e maua ai togafitiga. E aofia ai meaai ma se olaga ola malosi. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona tauivi i togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ma e matua faigata lava ona foia se faafitauli faapena. E pei ona e iloa, ua faʻaitiitia le cholesterol mai faamalositino. E iai fautuaga faʻapitoa ma faʻalavelave e foʻia ai le faafitauli. O le faamalositino mo le maualuga o le cholesterol e taua tele mo togafitiga talafeagai. O le mataupu o le solia o le lipoproteins o le maualalo o le eleele e tatau ona mataituina ma le faaeteete e tagata e sili atu ma le 40 tausaga le matutua, e mafatia mai maʻi o le fatu. Pe a faatusatusa i tamaloloa, e sili atu ona afaina ai tamaitai i togafitiga. Ina ia malamalama pe faapefea ona suia le cholesterol i le taimi o le tino, e tatau ona e malamalama i aoga o taaloga ma ona aafiaga i luga o faailo.

Le aoga o taaloga ma le cholesterol

O faamalositino o se vailaau masani mo le maualuga o le cholesterol. O le faamalositino o le a le gata ina aveesea ai le tele o gaʻo matautia, ae ia faaleleia ai foi le lelei o le ola ma le soifua maloloina.

Suesuega faasaienitisi e faamaonia ai le lelei o taaloga mo tagata uma, e aunoa ma se tuusaunoaga.

O le tele o tagata e mafatia i le maualuga o le cholesterol e amata amata ona auai i ai. I lenei tulaga, e tusa lava pe molia i le maualuga o le cholesterol o le a avea ma laasaga muamua i le toe faaleleia.

O le filifiliga saʻo lea, talu ai o loʻo aʻafia ai le fatu ma toto toto, faʻamalosia ai. O le faʻatupeina o le a maua ai le aofaʻiga sili i le taeao. I le faamalositino, o paʻu e faʻaitiitia ai le tele, ma o le maualuga o le lipoproteins maualuga e na o le faateleina.

E sili atu ona taua le aua nei faimalaga le tino pe afai o le aʻoga faaletino o se mea e le masani ai. E talafeagai le faʻaleleia atili o le avega, ona mafai lea ona aloese mai manuaga ma le le lelei o le soifua maloloina. O le a faʻaleleia le lelei pe a fai o le lesona e faia i le ea fou. Taaloga sili: aau, taʻavale, taʻaloga i fafo. A filifilia se taʻaloga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, o le a ia filifilia se seti o faʻatinoga faʻavae i luga o le tulaga faʻaletino o le maʻi.

E le tatau ona le pulea le aʻoga faaletino. Aʻo leʻi faia se faʻamalositino, e tatau ona faia se mafanafana e aloese mai ai i manuʻa. Ina ia taunuʻu manuia, e fautuaina e mulimuli i nei fautuaga:

  1. Aua le soona mamafa le tino. O le manatu e faʻaleleia aʻoaʻoga o le a aoga i se mea sese. Afai e le fuafuaina le avega mo tapenapenaga faaletino o se tagata, e mafai ona e manua, ae o le a le manuia taumafaiga. O nai aso muamua ole aʻoga e le sili atu i le 10 minute.
  2. O vasega e tatau ona masani. Po o le a lava le uiga ma le tau i luga o le auala, e tatau ona e aʻoaʻo ia fetuunai i tulaga. Ma le isi, pe a uma le vasega, o le a sili atu ona lelei le uiga.
  3. O lea, o taʻaloga taitasi o se fiafiaga, e mafai ona e suia ia faʻatinoga. O lenei auala o le a latou le faʻavaivaia lava.

E tatau ona faʻalogo i le tino. E taua le mataʻituina o le tulaga o le tino i le taimi o taʻaloga.

E le manaʻomia le soona galue malosi, e tatau ona e filifilia le paʻu lea o le a lelei ai le faʻaaogaina.

Cholesterol faamalositino

E iai taaloga e sili ona lelei e fesoasoani i lalo ifo o le vailaʻau.

E mafai ona faʻataʻitaʻiina tusa lava poo le a le tikeri o le tino.

O le galue faaletino e le gata ina aafia ai le faatinoga, ae faapena foi i le setete o le tino atoa.

Ua fautuaina e le au atamamai maualuga le cholesterol le faia o savali i fafo, yoga mo le maʻisuka, tai chi, aau. Taeao o le taeao, lakapi, gaoioiga taʻavale, tenisi, uila vili, ma taʻaloga o le a aoga foi.

O nei taʻaloga e sili ona lelei, ma e lelei mo le faʻamautuina o le cholesterol. O loʻo i ai se faʻatulagaga faʻapitoa o faʻataʻitaʻiga mo le maualuga o le cholesterol e mafai ona faʻamamaina le tulaga o toto toto, fatu ma faʻateʻa ese le tele o gaʻo. O ia mea taitasi ua mamanuina mo vaega eseese o le tino. O faʻatinoga o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani i le aveesea o le "gaʻo" gaʻo.

  • Mo sulu, e aoga e faʻafesoʻotaʻi le tino mai lea itu i lea itu. E mafai ona e taumafai e nofo i luga o ou mulivae ma aveese le muso mumu mai le tasi vae i le isi.
  • Ina ia aoaoina lima, e tatau ona e tu i luga, ia vae e tatau ona vaeluaina le tauau. I le faia o se tulaga amata, e tatau ona sui le toe faʻafesoʻotaʻi o le tauau i tua ma luma. Ona manaʻomia lea ona e faʻaloaloa atu ou lima i le mamao e mafai ai, ia faʻaalia i lenei tulaga mo ni nai sekone.
  • Ina ia faʻamafanafana le ua, e tatau ona e toso ifo le auvae i le pusa, ona fusi lea o le ua, ona sosoo lea i itu, tago i lima. Ona e manaʻomia lea ona sui lou ulu i se liʻo.
  • E aoga foi le aoaoina o lou toesea. I se tulaga e nofo ai, e tatau ona e paʻi i lou muaulu ile tulivae. Ona e faʻafesoʻotaʻi lea o vae, ona faʻalautele lea ma faʻaititia i latou i ni nai taimi.
  • Mo le tua o le a aoga mai se tulaga tuulaʻoi e punou ai ma o lima uma e oʻo atu i le fola. Ona e tootutuli lea i lalo, pamu i luga o le fola ma punou lou tua. I le tulaga maualuga, e tatau ona siitia aʻe vae e lua i le 90 tikeri.
  • Mo vae. Suʻe vae, sii i luma. Ona nofo i lalo 10 taimi.

Tasi se filifiliga e mafai ona avea ma taʻaloga e maualuga le cholesterol. E atiina ae ai le fetuʻunaʻi, faʻaitiitia le gaʻo ma faʻalogo le tino. Gymnastics e fesoasoani foi e atiina ae le mafaufau, mafaufau ma le tumau. O le aau ma le cholesterol e fesootai foi. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei taʻaloga, o le vailaau e faʻapitoa i sina taimi puupuu.

E fautuaina foi le lesitala i le vaitaele mo le puipuia o maʻi. E taua le filifilia o se taaloga o le a fiafia.

E faapefea ona faʻaititia le cholesterol e aunoa ma fualaau?

I le faaopoopo atu i faamalositino, e taua le mulimuli i fautuaga faapitoa.

O le auala sao o le a fesoasoani e faʻaititia le cholesterol vave ma le leai se faʻaletonu.

Afai e maua se togafitiga i se taimi vave, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga e leai se fualaau e faʻaaoga ai fualaau faasaina.

Mo le maualalo o le cholesterol plasma, e tatau ona e usitaia nei tulafono:

  1. Inu le lauti tipi. E fautuaina e le mea taumafa meaai le sui o le kofe i le lanu lanumeamata, aua o lona faaaogaina e le o masalosalo. E fautuaina le faʻaaogaina o lapoa lapoa, afifiina e le aoga tele. E faʻamaonia ai le setete o toto toto ma tuʻuina i le faasologa o faailoilo lipoproteins.
  2. Taofi le ulaula ma inu ava malosi. O le ulaula ei ai sona aafiaga leaga i luga o toto ma le fatu. E le gata i lea, o le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi ua faaluaina. O le lafoaia o se masaniga leaga, e le gata ina faʻalelei atili ai vaʻa toto, ae maua foi se faʻaititia o le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa. O le ava malosi foi o se mea e faʻaalia mo aʻafiaga leaga i le tino, e ui lava i fautuaga a nisi fomaʻi. E le mafai ona aoga le ava malosi e tusa lava pe maua i ni tootoo laiti.
  3. Cereals ma oatmeal o le a faʻaitiitia faʻaititia ai le cholesterol leaga.
  4. Sea iʻa. O vailaʻau polisaturated o loʻo maua i oloa o iʻa e matua aoga lava mo le faʻaitiitia o le cholesterol. O le tele o le suāuʻu.
  5. O le suauu olive o le a fesoasoani e aveesea mea leaga. O se isi itu i le gaʻo tumu.
  6. Faʻatau togafitiga. O le faʻaaogaina o fualaau faisua ma fuālaʻau suamalie o le a faʻatagaina ai oe e faʻaumatia vave le gaʻo matautia.

O nei fautuaga, faʻatasi ma faʻatinoga, o le a fesoasoani i lou faʻafesoʻotaʻi lelei.

E uiga i cholesterol ma metotia e faʻaitiitia ai, o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Aʻoaʻoga faʻale-tino mo toto toto: faʻamalositino faifaipea ma felauaiga - o le puipuiga sili!

O le dystonia o le tino e masani ona solia le toto, o mafuaʻaga e mafai ona fesootaʻi ma le gasegase o le genetic and factors. Uiga, le lava o le tino, ulaula, taunuuga o maʻi ua mavae - o nei mea uma e mafua ai le i ai o le toto toto i se leo faateleina. O le vavalalata o le lumanaʻi e tau atu ai i le toto totoʻa, o le faateleina o le toto maualuga, aemaise lava pe a iai se suʻesuʻega o le dystonia neurocirculatory, lea e sili atu ona faʻateleina le ala o nei faiga. E le o le tele o sauniuniga o falemaʻi e avea o se olaga ola malosi ma o faigā faigofie mo vaʻa toto e mafai ona fesoasoani e toe faʻafoʻisia le taamilosaga.

