Propolis - o se fesoasoani faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2

O oloa uma o le beekeeping (honey, morbidity, propolis, jelly) o loʻo i ai le malosi o le mana faamalolo, o lona taua foi e mai le natura lava ia. I totonu oi latou uma o se seti o elemene, vitamini, enzymes, o lona aʻafiaga e matua aoga tele i le soifua maloloina o le tagata. O le mea sili ona taua o propolis o lona fesoasoani malosi lea i le metabolism, ma o le mea lea e sili ona lauiloa pe a oo mai i togafitiga o le maʻisuka.

Ituaiga 2 maʻisuka ma le propolis

E i ai se faʻamaʻi o le ituaiga 1 (o le insulin-dependent) poʻo le ituaiga 2 (e le o le inisalini). O le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona faigofie i tagata pe a mavae le 40 tausaga, ma o mafuaʻaga sili ona taatele o le amataina o le faʻamaʻi o le gaʻo ma le gasegase.

Ma le isi, o le maʻi e ono oʻo mai pe a:

Propolis mo le maʻisuka

  • Tulaga le lelei o le pancreas,
  • O faamai o le natura o le hormonal,
  • O nisi o gasegase o le kenera,
  • O aʻafiaga le lelei o vailaau vailaau poʻo vailaʻau.
  • O le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2 e mafua mai i le ogaoga o faailoga. E ono le iloa e le tagata gasegase mo le tele o tausaga e uiga i le gasegase o le metabolism i le tino. Ae peitaʻi, afai ei ai le vaivaiga faifai pea, galala, faʻaoga faifai pea, mago mucous mu, ona tatau ai lea ona mataʻituina le maualuga o le suka.

    • Afai e te manaʻo pe mafai ona 'ai le meli mo le maʻisuka, o le a fesoasoani lenei tusiga ia oe e maua ai le tali.
    • O le mea e ono tupu i le faʻamaʻi ile propolis o loʻo mafaufauina iinei.
    • Auala e filifili ai se uiga lelei: https://uleypchel.com.ua/u-kogo-i-kak-pravilno-vyibrat-propolis

    Aisea ua tupu ai lenei mea?

    O le solia o le gaosiga o le inisalini e le pancreas e masani ona taʻitaʻia ai le mea moni o le glucose e ulu atu i le tino e le mafai ona gauai i sulu ma faʻamalosi i le urine. O se taunuuga malepelepe i le faagasologa o le metabolism gaʻo.

    Ma iinei, aemaise lava pe afai e le o mamao atu le faamaʻi, propolis, lea e tele ni mea faafomai, e mafai ona maua ai le fesoasoani taua:

  • Antibacterial ma togafitiga. O le faia o se faʻalavelave faʻaleagaina i microbes pathogenic, o le propolis e le faʻaumatia ai le microflora aoga, lea e faʻatusatusa lelei i vailaʻau faʻamalosi,
  • Iniseti. O pusi o le pipi i totonu e matua leai se aoga, ma faʻafetai i le mauoa o le propolis, viruses ma siama e le tupu ai le tetee, ma o lona faaaogaina e manuia ma toe fai soo,
  • Faʻafouina. O nei uiga lelei o le kelu pepelu e faʻaaogaina e togafitia ai manuʻa i totonu (faʻamaʻi, fatu fatu), ma le faʻamalolo o le paʻu (faʻamaʻi, manua, psoriasis, mumu).
  • I le maʻisuka, o le meatotino o se oloa o le paluga e faʻamautuina ai le finocrine gland o le sili lea ona taua. O le mea lea, pe a faʻaumatia, o le maualuga o le suka o le toto e faʻaitiitia i se tulaga lautele, ma toe foʻi mai le gaʻo gaʻo i le masani.

    Polokalame Propolis i togafitiga o le maʻisuka

    I le togafitiga o le maʻi, e faʻamaonia faʻamalositino uma ma o sauniuniga e faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma vailaʻau faʻatasi ai ma isi vaega.

    Ae maise lava le lauiloa faʻaaogaina le faʻavaʻaina o le ava, lea e umi lona ola. E faigofie lava ona kuka i le fale:

  • Mo le kukaina, 13 g o propolis faamamaina e manaʻomia. Fua lelei le oloa, aua o le gaosia o se auala mo le faʻafoega i totonu e manaʻomia ai le faʻaeteete ma le faʻaeteete o le tele. Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻaaoga fua o fale talavai,
  • Tuu le propolis i le pusaaisa mo le 30 minute. , ona faʻafetai lea i luga o se mea lelei,
  • Tuu le mea e maua ai le meaʻai i totonu o se ipu tioata ma sasaa 90 g o le 70% ava malosi. E le tatau ona e tagofia le ava malosi - i totonu o ia mea e mafai ona maua ai le pala,
  • Kuni le fagu ma se tapuni ufiufi, ona tuʻu ai lea i se mea pogisa - i le malamalama, o mea faʻamalolo e faʻaumatia,
  • Mo vaiaso e lua, faʻaaoga le fofo e ala i le lulu i aso uma,
  • I le faaiuga o le taimi, ia faʻaeteete ma le faʻaeteete le tincture.
  • Aveina o vailaau amata i le 1 leisi faaopoopo i se sipuni o susu. Faʻateleina le mataua ma le mataua i le aso, o le aofaiga e faʻafetaui i le 15 pata i le aso. E fautuaina e ave mai i le 8-10 vaiaso i le ono masina, ave faʻamalositino aʻo le i fafagaina faatolu i le aso. I lenei tulaga, e lua-vaiaso vaiaso o togafitiga e tatau ona suia i le 2-vaiaso malologa.

    Faʻaaogā taʻaloga ma mo isi sini:

    • A oʻo mai ni maʻi. O le paʻu o loʻo pagatia ai le papala e faʻapipiʻiina i se mea e gaosi ai le gaosi ua faʻapipiʻiina i le sela. O le manua lava ia e faʻamalūlūina i le tincture diluted with water boiled (1: 3),
    • Faʻatasi ile vae ole maʻi suka. Faatasi ai ma le mumu o le moli, e na o le mafai lava ona taitaia le gaosiga o auala. O le mea lea, e fautuaina le togafitia o le vae mo ni faʻamalositino aʻo leʻi amataina liona. I le taimi lava e tasi, o le tincture foi ua faʻaitiitia i le fua faatatau o le 1: 3.

    E faʻapefea ona ave faʻamalosi mo le maʻisuka

    I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le ava malosi, ae faapena foʻi auala eseeseaofia ai le propolis:

    Polokalame a le Propolis

  • Ua faia se vai (faatasi ai ma le inu ava malosi): 100 g o vai ua tunu ma le + 50 ° C ua ave i le 10 g o le mea na gaosia. Na tuʻuina uma i totonu o se vevela, faʻasolosolo aso. O le fufuluina maeʻa ua uma ona faʻamamaina ma teuina i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le vaiaso. E taliaina i le auala lava lea e tasi e pei o le ava malosi,
  • E mafai ona saunia le suavai i se isi auala: o se vaifofo i totonu o le taua (1: 10) tuʻu i totonu o se vai vai ma faʻavaivaia i se fofo t e leai se maualuga e sili atu nai lo le 80 ° C mo le itula,
  • Ave le 10 g o le lali tautupu faatolu i le aso faatasi ai ma se mea e tutusa lelei o le propolis tincture (20 faʻaitiitia le faʻavaivai i totonu o se ipu vai) mo le masina. O se tuufaatasiga faʻatasi ma le pelo o le tupu lea na faʻaalia ai iuga sili ona lelei i togafitiga o le faʻamaʻi,
  • Ua teuteu tapuni poloka Propolis e pei ona taua i lalo: o se slurry o le 50 g muamua o le propolis ma le 1 tsp ua tapunia. peti meli. O le polo e faʻavaeina ma faʻaaogaina mo le 30 minute. i le suʻesuʻeina o le pancreas. E faʻatautaia taualumaga mo le 2 vaiaso, pe a maeʻa le malologa (14 aso), latou te toe faia le vasega,
  • Mo togafitiga, e faʻaaogaina ai le meli fugalaau masani. Ave le 1 tsp. faatasi ai ma le faʻaopoopoga o mataua o le inu o le ava, e amata mai i le 1 ma aumai le aofaiga i le 15. E fautuaina le fualaau e faʻaaoga i luga o se manava gaogao, faʻamautinoa ma le totoʻa le maualuga o le suka.
  • E le gata i lea, o tagata faʻamaʻi masani e fautuaina le maʻisuka e faʻamalosi mama propolis (5 g) i le va o 'aiga i le tele o taimi i le aso atoa seia oʻo ai se faʻaleleia lelei. E tatau ona foloina le togi.

    Faʻaaogāina o laʻau ma, aemaise lava, propolis mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, aua nei galo ona maua fomai. Faʻaeteete lelei i le mulimuli i fautuaga a se fomaʻi, ma a e aofia ai le meli i au togafitiga, ia mautinoa ia mafaufau i lona aofaʻi pe a faʻatusatusa le faʻaaogaina o le gaʻo i aso taitasi.

    Meli, falaoa o le paluga, jelini royal, propolis o meaalofa taugata na tuuina mai ia i tatou i le natura. Faʻaaogaina i au meaai i aso taʻitasi, e mafai ona e faʻamaloloina le tele o faʻamaʻi ma sili atu ona saogalemu.

    O le a le aoga?

    O le Propolis i le maʻisuka sa i ai se faʻafefe-inflammatory, faʻanoanoa, faʻasao i luga o le paʻu o le paʻu ona o lona faʻapipiʻiina o vailaʻau alkali, antiseptics, tannins, metala, pinocembrion e puipuia ai le paʻu mai le ulu mai o le suka. O le tincture ma le ava i le tuufaatasiga e aoga i le togafitiga o maʻi o le tino, o le malulu o vae, paʻu faʻatasi.

    O se meaola o le pipi masani o se togafitiga e sili ona lelei, faʻasolo i le tele o gasegase tumau, gaioiga o le tino i le tino, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2. Fautuaina pe a aofia ai i meaʻai, faʻapena foi i foliga o tinctures e faatelevaveina ai le toe faʻaleleia, toe faʻaleleia auala i vailaʻau epithelial. Faʻapitoa i le faʻaopoopoga o pelo o le tupu, honey, milk masani, linden, pomegranate, nettle, plantain e faʻagaoioi le pancreas.

    E faʻafefea ona kuka?


    O le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e aoga pe a faʻaaogaina tinctures e ala i le tusiina o le tele o vaega taua mai lenei oloa pe a mafai ai. Mo le kukaina:

    • fufulu otaota popo propolis (19 g), mago,
    • e faʻafefe
    • faafetai
    • sasaa le ava malosi i totonu o propolis (70%),
    • faʻasolosolo atu i le 3 vaiaso i totonu o se atigipusa i tioata malulu, alu ese i se mea pogisa,
    • toso le mea na saunia, vavae ese le vavao mai le tin.

    Faʻapefea ona faʻaaoga?


    I le maʻisuka ituaiga 2, o le tincture e togafitia ai nofoaga e afaina ai manua ma maʻi. E le mafai ona e faʻaaogaina le tuufaatasiga i manuʻa, e mafai e le ava ona mafua ai mu i luga o le paʻu. Afai e tatau ai, faʻapipiʻi mea e ufiufi ai le vai inu vai e mafai ona faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1x3.

    Taulimaina le vaega na afaina e lelei ona faʻamaʻaina i se vaifofo e ala i le faʻaaogaina i nofoaga lanu mumu ma faʻapipiʻi i se fusi faʻagogo i luga.

