Pancreatitis i le taimi o le maʻitaga, o le a le mea e fai i faʻamaʻi

I le taimi o le maitaga, o se faʻalavelave tele o faʻamaʻi o loʻo i ai nei po o foliga mai o mea fou o uiga ia. Aemaise lava, e faasaga i le talaaga o le faʻalavelaveina o totoga i totonu e se matua matua ma se pepe o loʻo ola i totonu. O le pancreatitis e le o se mea e tasi: o le taimi o lenei maʻi o se tasi lea mataupu i le fa afe fafine o loʻo galulue.

O le pancreatitis i tina o loʻo faʻamoemoeina e matua ma e faʻaalia i le tupu mai o le faʻaogaina o le tino i totonu o le paʻu. E le gata i lea, o le tino mai lenei faʻamaʻi i fafine maitaga e maualuga tele, ma o lona faʻateleina o lona alualu i luma e tusa ai ma le siʻitia o le faʻamoemoe o le pepe. O le soifuaga o tamaiti laiti po o le fetus i lenei faʻamaʻi o le tina e maua i le 380 mataupu mai le 1000, o se faailoga maualuga o le lamatiaga i le ola. O le taunuuga leaga mo meaola laiti e mafua mai i le mea moni e faapea o le pancreatitis, fanau mai vave lava e mafai ona tupu (muamua muamua nai lo le taimi) poo le placenta o le a vavaeeseina, lea e lamatia ai le ola o le tamaititi. O lenei tulaga ma le faʻamaʻi e tupu ona o le lavelave o le faʻamaʻiina o le faaletonu o le tino i totonu o fafine maʻitaga, faʻapea foi ma le faʻaogaina o le mea na tupu ma le ala o le maʻi pancreatitis i tina o loʻo faʻamoemoe.

, , , , ,

O se osofaiga o le pancreatitis i le taimi o le maitaga e tupu mai i le talaaga o se ituaiga o le maʻi, lea e masani ona aliali i le afa lona lua o le faʻamoemoe o le pepe. E ui lava, ioe, e le saogalemu tamaʻitaʻi mai lenei faʻamaʻi i soo se laasaga o le maitaga.

O le gase o le pancreatitis e mafua mai i tulaga nei:

  • O loʻo i ai se talaaga o le gasegase masani o le cholecystitis-inflammatory o le lumanai i le gallbladder.
  • Le i ai o le gallstone faamaʻi.
  • Tausiga masani.
  • Le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo, faʻapea foʻi ma le falai, mea vevela, salty, ulaula ma isi mea le lelei.
  • Le faʻaalia o le mamafa o le mamafa i le taimi o le maʻitaga poʻo le i ai o se tina i le lumanaʻi ao le i fanau le pepe.

, , , ,

Faailoga o se osofaiga o pancreatitis i le maitaga

O le osofaʻiga o le maʻi lava ia e amata ona o le mea moni o le ova o le pancreas ua telegese ma o le enzymes ua faʻapipiʻiina i totonu o lenei totoga ua faʻamalolo ma mafua ai le afaina o le okeni. O le lolovaia o taʻaloga o loʻo i luga na mafua ai le i ai o maʻa i totonu o le gallbladder poʻo le tosoina o le okeni i le maualuga o le tino i le taimi o le maitaga.

O enzymes ua faʻamalolo e amata ona faʻaleagaina le pancreas, ma oʻo ai i le faʻasaʻoina o vaega fou o le enzymes ma le faʻaitiitia o tisipenisione o le okeni. O nei mea e ulu atu i le toto ma e tauaveina i lona ala i le tino atoa, lea e mafua ai le paʻu malosi o le toto, lea e talitutusa ma le faateia. I lenei tulaga, o le vevela ma le faʻavevesi atonu e foliga mai, ma o le a le iloa e se fafine maʻitaga.

Faatasi ai ma lenei ata o se osofaiga, o le tulaga o le lumanai o le tina e mafai ona tigaina e aunoa ma se tiga. E mafua lenei mea i le mea moni o le faaleagaina o le tino o le gland e mafua ai lona edema, lea e faʻaleagaina ai le namu, faʻamaonia ai lo latou lagona. O se tulaga faapena o le tagata gasegase e manatua lelei lava faʻaaliga o le malalamia - o se faʻamaʻi o fafine maʻitaga, o loʻo aʻafia ai tumutumu o taʻaloga, ma maua ai le maualuga o le soifuaga faaletino i tina faʻamoemoe. O lenei faʻaaliga o le tino pancreatitis e mafua ai le maliliu soo o fafine - e oʻo atu i le valusefulu-tolu pasene ao faoa faamalosi.

Faʻailoga

Ina ia iloa pe o le a le mea e tupu i se fafine maʻitaga, na o le faʻavae o faʻamaumauga o loʻo iai, e foliga mai e faigata. Talu ai o se osofaʻiga ma le tiga e faʻaalia i le foliga mai o le fusi paʻu ma le vevela o meaʻai. O nei faailoga, o le tulaga o le lumanaʻi i le lumanaʻi e mafai ona fenumiai, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le placental poo le hepatic colic. Talu ai o le faʻasalalau o le pancreas e maualuga tele - i le hypochondrium - ma aʻo maʻitaga, o le le mafaagaloina i lenei itu e mafai ona uiga i se mea. O le mea lea, faatasi ai ma sina masalosaloga o le tino pancreatitis, e manaomia e se fafine se ultrasound o le pancreas. E taua foi le faia o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga o suʻega e fuafua ai le maualuga o le gaioiga o le enzymes i totonu o le toto, lea ua mamanuina e talepe ai le puipuiga ma gaʻo. O nei suʻega suʻesuʻega ma se 100% faʻamaoniga o le a fesoasoani i le faʻavaeina o faʻataʻitaʻiga i totonu o le pancreas, faʻateleina lona lapopoa ma faʻamaonia ai le tino pancreatite.

Mafaufau i le lua pancreatitis i fafine maʻitaga, lea e mafua ai foi le faoa faamalosi, ae e mafua mai i isi mea. O lenei ituaiga pancreatitis e taʻua o le taimi masani ma e tupu mai i le talaaga o isi faʻamaʻi o le tino o meaʻai - gastritis, ulutala peptic o le manava ma le duodenum, faʻaogaina o le inflammatory o le gall vladder or small intestine. O le lamatiaga o le maualalo o le pancreatitis, faapea foi ma osofaiga o le faamai, e faateleina pe afai ei ai le toxicosis i le uluaʻi tolu masina o le maʻitaga.

O le natura o le tiga i le taimi o le tumutumuga o lenei ituaiga o pancreatitis o le shingles, e pei ona i ai i le faiga o le inflammatory i le duodenum. O nisi taimi o nei tiga e mafai ona avea o se osofaiga a le angina pectoris, ona e lagona i le itu tauagavale ma tuu ese mai le itu tauagavale o le hypochondrium.

, , , ,

Mafuaʻaga, faʻaalia ma foliga o togafitiga o pancreatitis i le maitaga

Faʻasaga i tua o se faʻaopoopoga o le mamafa i luga o le tino, o tina faʻamoemoe e masani ona tupu ni faʻafitauli faʻapitoa. O le faʻamaʻi sili ona ogaoga o le afaina o le pancreas. Pancreatitis i le taimi o le maitaga e manaomia ai se togafitiga faʻapitoa faʻapitoa.

O le vaega o pancreatitis e ese mai i le 0.18-6%. O le taatele o le faamai o le pancreatic i le taimi o le maitaga e 1 / 4.0,000 tagata. O le maʻi e tupu i soo se taimi. O le tele lava o lenei mea e matauina i le afa lona lua o le gaioiga.

E tusa ma le tasi vaetolu o fafine maʻitaga ua maua i le faʻavavevave o le pancreatitis. O le atinaʻega o togafitiga faʻaleagaina e masani lava ona faʻatasi ma le vave faʻamaʻi.

O le taʻiala o le pancreatitis i fafine maitaga, o le tuai i le pancreatic enzymes ma o latou gaioiga mulimuli ane. E faʻaoga lenei i lipase, faʻapea foʻi ma trypsin.

Fesoʻotaʻiga faʻasolosolo e vave ona tupu. Ona matauina ai lea o lona maanuminumi. Faʻasaga i lenei talaaga, foliga o sikuea. O le pancreas e faasolosolo malie lava. O le autu autu e mafua ai le le atoatoa o le sphincter o Oddi. O mea o le Duodenal e aʻafia ai le okeni. O le isi faaosoosoga o se siama i le pusa o le popo-pancreatic ampoule.

