E mafai ona maualuga le suka i le maualuga

Ina ia taliina lau fesili, e manaia le faʻamatalaina o upu, o lona uiga o se faʻalauteleina o le maualuga, aua o loʻo i ai nei ni faʻailoga se lua mo le vavaeina o tulaga masani ae le masani ai. Muamua lava, ou te fia fai atu o le kulukose i totonu o le faʻaaliga o le toto e matua fesuisuiai - e tulaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona 'ai. Ae ei ai maualuga pito i luga e le tatau ai ona tulai mai le kulukose ma le tulafono faatonutonu masani o le gaosiga o le gaʻo.

1) Tulaga masani masani (anapogi o le toto glucose poʻo = 7.0. Poʻo> pe = 11.1 i le maeʻa ai o se suʻega faigata.

3) E i ai foi le manatu o le le atoatoa o le kulukose. I luga o se manava gaogao mai le 6.1 i le 7 ma a maeʻa faamalositino - mai le 7.8 i le 11.1. O lenei tulaga e taua foi o le prediabetes, lea o le a le oo mai ai le leaga o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, ae ua uma ona solia le metabolism o le carbohydrate.

Faailoga o le toto maualuga i tane

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

Faʻatasi ai ma se faʻamaoniga o le maualuga o le suka o le toto, o uiga i tamaloloa e le eseese ma e foliga tutusa i le hyperglycemia i tamaitai.

Mo le gaioiga masani o sulu latou te manaʻomia le malosi, lea, i le foliga o le kulukose ua faʻamaʻapeʻa i totonu o le toto, e salalau i le tino atoa o se tagata ma saturates. Glucose foi e taumafai e faaputuputu i totonu o le maso o le tino i foliga o se vailaʻau glycogen, lea e talafeagai mo le tuuina atu o le malosi i maso i le taimi o le malosi faaletino.

Glucose i le tino o se tamaloa

O le suka o le toto o le mea lea o le kulukose i le toto o se tagata. A faʻaaogāina e se tagata meaʻai gaʻo pe a uma ona gaosia i totonu o le vaega o meaʻai, o le kulūkose e ulufale i totonu o le toto.

E i ai vailaʻau faʻamalosi faigata:

E le o faʻatautaia vave ma faasolosolo malie le saturate o le toto i le kulukose. O suauu e aofia ai meaʻai e faʻamalositino, mea inu paluga fou, ma meainu suamalie e mafai ona faʻatupulaʻia le maualuga o le kulukose i totonu o le tino.

Afai ei ai ni faʻaʻailoga i le toto o le pa'ū o le maualuga o le suka, o le vave faʻaleleia e taua tele, ma e mafai ona faia lenei mea i le lauti suamalie. Ae o le maualuga maualuga o le suka i le toto, e manaʻomia e tagata ona faʻaeteete e uiga i meaʻai gaʻo.

Mo tagata, o le toto sugar will normally be 3.3 mmol / L. O le toto e ave mo le auʻiliʻili i luga o se manava gaogao, pe a maeʻa le valu itula mai le taumafataga mulimuli.

O le taunuʻuga lona lua e fuaina ile itula poʻo le afa pe a uma ona 'ai. O le a 5.5 mmol / L, ma pe a fufulu meaʻai gaʻo, o le a maualuga maualuga le suka ma e mafai ona oʻo i le 6.9 mmol / L.

A maeʻa le faʻaititia o le suka ona amata faʻaitiitia vave lea i le masani, o lenei fesuiaiga e masani mo se tagata soifua maloloina. Faʻatasi ai ma le maualuga o fua o le suka ma le faʻaitiitia, ae, i le isi itu, o se faʻaopoopoga sili atu, e tatau ona e mafaufau i le atinaʻe o le maʻisuka i le tino o se tamaloa.

Toa maualuga ma le metabolism

O le inisalini o le hormone, na gaosia e le gland o le tino o le tino e taʻua o le pancreas, e faatonutonu ai le suka toto. O le inisalini e faʻaititia ai lona maualuga ma faʻamaonia. Afai e maloloina le gland, e le afaina i le gaosiga o le inisalini, ma le isi itu, soo se faaletonu, e oo lava i le atuatuvale, e mafai ona faaitiitia le gaosiga o le inisalini ma taitai atu ai i le atinae o le hyperglycemia.

O le Hyperglycemia o le sili atu lea o le kulukose masani i totonu o le toto pe a, o se taunuuga, o le paleni ua faʻalavelaveina:

O se tamaloa e amata ona inu vai inu tele, iloa le tele o le galala ma e masani ona faʻateleina. E mafua lenei mea i le faʻaopoopoga o galuega a fatugaʻo, lea e galue malosi e vave faʻavave le suka. O faʻamaoniga faapena e mafai ona atiina ae ni nephropathy.

O le vaivai e vave ona oʻo mai, e le o fesoʻotaʻi ma le malosi faaletino. O le mamafa foi e faʻaititia e aunoa ma ni meaʻai po o isi taumafaiga e faia lenei mea, i se isi itu, o le faateleina o le manaʻo. I totonu o vae, o lagona e suia, ua faʻaalia i le solia o le lagona poʻo se faʻaaliga o tingling in them.

O le maualuga maualuga o le suka toto e mafai ona mafua ai le maʻisuka i alii ma tamaitai. E taʻua o le suka ona o le mafuaʻaga na mafua ai. O faʻamaoniga o le faʻamaʻi e talitutusa i ituaiga uma e lua, ae o le atinaʻe e tupu i auala eseese.

O fafine ua afaina i faʻamaʻi o le faʻamaʻi, e amata i faʻamatalaga mai fafo. Muamua, o lenei mea e aafia ai le fuainumera, lona faateleina o le gaʻo o le tino.

I tagata, o le faʻaalia o le maʻi e amata i se suiga i le gaioiga o le tino. O le gasegase o le tino i totonu o le puʻu, lea o loʻo i ai i alii, e taʻitaʻia ai foi i le atinaʻe o le maʻisuka.

O nei faʻaʻailoga i tamaloloa e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka muamua, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ma suʻesuʻeina.

Faʻalavelave i le tino o le tane ona o maualuga maualuga o suka

Faailoga o se maʻisuka ogaoga:

  1. Faʻaitiitia le tino vaaia.
  2. Loto o le fatu i faʻafitauli matuia vascular.
  3. Paʻu o le paʻu e ala i le maila, malie.
  4. Le atinaʻe o le gangrene o pito.
  5. O le faʻamaʻi poʻo le hypoglycemic coma.
  6. O faafitauli ogaoga ma le malosi.

E masani lava mo alii ona tolopo se asiasiga i le fomaʻi mo se vaitaimi umi atu. E mafua ai le tele o faʻafitauli i o latou tino.

O le amataina o faʻafitauli faʻaletonu e mafai ona faʻamalosi ai o ia e asiasi i se fomaʻi, ua pasi uma suega talafeagai. Atonu e aliali mai o le mafuaʻaga mo lenei mea e le o le maʻisuka, ae o se maʻi ese.