    O le tincture e aoga mo le faʻapipiʻi masani o vae ina ia mafai ai ona faʻamaʻi, faʻapea ai ma le puipuia mai fou fou o le mumū, o foliga mai o pustules. Pe a aliali mai, e fautuaina le fofoina o le vaifofo i luga o itu o nofoaga ua afaina.

    Polokalame Propolis e faʻamalosi ai le puipuiga o le tino, faʻamalolo manuʻa i totonu, o le mea lea e talafeagai ai i totonu, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le susu mafanafana (1 le pa'ū i le 1 sipunipuni) faʻatasi ai ma le faʻavasegaga faʻafefe o le pa'ū i le 5-6 i le aso. E sili le inu i le taeao i luga o se manava gaogao, e oo lava i le 6-7 masina.

    O le a le ituaiga e mafai ona faʻaaogaina?


    O le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona maua e ala i le faʻaaogaina o le alcohol-base poʻo le wai-propolis, saunia i totonu o le vai faʻaʻeleʻele poʻo le faapipiiina o se pusa i le mea ua afaina.

    1. Pe a sauniuni le kulupu: o le ava malosi ma le propolis e sili atu le faʻaaogaina o oloa gaosi pe faʻapipiʻi i luga o se sala tupe. A maeʻa ona faʻaalia mo le 2 vaiaso i se nofoaga pogisa, e mafai ona e teuina i totonu o le pusaaisa.
    2. Ina ia sauniuni i se vai vai, sasaa vai i totonu o se fagu, faʻaopopo i le mea laʻititi i totonu o se atigi pusa i vai, aumai i se vevela, ia faʻavelaina mo le 30 minute ma le faʻaosoosoina pea. Mo le teuina, tuu i totonu o le pusaaisa.
    3. I le tulaga o le autafa o autafa. E tatau ona faʻafefiloi le oloa i le suauu paluga poʻo le meaʻai fualaʻau (50 g i le 1 tsp). Kuki le pulupulu poʻo le taʻavale i totonu o se polo, faʻaaoga i le pancreas mo le 30 minute, mo le 14 aso. A maeʻa 2-3 vaiaso, e mafai ona toe faia le vasega.
    4. Togafitiga ma le taoto i luga o le vai e aofia ai le faʻafefiloi o le propolis i le vai inu (1x10). A maeʻa ona tuʻuina le tuufaatasiga mo se aso, faʻalavelave. Fafati i totonu o le sipuni e faʻaoga ma teu i totonu o le pusaaisa, ae le silia le 1 le vaiaso.
    5. Aua e te faanatinati e togi ese le mea mama! E mafai ona e faia se faʻamalolo sili ona lelei mo le faʻamalolo. Faʻatasi ma le maʻisuka i le tele o gasegase, o aʻa o vae e aʻafia i maʻi pipili, manua. O mafuaaga e tatau ona tuʻu i totonu o se fagu pusa mo se aso ina ia faʻamaʻaʻaʻa ai le ava malosi, ona mafai lea ona e tapuni ma tuu i totonu o le kapeneta.

    O togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e faigata ma umi. O le faʻamaʻi e faʻalavelave, e mafai ona toe faʻafoʻi, o le tausisia i aso uma ma le tele o mea puipuia e manaʻomia, faʻapea foʻi ma tulafono e aloese mai le faʻaalia o leona fou i luga o le paʻu, o le a faʻalauteleina i taimi o faʻafitauli o faʻamaʻi.

    E le mafai e le Propolis ona faamautu le faamamaina o vaega e afaina i le paʻu i luga o le paʻu, ae o le a sili ona malosi ai le tino, faateleina ai ana galuega puipuia, faaitiitia ai le toto toto, faatulaga le faiga o metabolic pe a uma ona faia se togafitiga mo le fofogaina o fofoga, ma taofia ai le alualu i luma o faiga le lelei.

    Pure propolis

    O tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga le propolis 5-6 taimi i vasega o le 3-4 vaiaso, aʻo faia ni vailaʻau togafitiga na faʻamatala mai e le endocrinologist. Pure propolis faʻatasi ai ma faʻaaoga masani e faʻaalia mo le tele o faʻamaʻi, e aofia ai faʻamaʻi o le pancreas. Aumai le 3-5 g, taofi mo se taimi umi ona folo lea, 1-1.5 itula muamua ma pe a uma le taumafataga 3-5 taimi i le aso. Ole fua ole aso ole propolis ole 10-15 g.

    Propolis alcohol solution

    O le 30% vaifofo o le propolis faatasi ai ma se auala o le tautala tautala e i ai sona aafiaga o le hypoglycemic, lea e sili atu ona faʻaleleia pe a faʻapipiʻiina ma sui o le antidiabetics.

    O tagata maʻi e maua i le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai le 30% propolis alcohol solution 3 taimi i le aso ao lei faia ni taumafataga mo se vasega o le 3-4 vaiaso. O le aʻafiaga o le propolis tincture e sili atu ona faʻaleleia pe a faʻapipiʻiina ma sui faʻamaʻi.

    Faʻafitauli mamafa i le maʻisuka - mafuaʻaga o ona faʻafitauli

    O le maʻi suka o se faamaʻi masani lea e mafua ai le solia o ituaiga uma o metabolism, aemaise lava o le gaʻo. O le Hyperglycemia e faʻatasi ma le faʻaopoopoga i le fua o le autooxidation o le kulukose, sosoo ai ma se faʻaopoopoga o sulu tuulafoaia ma le atinaʻeina o le faʻamalosi (metabolic).

    O le faʻamaʻi pipisi lipid lipid faʻatasi ma le tele o faiga taua i totonu o le tino. Mo le faʻamautuina o le lipid i se tulaga sili ona lelei, o le tino o loʻo i ai le faʻaoga o le antioxidant system.

    O ona vaega o enzymes antioxidants ma eseese antioxidants, e masani ona i ai i le jeli (royal) ma le propolis. O le mea lea, o tagata faʻamalolo faʻapitoa o loʻo matauina le aoga aoga o le tilo o le tupu ma le faʻasaina i le maʻisuka.

    O le matafaioi o le lagi o le tupu ma le faaleagaina i le faatonutonuina o le le atoatoa o le gataifale

    O le puleaina o le tilo o le tupu (Apilac) ma le faʻamalosia o manu o loʻo maua i le maʻisuka e fesoasoani i le faʻamautuina o faʻalavelave faʻaleaga. I lalo o le aafiaga o le lagi o le tupu (Apilac), o manu o loʻo maua i le maʻisuka hyperglycemia na faʻaauau pea (e ui lava i se tulaga maualalo), na i ai se faʻaleleia atili o le faatonutonuina o le gaosiga o le gaʻo, ma le faʻateleina o le insulin.

    O le puleaina o le propolis i meaola e maua i le maʻisuka na maua ai se aafiaga e tutusa ma le tilotilo (Apilac). E pei o le tilo o le tupu (Apilac), o le propolis e leʻi mafua ai se faʻaititia tele o le anapogi o le toto glucose. Ae ui i lea, o le propolis, e le pei o le jeli (Apilaka), e leʻi saofagā i le faateleina o le faʻamalosia o le inisalini.

    O le lua o le propolis ma le jelly (Apilak) na matua faʻaitiitia ai le mea o loʻo maua i le lipid peroxidation oloa ma faʻateleina ai le gaioiga o le toto, ma o le aafiaga o le propolis e sili atu nai lo le aafiaga o Apilak. O le aʻafiaga o le propolis i le maʻisuka o loʻo faʻatatau i le toe faʻafoʻisia o faʻasolosolo faʻasolosolo ma faʻaitiitia le toxicosis.

    O sauniuniga o le propolis ma le jelly (royal) mo le maʻisuka ituaiga 1

    Polokalame Propolis e faʻalauteleina ai le malosi o le tino i faʻamaʻi pipisi ma maua ai se aafiaga o le hypoglycemic. O le aʻafiaga ma le faʻaaogaina o le keli o le malo e aoga i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi masani.

    O maʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 1 na faʻaaogaina le propolis tincture i se fualaau o le 20 pa'ū 3 taimi i le aso mo le 1 masina, apilak (lani) 10 mg 3 taimi i le aso mo le 30 aso. O le aoga o togafitiga na iloiloina e ala i faailoilo o le gaosiga o le gaʻo.

    A maeʻa togafitiga, o se faʻaleleia atili i le tulaga lautele o le 27 (67%) na maitauina: o le faʻaitiitia o le vaivai, polyuria, nocturia, glucosuria, o le faʻaitiitia o le maualuga o le maualuga o le sukū 2-4 μmol / L ma le faʻaaogaina o le inisalini i aso taitasi.

    O le faʻaogaina o le tino o le propolis, o le apilaka na faʻaalia e le gata i le faateleina o le fuainumera ma le gaioiga o le lymphocytes T-i le i ai o le le atoatoa i le polokalama o le puipuiga o le cellular, ae faapena foi i le faasaʻoina o le faaletonu o le tino o le immunoregulation system. O faʻamatalaga na maua e faʻatagaina ai i matou e fautuaina le faʻaaogaina o lali ma le propolis i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka ituaiga 1.

    Mo le maʻisuka - ave faʻasolo!

    E pei ona e iloa, o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e le masani ai i aso nei. O le tele o le inisalini manaomia e le maua i totonu o le tino, ua maualuga le maualuga o le suka i le toto, e manaʻomia e se tagata le faʻaopoopoga faʻapitoa o le homone o loʻo misi.

    E pei ona fai mai tagata sili, o la tatou fomai sili o le natura lava ia. Ma e faigata ona fefinauai, ma le iloa o mea mataʻina o mea uma o pipi. Ina ia foia se ituaiga o maʻi e pei o le maʻisuka, o togafitiga faʻapitoa e fautuaina ai le faʻamalosia.

    A o leʻi talanoa e uiga i lenei mea, matou te manatua o le ituaiga muamua o faʻamaʻi e masani ona fesootaʻi ma le metabolism, faʻapea foʻi ma faʻafitauli faʻaletonu. O le mafuaaga lea e oʻo ai i le tagofia o fualaau mo le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le palu propolis i le maʻisuka e faigofie lava.

    Mo lenei, o le tincture masani o le kelu pipi sa faʻaaogaina. I le faagasologa o suesuega, na faamaonia ai e 67% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, e le gata ina faaleleia le tulaga lautele i le tolu vaiaso o le vasega, ae na vaivai foi vaivaiga, na faaitiitia ai le sugar i le 2-4 μmol / L, o le malosi na foliga mai, ma ua faaitiitia le polyuria ma le nocturia. Matou te fautuaina e fuafua le metotia o togafitiga e faasaga i le maʻisuka o soo se ituaiga o loʻo i lalo.

    Royal jelly tincture

    O lenei metotia o le togafitia o le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o le propolis i le lali o le tupu. O le tala lenei na faʻaaogaina e fomai i le faiga o togafitiga o latou gasegase, ma mulimuli ane latou faia lipoti faasaienisi. I totonu o le 30 aso, tolu taimi i le aso, e tatau ona e faʻaaogaina le propolis tincture i le fua faatatau o le 20 mataʻu i le vai vai.