Pancreatitis i le maitaga e atiaʻe mo le tele o mafuaaga eseese. O se laasaga umi o le gasologa o le laasaga masani e masani lava ona suia e avea ma se mea e le masani ai. Ae o le tele o taimi e tupu malie ai le faʻaleagaina o le faʻaleagaina o togafitiga. O le mafuaʻaga autu i le atinaʻeina o lenei maʻi i le taimi o le maitaga o le taumafa le masani.

O faʻamatalaga faʻapitoa e faʻaalia i na tina faʻamoemoe, oe ua galo e uiga i le taumafataga, malosi ai le 'ai o meaʻai, meaai vevela. O le isi mafuaaga mo le atinaʻeina o pancreatitis i le taimi o le gaioiga o le le lava o vitamini ma protein i le tino.

I nisi o fafine, o loʻo faʻalauteleina le mumu o le pancreatic inflammation. E mafua lenei mea i:

  1. Duodenal ulua.
  2. Cholecystitis.
  3. Maʻi maʻi.
  4. O le faamaʻi.
  5. Gasegase faʻamaʻi pipisi.
  6. Allergies.
  7. Manatua.

E masani lava, o le pancreatitis i fafine maʻitaga e atiina ae i tua o le oona po o le inu oona.

Pancreatitis i le taimi o le maʻitaga e matua patino. O le mea autu o le tiga. Faʻamau i le itu tauagavale o le hypochondrium poʻo le vailaʻau faʻatele. O isi faʻailoga e tatau ona aofia ai:

  • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  • pancreatogen manava,
  • faʻamatalaga vailaʻau.

O lagona paga e sili ona masani ona fusifusia. E mafai ona latou toe faʻafoʻi pe fatu. O le mea lea, o le tele o fafine maʻitaga e masalomia angina pectoris.

O le malosi o le faailoga e ese. Paʻu e tiga, faʻasauā. I nisi o fafine, latou te aliali pe a uma ona 'ai. E tele gasegase e faitio i osofaiga. E mafai ona faʻaauau i taimi uma ma le faʻaletonu. O le vaitaimi e eseese mai le 2-3 aso i le tele o tausaga.

E seasea lava, o le pancreatitis i fafine maʻitaga e fautuaina ai le i ai o se faʻamaʻi tiga faifaipea. E tupu lenei mea i le talaaga o le faaleagaina o le plexuses, lea e faʻalauteleina i totonu o le okeni.

I le taimi o le palpation, e faitio se fafine i le le toʻa i le itu tauagavale o le hypochondrium. I le pancreatitis masani, e toetoe lava a le mafai ona lagona se okeni ua faʻatulagaina lea ua faateleina i le tele.

O le pancreatitis i le taimi o le maitaga e faigata ona faʻaalia i taimi uma faʻamaʻi pipisi. O le faailoga autu o le paʻu tele o le manaʻo. O se fafine e malosi malosi i meaʻai gaʻo. Afai o le tamaʻitaʻi o le atigi o le okeni e aʻafia i le faʻaleagaina o le maʻi, o le alualu i luma o le maʻisuka malosi ua matauina. I le taimi lava e tasi, e faitio se tagata i le fia inu ma fia inu pea ma le fia taumafa.

Pancreatitis i le taimi o le maitaga ua faʻaalia e:

  1. Suʻeina o le manava ma le faʻamalosi.
  2. Laʻau.
  3. Lafo faʻamalosia.

I fafine maʻitaga, e tele le leo o le leo i totonu o le manava, ei ai osofaiga a le nausea. Vomiting e le aumaia le toomaga.

O faʻagasologa o le faʻalaumalieina ua faʻalavelaveina. Faʻatasi ma lenei talaaga, o se tagata o loʻo leiloloa le mamafa. A oʻo ina leaga le pancreatitis, e alu aʻe le vevela. O lenei tulaga o loʻo i ai pea. E iai suiga i isi totoga. Faailoga o le faʻamaʻi o le hepatitis masani e tupu.

O faʻalavelave autu o togafitiga e aofia ai:

  • afaina le vein thrombosis,
  • ogaoga maʻisuka
  • faʻamatalaga
  • fao
  • faʻamaʻi maʻi.

O nisi fafine maʻitaga o loʻo maua i le pancreatitis e atiaʻe le oncology.

O le laasaga muamua i le siakiina o le pancreatitis i fafine maʻitaga o le aveina lea o se fagu. O isi suʻesuʻega ua faia foi:

  1. Suʻega o le toto.
  2. Faʻasologa o le pancreas.
  3. Suesueina o le toto.

O le suʻesuʻeina o le toto o loʻo faʻaalia ai le tele o le hemoglobin ua faʻaitiitia i le taimi o le maitaga. Pe a faʻamaʻi le faʻamaʻi, faʻaleleia le gaoioiga amylase, o le siʻitia o le free bilirubin e faʻaititia lemu.

O le auala autu e iloa ai le pancreatitis o le suʻesuʻeina o le stool. E faʻaalia ai le soliina o le gaʻoina o gaʻo, palatini, gaʻo. O le tuputupu ae faʻaleagaina o le microflora o le intestinal ua mataituina.

O le ultrasound ua manatu o le togafitiga sili ona togafitia i le taimi o le maitaga. E matua saogalemu lava mo le tamaititi. Ua matauina e le fomaʻi se suiga i le tele o le pancreas, o se vevesi o ona masini.

O le suʻega X-ray e aʻafia ai le faʻaaogaina o le faʻamalama faʻamalosi. E tusa ai ma tina faʻamoemoe, e le aoga.

Togafitiga o lenei faamai i le taimi o maitaga ei ai ona lava uiga. O nisi vailaʻau e matua faʻasaina mo tina faʻamoemoe.

Le togafitiga o pancreatitis e aofia ai:

  • faaitiitia i le fuainumera o fualaau faasaina ua faaaoga,
  • taumafataga o mea taumafa
  • taitaia le togafitiga sui,
  • faasaʻo le galuega o le ate,
  • faaitiitia le malosi o le manava,
  • faasaʻoina o le gaioiga o le vaeluaina o le biliary,
  • togafitiga o le dysbiosis.

I le taimi o le maitaga, e taua tele le faʻaititia o le aofaʻi o vailaʻau na ave. O le faufautua o le aveina o lenei vailaʻau poʻo le fualaau e tatau ona talanoa ma le fomaʻi.

Suiga togafitiga mo le pancreatitis i tina faʻatoga e aofia ai le tofiaina o enzymes digestive. Ua faia e le fafine le inu i Creon, Mezim. O le faʻaaogaina o nei vailaau e tatau ona sili atu ona tuʻufaʻatasia ma le taumafataga mulimuli. Inu le vailaʻau e te manaʻomia 150 ml. vai e leai se carbonated alkaline.

I le togafitiga o pancreatitis i le taimi o le maitaga, o le faʻaaogaina o Alemagel ua faatonuina. O lenei vailaʻau fesoasoani e faʻaititia ai le malosi o le manava. O tina i le lumanaʻi e le tatau ona inu ava H2 po o Omeprazole.

Ina ia faʻamaonia le gaioioiga o le vaʻaia ma le ate, o vailaʻau o faʻatoʻaga o loʻo faʻatulagaina. Ua tuʻuina atu i le Holter, Urzofalk, Holosas. O nei vailaau faʻateleina le faʻamaʻapeina o talo.

Ina ia mafai ona faatulaga le tuufaatasiga o le microflora i le taimi o le togafitiga o pancreatitis i le taimi o le maitaga, ua faatonuina ai le gaioiga. Ua fautuaina se tamaitai e ave Bificol, Bifidumbacterin, Hilak forte, Linex. O faʻamuamua o loʻo faʻatulagaina. Ua tuʻuina atu i le Dufalac le faʻamuamua.

O le 48 itula o togafitiga mo pancreatitis i le taimi o le maitaga e aofia ai le matelaina. E faatagaina e inu se vaega itiiti o le vai o le mineral alkaline. E tatau ona tuʻuina atu ia Borjomi. E mafai ona fesuisuiai ma le susuga soupeti, vaivai le tipi o le lauti.

I le isi 7 aso na sosoo ai, ua malilie le tina o loʻo faatalitali e mulimuli i se taumafa maualalo-kalori. E manaʻomia e ia le tuʻuina atu o meaʻai ulaula, meaai falai, gaʻo susu, fualaau aina mata, fualaau faisua. E tatau ona 'ai i le taimi o le maitaga i ni vaega laiti, ae masani lava. O meaai e togafitia i le mafanafana e tatau ona faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete i se vailaʻau.

A oʻo i le faʻamagaloina o le pancreatitis, e tatau i le tina faʻamoemoe ona 'ai atoatoa. Auai i se ituaiga o meaai o le a ia maua i lona olaga atoa.

