Togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa o vae i le fale

I le faateleina, e sailia e tagata fesoasoani mai tagata tomai faapitoa ma faafitauli e fesootaʻi ma vae. O fomaʻi, i le isi itu, taʻu mai mea moni o le faʻamaʻi o le tino vascular system. Ole togafitiga o ia faamai e tatau ona faia e aunoa ma se toilalo, poo ni faʻalavelave faʻafuaseʻi o le a tupu. Mo le toʻatele, o togafitiga i le aganuʻu masani e le mafai ona faʻafitia ona o le leai o ni tupe.

O le toʻatele o tagata faʻalogo i togafitiga faʻaleaganuʻu ua aʻoaʻoina e taulimaina lenei maʻi io latou lava ala. Ma o ia metotia o le togafitiga o le atherosclerosis o pito i lalo o loʻo lelei, faʻapea foʻi ma metotia faaleaganuu. O fomaʻi e le teteʻe i na togafitiga, ae e tatau ona mataituina e se fomaʻi aʻo togafitiga. E talafeagai le faia o se suʻega ma ia mautinoa e suʻe suʻega e iloa ai le faʻaleleia atili poʻo le faʻaleagaina o le tulaga. Leai se taimi e tatau ai ona e faʻalale i fautuaga a fomaʻi ma auai faapitoa i fualaau faʻapitoa.

Atherosclerosis o pito pito i lalo

Atherosclerosis o le solia o le hydrocarbon ma le lipid metabolism. E tupu tele lava i tua o le natura e fesoʻotai i le vaitau pe ona o le faaleagaina o le totonugalemu o fausaga. Cholesterol, lea e fai ai se papa, e tosina i le nofoaga o le faaleagaina e pei o se maneta. O lenei lafoaʻiga e sili ona lamatia mo tagata, talu ai o le papala e faʻasaina pe poloka ai le tafe o le toto. I lalo ifo o le pipiiina o lima, o loʻo i ai le leai o vailaʻau ma le okesene i totonu o masini, ma luga aʻe o le nofoaga o le papa, ua faia ai le mamafa o le mamafa.

Faailoga o le atherosclerosis o pito pito i lalo

O le atherosclerosis o pito pito i lalo e le mafai ona faʻaali mai mo se taimi umi ma vave oʻo mai i le malamalama. Ae o loʻo i ai faailo e ono mafai ai ona fuafua i le taimi muamua o le atinaʻeina o le maʻi.

💊Signs:

  • O vae e amata ona le mautonu
  • Faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi ma e le mafaamatalaina le faʻanoanoa,
  • O se lagona o le malulu i totonu ma sina paʻu o le paʻu e pei o le vao,
  • E paʻu le paʻu ma e faʻaalia le cyanosis,
  • Po o le po e leai se mafuaaga faapitoa
  • Faʻafefe lagona o le tiga mai le vaivai i le malosi,
  • O le pulupulu i tapuvae, i luga o sipuni ma totonu o le fossa i lalo o tulivae e vaivai tele pe leai,
  • E ono mafai ona paʻu i luga o tapuvaevaevae ma le faʻaalia o maʻi pipili i pito pito i lalo,
  • Paʻu pe a savali,
  • O le vevela ma le mausali tumau i vae,

Mafuaaga o Atherosclerosis

O mafuaʻaga mo le faʻaalia o se faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis o pito pito i lalo e mafai ona avea ma itu taua e aafia ai ona foliga vaaia ma atinaʻe. O lenei, seʻio tatou tilotilo i mafuaaga autu na matou taumafai ai e tuʻu faʻatasi mo oe.