O aʻoaʻoga faʻasalalau o se mea e manaʻomia muamua mo le faʻaleleia o le vascular system

O ipu sili ona toto o capillaries. Latou te nafa ma le ola o potu taʻitasi o le tino, faʻalauteleina o meaʻai ma faʻasaʻoloto mai mea e pala. O Capillaries na faatumulia le tino atoa o le tino, o le aofai atoa o le "umi" e tusa ma le 60 afe kilomita. Afai ei ai se faʻalavelave i le auala o le toto e tafe i le foliga o se vaʻa ua matua vavalalata, ona faʻapupulaina lea o mea e gaʻo ai le vailaʻau i totonu o sel sili ona latalata, lea o le a le faʻaaogaina i se taimi talafeagai. O lenei mea o le a mafua ai le faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi e le gata i le cardiovascular system, ae faʻapea foi i isi totoga taua.

O le saienitisi ma le fomaʻi o le Iapani Katsuzo Nishi e taua o le toto "o le vaitafe o le ola" ma faia ai se faiga atoa o le faamaloloina o le tino e ala i le aoaoina o capillaries ma faatinoga e faamalosia ai toto:

  • O le auala pito sili ona faigofie ae sili ona aoga e mafai ona faʻaleleia ai le tulaga o capillaries ma le toto o le faagaioiga o le vibration. E tatau ona e faia i le taeao, e aunoa ma le alu ese mai le moega. Fafagu o vae ma lima i luga, e tatau ona e luluina ma le lelei ma masani mo 1.5 i le 2 minute. I le faʻaopopo atu i le faʻaogaina faapitoa o le massage o capillaries, o le toe tufatufaina atu o le suamalie o le lymphatic e tupu foi, lea e fesoasoani e faamama le tino o toxins ma toxins.
  • O le isi gaioiga mai le auupega a Niche o le Auro Sili. O le taoto i luga o se moega, e tatau ona tuu ou lima i lalo o lou ua i le maualuga o le vetebra lona fa, tosovaevaevaevae o ou vae agai ia te oe, ma, ia e malolo malosi, taʻalo vibrating small movements with your body, like a fish. O lenei gaioiga e fesoasoani e aveesea ai le tele o leo o neura o loʻo i totonu o le tui, ma faʻalauteleina le taʻavale toto.

E tatau ona faʻaauau pea ona e aoaoina nofoa ulu, toe fai faʻalua i le aso - i le taeao, pe a maeʻa, ma le afiafi.

E faʻafefea ona aveese faʻamaʻi o vaʻa faiʻai

O faʻafitauli o le gaioiga ma le dystonia vascular o mafuaaga ia e tupu ai spasms o vaʻa faiʻai. O faʻamatalaga o faʻamaʻi pipisi e masani ai le toatele. O le

  1. O le ulu o le ulu, masani, suiga o le toto,
  2. Tautinoga, le lelei le tautala ma le faamaopoopoina o le tino,
  3. Tineni, mafaufau le mafaufau,
  4. O le vaivai ma le paʻu tele i le faatinoga.

E mafai ona faʻaosoina le faʻaleagaina o le tino, o se suiga i le malosi o le ea, o faʻamaʻi tumau o le vaʻa (osteochondrosis, mo se faʻataʻitaʻiga). Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le gaogao, e tatau ona faʻamalosia vaʻa o le faiʻai. O lenei mea o le a fesoasoani i se soifua maloloina maloloina, tausisia o le pulega o le galuega ma le malologa, o gaʻo ma tino faapitoa.

O le faʻaleleia o le toto i le faiʻai, o suiga e manaʻomia ai se suiga i le tulaga o le ulu - itu-i-le-itu, o le ulu o le ulu, flips ma somersaults e tatau ona aofia ai i falemaalo i aso taʻitasi. Pe a faʻatino galuega, e tatau ona mataʻituina le manava, faʻamalositino le gasologa o le ulu, e aunoa ma le gaoi. Afai e te aʻafia i lagona le lelei, faʻapouliuligia i mata, ogaoga vevela, e tatau ona faʻavevesi le gymnastics ma toe faʻavae pe a maeʻa sina malologa, faʻaitiitia le malosi o gaioiga.

O se faʻatulagaga o faʻatinoga e faʻaleleia ai le tafe toto i le faiʻai

  • O loʻo faʻatinoina le tū, vae faʻataʻitele lautele. Liliu lou ulu i le aoauli ma toe foi mo 2-3 minute.
  • I.P. - o le mea lava e tasi. Sii i luga ou lima, uilima ou tamatamailima. Leanui i luma, faia o le gaioiga o le "tatu laau". Toe fai 8 taimi.
  • I.P. - o le mea lava e tasi. Faʻasolo vae vaevae: vae agavale i le itu taumatau, o le vae taumatau i le lima tauagavale.
  • I.P. - o le mea lava e tasi, o tulivae e pisi laitiiti. Faaloaloa ou lima i itu ma faia suiga fou: liliu le lima tauagavale agai i luma, o le lima taumatau i tua. O faamalositino e faaleleia ai le mafaufau ma le saoasaoa o mafaufauga.
  • I.P. - o loʻo taʻoto i tua, vae ma lima faʻaloloa ile tino. Fafaʻo vae saʻo i le maualuga e mafai ai, lagolago le pito i lalo ma ou lima. Fai se laulau "Birch" e oʻo atu ile 5 minute.

Taaloga tetele mo vaʻa o le faiʻai - sisiva. Faia o siva siva, o se tagata e aʻoaʻoina le faʻamaopoopoina, e faʻamalosia le toto i le okesene, e faʻaleleia le taamilosaga. O vaʻa o le faiʻai e sili atu ona fua, e faʻaitiitia ai le leo. E le gata i lea, o siva o se auala sili lea e fesoasoani ai i le faʻavaivaia o le lagona ma faʻafefe ai le atuatuvale. Ma o se vaega sili lea ona taua i le faaleleia atili o toto toto o le faiʻai.

Faamalosia o vaʻa o vae - laasaga malupuipuia i se soifua maloloina

"Toe suʻesuʻeina" mo le tulaga saʻo o le faʻaopoopoga o le mamafa e maua e veins o vae. O vevela vae vaivai e mafai ona oʻo atu ai i le toto, ma o se taunuuga, i le tupuga matuia o veins. Mo le puipuia o faʻamaʻi o vaʻa o vae e leai se meafaigaluega sili atu nai lo le gaioiga. Ina ia faʻaitiitia le avega i pito pito i lalo, o le a sili atu le aoga i le vai. O le taʻavale, vai vailaʻau vai, o le faʻaaogaina o le bath baths ma e na o le liligiina foi o vai malulu i luga o ou vae - o lenei mea e faʻamalosia ai le tafe toto ma mafua ai ona faʻavaivaia vaʻa o vae - e le faʻamalosia ai. O le faʻaauau pea o le tauina o toto toto e fesoasoani i le faʻamalosia ma faʻamalosia atili ai puipui o vae vae.

O se seti o faʻatinoga e faʻatatau i le faʻamalosia o vaʻa o vae

  • I.P. - tu i luga o le fola, vae e lautele atu nai lo tauau. Tui agai i luma ma lalo, aapa atu ile fola i ou tamatamailima. A faʻapipiʻi, ia faʻasaʻo saʻo ou vae.
  • I.P. - nofo i luga o le fola. Fufulu vae i le lautele e mafai ai, Uilima lima i le maualuga o le pusa, faʻapipiʻi i luma e oso ai le fola i lalo. Taofi lelei ou vae. Soʻo se 8-10 manaʻoga e malolo ai se minute.
  • I.P. - toʻotuli. Tulima ou lima i itu ma amata ona e savali i ou tulivae i tua ma luma. Afai ua le lava, taoto i luga o le fola ma toe faʻafoʻi le manava.

O faamalositino mo le puipuia o le le atoatoa o le tino o vae ma veins varicose

E le faʻafefeteina le gagaiga e aoga mo le faʻamālōlōina o vaʻa o vae. Afai e te faʻaauau aʻoaʻoga e aunoa ma le tele naua o le soona fai, o le faia o le mamafa o le mamafa ma le umi o le taʻavale, o le a leai se masalosalo. O faʻamaoniga mo aʻoaʻoga e mafai ona:

  1. Taumafa i luma o se tamomoe
  2. Se pisa po o se pisa i taliga
  3. Vaʻa vaivai
  4. Maualuga maualuga toto maualuga.

Afai e te oʻo i le vaivai poʻo le le faʻavauvau aʻo e taʻavale, e lelei le taofi, fai nisi o manava e toe faʻafoʻi ai le manava ma agai i luma e savali. Faʻateleina le maualuga o le aʻoga e tatau ona na o le taimi lava e matua faʻaleleia ai le tino e faʻatele ai le gaioiga faaletino.

O vailaau maloloina o le a avea ma ki mo le manuia

O le ua o se vaega sili ona taua o le tino o le tagata. O iinei o loʻo faʻalauteleina ai arteries taua, lea e tupu mai ai le toto i le faiʻai ma le ulumatua. O musele vaivai ua mafua ai ona taumafai pea se tagata e taofi lona ulu ma toe saʻo. O lenei le mautonu e mafua ai le faʻamalosiina o vaʻa toto, faʻapipiʻiina o faʻamama. Mai iinei - solia le toto toto, ulu o le ulu, maualuga o le toto ma isi mea le lelei.

O le faʻamalosiina o maso o le tino, e mafai ona e toe faʻafoʻiina ai ipu o le ua ma faʻapea ona faʻaumatia ai maʻi. Faatasi ai ma faamalositino, o le nofoaga autu e nofoia e ala i le liliu, o le taamilosaga ma le liua o le ulu. O gaioiga uma e tatau ona faia i se tulaga faigofie, e le galo e mataitu manava manava. O taunuʻuga lelei e tuʻuina atu e taʻaloga a Sāma, i le mea e leai ni gaioiga faʻamalosi ma malosi. O faamalositino mo fago kesi ma le faʻamalosia o le musika e mafai ona faia uma i le fale ma i le galuega - e le manaʻomia se nofoaga faʻapitoa.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O faamalositino e faamalosia ai maso o le ua

  • O le tu i luga o le puipui, ma taumafai e faamautinoa o loʻo faʻamalosi malosi vaega uma o le tino i luga o le pito i luga. I luga o musumusuga, o lo o ou tauivi e "faataitai" aʻu lava i luga o le puipui, ma faavaivaia oʻu ua i le tele e mafai ai. Taofi lou mānava ma tausia lenei tulaga mo 5-6 sekone.
  • Nofonofo i luga o se nofoa, tuu lou pama i lou muaulu ma faʻasaga mamafa, faʻamalosi lou ulu e faalagolago i tua. I le taimi lava e tasi, o le faʻamalosi o le ua, e tatau ona e teenaina le agai i luma o le ulu. O sea "fefinauaiga" i le maualuga o le voltage e tatau ona faia mo le 5-7 sekone, aʻo manava e tatau ona taofi. A maeʻa le taimi, faʻaleleia le ea ma malolo mo 10-12 sekone. Toe fai gaioiga 3 i le 7 taimi.
  • O isi ituaiga gaioiga e faia faatasi ma le ulu o loo agai i luma ma le itu. O lenei taʻaloga e lelei i le aso e mafai ona e faia ai le 1-2 exercises i itula uma - e matua aoga tele mo le faʻalauteleina o ipu o le ua ma le faiʻai.
  • Faʻaali lemu le ulu i se afifi, mai le tasi i le isi i le isi, ma uu i tulaga taua. Toe fai 8-12 taimi, faasolosolo malie le faateleina o le tele.