E faʻatagaina e 'ai le iʻa o le vaitafe, sina sisi falaoa, aʻano tunu. O le maualuga o aso e mafai ona tuʻuina ile 125 g. Ole tele o le gaʻo e le sili atu i le 80 g / 24 h, gaʻo gaʻo - 350 g / aso.

E faʻasaina i meaai o le pancreatitis ma se maualuga o mea e maua mai i gaʻo vailaʻau māmā faigofie. E le mafai ona e 'ai fua. I le taimi o togafitiga, e taua tele le lafoaia o oloa e aʻafia ai le faʻaopoopoga i le suauʻu o le sua o le pancreatic. Meaʻai e fautuaina e faʻamalosi pe faʻafela.

Pe a faʻamautu le tulaga o le soifua maloloina o le tina faʻamoemoe, o le a faʻatagaina oloa e tautua ma 'ai i ni vaega laiti. O le vaeluaga o taumafataga e 3-4 itula. E tatau ona vevela taumafa, ae le vevela.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le falaoa falaoa e faia mai le falaoamata o le saito e faatagaina. O faʻamanuiaga sili i le tino e aumai ai ni masi, soupeti fualaau suamalie. E le mafai ona e 'ai le kapisi paepae, millet, vermicelli.

I le taimi o togafitiga e tatau ai ona 'ai le omelets, e inu sina-kefe kefir. E faatagaina e faaopoopo le pata, susu. E mafai ona e 'ai fualaau faisua ma mea maualalo maualalo. O fualaau aina ma pancreatitis, e tatau ona tuʻuina atu i apu, pears.

Pancreatitis ma le maitaga e le o ni mea e le tutusa. O le tuʻuina atu o se fomaʻi soifua maloloina ma lenei faʻamaʻi e mafai. O le homeostasis i le faʻasolosolo i lenei maʻi e le faʻalavelaveina. Ae o tamaitai ei ai pancreatitis e tatau ona lesitala i totonu o le pusa. Ua malie le fomaʻi e faʻatonu togafitiga e faʻamalolo ai faʻasalaga ma faʻafitauli.

O le maʻitaga e faatagaina i le faʻamagaloina faifaipea. O le tina o loʻo faʻamoemoe e malie e le gata i le fomaʻi-fomaʻi, ae faʻapea foi i le fomaʻi.

I totonu o le pancreatiti gasegase mo le 12 vaiaso, ua fautuaina le faamutaina o le maʻitaga. O le avega avega e faia i le auala fanau. Malosiaga talafeagai e faʻaaogaina. O le Caesarean vaega mo pancreatitis ua naʻo le tulaga o le taufaamatau o le atiaeina o se faʻalavelave pipisi.

Aisea e tupu ai le pancreatitis i le taimi o le maitaga?

Faʻatasi ai ma mea masani e leʻologia (cholelithiasis, faʻasolosolo taimi umi ma gasegase oona, ava malosi, faʻalavelave, faʻamaʻi lona lua, faʻamaʻi o le gastrointestinal tract), o isi mafuaaga e mafai ona iloa i totonu o fafine maʻitaga. Faatasi ai ma:

  1. Fafaga meaʻai nai lo le maʻitaga. O lenei mea leaga e aafia ai le galuega a le pancreas ma le meaʻai. O le pancreatitis i lenei tulaga e mafai ona tupu i se tulaga tutoʻatasi ma faasaga i le talaaga o isi togafitiga ua tupu.
  2. Faʻalavelave faʻapitoa o le toto ua faateleina o toto toto ma le talo. O se taunuuga, o le tafe mai o le talo ma le vai inu o meaʻai ua faʻalavelaveina.E i ai le fesuiaʻiga o le faʻaaogaina o enzymes digestive i totonu o le pancreas, lea e oʻo atu ai i le atinaʻe o le mumū.
  3. Se faʻamaʻi pipisi poʻo le faʻamaʻi pipisi o le pancreas lea na tulaʻi mai i le talaaga o le tulaga le atoatoa o se fafine maʻitaga.
  4. O le taumafaina o fualaʻau tele o vitamini e se fafine maʻitaga, lea e faʻaputu (faʻaputu) i totonu o le manava. O nei tuufaatasiga tuufaatasia e faasolosolo lava ona amata ona i ai se aafiaga oona i luga o le ate ma le pancreas, lea e mafua mai i le mumu o le pancreas.

Faailoga o pancreatitis lea e tupu i se fafine maʻitaga

O le suʻesuʻeina o le pancreatitis i totonu o fafine maʻitaga o se galuega e na o se fomai tipitipi-fomaʻi suʻesuʻe e taulimaina. I le uluaʻi masina muamua o le maitaga (e oo atu i le 20 vaiaso), pancreatitis, pe afai o iai, e tafe i lalo o le tauvaga o le vave maʻitaga. O lenei mea e faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • Vomiting of food was eaten the day before. O lenei faailoga e muamua i le tiga, ae le o taimi uma. O le mea lea, o le toʻatele o fafine e faʻaalia lenei mea i le mea masani o le faʻasalaga o fafine maʻitaga.
  • Se tiga o le manava o le fusi poʻo le faʻaalia o le natura e tupu i le tali atu i le gaʻoina o meaʻai gaʻo, ava malosi poʻo vailaʻau. O tiga e mafai ona susulu atu i le scapula, toe i lalo.
  • Paʻu ma le poloka.
  • Tuai (o se vai faʻalilolilo e le maluelue) o le samasama ma se maualuga o le gaʻo, meaʻai e leʻi faʻaaogaina.
  • Faailoga o le soona inu lautele: o le faateleina o le vevela o le tino (masani lava i totonu o fafine maʻitaga), vaivaiga, faʻaitiitia le manaʻo.
  • Faʻamataʻu - faʻasolosolo lelei o foliga o le sclera, mucous membranes ma le paʻu.

Afai ua maitauina e se fafine maʻitaga 2-3 o faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau ona ia vave talanoa i se fomaʻi-fomaʻi mo fautuaga. Ina ia faʻamaonia le faʻamalosia o le faʻamaʻi, e manaʻomia e fafine maʻitaga ona suʻe suʻega falesuesue faaopoopo. O se faʻamaoniga e faʻavae naʻo faitioga e le mafai.

Suʻeina o le toto

Faʻalogo lelei i faʻataʻitaʻiga o le laʻasaga (ESR, C-reactive protein, toto o le toto paʻepaʻe), o suiga ia e faʻaalia ai le i ai o se gaioiga faʻaogaina i le tino o se fafine. O le isi faʻamaoniga e faʻamalosia mo fafine maʻitaga o le aofaiga o le hemoglobin. Faatasi ai ma se faaitiitia o le hemoglobin i le toto, ua le lava ai le inu o meaʻai, vitamini ma minerale mai le paʻu o le intestinal.

Toto o le toto

Latou te tilotilo i le numera o enzymes (fetaulaiga o fetalaiga, amylase, LDH), bilirubin. O se faʻaopoopoga taua o le amylase i le toto e taʻu mai ai le mumū o le pancreas. O lenei suʻesuʻega e mafai ai foʻi ona e siaki i fafine maʻitaga cholesterol, o le protein masani i totonu o le toto, o se suiga e mafai ona aafia ai le ala o le maitaga.

Iloiloina o le tino o le tino

Na o le pau lea o le auala faigaluega e faʻaaogaina e iloa ai pancreatitis i fafine maʻitaga. E leai se afaina, e le afaina ai le atinaʻe o le tamaʻi. Afai ei ai se faʻamaʻi, o le a iloa e le fomaʻi suiga fesuisuiai i le tino o le tino i luga o le mata mata, edema ma le faʻaaogaina. O le tulaga o le ate, o le mea e gata mai ai ma le uaea e iloiloina foi. O lo latou afaina ma isi suiga faʻaleagali e mafai ona mafua ai le atinaʻe o pancreatitis.

Fuafuaga o le maʻitaga mo le faʻamaʻiina muamua o le pancreatitis chronic

E tatau ona e malamalama o le mumū i le pancreas lava ia e le aʻafia ai le faʻagasologa o le faʻaoga. O le mea lea, e le faigata tele ona maua se fafine e maua i le pancreatitis tumau. Ae ui i lea, e tatau ona e manatua o le mumu e te manaʻomia e faia ai vailaʻau masani, o le tele o nei mea e faʻaseseina i le taimi o le maitaga. O nei mea uma e mafua ai le faapau pepe po o le faalavelaveina mo mafuaaga faafomaʻi.

