O le maʻisuka ituaiga 1 i se tamaititi e 6-tausaga le matua e pulea e aunoa ma le inisalini

O le maʻisuka ituaiga 1 o le faʻailoa lona lua o le maʻisuka (pe a maeʻa le maʻisuka ituaiga 2), ae mafai ona taʻua o le sili ona taʻavale. O le maʻi ua taua foi o le "suka suka", "maʻi maʻisuka", ma o le taimi muamua na faʻaaoga ai le upu "inisalini-diabetes".

O le maʻisuka ituaiga 1 e masani ona tupu i le laʻititi poʻo le talavou. O nisi taimi o le amataina o le maʻi na tupu i le matua o le 30-50 tausaga, ma i lenei tulaga ua sili atu le vaivai, o le leai o se mea e fai ai le faʻalavelave e faʻagesegese. O lenei fomu ua taʻua "o le maʻisuka ituaiga 1 o le alualu i luma o le maʻisuka" poʻo le LADA (Lumetone Diabetes of adults).

  • Le faiga o le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 1.

O le maʻisuka ituaiga 1 e aofia ai i se vaega tele o faʻamaʻi o le autoimmune. O le mafuaʻaga o nei faʻamaʻi uma, o le faʻaogaina o le tino e maua ai palatini o ona lava masini mo le protein o se tino mai fafo. E masani lava o se mea e faʻaosofia ai o se faʻamaʻi viral, lea e foliga mai ai o le puipuiga o le siama e foliga mai i le faʻaogaina o le tino "e tutusa" ma puipuiga o latou lava tino. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 1, o le puipuiga o le tino e osofaʻia ai peta paneta (beta) (faatupuina o le inisalini) seia oʻo ina faʻaumatia atoa. Le atoatoa le inisalini, o se porotini e manaʻomia mo meaʻai e ulufale ai i totonu o siama, e atiina ae.

  • Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1.

O togafitiga o le faʻamaʻi e faʻavae i luga o le faʻaauau pea o le inisalini. Talu ai ua faʻaumatia le inisalini e ala i le 'aiina, e tatau ona faʻaaogaina e fai ma tui. I le amataga o le 21st seneturi, o nisi o kamupani Amerika sa amata ona faʻapalaina le insulin (sauniuniga). Ae ui i lea, o le latou faʻatagaga e leʻi umi ae faʻaaoga ona o le le lava o le manaʻoga. O le mea moni lava, o le mea moni o le tuiina lava ia e le o le mea sili ona faigata i le togafitiga o le inisalini.

O le a matou talanoaina mataupu e masani ona tulai mai i tagata gasegase ua maua i le maʻisuka ituaiga 1.

  • E mafai ona togafitia le maʻisuka ituaiga 1?

I aso nei, o vailaau e le mafai ona toe faʻaaogaina le faagasologa o le autoimmune lea na faʻaumatia ai peta paneta. E le gata i lea, pe a aliali mai faʻamaʻi o le maʻi, e masani lava e leai se sili atu ma le 10% o suauu beta o loʻo galue. O auala fou o loʻo faʻamalosia e atiaʻe e faʻaola ai tagata mai le manaʻoga e faʻaauau pea le inisalini aʻo leʻi oʻo i taumafataga. I le taimi nei, o tulaga taua ua ausia i lenei itu.

Pamu fuʻu insulin. Talu mai le vaitau o le 1990, o pamu inisalini ua faʻafeiloaia i le faiga - tufatufaina mea o loʻo ofuina i le tino ma faʻasaʻo le inisalini i totonu o se pusa tuʻu. I le taimi muamua, e le otometi le pamu, o tulafono uma lava mo le faʻasalaga o le inisalini e tatau ona tuʻuina atu e le maʻi e ala i le faʻafetaʻi o le kuluma i le pamu. Talu mai le 2010, "faʻaaliga tali a le tagata" na faʻaalia i luga o le maketi: faʻapipiʻi faʻatasi ma se mea e faʻaogaina ai pea le maualuga o le suka i totonu o le tino ma e mafai ona faʻafetaui le fua faatatau o le pule o le insulin i luga o nei faʻamaumauga. Ae o le tagata gasegase e le o faʻamaʻalogaina atoa le manaʻoga e tuʻuina atu le pamu. O faʻataʻitaʻiga faʻamalama o pamu inisalini e mafai ona pulea le suka i le toto e aunoa ma le faia e le tagata. E ono tulaʻi mai i luga o le maketi i se taimi lata mai.

Image Source: shutterstock.com / Kiliki ma Photo

O se peta peta poʻo le totoina o le pancreas. O mea foaifua e mafai ona avea ma tagata. O le tulaga autu mo le manuia i le toe totoina o le faʻaaoga pea lea o fualaau faasaina e taofia ai le puipuiga o le tino ma puipuia le teena. I tausaga talu ai nei, ua aliali mai ai fualaau o loʻo aʻafia ai le faʻaogaina o le tino - taofia le teena, ae le o le puipuiga i le lautele. O faafitauli faʻapitoa o le faʻamaʻo ma le teuina o peta beta na tele lava ina foia. O lenei mea e mafai ai ona faʻatulagaina gaioiga ina ia sili atu le malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se gaioiga faʻapitoa e mafai ona faʻatasi i le taimi lava e tasi ma se gaosiga o fatuga (lea e masani ona manaʻomia mo se tagata gasegase e faʻamaʻi ai fatu fatu - nephropathy).

