Gymnastics manava manava mo le maʻisuka

Gymnastics mo le maʻisuka

E taua le iloa o le matua, o le malosi o le taumafa i se tulaga toʻafilemu e faaitiitia e tusa ma le 5% i le 10 tausaga o le olaga. O le mea lea, ina ia mafai ona faatumauina le mamafa o le tino pe a 'ai le aofaiga tutusa o meaai, e tatau ona e gaioi atili.

O faamalositino e tatau ona fetaui i le tulaga lautele ma mea e fiafia i ai le tagata. O faʻafitauli faʻalesoifua maloloina faʻapitoa ma le i ai o faʻafitauli o le maʻisuka e tatau ona iloiloina.

O nei faʻamanuiaga aoga e faapitoa lava le iloa i tagata e maua i le maʻisuka. O le gauai atu i le inisalini ma vailaʻau e faʻaleleia atili, ua faʻaititia le maualuga o le suka toto.

E taua tele i tagata e maua i le maʻisuka fuafuaga faʻatino. Mo le saogalemu, e tatau ona e sailia le fautuaga a lau fomaʻi ma faʻamautinoa tulafono mo le fesuiaiga o togafitiga, aemaise suiga i inumaga o le inisalini, o vailaʻau tuʻu, faʻapea foi ou laasaga i le tulaga o le hypoglycemia.

Gaioiga o le taeao i aso uma mo le maʻisuka

O faʻatonuga o le taeao e faʻaleleia ai le manaʻoga o le tino mo le okesene ma faʻamalosi ai le mama e galue malosi, o le tele o le faasolosolo malie o le faateleina, o lo latou malosi taua ua faateleina. I tagata e faʻapitoa ona faia taʻaloga, o le tele o le pusa e faʻapupulaina ma maso respiratory, lea e faʻamalosi ai le iʻuʻai, faʻaleleia lelei.

E le gata i lea, o le "molia" e aumaia ai le tomai o le manava manaia lelei, lea e taua tele. O se tagata e masani ona manava manava e mafai ona faʻaleleia atili le faʻaleleia o le tino ma e le lagona le manava e tusa lava pe mamafa le tino.

Matou te tuʻuina atu mea nei seti o faʻatinoga gymnastics mo le maʻisuka:

    Faʻalositino 1. Savalivali 1-1.5 minute. Faamalositino 2. Amata le tulaga. O le tulaga autu. Faataunuuga. Siʻi lima i tafatafa o le pito i luga faatasi ma le aveese faʻatasi o le itu taumatau po o le agavale agai i tua i le toe malosi, toe foʻi i lona tulaga muamua - exhale. Faamalositino 3. Amata le tulaga. Faʻailoga alofilima lautele, vavae lima tamatamai vae, tamatamailima tamatamai lima. Faataunuuga. Suʻeina o le punou o lima i le tulilima faʻatasi ma le suiga tutusa o le ulu agai i le lima faʻaloaloa. E manava le manava. Faamalositino 4. Amata amata. O le tulaga autu o se manava. Faataunuuga. Suʻeina o le punou o vae i le sooga vae ma aumai i le tino - exhale. Faatinoga 5. Amata amata. Faʻailoga le itu-vae-lautele, o lima i luga o le tino - manava. Faataunuuga. Squatting i luga o tamatamai vae faʻatasi ma le lafo faʻatasi o lima i luma ma alofilima i lalo - exhale. Faamalositino 6. Amataina le tulaga. Nofonofo, vae vae, lima o loʻo faaloloa mai tua - o se manava. Faataunuuga. A le o lea, ave le lima tauagavale (taumatau) ae o le sua o le itu taumatau (tauagavale) vae - exhale. Aua nei e tootuli tulivae. Faamalositino 7. Amata amata. Nofo, vae vae, lima i luga - inu. Faataunuuga. Paʻi o ou tamatamai vae e aunoa ma le punou o ou tulivae - faʻaulu. Faamalositino 8. Amata amata. Nofonofo, vae paʻu i tulivae, lima e taulai i tua - o se manava. Faataunuuga. Suʻeina o tulivae o tulivae i itu - faʻafeiloaʻi.

O faʻamalositino i taeao uma mo le maʻisuka o se faʻamautu lelei mo le fatu. O le gaioiga o le muso o le fatu e vavalalata vavalalata ma le galuega o le musculature uma oo tatou tino. O le sili atu o le uta i luga o maso, o le tele foi lena o le fatu e tatau ona galue.

O faamalositino e pei o sikuea, osooso pe taʻalo fiafia ma faʻamalosia le muso o le fatu. O ona feteʻenaʻiga e sili atu ona malosi, e maua ai le mafai gafatia ona galue sili atu ma le tamaoaiga ma le manuia e feagai ma le faateleina o le atuatuvale, mo se faataitaiga, i taaloga.

O matata o le taeao e fesoasoani i le faʻaogaina o le tino. O le faamalositino e faʻaleleia ai le faʻamalosi (vavalalata ma le malologa) o le manava ma le gaogao, lea e fesoasoani i le leleiina o meaai ma lona alualu i luma i le gastrointestinal tract.

I lalo o le faatosinaga o gaoioiga mo musele o le ogalaau, aemaise lava le manava, o le toto ma le totoga o le toto i totonu o le manava o le manava ma le tamai pelvis ua faaleleia, lea e maua ai tulaga lelei mo le sili atu o le inu o meaʻai i puipui o le inumaga ma fesiitai atu ai i le toto.

Faatinoina o taga e aunoa ma ni lavalava e faalavelaveina ai le avanoa i le ea, ma mulimuli ane vai faʻafefe (faʻamaʻapeʻa, faʻaaogaina, faʻailo poʻo le taʻele) e faʻafefe ai le tino, faateleina lona aʻafiaga i faʻamaʻi, aemaise lava le malulu.

