O le a le sugar? E matua lelei lava, ae le afaina? E uiga i le faʻaaogaina o le koko ma ona oloa mo le maʻisuka

O le suka suka e le o se mea sili ona taatele, ae o nisi taimi e mafai ona e togafitia oe. E le gata i lea, e le foliga e pei o oneone masani, aua e le paʻepaʻe ae lanu lanu enaena ma se meaʻai a le candy-caramel. Ma talu ai mo le tele o tagata o lenei mea o loʻo ola pea, o le a le o se mea e iloa ai e uiga i aoga ma mea lamatia o suka o le koko.

Meaʻai Suauu Suauʻu ma le Glycemic Index

E ui lava i le mea moni o lenei oloa e maualalo i le suamalie i le suka masani, faigofie faigofie digestible faigofie ona tuʻuina atu i lona fatuga. Ae o lenei mea e masani lava e le o le kulukose mama, ae o le sucrose-glucose + fructose. O le mea lea, o le caloric content of sweet coco is big - 381.5 kcal i le selau kalama. Ae o loʻo i ai sona faʻamaufaʻailoga maualalo ile tutusa o oloa - 35. Ae e le tatau lava ona e aofia ai, aemaise lava mo le maʻisuka. O loʻo i ai foi ni mea gaosi ma vitamini, mo se faataitaiga, uʻamea, zinc ma magnesium, vitamini B3 ma le B6, ae i ni vaega laiti. O le vaega maʻoti e fuafua ai le lelei ma le afaina o le suka.

Avanoa Suauu Pulu

E pei foi o le paʻepaʻe masani, o le suamalie suamalie, o le sugar coconut sugar is a source of energy. Ae ui i lea, e leai se faʻamalolologa poʻo se togafitiga faʻapitoa i le tino. Masalo o lona lelei e mafai ona mafaufauina, masalo, e na o se mea e le masani ai le tofo ma le niu poo le manogi manogi. E le tele foi sona aʻafiaga e mafua ai ona osofia.

Laʻau o le niu popo

O lenei oloa e ono mafua ai, pei o le faʻaleleiina i taimi uma. E le gata i lea, o le mauaina o le mamafa faaopoopo o le a sili atu le saoasaoa, aua o le suka niu e faalua ona sili atu e pei o se meaʻai suamalie, ona e le maualalo le suamalie. Ae e sili atu le aua nei tuʻuina i le lauti, aua o le mea lea e le mafiafia le vai. Ae i le tulaga lautele, e leai se faʻailoga, vagana ai se allergy i le niu.

E lei leva talu ai, na maua mai ai le suka niu i le maketi a Rusia, o le tele o penefiti ma mea leaga o lenei oloa o loʻo finau. O nisi tagata tomai faapitoa e talitonu o lenei oloa e sili atu le aoga nai lo isi analogues. O isi e finau e faapea a uma le gaioiga e leai se aoga i ai. E tasi le mea e le mafaamatalaina - o le suka niu ei ai lona uluai tofo lea e mafai ona faaopoopo i ai le "vevela" i mea masani ma mea inu.

E faʻapefea ona faia le suka tiu?

O faʻamanuiaga o le suka o le niu o loʻo faʻamatalaina i le auala o lona gaosiga. E taua le matauina o se oloa gaosia atoatoa ua maeʻa ai le laʻititi o le gaosiga o loʻo mafai i lenei tulaga. Maua mai le suka mai le nectar o fugalaau niu. E faʻaogaina i le auala e tasi e pei o le birch sap.

E faʻamamaina le anugo i le la. O se taunuuga, e liua i se sipuni vaimama. Ma ua mafai nei ona taʻua o se mea ua maeʻa. O le tele o gaosi oloa e gaosia i lenei pepa. Ae o loʻo i ai foi se foliga e sili atu ona masani mo le tele o oneone poʻo le sili atu foi o granul. Ina ia aumai le suka niu i se foliga le lelei, e matua vevela pe aisa.

Talu ai o le gaosiga o le gaosiga e matua faigata ma faʻaalu taimi, o le tau o le oloa maeʻa e maualuga tele. E le gata i lea, i lenei tulaga, e masani ona faʻaaogaina mea masani masani. O le tau o le 1 kg o le suka niu o le 600 - 700 rubles.

E faʻatatau i le taimi o le seleselega, tulaga o le tau ma le nofoaga o le tuputupu aʻe o le niu niu, o le tofo o le oloa e ono fesuisuiaʻi. O le tele lava o taimi, o loʻo i ai sina taimi itiiti o caramel poo le niu. O nisi taimi e mafai ona iloatino ni mea nutimomoia i le suka.

Le aoga aoga o le suka o le niu

Coconut nectar, lea e maua saʻo mai ai le suka, e aofia ai mea maloloina. Aemaise lava, o nei mea o vitamini B, minerale - magnesium, potassium, iron, sulfur ma zinc, amino acids. Talu ai o le faagasologa o le gaosiga o le nectar e faia i se auala agamalu, o se numera taua o tuufaatasiga aoga o loo puipuia i le suka.

o se oloa aoga o le natura masani, e tatau ona ave le tausiga pe a faʻaaoga le suka

Suauʻu Suga Autu

O le autu "Coconut Sugar - Benefits and Harm" ua faʻafefiloi. E ui o lenei oloa e aofia ai vitamini ma minerale, e faʻaaogaina i ni mea laiti e le mafai ona latou maua se aafiaga taua i le soifua maloloina o tagata. Ina ia lagona le itiiti ifo o le aoga o le suka o le koko, latou te manaomia le sui atoa o le suka e paʻepaʻe paʻe masani. Peitai, o lenei laasaga e le mafai ona maua e tagata uma ona o le tau maualuga o le oloa.

O le suka kulimi ei ai sona manaia manaia, ae e le o se mea suamalie. Ina ia suamalie le ti, o le a tatau ona tuʻuina i le tele o taimi nai lo le suka paepae masani. E le gata i lea, e toatele e le fiafia i le kalama po o le niu, lea e le ogatasi ma le masani masani o le inu.

O faʻamanuiaga o le suka niu e faʻatatau tonu i le lelei o le oloa. I aso nei, e masani lava ona masani tagata. O le faʻaeseeseina o ia mea e mafai ona faigata, aemaise lava pe afai e te vaʻaia oloa i luga o le initaneti pe ave foʻi le afifi opaque. I tulaga uma e lua, suʻesuʻe ma le totoa le faʻamatalaga o oloa. E tatau ona e maua le igoa "100% Coconut Sugar". E masani lava ona faʻafefeteina i le fatu. O le mafuaaga lena e matua taua ai le sailia o se tagata faatau oloa e ofoina atu oloa lelei.

O le a le suka o le koko ma pe faapefea ona maua

O le suka o le suka e lelei ona tufatufa i atunuu o Asia i Saute, lea e ola ai alofilima i luga o le sami i luga o le sami. Faatasi ai ma tagata o loʻo nonofo i nei teritori, na ulu atu i le meaʻai i le tele o seneturi talu ai ma i le tele o nofoaga o loʻo tumau pea le filifiliga sili.

O le suka suka o se oloa tioata po o se mea lapopoa e mafua mai i le nectar o fuga niu. I le taimi o le fuga, faʻaputuina, ma se pusa mo le aoina o le vai ua faapipiiina i le pito i lalo. O le suamalie e mafua ai le vevela i luga o le afi ma faʻasaina e avea ai se sipuni mafiafia. O nisi o mea masani e tumau pea i totonu o lenei fomu mo le taumafaina ma le faʻatau atu, ao le isi e faʻaaoga e gaosia ai le suka. I totonu o le fanua, o le mea lea, o le lomiina o meaai e faia i luga o se afi mai laʻau o pama ma pulu niu. Muamua, o le sua o le suka e vevela i le vevela vevela, ona liligi ifo ai lea i totonu o vats e tu i luga o se afi malosi. O le gaosiga o loʻo faʻatinoina e le tagata faʻauluina, faʻatasi ai ma suiga faifai pea. I le averesi, e tusa ma le 250 lita o le nectar, e tusa ma le 20% le sucrose, e aoina mai le tasi pama i le tausaga.

O le syrup suamalie e maua i le malulu, o le taimi lea e faʻamalamalamaina ai ma paʻu ai i totonu o granula, pei o foliga vaaia i le kofe ua fafagaina masani. Ina ia faatumauina le foliga pe a maeʻa le faʻasalalauina, o le suka e toe faʻagogoina.

O le a le suka o le koko?

O le suka suka e faia mai le popo. E maua mai le suāuʻu mai le pama e faʻamafanafanaina ai seia faʻavave le susu. A maeʻa le gaosiga, o le suka o loʻo i ai se lanu karamela ma foliga tutusa ma le suka enaena, e faigofie ai ona sui i soo se fua.

O le suka suka o le a sili atu ona maloloina le filifiliga mo tagata e maua i le maʻisuka aua o loʻo i ai le fructose mama e sili atu nai lo isi mea suamalie.

O le mea e gasegase e le aʻafia ai le fructose, e pei o isi sugars, o lona uiga o le sili atu o le fructose e ulufale i totonu o le ate. O le tele o le fructose i le ate e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli tau gasegase, e aofia ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

Mea aoga

O aoga aoga o le suka niu e mafua ona o lona taua tele. O loʻo aofia ai le potassium, magnesium, zinc, iron, vitamini B3, B6.

O le suka suka o le a sili atu ona aoga mo le tino pe a faʻatusatusa i le cane, lanu enaena poʻo le faʻamaunuʻu.

O le suka faamamaina i le faagasologa o le gaioiga ua leiloloa uma mea aoga, o lea e mafai ai ona tuʻuina atu i le tino na o calorie. Na faamaonia ai o le suka ma le tele o le taumafaina e faʻaleagaina ai le gaioiga o le cardiovascular system, talu ai e mafua ai ona le maua le malosi o le siama, ma o le mea lea e oʻo ai i le vailaau o le muscle o le fatu. Sugar, e pei o gaʻo uma, e faʻaleleia le faafetai i le auai o le vitamini B. Talu ai, e pei ona taʻua muamua, e leai ni vitamini i totonu o se oloa faʻamamaina, e tatau ona ia aveesea mai le tino.

O le le lava o lenei vaega o vitamini e mafua ai ona le popole i le popole, faafitauli o le vaai, vaivai, faafitauli i le paʻu ma le cardiovascular system. Pe a 'ai meaʻai suamalie, o le maualuga o le sukū e maualuga, o lona uiga o le maualuga o le inisalini e maualuga, ma o le mea lea e oʻo atu ai i le paʻu tele. O nei eseesega e afaina i le mea moni e faapea o se tagata e atiina ae se "osofaiga o le hypoglycemia." O aʻafiaga o lenei tulaga faʻaleagaina o le faʻalavelave, faʻaleagaina, vaivai. E tele taimi e taʻua ai le suka o le "taumafa mamafa." O le mea moni e faapea o lenei oloa gaosia e mafua mai i mea faʻavevelaina. O le taumafaina o sipuni e maua ai se lagona o le faateleina o le gaioiga: oso maualuga, oso i luga o le manava, e lagona ai e se tagata le malosi.

