O le faʻaaogaina o le faʻaogaina o pacreatitis e mafai ona faatagaina?

E pei ona e iloa, faatasi ai ma se faʻamaʻi pipisi e pei o pancreatitis, e sili atu le teena o ipu mai le paluga. E mafai ona aofia ai le faʻaleleia o meaʻai?

I lenei tulaga, e faʻalagolago atoa lava i foliga o pancreatitis. O lea la, faatasi ai ma maʻi faʻamaʻi o le pancreas, e mafai ona faʻasaina laumei paʻu, lea e mafai ona saunia mai sina siʻisi gaʻo susu ma le faʻaopoopoga o falaoamata ma fuamoa. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai foi ona e gafa ma isi mea, e pei o aano po o pateta. Ae sili atu le teena o le kapeti, talu ai i lenei tulaga, o le uta i luga o le pancreas o le a sili atu ona taua, lea e le taliaina i tagata o loo mafatia i le pancreatitis.

Ae o le tino o lenei faʻamaʻi, faʻalauga, e pei o, i le ala, uʻamea, ma isi ipu mai le paluga, o loʻo i lalo o le faʻasaina sili. Ma e oo lava i le maualalo o le mamafa o se mamafa ma faigata i le gaosia o oloa, faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona mafua ai le tele o le afaina ma mafua ai le tiga matuia.

O le mea lea, i le pancreatitis e masani ai, o faʻalauga, aemaise lava le paie, atonu e aofia ai i le taumafataga. O le a lafoaʻi naʻo pe afai o le maʻi o loʻo i ai se foliga laititi, ma o le mea lea e taua tele mo tagata gasegase e mulimulitaʻi i se taumafa malosi.

E mafai ona 'ai' aʻai

O le tele o fomaʻi gastroenterological e faʻasaina le faʻaaogaina o lenei ipu mo togafitiga o le pancreatic. E mafua mai i le mea moni, o le gaʻoina o aano o manu e faʻatasi ma le paluga e faʻaalu malie ma le lelei e mafai ona faʻaosoina ai le gastritis, o le mea lea, a oʻo ina faʻalauteleina se faʻamaʻi pipisi, e sili atu le aloese mai le 'ai o meaʻai.

I le le amanaiaina o lenei fautuaga, o gasegase e aafia i le faia o ni aʻafiaga ogaoga, i le tulaga o ni faʻafitauli eseese, faʻaalia i le tiga ogaoga i totonu o le manava, faʻapea foi ma le faʻaleagaina o le tulaga o le tino atoa.

Dumplings - o se oloa taumafa lea e aofia ai ituaiga uma o seasonings, pepa, fualaau vaʻai, faʻafeiloaʻi ma le pata poʻo le kirimi kiripulu, lea e fesoasoani i se avega sili atu i luga o le okeni parenchymatous ma le faʻamalosia o se maʻi maʻi pancreatic.

E taua le manatua o le faʻaogaina, e pei ona i ai i soo se tulafono, ei ai ni tuusaunoaga faapitoa e mafai ai ona e faʻaaogaina lenei oloa i le atinaʻeina o se maʻi masani o le faʻamaʻi, ae i se tulaga itiiti ma i lalo ifo o nisi tulaga.

O le tulaga e ese mai i le faʻaleleia o mea.

Dumplings mo le maʻi

I le faalogo ai e taua le faʻagaloina o le faʻaaogaina o au mea e sili ona e fiafia i ai, e masani lava ona fesiligia e tagata o loʻo i ai se maʻi pancreas: "Afai e le mafai ona 'aina meaʻai ma aano, e mafai ona' ai faʻamaʻi ma pateta ma pancreatitis?"

I lenei tulaga, o le mea e sili ona fautuaina o le faʻalauteleina o laumei, lea e saunia mai sina kalu falaoamata, falaoamata ma fuamoa. E mafai foi ona fufulu ni palu ma pateta poʻo le aano o manu e mafai ona fufulu i nisi o taimi, ae, o le mea e sili ona taua, aua le faʻaaogaina.

Peitai, e taua le manatuaina o le atinaʻeina o se ituaiga masani o togafitiga, o le a sili atu ona lelei le teenaina o fagalaʻau ma kapisi, puʻupuʻu, fualaau suamalie o cherries ma currants, aua o nei oloa e saofagā i se faʻaopoopoga taua o le aofaʻi o le mamafa i luga o le pancreas, lea e tatau ona alofia i se maʻi faʻamaʻi.

I faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻaloga, faʻatasi ai ma fagu, o loʻo aofia i totonu o le lisi o meaai faʻasaina, e pei o isi ipu na saunia mai le paluga ma ni meaʻai eseese. O le faʻaaogaina e oo lava i ni nai fasi uʻamea po o mea faʻapipiʻi i pancreatiti mumū e faʻaosofia ai le atinaʻe o gastritis, o foliga vaaia o le tiga e le mafai ona faʻavevelaina i totonu o le manava ma faʻagasolo ai isi faʻalavelave o togafitiga faʻapitoa.

E iloa e faapea o le atinaʻe o pancreatiti, o ipu ma paluga o ni mea mamafa ma e le fautuaina e 'ai. Ae, o nisi fomaʻi e fautuaina le faʻalauteleina o le faasologa o mea taumafa e ala i le faaopoopoina o falalaʻau ma pateta, mo le sauniuni, o le paluga e taamilo i luga o laumei manifinifi, ma o le tele o le pateta ua tumu i le ogatotonu. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le tuufaatasiga o pateta e aofia ai le tele o vaega aoga e iai se aoga aoga i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi.

Ae, o le faʻaaogaina o lenei ipu e tatau ona talanoaina muamua ma le fomaʻi.