    Faatasi ai ma le mauaina o kelu paʻu, ua fautuaina e faʻaaogaina le 10 miligrams o le siloni tautupu e tolu taimi i le aso. Faatasi ai ma lenei metotia, pe a maeʻa le vaiaso o le pulega, o le gaosiga o le carbohydrate e masani ai, suiga i le vaega feaveaʻi o le faateleina o le puipuiga, aemaise lava, o le gaoioiga o le T-lymphocytes e faateleina. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai lenei metotia o le faʻaaogaina faʻapitoa o propolis ma le jelini tupu mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

    Ava malosi i le meli

    O lenei metotia o le faʻaaogaina o propolis i le togafitiga o le maʻisuka ua lauiloa mo le fiaselau tausaga talu ai. I lena taimi, pe a le mafai e se tagata ona ulu atu i hormones artificial, o fesoasoani faamaoni masani na sau e fesoasoani i le tino. Ma i le gasologa o tausaga, ua liliu tagata i le au tausi fale tausi mo se fesoasoani. E oo lava i le taua faasaga i le maualuga maualuga o suka, sa latou aoao e tau ma le fesoasoani a le meli ma le propolis, e matua lava le afaina.

    O le mea lea, mo lenei togafitiga o togafitiga, o le meli fugalaau masani ma le ava malosi o propolis o loʻo faʻaaogaina. E faʻafefea ona kuka le tincture, e toʻatele ua uma ona iloa. E mafai foi ona maua lana fua i la tatou 'upega tafaʻilagi. Ina ia saunia le vailaau e tatau ona e faʻafefiloi se sipuniti o le meli ma ni nai mataua o le tincture.

    I lenei tulaga, e naʻo le tasi le mataua e faʻaaoga i le aso muamua, ona faaopoopoina lea o le isi tasi i aso uma. A mavae le lua vaiaso, e tatau ona aumai le aofaʻi o mataua i le numera aupito maualuga - 15 pata i le teaspoon. Taofi vave i le taeao i luga o se manava gaogao.

    Ava malosi i le susu

    O lenei metotia sa lauiloa foi i le tele o tausaga talu ai i faiga masani a tagata mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Mo lenei mea, matou te faʻaaogaina le masani o le ava malosi o kelu paʻu, faʻapea foʻi ma susu. Manatua le auala e saunia ai se fofo o le propolis i le ava malosi.

    Fua

    O lea, mo le kuka tatou te manaomia:

      13 kalama o patolis malemole 90 karama o le 70% ava malosi

    Ina ia maua le mumu ua maeʻa, e tatau ona tuʻuina le kelu pefu i se ipu tioata, sasaa le ava malosi ma tuu i se nofoaga malulu mo le fausua mo le 14 aso. I le 15 aso, e mafai ona faʻaaoga e pei ona faʻatonuina.

    E faʻapefea ona fai?

    Faatasi ai ma lenei metotia o le togafitia o le maʻisuka, ua faaopoopo ai ni nai mataua o le tincture i le tasi sipuni sipuni o le susu ma inu i le tolu taimi i le aso ao le i taumafa. I lenei tulaga, o le auala muamua e tatau, e pei ona i ai muamua, amata i le tasi mataua. I aso uma, faʻaopopo le kulutoma i le fualaau, aumai le masani i le 15 pata i le punetini o susu. E mafai ona faʻatino le vasega mai le lua i le tolu masina i le ono masina.

    Manatu taua

    O le maʻisuka na o ia e leʻo se faʻamaʻi faigofie lava. O le tele o taimi, o mafuaʻaga o lona tupuga e taoto i le tele o vaega o le gaoioiga ma le ola o le tino. E masani lava, o le na o le taliaina o le propolis ma le togafitiga o fualaau faasaina i lenei tulaga e le lava. E taua le manatuaina e uiga i le matauina o tulafono masani i aso taʻitasi ma meaʻai faapitoa. E taua foʻi le ituaiga o maʻisuka o loʻo iai i le tagata maʻi.

    O nisi fomaʻi e tetee i le aofia ai o se mea lelei i le taumafataga. Ae ui i lea, ua fautuaina le apitherapists e aofia ai le meli i ni nai aofaiga ma isi vailaʻau. I le avea ai o ni faʻaopoopoga faaopoopo, e tatau ona e faia se faʻalavelave o vitamini ma le fefete a le tagata faʻatoʻaga i aso uma.

    Propolis mo le maʻisuka fesoasoani i soo se matua

    Ua lauiloa o le faʻateleina o faʻasolosolo e faʻaleleia ai le malosi o le tino i faʻamaʻi ma maua ai meatotino e faʻaitiitia ai le suka toto. O le aʻafiaga ma le faʻaaogaina o le peelini o pi o le malo e aoga i le togafitiga o siama faifaipea faifaipea faifai pea.

    O le tele (25) na suʻesuʻeina o loʻo maua i le maʻisuka microangiopathies, na faʻaalia muamua i liʻa o le vaini (retinopathy), le nephropathy ma le polyneuropathy. Ina ia mafai ona suʻesuʻeina foliga o le talaʻaga o le faʻamaʻi, matou te suʻesuʻe ma le totoa le talafaasolo o soifuaga o tagata gasegase mai le taimi o gasegase.

    E foliga mai e 16 tagata gasegase (40%) na i ai se talaʻaga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le gasegase pia ma le gaʻo, pielonephritis, tonsillitis tumau, ma faʻamaʻi pipisi o le paʻu. O nei mea uma e faʻamaonia ai o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e sili atu ona aʻafia i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

    O le aoga o togafitiga na iloiloina e ala i faailoilo o le gaosiga o le gaʻo. O suʻesuʻega faʻamausali uma sa faia i luga o le faʻatagaina i le falemaʻi, i le faaiuga o le vasega o togafitiga faʻamaʻi, faʻapea foi ma le masina talu ona togafitia.

    Ina ua maeʻa togafitiga ma le propolis mo le maʻisuka, o se faʻaleleia atili i le tulaga lautele o le 27 (67%) tagata sa maitauina: o le faʻaitiitia o le vaivai, polyuria, nocturia, glucosuria, o le faʻaitiitia o le maualuga o le maualuga o le sukū 2-4 μmol / l ma le faʻaaogaina o le inisalini i aso taitasi.

    O le auʻiliʻiliga o taunuʻuga na maua i le taimi o le suʻega o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 i le eseesega o le taimi o le faamai na faʻaalia ai pe a uma le faʻaaogaina o le propolis i le maʻisuka, aʻo faʻalauteleina le maʻi, suiga i le fesoʻotaʻiga o le puipuiga o le tino.

    O le faʻasaina o meaola o le propolis, o le peelini o pi o le tupu sa faʻaalia e le gata i le faateleina o le fuainumera ma le gaioiga o le lymphocytes o le T-i luma o se faaletonu i le polokalama o le puipuiga o le tino, ae faapena foi i le faasaʻoina o le faaletonu o le siakiina o le tino.

    O faʻamatalaga na maua e faʻatagaina ai i matou e fautuaina le faʻaaogaina o le jelly ma le propolis i le maʻisuka malosi i togafitiga faʻapitoa.

    Propolis mo le maʻisuka: mea tau vailaau ma faʻamaʻi

    O faʻamaʻi pipisi Endocrine e masani ona taatia i tua atu o le lautele o vailaau masani. Ae ui i lea, o le tele o ona togafitiga e masani ona faʻaaogaina. Afai e le mo le togafitiga ma le toe faʻaleleia o le galuega a le pito o le endocrine, ona puipuia lea o aʻafiaga ogaoga o faʻamaʻi e fesootaʻi ma na faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasolosolo mo le maʻisuka po o le le mautonu.

    Mea aoga

    O le kelu pusi o loʻo i ai se fatuga mauoa. E mafai ona mitamita uma oloa gaosiga o beekeeping i lenei mea. O le mea moni, o le faʻaaogaina o le meli, o le lauiloa ma lautele e faʻaaogaina mo le tele lava o faʻamaʻi, ua faʻamapulaʻaina i lona foliga o le carbohydrate: i le maʻisuka, o lenei mea e faasino i le faʻasaina.

    Faatasi ai ma le sili atu ma le 16 vasega o tuufaatasiga eletise i totonu o lona auupega, o le propolis o loo faamatalaina muamua e le aoga aoga:

      immunomodulatory, antitoxic, tonic, antifungal, anti-inflammatory, regenerating, bactericidal.

    I le faʻaopoopoga, faʻasologa o le propolis e faʻamaonia ai le paleni masima ma fesoasoani e faʻatonutonu faiga faʻavaʻa. O mea totino o le propolis faʻalauteleina atoa i le tino atoa, o le gaioiga o totoga, e aofia ai gutu o le endocrine, fesoasoani e toe faʻafoʻisia ma faʻavaeina le puipuiga.

    Faailoga mo le faʻaaogaina

    Ioe, o propolis o le a le laveaiina oe mai le maʻisuka. Ae peitai, o ona aoga aoga e faatagaina Faʻamamaga faʻaalia o faʻafitauli o le tino:

      carbohydrate, mineral, protein, gaʻo, masima vai.

    O le maʻi suka e masani ona faʻatasi ma:

      e masani lava ona maua le malosi o le tino, galala i taimi uma, faafitauli mamafa, faaitiitia le tino, vaivai faalemafaufau ma le tino, vaivai, vaivaiga, fulafula ma le afaina o le tino, furunculosis, vevela, diacosis, faaletonu vaaia.

    O le malosi o metabolic processes, e aofia ai lo latou faalētonu, e faʻaosofia atili le faʻamalologa faigata ma faʻalauteleina le toe faʻaleleia o le paʻu i taimi o manua faʻafuaseʻi. E le gata ina fesoasoani le Propolis i le togafitia o faaaliga mai fafo o le maʻisuka, o lona faaaogaina i totonu e fesoasoani e faamalosia ai le puipuiga ma amata ai le faagasologa o le toefaʻatasia o galuega a totoga i totonu.

    O le maʻi suka o se taimi masani ma aofia ai suiga i le olaga o le tagata maʻi e fesoʻotai ma le manaʻomia mo le mataʻituina pea, meaʻai ma le inisalini. Faʻasaga i lenei talaaga, o le atuatuvale ua tupu, o le atuatuvale popole e mafua ai le le mautonu, atuatuvale, aafia ai olaga feusuai. O faʻafitauli o le cardiovascular ma digestive. O le faʻaaogaina o le propolis i lenei tulaga e sili atu nai lo mafuaaga.

    Faʻailoa taua i le faʻaaogaina o le propolis

    O le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi ma ona togafitiga, o le mea moni, e manaʻomia ai le faʻatautaia. Ae ui i lea, o mea uma ma sauniuniga e tatau ona malilie i ai e le endocrinologist observing.

    E le o le faʻamatalaga mulimuli lea i le faʻaogaina o le propolis. E pei lava o soʻo se mea e faʻaaogaina ai meaola, o loʻo i ai le tele o mea e faʻaaogaina ma o se faʻalavelave faʻaleagaina: allergies, eo mai faatasi ma le edema, tima ma le hypremia.

    Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau faʻasaina, e tatau ona e faia se suʻega: faʻaaoga sina tupe i le paʻu o le tapulima ma faʻatali mo ni nai itula. Afai e leai se tali, e mafai ona faʻaaoga le propolis. I le faʻaopoopoga i le propolis, e lelei le faʻafesoʻotaʻi o le susu o le tupu po o le soʻo o le pipi. I lenei tulaga, o le tasi e le mafai ona faatapulaaina i na o le apitherapy.

    I fualaau oona, o loʻo i ai le tele o fualaau faʻasaina ma mea e maua ai le suka. E masani lava o recipes ma le propolis mo le togafitiga o le maʻisuka ei ai se faʻalavelave faʻapitoa o mea e aofia ai, e aofia ai meaʻai faʻafefeteina, tonics masani ma faʻamaʻi puipuia.

