O le a le suka o le toto ua fuaina i: iunite ma igoa i atunuu eseese

O le maualuga o le suka i le toto o le autu o le fale suesue, lea e masani ona siakiina e tagata maʻisuka uma. Ae tusa lava mo tagata soifua maloloina, e fautuaina e fomaʻi le faia o lenei suʻega ia le itiiti ifo ile tasi i le tausaga. O le faʻamatalaga o le taunuuga e faalagolago i iunite o fua o le suka toto, lea e mafai ona fesuiaʻi i atunuu eseese ma falemaʻi. I le iloa o tulaga masani mo vaega taʻitasi, e mafai e se tasi ona faigofie ona iloiloina pe faʻapefea ona latalata le fuainumera i le tulaga sili ona lelei.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

Fua o le mamafa o le maʻa

I Rusia ma atunuu lata ane, o le maualuga o le kulukose toto e sili ona fuaina i le mmol / L. O lenei faailoilo ua fuafua e faʻavae i luga o le mamafa o le kulukose o le kulukose ma le toto e latalata i le toto. Tau faʻaleagaina toto toto ma le vevela e ese siʻeseʻese. Ina ia suʻesuʻe i le vaega mulimuli, e masani lava ona maualuga le 10-12% maualuga, lea e fesoʻotaʻi ma uiga o le tino o le tino.

O le masani o le suka i totonu o le toto na maua i luga o se manava gaogao mai se tamatamai lima (capillary) e 3.3 - 5.5 mmol / l. O faʻamanuiaga e sili atu i lenei faailo e taʻu mai ai le hyperglycemia. E le o taimi uma e faʻaalia ai le maʻisuka, talu ai o mea eseese e mafai ona mafua ai le faateleina o le maualuga o le kulukose, ae o le vavae ese mai le masani o se taimi mo le toe faafoiina o suʻesuʻega ma se asiasiga i le endocrinologist.

Afai o le fua o le suega o le kulukose e maualalo ifo nai lo le 3.3 mmol / L, o lenei mea e faailoa ai le hypoglycemia (faʻaitiitia le maualuga o le suka). I lenei tulaga, e leai foi se mea lelei, ma o mafuaʻaga o lona tupuga e tatau ona tagofia faatasi ma le fomaʻi. Ina ia aloese mai le le mautonu i le totoina o le hypoglycemia, e manaʻomia e se tagata ona 'ai faʻatasi ma meaʻai i le vave vave (mo se faʻataʻitaʻiga, inuina se lauti suamalie ma se sanuisi poʻo se meaʻai paleni).

Fua o le mamafa

O se auala maualalo mo le fuafuaina o le maualuga o le glucose e taatele i le Iunaite Setete ma le tele o atunuu Europa. Faatasi ai ma lenei metotia o auiliiliga, ua fuafuaina ai le tele o le kul o le suka o loo i totonu o le toto deciliter (mg / dl). Muamua, i totonu o atunuu o le USSR, na faaaogaina le mg% o le tau (e ala i le auala o le fuafuaina e tutusa ma mg / dl). E ui i le mea moni o le tele o glucometers faʻaonaponei ua fuafuaina faapitoa mo le fuafuaina o le maualuga o le suka i le moli / l, o le auala mamafa o loʻo tumau pea le lauiloa i le tele o atunuu.

E le faigata le tuʻuina atu o le tau o le taunuʻuga o auʻiliʻiliga mai le tasi faiga i le isi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faateleina le numera e maua mai i le mmol / L i le 18.02 (o se vaega o le liua lea e talafeagai faapitoa mo le kulukose, e faavae i luga o lona mamafa). Mo se faataitaiga, 5.5 mmol / L e tutusa ma le 99.11 mg / dl. Afai e tatau ona faia le fuainumera, ona tatau loa lea ona vaevaeina le numera e maua mai ile mamafa ole 18.02.

O le mea pito sili ona taua, o le meafaigaluega e faʻaaoga mo le auʻiliʻiliga e saʻo lelei ma e leai ni mea sese. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻailogaina le mita i taimi uma, pe'ā tatau ai, ia suia ia maʻa i le taimi ma o nisi taimi e faia ai fuataga.

Laboratory method


O le taatele o le suʻega lautele. O le pa e faia mai le tamatamailima, pe afai e ave le toto mai se vein, ona faia loa lea o le suʻesuʻega e faʻaaoga ai se tagata suʻesuʻe auiliiliga.

Suauu toto e masani (ma i tamaiti) 3.3-5.5 mmol / L. O le suʻesuʻega mo le glycogemoglobin e faʻaalia ai se vaega o le hemoglobin e fesootaʻi ma le kulukose (i le%).

