Tritace faaopoopo

Pharmacodynamics Ramiprilat, o se metabolite malosi o le ramipril, e inhibite le enzyme dipeptidyl carboxypeptidase I (synonyms: angiotensin converting enzyme, kininase II). I plasma ma tissues, o lenei enzyme e faʻateleina ai le liua o le angiotensin I i se vasoconstrictor malosi (vasoconstrictor) angiotensin II, faʻapea foʻi ma le malepe o le vasodilator bradykinin. Faʻaitiitia le faʻavaeina o le angiotensin II ma faʻasaina le malepe o le bradykinin e taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o toto toto.
Talu ai o le angiotensin II e faʻaolaina ai le faʻasaʻolotoina o le aldosterone, o le faʻaaogaina o le aldosterone ua faʻaititia ona o le ramiprilat. O le faateleina o le gaioiga o le bradykinin, o le mea moni lava, e fuafua ai le gasegase o le cardioprotective ma endothelioprotective na matauina i suesuega o manu. O aso nei e leʻo faʻamautuina pe faʻapefea ona aafia ai le atinaʻega o nisi o aʻafiaga (faʻaʻataʻitaʻiga, o le faʻavauvau o le tale).
O loʻo faʻamalosia le inhibitors ACE e oʻo lava i tagata gasegase e maualuga le maualuga, o loʻo i ai le maualuga o le reini i le plasma toto. O le tali masani i le inocitor ACE o le monotherapy i tagata gasegase ma le Negroid race (e masani lava i totonu o le faitau aofaʻi o le maualuga o le maualuga ma le maualalo) o le faʻatusatusa i sui o isi ituaiga.
O le aveina o le ramipril e mafua ai le paʻu iloga i le tetee atu o le gafa o le gataifale. I le aotelega, o le tafe o le plasma ma le fuaina o le filtration lautele e le suia tele.
O le faʻafeiloaʻi o le mimiti i tagata mamaʻi ma le maualuga o le totoga e mafua ai le paʻu o le toto i le maualuga ma le tulaga maualuga, e aunoa ma le faʻamaonia o le tuputupu ae o le fatu.
I le tele o tagata gasegase, o le a le afaina pe a uma le tuʻuina atu o le toʻatasi pe a uma le 1-2 itula. O le maualuga o le aoga o se tasi o fua masani e masani lava ona ausia pe a uma le 3 i le 6 itula ma e masani lava e 24 itula.
O le maualuga o le aʻafiaga o le faʻasao ile togafitiga umi ile togafiti ile togafiti ile siaki ile 3-4 vaiaso. Na faaalia ai e faapea o le faʻasolosolo togafitiga e tumau pea mo le 2 tausaga.
I le tali atu i le mutaʻaga faʻafuaseʻi o le ramipril, e leai se faʻavavevave ma faʻalauiloaina o le toto maualuga.
O le suesuega a le AIRE na faaalia ai e faapea, i tagata gasegase e iai ni faʻaaliga o le le lava o le fatu, o le togafitiga na amata i le 3 i le 10 aso talu ona faʻaumatia le myocardial, na faʻaitiitia ai le lamatiaga o le ola e 27% pe a faatusatusa i le placebo. O le suʻesuʻeina o suʻesuʻega na faʻaalia ai foi le faʻaitiitia o isi faʻafitauli, e aofia ai le lamatiaga o le maliu faʻafuaseʻi (e 30%) ma le lamatiaga o le faʻamaʻi o faʻamaʻi i le atinaʻeina o le fatu o le fatu fatu (e 23%). E le gata i lea, o le ono mafai ona mulimuli mai i le falemai ona o le pau o le fatu na faaititia e le 26%.
I maʻi e leai se maʻisuka poʻo le maʻisuka nephropathy, o le ramipril e faʻaitiitia ai le fua o le alualu i luma o le le atoatoa ma le amataina o le toilalo i le taimi mulimuli, ma o se taunuuga, o le manaʻoga mo le paʻu poʻo le fatuina o fatugao. I maʻi gasegase e le o le maʻisuka poʻo le maʻisuka muamua, o le ramipril e faʻaitiitia ai le faʻasalaga o le albumin.
O le suʻesuʻega o le HOPE o le Heartboards (Study Heart Assessment Prevention Assessment Study), lea e 5 tausaga na aofia ai, e aofia ai tagata mamaʻi e 55 tausaga le matua ma o loʻo iai le aʻafiaga o le fatu cardiovascular ona o le maʻi vascular (e pei o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo i ai nei, tala faasolopito o le stroke poʻo le gasegase vascular lautele) poʻo le maʻi suka, faatasi ai ma le itiiti ifo i le tasi le tulaga lamatia (microalbuminuria, maualuga maualuga, tulaga maualuga maualuga Cholesterol, maualuga HDL cholesterol, ulaula). 4645 tagata maʻi i le faʻaopoopoga i le faʻasologa o togafitiga faʻaaoga ramipril mo faamoemoega faʻasolosolo. O lenei suʻesuʻega na faʻaalia ai o le ramipril, ma le taua tele o fuainumera, na faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le faʻauʻuina o le myocardial, stroke, poʻo le cardiovascular death. I le faʻaopoopoga, o le ramipril e faʻaitiitia ai le atoaga o le olaga faitino ma le tulaʻi mai o se manaʻoga mo le toe faʻafouina, ma e faʻatuai ai foi le amataga ma le alualu i luma o le faaletonu fatu. Ramipril e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o le nephropathy i le faitau aofai o tagata ma tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. Ramipril e faʻaitiitia ai foʻi le aʻafiaga o microalbuminuria. O ia aafiaga na matauina i tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto ma le maualuga.
Pharmacokinetics O se metabolism e masani ona maua i le gasegase, ramipril, e tupu i le ate, ma o le taunuuga o lea mea ua fausia ai le metabolite ramiprilat (e ala i le hydrolysis, lea e tupu i le ate). I le faaopoopo atu i le faʻasagaina ma le faʻavaeina o le ramiprilat, ramipril e maua ai le glucuronidation ma liliu atu i le ramipril diketopiperazine (ether). O Ramiprilat e faʻapipiʻiina foi ma liua i le ramiprilat diketopiperazine (acid).
O se taunuuga o lenei faʻamalosia / metabolization o le tui, e tusa ma le 20% o le faʻapipiʻiina o le ramipril e le mafai ona maua.
O le bioavailability of ramiprilat pe a maea le puleaina o le 2.5 ma le 5 mg o le ramipril e pe tusa ma le 45%, pe a faatusatusa i lona mauaina pe a uma le puleaina o ia lava tui.
A maeʻa ona faʻafofogaina le 10 mg o se paʻu mamoe e faʻapipiiina ma se igoa o le leitio, e tusa ma le 40% o le igoa atoa o loʻo faʻateleina i feces ma pe tusa o le 60% i le urine. A maeʻa ona tuʻuina atu le 5 mg o le manipril i tagata maʻi ma le faʻavaivai o alavai, pe tusa o le aofaʻi tutusa o le ramipril ma ona metabolites na faʻasalalau i le 24 itula muamua ma le urine ma le talo.
E tusa ma le 80 i le 90% o metabolites i urine ma talo o ramiprilat poʻo ramiprilat metabolites. Ramipril glucuronide ma le ramipril diketopiperazine mo le tusa ma le 10 i le 20% o le aofaʻiga, ma le 2% le faʻamalosiina le ramipril.
I suʻesuʻega a manu, ua maua ai le momipril i le susu susu.
Ramipril e vave ona gauai pe a uma le faʻafofoga tautala. E pei ona faʻatūina e ala i le fuaina o le tele o le igoa o le leitio i totonu o le uila, lea e naʻo se tasi o auala e faʻaumatia ai, o le absorption o le ramipril e le itiiti ifo ma le 56%. O le aveina o le ramipril i meaai e leʻi faʻaalia ai se aafiaga taua i le faʻaaogaina.
O le maualuga o le plasma concentrations o le ramipril e maua i le 1 le itula talu ona faia le tautala tautala. O le afa-ola o le ramipril e tusa ma le 1 le itula. O le maualuga o le maualuga o le ramiprilat i le plasma e matauina i le va o le 2 ma le 4 itula i le maea ai o le puleaina o le ramipril.
O le faʻaitiitia i le faʻamasinoga o le ramiprilat i le plasma e tupu i ni nai vaega. O le taimi muamua o le uluai vaega o le tufatufaina ma le faʻamaʻaloga e tusa ma le 3 itula. A maeʻa lenei mea, o loʻo i ai se vaega o le suiga (faatasi ma se vaitaimi e tusa ma le 15 itula), ona oʻo ai lea i le vaega faaiu, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le plasma concentrations o le ramiprilat, pe a ma le 4-5 aso.
O le i ai o le vaega faaiʻu ona o le faʻagasolo malie o le vavaeeseina o le ramiprilat mai se mafutaga vavalalata ma tumu i le ACE.
E ui i le laasaga mulimuli o le faʻamaʻaloga, pe a uma le toʻatasi o le manipril i se fua o le 2.5 mg poʻo le maualuga, o le tulaga mausali (pe a oʻo ina tumau pea le faʻasalaga plasma o le ramiprilat) e oʻo i le 4 aso. A maeʻa ona faʻatonuina faʻaletausaga, o le afa-afa lelei o le ola, e fuafua i le fualaau, e 13-17 itula.
O suʻesuʻega in vitro ua faaalia ai o le faifai pea o le ramiprilat o le 7 mmol / L, ma o le taimi o le le usitai i le ramiprilat ma le ACE o le 10.7 itula, lea e taʻu mai ai le maualuga o gaoioiga.
O le fusifusia o le ramipril ma le ramiprilat i mea e puipuia ai le siama e tusa ma le 73 ma le 56%, i le faasologa.
I tagata soifua maloloina e 65-76 tausaga, o le kineta o le ramipril ma le ramiprilat e talitutusa ma lena i tagata soifua maloloina o se talavou.
Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le tino, o le excretion o le ramiprilat e faʻatapulaʻaina e fatugaʻo, o le faʻavaivaia o le ramiprilat ua faʻaitiitia i le faʻatusatusaina o le kiliaina creatinine. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le plasma concentrations o le ramiprilat, lea e faaitiitia lemu lemu atu nai lo tagata taitoatasi ei ai le aoga masani.
Faatasi ai ma le faʻaofiina o mea maualuga (10 mg) faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le ate, o le liua o le ramipril i le ramiprilat e tupu i se taimi mulimuli ane, o le plasma concentration of ramipril ma le excretion o le ramiprilat e faʻaitiitia.
E pei o tagata soifua maloloina ma tagata gasegase i le maualuga o le toto, pe a uma le puleaina o le 5 mg o le ramipril i le aso mo le 2 vaiaso i tagata gasegase i le faaletonu o le fatu, e leai se taua o le ramipril ma le ramiprilat.
Faʻamaumauga o le saogalemu o le muaʻi tata. O taunuʻuga o faʻasalaga faʻamaonia o loʻo faʻaalia ai le leai o soʻo se lamatiaga i tagata e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga i luga o vailaau mo togafitiga saogalemu, faʻamaʻi ma faʻasologa o tui, genotoxicity, carcinogenicity.