O se tagata gasegase maua i le maʻisuka e tatau ona faia ma le faʻaeteete gaoioiga faaletino ma ia manatua pea upu matagofie a le fomai Farani Tisse: "O le suiga e mafai ona suia ai le tele o vailaʻau i lana gaioiga, ae o mea uma lava o le lalolagi e le mafai ona suia le gaioiga o le gaioiga."

E faapefea ona aʻafia le suka i le toto i le maʻisuka?

E mafai e le moli ona suia vailaau eseese, ae leai se vailaau e mafai ona suia ai le gaioiga. E manaʻomia le faʻamalositino masani pe afai e te manaʻo e faʻamalolo i le maʻisuka, pe a latou faʻalauteleina le lagona o le tino i le inisalini, faʻaleleia uma ona aʻafiaga ma le gaioiga o le kulukose-maualalo o meaʻai, lelei le aʻafia o le lipid metabolism ma le toto coagulation, faʻaleleia le gaioiga o le cardiovascular system, saofaga i lalo mamafa o le tino mo le gaʻo.

O le mea lea, o faʻamalositino e faʻaleleia atili ai le lagona o gaʻo i le inisalini, ma avea ai ma laina muamua o puipuiga i le puipuia ma le pulea o le maʻisuka ituaiga II.

O le a le lagona o le inisalini?

O masini mūmū e matuā filifilia i le fesili o le a le mea e tuʻu i totonu ma le mea e leai. E le mafai e le meaʻai ona aau i totonu o le toto ma mafaufauga, "Ei, ou te manaʻo e ulufale i totonu o le maso maso ma iloa le mea e tupu." Leai, o le a le aoga lenei i maso.

Ina ia mafai ona ulufale atu i totonu o le maso, o le a sili atu le tuʻuina atu o le lagolago a le insulin. Afai e mafai ona e faia lenei mea, e mafai ona e mautinoa o loʻo maua oe avanoa, talu ai o le inisalini, e pei o le, o le kalapu autu a le kalapu. Afai o oe o uo ma ia, ona e manatu ua e i totonu.

Ma le isi itu, afai e te feiloai ia te ia pe a maeʻa lana au soka lakapi sili ona fiafia i le Super Bowl, o lona uiga o le a sili atu lona alofa ma sili atu lona tali nai lo le mea masani - ma o lea na tuʻuina ai oe, au uo ma uo a au uo i le kalapu saoloto atoatoa.

Afai e te malamalama i lenei faʻataʻitaʻiga ma faʻafoʻi foliga, ona e malamalama lea i le lagona o le inisalini. O tagata faʻaalia mafaufauga e tuʻuina atu le toʻatele o tagata i totonu o le kalapu, ma tuʻuina atu e le tagata insulin-sensitive receptors le tele o meaʻai (e pei o le kulukose, creatin) i totonu o sela maso e amata ai se faʻailoga anabolic.

Mo mafuaʻaga eseese, a maeʻa faamalositino i tagata e maua i le maʻisuka, e mafai ona tulaʻi pe pa'ū le maualuga o le suka toto. I le maualuga o le suka o le toto, o le tino malosi e mafua ai le tele o le glucose e tuʻuina i totonu o le toto e le ate ma le aofaʻi o kulukose e faʻaaogaina e muso e paleni, ao tumau le maualuga o le suka i le toto.

Mo pupuʻu puupuu o faamalositino, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi vave o le pasi i tua o le pasi, maso ma le ate e mafai ona faʻasaʻo faleoloa glucose mo le faʻaaogaina o le malosi. Faʻasolosolo taimi umi, o ou maso e oʻo atu i le 20 taimi sili atu le kulukose nai lo le masani. E maualalo ai le toto suka.

Ae o le malosi o le tino e mafai foi ona i ai le faafeagai i le malosi o le insulin pe leai foi le inisalini i totonu o le toto, o lona uiga. faʻaititia le maualuga o le kulukose i lou toto.

O le ate, i le mauaina o se faailo o le matelaina o le masini, ua toe tatala ai le kulukose faaopoopo. Ae e oʻo lava i lenei glukose e le oʻo i le sini, aua o le ulufale atu i sela e tapunia ona o le inisalini, pe ona o le leai o le inisalini. O le tele o le mamafa o le uta, o le tele foʻi lea o le ate e tuʻuina ai le suka i le toto, o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto.

Ae, e iloa e le tino le ogaoga o le atuatuvale e pei o le atuatuvale ma faasaolotoina hormones e taʻu atu i le tino e tatau ona faateleina le maualuga o le toto toto ina ia maua ai le malosi i maso.

O le mea lea - o le tulafono autu mo tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, seia oʻo ina faʻapitoa tulaga faʻapitoa i le inisalini, e leai se manaʻoga e avea ma tagata siamupini. O faamalosi tino tele i le maʻisuka e mafai ona tupu ai le faateleina o le toto suka. "O mea uma lava i le faʻamaoni" o le mataupu faavae autu o se olaga ola maloloina mo le maʻisuka. Ma le suka i luga atu o le 13-15 mmol / l., E oʻo lava i le faʻagasologa o le tino faaletino e mafai ona mafua ai le faateleina o le suka toto ma foliga vaaia o le acetone.

E faʻapefea ona filifili le faamalositino? E faʻapefea ona taʻalo saʻo?

    Faʻateleina le aofaʻi o le mamafa. Ia mautinoa e aofia ai faʻamalositino faʻamalosi i le faʻalavelave, aua latou te faʻalauteleina le lagona o le inisalini. O le mea moni o le IGF-1 (hormonal anti-insulin hormone) IGF-1 (o le tupu o le insulin) e maua i maso ao faagasolo taimi o malosi ma, pe a ulu atu i le toto, taofi le faʻasaʻoina o le insulin mai le pancreas pe taofia ai le faʻatuina o le inisalini. Faʻamalositino faʻatasi ma le yoga. O le seneturi tausaga o le yoga ma suʻesuʻega faʻaonapo nei na faʻaalia ai o le faia masani o nisi o vaʻa e faʻamaonia ai le gaioiga o le pancreas ma taʻitaʻia atoatoa ai. Ole umi o le aʻoga e 5-15 minute seʻia oʻo lava ina masani lelei le gaioiga o le tino ile inisalini, talu mai le 5-10 minute mai le amataga o faʻamalositino e avea o se punavai o le malosi. ua faʻaaogaina le glycogen muscle ma e le manaʻomia le inisalini.

E iloa e 100 g o le glycogen e faʻaaluina i le tamoe mo le 15 minute, ma o maso glycogen fale pe a maeʻa le gaosiga o le carbohydrate e mafai ona 200-300 g. O se suʻesuʻega fou na faʻaalia ai o aʻoaʻoga vavalalata maualuga (HIIT) e na o le 3-6 minute, pe a pupuʻu puʻupuʻuga o gaioiga faʻafefiloi ma taimi malolo, faʻalauteleina le gasegase o le kulukose o le muscle, faʻapea foi le lagona o le insulin i le maʻisuka ituaiga 2.

Aʻoaʻoga maualuga i le va o le aʻoga - aʻoaʻoga o le lumanaʻi, e mafai ona e faia na o le 10 minute ma faʻaitiitia faʻafitauli o le maʻi cardiovascular, diabetes, faʻaitiitia le maualuga o le toto maualuga, ma aafia ai le gaʻo o le visceral.

O le iʻuga o aʻoaʻoga a le HIIT, o le atinaʻe o le inisalini e mafai ona faʻatupulaʻia i le 23-58%, aua o le amataina o ia fetuunaiga e 2 i le 16 vaiaso o aʻoaʻoga (a itiiti ifo suʻesuʻega na suʻesuʻeina le aafiaga o le HIIT i le kulūkose metabolism tumau umi).

O loʻo faʻamalosi maʻi

Soo se manava e mafai ona mafaufauina e avea o se auala tulaga ese o togafitiga e aunoa ma fualaau faasaina ma toe faaleleia, lea e gaoioi ai auala eseese o le toe faaleleia (toe faaleleia) toetoe lava o tino uma.

O le isi faʻailoga e fiafia i mea faʻapitoa mo togafitiga faʻamalositino o le mafai lea ona tuʻu faʻatasi ma isi ituaiga togafitiga. I le faʻaopoopoga, e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le aʻafiaga o itu eseese o togafitiga ma faʻaitiitia le taimi e faʻaaoga ai fualaau faasaina.

E tele suʻesuʻega sa faia i luga o aafiaga o le manava i le soifua maloloina o se tagata maua i le maʻisuka. I le avea ai ma auala e faʻamalolo ai aʻafiaga o le atuatuvale faatasi ai ma isi auala mo le taofiofi, o le manava e fesoasoani e faamāmā le popole. E le gata i lea, o le aʻafiaga o nei faʻatinoga i lona aoga, o nisi taimi e le maualalo i taunuʻuga o le gaioiga o fualaau.

Na faʻaalia e fomai i le Duke Medical Center a le Duke ia mea moni: 1/3 o tagata gasegase i lalo o la latou vaavaaiga o ē e masani ona auai i le manava na faʻaalia ai le itiiti (1-2%) ae o le faʻaitiitia o le maualalo o le suka.

O se taunuuga, o le maualuga o faamaumauga o le kulukose e aliali mai i totonu o le toto, lea e le sili ona lamatia mo se tagata maloloina. Ae mo le maʻisuka, o le maualuga o le suka i le maualuga o le suka e mafai ona tupu i ni faʻalavelave lamatia i le ola.

E tatau ona maitauina e mafai e tagata uma ona aʻoaʻoina ni faʻamalositino. O la latou talosaga e faigofie, ma faʻaleleia le manuia lautele, faʻaleleia le lelei ma le tele o isi taunuuga lelei o vasega o loʻo matauina i tagata uma ua maua le malosi e tau ai le faʻamaʻi. E taua foi le manatuaina o togafitiga faʻamaʻavale e maua ai le malosi e toe faʻaleleia ai, faʻamalosia ai le tafe toto, ma faʻatautaia le polokalame cardiovascular.

I le 1985, ina ua maeʻa ona suʻesuʻeina ni vailaʻau mo togafitiga faʻalalōlōina ma auala faʻaogaina o togafitiga faʻaleleia, o Vladimir Frolov, o se inisinia o meaola e ala i le toleniga, na ia faia ai se manava manava, lea o lo o tauaveina nei lona igoa. V. Frolov na oʻo mai i le fausiaina o le masini "mo tagata uma", taumafai e fofo lona lavelave o faʻamaʻi.

I le va o le 1985 ma le 1999 O le tele o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le simulator sa faia i luga o le faavae o nei nofoaga suʻesuʻe e pei o le 2nd Moscow Medical Institute. E le gata i lea, e le gata i lea, ae o loʻo i ai i le Department of Phthisiopulmonology o le Samara Medical University, i le Cardiology Department a le Moscow Regional Research Institute (MONIKI), i le Medical Radiological Scientific Center o le Russian Academy of Medical Sciences, ma isi.

O le taunuuga o nei suʻega, o le tuʻuina atu lea o pateni puletaofia ia V.V. Frolov ma le Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Malōlōina, lea na fautuaina ai le Frolov Respiratory Trainer (TDI-01) mo le faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi.

I le galuega i le simulator V. Frolov, o aʻafiaga lelei o isi metotia o le faʻamalolo ma le manava sa faʻaaogaina (gymnastics e tusa ai ma le Buteyko, Strelnikova, le mataupu o le televave o le okesene, ma isi).

Faatasi ai ma lea manava, o se tulaga o le hypoxia ua faia i le tino. E maua lenei mea i le faʻalauteleina o le faʻamalolo, faʻaitiitia le tele o le mānava, faʻapea foʻi ma le manava toe foi mai (faʻafeiloaʻi i le vai i se nofoaga e pei o le simulator, o se tagata e faʻasaina le ea mai le avanoa e tasi, o lona uiga, manavaina lona lava ea).

O lenei mea e faʻamautinoa ai o le 'okesene o loʻo i totonu o le kulimi i le ea o loʻo i le maualuga o le 17-18%. O se faʻafitauli lenei mo le tino, lea e tali mai e ala i le aofia ai o ana metotia faʻatulagaina. O le tino o le tagata e leʻi suʻesuʻeina lelei ma umia le tele o faʻasao natia, o nisi o ia mea e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o faʻatinoga manava.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻavaivai, o siama i le tasi tikeri po o le isi e mafatia i le hypoxia, lea e mafai ona tupu vave ma taua (mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma se osofaʻiga o le maʻisuka poʻo le angina pectoris). O se taunuuga o le faʻaauau pea ona aʻoaʻoina i le simulator i tulaga o le filemu ma le puupuu o le hypoxia, o se faʻafeʻaiga umi mo le hypoxia ua faia i le tino.

E pei o le faʻaaogaina o le manava e tusa ai ma le auala Buteyko, o faʻafitauli e mafua mai i le faʻateleina o gasegase, o le manava loloto e faʻaumatia, o mea o loʻo i totonu o le carbon dioxide i totonu o le tino ma le paleni o le acid-base e faʻapitoa.

I le maʻisuka, o vasega i le TDI-01 Frolova ua mamanuina e faateleina ai le tetee o le tino, lona tetee atu i ituaiga eseese o mea leaga.O nei gaioiga e fesoasoani i le faʻamautuina o le siosiomaga o le mafaufau-lagona, faʻaleleia le faʻaleleia o le pulmonary, fesuiaiga o le kesi, ma faʻaleleia le taʻavale toto i gaʻo ma totoga i tulaga o le gasegase o le tino, pe a fai e masani ona avea ma faʻailoa le tele o vaʻa.

E tatau ona maitauina o vasega i le Frolov simulator e tatau ona faia i taimi uma, i taimi uma ma (aemaise lava i le taimi muamua) i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoa masani i lenei metotia. O taunuuga lelei e le ausia i le aso e tasi. A faʻaaogaina lenei metotia, o le faʻamalosi, tumau ma le naunau e faʻatoʻilalo le faʻamaʻi e taua tele. Mai 1-2 lesona faʻapitoa, e le tatau ona e faʻamoemoe i se taunuuga.

Leai se faailoga o le hypoglycemia na maitauina. E le o faʻaalia mai ai le faʻaitiitia o le suka o le manava i luga o le simulator, ae o lona faʻasalaga faʻapitoa i le faagasologa o metabolic processes.

O lenei mea na mafai ai e nisi o mataupu ona faʻaitiitia le tui o le insulin o loʻo faʻatonuina. O le faʻaleleia o faʻamatalaga na maitauina i le maea ai o le 3-4 masina o aʻoaʻoga i aso taitasi i lalo ole taʻiala a tagata tomai faapitoa. Vasega i le simulator e taʻitaʻia ai le lelei o le moe, o le soifua manuia lautele.

O le mea lea, o fomaʻi e manatu i le manava manava a Frolov o se auala aoga mo togafitiga faafomaʻi mo le maʻisuka, e aofia ai le i ai o ona faʻafitauli, faapea foi ma le puipuia o le maʻi.

O faamalositino ma tafaoga faamasani mo le maʻisuka

O togafitiga faafomaʻi mo le maʻisuka, faatasi ai ma togafitiga fualaau ma mea taumafa paleni, e i ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata maʻi, e fesoasoani i le faatumauina o le lelei ma le manuia.

Taʻaloga e maua i le maʻisuka e faʻamalosia ai ituaiga uma o metabolism. Ona o le mea moni, o lo tatou tino maso e aofia ai faʻamalosi, pe a tatou utaina maso, tatou te faʻaleleia le protein ma le gaʻo gaʻo.

O faamalositino masani i le maʻisuka e fesoasoani e faaleleia atili ai le gaʻo o le toto, ma puipuia ai faafitauli i le tulaga o le maasiasi o le hypoglycemic ma le maʻisuka, faapea foi ma le faaitiitia o le lamatiaga o le faatupuina o le fatu cardiovascular, atherosclerosis, ma le gangrene o pito pito i lalo.

Gymnastics i le maʻisuka e faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini, o nisi taimi e faʻatagaina oe e faʻaititia lona fua.

Ole masani ole faamalositino mo le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani ile faatumauina o le suka toto, ma o le a faʻaaogaina ai le tui o le inisalini. O aso uma e 15-minute gymnastics mo vae, o se tamaoaiga tele, faʻaleleia le toto i vae, faʻamalosia ai maso, atinaʻe sooga, o le puipuia o foliga o le edema.

O le faamalositino mo le maʻisuka, e le mafai ona fofoina le maʻi, ae o ia fesoasoani tele:

    faaitiitia le hyperglycemia, ma inisalini e faalagolago i le inisalini, na te faalauiloaina lana gaioiga e faaleleia atili ai galuega a le respiratory and cardiovascular systems, faatulaga le tulaga o le mafaufau, faateleina le galue, ma tausia le mamafa o le tino.

E i ai auala eseese mo le faʻaleleia o le tulaga o tagata gasegase, ae o le toʻatele oi latou eo mai e faʻaleleia le soifua maloloina ma le fesoasoani o taʻaloga ma togafitiga:

  1. O le metotia o le I.P. Neumyvakin, MD, polofesa, e faʻavae i le faʻamamaina o le tino ma gaioiga faaletino (faamalositino). I lona manatu, o togafitiga e tatau ona amata i le faamamaina o le manava, talu ai ona o mea uma lava o tatou tino e fafagaina i le toto, o le toto, i le isi itu, e fafagaina ai le manaʻoga, o le mea lea, afai e le maloloina le iniseti, ona inu uma lea o totoga o tatou tino e ala i le toto.
  2. O le faʻaogaina o le fomaʻi o taaloga B. Zherlygin e aofia ai se seti o galuega eseese, faiga faʻaleaʻoaʻoga ma meaʻai. O le atinaʻeina o auala, e tusa ai ma iloiloga o tagata na faʻataʻitaʻiina, o loʻo fautua mai e fesoasoani i le pulea o lenei maʻi ma e oʻo lava ina faasolosolo malie ona toe maua.
  3. O le auala a A. Strelnikova e faʻavae i luga o le tuufaatasiga o taʻaloga a le tino ma faamalositino, o le faʻatinoina o lea mea o loʻo faia i se vaitaimi. Gymnastics e ala i lenei auala e leai se faʻamaʻi.
  4. O le metotia o vailaau Tibet o le sailia lea o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o le masini.

O le aofaʻi o le taimi o le faamalositino mo le maʻisuka ma le taaloga e faʻalagolago i le ogaoga o le maʻi. Taimi taimi sili ona lelei:

    laititi - umi 30-40 minute ala - 20-30 minute mamafa - 10-15 minute

I se foliga malie, o le lavelave o le togafitiga o le maʻisuka e faia i se fua faatatau ma le telegese, e aofia ai vaega uma o musika i le galuega. O loʻo faʻatulagaina faʻataʻitaʻiga, faʻapitoa foʻi ma mea e faʻaaogaina ma mea faitino ma luga ole folasisi. I lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa, ua fautuaina e auai i ia taaloga: savavali, tamoe, aau, faasee.

Faatasi ai ma le fuainumera, o le faamalositino o togafitiga e faia i se tulaga talafeagai ma se tulaga maualuga. Mo togafitiga faafomaʻi, e mafai ona e fautuaina le alu lemu ma le aau.

I tulaga ogaoga, o vasega aʻoga faaletino e faia i luga o le moega. O faʻatinoga e faia mo musika laiti ma le vavalalata, e fesuiaʻi ma le manava. O togafitiga massage ma le ita e fautuaina foi.

Gymnastics mo le maʻisuka

Faʻafomai faʻaonapo nei e faʻalagolago i le gaioiga faaletino i le maʻisuka ma aofia ai i totonu o le polokalame faʻamalosi e faʻafefe ai lenei faʻamaʻi. O gaoioiga taʻavale e talafeagai mo tagata o loʻo mafatia mai le ituaiga muamua o le maʻisuka i le muamua, aua o gaioiga faʻale-tino e galue i le faʻataʻitaʻiga ma le inisalini o loʻo faʻatonutonuina poʻo isi vailaʻau o le suka. I lenei itu, e mafai foʻi ona faʻaititia le aofaʻi o vailaau faʻamalosi e faʻaaogaina e ala i le feutagaʻi ma se fomaʻi.

O aʻoaʻoga faʻale-tino e fesoasoani e faʻafetaui ai le masani. O le a le galo ia i tatou le faateleina o le malosi, faʻamalosia le tulaga masani o le tino, pe a avea le faamalositino o se avega mamafa i aso uma. I soo se tulaga, ao lei amata ona e auai i aʻoga faaletino, aua le galo e feutagai ma lau fomaʻi.

O le faamalositino e susunuina lelei le suka, ae na o na o gasegase e leai ni faafitauli ogaoga.

  1. Faʻaofu i tua o le nofoa poʻo le puipui, faʻaputu i tamatamaivae 15-20 taimi.
  2. Uu le pito i tua o se nofoa, faʻaoʻo 5-10 taimi.
  3. Taʻoto i luga o le fola i tafatafa o le puipui, sii saʻo vae i le maualuga o le 60 tikeri, taʻalo ou vae agai i le puipui. Taʻu i lalo e pei o le 3-5 minute.
  4. Nofo i lalo, faʻapipiʻi le tagata vavalalata i tamatamai vae, faʻagasolo tulivae 8-15 taimi.
  5. Auala aoga e fetaui i le va o le vave ma le saogese lemu.

Fai taga i le tele o taimi pe a mafai, ma faasolosolo malie le faateleina o le avega.

Saogalemu o le Maʻisuka Taʻaloga

Afai e te fia alu i totonu mo taʻaloga, ia mautinoa ia faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo leʻi amataina le taʻaloga. Afai ei ai ni faʻafitauli o le maʻisuka, e pei o le neuropathy, maʻi mata, ma faamaʻi fatuga, e mafai e lau fomaʻi ona fautuaina ni faʻamatalaga faapitoa mo le toleniga.

O le taimi lava e te maua ai le faʻatagaga e amata ai se polokalama faʻavae, nisi saogalemu saogalemu aʻo faia aʻoaʻoga:

Gymnastics respiratory mo le maʻisuka ituaiga 2: togafitiga togafitiga

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi lea e atiina ae pe a galo le gafatia o le tino e tali atu ai i le inisalini. O le kulūkose toto e tulaʻi mai, ma o le a leai ni meaʻai. Mo togafitiga, e faʻaaoga ai se taumafa faʻapitoa ma mo le maʻisuka ituaiga II, suʻapala ma le faʻapalaina o le papa.

O ia maʻi e fautuaina e matau se olaga ola malosi e faatumauina le maualuga o le tino o le tino ma saturate le toto i le okesene.

Polokalame faʻatagaina ma togafitiga faʻapitoa (LFK) mo le itiiti ifo ma le afa itula i le aso. O togafitiga o le maʻisuka mo le maʻisuka e faʻaleleia atili ai le metabolism autu ma saofagā ai i se faʻaleleia atili o le soifua manuia o tagata gasegase.