Manti ma isi ituaiga o dumplings

O meaai suamalie Asia, lea e alofagia e tagata Rusia, e taʻua o manti ma khinkali. O latou, e pei o laumei, e faia mai fasi falaoa ma paluga. I le faagasologa o le sauniuniga, o nei ipu e maua mai i le pasene maualuga o le gaʻo gaʻo, o le mea lea, pe a faʻamaonia le faʻalavelave poʻo le faʻalosolo taimi ole maʻi o le pancreatic, e sili atu le aloese mai le faʻaaogaina, ae o loʻo i ai ni tuusaunoaga faapitoa.

Afai e le mafai e le tagata gasegase ona mafaufau i lona olaga e aunoa ma lenei mea manaia matagofie, ona mafai lea ona e faaaogaina i ni mea laiti pe a faatuina se faamagaloga mausali. I le taimi lava e tasi, khinkali, pei o le manti, e tatau ona kuka i totonu o se fafie faʻamaʻavale, lea o le a fesoasoani i le faʻasaoina o meaʻai uma ma faigofie ona latou gaogaina e le tino o le tino.

I le faagasologa o le sauniuni o nei ipu, e le fautuaina e faʻaaoga mea e pei o:

  • pepa
  • fafasi falai,
  • mea manogi
  • ituaiga uma o taimi e faaleleia ai le tofo o le ipu.

E sili atu le faʻaaogaina o moa moa e pei o le fafagaina o manu, ma i le taimi o le taumafataga aua nei galo e uiga i le tausisia o le fua.

E mafai ona 'ai i le faʻamagalo

Pe a faʻatūina se faʻamagaloga mausali ma faʻamaonia le tulaga masani o le tino, e tele tagata gasegase e fiafia i ai: "E mafai ona latou toe foi i le taumafataga o le ravioli, o se tasi o meaʻai sili ona pele, e le gata i tagata matutua, ae o le tamaitiiti foi?"

Ae, e le o se mea alofa, e le fautuaina le 'ai o meaʻai i le taimi o le atinaʻeina o soʻo se ituaiga o faʻamaʻi pipisi, talu ai o se taumafataga o le soifua maloloina e faʻaaogaina uma lenei ipu.

A o faagasolo le vaitaimi o le faʻamagaloina o faʻamaʻi pipisi o le palanymal gland, ua faʻatagaina le faʻalauteleina o laumei. O le fua mo lenei togafitiga e faigofie lava. E le gata i lea, o le taimi e kuka ai e manaʻomia ai se tau maualalo, faʻapea foʻi le malosi ma le onosaʻi.

Aiseā e faʻaleagaina ai faʻalauga

E tele ni uiga le lelei e maua mai ai le leaga, o loʻo i ai se aafiaga le lelei i le palanymal gland, ma o loʻo taʻua ai mea nei:

  • O le maualuga o le kalori e mafua mai i mea o loʻo fafagaina mai aano o manu ma puaa i lenei oloa.
  • O le tuufaatasiga o aano o manu e aofia ai mea manogi e fesoasoani i le faateleina o le uta i luga o le pancreas.
  • O le tuufaatasiga o le paluga ma le aano o manu e faia ai se ipu e mamafa tele mo se masini e le lelei le ola maloloina, lea e le o atoatoa lelei ona eliina umi mo se taimi umi, aemaise lava pe a tupu le faaletonu o le enzyme pancreatic.
  • Dumplings na faatauina mai i le faleoloa e sili atu ona lamatia mo tagata mamaʻi i pancreatitis nai lo mea na saunia i le fale, aua o loʻo aofia ai le tele o faʻatoʻaga ma mea e 'ai, faʻapea foʻi ma vailaau faʻasolo e manaʻomia e faʻaleleia ai le tofo o le ipu.

    E faʻavae i luga o mea o loʻo taʻua i luga, o loʻo aofia i totonu o le lisi o meaʻai faasaina. I le masani ai, pe a uma ona 'ai faʻamalosi, e le o tulaga taʻitasi e sili atu le leaga o le tulaga o le maʻi ile tulaga lautele, aemaise lava pe a fufulu. Ae, ma ia aua nei galo o le le amanaiaina o le faavae o le taumafataga e mafua ai le faateleina o le ono mafai ona onosaia se maʻi filemu.

    O se ipu i totonu o le gasologa o le vevela

    Faatasi ai ma se faʻalavelave sili atu o pancreatitis, e le o aofia i totonu o le lisi o meaai na faatagaina e le meaai. E mafua ona o le i ai o le tele o masima ma mea manogi i totonu o le malosi, lea e faʻaaogaina e vane ai le oloa, faʻapea foʻi ma le mamafa o le broth na maua i le taimi o kuka.

    I totonu o le pancreatitis, e le fautuaina le 'ai o aano o manu, o se tasi lea o meaʻai o le ipu. O le le mautonu o lenei tulafono e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli o le maʻi, faʻapea foʻi ma le alualu i luma o pancreatitis ma se togafitiga umi o togafitiga i le lumanaʻi.

    E mafai ona 'ai le gaʻo i le taimi masani?


    A faʻaleleia le tulaga, e tele lava ina taumafai tagata e toe foʻi i oloa masani. O le mea lea, e toʻatele e fiafia i le mafai pe leai foi faʻatasi ma pancreatitis i le taimi masani.