Faʻatonuina o mea leaga e faʻatulagaina i alii ma a latou faʻaaliga:

  • solia o le tulaga tofi o vaa o lo o faagaoioia i le totoga tino,
  • neuropathy, faʻaleagaina faʻamavae,
  • solia o le gaosiga o tamaloloa o feusuaiga,
  • faaitiitia le gasegase o le sperm ma le faaleagaina o DNA ia i latou,
  • faasaʻo le saʻo o galuega tau feusuaiga ma vailaʻau,
  • faafitauli faalemafaufau e aafia ai le le atoatoa.

I totonu o le tino o le tagata o loʻo i ai se faʻaoga o le tino e galue faʻatasi, e galue e aunoa ma le auai i le malamalama ma faʻatautaia le galuega o le manava, gasegase, fatu ma le faagasologa o le fausiaina. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o soliga o le suka, e mafai foi ona aʻafia nei faiga.

Suiga o le Maʻisuka ma le Soifua Maloloina

Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, e tatau ona sui nisi o vaega i lou olaga. Aveese tulaga faigata ma faia fetuunaiga i le olaga ma meaʻai.

Muamua lava, e tatau ona e iloiloina au mea taumafa ma faʻaitiitia le taumafaina o suka ma masima. E le tatau ona faʻaesea mai au mea taumafa, ae manaʻomia lava ona e fuafuaina mo oe lava le tulaga talafeagai ma taumafai ia aua le sili atu. Afai ua iai oe i le maʻisuka, ona tatau loa lea ona e malilie lau fomaʻi ma meaʻai ma meaai e mafai ona e 'ai.

E le mafai e vailaʻau faʻamalosi ona faʻamamafa le tino, ae latou te gaoioi i luga o le paʻu tino, le faʻamalosia e galue mo le ofuina, lea e mafai ona tupu i le iuga. E tatau ona faʻatapulaʻaina ma ia 'aina i sina mea e gata ai, ma suia i ni vailaʻau faʻamalosi ma maloloina. Taumafa fualaau faisua ma fualaau, pulu.

O se olaga e le masani ai e faʻagesegeseina ai le metabolism, ma o gaioiga faaletino e faʻaleleia ai le toto ma faʻaleleia le gaioiga o totoga ma tino uma. O gaioiga galue i fafo e faʻaleleia ai le puipuiga ma le ola maloloina o le tagata.

Toto maualuga toto

Glycemia - o se faailoga o le maualuga o le suka (glucose) i totonu o le toto. Glucose ua taʻua o se vailaʻau faʻamalosi faigofie, lea e maua uma ai siama ma masini o le tino ma le malosi, o lona uiga, e pei o se ituaiga suauʻu. Muamua lava, o le vailaau e manaʻomia mo le faʻatinoina tatau o le tino o le tino ma le tino maso.

O le tino o le tagata ua mamanuina i se auala e faatonutonuina ai i aso uma le suka i totonu o le toto, ona o lo latou matua faateleina po o le faaitiitia e afaina ai le soifua maloloina. Faʻateleina le suka o le toto (hyperglycemia) e le mafai ona na o se faʻagasologa o le tino lea e tupu pe'ā uma ona 'ai meaʻai, ae o se faʻamaoniga o le tele o faʻamaʻi e manaʻomia ai suʻesuʻega ma faʻataʻitaʻiga taimi.

O le a le lamatiaga o le maualuga maualuga o le suka, oa taunuuga ma le auala e taulimaina ai sea tulaga, o loʻo talanoaina i le tusiga.

Se mea itiiti e uiga i le matafaioi o le kulukose

A maeʻa meaʻai ona ulufale atu i le tino, faʻalauiloaina laasaga oa latou gaioiga. Carbohydrates, e pei o proteins, lipids, amata ona paʻu i lalo i vaega laiti, e aofia ai glucose monosaccharide. E le gata i lea, o le kulukose o loʻo aʻafia e ala i le puipui o le intestinal ma ulu atu ai i le toto, o le toto maualuga o le toto o le toto ua taʻua o le tino. O lenei tulaga e le tumau umi, seʻia oʻo i le aofia ai o mea tau totogi.

E maua e le pancreas se faailo mai le ogatotonu o le popole e uiga i le manaʻoga e toe faafoi le glycemia i le masani. O se vaega faapitoa o le mea o le hormone-active o le inisalini ua faamatuu atu. Na te faaliliuina le suka i totonu o sulu ma tisipenisi, "tatala faitotoa mo i latou."

Faʻasagaga o le tele o tulaga faʻaleagaina, e le mafai e le inisalini ona tuʻuina le suka i sulu ona o lona le lava o le tele poʻo i mataupu pe a le maua e le tino le paʻu o latou lagona. O lona uiga, o sela e le mafai ona "vaʻaia" le mea e gaosia ai le homone. O auala uma o le atinaʻeina o le maualuga o le toto suka o le uiga o le maʻisuka, ae mo ona ituaiga eseese.

I le faaopoopo atu i le "maʻi manaia", o loʻo i ai isi tulaga e mafai ona tuʻuina mai ma se maualuga o le kulukose o le toto maualuga pe umi foi. Ae ui i lea, aʻo leʻi liliu atu i le fesili o mafuaʻaga, e tatau ona malamalama pe o le a le fuainumera o fuainumera e manatu e faatagaina, ma o le a le mea e sili atu nai lo le masani.

O a fua o le suka e manatu e masani?

Faailoga masani o le kulukose i totonu o le toto o numera ia e sili ona lelei mo le masani ai o le tino ma le tafe o faiga taua. E iai faʻataʻitaʻiga ua faamaonia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina e pei ona masani ai. O faʻataʻitaʻiga e faʻalagolago i manatu nei:

  • toto faʻaleagaina e faʻaaogaina e siaki ai pe faʻafefe,
  • tausaga
  • o le i ai o ni faʻalavelave faʻaleagaina.

Mai le taimi na fanau mai ai ma i le 28 aso o le soifuaga o se tamaitiiti, o le maualuga na faatagaina e 4.4 mmol / l. Afai o le glucose e laʻititi i lalo o le 2.8 mmol / L, e mafai ona e mafaufau e uiga i lona taua tele. Mai le 1 masina o le olaga i le 5-6 tausaga, o le maualuga faatagaina e maualuga i le 5 mmol / L, ona oʻo lea i le 5.55 mmol / L, e tutusa ma le glycemia a se tagata matua.

I le taimi o le maʻitaga, o le sukesi o loʻo tumau pea le tutusa ma le tagata matua, ae ui i lea, o le maʻisuka ituaiga e mafai ona tupu i lenei taimi. O se tulaga lenei e le maua ai se lagona o le tino o se fafine ile inisalini (o se ituaiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka). O maʻi e fetoʻai pe a uma ona fanau le pepe.

Faitau atili e uiga i le faateleina o le suka i le taimi o maitaga e mafai ona maua i lenei tusiga.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faatasi ai ma le matua o le matua, o le lagona o le gasegase o masini e maua ai le inisalini, o le a faasolosolo malie lava ona faaitiitia, lea e fesootaʻi ma se faaitiitia o le numera o le sapalai lava ia ma le faateleina o le mamafa o le tino. E tusa ai ma lea, o fuainumera faʻamalieina o tagata matutua ua siʻi aʻe i luga.