E sili ona saʻo le faʻatusatusa i se suʻega o le manava gaogao. E le gata i lea, o le auʻiliʻiliga e iloa lelei ai pe maua le maʻisuka. O le taunuʻuga o le a maua tusa lava po o le a le taimi o le aso na faia ai, pe na i ai se gaoioiga faaletino, se malulu, ma isi.

O se fua faatatau masani e 5.7%. E tatau ona tuʻuina atu se faʻamaoniga o le faʻafitauli o le kulukose i tagata o loʻo i ai le suka i le va o le 6.1 ma le 6.9 mmol / L. O le auala lea e mafai ai ona e iloa se mea muamua i totonu o se tagata. A o lei ave le toto mo le malosi o le kulukose, e tatau ona e teena meaai (mo le 14 itula).

O le faʻatalanoaga e faʻapenei:

  • anapogi le toto
  • ona manaʻomia ai lea e le tagata maʻi ona inu i se aofaiga patino o le kulukose (75 ml),
  • pe a mavae le lua itula, toe faʻafoʻi le toto sampling,
  • pe afai e tatau ai, e ave le toto ile afa itula.

Faʻafetai i le oʻo mai o masini feaveaʻi, na mafai ai ona fuafua le suka o le plasma i totonu o ni nai sekone. E faigofie lava le metotia, aua e mafai e tagata taitoatasi ona gasegase ona tutoatasi, e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi le fale suesue. O le auʻiliʻiliga na aveesea mai le tamatamailima, o le taunuuga e saʻo lelei.

Fua o le kulukose toto i se glucometer

Vaevaega

E ala i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga, e mafai foʻi ona e vave maua le iuga. O se mataua o le toto e tatau ona faʻaaogaina i le faailo i luga o se taʻavale, o le taunuuga o le a aloaia e se suiga o lanu. O le saʻo o le metotia na faʻaaoga e manatu e tutusa.

O le tino e faʻaaogaina i taimi uma, e aofia ai se pusi palasitika, lea e tatau ona tuʻuina i lalo o le paʻu o le tagata maʻi. E sili atu i le 72 itula, i nisi o vaeluaga, o le toto e otometi lava ona ave ma le fuafuaina mulimuli o le aofaiga o suka.

MiniMed Monitoring System

Fua faʻatau

O lenei masini e galue i le faʻaaogaina o se eletise eletise e fua ai le kulukose.

O le taʻiala o le gaioiga o le faʻafesoʻotaʻi lea ma le paʻu o le tagata maʻi, o fuataga e faia i totonu o le 12 itula 3 taimi i le itula. E le masani ona faʻaaogaina le masini aua o le faʻamatalaga sese e tele.

Tulafono mo le sauniuni mo fua

O manaoga nei mo sauniuniga mo le fuataga e ao ona matauina:

  • 10 itula ao lei faia le auiliiliga, e leai se mea. O le taimi sili ona lelei mo le suʻega o le taimi taeao,
  • ae leʻi leva ona faʻataʻitaʻiina, e aoga le tuʻuina atu o faʻamalosi tino faaletino. O se tulaga o le atuatuvale ma le faateleina o le atuatuvale e mafai ona suia ai le taunuuga,
  • Aʻo leʻi amataina le faʻamalosi, e tatau ona fufuluina ou lima,
  • tamatamailima na filifilia mo samples, e le faʻapipiʻiina le faʻaaogaina o se vaifofo. E mafai foʻi ona faʻasese le taunuʻuga,
  • O masini komepiuta taʻitasi e faʻaaogaina e faʻamaʻi ai se limatusi. E tatau lava ona tumau pea le le lelei,
  • o se punipi e faia i luga o le pito i luga o le paʻu, o loʻo i ai ni vaʻa laiti, ma e le lava ni faʻamavae,
  • o le mataua muamua o le toto ua aveʻesea ma se paʻu o le cotton ua leai ni siaki, o le isi lona lua e ave mo le suʻega.

O le a le igoa sao mo se suʻe toto i le auala faafomaʻi?


I lauga a le tagatanuu i aso taitasi e masani ona e faʻalogo i le "suʻe suka" poʻo le "suka toto". I faaupuga faafomaʻi, e le o iai lenei manatu, o le igoa sao o le "sailiiliga o le kulukose toto."

O le auʻiliʻiliga o loʻo faʻaalia i luga o le pepa o le AKC e ala i mataitusi "GLU". O lenei igoa e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le manatu o le "glucose".