    Togafitiga e masani ai

    E saʻo lava i le togafitiga o le propolis foʻi ona o ona lava nuances. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e onosaʻi: tasi o togafitiga e le sili atu i le masina, ae e tatau ona e faia ni vasega faapena. Ia mautinoa e fai se malologa, e pei ona faʻaaogaina e le tino e faʻaola.

    A o faagasolo le vasega, e tatau ona e tausisi i na tulafono:

      o le aoga o le a sili atu pe afai e inu i luga o se manava gaogao: e le itiiti ifo i le afa itula ao lei 'ai, pe o ni nai itula mulimuli ane, o vailaau masani e fautuaina ai le faia o sauniuniga i le gasologa o le aso i vaega: tolu i le fa taimi. E le manaʻomia ona inu le aso atoa i le taimi e tasi, e le o se mea talafeagai le sili atu i le faʻaogaina o le tino: e le mafai e le tino ona faʻafefe ma toe faʻaalia le faʻafeagai, e oʻo i allergies, o le ava malosi o le propolis e tatau ona solo i totonu o se ipu vevela, tea poʻo susu aʻo leʻi faʻaaogaina.

    Fuafuaga numera 1

    E aʻafia ai togafitiga o mea faʻamalosi faʻamalosi e lua i le taimi e tasi:

      ava malosi o le propolis 10-15%. O le masani i aso uma e 60 fula, ua vaevaeina i ni atumaga se tolu, o susu o tina, o le masani i aso uma e 30 mg i tolu atopa.

    O ia faiga faʻapitoa e talafeagai mo le togafitia o aʻafiaga o le maʻisuka o ituaiga uma e lua. Fesoasoani e faapaleni le metabolism o le carbohydrate, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

    Fuafuaga Nu. 2

    O se tasi o togafitiga sili ona tuai. E aʻafia ai le faʻatupulaia o le fua o le mea o loʻo gaosia. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia soʻo se ituaiga o meli fugalaau ma 15-20% tinotu o gelu pi. O le polokalame e taʻu mai ai o aso uma i le taeao e te manaʻomia e tatala se sipuniti o le meli i totonu o se ipu susu susu poʻo le lauti ma ave i luga o se manava gaogao ma le propolis tincture.

    O le polokalame e faʻaoga i le faʻaleleia o le faʻaogaina o le tino, paleni o le tino o le tino, ma o loʻo i ai le malosi o le tino i luga o le vascular system. Faʻaleleia le setete o le faʻaogaina o meaʻai.

    Fuafuaga Nu. 3

    E tatau ona faʻapipiʻi faʻasolosolo Propolis faatasi ma fualaau. O le aʻafiaga o la latou pulega faʻatasi o le a sili atu ona faʻamalosia.

    I le toesea o le toto maualuga, ave le 20-30 pa'ū faatolu i le aso mo le tele o vai, susu po o le lauti, o mea nei: 10-15% o vaega o pelu pepelu i le tutusa tutusa ma le ginseng, Rhodiola rosea poo le Eleutherococcus.

    Fuafuaga №4

    I le tulaga o le maʻisuka, ua fautuaina e faʻaopoopo le propolis i fualaau faasaina ua saunia mai:

      vine, vine, vine, fusi mauga, vao vao, vineberries, lingonberries. E mafai ona avea uma ma mea teuteu, infusions, ma teas mai laulaʻau ma vine, teuteuga mai burdock, upega, elecampane, peony, ma goatberry.

    Ua inu le Propolis e tusa ai ma le faigamalo lautele: e oʻo i le 60 matulau mo le tolu taimi i le aso, Ma o le laʻau e faʻaaogaina nai lo le inu.

    O le maʻisuka i le vave amata e seasea ona iloa. O le tele o taimi, e feagai tagata ma faʻamaʻi masani ma ona faʻalavelave. O le endocrinology e matua taua lava i le togafitiga o ia faamai ma le manuia e faalagolago i le tuufaatasia o le auala, tuufaatasia uma auala, e aofia ai togafitiga masani.

    Propolis, lona faʻaaogaina ma faʻamalologa o meatotino

    O le Propolis o se mea tulaga ese e mafai ona maua mai i le laʻau manu ma le pulepulega sili e mafai ona faamau ai vavao i totonu o le sulu, faapipii ata i puipui o le sulu, ma isi. O ona fale faamalolo ua leva ona faaaoga i vailaau faafomaʻi e togafitia ai maʻi fungal, ulia, suauu, togafitiga o totoga o le manava, mumu, fualaau oona, faapea foi ma se mea e gaosia ai le tino ma le mea sili ona mamafa.

    O Propolis e aofia ai resini fuālaau, gaʻo ma fuālaʻau taua. I le faʻaopoopoga, e mauʻoa i elemene taua (iron, calcium, potassium, phosphorus, silikoni, zinc, seleni, magnesium, ma isi mea), o mea taua o le amino, o le elemene taua mo le fausiaina o meaola ma meaola, vitamini (A, E, B1, B2, B6), lea e faʻatasi ma glycosides e saofagā i le faʻatoaagaina o le gaoioiga o faiga sili ona taua o le tino ma le toe faʻaleleia o la latou galuega talafeagai.

    O ia mea ofoofogia o meatotino e leai se mea masani. Ua faʻamaonia o le propolis o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le tino, faʻaleleia le vaʻaia ma le soifua lelei, e iai se aafiaga lelei i le togafitiga o faiga le lelei i totonu o le tino, faʻaleleia le manatua, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino ma le tulaga masani faaletino, faʻaitiitia le malosi o le tino, abscesses, boils, eczema.

    I le lautele, o le propolis o loʻo i ai le tele o meatotino e aoga i o tatou tino. E mafai ona e faʻatau mai lenei oloa tulaga ese mai le au faatau oloa o le beekeeping.

    Propolis, ona o ona uiga tulagaese, e tele sona aafiaga i luga oo tatou tino.O lenei vailaʻau e le faʻaumatia ona mea aoga e tusa lava pe faʻapipiʻiina mo le itula, lea e maua ai le tele o le lelei pe afai e tatau ona faʻaaogaina i se vevela, kuka pe faʻafefiloi ma le vai vevela.

    I le tele o taimi i togafitiga faafomaʻi, o le propolis o loʻo faʻaaogaina lautele e avea o se siama matuia ma le bacteriostatic. O lenei vailaʻau e mafai ona afaina tele ma faʻalavelave ai le gaioiga o le tele o meaola ninii, e aofia ai le gasegase o le tuberculosis, candidiasis, trichomonas, sigi, viruses herpes, pia ma le hepatitis.

    I le taimi lava e tasi, o le faʻaumatiaina ma le aveeseina o nila mai fafo mai le tino, o laʻau o propolis o loʻo tumu ai le microflora i le lotoifale o le tino. O le mafuaʻaga lea e le afaina ai le microflora o le intestinal ma e le taitai atu ai i le dysbiosis, e pei o se faʻataʻitaʻiga, pe a ave vailaʻau. O lenei uiga e maua i le propolis, e tusa lava po o le a le tulaga (vaifofo poo ava malosi).

    I le auala, i tua i le 19 senituri ua faaalia ai o le propolis e taofia ai le tuputupu aʻe o siama ma o se puipuiga lelei tele o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi i totonu o le tino. O lenei mea moni o le taunuuga o se suʻesuʻega o le setete o se sulufaʻi maloloina, lea na pule ai le atoatoa o le pule, lea, e pei ona i ai, na faʻalauiloaina e lenei mea faʻapitoa.

    Togafitiga ma le faʻaaoga faʻaaogaina o propolis ma mea faʻamaʻi e faʻaleleia ai le aafiaga o le mulimuli (sei vagana ai le penicillin ma le chloramphenicol). I le faaopoopo atu i aafiaga leaga i luga o meaola ninii, o lenei mea e faaosofia ai le faagasologa o le phagocytosis, ona o le vave aveeseina o mea mai fafo mai le tino o le tagata ma faamalosia ai le puipuiga.

    E sili ona fautuaina mo le faʻaaogaina i viral infections. O Propolis foi e iai sona aafiaga e tetee ai, le puipuia, faʻavaivaia ma taofi le atinaʻega o le tali atu o le tino i le foliga mai o se sola ese.

    Ua faʻaaoga lelei le Propolis i le togafitiga o le hepatitis B ma faʻaitiitia ona aafiaga ma faʻafitauli. Ona o ona aʻafiaga o antitoxic, o le propolis e aoga i le tele o mea oona ma le inu o le tino.

    O lenei mea uiga ese ua lauiloa foi mo ona meatotino matagofie. E faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi o le oral veve, o nifo ma gomu (fufulu ma faʻaaogā pusa ma le propolis), faʻafofogaina mo le gastritis, faʻamaʻaina le vaifofo mo le otitis media, faʻaaogaina e fai ma togafitiga o manua, mumu, selu, tanumia i mata ma se vaifofo fofo mo manua ma mu i mata.

    Ua faʻamaonia ua oʻo mai le lima i le sefulu minute i le maeʻa o le talosaga ma e tumau mai le 40 minute i le lua itula. O le tele o uiga lelei o le propolis e aofia uma ai le antitumor ma le antioxidants.

    I le gasologa o tausaga, e le o toe pulea lenei gaioiga e le tino, e mafua ai le amataina ma le atinaʻeina o tino. O le mafuaaga lena ua fautuaina ai tagata ina ua mavae le limasefulu tausaga e faʻaaoga le propolis i totonu. E le gata i lea, ei ai mataupu pe a faʻaaogaina le propolis faʻamaloloina uluaʻi laasaga o le kanesa, faʻaleleia le tulaga masani ma faʻaitiitia le tiga i mataupu ma tulaga maualuga o faʻamaʻi pipisi.

    E tusa ai ma nisi o lipoti, o le toe faʻafouina o meatotino o le propolis na faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi ma fatuga o fatu. O lona faʻaaogaina o se vaifofo o le vai na faʻaitiitia ai le tupuga o sikula i le fatu o le fatu, lea na faʻamaonia e taunuʻuga o ECG. O le mafai ona faʻavavevave le faʻaleleia o tino i le tulaga o le faʻaleagaina o loʻo faʻaaoga i le cosmetology ma vailaʻau i togafitiga o mu, manuʻa, paʻu i foliga, furunculosis.

    O lenei mea taua e iai sona aoga aoga i luga o capillaries, e faʻamalosi ai o latou puipui, lea e sili ona aoga mo ituaiga uma o le toto, manuʻa, oti, mea laiti ma le momomo. E le gata i lea, o le fusi o ona aafiaga lelei e aofia ai le faateleina o le manava masani o le paʻu, e mafua ai le faʻaleleia atili o le faʻaaogaina o fualaau oona e ala i le paʻu i le nofoaga o le faaleagaina. O le mafuaʻaga lea e masani ona faʻaaogaina o se meafaigaluega faaopoopo i togafitiga e faʻamalosia ai le aʻafiaga.

    Propolis e lelei i le gaioiga ma le togafitiga o isi suppurations, abscesses. Faʻateleina le faagasologa o le resorption, faʻaleleia le tafe toto i luga o le nofoaga o le faʻaleagaina.

    O le isi mea tulaga ese o le mafai lea ona faʻafoeina le toto toto. E sili ona aoga i le togafitiga ma le puipuia o faʻafitauli pe a uma le afaina o le fatu ma le fatu, le togafitiga o veins varicose, talu ai o nei tulaga e faʻapupulaina ai le toto, lea e mafua mai i faigata ogaoga.