E faʻapefea ona toleniina fatu ma toto?

Mo le tausia o vaʻa ma le fatu i se tulaga lelei mo se taimi umi, e tatau ona sili atu le taulaʻi atu ia latou aʻoga masani. E moni lava lenei mea mo tagata matutua oe, ona o le matua, ua faaitiitia ai le tino. O le aofaʻi o le okesene ma mafai ona mafai - e le tatau ona galo i tagata matutua.

O le fatu ma le vascular training e tatau ona amata i le taeao, i le taimi lava e maeʻa ai. O le faʻataʻamilo ma lima ma vae o se faʻamalositino e mafua ai le tafe o le toto e "ala mai", ae o le a faʻalauteleina vaa. Tilts, sikuea ma itu o le tino e tatau ona faia ma le mataʻituina pea o le fua o le fatu. Afai o le pulupulu o se tagata e leʻi aʻoaʻoina e i totonu o le 90-100 pauna i le minute, ona le lava lea o le okesene ma le toto. Faatasi ai ma le faateleina o le tikeri o le faagaioiga faaletino, o le fatu foi e faateleina. E tusa ai ma lea, o le fatu e galue malosi, e maua le tele o le toto ona o le lelei o galuega a le aorta.

O nai faatinoga mo le fatu ma toto toto

  • Alu i tamatamaivae ma savali ma tulivae maualuga.
  • O vae i le lautele o le tauau. Lima e tulai mai, ao uu ona lima i totonu o le maota. A lūlū le tino i le itu taumatau, o le vae taumatau o loʻo sasaina i le taumatau. Talia ia taumafai e faia le loloto e mafai ai. Toe faia ia lava gaoioiga i le agavale. Fai le 8-9 taimi, ae le galo e pulea le manava.
  • Faʻamalu ou lima ma patipati lima i luga o le tauau. O le lima taumatau o le tauagavale tauagavale, ma le isi itu. Tausia lelei fale. Faateleina le toe faia ma le saoasaoa i le leai o se faʻafitauli i totonu o le fatu e oo atu i le 50 taimi.
  • Lima i lalo i le tino, o vae e matua paʻu le tasi i le isi. Lima e faʻatumu se liʻo atoa: toe foʻi - i luma. O le taamilosaga faataamilosaga e muamua ona faia i le tasi itu, ona suia lea o le itu agai i le itu. Toe faʻatulaga - mai le 10 i le 50.
  • A e taoto i ou tua, e manaʻomia lou fafagu o ou vae i tulivae i le maualuga o le 90 ° ma faʻatautaia le gaioiga o le tietie i se uila. Aua le taofi lou manava.
  • I le i ai i se tulaga tulaga ese, sii i luga le vae o le vae i le 30-40 cm ma fai ni felafolafoaiga tutusa. Toe faia 20-25 taimi.

Faʻaauau le toleniina o le fatu i le aau, uila vilivae, faamalositino cardio, ma faasitepu. E le tatau ona faʻagaloina na o le tasi le mea: o le avega e tatau ona faʻatupulaʻia lemu. O le mea autu pe a faia ni faʻatinoga e le o le latou tele ma le mamafa, ae masani ai. E tatau ona mulimulitaʻi le faataamilosaga: faamalositino ma malologa. Ona faʻateleina ai lea o le fatu maso o le loto, o le a faʻamalosia ai le muso o le fatu ma toto toto, ma o le a manino le aoga o aʻoaʻoga.

Gymnastics mo le maualuga

E sili ona tāua le aʻoaʻoina o vaʻa toto i le maualuga o le toto. O le faateleina o le toto maualuga e masani lava ona fesootaʻi ma le mea moni e faapea o le puipui o vaa e leai se malosi e malolo ai ma o le toto e le mafai ona "tulei" i totonu o vaa vaapiapi. Atherosclerotic suiga i sikuea - o pusa cholesterol i luga o latou puipui faaopoopo ai faafitauli i le toto maualuga. Afai e leai se taumafaiga e faia e toleniina ai vaa e le o vaʻaia, o le faʻateleina o le mamafa o le mamafa e mafai ona oʻo atu ai iʻuga leaga.

Taua! I le maualuga o le maualuga, e le mafai ona faia ni manaʻoga, faʻavaveina o lima ma vae, o faʻamalositino uma e tafe ai le toto i le ulu e mautinoa. E le mafai ona taofi lou mānava i taumafaiga maso - e mafai ona oʻo atu ai i se faʻaopoopoga sili atu o le mamafa.

Gaioiga Lelei

  • Mafanafana: savali solo i totonu o le potu, ma le sologa lelei o le tino. Lima ma vae e le faia ni gaoioiga faʻamalosi - vaʻavavevave pupuu, fao, afa sikuea. A e savali, e mafai ona e faia ni gaioiga o le pelvis. Umi - 5 minute.
  • Nofonofo i luga o se nofoa, tuu ou vae i se mamao o le 30-40 cm, sii i luga ou lima. Tuʻu i luga ou lima i lalo ma fafagu i tua o lou tua, faʻalaʻi agai i luma i ou tulivae. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e faʻamaʻo saʻo lou ulu, o lau silasila o loʻo agai i luma.
  • A aunoa ma le tulaʻi mai le nofoa, faʻalaloa lima saʻo i itu, i le taimi lava e tasi e sii i luga le vae i le tulivae i le fatafata. I le taimi lava e tasi, latou te aumaia o latou lima i luma o latou, fesoasoani e taofi o latou vae maualuga. Fai se isi mea i le lima taumatau ma le agavale, 6-8 taimi.
  • Lima i ona itu - inu, ao e vevela, tuu ou lima i luga o le puimanava ma uu le tino i le itu taumatau. Toe fai ma se tau i le agavale. E mafai ona e faia le faamalositino aʻo e nofo ma tu.
  • Tuʻu lima, tuʻu saʻo le tino. Ave saʻo le vae taumatau i le mea sao, ia uu i le maualuga o le 30-40 cm. Toe fai tutusa lava gaioiga i le agavale agavale.

Faʻalavelave oso

O le faʻamauina o le toto ma le okesene, o se vailaʻau masani, e matua fesoasoani tele ile manava. O loʻo i ai le tele o faʻataʻitaʻiga o faamalositino faʻamaʻi maʻi - Gymnastics Qigong Chinese, Strelnikova faʻamalositino o le manava, Buteyko manava loloto auala, yoga. Faatasi ai ma ituaiga uma o tekinolosi, o mataupu faavae o le manava e faʻaaogaina ma se tikeri tele o le tutusa: o se manava manava loloto i totonu o le isu, manava manaia ma e toetoe lava a le mafai ona iloa mai le gutu.

Aʻo manava le kuliki, faʻatasi ai ma le faʻasolosolo o le manava, e ala i se malologa, faʻamalolo mulimuli - o le manava e sili atu ona toe faʻasoa. O le manava e mafai ona faʻaititia ai le toto ma faʻasaʻo ai vaʻa toto. Ma o le atinaʻega o faʻalavelave faʻaleleia o le a fesoasoani e faʻagalo le maualuga o le maualuga o le tele o tausaga.

Faʻamālōlōina tino pe a uma le osofaʻi o le fatu ma le sasa

O le faamalositino e le gata e fesoasoani e puipuia ai le maʻi fatu. Toe faʻaleleia togafitiga i le taimi o le faʻasalaga o loʻo maua ai le faʻatagaina o le faʻatagaina o togafitiga o le physiotherapy. Muamua le togafitiga o le togafitiga o loʻo faʻatulagaina ina ia faia aʻo iai i le falemaʻi, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Ae e tusa lava pe maeʻa le faʻamalolo, e tatau i le tagata maʻi ona faia se mea faʻapitoa i aso uma, faʻafetaui se avega mamafa ma le malologa, mo le itiiti ifo i le afa itula. Mo le toe faʻafoʻiina o le myocardium, e manaʻomia le sapalai o le toto ma meaʻai, ma mo lenei mea, e mafai ona faia le gaioiga faaletino.

Vasega i luga o le nofoa, e aofia ai le siitia ma le faʻavaivaia o vae ma lima, e faia i se taimi saoasaoa, ma le tausisia lelei o le paʻu o le mānava. Savalivali i le mea e tasi, punou i le itu taumatau ma le agavale, vaevae o vae - o nei gaioiga e tatau ona faia ao taofiofia le pulupulu. O le fatu e le tatau ona sili atu i luga o le 120 i minute taitasi.

O le tolopoina o le stroke e mafai foi ona totogi i le faʻaaogaina o le massage ma le togafitiga. Ina ia mafai ona toe faʻafoʻi le gaioiga o le gaioiga i le tino, e tatau ona faʻamalosi ma faʻaauau le faʻamalositino. O faʻamalositino muamua e tatau ona faia ma se fesoasoani, ae, pe a mavae sina taimi, e mafai ona faia tutoʻatasi le faʻalavelave o le maʻi na filifilia e le fomaʻi. I le togafitiga o le physiotherapy i le maeʻa ai o le taʻavale, e taua tele le puipuia o le galue ma le popole tele. O le faʻaauau ma le faʻamalosi i le tino faʻaleleia o vasega o le a mafai ona toe faʻafoʻiina le fiafia o le gaioiga.

Le aoga o taaloga e faatumauina le paleni o le cholesterol

E mafai ona ou taalo i taaloga ma le maualuga o le cholesterol? E le gata e mafaia, ae e tatau foi, i lesona i aso uma, o le auala e ausia ai taunuuga lelei.

