Telati mo le maʻisuka: o le tuufaatasiga o sukalati suka o le maʻisuka ma pe faʻafefea ona aafia ai le tino, o se fua mo mea lelei fale

O togafitiga mo le maʻisuka e tuʻufaʻatasia ma le faʻamautinoa lelei o le taumafa. Mai mea suamalie e mafai ona e sukalati mo le maʻisuka: oona ma le koko o le koko e silia ma le 70%.

O le togafitiga mo le maʻisuka e tuʻuina atu i faʻamalositino faʻamalositino: o gaʻo gaʻo vave, gaʻo tumu, o meaʻai ma le maualuga o faʻasologa o igoa e faʻasaina. O laʻau suamalie, ua faʻatagaina le sukalati mo le maʻisuka: oona ma le koko o le koko e sili atu i le 70% pe faʻamaʻi. I se tulaga talafeagai, o ia suauʻu e faʻaitiitia ai le gafatia o vaʻa toto, maualalo le toto, faʻamalosia le faiʻai i le okesene ma faʻasaʻo le suka o le toto.

O le sukalati e lelei mo le maʻisuka, o le mea autu o le filifili saʻo.

Mea aoga ma faʻaleagaina o sukalati mo se tagata maua i le maʻisuka

Ua faia le sukalati mai fatu pi koko, ua gaosia i lalo o tulaga tau alamanuia i se suauu. O se vaega o mea taumafa, meainu ma se tuusao tutoatasi e alofa i ai tagata i le salafa o le lalolagi mo lona tofo, mea aoga ma le mafai ona faia ituaiga eseese pe a faamautuina.

O a aoga o sukalati mo le maʻisuka:

  • flavonoids i lona tuufaatasiga e faʻamalosi ai le cardiovascular system, faʻateleina le vaivai o tisipese o toto toto ma okeni,
  • caffeine, phenylethylamine, leobromine le tino o le tino, faʻaosoina le faʻasalalauga o le serotonin ma endorphins, lea e faʻaleleia ai le lagona, tuʻuina atu le malosi,
  • o le aofaiga o uʻamea e ufiufi ai le masani i aso taitasi e le 65%, o le vailaau e manaʻomia mo se metabolism atoatoa, o le okesene o felauaiga i le tino atoa,
  • koko e maua ai le paleni o vaega o le cholesterol, e faʻaitiitia ai le maualuga o mea mamafa e lamatia ai le taina o toto toto,
  • vaega o minerale (zinc, seleni, potassium) e faatonutonu ai le toe faʻamautuina o le tele o le vai, maua ai aʻafiaga o aʻafiaga, faʻateleina le faʻafouina o mea,
  • lagona tele i le inisalini.

E taua le aua neʻi faʻagaloina aʻafiaga leaga o lenei oloa:

  • afai e faʻaleagaina, o le mamafa o le tino e vave faʻavave ona o gaʻo, gaʻo, gaʻo o le gaʻo ma faʻafitauli o le maʻi suka,
  • sukalati o se mea faʻafefe malosi, o se faʻafefe o le faʻafeiloaʻiga eo mai faatasi ma se vevela, sulu, tigā, hyperthermia,
  • o nisi e fiafia i lenei suamalie e atiina ae ai mea ua fai ma vaisu (alofa tiga),
  • o nisi ituaiga o sukalati pouliuli e aofia ai uiga o cadmium, lea e afaina i tagata,
  • ona o mea o loʻo i totonu o le oxalate i koko, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le urolithiasis,
  • nisi ituaiga o mea suamalie ma le faʻaaoga tele e mafua ai le ita o le gastrointestinal.

Teu Sukala mo le maʻisuka

O a vaega o lenei sukalati:

  • koko kuka - 33-80% (paʻu, suauʻu),
  • mea toto - prebiotic inulin, fiber (e le sili atu ma le 2-3%),
  • suamalie (maltitol, stevia, fructose, aspartame, sorbitol, ma isi),
  • meaʻai meaai (lacithin), meaʻai (vanillin).

O le Filifilia Kelati e aoga mo le maʻisuka.

Ona o le maualalo o le faʻasologa o igoa, o mea suamalie e le mafua ai ona oso i le maualuga o le toto, o le malosi e tuʻuina atu lemu.