    O le totoina o le toto i le tele o tausaga ua i ai foi le meatotino o le faateleina, o le mea lea, i le avea ai ma se faʻasolosolo ina ua mavae le limasefulu tausaga, ua fautuaina e faʻaaoga le propolis.

    O le faʻaaogaina o propolis o loʻo i ai se aoga aoga ile mata, toe faʻaleleia manino le tioata ma faʻataʻitaʻiga. O se auala sili ona lelei e puipuia ai lenei maʻi mata.

    E i ai foi le poto masani i le togafitiga o faʻamaʻi o le endocrin system, talu ai o lana faʻatulagaga e faʻamautuina ai faiga ma faʻamaopoopo le galuega o mea uma e gata ai le endocrine. E ui i lea, e tasi le mea iinei - propolis fesoasoani e faʻaitiitia le faʻaogaina o le pancreas, faʻaitiitia le maualuga o le toto suka, o le mea lea e tatau ona sili ona tāua lenei i le maʻisuka.

    O le Propolis e masani ona faʻaaogaina i le fomaʻi i le togafitiga o faʻamaʻi o le tino respiratory tract, system digestive, o faʻafitauli pipisi o le paʻu. E le gata i lea, e masani ona faʻaaogaina i fomai nifo, pediatrics, otolaryngology, ophthalmology, gynecology, urology ma isi togafitiga.

    Talosaga

    E mafai ona faʻaaogaina le Propolis e togafitia ai tagata matutua ma tamaiti, aua, ona o ona uiga tulagaese, e le afaina ai le manava ma le ate, e pei foi o le tulaga o fualaau faasaina.

    O le mea lea, afai na i ai muamua se allergy e gaosia ai oloa, ona togafiti lea o oe i togafitiga ma le propolis. A oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga o allergies, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

    Ua fautuaina le Propolis ia ave ina ia mafai ai ona faamalosia le puipuiga, e avea o se puipuiga i le vaitaimi o faamaʻi masani, aemaise foi mo togafitiga o faamaʻi eseese ma faamalolo faamalolo. I le avea ai ma se faʻasologa, o le propolis e tatau ona faʻaaoga i vasega mai le tolu vaiaso i le tolu masina. O togafitiga Propolis e mafai ona tumau mai le lua aso i le lua vaiaso seia oʻo ina faʻaaogaina uma faailoga o le maʻi.

    Talu ai ona o le propolis o loʻo i ai le pefu ma vaega o iniseti ua mate, e maua ai se faasologa o togafitiga faamama ma togafiti faapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina, pe a maeʻa ona faʻaaogaina ni polo po o ni pepa, mea inu, ava malosi, suauʻu ma suavai suamalie, suauʻu, papa, mea faʻapitoa, ma isi. o. O le faʻaaogaina e mafai ona i totonu, i fafo, ma faʻaaoga foi e pei o le vevela ma le faʻaaoga.

    I lona tino mama, o le propolis o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le toothache, osofaiga o le tiga o le radiculitis ma le osteochondrosis e ala i le faʻaaogaina o talosaga i nofoaga lapopoa. E faʻaaogaina foʻi mo siama faʻamaʻi pipisi i le solo.

    Ona o le tele o ana mea totino, ua fautuaina le propolis e fai ma togafitiga faaopoopo mo faʻamaʻi o le respiratory tract ma le vavalalata tuʻu. E tele ituaiga o propolis tinctures o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi o mata, manuʻa ma le faʻamalositino, faʻamaʻi o le ulcers, o se faʻasologa ma togafitiga o faʻamaʻi o le prostate gland, maʻi fatu cardiovascular, faʻapea foi togafitiga ma le puipuia o le kanesa.

    Propolis tincture o le masani masani lea e faʻaaoga mo togafitiga. E mafai ona faʻatau e pei o se mea ua maeʻa, kuka ai oe lava ia. Ina ia maua le 20% o le propolis, e te manaʻomia 20 g o le propolis ma le 100 ml o le ava malosi e 70-tikeri, mo le 10% tincture o le ae manaomia ai le 10 g o le propolis i le 100 ml o le ava malosi.

    E tatau ona faʻamafanafana le Propolis ao leʻi kuka, ona tipi lea ma tuu i totonu o se koneteina tioata, tumu i le ava malosi. I totonu o se nofoaga tapuni, e tatau ona faʻaaogaina le vai mo vaiaso e lua, faʻavave i taimi uma mea e aofia ai. A mavae le lua vaiaso, e tatau ona fufulu le tincture ma teuina i totonu o le pusaaisa.

    O le alcohol Propolis e faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi mo le moe, abscesses, malulu, manu o le purulenti, o le mumū o le faʻaʻa ma taliga, o mucous membranes, cataracts. O lenei siaki ua faʻavaivai i le vai i se fua faatatau o le 10 ml o le tincture i le 60 ml o vai malulu e vevela.

    Mo tamaiti e oo atu i le tausaga, ua fautuaina soʻo se tincture o le propolis e tuʻuina atu i le 1/20 suʻega o se tagata matua, mo tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga le matua - 1/10 le fua, mai le 6 i le 10 tausaga - 1/5, ma mai le 10 tausaga - 1/2 tipitipi. Mai le 14 tausaga, e mafai ona tuʻuina atu i se tamaitiiti se fualaau o se tagata matua.

    Mo le faaaogaina i totonu, o le susu e talafeagai lelei. O lenei mea e sili ona aoga mo tamaiti, faʻapea foʻi ma tagata matutua ina ia puipuia ai le tele o faʻamaʻi. E masani ona fautuaina mo le fomaʻi, atuatuvale ma le bronchitis. Ina ia saunia lenei siaki, e tatau ai ona faʻafefiloi le lita o le susu ma faʻaopoopo le 100 g o le palapalū solo.

    Faʻamalo lelei, taofi le faʻafefiloi i luga o le afi mo le sefulu minute, mulimuli ane e tatau ona faʻamaʻaina le vai i luga o ni fagu mata ma sasaa atu i totonu o se pusa tioata mamā ma mamago. Aʻo faʻamalulu le vai, o le a faʻaputuina se vaega o le wax i luga o le fogaeleele, lea e tatau ona aveeseina. A maeʻa lena, ua saunia le oloa mo le faʻaaogaina.

    Taofi i totonu o le pusaaisa. I le avea ai o se mea faʻapitoa, e fautuaina le faia o le fa poʻo le ono-vaiaso o togafitiga togafitiga, lea e tatau ai ona faia se sipuni sipuni o le vailaʻau i le afa itula pe a uma se taumafataga.

    Ona faaopoopo atu lea, 90%, 85 g poo le 80 g o le meainu o le suauu poo le paluga o le sipili suauu ma le lanolin ma teu i totonu o le vai vaiinu mo le isi afa itula ma le faʻamalosia pea. A maeʻa lena, faamama le mea faʻafefiloi mafanafana e ala ile lua sikuea gau, faʻatali mo se faʻamafanafanaga atoatoa ma faʻafeiloaʻi atu i se koneteina pogisa. Taofi lenei suauu i totonu o le pusaaisa.

    Ina ia faʻaleleia le togafitiga o togafitiga ma le propolis, e tatau ona faʻaaogaina le meli. E mafai ona e faʻafefeteina le 20 g o le propolis i totonu o se vai taele ma faʻafefiloi ma le 80 g o le meli, taofi mo le isi lima minute ile vai vai, ona malulu ai lea. O le faʻafefiloi e tatau foi ona faʻavelaina i totonu o se koneteina faʻavave. Afai e tatau ai (faatasi ai ma se faʻaitiitia o le puipuiga ma le malulu), faʻaaoga se sipuniti i le po (mo tamaiti e oʻo i le afa-sipuniti).

    I le faaiuga, ou te matauina o le propolis o se meafaigaluega taua mo le togafitiga ma le puipuia o faamai masani, e tatau ona i totonu o le fale falemalo o aiga taitasi o aiga. O le a fesoasoani e faatumauina le ola maloloina o lou aiga!

    Tulafono faavae mo le taliaina

    E taua le tausisi i mataupu faavae nei i le togafitiga o le paluga:

      o le aofaʻi o taumafataga i le aso e le tatau ona sili atu ma le tolu taimi, o le vasega o le faʻatagaina e le tatau ona sili atu i le naʻo se aso (15 aso), o le a faʻagasolo lemu ma oʻo mai i le 15 matutu i le tasi (pe a tatou talanoa e uiga i le tincture), e tatau ona e faia se malologa pe a ma le lua vaiaso i le va o vasega, e le mafai ona togafitia oe i lenei auala mo le sili atu ma le ono masina i le laina, o se meaai malosi i le togafitiga o le maʻisuka o le maʻisuka ma le toto, e matua tatau lava, pe o le vai masani, faapea foi ma le lauti, kofe, fualaau suamalie, fualaau aina), o le togafitiga o lenei faamai e naʻo le ogatasi ma fualaau faasaina ua faatonuina e le fomaʻi.

    Aʻo le i oʻo i le faʻamatalaga o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga II o le maʻisuka, e tatau ona taulaʻi pe o le a le ituaiga o meaai e manaʻomia. O sea taumafa e tatau ona matauina e le gata ina togafitia oloa o laʻau, ae masani lava pe a oo i le suka maualuga.

    Le gaioiga o le propolis i le togafitiga

    O ia lava, pepelu pipi e le mafai ona faʻaitiitia ai le toto suka, o le mafuaaga lea e manaʻomia ai vailaʻau i taimi o togafitiga. O lona gaioiga i togafitiga o le maʻisuka ituaiga II e faavae i le faamalosia o puipui o toto toto, faamamaina o le toto o toxini, toxins ma isi mea matautia, faateleina le tetee o le tino, faaleleia le gaioiga ma faagaoioia le gaosiga o le insulin, ma ua faatelevave le metabolism.

    O le mea lea, o le faʻasolosolo i le togafitiga o le maʻisuka e i ai se lagona faʻaolaina i luga o le pancreas, o se osofaʻiga o le gasegase faagasologa.

    Pepa talosaga

    Mo le togafitiga o le maʻisuka, e faʻaaogaina ai le tele o ituaiga faʻasolosolo: o le ava malosi, propolis autafa, tapuni o vai, propolis tincture ua saunia i totonu o se vai vai.

    O ia ituaiga o suauʻu e faʻaaogaina e pei o nei: faʻaitiitia le tasi mataʻu aʻo leʻi 'ai i le susu ma inu, inu 3 taimi i le aso, faʻaopoopo le 1 o le tincture i aso uma mo aso e 15, fai se malologa mo le 2 vaiaso ma toe faia le togafitiga.

    Polokalame Propolis e pei o lenei mea: faʻafefiloi 50 g o propolis faʻamaʻi faʻatasi ma se sipuniti o laʻau o le penisini, lanolin poʻo soʻo se fuālaʻau manogi, faʻafefete le manu seia oʻo ina lamolemole, taamilo le polo ma totō mo le afa itula i le pancreas. O le vasega e 2 vaiaso, fai se malologa mo le afa masina ma toe fai le kosi.

    E saunia le vai e ala i le faʻafefiloi o le vai vevela mafanafana ma faʻasaina i totonu o se vai vevela i le va o le 1 i le 10. O le vevela o le vai e tusa ma le 50 tikeri. Faʻaosoosoina le vai mo se aso, ona faʻasolo lea i le susu, ma faʻaaogaina le masini, aveese le masini e mafua ai le pusaaisa mo le 7 aso. A uma ona faʻafefiloi le faʻafefiloi, faʻaaoga i le auala lava lea e tasi e pei o le ava mo le ava malosi.