    I le taimi o le faʻamagaloga faifaipea, e le mafai ona aofia ai faʻasalalau i totonu o le taumafataga. E mafua lenei mea ona o le tele o uiga o loʻo i ai i le ipu:

    1. E aofia i le vaega o meaai meaai, lea e mamafa ai le manava i le manava ma le pancreas. Faatasi ai ma le le lava o enzymes, o le a sili atu le paolo o le oloa, lea e mafai ona oo atu ai i se tulaga e le manaomia. O le tuufaatasiga o le paluga ma le fache e mafai ona mafua ai se lagona o le vaivai ma faateleina le tiga.
    2. O le tele o taimi, o le fua e aofia ai le faʻaaogaina o puaa po o tamai mamoe mo se faʻatumu. O nei aano o manu e matua gaʻo, o le mea lea e le aofia ai le meaai mo pancreatitis.
    3. O oloa faʻatau mai e mafai ona aofia ai le palacreas ma le faʻaleleia atili o meaʻai ma meaʻai, manu le lelei.
    4. O le tele o taimi, o le kulimi mumu, mayonnaise ma isi sauʻai e faʻaaogaina e fai ma laei mo faʻamapu, ma o loʻo faʻafefeteina le tele o pepa. O nei meaai e matua faasaina e le meaai.

    Faatasi ai ma le pancreatitis, e sili atu le lafoai atoa o fagu. Ae peitai, afai e le mafai ona e teena le oloa, o le faʻaaogaina o lenei ipu e tatau ona avea ma tuusaunoaga nai lo le tulafono.

    E tatau foi ona e mulimuli i nisi o fautuaga o le a fesoasoani e aloese ai mai le sili atu ona faigata o le togafitiga:

    • Taumafa na o se oloa na faia i le fale mai mea lelei ma mea fou.
    • Mo le faʻatumu, ia faʻaaoga na o meaʻai e maualalo le gaʻo: moa poo lapiti. E sili atu le filifilia o meaʻai e aunoa ma veins, cartilage ma paʻu.
    • O meaʻai ma isi mea faʻaopopo e tatau ona tuʻuese mai le fua.
    • E tatau ona kuka ni meaʻai mo se taimi uumi. Faʻasolo atu nai lo le faʻaalia i luga o le afifi ina ia faʻamalieina atoatoa le paluga. Pe a kuka, o le a sili atu ona faʻaleleia le oloa.
    • Aʻo leʻi 'ai, e tatau ona e inu sina paluga susu e siaki ai le tali a le tino.

    Aʻo leʻi aofia ai le faʻaleleia o mea taumafa, e tatau ona e fesili i lau fomaʻi pe mafai ona e 'ai faʻaupu i le tulaga masani o le faʻamaʻi i lau mataupu. O nisi taimi o le setete o le pancreas e le aofia ai le avanoa e faʻaaoga ai lenei ipu.

    E tatau foi ona manatuaina o le pancreatitis e masani ai, e le o fautuaina e fafaga le pancreas ma se tele o meaai. O le mea lea, i le taimi o le a lava lea e 'ai e tusa ma le sefulu papu.

    Faʻailoga i le taumafa o tagata gasegase i le pancreatitis


    I le gaioiga laititi o pancreatitis, o mea e 'ai e pei o isi paluga, e faʻasaina. Ae ui i lea, faatasi ai ma se tolopoina o le toesea o faailoga o pancreatitis ma foliga lelei o se gastroenterologist, o nisi ituaiga o laulau e mafai ona aofia i totonu o le meaai.

    I le pancreatitis e masani ai, o meaʻai e maualalo le gaʻo susu, strawberries ma pateta ma sina masima ma le suka e maua. E le fautuaina mea e fai ma isi meaʻai, ae maise lava i fualaau suamalie, aano o manu ma musika. Pe a aofia ai le faʻaleleia o meaʻai, e tatau ona matauina nisi o tulafono:

    1. Dumplings e tatau ona faia tutoatasi. E faʻasaina faʻatau oloa.
    2. E tatau ona kuka le paluga i le tele e mafai ai.
    3. E tatau ona faʻamafanafana i le vevela vevela.
    4. Taumafai fasi fasi laau ma fufulu lelei.
    5. Aua le faʻaaoga ni faʻaopoopoga ma sau sau.

    I le pancreatitis e le masani ai, o le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le "valea" e faʻatagaina foi 2-3 taimi i le masina. O a latou fua e tumau pea e le suia, ae e aoga le faʻaaogaina o sina aofaiga o suka.

    Manti mo pancreatitis


    O le tulaga i le Manti e talitutusa lava ma ipu e lua na muamua atu: e faʻasa ona faʻaaogaina i le taimi o faigata, ae ui i lea, ao faagasolo se faʻalautelega faʻalauteleina, e mafai ona e taumafai e aofia i latou i le taumafa i lau faitalia.

    O nisi tagata gasegase o le pancreatitis e masani ona fautuaina le faia o le manti ma le pauki, aʻo:

    • O le kulimi e tatau ona kuka lelei ma gaosia,
    • O le paluga e tatau ona matua vaivai,
    • O le fua e le tatau ona aofia ai mea manogi ma isi mea e faʻaleleia ai meaʻai.

    Afai e leaga le tulaga, e lelei tele le teena o le toe faʻaaogaina o le ipu.

    • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

    O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

    Falemai ma le lisi o meaʻai i le maea ai o le taotoga o le tino

    E ui lava i le lisi o tapulaʻa, faatasi ai ma le auala sao ma le uiga faʻamaoni i tulafono o meaʻai, e faigofie lava ona e saunia ni meaʻai ma meaʻai mo aso uma

    Faataʻitaʻiga o meaʻai ma foliga o mea taumafa paleni mo le pancreatic necrosis o mea faʻapitoa

    O le tausisia o nei tulafono faigofie e fesoasoani e faʻamautinoa ai le tulaga o le maʻi, ma puipuia ai toe faʻaleleia. O meaʻai talafeagai e umi le ola ma e le tatau ona solia i soo se auala.

    O le a le mea o loʻo aofia ai i le laʻau taumafa faʻapitoa mo le cholecystitis ma le pancreatitis?

    O le taumafa mo le cholecystitis ma le pancreatitis e matua ese lava mai meaai masani, o tagata e mananao e leiloa le fale talimalo, e ui o le mea moni, o voluma ma lenei taumafataga o le a faʻaitiitia.

    O le anapogi faʻamalosi ma ituaiga eseese o pancreatitis

    A oʻo mai se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi, e tele fomaʻi e fai mai o le maʻi e manaʻomia le fiaʻai, malulu ma le filemu ma le pancreatitis. E masani lava, o lenei fasifuaitau e le manaʻomia ona faʻamaonia.

    O le gasegase o le pancreatitis poʻo le faʻateleina o taimi masani

    O meaʻai mo meaola mo le tino pancreatitis poʻo le faʻavavevaveina o taimi masani o se mea taua ma talafeagai ile togafitiga faʻapitoa.
    Mai le 2-4 aso talu mai le amataga o le faʻavavevave, pe a uma le taimi o le anapogi, o le taumafataga Nu 5p o loʻo faʻatulagaina - o le filifiliga muamua (faʻaaogaina, soloina). O lenei taumafataga o loʻo faʻamatalaina i ipu fufulu poʻo fuālaʻau, faʻatasi ai ma le toe faʻafeiloaʻi i se tulaga mama. O le sini autū o le taumafataga Nu 5p o le tuʻuina atu o le tele o le malolo i le pancreas.

    • E uiga i meaai mo le tino pancreatitis - sili atu faʻamatalaga iinei >>
    • Faataʻitaʻiga lelei o le lisi o le pancreatitis - iinei >>

    Talu ai e le o se mea taumafa le taumafataga o le taumafataga Numera 5p - o se filifiliga, e le o se mea maʻaleʻale, suamalie mālūlū, ona leai lea o se mea e tatau ona talanoa ai pe mafai ona 'aina uma laulau i lenei vaitau o le faʻamaʻi -

    Faʻatonuina vasega!

    Faʻailoga pancreatite i le faʻamagaloina

    O le pancreatitis o se maʻi faifaipea ma e faʻaalia i taimi o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi ma faʻamagaloga (faʻaitiitia poʻo le leai o ni faʻaaliga). A o faagasolo lea vaitaimi, e faatagaina e le fomaʻi le suiga mai le taumafataga Nu 5p - o le filifiliga muamua i le taumafataga Nu 5p - le filifiliga lona lua. Nisi Numera 5p - le filifiliga lona lua: saunia lelei meaʻai mo le maʻi. Peitai, e pei ona iai i le taimi muamua, o lona uiga o le faʻafefe o le paʻu o le tino ma isi totoga o le gastrointestinal tract - masini masini ma vailaau.
    O mea taumafa i lenei vaitau e iai foʻi togafitiga faafomaʻi - e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le pancreas, o lana galuega faalilolilo (gaosia o le vai pani)
    Dumplings, ravioli, manti, khinkali. O mea autu o nei ipu o falaoamata, vai ma aano o manu.

    • Dumplings - o se ipu meaai a Rusia
    • Khinkali o se mea faʻale-malo o meaʻai a Georgian.
    • Manty (poses) - o se meaʻai faaleaganuu masani a tagata o Asia Tutotonu, Turkey, Mongolia, Korea.
    • Ravioli - pasta Italia na faia mai le paluga ma ni mea eseese.

    Lafoaga a le atunuu o ipu faasaina faasaina. E tele a latou mea manogi ma taimi e fesoasoani ai i le faʻafouina o le pulelasi o totoga o meaʻai. E solia e lenei mea le mataupu faavae ole vavalalata - faʻamautinoa le vaega o totoe o le pancreas. O lapisi o loʻo i ai meaʻai gaʻo.

    E mafai ma le pancreatitis e masani ai ona 'ai le kuka i le fale?

    I au tusi o loʻo i ai mafuaaga, ou te sii maia:

    E mafai ona 'ai faʻaupu i le pancreatitis leʻo?

    • O le tuufaatasiga o aano o manufasi ma paluga e faigata ona faalilolilo, e oo lava i le vevela o meaʻai.
    • I totonu o paluga uma e kukaina, i totonu o le paluga, o loo i ai se fala oona gaʻo.

    E mulimuli mai, ina ia mafai ona faʻaogaina le faʻaleleia o le tino, o le a lava le gaosiga o le eletene o gaioiga uma o le gastrointestinal tract, aemaise lava le pancreas, e manaʻomia. O fualaau e taʻua o "mamafa" meaai e oo lava mo se manava maloloina ma le paʻu.

    Ou te manao e tusi le gauai a le au faitau i le mea moni e faapea o le pancreatitis e masani ona i ai se tulaga o le mumu e aunoa ma le tiga, ua na o faailoga o le le atoatoa o le enzymatic ma le hormonal. Ma o tagata gasegase e ave le afi o le mumu mo le faʻamagaloina.

    Afai ei ai se vaitaimi o le faʻamalologa mausali - o lona uiga i totonu o le ono masina poʻo le sili atu foi e te leʻi maitauina faailoga o pancreatitis, ona faatagaina oe e le fomaʻi e fesuiai mai le taumafa Numera 5p i le taumafataga Numera 5. Peitai e le o aofia i le numera 5 meaai.

    Dumplings mai le faleoloa - meaai e le taliaina atoatoa, aemaise lava i le gastrointestinal tract disease.

    O mea masani faʻaonapo nei o le olaga e pei o tagata ua taofi le kukaina o meaʻai, ma faʻaaogaina le faʻaaogaina o oloa e leʻi maeʻa. O ia ituaiga o meaʻai e sili atu ona faasaina le 'ai ma pancreatitis, e oʻo lava i le faʻamagaloina. O le tuufaatasiga o le faatauina mai o oloa ua maeʻa ona maeʻa, e pei o se tulafono, e aofia ai le tele o mea faaopoopo - fualaau faisua, fualaau oona, mea manogi. Ma o le fea vaega o le faleoloa e aofia ai meaʻai? - E manino lava e le o ituaiga sili ona lelei.