💊 Faaliliuga:

  • Uiga o le ulaula - o lenei mafuaaga e mafai ona avea ma autu mo le faʻaalia o le atherosclerosis. O le ulaula e mafai foʻi ona taʻitaʻia ai le vein and thrombophlebitis,
  • O le mamafa - e oʻo atu ai i le soona popole i vae,
  • Le faʻaaogaina o meaʻai maualalo ma le gaʻo - talu ai nei ua sili atu ona faʻaauau le mataupu ona o lenei mafuaʻaga. O le mea moni, o se meaʻai i meaai anapogi vave,
  • O isi faafitauli faʻalesoifua maloloina - iinei e mafai ona e tuʻu muamua i le maʻisuka, maʻi o thyroid, ma isi.
  • Faʻasologa o le tofi
  • Faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le le mautonu le siosiomaga i totonu,
  • Tigā toto maualuga
  • Tausaga suiga suiga
  • Laititi pe leai foi se gaoioiga faaletino

Puipuiga ma le puipuia o le atherosclerosis

Ina ia puipuia le faʻamaʻi poʻo le faia o le puipuiga, e tatau ona matauina le tele o fautuaga. E le gata i lea, o nei fautuaga e tatau ona mataituina i le togafitiga o le atherosclerosis, ina ia maua ai taunuʻuga.

  • Taumamafa lelei ma 'ai sina cholesterol maualalo. E sili le lafoai o oloa susu, aano o manu ma aano o manu o lo oi ai oloa,
  • E tatau ona faʻamaonia le mamafa,
  • Faʻatau le ulaula tapaa ma mea inu ava malosi,
  • Fufulu solo seevae,
  • Toenails e tipi lemu,
  • Taimi masani e faʻaitiitia ai manua o limo,
  • Taofi lelei ou vae
  • O le savali sao, e tatau ona le faanatinati ma le laiga,
  • Tomaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, pe a iai.

Togafitiga ma isi auala o le atherosclerosis o pito i lalo

Aʻo leʻi faia e oe lava ia fualaau, talanoa i se fomai. Tuu atu ia te ia e taʻu atu ia te oe poo fea o nei fualaau e sili ona lelei mo oe.

💊 O le fua muamua o se teuteuga

  • E tatau ona ave le 0.5 lita o le vai ma le 10 kalama o fatu gaʻo, tuʻu lemu le afi. Tomima i lenei tulaga o fatuga 25-30 minute. Vaevae le gaʻo i ni vaega se tolu ma inu inu pe a uma ona 'ai. O le avega o le decoction e tumau mai i le 2 i le 3 masina.

💊Second recipes - tincture

Faʻaaogaina o laau mamago

Matou te manaʻomia le tuʻufaʻatasia o le solofanua soloni, o le mumu, o le faifeʻau e sili ona ulu ma faʻafefiloi lelei. Ina ia saunia le tincture, tatou te manaomia le 1 kalama o lenei paluga e sasaa ai le 100 ml o le vai inu ma tuu mo le 3 itula. Ona matou faamamaina lea o le faʻasolosolo e ala i se sulu ma ave. O lenei fua o le 100 ml o loʻo faia i aso uma.

💊 O le fua lona tolu - solo

Ave le 1 sipunipuni o le kapeta ma le suāuu olive, ma faʻafefiloi. I le gasologa o le masina matou te taina ai vaega na aafia.

💊 Faʻatonu lona fa - tincture

Mo le saunia o le tincture, e tatau ona tatou ave se sipuni sipuni o fatu kulumu. Matou te tuʻimomomoina i totonu o se paluga ona sasaa lea o le 200 mililiters o le vai inu. Faʻaosooso aʻo leʻi faʻamafanafana i lalo ole tapuni. Tatou te inu 5 tsp. i le aso.

💊 Fogafa lima - tincture

O lenei mea e faia i le afiafi i se vevela ma mo lona sauniuni e tatau ai ona sasaa le 10 kalama o le suamalie suamalie ma le vai inu. I le taeao, vaevae le moli i vaega ma inu i le aso. Matou te inu i le lauti e pei lava matou te fiafia ai, talu ai o le a le afaina ai, ae na o le manuia. O le tea o le a faʻasaʻoina ai faʻamaoniga faʻapitoa, faʻapea foʻi le maualalo o le cholesterol toto.

💊 Ava oona

Ina ia saunia se ituaiga o siaki, e tatau ona e faʻatau se isi 20% propolis tincture. Mo le kukaina, matou te faʻagogo ma mama le elecampane aʻa, mulimuli ane matou te sasaa atu le 100 mililiters o le ava i totonu o se koneteina tioata pogisa. Kuni le fagu pipiʻu, lulu lelei ma aveese i se mea pogisa e faʻamalosi ai. O le a ia faia pea le 3 vaiaso.

