Pancreatic sosolo

Faʻamaʻi le paʻu i le pancreatitis. Mafuaaga o le paʻu o le paʻu ma le pancreatitis. Togafitiga o le paʻu e paʻu i le pancreatitis.

Talofa i tagata asiasi uma ile blog blog pancreatitis!

O le autu o le pou o aso nei gaioiga ud ma pancreatitis. E mafai e le pancreatitis ona mafua ai le afaina? E mafai e fualaau eletone mo le pancreatite ona mafua ai le afaina?

Talu ai nei, (i le masina talu ai) pe na faapefea ona ou maua se mea (faanoi mai ia te au) le uʻamea, lea na oʻo mai i ou vae. Ma o lenei mea na faaalia lava i le tulaga o le faoa faamalosi. Aʻo amata ona e maofa o le ae le taofi. Taʻu uma le toto. Na faaali mai o ia ina ua ou faia le tausamiga, pancreatin ma creon fefiloi, lea na oo mai i lalo o oʻu lima.

Sa ou alu i laʻu fomaʻi ma talanoa e uiga i oʻu faafitauli ma pe a oo mai le susulu. Na ia fesiligia faapitoa pe mafai ona tupu mai ona o sauniuniga o le enzymatic (fatuga, festal, pancreatin)? Na tali mai o ia: - Leai. O nei vailaʻau naʻo le fesoasoani e tusi ai le faʻanunununu. Ma o le fesili, o le a le mea e tatau ona ou faia nei? Na tali mai o ia - Alu i le fomaʻi, ia tuʻuina atu ia te ia e fuafua le natura o le sasaina i totonu o le tino. I le auala, o le suka e masani lava, ina ia le mafai ai ona mafua ai.

Sa ou alu i le fomaʻi, maua se fefete, faia se tofiga, sa togafitia. Ma sa i ai lava iina le mea na tupu. Ou te lei lagonaina foi le toomaga i taimi o togafitiga. Ina ua mavae le isi le fiafia i fomai, sa amata ona ia toe taamilo lona ulu i le taimi na amata ai le sasa.

E naʻo le tasi le tali - pe a maeʻa ona faʻaaoga vailaau oona. Sa ou faitau i faatonuga o le tui ma sa tusia i le uliuli ma papaʻe e mafai e se masalosalo ona mafua ai le vevela.

Sa ou alu i le fale talavai, faatau se vailaau mo meaʻai ma le fefete, lea e masani lava ona faatonuina pe a maeʻa togafitiga faʻamaʻi ma o mea uma lava! O le mataupu ma le pulupulu i pancreatitis ua foia. Ae o le a le tele o le taimi na faʻasauāina, aemaise lava pe a e sasaina i le toto. Ua uma ona i ai oʻu paʻu i ou vae.

E masani lava o le paʻu o le paʻu, o le urini mumu, o le samasama o mata e aliali mai pe a fai se pu i luga o le ulu o le pancreas. A maeʻa le taotoga, o le suamalie ma isi faʻauiga e masani ona mou atu.

Ae o le isi lea mataupu. O le tulaga lenei pancreatitis paʻu paʻu na faʻaalia pe mai le maualuga o faʻamaʻi vailaʻau, pe mai le mea moni o mea uma e faalavelave faʻafuaseʻi. Pe atonu foi mai nei mataupu e lua.

Lelei! O le mataupu autu e foia ma o le faaiuga e mafai ona tusia i lalo - sasaina i le pancreatitis e ono aliali mai mai fualaau o le enzymatic pe afai e le saʻo le saʻo. O le mea lea, e sili atu le lelei o le togafitiga, e pei ona faatonuina e le fomaʻi, e pei ona faʻamoemoeina.

Pau lava lena. Na na ona ou manao e faasoa atu loʻu aafiaga i lenei tusiga. Atonu o le a manaomia e se tasi ina ia latou le mafatia e pei o au. Le manuia i tagata uma ma le soifua maloloina lelei.

Ua e faʻamamaina ona o le pancreatitis? I le a le vaega ma pe faapefea ona e taulimaina? Faamolemole faasoa, pe a le faigata.

Faʻavave le paʻu i le pancreatitis ma le kanesa o le pancreatic

Mo le togafitiga o pancreatitis, e faʻaoga lelei ai e le au faitau le metotia a Irina Kravtsova.

O le sasaina o se lagona mu ma le tingling i luga o le paʻu, e mafua ai ona le fiafia le tagata, faʻalavelaveina le lelei o lona olaga. O le sosolo e tafe ai le moe ma le le atoatoa, atuatuvalega, tuinanau faamoemoe. O lenei faailoga o le faailoga sili lea o maʻi paʻu, ae masani ona matauina i isi faʻamaʻi pipisi.

O le Pruritus o se uiga taua o le pancreatitis e masani ona tupu e tusa ai ma le ituaiga pseudotumoral. O le ituaiga o pancreatitis e amata malie lemu. Ina ia mafai ona aliali mai i le patho phencreas, o suiga e le mafai ona suia e talafeagai mai le 7 i le 15 tausaga. O le pancreatitis o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i le tumutumu o le ulu o le pancreas, lea e naʻo le taotoga e togafitia.

O le pseudotumoral form of pancreatitis, o le cholestatic itching o loʻo matauina i tagata mamaʻi, o le mafuaʻaga lea ua taʻua o le pulu bite ma isi mea e leʻo faʻasalaina ua faʻaputuina i le tino pe a faʻavaivaia ma faʻafefeteina le aʻafia o le siama i luga o le paʻu.

A maeʻa le taotoga, o faʻalogona o le mimilo masani o le pancreas e pei o le urini pogisa, ae o feʻau felelei, lanu samasama o le paʻu, mata o le mata ma le paʻu o le paʻu e mou atu.

O le tigaina o le paʻu o se tasi lea o faailoga o le kanesa o loʻo faʻapipiʻi i le ulu o le pancreas. E atiina ae i le gaʻo faʻamalosi, pe a faʻavaivaia le tafe o le talo i totonu o le luminaʻi o le intestinal.

E tele mafuaaga mo lenei mea:

  • siama o se paʻu i luga o le puipui o le pulelele,
  • aveeseina ma le faamalosia mai le fafo o le pulelele e le tele o le paʻu poo le lymph,
  • faʻalavelave o le lumen o le papilla duodenal i se tumo.

Soo se fesuiaiga o le soliga o le tafe o le talo e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻeina o le gasegase masini o le fofo. O pigle pigments e ulufale i le lymph, ma mai iina i totonu o le toto. O le faʻasalaga o le tuusaʻo o le bilirubin tuusao i le tino ua vave ona tupu. E afaina ai mea uma o le tino ma le paʻu, e tau atu i le atinaʻeina o paʻu. O lenei mea e faʻateleina e ala i le siitia o masini histamine i le toto.

I le faʻaopoopoga i luga, faʻatasi ai ma le kanesa o le pancreatic, e le mafai ona faʻaleagaina le le mautonu faapitoa mai le mafaufau.

I le kanesa o le pancreatic, o le sosolo o le tino, e le mafai ona gafatia, e aunoa ma ni fetuunaiga o le diurnal manino. O nisi taimi o ia o le mafuaʻaga sili ona mafatia. E ono oʻo mai i luma o isi faʻailoga o le jaundice.

Mulimuli ane, o le galuega o le ate, ma le isi vaega o totoga, ua faʻalavelaveina. O le atinaʻeina o le le atoatoa o le tino ma le faamaʻi hepatai e mafai ona faʻaleagaina ai le afaina ona o le faaputuputuina o oloa gaosiga.

E sili atu i lenei autu:

  1. Pancreatitis maʻi tiga, o ona mafuaaga ma togafitiga.
  2. Mafuaaga o le atuatuvale ma le pancreatitis.
  3. Faʻavavega o le pancreatitis o le taimi masani. Mafuaaga
  4. E taua le tausia faʻatasi ma le pancreatitis

Afai e te manatu o le tusiga e matua manaia ma aoga, o le a ou matua faafetai pe afai e te faʻasoaina atu lenei faʻamatalaga ma au uo i luga o fesoʻotaiga vavave faʻaneionapo. Ina ia faia lenei mea, ia na o le kiliki i luga o kulupu o fesoʻotaʻiga lautele.

Pe e foliga mai ia te oe o le togafitia o le pancreatitis e faigata?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le taua faasaga i le pancreatitis e le oi ai i lou itu.

Ma ua e mafaufau e uiga i taotoga? O le mea e malamalama ai, ona o le pancreas o se okeni taua tele, ma o lona aoga lelei o le ki lea i le ola maloloina ma le soifua manuia. Paʻu faifaipea o le manava, vaivaiga, vevela, afaina, taʻavale, faʻavevesi. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau le tala ia Irina Kravtsova. pe faapefea ona ia aveesea le pancreatitis e faavavau.