    O le auala aupito sili ona lauiloa ma sili ona aoga o le faʻaaogaina o le tinic tincture. O le mea lea, o le togafitiga o se faʻamaʻi tuga e pei o le maʻisuka o se faagasologa uumi ma faigata lea e manaʻomia ai le maelega ma le tausisia o tulafono uma.

    Propolis e le o se faʻamautinoaga o vailaau i le tau faasaga i le maʻisuka, ae e mafai ona lagolago le tino o le tagata, faateleina le teteʻe ma fesoasoani i lalo ifo o le maualuga o le suka.

    Propolis mo le maʻisuka: o le fesoasoani taua o pi

    Masalo e le sili atu isi mea faʻapitoa e sili atu ona lilo i togafitiga o meaola. Aisea e le malamalama ai? Talu ai e oʻo mai i le taimi nei, e le mafai e se tagata ma lona lava mafaufau ona malamalama i le auala e fuafua ai se pipi e gaosia ai oloa e taua tele io latou meatotino?

    O le natura sa galue malosi ao leʻi tuuina mai ia i matou lenei tagata galue malosi - o se pipi. Ua lauiloa o oloa gaosi o le beekeeping e aofia ai le tele o mea aoga: o suauu taua, metala, elemene, ma togafitiga faanatura masani.

    O se tasi o oloa pito sili ona taua o le propolis, poo le pelu pepelu, lea o pepelu e faapipii ai honeycombs i le ogatotonu o le ofaga. O le vaifofo lea mo le tele o faamai. E taʻua e tagata o se mea faʻamaʻi masani, aua o loʻo aʻafia lelei siama ma siama.

    O se meafaigaluega taua lea i le tau faasaga i le malie. Ua leva ona faʻaaoga le Propolis e togafitia ai manuʻa, maʻi paʻu, siama, faʻatasi faʻamaʻi, tonsillitis. E i ai sona aoga aoga i luga o le tino, faʻaleleia le soifua manuia, vaʻaia, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

    E le gata i lea, e masani lava ona faʻaaogaina i le cosmetology, aua e lelei le puipuia ma le faʻaogaina o meatotino. O le ava malosi o le kelu e faʻaogaina mo le faʻaogaina fafo ma totonu. O lenei vailaʻau e aoga tele mo le togafitia o le malulu i tamaiti.

    O le faʻasolosolo Propolis e faʻaaogaina foi mo faʻamaʻi eseese o le maualuga o le respiratory tract, faʻamaʻi faʻamaʻi, maʻi o le manava, ma le maʻisuka. Togafitiga o le maʻisuka ma le kelu pepelu e fesoasoani e faʻamaonia ai faiga faʻasolosolo i le tino.O lona vaega o loʻo i ai se meatotino hypoglycemic.

    E leai se mea faitino e maua ai mea ofoofogia, aua e tele mea aoga mo le tino o le tagata. O lana mealilo lenei, lea e le i foia i le taimi nei.

    Bee pelu togafitiga mo le maʻisuka

    O loʻo iloa o le maʻisuka e faʻaalia i le faʻaleagaina o le tino i le tino, e aofia ai le metabolism o le carbohydrate. Fomaʻi na faia suesuega e faʻaaoga ai le propolis tincture mo togafitiga o le maʻisuka.

    Ina ia saunia se togafitiga faafomaʻi, o le ae manaomia le 13 g o le kelu pepelu ma le 90 g o le ava malosi (70%). O vailaʻau e tatau ona tuʻuina mo vaiaso e lua i se mea pogisa, luluina i nisi o taimi. O loʻo i ai se polokalame faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le fusi. I le aso muamua o togafitiga, e tatau ona e faʻaitiitia le tasi mataua o vailaʻau i totonu o le sipuni sipuni o le susu ma inu 30 minute aʻo leʻi 'ai.

    I le aso lona lua e tatau ona e inu 2 pata. E faasolosolo lava, o aso mulimuli ane e tatau ona faʻalauteleina le faʻaaogaina o le afu i le tasi mataua, e oʻo atu i le 15 matū. E tusa ai ma lenei polokalame, e tatau ona faia i totonu ole ono masina. Ona tatau ai lea ona faʻaitiitia le fualaau mai le 15 pata i le tasi. A maeʻa lenei, e fautuaina e fai se malologa mo le lua masina. Ona toe amata togafiti lea e tusa ai ma le fuafuaga lava e tasi.

    Faʻatau e pei o le suimui, ma folo le gutu. Umi o togafitiga - seia oʻo i le amataga o se aafiaga lelei. E masani lava, aʻo leʻi faʻaaogaina le kelu paʻu mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e manaʻomia se feiloaiga muamua ma le fomaʻi. E masani lava, o oloa o le tausiga o le beekeeping e faʻaaogaina e fai ma mea faʻapipiʻi i togafitiga faʻasoifua maloloina.

      Fesoʻotai faʻatatau

    VAEGA LELEI MA LE LELEI. FESOASOANI IA TE MATOU MAUA. O LOO ONA ONA LĒ FIAFIA AI LE ALII LE ATUA E LE MAFAI ONA TATALO. E LE MAFAI ONA LĒ TATOU TAITAI MA E LE MAFAI ONA FAʻAALIGAINA E MAUA PEA I LE FUAFUAINA O LE ALII ALII

    Faʻailoga o le vae o le tino i le maʻisuka

    Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

    Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

    O le tino o le maʻi vae i le maʻisuka e masani ona masani ai i tagata o loʻo i ai lenei faʻamaʻi. O se maʻi faʻamaʻavale e tupu i luga o le vae ma le maʻisuka o se gaioiga mimiti lea e faaleagaina ai le pito i luga o paʻu o le paʻu i le tino o le tagata. O maʻi o le maʻi suka e oʻo atu i pito pito i lalo. Paʻu o le paʻu, o mai i totonu o nei nofoaga, lea e tuʻu ai sikula pe a uma le faʻamalolo.

    Togafitiga o se ulupo i le maʻisuka o se tasi lea o faiga e sili ona faigata, ao faʻaogaina e sela a latou meatotino masani, ma amata le solo. O le tino o le maʻisuka e le mafai ona manumalo faʻafuasei lenei faiga o le maʻi, o lea e tatau ai ona faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa.

    Le amataga o se ulupo i le maʻisuka

    O tagata e maua i le maʻisuka ei ai le tele o faʻafitauli, e pei o le ketoacidosis o le maʻisuka, ae o maʻi o le gaʻo na masani lava ona sili ona matautia.

    Ina ia iloa o le faagasologa o le faʻavaeina o le maʻi o le toto, e mafai e soʻo se maʻi ona tutoatasi:

    • o lālā pito i lalo e leai so latou lagona
    • latou te maalili pea.

    E mafua ona e amata ona oti ia sela nerve. O maʻi suka e pagatia i le le mautonu e fesootaʻi ma le tiga o le po i vae.

    O se maʻi o le maʻisuka i le maʻisuka e masani ona afua mai i le lima matua. E tupu lenei mea pe ona o le faaleagaina o le toto, pe ona o le faʻasaina o faʻamaufaʻailoga i luga o vae.

    Afai o le maʻisuka na mafua ai le faʻavaeina o se maʻi o le gaʻo, ona oʻo lea i le 50% o mataupu e tatau ai ona aveese vae vaivai, talu ai e le mafai ona faʻafitia le gaioiga.

    A maua e le fomaʻi le mafuaʻaga moni o le fausiaina o maʻi pipili, ona lava lea o togafitiga e mafai ona fetuunai. Ae o le mea autu o loʻo tumau pea le faʻamautuina o le suka i le toto o le tagata maʻi. A aunoa ma lenei mea, o le a faʻaleagaina togafitiga i le toilalo.

    Le faagasologa o le togafitia o maʻi pipisi i le maʻisuka

    Ina ia suʻesuʻeina mafuaʻaga, o loʻo iai se togafitiga faʻapitoa, lea e ono aofia ai suʻesuʻega o le baioiolo, cytological or histological. E mafai foi ona latou fautuaina se suʻesuʻega o totoga faʻapitoa uma e faʻaaoga ai masini faʻapitoa faʻafomaʻi. O le taimi lava e manino ai le mafuaʻaga, o le togafitiga faʻapitoa o maʻi pipisi e faʻatatau.

    O togafitiga faʻapitoa e talafeagai mo nisi tagata maʻi; mo nisi, togafitiga faafomaʻi. Ua faatonuina tagata uma i togafitiga i fafo e le afaina ai le mea ua faaleagaina, talu ai o iinei o siama siama.

    O manuʻa uma na faia i luga o vae e tatau ona fufuluina i vailaʻau faʻamaʻi, ona lūlūina lea i kulimi faʻamalolo. O se suauu talafeagai e mafai ona fautuaina e lau fomaʻi. Afai e manaʻomia le togafitiga faʻapitoa, o le faagasologa faifaipea o le a aofia ai le tino o le tino maliu.

    E tele ituaiga o gaioiga:

    1. Pe a faʻaaoga togafitiga masima, e iloa e tagata gasegase o le totoga o le purulenti, fulafula, faʻaitiitia le loloto o le toto, o le toto i vae e amata ona faʻasalalau vave, e faʻaitiitia le faʻalavelave faʻafitauli.
    2. Faʻaaogaina le faʻaaogaina pe afai o le manua e loloto ma e le mafai ona faʻamalolo.
    3. O le faiga o le faʻamavaeina o loʻo faʻasaoina ai faailoga muamua o le vae. Na o ponaivi ua afaina e aveese.

    Togafitiga o maʻi pipisi i le maʻisuka malosi

    O le tofiaina o fualaau oona e tupu i soo se tulaga, e tusa lava pe faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa. E fia ma pe o le a le laʻasaga o le a faalagolago i uiga o le faʻafitauli o le maʻi.

    • fualaau oona lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai gasegase o le tino,
    • vailaʻau faʻasaʻi
    • fualaau oona lea e faʻalavelaveina ai le faaputuga platelet e ala i vailaau oona,
    • fualaau oona lea e faʻagesegese ai le faʻaleagaina o le faʻaoga,
    • fomaʻi faʻatau e tau ai siama i manuʻa,
    • afifi ma le faamaloloina o suauu,
    • seasea - faamamaina toto.

    Laasaga numera 2 (pe a uma ona faʻamalolo):

    • le faʻaaogaina o manua,
    • kuriosin ua faatonuina.

    Aveesea o le maʻi maualalo, lea na fesoasoani i le fausiaina o maʻi pipili.

    Faʻaleleia le lelei o togafitiga o le a tupu pe afai, i le faagasologa o le faʻamalologa, o se tagata tomai faapitoa e faʻamatalaina metotia o meafaigaluega:

    1. Ultrasonic cavitation.
    2. Magnetotherapy.
    3. Faʻafomaʻi faʻamalositino ma se laser.
    4. UV radiation.
    5. Ozone togafitiga.
    6. Tausiga o tagata.

    Faʻasalaga taua, o togafitiga faʻasoifua maloloina e le aoga. O le maʻi e le faʻamalolo, e faʻaleagaina le faʻavaivai i le maʻi. O le siama o le maʻi suka i le maʻisuka ua na o se faʻalavelave faʻalavelave. Paʻu paʻu ua suia i le paʻu maloloina mai isi vaega o le tino. O lenei faagasologa o le a fesoasoani i le toe faʻaleleia o le faʻalelei.