O le faasinomaga o le suka o le kokonisi o le 35, lea e manatu e sili ona maualalo i oloa tutusa. I nai tausaga talu ai, o le sugar cane sa manatu o le suamalie aupito sili ona aoga, faatasi ai ma se faasinomaga igoa o le 68. O lenei faasinoupu e faailoa ai le fua o le vaevaeina o le oloa gaʻo. O le pito i lalo, o le sili atu lea o le aoga o le oloa. O le faavae o le glycemic index of glucose, o lona uiga 100. O le maualuga maualuga o le faasinomaga o le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma mafua ai le tuusao malosi o le inisalini. O lenei hormone tagata liliu mai gaʻo vailaʻau i le tino gaʻo. O le 'ai o le koko niu nai lo le meaʻai masani o le a fesoasoani i le pulea o le mamafa, ma le cholesterol.

Mafuaaga

  • faʻasologa o togafitiga. E i ai le tulaga e ono mafai ai ona tupu le faʻamaʻi. O lea la, afai i totonu o se aiga e mafatia le tama i le maʻisuka ituaiga 1, ona maua ai lea i se pepe faatoa fanau le avanoa o se maʻi e eseese mai le lima i le sefulu pasene. Ma afai e mafatia le tina, ona i ai lea i se pepe faatoa fanau mai le lamatiaga o se faamai e eseese mai le lua i le lua ma le afa pasene, lea e sili atu le maualalo nai lo le mataupu muamua,
  • mamafa tele
  • mafatiaga masani
  • pe a mafatia uma matua e lua i le maʻisuka ituaiga 2. I lenei tulaga, o le aʻafiaga o le faʻatuina o lenei faʻamaʻi ia latou fanau ina ua mavae le 40 tausaga le matua faateleina, ma e eseese mai le 65 i le 70%,
  • maʻi o le pancreas
  • amio le taua
  • faaumiumi le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa, e pei o diuretics, salicylates, cytostatics, hormones, ma isi,
  • viral infections.

Coconut Products mo le maʻi suka

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona iloa pe faapefea ona ola le niu poʻo soʻo se isi lava oloa i luga o latou tino. Meaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona suia le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma faia faʻamalosia ma malolosi, o loʻo lamatia ai le maʻisuka ma aʻafiaga ogaoga. I le taimi lava lena, e taua le matauina o le mea moni e faapea o le faʻaaogaina o lenei oloa e le fautuaina i soo se ituaiga.

O le pulupulu e faatagaina i ni mea laiti, ma o le suauʻu popo mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻasaina i soo se mataupu.

Ina ia faʻamaonia le moni o lenei faʻamatalaga, e tatau ona faʻavasega ma auʻiliʻili vaega uma o loʻo aofia ai i lenei oloa, faʻapea foi ma le filifilia o totoga latou te aʻafia ai.

O le pulupulu pulupulu o loʻo i ai se aafiaga lelei i le gaioiga o le tino o le tagata. E faavae lenei i luga o le mea moni e faapea o le tuufaatasiga o lenei oloa e aofia ai le fiber i le tele o mea. O le numera o le popo e 45 iunite.

O le pipi pulupulu ei ai lona aoga aoga i le galuega a isi totoga:

  • cardiovascular system
  • fatuga
  • faʻamalosia le faʻaogaina o tagata,
  • faamalosia le ponaivi.

E taua foi le matauina o le pipi o le niu e aofia ai le tele o vitamini B ma isi vaega e pei o le magnesium, calcium, acid ascorbic, phosphorus, iron, manganese ma selenium.

Atonu o le manganese e aafia ai le tino sili i le maʻisuka, ona e maualalo ai le toto suka. O le mafuaʻaga lea ua vaʻaia ai le niu e avea o se oloa e fautuaina mo le faʻaaogaina e le maʻisuka.

O popo pulupulu o loʻo aofia ai foi gaʻo meaʻai, ae o le pasene o latou mea e matua laiti ma e le silia le ono pasene. O le tau aoga o lenei oloa e 354 kcal mo le 100 kalama. Ona o le mea moni e faapea, o se faasinomaga faʻamaonia taliaina o loʻo matauina i lenei oloa (45), e sili ona lelei mo le faʻaaoga i le maʻisuka malosi.

I le suesueina o le pulupulu, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o isi vaega, e taʻua o le niu, vai, susu, pata ma le suka:

  • ufiufi . Muamua lava, e tatau ona tatou manatu o calories i le meataalo e tele taimi e sili atu nai lo le pipi.
  • vai . Fautuaina mo le faʻaaogaina e le maʻisuka. E i ai mea e puipuia ai
  • suauu . E pei ona taʻua muamua, o le maʻisuka ma le suauu popo e matua le fetaui. O le suauʻu ei ai le maualuga o le gaʻo (carbohydrate content) (100 kalama o le oloa e aofia ai le 150-200 kaloli)
  • susu . E i ai sona aoga aoga i luga o le cardiovascular system, ae o se mea maualuga tele-kalori, o lona uiga o le maʻisuka ma le popo niu o mea e le mafaamatalaina.
  • suka . O le faasinomaga o igoa o le suka niu e 54 iunite. E ui lava e sili atu le soifua maloloina nai lo le mea masani, e le fautuaina le suka niu mo le maʻisuka.

I le avea ai o se tuusaunoaga, e mafai ona e faʻaaogaina nei popo fua mo soʻo se mea faʻafefiloi poʻo mo ipu e aofia ai se manogi itiiti o le suāuʻu popo poʻo le meataalo.

O le faʻaaogaina o ni nai niu o le a sili ona aoga mo le tino, aua o loʻo aofia ai le tele o mea aoga, e aofia ai:

  • B uma vitamini,
  • Vitamin C
  • maualuga masini protein
  • fiafia tele
  • maualuga gaʻo mea oona
  • fiber
  • lauric acid, lea e faʻamoemoe e faʻaitiitia le cholesterol i le toto o se tagata,
  • tele elemene manaʻomia e le tino.

Ae, e ui lava i uiga taua uma, o le tele o le faʻaogaina o meaola eseese i le popo e mafua ai le lamatiaga mo le soifua maloloina o tagata o loʻo maua i le maʻisuka. E mafai ona faateleina le tulaga lamatia pe afai e te faʻaaogaina le suauʻu popo i lona tino mama.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

E tele faʻamalosi mo le faʻaaoga lelei o le niu ma oloa faʻatasi ma ona anotusi.

E mafai ona fufulu le vai popo i lona mamanu ma e le fefe i taunuuga, ona e lagona ai le tino ma faʻamalosia tele e faʻaitiitia ai le lagona o le fiainu, o le mea lea e faʻaaogaina uma ai le pala.

O pipi pulupulu e mafai ona faʻaaogaina i ipu eseese, ma faʻaaoga foi le vai e fai ai le ava malosi. E le gata i lea, o le pulupulu e faʻaaogaina faatasi ai ma le sami, e aofia ai iʻa ma mea taumafa taumafa.

Vitio faʻatalanoa

O a isi meaai ua faasaina mo le maʻisuka? Tali i le vitio:

O mea gaosi popo e mafai ona maua mo le maʻisuka, ae e tatau ona e faʻaaogaina ma le saʻo atoatoa. O le mea lea, o lona palu ma le vai, ona o le maualuga o meaʻai o vitamini, e aoga e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foi mo isi faʻamaʻi. O le suāuʻu paʻu ma le suāsusu e le fautuaina mo le taumafaina, ae ui i lea, o le faʻaaogaina o soʻo se oloa gaosia ma vailaʻau fale mai lenei oloa ua faatagaina.

E leʻi leva talu ai, na maua mai ai le suka niu i le maketi a Rusia, o le aofaʻiga ma mea leaga o lenei oloa e feteenai.O nisi tagata tomai faapitoa e talitonu o lenei oloa e sili atu le aoga nai lo isi analogues. O isi e finau e faapea a uma le gaioiga e leai se aoga i ai. E tasi le mea e le mafaamatalaina - o le suka niu ei ai lona uluai tofo lea e mafai ona faaopoopo i ai le "vevela" i mea masani ma mea inu.

Ava kulimi mo le maʻisuka

E talitonuina o le suka o le niu e mafai ona faʻaumatia e tagata gasegase e maua ai le maʻisuka e le afaina ai le soifua maloloina. Ae o sea faamatalaga e le mafai ona taʻua saʻo. E i ai moni le kulukose i lenei oloa nai lo le paʻepaʻe ma le suka, ae o loʻo i ai pea. O le mea lea, e le maua ai le saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina.

Coconut Sugar ma Glycemic Index

O nisi tagata latou te manatu o le suka o le niu o se mea maloloina ona o lona maualalo o le faasinomaga igoa (GI).

O tagata e maua i le maʻisuka ua fautuaina e faʻaaogaina meaai ma maualalo le faʻaogaina o fuainumera aua latou te le totoina le toto o le suka e pei o meaai ma se GI maualuga. Soʻo se tau o le GI e 55 pe itiiti ifo e laʻititi, ma o soʻo se mea i luga ifo o le 70 o se maualuga maualuga.

Ma o le sugar can have a GI o le tusa ma le 50, ao le glycemic index of sugar cocon, e tusa ai ma le Institute Research Institute, o le 35.

Ae ui i lea, na fuaina e le Iunivesite o Sini se GI o le suka niu i le tulaga 54. E faavae i luga o le tuufaatasiga o le suka, ua talitonuina o le tau sili lea ona aoga. E ui lava i eseesega o manatu, o le suka o le koko o loʻo mafaufauina pea o se fuainumera o fuainumera o fuainumera.

O le suāuʻu paʻu e aofia ai Inulin

Inulin o se mea muamua e faʻamalosi ma fafagaina siama o le inumaga e mafai ona fesoasoani i le pulea o le suka i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

A itiiti mai ma le tasi le suʻesuʻega na maua ai le suka o le kokonisi le tele o inulin.

O se suʻesuʻega o le 2016 na maua ai o meaʻai gaʻololo e mafai ona fesoasoani i le faʻaleleia atili o le inisalini. E mafai foi ona i ai se aafiaga tulaga faʻavalea i luga oi latou e maualuga le lamatia o le atiaʻe o le maʻisuka.

O se isi suʻesuʻega e talitonu o inulin o loʻo maua ai nisi o faʻamanuiaga mo fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e aofia ai le toto toto ma le faʻasao. E puipuia e le antioxyid le tino mai faʻamaʻi ma faʻaleaga.

Meaʻai Faʻamatalaga o le Suauu Ato

O le palu pama o le pama e aofia ai le numera tutusa o kalori ma mea gaʻo e pei o le suka.

E le gata i lea, o le suka mai le pama ma le suka suka o loʻo aofia ai:

  • fructose, o se monosaccharide, po o se tasi suka
  • glucose, o se monosaccharide
  • suauu, lea e le o se faʻasalaga lea e aofia ai suga e lua: afa sikolaose, afa glucose

Ae ui i lea, o le tele o nei suga e eseese i le cane ma le suka.

O le pama pama ma le suka suka e toetoe lava o le aofaiga tutusa o le fructose, ae o le sukamama fructose e mama, e ono afaina ai tagata e maua i le maʻisuka.

E masani ona taua o "suga faigofie" - o le suauu, fructose ma le kulukose o mea taua foi ia gaʻo.

Sucrose o le suka lea e taatele i le tele o meaai. O lenei tino natura e maua ai le malosi o le tino, ae mafai foi ona afaina ai le tele o mea. O mea suamalie o loʻo i ai i meaʻai gaosi, o meaʻai ma meainu e aofia ai le sologa manuia.

A vevela le vevela, e faʻamavae i lalo e fai ai le fructose ma le kulukose.