A maeʻa sauni, e tatau ona tatou faʻaaogaina ma faaopoopo le 100 mililiters o le propolis tincture. O lenei siaki e tatau ona 25-30 folasia. E 3 taimi i le aso.

Atherosclerosis o pito pito i lalo o se maʻi matuia e le mafai ona le amanaiaina. Soo se taimi lava e te le tolopo ai se togafitiga mo se taimi mulimuli ane, a leai o le a tuai tele ona togafitia se mea. E sili le sailia o le fesoasoani a tagata tomai faapitoa.

Fofo faʻapitoa

Mai le atherosclerosis o vaʻa o pito pito i lalo i le fale, o fesoasoaniga masani a tagata lautele e fesoasoani. Faaaoga meafaigaluega eseese na tofotofoina mo seneturi:

  1. Mo se faataitaiga, o aniani o le a aoga. E fautuaina e faʻaaoga fua o fualaau faisua. E fefiloi ma le meli i tutusa tutusa. O sea ituaiga e fautuaina e faʻaaoga 1 tbsp. l 4 taimi i le aso. O lenei fofo e faaitiitia ai le tele o le cholesterol i le toto.
  2. E lelei foi le suavai mo vaʻa o vae. E mafai ona faʻaaogaina e le gata i aso uma o se meaʻai, ae o se vailaʻau. E tatau ona faʻafefiloi i le vai, soup poo le sua. E naʻo le 1 tbsp e lava. l mūmū mea gaosi i se ipu vai. Faʻaalu 3 taimi i le aso. E mafai ona e faʻaaoga se isi fua. E tatau ona e faʻafefiloi le 10 g o le kelp ma le numera tutusa o le lingonberry, motherwort, stigmas o sana, chamomile, manoa, buckthorn. Ona faaopoopo atu lea i ai le 15 g o vine suka. 2 tbsp. l sasaa le paluga i le 2 ipu vai ma faatali seʻi malulu lalo le oloa. Ona aʻa lea ma ave le 1/3 ipu 3 taimi i le aso.
  3. Afai o le arteriosclerosis o arteries e atiina ae, e fautuaina e aofia ai ni palanisi i le taumafataga. E mafai ona faʻafefiloi ma le meli. O le isi mea e faʻasolo e faʻavae i laʻau laititi o lenei laau e faʻaaogaina. Manaomia 1 tbsp. l lapisi lapisi galau suamalie 500 ml o vai inu ma faatalitali mo se itula. Ona vevela lea ma 'aina le afa afa i le aso i luga o se manava gaogao.
  4. E fesoasoani le Horseradish i le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo. Tui le aʻa ma faʻafefeteina lelei. E tusa ma le 200-250 g o oloa. Faatumu le masini i le vai (3 l) ma faapuna mo le 15 minute. A maeʻa lena, faʻatali seʻia faʻamalulu le oloa ma faʻamamā. Ona liligi lea i se fagu tioata mo le teuina i totonu o le pusaaisa. Faaaoga le afa afa i le aso. O le umi o le togafitiga o le a pe a ma le 3 vaiaso. Ona latou malolo mo se vaiaso, ona toe fai lea o lenei togafitiga.
  5. O togafitiga faʻapitoa e matua ese lava. E tele ituaiga o laau e mafai ona faʻaaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina le faʻaaoga o le birch buds mo le vashepes atherosclerosis. E naʻo le 5 g o meaʻai faʻapitoa e maua i le ipu vai. Suauu le oloa mo le 10 minute ma faatali se itula seiloga e le ofi. Ona ave lea o le 1/2 ipu fafa i le aso i le tasi itula ao lei faia se taumafataga.
  6. E matua aoga tele le ufiufi. E tatau ona liligi le 5 g o fualaau aina o lenei laau ma se ipu vai inu ma faʻagasolo i totonu o le palu pasi mo le 15 minute. Ona faʻatali lea seia faʻamalulu le vai ma faʻafefe. Faʻasala ese mea na totoe i le maeʻaeʻa ma faʻaopopo le tele o vai ua tunu ina ia maua ai le 200ml i le aofaʻi atoa. Ave le 1/2 ipu faalua i le aso mo le afa itula ao lei faia se taumafataga.
  7. O se faʻafeʻau ua saunia i luga o le elecampane o le a aoga. E tatau ona liligi le 30 g o aʻa o le aʻa i le 500 ml o vodka. O le a faʻaaoga le mea faigaluega mo le 30 aso. O le koneteina tioata e tatau ona i ai i se nofoaga malu, pogisa. Aʻo sauni le vailaau, e tatau ona 25 pata i luma o meaʻai. I le faʻaopoopoga, elecampane, aʻa o le vine ma le laulaʻau, pamu lemoni, pasili, plantain, sophora, keleka, eleutherococcus, ogapaʻe luga, ma isi, e fesoasoani foi i le atherosclerosis.

