Mint mo le maʻisuka

Lelei taimi o le aso! O loʻu igoa o Halisat Suleymanova - O aʻu o se phytotherapist. I le 28, na ia faʻamaloloina ia lava i le kanesa o le tino ma laau (tele e uiga i loʻu aafiaga o le faamalologa ma le mafuaʻaga na avea ai au ma se tagata fai lauʻau faitau iinei: O laʻu tala). Aʻo leʻi togafitia e tusa ai ma metotia faʻa-aganuʻu o loʻo faʻamatalaina i le Initaneti, faamolemole talanoa ma se fomaʻi ma lau fomaʻi! O lenei mea o le a faʻapolopolo ai lou taimi ma tupe, ona e eseese faʻamaʻi, o laʻau ma metotia o togafitiga e ese, ae o loʻo i ai foi faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi, faʻalavelave ma isi. E leai se mea e faʻaopoopo i ai, ae afai e te manaʻomia le fesoasoani i le filifilia o metotia ma togafiti togafitiga, e mafai ona e maua aʻu i inei i fesootaiga:

Laʻau togafiti ile maʻisuka

O le faʻaaogaina o vailaau faʻamalositino o se faʻaopoopoga faʻaopoopo o fuataga e faasaga i le faʻamaʻi. Soʻo se meafaigaluega e tatau ona taulai i le faʻaitiitia o kulūkose ma puipuia ai faʻafitauli.

O le laau e toe faafou le toto ma galue o se fesoasoani i le maʻisuka. O Melissa mo le maʻisuka ua faaopoopo i le lauti.

Metotia sauniuniga: mo le 1pp. o le a ave se ipu tioata vevela, tuʻu mo le 15 minute. Inu ia mafanafana pe vevela. Faatasi ai ma le faʻaaoga masani o le melissa, e faʻafou ai le toto ma le lymp, faʻaleleia le soifua manuia o le tagata maʻi.

E faʻafaigofieina le gaʻo, faʻaleleia le toto ma fesoasoani i le gaosiga o le galu. Fatuga o fatugafale e aofia ai le 6% sikolisi, lea e toe faʻaleleia ai ma faʻamalosia ai le metabolism.

Amaranth mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina:

  • i le tulaga o se meainu
  • faaopoopo i le falaoamata i le taimi o kuka,
  • cereals, cereals, vasega muamua ma le lua o loʻo saunia mai fatu.

Auala e fai ai lauti: mo le 1 tsp. 200 ml o le vevela o le vai o le a manaomia e tu ai le 10 minute. Ona fufulu lea ma 'ai e pei o se meainu masani ao leʻi' ai.

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, faʻaaogaina foi le suauu oona. Ua lava le ave 1 lepp. taeao ma afiafi. O lea tulaga masani e faʻapipiʻiina ai le tino ma le sikoa, lea e faʻamaonia ai le metabolism.

Laʻau uila

E faʻaitiitia ai le tiga, faʻamavaeina le faʻaogaina o le tino ma le maʻi o le gaʻo, faʻamalo le tino o le totoga ma le faʻaaogaina o le lymph, faʻateleina galuega puipui o le tino, ma faʻaumatia ia atherosclerotic plate.

O le faʻafefe o le maʻisuka e faʻaitiitia ai le kulukose. Ia saunia se siʻosiʻomaga ma se tincture e faʻavae i luga o le laau. Ae ui i lea, o se vailaʻau ua saunia i luga o le ava malosi e manaʻomia ai le feutagaiga ma se tagata tomai faapitoa.

Tincture

  • tuu fugalaau o le laau i totonu o le 1 l fagu,
  • sasaa le ava po o le vodka i luga
  • taofi le tuufaatasiga i se nofoaga pogisa mo le 10 aso, ona faamama lea.

Auala e fai: faʻaalu le 1 i le 3 i le vai aʻo leʻi faʻaogaina. Talosaga 1-taimi le aoga. l taeao, aoauli ma le afiafi.

Faʻatau

Auala e kuka ai: sasaa 2 tbsp. l meaʻai matagofie i totonu o se vevela ma sasaa 300 ml o le vevela vai 300 ml.

Auala e ave: se fuataga e tasi o le 100 ml aʻo leʻi 'ai mo le 30 aso, sosoo ai ma se malologa ma le toe faia o le vasega.

O se mea totino faʻatasi ma faʻalavelave faʻaleagaina e faʻafefe ai le faʻanoanoa, ae le solia le metabolism ma le gaioiga o le endocrin system. E iai:

  • aʻafiaga
  • faʻamālōlō maʻi pipisi,
  • faamalolosia puipui puipui,
  • saturates sel i le okesene.

Woodlice i le maʻisuka e faʻaaogaina i foliga o le afu ma le sua fou.

Faʻatau

Metotia sauniuniga: 2 tbsp. l o meafaitino mata o le a manaʻomia ona tausia le 200 ml o le vevela vai i totonu o se pusa vavalaʻau mo le 20 minute. Maalili mo le 30 minute, faamama

Auala e ave ai: 1/3 ipu ao leʻi 'aʻai.

Oona

E faʻapefea ona fai le sua: fufulu ma fufulu meaʻai fou, faʻasili ese le vai ma se taga.

Auala e faʻaaoga ai: faʻafefe i le vai ma inu 100 ml 3 taimi i le aso.

Mo togafitiga, o le rhizome o le laau e masani ona faʻaaogaina, talu ai e aofia i le 40% o se mea insulin-like substance. Elecampane i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamamaʻa atoa ai le kulūkose, ma faʻagata ai foi le faʻavaivai vaivai.

Auala e kuka ai: e tatau ona e ave le 1 lita o le vai i le 100 g o aʻa, faʻapipiʻi mo le 3 itula i luga o se afi maualalo.

Faʻaaogaina: faʻaaoga 1 tbsp. l ao lei faia le taumafataga.

O laʻau o le laau e faʻaaogaina e togafitia ai le paʻu ma faʻaitiitia le kulūkose, o mea lago e fesoasoani i le gaosiga o le inisalini.

Mai aʻa o togavao i le maʻisuka ituaiga 2, ua saunia se teuteuga. O le a manaʻomia:

  • 1 tbsp. l mea gaosi
  • 400 ml o le vai malulu.

Liligi le mutia i le vai ma taofi ile afa aso. Ona fufulu lea o le vai, sasaa vai fou ma tuu ipu i luga ifo o le vevela, faapipii mo le 15 minute. E faʻaaoga le mea faigaluega i le aso atoa.

Le isi faʻasalaga aoga: i le 3 tbsp. l laʻau e manaʻomia le 450 ml o le vevela ma le vevela. Sasaa mea faʻapitoa i le vai ma faʻamautinoa le tuʻufaʻatasiga mo le 2 itula.

Auala e ave ai: ½ ipu aʻo leʻi 'aʻai.

Ina ia saunia le sua oona, e tatau ona liligi le suamalie fou i luga o le vai vevela, uu i totonu o se mea e suʻi ai meaʻai, ma toso le vai i totonu o se ie. Ona faʻaalu lea o le mea faʻafefiloi ma le vai. Faaaoga tasi i le aso.

