E mafai ona faʻamalolo le maʻisuka ituaiga 2?

O le fesili e uiga i togafitiga mo le maʻisuka e tulaʻi ma popole i tagata uma oe amata ona maitauina faailoga iloga o le maʻisuka. I aso nei, o se tasi lenei o faʻamaʻi masani e iloa i tagata uma e 20 i le lalolagi. I aso nei, o le tele o punaoa, ma e oo lava i fomaʻi e fai mai ma faʻamaonia foi, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻamalōlōina i se taimi pupuu, faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau taugata, supplements diet, masini, lavalava, poʻo le faʻaaogaina o togafiti faʻataʻitaʻi a tagata faʻamalolo ma tagata faʻatau. Ina ia aua le paʻu i togafiti a tagata taufaasese, e taua tele le iloa: o le a le maʻisuka, ona o mea e mafai ona tupu ma pe oa taunuuga e mafai ona maua.
O le maʻi suka o loʻo i ai le tele o faʻamaʻi o loʻo tutusa ai le faʻamaʻi o le faateleina o le toto toto. E taua le maitauina o lenei faʻamaʻi e tele ituaiga, ma e eseese foi mo mafuaʻaga ma faiga o mea tutupu. E iai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, faapea foi ma le maʻisuka ituaiga (e taʻua e tagata o le maʻisuka maʻitaga, e tatau ona iloa e mulimuli pe a uma ona fanauina e masani lava ona alu na o ia). O le maʻi suka atonu o se tasi o faʻamaʻi e mafai ona mafua muamua i le pancreas, ae faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻi, o faʻafitauli e masani lava ona tulaʻi mai i isi totoga ma mamanu. O le pancreas ei ai ni mea taua, o mea ia e maua mai ai hormones ia e nafa tonu lava mo metabolic mechanisms of sugar in the body.

Faʻamatalaga o le maʻisuka ituaiga 1


O se faʻamaʻi faapena e masani ona faʻaalia i tamaiti, talavou ma matutua. E tele taimi e maua ai le maʻi i le tautoulu po o le taumalulu. E masani ona taʻua le maʻi o le "maʻisuka maʻi." I le avea ai o se tulafono, o le tagata gasegase e leai se galuega atoatoa, poʻo le leaga o galuega o peta peta e maua ai le inisalini. E mafua ai ona leai se inisalini poo lona toesea atoatoa, ma le atinaʻeina o hyperglycemia. Aʻo suʻesuʻeina lenei ituaiga o maʻisuka, o le tagata maʻi e faʻataunuʻuina inisiua insulin mo le lelei. I lenei tulaga, o le mea autu o le filifilia o le inisalini sao ma fuafua le metotia.

O mea taua e mafai ona maitauina:

  • o se galala malosi mo le vai, e masani lava o se mea e sili atu i le gutu e iloa ai lava ia i le po ao moe,
  • gaioiga ma le viliina e mafai ona matauina
  • faʻaosooso faifai pea, atonu o le a le faʻamalosi,
  • mamafa e faʻaitiitia le mamafa ma le malosi, ao faʻalauteleina le fiaʻai,
  • o le tagata ua ita
  • vaivai le matauina, masani lava i le aoauli,
  • afaina paʻu i luga o le paʻu ma fao e mafai ona tupu, e foliga mai o le paʻu o le paʻu,
  • o maʻi faʻamaʻi ma caries e mafai ona faʻatupulaia,
  • moe e mafai ona tupu (aemaise i tamaiti).

O faʻafitauli faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2

Afai e le o iloa le maʻisuka mo se taimi umi, ona ono tupu ai lea o ni faʻafitauli. O faʻafitauli o le gasegase e mafai ona aʻafia ai nisi o tino, faapea foi ma polokalama. O faʻafitauli nei e mafai ona maitauina:

  • cardiovascular (atinae o le maualuga o le toto maualuga, atherosclerosis vascular, limase atherosclerosis, maʻi fatu fatu),
  • se faʻaitiitia ma le matuia o le faʻaaliga (o lea ituaiga maʻi e taʻua o le retinopathy),
  • o le gaioiga o le fatugalemu o le tino e faʻalavelaveina, faʻalavelave faʻafefe o le cerebral ua faʻalavelaveina, faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • afaina o fatu fatuga (i lenei tulaga, o se aofaiga tele o polotini e alu i le urine),
  • e masani ona i ai le tele o manua o vae (i totonu o tagata o lenei maʻi ua taʻua o le "maʻisuka vae"),
  • o le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi (maʻi tuʻa, afaina o le paʻu ma fao),
  • e mafai foi e se tagata ona paʻu i totonu o se pa.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e mafai ona tele ni faʻafitauli. O le mafuaaga lena e tatau ai ona iloa le maʻi ile amataga. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e aloese mai le tele o faʻafitauli ma faʻamaʻi. I le faailoga muamua o le maʻisuka, vaʻai se fomaʻi o le a suʻeina oe ma mafai ona tuʻuina atu ia oe se faʻamaonia saʻo ma saʻo.