Atherosclerosis totogia

Togafitiga o le atherosclerosis o pito maualalo pito i lalo e mafai ai ona faʻataunuʻuina togafitiga faʻataʻitaʻi e faʻaaoga ai pili nei:

  1. E tatau ona faʻafefiloi le 1 vaega o le mūmū mūmū ma le laulauina o lau. Ona faaopoopo ai lea o le 2 vaega o gutu vine. A maeʻa lenei mea, o se sipuni o sea faaputuga e tatau ona sasaa se ipu vai inu ma faatalitali i le po atoa. O le vailaʻau e faʻatau faatolu i le aso, inu i se ipu malamalama i le aso.
  2. Faʻafefiloi 1 kilokalama o paʻu (fatu muamua na aveeseina), apricots ma vine mamago. Ona faaopoopo lea o le aofaiga tutusa o le vao vao ma fua o vine. I le afiafi, faʻatumu mea uma i vai mama mama mama, ma i le taeao e tumau pea e na o le teuteuina o le aofaʻi atoa. E tatau ona teu i totonu o le pusaaisa ma 'ai na o le 1 tbsp. l i le aso. O isi togafitiga faʻapitoa e aoga. E le gata i lea, o lenei totogifuapauina ua fautuaina ina ia faʻaaogaina e avea o se mea faʻapipiʻi.
  3. Faʻafefiloi 10 g o lau ma aʻa o le cinquefoil. Ona faaopoopo atu lea o le aofaiga tutusa o yarrow, wheatgrass ma laulaau. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻatumu se sipuni o sea faʻaputu i se ipu inu vai ma faʻatali mo se itula. Faaaoga i luga o se manava gaogao. Fainuina se ipu malamalama e le atoatoa. Faaaoga naʻo le tasi i le aso.
  4. Faʻafefiloi le 1 vaega o le cinquefoil, oregano ma le immortelle inflorescences. Ona faaopoopo ai lea o le 2 vaega o vine mwthorn, vine birch, mataitusi muamua, lauti. Ona e manaʻomia lea o le 3 isi vaega o le St. John's wort ma le 1/2 vaega o laʻau mumu ma mint. I le faaiuga, faʻaopopo le 1 vaega o vine rosehip. Faʻafefiloi uma mea uma. Ua totoe nei le 3 tbsp. l liligi atu sea faaputuga i se vevela ma sasaa 0.5 lita o le vai. O le aso e sosoo ai, ave faʻamaʻi faʻolu i le aso mo le afa itula ao lei faia se taumafataga. I le taimi muamua, e tatau ona vevela le vai.
  5. E tatau ona faʻafefiloi fua o le hawthorn, vine strawberry, chokeberry. Ave mea uma i vaega tutusa. Ona 2 tbsp. l filifili fua o vine ua aoina mo le 0.5 lita o le vai ma le faagasologa i se vai palu vai mo le afa itula. Ona faatalitali lea mo le 10 minute ia faamaalili. A maeʻa lena mea, faʻafeiloaʻi mea uma ma faʻaopopo atili vai i le uluai voluma o le vai. Faaaoga 4 taimi i le aso mo le 1/2 ipu.
  6. Faʻasaga i le atherosclerosis o pito i lalo, o le isi fesoasoani e fesoasoani foi. E tatau ona faʻafefiloi le 1 le vaega o le periwinkle, horsetail ma mistletoe, ona faʻaopopo ai lea o le isi 2 vaega olerow. A maeʻa ona faʻafefiloi, 10 g o sea faaputuga e tatau ona teu i totonu o se vai vai mo le 20 minute. Ona faatalitali lea mo le 50 minute seia oʻo ina faʻalelei le oloa, ona faamama lea ma faʻaopopo vai inu i le muamua voluma. Ave lenei vai i aso uma, inu i le aso atoa. E sili le vaeluaina i nisi o tautua.
  7. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis vascular, e tatau ai ona faʻafefiloi fuga o le hawthorn i le upega, o le anufe, o le pulou, o le rosepa, o le fugalaau, fugalaau. Faʻaaoga uma vaega ile tutusa tutusa. A maeʻa maeʻa felagolagomaʻi faʻalagolago i luga o se ipu vai inu vai 1 tbsp. l sea ​​totogifuapauina. O le a faʻaaoga le mea faigaluega mo ni nai itula, mulimuli ane e tatau ona fufulu. Faaaoga faʻafolu i le aso mo le 1/4 ipu.