Hubergrits Pancreatology i le "faʻata" (paʻu paʻu i faʻamaʻi o le pancreas)

Faailoga o pancreatitis. O le tigaina o le paʻu ma le pancreatitis o loʻo faʻaalia ai le suiga o le faʻamaʻi i se foliga masani ma e manaʻomia ai se uiga talafeagai i le faafitauli. Lona lua, o le suamalie o le paʻu atonu e mafua mai i le mea moni, faatasi ai ma le pancreatitis, o le pancreas e faʻafefeteina, faʻapupulaina le voluma ma amata ona faʻapipiʻi vavalalata lata ane. O le tigaina o le paʻu ma le pancreatitis ua faʻaitiitia tele pe afai e togafitia lelei le maʻi.

Seʻi o tatou taumafai ia malamalama a itiiti mai na faʻaaliga o le paʻu e tupu mai i faʻamaʻi o le pancreas. I le tulaga o le tiga faifaipea e le mafai ona togafitia i vailaau mo le kanesa o le pancreatic, o maʻi i nisi tulaga e faʻaaogaina se fagu vai vevela mo se taimi umi, lea e matua faʻaogaina mo pancreatitis.

O gasegase gasegase e masani lava ona tupu i le 1-2 aso pe a maeʻa le osofaʻiga o le tino pancreatiti, faʻatasi ai ma hemorrhages i le siʻusiʻu o le pito o le pancreas. O le ola o le meli i le foliga o se lanu piniki-piniki ua maua i luga o le paʻu o le manava ma luga o le ogavae i le tino pancreatiti.

I le faʻaopoopoga i le tino pancreatitis, o loʻo i ai le tele o isi faʻamaʻi e aafia ai le pancreas. O le mea lea, o le paʻu o le paʻu atonu o se faailoga o le pancreatitis tumau. I le mumusu faifai pea o le pancreas, o nisi taimi e matauina ai le kulus, ua taʻua o le Tuzhilin. O le faʻaleagaina o le faʻalavelave lea e tupu i le pancreas, e taʻitaʻia ai le solia o ana galuega, e taʻua o le pancreatitis.

O le mumu o le pancreatic e mafai ona gasegase ma tumau. O le tigaina o le paʻu, o se tulafono, o se soa o le pancreatitis masani, lea e atiina ae i luga o tausaga ma le tele o tausaga. Ou te le iloa foi e mafai e le sasa ona alu faatasi ma le pancreatiti (Ma ou te matuai ofo lava i le taimi nei (E ui lava e seasea lava, ae ou te maua foi le pancreatitis, e fai mai fomaʻi ou te 'ai mai le mativa. mo nisi oloa, ae le o le taimi na te le faʻafefiloi ai lona maʻi ma pancreatitis.

Faʻailoga pancreatite

Mo le ono tausaga na ou mafatia ai mai le pancreatitis, o se allergy i vailaʻau ua faʻaalia ma e masani ona mou atu. Togafitiga o le ogaoga o le pancreatitis i le potu maʻi tigaina. E le o se mea e le masani ai mo se tagata maʻi le i ai o le pagaysmal pain, ae o lenei faailoga e sili atu ona manino i tagata maʻi ma le maʻi pancreatitis. Faailoga o le ogaoga o le pancreatitis. O le tele o le pancreatitis o loʻo faʻaalia e le teʻi ma faʻaitiitia i le maʻi.

Mafuaaga o Pancreatitis

E i ai le tele o numera o mea e ono faʻaosofia ai le tupu o pancreatitis:

  • ava malosi ma le inu o le nicotine,
  • faasaunoa o le gaʻo, ulaula, meaʻai, meaai falai,
  • faʻamaʻi o le ate ma le biliary tract,
  • faʻaleagaina o le pancreas, e aofia ai le vevesi,
  • o le faʻaaogaina o fualaau (vailaʻau, sulfonamides, cytostatics),
  • faamai pipisi
  • vailaʻau faʻamaʻi (hepatitis),
  • uiga faʻamaoni.

I le gasegase o le faʻamaʻi, o loʻo i ai le soliga o le faʻamalosi e ala i le paipa o le vai pancreatic. O elemene digestive ua faʻaaogaina tuusao i totonu o le pancreas ma amata ai ona eli ona sela. O le necrosis o le a tupu, faʻapea foʻi ma le faʻavaeina poʻo le maeʻa o le galuega a vaega taʻitasi o le okeni.

O le pancreatitis o le a tupu i luga o se ituaiga o le faamai, faapea foi ma le talaaga o le le mautonu o totoga lata ane o le tino (digestive system (stomach, duodenum, fose). Ua faaleagaina mea mama o le pancreatic, ma ua faasolosolo malie ona suia e le mea e fesoʻotai ai.

Lapatai pancreatiti.

Cyanosis (lanu cyanotic o le paʻu ma mucous membranes) e le o se mea masani, ae o aʻafiaga ogaoga o le gasegase faifaipea ma le masani ai ole pancreatitis e fesoʻotaʻi. Acute pancreatitis # 8212, o se faʻamaʻi matautia lava, lea e faʻavae i luga ole tino-digestion (necrosis) o le pancreasitis.

O suiga o le paʻu, e moni lava, e masani lava ona atagia ai le tele o ituaiga o togafitiga faʻapitoa i le totoga o meaola, e aofia ai le paʻu. Ae o mea tatou te vaʻai i luga o le paʻu o le taunuuga lea o le faʻailoaina faifaipea o le mumusu, o le vavalo ma isi suiga i siosiomaga eseese o le tino.

Gastroenterologists ma dermatologists e tatau ona aoao ina ia saʻo le faauigaina o mafaufauga le mautonu i se "faʻataʻalise". O nisi taimi e mafua ona o le paʻu o suiga o le paʻu e mafai ai ona masalomia se maʻi ogaoga faʻapitoa e pei o le kanesa poʻo le glucagonoma. Paʻu o le paʻu i faʻamaʻi o le pancreas (sei vagana ai le maʻisuka malosi # 8212, diabetes) e leʻo faʻatasi ma le masani.

Faʻaiʻuga o le sasaina

O le tigaina o le paʻu, o se tulafono, o se soa o le pancreatitis masani, lea e atiina ae i luga o tausaga ma le tele o tausaga. I le pancreatitis, o le paʻu o le paʻu e foliga mai mo mafuaaga autu e lua. Muamua, atonu e mafua mai i se faʻafefe faʻafefe i fualaau faʻaaogaina e togafitia ai le maʻi. Lona lua, o le suamalie o le paʻu atonu e mafua mai i le mea moni, faatasi ai ma le pancreatitis, o le pancreas e faʻafefeteina, faʻapupulaina le voluma ma amata ona faʻapipiʻi vavalalata lata ane.

I le fesoʻotaʻiga ma lenei tulaga, o le ate ma le gall vladders e sili ona lata mai, o lona uiga o loʻo aʻafia i latou i lenei uunaiga. O le iʻuga, o loʻo i ai le soliga o le vevela o le talo, o lona faʻafesoʻotaʻi i totonu o le toto. Vaega o talone-bile acid, oʻo i totonu o le toto, oʻo atu i aʻa, ma mafua ai le vevela mamafa.

I totonu o le pancreatitis, o le saluina o le paʻu e masani lava ona le aofia ai. O faʻapogai autu o le gasegase o le faʻamaʻi o tiga ogaoga i le tauagavale ma le sao o le hypochondrium, faʻapea foi ma le manava, inu, inu, ma le vomiting. Afai o le paʻu o le paʻu e pipii atu i nei faʻaaliga o le maʻi, e ono mafua ona o se faʻafitauli faʻafefe i fualaau faʻaaoga e togafitia ai le maʻi pancreatite. O le faʻaaogaina e masani ona faʻasalalau.

Tuʻuina o togafitiga

I le puipuia o le paʻu o le paʻu, po o lona malosi ua faʻaititia, e taua tele le faia o se suʻega i se fomaʻi. O le fomaʻi, e faʻavae i luga o taunuʻuga o suʻesuʻega, o le a faʻavaeina le mafuaaga o le tosoina ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

Afai o le paʻu o le paʻu e afua mai i se allergy i fualaau faasaina, o le a faatonuina le antihistamines. Ua maeʻa Levocetirizine, Desloratadine, Fexofenadine, Ceirizine. O nei vailaʻau e puipuia ai le tali o le histamine e tali atu mo le atinaʻeina o se faʻafitauli o le maʻi. Tofia o le a talafeagai. glucocorticoids, faʻamalolo le afaina, allergies, faʻaitiitia le faʻaalia o pancreatitis.