Togafitiga Metotia 2 mo le ituaiga 2 Maʻisuka


E mafai ona faʻamalolo le maʻisuka? Le fesili e faʻamalosia ai tagata mamaʻi uma i lenei maʻi. O le auala autu mo togafitiga o le mataʻituina ma le fetuunaiga o maualuga o le toto, faʻapea foʻi ma le puipuia o faʻafitauli. E taua le maitauina o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 o le tino i lalo o le maʻisuka faifai pea ma le ola pea o le inisalini. I le vave iloa o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona taofiofia ma taumafai e puipuia e ala i le pipii atu i se taumafa tatau ma lelei. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  • e le aofia ai selu, fua o le falaoamata, agaga, falai ma mea vevela, mayonnaises ma isi sau sau,
  • e tatau ona 'ai na o ni ituaiga o falaoa ua saunia mai le falemaele,
  • faaitiitia le aoga o kalori,
  • tausisi i mea taumafa vaevaega 4-6 taimi ile aso,
  • 'ai le meaʻai ma le iʻa i aso uma
  • na o na o meaʻai gaʻo susu e maua,
  • mai fua, lafoaʻi vine, faʻi, fig ma aso.

O le autu o le taumafataga o le faʻaititia o le suka, faʻapea foi le maualalo o le cholesterol. O meaai e tatau ona i ai i taimi uma i olaga o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, aua nei galo e uiga i le mataʻituina pea o le cholesterol. I tulaga sili atu ona ogaoga ma maualuga, o fua o le suka e maualalo le suka ua faatonuina ma fautuaina. E taua le matauina o nisi taimi (i le tulaga o le taotoga poʻo le faʻalavelave), faʻapea foʻi i le tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, o inisalini injections e mafai ona faʻatulagaina. I le avea ai o se tulafono, e fautuaina tagata gasegase ma faʻamaonia le faʻatinoga faaletino ma e faʻasaina le faaitiitia o la latou gaioiga, aua e mafai ona faʻamalosia ai le maʻi.

E i ai se vaifofo mo le maʻisuka

O le mea moni, toetoe lava o maʻi uma e manaʻo ma manaʻo e faʻaumatia le maʻi, ma e mafai ona malamalama i latou. E masani lava, e le faigofie tele le inisiua o insulin, ma o nisi taimi e le mafai ona pulea ma faʻaitiitia le mamafa i le tulaga o le maʻisuka 2 e faigata tele, atonu e le lava le tele o le maʻisuka e alu ai i se meaai, ma o se vailaau e faʻasaʻo ai le suka toto taugata tele.

O le mea lea, e toʻatele e tali atu ma talitonu i togafitiga faʻatasi ma se togafiti togafitiga, o se faiga faʻavavevave e folafola ai e mafai ona e faʻateʻa ese le maʻisuka i totonu o le vaiaso. Meaʻai ma fomaʻi e finau e le tatau ona faʻaosoosoina oe i na faaosoosoga faaosoosoga, aua latou te mananao e maua se tupe ia te oe, ma o le ae le aoga. O le maʻisuka e le mafai ona togafitia, ae e taua tele le pulea ma tausisia le togafitiga saʻo.

Taua le manatua

E le mafai ona togafitia le maʻisuka, pe a maeʻa ona iloa, o lenei maʻi tumau e faʻavavau i tagata. E ui lava e le mafai ona faʻamalolo le maʻisuka e faʻavavau, e mafai ona usitaia tulafono ma faʻasologa o se fomaʻi. E naʻo lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e toe aumaia le tulaga i le masani. Aua e te faʻalagolago i lou soifua maloloina ma togafiti i tagata faʻapitoa e na o le pamuina o tupe ma folafola e fesoasoani e faʻaumatia le faʻamaʻi faʻavavau. Manatua o le faia o lenei mea, o le ae na o se mea e afaina ai le tele o tupe ma mafai ona faʻaleaga atili ai le faʻamaʻi. O le maʻi suka e taua tele le iloa i se taimi talafeagai ma amata ona tausisia togafitiga. E le o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e mafai ona oʻo atu ai i le leai o se ola.