Mafuaaga o le Siʻitia o le Glucose

O le maualuga o le toto suka e mafua ai se lisi e le talafeagai. O le maualuga o le taumafa o gaʻo e mafai ona faʻalauteleina ai le kulūkose i totonu o le toto, ae ui i lea, o lenei tulaga e manatu o le physiological.

Afai o le pancreas e aʻafia i galuega, o faailoga o le hyperglycemia o le a itiiti lona faʻailoaina ma le tumau, talu ai o le inisalini o le a toe faʻafoi mai ai faailo i tulaga masani. E tatau ona manatu o se vaega o le suka e teuina i totonu o gaʻo gaʻo, o lona uiga o le mamafa o le tino o le tagata o le a faateleina.

E le gata i lea, o faafitauli e mafai ona aliali mai:

  • mai le cardiovascular system - maualuga maualuga o le toto maualuga ma maualuga le lamatia o le fatu,
  • i luga o le vaega o le lipid metabolism - o le aofaiga o le "leaga" cholesterol ma triglycerides e faateleina le malosi, lea e faaosofia ai le atinaʻe o le atherosclerotic faagasologa,
  • i luga o le vaega o le lagona o le mauaina o masini i le insulin - i le gasologa o le taimi, sel ma tisipenesa "vaai leaga" le hormone.

Fomaʻi

O le faateleina o le toto suka e mafai ona tupu i taimi o togafitiga ma ni vailaʻau faapitoa:

  • togafitiga
  • hormones o le oona,
  • glucagon,
  • e le o filifiliina poloka peta.

O le isi mafuaaga o le aʻafiaga i luga o le tino o tulaga faigata. O lenei vaega e le o faia tuusaʻo, ae o le faʻaitiitia o malosiaga puipui, o le faʻaitiitia o faiga faʻapitoa. E le gata i lea, o le atuatuvale e faaosofia ai le tuufaatasia o hormones, lea e taua o le tetee i inisalini, o lona uiga, faaitiitia lona aafiaga ma le gaosia o le pancreas.

O faʻamaʻi pipisi o siama ma faʻaleagaina e aafia ai le mea moni o loʻo i ai le kulukose maualuga i totonu o le toto. Ina ia mafai e le tino o le tagata ona tetee atu i sui o le tino, e manaʻomia ai le malosi o punaoa. O le ate e amataina le faagasologa o le gluconeogenesis - o se faʻasologa tutoatasi o le kulukose mai fatuga o mea e le o le carbohydrate. O le taunuuga o le hyperglycemia lē tumau, lea e le manaʻomia ai togafitiga faapitoa.

Laititi o Inisalini

O se tasi o mafuaaga taua ua avea ma se vaega autu i le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 1. O le le lava o le inisalini gaosiga o loʻo iai eleele palapala. E masani ona atiae i taimi o se talavou, e maua i tamaiti.

O le faateleina o le toto toto e faaosofia e le mea moni e le lava le hormone e ave ai kulūkose molekone i siama ma gaʻo. O le tino lava ia o le tino e faʻaleagaina ai siaki faalilolilo insulin o lona lava paʻu. O se vaega o le suka o loʻo gaosia i le ate, o le isi o loʻo faʻateleina i le uila. O se vaega itiiti o loʻo teuina faʻaagaga i siama faʻamalosi. I le aluga o taimi, o le hyperglycemia ua avea ma mea oona, talu ai o lona faʻatinoga ua manatu mamafa.

O elemene faʻatulagaina nei e aʻafia ai:

  • potu faiʻai
  • toto toto
  • togafiti lautele
  • gaʻo
  • tagata suʻesuʻe auiliiliga
  • pito i lalo.

Totoga faagasologa

E tele ituaiga o oona e mafai ona amataina ai le atinaʻe o le hyperglycemia. E aofia ai le pheochromocytoma ma le glucagon. O le Pheochromocytoma o se tumo o le cortex adrenal. Pe a tupu, o le gaosia o hormones contrainsular (adrenaline, noradrenaline, dopamine), o le inisalini, e faʻapupula.

Glucagonoma o se kuluma-malosi o le tino e gaosia ai le kululu. O lenei hormone foi ei ai le faafeagai, lea e faaitiitia ai le maualuga o le inisalini i totonu o le toto.

Faʻavasegaga

E i ai ni tikeri o tulaga e vaevaeina e faʻalagolago i faailoga o le suka:

  • Ole maualuga ole glucose e le silia le 8.3 mmol / L. O aʻafiaga e ono vaivai pe toetoe lava a le mafai ona vaaia.
  • Ole maualuga - suka e le pasia le 11 mmol / L laina. O faʻamaoniga o togafitiga e faʻamalamalama lelei.
  • Sese - luga aʻe o le 11.1 mmol / L. O le toʻatele o tagata ua i ai ni faailo o le ketoacidosis.

O le mea e leaga ai, o le amataga o le faagasologa o togafitiga e le amanaiaina. O le hyperglycemia o le tino e toetoe lava leai ni faʻaaliga. O le manao e inu le tele o vai e na o le pau lea o le faailoga, ma e oʻo lava i le taimi e le tumau.

Taua! I le maʻisuka, o loʻo i ai ni faʻamatalaga e iloa ai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e aliali mai i le tulaga o le maliu o le sili atu i le 85% o siama faʻatalautusi insulin. O lenei mea o loʻo faʻamatalaina ai le le faʻaogaina o le togafitiga.

Mulimuli ane, o le maʻi o loʻo i ai faitioga nei:

  • togi mamafa i le faateleina o le 'ai,
  • faʻaoga faifaipea,
  • le fia inu
  • matagogo
  • sasaʻaina o le paʻu, faʻafefeteina masani o se natura le manino,
  • vaivai faifaipea
  • moe
  • tulaga atuatuvale.

O le maualuga o le glycemia e maua i le suʻega toto, ma mulimuli ane i le faʻasolosolo. Faatasi ai ma le alualu i luma o le hyperglycemia, o le faʻaalia o togafitiga e faʻalauiloa atili.

E mafai ona e faitau atili e uiga i uiga o le toto maualuga i le toto i lenei tusiga.

Taunuʻuga mataʻutia

O se tulaga taua o le suka i totonu o le toto e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o se coma, ma i le leai o se fesoasoani, e oo lava i le oti. E tupu lenei mea:

  1. Ona o le mea moni, o le kulukose e le ulu i totonu o siama, o le mea mulimuli e tupu ai le malosi o le malosi.
  2. E tali atu le ate i lenei mea, e amata ona faʻapipiʻi le suka na o ia, ae e tele naua i totonu o le toto.
  3. O le tino e taumafai e foia le faafitauli i le eseesega e ala i le faaliliuina o suauu gaʻo oi ai i le malosi.
  4. O se taunuuga o ia faiga, o tino o le acetone (ketone) ua faʻasaʻolotoina i totonu o le toto, lea e fafagaina ai siama, ae matua solia ai le pH o le toto.
  5. O lenei tulaga ua taua o le ketoacidosis, ua avea o se tasi o faafitauli ogaoga o le maʻisuka.

Taua! I le malosi o le toto, e 7.0 tagata e pauu i totonu, pe afai o le fuainumera e pa'ū i le 6.87, o le maliu e tupu.

Faatasi ai ma se maualuga maualuga o tino o le acetone i totonu o le toto, e taumafai le tino e aveeseina i latou, e sili atu i le urine (ketonuria). I le vavalalata o se tagata maʻi, e matauina foi le manogi o le acetone. O se maʻi tiga matuia e tupu, o faʻamaoniga o le hyperglycemia o loʻo faʻaalia tele. O le maʻi tigaina o le resdominal, le naʻo ma le vomiting, o le manava e leotele ma loloto.

O le tulaga e manaomia vave togafitiga faafomai. Afai e ulu se tagata i se pa, e mafai ona faʻaolaina mo na o le 4-8 itula.

Fesoasoani muamua ma taʻiala tau togafitiga

O le a le mea e fai i le atinaʻeina o le ketoacidosis ma le auala e togafitia ai se tulaga o le hyperglycemia, o le a taʻu atu ia te oe e se endocrinologist. A oʻo mai le taua o le kulukose i totonu o le toto e mulimuli i nei fautuaga:

  • E tatau ona e iloa le maualuga o le glycemia. I le fale, e mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o se glucometer, i se falemaʻi - e ala i metotia falesuesue (i le ulu poʻo le toto oona).
  • Aumai se tele o le inu ava malosi, ae afai e le iloa e se tagata, e le tatau ona faʻatumu i le vai.
  • Ini tui insulin pe a faʻaaoga e se tagata.
  • Afai e talafeagai ai, togafitiga o le okesene ma le faʻamalosi falemaʻi.

I totonu o le falemaʻi, faʻaaogaina ai le gasegase vai poʻo le enema e faʻamautu ai le suauu ina ia mafai ai ona faʻaleleia le paleni o le acid-base.

E mafai ona e faitau atili e uiga i le mea e tatau ona faia pe a tupu le faateleina o le glycemia i lenei tusiga.

Isi togafitiga o loʻo mulimuli mai. E tatau ona e mulimulitaia se taumafataga o le maualalo o meaʻai, faʻaleleia le aofaʻi o fualaau 'aina ma fualaʻau i le meaʻai, ava malosi e tatau ona faʻateʻa atoa. E tatau ona 'ai soo, ae i ni vaega laiti, ia mataituina ma le mataʻituina le aoga o le kalori i aso taʻitasi, lea e fuafua faʻapitoa. Sugar mai le meaai e tatau ona faʻaaogaina uma lava, e mafai ona faʻaaogaina gaʻo.

O le maʻisuka ituaiga 1, o le siama o le inisalini e faʻamaʻoina, ma o le maʻisuka ituaiga 2, kulūkose-maualalo o laʻau e faʻaaoga e toe faafoi ai le glycemia i tulaga masani. O se mea e manaʻomia muamua mo togafitiga o se tulaga talafeagai lea o gaoioiga faaletino. O le faia o faʻamalositino faʻapitoa e mafua ai le malosi o le gaosiga o le inisalini ma faʻalauteleina ai le lagona lelei o siama ma tino o le tino ile hormone.

O le usitaia o fautuaga a tagata tomai faapitoa e mafai ona faatumauina le soifua maloloina ma puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli eseese.

E mafai ona i ai le toto maualuga, ae leai se maʻisuka?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau, ma o se taunuuga o lea mea o loʻo i ai le solia o le digestibility o le kulukose i totonu o le tino, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le kulukose. Ae, ei ai isi mafuaaga mo le faateleina o le suka toto e ese mai le maʻisuka.

O le maʻi suka o le faʻamaʻi masani lona tolu e sili ona taatele i le lalolagi atoa. I le tele o mataupu, o le ituaiga muamua ma lona lua o maʻi e tupu.

Ae ui i lea, o togafitiga e iai foi ituaiga eseese - Modi, Lada ma isi. Ae e tele lava taimi e maua ai. E mafai ona o le mea moni o nei ituaiga faʻamaʻi e faigata ona iloa, ma e faigofie lava ona fenumiai ma le 1 poo le 2 ituaiga o le maʻisuka.

E tatau ona mafaufau i mafuaaga o le faateleina o le suka toto e le o fesootai i le maʻisuka. Ma ia iloa foi po o a faailoga e taʻu mai ai le faateleina o le kulukose i le tino o le tagata?

Faaleleia o le suka i le tino

O le tulaga masani e avea ma faailoga o le suka, lea e ese mai le 3.3 i le 5.5 iunite i luga o se manava gaogao. Afai e oʻo ile maualuga o le kulukose i le 7.0 iunite, ona faʻaalia lea o le atinaʻeina o se setete.

I le tulaga pe a maualuga le suka i le 7.0 iunite, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i le maʻisuka. Ae ui i lea, e tusa ai ma se tasi o taunuʻuga, e matua leai lava se aoga ma e le saʻo le fai mai e uiga i soʻo se togafitiga.

Ina ia faʻamaonia pe faafitia le maʻisuka, o le a fautuaina nisi suʻesuʻega i soʻo se mataupu. Ma faʻavae i luga o faʻamaumauga uma o suʻega, ua uma ona maua le faʻamaʻi.

E pei ona taʻua i luga, o le maʻisuka e mafua ona o le faateleina o le toto suka. Ae o lenei maʻi e le na o le pau lea o le mafuaaga e mafua ai lenei maʻi. I togafitiga faafomaʻi, o tulaga faʻaleagaina ma faʻaleagaina o le faateleina o le kulukose e iloga.

Faatasi ai ma le malosi o le tino, gaioiga faaumiumi o mafaufau, faapea foi ma le taumafataga, o le faateleina o le suka i le toto e faateleina. Ole mafuaʻaga talafeagai lea o soʻo se togafitiga o le tino i le tino.

Ae peitaʻi, a maeʻa se vaitaimi faapitoa, talu ai o le tino na te faʻafoʻosaʻoina le maualuga o le suka, o le kulūkose e faʻaitiitia le faʻaitiitia, ma o le mea lea latou te faʻamautu ai i totonu o tapulaa talafeagai.

O le maualuga o le maualuga o le suka e mafai ona faavae i luga o mafuaaga nei:

  • Faʻanoanoa o le tiga, faʻaleagaina o le myocardial.
  • Lapalai vavalalata ma ogaoga.
  • Faʻaleagaina faʻasoesa.
  • Faʻaiʻu angina pectoris.
  • Gaioiga o le ate pe a gaʻo le suka i le toto mai le glycogen e le mafai ona gauai atoa.
  • Traumatic brain injury, surgical procedure (mo se faataitaiga, taotoga i le manava).
  • Tulaga faigata, popole le popole.
  • Maʻa, manuʻa ma isi manuʻa.

O le aʻafiaga e taʻitaʻia ai le mea moni o nisi o hormones e ulufale atu i le toto, lea e fesoasoani i le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le tino. Ae peitaʻi, pe a faʻafilemu se tagata, e toe foʻi le kulukose i lona lava tulaga.

O le suʻeina o fualaau e faʻaleleia ai lou suka toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fualaau o le fananau mai o fanau, o vailaau oona, fualaau diuretic, antidepressants, tranquilizers, o se itu itu, e mafua ai le faateleina o le suka.

I togafitiga faafomaʻi, o loʻo i ai mataupu pe a faʻalauteleina le faʻaaogaina o nei vailaʻau (sili atu i le lua tausaga) e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka. O le mea lea, afai ei ai se mea na mafua mai, e tatau ona e suesue ma le totoa i aʻafiaga o togafitiga uma e ave.

I soʻo se tulaga, pe a galue atoatoa le tino, ma e mafai ona faʻaitiitia le mafuaʻaga o le maualuga o le suka, ona faʻatulagaina lea o le kulukose i le tulaga manaomia. Afai e le tupu lenei mea, ona tatau ai lea o se suʻesuʻega faaopoopo.

Le mafuaʻaga faʻapitoa o le maualuga o le suka

E pei ona taʻua i luga, o mafuaʻaga o le maualuga o le suka i le toto maualuga e mafai ona taoto i le atinaʻeina o le maʻisuka, e faʻavae i luga o le physiological etiology (ua tupu le suka mo se taimi pupuu).

I le faʻaopoopoga, i togafitiga faafomaʻi, o faʻamaʻi e iloga, o le tupuga e tuusaʻo pe leai foi i le mea moni o le suka i le tino o le tagata ua faʻalauteleina.

O le mea moni, o le vaega muamua i le maʻi o le maʻi suka, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka i le tino o le tagata. O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le endocrin system pe a iai le le lava o hormones pancreatic.

O le a le mea e aafia ai le faateleina o le suka o le toto? O le maʻi suka e mafai ona fenumiai ma isi faʻafitauli o loʻo faʻapupula ai foʻi le suka. Mafaufau tele i le faʻamaʻi:

  1. Pheochromocytoma - o le maʻi o le endocrine e mafua ai le gaosia o le tele o adrenaline ma norepinephrine - o hormones ia e faʻalautele ai le kulukose. O se faailoga o le faamai o se faateleina o le toto maualuga, ma e mafai ona latou matua fesuisuiaʻi ma ausia ai tulaga faatapulaaina. Faailoga: faʻaleagaina, faʻavavevave o le fatu, faʻapupulaina le sosolo, o se tulaga o le fefevale leai se mafuaʻaga, popole tele.
  2. Faʻatauga o Itsenko-Cushing (faʻafitauli i le pituitary gland), faʻaaogaina le gaioiga o le lauroid. O nei maʻi e taʻitaʻia ai le mea moni o loʻo i ai le tele o le kulūkose i totonu o le toto, i le faasologa, o lona faʻatupulaia o le faʻatupulaia.
  3. Pancreatic maʻi, foliga lapopoa ma le masani o le pancreatitis, faʻapipiʻi toto. Afai e matauina nei tulaga, o le inisalini e le mafai ona atiaʻe lelei, lea e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka maualuga.
  4. O gasegase taimi o le ate - hepatitis, cirrhosis, tumutumu totoga i totonu o le okeni.

E pei ona faʻaalia i luga o loʻo i luga, e tele faʻamaʻi e mafua ai le faʻaleagaina o le tino i totonu o le tino, ma mafua ai le faateleina o le suka i le suka.

I le avea ai o se tulafono, afai e faʻamalosia togafitiga faafomaʻi e faʻaitiitia ai le faafitauli autu, o le a le toe umi ona toe foʻi mai le suka.

E faʻapefea ona vaʻai le faʻamaʻi?

E matua faigofie lava le eseesega o le mafuaaga o le maualuga o le maualuga o le suka mai le oioio. I le avea ai o se tulafono, e tusa ai ma le suʻega o le toto, lea e faʻaalia ai le tele o faʻamaoniga, e le faʻamasinoina le maʻi.

Afai o le suʻesuʻega muamua na faʻaalia ai le tele o tulaga masani masani, o le a faatonuina e le fomaʻi se suʻega lona lua e aunoa ma le toilalo. Afai o le mafuaʻaga o le maualuga o le suka i le suka (mafatiaga, poʻo le tagata gasegase e leʻi mulimuli i fautuaga aʻo leʻi faia le suʻesuʻega), ona oʻo mai ai lea o le iuga lona lua i totonu o le tulafono faʻatagaina.

Faatasi ai ma lenei mea, ina ia mafai ai ona ese le faʻamaʻi o le suka poʻo le prediabetic state, e faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le kulūkose i le tino o le tagata, e mafai ona fautuaina ia suʻesuʻega:

  1. Iloiloga o le tino i luga o se manava gaogao. Aua le taumafaina a itiiti ifo i le 10 itula aʻo leʻi faia le suʻega. I le avea ai o se tulafono, e tele pa puipui o loʻo faia i aso eseese, pe a maeʻa ona toesea taunuuga ma faʻatusatusa.
  2. Suʻega mo le malamalama o suka. I le taimi muamua, o le tagata gasegase e ave toto i luga o se manava gaogao, ona faia ai lea o le suka suka ma toe maua le vai ola, pe a uma le 30, 60, 120 minute.
  3. O taunuuga o le hemoglobin glyc e maua ai le avanoa e suʻe ai le suka i le tino o le tagata i le tolu masina talu ai.

Afai o le hemoglobin glycina e oʻo i le 5.7%, o lona uiga o loʻo galue atoatoa le metabolism o le carbohydrate, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ua faʻaititia i le leai. Faatasi ai ma se fesuiaiga o taunuuga mai le 5.7 i le 6%, o le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka e maualuga, e tatau ona e fesuiai i se taumafataga maualalo.

Afai o le suʻesuʻeina o le hemoglobin glycini o loʻo faʻaalia ai le pasene o le 6.1 i le 6.4%, ona maualuga ai lea o le maʻisuka, o loʻo iloa ai le tulaga o le maʻisuka, o se meaʻai malosi e faʻamaonia. E maualuga le 6.5% o le maʻisuka. O le vitio i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea e fai i le maʻisuka.

Faailoga masani

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Faailoga o le Faʻaleleia

O le faateleina i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona tupu e aunoa ma ni faailoga faapitoa. O nisi taimi e itiiti le maualuga o le suka o le toto ma e le o gauai tagata i lenei mea moni, ma tuʻuina atu faʻaaliga o le hyperglycemia i isi tulaga. Faailoga o le faateleina o le glucose concentrations i le tino e ese ma fesuisuiai e faalagolago i le le amanaiaina o togafitiga, o le lagona o le tino, ma le matua. O tagata mamaʻi e iai le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le siama o le toto, o faʻamatalaga nei:

  • malogo i le gutu
  • le fia inu, lea e faateleina ai le tele o le inu ava i le 5 lita i le aso,
  • ua faaitiitia le tele o le mamafa o le mimi,
  • vaivaiga, leai se malosi,
  • Dermatitis, faigata ona togafitia i fualaau,
  • taoto, vili,
  • i fafine, o le suamalie o le perineum ma genital e mafai,
  • i totonu o alii, o se faʻaitiʻitia o galuega faʻavae.