Afai o se fafine e maualalo le pancreatitis o loʻo fuafua se maʻitaga i se taimi lata mai, e manaʻomia ona ia faia se suʻega atoa e se tagata gastroenterologist. O le fomai o le a fesoasoani ia te oe e filifilia le taimi talafeagai o le faʻataʻitaʻiga, pe afai ole maʻi o le a iai i le vaega o le faʻamagaloina faifai pea. I lenei vaitau, e le manaʻomia i taimi uma le faʻaaogaina o vailaʻau, o lona uiga o le a tupu aʻe le fetus masani.

Taua! E le tatau ona e fuafua se maʻitaga i le taimi o le faigata o le pancreatitis ma le masina e sosoo ai pe a maeʻa le faagasologa o le gaioiga. Ona o le faateleina o le avega i luga o le tino o se fafine maitaga, e mafai ona toe faʻafou le maʻi, lea o le a aʻafia ai le fetus.

Faʻailoga pancreatiti ma le maʻitaga

I le uluaʻi masina muamua o fafine maʻitaga, o se mea e pei o le pancreatitis e masani ona taatele. O le mea sili ona lamatia i se tulaga faapea e matua faigata lava ona faia se faʻamaonia saʻo.

O fafine maʻitaga o loʻo maua i le pancreatitis latou te lagona le tiga o le manava, o loʻo iai a latou faʻafitauli eseese, o faʻamatalaga dermatological e amata. E masani lava, o faailoga muamua o le pancreatitis e mafai ona fenumiai ma uiga o le toxicosis o fafine maʻitaga - o le le lava o le fiaai, afu ma le vomiting, le le fiafia i totonu o le manava.

E tolu ituaiga o pancreatitis chronic e iloagofie e faʻatatau i faʻamaoniga:

  1. tiga
  2. dyspeptic
  3. asymptomatic.

I le taimi o le maitaga, e mafai ona tupu soʻo se tasi o nei fomu, ma e ono iai foi se tuufaatasiga o se vailaʻau e le atoatoa ma le tiga.

O le fomaʻi o le vailaʻau o loʻo faʻaalia i le faʻalavelave i le gaʻoina, e pei o le afaina (flatulence), manava manava ma le foamy poʻo le fatty feces e aofia ai toega o meaʻai e leʻi faʻaaoga, paʻu o le mamafa, faʻaitiitia le manaʻo, inu, ma le vomiting.

E masani lava ona iai na solia i totonu o le manava, e faateleina le numera o meaola ninii, ma o le a amata ona atinae le dysbacteriosis. A faʻapipiʻiina ma le faʻaleagaina o le gaʻo, o le dysbiosis e mafai ona taʻitaʻia ai meaʻai o allergies, neurodermatitis, candidasal candidiasis, ma hypovitaminosis.

O tulaga uma e pei ona taua i luga e mafai ona afaina ai le atinaʻeina o le tama i le manava, ma le tulaga o le fafine maʻitaga ia lava.

Faʻasalaga tigaina o le pancreatitis, o le tiga tele lava e faʻaalia. I le avea ai o se tulafono, o le nofoaga o la latou faaaliga o le tumutumu pito i luga. E i ai foi se tiga fusi e amata i le pito i luga o le manava, ona tafe atu ai lea i tua ma mai iina e "fusi" le tino atoa.

O le foliga o le pancreatitis i le taimi o le maitaga e masani lava ona le faaalia i soo se auala, ona o lenei mea e faigata tele ona iloa. E le gata i lea, i ia tulaga, e masani ona tolopo le asiasiga a le fomaʻi e aunoa ma se taimi.

I le faaopoopo atu i isi faʻaaliga uma o lenei faʻamaʻi, o le faʻaitiitia vave ma le faʻalauiloaina o le mamafa o le tino e masani lava ona tupu. E tatau ona e alu i le falemai i se taimi vave lava ina ia mafai ai ona suʻe atoa se suʻesuʻega ma faʻamautinoa lelei le siama. O le mea taua o le vave iloa le auai o le faʻamaʻi ma amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai ona aloese mai faafitauli ma faʻafitauli i le lumanaʻi.

O le tino pancreatitis i le taimi o le maitaga

O le gasegase o le pancreatitis i le taimi o le maitaga o se mea e seasea tutupu, ae i le taimi lava e tasi e matautia tele ma lamatia ai le tele o faʻafitauli e ono afaina ai le ala o le maitaga.

O le eseesega tele i le va o le pancreatitis ogaoga o le vave ona tupu, o lea e taua tele ai le vave matauina o lona faailoga muamua - o le tiga tele i le itu o le matauga tauagavale. E le gata i lea, o le tino pancreatitis i le taimi o le maʻitaga e mafai ona i ai faailoga nei:

  • Paʻu i le pito i luga e oʻo i tua.
  • O le faateleina o le vevela o le tino.
  • Faʻaitiitia o le toto.
  • Laʻau.
  • Naua ma le vomiting.
  • Tele vaivai.

O le aotelega o ata o faʻamaʻi i lenei faʻamaʻi e le mautonu, o lona uiga o le suʻesuʻeina o lenei tulaga e faigata tele. O faʻamaoniga uma o loʻo i luga e le o taimi uma e faʻamaonia ai o le a tupu aʻe le pancreatite, ae i soo se tulaga e tatau ona lapataʻi ma faʻamalosi se fafine e vaʻai i se fomaʻi.

E tatau ona pasia uma suʻega talafeagai i se taimi vave e mafai ai, aemaise lava le suʻeina o le toto ma le faʻataʻitaʻiga. I le suʻesuʻega muamua, o le amatalia o le amylase (o le elemene sili ona palacreatic e nafa ma le gau o gaʻo) e mafai ona iloa, ma o le suʻesuʻega lona lua o le a faʻaalia ai le faateleina o le diastasis.

Mafuaaga o pancreatitis

O le amataina o le maʻi e ono mafai ona faʻaalia e le tele o mea. O le mea masani, o le mea muamua o le ave taavale o le faʻaumatia lea o le tino o le tino i ana lava enzymes.

O se taunuuga, o meaola leaga e ulu i totonu o le tino poʻo le tosoina o ona ala. Ona o le faateleina o le tasi i totonu o tina maitaga, o le pancreas e matua tele naua le maliliega.

E le gata i lea, o le solia o le gaosia o meaai i le taimi o le maitaga e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le siʻufofoga o le gataifale atoa. E le gata i lea, o fomaʻi e aafia ai le gaogao ma le tele o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e fafine maʻitaga, e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻapitoa o fualaʻau, e mafai ona i ai se aafiaga i le atinaʻe o pancreatitis.

O le pancreatitis o le, o se tulafono, o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae o nisi taimi ei ai mataupu o le fesuiaiga o le tino pancreatitis i se foliga masani.

O le togafitiga o lenei faʻamaʻi i tina o loʻo i ai ni tulaga faapitoa ma e tatau ona naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O nisi fualaau oona e masani ona faatonuina, ae o la latou seti i le taimi o le maitaga e matua tapulaa ona o se aafiaga le lelei i le fausiaina o le fetus. O le mea lea, o vailaau i totonu o sea tulaga e naʻo fomaʻi poto masani e mafai ona faʻamatalaina i faʻamatalaga talafeagai.

I totonu o le pancreatitis, o le tagata maʻi e tatau ona faʻamaʻi ile falemaʻi ina ia mafai ai ona tuʻuina atu ia te ia fesoasoani talafeagai ile taimi atoa. Ma i le lumanaʻi, e manaʻomia e ia le tausia ma le vaavaaia i taimi uma.

Togafitiga o pancreatitis i fafine maʻitaga e tatau ona amata i le faasaʻoina o meaʻai. Mai le meaai e te manaʻomia e aveese ai meaʻai uma ma le gaʻo, sukalati ma le kofe, faʻapea foʻi ma gaʻo, ulaula ma falai meaai. E mafai ona e faʻamaonia le meli i pancreatic pancreatitis, pe a uma, o se mea masani ma mama.

O le le lava o elemene oona e maua mai i sauniuniga o pancreatin, e faʻaaogaina ai faʻataʻitaʻiga e faʻaitiitia ai le malosi o le vai gastric, ma o le ate ua toe faʻaleleia e ala i le fesoasoani o fualaau o fualaau aina. O mea faʻapitoa ma mea faʻapipiʻi e faʻaaogaina e faʻavasegaina ai le galuega o le manava.

O fualaau o loʻo taʻua i luga o loʻo taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o faʻamaoniga le lelei o pancreatitis, ma faatagaina ai se fafine e faʻaalu le taimi atoa o le maitaga.

O le pancreatitis o se faʻamaʻi matautia tele mo soʻo se tagata, ma i le taimi o le maitaga e faigata tele ona iloa.