E mafai ona ola fiafia pe a mavae le maʻisuka, ae o le pati o le olaga e tatau ona toe faʻamanatu. Filifiliga tatau filifilia, taʻaloga, o nisi togafitiga o fualaau oona o le a matua faʻaleleia ai le lelei o le olaga ma faʻamaonia ai le lelei. I le taimi lava e tasi, aua le faʻaaogaina fualaau e faʻamaonia ai le suka, ma o le inisalini e sili atu. E mafai ona faʻaaoga uma mea o loʻo taʻua i luga e fai ma faʻaoga i le togafitiga na faʻamatala e lau fomaʻi poʻo lau endocrinologist. I le maʻi suka, e taua tele le fuaina o le maualuga o le suka ma e lelei tele le tuʻuina o se tusi faʻamaumauga lea e te manaʻomia e suʻeina ai le suka i le taeao ma le maeʻa ona 'ai. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe ma lau fomaʻi e fetuunai togafitiga E ono mafai ona faʻamalolo le maʻi suka o soo se ituaiga. E sili atu i le au saienitisi i le salafa o le lalolagi o loʻo feagai ma lenei mataupu.

O sina mea e uiga i le faʻamaʻi lava ia

O le mafuaaga autu o le "faamai pipisi" o le ituaiga 2 ua manatu o se faaitiitia o le lagona o sela ma totoga lautele o le tino i le gaioiga o le inisalini. O le inisalini o se mea o le hormone-gaioiolosi i le pancreas lea e nafa ma le faʻaitiitia o le suka i le toto e ala i le felauaiga i siama. I le tulaga o lenei togafitiga, o le uʻamea e maua ai le tele o le inisalini, ae o 'ie e faigofie lava ona "le iloa".

O le faateleina o le kulukose o le toto e tupu pe a faʻaititia le afa o le insulin secret secret cells o le pancreas. Mo se taimi umi, o le togafitiga e le afaina, e ui o suiga i le maualuga o vaʻa toto ua maeʻa.

O le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli matuia e tulaʻi mai pe afai o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga e pasia le laasaga mulimuli:

  • maualuga o le suka aʻo leʻi 'ai le taumafataga i luga aʻe o le 6.5 mmol / l,
  • glycemia faailoga i ni nai itula pe a uma ona ave le meaai i le tino i luga atu o le 8 mmol / l,
  • totoglobin glycosylated numera e sili atu i le 7%.

O le mafuaaga lena e faigata ai ona tali le fesili pe mafai ona faʻamalolo le maʻisuka ituaiga 2. O le mea moni, o le tele o tagata gasegase e le masalomia mo se taimi umi latou te maua ai se tulaga maʻi.

E iloa o se olaga le talafeagai, mea sese o meaʻai, mea le talafeagai o le tino o mea ia e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi i le talaaga o le i ai o se genis predisposition i ai. I le taimi lava e tasi, o se aafiaga malosi i nei tulaga e mafai ai, i se tulaga faapitoa, ona toe faʻafoisia le faagasologa o metabolic processes, ia tausisia faailoga o le suka i totonu o tapulaa talafeagai, ma ia taofia le alualu i luma o le faamai.

Taumafa i meaʻai

Ae paga lea, o le aveesea o le maʻisuka ituaiga 2 e le mafai. Auala faʻaonapo nei o le togafitia o le sah. o le maʻisuka e mafai ona ausia se tulaga o taui, lea o le maualuga o le glycemia e pei o le masani, e le faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli. O se tasi o nei metotia o le faasaʻoina o meaʻai.

O tulafono faavae o togafitiga o le soifua maloloina mo tagata e le o le insulin-e faalagolago i le maʻisuka:

  • fua masani o mea taumafa
  • teena o gaʻo ma mea taumafa ma le maualuga o fuainumera o numera numera,
  • o le aofia ai i le taumafa o oloa e maua ai filo ma meaʻai i totonu o le tuufaatasiga,
  • lava le taumafa o le protein i le tino,
  • tausisia lelei o kalori i aso taitasi,
  • 'ai fualaau faisua ma fua,
  • teena o le ava malosi.

E taua le manatua o le taimi o le kuka, e tatau ona e faʻaaogaina le togafitiga o vevela, fufulu ipu i totonu o le ogaumu, luga o le kuka, kuka. E lelei tele le teena o mea falai, ulaula, suamalie, faapea foi ma muffins ma pusa e faavae i luga o le falaoamata o le saito po o le vasega muamua.

O oloa faʻasaina e:

  • saisi
  • meaai faʻafeʻai ma le pata,
  • gaʻo gaʻo ma iʻa,
  • mayonnaise, faleoloa faleoloa,
  • vai manaia
  • oloa maualuga gaʻo susu,
  • oloa faʻapipiʻi
  • meaʻai vave.

E taua le aofia ai fualaau faisua, fualaau aina, tele lanu, pata i le lisi autu. O meaai ma iʻa e tatau ona maualalo le gaʻo, e faʻatagaina iʻa.

Gaoioiga faaletino

O le lelei o aʻafiaga o taʻaloga ma gaoioiga faaletino i le soifua manuia ma le tulaga o le maʻisuka ua leva ona lauiloa. O le tele o mamafa e le gata ina faʻaititia ai le suka o le toto, ae faʻaleleia atili ai foi le lagona o le tino i le gaioiga o le hormone o le pancreas (o lenei mea e aoga mo ituaiga autu e lua o le "maʻi manaia").

Ae peitai, e le o togafitiga uma a tagata gasegase e mafua ai le tali tutusa. E mafai ona tele ni ituaiga:

  • O aʻafiaga o le suka e le tele se suiga pe itiiti foi le faʻaitiitia i tulaga masani.
  • O le glycemia e faʻaitiitia i numera maualalo.
  • E maualuga le kulūkose toto.

O le mea mulimuli e tupu i le i ai o le taufaasese o le maʻi maualalo. O gaoioiga faaletino e mafua ai le solia o le kulūkose e le masini ma faʻaleleia ai le faagasologa o le gluconeogenesis. Ua faamaonia e saienitisi e aoga le togafitiga pe afai o le maualuga o le glycemia e le sili atu i le 14 mmol / l.

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai:

  • yoga
  • aau
  • Savaliga
  • uila
  • sisi.

O le faamalositino e aafia ai le maʻisuka e pei ona taua i lalo:

  • faateleina le lagona o le insulin
  • faaitiitia triglycerides ma le "leaga" cholesterol,
  • faʻamaonia le tulaga o le faʻaaogaina o le toto,
  • faaitiitia le viscosity o le toto ma puipuia ai togafitiga o le pathological process of flatlet adhesion,
  • faaitiitia numera fibrinogen,
  • faateleina le gaioiga fatu
  • faʻaitiitia le faʻatonuina o le okesene,
  • faatulaga le toto toto,
  • faaleleia le tafe toto.

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi

Talu ai nei, o le maʻisuka ituaiga 2 na taʻua o se faʻalavelave o tagata matutua. Sa talitonu fomaʻi ua maua e le au matutua le faʻamaʻi ona o se olaga le taua ma le mea e tupu mai ai le manua. I le lalolagi faʻaonaponei, o fomaʻi e matauina o lenei maʻi e matua laʻititi lava: o se faʻafitauli e mafai ona i totonu o se tamaititi. O le faiga o le maʻisuka o lenei: o sel e leai se kulūkose aua latou te le toe aʻafia le inisalini. O lenei hormone e talafeagai mo le fesiitaiga o le suka mai le toto i le tino. O le pancreas e faʻaalia i lenei mea e oʻo lava i le tele o le gaosiga o le inisalini ma ua faʻaitiitia mai lenei mea.

O a ni mafuaʻaga ma mafua ai le maʻisuka ituaiga 2? E i ai nisi oi latou:

  • o se taumafa le paleni - o le leai o se fiva ma le tele o meaʻai gaʻo,
  • "Sedentary" olaga soifua
  • mamafa tele, lea e mafua ai le le mafuli o le inisalini o sela, lea e faʻapupula atili ai le gaʻo ma mafua ai le alualu i luma o le maʻi,
  • toto maualuga
  • faamai pipisi
  • autoimmune reactions
  • faʻasologa o togafitiga.

E mafai ona faʻamalolo le maʻisuka ituaiga 2?

O lenei maʻi e tatau ona togafitia, ona o le maʻisuka e aafia ai toto laiti toto. E oʻo lava i le maaleale e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli, aua o le toto maualuga e puipuia ai le manua mai le faamalologa. E tatau ona totogi le taulaʻi i na faʻafitauli, ona o mataupu sili atu e oʻo lava i se manua itiiti o le vae e mafai ona liua i le gangrene ma taʻitaʻia ai i le toesea. E mafai ona faʻamalolo atoatoa le maʻisuka ituaiga 2? Sa galulue nei saienitisi i lenei mea, ae o le aso e le mafai ona e faʻaumatia atoa le maʻisuka. E na o le mulimuli i fautuaga a fomaʻi, o le tagata maʻi e mafai ona ola atoatoa.