O tagata e maua i le hyperglycemia e le o taimi uma latou te tuʻuina atu uma ai faitioga o loʻo i luga, o le malosi ma le eseesega o faʻamaoniga e mafai ona matua fesuisuiaʻi.

O le faateleina o le faateleina o le kulukose o le toto e matautia tele, aua e mafua ai le faʻavevesi i le faʻatinoga o faiga uma ma faigata ogaoga. Afai e oʻo i le 15 mmol / l le maualuga o le sukū ma maualuga atu, ona oʻo lea i le tagata maʻi e ono aʻafia i le le iloa o le mafaufau, o le gaogao, o le aʻafiaga o se siama ma se isi mea e tupu mulimuli ane.

Mafuaʻaga e le o maʻisuka o le Siʻitia Suga

E i ai tulaga le maalofia ma faigata mo le tino, e manaʻomia ai le faʻaititia o tau o le malosi. O loʻo faʻamanuiaina i latou e le faʻasalaga faʻapitoa o le kulukose mai le mea o loʻo i totonu o le toto. O nei tulaga e aofia ai:

  • galuega mamafa mamafa po o le malosi o toleniga i taaloga,
  • ogaoga gaioiga
  • fefe ma le fefe
  • popole
  • faʻafuaseʻi le lamatiaga o le olaga.

O se vaega o le oso i le kulūkose i nei tulaga, o lona toe foi i numera masani ma le faʻagataina o le aafiaga o le mea e faʻaosofia ai. I le atuatuvalega, gaioiga faaletino, o le faateleina o le suka i totonu o le toto e tulaʻi ona o le faʻafouina o le siama faʻaleagaina ma le faʻasalaga o hormones contra-hormones lea e fesoasoani i le malepe o le glycogen na gaosia e le ate. O se taunuuga o gaioiga o meaola, o se vaega faaopoopo ole glucose e ulufale atu i le toto. I tulaga faigata, o le siitia o le suka e pupuu ma e le oo ai se taufaamatau i le olaga. O se auala puipuia lenei e toe faʻaleleia ai le tino pe a uma se tulaga faigata.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o tulaga nei e mafua ai le hyperglycemia le tumau:

  • E mafai foi ona tupu le suka i le toto pe a oʻo i se tagata le faʻalavelave.

tiga tiga

  • leai se toto e maua i le fatu maso,
  • ogaoga o le solia o le toto o le cerebral,
  • faiʻai le faiʻai
  • osofaiga o le epilepsy
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • taotoga taotoga
  • tulaga faʻaleagaina o le ate,
  • manuʻa ma gau.
  • Toe foʻi i le laulau o mea

    Le mea e fai

    O le maualuga o le toto o le malosi o le toto e faigofie ona iloa. O se suʻesuʻega o le toto mo le kulukose, lea o le a faʻaalia ai le masani poʻo le vavaeeseina o faailoga, o le a lava. Afai i se suʻesuʻega e tasi na maua ai le tele o tulaga masani masani, ona faʻasolo lea e le fomaʻi se suʻega lona lua. Afai o le mafuaaga o le hyperglycemia e fesootaʻi ma le atuatuvale poʻo le faʻamalositino, o le isi aʻuga o le ai totonu o taʻaloga masani.

    Mo le faʻamoemoe o le siakiina o le eseesega i le va o se faʻalavelave tupu faʻafuasei i le maualuga o le suka ma se vailaau faʻasolosolo, ua faatonuina e le fomaʻi suesuega nei:

      Aʻo leʻi faia se suʻe suʻe, aua le 'ai se mea e 10 itula ao le i faia le toto.

    Totoga o le toto anapogi. Aua nei 'ai meaai i le itiiti ifo ma le 10 itula aʻo leʻi faia le suʻega. E tele ni faʻataʻitaʻiga toto e faia i aso eseese.

  • Suʻega ma le mamafa o le glucose (faʻapalepale glucose). O le suʻesuʻega e faia i luga o se manava gaogao. Muamua, latou te ave le toto, ona latou faia lea o se suka suka ma toe aoina mai le toto ile afa itula mo le 2 itula.
  • Suʻega mo le hemoglobin glycosylated. O le auʻiliʻiliga e mafai ai ona mataʻituina le faʻaogaina o fua o le maualuga o le toto toto mo le 3 masina. Afai o le faailoga e oʻo atu i le 5.7%, o le gaosiga o le carbohydrate e masani ma o le aʻafia o le maʻisuka ua faʻaititia i le leai. Faʻatasi ai ma suʻega faʻataʻitaʻiga e amata mai le 5.8% i le 6%, e tatau ona e fesuiaʻi i se taumafataga maualalo. 6.1-6.4% - tulaga faʻasolosolo. E maualuga le 6.5% o le maʻisuka.
  • Toe foʻi i le laulau o mea

    E mafai ona lapatai ma pe faapefea?

    Ina ia taofia le faateleina o le toto maualuga o le suka, e tatau ona e siakiina pea au meaai. Mo se paleni taumafa e te manaʻomia:

    • ia 'ai i ni vaega laiti pe tusa o le 5 taimi i le aso,
    • faʻaitiitia pe faʻaititia le aofaʻi o suka, tao tao,
    • 'ai atili fualaau faisua
    • inu vai inu
    • Taumamafa taumafa ma se fuainumera maualalo maualalo,
    • faaitiitia le faaaogaina o tonics malosi.

    Ina ia faʻamaonia le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le moe masani ma le puipuiga o le tino mai aʻafiaga le lelei o tulaga faigata e talafeagai. Gaioiga faʻapitoa, siva, vailaʻau faʻasolosolo poʻo le yoga o le a aoga tele. Faʻafetai i fautuaga o loʻo i luga, faʻateleina le suka i totonu o le toto, e le fesootaʻi ma se faʻamaʻi poʻo se faʻafitauli maʻi, o le a toe foʻi i le tino e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi.

    Homeopathy mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 Matema

    • E uiga i sini o le aiga
    • E uiga i le lelei
    • E uiga i faʻafitauli
    • E uiga i togafitiga togafitiga

    Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    O le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2 o le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻalavelave lea o le faateleina o le fuainumera o le inisalini o se tasi lea o le tele o faʻamaoniga. I lenei itu, e tatau foi ona faʻafetaia le faʻafitauli o le toe faʻafoʻiina o le tino i se auala lelei. O le auala sili e maua ai togafitiga sili ona aoga o le homeopathy.

    E uiga i sini o le aiga

    O le toatele o tagata tomai faapitoa i le vaega o endocrinology e lagolagoina le manatu e faaitiitia le toto o le kulukose i le maʻisuka e tatau ona manatu o le puipuia, pe, o se mea taua e faatuai ai le fausia o faafitauli mo soo se ituaiga:

    • angiopathy (faʻafitauli vascular),
    • neuropathies (faʻafitauli i le namu endings).

