Faʻaleagaina o le tino o le maʻisuka

O le hyperglycemia i taimi uumi e fesoasoani i le atinaʻeina o le inisalini ma e iai se aafiaga leaga i sela (o le mea na tupu i le kulūkose), e oʻo atu ai i le paʻu i le glucose transporter proteins ma le p secret cell activity. O nei mea uma e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e ala i siama ma mafua ai le solia o isi ituaiga o metabolism. O le iʻuga, i le maʻisuka, o le faʻalauteleina o le sasaina o totoga eseese ma gaʻo. O tagata maʻi e faia ni suiga ogaoga e le gata i le pancreas, ae o le ate foi, vaʻa toto, retina, fatugaʻo, ma le tino o le tino (maʻi faʻamaʻi o le maʻisuka, retinopathy, nephropathy, neuropathy).

O le toto o tagata mamaʻi na maliu mai le maʻisuka ua faʻaititia le tele, ma le maʻi maualuga o le maʻisuka - o le mausali tele ona o le fibrosis, faʻatasi ai ma suiga faʻalauiloa i le lobrosis. O suʻesuʻega ole microscopic e faʻaalia ai tamaʻi laiti laiti o Langerhans faʻatasi ai ma se numera itiiti o Rcells. I le ituaiga II o le maʻisuka, o le pancreas e mafai ona faateleina i le lapoa ona o le lipomatosis, ae o nai lobulu laiti o loʻo maua i totonu o le vaega. O le gasegase o le maʻisuka o ituaiga uma e lua ua fuafuaina e le maʻi o le maʻisuka, o le mea lea, o le maʻi suka e taua foi o le maʻi gasegase tuga. Ona o le faaleagaina o le maʻisuka e muamua ona tupu i le mafuaʻaga o le tauaso, i nei maʻi o le gasegase fatuga e fafa 17 ona sili atu taimi e masani ai, 2-3 taimi e masani ona masani ai - faʻasalaga o le myocardial ma strokes, 5 taimi sili atu - o le limasela o le limasela nai lo tagata tutusa ma le itupa ma faʻataʻitaʻiga masani.

O le maʻisuka macroangiopathy e faʻaalia i le faʻaleagaina o fua o le maʻalaʻau tele ma le tele ma e maua, o se tulafono, i tagata matutua ma matutua, ma o le mea lea e sili ona lauiloa i le ituaiga o maʻisuka II. O ona faʻaaliga o le atherosclerosis, lea e masani ona sili atu ona taʻua ma e sili atu ona taatele nai lo le le maʻisuka (o le maʻisuka o se mea e ono lamatia ai le atherosclerosis), ma o le mediabulcoske ma le faasalalauina o fibrosis e le masani ai. O se taunuuga o le faaleagaina o laʻau tetele, o le tele o necrosis ma gangrene o pito pito i lalo e atiaʻe. O le microcognition o le maʻisuka e faʻasalalau ma faʻapupulaina i tagata mamaʻi o soʻo se matua, ma o lona faalagolago tuusao i le umi o le maʻisuka ua iloa. O afifi ma capillaries o totoga eseese ma gasegase e afaina, aemaise lava taimi o fatugaʻo, retina, paʻu ma skeletal muso. Faʻatasi ai ma suiga faʻapitoa (faʻasalaga plasma, vascular wall wall, dystrophy, faʻalauteleina o le cell ma atrophy), o le faʻamafanafanaina o paʻu pito i lalo o le pito i lalo o le endothelial ona o le faaputuputuina o masini (SHIK-positive substances) (faʻamuamua IV collagen) o le uiga o le maʻisuka.

O le retinopathy o le maʻisuka e aafia ai le lata i le 100% o tagata e maua i le maʻisuka mo le silia ma le 15 tausaga. I le faaopoopo atu i suiga o le natura o le maʻisuka microangiopathy o loʻo mulimulitaʻi i lenei mata, o loʻo faʻalauiloaina ai microanurysms i capillaries ma venini o le retina, ma le perivascular - edema, hemorrhages, suiga o le gaioiga ma le vailaʻau. Faʻasolosolo le leai o se faʻaopoopoga, poʻo le faigofie, retinopathy o le maʻisuka ma le retinopathy faʻateleina.

1.3.2 Faʻaleagaina o le tino

Sepsis ma measlent metastases e taʻua o le septicopiemia. O le septicopiamia staphylococcal masani (fulminant ma le tino).

1.3.2 Faʻaleagaina o le tino

Sepsis ma measlent metastases e taʻua o le septicopiemia. O le septicopiamia staphylococcal masani (fulminant ma le tino).

Faʻafitauli faʻapitoa

O faʻaaliga faʻaleagaga o faʻamaʻi faʻapipiʻi faʻapitoa e talafeagai ma suiga i le puipui o loʻo i luma o latou foliga i luga o le tino ma le telefoni feaveaʻi.

1.3.2 Faʻaleagaina o le tino

Sepsis ma measlent metastases e taʻua o le septicopiemia. O le septicopiamia staphylococcal masani (fulminant ma le tino).

1.3.2 Faʻaleagaina o le tino

Sepsis ma measlent metastases e taʻua o le septicopiemia. O le septicopiamia staphylococcal masani (fulminant ma le tino).

Faʻasologa lautele (faʻaleagaina o le tino ma le faʻaleagaina o le tino)

Faʻaleagaina o le tino (mai le Eleni - Pathos - faʻamaʻi) - o se saienisi e suʻesuʻeina faavae o faʻavae o togafitiga - na tu i le ogatotonu o le XVIII senituri. O lona atinaʻe i le talafaasolopito faʻaonapo nei e vaevaeina i ni vaitau se lua: macroscopic (seia oʻo i le ogatotonu o le XIX senituri.

PATHOLOGICAL ANATOMY

O suiga faʻapitoa e faʻalagolago i le maualuga o le faʻaleagaina o le gataifale e le atherosclerosis. I le stenocardia, pe a leai se faʻaogaina o le myocardial, e na o sina alo o cardiosclerosis e lauiloa.

Faʻaleagaina o le tino o le pulpitis

I se suʻesuʻega o le talafaasolopito, o le mumū o le pulupulu i le amataga (faʻatasi ai ma le pulpitis maualuga) o loʻo faamatalaina i le edema, hyperemia o le pulupulu, faʻamalosi o elemene elemene, lea o se tasi o mafuaʻaga o tiga ogaoga.

3. Faʻaleagaina o le tino

O le afaina, i totonu o le fatu po o le pelvis e ala i le auala o le hematogenous po o le urinogenes, e osofaʻia ai le ulu interstitial o le fatuga ma le fiber o le sinusina tele.

Faʻafitauli faʻapitoa

O le kanesa o le faʻataʻapeʻapeʻa e atiaʻe atili i nofoaga o le vavalalata faalenatura. O le tele lava o taimi, e tupu mai le tumo i le ogatotonu o le tolu o le ogatotonu (40-70%). Tumama o le pito i lalo o le pusa o loʻo i le nofoaga lona lua i taimi masani (25-40%). I le pito i luga o le pusa.

Tuua Lau Faamatalaga