Taua! O le faamalositino o le a faʻamanuiaina ai le maʻi pe afai e mulimuli uma fautuaga.

O le aoga lelei o le gaioiga faaletino e iloagofie lava pe afai e matauina le masani o vasega ma e le oʻo i le tino ona o le mamafa o faamalositino. O le mea lautele, o gaoioiga faʻale-tino ma le cholesterol o ni pola concepts, o lona uiga, o le faateleina o le gaioiga o le gaioiga faaletino e tau atu i lona faʻaitiitia.

Faatasi ai ma aafiaga aoga o taʻaloga taʻaloga, mo se tagata e maualuga le cholesterol, o loʻo iai:

  • faatulagaina masani o le toto,
  • faateleina le faateleina o le okesene i totoga,
  • faʻaoga tutusa o le fatu,
  • faaitiitia le gaʻo o le tino.

E tatau ona faia vasega i se uiga lelei ma fiafia i ai. E sili atu le aoga o gaioiga faaletino e aʻafia ai le tino, pe'ā tuʻuina atu vasega i le ea fou. A filifilia ni taaloga lelei, e tatau ona e tuʻuina atu le fiafia i le aau, uila, taʻaloga o le telefoni feaveai ma le tamoe.

Le manatu o tagata atamamai

E tusa ai ma fomaʻi faʻapitoa, o ē na auai i se suʻesuʻega auiliili o le sootaga o le gaioiga faaletino a le tagata ma le maualuga o le cholesterol leaga i le toto, o le faʻaitiitia o le gaosiga o le taavale e oʻo atu ai i le faʻavaivaia vaivai o totoga o totoga. O lenei mea e mafua ai le faʻavaeina o palesla cholesterol ma oʻo ai ina oʻo atu ai i suiga o le atherosclerotic i vaʻa toto.

O fuainumera o fuainumera na aoina ua faʻaalia ai iuga nei:

  1. O le ono masina o faamalositino ma se avega masani i aso uma na mafua ai le toe faʻaleleia o le metabolism ma le faʻaitiitia o LDL i le 50% o tagata auai.
  2. O le tausaga o faʻamalositino, filifilia faapitoa mo tagata maʻi taʻitasi, na taʻitaʻia ai le faʻamaoniaina o le cholesterol i le 80% o tagata suʻesuʻe.
  3. Ina ua maeʻa le 2 tausaga o galuega faifaipea, na toe foi atu le maualuga o le cholesterol toto i le 100% o tagata suʻesuʻe, e oo lava ia i latou na auai i se polokalama mama.

O se isi itu o nei suʻesuʻega o le faʻamaoniga lea o le faʻalagolago i le natura o aʻoaʻoga i le suiga o le maualuga o le cholesterol leaga. O faʻamalositino masani i se faiga faʻalelei e mafai ona maua ai se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le LDL nai lo le faʻamalosia o faʻatinoga.

E taua le matauina o le malosi tele o le tino faaletino ma le maualuga o le cholesterol e le manuia ai le maʻi, ae i le isi itu, o le a aafia ai lona soifua maloloina i le le lelei.

Faamalositino e faʻamaonia ai lau fua faatatau o le cholesterol

I le faʻaitiitia o le cholesterol, e tatau ona e faʻaaogaina le faʻaaogaga faaletino o soʻo se ituaiga - o le a aunoa ma se faʻatulagaina le aoga mo le tino ma faʻaleleia atili le manuia o se tagata. O se mea tāua o le faʻapipiʻiina o faʻalavelave tau taʻaloga ma se meaʻai lelei ma se mea e 'ai ai - i lenei filifiliga, o le aveesea o le tele o gaʻo o le a vave ma faigofie.

O se tagata ei ai le aia tatau e faia ai se filifiliga tutoatasi, ae peitai, o fautuaga faufautua o le a le aoga - o le a fesoasoani le fomaʻi ia te oe e filifili le seti o faʻatinoga sili ona lelei o le a fesoasoani i le faʻafaigofieina o le maualuga o gaʻo.

I le maualuga o le cholesterol i le toto, e fautuaina e filifili taaloga nei:

Ae e tatau ona manatuaina o nei taʻaloga e ono manaʻomia ni aʻoaʻoga faʻapitoa poʻo ni taimi se tele. E mafai foi ona tuu i lalo le cholesterol ma le fesoasoani o faatinoga faigofie e le manaomia ai nisi sauniuniga faaletino e fai, mo se faataitaiga, o le taeao.

O se filifiliga lelei e suia ai le taeao, ma o latou ua solia i totonu o sea avega, o le savavali i Nordic, lea e le itiiti ifo le aoga pe afai e faaitiitia le avega atoa.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a masani ai le au faitau i foliga o le faia o ituaiga faigofie o faʻatinoga e mafai ai ona maualalo le cholesterol.

Tulafono lautele mo le taʻalo i taaloga ma le maualuga o le cholesterol

Mo le gaioiga faʻale-tino e tuʻuina atu ai se taunuuga lelei, e tatau ona malamalama o le maualuga o le cholesterol o se ituaiga faʻaletonu. Mo nisi tagata, e oʻo lava i faʻamalosiaga e pei o le osooso i le taeao e mafai ona afaina, talu ai o le avega i luga o le faʻagasologa o le tino pe a tamoe e maualuga tele.

Ina ia mafai ai ona ausia le aoga aupito sili ona lelei mai faʻataʻitaʻiga e faʻaumatia ai le hypercholesterolemia ma i le taimi lava e tasi e le sili atu le leaga, e tatau ona e mulimulitaʻi i nisi o tulafono:

  1. Aua e te matua maelega ma aua le soona mamafa lou lava tino, aua e mafai ona e afaina tele ai le soifua maloloina i taimi o le malosi malosi faaletino e aunoa ma le sauniuniga muamua. O le uta i totonu o le potuaoga e tatau ona faʻatupulaʻia lemu, ioe, faʻapea foi ma le umi.
  2. E manaʻomia le suia o le natura o vasega ma faʻamalositino, o se lapataiga lea e fesoasoani e puipuia ai le tino mai le faʻaaogaina i luga o le mamafa o se mea e tasi. E le gata i lea, o lenei faiga o le a maua ai se avanoa e sili atu le tufatufaina oa latou lava taumafaiga.
  3. Aua le faʻalavelaveina le faasologa ma le masani ai o aʻoaʻoga. Le lelei le tau, leai se lagona e le tatau ona avea ma mafuaʻaga mo le soloia o taʻaloga. E ui i lea, o le soifua maloloina, aemaise lava i le maualuga o le faitauga o le vevela o le tino poʻo le taʻavale, e tatau ona avea ma se taimi e asiasi atu ai i se fomaʻi, ae le o le faʻaauauina o toleniga.O le faateleina o le toto i luga o le aʻoga o suʻesuʻega ogaoga, o se mafuaʻaga e popole ai, e masani lava o se faailo e iloa ai le vaivai o le tino o le tagata.
  4. Faatonuga mo le saogalemu o faʻatinoga o faʻatinoga faʻatonutonu ai le manaʻomia mo le mataʻituina e le tagata maʻi o le fua o le fatu.

O le tulaga autu mo le tufatufaina saʻo o le taaloga o le avega o se lagona malosi o le tino o se tasi - e le tatau ona faamalosia o ia e faia le mea e le mafai ona mafai. E sili atu le fiafia i le laiti ma faasolosolo malie atu i le pito i luga, faʻatupulaia le gaioiga e tusa ai ma a latou lava toleniga. O le tau o le le usitaia o tulafono nei o le malepelepe e mafua ai le le atoatoa o le avega.

Lafoga Faʻamaonia

E mafai ona faʻaitiitia le faʻamaoniga o le gaʻo o le tino ma le maualuga o faʻataʻitaʻiga o le LDL e le gata i le fesoasoani o le malosi o le tino, ae faʻapea foʻi ma faʻalavelave faigofie faʻaleaʻoaʻoga mai le togafitiga o togafitiga.

Taua! O le faiaoga o faamalositino fesoasoani o le a fesoasoani i le tagata maʻi e fuafua le sili atu ona lelei o gaoioiga. O le tagata tomai faapitoa o le a fuafuaina le masani o faʻatinoga.

Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau ao le i faia soʻo se tasi o vasega o faʻataʻitaʻiga o le physiotherapy, e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi ma talanoa i se tulaga sili ona lelei o faʻatinoga ma se faiaoga.

Faatasi ai ma nai faatinoga sili ona faigofie e matua aoga tele mo le hypercholesterolemia, o metotia ua faamatalaina i le laulau e iloga.

Gaoioiga faigofie e faʻaititia ai lou toto cholesterol
ItuaigaFaʻamatalaga
Mo limaE manaʻomia le tuʻuina o se tulaga tūlaga ma tuʻu ese ou vae i le vaeluagalemu. E manaʻomia ni suʻega e fai ai suiga o suiga, ona sosoo ai lea ma le tasi, ona i le isi itu. E le gata i lea, e fautuaina e taumafai e faʻaulu ou tauau i itu faʻafeagai e atiaʻe ai sooga.
FailautusiNofo i lalo ma taumafai e aapa atu i lou muaulu i vae faʻasaʻo i tulivae. I le tulaga sili atu, e manaʻomia le aumaia faatasi o vae ma sii i luga. Ina ia faateleina le avega mai le faamalositino, e fautuaina le tuu o se uila i le vaega lumbar.
TupaO faʻasalalau faʻasalalau o le ulu ma ona manaʻoga e faia. O lenei mea e mafai ai e oe ona atiaʻe ni sooga i le tui o le tino ma faateleina le toto i le faiʻai, lea o le a aafia ai le tulaga o ona vaa ma faaitiitia ai le lamatiaga o le paʻu.
SuluTilts i itu e faia. Ma i le tulaga sikuea foi e tatau ona e tafe mai le tasi vae i le isi. O se tasi o filifiliga mo se avega faapena o le faia lea o swings i vae, i le tulaga tu i luga ma le taimi e malolo ai i luga o soʻo se mea faitino, mo se faataitaiga, se nofoa poʻo se laupapa.
LagiO le tagata gasegase e tatau ona tu i luga ma fai ni fesuiaiga-o gaioiga e ese mai - ona agaʻi i luma agavale, ona saʻo lea. I le faagasologa o le faatinoina o lenei faamalositino, ua fautuaina e faʻaaoga se lagolago - o se puipui poʻo se nofoa. O le filifiliga lona lua mo lenei avega o sikuea ma le lagolago.
Mo le tuaE tatau ona e alu i luma ma aapa atu ou tamatamailima i luga o le fola, ona e toe foi i tua. I le faʻaopoopoga i lenei faʻamalositino, e tatau ona faia ni avanoa ma se fagu ma lima o loʻo faʻaloaloa atu i itu, i se tulaga tu i luga ma i se tulaga faʻalauiloa.