Faʻailoga mo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina Tritace

AH (maualuga maualuga), faatasi ai ma le faamoemoe o le faaitiitia o le toto o le toto e pei o le monotherapy po o le tuufaatasiga faatasi ai ma isi mea antihypertensive, mo se faataitaiga, o le diuretics ma le tau o le calcium.
O le faʻavaivaia o le fatu, e faʻatasi foi ma togafitiga.
Faʻailoga o le loto faʻavaivai i nai aso muamua ina ua maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial.
Le maʻisuka poʻo le maʻisuka glomerular poʻo le nephropathy.
Faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaleagaina o le myocardial, stroke, poʻo le cardiovascular death in patients with a increased cardiovascular risk due to coronary cardiovascular disease (faatasi ai ma le leai foi o le faʻamaʻi o le myocardial), stroke, history of vascular disease, poʻo le maʻisuka faʻamalosia ma le itiiti ifo ma le tasi le cardiovascular vailaʻau faʻapitoa (microalbuminuria, maualuga maualuga, maualuga maualuga o le cholesterol, low HDL cholesterol, ulaula).

Le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻamalosi

O le fuataga ua fuafuaina e tusa ai ma le aafiaga ma le faapalepale o fualaau faasaina i tagata faapitoa.
E tatau ona faʻamalo otaota faʻamaʻi i se aofaiga o le vai (pe tusa ma le 1/2 ipu). E le tatau ona galo pe nutunuina ia laulau.
Meaʻai e le afaina tele ai le faʻaaogaina o le pulufana. O le mea lea, e mafai ona ave muamua le tiga i luma, ao faagasolo po o le maeʻa foi o se taumafataga.
Togafitiga o le maualuga o le toto maualuga (toto maualuga).
Fautuaina le amataina o fualaau mo tagata matutua: 2.5 mg Tritace tasi i le aso.
Faʻalagolago i le tali a le tagata maʻi, e mafai ona faʻateleina le fua. E fautuaina e faʻaopoopo le tui e ala i le masalomia o vaiaso taʻitasi 2-3 vaiaso.
Tausiga masani ole tausiga: 2.5 i le 5 mg Faʻasalaga i le aso.
Laasaga faatagaina mo aso taʻitasi mo tagata matutua: 10 mg Tritace.
O le isi itu i le faateleina o le fua o le sili atu ma le 5 mg o le Tritace i le aso atonu o le faʻaopoopoga o le faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, o se diuretic poʻo se paʻu o le calcium.
Togafitiga o le le atoatoa o le fatu.
Fautuaina le amataina o fualaau mo tagata matutua: 1.25 mg Faʻailoga 1 taimi i le aso.
Faʻalagolago i le tali a le tagata maʻi, e mafai ona faʻaleleia le fuainumera e ala i le masalomia o vaiaso taʻitasi 1-2 vaiaso. Afai o le dose manaomia e 2.5 mg o le Tritace poo le maualuga, e mafai ona avea o se mea e tasi pe vaevaeina i le 2 atumaga.
Laʻau maualuga i aso taitasi: 10 mg Tritace.
Togafitiga pe a uma le faʻaleagaina o le myocardial.
Fautuaina le amataina o le fua: 5 mg Titaʻi i le aso, vaevaeina i le 2 doses o le 2.5 mg, e tasi le fua o le taeao ma le isi i le afiafi. Afai e le talia e le tagata maʻi sea ituaiga o fua, e tatau ona fautuaina se fualaau o le 1.25 mg 2 taimi i le aso mo aso e 2.
Ma, fuafua i le tali a le tagata maʻi, e mafai ona faateleina le fualaau. E fautuaina e faʻapupula le inumaga e ala i le masalosalo i aso uma 1 i le 3 aso.
I le lumanaʻi, o le aofaiga o fualaau o aso taitasi, lea na muamua vaevaeina i le lua, e mafai ona ave i se tasi fualaau.
Laʻau maualuga i aso taitasi: 10 mg Tritace.
O se mea na tupu i le togafitia o tagata gasegase i le ogaoga (vasega IV, NYHA - New York Heart Association) o le fatu faʻafuaseʻi i le taimi lava e maeʻa ai le faʻataunuʻu o le myocardial. I le tulaga o le faʻaaogaina o le fualaau oona, ua fautuaina e amata le togafitiga ma le fua aupito sili ona maualalo i aso taʻitasi (1.25 mg o le Tritace i lea aso ma lea aso) ma soʻo se faʻateleina mulimuli ane e tatau ona faia faʻamautinoa.
Togafitiga o le maʻisuka poʻo le nephropathy ole le maʻisuka.
Fautuaina le amataina o fualaau mo tagata matutua: 1.25 mg Faʻailoga 1 taimi i le aso.
E faʻatatau i le faapalepale o le tagata maʻi i le fualaau faasaina, e mafai ona faʻaleleia le fualaau i le fua o le tausiga, o le 5 mg o le Tritace 1 le taimi i le aso.
O le maualuga o le 5 mg o le Tritace e tasi i le aso e le o lelei ona suʻesuʻeina i le taimi o suʻega faʻapitoa.
Mo le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faʻaleagaina o le myocardial, le faʻamaʻi, poʻo le maliu cardiovascular.
Fautuaina le amataina o fualaau mo tagata matutua: 2.5 mg Tritace 1 taimi i le aso.
E faʻatatau i le faapalepale o le tagata maʻi i le fualaau faasaina, e mafai ona faasolosolo lemu le fua. E fautuaina e faalua le fualaau ile 1 vaiaso o togafitiga, ma pe a mavae le 3 vaiaso - ia faateleina i le fua masani o le tausiga masani o le 10 mg Tritace i le aso.
I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o togafitiga faʻapitoa, o le faʻaaogaina o se fualaau o le sili atu ma le 10 mg o le Tritace i le aso e leʻi lava ona suʻesuʻeina.
O le faʻaaogaina o tagata gasegase ma le faʻamaʻaloga ogaoga ma le creatinine clearance o ≤36 ml / min e leʻi lava ona suʻesuʻeina.
Tagata maʻitaga faapitoa.
Tagata mamaʻi e leai se aoga.
Afai o le kiliaina o le creatinine e 50-20 ml / min i le 1.73 m 2 o le vaega o le tino, e masani ona faʻaaogaina le uluaʻi tagata matutua o le 1.25 mg o le Tritace. O le maualuga o aso taitasi i lenei mataupu e 5 mg Tritace.
O tagata maʻi e iai le maualuga o le palota eletise o le tino, o gasegase e maualuga le maualuga o le toto maualuga (ogaoga maualuga), faapea foi ma gasegase e ono tulai mai ai se tulaga lamatia (mo se faataitaiga, i le ogaoga o le gasegase o gasegase po o gasegase, o le a faaitiitia le fua muamua ole tatau ona faaaoga 1 , 25 mg Tritace i le aso.
Tomaʻi muamua na togafitia i togafitiga.
E fautuaina e taofi le faia o togafitiga i le 2 i le 3 aso po o, e fuafua i le umi o le gaioiga a le diuretic, e oo lava i le taimi muamua, aʻo lei amataina togafitiga ma le Toto, pe ia faaitiitia le fua o le diuretic. O le fua muamua o le aso mo tagata matutua matutua na muamua faʻaaogaina se diuretic o le 1.25 mg Tritace.
Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega.
O le tali i togafitiga e mafai ona faʻatele pe faʻaititia. O le mea lea, o togafitiga o nei gasegase e tatau ona amata i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Ole fua maualuga ole aso mo tagata matutua o le 2.5 mg Tritace.
Tagata matutua.
Ole fua muamua e tatau ona maualalo - 1.25 mg Tritace per day.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau oona

  • hypersensitivity i le ramipril, isi inhibitor ACE poʻo soʻo se tasi o mea faʻapitoa e faia ai fualaau faasaina,
  • se talafaasolopito o le angioedema,
  • afaina o le tino (o le vaeluaga o le vavae poʻo le faga o se fatuga tasi),
  • tulaga taufaamatau po o le agaga o le le mafaagaloina,
  • muamua faamuamua,
  • maʻitaga o maitaga
  • lactation period
  • tausaga o tamaiti.

Aloese mai le faʻaaogaina o le Tritace poʻo isi inhibitors ACE faatasi ai ma togafitiga faʻapitoa mo togafitiga, lea e mafua ai le faʻafesoʻotaʻi o le toto i luga o le tino, ona o loʻo i ai se faʻafitauli o le atiina ae o se faʻataʻitaʻiga o anaphylactoid, lea e mafai i nisi taimi ona oʻo atu ai i le faʻamaʻi tele o anaphylactic.
O le mea lea, pe a ave le Tritace, e le mafai ona faia le faʻamalosi poʻo le faʻamaloiloina o le faʻaaogaina o polyacrylonitrile, soda-2-methylsulfonate membranes (faʻataʻitaʻiga, "AN 69") ma le LDL faʻataʻitaʻiga faʻaaoga e faaaoga ai sulfate dextran.