Faʻafetai i le oleic acid, o faʻamalologa o le togafiti i le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai aʻafiaga faʻapitoa ma aʻafiaga. O le laau na faʻaaogaina i isi vailaʻau mo le tele o seneturi i le ituaiga o meainu. E fautuaina le Tea mo tagata e maua i le endocrin, o le cardiovascular ma le totonugalemu o le tino. O le masani o le inu o le 250 ml i le aso.

Ona o le le lelei o le totoina o tagata mamaʻi i le maʻisuka, o le gaioiga o le fatu ma le vascular system ua faʻavaivaia. O le iʻuga, o le atherosclerosis ma le maʻisuka vae ua atiaʻe. Honeysuckle e puipuia ai faʻalavelave, faʻamalosia capillaries ma arteries, faʻaleleia le toto, ma tautua o se diuretic. Faatasi ai ma le faʻaaogaina e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le le fiafia.

Honeysuckle i le maʻisuka ituaiga 2 e 'aina le sua fou pe faʻamaina. Faʻaaoga foi mo le teuteu o fugalaau ma le paʻu.

E faʻapefea ona saunia se fusi: 20 g o fualaau aina o le a manaʻomia le 250 ml o le vevela vai e tu ai le tele o itula. Ona aʻafia ai lea.

Auala e ave: 100 ml fa faʻafa i le aso.

Talosaga faʻaoga

A o aoina, seleseleina ma faʻaaoga togalaau, mulimuli i tulafono:

  1. Talanoa muamua ma lau 'auʻaunaga soifua maloloina.
  2. Faʻatau tau ma togalaau i le falemaʻi.
  3. Aoao pe afea ma pe o le a le mea e seleseleina ma pe faapefea ona selesele.
  4. Aoina laau i se vaega e mama i le mafaufau e mamao mai auala ma fale gaosi oloa,
  5. Mataitu le maualuga o le kulukose ma le tulaga lautele i le taimi o togafitiga, e pei o nisi o meaola e mafua ai le le faapalepale.
  6. Faʻasaʻo le umi ma taimi o le togafitiga, o tuutuuga mo le sauniuniga o togafitiga faʻasolo, le fua faatatau o le faʻaoga.
  7. Teuina ni vailaau faʻasaina i totonu o le pusaaisa i le taumafanafana.

O palaʻau e faʻaitiitia ai le suka o le suka i le maʻisuka faʻamaonia le faʻaogaina o le tino, faʻamalosia capillaries ma arteries, ma tetee atu i le faʻaogaina o meaʻai. O ia tupe e avea o se punaoa fesoasoani i le togafitiga faigata o se maʻi matuia.

Paʻu o le diaderm mo le maʻisuka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Filifilia o se kulimi mo le maʻisuka e le o se mea faigofie. O tagata e iai se faʻamaoniga e tatau ona filifilia ni auala faʻapitoa, aua o le mafuaʻaga o le le faʻavauvau i vae o loʻo taoto i le le maua o le toto i le tino ma, o le iʻuga, i le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o le paʻu o le tino. E le mafai e le epideru ua vaivai ona tetee i siama, o lea e mafai ai ona ulufale le tino i le tino.

Auala e filifili ai fualaau faasaina

O le fofo mo vae i le maʻisuka e tatau ona filifilia e faavae i luga o le mafuaaga o le faʻaalia o se maʻi e pei o le "maʻisuka vae." Ae i le faaopoopo i le faatelevaveina o le tafe toto i totonu o vaa, o le kulimi e tatau ona i ai le itu nei:

  • meatotino e tetee atu i mea leaga
  • eleʻele faamama
  • puipuiga o le faaputuputuina ma le atinae o siama,
  • saturation o le epidermis i vitamini,
  • leo le paʻu ua afaina,
  • faʻafouina o le metabolism i sela,
  • faʻafesoʻotaʻiga.

E le gata i lea, o lea ituaiga mea faigaluega e tatau ona sili atu ona maualalo, talu ai o le maʻisuka e masani ona i ai le hypersensitivity i ituaiga eseese o mea inosia.

Soʻo se maʻisuka vae o le suka e tatau ona iai se tasi poʻo le sili atu o vaega nei:

  1. Allantoin o se vailaʻau lea e maua mai le urea. I le avea ai o se vaega o le oloa, e aoga i se faʻamatalaga faʻamalosia ma le faʻamaoni.
  2. O le Peppermint o se tagata masani lauiloa o le tiga o le tino ma le visepisi.
  3. Currant o se punavai sili lea o vitamini, lea e iai foi lona aafiaga e tetee ai i le leaga.
  4. Urea o se suāsusu e sili ona lelei mo le maʻisuka.
  5. Kolisi. E tatau ona toe faʻafoʻisia le puipuiga o le paʻu.
  6. O fualaau o lea o se mea faʻapitoa faʻapitoa.

I le faaopoopo atu i nei elemene, o le tuufaatasiga o le oloa e tatau ona aofia ai foi ni vaega o le antifungal.

O le fofo aupito sili ona lelei o le a avea ma fualaau faasaina i luga o le afifiina o le faaupuga "maʻi suka" po o le "mo le maʻisuka." E mafai ona e faʻaaogaina isi vailaʻau o loʻo i ai le malosi talafeagai ma le tuufaatasiga. E sili atu ona lelei le faia o se faʻatau i se fale talavai poʻo se faleoloa faapitoa. E i ai foi vaega taua mo le maʻisuka lea e mafai ona e mauaina ai le tele o ituaiga o kulimi.

E tatau ona manatua i le mafaufau e le o se lima e tasi poʻo le kulimi sima o se panacea. E tatau ona e filifilia se vailaau e talafeagai mo le foia o se faafitauli faapitoa, ae o loo i ai ni meafaigaluega ua faamaonia ai i latou lava ma ua aoina le tele o iloiloga lelei.

Fualaau oona

Ureatra - suauu vae ma le urea mo le maʻisuka, lea e talafeagai lelei mo le vevela ma le paʻu o le paʻu. E faʻamalieina ai le ita ma aveesea ai mea manogi, ma o le lauiloa Siamani e avea ma se tasi o mea sili ona lelei. Naʻo le toe foʻi mai o le tau maualuga lea.

O le kulimi paʻu o le diaderm na atinaʻe e amanaʻia ai le uiga o le paʻu o le maʻisuka, faʻapitoa i le faateleina o le sosolo ma le fausiaina o le vevela. O le kulimi diaderm e sili ona lelei pe a uma ona faʻaaogaina i vaega "faʻafitauli," pei o ogavae o loʻo i lalo poʻo susu i lalo ole susu. E ui i le maualalo o le tau, o le tuufaatasiga e faʻamago ma vaega faʻasaina.

Dia Ultraderm o se kulimi o loʻo i ai le superoxide dismutase, glycerin ma le germ wheat. O lenei fualaau faasaina ua faamoemoe mo le tausiga o paʻu i le hypersensitivity. E le pei o le Diaderm cream, o le lagona ootia e sili atu ona faalauiloa iinei. E le gata i lea, o le meafaigaluega na faʻapupulaina ai le faʻamālōlōina o manuaga laiti i luga o vae.