GLU e tuʻuina atu i le tagata maʻi faʻamatalaga pe faʻafefea ona fai le gaioiga o le metabolism i le tino.

O le a le suka o le toto ua fuaina i: iunite ma faailoga

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...


O le tele o taimi i Rusia, o le kulukose e fuaina i le mmol / l. O se faailoga e maua mai i luga o le fuafuaina o le mamafa o le kulukose o le glucose ma le maualuga o le felafoaʻi toto. O faʻatusatusaga o le a laʻititi ese lava mo le toto vevela ma le capillary.

Mo le vevela, o le tau e 10-12% le maualuga ona o le tulaga o le tino, e masani lava o lenei fuainumera e 3.5-6.1 mmol / L. Mo capillary - 3.3-5.5 mmol / L.

Afai o le ata na maua i le suʻesuʻega e sili atu i le masani, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le hyperglycemia. E le o le uiga o le i ai o le maʻisuka, talu ai o mea eseese e mafai ona faatupuina ai le maualuga o le suka, ae peitai o soʻo se eseesega mai le masani e manaʻomia ai se suʻega lona lua.

I lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau endocrinologist. A oʻo i le lalo ifo o le maualuga o le suka toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L, o loʻo faʻaalia mai ai le i ai o le hypoglycemia (maualuga le maualuga o le suka). E le o manatu foi lenei tulaga i le masani ma e manaʻomia se asiasiga i le fomaʻi ina ia iloa ai le mafuaʻaga o lenei tulaga.

O le tulaga o le hypoglycemics e masani lava ona taʻitaʻia ai i le faʻavaivaia, o lea e tatau ai ona e 'ai se meaʻai lelei ma inu leuti suamalie i le vave e mafai ai.

I Europa ma Amerika

I totonu o Amerika ma i le tele o atunuu o Europa latou te faʻaaoga le metotia mamafa o le fuafuaina o maualuga o suka. Ua fuafuaina i lenei metotia pe fia le maualuga o le suka o le suka i le toto deciliter (mg / dts).

O le mea e masani ai, o fualaʻau faʻaonaponei e fuafua le taua o le suka i le moli / l, ae, e ui lava i lenei, o le auala mamafa o se mea lauiloa i le tele o atunuu.

E le faigata le tuʻuina atu o le taunuʻuga mai le tasi faiga i le isi.

O le numera avanoa i mmol / L e faʻateleina i le 18.02 (vaega o le liua e fetaui saʻo mo le kulukose e faavae i luga o le mamafa o le mole).

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aoga o le 5.5 mol / L e tutusa ma le 99.11 mg / dts. I le isi tulaga, o le faailoilo e tatau ona vaevaeina e le 18.02.

E le afaina po o le fea metotia e filifilia, o le mea e sili ona taua o le faʻaogaina lea o le masini ma lona faʻatonuga saʻo. E manaʻomia le faʻavasegaina o le masini i lea taimi ma lea taimi, ia suia vave ia maʻa ma faʻatino le fuataga.

Aisea e maualalo ai le suka o le toto

Afai e te le togafitia le toto maualuga, o le a mafua ai ni faafitauli ogaoga ma le tumau o le maʻisuka. O faʻafitauli matuia na lisiina i luga. O le gaʻo maualuga lea ma le ketoacidosis o le maʻisuka. E faʻaalia i latou i le le malamalama, faʻavaivaia ma manaʻomia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi.

O le maualuga o le suka e afaina ai puipui o toto toto mai totonu. Latou te faʻalavelave ma faigata. I le gasologa o tausaga, o loʻo faʻaputuina le paʻu i luga, ma o ipu e pei o vaʻavai suamalie.

E taʻua lenei mea o le angiopathy - faʻaleagaina vascular. Ua oʻo i le taimi e mafua ai faʻafitauli o le maʻisuka. O mea sili e lamatia ai le le atoatoa, tauaso, vavaeina o le vae po o le vae, ma le maʻi cardiovascular.

O le hypoglycemia e taʻu mai ai o le toto toto e maualalo. O lenei suʻa maualuga e matautia pe afai e taua.

Afai o le mea taumafa a le okeni ona o le maualalo o le kulukose e le tupu, e tiga le faiʻai o le tagata. O se taunuuga, e mafai ona maua se coma.

E mafai ona tupu aʻafiaga pe a pa'ū le suka i le 1.9 pe itiiti - i le 1.6, 1.7, 1.8. I lenei tulaga, faʻaleagaina, taʻavale, gaʻo e mafai. O le tulaga o se tagata e sili atu ona ogaoga pe afai o le maualuga e 1.1, 1.2, 1.3, 1.4,

1.5 mmol / L. I lenei tulaga, i le le lava o se gaoioiga, e mafai ona maliu.