O aʻafiaga o le vailaʻau faʻamaʻi

Talu ai o le faʻamalosi o se sui sooupu, o le tele o ona aʻafiaga lona lua e lona lua i lona tulaga faʻamalosia, e mafua ai le faʻaosofia o le faʻaosofia o le tino poʻo le totoga o le toto. O le tele o isi aafiaga (mo se faʻataʻitaʻiga, o le aʻafiaga i le paleni o le eletise, nisi o anaphylactoid poʻo aʻafiaga mumunia mai le mucous membranes) e mafua mai i le inisiua ACE poʻo isi aafiaga faʻafomaʻi o lenei vasega o fualaau faasaina.
Polokalama cardiovascular ma popole.
E le taumate, e ono tupu mai ni uiga maʻaleʻale ma ni faʻalogona, e pei o le tiga o le tino, le mafaufau, tachycardia, vaivaiga, moe, le mautonu, po o le faaitiitia o le fua o le tali.
O ni uiga ma ni uiga lelei, e pei o le edema lautele, vevela, vevela, gasegase, vaivai, atuatuvalega, lagona atuatuvale, atuatuvale, atuatuvale, le mautonu, vaai i le moe, fenumiai, atuatuvale, pasi leaga, faavauvau faʻamaʻaloga, soona vevela, faʻalogo le faʻalogo, moe i le tino, tulafono faatonutonu faʻapitoa, faʻapea foi ma faʻalavelave ogaoga e pei o angina pectoris, faʻasalaga o le loto ma le leiloa o le mafaufau e seasea lava.
E le masani ona tupu, tuuga o le myocardial or cerebral, infarction o le myocardial, osofaia o le suesuega puupuu mo le taimi puupuu, osofaia o mea tiga, faigata tele o le gasegase e mafua mai i le vevela vascular, o le faateteleina o foliga vaaia o Raynaud po o le paresthesia na matauina i mataupu tuufua.
Laʻau ma le paleni eletise.
O nisi taimi ei ai le faateleina o le maualuga o le urea ma le fatu creatinine (o le tulaga e ono tupu i le faʻaopoopoga o le faʻaaogaina o togafitiga) ma le faʻaitiitia o le gaioiga o galuega, i vaʻavaʻaiga o le alualu i luma o le alualu i luma - o le atinaʻeina o le le atoatoa o le tino.
Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona faateleina le mafaufau i le potassium. I tulaga vavalalata, e mafai ona faʻaititia le maualuga o le sodium, e pei foi o le proteinuria o loʻo i ai nei (e ui lava o le initaneti ACE e mafua ai ona paʻu le proteinuria) poʻo le faateleina o le urine (ona o le faʻaleleia atili o le fatu).
Faʻafitauli o le tino, anaphylactic / anaphylactoid ma le tino.
E masani lava o loʻo i ai se fatu vevela (e le faʻamalosi) faʻavauvau. O lenei tale e masani ona mamafa i le po ma taimi malolo (mo se faataitaiga, ao taoto i lalo), ma e masani ona tupu i tamaitai ma tagata taitoatasi e le ulaula.
E seasea lava, faʻaogaina o le nasal, sinusitis, bronchitis, bronchospasm, ma le dyspnea.
O le mea e le masani ai, e mafai ona mataʻituina e le Angioneede le angioneurotic edema (o le angioedema e mafua mai i le inisiua ACE e masani ona tupu i tagata gasegase o le Negroid race pe a faatusatusa i tagata o isi ituaiga). O aʻafiaga ogaoga o lenei ituaiga ma isi anaphylactic ma le anaphylactoid reactions e leai ni faʻafesoʻotaʻi faʻasalalauga i le ramipril poʻo isi vaega e seasea lava.
O gaioiga mai le paʻu poʻo foliga mucous, e pei o se vevela, sulu, po o sulu e le masani ai. I nisi tulaga e le masani ai, o se mea leaga o le natura o le natura, o le pemphigus, o le vevela tele o psoriasis, psoriasiform, o le mimita poʻo le lichenoid e le o iai, erythema multiforme, syndrome Stevens-Johnson, faʻasolosolo i luga o le epinalmal necrolysis, alopecia, naicholysis poʻo le pueina o ata.
O le ono tulai mai ma le malosi o anaphylactic ma anaphylactoid reactions i vailaau iniseti ao faagasolo le puipuia o le ACE. E talitonuina o le a mafai ona mataʻituina lea tulaga e tusa ai ma isi mea e maua.
Gastrointestinal tract, ate.
O le mea e le masani ai, faʻalavelave, o le faateleina i le maualuga o le enzymes o le ate ma / poʻo le bilirubin, faʻapea foi ma le kesi o le cholestatic, e mafai ona tupu. Mai lea taimi i lea taimi, o le gutu malolo, faʻalavelaveina, faʻavauvau faʻanoanoa, tiga faʻafuaseʻi, faʻafefe o le tino, le mausali, manava, vomiting, ma le faateleina o enzymes pancreatic. I faʻafitauli tuʻufua, pancreatitis poʻo le faʻaleagaina o le ate (aofia ai le le atoatoa o le ate) e mafai ona atiaʻe.
Hematologic reactions.
E i ai taimi, e ono itiiti lava - i nisi tulaga taua - faʻaitiitia le aofaʻi o totola mumu ma le hemoglobin, le numera o sela paʻepaʻe poʻo platelets. I tulaga vavalalata, e matauina ai le agranulocyto, pancytopenia ma le toto o le gaʻo.
Ole mea na tupu i le gasegase o le ACE e masani lava ona tupu i tagata gasegase e le atoatoa le aoga, aemaise lava i collagenoses concomitant (mo se faataitaiga, le lupus erythematosus poo scleroderma), poo i latou e faaaoga isi fualaau faasaina e ono mafua ai suiga i le tuufaatasiga o le toto.
I tulaga vavalalata, e mafai ona atiaʻe le anemia o le hemolytic.
Isi aʻafiaga.
O le mea e le masani ai, o le conjunctivitis e mafai ona tupu, e pei foi o nisi taimi o maso maso, faaitiitia le libido, le lava o le fiaai ma le manogi ma le manava (mo se faataitaiga, o se tofo i le gutu) pe o se vaega, o nisi taimi e le atoatoa, tofo.
I mataupu tuufua, vesculitis, myalgia, arthralgia, fiva ma le eosinophilia, faapea foi ma le faateleina o le titania o auupega o vailaau oona, na matauina.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻamalosi

E tatau ona faʻaaogaina le tiga i lalo o le vaavaaiga faifaipea a se fomaʻi.
I gasegase e togafitia i le inisiua ACE, o mataupu o angioedema o foliga, lala, laugutu, laulaufaiva, glottis poʻo le pharynx sa matauina. O se togafitiga faafuasei mo angioedema e lamatia ai le ola e aofia ai le pulega vave o le epinephrine (sc po o le iva iv) e tutusa ma le ECG ma le puleaina o le toto. Faʻataʻitaʻiina le falemaʻi, siaki le tagata maʻi mo le itiiti ifo i le 12 i le 24 itula, seia oʻo ina mou ese atu faailoga.
I tagata gasegase e togafitia i le inisiua ACE, o loʻo maua ai mataupu o le angioedema o le inumaga. O nei gasegase na faitioina le tiga o le manava (faatasi ai ma le leai foi o le gaoioi poo le vomiting), ma i nisi tulaga na tupu foi le angioedema. Faailoga o le angioedema o le manava na mou atu ina ua uma le taofiga o le ACE.
E le lava le togafitiga faʻamaʻi ma le Faʻailoga mo tamaiti, tagata gasegase e le atoatoa le faʻaleagaina (faʻaaogaina le creatinine i lalo o le 20ml / min mo le 1.73 m2 o le tino), ma tagata gasegase o loʻo i luga o le tino.
Tagata faʻamaʻi faʻateleina le gaioiga o le system renin-angiotensin. I le togafitiga o tagata gasegase ma le faʻateleina o gaioiga o le system renin-angiotensin, e tatau ona faia se tausiga faapitoa. I ia ituaiga o gasegase, ei ai se tulaga lamatia o le paʻu faafuasei ma le taua o le toto ma le afaina o le gaioiga e mafua mai i le puipuiga o le ACE, aemaise lava pe a faatonuina se inhibitor ACE po o le diumora o le tino mo le muamua po o le taimi muamua i se fua maualuga. I le amataga o togafitiga fualaau poʻo le faʻateleina o fualaau, o le siakiina ma le totoʻa o le toto maualuga e tatau ona faʻatinoina seʻia oo i ai se taufaʻatau o le paʻu tele o le toto.
O le faʻatupulaia o galuega a le system renin-angiotensin e mafai ona faʻamoemoe, aemaise lava:

  • i tagata mamaʻi ma ogaoga ogaoga, ma aemaise lava le faʻamaualuga. I le amataga o togafitiga, e manaʻomia se togafitiga faafomaʻi faapitoa,
  • i tagata gasegase e le o iai ni fatuga ogaoga fatu poʻo i le tulaga o togafitiga ma isi vailaau e mafua ai le toto maualuga. I le tulaga o le faaletonu ogaoga o le fatu i le amataga o togafitiga, e manaʻomia le vaavaaiga lelei o togafitiga faafomaʻi,
  • i tagata gasegase ma le ogaoga o le faigata i le afaina poʻo le lolovaia o le toto mai le ventricle tauagavale (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalosi o le tino po o le vailaau o le valve valve poʻo le cardiomyopathy hypertrophy). I le amataga o le togafitiga, e te manaʻomia le vaavaaiga faʻapitoa o togafitiga,
  • i tagata mamaʻi ma le faʻaoʻoina o le faʻailoga o le tino. I le uluaʻi vaega o togafitiga, e manaʻomia le vaavaaiga faʻapitoa o togafitiga faafomaʻi.

Atonu e talafeagai le taofi o togafitiga amata i togafitiga:

  • i tagata gasegase oe na ave muamua togafitiga. Afai e le mafai ona faʻagata poʻo le faʻaitiitia o fualaau o le diuretic, e manaʻomia le vaavaaiga faʻapitoa i togafitiga muamua ile togafitiga,
  • i tagata gasegase e iai se taufaamatau po o le le mautonu i le paleni eletise (ona o le le lava o le aoga o le suavai po o le masima, pe ona o le leiloa - manava, gasegase po o le vevela tele, i mataupu pe a le lava le taui mo le le lava o le vai ma le masima).

Faʻasalaga o le setete o le faʻamaʻaloina, hypovolemia poʻo le eletise eletise ao leʻi togafitiga togafitiga (peitaʻi, mo tagata mamaʻi e leai se fatu, e tatau ona iloiloina ma le totoa ia auala saʻo e tusa ai ma le ono lamatiaga o le mamafa). I tulaga o le soifua maloloina, e mafai ona amata pe faʻaauau pea le togafitiga o le Tritace aʻo e faia ni auala talafeagai e puipuia ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto ma le faʻaitiitia o le gaioiga.
Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega.
I tagata gasegase ma le gase o le galuega, o le tali i le togafiti o togafitiga e mafai ona faʻatele pe faʻaititia. E le gata i lea, i tagata mamaʻi i le gase matuia o le ate ma le edema ma / pe alu aʻe foi, o le gaoioiga o le system renin-angiotensin e mafai ona matua faateleina, o le mea lea, e tatau ona faia se tausiga faapitoa i le taimi o togafitiga o nei gasegase.
O maʻi e maua ai le faʻaititia o le toto maualuga e maua ai se lamatiaga faapitoa (faʻataʻitaʻiga, o gasegase o loʻo i ai le faʻamaʻi o le gasegase o le gaʻo poʻo le vaʻaia), e manaʻomia le vaavaaiga faʻapitoa o togafitiga i le amataga o le togafitiga,
Tagata matutua.
I tagata matutua, o le tali atu i le inisiua ACE e mafai ona faʻailoa atili. I le amataga o la latou togafitiga, ua fautuaina ai se iloiloga o le galuega faatino.
E fautuaina ina ia mataʻituina le gaioiga, aemaise i vaiaso muamua o togafitiga faʻatasi ma se inhibitor ACE. Ae maise lava le mataituina ma le totoʻa lelei mo tagata gasegase:

  • loto vaivai
  • vailaau vasanology, e aʻafia ai ma gasegase ma le faʻamaʻaloga taua tele o le uluaʻi vaʻaia. I le vaega mulimuli o tagata gasegase, e oʻo lava i sina laʻititi laʻititi i le maualuga o le creatinine serum, e mafai ona faʻaalia ai se faʻaitiitia o le galuega,
  • faaitiitia galuega tau fatuga,
  • gaosia fatugao.

Mataituina o paleni eletise.
E fautuaina le mataʻituina faifaipea o le faʻaogaina o le potassium i le toto toto e tatau ona faʻatinoina. O le tele o le siakiina o le vevela o tulaga o le potassium e manaomia i tagata mamaʻi e le lelei le galuega.
Le siakiina o le hematologic.
E fautuaina e mataʻituina le numera o leukocytes ina ia mafai ai ona vave iloagofie le leukopenia. O le tele o le mataituina e fautuaina i le amataga o le togafitiga o tagata gasegase e le atoatoa le malosi, faatasi ai ma le collagenosis concomitant (le lupus erythematosus poo le scleroderma) poo tagata mamaʻi e maua togafitiga ma isi fualaau e afaina ai le numera o le hemogram.
Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation.
I le taimi o le maitaga, e faʻatagaina le ave o le Faʻaipoipoga (silasila i le vaega CONTRAINDICATIONS). O le mea lea, ao le i aveina le fualaau faasaina i fafine o le a fananau mai, e tatau ona vavae ese se maitaga e ono mafai. O tamaitai o le tausaga e fananau mai e tatau ona faʻaaoga faʻamalosi faʻamalosi aʻo latou ave Tritace. Afai e manaʻo se fafine e maʻitaga, taofi le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma sui i se isi fualaau (sei vagana ai le inisinia ACE). Afai e le mafai ona taofia togafitiga faʻatasi ma le inisiua ACE, e tatau ona taofia le maitaga. I le mea e tupu ai le maitaga i le taimi o togafitiga ma le Tuai, e tatau ona vave sui (i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi) i se sui sui togafitiga e mafua ai le lamatiaga i le tamaititi (e le aofia ai le inisinia ACE).
O suʻesuʻega a manu na faʻaali atu ai le momoe i le susu o susu. Talu ai ona e le o iloa pe malepelepe le momipril i totonu o le susu o le susu, o le faʻaaogaina o le Tritace i le taimi o le fafagaina o susu o le a solia.
Tamaiti. Ona o le le lava o le poto masani i le falemaʻi, E le tatau ona faʻamaonia le faʻamaonia i tamaiti.
Le malosi e faʻaosofia ai le tali o le taimi e ave ai pe galue faʻatasi ai ma isi faiga.O nisi o aʻafiaga (mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻamaoniga o le paʻu o le toto, aemaise lava le gaioiga, levavave) e mafai ona afaina ai le gasegase ole mafaufau ma le psychomotor tali vave.

Faʻataʻitaʻiga Fegalegaleaiga Faʻamaʻi Toto

Faʻatasiga e faʻasoleina.
Auala e faʻaaogaina ai le toto, lea e mafua ai ona faʻafesoʻotaʻi le toto i luga o le toto, e pei o le dialysis poʻo le hemofiltration e faʻaaogaina ai nisi faʻataʻitaʻiga i le maualuga o le tafe (mo se faʻataʻitaʻiga, polyacrylonitrile membranes) ma le Ldl apheresis e faʻaaoga ai le dextrin sulfate.
Faʻatasiga e le fautuaina.
Selisate potassium, vailaʻau faʻasaina-faʻasaoina: o le faʻaopopoina o le maualuga o le faʻasalaga o le potassium e tatau ona faʻamoemoeina. Faatasi ai ma togafitiga tutusa ma le ramipril ma togafitiga o le potassium-vaivalu (mo se faataitaiga, spironolactone) poo saltsi pati, o le mataituina ma le totoʻa o le taumafa o le vevela o le potassium e tatau.
Faaaoga ma le faaeteete.
O fualaau faʻamaʻi (e pei o, diuretics) ma isi vailaʻau e mafai ona faʻaitiitia ai le toto (e pei o le nitrates, tricyclic antidepressants, anesthetics): o le siʻitia o le malosi o le malemeli e mafai ona faʻamoemoeina. E fautuaina ina ia siakiina e le aunoa le tuʻuina o le sodium concentrations i tagata gasegase e maua togafitiga tutusa ma togafitiga.
Faʻasologa o faʻasolosolo faʻasolosolo: atonu e faʻavaivaia le aʻafiaga o le faʻavaivaia o le toto maualuga. E fautuaina le mataʻituina lelei o le toto maualuga. Allopurinol, immunosuppressants, glucocorticosteroids, procainamide, cytostatics ma isi fualaau faasaina e mafai ona mafua ai suiga i le hemograms: e mafai ona faateleina le ono mafai ona maua i le taimi e faʻaaogaina ai faʻataʻitaʻiga o le hematola.
Lisi Lithium. E mafai ona faʻaitiitia le faʻaogaina o le lithium e le inisiua ACE. O lea faʻaitiitia e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o le faʻamamaʻi o le lithium ma le faateleina o le faʻasoesa o lithium. I lenei tulaga, e talafeagai le pulea o le maualuga o le lithium i le toto toto.
Antiobetic agents (e pei o, insulin ma sulfonylurea mea e maua). E mafai e le atiata ACE ona faʻateleina le aafiaga o le inisalini. I nisi tulaga, o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia i tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina fualaau faasaina. I le amataga o togafitiga, faʻapitoa le tulimatai ma le totoa o maualuga o kulukose toto.
Meaʻai e le suia tele ai le faʻaaogaina o le ramipril.
E tatau ona amanaia.
NSAID (eg, indomethacin ma acetylsalicylic acid). Masalo faʻavaivaia le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le toto i lalo o le gaioiga a le Faʻailoga. E le gata i lea, o togafitiga faʻatasi ma le inisiua ACE ma NSAID e mafai ona mafua ai se faʻalavelave maualuga o le faʻaititia o le fatu fatugaina ma faʻateleina le maualuga o le vevela o le potassium.
Heparin. Masalo o le faateleina o le faʻaogaina o le potassium i le toto toto.
Ava: faateleina le vasodilation. O le faʻaletonu e mafai ona faʻatupulaʻia aafiaga o le ava malosi.
Suamalie O le faateleina o le masima e mafai ona faʻavaivaia ai le aʻafiaga o aʻafiaga o Tritace.
Le auala e faʻapitoa ai le faʻamautuina. Ona o le puipuia o le ACE, o le ono mafai ma le ogaoga o anaphylactic ma anaphylactoid reactions i le venu iniseti e faateleina.E fautuaina e faapea o se aafiaga faapena foi e mafai ona mataituina e tusa ai ma isi mea e maua.

Lafoaʻiina o le fualaau faʻamaʻi Faʻailoga, faʻamaoniga ma togafitiga

Faailoga o le inupia. E mafai ona mafua ai le faʻalauteleina o le vaʻaia o vaituloto (faatasi ai ma le tuga, le mautonu), bradycardia, le le atoatoa i le paleni eletise ma le le atoatoa.
Toga togafitiga. Faʻailogaina o le Peraimeri, mo se faataitaiga, e ala i le fufuluina o le manava, o le faʻaaogaina o adsorbents, sodium thiosulfate (pe'ā mafai, i le 30 minute muamua). I le mea e tupu ai le masalosalo, e faaopoopo atu i se fua faatatau e toe faʻafoʻi ai le suavai ma le paleni masima, e tatau ona faʻaaoga faʻasalaga o faʻataʻitaʻi o le α1-adrenergic (mo se faʻataʻitaʻiga, norepinephrine, dopamine) poʻo le angiotensin II (angiotensinamide), lea, e naʻo suʻesuʻega a le tagata lava ia fale suʻesuʻe.
E leai ni faʻamatalaga i le aoga o gasegase faʻamalosi, suiga i le urine response, hemofiltration poʻo le dialysis i tulaga o le faʻavaveina o le faʻaumatiaina o le ramipril poʻo le ramiprilat. Ae ui i lea, o le a mafai ona mafaufauina le paʻu poʻo le hemofiltration.

Faʻasologa o foliga

Mea faʻapitoa faaletino ma vailaʻau:

Tritace PLUS ® 5 mg / 12.5 mg o papa mumu lanu piniki ma se laina vaelua i itu uma e lua. Faailoga alofilima: 41 / AV.

Tritace PLUS ® 10 mg / 12.5 mg papa moli moli taʻitasi ma se laina vavae i itu uma e lua. Top faailoga 42 / AV.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina ma isi ituaiga o fegalegaleaiga

O meaai. O le meaʻai faʻatasi e tasi e le afaina tele ai le faʻafefe o le pulufana.

Auala e faʻamalosi ai le tino, e mafua ai ona faʻafesoʻotaʻi le toto i luga o le toto, e pei o le dialysis poʻo le hemofiltration e faʻaaogaina ai nisi o paʻu ma le maualuga o le tafe (mo se faʻataʻitaʻiga, polyacrylonitrile membranes) ma le lipoproteins e maualalo ai le sulfate - ona o le faateleina o le lamatiaga o le atinaʻe o anaphylactic tali (tagai

Faʻaaoga faʻatasi ma fualaau faʻasaina o loʻo i ai le aliskiren ua faʻasalaina mo le faʻaaogaina i tagata mamaʻi ma le maʻisuka poʻo i latou e maua i le tino poʻo le ogaoga o le gaioiga (kidney clearance)

O le faʻaaogaina faʻatasi o le angiotensin II faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi ma vailaau faʻasaina ua faʻasaina mo le faʻaaogaina i tagata mamai o le nephropathy ae le fautuaina mo le faʻaaoga e isi tagata maʻi.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le faʻaeteete tele.

Selisate potassium, heparin, faʻamaʻi faʻamalositino ma isi mea gaioiolosi e faʻalautele ai le maualuga o le pasela i le plasma toto (e aofia ai le angiotensin II, le trimethoprim, tacrolimus, cyclosporine). E mafai ona tulai mai le hyperperlemia, o lea e tatau ai ona e mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le pesalami i le plasma toto.

O fualaau antihypertensive (e pei o vailaʻau) ma isi mea gaosi e mafai ona faʻaitiitia ai le toto (e pei o le palapala, tricyclic antidepressants, mea faʻaletagata, ava malosi, baclofen, alfuzosin, doxazosin, prazosin, tamsulosin, terazosin). E ono i ai se faʻaopoopoga o le faʻafitauli o le faʻamalosia o le mafaufau (tagai i le vaega "Faʻafofo ma le Pulega" mo togafitiga).

Faʻafeiloaʻi o mea faʻapitoa ma isi mea gaosi (e pei o le epinephrine), lea e mafai ona faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le malemeli. E fautuaina e siaki le siakiina ole toto.

Allopurinol, immunosuppressants, corticosteroids, procainamide, cytostatics ma isi mea e mafai ona mafua ai suiga i le ata toto. Faateleina le ono mafai ona faia ni tali o le hematological (tagai i le vaega "Vaega o le talosaga").

Lisi Lithium. Talu ai e mafai e le inisinia ACE ona faʻaitiitia le faʻasalaga o le lithium, e mafai ona mafua ai le faateleina o le ita i le lithium.

Antiabetic agents, e aofia ai le inisalini. E mafai ona tupu tali a le tino. E mafai e le Hydrochlorothiazide ona faʻavaivaia le aʻafiaga o fualaau faasaina. O le mea lea, i le amataga o le faʻaaogaina o nei fualaau oona, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Metformin e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, ona o le lamatiaga o le lactic acidosis ona o le gafatia ole gaioiga o le tino ona o le hydrochlorothiazide.

Noncoroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) ma le acetylsalicylic acid. O le faʻaitiitia o le aʻafiaga a le Tritace Plus ® ua faʻamoemoeina. E le gata i lea, o le faʻaaogaina tutusa o le inisiua ACE ma NSAID e ono mafai ona o faatasi ma le faateleina o le aʻafiaga o le gaioiga o le tino ma le maualuga ma le faateleina o le maualuga o le potassium i le toto.

Ofo faʻamaʻi toto . Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le hydrochlorothiazide, e mafai ona faʻavaivaia le aafiaga o le anticoagulant.

Corticosteroids, ACTH, amphotericin B, carbenoxolone, o le faʻaaogaina o le tele o laisene, laxatives (faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaʻumiʻumi) ma isi fualaau faʻamaonia faʻamaonia poo mea gaioiolosi e faʻaitiitia ai le tele o le potassium i le plasma toto. Faʻateleina le aʻafiaga o le tagata faipisinisi.

Faʻamatalaga o le Digitalis, mea faʻamalosi e mafai ona faʻaleleia ai le umi o le QT vaitaimi, vailaʻau faʻamalolo. I le i ai o le le atoatoa o le eletise (mo se faʻataʻitaʻiga, hypokalemia, hypomagnesemia), o aʻafiaga o le gaserathmic e mafai ona faateleina, ma ono faʻavaivaia ai aʻafiaga antiarrhythmic.

O vailaʻau faafomaʻi lea o aʻafiaga e aʻafia ai i suiga i le vevela tulaga maualuga o le potassium

O le siakiina o taimi o le vevela maualuga ma le suega o le ECG e fautuaina pe afai o le hydrochlorothiazide e tutusa ma fualaau faasaina o aʻafiaga e aafia i suiga o le taele o le potassium (mo se faataitaiga, numera glycosides ma fualaau oona) ma fualaau faasaina e mafua ai le ituaiga o tachycardia ituaiga polymorphic ( tachycardia ventricular) (e aofia ai nisi o fualaau oona), talu ai o le hypokalemia o se vaega e fesoasoani i le atinaʻeina o taloscardia pirouette:

  • vasega O fualaau oona (quinidine, hydroquinidine, disopyramide)
  • vasega III fualaau oona (amiodarone, sotalol, dofetilide, ibutilide)
  • o nisi antipsychotics (eg, thioridazine, chlorpromazine, levomepromazine, trifluoroorazine, ciamemazine, sulpiride, sultopride, friendsulpiride, thiapride, pimozide, haloperidol, droperidol)
  • isi vailaʻau (faʻataʻitaʻiga, sobridil, cisapride, vavalalata, erythromycin mo le vevela, pulega o le halofantrine, misolastine, pentamidine, terfenadine, vincamine mo le pulea o le tino).

Methyldopa. O nisi o mataupu o le anemia o le hemolytic ua lipotia mai i le faaaogaina tutusa o le hydrochlorothiazide ma le methyldopa.

Cholestyramine poʻo isi faʻafesoʻotaʻi faʻasoasoaina o ion lea e faia i le tautala. Lafoaia o le hydrochlorothiazide. Sulfonamide diupaniti e tatau ona ave i le itiiti ifo i le 1:00 i le aso poʻo le 4-6 itula pe a uma ona faʻaaoga nei fualaau.

Curariform muscle relaxant. E mafai ona faateleina ma faateleina le umi ole malologa.

Siki o le kesi ma fualaau faasaina lea e faateleina ai le maualuga o le calcium i le plasma toto. Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le hydrochlorothiazide, o le faateleina o le plasma calcium concentrations e mafai ona faamoemoeina, o le mea lea, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le calcium i le plasma toto.

Carbamazepine. E i ai se tulaga lamatia o le hyponatremia ona o le faateleina o le aafiaga o le hydrochlorothiazide.

Faatusatusa sooupu o iodine. I le tulaga o le faʻamalaina e mafua mai i le faʻaaogaina o togafitiga, e aofia ai le hydrochlorothiazide, o loʻo i ai se faʻalavelave faateleina o le atiaʻe o le gasegase o le tino, aemaise lava pe a faia ni mea taua o se sui o mea e aofia ai iodine.

Penicillin. O le supretion o le hydrochlorothiazide e tupu i totonu o le vavalalata o le nephron, ona o le faaitiitia o le excretion o le penisillin.

Quinine. E faʻaitiitia e le hydrochlorothiazide le faʻasalaga quinine.

Vildagliptin. O le faateleina o le afaina o le edema angioneurotic na matauina i tagata gasegase na latou ave loa le inhibitors ACE ma le vildagliptin.

Inhibitors MTOR (eg Temsirolimus) . Sa i ai le faateleina o le afaina o le angioedema i tagata gasegase oeo lo o ave faʻatasi ma le initaneti ACE ma le initaneti mTOR (o le sini o le rapamycin i mammals).

Heparin. Malosiaga e mafai ona faateleina i le vevela concentrations.

Pe a faʻaaogaina le maualuga o doses o le salicylate, o le hydrochlorothiazide e mafai ona faʻaleleia ai o latou aʻafiaga i le ogatotonu o le tino.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le cyclosporine, hyperuricemia e mafai ona faateleina ma o le aʻafiaga o faʻafitauli e pei o le gout e mafai ona faʻalauteleina.

Alu Ramipril e mafai ona taʻitaʻia ai le faateleina o le vasodilation ma faʻateleina ai le aʻafiaga o le ava malosi.

Ava malosi, meaʻai, fualaau poʻo vailaʻau faʻasaina. E mafai ona faʻamalosia le vavalalata masani.

Suamalie E ono faʻavaivaia ai le aʻafiaga o le fualaau faasaina ma le faateleina o le masima i le taumafataga.

Peta blockers ma diaxoside. O le faʻaoga tutusa o togafitiga thiazide, e aofia ai le hydrochlorothiazide, faatasi ai ma beta-blockers e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le hyperglycemia.

Amantadine. O le thiazides, e aofia ai le hydrochlorothiazide, e mafai ona faateleina ai le aʻafiaga o aʻafiaga o le faʻaogaina.

Amine failautusi (e pei o le adrenaline). E mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga o amine failautusi, ae le oʻo i le tulaga o le a faʻaaoga ai lo latou faaaogaina.

Faʻaoga faʻapitoa (probenecid, sulfinpyrazone ma allopurinol). E mafai ona manaʻomia se fesuiaiga ole fomaʻi o siama, talu ai o le hydrochlorothiazide e mafai ona faʻatupulaia le maualuga o le serum uric acid. E foliga mai o le ai ai se manaʻoga e faʻalautele le fua o le probenecid poʻo le sulfinpyrazone. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o thiazides, o le siʻitia o le taimi o le faʻaaogaina o le hypersensitivity i allopurinol e mafai.

Anticholinergics (eg, atropine, biperiden). Talu ai ona o le faʻavaivaia o le faʻamalosivale o le gastrointestinal tract ma le faʻaitiitia o le fua o le aveeseina mai le manava, ua faʻalauteleina ai le bioavailability of thure.

Le aʻafiaga o fualaau oona i luga ole suega suʻesuʻega

Ona o le aʻafiaga i luga o le metabolism, o aʻafiaga e mafai ona aʻafia ai iʻuga o le iloiloga o le galuega a le parathyroid glands (silasila i le vaega "Vaega o le faʻaaoga").

Vailaʻau faʻapitoa. Ona o le puipuia o le ACE, o le ono mafai ma le ogaoga o anaphylactic ma anaphylactoid reactions i le venu iniseti e faateleina. E talitonuina o lenei aafiaga e mafai foi ona matauina mo isi allergens.

Talosaga faʻaoga

Vaega faʻapitoa maʻi

Toto Togafitiga ma le ACE o le inhibitors poo le angiotensin II tagata faʻataʻitaʻi e le tatau ona amata i le taimi o le maitaga. Sei vagana o le faʻaauauina o togafitiga faʻatasi ai ma se tagata ACE inhibitor / angiotensin II avetaavale e matua manaʻomia, o tagata maʻi ua fuafua e maʻitaga e tatau ona tuʻuina atu i se isi vailaau faʻamalosi, o lona faʻaogaina e saogalemu i le taimi o le maitaga.

Lua poloka o le renin-angiotensin- (RAAS) faʻaaogaina fualaau faʻasaina o loʻo i ai le aliskiren

O le poloka faʻalua o le renin-angiotensin e le o faʻasoa faʻatasi ai le vailaʻau Tritace Plus ® ma le aliskiren e le fautuaina, talu ai ua i ai se faʻalavelave faateleina o le faʻaogaina, hyperlinks ma suiga i galuega fatugao.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka poʻo le faʻaaogaina o le tino (GFR 60 ml / min), o le faʻaaogaina o le Tritace Plus ® ma le aliskiren e faʻasaina (vaai vaega "Contraindications").

Tagata gasegase e maualuga le lamatiaga mo le faʻamalosia o le mafaufau

Tagata faʻamaʻi faʻateleina le renin-angiotensin-activity. I tagata gasegase ma le faʻateleina o gaioiga o le renin-angiotensin-o loʻo i ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto ma le faʻaaogaina o le gaioiga e mafua mai i le faʻasaina o le ACE. O lenei tulaga e sili ona moni i mataupu o loʻo faʻamaonia ai le inhibitor o le ACE poʻo le vailaʻau faʻasolosolo mo le taimi muamua poʻo le faʻateleina o le faʻasolo mo le taimi muamua. O le faateleina o le gaoioiga a le renin-angiotensin-e manaʻomia ai le togafitiga faafomaʻi, e aofia ai le siakiina pea o le toto, e mafai ona faʻamoemoe, mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata gasegase:

  • ma le ogaoga maualuga o le maualuga,
  • faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le faaletonu fatu fatu,
  • ma faʻalavelave tele le faʻalavelaveina o auala o le faʻalavelave poʻo le lolovaia o le toto mai le ventricle agavale (mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻamalosi o le vailaau oona)
  • faʻatasi ai ma le faʻasolosolo i luga o le fausiaina o le tino i luma o se gaioiga lona lua
  • ma le leai o se vaiinu poʻo se eletise (e aofia ai ma na gasegase o loʻo maua togafitiga),
  • faatasi ai ma le cirrhosis ma / pe siitia,
  • o loʻo oʻo i taotoga tele poʻo le taimi o faʻamaʻi faʻamaʻi ma fualaau faasaina lea e mafai ona mafua ai le faʻasalaga faʻaleagaina.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e masani lava ona fautuaina e faʻamaʻo le vai inu, hypovolemia, poʻo le eletise eletise (peitaʻi, i tagata gasegase o le fatu, o ia faasaʻoga e tatau ona faʻaeteete ma le faaeteete i le tulaga o le lamatiaga o le mamafa).

I tagata gasegase i le gase o le galuega, o le tali i togafitiga ma Tritace Plus ® e mafai ona faaleleia pe faʻaititia. I le faʻaopoopoga, i tagata gasegase o le gase matuia o le ate, lea eo mai faatasi ma le edema ma / pe alu, o le gaoioiga o le system renin-angiotensin e mafai ona matua faateleina, o le mea lea, e tatau ona faia se tausiga faapitoa i le taimi o togafitiga o nei gasegase.

Faʻatonuga faʻapitoa. Afai e mafai, togafitiga faʻatasi ma le inisiua ACE, e pei o le ramipril, e tatau ona faʻaauau le 1 aso ao leʻi faia le taotoga.

Tagata mamaʻi e lamatia i le cardiac poʻo le cerebral semiamia i le tulaga o le faʻataunuʻuina o le toto. I le amataga o le togafitiga, o le tagata maʻi e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa faʻapitoa.

Faʻatonuina o le Peraimeri. O le tuufaatasiga o le ramipril + hydrochlorothiazide e le o le fualaau o le filifiliga i le togafitiga o le hyperaldosteronism muamua. Ae peitaʻi, afai e faʻaaogaina le ramipril + hydrochlorothiazide i se tagata gasegase e iai le hyperaldosteronism muamua, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le pāmala i le plasma toto.

Tomaʻi matutua. Vaʻai le vaega "Faʻaoga ma le Pulega".

Tagata faʻamaʻi faʻamaʻi. I faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi ate, o le faʻaaogaina o le electrolyte e mafua mai togafitiga ma togafitiga o le hydrochlorothiazide e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le faʻataʻi o le hepatic.

I le tulaga o faaletonu o le hepatic ma i latou o loʻo gasegase i faʻamaʻi o le ate, o le a tatau ona faʻaoga ma le faʻaeteete, aua o nei vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina ai le cholestasis intrahepatic, faʻapea foi ma suiga itiiti i le paleni o masima e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le gasegase. O le hypothiazide e faʻasalaina i tagata mamaʻi e le atoatoa le faʻasaina o le hepatic (vaai vaega "Contraindications").

Mataʻituina o gaioiga galue. Ole galuega ole Renal e tatau ona mataituina muamua ma ao faagasolo togafitiga ma tatau ona fetuutuunai le fua faatatau, aemaise ile vaiaso ole togafitiga. Tagata maʻi e leai se aoga (tagai i le Vaega "Faʻafofo ma le Pulega") e manaʻomia le mataʻituina lelei.