  • Sa maualuga le suka i le toto, na maua ai au i le maʻisuka malosi ma faatonuina le inisalini. Ae a mavae le 2 masina na toe foi mai le suka i le masani ma e le tulaʻi, e tusa lava pe le o faia le inisalini. Ua ou faʻamaloloina, pe o le mea e leaga ai le siama?

Ae paga lea, e le tasi pe o le isi foi. O lenei mea mataʻutia ua taʻua o le "honeymoon of the diabetes." O le mea moni o faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 1 e aliali mai pe a tusa ma le 90% o peta suauu e mate, ae o nisi o seta beta o loo ola pea i lenei taimi. Faatasi ai ma le faʻamautuina o le suka o le toto (insulin), o le latou galuega e faʻaleleia mo sina taimi, ma o le inisalini na faʻasaoina e latou atonu e lava e faatumauina ai le toto suka masani. O le faagasologa o le autoimmune (lea e mafua ai le atinaʻeina o le maʻisuka) e le muta i le taimi e tasi, toetoe lava o uma peta sela i totonu o le 1 tausaga. A maeʻa lena mea, e mafai ona tumau le suka i tulaga masani faʻatasi ma le fesoasoani a le inisalini na faʻalauiloa mai fafo. O le "Honeymoon" e le tupu i le 100% o tagata gasegase ua maua i le maʻisuka ituaiga 1, ae o se mea taatele lenei. Afai e matauina, e tatau i le endocrinologist ona faaitiitia le toto o le insulin o loʻo faʻatonuina.

I nisi tulaga, o se tagata maʻi o loʻo iai se suʻesuʻega e manaʻomia le fesoasoani mai tagata faʻamalolo masani ma isi togafitiga. Afai o le taliaina o "togafitiga a tagata" e tupu i le taimi o le atinaʻeina o le "honeymoon", e maua ai se lagona i le tagata maʻi (ma le faʻamaʻi, lea e leaga foi) e fesoasoani nei togafitiga. Ae, o le mea e leaga ai, e le o lea.

  • Afai o le maʻisuka e le mafai ona ola, ma na ou maʻi i le 15 tausaga, pe mafai ona ou ola i le itiiti ifo ma le 50?

E oʻo atu i le 50 ma le oʻo i le 70 - e leai se masalosalo! Ua leva ona faatuina e le Joslin Amerika Foundation se pine mo tagata na ola 50 tausaga (ma le 75 tausaga) ina ua uma ona maua i le maʻisuka ituaiga 1. I le salafa o le lalolagi, e faitau selau tagata na mauaina nei pine, e aofia ai i Rusia. Semanu o le a tele naua tagata suʻesuʻe pe ana leai se faafitauli faʻapitoa: e le o tagata uma na faʻasaoina pepa faafomaʻi 50 tausaga talu ai, faʻamaonia le moni o le faʻatuina o se faʻamaoniga i lena taimi.

Ae ina ia mafai ona maua se pine a le Joslin Foundation, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona e pulea lau lava suka. O le faigata o le i totonu o se tagata e aunoa ma le maʻisuka, o se eseesega o le inisalini e faʻasaʻo i aso uma - e fuafua i meaʻai, gaoioiga faʻapitoa ma le tele o isi mea. O se tagata soifua maloloina ei ai se "automate" masani e masani ona faatonutonuina le maualuga o le suka - o peta ia o peta o le pancreas ma le tele o isi siama ma hormones o loo aafia ai i lenei faagasologa. I le ituaiga 1 o le maʻisuka, o lenei masini ua malepelepe, ma e tatau ona suia i le "pulea o tusi" - ia pulea le suka i luma o le taumafataga taitasi, ia mafaufau i mea uma e gaʻo ai meaʻai. E taua le aua le faʻalagolago i lou manuia, lea e mafai ona taufaasese: o le tino e le lagona i taimi uma maualuga maualuga pe maualalo le suka.

O le mita o le glucose toto na muamua lava o le mita o le kulukose toto, o se masini feaveaʻi e fuaina le maualuga o le suka i se mataua o le toto mai se tamatamailima. I le lumanaʻi, na atiae ai masini faapitoa e fuaina le maualuga o le suka i totonu o le vai intercellular (i totonu o le tino oona). I nai tausaga ua tuanaʻi, o ia ituaiga masini ua ulufale atu i le maketi lea e mafai ai ona e mauaina vave faamatalaga e uiga i le maualuga o le suka i le taimi nei. O faʻataʻitaʻiga o le DexCom ma FreeStyle Libre.

Faʻaauau pea le Mataʻituina o le Glucose Monitoring System

Image Source: shutterstock.com / Nata Photo

Ae, e ui lava i tekonolosi faʻaonaponei, ina ia mafai ai ona iloa lelei le "pulea o tusi" o le maualuga o le suka, e te manaʻomia le toleniga i se polokalama faʻapitoa e taʻua o le School of Diabetes. I le avea ai o se tulafono, o le toleniga e faia i se vaega ma e le itiiti ifo ma le 20 itula. O le poto e le na o le pau lea o le tulaga mo le manuia o le pulega. E tele mea e faʻalagolago i le faʻaaogaina o lenei malamalama: i luga ole taimi o le fuaina o le suka toto ma le faʻaaogaina o sao saʻo o le inisalini. O le mea lea, e taua tele le suʻesuʻeina e le endocrinologist le tulaga o le maʻi ma lona toto toto fluctuations (faʻavae i luga o le suʻega a le tagata maʻi), e fuafua ai le saʻo ole inisalini ma talafeagai le fetuʻunaʻi togafitiga. O le mea e leaga ai, i Rusia, o le tele o tagata gasegase e feiloai ma se fomaʻi ina ia maua ai le inisalini saoloto, ma e le lava le taimi mo le fomaʻi i le falemaʻi ... O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona maua se suʻega o le suʻega o le a faʻaauau le toleniga ma o le a faʻaauau pea ona taulimaina mataʻituina o le soifua maloloina o le maʻi ma le faʻamaonia vave o togafitiga. O ia ituaiga o finau o le a le galue i taimi uma i le faiga o le inisiua maloloina, ma e le o le fomaʻi tutusa lea e faatonuina e saoloto le inisalini.

  • E iai loʻu maʻisuka ituaiga 1. Afai ei ai laʻu fanau, o le a latou maua foi le maʻisuka? E maua mai le maʻisuka?

E le lava le maʻisuka, e iai le maʻisuka ituaiga 2, e sili atu le maualuga nai lo le maʻisuka ituaiga 1. E ui o le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona tupu i le matua, e iai le gasegase o le maʻisuka mai le fanau mai. O le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka, o le gasegase o le gasegase e laiti: i le i ai o le maʻisuka ituaiga 1 i se tasi o matua, o le ono o lenei maʻi i se tamaititi e mai le 2 i le 6% (i le i ai o le maʻisuka ituaiga 1 i le tama o le tama, atonu e sili atu le maualuga o le maʻisuka i le tina). Afai o le tamaititi e toatasi e iai le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o le aiga, ona oʻo lea i le 10% o le gasegase o maʻi i soo se tasi o ona uso poo tuafafine.

O tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona maua le tulaga fiafia faatina ma le avea ma tama. Ae mo le saogalemu o le maitaga i se fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le maualuga o le suka i luma o le fausiaina ma le matauina o se endocrinologist e tusa ai ma se polokalame faapitoa i le taimi atoa o le maitaga e taua tele.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e mafai ona "faʻaleagaina." Faʻaauau le mataʻituina e fomai sili ona lelei, siaki masani o suʻesuʻega falesuesue, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaonapo nei ma togafiti - o nei mea uma e fesoasoani e puipuia ai le maʻisuka ma aloese ai mai ona aʻafiaga matautia.

E i ai se fuaitau lelei: "O le maʻisuka e le o se faʻamaʻi, ae o se olaga soifua." Afai e te aoao e pulea lou maʻisuka, e mafai ona e ola i se olaga umi ma fiafia i ai.

Acetone i le urine ma se taumafataga maualalo-carbohydrate

- O le mea muamua ou te manaʻo e fesili ai. O lea ua e iloa o loʻo i ai le tamaititi i le urine, ma o loʻo ou tusi atu ia te oe o le a faaauau pea. O le a lau mea e fai e uiga i lenei mea?
- Na matou faaopoopoina nisi vai, na amata ona inu le tamaititi, o lea ua leai se acone. O le aso ua toe tofotofoina, ae tatou te le o iloa lava le iuga.
- Toe suʻesuʻeina? Toto poo le mimi?
- Suʻesuʻega o le Urine mo le faʻalauiloa o le glucosuric.
"Na e pasi tutusa le auiliiliga?"
- ioe
- Aisea?
- O le taimi mulimuli, o le auʻiliʻiliga na faʻaalia ai ni mea se lua mai le tolu o tulaga lelei i le acetone. Latou te manaʻo e toe tuʻuina atu, ma tatou faia lenei mea ina ia tatou le toe finau ma le fomaʻi.
- O le mea lea, o le a faaauau pea ona i ai le acetone i le urine, na ou faʻamatala atu ia te oe.
- O lenei ua amata ona inu le tamaititi i le tele o le vai, ou te kukaina ia te ia ni fualaau suamalie. Ona o lenei mea, e leai se acetone i le urine, a le o le mea e le o tali mai i ai vaega o suʻega, e ui lava ou te le o iloa po oa mea o le a faʻaalia.
- E i ai ni au acetone i luga ole fasi suʻega?
- Ioe, e leai se tali a le kilia. I le taimi muamua, na ia tali mai i se mea laitiiti, sina lanu piniki, ae o lenei ua le tali mai o ia. Ae ou te matauina o le taimi lava e inu ai le tamaititi i le ava, ona aliali mai lea o le acetone laitiiti. Na te inuina le tele o vai - o mea uma ia, e leai lava se acetone.
Ma o le a le mea e faʻaalia e le acetone? I luga o se faʻamaʻitaʻiga poʻo le soifua maloloina?
- Na o le itu o le suʻega, matou te le toe matauina. E le o vaaia i le loto poʻo le setete o le soifua maloloina o le tamaititi.