O le mea lea, afai o loʻo iai nisi o faʻaʻailoga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave le falemaʻi. O togafitiga faʻapitoa e mafai ai ona aloese mai faʻafitauli ma faʻaitiitia ai le leaga o le aʻafiaga o le maʻi.

Pancreatitis i le taimi o le maitaga: o le a le mea e fai i faʻamaʻi

Aʻo faagasolo le vaitaimi o le avega o le pepe, o faʻamaʻi faʻamaʻi masani e masani ona faʻateleina, ma ona o le faateleina o le mamafa ma le maualalo o le puipuiga, o loʻo amata ai ona amata ona amata faʻafitauli. O ia tulaga e aofia ai le pancreatitis i le taimi o le maʻitaga, lea e manaʻomia e se fafine i lenei tulaga le faʻapitoa faapitoa.

Ae ui i lea, mai i le autu autu, e mafai e se tasi ona iloga:

  • Na liliu Nausea i le vomiting. E manino lava lenei mea pe'ā uma ona 'ai meaʻai gaʻo. Afai o aʻafiaga na o lagona le lelei o loʻo i ai, ona oʻo ai lea i le pancreatitis o loo i ai pea lagona tiga.
  • Tatala Laoa samoa e samasama, e masani lava i vaega ninii o meaai e leʻi faʻaaogaina. O lenei maʻi e taʻua o le maʻi paʻu o le pancreatogenic, ae e mafai ona suia e le mau, lea e faʻaalia ai foi faafitauli. E le o le pancreatitis, ae e manaʻomia pea ona e siakiina le tulaga o le inumaga.
  • Paʻu Latou te le tumau, faʻateleina pe a uma ona 'ai, aemaise lava le ogaoga mo le pancreas, faʻataʻitaʻiga, gaʻo, suamalie. E mafai ona maua le tiga i le hypochondrium, ia fusi ma tuʻuina atu i le vaega o le fatu.
  • Paʻu mamafa. I le taimi o le maitaga, o le maua o le mamafa o se tasi o faailoga taua o le gaioiga o le maitaga. Faatasi ai ma masina taʻitasi, o nisi faʻaopoopoga o loʻo faʻamoemoeina ma afai e le o iai pe leiloa le mamafa, o le mea lea o se avanoa mo se suʻesuʻega faaopoopo.
  • Tulai i le vevela. O lenei mea e masani ai mo le faʻavavevaveina o le pancreatitis, pe a oʻo i le mumū e faia ai se gaioiga mamafa.

Afai e maitauina faailoga faʻapitoa, e aofia ai le afu ma le vomiting, manava manava, tiga, ona tatau loa lea ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. I luga o le faʻavae o faitioga ma le suʻega, o le a ia tofia nisi suʻesuʻega, o le a ia auina atu i se tagata poto faapitoa.

Afai o le suʻesuʻeina o le pancreatitis e faʻamaonia e suʻega ma suʻesuʻega, o le a fautuaina e le gastroenterologist mea e fai i le isi. A filifilia se togafitiga togafitiga, o le tulaga o le tagata maʻi e tatau ona amanaia, o le mea lea e filifilia ai le togafitiga i se taimi vave e mafai ai ina ia le afaina ai le soifua maloloina o le pepe e leʻi fananau mai.

I le taimi e togafitia ai le maʻi ma le faʻamaoniga o le faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas, e mafai lava ona filifili se togafitiga talafeagai lelei e le faʻalavelaveina ai maitaga. E maua lenei auala i auala nei:

  1. Suiga i meaʻai. Mo le tele o fafine maʻitaga, e faigata lenei mea, talu ai ona o meaʻai e sui i lenei vaitau, o se manaʻoga e le mafai ona faʻafanoina e faʻamafanafana oe lava ae le o taimi uma e maua ai le soifua maloloina. Mo le toe faʻafoʻisia o galuega a le gland, e tatau ona e faʻatapulaʻa le salima, ipu ma le tele o taimi, fried, sausages, fat meat ma chicken. O le lisi o oloa faʻatagaina e mafai ona maua mai se gastroenterologist pe maua na o oe. O le taumafataga mo le pancreatitis e eseese tele e faʻaaoga i le taimi o le maitaga.
  2. Faʻasalalauga o fesuiaiga o enzymes. Latou te fesoasoani e faʻaleleia le'onaina o meaʻai ma aua nei ave se avega o se totoga mumū. O auala e itiiti ifo i ai le faʻasaina, o le tele lava e faatagaina i le taimi o le maitaga.
  3. Le puleaina o le vevela o le talo, i luga o le lelei o le galuega o le gastrointestinal tract ma le soifua manuia lautele o le tina i le lumanai e faalagolago. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona faʻataʻitaʻiina sauniuniga o laʻau.
  4. Puipuiga o le vailaʻau o le intestinal dysbiosis. E maua lenei mea e ala i meaai paleni, ave faʻamalosi.
  5. Faʻaitiitia le eletise. O faʻataʻitaʻiga o sauniuniga o mea faʻalavelave ua faʻamatalaina. E matua le manaomia le faataitaiina o isi metotia, mo se faataitaiga, suauu poo isi togafiti faapito i le taimi o le maitaga.
  6. Painkillers. Faatasi ai ma le faateleina o le tiga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina ai antispasmodics.

Faatasi ai ma le taimi e tagofia ai ma le faia o fuataga, e lelei le faʻasalalauga. E manaʻomia e se fafine ona matauina vave lava e tagata faʻapitoa uma lava, ia usitai i fautuaga, ma i le tulaga o le toe foʻi vave faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E foliga mai o le tele o gaioiga e tatau ona i ai i le togafitiga faʻaleleia, ina ia le faʻaosoosoina ni osofaiga fou.

O le fananau mai e mafai ona tupu i se tulaga masani, naʻo le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi, lea e matauina i tulaga maualuga o pancreatitis, o le caesarean o le a fautuaina.

Afai e maua le pancreatitis ma faʻalavelave mai i isi totoga o loʻo i totonu, ma le vavae, ona i ai lea o se tulaga mataʻutia o le gaioiga. Mo vaitaimi e le itiiti ifo ma le 10-12 vaiaso, e mafai ona fautuaina le faʻamuta o le maʻitaga.

E taua le malamalama o le mumusu o le mumusu e manaʻomia ai se togafitiga atoatoa ma lelei le filifilia, aemaise lava i le taimi o le maitaga. O le faʻaaogaina o isi metotia e pei o le togafitiga autu e matautia tele, aemaise lava talu ai o loʻo i ai fualaau oona e le afaina ai le ola maloloina ma le atinaʻeina o le pepe e leʻi fananau mai.

O le faʻafitauli o le pancreas, i le tele o tulaga, mafua ai le faapau pepe.O le mea lea, o le masalosalo laitiiti o lenei maʻi, o le pancreatitis e manaʻomia ai faʻamaʻi faʻafuaseʻi, ma i le taimi o le maʻitaga, e manaʻomia vave le saʻo togafiti. Pancreatitis - o se faʻamaʻi tuga e fesootai tuusaʻo ma le mea o loʻo ola ai se fafine maʻitaga, i lalo o tulaga leaga mo se tagata, faʻafefe ai le oona o le tamaititi ma toxins mafua mai i le pacreatic tissue necrosis.

O le a se mea e mafai ona matou fai e uiga i se fafine maʻitaga, e tusa lava pe iai sona malosi malosi i se tagata maloloina. O le a le mafuaʻaga o lona tupu i le tino o se fafine maʻitaga?

O le faʻaleagaina o le tino i totonu o le pancreas e faʻaalia i le faaleagaina o le gland tissue e le pancreatic juice ma enzymes. O le mea e tupu ai le afaina e mafua ai faigata i le gaogaina o meaai, i le faasologa, e le maua e le tino ia elemene talafeagai aoga ma vitamini. Aʻo ofuina le fomaʻi, o le a faʻaosofia ai le leai o se aofaiga talafeagai o mea e manaʻomia mo lona atinaʻe i le atinaʻe o le atinaʻe, lea o le a mafua ai le tuai ona atinaʻe. I le tulaga sili ona leaga, o le mumusu i le gasegase o le lymph e lafoina i le fetus, lea o le a mafua ai ona oti.

O foliga vaaia o pancreatitis i le taimi o le maʻitaga e faaosofia ai le mamafa o le tamaititi, o le matua faateleina, i luga o le paipa o le vai pancreatic poo choleretic paths. E amata ona faaputuputu elekene ma le suamalie i totonu o paipa, lea e amata ai ona toe gaoioi ma gasegase ia fusi o le ponaivi ma le lala toto. O loʻo i ai se faʻalavelave faʻaleagaina lea e faʻalavelaveina ai le galuega a le vaega o meaʻai ma meaʻai.

E iai mafuaaga mo le faʻaalia o pancreatitis i le taimi e ave ai le fetus:

  • oloina le ala o le pancreas ma se matua faateleina,
    gasegase gasegase
  • maʻi o le ate, faamaʻi fatu fatu,
  • siama masani (manava, duodenum),
  • faʻaititia le faʻaogaina o le tino ona o le maʻitaga,
  • vailaʻau faʻamaʻi pipisi
  • vailaʻau faʻamaʻi ma fualaau faasaina.

Pancreatitis, faapea foi ma ona faailoga ma faailoilo o le taimi o le maitaga, e tatau ona togafitia i se taimi vave o le atinae, talu ai ona o le faatuai o lenei faafitauli o le a afaina ai le tamaititi ma le fafine lava ia.

Pancreatitis ei ai ana lava faailoga ma faailoilo o faʻaaliga aʻo maʻitaga:

  1. Faʻaauau le tuputupu ae o le gasea, lea e mafai ona sese ona o le faʻamaʻi. Vomiting o le faailoga muamua lea o se faaletonu o le tino i le pancreatic organ organs.
  2. O se faʻaleleia atili o le vevela o le tino, i fua maualalo - 37.3-37.5.
  3. Ma le lagona o le vaivai i totonu o le manava ma tuua le hychondrium. E faasolosolo lava, o le tiga o le tiga e faateleina ma liliu ai i se tulaga o le tuiina o tiga tiga. O le isi laasaga o le atinaʻe o le faʻaalia mai o selu.
  4. Fluid or porridge-like stool, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o faʻalauga o le manava. E foliga mai e manaia tele ona o gaʻo e leʻi faʻaaogaina.
  5. Totoina o le manava, faʻavevesi o le 'ea (faʻaleleia o le ea).
  6. Le fia inu, moe.

O nei tulaga e mafai foi ona mafua ai le maitaga, ae o lenei maʻi e ogaoga ma e manaʻomia togafitiga. O le mea lea, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

I nisi tulaga, e alu ese le faʻamaʻi e aunoa ma ni faʻamaoniga po o le faʻaalia o vaega, lea e iloa e fafine maʻitaga e pei o le toxicosis poʻo se meaʻai paleni. O le soifua maloloina o le avetaavale o le faamai, e matua mafatia tele i le talaaga o se atinaʻeina o faamaʻi o le pancreas.

O le a le mea e fai i masalosaloga masalomia ma le gland? Muamua lava, aua e te ita ma maua se feutagaiga ma se fomaʻi.

O le a le mea o le a mafua ai faʻafitauli o faʻataʻitaʻiga? O togafitiga o pancreatitis, ei ai ona lava faʻamaʻi, ma le togafitiga o fafine maʻitaga, e manaʻomia le faʻaaoga lelei o fualaau faʻasaina ma taumafa lelei.

I le taimi o le maitaga, faʻaaogaina auala mo le togafitia o pancreatitis. O le mea lea, ina ia iloa ma faʻamautu le faʻamaonia saʻo, o metotia faigofie e faʻaaogaina e faʻamaonia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le pancreas:

  • suesuega lautele o le toto
  • i le vailaʻau vailaʻau o le toto, o le aofaiga o le amylase ma le lipase e maua,
  • siakiina o le amylase i le urine,
  • faia se iloiloga lautele o feces,
  • Faʻasalaga o tala.

Ole ituaiga o siakiina o le pancreatite o le taimi o le maitaga o le a fesoasoani e faʻamaonia le mafuaʻaga o le maʻi ma faʻamaonia le saʻo togafitiga, laulauʻai.

O foliga o le mumusu o le tino i le taimi o le maitaga e le ese mai i masani masani o le maʻi:

  • foliga masani o pancreatitis,
  • se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le mumu o le pancreatic.

O le pancreatitis o se faʻamaʻi lea e le faalagolago i tausaga. O le mea moni, o le maʻi e maua i le talavou i le taimi o suʻesuʻega, tulaga faigata. Faʻatasi ma le faʻamaʻi, e i ai fesili a tamaitai, pe faapefea ona alu le faʻamaʻi i le taimi o le maitaga ma o le a afaina ai le atinaʻe o le tamaʻi pepe? O lenei faʻamaʻi e ogaoga, ae o togafitiga talafeagai, e mafai ona taofi le aʻafiaga leaga ile fetus, lea e maua ai le avanoa e maua ai se pepe e aunoa ma ni faʻafitauli.

Ae o le tino o pancreatitis, e mafai ona malu ma ogaoga. Faʻalelei o le pancreas, e aunoa ma suiga faʻaleaga. Faiga faʻamalosi - atiaʻe le necrosis o le tino e maua ai suiga ogaoga i le tino o le fafine ua maitaga ma e aofia ai le avanoa e leiloa ai se tamaititi.

Pe a togafitia le pancreatitis ma se maʻitaga faʻatasi, o le togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi. E tusa lava pe a faatonuina togafitiga, o le tulaga lautele o le fafine ma le tamaititi e lei fanau mai e tuua ai le faailoga ma se tapulaa matuia i fualaau faasaina. O le mea lea, e naʻo se fomaʻi e tatau ona togafitia le pancreatitis i le taimi o maitaga, ma fautuaina e faia togafitiga ma togafitiga ile falemaʻi malolo.

E pei o masani masani o pancreatitis, togafitiga e amata i le faʻavaeina o meaai paleni. O le i ai i se tulaga, e manaʻomia e se fafine maʻitaga ni vaega o vailaʻau, o lea e tatau ai i le tagata fai meaʻai ona fuafua ma le faaeteete le taumafaina o meaʻai ina ia le afaina ai le tamaititi. Ma le salty, inu, oona ua aveesea mai le meaai.

O le aloʻa i totonu o le manava ma le manava ua aveeseina e le tele o le faʻaaogaina o sipuni o rose, teas, ma e le faʻaaluina, aua o lenei mea e mafai ona afaina ai le tuputupu ae i le manava. I le faʻaaogaina o meaai o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga, mea faʻapitoa, lea e fesoasoani e faʻamalolo ai faʻamaʻi o maʻi o le gland. O le faʻatinoina lelei o faʻatonuga a le fomaʻi o le a maua ai le avanoa sili e maua ai se pepe maloloina ma malosi.

O lenei togafitiga e manaʻomia ai togafitiga talafeagai, faatasi ai ma le fesoasoani o se meaʻai, e le mafai ona e faʻamalolo atoatoa oe lava. O le mea lea, e tatau lava ona e inuina vailaʻau e toe faʻafoʻi ai galuega o le gland.

  1. Enzymes faaopoopo. Mezim, Festal, Creon - o nei vailaau faʻamaʻi e aumaia ai le misi o le enzymes i le tino, lea e faʻaleleia ai le galo. E tatau ona faʻamautinoa lelei aʻo leʻi 'aʻai.
  2. Anetusi. Alemagel, Gevixon. O nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le taua o le sua pancreatic juice, lea e fesoasoani e faʻamalolo ai le faʻaogaina o le faʻaogaina. Fufulu 25 minute aʻo leʻi 'ai.
  3. Peristalsis. Trimedat. Ua faʻamaonia le meafaigaluega mo fafine e maʻitaga. O lenei vailaʻau e taofia ai le tafe o le sua o le pancreatic i totonu o le pancreas, lea e faʻaitiitia ai le gasegase o le necrosis.
  4. Cholagogue. Allohol, Holosas. Toe faʻafoʻi le tafe o talo ma faʻaleleia le fausiaina o meaʻai.
  5. I se tiga matuia, e fautuaina le faʻaaogaina o antispasmodics. No-shpa, Spazmalgon. O le mea moni, o fualaau faasaina e le faʻatagaina e faʻaleagaina, aua o le a mafua ai ona malolo le afa.

O faʻatau fualaau faʻatau uma ua malilie i lau fomaʻi.

O togafitiga faʻapipiʻi mo pancreatitis e faanatinati pe faanatinati ma faia i totonu o itula muamua o se faʻavavega o le faʻamaʻi poo aso muamua o osofaiga. O se faailo o se poloka i totonu o le alo o le duodenum, faatasi ai ma le atinaʻe o peritonitis.

I le tolopoina o taotoga, o le taotoga o loʻo faia i le vaega o le atinaʻeina o le necrosis poʻo le peritoneum. O sea taotoga e faia i le 15-16 aso i le maeʻa ai o se osofaiga matautia ma le falemai o le maʻi.

Faʻatulagaga faʻatinoga. O lenei ituaiga o gaioiga e faia i le leai o se alualu i luma i togafitiga ma e le gata i lea o le atinaeina o togafitiga. O le muai mauaina o le a le atoa le malosi e faatea ai le tiga. A o lei faia le taotoga, ua maeʻa ona toe faʻamautinoaina atoa, lea o le a fesoasoani e aveesea ai faʻataʻitaʻiga sese ma manatu.

I le taimi ole togacreatitis togafitiga, o le tulafono faavae ole taumafa meaai. Pau lava le faigata o le aveina o le fomaʻi. O le mea lea, na o se saʻoga sese o le aofaʻi o vitamini ma meaʻai mo se tamaititi e leʻi fananau mai e mafai ona faʻatulagaina e se tagata fai meaʻai. Pancreatitis Common Common:

  • fagu fagu lua kuka,
  • ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo,
  • o le sisi falaoa-maualalo
  • kefir
  • laʻau maualalo maualalo
  • falaoa i luga o le vai
  • minerale vai vai.

O taumafa taumafa e faia ile fugalaau ma i ni vaega laiti, e masani lava. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le avega i luga o le tino mamaʻi ma vave ai ona toe faʻaleleia. Aisea e fautuaina ai e teena le meaʻai:

  • meaʻai gaʻo
  • sipuni
  • meaai e mafai ona kuka
  • popo fou
  • apu ma le tele o isi mea e mafai ona faʻaosoina le ita o le pancreas ma ona puipui.

  1. Gazetov B.M., Kalinin A.P. O maʻi faʻamaʻi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka. Moscow, lomia fale "Medicine", 1991, 256 itu.

  2. Serov V.N., Prilepskaya V.N., Ovsyannikova T.V. Gynnecological endocrinology, MEDpress-inform - M., 2015. - 512 p.

  3. Hürter, P. O se tusi i le maʻisuka ituaiga 1. Mo tamaiti, tama talavou, matua ma isi / P. Hürter, L. Travis. - M.: Tusi i le Manaoga, 2012. - 194 c.
  4. Kalinin A. P., Kotov S. V., Rudakova I. G. Faʻafitauli o le neurology i faʻamaʻi pipisi, Medical News Agency - M., 2011. - 488 p.
  5. Gryaznova I.M., VTorova VT. O le maʻi suka ma le maʻitaga. Moscow, lolomiina fale "Vailaau Faasaienisi", 1985, 207 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Le mafai ona tupu mai ma le pancreatitis

O lenei faʻamaʻi e le o se faʻalavelave mo le amataina o maitaga ma le fanauina o se tamaititi.

O le pancreatitis e le afaina ai le toto toto, ae e taua le manatua o fafine o loʻo i ai lenei faʻamaʻi e tatau ona lesitala i totonu o le fomaʻi mai le amataga o le maʻitaga. O le mataʻituina pea o le a puipuia ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻateleina ma faia faʻalavelave faʻafuaseʻi pe'ā tatau.

O le pancreatitis o aso e le o se mea e faalavelave i le fausiaina, o le mea autu o le leai lea o ni faʻafitauli ma ni faʻamaoniga manino i le gaioiga o le pancreas. O le maʻi e tatau ona i ai i se tulaga o le faamagaloga mausali, ma e taua tele le tausia o se tamaitai e le fomaʻi ma le fomai, ma e taua tele le le faatagaina o le maualuga o le cholesterol ao maitaga.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi, o le fesili o le faapau pepe e mafai ona tulaʻi mai, talu ai e mafai ona atili faʻalavelave le ala o le gasegase o le maʻi. O lenei mataupu ua foʻiaina ma tamaitai taʻitoʻatasi, o faʻatalatalanoaga e faia ma se fomaʻi, fomai tipitipi, fomai tipitipi.

O mafuaaga mo lenei tulaga

O le a le pancreatitis i le lautele? I lenei setete ua malamalama lelei i le faʻalauiloaina o le faʻavaeina i le pancreas. E mafai ona mafua mai i itu eseese:

  • meaʻai le lelei - afai e te manaʻo i gaʻo, falai ma ulaula, o mea uma nei o se avega mamafa i luga o le paʻu (O la matou auala o loʻo i ai le auala e lelei ai ona 'ai lelei: Faʻamatalaga o meaʻai lelei mo tina faʻamoemoe >>>),
  • isi faʻamaʻi masani o faʻamaʻi o meaola - gastritis, ulcer, cholecystitis,
  • ava malosi ma le nicotine e matua leaga le aafiaga i le setete o le pancreas,
  • togafitiga faʻatoʻateleina - pe afai o lou aiga toto e maua ai faʻamaʻi pipisi,
  • o nisi taimi o loʻo i ai se pancreatitis pisia - mafua mai i siama poʻo siama,
  • o le maʻi suka - o le umi o le maʻi e mafua ai le tupu o le mumū i totonu o le gland.

I le mea e te maʻitaga, o le pancreas e sili atu ona mamafa. E mafua lenei mea ona o suiga o le hormonal i le tino, suiga i meaʻai, faʻalauteleina o le mamafa i le ate. E fesoasoani tele i le faʻalavelaveina o le pancreatitis ma le faʻalavelaveina o le gland e le ogatotonu o loʻo tuputupu ae, o ona faʻafefe i itu, o le sili atu ona lelei o isi totoga.

O le pancreatitis i fafine maʻitaga e mafai ona tupu mo le taimi muamua, ma atonu o le a sili atu le faigata o le pancreatitis i le taimi o le maitaga.

Faailoga o pancreatitis i fafine maʻitaga

E faʻapefea ona e malamalama o loʻo ia te oe le pancreatitis? O faʻamaoniga o lenei tulaga e le ese mai uiga o pancreatitis i le le maʻitaga.

  1. Muamua, faʻaauau le gaioiga, lea atonu e te leʻi matauina i le taimi muamua. E moni lava, i le taimi o le maitaga o se mea taatele lea (mo nisi faʻamatalaga, faitau le tusitusiga Nausea ao maitaga >>>). Ae o le tausea e le muta ma mafai foi ona liu vomiting. O lenei ua avea ma faailoga e le masani ai e mafai ona taʻu mai ai se togafitiga o loʻo i ai nei (maua nisi faʻamatalaga mai le tusitusiga Vomiting during pregnancy >>>),
  2. I nisi tulaga, o lau vevela e ono tulaʻi mai - laʻitiiti, e oʻo atu i le 37.5 * C,
  3. Ona mafai lea ona e lagonaina le vaivai i le manava ma le tauagavale i lalo o le pili. O le malosi e faasolosolo malie lava, e mafai ona liua i le tiga ma le tingling tiga. E tele taimi e tigaina ai tiga - o lona uiga, e tiga uma i luma ma tua. O lona uiga o loʻo i ai sau faʻalavelave tigaina o le maʻi,
  4. O le tele o vailaʻau faʻapitoa o le pancreatitis. I lenei tulaga, e iai sau faʻafitauli o le nofoa - e masani ona fai ma musika, o nisi taimi e oʻo lava i le vai (faitau le mea o loʻo iai nei Diarrhea ao maitaga >>>). E ese le susulu ma le lamolemole - o lenei mea e mafua mai i le gaʻo e leʻi faʻaaogaina. I le taimi lava lea e tasi, o le fuga mai ma le taalili o le manava,
  5. O nisi taimi e mafai ona e maitauina le soymptomatic course o le maʻi. O le mea moni, e le o ese uma ia faailoga, ae e mafai ona e faʻaalia i latou i se mea sese i meaʻai, poʻo le faʻamaʻi.

I se tulaga aoao, o lou soifua manuia e matua mafatia lava. I le tulaga masani, o le fia 'ai e faʻalavelaveina. E afaina ai le fetus, ona e le maua e ia le aofaiga talafeagai o meaʻai. O le a le mea e fai i le pancreatitis i le maitaga? Fai fua talafeagai e faʻaitiitia ai le mumū o le pancreas.

E mafai faapefea ona ou fesoasoani

Afai e iai lou pancreatitis mo le taimi muamua i le maʻitaga ma e matua faaleagaina ai lou soifua lelei, e iai tiga ogaoga, gasegase tiga ma le vomiting, e tatau ona e sailia fesoasoani faafomaʻi. O togafitiga togafitiga atonu e manaʻomia.

Afai ua e oʻo muamua i lenei faʻamaʻi muamua, ma o le taimi nei e le mafua ai se faʻalavelave matuia, e mafai ona e faia fua faʻavae tutoatasi e togafitia ai le pancreatitis i le taimi o le maitaga.

O le uluai faʻamalositino e mafai ona e faia o le 'ai lea i meaai lelei. I le masani ai, o le maitaga ua leva ona faʻaalia ai se taumafa atoatoa ma lelei (o loʻo faʻamatalaina auiliili i le tusiga Nutrition ao maitaga >>>). Ae ui i lea, o le pancreatitis o se faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, o lona uiga o meaʻai e tatau ona faʻafetaui lelei.