Tagata mamaʻi e leai se aoga. I maʻi e maua i le fatu fatu, o le thiazides e mafai ona mafua ai le faʻafuasei o foliga mai o le siama. I tagata gasegase e leai se galuega, o aʻafiaga faʻapitoa o mea gaosi e mafai ona tutupu.Afai o le alualu i luma o le taʻavale e foliga mai e manino, e pei ona faʻaalia i se faʻaopoopoga o le aofaʻi o le vai oona, o le faaiuga e faalautele le togafitiga e tatau ona fuafua lelei. E tatau ona tuʻuina atu le iloiloga i le faʻaaogaina o togafitiga ma se vailaʻau (vaai vaega "Contraindications").

Filifilia le leai o se tulaga. E pei o tagata uma e maua togafitiga ma togafitiga, e tatau ona fua le fua o le eletise i le plasma toto i taimi talafeagai. O le thiazides, e aofia ai le hydrochlorothiazide, e mafai ona mafua ai le solia o le paleni vai-electrolyte (hypokalemia, hyponatremia ma le hypochloremic alkalosis).

E ui lava e mafai e le hypokalemia ona atiina ae ma togafitiga o le thisz, o le faaaogaina tutusa o le ramipril e mafai ona faaitiitia ai le hypokalemia e mafua mai i togafitiga. O le lamatiaga o le hypokalemia e sili ona maualuga i tagata gasegase ei ai le cirrhosis, o gasegase e maua ai le tele o gasegase, i tagata gasegase ua le lava le eletise, faapea foi ma tagata gasegase o loo maua i le taimi lava lea togafitiga ma corticosteroids ma ACTH (tagai Vaega "Fesootaiga ma isi fualaau faasaina ma isi ituaiga fegalegaleaiga "). I le vaiaso muamua o togafitiga, e tatau ona fuafuaina le uluai plasma potassium. Afai e maua le maualuga o le potassium, e tatau ona i ai se faasaʻoga.

O le faʻavaivai o le hyponatremia e mafai ona tupu. O laʻititi le maualuga o le sodium atonu o le a amata ona faʻataunuʻuina, o lea e taua tele ai le fuafuaina o le tele o lona tino. I tagata matutua ma gasegase ei ai le cirrhosis, o ia ituaiga o suʻega e tatau ona faia tele le tele.

Ua faaalia i le Thiazides le faateleina o le excretion magnesium, lea e mafai ona taitai atu ai i le hypomagnesemia.

Hyperkalemia I nisi o tagata gasegase na latou maua le inisiua ACE, e pei o le Tritace Plus ®, o le tupuga o le hyperkalemia sa matauina. Ole vaega o aʻafiaga mo hyperkalemia e aofia ai tagata mamaʻi ma le fatu fatu fatu, matutua (silia ma le 70 tausaga le matua), tagata mamaʻi e le o togafitiina poo le maʻisukaina o le maʻisuka, poʻo i latou o loʻo ave le potassium salts, toto, poʻo gasegase e iai tulaga e pei o le faʻamaʻavaʻaina, faʻasalaga faʻapitoa o le fatu, poʻo le gasegase metabolic. Afai e faʻaalia le faʻaaogaina o fualaau o loʻo taʻua i luga, ua fautuaina e siakiina e le aunoa le maualuga o le palukala i le plasma toto (silasila i le Vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau ma isi ituaiga o fegalegaleaiga").

Inisinia o le hepatic. I maʻi o loʻo maua i le ate, o le le lelei o le electrolyte e mafua mai togafitiga ma togafitiga, e aofia ai le hydrochlorothiazide, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hepatic encephalopathy. I le tulaga o le encephalopathy o le hepatic, e tatau ona taofi loa le togafitiga.

Hypercalcemia. O le vai hydrochlorothiazide e faʻamalosia ai le toe faʻamautuina o le calcium i fatugaʻo, lea e mafai ona oʻo atu i le hypercalcemia. E mafai e lenei mea ona faʻasese taunuuga o suʻega o loʻo faʻatinoina e suʻesuʻe ai galuega a le parathyroid glands.

Angioneurotic edema. I tagata gasegase o loʻo maua ni inhibitors ACE, e pei o le ramipril, na maitauina le angioedema (vaʻai i le vaega "Faʻasalaga Faʻatonu"). I le tulaga o le angioedema, o togafitiga ma Tritace Plus ® e tatau ona faamutaina loa loa ma togafitiga faʻafuaseʻi e tatau ona amata. O le tagata gasegase e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faafomai mo le itiiti ifo i le 12-24 itula ma e faatoa mafai lava ona faʻasaʻa pe a maeʻa ona mou ese atu faailoga.

I tagata gasegase o loʻo maua le inisiua ACE, e pei o le Tritace Plus ®, o loʻo i ai mataupu o le angioedema o le gaʻo (tagai vaega "Faʻafitauli matuia"). O nei gasegase na faitioina le tiga o le manava (faatasi ai ma le leai foi o le siu / vomiting).

Anavelactic reactions i le taimi o le faʻamamaina. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le inisinia ACE, o le ono tulai mai ma le malosi o anaphylactic ma anaphylactoid reactions i vailaau iniseti ma isi allergens e faʻapupula.

Neutropenia / agranulocytosis. O mataupu o neutropenia / agranulocytosis e seasea lava. O le faʻasaina o le gaʻo o le osusu osia ua lipotia foi. Ina ia iloa le leukopenia e mafai, e fautuaina e pulea le numera o sela o le paʻepaʻe toto i totonu o le toto. O le tele o le mataituina e fautuaina i le amataga o togafitiga mo tagata mamaʻi e le atoatoa le aoga, i tagata mamaʻi ma le collagenosis concomitant (mo se faataitaiga, le lupus erythematosus poʻo le scleroderma) ma i latou o loʻo tagofia isi fualaau oona lea e ono mafua ai suiga i le ata o le toto (silasila i Vaega " fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina ma isi ituaiga o fegalegaleaiga "ma le" Faanatura mataga ").

Eseesega o agavaʻa. O loʻo faʻamaonia e le 'au inhibitors ACE le angioedema i tagata maʻi o le Negroid race nai lo sui o isi ituaiga. E pei foi o isi atitiata o le ACE, o le aafiaga faʻapitoa o le ramipril e ono itiiti ifo le faʻailoa i tagata gasegase o le Negroid race pe a faatusatusa i sui o isi ituaiga. Atonu e mafua mai i le mea moni e faapea, i tagata gasegase uliuli ma le maualuga o le toto maualuga, o le maualuga o le maualuga o le maualuga i le gaoioiga maualalo maualalo e masani ona matauina.

Tagata taaalo E mafai e le Hydrochlorothiazide ona maua se taunuuga lelei pe a faia se suʻega doping.

Aafiaga ole gasegase ma le endocrin. Ole togafitiga ole thiazide e ono faʻaleagaina ai le kulukose. I nisi tulaga, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e ono manaʻomia se fesuiaiga o le inisalini ma vailaʻau o le antidiabetic oral. Pe a togafitia i le thiazides, o le maʻisuka masani o le maʻisuka e mafai ona avea ma se faʻaaliga.

O le togafitiga o le Thiazide diuretic e mafai ona fesoʻotaʻi ma le maualuga o le cholesterol ma triglycerides. I nisi o gasegase, o le faʻaaogaina o togafitiga thiazide e ono faʻaosofia ai le atinaʻeina o hyperuricemia poʻo se osofaʻiga mataʻutia o gout.

Faiva. I le faʻaaogaina o le inisiua ACE, ua lipotia le tale. I le avea ai o se tulafono, o lenei tale e le aoga, umi ma ua mou atu pe a uma le faamutaina o togafitiga. I le eseesega o siama o le tale, e tatau ona e manatuaina pe mafai ona maua se tale e mafua mai i le inisiua ACE.

Aute myopia ma le glaucoma maualuga lua. Hydrochlorothiazide o se sauniuniga sulfonamide. O Sulfanilamides ma sulfonamide e mafai ona mafua ai mea e le masani ai ona o le myopia ma le mamao-taofi le glaucoma. O aʻafiaga e aofia ai se faʻalavelave oʻooʻo o le faʻaitiitia o le tino vaaia po o le mata ma e masani lava ona tupu i totonu o ni nai itula i ni nai vaiaso talu ona amata le fualaau faasaina.

O le faʻasaina o le glaucoma gaoa e mafai ona oʻo atu ai i le leai o se faʻaaliga. O togafitiga muamua mo lenei tulaga o le taofia lea o le tagofia o fualaau faasaina i se vave vave. E mafai ona manaʻomia togafitiga faʻafuaseʻi poʻo togafitiga faʻapitoa pe afai e tumau pea le le pulea o le mamafa. Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le atinaʻeina o se mea mataʻutia - faʻamaʻi le glaucoma e mafai ona aofia ai se talafaasolopito o le sulfonamide poʻo le maʻi o le penisillin.

Dr. I tagata gasegase, e tusa lava pe o iai i le talafaasolopito o le susu

Faiga faʻapolopolo

Tritace Plus o loʻo maua i le pepa laupepa.

O fuamoa e lanu piniki tele i le lanu, i itu taʻitasi o loʻo i ai se mea e ono vaeluaina. I le pito i luga o le faailoga tusi 41 / AV. Faʻatagaina se tasi o paʻu pouliuli.

O fuamoa o se moli lanu mumu, o itu uma e lua o loʻo i ai se mea e ono vaeluaina ai. I le pito i luga o le faailoga tusi 42 / AY. Faʻatagaina se tasi o paʻu pouliuli.

O lapisi e toetoe a paʻepaʻe, kulimi-lanu moana ma le vaeluaina o aʻafiaga, faʻafefete lautele. I itu uma e lua o loʻo i ai se faʻamaumauga a le kamupani ma se faailoga HNW.

Lanu moana lanu enaena. O loʻo i ai se faʻalavelave vaevaeina i itu uma e lua. Top sikoa 39 / AV. Noataga nofofua nofofua e faatagaina.

Faʻataʻitaʻiga

Faʻatasia vailaau faʻasaina, lea e aofia ai vaega e lua o loʻo galue.

O le vaega o loʻo i ai nei ACE inhibitor inhibitor. O le taʻiala o le faʻavae e faʻavae i le puipuia o le fesuiaiga o se tasi fomu angiotensin (I) i le isi (II).

I lenei tulaga, e leai se faʻaopoopoga o le fatu e ala i le faʻasalaga o masini, e le faʻaitiitia le gaosiga aldosterone, o le maualuga o le mamafa i capillaries o le pulmonary system e le suia, e le faateleina maua mai toto toto, o le fua o le filtration i le glomeruli o le tino laititi e le suia, ma o le tetee i totonu o ipu o le pulmonary system e tumau i le tulaga muamua.

O suʻesuʻega faʻapitoa na faʻaalia ai o le togafitiga uumi e mafua ai ona faʻaitiitia le mamafa myocardial hypertrophy i maʻi o loʻo mafatia toto maualuga. I totonu meocardium 'eseʻese Ramipril e faʻaleleia le toto, faʻaitiitia le faʻafia ona faʻafouina le toe faʻafouina o le myocardial ma le aʻafiaga e atiaʻe arrhythmias.

Cardioprotective (fatu + protection) e maua le taunuʻuga ona o le aʻafiaga o le faagasologa o le faʻasalalauga prostaglandinsma ona o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le oxide nitric i le gata o le endotheliocyte. O le eletise malosi e mafai ona faʻaitiitia faaputuga faapipii.

Hydrochlorothiazide

O le vaega o loʻo i ai nei thiazide diureticma e mafai ona suia le toe faʻaaogaina o le paluka, chlorine, sodium, ions magnesium. E tolopo le toʻaga uric acid i le tino, faʻagesegese le faʻagasolo o le excretion o ions o le calcium, suia ai le faʻamautuina o le vai i totonu o nephrons (vaega vaʻavaʻa).