Maualuga maualuga fua o le fructose i le:

  • fualaau suamalie
  • agave nectar poo syrup
  • suauu sana

Maua maualuga le kulukose i:

  • vine vine
  • nisi fua
  • meaʻai e pei o falaoa, falala ma pasta
  • meaai e faaopoopo i suka

Pulu Paʻu Paʻu Namu

E le pei o le suka, o le suka niu e aofia ai:

  • uʻamea
  • calcium
  • magnesium
  • paluka
  • isi minerale aoga aoga

Ae ui i lea, e tatau i tagata ona manatua pea o le suka niu o loʻo aofia ai sina vaega itiiti o nei meaʻai. O le tele o tagata e na o ni nai sipuni o le suka niu i le taimi, e aofia ai le itiiti ifo ma le 2% o meaʻai uma.

O meaai maloloina lelei uma o le a maua ai le tele o nei meaʻai mo le itiiti ifo o kalori.

O le mea na taʻu atu e Einstein i lona kuka Volka Robert

O le a le sugar?

O le a le sugar?

"I totonu o le faleoloa, sa ou vaai ai i ni ituaiga o suka suka. E faapefea ona eseese i latou mai le suka faamamaina? "

O le ae ofo, ae o le a le aso ua taʻua o le sugar sugar e tutusa lelei lava (faamamaina ) suka, na o le faamamaina i lalo ifo o le mea e masani ai.

O le toʻatele o tagata e talitonu o le suka enaena po o le sugar-so-called sugar sugar contains a higher percentage of nutrients. E moni lava o le suka o le suka e tele naua le tele o minerale, ae leai se mea e le mafai ona e maua mai i isi oloa. (E le gata i lea, ina ia maua ai le faʻaaogaina o nei minerale i aso taitasi, e tatau ona e 'ai i se vaega o le suka enaena enaena e mautinoa e le aoga.)

Faʻalagolago i tekonolosi gaosiga ma le ituaiga o meafaitino mataʻutia, i aso nei i luga o fata o faleoloa e mafai ona e mauaina ni ituaiga o suka:

Suauu kulimi (gaosia mai le suka suka)

Beet sugar (maua mai o se taunuuga o le gaosia o ituaiga gaosi faapitoa ituaiga suka),

Maple Sugar (na faia mai le Canadian Maple Sugar Juice)

Paʻu paʻu (faia mai sua suamalie suamalie)

Mae uiga i suauu suka (maua mai i suka o le suka mae uiga i rgo).

I le faaopoopo atu i ituaiga o loʻo i luga, suauu faamamaina, sugar granulated, sugar sugar and sugar raw are isolated separately.

O nai upu e uiga i le gaosiga o suka.

E totoina le suka i vaega o le vevela i le maualuga o le ogaumu-e pei o le mafiafia e tusa ma le 2.5 cm ma se maualuga e oo atu i le 3 m. I se fale gaosi suka, o le suka gaosi ua nutimomoia ma sasaina e faaaoga ai meafaigaluega faapitoa. O le suamalie o le sua ua faamaninoina e ala i le faaopoopo o le lime ma le mulimuli mai o le vevela, ona kuka lea i lalo ole masini vai (e fesoasoani e tuu i lalo le mea e kuka ai le sua) seia oo ina palu le sua i le syrup state. E i ai se lanu uliuli e mafua mai i le faʻaogaina o mea leaga le mama. Pe a faʻafefe le vai, o le suka o le a sili atu ona faʻapitoa e le mafai ona toe faʻaauau lona foliga o le vai ma liliu atu ai i tioata mausali. A maeʻa lena mea, o tioata mūmū e pipii i totonu o se centrifuge. I lenei tulaga, o le sua sua suamalie - molasses - ua lafoaia ma susu susu suka, o loo i ai le tele o le fefete eseese ma fua o sugi, siama, palapala, fiva ma isi laau toto ma iniseti. O le sao moni lenei o le suka, ma e le talafeagai mo le taumafa tagata. .

O le suauu susu e aveina atu i le fale gaosimea, pe a faʻamamaina e ala i le fufuluina, toe faʻamaʻapeina, toe faʻafouina e ala i le faʻalaumalieina ma le faʻaluaina. O le iʻuga, o le suka e sili atu ona mamā, ma a maeʻa uma auala, e sili atu le faʻaogaina o meaʻai, o le lanu uliuli ma le malosi malosi e faʻalagolago i na mea uma o loʻo aofia ai i le suka suka - o nisi taimi e taʻua o le "ash".

O le manogi tulaga ese o le molasses o le eleele, suamalie ma sina manogi. Molasses ina ua maeʻa le muamua tioata tioata o le suka e maua ai se lanu malamalama ma manogi manogi, e masani ona faʻaaogaina e avea ma sipuni o le laulau (sipuni pulou). A maeʻa le faʻamaʻiina o le suka i le lua, ona faʻapogisa lea, ma o lona manogi e malosi, e masani ona faʻaaoga i le kuka (Molasses ) I le laasaga mulimuli, ua sili atu le lanu ma sili ona maualuga le lanu, o loʻo taʻua o le "reed molasses", o loʻo i ai se manogi malosi, lea e te manaʻomia e faʻaaoga i ai.

O le faleoloa o le soifua maloloina o loʻo faʻatau e faʻatau atu le 'sugar sugar' poʻo le '' ua le faʻamaonia '(o lona uiga, e le o faʻamalamalamaina), ae o le mea moni latou te fefaatauai i le suauu enaena, maua mai i le fufuluina o le vaʻa, toe faʻafouina ma le faʻamalosi o le suka. I loʻu manatu, e leai se mea e sili atu nai lo le faʻamamaina.

I totonu o Europa, o le suka lanu enaena enaena e faʻaaogaina e pei o le suka. E maua i luga o le motu o Mauritius, o loʻo i totonu o le Vasa Initia, mai le suka ua tupu i luga o le eleele papaʻe matagofie.

Laʻau pama lapoa mai Initia o se suka enaena enaena e maua mai e ala i le faʻaogaina o ni ituaiga o pama i se pusa avanoa. O le mea lea, o le sua o le sua i le maualuga atu o le vevela nai lo le mea na faia i lalo o le masini vai inu i le auala masani o le faamamaina o suka suka. Talu ai ona o le faateleina o le vevela, o ia o se manogi malosi o fudge manaia. O le lomiina o otaota e talepeina ai nisi o le suauu i totonu o le kulukose ma le fructose, o lea e sili atu le suamalie o lenei suka. O le suka o le paʻu e masani ona faʻatau atu i foliga o ni pipi tiogo, pei o isi ituaiga o suka enaena i le tele o atunuu o le lalolagi.

O LAʻU SUGAR E MAFAUFAU!

"Aisea ua fai mai ai o le suka mama mama ua le lelei?"

O se mea valea! O nisi e iloa le upu "Faʻamamaina" o se faʻamaoniga o le tagata e le amanaiaina le tulafono o le Natura ma sa i ai le malosi e aveesea mai mea e leʻo manaʻomia mai meaʻai ae le i ai. O le suka mama ua faamamaina na o le sugar sugar, lea na aveesea ai otaota, o mea uma lava.

O le sua sukala suamalie e aofia ai le paluga o le sucrose ma isi vaega uma o le tootoo, lea e iu lava ina muta i le molasses. Pe a aveesea nei vaega mai le sua, e faʻapefea ona avea le ola mama mama ma mea e lamatia ai le soifua maloloina? 'Ai "Maloloina" ituaiga lanu enaena o le suka, tatou te 'ai le tele o le siaki, ma le tele o otaota, lea, afai e faamamaina atoatoa, e tatau ona tumau i totonu o le molasses. Aisea e le leaga ai le leaga i lenei faiga?

Po o le a lava le mea e te faʻaaogaina ai se lanu enaena po o sina paʻu lanu enaena enaena, o le mea lea o le tofo. O le tele o ituaiga o suka lanu enaena, lea e mafai ona vaaia i supermarkets, e faia e ala i le susuluina o le molasses i luga o le suka mama, ma e le o le faalavelaveina o le faamamaina o mea i totonu i le ogatotonu.

O lenei kuki vevela e toetoe lava a mama atoatoa le suka, o ona fatu laititi e vave ona solo i totonu o fuamoa paʻepaʻe. O le mea e leaga ai, o meringues ua lauiloa mo lo latou gafatia e faʻafefe lelei ai le susu mai le ea, ia taofi na o latou i le tau vevela.

3 fuamoa moa i le vevela o le potu

? tsp suamati o lemoni po o le tartar

12 kulimi. l suauu faamama lelei

1. Uu le ogaumu ile 120 ° C.

2. I totonu o se tamai masini loloto, taʻalo ma le faʻafefiloi o le fuamoa fuamoa i le sua o le tipolo.

3. Faʻaopoopo faʻaopoopo 9 tbsp. l suka, faʻaauau pea ona taʻavale seia oʻo ina foliga tutusa le paluga ma foliga mausali lelei.

4. Faʻaopopo le vanilla ma le 3 tbsp totoe. l suka ao faaauau pea ona fetogi le paluga.

5. Ufiufi le ipu mafolafola i le tao tao, faʻapipiʻi? tsp sasaina le polo i lalo o tulimanu taʻitasi o le pepa ina ia le seʻe.

6. Faʻalautele le paluga i vaega o le 1pp. i luga o le apa sauni. Afai e te manaʻo e faʻaalia ou mafaufauga, tuʻu le paluga i se taga fai faʻailoga ma se paʻu foliga.

7. Taʻu mo le 60 minute.

8. Ave ese le ogaumu ma tuu meringues i totonu o le ogaumu mafanafana mo le 30 minute.

9. Aveese le apa mai le ogaumu ma faʻamafanafana le meringues mo le 5 minute.

10. Teu oloa i totonu o se atigipusa o vaalele ina ia tumau pea kuki.

O lenei fuataga e mo le 3 mama moa. Ae afai e iai ni fuamoa fuamoa se tele i lou faʻatagaga, ia faia lenei mea: faʻaopopo le lua poʻo le tolu mataʻu o le sua o le lemoni mo fugatini faaopoopo, faʻataʻu i le 3 tbsp. l sili ona lelei le suka ma? tsp vanilla. A uma ona sasa, faʻaopopo ma le faaeteete le isi 1 tbsp. l suauu faamama lelei. Ona alu lea i le laasaga 6.