    I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se isi manatu, lea e aofia ai i le mea moni o le microangiopathy, o le vavao o se membrane capillary, o loʻo faia muamua nai lo le faʻamaoniga o le faateleina o le kulukose i totonu o le toto. O lenei mea e taʻu mai ai o latou togafitiga e manaʻomia ma o lona uiga foi o faʻafitauli i le maʻisuka e le tatau ona avea o se taunuuga o le faateleina o le fua o le kulukose o le toto, ae pei o elemene o le maʻi lava e tasi.

    O le auala lea e fesootaʻi ai le homeopathy i le maʻisuka. O suesuega na faia i ituaiga eseese ma tagatanuu, faapea foi i le suesueina o masaga tutusa, ua faaalia ai o le togafitiga o fualaau faasaina e faaitiitia ai le suka e le mafai ona avea ma se puipuiga i fua faatatau o ni vascular vasions i le maʻisuka ituaiga o soo se ituaiga.

    E le gata i lea, o le maualuga o le atinaʻeina o faʻamaʻi fatu fatu i le tulaga o taumafa poʻo le matelaina i le maʻisuka atonu e sili atu nai lo le averesi.

    O le autu o le togafitiga o le homeopathy i le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua e tatau ona manatu o le faamautuina o le faamaʻi, puipuiga ma togafitiga atoatoa o mea faaletonu uma o le natura. E le gata i lea, o le faʻaitiitia o le fua o le glycemia ma le glucosuria e le tatau ona manatu i ai o le sini vave o le prophylaxis homeopathic ma o le maualuga o lona aoga e le mafai ona faʻamautuina ma nei faailoga.

    O le mea lea, i le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona mafaufau i ai le sini o le aiga.

    1. faʻasaoina faʻamaonia o vevela peta malolosi,
    2. tuiina o le inisalini
    3. faʻaitiitia poʻo le faʻaumatia faʻamaʻi o le diabetogenic (e oʻo lava ia i latou e mafaufau loloto ile natura).

    Afai tatou te talanoa e uiga i le maʻisuka o le ituaiga lona lua, lea e le o le insulin-e faalagolago, ona tatau ai lea ona avea le sini e ono tatala ma toe faʻafouina na faʻaleleia o le inisalini ua faʻaumatia. E taua tele lenei mea ina ia mafai ona toe faʻafoʻi le tali masani o totoga ma fusi o le tino o le tagata i le hormone. Ae ui i lea, pe faʻapefea, e tusa ai ma tagata atamamai, ona lelei togafitiga?

    E uiga i le lelei

    O le maualuga o le aoga o le faʻaleagaina o le fale e faʻaalia ai e le gata o le faʻamautuina o nisi o mea faʻasolosolo meaola, ae faʻapea foi le soifua manuia lautele, aemaise le tulaga lelei o tagata mamaʻi i le mafaufau. Afai tatou te talanoa e uiga i le maʻisuka ituaiga 1, ona mafai lea ona tatou fai atu ma le mautinoa o le faafetai i lenei hormone e ola ai le maʻisuka, ae na o le homeopathy e fesoasoani e faatumauina le pao o le olaga ma isi faiga taua.

    Togafitiga ma le faʻamaʻaloga o le tino e mafai ai ona toe faʻafoʻisia e le gata o se tasi se tasi i mea e taʻua o le maʻisuka tulaga lamatia. O loʻo matou talanoa e uiga i togafitiga o fatugaʻo, toto maualuga, ma le alualu i luma atherosclerosis. Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, o le maʻisuka ituaiga 2 e na o se faafitauli o tagata matutua. Togafitiga ma le manaia o le aiga e sili ona aoga i lenei tulaga.

    Afai tatou te talanoa e uiga i suʻesuʻega faʻaonaponei, latou te faʻamaonia ai o le tele o tamaiti e maua i le maʻisuka e leʻo faamatalaina e se tupuaga autoimmune. I lenei itu, i tulaga faapea, e le gata ina faaleleia le soifua maloloina, ae ia togafitia foʻi ma le fesoasoani o le fale.

    O lea, e tatau ona manatuaina o tamaiti ei ai le maʻisuka ituaiga 2 e feagai ma le oona, o foliga vaaia o le kulukose i totonu o le uila, ae toetoe o taimi uma e aunoa ma se acetone.

    O le masani ai, o se lagona faifaipea o le fia inu ma le fiaai e le o tuuina atu pe le lelei foi ona faamatalaina.

    O le mea lea, o le aoga o le faʻamaʻaloga o le maʻisuka o soo se ituaiga e manino lava. Ae pe o lenei togafitiga e fesoasoani e foia ai le tele o faafitauli?

    E uiga i faʻafitauli

    I se isi faʻasesega, e tatau ona talanoa e uiga i togafitiga ma le fesoasoani o aʻafiaga o le faleopathy i le tulaga o le maʻisuka. Ua mautinoa e le au atamamai o le maualuga maualuga o le kulukose i le tino o le tagata ua faʻaalia ai le mea moni e amata ona pipii mole molelaʻau i molini moletini. O le faia o lena, latou te poloka a latou galuega.

    O se mea talitutusa e amata ona tupu i le hemoglobin:

    • o le tino faapitoa o le hypoxia ua faia,
    • e pei ona taua o le hemoglobin glycated, lea e ono foliga mai o se tasi lea o faailoga o le muaʻi maʻi.

    Togafitiga ma le manaia o le fale ma le suiga i le pao o le olaga e mafai ai ona matua faaitiitia le ono mafai ona maua i le maʻisuka. E faʻamaonia lea i se suiga i le fua o le hemoglobin glycated o se vaega o togafitiga a tamaiti.

    O le faʻamalositino i le gasologa o le tele o tausaga na faʻamaonia ai le aoga o le faʻaaogaina o le faleemato ma le faʻaleagaina o le maʻisuka. E uiga i le fatuina o le neuropathy, angiopathy o pito i lalo. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻaleagaina o le tino, o le retinopathy (faafitauli i le toe o le mata) ma le nephrotic syndrome, poʻo le faʻamaʻi fatuga, e ono faʻaaogaina.

    O le filifilia o se auala talafeagai ile homeopathic i lenei mataupu e tatau foi ona fuafua e fuafua i faitioga, ituaiga maʻi faʻalaʻau, faʻasologa o togafitiga faafomaʻi ma faʻasologa o gasegase ole maʻi. O le a se mea e tatau ona e iloa e uiga i foliga o togafitiga?

    E uiga i togafitiga togafitiga

    Homeopathy e aofia ai togafitiga faʻapitoa, o le sili ona lauiloa o le sauniuniga o potions, faʻapea foʻi ma masini faʻapitoa e aafia ai le tele o malosiaga o le tino o le maʻisuka. O le fua mo le faia muamua o le potion e matua faigofie lava:

    1. papa e tolu o le "Acidum phosphoricum",
    2. papa e tolu "Arsenic",
    3. papa e tolu o Uranium,
    4. papa e tolu "Creosote", "Iris", "Sicignum."