Virta o se isi kulimi e masani ona faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2 ona o ona mea puipuia. O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e puipuia ai le epidermis mai le faʻateleina o le matutu, siama oti ma ituaiga uma o le faʻaogaina o fuamomo.

Caremed o se fomaʻi lauiloa, lea e aofia ai vaega nei:

O lenei oloa e le gata e faʻamamaina ai ma fafagaina ai le paʻu, ae mafai foi ona fausia ai se puipui puipui ona o le maualuga o lona lipid content.

Le faʻaogaina o kulimi mo le maʻisuka

Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se kulimi toe faʻafouina i le paʻu, e tatau ona faʻamamāina lona luga. Afai o soʻo se fofo vae e talafeagai mo oe, aua le faʻaaogaina i ou lima ma lou tino. E tatau ona filifilia ni kulimi vavae mo vaega taʻitasi.

Faʻaaogā le vaifofo i fafo faʻatasi ai ma masini moli masini. E leai se mea e tatau ona e suʻe ai le vailaʻau i totonu o le paʻu. I le tulaga o kulimi faʻapitoa, e tatau ona e faʻaaogaina se omomi faapitoa poʻo le uʻu laupepa ina ia le faʻalavelaveina le amio saʻo a le epidermis.

O ia faatonuga o loʻo i ai ni faatonuga mo le faʻaaogaina o kulimi. I le faaopoopo atu ia i latou, e mafai e tagata gaosiga ona faʻamaonia isi tulafono o le a faʻaaoga ai le fualaau faasaina ma le saogalemu ma sili atu le aoga. O le mea lea, e tatau ona faitau faatonuga aʻo leʻi faʻaaogaina le kulimi.

Melisa mo le maʻisuka e faʻaitiitia ai le suka?

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Talofa, Ruslan! Melissa, po o le moa lemoni o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi lea e manaʻomia ai le manaia ma le faʻaoʻoina o le maʻi, o le lauti mai lemonimonimo o loʻo faʻamaonia mo togafitiga o neurosis, faʻalavelave moe.

O Melissa ei ai sina faʻaogaina o le diuretic ma le malosi, toe faʻafoʻiina le pao o le fatu. Ona o ona aʻafiaga o antispasmodic, ua fautuaina mo faʻamaʻi o le manava ma le vevela. O lona faʻaleagaina o le tino i le tino e mafai ona fesoasoani i le tulaga o le faʻamaʻi ma le maʻi suka, dermatoses.
Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le melissa e naʻo le faʻaaogaina o se meafaigaluega faaopoopo e le afaina ai le tikeri o le glycemia. O Melissa e leai sona aafiaga tuusaʻo tuusaʻo, ae e mafai ona faʻaititia ai vaivaiga lautele ma maua ai se faʻamalosiaga lautele.

Soo se vailaau mo togafitiga mo le maʻisuka e mafai ona fautuaina na o le tuufaatasiga ma togafitiga faaleaganuu ma le insulin poo fualaau antidiabetic. O meaola mai laau e maua ai le insulin-gaioiga (galega, fugalaau, launi pi, mauga o le mauga) o le a le mafai foi ona faʻafoʻosaʻoina le suka toto e aunoa ma fualaau.

Pau lava le tulaga lea e mafai ona faʻaaoga ai isi togafitiga o le tulaga o le maʻisuka latent. O ia ituaiga o gasegase o mea taumafa taumafa taumafa talafeagai, gaioiga faaletino e faʻapitoa ma togalaau faʻapitoa e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka moni.

O aʻau e maualalo ai le toto suka: maualalo le kulukose

O nisi laau totō e maua ai le maualuga o le suka ma e mafai ona maualalo le maualuga o le suka, e fai o se ituaiga meafaigaluega faigata mo le maʻisuka. O vailaau faʻaonapo nei e mafai ona fautuaina le faʻaaogaina o le fiaselau o laau, fua, ma fugalaau. O nei mea uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu.

1 vaega. E aofia ai ituaiga uma o laau afu, fatu ma fualaʻau e mafai ona aumai ai le kulukose toto i se faailoga masani, o le auala e saunia ai ituaiga uma o togafitiga a tagata. E aofia ai:

O tamaʻi igoa ma laau totō e faigofie ona maua ma e mafai ona tupu i luga o se togafiti masani masani. O se taunuuga o lo latou faʻaaogaina, o le tino o le maʻisuka o le a puipuia mai le malulu, faapea foi ma siama. E le gata i lea, o nei vailaʻau e faʻaitiitia atoa ai le maualuga o le suka toto, ma afai o vailaʻau o loʻo aofia ai i le faʻalavelave, o le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le suka e na o le faʻaopoopoga.

Ona o le i ai o se aofaiga tele o minerale ma vitamini, o fualaau mai lenei vaega ua faʻaalia mo tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 e maualuga maualuga le kulukose.

2 vaega. I lenei vaega, o se aganuʻu le aofia ai o laʻau, lau, aʻa ma fua e leʻo saunia mo sauniuniga. O fualaau faʻapipiʻi e ofoina atu ia i latou e na o le faʻaaoga lelei, ma o lea, latou te fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka o le toto:

  • manogi
  • St. John's wort
  • aulaʻau
  • lanu lanu moana
  • Muliki
  • laʻau laʻau,
  • sese
  • penisini
  • hawthorn
  • fulino
  • Ierusalemaichokei
  • faga laʻau
  • Manuʻa maualuga
  • Galega officinalis (goatberry).

O vailaʻau ua faʻamaonia mo le suka o le a talafeagai mo na o le maʻisuka ituaiga 2. Mo le maʻisuka o le ituaiga muamua, o laau o le a avea ma auala lelei e faʻamalosia ai le puipuiga lautele. O fualaau e le masani ona galue tutusa, ma e tatau ona e malamalama. O le maualuga o le suka o le suka e mafai ona faʻaitiitia i le vave, ae faasolosolo malie. O le mea lea, o ia tupe e masani lava ona tuʻufaʻatasia, e tusa lava pe o aʻau e faʻaaogaina.

Faʻaaoga fualaau ma laau o le kulupu 2 e tatau ona fai i le tulaga o mea faʻafefiloi poʻo totogifuapauina. E mafai ona saunia i se tulaga tutoatasi pe faʻatau mai sauni-faia i se fale talavai. O le auala lona lua e sili atu ona lelei, aua o mea taʻitasi e tatau ona aoina i se taimi ma nofoaga e saogalemu ai le siosiomaga.

Mai le mea moni o togafitiga faʻavae mo le tuʻuina atu o le toto suka e aoina ma faʻaalia i totonu o le fale talavai, latou te le leiloa a latou meatotino, ma o le maualuga o suka, pe a uma ona latou faaaogaina, o loʻo tautala manino mai i lenei mea.

3 vaega. O togafiti, ate o le ate ma togafitiga o toga, togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona faʻaleleia ai le tino o le tino, ma i ai foi se aafiaga lelei i le soifua maloloina, fesoasoani i le fatu, fatugaʻo ma le ate e sili atu le lelei, faʻapea foʻi ma le maualalo o le toto. E aofia ai:

  1. sana fugalaau
  2. laʻau aʻa
  3. chokeberry,
  4. uliuli
  5. mumu mauga mauga
  6. rose lapisi
  7. ese mai fafo
  8. fualaau o sana
  9. chamomile pharmacy.