Mai le tusi Dishes-hurry tusitala Isarova Larisa

FAST SUGAR O se tasi o tuaoi o se faifeau o vailaau. Sa ola lelei o ia nai lo isi, faatasi ai ma lona faletua, o se tamaitai lalelei tele, o le sa savali i se lanu lanu lanu moana ma tatala i tua o le puimanava, aisea na lalagaina ai tamaitai Tajik i lalo o le au, ma o tagata Tajik na toso ma faaosooso

Sugar Sugar o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e maua mai i le suka beets ma le suka. O le sugarulated sugar e aofia ai le 99.7% le sucrose ma le 0.14% le susu. Sugar e faigofie lava ona suauu i le vai, e le afaina ma e leai se tofo. Teu sugar i afifi ma tele auala i totonu

Suga ma suti O meaʻai e tatau mo le tamaititi, talu ai o ia e nafa ma le faʻavaveina o le malosi o meaʻai i le tino. O le taumafa i le aso mo le pepe e oo i le 1.5 tausaga e 35-40 g, mai le 1.5 i le 2 tausaga - 40-50 g. I lenei mea e mafai ona e faaopoopo i ai le 7 g o mea faʻafiafia

Sugar Sugar o se tasi o mea talafeagai mo le sauniuniga o pancakes, pancakes ma fritters, o lona uiga e tatau ona maualuga le lelei: paʻepaʻe, mama, e le faʻapipiʻi, e aunoa ma ni mea le mama. Ua faaopoopo i le paluga ma faaaoga e fai ai siva. Ina ia

Suga Sa masani ona tatou manatu o le suka e suamalie, ae e le tatau ona tatou faʻagaloina e faʻaaogaina foi o se mea manogi. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a kukaina fualaau faisua po o soupuni fualaʻau, ia fautua e faʻalauiloa le 0.5 teaspoon o le suka. I fualaau faisua ua fuafua mo le vinaigrette, e faaopoopo faʻalua (pe a oʻo i totonu

Sugar Sugar e maua mai ai le manaia o le falaoa, suamalie ma faʻafefe. E sili le lelei le faʻaaogāina e le o le paʻepaʻe, ae o le suka lanu enaena, o le tioata poʻo le

Sugar Sugar (sucrose) o se mea manogi lea e aofia i le vaega o mea inu. O se mea tioata tioata lea ei ai se suamalie suamalie, le lanu, sinasina pe samasama. O lona lanu e mafua mai i le auiliiliga o le gaosiga ma le faamamaina o le meaʻai. I le taimi nei, o le suka e sili atu

Pink suka O le manogi piniki suamalie lea mo le lauti mai peti toto ma le sugar granulated masani. I le pito i lalo o le ipu fagu, sasaa le suka i se laulau o le 3 cm, faʻapipiʻi i luga o le vaega lava lea o petals peti ma toe fai seia maeʻa le fagu. A mavae le 2 aso, e mafai ona e faletupe

Sugar Sugar (sucrose) o se mea manogi lea e aofia i le vaega o mea inu. O se mea tioata tioata lea ei ai se suamalie suamalie, le lanu, sinasina pe samasama. O lona lanu e mafua mai i le auiliiliga o le gaosiga ma le faamamaina o le meaʻai. I le taimi nei, o le suka e sili atu

SUGAR-RAW * E le o toe atoatoa le suka i lenei mea. O lona igoa French igoa e mafua mai i le mea moni e faapea o le Pasefika Pasila, o le na teuina le suka muamua mo le fefaatauaiga, na aumaia i totonu o pusa na taʻua o ato. E ese le suka mai le sugar granulated i lona manava

Vanilla sugar 500 g sugar, 2 vanilla pods. Tuu le suka poʻo le suka suka i totonu o se pusa faʻapipiʻi. A maeʻa le 2 vaiaso, e mafai ona aveese pipi. O le faʻafefiloi i totonu o se koneteina tapunia o le a tumau pea le tofo mo le itiiti ifo i le 2 vaiaso. Ma o le a tumau pea ia pusa

Brown sugar - mo i latou e alolofa ... sugar O le suka koko e le mafai ona faʻasaina le suka. O ana tioata ua ufiufi i le moa molasses, o le teuina o le lanu masani ma le manogi. O le suka faapena e maua mai i le kuka o le sipuni suka suka

Sugar E leai ni mea leaga le fuafuaina e maua i le suka ua faamamaina, ae i le suka o loo maua i fefaatauaiga, mo se faataitaiga, i le ituaiga o suka, e tele mea le mama e afaina ai tagata faatau. O le suka lelei lelei i totonu o ulu e tatau ona sinasina, o ana tioata taʻitasi

Sugar Sugar o se tasi o mea talafeagai mo le sauniuniga o pancakes, pancakes ma fritters, o lona uiga e tatau ona maualuga le lelei: paʻepaʻe, mama, e le faʻapipiʻi, e aunoa ma ni mea le mama. Ua faaopoopo i le paluga ma faaaoga e fai ai siva.

O le suka sami e lauiloa. Aisea? Aua matou te manaʻomia ni isi auala e faʻamamaina ai le suka. Matou te le o sauni e lafoai lau laasaga. Matou te sailia ni auala e suia ai "papaʻe ma le afaina" e le afaina. Po o le itiiti foi le afaina. Ae pe o le mataupu lenei i le suka o le niu?

Coconut Sugar ma Nutrients

O le kulimi paepae masani, e tusa lava pe vaʻaia e se tasi mai tekinolosi o lona gaosiga, e aofia ai meaʻai e le lava. O le mea moni, o la latou anotusi e matua laitiiti lava ma e mafai ona tatou talanoa e uiga i lo latou toesea atoa. E aofia ai glucose ma fructose, ma o mea uma lava e mafai ona tuʻuina mai ia i tatou.

O suka e aofia ai meaʻai. O nei mea o le uʻamea, potassium, calcium, zinc, antioxidants, gaʻo gaʻo pupuu.

Ma le isi, o loʻo aofia ai le fiber - inulin, lea e faʻagesegeseina ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le toto. Atonu o le mafuaaga lenei mo le maualalo o le faasinomaga igoa.

Inulin o loʻo gaosia i totonu o le manua lapoa, o se punavai o meaʻai mo vailaau aoga. Ma o la tatou puipuiga e faalagolago i le intestinal microflora, o lona uiga o le soifua maloloina lautele.

Ae o le mea e sili ona lelei o le suka niu e sili ona lelei. O le mea lea, o le iron e tusa ma le 2 mg mo le 100 g o le meafaitino. O le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le uʻamea e 10 mg. Tuuina atu o le kalori o mea inu sukala, e faigata ona e gafatia e 500 g.

Pe ave le polyphenols - antioxidants e puipuia ai i tatou mai i aʻafiaga o faʻamalolo saoloto. O le suka sami e 150 mg i le 100 g, ao fuaina i luga o le 560 mg, i plums - 377, ma le keke uliuli ma le uaina mumu - 102 ma le 101 mg i le 100ml, i le faasologa. Ma aua neʻi galo e uiga i calories.

Glycemic index

O se tasi o mea e sili ona mafai ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai le suka niu i le pito i luga, o lona fuainumera maualalo maualalo.

O le glycemic index e iloa ai le vave vave ona tuʻuina atu le kulukose i totonu o le toto. Goocose e ulufale mai i totonu o le tino, maualuga le maualuga o le suka, i le tali, matou te faʻasaʻo le inisalini e faʻaititia ai lenei tulaga.

O meaai faamamaina e mafua ai le vave oso aʻe o le maualuga o le suka ma le insulin, sosoo ai ma le vave faʻaitiitia o le suka. O loʻo i ai se lagona o le fiaaai, matou te toe 'ai ma inu.

E tusa ai ma suʻesuʻega a le Matagaluega o Faatoaga a Filipaina, o le faasinomaga faʻavae e 35 + 4 mo le suka niu ma le 39 + 4 mo le syrup. E lelei tele, faʻatusatusa i le 68 mo le suka paepae.

Ae o le taunuuga lenei o se suesuega e aofia ai le 10 tagata. Ou te le manatu e iloilo pe tele pe laitiiti foi. Ae ou te fia tele faʻamatalaga i luga o lenei autu.

Coconut Suugar

O le suka suka e sili atu le suamalie. O lona uiga, o se tasi e tasi i le tasi le sui i le paʻe paepae e le mafai iinei.

Afai e te manaʻo e nofo i totonu o calories tutusa, e tatau ona e faʻaaoga i meaʻai suamalie.

Ma i telegrams i lenei vaiaso, pe faʻapefea ona le faʻatau tele, pe i ai se tulaga o le fiafia mo gaʻo ma o le a le mea e mafai ona maua e le Shnobel Prize.

I le gaosia o le suka niu, e faʻaaogaina ai le niu o le niu, e aʻafia ai le aiga o Palm, le genus Coconut. O le upu "Soso" ei ai aʻa a le faaPotukale ma o lona uiga o le "manuki" i le faaliliuga. O fua i luga o le fua o le laau e talitutusa lava ma foliga o se mamame, o le mafuaaga lea ua maua ai lona igoa. E talitonuina o le laau muamua na faʻaalia i Southeast Asia. Ua totoina i Sri Lanka, Filipaina, Initia ma Malaska Peninsula.

O le meaʻai e maua mai fua o le pama niu, e maua mai le suka mai le nectar. O le vai popo e aofia ai le kulutamine ma sili atu i le 15 amino acids. Ina ia mafai ai ona maua le suka, muamua le vevela e vevela i luga i le la - o le mea lea e sili atu le susu o le susu. Ona faʻamamaina lea i lalo o le paolo, lea e aofia ai le faʻamalamalamaina o le oloa. O le suka e maua mai ai le masila ma e le maualalo i le suka enaena.

Sugar characteristics

I le lanu, o le suka o le niu e foliga mai e pei o lanu enaena, samasama ma moli - lanu samasama, oneone, pale enaena ma isi. O le oloa o loʻo i ai se manogi manaia ma le manogi manaia.

Lanu, suamalie ma le sogisogi e mafai foi ona aʻafiaina e ala e pei o:

- auala e gaosia ai le nectar,

- nofoaga o le aoina o nectar, ma isi.

O nisi taimi o uiga o le suka enaena e ono fesuisuiai e tusa lava pe eseese afifi. O le suka suka e faʻatau i supermarkets, faʻatonu i le Initaneti. Faʻalogo lelei i le mea o loʻo afifiina i le. O le afifiina e tatau ona faʻamaonia ai le faʻatau o loʻo feagai o ia ma le 100% suauu popo. I oloa a nisi o gaosi oloa, ona o le mea moni latou te faaopoopoina le enaena i le suka o le koko, o lona pasene e faʻaititia e le afa. E ui i le mea moni o lenei mea e faʻaitiitia ai le tau o oloa, o le tele o tagata faʻatau e le matauina le eseesega. I totonu o faleoloa, e mafai ona faatauina mai suauʻu laufanua i le tulaga o:

- o granula e pei o le kofe,

- o se paʻu mafiafia e foliga tutusa ma le meli.

Faʻafefe le suka niu

E aoga le aloese mai le faʻaaogaina o le oloa i le i ai o le faʻalepale tagata taitoatasi. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau foʻi ona faʻatapulaʻaina i latou lava. E ui lava i le mea moni e le afaina ai le suka paepae, o le niu i soo se tulaga e maualuga ai le uta o le carbohydrate.

O le mea moni o soʻo se suka, e aofia ai le niu, e faatatau i meaʻai maualuga-calorie, o lea e le fautuaina ai e faʻaleagaina. O le taua o meaʻai o le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le koko, e tutusa lava, o lea e le fautuaina e faʻaaogaina i ni aofaiga tele. A le o lena, e mafai ona maua ai se faʻaititia o le maualuga o le "cholesterol aoga", o se faʻaopoopoga maualuga o triglycerides ma le mamafa o le mamafa.

Coconut Slimming Sugar

E ui i le mea moni o le suka e sili ona lelei, e le o le fesoasoani pito sili lea i le mataupu o le leiloa o le mamafa. Pe a faaopoopoina i le ipu, o le mea mulimuli e maua ai le kalori. Ae ui i lea, afai e te faaopoopoina le suka o le niu i le faaogaina e tuu ai ipu o se suamalie suamalie, mataʻituina le calories e 'aina (gaʻo, gaʻo ma pulu) e aunoa ma le masani, o le suka e tumu i minerale ma vitamini o le a na o le maua ai o faamanuiaga.