    O vailaʻau faʻavae o le ava e maua i se vaega uma. O le faleopathy e aofia ai le faʻaaogaina a itiiti ifo o le 30 matāua ile tolu taimi i le aso.

    O le mea e ese ai, e tatau ona maitauina ia sauniga massage, aua e tusa lava pe i le ogatotonu o le tino o le toe faʻaleleia o le tino ma le fesoasoani o le homeopathy, o le lima i le fitu vasega o tua ma le massage maso e tatau ona faia e se fomaʻi. E le gata i lea, i le tulaga o le maʻisuka, o le massage o vaega o le vae ma le auricles, lea e faʻaleleia, e matua aoga lava.

    E sili ona lelei le taitaia o sauniga i le ogatotonu o le aso i le va o le muamua ma le lona lua o le faʻaaogaina o vailaau homeopathic.

    Aveina o togafitiga homeopathic mo le itiiti ifo i le ono masina ma matauina le taua tele o le tulaga, e mafai ona fesuiai i le toe faʻaleleia ma laʻau i le isi tolu i le fa masina. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona maeʻa le aʻoga ile homeopathy. O le mea lea, o togafitiga faʻatasi ma togafitiga o le faleopathic o le manaʻoga e foia faafitauli uma o na faafitauli e aliali mai ma le maʻisuka. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻatinoina lenei mataupu. O le mea muamua e fautuaina e fefaʻatalanoaʻi i se endocrinologist ma se homeopath.

    Pusa 2 maʻisuka fufuluina

    Faʻamatalaga e uiga i le aoga o le fructose pe sili ona matautia mo le maʻisuka: o nisi fomaʻi e manatu e le taliaina e lona fomaʻi, o isi e fai mai afai e te tago i le mea e tatau ai, e leai se mea leaga e tupu.

    • O le a le vailaʻau?
    • E leaga le pala i le maʻisuka?
    • Fructose ma le ituaiga 1 Maʻisuka
    • Pusa 2 maʻisuka fufuluina
    • Fructose i meaai

    Ma e manino lava pe aisea e le mautonu ai lenei fesili mo le maʻisuka, aua e oʻo lava i fomaʻi e le mafai ona oʻo mai i se tali se tasi. Ina ia malamalama pe mafai pe le mafai ona faʻaumatia le falufusi, e muamua ona e manaʻomia ia "iloa lelei."

    O le a le vailaʻau?

    E mafua mai i le vaega aupito sili ona faigofie o mea 'oloʻo taʻua o monosaccharides, ma, i le faʻamuamua, e tutusa lava ma le kulukose. Sili atu, o le oloa lava e tasi. E taʻua o se suamalie masani, o le mafuaʻaga lea e mafaufau ai le maʻisuka pe mafai ona suitulaga le suka.

    I le auala, o le fructose o loʻo i ai se mea taua e pei o le umi o le absorption ma le vave faʻamaʻi. Ae e le o taimi uma lenei.

    O se mea taua tele, o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i siama, o se vaega maualalo o le insulin e manaʻomia nai lo le kulukose. E iloa foi e uiga i le aoga aoga i luga o le puipuiga o le tino, ma afai e faaaoga, o le tulaga lamatia o le atiaeina o caries e sili atu le maualalo.

    Fructose e toe faaleleia atoa le malosi o le tino ma le mafaufau o le tino. E sili atu le suamalie nai lo le suka, o lea e tatau ai ona faaopoopo i le taumafataga i ni mea laiti.

    E leaga le pala i le maʻisuka?

    O le suauu mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina i se aofaiga talafeagai. O se tagata e mafatia i se faʻamaʻi e tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o lenei oloa ma e le 'ai ai mo se taimi umi, talu ai e mafai ona afaina ai lou ola maloloina.

    O le vailaau e faʻaaogaina e naʻo ate. O le tele o le maʻisuka latou iloa le taua o le aoga lelei o lenei okeni io latou maʻi. O le mea lea, o le ate e suia ai le fusi, faʻapipiʻi, i le gaʻo, lea i le pito i tua e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o pauna.

    I le auala, e le o le maualuga-kalori nai lo le suka, ma o lenei foi e itiiti ifo mo le mamafa o tagata.

    Fructose ma le ituaiga 1 Maʻisuka

    O le faasinomaga o le fuainumera o le oloa e na o le 20 iunite. Mo le faʻatusatusaga, o le suka ei ai le GI o le 90. E pei ona faʻamatalaina i luga, e itiiti le inisalini e manaʻomia e gauai ai le vailaau, ma e le mafai ona tupu maualuga le kulukose o le toto pe'ā uma ona faʻaaoga le fusi.

    O le mea lea, e oʻo lava i le maʻisuka e faalagolago ile inisalini, o le meaʻai e sili atu ona mamafa nai lo tagata mamaʻi ile maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e faʻaaogaina le oloa, ae le silia le 30 g i le aso.

    Fructose i meaai

    O le vailaʻau e maua i le tele o fua suamalie, e mafai ona faʻatau i le faleoloa i lona tulaga sili ona mama. E le gata i lea, o se oloa suamalie e faʻaaogaina i le alalafaga taumafa. O le maualuga o le fua o le fructose sa iloa i le meli -38%.

    I luga o fata o nisi o supermarkets ma falemaʻi e mafai ona e mauaina se faʻailoga mo le maʻisuka, lea e tele meaʻai eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻatagaina foi lole ma fructose (sili ona lauiloa) mo le maʻisuka, e ui lava e toʻatele e fautuaina le faʻatau i le xylitol.

    O sitaili e mafai ona saunia na oi latou lava, ma o le filifiliga sili lenei, talu ai i totonu o le alalafaga taumafa latou te le popole tele i le soifua maloloina o tagata ma e mafai ona faʻaopoopo i oloa, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasao.

    Mo se tagata soifua maloloina, e le o se mea taufafefe, ae mo se maʻisuka o loʻo i ai metabolic processes i le tino, o na mea e sili ona leaga.

    E faʻafefea ona fuafua pe fia fualaau aina poo candies ma le fructose e mafai ona faʻaumatia? Afai o le filifiliga muamua lenei, ona e manaʻomia lea e te tilotilo i le pusa pe o le a le tele o le vailaʻau o iai i le 100 g o le oloa. Faatasi ai ma fua, o le faitauina e faia i se auala talitutusa.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, i le 100 g, o le fua o le fructose o le:

    • 9 g vine
    • 13 g i apricots matutu,
    • 4 g i le pi,
    • 5 g pi
    • 6 g i se faʻi
    • 2 g i se apu,
    • 7 g i vine,
    • 24 g i le mati.

    Ma, e ui i le mea moni e mafai ona faʻaaoga lenei suamalie i le 30-35 g i le aso, e sili atu le le 'aiina o meaʻai ma le fusi fua mo le maʻisuka i aso uma, faʻapea foi i le lauti poʻo le kofe. E taua le manatuaina faapea faatasi ai ma faamanuiaga o loʻo i ai nisi faʻalavelave.

    Tuua Lau Faamatalaga