    Ae ou te manaʻo e 'ai i laumei, o loʻo i ai loʻu pancreatitis i le vaega o le faʻasao faʻasaoina! 🙂

    E ui lava i le mea moni ua faʻasaina e le fomaʻi, e te manaʻo e 'ai i laumei mo pancreatitis. O faʻamasinoga uma mo le soifua maloloina e na o oe lava.
    I lenei tulaga, faʻaaoga le fautuaga:

    1. Faʻailoga naʻo fale. Faaaoga le susu o le susu e faasaoloto ai mai le paʻu ma ponaivi. Faʻalua faalua e ala i se suʻi meaʻai.
    2. Aua neʻi faʻaaogaina soʻo se mea manogi poʻo se taimi e ese ai nai lo le masima.
    3. O le auauna atu i le lapoa o le pito sili ona itiiti - mo le taimi muamua, 'aua le sili atu nai lo le 3 faʻaupuga. Mataʻituina lelei lou tulaga. Faʻateleina fesoasoani mulimuli ane. Mataʻituina lou tulaga.
    4. O le vevela o le ipu e tatau ona mafanafana, ae le vevela.
    5. Aua neʻi aofia ai faʻamafanafanaga i lau taumafa masani. E oo lava ile episodic, e le masani ona maua lenei ipu e solia i pancreatitis.

    Faaiuga:
    E le o aofia ai i totonu o meaai meaai, manti, khinkali i mea taumafa Nu 5p ma meaai Numera 5, o le mea lea, aua le faaaogaina i ipu e faatagaina i le pancreatitis e oo lava i se tulaga o le faamagaloga faifaipea.
    Ou te faʻamoemoe o tali i au tusi pe mafai ona 'ai faʻatasi ma pancreatitis, e manino ma aoga.

    E mafai ona e faamasani i fualaau mo mea taumafa taumafa mo pancreatitis:

    Se faʻamanatuga mo tagata gasegase i le pancreatitis - mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis

    I le gasologa o le pancreatitis

    O le pancreatitis e tupu i ni vaega se lua: gasegase ma le tumau. O le mea aupito sili ona matautia o le tino o le maʻi. E mafua ai ona faʻaalia le tele o faʻamaoniga, e masani ona lamatia ai le soifua o le tagata maʻi. O le tagata maʻi e oʻo i tiga ogaoga, faʻatasi ai ma le faʻaleagaina pea.

    O aso muamua o le vevela o loʻo faʻamatalaina le anapogi faʻapitoa, lea e mafua ai le teenaina o meaai mo le 2 aso. E naʻo le faʻatagaina e inu vai faʻamamaina, o lea e le mafai ai ona faʻaogaina faʻamalama ma pancreatitis. A uma ona taofi le faʻamaʻi o le tiga ma isi mea le lelei, e faʻafeiloaʻi malie lava meaʻai. O lo latou tumau pea o le vai poo le vai-vai, pala, viscous, mucous. Faʻesea gaʻo ma gaʻo.

    E mafai ona 'ai i laumei i lapisi pancreatitis, ma faʻapefea ona tali atu le pancreas i ia meaʻai? Talu ai e le o se mea malulu lea e aofia ai i mea taumafa taumafa, e faʻasaina mo maʻi e 'ai ma pancreatitis. E aoga lenei mea i oloa gaosi oloa ma fale. Dumplings ua mamafa tele se oloa e faigata ona eli ma faʻafefe. Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o le a mafua ai le ogaoga o le afaina i le okeni ua afaina, e afaina ai le fua o le tino.

    I le faamagaloga

    E faʻafefea ona faia e le pancreas i le pancreatitis, ma e mafai ona 'ai faʻaupu i lenei ituaiga o le maʻi? E faʻalagolago lava i le tulaga o le maʻi. O le tulaga masani o le maʻi e aofia ai le faaitiitia o uiga. O le mauaina o le faʻamagalo faifai pea e mafai ai e oe ona faʻalautele le meaai a le tagata maʻi. I le taimi lea, o le tiga e alu, o le faʻalaumalieina o le lelei atili. Ae o loʻo i ai ni faʻaogaina mo le pancreatitis e le fautuaina mo se taimi umi. O nisi taimi e mafai ona faʻaaoga i lalo o nisi tuʻutuʻuga.

    Soifua maloloina o le tagata maʻi

    O se vaega itiiti o faʻamalosolo ma pancreatitis e mafai ona 'aina pe a maeʻaeʻa le faʻamagaloga. Ole taulaiga faapitoa e totogi ile maʻi. O fualaau o le toto o meaola e tutusa ma le masani pe latalata i ai. Afai ole maʻi e leai se tiga, faaletonu o le stools, flatulence, fulafula, vevela, vomiting ma isi faʻafitauli o mea e pala, o se vaega itiiti o faʻamaʻotoga o loʻo aofia i le taumafataga mo le pancreatitis, ae le o se taimi masani.

    Taunuuga o Mea

    E mafai ona faʻatagaina faʻamalosi i pancreatitis, ma e mafai ona 'aina i latou i se faʻamaʻi? Leai. O le oloa, e ui lava i le faʻafefeteina o le auala e kuka ai (kuka) ma le eleele e totoina aano o manu i totonu, e manatu e faigata mo le faʻaogaina o meaʻai. O lenei ipu ua i ai ni faʻamaʻiloga e le taliaina e tusa lava pe i ai i le tulaga o le faʻamagaloina faifaipea.

    Faʻatau saʻo

    Afai o le faaosoosoga i luma o latou e matua tele, ma e faigata ona teena se ipu, kuka i le fale pe a maeʻa fautuaga:

    1. Mo le faʻatumu, e faʻaaogaina meaʻai. Fiafia i moa, vela.
    2. Meaʻai laiti e leai se paʻu, veins, ata tifaga.
    3. Faʻesea le faʻaopoopoga o le pepa, siʻosiʻomaga, mea manogi, masima masima, isi mea e faʻaleagaina i meaʻai ma meaʻai. Faatagaina e kuka i totonu o sina suavai suamalie.
    4. E faʻasatauvaia le kuka poʻo le tao.
    5. Cook i luga o le vevela vevela, faʻaosooso pea seia oʻo i le kuka. Aua e te galue i se tulaga mautu.
    6. Auauna i taimi uma i se auaunaga fou. E le aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai ananafi.
    7. Faʻesea le faʻaopoopoga o sauga eseese, suauʻu, gravy. Ona o le faʻamalieina o masima ma isi vailaʻau, e le manaʻomia le inu o le susu.
    8. Na o le pau le mea e 'ai e faʻatagaina e gaosia lelei gutu.

    Faatasi ai ma le pancreatitis, o meaʻai ua kukaina ua faatagaina e 'ai, o lea e tatau ona kuka ai mo se taimi umi i luga o le vevela vevela. E oʻo lava i le taimi o le vaitaimi o le faʻamagaloina faifaipea, e le mafai ona faʻaleagaina se togafitiga o meaai. O le fuainumera faatagaina e oʻo atu i le 10 laumei laiti e sili atu i le 3 taimi i le masina.

    O meaai e maeʻa maeʻa. E le lelei ma e le gaoia ma togafitia i meaʻai, pe afai e ulu atu i le manava, e mafai ona utaina totoga o meaʻai, mafua ai faʻafitauli.

    E faasa ona 'ai le ipu. O lenei mea o le a aʻafia ai le tulaga o le pancreas, faʻaleagaina ai le mucous membrane. I le faaopoopo atu i le mumu, o le a faateleina le faasela, faʻaosoina ai le tiga o le tiga, faʻalavelaveina o le mea e gaosia.

    Pancreatitis lazy dumplings ma pateta

    I le vaitau o le faʻamagaloina o pancreatitis, e mafai ona faʻatagaina le tagata gasegase e 'ai i laumei paʻu. O le saunia o lenei ipu e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga ma le faʻaaogaina o le taimi. Mo le kuka, e tatau ona e 'ai suka, falaoamata, kusi cheese, o se fuamoa. Latou te faʻafefiloi. O se kuka ua saunia mai le paluga maeʻa, lea e tatau ona tipi i ni vaega laiti. Lave paplings ua kuka ma tuu i le ogaumu mo ni nai minute. O le 'ai o lenei ipu e tatau pe a vevela.

    E ui i le mea moni o le paluga e le fautuaina mo tagata ei ai le pancreatitis, o nisi fomaʻi e fautuaina le faaopoopoina o falalaʻau ma pateta i le taumafataga. Ina ia saunia le meaʻai, e tatau ona taʻavale le paluga i se mea tino manifinifi, ma tuʻu nisi faʻutumu i le ogatotonu. E mafua lenei mea i le mea moni o pateta e tele mea aoga e maua ai se aoga aoga i le togafitiga o le maʻi. I le faʻaaogaina o lenei oloa, e le mafai ona gaosia ni enzymes pancreatic. O le tuufaatasiga o le fualaau faisua e aofia ai le paluga ma le palatini, lea e mautinoa ai le lelei o le digestibility.

    E ui i le aoga aoga o lenei fualaau faisua, aua nei faʻaogaina faʻamaunuʻu ma pateta mo pancreatitis e aunoa ma le faʻatagaga a le fomaʻi, a leai o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga leaga.

    O se tasi o faʻamaʻi masani masani o le gastrointestinal tract o le gastritis.

    Meaʻai le lelei, faʻalavelave faʻalavelave, faʻaaogaina o galuega, tulaga o le siosiomaga i le lalolagi - o mea uma nei o se mafuaaga ogaoga o se faʻafitauli i le faʻaogaina o le tino.

    O togafitiga mo lenei faʻamaʻi o mea taumafa ma fualaau.

    Ae talu ai e mafai ona faʻaaogaina se faʻafitauli matuia e ala i le teenaina o nisi o meaʻai, e tatau ona e iloa pe mafai ona faʻaaogaina laumei mo gastritis.

    O le a lenei maʻi

    E tusa ma le 75 pasene o tagata matutua latou te iloa le gastritis. E mafai foʻi ona e fuafuaina oe lava e ala i ni faʻamatalaga, ae naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻatuina se faʻamaoniga.

    O le faailoga taatele o le i ai o lenei faʻamaʻi o le tiga. I le tele o tulaga, o le a sili atu ona leaga pe a uma ona 'ai meaai, meainu, poʻo vailaʻau.

    O nisi taimi e i ai le "fiaaai" tiga pe afai e le 'ai se tagata mo ni nai itula.

    Gastritis e manaʻomia le faʻatinoina o tulafono faʻavae paleni. Faʻalēaogāina o le ava malosi, meaʻai vevela poʻo le falai, lea e ono faʻamalosia ai le tulaga.

    E le gata i lea, o nei mea e ono tupu:

    O le i ai o le faʻamaʻi e le o se mafuaaga e lafoai ai se olaga masani. E mafai ona e aofia ai taumafa fiafia i au meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma faʻailoga paʻu, manoa ma manti.

    E tatau ona e iloa po o fea mataupu latou te fautuaina mo le faʻaaogaina, ma o fea - e sili atu le teenaina.

    O mea e le mafai ona e 'ai ma gastritis

    Ina ia aua nei mafua ai le vevela o le faamai faatasi ai ma le fesoasoani o oloa, e tatau ona e iloa le mea e mafai ona faʻaaogaina ma mea e matua le mafai.

    I taimi o gastritis, o se mea e le fiafia ai le tupu e tupu i puipui o le manava.

    I lenei tulaga, o le suauʻu malie e amata ona le gata ina afaina ai le mucous membrane, ae ia faasolosolo ai foi ona mafua ai faafitauli i ai.

    I lenei tulaga, e muamua lava le mea e lafoai ai oloa e mafua ai le faʻamalolo o le sua oona.

    E le o fautuaina foi le faʻaaogaina o oloa e avea ma se isi faʻafitauli faaopoopo mo le mucosa gaʻo.

    E fautuaina e muamua lafoaʻi nei oloa:

    • Meaʻai. E mafai ona e 'ai na o ni laau fou poʻo ni meaʻai vevela.
    • Selu ma sukalati.
    • Mea inu ava malosi.
    • Mea inu gaosi.
    • Fualaau suamalie.
    • Fafaga le falaoamata rye.

    E le gata i lea, o le auala e saunia ai meaai mo le gastritis e taua tele. E le mafai ona e 'ai meaai falai, aemaise lava pe afai oi ai i ni falaoa.

    I lenei tulaga, o le uila o le filifiliga sili lea. Latou te le televave le manava, ma e le taitai atu ai i se mea e le lelei.

    E mafai ona 'ai faʻamaunuʻu ma gastritis

    O le tele o tagata atamamai e fai mai o faʻamafanafanaga e pei lava o laumei ma isi meaʻai e le o se mea sili ona lelei mo le faʻaaogaina i le i ai o se faʻamaʻi e pei o le gastritis.

    O le faʻatumu e taua tele. E oo lava i le taimi o le "lull" e matuai le manaomia lava le ave o le kulupu faatasi ma le kapisi. E fautuaina le tuuina atu o le fiafia ile faatumuina o pateta.

    E atoatoa le gauai ma e fesoasoani i le vave faʻavaveina o le tino ma meaʻai.

    E le gata i lea, e tatau ona manatuaina o le paluga falaoa mo le gastritis e le fautuaina. Ae leai ni tulafono e aunoa ma ni tuusaunoaga. O le mea lea, o le faʻamalosiina o faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o le gastritisi o nisi taimi e mafai ai.

    Ae e tatau foi ona tuʻuina atu lenei mea e le gata i le faʻamagaloina mo gastritis, ae faʻapea foi ma le pancreatitis.

    O lona uiga, afai e le faʻaalia mai le maʻi, ona mafai lea ona e gafatia se numera tele o laumei, kuka i le fale.

    I lenei tulaga, o le paluga e tatau ona matua manifinifi e pei ona mafai, ma o mea e tatau ona faʻatumu e tatau ona lautele pe a mafai. Ae oʻo lava i le 'aiina o mea e fafaga ai fale e le fautuaina.

    Mea faasaina

    E mafai ona 'ai meaai faʻapipiʻi kuka mo gastritis?

    I le gastritis, e le fautuaina e ave ni meaʻai suamalie, meaʻai vevela pe falai. E mafai ona e faia i ni mea laiti laumei ma manti, aemaise lava pe a fufulu i le tele o le faʻatumu.

    O lenei taumafa ua manatu mamafa tele, o lea e le mafai ai ona e faʻaaogaina i soo se tulaga. E iai se aafiaga le lelei i luga o pa o le manava i le tulaga o ona faaletonu, e aofia ai gastritis.

    E mafai ona e faʻaaogaina faʻamaunuʻu ma manti i ni aofaiga tele pe a fai e le i maua e le tagata le gastritis pe faʻamaloloina lelei. Afai ei ai se faʻamaʻi, ia faʻafesoʻotai se fomaʻi.

    O le fomaʻi o le a fesoasoani e fuafua le vaega talafeagai o le faʻamafanafanaga. O le a ia faʻateleina foi le togafitiga ma togafitiga talafeagai e faʻaumatia ai le tiga o gastritis.

    Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, toto maualuga, faʻamaʻi o gaʻo, fatu, ate ma gastritis, o tagata tomai faapitoa e faʻaaogaina le faʻaogaina o le faʻaogaina o lemu.

    Taumafa uma ma manti ma meaʻai e faʻatumu mo gastritis ma le maualalo o le eletise. O le fesili, pe a ulufale atu i le manava, o totoga uma e maua ai enzymes, galue i lalo o se avega mamafa.

    Afai latou te faʻavaivaia ma o loʻo i ai faʻamaʻi tumau, o le a le mafai e le tino ona taulimaina le galuega.

    O le a le mea e fautuaina e 'ai ma le gastritis

    E taua le iloa o meaʻai e faatagaina i le gastritis. E manaʻomia lenei mea e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le faʻaogaina ma faʻaitiitia le faʻamaʻi.

    O meaʻai e faʻaaoga mo gastritis e mafai ona saunia mai mea nei.

    1. Iʻa. Ae i le va o le vaitafe ma le sami, e manaʻomia le filifilia o le sami. E tele meaʻai e maua.
    2. Faʻailoga. Ae e lelei tele mo le tino, aemaise lava i le gasegase o le gastritis, pe afai e faʻaaoga i le pepa o le kashitsi. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se mea e faʻaleleia.
    3. Fuamoa o fualaʻau, ae fautuaina e faʻafetaui i latou i le suāuʻu mata. E le mafai ona e faʻaogaina kāpeti ma tamato.
    4. Fuamoa fuʻa ma le sili atu ma le tolu vaega i le vaiaso.
    5. Meaʻai maualalo-gaʻo. E manaʻomia le moa ona e manaʻomia lea e aveese le gaʻo ma le moa i Sisifo.
    6. Vermicelli.
    7. Berries ma fualaau faisua, ae a maeʻa togafitiga vevela.

    Iloaina meaʻai e mafai ona e 'ai iina o le avanoa lea e fai ai le lisi e tatau ai.

    O le a le mea e fai i le gastritis ma le maualuga maualuga

    O le mea pito sili ona taua i le faʻateleina o le eletise i le gastritis o le faʻaitiitia o le gaioiga o le vailaʻau o le hydrochloric. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimuli i mataupu faavae e tolu o faatinoga.

    1. Vailaʻau. E tatau ona faʻaumatia oloa ia o le a taʻitaʻi atu ai i le faʻateleina o le pulelaʻau o le sua oona. Mo se faʻataʻitaʻiga, mea inu ava malosi, ava malosi, suamalie, falaoa paʻu, pusi malosi, falaoa lanu.
    2. Mechanical Ina ia faamaea lenei meataitasi, o le a tatau ona aveese meaai ma fiva. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le radish, o le aano o manu, fala falala, laʻau. E le gata i lea, e le mafai ona e kukaina soʻo se ipu i le suauʻu suauu.
    3. Falemaʻa. O meaai e te 'ai e le mafai ona vevela pe malulu. A le o lea, o le a afaina ai le afaina. Afai e malulu meaʻai, ona umi lea i le manava. E tatau muamua ona vevela, ma naʻo le taimi lena o le a goto ifo i le duodenum.

    O nei tulafono e tolu e tatau ona mulimulitaʻia e tagata uma ma gastritis.

    E tele tulafono e tatau ona mulimulitaia i le i ai o le gastritis i le maualalo pe maualalo maualuga.

    • E matua tatau lava ona ave se vaitamini.E mafai ona e faʻatauina i soʻo se fale talavai. E tatau ona inu vitamini i le 20 minute talu ona 'ai.
    • E tatau ona lafoai uma mea manogi. Masalo o lenei mea e tatau ona faia mo sina taimi, ma atonu o se faʻaauau pea.
    • E taua tele i le tagata maʻi ona faʻaumatia uma ia meaʻai e aofia ai le porotini. Ae o le tasi le mea taua e tasi: o aʻafiaga e le tatau ona mai le vaega o oloa faʻasaina.
    • Mo le vave faʻaaogāina o meaʻai porotini, e tatau ona e ave vitamini.

    E fautuaina, aʻo leʻi faʻaaogā faʻaupuga, ia togafitia gastritis ma na ona e tausia oe lava i le manaia. Faʻatasi ai ma se faʻasalaga e le mafai ona faia lenei mea e mafai ona faia e ala i le mulimulitai i tulafono patino.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, taofi le 'ai i luga o le alu ma faʻagogo. E tatau ona mumusu e faʻamalamalama mafutaga i le umukuka, aemaise pe a 'ai meaai. O meaai e tatau ona faʻavae, ae le itiiti ifo ma le tasi i le tolu itula.

    E i ai sina mea e manaʻomia. E taua foi le aua nei galo le pulega o le vai. Ma e taua tele, ae i le taimi lava e tasi e matua faigata lava io tatou taimi - o le taumafai lea ina ia popole pe a mafai.

    O le tino e toe malosi i le po, o lea e fautuaina ai e moe, talafeagai i le taimi lava e tasi.

    Vitio aoga

    Lelei lelei Talu ai nei na sao mai ai se osofaiga o le tino pancreatiti. I le popofou, e le mafai ona ou tilotilo i soo se oloa, ae ou te fiafia lava e 'ai i meaʻai manaia. O lenei e tele ipu ua faasaina mo aʻu. Ae o loʻo i ai tuusaunoaga. E mafai ona 'ai faʻatasi ma pancreatitis, pe a fai e fai ile fale, ae le o le maeʻa? Faʻafetai i le taimi muamua mo lau tali.

    Dumplings mo pancreatitis: na o le tulafono lava

    E le o fautuaina mea e fai mo le susunuina o le pancreas, o ni mea mamafa. O loʻo taʻua i latou o se meaʻai maualuga-kalori, aemaise lava i le faʻatumu o puaa. O le tuufaatasiga o le suʻega i meaʻai gaʻo e afaina ai le pancreas, o ia meaʻai e faigata ona faʻataʻi, aemaise lava pe afai o le maʻi o loʻo i totonu o se gaioiga mamafa.

    E maua sina fesoasoani pe afai ua tupu se taimi umi poʻo le pancreatitis e tupu i se foliga masani, ae i le taimi lava e tasi, o faʻamaoniga uma e masani.

    O tulafono nei e tatau ona mataituina:

    1. O le faʻatumu e le tatau ona gaʻo, ae o meaai. E mafai ona e ave le susu o le susu. E sili atu foi le lelei o le faia o laʻau, e fai ma faʻataʻitaʻiga mai le faʻatau.
    2. E mafai ona e faʻaopopo i le sili atu ma le 2 fuamoa i le paluga.
    3. O oloa ua maeʻa e manaʻomia ona teuina i le afi mo se taimi uumi i le vai inu, e tatau ona latou faʻavelaina.
    4. Muamua 'aua le sili atu nai lo le 3 vaega. Afai e le mamafa le tulaga, e mafai ona siitia le aofaiga i le 10 i le taimi. O lenei ipu e mafai ona aofia i le lisi 2-3 taimi i le masina.
    5. E faʻasaina le vaitau le faʻatoʻa faʻamamaina ma le pata, kulimi 'oʻona, mayonnaise, o loʻo i ai i oloa e afaina i le pancreas. Sili atu le faaopoopo o le greens i le ipu.
    6. E i ai ni mea e teu ai e te manaʻomia le mafanafana.

    E tusa lava pe matauina tulafono uma, afai e mamafa le tulaga, e tatau ona lafoaʻi le faʻaaogaina o mea. Aʻo leʻi aofia ai lenei ipu i le meaʻai, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi.

  • Tuua Lau Faamatalaga