O le faʻamaulalo o le faʻasologa o le oloa e mafai ai ona tatou mafaufau o le mea aupito sili ona lelei mo le masani ai suamalie (suka enaena ma le suka sugar). O le suka suka e sili atu lemu nai lo le paʻepaʻe, o loʻo manatu i le puna sili o le malosi. E faaopoopo atu i pastry, kofe, lauti nai lo le suka paʻepaʻe. O sea suiga e mafai ai ona pa'ū le maualuga o le kulukose o le toto ma tulaʻi malie atu. E taua tele lenei mea mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, aua e tatau ona latou mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae peitaʻi, afai e te faʻaleagaina gaʻo vailaʻau faʻamalosi, e mafai ona galo ia te oe le aveesea o calorie sili atu.

O nisi e finau faapea pe a uma ona faaopoopo le suka tiu i le lauti, nai lo le papaʻe, e mou atu le fiaʻai tele. O le faaopoopoina o le suka niu i meaai e le mafai ai ona e fia 'ai i luma o le isi taumafataga. O se mea manaia o le syrup ma le meli o lo o iloga foi i se upusii maualuga, lea e tosina atu ai tagata i le itu o le suka.

Faaaogaina o kuka

O le suka e mafai ona faʻaaoga i toetoe lava o soʻo se ipu, aua e sui atoa ai le paʻepaʻe. 10 g o le suka niu o le 1 g o le suka faamamaina. O le tele o taimi, o le suka niu e maua ai le manogi po o le masila, lea e faʻamatalaina ai le mafuaʻaga e masani ona faʻaaogaina mo le faʻafefiloi. O le suka suka e talisapaiaina e tagata matutua ma tamaiti, aua e soʻotaga lelei lelei i le kofe masani.

E mafai ona e kukaina se meaʻai manaia, e ufiufi ai le suka niu koko kuka, o fualaau lanu mūmū ia ma le tast taste. Ina ia saunia le suamalie, naʻo ni fatu pi faatoa amataina o loʻo faʻaaogaina.

E faʻaaogaina foi le suka e fai ai le kulimi popo, o le a manaʻomia ai:

- 500 ml o susu o le niu (sili ona le faʻanofoina),

- 50 g o le suka suka,

- 50 g o le suka niu.

I totonu o se paluga faʻafefiloi ole falaoamata, susu suka ma yolks sasaa le susu susu ma le suka faaopoopo. Tuu le masini i luga o le vevela seia oʻo ina vele, ona malulu lea.

"E le aoga" le suka, o le mea lea e filifili tagata uma pe faʻatau le suka o le niu pe leai. A e faʻatau se meaʻai suamalie, e tatau ona e gauai atu i le talaaga o le kamupani o loʻo gaosia ai le oloa, iloiloga faʻapitoa ma fautuaga - i lenei tulaga, o le suka o le koko e leai se afaina.

03.03.2016 Pelagia Zuykova Faasaoina:

Talofa au faitau faitau! O le asō o le a ou taʻu atu ia te oe le suka o le koko - o se mea masani ma sili atu meaʻai e suitulaga mo a tatou mea masani masani. E foliga mai o le pama e mafai ona tuʻuina atu ia i tatou e le gata o le niu!

O le a le ituaiga o fiailoa mai fafo o lenei, pe faapefea ona fesoasoani i le tino? O le a ou taumafai e taʻu atu ia te oe lenei mea i ni upu manino.

Vailaau faʻamaʻi

O le suka o le Palm, e ese mai i le faamamaina ma le oti ua masani ai i tatou, o loo i ai le tele o mea aoga i lona tuufaatasiga:

  • elemene taua: potassium, magnesium, zinc, uʻamea,
  • vitamini: B3, B6 ma le C,
  • 16 amino acids.

Faʻafiafia ile kalori - 376 kcal mo le 100 kalama (mo le faʻatusatusaga: suamalie gaʻo faamamaina - 399 kcal).

Faamanuiaga ma le afaina

Ona o vaega ua taua i luga, o le pama o le pama na i ai le tele o uiga lelei mo le soifua maloloina o o tatou tino:

  • igoa maualalo maualalo - 35 (o le oloa faʻalelei ua lua faalua - 68),
  • o le amino acids e aofia ai le glutamine, lea e taua i le togafitiga o manuʻa, manua, mu,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le kanesa,
  • faʻaleleia le faʻatinoga o le polokalama cardiovascular.

O fans of natural naturally products will definitely like it, aua e leai ni vailaau matautia e faʻaaoga i le gaosia o suka mai le malma niu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauu o le suka ua lauiloa ia i matou.

E faʻavae i luga o mea aoga uma, atonu o se aso o le suka o le koko e mafai ona tauivi ma le gaʻo po o le suka.

O le suka o le paʻu e masani lava e leai ni uiga le lelei, ae afai o le fafagaina e le aunoa, e mafai ona taʻitaʻia ai le gaʻo. O le mea lea, au uo pele, e toetoe lava a tatou le 'ai ma le fefefe i lenei mea taumafa.

Mo mafuaʻaga mautinoa i le maʻisuka, e faʻamaonia, faʻapea foʻi ma papaʻe. Ae peitai, o le aofaiga maualalo o le a le afaina ai, talu ai e le matua faateleina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Coconut Suugar

E faapefea la ona togafitia o tatou tino e togafitiga mai fafo?

  • Muamua: o le suamalie o le suka mai le pama e maualalo ifo nai lo le suka mama. Afai o oe o se nifo suamalie ma e te manaʻo e faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai maualuga-kalori, faʻaopopo i le aofaiga e tasi e pei o le paʻepaʻe. A maeʻa sina taimi, o le a manaʻomia le faʻaitiitia o le manaʻomia mo le tele o le suamalie, ona o le a amata ona faʻaitiitia le mamafa.
  • Lona lua: o le suka e faʻafeoloolo lemu, o lona uiga o le lagona o le atoatoa o le a umi atu le umi.
  • Tolu: ona o le maualalo o le faasinomaga o igoa, e mafai ona fautuaina mo le soifua maloloina o fafine o loʻo mafatia i le maʻi o le endocrine.

E faʻapefea ona fesoasoani i le paʻu mamafa?

Le au pele pele, afai e filifili e leiloa le mamafa ma filifili e filifili se suamalie o le pama, aua nei galo o le kalori o mea o le oloa e itiiti ifo nai lo le faamamaina. O le mea lea, e le tatau ona latou faʻaaogaina.

Ae afai o loʻo e faitauina le kalori ae le o le faalagolago i luga o laʻau suamalie - o le suka e matua talafeagai lava mo oe. E le gata i lea, o le faʻaitiitia o le suamalie o le a mafai ai e oe ona "vele" oe lava e 'ai le tele o laʻau suamalie. E masani lava, le au faitau pele, e tatau ona tuʻufaʻatasia lona faʻaaogaina i le gaioiga faaletino.

Ou te fia iloa e fetaui lelei mo meaai taumafa, mo tamaitai ma alii, faapea foi mo tamaiti mai le 3 tausaga. Na ou taumafai tasi lava ma ou fiafia i ai. Na foliga mai e manaia ia te au ma e sili atu le lelei nai lo le oti ua toe faaleleia.

Faʻafefea ona faʻaoga ma fea e maua ai?

E faʻapefea ona tatou faʻaaogaina i meaʻai? I le kukaina, faʻapipiʻi lemu i soʻo se meaʻai ma vaiinu. O le a ia avatua se paolo malulu ma faʻateleina atili ai le gutu.

O le faatauina o le suka niu o le lelei lelei e matua faigata lava i faleoloa, e le o mea uma. Ae i lo matou matutua i luga o le Initaneti, e mafai lava ona e faʻatonuina iina.

Ia, o le pau lena o mea na ou manao e taʻu atu ia te oe e uiga i lenei mea manaia suamalie. Ou te manatu o le a mautinoa lava e te taumafai, ma o nisi taimi o le a faʻaaogaina e fai ma sui i le suka masani. Tusi i faʻamatalaga, pe e te manaʻo e faʻataʻitaʻi?

P.S. Afai o le faʻamatalaga na aoga ia te oe, faamolemole faasoa atu i au uo. Afai e te fiafia i le tusiga, ia e nofo aitalafu i la matou blog ma o le ae maua le tele o isi mea mataʻina e uiga i le soifua maloloina lelei ma sili atu.

Z.Y. Faʻasalaga i faʻafouga blog - e tele atu mea e sau ai!

Faʻafefe i le suka mo se fuainumera

O le tele o tamaitai e moemiti o le le maua o le mamafa i le sukalani, ma le faalagolago i le mea moni e le o se mea suamalie. Ae e taua le matauina i le mataupu o le paʻu o le mamafa, o lenei oloa e toetoe a leai se aoga. E maua i le caloric content, e lata i le suka masani - e tusa ma le 100 kcal o loʻo iai i le 100 g, e toetoe lava aofia uma ai vailaʻau. Na o le pau lava le mea o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualalo. O le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o suka i le tino. Ae peitaʻi, afai e amata ona faʻaaogaina i ni aofaiga tele, o le a mautinoa lava e te maua atili pauna.

Faʻatasi ai ma isi mea, o nisi tagata e le faʻaaloalo i le suka suka. O le mea lea, faʻaeteete pe a faʻaaogaina mo le taimi muamua. Afai e te maitauina soʻo se faʻamaʻi, ona lafoaʻi loa lea o le oloa, ma pe a manaʻomia, saili le fesoasoani a se fomaʻi.

O le mea lea, sugar sugar, o penefiti ma ona aʻafia e matua faʻamalosi, o le a fesoasoani e faʻaopoopo mea eseese i lau lisi masani. E mafai ona e faʻaaogaina mai lea taimi i lea taimi, faʻaopoopo i meainu, meaʻai, pusa. Afai e manaʻomia, e mafai ona e ulu atu i au meaai i aso taitasi. Ae ui i lea, e le tatau ona e faʻamoemoe i ni soifua maloloina faʻapitoa poʻo le fefe e afaina.

Coconut Suugar - o se oloa e faia mai le niu o le niu, o se sui o le aiga o Palm, o le genus Coconut. O le laau na maua lona igoa mai le upu Potukale, lea na faaliliuina moni lava o le "manuki." O le manuki vine sa taʻutaʻua ona o ona fua, aua o aʻa i luga o fatu e foliga mai ai foliga o manuki.

O le fanau mai o le pama niu e le o iloa, ua fautua mai e saienitisi o Asia Asia i Sasaʻe lenei. Ua toto le laau i Filipaina, le peninsula o Malacca, i Initia, i Sri Lanka.

O le pulu pipi o se mea sili ona taua tele. O ona fua e faʻaaogaina e pei o le popo. O le pama e maualuga lona 80 tausaga. Na amata ona faʻaaoga lona sua e maua mai ai le suka, lea e manatu o se mea e ese ai i le paʻepaʻe. O le mataupu faavae o le gaosiga o sea suka o le muamua faʻamafanafanaina lea o le sua i le la, e faʻavave le susu o le susu, ona malulu ai lea i lalo o le paolo, pe a uma ona faʻamaonia le oloa.

Suga mai le niu o le niu e manaia le tofo, e tutusa ma le tofo o le kalama, e masani ona faatusatusa i le suka enaena e tusa ai ma le tofo.

E mafai ona e faatauina le suka niu i fale tetele, faleoloa maloloina poʻo le faʻasoa mai nofoaga mai fafo. Pe a faʻatau, e taua le faʻamautinoa o le gaosiga e ofoina atu saʻo 100% le suka o le koko niu, lea e tatau ona taʻuina i luga o le pusa. Ina ia faʻaitiitia le tau o le oloa, o tagata gaosi oloa e faʻafefiloi le suka niu ma le lanu enaena, ma faʻaitiitia ai le popo i le 65%. Sugar e tele taimi e taugofie, ma o le aufaatau e ono le lagona le eseesega.