- E te malamalama o le a maua i luga o taimi uma taimi o le faʻataʻitaʻiga i vaega faʻataʻitaʻi o le urine? Ma aiseā e te le fefe ai i lenei mea?
- Ioe, ioe, o le tino lava ia ua uma ona suia i se isi ituaiga o taumafa.
"O le mea lenei ou te tusi atu ia te oe ... Tau mai ia te au, pe na iloa e fomai nei taunuuga?"
O le a?
- Suʻesuʻega o le urine mo le acetone.
• O le a le mea na faʻaitiitia ai?
- Leai, e leai lava.
- O le mea moni, e leʻi popole le fomaʻi i lenei mea, ona o le kulukose sa le i totonu o le uila. Mo i latou, ua le o se faailoga lea o le maʻisuka, ona e leai se kulukose. Fai mai o ia, latou te fai mai, faasaʻoina o meaʻai, faʻasaʻo meaʻai, iʻa, 'ai le pusa. Ou te manatu - ioe, mautinoa ...
"E te malamalama e te le manaʻomia le fesuiaiga i fatu?"
- Ioe, tatou te le o.

Meaʻai mo le maualalo o meaʻai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua iinei.


"O loʻo ou mafaufau pe o le a latou tuʻuina atu vailaʻau masini i totonu o le tamaititi i le aʻoga ina ia mou ese atu le acetone." Faatasi ai ma i latou o le a avea. Ou te fefe neʻi mafai lenei mea.
Tina O le a matou alu i le aoga ia Setema. Ia Setema ou te alu ai i se tafaoga ma o le a latou i ai i luga o tiute iina mo le masina atoa sei vagana ai le faatulagaina ma le faiaoga. Ou te manatu o le faiaoga e le o se fomaʻi, ua sili atu ona talafeagai.
- Faatali. E le popole le faiaoga. E le tui lau tama ile inisalini, o lona uiga, e leai ni faafitauli ile faiaoga. O le tamaititi o le a 'ai lona sisi-kuka e aunoa ma ni gaʻo, o le faiaoga o se moli malamalama. Ae seʻi tatou fai mai o loʻo i ai se tausimaʻi i le ofisa. Na ia iloa o loʻo maua e le pepe se mea e faanatinati ai. E ui lava e itiiti le acetone ma e le lagona e le tamaititi se mea, o le a maua e le tausimaʻi se mea e faʻafefeteina - tuʻuina le suka ina ia le maua ai lenei acetone.
- Papa. Ma faʻapefea ona ia matau?
Tina. Ou te fia vaai i le taunuuga o le auiliiliga na matou pasia i le asō. Masalo o le a tatou le faʻaalia se acone. A maeʻa lena, pe a latou talosaga e tuʻuina atu le urini i le glucosuric profile, ona tatou tuʻuina atu lea, ae o le aso nei o le a tatou faʻaleleia ma le agalelei le tamaititi i le vai.
- I lau sailiga o le urine mo le acetone, e lua mai le tolu futu. Ma atonu e tasi le isi, ae o le a foliga mai o le ...
- E lelei, aua o le fomaʻi e uiga i lenei mea e leʻi faʻaalia ai se atugaluga. Sa fai mai o ia e fetuunai meaʻai, ae maise lava e uiga i lenei mea e leʻi faʻalavelave.
- Na ia tuʻuina atu ia te oe le fautuaga o loʻo faʻamatalaina i ana faatonuga: afai ei ai le acetone - tuʻuina atu gaʻo. E te le faia lenei mea, ma faafetai i le Atua. Ae o le isi tagata sili ona lelei o le a ave lau tama i le aʻoga ma fai mai, fai mai, 'ai le lole, kuki poʻo se isi mea ina ia e mauaina lenei acetone. O se mea matautia lea.
Tina. O le mea moni, ia e faʻamaoni, ou te matua fefe lava i le aʻoga, aua o se tamaititi, ma e le mafai ona faʻateʻaina ....
- O le a tonu?
- E mafai ona 'ai e ia se mea sese i se mea. Na tasi le taimi matou te aai ai, na mafai foi ona matou gaoi i le fale. Ona amata lea ona matou faʻavasegaina le lisi o meaʻai, tuʻuina atu ia te ia ni auala savali, ma o lea na ia toʻafilemu ai.
• O afea lenei? O anafea na e tuiina ai le inisalini, pe mulimuli ane, o anafea na e fesuiaʻi ai i se mea maualalo-carbohydrate?
- Sa i ai le inisalini mo na o le 3 aso. Na ma o atu i le falemai i le aso 2 o Tesema, na faatonuina i matou i le inisalini mai le aso muamua lava, na ma tuiina le inisalini faalua, ma ma te alu i le falemai ma ia mai le malologa. E vave ona lagona e le tamaititi le leaga, o le tali atu i le inisalini e le mautonu.
- E na ona ia maualuga le suka, o le a le mea e faia e le inisalini ...
- Tina Ioe, o le a matou maua se suʻega o le manava o le manava i le falemai, o le suka e 12.7 i loʻu manatu, Ona ou fafagaina lea o le pepe i le fale ma le pilaf ma o loʻo matou aveina pea le pilaf ma aʻu i le falemaʻi. O se taunuuga, na oso le suka i le 18.
- Papa, na ou faitau ma mafaufau - na faapefea ona tupu? Aisea na avea ai le suka 12 ma avea ma 18?
- Tina Aua na ia 'ai le pilaf ma ua matou taunuu i le falemai ma le suka 18.
"O lea la, e ui lava i le acetone, o oe faʻaauau pea se taumafataga maualalo-gaosi?"
- Ioe.
Ma e le o malosi tele fomai e aveese lenei acetone?
- Leai, e leai se gaioiga na faia e le fomaʻi.