Maʻisuka Fomaʻi Faʻatau Fua

O se antipyretic sili ona lelei o le a avea ma faʻavae e faʻatatau i luga o ia laau totō e maua i le tutusa tutusa: lingonberry, chicory, leafberry, peppermint, fugalaau fugalaʻau, paʻulaʻau paʻulaʻau fulu, fatu pi, fatulala, ma fualaʻau.

O nei laau toto e tatau ona faʻafefiloi. O le sipuni sipuni o le aoina e sasaa mai i se ipu vai inu (250 ml) poʻo le tuʻuina i totonu o le vai vaiinu mo le 5 minute. E le gata i lea, o le fofo e tatau ona faʻaaogaina mo le 60 minute, faʻaaogaina i le gasegase faafomaʻi ma faʻamaʻi. Faʻaaoga le siʻo i le tolu o le ipu tioata 3 taimi i le aso. O le togafitiga o se masina. A maeʻa lena, fai se malologa o le 2 vaiaso ma toe fai le kosi faalemasina.

Afai e masani ona e faʻaaogaina le siaki o Iapani Sophora, o le a fesoasoani lea e faʻamalosi ai capillaries ma toto toto o le maʻisuka, ona o latou e masani ona mafatia i se maʻi. Mo le kuka, e tatau ona e ave 100 g o fualaau mamago ma sasaa i le 500 ml o vodka. O le mea e tupu mai ai ua faʻaosoosoina mo le 3 vaiaso.

E taua le faia o lenei mea i se mea pogisa, ae le galo e lulu le vaa i aso taitasi ma le oloa. O le oloa maeʻa e tatau ona faʻaaogaina 1 teaspoon faʻi tolu i le aso, faʻafefe i le 30 ml o vai mama. E mafai foi ona e faaopoopoina le fualaau faasaina ile togalaau teas.

O se auala sili e faʻafaigofieina ai le kulukose i totonu o le toto o le a faʻavaeina i luga o laʻau bay. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave 10 laupepa o le laurel, lea e tumu i le 600 ml o le vai vevela. E teuina le sui mo le 3 itula, a maeʻa ona fufulu ma faʻaaogaina le 100ml 3 taimi i le aso.

1 sipunipuni ole sua suamalie, lea e sasaa atu i le 250 ml o le vai ma faʻaumatia e le tolu o le ipu tioata 3 taimi i le aso, o le a fesoasoani e faʻaititia le suka.

O avoese e leʻi faʻaaogaina, e lelei tele, e mafai ai ona e faʻaititia le maualuga o le suka toto. Ina ia saunia tupe e faavae i luga, e tatau ona e:

O sua e sasaa i le vai inu ma faatagaina e gagau mo le 36 itula. A maeʻa lena, tuʻu le mumu i luga o se afi mumū ma kuka mo le 20 minute. Faʻaavanoa le susu e faʻamafanafana ma faʻavaivai pe a uma le 2 itula. E mafai ona e faʻaaogaina le oloa 100 ml 3 taimi i le aso pe a uma taumafa. I le ala, afai ei ai faafitauli i le pancreas, ona togafitia lea o le pancreas ma oats e maua ai taunuuga lelei, ma sili atu ona taua, e le afaina ai le maʻisuka.

O le faʻamanuiaina o le tino o le a aumaia ai se faaputuga o ituaiga o laau:

2 sipuni tele o le aoina e tatau ona faatumulia i le 500 ml o le vai kuka ma kuka mo le 10 minute. A maeʻa lena, o le a gaosia ma inu le oloa i le aso atoa i mea tutusa.

O le a tutusa lelei le inu i le inu oona nai lo le lauti masani. O lenei vao, faatasi ai ma laulaau, ua sasaa i le vai tafe ma ua tauanau mo le 20 minute i le fua faatatau o le 1 i le 10. E mafai ona faaaoga lenei laau i le fou faapea foi le foliga mama, e mafai foi ona maualalo le kulūkose.

Prescription Diabetes Prescriptions

Afai e le amataina le maʻisuka, o le fua o le "Bulgarian" o le a avea ma se auala lelei e faʻaititia ai le suka, aʻo faʻaitiitia le kulūkose:

  • 4 sipuni tele o launi pi,
  • 400 ml o vai inu.

O laʻau paʻu ua sasaa i le vai ma faʻafefiloi i le vai vai mo le 1 itula. O le isi, faamama ma faʻamaʻa 2 punetimeta i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O le togafitiga o le a lua masina pe sei oʻo i le taimi e oʻo ai le kulukose toto i se faailoga masani.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O apaau fatu pi i le maʻisuka e mafai ona suia i se teuteuga o pi pi, e tatau ona inu i le afa afa i le aso.

Laʻau faʻapipiʻi faʻavae e faʻavae i luga o lauberry, lea e tatau ona avea ma se sipuni sipuni ma sasaa se ipu vai inu. Afai e te faʻaaogaina le fualaau faasaina i luga o sipuni i aso taitasi mo le masina, ona faʻaitiitia ai lea o le toto toto. E le gata i lea, o le bearry o le a fesoa- soani e faamāmā le vaivai, galala ma le masani ai.

Taua! O lenei fofo o loʻo i ai se faʻamaʻi manino - o le manava o le manava ma le gastritis.

E le gata i lea, o le feagai ma le maʻisuka ma le maualuga o le suka o le a fesoasoani i:

  1. pepa fou alder (1/2 ipu),
  2. namu fou (1 sipunipuni),
  3. quinoa lafoa (2 punetini),
  4. vai (200 ml).

O vaega uma e tatau ona palu ma tuʻu mo le 5 aso. A maeʻa lena, faʻaopoopo se pine o le susu ma inu le vailaʻau i luga o le sipuniti lua i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai.

E leai se aoga o le a avea ma se afaina e faavae i le 30 g o le telefoni feaveaʻi ma 250 ml o vai. O le faʻafefiloi e kuka mo le 7 minute i luga o le vevela masani, ona faʻamaʻaina lea. E tatau ona ave le vailaau 3 lepu'puʻu 4 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. E mafai ona faʻaaogaina le ulu i fafo. E tatau ona aofia ai i fualaʻau fualaʻau.

Melissa - mea faʻamalolo

Melissa, po o le moa lemoni, o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi lea e manaʻomia ai le manava ma le toʻafilemu, o le mea lea, o le patamati lemoni ua fautuaina mo le togafitia o le moe i le moe, neurosis.

O lenei laau e toe faʻafoʻisia ai le pao o le fatu, o loʻo i ai se aafiaga laxative ma diuretic. Ona o ona aʻafiaga o antispasmodic, ua fautuaina mo faʻamaʻi o le gallbladder ma le manava. O le faʻamamaina o le aafiaga o lemonimonimo i luga o le tino e mafai ona fesoasoani i le tulaga o le eczema ma le dermatoses, o le maʻisuka malosi.