E taua le iloa e le gata o le a le mafuaʻaga o lenei faailoga, ae o mafuaaga foi e mafai ai e le kulukose ona paʻu malie. Aisea e tupu ai e le suʻega o le kulukose e maualalo i se tagata maloloina?

Muamua lava, atonu e mafua ona o le faʻatapulaʻaina o mea taumafa. Faatasi ai ma se taumafa malosi, o loʻo faʻagasolo malie ona faʻaputuina fale faʻapitoa i le tino. O le mea lea, afai o se taimi tele (pe faʻapefea ona faalagolago i uiga o le tino) o se tagata e aloese mai le 'ai, o le toto o le plasma toto e faʻaitiitia.

O le suka malosi e mafai foi ona faʻaititia ai le suka. Ona o le mamafa o le mamafa, o le suka e mafai ona faaitiitia e tusa lava pe masani ai.

Faatasi ai ma le tele o le taumafa o laʻau suamalie, o le maualuga o le kulukose e maualuga tele. Ae mo sina taimi puupuu, o le suka e vave ona paʻu. E mafai foi ona faateleina le susu ma le ava malosi, ona faʻaitiitia ai lea o le kulukose o le toto.

Afai e itiiti le suka i totonu o le toto, aemaise lava i taeao, e lagona e se tagata le vaivai, moe ai, faʻaleagaina o ia. I lenei tulaga, o le fua i se glucometer atonu o le a faʻaalia ai o le tau faʻatagaina ua faʻaititia - itiiti ifo i le 3.3 mmol / L.

Ae afai e maua se tali a le hypoglycemia, pe a faailoa mai e le glucometer o le toto toto o le suka e faaitiitia pe a 'ai e se tagata, atonu o se faamaoniga lenei o le atinaʻe o le maʻisuka.

Fofo faʻapitoa

O togafitiga faʻapitoa e maualalo ai le toto suka o le artichoke Ierusalema, o lenamon, faapea ma le tele o vao, teuteuga, mea, tatalo, taupulepulega, ma isi. Fua lau suka i se glucometer pe a maeʻa ona e 'ai pe inu i se "oloa faʻamalolo" - ma mautinoa e te leʻi maua se faʻamanuiaga moni.

Fans of folk remedies mo le maʻisuka o le autu "o tagata" o fomaʻi o loo feagai ma le le atoatoa o le tino, le vavaeeseina o pito i lalo, faapea foi ma le ophthalmologists. O faʻalavelave o le maʻisuka i fatugaʻo, vae ma le vaai e maua ai le tele o tausaga o le faigata o le olaga aʻo leʻi maliu se tagata maʻi poʻo se maʻi.

Fua lau suāsusu i le glucometer i le tele o taimi i le aso. Afai e te vaʻaia o le a le faʻaleleia pe sili atu foi le leaga, taofi le faʻaogaina ole vaifofo le aoga.

Faʻafesoʻotai lau fomaʻi aʻo lei faia soʻo se isi vailaʻau maʻisuka. Aemaise lava pe afai ua uma ona e atiaʻe ni gasegase poʻo se maʻi o le ate. O faʻaopoopoga o loʻo taʻua i luga e le suia ai togafitiga ma meaai, inisalini injections, ma gaioiga faaletino.

  • Fomaʻi Faʻamau mo le maʻisuka - Togafitiga Faʻauʻau
  • Maʻamaʻi Vitamini - Magnesium-B6 ma Chromium Supplements
  • Alpha lipoic acid

Toto toto i le matutua: o le laulau o kulūkose i tamaitai ma alii

I le maʻisuka, e tatau ona mataʻituina ma fua le fua o le suka i le toto. O le masani o le faailo o le kulukose e i ai sina eseesega i le matua ma e tutusa lava mo tamaitai ma alii.

O le maualuga o le fua o le kullucose anapogi e mai le 3.2 i le 5.5 mmol / lita. A maeʻa ona 'ai, e mafai ona oʻo i le 7.8 mmol / lita.

Ina ia faʻamautinoa ua saʻo ia taunuʻuga, o le suʻega e faia i le taeao, aʻo leʻi 'ai. Afai o le suʻega toto toto e faʻaalia ai se taunuuga o le 5.5 i le 6 mmol / lita, afai e te vavae ese mai le masani, e mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia le maʻisuka.