    Tomai faʻapitoa - o se fesoasoani i metotia faafomai faʻaonaponei

    Ina ia saunia se gase faamalolo e foʻia ai le maʻi suka o loʻo tupu mai i le maʻisuka, o le a e manaʻomia: lafoaʻi laʻau, chamomiles, celandine ma calendula. O lenei tuufaatasiga e fesoasoani e toe faʻaleleia le paʻu paʻu ua faaleagaina.

    O se pulu o le infused propolis e faʻaaoga i le manua ua afaina. O le taimi o le cauterisation o ni nai minute. Ona faʻafefiloi ai lea o le ulupo i le suauu o Vishnevsky.

    Faatasi ai ma le faʻamalolo umi ma le tiga, o le a fesoasoani i ai le faʻamau. O sea laei e tatau ona tumau i luga o le lala ua faaleagaina mo le lua i le tolu aso, pe a uma ona faia se mea fou, ma o le faagasologa e toe fai mai lava i le amataga.

    O nei manipulations e faʻataunuʻuina seia oʻo ina pasia uma maʻi pipisi o le maʻisuka i le maʻisuka.

    O maʻi faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka, e tusa ai ma le tele o tagata faʻamalolo, e togafitia i le taʻavale tatarnik. Muamua, ua fufulu le uluaʻi i le Rivanol, pe a uma ona sasaaina se lau o lenei laau, o loʻo afifi le manua i se fusi faʻamalosi. O togafitiga o ausilali e toe faalua ona fai seia maeʻa le manua.

    Lagi o le Royal mo le maʻisuka ituaiga 2: togafitiga ma le propolis ma le meli

    O le jelly laititi o se ituaiga tulaga ese o meaʻai masani o le ola maloloina, lea e faʻaaogaina e fafagaina ai le matua, uterine larvae ma le faʻavaeina o laʻau o peʻa faigaluega.

    O le jelly royal o loʻo i ai se tasi o taui sili ona taua, o le olaga puupuu o le oloa.

    I le taimi nei, na o le lua metotia o le teuina o lenei oloa e iloa - faʻamaisa ma le masini e faʻaaoga ai le masini.

    Faʻavae ma mea totino o lali o le tupu

    O loʻo i ai le taua tele o le jelly.

    O le atinaʻeina o lenei oloa e faʻatinoina e ni vaʻaiga faʻapitoa o loʻo i totonu o le faai o pepe pepe tausi maʻi.

    O lenei oloa i lona tuufaatasiga o loʻo i ai mea uma e maua ai meaʻai ma meaola faʻapitoa o loʻo manaʻomia mo le faʻaleleia masani o se tino ola.

    O loo i ai i le tuufaatasiga a le Royal jelly ia:

    • vai
    • puipuiga e talitutusa ma palatini o le toto e tusa ma le 10% o le voluma,
    • se seti o vitamini eseese,
    • suauu gaʻo e 40%,
    • gaʻo i le susu - 5%,
    • o se gasegase polyamino acid lea e aofia ai le 22 amino acids,
    • mea faʻafeʻau, lea e aofia ai le tele o vaʻaiga ole microelements,
    • nisi o enzymes.

    I le aotelega, e tusa ma le 400 ituaiga eseese o loʻo aofia ai i totonu o lenei fualaau mama.

    O loo i ai ia mea taua o loo i lalo:

    1. Faʻaleleia tino o manu. E mafua lenei mea i le faʻafouina o le fesuiaiga o enzymes, lea e fesoasoani i le faʻavaeina o le manava o le tino.
    2. E fesoasoani e faʻamaonia le tulaga o le fatugalemu o le tino.
    3. Faʻateleina le mamafa o le toto.
    4. O loʻo i ai se aoga aoga ma faʻamaonia le faʻatinoga o le taulaʻau ma le faiʻai ona o le faʻaleleia o le toto i totonu.
    5. Faʻaauau le faʻamautuina o le moe ma le manaʻo, faateleina le le atoatoa.
    6. Fesoasoani e faʻaititia le kulūkose i le tino o le maʻi.
    7. Fesoasoani i le faʻavaveina o metabolic processes.

    I le faaopoopo atu i nei uiga lelei, lea e afaina ai le tulaga o se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le sipeli o le malo e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le tele o isi galuega a le tino.

    O le olaga aupito sili ona lelei o le malie malie o le malo o le 15 aso, o le taimi lea o lenei oloa o loʻo tumau pea lona aoga.

    O le umi o le teuina o le siloni a le tupu e naʻo totonu o le pusaaisa, ma o le vevela sili ona lelei o le oloa e 20 tikeri Celsius i lalo ole zero.

    I le noatia ma le fai fuafua i tulaga uma e teu ai ma tulaga vevela, e mafai ona teu malu le oloa o le beekeeper mo le 2 tausaga.

    Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    O le gaosiga o mea taumafa e tele ina faia i totonu o suauu tuʻuina atu.

    Afai e teuina le oloa i le vevela e amata mai i le 2 i le 5 tikeri, ona faʻaititia lea o lona ola ile ono masina.

    O le matafaioi o le lagi o le tupu ma le propolis i togafitiga o le maʻisuka

    O le faʻaaogaina o le vailaʻau o Apilak, o ona laupepa e 2 mg o le tilo o le tupu, tolu itula pe a maeʻa ona faʻapalaina e faʻaititia ai le maualuga o le suka i le tino o le maʻisuka. O se faʻaitiitiga i luga o le tau e mafua mai i se faailoilo e mai i le 11 i le 33% o le uluai kopi.

    I le maʻisuka malosi, ua fautuaina Apilak e ave faatolu i le aso, tasi le papa i lalo o le laulaufaiva seivagana ua uma ona solo. O le togafitiga ma le fualaau faasaina e tatau ona umi le ono masina.

    I le i ai o le maʻisuka e mafua ona o aʻafiaga o le kenera ma faʻaalia i fesuiaiga i le kulumakose i le tino o le maʻi, ua fautuaina e faʻaaoga le fualaau faasaina i ni atigi pusa. O le metotia e mafai ona faasolosolo malie le alualu i luma pe a manaʻomia pe a uma ona siakiina e suʻesuʻega o meaola. O loo i ai i le tuufaatasiga a le Royal ia se peptide, lea i totonu o lona fausaga e matua latalata lava i le inisalini o le tagata ma e tutusa lona aafiaga.

    Polokalame Propolis e faʻaaogaina mo togafitiga e fesoasoani i le faʻalauteleina o le malosi o siama i faʻamaʻi ma maua ai le faʻaoga o le hypoglycemic. I le faaopoopo atu i ai, o le ave o Apilak o se aafiaga e le faʻamalosia ma faʻaogaina i le tino, lea e aoga i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi.

    O le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 e tuʻuina faatasi, faatasi ai ma faʻafitauli i le metabolism o carbohydrates, e ala i le puipuia o le maʻisuka. Aʻo faʻapipiʻi faʻasolosolo aʻo faʻapipiʻi Apilak, e matauina le faʻaleleia o se faʻaleleia atili. A maeʻa togafitiga, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le metabolism o gaʻo:

    • vaivaiga ua faaitiitia
    • polyuria faʻaititia
    • glucosuria ua faaitiitia
    • o loʻo i ai se faʻaitiitia o le suka o le plasma,
    • inisalini faʻapitoa
    • o le fua o le inisalini o tagata soifua e faʻaititia.

    I le faagasologa o le vasega, o le propolis tincture e tolu taimi i le aso, e toʻatasi le toʻasefulu, toʻatasi le toʻalua, ma le Apilak 10 mg e tolu faʻatolu i le aso i le taimi e tasi poʻo le vave pe a uma le faʻasologa o le propolis.

    O mea aoga o le siloni a le tupu o loʻo faʻamatalaina i le vitio o lenei tusiga.

    Togafitiga o maʻi pipisi i le maʻisuka

    Maʻi faʻamaʻi - faʻaleagaina le paʻu ma le loloto o fausaga o loʻo i ai i ni faʻamaʻi faʻamalolo umi. O ia faaletonu e tupu ona o le solia o le toto i se vaega faapitoa o le tino. Faʻateleina le faʻamautuina o maʻi pipisi - tamatamai vae, mulivae, vae maualalo. O se togafitiga talitutusa o le uiga lea o le maʻi suka, ua manatu o lona faʻalavelave ma le faʻaalia o le maʻi o le maʻisuka vae.

    Togafitiga o se maʻi o le gaʻo i le maʻisuka ua manatu o se faagasologa uumi lea e tuufaatasia ai metotia. O le togafitiga mo faʻafitauli e tatau ona tupu i se auala ogaoga, talu ai o ni faaletonu ia e mafua ai le faʻamavaeina o pito i lalo.

    Taʻiala mo togafitiga

    Ina ia mafai ona togafitia le maʻi o le gaʻo i le maʻisuka ina ia manuia, e tatau ona e faia laasaga nei:

    • togafitiga maeʻaeʻa o le nofoaga ua aafia,
    • aveeseina o le vaega pito i lalo,
    • aveeseina o microflora mai siama,
    • taui mo le faamaʻi autu,
    • toomaga mai le valea,
    • faʻamaoniga ma le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e le faatagaina ai le faʻamaloloina o le tino atoatoa (faʻaʻalamia, faʻasologa o le ate, faʻavaivai faifai pea).

    I le faaopoopo atu i nei laasaga, o faaletonu o gasegase o siama e manaʻomia ai le fouvalega (toe faʻafoʻiina o le toto i le vaega o loʻo aʻafia), talu ai o le tapunia o le lumenia o vaa e tau atu i lo latou atinaʻe.

    Afai o le manua e faigata ona o le tele o faagasologa o le purulent, e manaʻomia le togafitiga ma le faʻamamaina o le tino maʻi.

    Suʻe togafitiga pito sili

    Togafitiga o gasegase o vae i le maʻisuka e aofia ai mea lautele ma faʻalapotopotoga. Faʻaleleia faʻalotoifale e faʻavae i luga o taualumaga nei:

    • necrectomy (aveeseina o laufanua lamatia) faatasi ai ma le le mautonu o sana,
    • fufuluina o manua i vailaau faafomai,
    • le faʻaaogaina o laʻei.

    Necrectomy

    O tino maliu ua manatu o se siosiomaga lelei mo siama. E le gata i lea, latou te puipuia le tafe masani o le vai mai le manua ma le fausia o ni fou fou mo le faamalologa. O le mea lea, e tatau ona aveese le sone o le necrosis i le maualuga.

    E mafai ona tupu le faʻaoga e faʻaaoga ai se maaleale ma seleulu, masini faʻaaogaina, e faʻaaoga ai se masini faʻapitoa e faʻaaogaina ai vaʻa suavai, e faʻaaogaina ai le metotia kemikali, e faʻaaoga ai enzymes proteolytic. O le isi auala - o le fomaʻi e faʻaaogaina ni laei malulu, lea e fesoasoani e faʻamautinoa ai ua vavae ese le tino maliu.

    O le aveeseina o vaega o le necrosis ma le maaleale ma seleulu o le mea sili lea ona masani ai, ae peitai, e le faʻaaogaina pe afai o le pito i lalo o le manua o loʻo faʻatusalia mai e le faʻafanua faʻapitoa pe afai o le gaʻo o le gaʻo o se suʻesuʻega. I le taimi o taotoga togafitiga, e faʻaaoga ai se sipuni Volkman - o se meafaigaluega i foliga o se sipuni faʻatasi ai ma sina mea itiiti. E faʻatagaina ai oe e faʻamaʻe saʻo vaega o meaʻai e aunoa ma le faaleagaina o vaa.

    Taua! E tatau ona suʻesuʻeina se uʻamea i luga o le vae e ala i le suʻega o le faamau, talu ai o se paʻu papaʻu matala e ono i ai se manua loloto o se manua.