E maua le aʻafiaga o le antihypertensive e ala i le faʻaleleia o le faʻaleagaina o aʻafiaga i ganglia, faʻaititia le mamafa o le aʻafiaga o le tusitala norepinephrine, adrenaline ma isi vasoconstrictor amines, ona o se faaitiitia i le BCC. I lalo o le masani toto maualuga e le faʻaalia le faʻamalosia o le malosi.

Ramipril ma le hydrochlorothiazide o loʻo faʻaalia i se mea faʻaopopo. O le eleʻele o le hydrochlorothiazide e faʻafefiloi ai le paluga mai le tino, ma e faʻamamaʻa e Ramipril lenei aafiaga, e puipuia ai le leiloloa o le K +.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le aʻafiaga aloaʻia o Ramipril e faamaumauina 90 minute i le maeʻa ai o le pulu, ma o le iuga maualuga e matauina pe a maeʻa le 5-9 itula. O le faʻaauau pea i le aso atoa. I le maea ai o togafitiga, o le "withdrawal" syndrome e le o faia. Ole aʻafiaga o le hydrochlorothiazide e aliali mai ile 1-2 itula.

O le taunuʻuga maualuga e mataituina i le 4 itula ma e mafai ona oʻo atu i le 12 itula. E mataituina le aafiaga o le antihypertensive i le mavae ai o le 3-4 aso, ae peitai, e mafai ona ausia le malosi o le togafitiga sili ona lelei pe a uma le 3-4 vaiaso.

Faʻaiʻuga

Faiga palapala cardiovascular:

Faʻamaumauga o le Genitourinary:

  • faʻaititia le libido
  • proteinuria
  • faaitiitia galuega faatino o le urine,
  • faʻateleina le matuia o faʻamaoniga o le leai o se mea.

Nervous system:

  • popole le popole
  • fesuiaiga o fualaau oona i le faiʻai,
  • vavao,
  • vaivaiga
  • paresthesia
  • faateleina le moe
  • popolega
  • popolega
  • moe i le moe, le mautonu,
  • lagona le mautonu,
  • faʻanoanoa
  • fenumiai,
  • lagona atuatuvale
  • limo tremor.

O totoga leo:

  • suiga i le tofo,
  • faʻanoanoa vaaia,
  • faʻafitauli
  • tinisitus.

Toto fualaau:

Malosiaga o le tino:

Faʻasalaga Allergic:

  • angioedema o le laulaufaiva, laugutu, larynx poʻo le pito i luma o le ulu,
  • paʻu o le paʻu,
  • angioedema o pito,
  • serositis
  • pemphigus
  • Lyell's syndrome
  • ata pueina,
  • vasculitis
  • exfoliative dermatitis,
  • vevela paʻu
  • urticaria
  • myositis
  • gasegase
  • faanatinati,
  • eosinophilia.

Hemopoietic organs:

  • pancytopenia
  • hemoglobin reduction,
  • agranulocytosis,
  • thrombocytopenia
  • hémoliotic anemia,
  • erythropenia.

O aʻafiaga ono ono tutupu i luga o le fetus:

  • afaina o ponaivi o le ulu,
  • hypermalemia
  • siakiina o auupega o le antinuclear,
  • hyponatremia,
  • vaevaega lima
  • hyperazotemia,
  • suiga i le faagaoioia o le tino,
  • pa'ū i le toto toto
  • oligohydramnios
  • maualuga o ponaivi o le ulu.

Faʻatonuga o le Laboratory:

  • siakiina o auupega o le antinuclear,
  • hypermalemia
  • hyperazotemia,
  • hypercreatininemia,
  • hyperbilirubinemia,
  • faateleina ALT, AST, bilirubin.

Isi tali:

Faʻafitauli leaga e uiga i le hydrochlorothiazide:

  • arrhythmia,
  • faʻaleagaina
  • fenumiai,
  • le gafatia o le mafaufau ma lagona,
  • hypochloremic alkalosis,
  • diarrheal syndrome
  • cholecystitis
  • Tachycardia,
  • anemia (aplastic, hemolytic),
  • manatu faʻapitoa,
  • tiga matuia
  • sialadenitis
  • pancreatitis
  • anorexia
  • hyperuricemia
  • hyperglycemia
  • vevesi o le gout,
  • necrotizing vesculitis,
  • paʻu o le paʻu,
  • pneumonitis
  • o le edema pulmonary o le non-cardiogenic tupuaga.

Faatonuga i le Tritac Plus (Metotia ma fua)

Faʻatinoga o loʻo faia i le amanaʻiaina o uiga taʻitasi. Fautuaina le taimi e faʻafeiloaʻi ai o taeao taeao. Le maualuga e faatagaina i le aso o le ave lea o 2 pama i se fua faatatau o le 5 + 25 poʻo le 4 papa i se fua faatatau o le 2.5 + 12.5, e tusa ma le 50 mg o le hydrochlorothiazide ma le 10 mg o Ramipril.

Pe a fuʻe se fualaau, latou te taumafai e ave vave i le vave e mafai ai. E le faʻatagaina le faʻafitia o le tagata ia te ia lava. O lapisi e tatau ona faʻamalu i le vai, talepeina ma le faʻatauina e le faatagaina. O le 'ai e le afaina ai le malosi o le togafitiga o le Tritace Plus.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le taimi o le susu

Tritace ® Plus e le tatau ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga. O le mea lea, ao le i aveina le fualaau faasaina i fafine o le tausaga fanau, o le maʻitaga e tatau ona le amanaia, ma i le taimi o togafitiga, e tatau ona latou faʻaaoga metotia faatuatuaina o le faʻasaina. Afai o le maitaga ao togafitiga ma le fualaau faasaina, e tatau ona e taofia le ave i le vave e mafai ai ma faʻafesoʻotaʻi le tagata maʻi i le tagofia o isi vailaau faʻasaina, lea o le a lamatia ai le tamaitiiti.

Ona o le aʻafiaga o aʻafiaga leaga o le ramipril ma le hydrochlorothiazide i luga o le fetus, ua fautuaina ai o tamaitai e le mafai ona siitia atu i se isi togafitiga mo le maualuga o le toto (e aunoa ma le ACE inhibitors ma togafitiga) e fautuaina e aloese mai le fausiaina.

E le o iloa pe o le aʻafiaga o le vailaʻau o Tritace ® Plus i le muamua masina muamua o le maitaga e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le atinaʻe o le tamaititi. O le faʻaaogaina o le iniseti ACE i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maitaga ua faʻapipiʻiina ma faʻalavelave e mafai ona tupu i totonu o le fetus ma le pepe faatoa fananau mai, e aofia ai le faʻaitiitia o le toto, totoga o le ponaivi o le ponaivi, o le malosi, o le le mafai ona le mafai ona faʻaaoga, ma le oti.

O le atinaʻeina o oligohydramnios na lipotia mai, e mafua mai ona o le leaga o le gaioiga o gaʻo o le fetus, o oligohydramnios i ia tulaga na o faatasi ma le atinaʻeina o konekarate o pito i tua o le fetus, faaletonu o le gaioio, fanau vave, le tuputupu aʻe o le intrauterine ma le le tapunia o le pulou (arterial), e ui e le o iloa o nei aʻafiaga o aʻafiaga o le atitiata ACE.

E fautuaina le mataʻituina lelei o pepe faatoa fananau mai, o ē na faʻaalia i le faʻaogaina o le intrauterine i le inisiua ACE ina ia iloa ai le faʻaitiitia o le toto, oliguria ma hyperkalemia. I le oliguria, e manaʻomia le faatumauina o le toto ma le faʻamaʻi faʻasosoʻo e ala i le faʻalauiloaina o vai talafeagai ma vasoconstrictor. O ia pepe faatoa fananau mai ei ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le eletise ma le faaletonu o le neuro, ona o le faaitiitia o le toto o le toto ma le toto e mafua mai i le faaitiitia o le toto na mafua mai i le inisiua ACE. E manatu o le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide i le lona lua o masina o le maitaga, o le atinaʻeina o le thrombocytopenia i pepe faatoa fananau mai e mafai.

Vaʻaiga o le susu

Talu ai o le momoe ma le hydrochlorothiazide o loʻo i totonu o susu o susu, pe afai e tatau ona faʻaaoga le vailaʻau o le Tritace faatasi ai ma le lactation, e tatau ona taofia le fafagaina o susu.

Tosiga ma le pulega

Metotia o le talosaga

E tatau ona foloina atoa ia laumei atoa ma le tele o le vai (1/2 ipu). E le mafai ona nutimomoia ma gaosia ia laulau. O le taumafaina e leai sona aafiaga taua i le le maua o le fualaau faasaina, o lea e mafai ona ave muamua, i le taimi pe a maeʻa se taumafataga. E masani ona fautuaina e tatau ona faia le aso taitasi i le taimi lava e tasi o le aso, aemaise i le taeao.

Fautuaina le Faʻasologa ma le Faʻasao

O fua o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi. O le filifilia o atumaga e faia e le fomaʻi e tusa ai ma le ogaoga o le maualuga o le maualuga o le toto ma le iai o aʻafiaga o aʻafiaga faʻapitoa, faʻapea foi le faapalepale i le fualaau faasaina.

O le fualaau o le Tritace faaopoopo ma le vailaʻau e filifilia e ala i le faʻasalaga (faʻateleina le maualuga pe, pe a tatau ai, faʻaitiitia) o tui o manipril ma le hydrochlorothiazide sauniuniga.

A maeʻa ona filifilia mai le gasegase popo o le ramipril ma le hydrochlorothiazide, mo le lelei o tagata gasegase, e mafai ona suia a latou mea i le tagofia o le fualaau faʻamalosi ma le vailaʻau talafeagai, ia mautinoa o nei fua o le ramipril ma le hydrochlorothiazide e ave i le tasi papa.

Faʻaaoga masani masani: 2.5 mg ramipril ma le 12.5 mg hydrochlorothiazide tasi i aso taitasi. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻatuputele le fuainumera i le va o le 2-3 vaiaso.
I tagata gasegase e le mafai ona ausia le faʻaitiitia o le toto faʻaitiitia o le toto i le monetherapy malemotherapy i se fuasela o le 10 mg, poʻo i tagata gasegase o loʻo iai le faʻaitiitia o le toto faʻaitiitia o le toto e maua i le pulufana i le 10 mg ma le hydrochlorothiazide i popo o le 12.5 mg -25 mg o ni sauniuniga eseese, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau Tritace ® ma le 12.5 mg + 10 mg ma le 25 mg + 10 mg.