O mataupu faavae o togafitiga

E mafai e tagata uma ona amata le tau faasaga i le maʻisuka e oʻo lava i le fale. O le mea moni, o le togafitiga o le faʻaitiitia lea o mafuaʻaga o le maʻi. O se tagata gasegase i le maʻisuka e tatau ona faʻatulagaina se taimi fou e ala i le aofia ai o le gaioiga masani. E tatau foi ona ia toe iloilo lana meaai ma faatulaga lona mamafa. I le laasaga muamua o le maʻi, o nei laasaga faigofie o le a fesoasoani e aumaia lou suka toto i le masani. Faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi pe a iloa le maʻisuka i taimi ua maeʻa, poʻo le taimi e le lava le amio pulea o le tagata maʻi ma e le faia ai suiga talafeagai o le olaga.

Faateleina gaioiga faaletino

E mafai ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2 e ala i le suia o masani masani i aso taitasi? O gaioiga faifaipea, e le faʻalavelave e tusa lava pe sili atu le mamafa o tagata, o se tulaga talafeagai mo le togafitiga saʻo i le amataga o le faʻamaʻi. Aua e te vaavaai mo ni auala le faavavevave. O faʻamaʻi pipisi e mafai ona fesoasoani e toe faʻafoisia le soifua maloloina.O le faʻaopoopoga o gaoioiga faaletino e fesoasoani e foia ai faafitauli e lua e lua. O se maso e mafua ai ona maualalo le maualuga o le suka i le toto ona o le tino maso o le insulin-faalagolago. I luga o le ala, o le mamafa o le tino e masani ona faatulagaina.

Meaai taumafa

O se tagata e iai lenei "maʻi suamalie" e manaʻomia ona malamalama pe o le a le meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2. E le o se meaʻai faasaina mo ni nai aso poʻo ni masina, ae o se suiga taua i meaʻai. E tatau ona tausisia i olaga mulimuli ane. O se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona 'aina i ni vaega laiti, vaevaega, ma faʻalavelave e le silia le 3 itula. Mea taumafa e le faatagaina ai lagona o le fiaai o se fua talafeagai i le faigata o togafitiga o maʻi.

O a mea e le mafai ona 'aina ma le maʻisuka? I lalo o lea tulaga ua le toe tupu:

  • sweets - suka, honey, pusa mai falaoamata papaʻe, suamalie ma isi,
  • meaʻai gaʻo, meaʻai vave,
  • popo lapisi
  • digestible carbohydrates,
  • ipu o araisa, semolina, pasta mai le falaoamata o meaʻai,
  • ulaula meaʻai, pipi, piko,
  • meaai mama - o le fua faatatau o le masima o le seti i le 3 kalama. i le aso
  • ava malosi

Faʻataʻitaʻiga ma meaʻai mo le vaiaso

Meaʻai i le aso mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona fesoasoani, paleni. E taua tele le vavaeeseina o oloa faasaina. O le meaai e tatau ona eseese ina ia leai ai se lagona le mautonu o mafaufau, lagona le mautonu o le alofa o le tagata lava ia.
Ua fautuaina e fomaʻi tagata mamaʻi i lenei ituaiga o le maʻisuka maloloina Nu.9, lea, e tusa ai ma gasegase, e le faigata ona faʻaaogaina.

E tatau ona e 'ai i le tele o taimi i le aso, i ni vaega laiti. Aua nei galo e tatau ona e inuina le vai mamā mama, inu meaʻai o vailaʻau. Fai se meaʻai ma fualaau suamalie pe inu susu pe afai e te manaʻo e 'ai i fafo atu o le taumafataga. O lenei mea e le mafua ai se lagona o le fiaai, ma o le a le faatagaina ai suiga faafuasei i le suka. Siaki se meaʻai faataitai mo le maʻisuka ituaiga 2 mo le vaiaso.