O le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti e mafai ona taofiofia e aunoa ma le inisetiina o le inisalini i aso uma, pe afai e te fesuiaʻi i se mea maualalo-carbohydrate mai aso muamua o le maʻi. O lea ua maua atoatoa le metotia i le gagana Rusia, e aunoa ma se totogi.

Meaʻai mo se tamaititi e iai le maʻisuka ituaiga 1 i le vasega lualega ma le aʻoga

- O lona uiga, e te leʻi alu i le aʻoga, ae naʻo le alu, saʻo?
- Ioe, o le mea lenei o le a tatou aʻoga, ma o loʻo i ai mea uma e pulea.
- Ma i le vasega lua?
- Mai le aʻoga, matou te vave aveina o ia.
- O le taimi lava na amataina ai?
- Ioe, na vave ona matou aveina; e leʻi alu i le aso i le aʻoga.
- Aisea?
- Talu ai latou te fai mai: o meaai e tuʻuina atu i le aʻoga aoga e talafeagai mo tamaiti o le maʻisuka. Matou te le malie. E le fetaui lelei. Matou te oʻo lava i le falemai - o le laulau 9 - avatu le compote ma le suka.
- O lona uiga, i le vasega lua e te le malie e fafaga mea e te manaʻomia?
- Leai, ioe, o le a lau tala e uiga ... Ou te kukaina se tamaititi i aso uma ...
"Ma e tatau la ona e taofia o ia i le fale?"
- Ioe, matou te nonofo i le fale, o loʻo galue le tamamatua, ma o le tamaititi o loʻo i le fale faatasi ma i matou, matou te aveina o ia mai le aʻoga.

Faʻaitiitia le suka i mea masani mo i tatou lava, ona sosoo ai lea ma uo

- O lau meaʻai lenei - e tele mea e galue ai ... O loʻu toʻalua o loʻo iai le maʻisuka ituaiga 2. Ioe, e leʻi faʻalogo mai o ia ia te au i le taimi muamua. Fai mai o ia e mafai ona tatou faʻailo, ma isi. Na latou 'aina le falala - ma le suka pe a uma 22. O lea ua latou' aina uma lava le taumafa maualalo, ma o lenei ua leai sana suka. I le taimi muamua sa ia telefoni mai ia te aʻu. O lona toʻalua na gase, latou fai mai, valaʻau i latou, talanoa pe mafai ona ou maua na oloa poʻo nei. Sa ia faʻalogo mai ia te aʻu, ma o le taimi nei latou te 'ai uma i le auala e' ai e le ma tama.
"Na e tuʻuina atu ia i latou le tuatusi tuatusi?"
- Latou te le maua le initaneti
- Ioe, ou te iloa.
- Latou te le o tele naua. Latou te fuafua, ioe, ae o tagata nei o le litaea tausaga, o lona uiga e le mafai. Ae o le mea na latou faʻalogo mai ia te aʻu ma taofi le taoina o meaʻai a le fomai. O le taimi nei ua ia te ia le 4-5 suka, ma o lenei mea o loʻo iai ma se tagata matua.

- O lona uiga, e te le o faʻanoanoa i le olaga, pe oe faʻatautaia foi uo?
"Ou te taumafai, ae e le faalogo lelei tagata."
"Aua le popole i lenei mea." Aisea e te popole ai e uiga ia i latou? Ua e popole mo oe lava ...
"Matou te faia lena mea." E masani lava ona tatou maasiasi i le taunuuga. E i ai sa matou uo - type 1 le maʻisuka talu mai le laʻititi. Ou te le iloa pe faapefea ona faalatalata ia te ia ma fai mai lena mea. Na te 'ai mea uma i le laina, ma e le na o le' ai ... E le mafai ona faʻamatala atu i se tagata, e ui lava o loʻo iai pea lona hypoglycemia ma e matou te vaʻaia.
"Na e taʻuina atu ia te ia?"
- Leai, ou te le i fai atu i ai; e foliga mai, e leai se aoga.
"Aua le popole ia i latou uma." O ai e manaʻo - na te maua. Ua e suʻesuʻeina ma le atamai. Tau mai ia te aʻu, o ai se isi na e taʻuina atu? Fai mai iai sau uo o le maʻisuka ituaiga 2. Pe na o ia lava?
- O se tasi lenei mea e masani ai, ma o loʻo i ai lava se teine ​​matou te feiloai i le falemaʻi. Ou te manao e valaaulia o ia i loʻu fale ma faaali uma. E le gata i lea, ua na o le talanoa, ma e sili atu pe itiiti foi lona sao i se mea e maualalo ai le gaʻo.
"Latou te le oi ai le Initaneti?"
- Ioe, e leai se komepiuta, e sau mai le telefoni. Sa i ai foi aʻu fesootaiga ma le falemai, ao matou i Kiev, sa ou feiloai ai ma loʻu tina mai Lutsk. Sa ia fesili mai foi ia te au mo faamatalaga.

Faʻafefea ona toleni lau tama i meaʻai

- Na maua oe e le tane i le taimi lava lena, i le aso muamua lava. Na matou oi le falemai i le Aso Gafua, ma i le faaiuga o le vaiaso, ua amata ona matou teena le inisalini. O le taimi muamua latou te musu ai, aua o fea e tuiina ai le inisalini pe a fai e maua e le tama le suka 3.9?
- Papa Fafagaina o ia i le borsch ma le kāpeti, ona latou tuiina lea o le inisalini, e pei ona faʻamoemoeina e ala i tulaga faafomaʻi, ma na amataina e le tamaitiiti le hypoglycemia. E oo lava i le tulaga na i ai le suka o le 2.8 i le tulaga o se glucometer, o se mea e sili atu ona mamafa.
- Tina. O le tamaititi sa i ai i se tulaga mataʻutia, sa ou fefe tele.
"Na ou fia fesili: na faapefea ona e maua aʻu i lena taimi?" Mo le a le fesili, e te le manatuaina?
- papa Papa, ou te le manatua, sa ou sailia mea uma i le laina, sa ou suʻesuʻeina le Initaneti i oʻu mata. Sa nofo o ia mo aso e tolu, faitau mea uma.
Tina. Faʻapefea ona matou maua oe, o le taimi nei e te le manatuaina, aua e le mafai ona matou mafaufau, ae na o le tagi.

- Sa e matua laki, aua o le 'upega tafaʻilagi e vaivai pea, e faigata ona maua. E faapefea ona amio lau tama ile aoga? O iina o le ai ai sona saolotoga sili atu nai lo le taimi nei, ma o le a aliaʻe faaosoosoga. I le tasi itu, o le tasi o tagata matutua o le a taumafai e fafagaina o ia ina ia leai se acone. I le isi itu, o le a taumafai le tamaitiiti i se mea lava ia. O le a sou manatu o le a ia amio?
- Matou te faʻamoemoe moni lava mo ia, aua o ia e ogaoga ma tutoʻatasi. I le taimi muamua, na faamemelo tagata uma i lona tumau. O isi tamaiti i le potu o le falemaʻi sa 'ai i apu, faʻi, laʻau suamalie, ae na o le nofo ai iina, alu i lana pisinisi ma e leʻi tali mai foi. E ui lava o meaai i totonu o le falemai e sili atu ona leaga nai lo le fale.
"Na ia faʻaaogaina ma le lotomalie nei mea lelei uma, pe na e faʻamalosiina o ia?"
- O le matafaioi na faia i le mea moni na maʻi tigaina o ia mai le insulin. Na ia manatuaina lenei tulaga mo se taimi umi ma malilie i mea uma, pe afai na o le a le tuiina o ia i le inisalini. E oo lava i le taimi nei, na ia aʻe i lalo o le laulau, ma faalogo i le upu "inisalini." Ina ia lelei e aunoa ma le inisalini, e tatau ona e pulea oe lava ia. Na te iloa e manaʻomia e ia. Meaʻai talafeagai - o lenei mo ia, ae le mo aʻu ma tama, faʻapea foi ma le gaioiga faaletino.
- O le a manaia le matamata ia te oe i le taimi o le tautoulu, pe faapefea ona agai i luma, pe a ia maua le saolotoga i le aʻoga e tusa ai ma meaʻai.
- O le a tatou tausia mo i tatou lava ma tuuina atu ia te oe le avanoa e matau ai i matou.

E mafai faapefea e matua o se tamaititi o loʻo maua i le maʻisuka faʻatasi ma fomaʻi?

"Na e taʻu atu i fomai se mea e uiga i lenei umukuka atoa?"
"Latou te le fia faalogo foi." I Kiev, na ou ataina sina mea itiiti, ae vave ona iloa e le mafai ona fai atu lenei mea. Na latou fai mai ia te aʻu: afai o se oloa e faaopoopoina le suka mo se tamaititi, ona e le tatau ona e teena lenei oloa i soo se auala. Sili atu le tuiina o le inisalini, ae fafaga le pepe.
- Aisea?
Tina, ou te le malamalama.
Papa, o loʻu uso o se fomaʻi lava ia, o se fomaʻi, ma o iinei na matou matua palauvale ai. Na finau o ia e vave ona tatou suia i le inisalini. Na musuia ai i matou i le manatu o loʻo iai lau tama maʻi suka ma e tasi lou auala - ile inisalini.
"I se auala, e saʻo, e mafai ona tupu i le taimi, ae o le a matou faʻamoemoe mo le mea sili, o le mea moni." Se fesili taua: o le a ia fafagaina lau tama i tulafono faasolitulafono i luga o lona lava gaioiga? E le tatau ona e popole e uiga i mea na te musuia oe, ae e uiga i le tulaga o le a ia fafaga ai le tamaitiiti lava ia.
- E le tupu lenei mea, ona o loʻo nonofo i se isi setete.

- Na taʻuina atu ia te oe e suʻe suʻega ma faʻaali i le fomaʻi i nisi taimi, saʻo?
- Faʻatasi i le masina, alu i le fomaʻi ma ave le hemoglobin glyc i le 3 masina.
- E te alu i le fomaʻi e aunoa ma ni suʻega? Na o le alu ma mea uma?
"Ioe, na o le savali."
"Ma o le a le mea o loʻo tupu iina?"
- O le a le mea o loʻo tupu - faʻalogo, vaai, fesili. O a mea oe 'ai? O a ou lagona E te tamoe i le faletaele i le po? E te manaʻo i se vai? E te le o lagona le leaga? O loʻo nofo le tamaititi ma e le iloa le mea e fai e uiga i le vai, aua a leai, ou te faamalosia o ia e inu. Meaʻai faʻamalosi - o lona uiga e te manaʻomia le tele o le malosi. Ma o lenei ua le iloa e ia le mea e fai atu ai. Ina ia fai atu ou te le inu pe fai mai ou te inu tele o le fea tali e sao? Ou te aoaoina o ia - atalii, fai mai e pei ona i ai. Ma pe faapefea ona ou fafaga ia te ia ... Latou te fesili mai po o le a le mea e te fafagaina ai o ia? Ou te tali - Ou te fafagaina tagata uma: soup, borscht, fualaau faisua ...
Lelei lelei. O lona uiga, e sili atu le aua le faʻamalosi e uiga i lenei umukuka atoa, saʻo?
- Leai, latou te le fia faʻalogo i se mea. O loʻu toalua i aso muamua i le lautele na alu vale. A uma mea uma, e tatau i le fomaʻi ona i ai mafaufauga fesuisuiai, ae leai se mea. E le mafai ona ou faatalitonuina loʻu lava uso. Ae o le taunuuga autu mo i matou. Ia Tesema i le tausaga na tea nei, o le hemoglobin glycated o le tamaititi e 9.8%, ona pasia ai lea ia Mati - e tusa ma le 5.5%.