O faʻatinoga faʻamatalaina e mafai ona aofia ai i le vasega o le taʻaloga gymnastics.

O le aoga lelei o le gaioiga faaletino mo le tino e taua tele. Faatasi ai ma faamalositino masani, faapea foi ma le faateleina o le atuatuvale, o se tagata e faaleleia lona lava soifua maloloina ma amata ona lagona le sili atu ona lelei.

Avanoa faʻataʻitaʻiga

I lalo o le masaniga o vasega, o le setete o le soifua maloloina ma le maualuga o le malosi faaletino o le tino ua faateleina, lea e mafai ai ona faatino nisi faiga faʻafitauli faigata.

Taua! O le faʻaaogaina o le gaioiga faʻaletino e faʻaititia ai le tele o le cholesterol, e le o se mafuaaga e mumusu ai e faʻaaoga vailaau ua faatonuina e se fomaʻi.

O le filifiliga sili mo se faiga faigata o faʻatinoga e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina ma faʻaleleia ai le maualuga o le aoga o le cholesterol i totonu o le toto o:

  1. Squats. I se tulaga tu ai, e tatau ona e tuu ou lima i luga o le fusi ma tuu vae i luga le lautele. E tatau ona faia fua o sikuea, ma aumai i latou taitoatasi e tootuli i le tulivae e tusa ma le 90˚. E tasi le auala e manaʻomia ai le 10-30 sikuea.
  2. Failautusi Aʻo nofo i lalo i luga o se palapala faʻataʻetaʻe, e manaʻomia le tuʻuina o vae i se tulaga paʻu ma, pe afai e mafai, toe faʻavae vae. Sii le tino i tulivae, i se laina sao, ma le faasologa o le sulu, ona i ai lea i le tasi itu, ona sosoo ai lea i le isi itu, e ese mai le 10-20 taimi.
  3. Tui luga. Ina ia toleniina ou lima, e tatau ona e faia ni tuusao mai se mea na sii i luga e 10-20 taimi. I le avea ai o se lagolago, o se puipui poʻo se paipa o le faitotoa e mafai ona gaoioi, ma o le maualuga ua fetuunai e fuafua i le mafai gafatia o le maʻi. Ae peitai, lima, e tatau ona tuʻuina le lautele o le tauau e vavae ese.
  4. Le tua. Ina ia toleni maso o tua, e fautuaina e ave se tulaga maualuga. I lenei tulaga, e manaʻomia lou tuu o ou lima i tua o lou ulu ma fai pe tusa ma le 5 le siʻitia o le tino. I nisi tulaga, o le faʻaaogaina o le avega faaopoopo e faatagaina.
  5. Mo le atinaʻeina o le tauʻau o le tauau. E tatau ona fofola le taoto i luga o se laufanua mafolafola, ma piki ni papatells e oʻo atu i le 1 kg. Faatasi ai ma ou lima i luga o le tino, e tatau ona sii i luga e le ulu ma toe faafoi atu i latou i lo latou tulaga muamua. I se tasi auala, e leai se sili atu ma le 10 ituaiga na siitia.

O le umi o le faʻatinoga e 20-30 minute. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona ausia taunuʻuga maualuga i le taimi sili ona puupuu. O le faʻalavelave lava ia e tatau ona amata ma muta i ni mafanafana.

Ina ia ausia taunuʻuga lelei, e tatau ona faʻapipiʻi ia gaioiga faʻatasi ma le aau i totonu o le vaitaele poʻo le savavali i Nordic.

Le faʻaitiitia o le cholesterol leaga ma faʻaleleia le lelei

O le togafitiga o faamalositino e le mafai ona iloiloina. Latou te faʻavasegaina le gaioiga o le fatu, faʻatonutonu le maualuga o le suka ma le insulin, ma faʻaleleia atili le totoina o le toto. O lenei mea e faʻaleleia ai le soifua manuia, aua i le taimi o faamalositino, o le tino e maua ai hormones o le fiafia - endorphins.
Malosiaga O faamalositino e tatau ona mamafa, ma o le fatu e le tatau ona sili atu i le 100-130 i minute taitasi. E mafai ona uila, savali malosi, taʻavale, aau ma siva. O i latou e sili atu e auai i vaega e mafai ona filifili le kalapu o le kalapu e ofoina atu i lo latou tofo.

  • E taua tele le faʻalauiloaina o gaoioiga. Afai e le faʻaogaina le tino e faʻamalosi, e sili le amata i le savali.
  • I le taimi muamua, o le a lava le faia o faʻatinoga lua i le tolu taimi i le vaiaso. Ma faasolosolo malie i gaoioiga i aso uma.

A maeʻa le tolu masina o faʻamalositino, e maualuga le fitu pasene o lipoprotein (HDL). O lona uiga o le aʻafiaga e atiaʻe le atherosclerosis o le a matua faʻaititia.

Ina ia aloese mai nisi faʻafitauli o le fatu, e tatau i se tasi ona tausisia le tulafono na fautuaina e fomaʻi: 3 x 30 x 130.

O lona uiga e tatau ona e faʻaaluina le taimi e le itiiti ifo i le faatolu i le vaiaso, pe a ma le 30 minute. Ma o lea pulupulu e tutusa ma le 130 i minute taitasi.
Faʻafefea ona amata? Amata lau polokalama faamalositino e faʻaititia lau cholesterol i le 15 minute i le aso. Fai e lima taimi i le vaiaso, malolo, mo se faataitaiga, i le Aso Lua ma le Aso Faraile.

  • Faʻateleina le taimi o aʻoaʻoga ina ia mavae le tolu masina o le faigata o faʻatinoga e 50 minute.

O afea e fai ai? E te le manaʻomia le faia o faʻatinoga i nisi taimi o le aso. Taulai i le 'ai. E tatau ona faia vasega i le 1 itula pe a uma se taumafataga poo le 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.

  • Manatua: ia faʻamafanafanaina maso, e tatau ona faia ia faamalositino i le 5-15 taimi.

Gaoioiga faigofie e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol

Tuʻu lima

Nu. 1. Tutu, liliu ou tauau i tua ma luma.

№ 2. Taumafai e faʻasalalau ou lima i le tele e mafai ai, pei o taumafai e ufiufi uili tetele.

Leai 1. Tuu lou 'auvae i luga o lou fatafata, ona toe faʻaeʻe lea o lou ulu i le mamao e mafai ai. Ona taumafai lea e paʻi atu lou ulu i le taimi taua i lou itu agavale ma le tasi i lou lima taumatau.

№ 2. Faʻaauau le sui o ulu: tasi i le agavale, tasi - i le taumatau.

Toe faia tua

Leai 1. Fuʻu ina ia paʻi i le fola i ou lima.

Leai 2. Aumai ou tulivae. Tuu ou lima i lou alofilima ma fai se "pusi lapisi".

Numera 3. O le moligao. Taʻoto, faʻasaʻo vae faʻatasi.

Sulu

Nu. 1. Fai ni talo i itu.

Nu. 2. Nofo i ou mulivae. Faʻamosolo lau kulupu mai se mulivae i le isi.

Faatinoga o le Abdominal

Nu. 1. O le nofo, faia ni mea e sili atu i luma. Taumafai e paʻi tulivae faʻasaʻo i lou muaulu.

Nu. 2. Taʻu i lalo. Sii faatasi vae, ona faasolosolo malie lea i lalo.

Gaioiga mo vae.

№ 1. Tutu, sii le vae sao i luma: muamua - o le mea tonu, ona - o le agavale. Ma le isi itu.

5 auala faigofie e faʻaititia ai le cholesterol

Cholesterol e faʻapipiʻiina i totonu o le tino o le tagata mai gaʻo, ma o se mea e sau mai meaʻai, e masani lava e taua tele i le tino, ona o se vaega o siama faʻamalosi ma nisi o homone.

Afai o le cholesterol o loʻo faʻapipiʻi pe ulu atu i totonu o le tino ua sili atu, ona amata lea ona teuina i luga o puipui o toto toto, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis poʻo le faʻaleagaina o le myocardial.

Mafuaaga o le Cholesterol Maualuga

O le faateleina i le maualuga o le maualuga o le cholesterol i le toto e tele lava ina aafia i le olaga. Afai e te 'ai i mea sese, faʻagasolo sina mea itiiti, mamafa, ulaula ma inupia le ava malosi, ona iai lea o se tulaga lamatia maualuga o le faateleina o lona maualuga i le toto.

E le gata i lea, o le cholesterol e mafai ona faateleina i nisi faamaʻi, mo se faataitaiga: faatasi ai ma le hypothyroidism, maʻi suka, maʻi o le ate, ma isi. O le faateleina o le cholesterol toto e mafai foi ona matauina i le taimi o le moa.

O le cholesterol maualuga e taʻua o le hypercholesterolemia.

Le faʻaitiitia o le cholesterol

O le auala sili atu ona maualalo i le faʻaitiitia o le cholesterol o le faia lea o suiga o le olaga ma le lelei o meaai. Ae e le o mea uma. Afai ua maualuga le maualuga o le cholesterol e tusa ai ma iuga o suʻesuʻega a le fale suesue pe ua tau atu i le tapulaa pito i luga o le masani, ona le mafai lea ona e faia e aunoa ma le faaaogaina o fualaau faasaina. Faia lenei mea e pei ona faatonuina e lau fomaʻi.

Faaaoga le 10 minute i le aso e faamalositino ai.

O se olaga e le tauagafau e mafua ai le paʻu o le toto i totonu o vaa ma le lafoina o le cholesterol sili atu i luga o le puipui. O le le gaioiga po o le leai o faamalositino o le sasa o se tagata malamalama.

O aso taʻitasi e fesoasoani i le sefulu minute e faʻaitiitia ai le toto cholesterol1.

O le taamilosaga, taʻavale, uila vilivae, faʻamalositino, faʻasalalauga faʻavae - o le filifiliga o mea faafiafia i o tatou taimi e tele, e mafai e tagata uma ona filifili se mea i lo latou fiafia.

Taofi le ulaula pe afai e te leʻi i ai.

O le ulaula e iloa ai le faateleina o le cholesterol toto ma le faʻavaeina o palestrol i totonu o vaʻa toto. O le mumusu o le ulaula e faateleina ai le gaosiga o le "pai" cholesterol maualuga-10%, o lona uiga o le tele o le cholesterol o le a sili atu ona faigofie ona tuua le tino.

Suia lau masani ai

O matou uma lava e le mautonu i amioga o le tofo, ae afai o le ata o le fatu fatu poʻo le stroke e faʻalagolago i lo matou soifua maloloina, ona oʻo loa lea i le taimi e suia ai o matou manatu i taumafa i aso taitasi.

Aloese mai oloa e maua ai le pama pama. O nisi tagata gaosi oloa e faaopoopo i le taugofie o le suauʻu suauu, ae le popole uma e uiga i le mea moni o le paʻu o le pama e fesoasoani i le faateleina o le cholesterol.

O Olive, faapea foi ma sana ma suauʻu ua faapipiiina e maualuga i le gaʻo oona.

O suʻesuʻega a Dr. Grandi, o loʻo feagai ma le cholesterol, ua faʻaalia ai o se mea taumafa e maua i le gaʻo oona e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le cholesterol e sili atu nai lo le taumafa o le tamaoaiga.

E tatau ona ave le tausiga e suitulaga i isi gaʻo ma gaʻo mama, ma ia le na o le faʻauʻu olive ia i latou.

E masani ona faʻaaoga fualaau faisua ma fua, fatu ma nati e faʻaitiitia ai le aofai o le cholesterol i le toto. O se tasi o sili ona aoga i lenei tulaga o le kalama fou, ae i le taimi o le vevela o togafitiga, o le a le toe aoga ai ana meatotino aoga.

Aua nei galo e uiga i laumei. O pi, pi ma lentils o loʻo i ai fiber vai faʻasaina (pectin), lea e fusifusia ai le cholesterol ma aveesea ai mai le tino. Suʻesuʻega e le tagata tomai faapitoa i mea tau taumafa James W.

Na faaalia e Anderson2 o lekila e lelei le maualalo o le cholesterol toto.

I se tasi o faataitaiga, o tamaloloa na 'aina le 1.5 kapu o pi tao i aso taitasi mo le 3 vaiaso na maualalo ifo i lalo le 20% o latou cholesterol.

Ia pei o se Buddha

Ua sili atu le tele o saienitisi o loo faalagolago i le talitonuga lautele o le atinaeina o le atherosclerosis: pe a fiafia le tino atuatuvale, o le vavalalata o vaa toto e faigata ona pasi le toto e ala atu ia i latou. I lenei tulaga, o le cholesterol maualalo maualalo e nofo i luga o puipui, ma amataina ai le faʻaogaina o le faʻamalama i totonu o vaʻa. O le mea lea, ia tumau le soifua maloloina: tuʻu le masani o le foʻia feteʻenaʻiga i luga o le maualuga.

Tuʻu atu ni nai minute i aso taʻitasi e mafaufau loloto ai ma malolo.

Faaaoga le tele o auala mafaufau e maua ai le filemu o le mafaufau.

O le fualaau faasaina Dibikor, na atiae e saienitisi Rusia e faavae i se mea masani mo le tino, taugata, o le a fesoasoani e faaitiitia le cholesterol. O le fualaau faasaina e fesoasoani e faaitiitia le tulaga o le "leaga" ma faateleina le maualuga o le "lelei", cholesterol puipuia. O le a fesoasoani i tagata mamai e le gata i le maualalo o le toto cholesterol, ae sili atu ona lelei le pulea o latou suka.

Mataʻituina lau cholesterol ma tumau i le soifua maloloina!

  • Manatu o le tagata na tusia e V. M. Pokrovsky, G. F. Korotko Mataupu 15. O le faatosinaga o le gaioiga afi i luga o le tulaga galue o se tagata
  • Le fautuaga a fomaʻi Amerika. Faʻataʻotoina e Debora le Tagata Faufautua. - M.: ZAO Publishing House Readers Digest, 2001

Taaloga o le cholesterol

O se auala lautele ma le aoga i le tau faasaga i le cholesterol sili atu o le aʻoga faaletino i ona tulaga uma. O le faamalositino o se manumalo e le gata i luga o le maualuga o le cholesterol, maʻi, ae le gata foi i le leai o se loto, le monotony o le olaga.

O aoga o le gaioiga

O taaloga ma cholesterol o ni pola concepts. O le faamalositino e aumaia ai faamanuiaga e le mafaafitia:

  • faaitiitia le maualuga o mea manogi i totonu o le tino,
  • faʻasaʻo le toto maualuga
  • i ai se aoga aoga i le loto,
  • faateleina le tafe o le okesene i masini ma okeni.

I se isi itu, o se uta muta faatapulaa e maua ai suiga le talafeagai i le gaioiga o totoga i totonu, lea e mafua ai ona i ai i le tulaga o le fatu, suauu totoga, le atinae o pailalala i totonu o vaa, ma le faaitiitia o le tuuina atu o le okesene i le tino.

Totogi mamafa

O le mamafa ma le maualuga LDL e lua aʻafiaga e lua (e ui e le o taimi uma). E mafai ona foia e se taaloga e tetee i le cholesterol ma i le taimi e tasi e faʻaitiitia ai le mamafa. E naʻo le onosaʻi ma le manaʻo i le mea e manaʻomia.

lapataiga I le tulaga o le oona po o le mamafa, o le faamalositino e tatau ona o faatasi ma le mataituina o le toto, maso o le fatu ma le cholesterol.

Atherosclerosis

O le maualuga o le maualuga o le cholesterol plasma, o le sili atu lea o le lamatiaga o le atherosclerosis. Ina ia aloese mai lenei mea, faapea foi ma le taofia o le atinaʻe atili o le faamai, e tatau ona auai i togafitiga faafomaʻi.

O vaega i lenei tulaga o ni faʻafesoʻotaʻiga atoa. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻatapulaʻa faʻamalositino malosi, mataʻituina le malosi o vasega, e le faatagaina faʻamalositino mo le saoasaoa ma le faʻamaopoopoina o faʻamalosi, gaioiga mataʻutia o le ulu.

O faamalositino e tatau ona faia i se nofoaga mafanafana ma lelei.Afai o vasega e faia i fafo i le vaitau malulu, ona e manaʻomia lea ona fai lau laʻei.

Low cholesterol maualalo

Mo le atinaʻe o le cholesterol aoga, e tatau ona e faʻaauau pea le faia o suʻega ma tuʻuina atu ia le itiiti ifo i le 30 minute. I le faagasologa o le gaioioiga, lipoprotein lipase ua faanumeraina - o se enzyme lea e momotu ai gaʻo ma maua ai tulaga talafeagai mo le gaosia o le cholesterol lelei. O le sili atu o le numera o faʻatinoga (faʻatatau i le faʻatonutonuina), o le maualuga maualuga o le aoga o le HDL.

O se faʻatulagaina lelei o faʻatinoga a le tagata lava ia o le a fesoasoani i le faasolosolo malie atu i le taunuuga fuafuaina. E na ona e manaʻomia e mafai ona faʻatali, ae le galo e uiga i le taaalo i taaloga.

E i ai ni fautuaga e mafai ona fesoasoani i le auala i le fuafuaina fuafuaina.

Aʻo leʻi amataina le faamalositino mo le taimi muamua, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E mafai e le o ituaiga uma o gaioiga e mafai ona faʻaalia i le siama o le maʻi. E taua foi le mafaufau e inu vailaau e aafia ai le gaioiga o le muso o le fatu.

I le taimi muamua o vasega, o le avega e le tatau ona sili atu ma le 20 minute i le malosi. O se faʻatulagaga o faʻatinoga e tatau ona e amataina i se mafanafana ma le faʻamaeʻaina faatasi ai ma faʻagasologa tutusa.

Faʻamaumauga O le afu malosi i le taimi o le faamalositino e faatatau i le mu o le gaʻo ma le leaga o le cholesterol, ae tatau foi ona teu i le mafaufau le tatau ai. Afai i le taimi o le gaoioiga e mafai e se tagata ona tautala, ae le lelei tele, ona sao lea o le avega. / Faʻaaliga

O le le faʻagaloina o le taaloga e faʻaitiitia ai le cholesterol, e le tatau ona taulimaina ituaiga uma i se faasologa, ae naʻo le tasi e sili atu ona lelei pe ua uma ona faʻaaogaina.

O le tele o suʻega ua faʻaalia ai o le cardiological exercises e sili ona aoga mo le faʻatonutonuina o le cholesterol o le toto: tamoe, savali, se masini tapuni, vailaʻau. O gaoioiga e tatau ona tuʻufaʻatasia ma meaʻai talafeagai.

Faʻaauau

O faʻatinoga e faia mai le mataupu i le mataupu e leai se aoga, aua e le o faʻamoemoeina le mauaina o se taunuuga. O se tasi malaga faasee i le taimi o le taumalulu po o se asiasiga masani i le vaitaele o le a le maua ai se soifua maloloina. O le mea sili ona taua o le masani lea i le gaioiga, e pei o le maualuga o cholesterol ma taʻaloga e le mafai ona fetaui.

lapataigaO le faʻaaogaina o vasega ma se uiga lelei ma le fiafia e faʻavae ai oe mo le manaʻoga e vaelua le taimi mo aʻoaʻoga i lou olaga faʻatulagaina ma toe fai.

O gaoioiga faaletino e taua tele i le tausiga o le soifua maloloina. O le gaioiga e le mafai ai ona toto le toto, ma cholesterol - ia teuina i puipui o toto toto.

cholesterol cholesterol

Faamalositino mo cerebral arteriosclerosis

O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia o se faʻamaʻi masani masani lea e oʻo atu ai i le faaleagaina o puipui o toto toto.

O sikola sclerotic, e tulaʻi mai ona o le maualuga o le cholesterol, o loʻo pipii atu i le toto toto, ma o le taunuuga lea ua latou vaapiapi ai.

O lenei mea e faʻalavelave ai i le masani ai o le toto, vave pe mulimuli ane oʻo atu ai i faʻafitauli matuia o le cardiovascular system ma e oʻo lava i le oti.

E le gata i lea, o le cerebral arteriosclerosis e fesoasoani i le atinaʻeina o le gangrene o pito i tua, ogaoga o le maʻisuka poʻo le endarteritis lautele.