Buckwheat porridge, e mafai i le susu, sina gaʻo susu, kesi

2 apu apu

2-3 fasi keke falaoa uliuli, sou susu, vine vine, fualaau suamalie

Cabbage schnitzels, iʻa fagota i le suauʻu susu, lauti lanumeamata

Fatisi e leai ni gaʻo ma apu, lauti tiamata

Rusk ma le sua sua

Porsch veganarian, falalati keke ma meaʻai tunu, faʻala

Fualaau aina po o le lima o vine

Laʻau uila, Cabbage Cabbage

Se ipu susu o le yogurt e aunoa ma se tau

Cheesecakes, e mafai i vine vine, lauti

Fagu o susu po o fua

Pickle, kuka pateta, laʻau o le paluga, faʻapipiʻi

Cabbage kuka i puʻupuʻu, lauti lanumeamata

Paina omelet, falaoa atoa o falaoa, kofe

Tomato soup, meaʻai tunu ma le suauu saula, falaoa, sua

1 fuamoa ua kuka, vine vine, tii

Kefir poʻo yogurt

2 fuamoa, falaoa, lauti ma susu

Vailaʻau kuka tipeti, aano o manufasi ma le kāpeti gaosi, faʻasusu poʻo le kuka

Cabbage schnitzels, iʻa fagota i le sau suauʻu, lauti

Millet falaoamata ma puʻupuʻu poʻo fualaauʻai, lauti

Fualaʻau po o salati fua

Vailaʻau o le fualaʻau, pulu paʻu paela ma pulu pipi, faʻalanu

Dumplings ma pateta poʻo kapisi, faʻapipiʻi

Laʻau kulimi ma le pusi casserole, kofe

Meaʻai vevela, falaoamata karite, moa kuka, falaoa, sua

Laʻau falala, salamata salalau fou, lauti

Faʻaoga nei fua:

  • Mo schnitzels, faʻapipiʻi le kapisi mo le 5-7 minute. Ona e manaʻomia lea e tuʻua le vaega mafiafia i luga o laupepa ma piilima i ni teutusi. Fufulu oloa i totonu o le suauʻu manogi, pe a uma ona tuʻuina i totonu o le fuamoa moa ma taʻavale i falaoa falaoa.
  • Mo le suamati omati, ave le aniani, kopi o tamato ma ata logo. Otioti mea uma i ni vavao ma suʻu puupuu le 1-2 tbsp. l pateta pateta. 3 pateta tipi i totonu o poloka, faaopoopo i fualaau faisua. Liligi 1 le lita. vai fufulu, masima. A o leʻi aveeseina le supa mai le vevela, faʻaopoopo 2 totoa olo o le kalaliki ma meaʻai i ai.

Urine ma le suka toto

Mo le fuafuaina ma le pulea o le maualuga o le suka toto, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka faʻaaoga se masini faapitoa - o se glucometer. O lenei metotia e manaʻomia ai tau tupe masani, ae e tauia. O le tagata i le taimi lava lea, i lona punia o lona tamatamailima, e mafai ona ia iloa ia faailoga tonu o le suka. O le puleaina o siama o suʻega suʻega e le lelei. I le urine, o le maualuga o le sili atu ma le 10 mmol / l ua fuafuaina. O le maualuga o le kulukose o le 8 mmol / L ua avea o se faailoga matautia. Pe a faʻamaonia i le auala lona lua, o le a le masalomia lava le maʻi suka.

Puleaina o le toto

O le siakiina pea o suiga i le toto maualuga o se vaega talafeagai lea e puipuia ai faafitauli o le maʻisuka. O le faʻatupulaia o le faʻatinoga e mafai ona oʻo atu ai i le faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻafitauli tau fatuga, ma le taʻavale. O le masani ona faʻaitiitia le tafe o le toto e tau atu i le mea moni e le o fafagaina lelei le tino o le tino i le okesene ma faasolo ina mate. O taunuʻu mataʻutia o loʻo faʻamatalaina ai le manaʻomia ona mataʻituina lenei faailoga i le maʻisuka - e pei lava o le maualuga o suka o loʻo i totonu o le toto.

Fomaʻi

I taimi mulimuli ane o le maʻi, o le maʻisuka e togafitia i fualaau. O fualaau nei ua atiaʻe e vailaau mo lenei mea:

  • faʻaitiitia le faʻaaogāina o le kulukose i totonu o le vaega o meaʻai - "Acarbose",
  • e mafua mai i le sulfonylureas, lea e faʻaosoina ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas - "Glipizid", "Diabetes" ma analogues,
  • lapopoʻa e aʻafia ai le faʻaleleia o le inisalini o le tino o le tino - "Glucophage", "Avandamed", ma isi,
  • tapenaga o le inisalini - ua faʻamaonia pe a amata e le tagata maʻi ona tetee i le faʻamaʻiina o fualaau faʻasaina i taimi o togafitiga

Le fesoʻotaʻiga i le va o le oona ma filifiliga togafitiga

O le mamafa o le tino o le tino o se tasi lea o mafuaʻaga mataʻutia o le maʻisuka e le o le insulin e faalagolago ile maʻisuka. Ua iloa o le manao e aveesea le maʻisuka e mafai ona naʻo le tulaga o le tetee i le meaʻai. Afai e lei atoa le 5-7 kilokalama o le tagata maʻi, e mafai e se tasi ona fai mai ma le saogalemu, o le avanoa e ausia ai taui e faateleina i le 50-60%.