Iloiloina ma le le atoatoa mo le maʻisuka ituaiga 1

"E te le toe alu i le falemaʻi mo le falemaʻi, saʻo?"
- leai.
- E manino lava e te le manaʻomia. O le fesili, pe o faʻasolosi e fomaʻi oe alu i le falemaʻi pe leai?
- E na o le faʻamalosia o i latou e le atoatoa le malosi. Latou te leʻi tuʻuina mai ia i tatou le le atoatoa, o lea e le mafai ona latou faʻamalosia i tatou e alu i le falemaʻi. O le a le faavae?
- Faʻafitauli tuʻuina atu na oi latou ei ai aʻafiaga. E le naʻo le ituaiga 1 maʻisuka, ae i ai faʻafitauli.
- Leai, latou te tuʻuina vave atu i tagata uma e faʻaaogaina le inisalini.
"Agalelei tele ..."
- Talu ai e leʻi faatonuina e Kiev le inisalini mo i matou, matou te leai se faʻaletonu. Fai mai Kiev: o se tamaititi faapea o se mea alofa le faatonuina o le inisalini ia te ia. Sa latou mataʻituina i matou mo se vaiaso. Sa matou inisalini-leai se totogi i luga o se taumafa mataʻutia o meaʻai gaʻo. Ae peitai, e fai mai le fomaʻi e le mafai ona ia maua po o le a le taimi o le aso e faʻailoa ai se inumaga ole inisalini.
- O le maʻi e masani lava o se mea lelei, e le afaina ai le maua.
- Ioe, matou te mafaufau foi i ai.
"O lea e te talanoa ai ia i latou iina."
- Faatasi ai ma a matou fomaʻi auai?
- Ioe, ioe. E leai se isi e fai mai e manaʻomia e le tamaititi ona faʻavasega siama o le suka e faʻatonu ai le insulin, ma isi. Ae ia malilie - o le a sili atu ona lelei mo oe, ona e maua ai se aofaʻiga talafeagai o aogā. Sa ou manatu o le le atoatoa e naʻo na o loʻo i ai aʻafiaga o le maʻisuka. Ma afai e te fai mai latou te tuuina atu i tagata uma se laina ...
"Ioe, latou te tuuina atu i le taimi lava lena, ma o le a latou o." Ana matou le o atu i Kiev, semanu matou te le atoatoa. O lenei ou te le alu i Kiev, ma le iloa o mea ua uma ona ou iloa. Sa matou faia se vaiaso faigata ona o le le paleni o meaai i le falemaʻi.

Le pulea o le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o se tamaititi e aunoa ma le iniseti o le inisalini i aso uma e moni. Ae e tatau ona e mulimulitai i le faigamalo. Ae paga lea, o tulaga o le olaga e le saofaga i lenei mea.

Faamalositino mo le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti

- Na matou pasia i Kiev se auiliiliga o mea faʻapitoa o le faʻalavelave faʻafuaseʻi O le GAD o se faailoga o le faʻaleagaina autoimmune o le peta pancreatic beta, o loʻo i ai i le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Ma i le tausaga matou te fuafua e toe pasia lenei auʻiliʻiliga.
- Aisea?
- Muamua, o le a tatou tuʻuina atu le C-peptide. Afai e foliga mai e sili atu le maualuga nai lo le taimi nei, ona lelei lea ona toe siakiina ia auupega - e sili atu, itiiti pe tutusa le numera o totoe.
"E te malamalama, e leai se mea e mafai ona faia i le taimi nei e faatosina ai i latou." Matou te le iloa pe aisea latou te tulaʻi mai ai. E mafai ona avea ma ituaiga o viruses po o le leai o se faapalepale. E te iloa o le a le meaʻai?
Ioe, ioe.
- Gluten o se porotini maua i le saito ma isi meaʻai. O loʻo i ai fautuaga e le mafai e le maʻisuka ona faʻafeiloaʻi lelei, ma o le mafuaʻaga lea o osofaʻiga a le tino puipuia i luga o le tino.
Tama, o loʻo i ai nisi au faʻamatalaga. O le mea lea, o le tali e le tupu i luga o le paluga, ae o le casein - susu o susu.
- Ioe, ma o loʻo i ai foi le protein susu, o le numera 2 lea o le ulutala pe a uma le kulūlū. O lona uiga, o le mea e masani ai, e mafai ona faʻaopoopoina se taumafataga maualalo-carbohydrate faatasi ai ma se meaai e leai ni fualaʻau ma le leai o se casein i se tamaititi. Ae o nei tala faʻasolopito uma lava o loʻo tusia pea ma se pusa.
"Ae e mafai ona e taumafai i ai."
"Ioe, ae e tele naua le afaina." Afai o loʻo e teena pea le falesa, ona sili atu lea ona faigata le taumafa.
- Matou te le teena cheeses. Matou te faia ni faamalositino. O le tusitala o Zakharov e tusi afai afai e itiiti ifo i le 8.0 le maualuga o le suka o le toto i aso taitasi, ona mafai lea ona oulua galulue ma se tagata. Aveese osofaiga a autoimmune ma gaoioiga faamalositino - ma amata ona toe amataina ia sene peta. O lenei ua ou aofia ai le manava i Strelnikova. Latou te faʻaumatia faʻamaʻi matautia.
- O nei mea uma ua tusia ma se pusa i luga o le vai. Afai e maua e se tasi se auala e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 1, o le a ia mauaina vave le Nobel Prize. Matou te mautinoa mautinoa o le maualalo o le gaʻolola o le suka e maua ai le suka. Ae o fea e maua ai le maʻisuka ituaiga 1 - e leai so matou manatu. Na o nai taumatega e faia. O loʻo e faʻataʻitaʻi ma faʻatinoga, ae leai ni faʻamoemoe maualuga mo lenei mea.