Le aoga o le manava mo le maʻisuka

I faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka, e pei o le faaletonu o le tino, gaioiga o le loto, ponaivi o le gaʻo i vae, ma i le tulaga o le faaleagaina o le retina, o mea uma e fai i le tino e solia ai tagata mamaʻi, o le manava atonu e na o le pau lea o le auala e tausia ai le leo.

Pe a taitaia faʻamalositino faamalositino, e tatau ona e faʻamalosi muamua le potu pe auai i se faamalama matala, aloese mai le tusiga. O le filifiliga lelei lava o le faʻaalu i fafo i le taeao. Afai o le lesona e faia i le ao, ona le itiiti ifo lea ma le tolu itula e tatau ona pasia pe a uma ona 'ai.

O aʻoaʻoga i le tino o le manava mo le ituaiga 2 o le maʻisuka ua sili atu ona lelei nai lo isi metotia:

  • Mo vasega e te le manaʻomia se tele taimi poʻo ni masini faapitoa.
  • E talafeagai mo soʻo se matua ma le maualuga o le malosi.
  • Faʻafeiloaʻia e tagata matutua.
  • Faatasi ai ma le faʻaaoga tatau ma faʻaauau, e faʻaleleia ai le malosi o le tino.
  • Faateleina puipuiga ma maua ai le malosi o le malosi.
  • Faʻaleleia le faʻafefeteina.
  • Faʻaitiitia le mamafa ma faʻamalosia le cholesterol.
  • Faʻatonuina le fatu ma le toto maualuga.
  • Faaleleia le toto toto.
  • Faʻaitiitia le faʻalavelave, faʻafefe ma faʻaleleia le moe.

E tatau ona e faia i laʻei tetele. O le saoasaoa o faamalositino e tatau ona lamolemole. Faʻafitauli i le taimi o taʻaloga e le tatau ona faia. E sili atu le faia o faʻatinoga o nofo i luga o se nofoa pe mafai foi ona e nofo i luga o le fola ma vae vae. O le pusa e tatau ona saʻo, o le tua e saʻo.

E tatau ona malolo le tino.

Faamalositino le manava atoa

E tatau ona e nofo i se tulaga lelei ma amata ona e solomuli lemu i totonu o lou isu le ea seia e lagona ua tumu i le pusa. Fai se faʻamalologa masani e aunoa ma le manava. E tatau ona e amata i le lima o le taamilosaga, e aumaia i le sefulu. A maeʻa ona faʻataʻamilo le manava e sefulu, e mafai ona e alu i le laasaga lona lua.

A maeʻa ona e inu, e tatau ona e manava mo le tele o sekone seia oʻo ai i le popole, ona faʻalelei lea ma faʻalelei. E tatau foi ona e faasolosolo malie ona aumai le numera o toe fai i le sefulu. I le lona tolu o taimi, faʻalauteleina le faʻamalolo ma e o gatasi ma le vevesi faifaipea o musele maso, diaphragm.

A uma ona maeʻa lenei laasaga ma e faigofie ona fai le faʻasefulu taimi, pe a uma le faʻamaga, e tatau ona e toso ese le manava ae aua le manava aʻo faʻalelei. A maeʻa lena mea, e tatau ona e manava ma le toʻa.

A itiiti mai o le sefulu aso e tuʻuina atu mo le atinaʻeina o laasaga taʻitasi. O lenei faagasologa e le mafai ona faamalosia.

O lenei faamalositino ua solia i le taimi o le maʻitaga ma le angina pectoris, arrhythmias.

Faiga faamalositino "Manava lemu"

O lenei gymnastics mo le togafitiga o le maʻisuka na faia e J. Vilunos. Na ia taʻuamiotonuina i le mea moni e faapea o le mafuaaga o le faaletonu o le kulukose i le maʻisuka ituaiga 2 o le matelaina o le okesene o masini. O le mea lea, afai e lava le okesene i totonu o le toto, ona toe faʻafoʻiina lea o le gasegase o le carbohydrate.

O lenei ituaiga manava e faʻaaoga uma mo le puipuia o le maʻisuka ma mo le togafitia o ituaiga sili ona faigata o le maʻisuka, ma i lana vitio, o le tusitala, o ia lava na maua i le maʻisuka, o se auala na fesoasoani ia te ia e aveesea ai le fualaau.

O le metotia o le metotia e faapenei:

  1. Ole faʻauiga atonu e tolu ituaiga: faʻataʻitai - ia tatala lou gutu ma fai sina manava, e peiseai o le foloina o le ea ma le leo "K".
  2. Ole ituaiga lona lua o musumusuga e 0.5 sekone (maualuga).
  3. O lona tolu o le tasi lona lua (faʻalelei).
  4. O ituaiga uma lava e tatau ona faasolosolo faasolosolo malie.
  5. O le exhale e telegese, e peiseai e tatau ona e faʻamaalili le lauti i le sau sau. Laugutu gaugau i totonu o se pu.
  6. I luga o le faʻamalosi, ua fautuaina e le tusitala ia mafaufau ia te ia lava: "tasi le taavale, lua taavale, tolu taavale."

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o lenei metotia e fautuaina mo le togafitiga o le vaivai faifai pea, le mautonu, le mautonu, gaʻo ma le toe faafouina o le tino.

Mo le sili ona lelei, e tatau ona tuʻuina atu taʻaloga faʻatasi ma le masiofo, o le moe atoa o le po ma se taumafataga maloloina.

Gymnasics respiratory according to the method of Strelnikova

O lenei ituaiga aʻoaʻoga e fesoasoani e faatumuina ai mama i le okesene, toe faʻafouina le tino vascular tone ma faʻaleleia le tafe toto i totonu o le upega tafaʻi, lea e sili ona talafeagai mo tagata e maua i le maʻisuka.

O gymnastics a Strelnikova e aofia ai se faasologa o faʻatinoga: i le taimi o le iniseti, faʻapipiiina o lima, togi, uu o tauau ma lima, ma le faalagolago i luma.