Le lanu, tofo ma manogi o suka

I fafo atu, o sea oloa e talitutusa lava ma le suka.O le lanu e masani ona enaena, ma e iai ni mea sese i le itu o le samasama po o le moli. O le sogisogi e eseese ma e mauoa, ua tonu tonu ile taimi o le tausaga na aoina mai ai ma o fea foi le atunuu, faapea foi mai le pama ma e le tele, mai le vaega na faia ai le toesea.

I luga o fata o faʻapitoa Rusia faapitoa o le faʻatau ma luga o faleoloa i le initaneti, e masani lava ona maua mai le suka o Thai ma Sri Lanka. O le faʻamafanafana a Karamel ua faʻamalosia ma faʻamatalaga nutimomoia o loʻo aofia ai i totonu. O se manogi pei o le niu, susu po o le falaoamata e seasea. I le tele o tulaga, o le suka niu e maualalo ifo i le suamalie i le oneone o le sami lea e masani i tagata Rusia.

O le lanu o le suka, lona manogi, le tofo ma le fineness e mafai ona faalagolago i le tele o mea - i luga o ituaiga o niu na faʻaaogaina, i le vaitau na aoina ai le popo, ma e tusa lava pe na faapefea ona maua.

I le lalolagi atoa, o taʻitaʻi i le gaosiga ma le auina ese atu o le suka niu, e aʻafia i Filipaina ma Initonesia. Suga, e faaopoopo atu i le pepa laulaau, ua faatauina atu e pei o se sipuni mafiafia, sasaa i totonu o fagu po o ni paʻu o le manogi, ma le paʻu. E foliga mai o le meli fugalaau e foliga mai.

E faapefea ona faia?

E manatu nisi tagata faatau o le oloa e sau mai le vai o le niu, lea e natia i lalo o le atigi mata o le fualaau aina. O le mea moni, e le o le mea lea, o laʻau o le pama o le punavai o le nekate carbohydrate. I le pito i lalo o le faʻalavelave, e tele ni mea na faia, ma o se vaʻa e tu latalata ane, lea ua tumu i le sua mo le tele o itula. O le faagasologa o le manatuaina lea o le pikiina o le keke birch, a ea? A maeʻa lena mea, e faʻamamaina le nectar mai otaota e mafai ona faʻaaogaina ma vevela i se siva vaovao, faʻaititia malie le vevela o le gaosiga. E mafai ona e taofi i lenei laasaga ma tuu le oloa i le ituaiga o sipuni, pe mafai foi ona e faʻaauau le faʻapalapalaina o le tino ma aumai i le tulaga malulu ma mulimuli ane le faʻamalamalamaina.

Mo le gau o le mamafa

E masani lava, talu ai ona o se mea suamalie i le vevela o loʻo i ai se mea e sili ona lelei i le kalori, o le a faapea ona faʻapupulaina ai le maualuga o le kalori o mea e 'ai. Afai e te faʻaaogaina ia suka i aofaiga e tutusa ma pe itiiti ifo nai lo le aofaiga o paʻeʻeʻe papaʻe ua uma ona faʻaumatia muamua, ona i ai lea o se tulaga lelei i le paʻu o le mamafa ona o le faasinomaga o fuainumera. E pei ona e iloa, o le pito i lalo o lenei faailoilo, o le umi o le a le toe foʻi mai le fiaai pe a uma ona 'ai.

I le kuka

O le tele o taimi, o lenei oloa e faʻaaogaina mo le sauniuni o laʻau suamalie, meaʻai ma paluga, e faʻamalamalama ai ipu ma tuʻuina atu ia i latou se faatulagaga fou. Paʻu o le kulimi, tioata, masini - o mea uma tatou te faʻaaoga ai le suka masani e mafai ona faia i le popo. O le tele o mea e masani lava ona tumau pea, aua o le maualuga o le suamalie ma le saturation o le vaʻavaʻai e le o lalo ifo o le masani masani.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O le faasinomaga o le igoa e toetoe lava lua taimi e maualalo ifo nai lo le faasinomaga e fetaui mo oloa masani lelei, ma o le suamalie suamalie e le maualalo ifo i le oloa faʻaleleia masani faʻaleagaina e uiga i le suamalie. O sea ituaiga oloa e le mafua ai le hyperglycemia, o lona uiga ua fautuaina mo le taumafa a tagata e maua i le maʻisuka.

Faʻasalaga ma faʻaleagaina

O le faʻateleina o le faʻaaogaina o sukalani e mafai ona faaosoina ai se seti o paʻu faaopoopo. O lenei oloa e le fautuaina mo le faʻaaoga e tagata ua mamafa tele. O le le faapalepale o tagata i oloa o le koko o le a avea foi ma se faʻalavelave e faʻaaoga. Ma le faʻaeteete, e aoga le faʻalatalata atu i na tagata o loʻo i ai le faʻafefe o faʻamaʻi.

Filifiliga ma le teuina

E sili ona lelei le gauai atu i le afifiina i ni faamalama manino, i se fagu manino poʻo le faʻatau o le suka i le mamafa. O lea o le ai ai se avanoa e matamata tonu ai i le oloa lava ia ao leʻi faʻatau. E faʻatatau i le taimi o le aoina, tulaga o le tau ma le alofilima, o le tofo ma le lanu atonu e eseese. Ae ui i lea, o le tofo e tatau ona suamalie ma manaia, faatasi ai ma se fualaʻau manogi mama. I le isi itu, o le paʻu lanu lanu e mafai ona ese mai le lanu samasama i le lanu enaena. Sugar e tatau ona fulafula, lumanaʻi ma gluing e taʻu mai ai e mafai e le susu ona ulu atu i totonu o le fale gaosiga i taimi o teuina.

Ina ia mafai ona pulea o latou maʻi, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina a latou suka. O se auala lelei e fai ai lenei mea o le filifili lea o se mea suamalie masani. O se tasi o filifiliga sili ona lauiloa o le suka o le niu.

I lenei tusiga, o le a tatou tilotilo i aʻafiaga o le koko niu i luga o le kulukose toto, faʻapea foi pe mafai ona aoga mo tagata e maua i le maʻisuka.

Gaosiga Gaosi

O le suka suka o se oloa o le gaosiga o le popo. Pe a ulu atu laau i le vaega o le fugalaau, e faia ni faʻailoga i luga o le pusa, ma tuʻuina se fagu i le pito i lalo, lea e aoina ai le vai faʻamalolo. Ona faʻamafanafanaina lelei lea ma vevela seia oʻo ina maua se tele. E masani lava, e tasi le vaega o lena sua e alu atu mo le faʻatau, o le isi o loʻo totoe mo le faʻaaogaina patino, ma lona tolu o loʻo faʻaaoga e gaosia ai le suka.

I totonu o Asia, o loʻo ola saoloto ai niu niu i luga o le sami, o le suamalie e maua mai ia i latou e masani lava ona faʻafesoʻotaʻi tuusao i le nofoaga o le toesea, o le mea lea, i le fanua. E kuka i luga o se afi, lea e masani ona susunuina mai le atigi popo ma ni lau pama. I le taimi muamua, o le taunuuga o le vai ua vaivai i le maualalo o le vevela, ona sosoo ai lea ma se malosi malosi. O le vai mamago ua mago. O le iʻuga, e faʻamalamalamaina ma vaevaeina i fualaʻau, lea e foliga tutusa ma le kofe falala. Ma i le faaiuga, o le suka e lelei ona maeʻa.

Manatua! E tasi le pama e mafai ona gaosia pe tusa ma le 250 lita o le sua i le tausaga atoa!

O le suka suka e lelei mo le maʻisuka

O le suka suka e talitonu e aoga mo i latou e maua i le maʻisuka. E saʻo lenei mea, ae e manaʻomia se faʻamaumauga e tasi. O lenei oloa e tutusa lava le lelei mo le maʻisuka e pei ona maua mo tagata soifua maloloina. O le eseesega e faapea e itiiti le afaina ia i latou nai lo le vao po o le vao. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le faʻamaulalo o le faasino igoa. O le kulimi paʻu e maua ai le inisalini (o ona mea) i totonu o le toto, ae o le afa o loʻo galue e pei o isi ituaiga suka. O le mea lea, e talafeagai le faʻaaogaina mo i latou e pulea le maualuga o le insulin ma le kulukose i totonu o le toto. O i latou e matua faʻaseseina i le faaaogaina o le suka e le tatau ona 'ai i lenei oloa. E ui i le maualalo o le GI, o le suka ma o le a afaina.

Mo isi faʻamaoniga ma mea e faʻaaoga ai, o le suka niu i le togafitiga o le maʻisuka e le o se fesoasoani tele. Ae, o le toe faʻaleleia e maua mai i se taumafa lelei, ae le o se tasi mea faapitoa.

Faʻavaega, GI, faʻalāpotopotoga o le kalori

O le suka i totonu o lona tuufaatasiga e aofia ai:

  • B vitamini,
  • minerale - calcium, potassium, zinc, magnesium, uʻamea,
  • amino acids
  • gaʻo gaʻo
  • polyphenols.

Inulin o se tasi o vaega sili ona taua o le suka niu. O loʻo ia te ia le tomai e galue ai o se tagata suʻesuʻe. Mo lenei mafuaaga, o lenei oloa o se laasaga e maualuga atu nai lo le suka. O le faasinomaga o le suka o le kokonisi e 35, ae o le suka o le suka e toetoe lava lua faaluaina - 68 points. GI o le suka cane e latalata i le sugar sugar ma e tutusa ma - 65.

E tusa ai ma le calorie, pe tusa o le 375-380 kcal mo le 100 g o le suka. O lenei faailoilo e maualalo ifo nai lo le pi (399 kcal) ma le cane (398 kcal) suga, lea e toetoe lava tutusa i le caloric.

Vaega o le faʻaaogaina i le maʻisuka

E pei ona uma ona tatou fai mai, o le faʻamavaega o le suka o le niu e maualalo ifo nai lo isi oloa faapena. Ae ui i lea, e le o lona uiga o le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina le le mautonu. O lenei meaola, e ui lava i ona uiga, e faʻapupulaina foi le maualuga o le kulukose, ae na o le sili atu lemu nai lo le cane ma le suka.

O le mea lea, a faʻaaogaina le sukalani, e taua foi le mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ma mo i latou e faaseseina le suka, o lenei oloa e matua le mafai lava, ona o le mea moni o le suka ma o le a afaina ai e tusa lava pe maualalo le GI ma maualalo le kalori.

Faʻaaogaina i le cosmetology

O le suka suka e mafai foi ona aoga i le tausiga o le paʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te faia se laʻau lelei e faʻavaeina, lea e agamalu ma aoga i le taimi e tasi.

Manatua! E le faigata tele le maualuga o le popo gaosi popo, o lea e le afaina ai le paʻu.

Pe a faʻafefiloi le paʻu, o le suka o le niu e maua ai sina aafiaga faʻaleagaina, lea e mafua ai le faʻaleleia o le toto. O se taunuuga, o le metabolism ma le tulaga o le paʻu e faʻaleleia. A e ui i lea, ia manatua pe afai oi ai ni manua, manua ma isi manua i luga o le paʻu, o lona uiga e matua le manaomia le faia o soo se taualumaga e aofia ai le suka.