O tagata gasegase uma o loʻo i ai le ituaiga lua o "faamai pipisi" na muamua iloa, ua vaevaeina i vaega nei:

  • Tagata mamai e masani pe faʻaititia le mamafa (faʻavaeina o le tino i lalo ifo o le 25).
  • Obese tagata gasegase (faasologa o laina mai le 25 i le 40).
  • Tagata mamaʻi ma le gasegase oona (BMI i luga aʻe o le 40).

O sea vaevaega o le maʻisuka i vaega e mafai ai e tagata o loʻo auai i le endocrinologist ona iloilo le mafai gafatia o le pancreas, ma filifili togafitiga talafeagai.

BMI e itiiti ifo ma le 25

Ina ia taumafai e togafitia le maʻisuka ituaiga 2 i totonu o ia ituaiga o gasegase, e tatau ona faʻaaogaina togafitiga ma faamalositino. E mafai ona faʻaaoga togafitiga o le inisalini, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le i ai o le le atoatoa o le insulin. I le avea ai o se tulafono, o inisalini injections e faʻaaogaina e na ona taofia ai le amataga o se tulaga faʻaleagaina.

Ona faaaoga lea o le fualaau faasaina Metformin i le ituaiga o monotherapy po o le tuufaatasiga faatasi ai ma mea oona. I le leai o se aoga, latou te toe fesuiaʻi i le tosoina o le homone poʻo le faʻaaogaina o se pusa insulin.

O lenei kulupu o gasegase e sili ona lautele. I le taimi nei, o le faasaʻoina o meaai paleni, gaioiga faaletino ma le suia o le olaga e manatu lelei i le mafai ona togafitia. Ua faʻamaonia e suʻesuʻega a le fomaʻi e naʻo le suia o le ituaiga soifuaga o tagata taʻitoʻasefulu taʻitasi i tausaga taʻitasi e mafai ona teena le faʻaaogaina o le suka.

Mo tagata mamaʻi ei ai le BMI e 25 i le 40, o vaega nei o vailaʻau ua faatonuina:

  • Metformin
  • alpha glucosidase inhibitors
  • analogues o mea faʻatau.

I le tasi le kuata po o le ono masina, e tatau ona iloilo le polokalame e tusa ai ma togafitiga o le maʻi. Afai o le maualuga o le suka i totonu o le toto e tumau pea i le maualuga ma o le mamafa o le maʻi e vave televave, o le tofiaina o isi mea e maualalo ai le suka e ono le saʻo. E tatau i le fomaʻi ona fautuaina se tele o togafitiga. Masalo o se vaega o tupe, i se isi itu, e tatau ona faalēaogāina.

Afai o le tagata gasegase e mafai ona leiloa le mamafa poo le mamafa o lona mamafa i le tulaga lava e tasi, o le a mafai ona mafaufau i le mafai ona faatonuina o sauniuniga inisalini, ae sei vagana ua faʻamaonia le leai o ni maʻi faʻamaonia. O loʻo matou talanoa e uiga i faʻamaʻi nei:

  • tuberculosis
  • HIV
  • faigamalo
  • le lava lelei o le gaʻo faʻaleagaina.

BMI i luga ifo o le 40

O ia maʻi, e pei o se tulafono, taʻitaʻia se olaga le galue, faʻaleagaina meaʻai leaga. E matua faigata lava ona togafitia le maʻisuka i tagata gasegase o le vaega. E taua tele le filifilia o fualaau oona lea e le gata ina faatonutonuina ai le glycemia, ae faaitiitia ai foi le mamafa o le tino, pe sili atu foi ona faatumauina i se tulaga mautu.

Endocrinologists saili mo se tuufaatasiga o Metformin ma glucagon-like peptide-1 analogues.

Faʻatau togafitiga

E i ai tulaga pe'ā tatau ona faʻamaonia vave le tulaga o le maʻi ma le maualuga o lona falemaʻi ma metabolic parameter. Mo le mafuaʻaga lenei, filifili le togafitiga nei:

  • faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le Reopoliglukin solution,
  • le tofiaina o hepatoprotectors (fualaau e puipuia ai le ate mai aafiaga le lelei) - Essentiale-strong, Carsil,
  • enzymotherapy - Mezim, Panzinorm,
  • O vitamini vitio B ma le acid ascorbic i le ituaiga o injections,
  • vailaau faʻamaʻi i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi mai fatugaʻo,
  • mea faʻapitoa (i le i ai o le nofo toʻatasi),
  • o togafitiga faʻapitoa (faʻataʻitaʻiga, togafitia o le gasegase, togafitiga o maʻi pipili, toe faʻaleleia o le malosi).

O le kulupu autu o le faʻaaogaina o suka. O le filifiliga o la latou tuufaatasiga e faalagolago i le ogaoga o le tulaga o le maʻi, o ona tausaga ma lona faavae, mamafa o le tino, fuainumera glycemia.