O le natura o le atherosclerosis o le foliga mai o gaʻo i luga o puipui o paʻu.

I le amataga o se faagasologa faapena, e le lagona e se tagata se faaletonu, e le mafai ona iloa le faafitauli i le fale.

O le soifua maloloina masani e tausia seia oʻo i le 85% o le lumen vascular. I lenei tulaga, e le mafai e okeni ona maua le toto e tatau ai mo galuega masani.

Ina ia faaitiitia le leaga o le aafiaga o le cerebral Atherosclerosis, e tatau ona matauina nisi o tuutuuga. E naʻo le auala lenei o le a faʻaaogaina ai le polokalame e faʻasalalau. O isi faamalositino faaletino mo le atherosclerosis o vavalaʻau o le a fesoasoani e foia lenei faafitauli.

Faiaʻoga laʻititi laiti

Capillaries o vaʻa aupito sili ia i le tino o le tagata. Latou te fesoasoani e tuʻuina atu le toto talafeagai o toto i potu taʻitasi, faʻapea foi ma le faʻamamaina o toso ma toxins faʻaopoʻopo.

Ua fuafuaina e saienitisi i totonu o le tino o se tagata lautele e silia ma le 60,000 kilomita o nei vaa laiti.

Afai e amata ona faaputuputu pama atherosclerotic i luga oo latou puipui, e le mafai ona maua e sela le aofaiga talafeagai o meaʻai.

Talu ai ona o lenei mea, e le o toe mamao ona latou feoti, taofia le toxins e afaina ai le tino i totonu oo latou vaega. O le a le mafai ona latou o ese atu seia oʻo ina faʻavae le toto.

Mo lenei mafuaʻaga, o loʻo i ai i le tagata ni faʻafitauli e le gata i le cardiovascular system, ae faʻapea foi ma le ate ma fatu fatu. O faamalositino faaletino mo le cerebral arteriosclerosis o le a fesoasoani e taulima ai lenei mea.

O se fesoasoani tele i le faiga faamalolo na faia e le saienitisi Iapani Katsuzo Nishi. O lana metotia e tulaga ese ma o nei aso e leai ni mea tutusa. O le fanau mai o se tamaititi maʻi, na vave ona ia maua se faʻamatalaga le fiafia: atonu e le mafai ona ola seia oʻo i le 20 tausaga.

Ae peitai, o Niches na le gata ina faʻaleleia o latou tino, ae faʻasaʻo ai foi le fia miliona o tagata mai faamaʻi matautia o le cardiovascular system. O lona tino e aofia ai se seti o faʻamalositino faigofie mo le atherosclerosis o le faiʻai, lea e fesoasoani i le faʻavaeina o toto ma faʻamalosia ai puipui o toto.

O le fale masani masani a Nishi o le algorithm lea:

  1. Faiga faamalositino "Tapuni o vae ma lima" - taooto i luga o se mea faigata, tuu se tamai taavale i lalo o le ua. Aumai o oulua vae ma lima, faʻaopoopo e toe malolo ma toe faʻasolosolo. Faʻaoʻo ou lima ma vae, ma toe foʻi i le tulaga amata. O faamalositino faaletino mo le atherosclerosis o vavalaʻau e fesoasoani e faateleina ai le tafe toto ma faamama ai nai capillaries o toxins.
  2. Faʻaaogaina le "Vibration" - o lenei metotia e fesoasoani e vave fufulu ai capillaries, faʻapea foi ma le faʻamalosia o puipui. Fai le faamalositino i le taimi lava e teʻi ai, moe i le moega. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e taoto ile tua, sii ou lima ma vae i le ea, ona luluina atoa lea o lou tino atoa mo le 2-3 minute. O se faʻafitauli faʻapitoa e fesoasoani i le faʻavaeina o le galuega e le gata i le faʻamaʻavaleina, ae faʻapea foi le faiga o le lymphatic. E le gata i lea, o le vibration exercise e aveesea ai toxini ma toxins mai i le faiʻai.
  3. Faiga faamalositino "Goldfish" - e tatau foi ona fai le taoto i le moega pe a uma ona ala i luga. I le laasaga 4 o le vertebra o le tino, tuu ou lima i lalo o le ua, ma o totini o vae e manaʻomia ona toso malosi. I lenei tulaga, e tatau ona matua mamafa le tino pe a mafai. Afai e te faia mea uma lelei, o le a e lagona le itiiti o le vevesi i le tino atoa e fesoasoani e aveesea ai neula o le tele o le leo ma faʻagaoioia le toto toto.

Ina ia mafai ona ausia taunuuga sili ona lelei mai faamalositino faaletino ma le atherosclerosis o vavalaʻau, e tatau ona faaluaina le faletalimalo o le Nishi i le aso: pe a uma ona ala i luga ae vave ona taoto.

Taumafai e 'ai le mea saʻo,' ai le tele o fuālaʻau fou ma iʻa mumu e mafai. E matua aoga lava le lafoaia o le ava malosi e aʻafia ai le tulaga o le metabolism.

Gymnastics faapitoa mo vaʻa vaʻai

O loʻo i ai se seti o faʻamalositino mo le atherosclerosis o le faiʻai, lea e mafai ona faʻamamaina ai le toto mai alalaʻau faʻapipiʻi.

O lenei faiga e faʻavae i luga o faʻalautelega, liliu ma fesuiaiga o le tino, ogalaau, faʻavae lima, faʻalavelave ma sili atu - o le a maua e tagata taʻitasi ma atiae mo ia lava le faigata o le a mafai ona ia faia.

Afai e te faia togafitiga faʻapitoa, e mafai ona e faʻaleleia atili le toto toto, faʻaagaga le faiʻai. Ina ia faʻamalosia le galuega o toto toto, e oʻo lava i se faʻaoga faigofie e pei o le suia i luga o itu tauagavale ma taumatau o le a fesoasoani. E le gata i lea, o laasaga masani i le ea fou o le a fesoasoani e faʻatuina le galuega a vaʻa o le faiʻai.

Ina ia faʻamalosia le iuga, ia faʻaalia mea nei:

  • Taʻu i luga o le fola, faʻaloloa ou lima i luga o le sulu, ona toe sii aʻe lea o le lima tauagavale po o le vae taumatau. E mafai foi ona e fesuiaʻi ma ou lima.
  • Tutu i luga o ou vae, sui lou ulu i le faasologa o le faasologa, ma mulimuli ane leai. E tatau ona faia ia mea taʻitasi mo le 2-3 minute i ni nai taimi.
  • Taʻu i luga o le fola, sii ou vae i le pito i luga ma ave le pine "Birch" e iloa mai le tamaitiiti. Tumau i lenei tulaga mo 2-3 minute, pe a maeʻa sina malologa, toe fai le auala.
  • Tu i luga o ou vae, loka ou lima sii i le loka. I lenei tulaga, faʻapipiʻi i tua ma luma, agavale ma taumatau. Toe faia taimi faigata 8-10.
  • O le taatele o le feoai o lima ma vae o le a fesoasoani e vave ai le tafe toto. E sili ona lelei le faia o lenei mea ina ia mafai ai ona sili atu le lelei o vaʻa. O lenei faʻamalositino i le tulaga o le cerebral arteriosclerosis e fesoasoani e faʻalautele ai le gauai ma le faʻamalosi.

Ina ia ausia le sili ona lelei mai togafitiga o le physiotherapy mo le cerebral arteriosclerosis, e tatau ona mulimuli i se taumafataga faapitoa ma inu vailaau ua faatonuina e lau fomaʻi.

Filifili le tikeri o le faamalositino e sili ona faia ma se cardiologist, aua afai e te faia le mea sese, e te lamatia le faaleagaina o lou tino. I le cerebral arteriosclerosis, e matua fautuaina lava e te faia le taʻavale ma le tietiega.

E sili ona lelei le tuʻuina atu o le fiafia ile sikolasina savali, aau, savali i totonu o le paka.

Faatinoga mo le puipuia o le cerebral atherosclerosis

Mo le puipuia o le atinaʻeina o cerebral arteriosclerosis, e tatau ai lava i taimi uma ona faia se faasologa o gaioiga faaletino. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona faʻavae le toto, faʻaleleia le tino ma le aofaʻi tatau o le okesene.

O le ua e tele sona sao i le tausia o le soifua maloloina o le faiʻai. O totonu uma lava o toto toto e nafa ma le felafolafoaʻiga o le toto ua faʻalauteleina. Afai latou te amata ona tuʻi i le vetebra, e le maua e le faiʻai le toto talafeagai o le toto ma le okesene.

E mafai ona e lagona le solia o lenei mea e ala i le masani ai o le ulu ma le vevela, toto maualuga.

Ina ia feagai ma lenei faafitauli, e mafai ona e faʻaaogaina mea nei mo le cerebral arteriosclerosis:

  • Tui lou ulu lemu i itu eseese mo le 5-7 minute, toe fai le faamalositino i le tele o taimi i le aso.
  • Nofo i luga o se nofoa ma tuu ou alofilima i lou muaulu. Faʻatasi ma sina gaioiga i ou lima, toe liliu lou ulu, pei o le mea lea, e tatau i le maso o le tino ona faʻavaivai ma taofia lenei mea. Mo taunuʻuga lelei, taofi lou manava ao faʻalauiloa.
  • Tu i autafa o le pa puipui ina ia matua fusi le pito i tua i luga o le puipui. A e inu, taumafai e faʻamautinoa o fesoʻotaʻiga uma o le vetebra e fesoʻotai ma luga - o le mea lea o le a faʻaaogaina ai le tino musika. Fai lenei mea mo le 5-10 sekone, toe fai le gaoioiga 3-4 taimi.
  • Ave se pusi ma taumafai e faʻaloaloa lou ua i le tele e mafai ai. O lea e mafai ai ona e faʻatulagaina le galuega o maso e nafa ma le toto.

Ina ia mafai ona maua e le atherosclerosis o vavalaʻau le tele o faʻamaʻi, i le taimi o togafitiga e tatau ai ona iloa pe faapefea ona manava saʻo.

Mo nei faʻamoemoe, na faʻavaeina ai se tomai faʻapitoa, lea na taʻua o le manava mo le atherosclerosis o vaʻavave.

Ua fautuaina e ona atinaʻe le manava i le manava, o le manava e tatau ona maamaʻa ma loloto.