- Afai tatou te tausia se taumafataga maualalo-carbohydrate, ona mafai lea ona tatou 'ai i lenei auala mo o tatou olaga atoa.
- Ioe, e tatau ona tumau pea, lea o loʻo faia ai mea uma. E tatau ona e faʻamatalaina i le tamaititi le mafuaaga e le aoga ai ona 'ai meaai faasolitulafono. O le taimi lava e te 'ai ai sina suauu insulin e latalata ane ia i matou.
- Ioe, o mea uma o loʻo i totonu o le pusaaisa.
- Lelei, e manaia tele. Faafetai atu mo mea na ou fia iloa mai ia te oe i le taimi nei, ua ou iloa. Ou te leʻi faʻamoemoe o loʻo iai sau tulaga leaga ile Initaneti i Kirovograd.
- Ioe, e le oi ai a matou uo, na tupu.
"... e matua faigata lava ia te au ona ou alu atu ia i latou." Faafetai mo le faatalanoaga, o le a sili ona aoga mo le saite. O le a tatou fesootai pea ma fetaui, e leai se tasi ua leiloa.
- Ma faafetai.
- Faamolemole aua le aveʻesea fualaau aina, o loʻo i ai foi a latou gaʻo, sili atu ona tuʻuina atu le teasbal teas.
- Tatou te suʻe uma, e le faateleina le suka.
- Mai fualaau aina ma suamalie, o loʻo galo ma faʻamaʻapeʻavaʻa i le vai. E sili atu le mamafa o le pancreas, e tusa lava pe o iai pea.
- Lelei, faafetai.
- Faafetai lava, atonu o le matou faatalanoaga i lenei aso - o le a avea ma pomu faʻamatalaga.

O le mea lea, o le tamaititi ma ona aiga e ola faavavega i le taimi o le taimi e momoe ai, e matua lelei lava le suka ma e leai se tui inisalini. Fai mai mātua e leai se tasi o tamaiti ei ai le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo taoto ma la latou tama i le falemai e leai se mea faapena. O le maʻisuka uma na ola lelei, ma e leai se tasi na mafai ona taofi le tuiina o le inisalini, e ui lava o tusitusiga e taʻu mai ai e masani lava ona tupu lenei mea i le taimi o le taimi o le nofofua.

Na soloia e le aiga le faaigoa i luga o le talosaga a le pope, ua matua fiafia lava i iuga o le maualalo o taumafa maualalo. E ui lava i le fefefe o le acetone i le urine, latou te le suia auala o togafitiga.
Dr. Bernstein ua fautua mai o le faʻaaogaina o meaai maualalo e mafai ona faʻalauteleina le vaitau o le tafaoga faamasani e aunoa ma le inisalini injections mo le maʻisuka ituaiga 1 mo le tele o tausaga, pe o se olaga atoa foi. Tatou faʻamoemoe e tupu lenei mea. Matou te faaauau pea ona mataʻituina le tulaga.

O le ulu o le aiga o loo taumafai e faataitai le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le faamalositino. Ou te masalosalo i lenei mea. E leʻi mafai lava e se tasi ona faʻamaonia o soʻo se gaioiga faʻaletino e taofia ai osofaiga a autoimmune i luga o peta beta o le pancreas. Afai o se tasi na vave ona manumalo - Ou te manatu ua tuuina atu le Nobel Prize i se tagata faapena. I soo se tulaga lava, o le mea autu lava e le alu ese le tamaititi mai le taumafataga maualalo-carbohydrate, lea ua tatou iloa mautinoa e fesoasoani. I lenei tulaga, o le amataina o le aʻoga o se mea taua tele. I le tautoulu, o le a ou taumafai e faʻafesoʻotaʻi loʻu aiga e saili pe faʻapefea ona latou ola. Afai e te manaʻo e faʻasalaga i talafou e ala i le i-meli, tusi se faʻamatalaga e uiga i lenei poʻo se isi lava tusitusiga, ma o le a ou faaopoopoina lau tuatusi i le lisi o le meli.

Tuua Lau Faamatalaga