O Melissa e mafai ona faʻaaoga i le maʻisuka e na o se mea faigaluega faaopoopo e le afaina ai le tikeri o le glycemia. Melissa e leai sona aafiaga tuusaʻo, ae e mafai ona i ai se malosiaga faʻamalosi lautele ma faʻaitiitia ai vaivaiga lautele.

Vaʻaia vailaʻau faʻamalositino, e aofia ai le pama lemoni, aua o le maʻisuka e mafai ona fautuaina na o le tuufaatasiga o fualaau antidiabetic poo togafitiga masani ile inisalini. O sauniuniga mai laau afu ma gaioiga e pei o le insulin (laʻau faʻi, mauga mauga, galega, blueberry) o le a le mafai foi ona faʻafoʻosaʻoina le suka toto e aunoa ma fualaau.

O se tuusaunoaga i le tulafono atonu o le maʻisuka le tumau. Mo nei maʻi, mea taumafa paleni, gaioiga faaletino e faʻapipiʻi faʻatasi ma vailaʻau faʻamaʻi mo le puipuia o le maʻisuka moni e fautuaina.

Meaʻai taumafa

Toto i tafatafa o le fale poʻo i totonu o le atunuu o le vao o le lemon balm. O le a ola vave le laau ma o le a maua ai se oloa e aoga mo le maʻisuka, mai lau laʻau e mafai ona e kukaina ai le tele o meaʻai suamalie ma sili ona taua.

Fuamoa o le fualaʻau ma le pamu lemoni

Olati koko ma pateta, tipi i totonu o pusa. Faʻaopopo ni kukama fou, opu, aniani, ma se lima lima o le laumasama lau, e mafai lava ona e tipiina se fuamoa masini. Taimi ma le kulimi mumu.

Salati mai laulaau o le melissa officinalis ma le laumei

Tatou tunu le isu o aano o manufasi mai moa po o le paluga, pe a uma ona saunia le paluga, faʻafefiloi, tuu fualaʻau i totonu - pateta, kapisi paʻepaʻe, kāloti, aniani. I le faaiuga o le kuka, faaopoopo le lemon balm ma laau tipi. I le faaiuga, tuu se sipuniti o kulimi kirimoli i ipu taʻitasi.

Laʻau faʻafomaʻi ma le mimiti mo le maʻisuka

O le tasi vaega o le blackberry, gray, togaberry vao, laʻau malogo o le fuamini uliuli, vaega e lua o lau malogo o vailaau faafomai. Toto mea uma, sasaa i totonu o se fagu tioata ma latalata vavalalata. Teuina i se nofoaga pogisa. Faʻava 1 teaseti i totonu o se ipu vai inu. Inu 3 taimi i le aso, e te mafaia nai lo le lauti. Faaaoga tolu i le fa vaiaso.

Aua nei galo e aofia ai i matou i le lisi o punaoa o le ae maua mai lea taimi i lea taimi:

Matou te fiafia foi e vaʻai atu ia oe i totonu o matou alaalafaga i VKontakte, Facebook, Odnoklassniki, Google+.

Togafitiga - Faʻafefea ona Faʻaaoga Melissa mo le maʻi suka

Faʻafefea ona faʻaaogaina le kulimi lemoni i le maʻisuka - Togafitiga

O Melissa o se vao vavalalata, o lona manogi e masani lava ona taʻua o lemoni. E maualuga le 15-20 cm le maualuga. O fugalaau e laiti, piniki pe paepae. Ina ia mafai e le limon balm ona fesoasoani i faʻamaʻi, e tatau ona saunia muamua. O le aofaʻi e pa'ū i le masina muamua o le taumafanafana. Ae ui i lea, e mafai e se tasi ona faʻatau lenei fale i se fale talavai. E aofia ai vitamini B ma le C, faʻapea ma elemene taua e pei o le calcium, zinc, copper, manganese, selenium, ma isi mea faapena. E matua aoga tele le inu o le lemon balm, aemaise lava mo tamaitai, faʻafitauli o le hormonal, faʻaogaina o le inflammatory, ma isi. I taimi faigata, o le lemonimonimo e fesoasoani e taulima ai spasms, ma ao gasolo e maʻitaga le toxicosis ma faaleleia le tulaga o le tina o loʻo faatalitali.

Cholagogue otaota mo le faʻamalo o le talo: fualaʻau aoga

Mo meatotino aoga, e tele naua:

  • O loʻo i ai se lagona filemu ma le toʻa
  • fesoasoani e faʻamaonia le moe,
  • faʻaleleia le manatua, tumau ma le gafatia e taulai atu i tamaiti vavalalata,
  • faʻaleleia galuega faʻaoga,
  • faʻamaonia le fua o le fatu
  • ei ai sona aʻafiaga,
  • faʻamamā le inumaga
  • toe faʻafouina le toto, ma isi.

O le mea lautele, o le pamu lemoni o se vailaʻau faʻamalosi lelei lava, lea e le manaʻomia ona faia i ni aofaiga tele ina ia fesoasoani ai. E tele taimi e faʻatau atu ai lenei laau i tagata e iai ni faʻafitauli:

  • anaemia
  • loto vaivai
  • mimiti
  • toto maualuga
  • gasegase gasegase
  • maʻisuka malosi.

Melissa mo le maʻisuka (tusiga I ma le II) e aoga tele, aua e faʻaleleia ai le tuufaatasiga o le toto ma faʻamamaina le manava. Ae ui i lea, e tatau ona e malamalama ole maʻisuka o se maʻi ogaoga o le endocrine e manaʻomia ai le taimi ma togafitiga talafeagai. E tasi le mea e tasi o le lemonimonimo e mautinoa e le lava. Gaogao galue o se meafaigaluega faaopoopo, fesoasoani i le tino e taulimaina le faʻamaʻi. O le maʻisuka e togafitia i vailaau faʻapitoa ma se meaai malosi. Afai e te filifili e aofia lenei vao i lau togafitiga, e tatau ona e fesili i lau fomaʻi pe a talafeagai mo se mataupu faapitoa.

Auala e ave ai le lemonimonimo

E tele auala e faʻaaogaina ai lenei vailaʻau vailaʻau, ae o le a tatou mafaufau i filifiliga sili ona lauiloa:

  1. Fualaau o le togavao: ia sauniuni e tatau ona faʻaosoosoina le 10 g o se laau mama i le 1 ipu vai inu mo le itula, ona faʻamalo lelei lea ma ia faʻamaalili. E tatau ona ave le aso 3 taimi 1/2 ipu. O sea ituaiga o mea e talafeagai mo le togafitiga o le fulafula o le bronchial, o le mumū o le tino respiratory tract, faatasi ai ma le toxicosis, faʻateleina le faʻamalosia o feusuaiga, ma isi.
  2. Faʻamatalaga ma mea fou fou: mo le mea lenei e te manaʻomia e faʻaopoopo 1 le sipunipuni o le lemon balm i le 2.5 ipu vai inu, faʻasolosolo ma vevela, ona afifi lelei lea ma alu mo le afa itula. I le fua tutusa e pei o le mataupu muamua, e tatau ona e tago i le fualaau faasaina. E fetaui lelei mo tagata e le o iai le moe, o le tiga, o gasegase, o le tigā, ma le fatu.
  3. Faʻamatalaga o laʻau: 1 sipunipuni o lemonimonimo mo le 1/2 ipu vai inu. E tatau ona saunia le meafaigaluega i totonu o se ipu omea, ma tuʻu ai mo le po atoa. E mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻapitoa mo le tui o le intestinal, toothache, vomiting ma migraine.
  4. Ava o le ava: o le mutia vao e tatau ona sasaa i le ava malosi (po o le vodka) ma faʻamalosi mo le vaiaso. Ona tatau lea ona fufulu ma tanumia i taliga e aveese ai le pisa.