I lenei tulaga, o le manava e matua malosi lava i totonu o le isu, ma e telegese le manava ma e pasi atu i le gutu. I le faaopoopo atu i ai, o lenei metotia e aoga i:

  • Fuga.
  • Tigā.
  • Faiga faʻamalosi o le tino.
  • Neurosis ma le atuatuvale.
  • Maualuga maualuga.
  • Osteochondrosis.

A maeʻa le fa "inhale-exhale", e i ai se taofi mo le fa sekone, ona sosoo ai lea ma se isi taamilosaga. O le fuainumera o ia taamilosaga e tatau ona faasolosolo malie mai i le 12 taimi mo le manava 8. Faʻatasi ai ma se taamilosaga a le taʻaloga, 1200 faʻaaliga o le manava o loʻo faia i le aso.

I le faaopoopo atu i le manava, o muso o lima, vae, ua, manava, ma le tauau e auai i tafaoga, lea e faaosofia ai gaioiga gasegase i masini uma, faateleina ai le okesene, ma faateleina ai le lagona o le inisalini receptors.

Contraindications i le manava faʻalositino

O le manava o le maʻi suka o le sili lea o aʻoaʻoga faʻapitoa mo aʻoaʻoga. Ae ui i lea, e iai tapulaa i lona faʻaaogaina tutoʻatasi. A aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi, e le mafai ona e amata vasega i le tulaga o:

  1. Maualuga o le lona lua ma le tolu vaega.
  2. Glaucoma
  3. Faatasi ai ma le paie, Meniere's syndrome.
  4. Maualuga maualuga o myopia.
  5. O le maʻitaga e sili atu ma le fa masina.
  6. O le faamaʻi.
  7. A maeʻa ulu poʻo le manuʻa.
  8. Faatasi ai ma le faʻaolaina o le atrial.
  9. Ma le lamatiaga o le toto i totonu.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o le manava e mafai ona fesoasoani e faʻamalosia ai le tino, ae e le faalēaogāina le taumafataga, faʻaaogaina fualaau faasaina mo le faʻaitiitia o le suka toto, siaki faifai pea o le kulukose ma le mataʻituina e se endocrinologist.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo faaalia ai ni nai manava manava mo le maʻisuka.

E faapefea ona galulue faʻamalosi i le maʻisuka?

E faapefea ona galulue faʻamalosi i le maʻisuka?

Faatasi ai ma le faʻaleleia o le manava manava, o tino o le tino ua amata ona sili atu ona gaosi meaʻai mai lymph ma le toto. I le taimi lava lea e tasi, o le a sili atu ona lelei le faʻaogaina o otaota. E le gata i lea, o faʻamalositino e faʻaleleia ai le gaioiga o le popole ma le endocrin system, o le faiʻai ma le vaimalini, ma gaʻo abdominal. Gymnastics respiratory can be combined with any other type of treatment.

O faʻamalositino faʻalavelave o se faʻalavelave faʻapitoa o faʻamalositiga, ma e matua saoloto lava!

O togafitiga ma manava mo le maʻisuka - o se seti o faʻatinoga e fesoasoani ai i le soifua malolo maloloina

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafua mai i le faʻalauteleina o le toto i le toto, faapea foi le le atoatoa o le inisalini, lea e puleaina ai le glucose. O se maʻi masani lea masani, lea e taʻua o le "mala manaia" o le XXI senituri. O le maʻi suka e faʻatasi ma le tele o aʻafiaga le lelei e puipuia ai se tagata mai le ola atoa - o le mea sili lea, o le maualuga o le toto ma isi.

I le faʻaopoopoga i togafitiga autu, lea e faʻalagolago i le ituaiga ma le falemaʻi o le faʻamaʻi, faapea foʻi i luga o le tulaga o lona atinaʻe, o loʻo i ai ni taʻaloga faʻapitoa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Ua mamanuina e faaosofia ai le metabolism, lea e nafa ma le teuina ma le faaaogaina o le suka i totonu o maso o le tino. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, i lalo o le aafiaga o le gaioiga faaletino i le toto, o le kulūkose ua faʻaitiitia, e toetoe lava o se tulaga masani. E le gata i lea, o togafitiga o le physiotherapy e fesoasoani i le faamamaina o le metabolism ma e mafai ona puipuia le teteʻi o le hypoglycemic.

O se faʻatulagaga o faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka e faʻamoemoe tonu i le faʻaleleia o le toto, faʻapea foʻi ma le toe faʻafoʻiina o le manava o le tino.I le faʻaopoopoga, soʻo se aʻoaʻoga e fesoasoani e faʻaigoa ai maso ma faʻamaonia ai le faʻatinoga, lea e faʻaitiitia le faʻaititia o tagata maʻisuka.

Aʻo leʻi amataina vasega, e taua tele le malamalama o taʻaloga i le tulaga o le maʻisuka o se avega faaletino i luga o se tino vaivai, o lea e tatau ai ona faia i luga o le fautuaga a se tagata poto faapitoa ma i lalo o lana vaavaaiga.

O le tagata maʻi e tatau ona mataʻituina lona soifua maloloina ma ona lagona. Afai a maeʻa se tasi poʻo le tele o vasega o lona tulaga e naʻo le leaga, ona tatau ai lea ona taofi le latou faʻatinoga ma saili le fautuaga a se fomaʻi. Faʻaauau aʻoaʻoga e tatau ona faia pe a uma le faʻatagaga a le fomaʻi.

Auala e faia ai togafitiga faaletino mo le maʻisuka

Faʻamolemole faʻalogo i le auala o le a fesoasoani i le lelei o le soifua maloloina i soo se ituaiga o suka.