E mafai foʻi ona e manava i le tasi o le aoauli - o le a fesoasoani ia te oe e faʻafilemu ma faʻamaonia lau metabolism. Gymnastics respiratory with atherosclerosis o vavalaʻau e afaina ai le tulaga o le thyroid gland, ate, faatelevave ai le metabolism.

O le masani masani ona savali i le paka o le a fesoasoani e faʻaumatia se tagata mai i luga o le mafaufau. O le lavelave o le gaioiga faaletino e faʻateleina ai le aʻafia o le okesene i totonu o le tino. E fesoasoani i le faʻatuina o se metabolism, lea e fesoasoani e aveese le cholesterol mai le tino. O lea aafiaga e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, e le oi ai i luga o puipui puipui o le toto se tagata e le o iai ni pupuʻu mata.

E fesoasoani i le faʻavaeina o toto i taimi o cerebral atherosclerosis i le vaitaele. E le lagona e se tagata le gaioiga faaletino, ae ui i lea, o ona faiga uma e aofia ai. E faigofie ona e mauaina mo oe lava ia seti o faʻatinoga mo le atherosclerosis o vaʻavaʻai vaʻaia e mafai ona e faia.

Cholesterol ma faamalositino: togafitiga o togafitiga

Laititi lipoproteins maualalo ma maualuga o loʻo i ai i le toto o tagata uma. Afai o latou tulaga faatauaina i le tulaga masani, e le manaomia le faasaʻoga i le tulaga. I le mataupu pe afai o le faailoga e sili atu i tua atu o igoa e taʻuina - e tatau ona e galue.

O le faia o gaoioiga faaletino e le gata ina sao i le susunuina o le tele o le tino o le tino, ae e iai foi sona aafiaga aoga i le tulaga masani ma le lelei o le soifuaga o le tagata maʻi ao atoa. Afai o le vavae ese mai tulafono masani e le o faʻaalia tele ina ia faʻamautinoa ai le ata atoa, ua lava lava le mataʻituina o le taumafataga ma fai ni faʻamalositino i aso uma.

E faʻafefea ona fesoʻotaʻi le cholesterol ma le gaioiga faʻapitoa, faʻapea foi ma auala e mafai ona faʻaaoga e toe faʻaleleia ai faailoilo i le mea e sili ona talafeagai, o le a aʻoaʻoina e le tagata faitau.

Puipuiga ma le pulea o le LDL concentrations.

Yoga faasaga i le cholesterol leaga - encyclopedia of yoga ma Ayurveda

Cholesterol o se mea vaivai, o le mea e pei o le ova-e pei o le mea e faʻaputu i totonu o toto toto ma siama o le tino.

O se vaega o loʻo faʻapipiʻiina e le tino lava ia ma le fesoasoani o le ate, ma o se vaega cholesterol e oʻo mai ia i tatou i meaʻai e mauʻoa i le gaʻo gaʻo. O le tele o cholesterol i mea nei: susu, gaʻo manu, mumu mumu, fuamoa moa.

O le tuusaunoaga o le iʻa tele ma fuālaʻau fuālaʻau, lea e aofia ai gaʻo gaʻo faʻasaina.

O le mea moni, e taua le cholesterol mo o tatou tino, mo se faʻataʻitaʻiga, e liua ai le la i le vailaʻau D, a aunoa ma lea, i le isi itu, e le mafai ona maua ni hormones sex, le faʻavaeina o siama, ma isi.

Ae peitai, e lua ituaiga o cholesterol e tulaga ese le iloga: "leaga", lea e tosina atu i puipui o toto toto ma "lelei" - fusifusia ai le "leaga" cholesterol ma feaveaia i le ate mo le lafoai.

O le sili atu o le "leaga" cholesterol e mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o ni atherosclerotic plate i luga o puipui o toto toto, lea e faʻaitiitia ai le lautele o le tino ma faia ai vaʻaia tele.

Aʻo iai le tele o cholesterol toto, o le faʻamaoniga mautinoa lea e te mafaufau loloto i lou soifua maloloina. E tele suʻesuʻega e faaalia ai o maualuga maualuga o lenei mea e faʻapupulaina ai le avanoa e faʻaleagaina ai le myocardial, faʻamaʻi fatu fatu, atherosclerosis, stroke, maʻi o le ate ma nisi faʻamaʻi matautia.

O oe o se tulaga lamatia pe afai o lau mea taumafa e aofia ai meaai e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo (fuamoa, sola, mumu moa, ma isi mea), e taʻitaʻia oe i se olaga le talafeagai, e te iai ni faafitauli i le mamafa, inu ava malosi ma ulaula, o oe o se tagata, ma ei ai au faailoga o le le atoatoa.

Yoga ma le cholesterol

O lea ua malamalama tagata uma e tatau ona tausia le cholesterol i se tulaga patino, ae mamao mai tagata uma e iloa le auala e fesoasoani ai ia te oe lava, pe afai ua i ai se faafitauli.

Na faʻataʻitaʻiina le faʻamaonia e naʻo le suia o le taumafataga e mafai e se tasi ona maua ai taunuuga lelei.Ae afai e te faʻaopopoina faʻamalositino saʻo i le taumafataga, ona le umi lea o le a oʻo mai iʻuga. I le avea ai o ia ituaiga o faatinoga, e mafai ona faatino e yoga asanas.

O lenei mea e faatatau i na mea e aofia ai le le mautonu ma le malologa o nisi o muscle group, massage o totoga i totonu. E le gata i le faʻatinoina saʻo o asanas, ae o le tele o faiga manava e aofia ai i vasega - pranayama, lea e mafai ona faʻatonutonu ai le manava o le malosi.

O le mafaufau loloto foi ei ai sona aafiaga lelei, o lea e afaina ai le tino ma le mafaufau, lea e taua tele mo le aveesea o le cholesterol.

O le faʻaaogaina o meafaigaluega uma o loʻo i luga i le faʻalavelave e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le tino, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le popole, o se tasi lea o mafuaʻaga autu mo le faaputuputu o toxins i le tino.

LDL cholesterol - "leaga cholesterol leaga"

afai e amataina lau galuega i le taimi nei, ona e aloese lea i le tele o faafitauli e mafai ona tutupu i le lumanaʻi

maualuga-maualuga maualuga - sili atu le aua le faatuai

itiiti ifo i le 100e le mafai ona e popole
mai le 100 i le 129
luga atu o le 160amata amata faʻatosina!

O le a le faʻatulagaga e te manaʻomia e faʻatino?

Afai e te leʻi faia lava se gaioiga o le yoga, e mafai ona e taumafai e fai le yoga mo le masina e tasi i aso uma mo le afa itula. Ona siaki lea o lau maualuga o le cholesterol ma faatusatusa i le mea na i ai ao leʻi amataina vasega.

O le ae ofo, ae o le a toe foʻi lou tino i le masani. Ae peitai, ina ia ausia le iuga, e le tatau ona e togiina vasega. Faʻaauau ona faʻaaʻoaʻoina i latou i aso uma.

I le faaopoopo atu i le puipuiga, o vasega a yoga o le a fesoasoani e aveesea le tele o isi faafitauli e maua e tagata uma.

O a faʻatinoga e fautuaina mo le maualuga o le cholesterol?

E fa fausaga o asanas ma pranayama e mafai ona iloga, o loʻo maua e oo lava mo se tagata e leʻi saunia. Faatasi ai ma:

-Surya Namaskar poo le "Faʻafeiloaiga i le La"

Seʻio tatou tilotilo i nei faʻatinoga taitasi.

I lena tulaga, afai o oe o se tagata pisi tele, o le faigata o asanas o le a avea ma se fofo lelei mo oe Surya Namaskar. O le faia, o le tagata e galue malosi uma lava maso, o lea e sili atu ai ona ola le tino.

O lenei faʻalavelave e aofia ai le tele o asanas e fesoʻotaʻi faʻatasi. E mafai ona faʻatino uma i le statics ma i faʻalavelave. Faʻalagolago i le ituaiga ituaiga e te filifilia, o le tuai i tulaga taʻitasi o le a faalagolago tele. O le mea lea, i se tulaga malosi, o le umi e tusa ma le 15-30 sekone, ma le faʻatinoga, o le tusa lea ma le 5 o le manava manava.

Anuloma-Viloma - manava i le yogic.

O loʻo faia e pei ona taʻua i lalo:

1. Muamua e tatau ona e tapunia le ao saʻo i lou limamatua, lea e faia ina ia e inu ai le ea naʻo le itu tauagavale.

2. A maeʻa lenei mea, matou te tapuni le itu tauagavale, ma tatala le mea sao ma faʻamalo i ai.

3. O le taamilosaga e tatau ona toe faia i le tele o taimi.

Faafetai i lenei mea, e mafai foi ona e faʻaleleia lau faʻaoga.

Kapalabhati

Ae e te leʻi amata tuusao, e manaʻomia ona e nofo i le tulaga sili ona toʻa mo oe. O le isi, tatou te taumafai e taulai atoa atu la tatou gauai i le manava.

O le umi ma le mana o musumusuga e tatau ona masani ai, ma pe a e alu ese, ia mautinoa e mataʻituina le vave ona e faia, ma pe faapefea ona vavao lou manava.

E sili pe afai e sili atu i le limasefulu gaioiga o taʻaloga i aso taʻitasi.

O lenei faagaioiga e aofia ai le manava loloto loloto. E tatau ona e nofo i se tulaga lelei, tuu ou lima i luga o ou tulivae, ma na o le taimi lava e te faia ai lenei mea, e tatau ona e vave inu ma faʻaleleia e ala i pogaiisu uma (mai le fa i le sefulu).

A maeʻa, e tatau ona e inu, ao tosoina lou manava i totonu, ona e vevela malosi lea, faʻasaʻo le lua o le manava. Taofi lou manava mo sina taimi.

A maeʻa lena, taofi le tauagavale tauagavale ma faʻaleleia le ea i le mea sao. Taofi lou manava mo sina taimi.

O faʻatinoga uma o loʻo taua i luga o loʻo aoga tele i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol. Ua faʻaititia lona maualuga ona o le faʻaitiitia o le gaʻo i totonu o le toto, ma o lenei mea o loʻo i ai se aafiaga lelei i le fatu ma le tino.

Afai e te popole i lou soifua maloloina, ia manatua e na o gaoioiga faaletino, meaai maloloina ma se olaga ola malosi o le a fesoasoani i le mu tele gaʻo i le tino ma puipuia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto.

Tuua Lau Faamatalaga