O se lalaga e faia mai le sipuniti o suka o le niu, afa o le sipuniti o le suāuʻu popo ma le 2 pata o vanilla e manaʻomia. Afai e te manaʻo e faamalūlūina le aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻaleleia mea tau taumafa o le oloa, e tatau ona faʻaopoopo i ai sina pepe. Ma o uiga faʻamaloloina o le a fesoasoani e faʻatele ai le oatmeal.

O le suka suka o loʻo faʻaaoga foi e faʻafefe ai tupe teu a cellulite. O le mea teuteu i lenei tulaga ua saunia mai le lua laulau. punetini o suka, tasi laulau. sipuni tele o le popo ma le tasi laulau. punetipi o le kofe masani. O le faʻatinoga e faʻatino lua i le tolu taimi i le vaiaso. O le oloa e tufatufa atu i luga o le paʻu i motuga faʻaiʻu vaivai ma tuʻu ai mo le lima minute. E taua le faʻalogo lelei i ou lava lagona ma le faʻaalia o le paʻu. A uma ona fufuluina le fufulu ma faʻamago e aunoa ma se solo.

O le suka suka e le gata ina mafai ona maua ai le soifua maloloina, ae mafua ai foʻi ona afaina.

  • Soo se suka, e aofia ai le niu, e fesoasoani i le atinaʻeina o se faʻamaʻi e pei o caries, ona o le siosiomaga suamalie na mafua mai i le oral mouth, e aʻafia ai le toe gaosia o siama, o le gaioiga lea e faʻaumatia ai le uila.
  • O lenei oloa e le tatau ona faʻaumatia e le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, faʻapea foi i latou o loʻo mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  • Faʻateleina le faʻaaogaina o le suka niu, faʻalavelave i le gaioiga o le tino, le faʻavaivaia o galuega maso ma le faʻaitiitia o le cardiovascular system e mafai.

I luga o fata o oloa o oloa ma oloa e tele atu e foliga mai o tagata Rusia e leʻi faalogoina muamua. O le auala lea na aliali mai ai le suka o le koko, faʻaaogaina mo le tele o seneturi i atunuu Asia, ae le o lauiloa lautele i Rusia. Fai mai le au maketi o lona aoga tele, o fomaʻi e faʻamaonia lenei mea. E faʻapefea ona iloa pe o le a le ituaiga o oloa e maua ai?

Laʻu Suauu Suʻa

O le suka suka o loʻo maua i atunuu Asia, aemaise i Thailand ma Indonesia. O lenei galuega atoa o loʻo faʻatulagaina i luga o fagaga popo. Muamua, e aoina le nectar: ​​o le fugalaau e tipi saʻo i luga o le pama ma tautau i lalo o latou atigipusa. O le suamalie na faʻaputu i totonu o ia mea ua sasaa i totonu o se vate, lea e vevela ai i luga o se afi. E le gata i lea, o le suamalie e masusu atu i le lua isi vats i le isi itu ma se afi malosi atu. Ua vevela tanuga i luga o le siteki, lea e faʻaaogaina ai fafie e fai ma fafie - popo niu ma pama pama.

Naʻo tamaitai e galulue i totonu o ia faleoloa. O le faiga o le kuka e faʻaauau pea: a maeʻa le faʻafefete o le nectar mai le afu muamua, ona sasaa lea o se mea fou i totonu, ma isi i luga o se liʻo. O le iʻuga, o le sili atu o le susu o le a faʻavaivaia, o le mea e maua ai le masini e malu, faʻamaʻaʻa ma vaevaeina i pa. A maeʻa ona tuʻuina i taga, ua sauni le oloa e faʻatau. I totonu o maketi a Asia, o le suka o se oloa lauiloa lea ua lauiloa mo le faitau selau o tausaga. I lo matou atunuu, o se mea faigata ma tele. E mafai ona e faatauina le suka niu i totonu o se faleoloa i vaega o meaʻai faʻapisinisi poʻo le faʻatonuina i le initaneti. O le mea moni, o lona tau e tele taimi e sili atu le maualuga nai lo o se mea papaʻe masani.

Faamanuiaga: talafatu po o le moni?

O le autu ma le suka o le koko o lona natura lea, e le o paʻi i galuega gaosiga. E pei o le tele o seneturi ua mavae, e ave e tagata ma o latou lava lima. O le vevela o le vevela e faʻasaoina uma ai elemene taua. O le oloa e aofia ai vitamini B, zinc, iron, potassium, magnesium. Sugar ei ai aoga aoga amino ma antioxidants.

Ae ui lava i lea, e le ioe tagata saienitisi i aoga o le suka niu. E tele naua mea aoga i ai, ae o ni mea laiti, ma o lona autu autu o le gaʻo. O le a sili atu le sao e le tautala e uiga i aoga o suka o le niu, ae e uiga i lona le lelei. E moni lava, e le afaina ai le soifua maloloina ma foliga nai lo le suka masani. O lenei mea e mafua ona o le maualalo o le faasinomaga igoa.

Faʻafiafiaga kalori

Oona, protein ma gaʻofale e ulufale atu i le tino ma meaʻai. Latou te tuʻuina atu le malosiaga e tatau ai mo le gaioiga ma galuega o totoga i totonu. O lenei malosi e fuafua i calories. Afai e taumafa e se tagata taumafa maualuga-kalori pe taʻitaʻia se olaga le galue, o calorie uma e leai se taimi e liua ai i le malosi ma e teuina i le ituaiga o gaʻo. E tusa ai ma lenei faailo, o le niu e 382 kcal mo le 100 g, e masani lava e ese mai le masani (398 kcal mo le 100 g). E tele naua, o lea o le faʻaaogaina o sea oloa e tatau ona faʻatapulaʻa, e tusa lava po o le a lona amataga.

E uiga i mea leaga

O loʻo i ai se manatu e le afaina le suka o le niu ma e mafai ona avea ma sui e sili ona lelei mo isi. Atonu e faʻapea, ae e le tatau ona e tausia o se oloa maloloina ma aofia ai i le tele o mea taumafa, aua le 'ai ma ni sipuni. E ui lava i le maualalo o le faasinomaga o fuainumera ma le tele o elemene aoga, ae o le suka lava, e aofia ai le suka. E le fautuaina le faʻaaogaina o tagata e maua i le maʻisuka, e ui i le faasalalauina e mafai ona e lagona le faʻafeagai.

O le suka suka e sili atu le suamalie nai lo le suka, ae e tutusa lava le calorie, o le mea la pe a faʻaumatia atonu e manaʻomia ai se aofaiga tele e maua ai le tofo masani. E tatau ona aloese mai lenei mea, a leai o le a maua e le tino ni kalo faaopoopo, lea o le a teu i le ituaiga o gaʻo. E le mafai ona faʻaalia lelei le suka o le koko: o penefiti ma aʻafia o loʻo i ai i totonu, ae pe a faʻaumatia i ni mea laiti latou te le maua se aafiaga faʻapitoa i le tino. Afai e le mafai ona lafoai atoa le suka, o le niu i lenei tulaga o se filifiliga lelei. I le sailiga o le mea e tatau ai ona e faʻaalu tupe. O le tau o le suka niu e tele taimi e sili atu nai lo le tau o se mea masani.

I se tasi o uluaʻi mataupu o lenei 'upega tafaʻilagi, na au suʻesuʻeina auiliili le natura (faʻaaogaina na o oloa e le afaina ai le soifua maloloina, ma o meaʻai foi, ma le maualalo o le faasinomaga ma le "mama"). O le mea moni, o le suka niu (aua le faʻafefeteina ma le suka cane) e mafai ona saogalemu i lenei vaega.

I le auala, o se tasi o tusiga i luga o le 'upega tafaʻilagi e tuuto atu i - ma se oloa e masani ona sese mo se aoga aoga i le suka. O le E LEAI SE FAASOLOGA!

Sa ou iloa e uiga i le suka sukala ma sa ou taumafai talu ai nei. E mafai ona fautuaina saogalemu i tagata e popole i la latou ata ma le soifua maloloina. I le maʻisuka nutrition, ua faʻaalia (peitaʻi, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi).

Coconut Suuga: Faʻatulagaina ma le Amataga

Mo i matou, o lenei oloa e mautinoa lava fou, e le pei o Asia, Ausetalia, Amerika, lea ua leva ona iloa le aoga o suka o le koko.

O le suka suka o loʻo faia mai i le nectar o inforescences ma e tupu uma lava i le foliga o le siva ma i le tulaga o falalaʻau e masani ai i tatou.

O le niu pama e teuteuina le tele o taimi mo le 3-4 itula, ma o le nectar e aoina i totonu o le koneteina e faʻapipiʻi i le fugalaau.A uma ona faʻamamaina ma faʻasao i se gafatia tele i se tulaga o le syrup, aʻo faʻateleina le faʻaleleia o le vevela o le vevela, pe a maeʻa le tikeri o le vevela, faʻapipiʻi le siva.

Ina ia maua mai le suka gaosia, susu mai le susu mai le siva ona faʻaliliu ai lea. Ma o se taunuuga o le faagasologa o le tioata, ua maua ai paluga suka. O lenei metotia o le gaosia o sukalani e mafai ai ona tatou talanoa e uiga i le aoga tele ma le natura o le oloa.

Ou te matauina le suka o le niu (100% oloa faʻalautele ) - e le tutusa ma le oga, talu ai faʻaaoga masani le lime i le faagasologa o le gaosiga o le mulimuli.

O le suka suka o loʻo i ai le sefulu taimi sili atu le sinasina ma e fa taimi sili atu le magnesium nai lo ona "aiga". O le uʻamea i le suka niu e tolusefulu ono fafa taimi! E le masani ai, ae o le faʻamatalaga e faigofie - o le le lava o le gaosiga ma le faʻamamaina o le oloa, o isi ituaiga o suka e faʻaalia i le gaosiga.

E le gata i lea, o le oloa e tumu i vitamini B, minerale: nitrogen, phosphorus, potassium, sodium, chlorine, sulfur, faʻapea ai ma i latou na taʻua i luga.

Ava kulimi: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

Muamua lava, o le a ou fai atu o lona manuia, ioe, e mafua mai i le i ai o na vailaʻau ma minerale o loʻo faʻamatalaina i luga.

O le vai popo, lea e maua mai ai le suka, e aofia ai foi ma le sefuluono amino acids! O le sili ona maualuga o le amino acid glutamine. E taua tele i le togafitiga o faʻamaʻi tuga, manua, manua, mu, fesoasoani e faʻamalolo manuʻa i tagata ua gasegase.

O se tasi o mea aupito sili ona taua o le suka niu o lona fuainumera maualalo maualalo - 35. Ma e ui lava o le kalori mea o loʻo i ai le oloa e maualuga (

380 kcal mo le 100 g), e mafai ona tatou faapea atu ma le saogalemu e le afaina ai le tino e ala i le siitia o le suka suka, lea na faamaonia i le tele o suega e fomaʻi ma saienitisi.

E le gata i lea, o le suka o le koko e fesoasoani i le gaosia o le hormone (glucagon) i le tino, lea e fesoasoani e susunuina le gaʻo ma faʻaleleia le gaioiga o le cardiovascular system. E le gata i lea, o le oloa e aafia tonu lava i le galuega a le loto lava ia, faaleleia atili ai le moe, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le kanesa.

Afai tatou te talanoa e uiga i mea leaga o le oloa, ona leai lea. O le aʻafiaga ogaoga e mafai ona faia e le suka suka i le tino, o se mea maualuga.