I le maʻisuka, e fautuaina e faʻaaoga i se auala faigofie mo le puleaina, e pei o le faaopoopo o le lemon balm i le lauti. Ina ia faia lenei mea, 1 teaspoon o le mutia e tatau ona sasaaina i se ipu vai inu. Ona faʻamalosi mo le tusa ma le 20 minute ma inu i le malulu poʻo le vevela. O se fofo faʻafeiloaʻiga masani e faʻaleleia ai le tuufaatasiga o le lymph ma le toto, ma faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻisuka.

Contraindications

O le mea moni, o lenei togavao faʻaleagaina ei ai lona aoga aoga i le tino. E fesoasoani i le maʻisuka, le galala, ma le popole, ae e tatau ona e iloa e le talafeagai mo tagata uma. O loʻo i ai le tele o maʻi i luma o le faʻasaina o le lemonia:

  • toe le manuia
  • se ulutala
  • toto maualuga.

E le o fautuaina foi le faʻaaogaina o le laau mo tagata o loʻo galulue faatasi ma le faʻaauau pea o le gauai atu, faapea foi ma i latou o loʻo afaina i suauu taua.

I le lautele, e mafai ona fai mai e fesoasoani le pulu elemoni i faʻamaʻi eseese, ae ao le i aveina, e sili le fautuaina e fefaʻatauaʻi i se fomaʻi ina ia le afaina ai lou soifua maloloina.

Faʻasologa o faʻalavelave faʻaonaponei

Moli, o loo i totonu o le moa, e faʻafefe ai le mauaina o le laulaufaiva ma faʻaleleia ai le lelei o le 'ailaina. E lelei tele le Peppermint mo le galala ma fesoasoani e tau le gastritis. Ina ia saunia se vailaʻau faʻamaʻi, ave le 2 teaseti o le mint ma fafa se ipu vai inu. Faatau faalua i le aso mo le tasi vaetolu o le ipu tioata 15 minute ao lei faia se taumafataga.

O le maʻi suka

Pepamint fesoasoani i le togafitiga o le maʻisuka, ma maua ai se aoga aoga ile gaoioiga a le pancreas. Ae peitai, mo le sauniuniga o se faʻamalologa faʻamalolo i lenei tulaga, matou te manaʻomia se isi mea e sili atu ona lelei - o le aʻa. Matou te tago atu i le 3 teasisi o le mint ma le 1 sipuniti o le aʻa, ma sasaa se ipu vai, faʻapipiʻi le vaifofo mo le lima minute ma faʻalogologo i le 30 minute. O le fusi e fautuaina e 'ai le 1/4 ipu ao le i fafagaina faatolu i le aso.

O le natura tatou te maua ai le tele o fualaau oona, ma o le mea lea matou te le fautuaina ai e faapea, i faailoga muamua o le maʻi, tamoe i le fale talavai mo vailaau faʻamaʻi, lea e tele aʻafiaga o le itu, ma taumafai e foia le faʻamaʻi ma togafiti a tagata.

Le tele o fua o togafitiga faʻale-aganuʻu i le vaega Folk remedies.

Laʻau togafiti ile maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e tupu ona o le solia o le gaosiga o le gaʻo. Carbohydrate metabolism o se fesoʻotaʻiga taua mo le atoatoaga o galuega a le tino, o se punavai autu o le malosi. O ona vaega autu: o le fua o le kulukose ma le insulin i le tino.

Mo le tele o vaega, o le kulukose e ulu atu i le tino ma meaʻai, naʻo se vaega itiiti e mafai ona faʻapipiʻiina i siama. O le inisalini e gaosia i totonu o le pancreas. O le maʻisuka e tupu ma le faʻaauau pea ona maua i le toto kulukose, pe ona o le le lava o le inisalini, poʻo ona o lona fausaga le talafeagai.

O lenei faʻamaʻi e taatele i lo tatou taimi. O le a le mafuaʻaga o le tolopoina o le faitau aofaʻi mai le taumafaina o meaʻai maloloina ma le tele o le maelega mo mea leaga. O le faamai e sili atu ona leaga le manuia o le maʻi, e faatapulaa ai o ia i le tele o vaega o le olaga, ma taitai atu ai i le atinaega o ni faafitauli ogaoga:

  • ogaoga faigata o le cardiovascular system,
  • faʻamaʻi fatu
  • vailaau o le auiliiliga vaaia,
  • faʻafitauli o le faʻalavelave o le tino i ona tulaga eseese (encephalopathy, neuropathy),
  • siama gaʻo ma sili atu.

O lenei mea e mafua ai ona paʻu i le aotelega o le olaga.

O le maʻi suka e lua ituaiga: insulin-dependent ma insulin-resistant. I le tulaga muamua, o le faateleina o le toto suka e fesootai ma le le lava o le insulin. I le tulaga lona lua, o le inisalini e maua i se aofaiga saʻo, ae e le o iloa e le masini eletise ona o le fesuiaiga o le fausaga, pe o le kulukose e ulu atu i le tino i voluma e sili atu le taumafaina. O leisi faʻailoga o le maʻisuka-faʻasaʻo le maʻisuka o le mamafa.

O le ituaiga muamua o le maʻisuka e maua i le taimi o le tamaitiiti, ma le lona lua e masani lava mo tagata e sili atu i le fasefulu tausaga.

Laʻau togafiti

Talu ai nei, o loʻo faʻateleina ona taumafai faʻamaʻi e aloese mai togafitiga fualaau faasaina, faʻapipiʻi i se togafitiga faʻasoifua maloloina ma le teena o aano o manu, susu ma falaoamata. O le mea lea, i le togafitiga o le maʻisuka, e pei lava o isi faʻamaʻi, o isi suʻega e le faʻamavaeina, o se isi mea e sili atu i fualaau taugata.E le gata i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina lenei auala poʻo le auala lea o fualaau faʻapitoa i laau, e mafai ona e faʻatalanoa se phytotherapist e uiga i le taimi o lenei togafitiga.

Tomai faʻapitoa vailaʻau faʻaaoga vailaau avanoa ma masani mo le maʻisuka. O le faavae o lenei vaega o vailaau faafomai:

  • faʻalauteleina le faʻaleleia o le soifua maloloina o le tino,
  • maualalo le kulukose o le toto
  • e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave,
  • faateleina ai galuega puipui a le tino.

E faavae i luga o lenei mea, o laau toto ma gaioiga talafeagai e filifilia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lanu lanu ma vine o loʻo faʻaaoga e faia ai teuteuga e mafai ona faʻaitiitia ai le kulukose o le toto, ma o le fua i luga o lau paina e faʻaleleia ai le gataifale.