Ae peitai, o le a saʻo le aveeseina o le i ai o siama i totonu o le toto e aloese mai le paʻu o le paʻu ona oa latou aʻafiaga i faʻamamaga. O tapenaga o meaola o le Ursodeoxycholic e faʻafetaui ai lenei galuega. Latou faʻafefiloi ma molekiso 'elemene ma fesoasoani i latou le faʻaaogaina.

O le tigaina o le paʻu ma le pancreatitis ua faʻaitiitia tele pe afai e togafitia lelei le maʻi. Pancreatitis togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga faifai pea a se fomaʻi, e sili atu le faia o lenei mea i totonu o puipui o se fomaʻi. O togafitiga e faigata. O loʻo maua ai se lisi tele o fualaau oona, togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le faʻaogaina o meaʻai, faʻapea foi ma le tausisia ma le tausisia o meaai faatonuina.

Pancreatitis le faatosinaina o meaʻai (ulaula, salimalie, meaʻai, mea inu, ava malosi, kofe, mea inu suamalie) e tatau ona faʻaaogaina atoa. O le tigaina o le paʻu ma le pancreatitis o loʻo faʻaalia ai le suiga o le faʻamaʻi i se foliga masani ma e manaʻomia ai se uiga talafeagai i le faafitauli.

Faʻamatalaga o pancreatitis.

O le faʻasolosolo e tupu i totonu o le toto ma le tau o le hypovolemic ma le leiloa o le mafaufau ma le tele o le toilalo o le tino e mafai ona atiaʻe. I le amataga o le faʻamaʻi, o tagata mamaʻi ua pulapula (afaina, mafuaʻaga) ma le faatumauina o le fale (silasila i mea uma mo le faʻamalosi). E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o le faʻamalosi o le enzymes ma le suka, o loʻo i ai se aafiaga leaga, aua nei e ulufale i totonu o le inumaga i le aofaʻi saʻo.

Pancreatitis Faʻavasegaga.

I le faʻaleagaina tele ma le faaopoopoina o se maʻi pipili, o le a aliali mai foi se "suiga o le leukocyte formula i le itu tauagavale," o lona uiga, o le faateleina o le numera o le vaeluaina ma le faʻalogoina o leukocytes. I mataupu o loʻo i ai le pancreatitis i le taimi mulimuli, o le atinaʻeina o le anemia e mafai (o se faʻaitiitia o le maualuga o le toto toto ma le hemoglobin). E masani ona fuafua le maualuga o le amylase, e maualuga atu i le 125 U / L i le 12 itula muamua o le maʻi.O le diastasis urine e amata i le sili atu i le 100 iunite ma se tapulaa pito i luga o le masani i 64 iunite. O suauu ma tino o le ketone e aliali mai foi i le vailaau, lea e taʻu mai ai le soliga o le gaʻo ma le palatini.

Pancreas anatomy ma fausaga

O faʻafitauli o le faʻamaʻi, togafitiga ma togafitiga e faʻalagolago lava i luga o le tulaga o le faagasologa ma lona faʻatinoina. O nei mea o tiga, dyspepsia ma foliga o suʻesuʻega i fale suʻesuʻe. I le taimi o le faagasologa, o le vaega tonu o le epigastrium e tiga i le ulu, ma i le iʻuga o le siʻusiʻu, i le agavale. Afai ei ai le uila i totonu o le tino, o le tiga e maua i le ogatotonu o le epigastrium. O tagata ma Initaneti o loʻo maua e aofia i le kopiina e le faʻatagaina o le a moliaina.

Faailoga o "laumei mumu"

O suiga e aliali mai i luga o le paʻu i le ituaiga o fulufulu e mafai ona avea ma faailoga muamua o se maʻi amata o gaʻo o meaʻai, lea e aofia ai le pancreas. O le mea lea, aua nei e ofo i le faʻafesoʻotaʻi o se tagata suʻesuʻe faʻataʻitaʻiga ma se faitioga o se faʻanatinati na auina atu oe e le fomaʻi mo se faʻatalanoaga ma se tagata gastroenterologist oe na faʻaalia le pancreatitis.

Faatasi ai ma se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻalauteleina le numera o fulufulu, faatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le tino i le paʻu, e mafai ona mou ese atu le vevela. I le gasegase o le faʻamaʻi, o loʻo i ai le soliga o le faʻamalosi e ala i le paipa o le vai pancreatic. O elemene digestive ua faʻaaogaina tuusao i totonu o le pancreas ma amata ai ona eli ona sela. O le pancreatitis o le a tupu i luga o se ituaiga o le faamai, faapea foi ma le talaaga o le le mautonu o totoga lata ane o le tino (digestive system (stomach, duodenum, fose).

Pancreatitis symptoms ma faailoga o le faʻamaʻi, faʻaalia e le tele o tiga, ae o le pancreatitis e masani ai, o faʻamaoniga e le o faʻamaonia, ae o le umi o le maʻi. Paʻu ma pancreatiti, fusi, salalau i le fatafata pito i lalo. O le faavae o le pathogenesis o le tino pancreatitis o le autolysis o le pancreas ma ona lava enzymes.

Tueina le paʻu i le pancreatitis # 8211, mafuaʻaga, togafitiga

Faʻamaʻi le paʻu i le pancreatitis. Mafuaaga o le paʻu o le paʻu ma le pancreatitis. Togafitiga o le paʻu e paʻu i le pancreatitis.

O le autu o le pou o aso nei gaioigaud ma pancreatitis. E mafai e le pancreatitis ona mafua ai le afaina? E mafai e fualaau eletone mo le pancreatite ona mafua ai le afaina?

Talu ai nei, (i le masina talu ai) pe na faapefea ona ou maua se mea (faanoi mai ia te au) le uʻamea, lea na oʻo mai i ou vae. Ma o lenei mea na faaalia lava i le tulaga o le faoa faamalosi. Aʻo amata ona e maofa o le ae le taofi. Taʻu uma le toto. Na faaali mai o ia ina ua ou faia le tausamiga, pancreatin ma creon fefiloi, lea na oo mai i lalo o oʻu lima.

Sa ou alu i laʻu fomaʻi ma talanoa e uiga i oʻu faafitauli ma pe a oo mai le susulu. Na ia fesiligia faapitoa pe mafai ona tupu mai ona o sauniuniga o le enzymatic (fatuga, festal, pancreatin)? Na tali mai o ia: - Leai. O nei vailaʻau naʻo le fesoasoani e tusi ai le faʻanunununu. Ma o le fesili, o le a le mea e tatau ona ou faia nei? Na tali mai o ia - Alu i le fomaʻi, ia tuʻuina atu ia te ia e fuafua le natura o le sasaina i totonu o le tino. I le auala, o le suka e masani lava, ina ia le mafai ai ona mafua ai.

Sa ou alu i le fomaʻi, maua se fefete, faia se tofiga, sa togafitia. Ma sa i ai lava iina le mea na tupu. Ou te lei lagonaina foi le toomaga i taimi o togafitiga. Ina ua mavae le isi le fiafia i fomai, sa amata ona ia toe taamilo lona ulu i le taimi na amata ai le sasa.

E naʻo le tasi le tali - pe a maeʻa ona faʻaaoga vailaau oona. Sa ou faitau i faatonuga o le tui ma sa tusia i le uliuli ma papaʻe e mafai e se masalosalo ona mafua ai le vevela.

Sa ou alu i le fale talavai, faatau se vailaau mo meaʻai ma le fefete, lea e masani lava ona faatonuina pe a maeʻa togafitiga faʻamaʻi ma o mea uma lava! O le mataupu ma le pulupulu i pancreatitis ua foia. Ae o le a le tele o le taimi na faʻasauāina, aemaise lava pe a e sasaina i le toto. E leʻi i ai ni paʻu i oʻu vae.

E masani lava o le paʻu o le paʻu, o le urini mumu, o le samasama o mata e aliali mai pe a fai se pu i luga o le ulu o le pancreas. A maeʻa le taotoga, o le suamalie ma isi faʻauiga e masani ona mou atu.

Ae o le isi lea mataupu. O le tulaga lenei pancreatitis paʻu paʻu na faʻaalia pe mai le maualuga o faʻamaʻi vailaʻau, pe mai le mea moni o mea uma e faalavelave faʻafuaseʻi. Pe atonu foi mai nei mataupu e lua.

Lelei! O le mataupu autu e foia ma o le faaiuga e mafai ona tusia i lalo - sasaina i le pancreatitis e ono aliali mai mai fualaau o le enzymatic pe afai e le saʻo le saʻo. O le mea lea, e sili atu le lelei o le togafitiga, e pei ona faatonuina e le fomaʻi, e pei ona faʻamoemoeina.