Afai e ave le toto mai se vein, o le fua o le a sili atu le maualuga. O le masani mo le fuaina o le toto oona e leai se sili atu i le 6.1 mmol / lita.

Ole suʻesuʻeina ole toto vevela ma le toto suauu atonu e le saʻo, ma e le fetaui ma le masani, pe afai e le mulimulitaia e le tagata maʻi tulafono o sauniuniga pe na tofotofoina pe a uma ona 'ai. O mea taua e pei o tulaga atuatuvale, o le i ai o ni gasegase laiti, ma le manua tuga e mafai ona oo atu ai i le faaleagaina o faamatalaga.

Inisalini o le hormone autu lea e nafa ma le faʻaititia o le maualuga o le suka i le tino.

E maua mai i le faʻaaogaina o suauu peta pancreatic.

O vailaʻau nei e mafai ona aʻafia ai faailoga o le faʻateleina o le kulūkose masani:

  • O laufanua o loʻo iai le norepinephrine ma le adrenaline,
  • O isi suauu pancreatic synthesize glucagon,
  • Thyroid hormonone
  • O matagaluega o Brain e mafai ona maua ai le "hormon" command,
  • Corticosteroids ma cortisols,
  • Soo se isi lava ituaiga o hormone.

O le maualuga o le kulukose o le toto i fafine ma alii e le tatau ona sili atu i le 5.5 mmol / lita. I le taimi nei, o fua o le suka atonu e eseese i le matua.

O le mea lea, pe'ā uma le 40, 50 ma le 60 tausaga, ona o le matua o le tino, o ituaiga uma o faʻalavelave i le gaioiga o totoga i totonu e mafai ona matauina. Afai o le maitaga e tupu mai i le 30 o ona tausaga, e mafai foi ona tupu ni mea sese.

O loʻo i ai se laulau faʻapitoa e faʻatulagaina ai tulafono mo tagata matutua ma tamaiti.

Numera o tausagaFaailoga o tulaga maualuga o le suka, mmol / lita
2 aso i le 4.3 vaiaso2.8 i le 4.4
Mai le 4.3 vaiaso i le 14 tausaga3.3 i le 5.6
Mai le 14 i le 60 tausaga4.1 i le 5.9
60 i le 90 tausaga4.6 i le 6.4
90 tausaga ma luga atu4.2 i le 6.7

O le tele o taimi, o le mmol / liter o loʻo faʻaaogaina o le iunite o fua mo le kulukose o le toto. O nisi taimi e faʻaaoga ai se iunite ese - mg / 100 ml. Ina ia iloa pe o le a le taunuuga o loʻo i totonu o le moli / lita, e tatau ona e faʻateleina le mg / 100 ml data i le 0.0555.

O le maʻi suka o soo se ituaiga e mafua ai le faateleina o le kulukose i alii ma tamaitai. Muamua lava, o nei faʻamaumauga e aʻafia i meaʻai e faʻaumatia e le tagata maʻi.

Ina ia mafai ona masani le maualuga o le suka i le toto, e tatau ona mulimuli i faatonuga uma a fomai, ave vailaau oona, mulimuli i se togafitiga o le soifua maloloina ma faʻaauau pea ona faia tino faaletino.

  1. O le masani o le maualuga o le kulukose o le toto i tamaiti e oo i le tausaga e 2.8-4.4 mmol / lita.
  2. I le lima o le lima tausaga, o tulafono masani e 3.3-5.0 mmol / lita.
  3. I tamaiti matutua, o le suka e tatau ona tutusa ma tagata matutua.

Afai e sili atu le mamafa o faailo i tamaiti, 6.1 mmol / lita, ua faatonuina e le fomaʻi se suega o le faapalepale o le glucose poo se suega toto e fuafua ai le maualuga o le hemoglobin glycosylated.

I totonu o falemaʻe eseese, o le tulaga masani o tulaga faatauaina e mafai ona eseese. E mafai ona aʻafia lenei mea i le tele o mea. I le taimi masani, o le faleostasis mechanism e toe faaola ai le suka i le range mai le 4.4 i le 6.1 mmol / l (pe mai le 79.2 i le 110 mg / dl). O ia taunuuga na maua i suʻesuʻega o le anapogi o le kulukose toto.

O fua masani o kulukose e tatau ona i le va o le 3.9-5.5 mmol / L (100 mg / dl). Ae ui i lea, o lenei maualuga e fesuisuiai i le aso atoa. Afai e sili atu le mamafa o le 6.9 mmol / L (125 mg / dl), o lona uiga o loʻo iai le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga