Stevia ma le maʻisuka

I fafo, e leai se mea ofoofogia, o se mea e pei o se meaola e pei o se mea e ese ai - o laʻau e suamalie e pei o le meli. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai le suka i le maʻisuka ma nisi faʻamaʻi tuga e fesootaʻi ma le faʻafitauli o le maʻisuka, e pei o se suauu masani. O le tuʻuina atu o le faʻaoga o le hypoglycem, e faʻamalosia ai le faʻasiga o le inisalini, ina ia mafai e le maʻisuka ona faʻaititia le malosi o togafitiga fualaau.

Faiga o meaola

E masani ona taʻua Stevia o le mutia meli. Ma e le o se mea le aoga, ona o laulaau o le laau e 30 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ma o le siʻosiʻomaga faʻasolosolo e sili atu i le oloa gaosi i le uiga o le suamalie e 300%. E le gata i lea, o le mutia, lea e le mafaamatalaina i foliga vaaia, e aofia ai le tele o mea aoga e talafeagai mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

I le avea o se vaega o lau o le laau:

  • Polysaccharides.
  • Amino acids.
  • Flavonoids (apigenin, rutin).
  • Organic acids (linoleic, formic, linolenic, caffeic, chlorogenic, arachnidic, humic).
  • Ole suāsusu taua (limonene, camphor).
  • Vitamini (A, C, E, B1, B6, PP, H, thiamine, retinol, tocopherol, riboflavin, ma isi).
  • Folic acid.
  • Micro-, macrocells (phosphorus, fluorine, copper, magnesium, manganese, potassium, cobalt, calcium, silikoni, uʻamea, zinc, ma isi).

Faatasi ai ma le manaia tele o le mutia, o lona kalori o mea e itiiti lava. O le fuainumera faʻamamafa o le 1-2, o lea e le faʻateleina ai le sugar toto i Stevia. Ma le isi, o le maualalo o meaʻai o gaʻo (0.1 / 100 g), gaʻo (0.2 / 100 g) ma le leai atoatoa o le porotini e aoga tele ai le laau mo le maʻisuka.

Faʻalogo togafiti

O le faʻaaoga masani o togavao stevia e fesoasoani i le faʻatuina o ni mea e mafai ona maua i le gaosiga o le tino, faʻamaonia ai faiga faʻava-oona (mineral, lipid, energy, carbohydrate). Vaega o meaola i le lanu meamata e fesoasoani e toe faʻafoʻisia ai le faʻatinoga o faiga o le enzyme, faʻaalia ai aʻafiaga, faʻamaonia le gluconeogenesis, faʻamalosia le faʻaogaina o vailaʻau nucleic, proteins.

O mea aoga ma faʻamalolo o le stevia i le maʻisuka o loʻo faʻaalia i vaega nei:

  • Fatuina se aafiaga o le hypoglycemic.
  • O loʻo i ai se antioxidant, antimicrobial, aʻafiaga faʻapitoa.
  • Aveesea o le cholesterol leaga mai le toto.
  • O se aafiaga lelei i le gaioiga o le pancreas ma le endocrin.
  • Faʻaititia o le pasene o kulukose i totonu o le toto.
  • Faamalosia puipui o toto toto.
  • Siitia le toto toto.
  • Faʻaitiitia le maualuga o le toto maualuga.

Pe a faʻaaoga stevia, e faʻamalosi puipui o toto

O fomaʻi e fautuaina le 'ai ma le faʻatagaina o vailaʻau faʻasaina mo le ituaiga 1 maʻisuka e faʻaleleia atili ai le soifua maloloina. I le tulaga o le maʻisuka e le o le inisalini, e fautuaina e aofia ai i mea tau fomaʻi e sui ai le suka, o se puipuiga mai faʻasalaga ma faʻafitauli o togafitiga. E mafai ona e faʻaaoga sauniuniga o laʻau mo se taimi umi.

Faamanuiaga ma Tapulaa

Aʻo tuʻuina atu le faʻamautu o le oloa, o le stevia herb e faaopoopo nai lo le suka i soʻo se meaʻai ua faʻatagaina mo le maʻisuka. Tekinolosi mea faifaatoaga e le aʻafia ai aʻafiaga aoga o se mea suamalie masani.

Pe a faatusatusa i le suka, o le mea lea, i le faaopoopo atu i le togafitiga o togafitiga, o le stevia e faatusatusa i ai uiga taua:

  1. E le auai i le gaʻo gaʻo.
  2. E mafua ai le gau o le mamafa, lea e sili ona taua mo le maʻisuka ituaiga 2, lea e masani ona oʻo atu ai i le oona tele.
  3. Fafagu i luga, tuuina atu se tauʻavega o le malosi, faʻasaʻo le moe.
  4. O se puipuiga o caries.

O gasegase togavao stevia tapenaga ma sui sui o le suka e fai ma sui o le suka e maua mai i ituaiga eseese: palu, laulau, suauu matala, faʻapipiʻi vai, otaota vao mai le vevela, lau laau. E mafai ona faaopoopo Stevia i le teas, compotes, suamalie ipu ma meainu, saunia meaʻai, pusa.

Faʻaaogaina o soʻo se vailaʻau vailaʻau e ono aʻafia ai faafitauli. O le mea lea, o le togavao stevia e le o se mea sili ona aoga. Ma e mafai ona afaina ai le maʻisuka pe afai e te faʻaleagaina le faʻaaogaina o togafitiga.

I le tele e faatagaina, o le suamalie e le matautia. O le tele o fua o le stevia e mafai ona mafua ai aʻafiaga e le manaʻomia i le tulaga o le oso i le toto, totoga o le fatu, vaivaiga, afaina o le tino, ma le gasegase. O le tuufaatasiga o stevia ma meaʻai susu e mafai ona faaoso ai le manava. O le mea sili ona taatele i le maʻisuka ma e le gata o se faʻafefe o le faʻafefe i vaega o le tuufaatasiga, faʻaalia i le manava manava, lanu mumu o le paʻu, faʻavave le paʻu o le tino.

Afai e sili atu le fualaau o le vailaʻau, e mafai ona oso i le toto maualuga

O faʻasologa faʻasagaga o faʻamaʻi o totoga o le tino cardiovascular, maualuga o le toto ma le faʻamalosia. E le fautuaina e ave ni tupe mai le mutia meli mo tamaiti e oo atu i le tausaga, maʻitaga ma fafine lapatai. Faatasi ai ma le le faapalepale tagata taitoatasi i le tuufaatasiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ua fautuaina fomaʻi e suʻe se isi suka e suia.

Faaiuga

O le togavao Stevia, i se tulaga masani, o se mea aoga mo le maʻisuka. E masani lava e le o se faʻafitauli o le soifua maloloina, e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le soifua manuia o le tagata maʻi, faʻafaigofieina le faʻaaloalo i se taumafataga maloloina. Ae ui i lea, o le mutia o le meli e le mafai ona avea o se vailaau tutoatasi i le togafitiga o le maʻisuka. O se tasi o le adjuvant, o se suka e suia, lea e matua faasaina mo le maʻisuka.

O le a le stevia ma o le a lona fatuga?

Stevia o se laau faʻapitoa tulaga ese lea ua lauiloa i tagata talu mai aso anamua. O le mea lea e faʻaaogaina e avea o se mea manogi i ia tulaga e le fautuaina pe faʻasaina atoa ai le faaaogaina o suga faigofie. I foliga vaaia, o le stevia e foliga mai o se tamai vao ma saʻo, o foliga ma foliga lelei. O le muamua e faaaoga stevia mo togafitiga faafomai na amata ai Initia o nonofo i Amerika i Saute, sili atu ma le tasi ma le afa afe tausaga talu ai. Ua leva ona maua e le laau tele le tufatufa atu i le lalolagi talu ai nei lava.

O le taua o le stevia o loo i totonu o ona pepa. Mai se tasi o togavao o se laau, e mafai ona e aoina mai le sili atu i le afe laulaʻau i le tausaga. Ua matauina e le au popoto o le stevia o se laau toto o lona suamalie e tele taimi e maualuga atu nai lo le maualuga o le suamalie o le sola. O lenei "suamalie" e mafua ona o le tulaga tulagaese o le laau, lea e aofia ai mea faapitoa e taua o le faʻaaogaina o glycosides. O latou igoa taatele ma taʻutaʻua o le "steviosides". O le suamalie o le mea mulimuli e tusa ma le tolu selau taimi e sili atu le malosi nai lo le sologa manuia.

Isi aoga ma talafeagai mo le maʻisuka ma soo se tagata soifua maloloina o stevia o:

  • fiber
  • toto laau
  • pectin
  • o suauu taua
  • vitamini C, A, P, E ma isi micro ma macrocells (i totonu oi latou: zinc, calcium, phosphorus, magnesium, chromium, seleni, ma isi).

Afai e 'aina isi mea suamalie, o le suamalie suamalie o le tofo e foliga vave ma e vave foi ona vave alu. I le tulaga o le stevia, o le faafeagai e moni: o le suamalie suamalie e maua mai i se taimi faatuai, ae e umi atu le taimi.

E ui i le tele o lona suamalie, o le stevia o se mea suamalie e maualalo-calorie ma ei ai sona aafiaga antibacterial.

Faʻamatalaga faʻatekonolosi faʻaonaponei mo le oloa e mafai ai ona maua mai se mea suamalie faapitoa mai le laau - o le paʻu e taua o le "stevioside". O mea nei e aofia ai:

  • maualuga le maualuga o le suamalie (pe a ma le 150-300 taimi maualuga atu nai lo le suka masani),
  • sili atu le solubility i le vai,
  • lelei le teteʻe i le vevela maualuga (ona o lenei mea e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o sauniuniga o ipu eseese),
  • tau maualalo ona o le manaia o le suamalie,
  • maualalo le kalori mea (latalata i le zero),
  • atoatoa le natura oloa.

E lelei le stevia mo le maʻisuka?

O le tulaga tulaga ese ma le faʻamalolo o meatotino o le stevia e le gata ina mafai ona togafitia ai le maʻisuka, ae ia puipuia foi, faaleleia le tulaga lautele o le tino, ma faatuai le amataina o ituaiga uma o faʻafitauli mai le maʻi.

O mea aoga autu o le stevia i le maʻisuka ituaiga muamua ma lona lua:

  • Faʻamaʻosaʻoina le gataifale. O ni faʻafitauli o le soifua maloloina o se tasi o mafuaʻaga autu o le atinaʻeina o sea maʻi pei o le maʻisuka.
  • Toe faʻafoʻi galuega faʻapitoa. O se taunuuga, o le maʻisuka e amata ona maua ai lona lava inisalini ma sili atu ona vave.
  • Aveese le "leaga" cholesterol mai le tino. O le faaputuputuina o nei mea e mafua ai le faaleagaina o le gasegase vascular, e faaosofia ai le vave oo mai o ituaiga uma o faafitauli o le maʻisuka.
  • Faʻaitiitia le mamafa o le toto. E fesoasoani Stevia e faʻaititia le maualuga o le viscosity o le toto, e faʻataga ai oe e faʻaleleia le tulaga o le masini vascular system, e taulima ai le maualuga o le toto (pe afai ei ai). O le faʻaitiitia o le totoga o le toto e mafua ona o le malosi o le togavao, lea e fesoasoani e aveese le tele o le vai mai le tino.
  • Tuuina atu le gau o le mamafa. Ona o le maualalo o le kalori, faʻamalositino malamalama ma faʻaitiitia le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai.
  • Taumafaiga o le faʻafefe o le tino. O le siaki ma le gaioiga e aofia i totonu o le laau e faʻaitiitia ai le lagona o le tino i allergens eseese.

E ui lava i le maualuga maualuga o le suamalie, o le 'ai o le stevia e le maua ai le faateleina o le suka toto. Ona o lenei meatotino, e mafai ona faʻaaogaina stevia i le taumafa o le maʻisuka e le afaina ai lo latou soifua maloloina: e mafai ona faʻaaogaina le suamalie i le taimi o sauniuniga o ipu eseese, faʻapena foi mo le faʻaopoopo i le faʻasaoina.

I le faʻaopoopoga i meatotino o loʻo taua i luga mo le maʻisuka, stevia:

  • ua i ai se aafiaga o le antimicrobial ma le anti-inflammatory,
  • e puipuia ai le atinaʻe o le kanesa
  • infusions ma teuteuga o laʻau e mafai ai ona vave faʻafouina le malosi pe a maeʻa le malosi o le tino ma le mafaufau,
  • fesoasoani i le togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, ma faʻaititia ai foi tiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi i maʻi o lenei vaega,
  • faʻaaoga i fomai nifo.

Le faʻaaogaina o le stevia i le maʻisuka

O le faʻaaogaina o le stevia i le maʻisuka e aoga mo le maʻisuka. E ui i le maualuga o le suamalie, o le 'ai o le oloa e le manaʻomia ai le fetuunaiga o togafitiga o insulin (faʻalautele pe faʻaitiitia le aofai o le inisalini e faʻatinoina). O se mea manogi e taʻua o le stevia o se mea lelei mo le maʻisuka.

O mea taumafa i aso nei e ofoina atu ai le maʻisuka i le tele o filifiliga mo meaai i le taumafataga ei ai Stevia.

I le taimi nei i luga o le faʻatau, e mafai ona e maua le stevia i pepa nei:

Pharmacy Balm. Mafai ona faʻaaoga le oloa e mafai ona faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga i salati, aano o manu, ma ipu suamalie.

Stevia laulaʻau. Se isi filifiliga sili atu i le suka masani. E mafai ona faʻaaoga e avea o se mea suamalie.

Tea mai lau o le laau. Le masani masani o lenei oloa.

O le laau tulaga ese o se vaega o le tele o sima faapitoa mo tagata e maua i le maʻisuka. O se kamupanī faʻalapotopotoga uma o loʻo galulue i le gaosiga o oloa faʻasaʻo vaʻaia e mafai ona faʻaumatia e tagata gasegase e maua i le maʻisuka, faapea foi ma tagata e tele le mamafa.

Stevia extracts. E faʻaaogaina e le gata mo togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka, ae faʻapea foi mo le tau faasaga i faʻamaʻi gastrointestinal. O fafo atu o loʻo maua ai le lelei o le tonic. E mafai ona faʻaaogaina o ni meaʻai faaopoopo. Mo le faʻaleleia atili ma le saoasaoa i luga o le metabolism, e tatau ona faʻafefeteina le stevia i totonu o se ipu vai ma inu i le tolu taimi i le aso i ni vaega laiti (aʻo le i faia muamua meaai).

Stevia i le pepa laulau. O le faʻaaogaina o laau i lenei fomu e mafai ai ona faʻaleleia galuega o le ate, pancreas ma le manava, faʻavave le metabolism, ma faʻavasega le maualuga o le suka toto.

O le auala sili ona taatele e faʻaaoga ai le stevia i le maʻisuka o le tila. 100% oloa faalenatura, 90% e aofia ai elevavave vavalavavavavave, e faia mai laulaau o le laau. Ua taulaʻi tagata tomai i le mea moni o le suamalie e faʻaaogaina i le pepa sili ona pagatia. Aʻo leʻi oʻo i le laulau mo se maʻisuka, e tatau ona pasia le stevia:

  • faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaogaina ai se metotia faʻamaonia faʻapitoa,
  • umi le faamama
  • solo lelei.

E fautuaina le au fai meaʻai e masani ona aofia ai le stevia tea i la latou meaai. E tatau ona inu se meainu e pei lava o le lauti masani, ae faʻamalosi mo se taimi umi - a itiiti ifo i le sefulu i le sefululima minute.

Ulufale i stevia i soo se ituaiga o lau meaai e tatau ona matua faʻaeteete, mataʻituina lelei le tali a le tino. Mo le maʻisuka ma tagata gasegase, o le stevia o le mea sili ona leaga ma saogalemu le suamalie.

Stevia recipes mo le maʻisuka

Laʻau vevela vevela. Lua laulau punetipi o vaovao vaovao vao vavalo suamalie mo le 250 ml o vai inu ma tuu i totonu o se vevela mo le 10-12 itula. Ona togi lea ma sasaa le fusi i totonu o se fagu (sili ona faʻamaʻi). Tuu le mutia masani i se vevela ma toe sasaa atu le 100ml o le vai inu. Faatali 8-10 itula ma le faʻalavelave. Faʻafefiloi mea e lua ma faʻaaoga nai lo le suka.

Stevia infusion e faʻaitiitia ai le suka o le toto. Lua pe tolu punetini o le vavave stevia mo se ipu vai inu ma simmer mo le lima minute. Faʻataga e faʻaaoga mo le afa itula ma sasaa i totonu o se vevela. Faatali se aso. Manoa ma sasaa i totonu o se koneteina tioata. Faʻaaoga i sina vaega 2-3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Tea mai stevia mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, toto maualuga. I luga o se ipu vai inu, faʻaaoga le 20-25 g o laau tipi. Faʻatasi i le auala masani ma faʻaauau mo le afa itula. Inu le vevela, pei o le lauti, se ipu faalua i le aso.

Ava malosi. O se sipuni sipuni o laau afu e sasaa ai le 20 ml o le ava malosi. Tuu i totonu o se nofoaga mafanafana ma le vevela. Faaaoga le upusii e avea o se mea suamalie mo lauti ma isi mea inu, mea faʻafiafia.

Stevia Jam. O le a sili atu ona lelei le suia mo meaai suamalie i le taumafa o le maʻisuka uma. O le fua mo le siamu e faigofie lava:

  1. Dilute Stevia lupe i se vaega itiiti o le vai (i le fua faatatau o le 1 sipuni i le 1 kg o le oloa).
  2. Fufulu fualaau aina po o vine ma tuu i totonu o se pani, sasaa ma le pulupulu o le vavao muamua.
  3. Cook kuka i luga o le vevela vevela: aumai i le vevela o le 70 tikeri ma aveese mai le vevela, mālū. Toe fai le gaoioiga 3-4 taimi.
  4. I le vevela mulimuli, aumai le siamu i se vevela ma faʻapipiʻi mo le 10-15 minute. Liligi i totonu o fagu vaʻa ma faʻasolo i luga. O se togafitiga lelei e fautuaina mo le faʻaaogaina e le maʻisuka i ni vaega laiti.

Contraindications ma aʻafiaga aʻafiaga

O le oloa e leai se mea oona poʻo aʻafiaga itu. O nisi taimi e mafai ona tupu ai le tausea pe a faʻaaoga stevia. E le tatau ona e faʻagaloina o le laau o se mutia, ma o laʻau e mafai ona mafua ai se faʻafefe o le tino i ni vaega o tagata. O le faʻaaogaina o le stevia i le meaʻai e tatau ona tuʻuina atu i tagata o loʻo afaina i laau afu o le aiga Asteraceae. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se puʻu ma se kamela.

Aua nei galo e uiga i se mea faapena tasi le le faapalepale oloa. Stevia i lenei tulaga e le o se faʻasalaga. I nisi tagata, o lona taumafaina e mafai ona mafua ai:

  • afaina o le tino
  • afaina fualaau
  • faʻavavevaveina o faʻafitauli i le vaega o meaʻai.

E leʻi fautuaina e 'ai le stevia i le susu. O lea ituaiga tuufaatasiga o oloa e afaina i le ita tele ma le manava umi.

E ui lava i le maualalo o le kalori ma le aoga, e le tatau i le maʻisuka ona faʻaleagaina lenei vao. I le taumafataga, o le stevia e sili atu ona tuʻufaʻatasia ma oloa latini o loʻo maua ai le maualalo o le kalori.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le stevia o se mea aoga tele lea e mafai ona faʻaaoga i meaai e maʻisuka. E masani lava e leai se faʻailogaina o Stevia e faʻaaoga, e seasea lava ona mafua ai ni aʻafiaga leaga. Afai e te mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, ma i le taimi lava e tasi e le mafai ona e lafoaia lauusiusi, suia le suka masani ma le stevia, ma fiafia atoatoa i soo se meaʻai ma suamalie.

Tuua Lau Faamatalaga