Alpha Glucosidase Inhibitors

O nei fualaau oona e fuafua i le faʻagesegeseina o le faʻaleleia o sikoa i luga o puipui o le inisinia i le toto. O se togafitiga lelei o Glucobai e faavae i luga o le gataifale. O le vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina ma le le lelei o le faʻaaogaina o fua o le kulukose i le tausisia o togafitiga, i le tulaga o le le atoatoa o Metformin togafitiga, ma le maualuga o le hyperglycemia pe a uma ona 'ai i le tala o le folasaga o sauniuniga insulin.

Ole fualaau faasaina e le gata ina mafai ona faatulaga le suka toto pe a uma ona 'ai. Ae faʻaitiitia foi le maualuga o le "leaga" cholesterol ma triglycerides. E taua tele e le mafua ai le faʻaitiitia o le toto toto, lea e mafai ai ona faʻaaoga i le togafitiga o tagata matutua.

Sulfonylurea tapenapenaga

Afai o le maʻisuka e le faʻamalolo, ona mafai lea ona maua se taui, o sauniuni o sulfonylurea e faʻatagaina. Faailoga mo le latou tofiga:

  • leai se aoga o se tuufaatasiga o mea taumafa ma lava gaoioiga faaletino,
  • o le i ai o le ituaiga 2 togafiti i tagata gasegase ei ai se tino masani poo le maualuga o le numera o le numera, pe a maua taui i nai tootoo o le insulin.

Contraindications:

  • 1 ituaiga o "maʻi mama"
  • le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi ma le susu,
  • coma
  • faʻasalaga i le i ai o faʻamaʻi pipisi,
  • vavalalata i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le glycemia,
  • taotoga taotoga.

Faʻaaoga tele mo le mamafa o le tino o le maʻi, i le tulaga o le le aoga o le tofiaina o isi metotia. Sui - Metformin, Buformin. O fualaau faasaina e faaitiitia ai le gluconeogenesis, faaitiitia le absorption o le suka i totonu o le vaega o meaʻai, faaleleia atili le gaioiga o le inisalini, faateleina le numera o senetene senituri i luga o siama ma tissu.

E faʻafefea ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2 i lenei vaega o fualaau oona, o le a taʻuina mai e se fomaʻi tipitipi. O se tuufaatasiga o Metformin ma sulfonamides e mafai.

Inisalini togafitiga

O le aofia ai o le iniseti o le hormonal i togafitiga o loʻo faʻamaonia i mataupu nei:

  • maʻitaga
  • o le i ai o vailaau faʻasolosolo,
  • loto faʻalavelave
  • mamafa o le mamafa ma le faateleina o le ketoacidosis,
  • gaioiga
  • faʻamaʻi pipisi
  • leai se aoga o togafitiga ma fualaau faasaina.

E mafai e le tagata aoga endocrinologist ona filifili se faasologa umi pe puupuu mo le faʻaaogaina o fualaau faʻamalo. Sui o insulin e aofia i le polokalame:

  • Faʻapitoa
  • Faaulu
  • Humulin R,
  • Tape
  • Humulin L,
  • VO-S,
  • Depot-N-Insulin.

E mafai ona tatou togafitia le maʻisuka ituaiga 2 pe leai foi, ma o tagata gasegase e taumafai i auala uma e ausia ai le manaʻoga o le togafitiga e faʻaaogaina togafitiga faʻasolosolo faʻaleaganuʻu, faʻaaogaina faʻa-aganuu. O le ASD (Dorogov's antiseptic stimulant) o se auala e le masani ai.

O le sauniuniga e faia i luga o le faavae o le taumafataga o le gasegase o manu na maua ona o le togafitiga o vevela. E aofia ai meaola gaʻo, hydrocarbons, sulfur, polyamides ma le vai. O le meafaigaluega e faʻatatau i le faʻaleleia o le malosi o le tino, faʻamalosia insulin secory secretaries, faʻataʻitaʻiina metabolic processes.

O le fesili pe o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻamalolo o loʻo faʻaogaina e tagata mamaʻi uma oe na feagai ma lenei togafitiga matautia. O le mea e leaga ai, i lenei laasaga o vailaʻau e leai ni auala e mafai ona 100% foia ai le mataupu o togafitiga. Afai o ia ituaiga mataupu e iloa ai na togafitia e se tasi le maʻisuka ituaiga 2, atonu o le a tatou talanoa e uiga i le totoina o totoga ma se suiga atoatoa i le olaga soifua.

Tuua Lau Faamatalaga