Coconut Slimming Sugar

Ae ui i lea, ia mafaufau i le oloa aoga mo le ata o se mea sese. O le faʻamatalaga mataʻitusi o se faailoilo lea e faʻaalia ai le fua faatatau o le avega, ae le o le latou aofaiga. O le suka suka e sili atu lemu nai lo le suka paepae tatou te faʻaaogaina. Ae e le o lona uiga o loʻo i ai sona maualalo le kalori. Fructose, pei o le kulukose, e liua foi i le gaʻo, teu i luga o le manava ma itu.

E le gata i lea, o le suka niu atonu e sili atu ona leaga i le tino nai lo le suka paepae. O le mea moni o le itiiti ifo o le suamalie i mea e tutusa ai le kalori. O lona uiga o le ae faʻaopopo atili i meaʻai ma vaiinu. I le iloiloina e iloiloga, o le suka niu e 2-3 taimi le maualalo i le suka papaʻe i le suamalie.

O lona uiga, afai e te leʻi faaopoopoina le lua punetini o le suka i le lauti, o lea e tatau ona e faaopoopo i ai 4-6 sipuni ia maua ai le lava inu o le inu. Manatua o le suka suka, e ui lava e telegese le gasolo, e tutusa lava le calorie, o le faateleina o lona taumafa o le a afaina ai lau ata.

Coconut Suuga: Meatotino Faʻamatalaga

Faafetai i le inulin, o le suka o le koko e fesoasoani e faʻaleleia ai le tino. O lenei vaega e faʻalauteleina ai faiga faʻaleagaina ma le aveesea o toxins.

O nisi taimi e fai mai o le suka o fuga niu e fesoasoani e aveesea ai le mamafa. O lenei manatu sese e faia e le manatu e uiga i le aoga atoatoa o le oloa. O lona faʻatautaia o le kalori e na o sina mea maualalo ifo nai lo o le paluga mama poʻo le vao. O le mea lea, i le leiloa o le mamafa, o ia o se fesoasoani matitiva.

E tele suʻesuʻega ua faʻamaonia le saofaga o le suka i le gaosia o le "hormone of happiness" serotonin. O se tasi lenei o mafuaʻaga ua filifili ai nisi teine ​​e faoa faamalosi le lotomalie ma le suamalie, ona e tele naua le solasolo. E fesoasoani lenei mea e aloese mai le atuatuvale, faʻaleleia lagona.

O le tuufaatasiga o loʻo i ai le inositol, o le tasi o le ava o le cyclohexane, lea e tatau mo le faʻafefe o le tino e faatoilaloina ai le fefe, osofaʻi faʻalavelave, popole, ma i le taimi uumi e puipuia ai le atuatuvale, atuatuvale, le fiafia. Inositol o loʻo aofia ai foi i le vaega ole vailaʻau e faʻatele ai le faʻailoga o se tagata.

E taua le maitauina o meatotino ma vailaʻau faʻamatalaina ua faʻamatalaina na o le naʻo le suauu popo e le faʻamaoniaina. E masani ona faʻatau atu i lenei pepa, ae mafai ona maua le faamama. Muamua, i se faaopoopoga i gaʻo gaʻo, e leai lava se mea i totonu, ma lona lua, e mafai ona faʻaaogaina vailaʻau e faʻamama ai le oloa. Latou te nonofo faʻatasi i totonu ma ulufale atu i le tino.

Cosmetology: fufulu ma le suka niu mo le paʻu

Suga mai le sua o fuga niu e mafai ona avea o se vaega manaia o se fulufulu paʻu. E le faigata tele le faʻaleagaina o le paʻu i le mea e sili ona manaia o le meaʻai. Nai lo lena, latou te faʻafefiloi le paʻu i sina aafiaga faʻaleagaina, lea e faʻateleina ai le toto. E faʻaleleia ai le metabolism, faʻaleleia ai le tulaga o tisipesa. I le i ai o vaʻa, manuʻa ma isi manuaga, e sili atu le lelei le le faia o se fufulu ma le sukau.

Filifiliga mo le faia o se fufulu vevela:

  1. Mo le 4 sipuni tele o le suka, ave le 2-3 punetini ole gaʻoba olive, olive, sea buckthorn, niu, jojoba, ma isi mea faapena. Ina ia maua se sukalati, faaopoopo sina koko i lenei paluga.
  2. O le fuālaʻau Vanilla-niu e fai mai le suāuʻu popo 2, 2 vaega suka ma nai mataua ole vanilla.

O le tuufaatasiga o le ufiufi mask e mafai ona faaopoopo i laʻau ma mea manogi. Vanilla, nutmeg, palanona e fetaui lelei mo lenei mea. Ina ia faamaluluina ma faaleleia atili le taumafa, e tatau ona faaopoopo le meli i le oloa, mo se aafiaga sili atu o le faamama, oatatal.

O le faʻafefeina o le cellulite, e mafai ona e faʻaaogaina se fufulu mai le afa vaega o le suāuʻu popo, o le tasi vaega o le suka ma le tasi le vaega o le kofe vai (e mafai ona e moe).

I le le mafai, e faʻaalu 2-3 le vaiaso i le vaiaso, ae o le malosi e manaʻomia ona fetuunai i lagona faaletagata ma le faʻaalia o le paʻu. E talafeagai le faʻaaogaina o le oloa i luga o le paʻu susu ma tufatufa atu i se poro lio. A maeʻa le faʻatinoga, e sili atu le le fufuluina o le paʻu ile gels ma le fasimoli, ae fufulu i le vai ma faʻamago e aunoa ma le faʻaaogaina o se solo.

I mea tau tomai ma fale, e mafai ona faʻaaogaina le suka mai le niu o le niu i luga tonu lava o faaupuga tutusa e pei o le suka, "native" mo tamaitai taʻitasi Rusia. I le toetoe o soo se fua, e fai o se sui atoatoa. E le gata i lea, o nisi ituaiga o oloa e mafai ona faʻamalosia ai pastries ma faʻamalati ma se manogi moli tiola.

Ona o lona suamalie itiiti, o nisi taimi e fautuaina ai e tuu i se vaega o le 10: 1 e tusa ai ma le fua masani (10 vaega o le niu ma le 1 vaega o le suka). E sese lenei mea, ona e le mafai ona i ai se tautalaga e uiga i soʻo se aoga i se ituaiga o carbohydrate. Masalo e tatau ona e faʻaaluina sina mea itiiti, ae, ioe, e le o taimi e sefulu.

E inu foi le inu i le lelei pe a faaopoopo le suka o le niu. O nisi tagata alolofa ile kofe e fai mai o le sili lea o le suka mo le kofe ma susu poo le kulimi. E faʻaaogaina foi e faʻamalieina ai laʻau suamalie po o lamolemole. Faʻatasi ai ma le kofe, e manaia le 'aiina o keke na faia i lenei suka.

O le kulimi paʻu e fai ai faʻamaumauga lelei mo mea taumafa ma paluga suamalie, sauga, faʻasao, jams, marmalade, kozinaki, sipuni, falala ma isi suamalie.

Vaega o le faʻaaogaina o le suka niu i le kukaina:

  • E faʻaaogaina i le kukaina o meaʻai ma i le kuka i le fale, faʻaaogaina ma le manuia i soo se mea e manaʻomia ai le suka.
  • E tatau ona e iloa o le suamalie o le suka niu e itiiti ifo nai lo le suka masani, o lea e tatau ai ona faʻaaogaina sina mea itiiti i le aofaiga o loʻo faʻamaotiina i le fua.
  • E faʻaaogaina e faʻamalosia ai mea uma e gaosia. E faʻaaogaina e saunia ai meaʻai suamalie (keke, pusa, keke), suamalie suamalie, saula. O le suka suka e faʻaaogaina foi e fai ai salu, gozinaki, halva, marshmallows, marmalade, faʻasao, jams, sipuni.
  • I luga o le suka o le koko, e maua ai meainu o le tofo faapitoa - compotes, meainu suamalie, cocktails.
  • O le faʻaopoopoga o le suka niu i le tuufaatasiga o suauu lelei ma fualaau suamalie, aemaise lava lanu meamata, e lauiloa pe afai e tatau ona faateleina le le gata o le suamalie, ae ia faatumauina foi le aoga o lenei ituaiga soifua maloloina soifua.
  • E toʻatele tagata e pei o le tofo o le kofe ma le suka suka.
  • O tagata sili ona lauiloa o le koko niu, o le mea moni, o tamaiti.

O loʻo i ai se mea manaia tele - o fatu koko koko, lea e ufiufi i le suka o le niu. O le popo o le koko ni fatu latou te maua ai le tofo ma e mafai foi ona fai mai e oona. Ae talu ai ona e aoga tele, aemaise lava i se fou, ae le o le vevelaina o le gaosiga, o chefs ua faʻafetaui e faʻaitiitia ai lo latou faʻaogaina i lenei auala - faʻapipiʻiina i le suka.

Teuina ma le ola


O suauu o fuga niu e tumau lona faʻamalolo ma gastronomic meatotino mo le lua tausaga mai le aso o le gaosiga, pe afai e teuina i totonu o se pusa faʻamaufaʻailogaina o se mea e le mafai ai ona susulu le la ma le ea. A maeʻa ona tatala le afifi, o le a faʻagasolo malie ona faʻaitiitia le lelei o uiga lelei. Ina ia faagesegese lenei faagasologa, e tatau ona e taofi le suka i se nofoaga malulu, mago e aunoa ma le maualuga o le susu. O le koneteina e tatau ona vaʻaia, aua o le manogi e faasolosolo malie ona leiloloa, ma o le oloa e mafai ona aʻafia ai manogi leaga.

Faʻatau le suka niu i Rusia i aso nei e faigata. O 'aʻai tetele ei ai falemaʻi faʻaleoleo faʻapitoa. I le alu atu i se nofoaga faapena, e tatau ona e filifilia se oloa e foliga mai e pito sili ona faaulufaleina mai, e tusa lava po o le a le ese o lenei upu. O le suka sili ona lelei o le koko sukalaina e gaosia i Filipaina, Initonesia ma Taialani.

O le oloa e faigofie ona maua i luga o faleoloa i luga o le initaneti, ae e tatau ona e gauai atu i la latou talaaga. O se tagata faatau lauiloa e mafai ona faatauina atu le suka ni suka i se tau fefaatauai. O se faʻamatalaga lelei o iloiloga a isi tagata faʻatau. O se tasi o nofoaga pito sili ona lelei e ofoina mai e faatau mai ai le suka mai le niu mai le kokonisi o le iherb.ru. Ae o lea e tatau ona e faʻaeteete atili ina ia aua le alu i se mea leaga - e tatau ona e filifilia naʻo le oloa lea e taʻu mai ai o le 100% le suka niu.

O fea e faʻatau ai le suka o le koko niu

E mafai ona faatauina mai le suka o le koko o le koko niu i fale tetele, faleoloa maloloina, faleoloa, faleoloa i le initaneti.

A faʻatau, ia mautinoa o loʻo i ai se faʻamatalaga i luga o le pusa e 100% le suka niu.

O le suka o le koko niu mai le gaosiga aupito sili ona lelei a le lalolagi e mafai ona faatauina iinei!

I luga o fata o oloa o oloa ma oloa e tele atu e foliga mai o tagata Rusia e leʻi faalogoina muamua. O le auala lea na aliali mai ai le suka o le koko, faʻaaogaina mo le tele o seneturi i atunuu Asia, ae le o lauiloa lautele i Rusia. Fai mai le au maketi o lona aoga tele, o fomaʻi e faʻamaonia lenei mea. E faʻapefea ona iloa pe o le a le ituaiga o oloa e maua ai?

Tuua Lau Faamatalaga