O nei suʻega uma e aoga ma faʻamaonia mo seneturi.

Taumafa mo le maʻi

E taua tele le le gata i le togafitia o le atherosclerosis, ae faʻapea foi pe faapefea ona 'ai saʻo i se faʻamaʻi. O le a fesoasoani le taumafataga e puipuia ai le alualu i luma o le faʻamaʻi. Ia mautinoa e faʻapulaʻa le faʻaaogaina o na mea taumafa e aofia ai le tele o le cholesterol. Pe a fautuaina le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo, o fomaʻi e faʻagata le faʻaaogaina o aano o manu (aemaise o le ate ma fatugaʻo), iʻa (e aofia ai iʻa fagota, e sili ona matautia). E le gata i lea, o le a tatau ona e faatapulaʻa le taumafa i fuamoa, koko, sukalati. E fautuaina foi le lanu uliuli mo le taimi nei e alu ese.

O fua o le pito i lalo o aoga sili ona aoga e aofia ai le acid ascorbic ma vitamini mai le vaega B. O le a latou taofia le fausia o ni mea mama i luga o puipui o toto toto.

E taua tele le 'aina o le suka, aua o loʻo aofia ai le tele o vitamin B, iodine ma isi mea aoga. O se aofaiga tele o vitamini B e maua i le pi. E aoga foi le faʻaaoga o le isalaʻelu, lea e vevela ai le peel. E tatau ona latou lafo ese. O lea ituaiga oloa o le a fesoasoani e faaleleia le metabolism ma faaitiitia le maualuga o le cholesterol lamatia i totonu o le toto.

E le gata i lea, e tatau ona e 'aina se paluga o fualaau aina: fig, walnuts ma vine. Faʻaaogaina o fuālaʻau, cauliflower, tilo, quince. O loʻo i ai i le vaega mulimuli se aafiaga o le diuretic, o lea o le a aveesea ai le cholesterol sili atu mai le tino.

Ina ia togafitia le atherosclerosis o pito pito i lalo, e fautuaina e aofia ai le suauu suauʻu i le taumafataga. O loʻo aofia ai le tele o aano o gaʻo susu. I le auala, o lenei oloa e fesoasoani e puipuia lenei maʻi. E tusa lava poʻo se mea e puipuia ai, e fautuaina e 'ai le tele o cherries. O le a faʻamanuiaina foi apples. E faʻamaonia pe afai e te faʻaaoga 3 apu i aso uma, ona faʻaititia lea e le 10% le maualuga o le cholesterol i le toto. I le auala, o paila ma kuka tao ua tele atu pectini.

O le inu malosi e taua tele mo vaʻa o vae. E tatau ona faʻaaoga mai le 1.5 i le 3 lita o le vai i le aso. E sili ona lelei le inu vai inu ma vai. E mafai lava ona e faʻamalosi, meainu suamalie, tiʻeli. Afai o le capillaries e pala, e fautuaina e ave le lauti lanumeamata. E le gata i lea, o aso uma e tatau ona inu 1.5 ipu vai i le taeao i luga o se manava gaogao.

Tuua Lau Faamatalaga