O le tele o laau e aofia ai se vailaau - riboflavin - o loʻo i ai malosiaga faʻafouina, e aofia ai: rimoni, fulufulu, uʻue mauga, laulaʻau ulu, fusi, avo ma isi. O fua o nei laau toto e mafai ona aofia i totonu o le taumafataga poʻo le kuka decoction ma tinctures e faavae i latou. E masani lava i le taumafanafana, pe a fou fua, e lelei tele le 'aina ia mea. O fualaau vela pe malogo e fetaui mo le vaitau o le taumalulu, i luga o latou faavae e mafai ona e saunia ni tinctures ma togafitiga teas.

O le maʻi suka - o se gastrointestinal tract ma le faʻaaogaina i aso taitasi o fualaau faʻamaʻi:

  • manogi
  • paʻu paepae
  • flax
  • lagona le afaina
  • penisini ma isi.

O togafitiga o le maʻisuka, poʻo togafitiga e sili atu le saʻo i le togafitiga o le maʻisuka, e mafai ona avea ma se faʻaopoopoga aoga i se soifua maloloina, aemaise lava mo le maʻisuka ituaiga 2, pe a manaʻomia e le au gasegase le siakiina e le gata o le kulukose toto, ae o le cholesterol ma triglycerides (vaega lipid metabolism).

O iinei e mafai ona e faʻaaogaina totogifuapauina eseese e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le inumaga. E masani lava, i le faaopoopo atu i lenei mea, gaʻo, falai, meaʻai a manu e tatau ona faʻaesea mai le meaai. O se tasi lenei o mea e tatau ona i ai-o mea mo togafitiga o le maʻisuka.

Mo fua o fua, o loʻo i ai le tele o latou. E faʻalagolago lava i le ogaoga o le maʻisuka, o le iai o lagona faʻapitoa poʻo allergies, tulaga o le tau (e le o taimi uma e mafai ai ona maua se vailaʻau faapitoa i se vaega faapitoa, ae mo togafitiga e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o mea masani, ae le o faʻasologa). E mafai foi ona e faʻaaogaina mea laiti ma teuteuga e faʻavae ile vaega e tasi, poʻo le saunia o pili ole maʻisuka. O nisi nei o faʻataʻitaʻiga o le tele o faʻasologa o togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka.

Faʻailogaina o upega

O laumei e tatau ona faʻaogaina i vodka poʻo le ava malosi. E lua punetini e manaomia le 0.5 l o vodka. A maea ona sasaa laulaʻau, e tatau ona tuʻu i latou e tu mo le lua vaiaso, ona toso lea ma ave le sipuni se tolu i le aso ao leʻi 'ai. E mafai foi ona e faʻaaogaina le sua o laulaau fou fou, ave tasi sipuni vaimea taʻitasi aʻo leʻi 'ai (tolu taimi i le aso).

O fugalaau fugalaau e mafai ona gaosia i quinoa (i le fua o le tasi sipuni tele o fugalaau i le lua punetini o lau). O le faʻafefiloi e sasaa atu i le lita o vai inu i le vevela o le potu ma faʻaoga mo le vaiaso. E tatau ona e inu i le sipuni tasi le sipuni faalua i le aso: i le taeao ma le afiafi ao leʻi 'ai.

O nei mea faigofie ma taugata, ae ui i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi i luga o laau ma totogifuapauina.

Mint mo le maʻisuka

O le neuropathy o le maʻi suka o se faʻalavelave o le maʻisuka e afaina ai neura. Faailoga o le neuropathy o le maʻisuka e aofia ai le vevela o le tiga, tingling, ma le paʻu i lima po o vae. Ogati poʻo kulimi e faʻavae i le menthol, o le eletise malosi i le mint, e maua ai se lagona o le mafanafana ma fesoasoani e feagai ma tiga tiga

O le Peppermint, e igoa ia Mentha piperita, o se vaomatua i Europa ma Asia. E masani lava ona faʻaaogaina mo meaʻai i meaʻai, faʻamaʻi, mea suamalie ma le tosusu. E faʻaaogaina foi le fasi pepa e fai ma vailaʻau faʻapitoa, aemaise lava mo faafitauli o meaola ma mea paʻu. E mafai foi e le fasi pepa ona fesoasoani i le maʻisuka o loʻo i ai le dyspepsia, fulafula, ma aʻafiaga faʻalavelave. Mo togafitiga faafomaʻi, supplements o moli pepa o loʻo maua i le lauti, capsules, tinctures, o suauu ma suauu. Afai oe maua le maʻisuka, talanoa ma lau fomaʻi le faufautua o le faʻaaogaina o le pepa, o loʻo i ai se lisi tele o mea tau vailaau.

O le Peppermint faaleleia le faʻamaʻiina

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ua faʻaleagaina le metabolism o sugars ma gaʻo. O maʻi suka e iai faafitauli i le gaosia o gaʻo. O se taunuuga o lenei, o le dyspepsia ma le tiga i le manava e tupu. Pepemint e mafai ona fesoasoani i le maʻisuka aua e faʻaleleia ai le tafe ole talo (aemaise lava pe'ā latou 'ai meaʻai gaʻo!). O le mea lea, o le mimiti e faʻaleleia le faʻamaʻiina.

Laʻau - o le faʻavaeina o le kesi i totonu o le manava

Ole taimi ole mimita ile maʻi ole maʻisuka o nisi taimi e faʻagesegese, o se tulaga e taʻua o le gastroparesis. O se taunuuga, o meaʻai e tumau pea i totonu o le manava umi, o lona faʻamalosi e faʻaleagaina. E mafua ai le tuputupu ae o siama. O meaʻai faʻamalolo ma vailaau oona e nafa ma le tele o le vevelence, e pei o le fulafula, afaina, ma le manava. E fesoasoani le Peppermint e faʻafilemuina maso o le vaega o meaʻai ma fesoasoani i le tele o le gaosiga o le kesi.

Mateʻo le neuropathy

O le neuropathy o le maʻi suka o se faʻalavelave o le maʻisuka e afaina ai neura. Faailoga o le neuropathy o le maʻisuka e aofia ai le vevela o le tiga, tingling, ma le paʻu i lima po o vae. O manogi poo kulimi e faʻavae i le menthol, o le eletise malosi i le mint, e maua ai se lagona o le mafanafana ma fesoasoani e faʻafefe ai tiga tiga.

Faʻafitauli i le mint

Peppermint O le fasi pepa fasi mea e mafai ona mafua ai le faʻamaʻi i ni tagata. E le gata i lea, o lenei togavao e mafai ona fegalegaleai ma fualaau faasaina e pei o simvastastatin, cyclosporine, ma felodipine. Aua le faʻaaogaina le pepa moli i le gallstone, o le gastroesophageal reflux, poʻo le maʻi o le gaʻo

E ono fesoasoani le Peppermint e faʻaleleia le faʻalaumalieina ma le galuega o le nerve i le maʻisuka. Fesili i lau fomaʻi e uiga i aʻafiaga aʻafia. E le tatau ona suia sui o le Peppermint ia fualaau masani o loʻo e ave mo le maʻisuka.