Ae o le tofo o nei suamalie e ese mai i kalalala masani ma le suka.

O mea suamalie faalenatura (stevia, sorbitol, erythritol) e le afaina i le tino. Afai o le oloa o loʻo i ai faʻamatalaga o meaʻai susu, nati poʻo peanesi, o le tagata gaosi oloa e faʻaalia lenei mea i luga o le afifiina.

Calorie Diabetic Chocolate

O le aoga o le sukalati mo le maʻisuka e faalagolago i le kamupanī ma e 450-600 kcal mo le 100 g. O mea e maua mai le kalori maualuga ona o le tele o gaʻo (36-40 g), palatini (10-15 g). E itiiti le carbohydrate i le sukalati o le maʻisuka nai lo se paʻu ma le suka: pe a ma le 25-30 g faʻatusatusa i le 60-70 g.

E iai foi i luga o le afifi le aofaʻi o iunite carbohydrate (iunite falaoa, XE). O lenei faailo e faʻaaogaina mo le pulea lelei o meaʻai e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 1. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 2.17 iunite i totonu o le pa o Spartak 90% keke sukalati e aunoa ma le suka poʻo le 4.89 XE i le 100 g o le sukalati faʻalauliuli masani Alpen Gold.

Teu sukala

O le keke sukalati ma mea inu e faʻalagolago i ai e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka malosi poʻo mo le puipuia o lenei tulaga. E taua tele le filifilia o nila ma le koko o le koko i le sili atu ma le 70% ae le o le faʻaleagaina o le suamalie, e oʻo atu i le 30-40 g i le aso.

Ae e te leʻi faʻatagaina oe lava i se sukalati, e fautuaina e faʻatalanoa se endocrinologist o le a mataʻituina le tali a le tino i se oloa fou.

O le sukalati malulu e tau ai le faʻamalosia o inisalini

Suesuega e polofesa mai le Iunivesite o Rhode Island (USA) faʻamaonia o polyphenols o loʻo i totonu o popo koko e tele le faʻaititia o le insulin, lea e mafua ai le maʻisuka ituaiga 2 ma le gasegase.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le lagona lelei i le inisalini, o le hormone i le tele o aofaiga mo le tino e gaosia mai siama palacreatic, ae e le maua le tali gasegase o le nusipepa. O le vailaʻau e faʻapipiʻi i le toto, faʻaleagaina le metabolism, toto aʻe ai le hyperglycemia.

I uluaʻi laʻasaga, o le faʻamalosia o le inisalini e leai se faʻamaoniga faʻapitoa.

Mafuaaga mo le atiina ae o togafitiga:

  • faʻasologa o le maʻisuka,
  • maualuga maualuga, sili atu cholesterol i le toto,
  • mamafa, oona,
  • amioga le taua, galuega le tumau,
  • meaai le lelei (mea inu gaʻo faigofie, suka, meaai gaʻo, meaʻai vave, falaoamata, ava malosi i le taumafataga),
  • faʻalavelave i le galuega a le fatu, toto toto.

Togafitiga mo le faʻamalosia o le inisalini e tuʻuina mai ma se taumafataga maualalo-gaosiga ma taumafataga faʻamaoaigaina i fualaau faisua fou, protein, ma gaʻo vailaʻau faʻasaina. O le suamalie i le taeao, o nisi fualaau aina e faatagaina, sukalati malulu, o loʻo i ai le aʻafiaga o le antioxidants ma faʻasalaina ai le suka toto.

Pogisa malati malulu ma faʻalakalami

O le maʻisuka angiopathy e afua ona o le le atoatoa o le tino, o le matelaina o le okesene i totonu o le tino ma le faaletonu o le hormonal lea eo faatasi ma le maʻisuka.

O aoga o sukalati mo le maʻisuka.

O taunuuga o le atherosclerotic e suia:

  • tamai ipu o totoga o faaaliga vaaia, gaʻo, lala o loʻo aʻafia,
  • maualuga le maualuga o le permeability,
  • hemopoiesis ma le toto faʻaitiitia faʻaitiitia,
  • faʻapipiʻi toto e faʻapupulaina, o le aʻafiaga o fusi toto.