    I le taimi lava e tasi, o meaʻai e fausia i le pito o le ulugalii ua aveesea foi. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le mamafa i le manua lava ia ma faʻaleleia le tafe o mea o loʻo aofia ai. E i ai taimi e manaʻomia ai le aveeseina o le fao plafola. E tupu lenei mea pe a fai o le uluaʻi vaevaeina i luga o le fao poʻo le pito i luga o le tamailima.

    Faʻatau togafitiga

    O lenei laasaga o le togafitiga o maʻi o le gaʻo i le maʻisuka ua maeʻa ona faia ina ia faʻaitiitia ai le numera o faʻamaʻi i luga ole vaega o loʻo aafia. O loʻo i ai le tele o masini faʻaaoga mo le fufuluina, e ui i lea, ua faʻamaoniaina o le faʻaaogaina o se tuila ma se nila e leai se mea e sili ona leaga.

    Aua le faʻaaogaina mo le fufulu o gaʻo:

    • paluga faʻamalolo,
    • iodine
    • taimana mata
    • rivanol
    • vailaʻau vailaau faʻatau.

    Ole fofo ole 3% hydrogen peroxide e faʻaaoga i le vaitau o le faʻamamaina o le manua mai le pisa ma le toto. E faʻatagaina e fufuluina le ulutala i le salifa o le sodium chloride, Miramistin, Chlorhexidine, Dioxidin. I le fale, e mafai ona e faʻaaogaina le pulou Acerbin.

    O mea e faaaoga mo laei e tatau ona i ai mea nei:

    • atraumatic,
    • gafatia e faatumauina se siosiomaga mūlū (ua faʻamaonia e faapea i tulaga faʻapea o le faʻamalologa o le maʻi suka i vae o loʻo maua i le maʻisuka ua faʻateleina),
    • le gafatia e gauai ai mea o loʻo iai manuʻa,
    • mea puipuia (mo le puipuia o siama),
    • le leai o ni faʻalavelave i le tafe masani o le ea i totonu o le tino.

    O le galu mo le laei e le manaʻomia, talu ai e mafai ona vego i le manua ma solia ai le faʻamaoni o fualaʻau pe a aveese. E mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o fistulas, faʻamaʻi mago ma le gaʻo ma le maualuga o le susu.

    Faʻaaoga togafitiga faʻaonapo nei e faʻaogaina ai manulele, alginates, hydrogels, sponges polyuréthane, fiva hydrophilic, ma isi.

    Fesoasoani

    O mea na tuʻuina atu e faʻaalia ai le mataalia i le faʻatasi ai ma ofu faʻaonapo nei.

    • Antimicrobial drugs - Argosulfan, Dermazan, Betadine.
    • Faʻafouina mea e faʻamalosi ai - Bekaplermin, Curiosin, Ebermin.
    • Enzymes proteolytic - Iruksol, Chymotrypsin.

    O mea manogi e faʻaaogaina i luga o se vai e mafai ona sosolo (Levomekol, Dioxizol) ma fua (Solcoseryl, Actovegin).

    Sueina o le pito i lalo

    O le isi laasaga taua i le togafitia o se faaletonu o le pusa. Po o le a lava le vailaʻau e faʻaaogaina, o le a le faʻamalolo le afaina o le gaʻo seia oʻo i le maʻi i luga o se vae tiga. O le lafoaia lelei atoatoa o le ki lea i se taunuuga lelei o togafitiga.

    Afai o loʻo afaina le manua i le vae pito i lalo po o le tua o vae, e le manaʻomia ni masini faʻaopoopo mo le lauina. Pau lava le manatu o le manaʻomia mo le leai o se faʻafesoʻotaʻi o le manua i seevae. Afai o loʻo i luga o le mulivae le ulugaliʻi, o loʻo manaʻomia ni masini faapitoa. I le taimi nei, o loʻo faʻaaogaina se laei e faʻaaogaina ai mea faʻaaoga polymeric. E tuu i vae ma lalo vae. E tuʻuina atu i le faiga o se taavaʻaleʻa, lea e mafai ona aveesea pe leai foi (e pei ona fautua mai e se fomaʻi). O lenei metotia e lelei i le mafai ona e savali i luga o le auala, galuega, faʻaitiitia le avega i luga o le vaega o loʻo aʻafia ai le lima.

    Sueina o le tau e mafua ona o le tele o auala:

    • e tusa ma le 35% o le avega ua siitia mai le vae i le vae pito i lalo,
    • o le mamafa o le mamafa e tufatufa tutusa,
    • o le manua e puipuia mai le vavalalata,
    • osofaʻi o le lima ua paʻu.

    O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o se faʻamalositino:

    • Le atoatoa - o se gaioiga malosi-necrotic malosi ma le atinaʻeina o sepsis poʻo le gangrene.
    • Tino - o se soliga ogaoga o le toto, se manuʻa loloto ma se limite laitiiti, taua o le susu i le paʻu i le nofoaga o le talosaga, fefe i le faʻaaogaina o se masini eletise.

    O le faʻaaogaina o tootoo, seevae faʻasolosolo, o se faʻatapulaʻaga faigofie o le savali i le fale, o le fausiaina o se "faamalama" mo se ulutala i totonu o le pelemu o ni auala le talafeagai i le togafitiga o maʻi o le gaʻo.

    Puleaina ole Infection

    O le faʻaaogaina faʻapitonuʻu o viseptics mo le faʻaleagaina o pathogens e le o faʻamaonia lona aoga, o lona uiga e na o le pau lava le auala o le faʻaaogaina o vailaau antibacterial. O nei sui e faailoaina e le gata ina ua afaina le faaletonu, ae faapea foi pe a iai le maualuga o le lamatia o le tuputupu aʻe o le siama (siama o siama o le ischemic, gaʻo tele, manuʻa umi).

    Faʻatonu masani o faʻamaʻi manuʻa:

    • staphylococci,
    • streptococci,
    • Proteus
    • E. coli
    • enterobacteria
    • Klebsiella
    • pseudomonad.

    O le tofiaina o vailaʻau e tupu pe a maeʻa le faʻamaʻi faʻamaʻi o mea o loʻo i le manua ma le faʻamoemoega o le lagona o le tagata maʻi. O le sili ona lelei o penicillins, fluoroquinolones, cephalosporins, lincosamides, carbapenems.

    O togafitiga ogaoga o togafitiga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina i tulaga mautu. I se tulaga tutusa, o le faʻaleleia o taʻavale o le manua, togafitiga faʻamalolo, ma le faʻasaʻoina o le maʻisuka ua maeʻa. O le togafitiga e 2 vaiaso. Ole laʻasaga o le faʻamaʻi pipisi e mafai ai ona faʻaogaina faʻamaʻi alofilima i ni pepa i le fale. O le vasega e oʻo atu i le 30 aso.

    Taumafa o le maʻisuka

    O le isi laasaga tāua, e aunoa ma ni fomaʻi e le mafai ona togafitia faʻamaʻi pipisi. O le endocrinologist o loʻo punouai i le faasaʻoina o togafitiga mo le faʻamaʻi aʻafia. E taua le tausia o le maualuga o le suka toto e le maualuga atu nai lo le 6 mmol / L. I le fale, o le pulea o faailoilo e maua mai i le fesoasoani a se glucometer. Faʻatasi ma le faʻamaʻi 1, o le a faʻamaumau iʻuga uma 3-4 itula, ma le ituaiga 2 - 1-2 taimi i le aso.

    Ina ia maua se taui, faʻaaogaina o le inisalini poʻo le suka e faʻaitiitia ai le suka. Pupuʻu puupuu e faʻataʻitaʻiina - ia faʻaitiitia vave le maualuga o le suka ma faʻalauteleina vailaʻau (faʻatinoina 1-2 taimi i le aso, tausisia tulaga masani ile aso atoa).

    Toe faʻaleleia le toto

    E iai togafitiga faafomaʻi ma togafitiga e faʻamoemoe e toe faʻafouina ai le toto i le nofoaga ua afaina. O vailaau uma e faʻaaoga e vaevaeina i ni vaega tetele se lua:

    O le vaega muamua e aofia ai le Pentoxifylline, o le Ginkgo biloba extract, tapenaga o meaola o le nicotinic, toto toto, Heparin, Reopoliglyukin. O le vaega lona lua e sili atu ona aoga. O ona sui o Vazaprostan, Alprostan.

    O auala faʻapipiʻi mo le toe faʻafoʻiina o le toto, e faʻaaogaina lautele le angioplasty o le paluni. O se auala lenei o le "poloka" o le vaa ua afaina ina ia mafai ai ona faateleina lona lafoaia. Ina ia faaumiumi le aafiaga o le taotoga o taotoga, ua faapipiiina se peni i totonu o lenei vaa - o se masini e taofia le aluga mai le toe vavalalata.

    O le isi metotia o le aloese o taotoga. O agelu e fausia ni mea e fesoʻotai ai mo le toto mai mea faʻapipiʻi poʻo ipu a le tagata maʻi. O lenei metotia e faaalia ai le umi o le iuga.

    I le tulaga o le lapoʻa o le tino pe a uma le fouvalega, o le taotoga i luga o le vae e mafai ona faia:

    • toesea vaega laiti,
    • necrectomy
    • togafitia o le manuʻa poʻo lona palasitika.

    Tauivi ma le tiga

    O le faʻaumatiaina o le tiga e le o se mea taua nai lo le mea o loʻo i luga. O vailaʻau nei o loʻo faʻamauina o ni sui sooupu lelei:

    O le faʻaaogaina umi o NSAID e faʻasaina ona o le maualuga o le lamatiaga o gasegase gastrointestinal. O fua o metamizole (Baralgin, Tempalgin) e mafai ona faaoso ai le agranulocytosis.

    O togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleagaga e faʻaaogaina lautele, ae peitai, e tatau ona manatua e le faasaina le ola o le tagata lava ia. E mafai ona taʻitaʻia ai le faʻafitauli. O le tausisia o le fautuaga o le togafitia o tagata tomai faapitoa o le ki lea i se taunuuga lelei o togafitiga.

    Le aʻafiaga o le propolis i le faʻamaʻi

    Mo a tatou upu e foliga mai e sili atu le moni, matou te ofoina atu ia te oe ni fuainumera na faia e fomai i le taimi o togafitiga o le maʻisuka ma le propolis. Mo lenei, o le tincture masani o le kelu pipi sa faʻaaogaina. I le faagasologa o suesuega, na faamaonia ai e 67% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, e le gata ina faaleleia le tulaga lautele i le tolu vaiaso o le vasega, ae na vaivai foi vaivaiga, na faaitiitia ai le sugar i le 2-4 μmol / L, o le malosi na foliga mai, ma ua faaitiitia le polyuria ma le nocturia. Matou te fautuaina e fuafua le metotia o togafitiga e faasaga i le maʻisuka o soo se ituaiga o loʻo i lalo.

    E faʻapefea ona fai?

    Faatasi ai ma lenei metotia o le togafitia o le maʻisuka, ua faaopoopo ai ni nai mataua o le tincture i le tasi sipuni sipuni o le susu ma inu i le tolu taimi i le aso ao le i taumafa. I lenei tulaga, o le auala muamua e tatau, e pei ona i ai muamua, amata i le tasi mataua. I aso uma, faʻaopopo le kulutoma i le fualaau, aumai le masani i le 15 pata i le punetini o susu. E mafai ona faʻatino le vasega mai le lua i le tolu masina i le ono masina.

    Tuua Lau Faamatalaga