Mint mo le maʻisuka

Laʻau Mint mo le maʻisuka

Ou te manatuaina i sina moa laiti e maua i le maʻisuka, e masani lava ona tosoina e le tinamatua le pulupulu o lemoni ao le i momoe, pe fesoasoani se teuteuga o le mint ma le maʻisuka? Cottage mo oe i le aso 01.

E fesoasoani le mint decoction i le maʻisuka? Ma talu ai o ia o le maʻisuka, o le fesili o le: Pe fesoasoani le mint decoction i le maʻisuka? Ona ou mafaufau lea, o le tali: Faatasi ai ma le maʻisuka, e fesoasoani le teuteu o le mint. E mafai, na o tagata e resitalaina e mafai ona faʻaopopo ni faʻamatalaga.

Po o le moa lemoni e faʻaaoga i le togafitiga o faʻamaʻi lea e manaʻomia ai le manaia o le maʻisuka ituaiga 2: e mafai e le lemon mint ona maua i le maʻisuka? O le mea lea, o le lauti mai lemonimonimo ua fautuaina mo le togafitiga o le neurosis, pe o le pamu lemoni ei ai sina gasegase itiiti ma le leaga, o le pamu lemoni mo le maʻisuka e faʻaitiitia ai le suka? O lona faʻaleagaina o le tino i le tino e mafai ona fesoasoani i le tulaga o le maʻi o le maʻi suka, o le a le mea e ono aʻafia ai? Faatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina le melissa e avea o se mea faigaluega faʻaopopo, ona aʻafia ai lea o le melisa i le maʻisuka ma lona maualuga suka?

O Melissa e leai sona aafiaga tuusaʻo tuusaʻo, e faʻafoʻiina le pao o le fatu. O na ituaiga o gasegase o mea taumafa taumafa e manaomia, ona o le antispasmodic properties, ua fautuaina mo maʻi o le manava ma le gall vladder. E le afaina ai le tikeri o le glycemia. O faʻamaoniga o le neuropathy o le maʻisuka e aofia ai le faʻamalosia o le tiga, ae mafai ona faʻaititia ai vaivaiga lautele ma maua ai se toe faʻaleleia.

E taʻua o Mentha piperita, o vailaau mo vailaʻau mo le maʻisuka e mafai ona fautuaina i na o le faʻatasi ai ma togafitiga masani faʻatasi ai ma le insulin poʻo fualaau antidiabetic. E faʻaaogaina foi le Peppermint o se togafiti togafitiga - faʻamalositino faʻatasi ai ma vailaau faʻamaʻi e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka moni. Pepemint foi e mafai ona fesoasoani i le maʻisuka, pe mafai ona suia le inisalini ma fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2? 17 tausaga le matua faʻamalosia ile inisalini i se talavou: pe tatau ona ou ave Siofor?

Melissa officinalis mo le maʻisuka

O Melissa i totonu o vailaau faʻamaʻi uma e tu i fafo mo lona faʻaogaina, talu ai e matua faigofie lava ona tupu i luga o le fuafuaga a le tagata lava ia ma le fale i totonu o se fagu. O mea totino o le lemonimonimo na suʻesuʻeina e saienitisi, lea na mafai ai ona fuafua lona fomaʻi faʻasolosolo. O lenei laau e maua ai vitamini C, D ma le vaega B, flavonoids, resins, mea taua ma tannins, ma minerale foi: calcium, manganese, seleni, uʻamea.

Melissa - mea faʻamalolo

Melissa, po o le moa lemoni, o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi lea e manaʻomia ai le manava ma le toʻafilemu, o le mea lea, o le patamati lemoni ua fautuaina mo le togafitia o le moe i le moe, neurosis.

O lenei laau e toe faʻafoʻisia ai le pao o le fatu, o loʻo i ai se aafiaga laxative ma diuretic. Ona o ona aʻafiaga o antispasmodic, ua fautuaina mo faʻamaʻi o le gallbladder ma le manava. O le faʻamamaina o le aafiaga o lemonimonimo i luga o le tino e mafai ona fesoasoani i le tulaga o le eczema ma le dermatoses, o le maʻisuka malosi.

O Melissa e mafai ona faʻaaoga i le maʻisuka e na o se mea faigaluega faaopoopo e le afaina ai le tikeri o le glycemia. Melissa e leai sona aafiaga tuusaʻo, ae e mafai ona i ai se malosiaga faʻamalosi lautele ma faʻaitiitia ai vaivaiga lautele.

Vaʻaia vailaʻau faʻamalositino, e aofia ai le pama lemoni, aua o le maʻisuka e mafai ona fautuaina na o le tuufaatasiga o fualaau antidiabetic poo togafitiga masani ile inisalini. O sauniuniga mai laau afu ma gaioiga e pei o le insulin (laʻau faʻi, mauga mauga, galega, blueberry) o le a le mafai foi ona faʻafoʻosaʻoina le suka toto e aunoa ma fualaau.

O se tuusaunoaga i le tulafono atonu o le maʻisuka le tumau. Mo nei maʻi, mea taumafa paleni, gaioiga faaletino e faʻapipiʻi faʻatasi ma vailaʻau faʻamaʻi mo le puipuia o le maʻisuka moni e fautuaina.

Meaʻai taumafa

Toto i tafatafa o le fale poʻo i totonu o le atunuu o le vao o le lemon balm. O le a ola vave le laau ma o le a maua ai se oloa e aoga mo le maʻisuka, mai lau laʻau e mafai ona e kukaina ai le tele o meaʻai suamalie ma sili ona taua.

Fuamoa o le fualaʻau ma le pamu lemoni

Olati koko ma pateta, tipi i totonu o pusa. Faʻaopopo ni kukama fou, opu, aniani, ma se lima lima o le laumasama lau, e mafai lava ona e tipiina se fuamoa masini. Taimi ma le kulimi mumu.

Salati mai laulaau o le melissa officinalis ma le laumei

Tatou tunu le isu o aano o manufasi mai moa po o le paluga, pe a uma ona saunia le paluga, faʻafefiloi, tuu fualaʻau i totonu - pateta, kapisi paʻepaʻe, kāloti, aniani. I le faaiuga o le kuka, faaopoopo le lemon balm ma laau tipi. I le faaiuga, tuu se sipuniti o kulimi kirimoli i ipu taʻitasi.

Laʻau faʻafomaʻi ma le mimiti mo le maʻisuka

O le tasi vaega o le blackberry, gray, togaberry vao, laʻau malogo o le fuamini uliuli, vaega e lua o lau malogo o vailaau faafomai. Toto mea uma, sasaa i totonu o se fagu tioata ma latalata vavalalata. Teuina i se nofoaga pogisa. Faʻava 1 teaseti i totonu o se ipu vai inu. Inu 3 taimi i le aso, e te mafaia nai lo le lauti. Faaaoga tolu i le fa vaiaso.

Aua nei galo e aofia ai i matou i le lisi o punaoa o le ae maua mai lea taimi i lea taimi:

Matou te fiafia foi e vaʻai atu ia oe i totonu o matou alaalafaga i VKontakte, Facebook, Odnoklassniki, Google+.

Tuua Lau Faamatalaga