O le a se mea e mafai ona e 'ai ma le faʻamalosia o le pancreatitis?

  • Palu anufe, soupeti, meaʻai e maualalo le gaʻo. E sili ona lelei le kukaina o ipu fufulu poʻo le kuka. E fautuaina foi e 'ai meaai mamā - a itiiti mai i aso muamua o le faʻamaʻi,
  • O oloa gaosi susu e mafai ona faʻaumatia i ni vaega laiti. O meaai sili mo oe o le a maualalo le sisi kisi ma lefir,
  • Fualaau 'aina ma fualaau faisua e maualalo i fiva. O aoga o faʻi, fualaau mamago, vine,
  • Rice ma le keke falala, lelei i luga o le vai. O le sili ona aoga mo pancreatitis o le oatmeal,
  • E tatau ona e faʻaaoga sitaili masani i ni vaega laiti,
  • E aoga le faʻaaogaina o vaiinu - Borjomi, Essentuki. A o leʻi inu i lenei vai, e tatau ona e faʻasaʻo uma uma le kesi mai ia mea.

O ia ituaiga meaʻai e faʻamoemoe e faʻateleina ai le tuʻuina atu o le pancreas. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O le a se mea e tatau ona e vavaeeseina mai le taumafataga, pe a le tumau?

  1. Meaʻai gaʻo ma iʻa, meaʻai gaʻo ma falai, meaʻai ulaula ma le masima,
  2. Filifili, keke keke ma keke,
  3. Tulu, pears, pateta,
  4. Toa moa i soo se ituaiga.

E tatau ona e 'ai faʻatasi - o lona uiga e tatau ona e taumafa 5-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti. E fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le avega i luga o le paʻu.

Ae paga lea, e le mafai ona aloese le pancreatitis. E tatau lava ona e ave ni vailaʻau o le a toe faʻafoʻisia ai le gaogao galuega. O le maʻitaga e faʻatapulaaina ai le lisi o nei fualaau faasaina.

  • Enzymatic agents. E aofia ai Mezim, Festal, Creon. O auala ia e toe sui ai togafitiga - e le mafai e lau lapisi ona gaosia atoatoa le aofaʻiga manaʻomia o enzymes. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻafefeteina, ma o le mea lea, e le maua e le fomaʻi meaʻai talafeagai. E tatau ona e ave i le taimi lava lea aʻo leʻi 'aʻai,
  • Tetele sauniuniga. Faatasi ai ma ia mea, ua faatagaina Alemagel ma Gaviscon mo tina maitaga. O lo latou faʻaaogaina e talafeagai e faʻaitiitia ai le eleʻele o le suka gaʻo, lea e mafai ona afaina ai le pancreas. Ave i latou i le afa itula ao leʻi faia taumafataga,
  • Auala mo le faʻaleleia o peristalsis. O fafine maʻitaga ua faʻatagaina e ave Trimedat. O lona faʻaaogaina o le a puipuia ai le toe faʻaleleia o le vai oona i totonu o le paʻu,
  • Filifili Cholagogue mo oe e faʻaleleia le tafe o talo ma toe faʻaleleia le gaʻo. E aofia ai Allohol ma Holosas,
  • Faʻasalaga tiga, e mafai ona e faʻaaoga vailaʻau faʻasaina - No-shpa, Spazmalgon. Ae ui i lea, e le tatau ona faʻaleagaina, aua e mafai ona aafia ai le leo o le matua,
  • Mo le toe faʻaleleia o le fale masani e manaʻomia lou faia o sauniuniga faʻataʻitaʻiga - Linex (faʻamatalaga lata mai i luga o le autu: Linex i le maitaga >>>), Maxilak, Normobakt, Baxet.

O le togafitiga o fualaau e tatau ona le itiiti ifo i le vaiaso ma e tatau ona faatonuina e se fomaʻi.

Pancreatitis i le taimi o le maʻitaga - pe faʻapefea ona togafitia mai togafitiga faʻaleaganuʻu? O le mea e leaga ai, o suʻega a tagata lautele atonu e leai se lelei i pancreatitis. O le aʻafiaga o aʻafiaga mai lo latou faʻaaoga e mafai ona sili atu nai lo le manuia. O le mea lea, e le fautuaina lau togafitiga masani mo oe i le togafitiga o pancreatitis i le maitaga.

Pau lava le mea e mafai ona fautuaina o le faʻaaogaina o le sipuni poʻo se decoction o sopo o le rose. E fesoasoani i le lelei tele o le talo, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le faagasologa o le faʻapalapala.

O le tupu o pancreatitis o se tulaga le lelei. Aemaise lava pe'ā e maʻitaga. Ae ui i lea, e le tatau ona fefe le tagata, aua o lenei maʻi e faigofie ona mafai ona tau. O le mea taua o le amata lea i le taimi ma faʻaaoga fualaau faʻamaonia ua faamaonia.

Toto ma fanau

I le taimi o le maitaga, o fafine e maua i le pancreatitis e masani ona matauina e le fomaʻi, fomaʻi ma le gastroenterologist. I le afa muamua o nei gasegase, ua maitauina le toxicosis, lea e faigofie ona fenumiai ma se isi faigata. O le gaioiga gasegase ua maua i le taimi e le afaina ai le ala o le maitaga i soo se auala, talu ai o faʻamaoniga uma e mafai ona taofia i le taimi. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻasalaga ogaoga, o se taufaʻamataʻu o le faʻalavelave ua faia, o loʻo faʻamaʻi le fafine ile falemaʻi.

O le Caesarean vaega mo fafine maʻitaga e maua i le pancreatitis e le o faʻaalia. O le fanau pepe e tafe e aunoa ma ni faʻafitauli e ala i le gafa o le fanau mai.

Togafitiga o le tino pancreatite i le taimi o le maitaga

Aʻo faʻaalia mai foliga o le toxicosis, o loʻo maʻitaga se fafine maʻitaga ile falemaʻi, o loʻo latou faia suʻesuʻega faʻamalosi atoa ma valaʻau fomaʻi fomaʻi mo feutagaiga. I le amataga, o le fafine maʻitaga o loʻo faʻamaʻi i le falemaʻi poʻo le gastroenterological matagaluega, i le taimi mulimuli ane - i le matagaluega o togafitiga a fafine maʻitaga. O le tuʻuina atu o isi pulega o le maitaga ma le fananau mai o loʻo foia foi iina.

Afai e tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le togafitiga talafeagai e faʻatulagaina ile amanaʻia o le onosaʻi o vailaʻau.

Taua! Afai e mamafa le pancreatitis i le taimi o le maitaga, e le tatau i se fafine ona mafaufau ia te ia lava ma ave vailaau masani e taofi ai osofaiga: e mafai ona aafia ai le fetus. A maeʻa ona faʻaaoga i le falemaʻi, e leai se manaʻoga e teena le falemai. Mo le tausia o le maitaga, e tatau ona mataitu le fafine. E le gata i lea, o le falemaʻi o le a taitaia le tele o suʻesuʻega faʻaopoopo, o suʻega ma faʻamaonia ai togafitiga faʻapitoa.

Meaʻai faapitoa mo fafine maʻitaga

I le afa muamua o le maʻitaga, afai e matauina le ogaoga o le vevela, e tatau ona tutusa lelei le taumafa ma le taimi o faigata. O meaai e tatau ona masani, 5 taimi i le aso. E sili pe afai e 'ai se fafine i le taimi e tasi. O ipu uma e fufulu pe kuka, e tatau ona e musu e 'ai i mea fou. O meaai uma e tatau ona le faʻaituau i le tofo: e le o meaʻai, e le o le sogi, e le oona, ae le suamalie. Taumafai e faʻafefete uma ipu ma se mea faʻaleleia i se tulaga mamae. O le le lava o vitamini e totogiina i sauniuniga o le vaitamini e faapitoa mo fafine maʻitaga.

I le afa lona lua, i le toesea o le toxicosis ma faʻailoga o le vevela, ua faʻalautele le laulau. O le taumafataga e tutusa ma le vaega o le faʻamagaloga o le pancreatitis.

Taua! O le paʻu i le taimi o le maitaga o se mea taua i le puipuia o le faʻavavevave o le mumū. E pei lava o soʻo se fafine maʻitaga, atonu e iai i le fafine ni lagona ma meaʻai ua fai ma vaisu, ae e tatau ona e taofia lenei mea ia oe lava ina ia le afaina ai le pepe faatoa fanau mai. O meaʻai talafeagai o le ki lea e le gata i lou soifua maloloina, ae faʻapea foi i le soifua maloloina o lau pepe.

Tuua Lau Faamatalaga