O le puipuia o nei faaletonu e maua mai ai le vitamini P (rutin, quercetin, catechin), lea e aofia ai vailaau mai le tele o bioflavonoids e faatonutonuina ai auala e toe faʻaleleia ai ma faʻalauteleina ai le malosi. O le aʻafiaga o le vitamini P ua faʻaleleia i le faʻatasi ma le acid ascorbic (vitamini C).

O keke sukalati na faia mai koko koko ma le sukalati malulu e aofia ai le 1.2 mg o le vailaau, lea e aofia ai le faasologa masani i aso taitasi e le 6%.

O le sukalati lanuuliuli i le tau faasaga i le lamatiaga o faʻafitauli faʻafitauli cardiovascular

O le isi aafiaga o le flavanoids o loʻo ulufale atu i le tino ma sukalati malulu e faʻamoemoe e faʻaleleia le faʻasologa o lipoproteins maualuga. O nei "mea aoga" o loʻo i ai le cholesterol e aofia ai le tele o palatini nai lo gaʻo i totonu o la latou fausaga, o le mafuaʻaga lea ua latou maua ai le aʻafiaga atherogenic.

I lalo oa latou taga:

  • le ono maua le atherosclerosis, fatu ma le toto (faʻamaʻi fatu, stroke, toto maualuga, fatu fatu) ua faaitiitia,
  • o puipui o vaʻa ua faʻamamaina mai pusa o le cholesterol,
  • o le fesuiaiga o le calciterol (vitamin D) e faʻatonutonu,
  • hormones pancreatic ua synthesi,
  • "Leaga" cholesterol ua faasee atu i le ate mo le lafoaia.

O le a le ituaiga sukalati e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka?

Faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka, o le faʻafitauli o le faʻamaʻi ma pathologies e fesoʻotaʻi, o le meaʻai e fetuutuunai e le fomaʻi. Afai e le faatagaina e le endocrinologist le tagata maʻi e 'ai le koko sukalati, o oloa faapitoa sukalati mo le maʻisuka o le filifiliga lautele.

Sukalati maloloina mo le maʻisuka.

E le faʻaaogaina le suauu i le gaosia o nei laʻau suamalie, ae o le afifiina o loʻo i ai faʻamatalaga uma e tatau ai: mai le aofaʻi o vaega o carbohydrate ma le glycemic index of sweeteners i le toe faʻaleleia o le aofaiga o le suauu na faʻaaoga i le ituaiga o le suauu.

E faʻamaonia e le au gaosiga le sukalati o le maʻisuka i filaʻau, mea faʻapipiʻi, lea e faʻagesegese lemu ma faʻamaonia le faʻalaumalie.

O le sukalati mo le maʻisuka ua fautuaina ia faʻagata 30 g i le aso (o le tolu o le pa).

Suauka Suauu Saogala Sukala mo le suka suka

I le maʻisuka, e mafai ona suia le suka i le fructose. O lenei vailaʻau e 2 taimi e suamalie, ae o loʻo i ai se mea maualalo i le kalori ma se faʻamaumauga faʻapitoa o le 30.

Pe a faʻamaua le fusi:

  • e le mafua ai le faʻateleina o le inisalini,
  • aveina i sela na oi latou lava, e aunoa ma le auai o le hormone,
  • liliu i le kulukose, glycogen ma lactate i le ate, pe a faaputuputu nei mea.

O a ituaiga sukalati ua fautuaina mo lenei vaega o tagata:

E faʻapefea ona fai le sukalati suka i le fale

Ina ia faia le sukalake saogalemu mo le maʻisuka oe lava, o le a e manaʻomia:

  • koko koko koko - 1.5 ipu,
  • suāuʻu popo gaosi (le faʻamaina, malulu) - 2 tbsp. l.,
  • suamalie e tofo.

Aʻo leʻi kukaina, faʻafefete le suauʻu popo i totonu o le vai vai, o mea ia e totoe o loʻo faʻaopoopoina i le vai malulu e leai se vai. O vaega uma e faʻafefiloi ma se vaʻaloga seʻia oʻo ina faʻasese le fualaʻau o le suamalie ma o le masini e lamolemole.

O le falaoamata ua uma ona sasaa i totonu o soo se ituaiga ma tuu i le malulu mo le 30-40 minute.

Tuua Lau Faamatalaga