  • I le tu ai ma lou tua i se puipui poʻo se isi lagolago, faʻaputu luga tamatamaivae mai le 15 i le 20 taimi. E tatau ona e amata i se numera maualalo ole toe fai. Pe a faʻalelei, faʻatupulaʻia malie le malosi o le faʻatinoga.
  • Uu le tua o le nofoa, fai sikuea 5 i le 10 taimi.
  • Le faia o tulivae maualuga e ala, faataitai le savali. O le a sili atu le lelei pe afai e te faʻaopopo i ai lima. O le umi o lenei gaoioiga e 1-2 minute.
  • Tuʻu ou lima i tua o lou ulu, faʻalautele lou vaʻai ma aumai i latou ina ia fesoʻotaʻi le tasi ma le isi. Faatino i luga o le mataupu faavae o le 2x2, tasi le lua teteʻa, tolu-fa - kesi.
  • O togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka e tatau ona aofia ai faʻataʻitaʻiga mo le siʻiina o vae. I le tulaga maualuga, sii saʻo vae i luga pe a mafai. Amata mai i le maualuga o le tolusefulu tikeri, faʻaititia malie le maualuga o le maualuga.
  • Tutu i luga o se fola mafolafola ma le leai se paʻu, ia faʻasalalau vae o ou vae ile lautele ma ia faʻasoa ou lima ile taumatau saʻo. Liliu le tino i le itu uma i le itu ina ia faʻasaga i le itu i le ogatotonu o le pusa.
  • A aunoa ma le suiina o le tulaga o le tino, ia faia ni faʻasalaga i luma ma taumafai e oʻo i tamatamai vae.
  • Faʻataʻoto i ou tua, fai ni gaioiga e faʻafeusuaʻi ai luga o se avega avega.
  • Nofonofo i luga o se nofoa poʻo isi mea faigata, siʻitia, vae paʻu i tulivae.
  • Amataina o le tulaga - tu i luga o le fola, vae vae-lautele le vavae, lima o loʻo faʻaloaloa i itu. Faʻasusu le pulumu i totonu o se moto, faʻafeiloaʻi, punou lou alofilima ma faʻatasi i le taimi lava e tasi ona faia le liliu o ulu.
  • Tu i luga o le fola, sii se vae i le tulivae ma le isi itu 90 tikeri. Taumafai e faʻafesoʻotaʻi vae e tutusa ma le tasi.
  • I se tulaga tu ai, sii i luga le tulivae ma, fesoasoani ia oe lava i lou lima, toso i le tino.

Pe a faʻatino lenei seti o faʻatinoga, e le tatau i se tagata ona faʻagaloina o gymnastics faʻamaʻavale e maua ai le maʻisuka e taua tele pei o faʻamalositino. E le faigata, ae o le taimi nei e sili ona aoga i lenei faʻamaʻi, talu mai le taimi nei, o totoga uma e fafagaina i le okesene.

Se faasologa o le manava

E mafai foi ona e faia se faasologa o manava masani ma pupuu i lou isu. E tatau ona le itiiti ifo i le sefulu taʻi toe fai. I le aluga o taimi, e tatau ona faateleina lenei aofaiga.

  • O le isi faʻamalositino e aofia ai le manava o le malosi lava e tasi, ae faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o vevela lemu i le gutu.
  • O lea manava e tatau ona faaluaina i le aso, e mafai ona e faia i soo se mea, e oʻo lava i le taimi o le aoauli i le galuega.

I le lautele, o le maʻisuka ua vaevaeina i ni ituaiga se lua. O le ituaiga muamua o faʻamaʻi e masani lava ona aʻafia e tupulaga talavou (e oʻo i le 30 tausaga le matua) ma lona mafuaʻaga, i le tele o tulaga, o se mea na mafua mai, mafuaʻaga faʻamaʻi ma le autoimmune, faʻalavelave ma aʻafiaga o le siosiomaga.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le iuga o se olaga ola ma le gaʻo. O amioga leaga leaga, o le faʻaaogaina o le ava malosi e mafai foi ona mafua ai lenei maʻi.

Gymnastics mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e ese lava mai masani masani, e pei o le soa faifai pea o lenei ituaiga maʻi o le mamafa ma le faatapulaaina o le gaioiga.

O le eseesega autu o le tatau ona tuʻuina atu i le savali, e aofia ai i le taimi. O le malosi o vasega e tatau ona faateleina le alualu i luma, ma e tatau ona e filifilia na o le gaoioiga faaletino lea e le mafua ai lagona le lelei. Afai i le taimi muamua e fautuaina e faia vasega i aso uma, ona oʻo lea i le maʻisuka ituaiga 2 e taua le faʻapulaʻaina 3-4 taimi i le vaiaso.

I le taimi o faʻatinoga, e tatau ona e inuina le vai ma maua ai le suka-containing product "i le lima" ina ia puipuia ai le hypoglycemia.

Aua e te le amanaiaina togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka, o le a fesoasoani i le le toe maua o pauna faaopoopo ma faʻamaonia le metabolism, faʻapea foi le faʻaleleia o le gaosiga o le inisalini i totonu o le toto. Ae o le aʻoga e le tatau ona faʻavevesi ina ua maeʻa ona maua muamua taunuʻuga: o le faamalositino e tatau ona avea ma se vaega o le soifua maloloina o le maʻisuka.

  • O le faʻataʻitaʻiga o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka: O a ni faʻafitauli (i tamaiti ma tagata matutua) e mafai ona maua i se maʻi?

O se faʻamaoniga o le maʻisuka e ono lamatia ai le toatele oi tatou. E taua le malamalama i lena mea.

O le tele o tagata ua faʻalogo i le maʻisuka, ae e toaitiiti lava e mafaufau i mea latou te mafaia.

Ole siama o se auala mo le faamamaina o le toto o oloa gaosi, toxins, toxins.

O le tuʻuina atu o mea mai le punaoa i luga o le Initaneti e mafai ma se tua i tua i le faitotoa.

Tuua Lau Faamatalaga