I le tele o tulaga, o le a faʻaitiitia le mamafa o le toto pe a ave le Tritace ® Plus i ni tui mai le 2.5 mg o le ramipril ma le 12.5 mg o le hydrochlorothiazide i le 5 mg o le ramipril ma le 25 mg o le hydrochlorothiazide. Fautuaina togafitiga ma fuataga i tulaga faʻapitoa tau falemaʻi

Togafitiga o tagata gasegase e maua togafitiga
O maʻi na mauaina muamua togafitiga ma togafitiga, aʻo leʻi ave le vailaau faʻamalosi Tritace faaopoopo, pe afai e mafai mo le 2-3 poʻo le sili atu aso (e faalagolago i le umi o le gaioiga o togafitiga), e tatau ona faalēaogā pe faʻaitiitia le fualaau.
Afai e le mafai ona taofi le ave o togafitiga, e fautuaina e amata togafitiga ma pito sili ona maualalo o le ramipril (1.25 mg i le aso) i lenei tuufaatasiga, ave fualaau faasaina o le ramipril ma le hydrochlorothiazide. E fautuaina e faapea i le lumanaʻi, o le fesiitaiga i le aveina o Tritace ® faaopoopo e tatau ona faia i se auala e le sili atu i le 2.5 mg o le ramipril ma le 12.5 mg o le hydrochlorothiazide. Togafitiga o tagata gasegase e le atoatoa le galuega
A oʻo mai le 30% i le 60ml / min i le 1.73 m2 o le tino, e amata togafitiga i le monetherapy i se aso o le 1.25 mg.
A maeʻa le faʻatupulaʻia malie o le vevela, o togafitiga faʻatasi ma se faʻamaʻi faʻamaʻi e amata i se fua o le 2.5 mg o le ramipril ma le 12.5 mg o le hydrochlorothiazide. Ole maualuga ole faʻatagaina o aso taitasi mo tagata mamaʻi e leai se faaletonu ile 5 mg ramipril ma le 25 mg hydrochlorothiazide. O ia maʻi e le tatau ona ave Tritace ® peletini ma 12.5 mg + 10 mg ma 25 mg + 10 mg.

Togafitiga o gasegase maualalo (5-6 points i luga o le fua ole Tama-Pyo) poʻo le faʻatusatusa (7-9 faʻasino i luga ole fua ole Child-Pyo) galuega ole ate
Togafitiga ma le Tritace ® faaopoopo e tatau ona amata i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi lata mai ma o le fua aupito maualuga ole aso o le ramipril e tatau ona 2.5 mg.
I ia ituaiga o gasegase, e le mafai ona faʻaaogaina pama Tritace ®, ma le 25 mg + 5 mg, 12.5 + 10 mg 25 mg + 10 mg.

Togafitiga o tagata matutua
O togafitiga e tatau ona amata ile togi maualalo, ma o le faateleina o tui e tatau ona sili atu lemu (faatasi ai ma se toesega laiti o atopa) ona o le tele o le aʻafiaga o aʻafiaga, aemaise lava i tagata matutua ua vaivai.

Fai le misi

Pe a fuʻe le isi togi, e tatau ona ave le togi i le vave e mafai ai. Ae peitaʻi, afai e maua latalata ane i le taimi o le isi tootoo, e tatau ona faaseʻe le togi na le maua ma toe foi i le masani masani, ole aloese mai le toe faʻaluaina o le fua i se taimi pupuu.

Faʻamataʻuga itu

O mea nei o aʻafiaga e le manaʻomia e mafai ona tupu i le faʻaaogaina o le Tritace ® faaopoopo, o ona mea gaosi (ramipril ma hydrochlorothiazide), isi inhibitors ACE, poʻo isi meaola e pei o le hydrochlorothiazide, lea e tuʻuina atu e tusa ai ma fesuiaiga nei o le taimi o lo latou tupuga:
masani (≥ 10%), masani (≥ 1% - Loto fatu
Faʻasalaga:
suʻesuʻega o le myocardial, e aofia ai le atinaʻeina o angina pectoris, tachycardia, fomaʻi o le loto, palpitations, edema lautele.
Faʻamatalaga masani: faʻaleagaina o le myocardial.

Eseesega mai le toto ma le toto
Faʻasalaga:
o le faaitiitia o le numera o leukocytes i le toto toto, o se faaitiitia o le numera o lela mumu i le toto toto, o le faaitiitia o le hemoglobin, anemia hemolytic, o le faaitiitia o le numera o platelets i le toto gasegase.
Faʻamatalaga masani: solia o le hematopoiesis o le ponaivi, e aofia ai le agranulocytosis (o le toso malosi po o le mou atu o granulocytes mai le toto toto), pancytopenia, eosinophilia, hemoconcentration ona o le faaitiitia o le tino i totonu o le tino, e aofia ai toto toto.

Le mautonu o le tino
E masani lava:
tiga o le ulu, valea (lagona o le "mama" i le ulu).
Faʻasalaga: vertigo, paresthesia, atuatuvale, le lava, lagona mu o le paʻu, dysgeusia (solia o le tofo), agegezia (le lava le tofo).
Faʻamatalaga masani: o le gasegase o le cerebral, e aofia ai le faʻailoga o le ischemic ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gaioiga o le cerebral, o le gasegase o le psychomotor reactions, parosmia (le manogi le manogi, e aʻafia ai lagona o soʻo se manogi pe a leai).

Faʻaleagaina o le okeni o le faʻaaliga
Faʻasalaga:
faʻalavelave faʻaalia, e aofia ai le pa'ō o foliga vaaia, conjunctivitis.
Faʻamatalaga masani: xantopsia, o le faaitiitia o le gaosia o le loimata (ona o le i ai o le hydrochlorothiazide i le sauniuni).

Faʻalogo le faʻaleagaina ma le labyrinthine maʻi
Faʻasalaga:
tatagi i taliga.
Faʻamatalaga masani: faʻalogo faʻalogo.

Vaivaiga o le manava o le tino, pusa ma le vavalaʻau
E masani lava:
e le fua mai ("malogo") le tale, bronchitis.
Faʻasalaga: sinusitis, puupuu le mānava, faʻaogaina o le tino.
Faʻamatalaga masani: bronchospasm, e aofia ai le tele o faʻamaoniga o le faʻala, o le alveolitis (pneumonitis), e le cardiogenic pulmonary edema (ona o le i ai o le hydrochlorothiazide i le sauniuni).

Faʻasologa o meaʻai
Faʻasalaga:
afaina o le mucous membrane o le gastrointestinal tract, o le tino, o le faaletonu i le manava, dyspepsia, gastritis, nausea, constipation, gingivitis (ona o le i ai o le hydrochlorothiazide i le sauniuniga).
E seasea lava: vomiting, aphthous stomatitis, glossitis, manava, gasegase oona, mago mucosa.
Faʻamatalaga masani: pancreatitis (i tulaga tulaga ese, pe a ave ni inhibitors ACE, na iloa le pancreatite fatalima), faateleina le gaioiga o enzymes pancreatic i le toto, angioedema o le tootoo laiti, sialadenitis (ona o le i ai o le hydrochlorothiazide i le sauniuniga).

Faʻaleagaina o gaʻo ma le urinary tract
Faʻasalaga:
o le faateleina o le numera o le urine ua aveesea, o le faateleina o le maualuga o le urisa i totonu o le toto, o le faateleina o le maualuga o le creatinine i totonu o le toto (e tusa lava pe itiiti le faateleina o le maualuga o le creatinine faatasi ai ma le sosolo o le tino e le o se mea e tasi e mafai ona faailoa mai ai le faaletonu o le tino).
Faʻamatalaga masani: faateleina le proteinuria, nasal interstitial (ona o le i ai o le hydrochlorothiazide i le sauniuniga).

Faʻafitauli o le paʻu ma le tino pala
Faʻasalaga:
angioedema: i tulaga tulaga ese, o le faalavelaveina o vaalele ona o le angioedema e mafai ona oo atu ai i le oti, psoriasis-like dermatitis, faateleina le vevela, vevela o le paʻu, aemaise lava le paʻu papular fatala, pruritus, pale.
Faʻamatalaga masani: O le a le mea e tatau ona e faia? O le a le mea e te manaʻo e fai?

Musikalokeletal ma fesoʻotaʻiga o le tino
Faʻasalaga:
faʻataʻitaʻiga.
Faʻamatalaga masani: faʻasolosolo, vavalalata musika vavalalata, vaivaiga o le musika, malosi o musika, tetany (ona o le i ai o le hydrochlorothiazide i le sauniuniga).

Eseesega mai le system endocrine
Faʻamatalaga masani:
maʻi o le le lava o le puleaina o le hormonone antidiuretic (SNA ADH).

Faʻasologa o meaʻai ma meaʻai
E masani lava:
o le faateleina o le mamafa o le kulukose i le toto, faateleina le maualuga o le uric acid i le toto, faateleina ai faailoga o le gout, faateleina le mamafa o le cholesterol ma triglycerides i le toto (ona o le i ai o le hydrochlorothiazide i le tuufaatasiga).
Faʻasalaga: anorexia, faʻaitiitia le manaʻo, faʻaitiitia le potassium i le toto, fia inu (ona o le i ai o le hydrochlorothiazide i le sauniuniga).
Faiva: faʻalauteleina le pāmaʻi i totonu o le toto (ona o le i ai o le mimita i le sauniuni).
Faʻamatalaga masani: faaitiitia i le sodium toto, glucosuria, palukala pepe, hypochloremia, hypomagnesemia, hypercalcemia, faamalolo (ona o le i ai o le hydrochlorothiazide i le sauniuniga).

Faʻafitauli o le tino
Faʻasalaga:
faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, elemene masani (faʻaleagaina tulafono faatonutonu o le tino vascular), faʻanoanoa, faʻafefeteina o le toto i foliga.
Faʻamatalaga masani: thrombosis ma le tele o le leiloa o le vai, vevela vascular, o le tupuga poʻo le faʻalauteleina o maʻi faʻamaʻaloga i luga o tua o leselase vascular, Raynaud's syndrome, vasculitis.

Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui
E masani lava:
vaivai, asthenia.
Faʻasalaga: tiga o le pusa, fiva.

Faʻalavelave Faʻafuaseʻi Faʻafitauli
Faʻamatalaga masani:
anaphylactic or anaphylactoid reactions to ramipril (faʻatasi ai ma le ACE, le faʻamalosia o le mamafa o le anaphylactic po o le anaphylactoid reactions i le iniseti miti) poo anaphylactic reactions to hydrochlorothiazide, o le faateleina o le antineclear antibody titer.

Faʻasalaga o le ate ma le vaeluala
Faʻasalaga:
cholestatic or cytolytic hepatitis (i tulaga tulaga ese ma se taunuuga oti), o le faateleina o le gaoioiga o enzymes o le "ate" ma / poo le faateleina i le maualuga o le bilirubin i totonu o le toto, cholecystitis faanatinati (ona o le i ai o le hydrochlorothiazide i le sauniuniga).
Faʻamatalaga masani: gasegase o le ate, gasegase cholestatic, lino hepatocellular.

Faʻaleagaina o faʻamaʻi ma mammary gland
Faʻasalaga:
gasegase o le erectile tumau.
Faʻamatalaga masani: faaitiitia le libido, gynecomastia.

Mafaufauga mafaufau
Faʻasalaga:
lagona atuatuvale, le fiafia, atuatuvale, atuatuvale, faalavelave i le moe (e aofia ai le moe).
Faʻamatalaga masani: fenumiai, atuatuvale, le mautonu (faaitiitia le mafaufau).

Tali leaga

Faʻamatalaga saogalemu o Ramipril e aofia ai le mago mago ma gaioiga e mafua ona o le faʻaogaina o le vavalalata. O aʻafiaga ogaoga e aʻafia ai le faʻamaʻi, faʻaleagaina o le myocardia, angioedema, hyperkalemia, faʻaleagaina o le tino poʻo le galuega o le faamaʻi, pancreatitis, reactions o le paʻu, ma neutropenia / agranulocytosis.

O mea e le masani ona lipotia i le taimi o togafitiga ma le amlodipine o le moe, o le vevela, o le ulu, tachycardia, hyperemia, tiga o le tino, leisa, fula o le tapuvae, fausiaina, ma le vaivai tele.

O le aʻafiaga o faʻafitauli matuia o loʻo faʻamatalaina i lalo: masani (≥ 1/10), masani (≥ 1/100 i le

Tuua Lau Faamatalaga