Pau lava lena. Na na ona ou manao e faasoa atu loʻu aafiaga i lenei tusiga. Atonu o le a manaomia e se tasi ina ia latou le mafatia e pei o au. Le manuia i tagata uma ma le soifua maloloina lelei.

Ua e faʻamamaina ona o le pancreatitis? I le a le vaega ma pe faapefea ona e taulimaina? Faamolemole faasoa, pe a le faigata.

O afea e mafai ona tupu ai le paʻu?

O le tigaina o le paʻu ma le pancreatitis e masani lava ona o faatasi ma se foliga masani o le faamai, lea ua faasolosolo malie le atinae mo le tele o tausaga. E lua mataupu e mafai ona tupu ai le suamalie:

  1. Alu fomaʻi
  2. O le pumera o le edema.

O se faʻamaʻi fualaau e mafua mai i vailaʻau o loʻo ave e togafitia ai le maʻi. I le gasegase o le faamai, o le foliga mai o le vevela e seasea ona tupu. Afai o loʻo i ai pea le mea o loʻo i ai iina, o lona uiga o le allergy e sili lava le mafuaʻaga. Afai o le mafuaʻaga o le vevela o le allergy, o le a tuʻuina atu i le inisua, vomiting, naua.

Ona o le edema, o le pancreas e sosolo ma lolomi i luga o totoga lata ane. O le ate ma le vevela gastric e latalata tele i le toto, o le mea sili ona faigofie i le mamafa.

Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻalavelaveina le tafe o talo, ma ua ulu atu i le toto. Ona aʻafia ai lea o aʻale acid i pito o le nerve ma e te lagona le matuia.

Le auala e faʻaitiitia ai le sosolo

Ina ia faʻaitiitia le faʻapalaina poʻo le faʻaitiitia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le falemaʻi o le a faia uma suega talafeagai ma maua ai le mafuaaga o le aoga. A maeʻa lena, o le a mafai ona e faʻamaonia vailaau e te manaʻomia.

Afai o le mafuaʻaga o se allergy i vailaʻau, ona tatau lea ona e faatonuina ni antihistamines e faʻaitiitia ai le allergy. O nei fualaau e faʻamaonia ai tali o le histamine ma puipuia ai allergies.

I se isi tulaga, o le a faʻamatalaina atu isi vailaau oona o le a mafua ai ona e maua ni faʻafitauli o le maʻi. E mafai foʻi ona e faʻamalamalamaina le kulūkocorticoids, lea e faʻafefe ai allergies ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o pancreatitis.

I le tulaga o le fulafula o le pancreatic, o loʻo aʻafia ai le gaosiga ursodeoxycholic. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, ua soloia ai mea aoga, lea e gaoioi i luga o le namu ma mafua ai ona sasa.

Fautuaga mo togafitiga o le pancreatitis

O le togafitiga o se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis e sili ona faia i lalo o le vaavaaiga faifaipea a se fomai ao iai i le falemaʻi. O le faʻafitauli o le faʻamaʻi ma le paʻu o le paʻu o le a sili atu ona faigofie, ma o togafitiga o le a sili atu ona aoga, talu ai o le a latou mataituina lelei le suiga o lou tino.

O le a sili atu ona faigofie mo oe le mulimuli i se meaai; o lau meaai o le a mataʻituina lelei. Faatasi ai ma se taumafataga, o oloa na e faʻaosoina le pancreatitis e le aofia.

O le lisi o ia oloa e aofia ai:

  1. Faʻamafa i meaʻai
  2. Meaʻai mama
  3. Meaʻai manogi
  4. Alu
  5. Mea inu caffeinated
  6. Mea inu gaosi.

Faʻalogo lelei i le lisi o oloa! Afai e te le mulimuli i se taumafataga, o le a sili atu ona le mautonu lou pancreatitis, ma o le ae maʻi mo le silia ma le tasi le tausaga. E tele lava, afai ei ai sau maʻi, o le maʻi ua uma ona avea ma foliga masani. Ia mautinoa e mulimuli i se meaʻai.

E le o se faʻamaʻi lea e le mafai ona e gauai i ai. E i ai tagata e le fiafia i le togafitia ma na o le inu vevela, mafaufau o le a pasi mea uma. O nisi e le o iloa ma le iloa le "taimi le lelei" toe faʻafouina.

Afai o oe o se tasi oi latou - toe mafaufau. O le pancreatitis, e le gata i taimi uma ma e le masani ai, o se maʻi e mafai ona togafitia.

Faʻaauauina togafitiga le faʻaeteete - o le a matua faʻaleagaina ai le ala o le faʻamaʻi. O le mea lea, e tatau ona faʻaalu le taimi ma tupe ina ia ola maloloina ma e le mafatia i maʻi ogaoga. Aua neʻi galo e mulimuli i se meaʻai ma aua e te "faʻaalu" oe lava. Ia i ai pea i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma sili atu i le falemaʻi. Togafitiga o taimi uma lava e faigata ma masani ai taugata.

Aisea e maua mai ai le paʻu ma le pancreatitis?

O le sasaina o le tino ma le mumū o le pancreas e mafai ona tupu pe afai o le tagata maʻi e foliga mai o le maʻi.

O le tuʻuina atu i le paʻu o se maʻi e mafai ona aliali mai i na o le lua mataupu.

O mafuaʻaga o lagona le fiafia e mafai ona:

  1. O le i ai i le tino maʻi o se allergy i fualaau.
  2. O le atinaʻeina o le pancreatic edema.

O se allergy i vailaʻau e tupu mai ona o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaaogaina i le togafitiga o pancreatitis, lea e aofia ai vaega e faʻaosofia ai le foliga mai o se mea e tupu ai le maʻi.

O le sasaina o le tino ma le tino pancreatitis o se mea e seasea tupu.

Afai o le sosolo i totonu o le tino e mafua ai ona o fualaau faasaina, ona mafai foi lea ona o faatasi ma le inisua o le tino, o foliga vaaia o le nausea ma le manao e vili.

Ona o le atinaʻeina o le faʻanoanoa, o le faateleina o le vevela. O le mea lea e tau atu ai i le mamafa i gaioiga lata ane e pei o le ate ma le gall vladder.

O le edema Pancreatic e mafua ai le solia o le suavai. O sea soliga e taʻitaʻia ai le talo i totonu o le toto. O le iʻuga o le faʻaaogaina o siama i totonu o le toto, latou te oʻo atu i aʻafiaga o le namu ma faʻaosoosoina ai le tupuga o le vevela.

O le mafuaaga o le le fiafia o le faailoga e mafai ona atiaʻe le cholecystitis, o lona alualu i luma e faasaga i tua o pancreatitis ua faʻaleleia ona o le solia o le sau o le talo.

Ina ia faʻamautu le mafuaʻaga tonu o le faʻaalia o le le toʻa i luga o le paʻu, e tatau i le tagata gasegase ona suʻeina le tino.

I le taimi o le suʻega, e tatau ona e pasia uma le tele o suʻega e aofia ai le suʻega toto, urine ma feces.

O le toto ua foaiina e faailoa ai le vaeluaina o vaimalua paepae ma lela mumu.

I lalo o tulaga masani, e tusa ma le 5 miliona totola mumu, e 300,000 platelet ma pe tusa ma le 4-9,000 lanu paʻepaʻe paepae o loʻo aofia i totonu o le toto o le tagata. O le siʻitia o le numera o laʻau o le paʻepaʻe e faʻaalia ai le i ai o faʻataʻitaʻiga o le tino i le tino.

O se suʻesuʻega o le toto na faʻaalia ai lona televave ona o le faʻamalaina. O le auʻiliʻiliga o loʻo faʻaalia ai se faʻaitiitia o le numera o lela toto mumu.

E le gata i lea, o loʻo faia se suʻega toto toto. E mafua ai ona maua se tele o le bilirubin concentration i totonu.

A maeʻa ona faʻaaogaina le atoaga o suʻega, e filifilia e le fomaʻi le metotia ma togafiti o togafitiga e faʻamoemoe e taofi ai le faʻalavelave e tupu i luga o le paʻu o le tino.

Pancreatic cancer

O se maʻi tigaina o se tasi lea o manua sili ona ogaoga o le pancreas. O le mea lea, e taua le iloa e uiga i faʻamaʻi o le faʻamaʻi ina ia mafai ona sailia se fesoasoani i le taimi.

I le taimi muamua, e le faʻaalia mai le kanesa. E le o ni faʻamatalaga faʻapitoa e foliga mai, o foliga tutusa o gastritis, pancreatitis, cholecystitis, mo se faʻataʻitaʻiga, tiga i le pito i luga o le manava ma le saʻo o le hypochondrium. Latou te susulu atu i tua, faʻamalamalama pe a taoto i tua.

Ona iai lea o le tiga i le pito i luga. I le taimi lava e tasi, o faailoilo o le faʻamalosi o gaʻo latalata ane e aliali mai: laʻau, paʻu o le paʻu, leu ma vomiting.

Afai e tupu mai le paʻu i le pancreatic duct, o loʻo i ai le pupula, manava manava, le faʻamalolo o le gaʻo ma feces, o le faʻaitiitia vave o le mamafa o le tino.
O le tagata maʻi e faitio i vaivaiga, leai se tuinanau, le lelei le soifua maloloina, atuatuvale.

O fualaau o le palacreatitis masani e le aumaia ia te ia le toomaga.

O le tumutumu o le tino ma le siʻu o le gland e sau faatasi ma le tiga ogaoga i le pito i lalo poʻo le faʻateleina, o le paʻu tele o le mamafa o le tino, ma le atinaʻe o le maʻisuka. O foliga mai o le thrombophlebitis migratory, o le mumu o veins, e matua maoti lava. I lenei tulaga, vaega o le mumu ma le fulafula o le paʻu, vevela vevela tiga i luga o pito i lalo.

O le suʻesuʻega i le amataga, e faigata, ae ui i lea, o le faʻaaogaina o tekonolosi faʻaonaponei (mo se faʻataʻitaʻiga, ata faʻataʻitaʻi), o le avanoa e iloa ai le maualuga o le tumo. O le vave lava ona faatino e le fomaʻi le taotoga, o le maualuga atu lea e mafai ona maua ai se taunuuga lelei o le maʻi.

Faʻaaliga o le paʻu i faʻamaʻi o le pancreas

Mo le togafitiga o pancreatitis, e faʻaoga lelei ai e le au faitau le metotia a Irina Kravtsova.

O fomaʻi e masani ona taʻua o le paʻu o le tagata o se faʻata lea e atagia mai ai le faʻaleagaina o le tino (faʻaleagaina, faʻamalosi, inu, maʻi ma le tele o isi) e faʻaalia i le tele o tino tino.

O suiga e aliali mai i luga o le paʻu i le ituaiga o fulufulu e mafai ona avea ma faailoga muamua o se maʻi amata o gaʻo o meaʻai, lea e aofia ai le pancreas.

O le mea lea, aua e te ofo i le faʻafesoʻotaʻi o se tagata suʻesuʻe faʻataʻitaʻiga ma se faitioga o se faʻanatinati na auina atu oe e le fomaʻi mo se faʻatalanoaga ma se tagata gastroenterologist. faʻaalia le pancreatitis.

O le pancreas o se okeni taua tele i totonu o le tino o le tagata, o loʻo nofo i le nofoaga lona lua pe a mavae le ate i le faʻaogaina o le tino. O le enzymes e maua mai e le gland e aofia ai i le faiga o meaʻai, talepeina meaʻai i totonu o carbohydrates, gaʻo, ma proteins i totonu o le inumaga.

Ma hormones e gaosia e le tino, i totonu o tapulaa masani, o le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto.

Pancreatitis, faʻaalia i le mumū ma le fulafula o le okeni, faʻalavelave ai galuega faavae o le pancreas, mafua ai le le atoatoa i le tino atoa, lea e afaina vave ai le tulaga o le paʻu, lea e ufitia i se vevela.

Rasū i luga o le paʻu ma le pancreatitis

I le faagasologa faifai pea o le afaina o le pancreas, pe a vaivai ma faaumiumi le maʻi, e le o lava le gaioiga o le exocrine: o le gaioioina o le sua o le pancreatic e tuuina atu i le duodenum, lea e faaitiitia ai le gastric environment ma aafia ai i le faagasologa o otaota, ua faaitiitia.

O le gaioiga o enzymes i le lumen o le inumaga ua faaitiitia, o mea taua o le fualaau oona, lea e feaveaia mai le ogaoga tele i le mea itiiti, faaitiitia.

I lenei tulaga, o le tele o le tuputupu ae o le siama e masani ona atiae, e oo atu ai i se maualuga maualuga o le pa puipui, lea e vave faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o meaola ninii ma mea taumafa, e faaalia mai i le fulu o le dermatitis po o le eczema. O le mea lea, o le paʻu o le paʻu atonu o se faailoga o le pancreatitis tumau.

Faailoga o laumei mumu

I le mumusu faifai pea o le pancreas, o nisi taimi e matauina ai le kulus, ua taʻua o le Tuzhilin. I luga o le paʻu o le pito i tua, o le manava, o le pusa, o se mea vevela e foliga mai i ni taamilosaga o le saʻo saʻo o le lanu mumu. O le vevela, o se vailaʻau vascular (e ese mai i le asterisks i le cirrhosis), e le mou atu i le mamafa.

Faatasi ai ma se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻalauteleina le numera o fulufulu, faatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le tino i le paʻu, e mafai ona mou ese atu le vevela. O le vevela o laumei mūmū mūmū, e le gata o le pancreatitis e masani ai, ae o faʻamaʻi vascular foi.

Paʻu o le paʻu i maʻi pipisi

Latou te fai mai o mata o le faʻata o le agaga. E uiga i le paʻu, e mafai ona tatou fai atu o le faʻata o le soifua maloloina o le tino.

Afai ei ai ni faʻafitauli i le gastrointestinal tract, ona le mafai lea ona mama le paʻu: o le paʻu, kulusulu, maʻi papala o loʻo i luga.

O le mea moni, o nei mea e le lelei, ae i le taimi lava e tasi, o faʻamaumauga nei o le tino e uiga i le manaʻomia e fesoasoani ia te ia e foia se maʻi e le mafai ona ia taulimaina na o ia lava.

I totonu o la tatou tino, o le pancreas e nafa ma le faagasologa o le faʻapalapala. E maua ai enzymes ma hormones, e aunoa ma se auala e le mafai ai ona faʻaogaina.

O faʻafefe i luga o le paʻu i le tulaga o faʻamaʻi o le pancreatic o faʻamaoniga o le le lelei o galuega i totonu o le galuega a lenei okeni (o le mea faalilolilo na natia e ia eli ai le gland lava, ma isi).

Faʻamatala le faʻaalia ma foliga o le paʻu o le paʻu i faʻamaʻi o le pancreas.

Pancreaic faamaʻi ma o latou faailoga

  • Lapatai pancreatiti. O le inflammation e masani lava ona tupu mai ona o se maʻi maʻi duodenal. E mafai foi ona mafua ona o le tele o le ava malosi. I lalo ifo o le pili e amata ona matua tigaina (e mafai ona maua le tiga). O le nofoa e faʻalava ma faʻaauau pea, e fulafula e aunoa ma se lagona o le toomaga. Afai e le o maua le fesoasoani faafomaʻi i le taimi, o le pancreatitis e le tumau, o le paʻu o le paʻu ona o le gasegase gaʻo e ono aliali mai.
  • Pancreatic cyst. O faʻaʻailoga o le jaundice faʻalavelave e aliali mai pe a faʻapipiʻiina se uila i tafatafa o okeni. Faatasi ai ma i latou, vevela le paʻu ma le mauaina o se paolo samasama e le epithelium.
  • O le maʻi suka. Ua le toe gaosia le insulin i le pancreas. E mamago le paʻu, o loʻo maua i luga o le tino. Vaivai, faʻamalolo umi o manua. O se lagona faifai pea o le fiaʻai o le maualalo o le tau.
  • Pancreatic cancer. O se faʻamaʻi lea o loʻo faʻateleina lona faʻalautele i tausaga taʻitasi. O le mea e leaga ai, o faʻamalologa o le oncology e tupu mai i le tuai (samasama poʻo le paʻu o le paʻu, tiga, afu, vomia, faʻaitiitia le hemoglobin, gau gau mamafa).

Faailoga o le kanesa o le pancreatic e tutusa ma faailoga o pancreatitis.

Atopic dermatitis

E foliga mai Rashes e pei o ni masini. O le paʻu i totonu o nofoaga o lo latou localization e fulafula, vevela. I luga o le nofoaga o le taupulepulega, pe o fea e matala ai foliga, e aliali mai i luga o pusa.

  • Afai o loʻo alu le maʻi pancreatic, o le a tupu le tui o paʻu paʻu.
  • O le mea moni e faapea, faʻatasi ai ma le faʻaosoosoina o faagasologa o le faʻaogaina o le toto i le pancreas, e amata ai ona natia le sua o le pancreatic i le tupe sese, ma i le duodenum e le faʻamavaeina ai le mea faʻapitoa. Totogiina o meaʻai. E leiloa le meaola o le vaimatua.
  • O le tuputupu aʻe faʻateleina o siama e mafua ai le pa puipui o le intestinal ina ia avea ma mea e sili ona manaia. E ono mafai ona maua se microbial poʻo mea taumafa e 'ai, ma, o se taunuuga, o le paʻu o le paʻu (dermatitis) ua faʻateleina.
  • O fomaʻi Europa e telefoni i le dermatitis eczema.

Symptom Tuzhilina

O lanu "lamolemole" o lanu mumu mumu (vasesalysysys) o loʻo i luga o le paʻu. O le mafuaʻaga o lenei mea e masani lava o le pancreatitis, lea ua avea ma taimi masani. O le mea e masani ai, o nei faʻamaʻaloga e matauina i le pito i tua, faʻapea foʻi ma le manava i taimi o le faʻalavelave o le maʻi. E le masani ai, i luga o le fatafata, lima ma vae. O nei laumei e le uma pe ae kiliki i latou.

I le tasi vae tolu o tagata gasegase ua maua i le pancreatitis, o le paʻu e iai se lanu samasama. O se enzyme e faʻaumatia le ate e ulu atu i le toto. E mafai foi ona mataituina le lanu samasama pe afai o le talo. I nisi o tagata gasegase, o le paʻu e sili ona paʻu, ma o le a le malie. O le paʻu i luga o le pusa po o le manava e liua lanumoana (cyanosis).

Itching

Pancreatitis, lea e atiina ae e tusa ai ma le ituaiga pseudotumoral, o loʻo i ai se uiga vaivai i le taimi nei ma e mafai ona atiae mo le 15 tausaga seia oʻo ina le mafai ona suia suiga.

O maʻi e maua ai lenei faʻamaʻi e afaina mai i le cholestatic itching: faʻamalū gata i luga o le paʻu e faʻaita ona o le faaputuputuina o kulimi kulimi i le tino.

O fomaʻi paʻu i luga o le ulu o le pancreas, o le togafitiga e mafai ona naʻo le taotoga.

I le kanesa o le pancreatic, o le a foliga mai foi pe a tupu aʻe le paʻu i totonu o le puipui o le alalele, e faʻapipiʻiina le pele mai fafo poʻo le lymph apa pe afai e poloka le papilla duodenal. I nei tulaga uma, e faigata tele le vevela o le talo i totonu o le inumaga.

Jaundice e atiina ae. O pigle pigments e ulufale atu i le lymph, ona sosoo ai lea ma le toto. O le faʻatupulaia o le bilirubin e faʻateleina, ma o se mea matautia i le tino. O le tulaga o le histamine e tulaʻi mai - o le paʻu o le paʻu e tumau.

Pe a faʻavaivaia le ate ma fatuga, o le a faʻapeteleina.

O le Pruritus o se tasi lea o faailoga autu o maʻi paʻu. Ae afai o le paʻu o le paʻu, o le mafuaaga o lenei mea atonu o se faamaʻi o totoga i totonu.

Faʻamatalaga o suʻesuʻega o faʻamaʻi

Afai e masalomia se faamaʻi pipisi, ua faatonuina e le fomaʻi suesuega o le toto, suʻesuʻega o le urine. E mafai ona manaʻomia ni suʻesuʻega faʻapitoa.

E masani lava, i le toto o le tagata mo le 1 cubic millimeter - 5,000,000 totola mūmū mūmū (totola mumu mūmū) 300,000 platelet, 4,000 - 9,000 selu toto papaʻe.

Afai e amata le mumula i totonu o le tino, ona faateleina ai lea o le toto toto paepae. O faʻamaʻi o le pancreas e mafua ai le faʻamalūina o le toto, e oʻo atu ai i le anemia.

I le taimi lava e tasi, e maualuga le suka o le toto o le tagata mamaʻi. O suʻesuʻega o meaola oona e mafai ai ona fuafua le maualuga o enzymes.

E masani lava, e le tatau ona i ai ni faʻamalosi, mūmū ma le paʻepaʻe toto. I tagata e maua i le maʻi maʻi, o le urine e mafiafia, ei ai elemene o le toto, protein.

Ina ia faʻamaonia le suʻesuʻeina, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina se ultrasound.

Fautuaga pe faapefea ona kuka ma kuka le paluga i pies

  • O a faʻaaliga sili ona taatele o pancreatitis? Aisea e pagatia ai le paʻu i le taimi o le gaioiga o le tino, o ona lanu lanu ma fulufulu foliga mai? O le mumusu o le pancreas o se faʻamaʻi matautia lea e ono mafai ona maua ai se siaki vaega poʻo le atoatoa o le okeni.
  • O le iloaina o le pancreatitis i le vave amata e toetoe lava a le mafai. E masani lava, e amata ona masalomia e se tasi se mea e sese pe afai o le faʻamaʻi na matua aʻafia ai le gland.
  • I le tele o tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i se osofaiga mataʻutia, ae o loʻo i ai se tulaga masani e foliga mai o se faʻagasologa masani ma se maʻi faʻasosolo faaumiumi o le digestive, endocrine poʻo le genitourinary system.
  • O tagata autu o le pancreatitis o se olaga le masani ma se aganuu o meaai paleni. E le gata i lea, o se mafuaʻaga, mafuaʻaga o fualaau faʻamaʻi, faʻaogaina o le paʻu ma le vevela, ma faafitauli i le aveesea o le talo e mafai ona oʻo atu ai i le maʻi pancreatic.
  • O le paʻu e leai se mafuaʻaga e taʻua o le faʻamaoniga o le soifua maloloina. Soʻo se fulufulu ma suiga i le lanu e faʻaalia ai e iai i le tino ni faʻafitauli.
  • Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona liu le paʻu, liliu lanu moana po o le maua o se pulu lanu enaena, lea e tatau ona vave logoina le tagata maʻi.
  • O se mea iloga o le gaioiga ma le le mautonu o le pancreas poo le ate o le mea moni e faapea o le mamafa ia i latou latou te le toe paʻu.

O se mea sese lenei, o lona uiga e le o iai i tagata uma. Ae peitai, afai e te matauina se mea faapenei, ia vave ona e faafesootai se fomai.

O isi mea faapena e mafai foi ona i ai se eseesega o mafuaʻaga, mo se faataitaiga, microtrauma ao aveeseina le lauulu, angioma, o le maʻi mama e tupu mai i le toto toto, totola C ma le K, maʻi o le rūmati, ma isi mea faapena.

Faʻaitiitia le faʻatonuina o le puipuiga i le vave lava ona aʻafia ai le ono mafai ona atiaʻe se allergy i le microbial poʻo le leiologistioioiology. O le iʻuga, o le eczema, o le dermatitis pito i luga, o le vevela vevela. O se tasi lea o mafuaʻaga e te manaʻomia ai le nofouta tele i le taumafataga mo le pancreatitis.

E oʻo lava i oloa e leʻi oʻo muamua i ni aʻafiaga leaga e mafai ona le mafai ona afaina. O fualaau fou taitasi, fualaau faisua, cereal e faʻafeiloaia malie i le lisi, e amata mai i le mea aupito maualalo, ina ia vave ona iloa le tali atu, pe afai ei ai.

E tatau lava ona taulai atu i le paʻu i luga o le manava, meaʻai ma sulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le pute i le taimi o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻaogaina o le gaʻo, o le faʻamaʻaʻaina e mafai ona foliga e foliga mai o manua. Paʻu o le paʻu i totonu o le paʻu ma le pancreatitis e masani lava ona i ai se malu o le lanumoana i le lanumeamata. O faʻaaliga lava e tasi o le mumū e mafai ona aʻafia ai sifo.

O le Urticaria o se tasi o faailoga masani o le faaleagaina o le pancreatic. O le nodoles alofilima i luga o le paʻu ei ai se lanu uliuli lanu piniki. O le tele o taimi latou te maua i tua, vae ma papa. O faʻaaliga e solo i totonu o le lua vaiaso, ma tuʻu ai i tua o uiga masani e faigofie ona fenumiai ma vaitau o tausaga.

Le faʻaalia o paʻu paʻu

Faatasi ai ma le pancreatitis i le taimi o le vevesi, e masani lava ona aliali mai pine i le pute. O le siʻusiʻu pancreatic o loʻo maua i lenei vaega. O foliga e foliga mai o ni manua. Aʻo latou maua se lanu lanumoana-lanumoana.

O le togafitiga faʻaleagaina e mafai ona aʻafia ai sifo.

O Urticaria o se faʻavavevave lea e aliali mai i le pancreatitis leʻo ma le leʻo. E mafai ona aliali ona ala:

Flat nodules e aliali i luga o le paʻu, e fai ai se lanu piniki ma se lanu moana. A maeʻa ni nai vaiaso, ona mou atu ai lea o mea, ma fai mai patches pigmented io latou nofoaga.

Faʻaaliga o le paʻu i faʻamaʻi o le pancreas e mafai ona fesootaʻi ma allergies. Ole afaina ole tino e aʻafia ai le setete o puipuiga puipuia. Faʻamatalaga o pathoces pancreatic e manaʻomia ai se taumafa malosi mai le maʻi.

O oloa uma lava e ono lamatia ma e mafai ona faʻaosoosoina ai se vevela vevela, i luga o le dermatitis, eczema. Afai o le tagata maʻi e leai se meaʻai i le maʻi aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi, ona maeʻa ai lea ona maua le maʻi pancreatitis, o soʻo se oloa masani e mafai ona mafua ai le le faapalepale.

O nei faʻailoga lapatai e le mafai ona le amanaiaina pe faʻafesoʻotaʻi.

I le faaopoopo atu i le paʻu o le paʻu, e mafai ona suia le lanu uma o le paʻu. Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o foliga o le togafitiga, o le tagata maʻi e atiina ae le kiona mechanical.

O lona mafuaʻaga o le faʻamalosi o le pulelele ma se paʻu o le tino.

O le pancreatitis o le biliary e masani lava ona faʻaalia i se faʻalavelave i le itulagi faaletino. Ona o faʻalavelave e aliali mai i totonu o le inumaga laiti e faasaga i le talaaga o faʻamaʻi pancreatic, o le gase o le dermatological e tu i le muaulu, ae e mafai ona salalau solo i le paʻu o foliga.

Afai e te le faia ni fua e togafitia ai le maʻi, o le numera o siaki o le a amata malie ona faateleina. O se taunuuga o le faʻamalosi ma le faʻaaogaina o meaʻai, lea e mafua ona o le le lava o meaai, ua amata ona aliali i isi vaega o le tino.

Afai e leai ni afaina, sela po o isi faailoga o le faamai i luga o le epidermis, ae o le manogi e foliga mai o se faailoga tutoatasi, ona mafai lea ona tatou faia se masalosalo e uiga i le i ai o le maʻisuka.

O aʻafiaga o le paʻu atonu e ono mafua ona o se ituaiga maʻi faʻapitoa pei o le kanesa o le pancreatic e le mafai ona le amanaiaina.

Pancreas: faʻamaoniga o le faʻamaʻi, faailoga o le maʻi

E masani lava, o le pancreas e aumaia ai le soifua maloloina, o faailoga o le maʻi e mafai ona ese. E faʻalagolago lava i le faʻamaʻi ma i le tulaga o lona atinaʻe. Ae ui i lea, o le tele o mataupu e iai foi faʻaaliga tutusa.

E faʻapefea ona iloa se maʻi ma le mea e fai i lenei mataupu? O faʻamaʻi o le maʻi pancreatic e mafai ona tuʻuina i ni vaega o loʻo faʻatusalia e le tele o syndromes.

O le tagata gasegase e tatau ona manaʻomia le fesoasoani mai se fomaʻi, lea o le a aloese ai mai faʻafitauli i le lumanaʻi i le lumanaʻi.

Faʻafitauli o le Exocrine

O faʻamaʻiina o le pancreas i fafine ma alii e mafai ona atiaʻe e le aʻafiaga o le le atoatoa o le exocrine. I lenei tulaga, o le a matua faigata lava le maʻi.

E mafua lenei mea i le maliu o le tele o parenchyma i le taimi o le atinaʻeina o faʻalavelave o le exocrine. O le numera o parenchyma maliu e oʻo atu i le 90%.

O se taunuuga, o le maʻi e faʻaititia le maualuga o le gaosiga o enzymes e talafeagai mo le faʻavaeina o metabolic processes.

O faailoga muamua o le soliga o le vaega ua tuʻuina atu e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le okeni. O loʻo faʻaalia lenei i faʻamatalaga nei:

  1. Cachexia, o lona uiga, vaivai.
  2. O foliga mai o steatorrhea.
  3. Le atinaʻe o le manava.
  4. Totoina.

O faʻasalaga o le gaioiga o le exocrine i le tane ma le fafine e tupu i faʻafitauli eseese. O lenei mea e faʻaaogaina i foliga masani o le pancreatitis, o le taimi lea e le maua ai e le tagata maʻi le mamafa, o le atinaʻega o steatorrhea e mataʻitu. O faʻalavelave faʻafuaseʻi i gaioiga e mafai ona oʻo atu i le maʻisuka.

O Schwahman's syndrome e faʻaalia i le faʻaalia o faailo o se taunuuga o le popolasia pancreatic, o se faʻasologa o foliga o le autoimmune. O le gaosiga o le lipase ma trypsin ua faʻaitiitia, afaina ai le skeletal, ua tupu ai le toto vaivai o le ponaivi.

O le faʻamaʻi o le Autoimmune o le cystic fibrosis. I le tele o tulaga (e tusa ma le 85% o tagata gasegase), o le exocrine e le mafai ona atiaʻe. O se taunuuga, o le tagata maʻi e atiina ae fibrosis ma kystes, atrophic atopaʻi e mafai ona matauina.

O le solia o le galuega o le exocrine o le gland e mafai ona tupu pe a uma le totoga o le okeni. O lenei metotia e faʻapipiʻi ma le atinaʻeina o pancreatitis masani, lea o loʻo i ai le faʻaopoopoga o le mamafa o le tino. O le metotia e faʻaaogaina foi mo le kanesa o le pancreatic poʻo le necrosis.

I le taimi o le alualu i luma o faʻamaʻi sili ona ogaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, i le ulcerative colitis poʻo le maʻi a Crohn, e mafai e le tagata gasegase ona atiaʻe se tulaga lua o le le atoatoa o le panicreatic exocrine. I soʻo se tulaga, pe a amata ona aliali mai nei poʻo isi faailoga, e manaʻomia le faʻaogaina o se fomaʻi.

Tauluga o le le atoatoa o le maʻi ma le inupia

O le faʻamaʻi pipisi e faʻaalia i le tele o fesuiaiga mai ituaiga eseese o le tino. O le maʻi e mafatia i le paʻu o le mamafa, fiva ma tachycardia. E le gata i lea, o le toto o le maʻi e faʻaitiitia. E i ai se tulaga o vaivaiga, ma erythrocytosis ma le faateleina o le ESR e maua i le suʻega toto.

I nisi o tulaga, e mafai ona atiaʻe le mafaufau o le inxication. E atiina ae ona o le faiʻai hypoxia ma le foliga mai o le fula. O se mafaufauga o le ituaiga o loʻo i ai nei o loʻo faʻavaeina foi i le tulaga o le faaleagaina o toto toto o le faiʻai o se ituaiga lautele. Ae masani lava, o lenei maʻi e atiina ae i tagata ei ai maʻi o le ate ma le ava malosi.

O faʻamatalaga faʻapitoa o le mumu o le pancreatic e faʻailoaina i le euphoria, lima leʻo, ma le i ai o le vaʻaia. Afai e le faʻaaogaina faʻamaoniga ma le togafitiga e le faia, ona alualu lea i luma o le mafaufau.

O le tagata gasegase e maualuga le tikeri o le fiafia, e mafai ona tupu mai le vevela ma le gaogao.

A maeʻa lenei mea, o le faʻaitiitia o le fiafia, e faʻaaogaina le motoa ma le mafaufau, e pa'ū le maʻi i se tulaga o le valea.

O faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi e iai isi faʻaaliga. O loʻo matou talanoa e uiga i le faʻaalia o le maʻi pipisi. O le taunuuga lenei o le le atoatoa o le enzyme ma le faasolosolo malie o mea e fai.

O faʻamaʻi pipisi Pancreaic symptoms o loʻo i lalo:

  1. Vaʻaia le vaʻai.
  2. Paʻu mamafa.
  3. I le nofoaga o le pancreas, o le paʻu ua paʻu (le faailoga o Barthelheimer).
  4. O le faʻamaopoopoina o gaioiga e faʻalavelaveina.
  5. I totonu o le manava, gaʻo gaʻo (o se faʻataʻitaʻiga o le Grotto) atrophies.
  6. Mafaufau i le paʻu e tupu.
  7. O le paʻu e alu i se lanu enaena.
  8. I nisi tulaga, e ono tupu ai faʻafitauli o le mafaufau.

Atinaeina o le tiga

O faʻamaʻi o le pancreas e oʻo atu ai i le vave faʻalauteleina o le tiga. O le tiga e masani lava o le faʻaalia autu i le taimi o le atinaʻe o pancreatitis.

Afai o le natura o le gasegase o le faamai e tele, ona mafai lea ona faamatalaina le tiga e umi, tumau ma malosi. O le foliga masani o le pancreatitis e le o taʻua.

I nisi o gasegase, atonu e le o iai ni faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi.

A maeʻa sina taimi, e mafai ona mou atu le tiga.O se taimi umi lava lenei (5-15 tausaga talu ona amata le osofaiga muamua). E le o lona uiga o le maʻi ua mou atu.

O lenei mea e faʻaalia ai le oti o gataʻaga, lea e naʻo le leaga o le tulaga. I le taimi lava e tasi, e mafai e le maʻi ona atiaʻe le maʻisuka ma le steatorrhea.

A mavae sina taimi, o isi faailoga o le maʻi e aliali mai.

Korotov S.V: "E na o le tasi le vaifofo mo le vave vave togafitiga o maʻi ma gastritis, lea ua fautuaina nei e le Matagaluega ole Soifua Maloloina.

O le atinaʻeina o le tiga e tupu i lalo ole aʻafiaga o le tele o mea. O lenei mea e faʻaaoga i le mumu o le gland, le atinaʻeina o le fulafula ma le ischemia. O le gasegase le tumau o galuega a le okeni, e mafai foi ona faʻaleagaina. I le tulaga o le le lelei o le galuega, o le mamafa o le sua pancreatic o le a tulai mai, lea e mafua ai se faailoga le lelei.

I le pancreas, o foliga i le foliga o le tiga e tupu tele lava i tausaga muamua o le atinaʻeina o le maʻi. A maeʻa le 10 tausaga, e na o le afa o tagata gasegase e matauina, ma pe a maeʻa le 15 tausaga - i le 25% o maʻi. O lenei mea e faʻamaonia ai le suʻesuʻega o loʻo i luga e uiga i le paʻu o le tiga ma le oti o faʻamavae.

I le faaopoopo atu i le pancreatitis i faʻamaʻi o le pancreas, o faʻamaoniga i foliga o le tiga e mafai ona oʻo mai ma le atinaʻeina o se pseudocyst. O loʻo i ai se faʻaopoopoga o le lapoa ma le faʻalauteleina, e mafua ai le faʻalavelaveina o le duodenum ma le talo. E taʻitaʻia ai le tiga.

Faailoga o faʻamaʻi pipisi i foliga o le tiga e tasi le vaega. E masani lava, o faʻafitauli le lelei e tupu i totonu o le itumalo faʻapitoa. Ae ui i lea, o le tiga e mafai ona agai i isi nofoaga, e fuafua i le nofoaga o le mumū i totonu o le gland. O le mea lea, o le tiga pancreatic e mafai ona tupu i totonu o le okeni, ma mulimuli ane latou te salalau atu i le pito i tua ma le tua, sternum ma isi nofoaga.

Isi faʻaaliga

  • O le maʻi o le syndrome o le syndrome e faʻaalia i le faʻaalia o le toto i le pulmonary, coronary and cerebral vessels. O se tulaga talitutusa faapena e tupu i totonu o le polokalama o le tagata maʻi. I le taimi o le maʻi o le dyspeptic, o le tagata gasegase e leai sona manaʻoga, paʻu, pala, ma le taoto i totonu o le manava. I le faʻaopoopoga, o le maʻi e atiaʻe le tele o le faʻamalolo ma le vomiting.
  • O nisi o faailoiloga o le faʻaogaina o mea leaga e mafua ona o le faateleina o le tele o le gland ma le faʻamalosiina o totoga lata ane. O le tagata gasegase e atiina ae se ituaiga masini o le jaundice, faʻalauteleina le vaʻa, o le urini e faʻapogisa ma feeseaʻi. Vomiting ma le paʻu o le paʻu e mafai ona tupu.

O lenei maʻi e amata ona gaosia i le taimi o le atinaʻe o le kanesa o le pancreatic, faatasi ai ma le faia o mea e taʻua o le pseudocysts ma le foliga mai o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pancreatitis. O le faʻalavelave o le maʻi e mafai foi ona tupu i le taimi o le faʻavaeina o faʻalavelave eseese i le atinaʻeina o gland.

Afai e mataʻituina le duodenum, ona faʻalavelave lea o le tagata maʻi. O lenei tulaga e faʻaalia i le faʻamamaina o le tino o le tagata maʻi, o le faʻaalia mai o le vomiting faifai pea, ma le faʻavaeina o le faʻaletonu o le gaʻo. Afai e sasaina veins velenic ma faitotoa, ona amata ai lea o le pancreatic ascites.

Pancreatocardial type of syndrome e faʻaalia i le faʻaitiitia o le toto maualuga. E matauina Extrasystole, o le fatu fatu e vave ona faʻaolaina, ma o loʻo tagi le fatu. I le taimi o le cholestatic syndrome, o le maʻi e atiina ae le pulupulu ma le jaundice, o le faateleina o le ate e tupu.

O faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaalia i isi faʻaaliga, lea o loʻo faʻaalia foi e syndromes. Faatasi ai ma se masani o le pancreatitis, e ono iai se maʻi maʻi.

O lenei tulaga e aliali mai o ia lava i foliga o le ita ita, o le atinaʻeina o le afi ma le vaivai o se natura lautele.

E masani ona maʻi le ulu o le tagata maʻi, faʻatonu le mafaufauga mafaufauga, faʻaititia le mafaufau, vaivai le vaivai.

Gaoioiga a le tagata maʻi i luga o le siakiina o faʻailoga

  • O faʻamaʻi ma togafitiga e fesoʻotaʻi. O isi faʻafitauli ina ia faʻamaloloina ai maʻi e faalagolago i faʻaaliga ma laasaga o le maʻi.
  • E manaʻomia le gauai atu i le lamatiaga o le togafitiga o le tagata lava ia.
  • E tatau ona e sailia se fesoasoani faafomai mo le atinaʻeina o faailoga eseese. O metotia eseese e faʻaaogaina e fai ai se faʻamaoniga. Suʻega x-ray faʻaaogaina, suʻesuʻega ultrasound o le gland, faʻasologa o suʻesuʻega ma isi metotia.
  • O gaioiga ole gasegase e tatau ona iai ni vaega e manaʻomia ona malilie iai lau fomaʻi. E tatau ona pipii i se taumafataga, o le a le sili atu le lelei le faʻaogaina o togafitiga. Latou te fesoasoani e aloese mai faʻamaʻi mo tagata soifua maloloina. E le tatau foi ona le amanaia e tagata maʻi le puipuiga, talu ai ona o ia ituaiga auala o le a faaleleia atili ai o latou tulaga ma le manuia.
  • O togafitiga e faʻamoemoe e puipuia ai le faʻaleagaina o le faʻaoga ma faʻaleagaina ai le tulaga.
  • O aʻafiaga leaga i le soifua maloloina o le tagata ma le pancreas e aafia i le ava malosi ma oloa tapaa. Ole puipuiga o faʻamaʻi manaʻomia le teena o nei mea ua fai ma vaisu.
  • E le masani ai le 'ai po o le' ai o meaʻai gaʻo e afaina ai foʻi le tulaga o le pancreas. O ia tulaga e tatau ona alofia.

E fautuaina le faʻaaogaina masani o togalaau teas. E mafai ona avea ma laumei, laumei, blueberries, selu tupua ma vao. Afai ei ai faafitauli i le pancreas, ona tatau lea ona e lafoaia le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma falai. E faʻasaina foi oloa gaosi. E le tatau ona e maua ni meaʻai i le alu.

O le meaai e tatau ona eseese. O meaʻai paleni o le ki lea i le manuia. O le taumafa e tatau ona faia i le 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti. I le va o taumafataga, e fautuaina e matamata i taimi tutusa.

O le lanu enaena ananafi e tatau ona aofia ai i le lisi. Paʻu falaoa ua faatagaina. Muamua vasega e tatau ona fausia ai le faavae o meaʻai.

Borsch, fuamoa ma susu susu, kuka soupisi - e le o le lisi atoa lea o meaai faatagaina. E mafai ona e 'aʻai, ae le gaʻo. I lenei tulaga, o meaʻai moa, lapisi o le lapiti ma pipi e talafeagai.

E mafai ona fafagaina le iʻa pe 'aʻai.

E mafai ona e faʻaaoga fualaau faisua. O se tuusaunoaga e faʻaaoga i na fualaau faisua e kuka i le kuka. O le taumafataga e aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai eseese, pasta, meaʻai susu.

E tatau ona faʻaumatia atoa le susu. E mafai ona e faʻaaoga fualaʻau ma pata i ni mea laiti. E faʻatagaina laumei, ae le silia ma le tasi i le aso. O mea inu, vai vaivai, kissel ma compote ua faʻatagaina e faʻaumatia. E faasaina le auauna atu i mea malulu ma vevela, mea manogi ma iʻa gaʻo. O le sukalati ma le asikulimi e tatau foi ona le aofia ai.

Tuua Lau Faamatalaga